Új privát üzeneted érkezett!

beszti: a hűtőben 8nap nem durva egy kicsit?? mármint a tapasztalatidat kérdem, mert idáig ugye (általában) max.24órát olvashattunk a szaklapokban.. és szobahőmérsékleten is lehet több órán át? tutti hogy nem lesz baj?? ez nekem nagyon új, de végülis távlatok nyilnak az anyatej tárolás-fogyasztás terén Kép

zafi: nekem egésznapos családi prg van gyereknapkor, úgyhogy a várat sajnos kénytelenek leszünk kihagyni.
DE MINDENKINEK JÓ SZÓRAKOZÁST! Kép Kép

dóri: nagyon megváltozott hédi! nagyon megnőtt, már látszik, hogy nem olyan kis csecsemős.. most épp rád hasonlit(szerintem) Kép

mi amúgy jól, bár szörcsögés, takony az szinte állandó Kép a gyerekorvos azt mondta, hogy a havonta-2havonta jelentkző tünetek ebben a korban (2év) normálisak :-OOO szerintetek??
én mindenesetre megelégeltem az anitbiotikumokat és hasonszőr társaikat, ezért most csak homeobogyokat adok mind2 gyereknek! 3nap alatt elmúlik minden takony.

jó egészséget és jobbulást mindenkinek!

üdv tünde
panka1971

ja... vera: én is színházba megyek ma este Kép csak én 2 gyereket hagyok apára Kép
te mit nézel meg?
..amúgy anyóssal megyek Kép
panka1971

Zafi: Köszi a részvétet. Még messze vagyunk a késztől, a szekrények még nem érkeztek meg, bár már lasszan 7 hete hogy megrendeltük őket. Dobozból nem olyan jó élni. Ráadásul csúszik a ház körüli építkezés, a járólapot még le sem rakták, még jó hogy a kert kész van. Remélem mire szülni megyek, kész lesz minden.
Én is mindig abban reménykedtem hogy az anyatej megvédi a kicsit a kórokozóktól. Nekem nem jött be. Remélem Nektek jobban sikerül.

Nálunk ősztől tavaszik állandó a köhögés, szörcsögés, főleg a nagyobb gyereknél. Szerintem is jók a homeos készítmények, szerencsére a gyerekorvos nem ír fel automatikusan, minden alkalommal antibiotikumot.

Anikó: drukkolok hogy ne szalmonella legyen a fiadnál. A hasmenés az tényleg nagyon gáz. Szegény gyerek! Jobbulást mindannyiótoknak!
Dokinál mi volt ma? Nekem még kenetet sem vettek. Igaz a másik két gyereknél sem.
Te nem szoktál arra ébredni éjszaka hogy teljesen be van keményedve a hasad? Én egyre gyakrabban és piszok rossz érzés. Alig alszom éjszaka, nappal viszont nem tudok lefeküdni mert szükség van rám.

Jobbulást minden betegnek!

Tünde: jó szórakozást ma este!

Atocha
34+6
atocha

Zafi!
Köszi! Kép

Atocha:Gergő már jobban van,ma csak kétszer volt hasmenése. KépEredmény állítólag 1 hét múlva lesz kb.
Dokinál:találtak valami baktériumot,és kaptam rá antibiotikumot és kúpot.
Éjszaka csak akkor keményedek,ha felkelek,nappal viszont -főleg ma-elég sűrűn.A méhszájam zárt,ezért nem is kaptam gondolom semmit erre.
Egyébként nekem sem akartak kenetet venni,de szóltam,hogy folyásom van.
Sajnálom,hogy nem tudsz pihenni,én nagyon nehezen bírom,ha rossz az éjszakám. Kép
Azért ne terheld magad nagyon,ha lehet!

Szíházazóknak jó szórakozást! Kép

Anikó
vakili

Sziasztok!

Mi a Chioggiai csetepatét néztük meg APÁval az Új Színházban, ezt (is) kaptam szülinapomra tőle. Szombatonként iskolába járok, olyankor apa egyedül vigyáz Adélra, ehhez már hozzászoktam, de most apa tesója, meg a barátnője voltak azok a hősök, akik végigcsinálták vele az estét, és mire hazajöttünk, megetették és elaltatták! Arra számítottam, hogy majd haragudni fog rám. Hát csak holnap tudom meg. De úgy néz ki, hogy még jól is érezte magát.
Tünde, Te mit láttál? Hogy birták a gyerekek?
Dóri, szerintem is hasonlít rád.
Zafi: baba-mama torna? Hol? Én is épp most gondolkodtam, hogy szeretnék járni ilyenre, ha útba esne. Sőt még szerveznék is ilyet.
Zsuzsó? Hol vagy?
Vera
kóci

Sziasztok! Hogy adják haza a babákat a Mávból csipesszel vagy anélkül?
nefelejcs

Sziasztok!

Nefelejcs! Nekem csipesz nélkül adták. Mármint köldökcsipeszre gondolsz, ugye?

Ma bent voltunk a MÁV-ban, mert sógornőmnek szerdán született a kisfia és megkukkantottuk őket. Jó volt visszamenni, elfogott a nosztalgia!Kép Találkoztam a szülésznőmmel is, a sógornőmnek is ő volt, olyan jó érzés volt!Kép

Vera, találkoztam a gyógytornász lánnyal is és meg is beszéltük, hogy mehetünk már baba-mama tornára. Keddenként van a MÁV-ban 2-től. Én már Rékával is jártam, szerintem nagyon jó és nagyon érti a dolgát a gyógytornász. Nekem rengeteget segített!Kép És most is rámfér, mert már nagyon fáj a derekam. Igazából a babák csak úgy elvannak magukban, aztán ahogy növekednek, egyre jobban uralják a tornatermet!Kép Réka nagyon szereti és mondtam neki, hogy lehet, hogy jövő héten megyünk, ennek nagyon megörült!Kép
Jó lenne, ha ti is járnátok!Kép
Bocsi, már megint kampányoltam egy kicsit!Kép

Színházba menésért meg irigy vagyok!Kép Olyan régen voltam, pedig nagyon szeretem.Kép

Zafi
zafi

Zafi, a baba-mama tornába be lehet kapcsolódni akármikor? Az én kisfiam 9 hónapos elmúlt, eddig itthon próbáltunk egy kicsit mozogni, de jó lenne szervezetten, rendszeresen csinálni.Kép
És hol van a MÁV-ban a tornaterem?
Előre is köszi:
H.

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Sziasztok,
én csütörtökön voltam megnézni a Mávban a baba-mama tornát, a gyógytornász azt mondta ( biztos van több is, én annál a szökénél voltam, aki jött tornáztatni míg benn voltam), két csoport van, a keddiben kicsit nagyobb babák, a csütörtökiben pedig kisebbek.
Nekem a hátam van kikészülve teljesen, remélem, használni fog.
kriszta
topszlix

sziasztok,
mi is szivesen jarnank tornazni. gondolom hedivel a kisebbek koze lenne jo mennem, ami ezek szerint akkor csutortok, hanykor is? lehet, hogy jovo heten kiprobalnam.
sziasztok
d
idras

morgen Kép

a színház nagyon klassz volt, márai s. -válás budán. olyan jó volt kimozdulni egy kicsit Kép

nefelejcs: persze, csipesz nélkül. én vettem köldökcsonk sebtapaszt, a chicco gyártja, steril. a korházban nem nagyon örültek, mikor ráragasztottam, de az az igazság, hogy nekem bevált. nem dörzsölte a pelenka teteje és látszólag panka is jobban érezte igy magát. ja.. és fürdetésnél még az a kevés viz sem ment rá, mert vizálló. de nem mindig tettem rá, inkább csak éjszakára. na nem spilázom tovább a tapaszt.... Kép
én is voltam kb3x bbmamatornán, de sajna málnának akkoriban nem nagyon jött be, ezért nekem sem volt elég hatékony mert rá kellett figyelnem többnyire, ráadásul elég rossz időpontban volt. sok sikert a tornázóknak Kép
üdv
t
panka1971

új kép Kép
panka1971

Sziasztok!
Az én fiam is a MÁV-ban született, már majdnem három éves, de eddig sajnos mindig utólag értesültem a gyereknapi rendezvényről. Nem tudjátok, hogy lehet-e ott a szülésznőkkel beszélgetni, hogy jobban megismerhessük őket, vagy van valami feladatuk, ami ezt nem teszi lehetővé?

Dorka!
Az tényleg nem rossz, ha van néhány ismerőse az embernek, hátha összefut valakivel a kórházban. Melyik orvosnál fogsz szülni? És hányadik babádat?

Sziasztok
Dati

Kép Kép Kép
datolya

A torna csütörtökön 2-töl van, azt hiszem, kedden is. Állitólag ugyanott, ahol a kismama torna volt - én sajnos oda nem jártam :-(
topszlix

Szia Dati!
A Bancziknál fogok szülni és az első babánkat várjuk. És Te?

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

Szia Dorka!
Mi a második babánkat várjuk és dr. Koós-Hutás Piroskánál fogok szülni.
szülésznőt választottál?

Kép Kép Kép
datolya

Szia Dati!
Igen! A Kunné Irénkét. Neked ki lesz a szülésznőd? Az első babátokat melyik orvosnál szülted?
Ha gondolod e-mailben is írhatsz!emnem72@freemail.hu

url=https://lilypie.com]KépKép[/url]
url=https://babafalva.hu]Kép[/url]
dorka24

Zafi: én is mennék babamama tornára, csak még nem tudom elképzelni, hogyan jutok el od. A Klinikáknál felszállok a metróra és el a dózsa Gy. útig és onnan a zajban el a kórházig? Vagy üljek kocsiba? De akkor meg attól félek, ha elkezd Adél sírni, akkor ez befolyásol a vezetésben. Te hogyan jutsz el oda? Rámkötve még nem állja ki hosszú ideig a kendőt. Izgő-mozgó féle, és el is fárad benne ülve. Legutóbb eljutottunk otthonról (hozzávetőleg Ferenc tér) a Bakáts térig gyalog és vissza, de akkor már aludt. Eddig ez volt a maximum, mire hazaértünk, felébredt. Úgy éreztem, a fáradtság nyomta el, és az is ébresztette fel. Ígyhát nem volt pihentető a szunyóka. Viszont nagyon aranyos dörgölőző kiscicává válik a kendőzéstől. Kép
Még hangolom magam arra, hogy elmenjek tornázni, jó? Adél pici, neki is a csütörtök volna jó.

Szerintem szervezhetnénk magunknak színházat, és akkor az apák maradnának otthon a gyerkőcökkel. Van kedvetek? Mert ha igen, akkor én vállalom, hogy beszerzem a jegyet közeli időpontra.
Vera
kóci

Sziasztok!

Torna: nekem azt mondta a gyógytornász (egy csinálja a terhestornát és a baba-mamát is, csak ő foglalkozik ezzel) hogy mi kedden menjünk. Lehet, hogy azért, mert én viszem a nagyobbat is és ott már több az izgő-mozgó.
Holnap, ha már Réka jól van, megpróbáljuk.
Vera, én eddig bkv-ztam, míg egy gyerekkel jártam, de most már autóval megyek. Engem nem zavar, ha sír útközben a gyerek, de általában meg is nyugszik, ha megy az autó.
Ha neked nem gond az átszállás, akkor a Deáktól menj kisföldalattival a Hősök teréig. A Dózsától szerintem elég hosszú séta lenne.

Dati! Szerintem lesz alkalmad a gyereknapon beszélgetni is a szülésznőkkel.

Hagnosz! Szerintem nektek akkor tutira a keddi csoport lesz a jó. A Podmaniczky 111.-be kell bemenni és a portánál balra be a folyosóra. Aztán a lengőajtó előtt jobbra van a "gyógytornatermek" feliratú ajtó, ott be.

Zafi
zafi

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek, aki drukkolt nekünk! Tájékoztatlak benneteket, hogy az amnio vizsgálat eredménye szerint teljesen egészséges a baba. Szeptember 21-re vagyunk kiírva!
Nikilauda
nikilauda

Szia Nikilauda!

Örülök hogy minden rendben van a babával! További boldog pocakosodást!

Atocha
35+5
atocha

Sziasztok!

Augusztus 10-re vagyok kiírva. A dokim az a bizonyos MÁV-os doki, aki (még) nincs visszahelyezve. A MÁV-ban szeretnék szülni, de nem tudom, hogy a dokihoz ragaszkodjak (mi nagyon szeretjük a párommal), vagy a kórházhoz ragaszkodjak. A MÁV-ba egyébként is járok a belgyógyászatra.
Ki tudtok javasolni dokinak, és szülésznőnek?
Milyen kismama torna, egyéb lehetőségek vannak a MÁV-ban?
Segítsetek!

Köszi!

Kép
kisdió

Szia Kisdió,

ha adsz emilcimet, szívesen irok neked a témával kapcsolatban ( én is hasonló helyzetben voltam). Az enyém benne van a profilomban
kriszta
topszlix

ja nincs benne: corniche@dpg.hu
topszlix

sziasztok!

gondoltam benézek ide is egy picit. (az őszi kisbabákba szoktam írni)

Dorka!, most látom, hogy neked is Banczik a dokid Kép nekem is , és én is az első babám várom, akit szintén Dorkának fognak hívniKép

Nekem azt mondta a dokim, hogy nem érdemes előre szülésznőt választani, mert szerinte az összes nagyon aranyos, dá látom ti nem bízzátok a véletlenre. Tényleg lehet, hogy mégis kéne?

Más: mikortól lehet szülőszobát, meg ott mindent megnézni, és kinek kell szólni, hogy mutogassa meg, gondolom ezért nem a doki felel, meg nem is ez a dolga.

Köszi kata
katta

Szia Katta,
a szülésfelkészitön a 34.hét után lehet menni szülöszobát nézni ( bár senki nem kérdezi, hány hetes vagy) de nekem a dokim is megmutogatta. Ez a kórházban van, minden hónap második szerdáján (azt hiszem)
szerintem érdemes elmenni, én is a "Harsányi féle asztalon szülést" láttam anno, már a korábbiakban irtak róla, nagyon szemléletes volt :-)
Szülésznö: tényleg mind szimpatikus, akkor érdemes választani, ha úgy érzed, hogy szükséged van rá. Ök ált.jobban ráérnek, mint az orvosok, több mindent meg tudsz kérdezni tölük, és szüléskor is ök vannak végig melletted
kriszta
topszlix

Sziasztok!

Zafi, köszi!Kép
Ti milyen cuccban tornáztok? A babára mit praktikus adni?

H.

Ági
Kép
Kép
hagnosz

Szia Kata!
Nekünk a Banczik is felajánlotta meg a szülésznő is, hogy megmutatja a szülőszobát. Nem fogsz lemaradni róla :-).
Én is hallottam már, hogy az összes szülésznő nagyon jó a Mávban. Mi végül is azért választottuk, mert három ismerősöm is nagyon meg volt vele elégedve. Mikorra várod a kis Dorkát?
dorka_24

Kriszta! csberni@freemail.hu

És előre is köszi!

Kép
kisdió

Sziasztok!

Hagnosz, babák abban vannak, amiben otthon is. Egy kis plédet érdemes vinni nekik, amire fekteted. Mi meg időjárástól függően, poló, melegítőalsó, vagy rövidgatya, cipő nem kell, csak zokniban szabad bemenni a tornaterembe.

Kisdió!
Kismamatorna hétfőn és szerdán van 2-től.
Amúgy hasonló helyzetben voltam én is, mint te, én a kórházat válaszottam és nem csalódtam. Neked is csak ajánlani tudom! Azért írok mélt is doki és szülésznő nevekkel!Kép

Zafi
zafi

Milyen papírokat kell vinni az anyakönyveztetéshez?
pocaklakó_váró

Sziasztok!
Topszlix, Dorka köszi az infót!

Igazából még csak a 23.hetet taposom,( azaz szept 24-re vagyok kiírva) de tényleg nem akarok lemaradni semmiről Kép pedig tudom, hogy nem fogokKép) Viszont nagyon sajnálom, hogy a torna 2-kor kezdődik, így nem tudok elmenni meló miatt. Pedig itt dolgozom 1 perc-re a kórháztól.

kata
katta

Sziasztok!

Zafi, köszi az információt.

Dorka, az első gyermekemet is ugyanannál az orvosnál szültem és az én ízlésemnek nagyon megfelelt, biztonságban éreztem magam. Szülésznőt szerettem volna választani, meg is beszéltük Hegedűs Saroltával, aki mondta, hogy elvállalja, azt az esetet kivéve, ha előtte éppen ügyeletes. Nem volt szerencsénk, mert pont előtte dupla ügyeletben volt, így az ügyeletes szülésznő maradt. Véletlenül Kunné Irénke volt ő és nagyon meg voltunk vele elégedve (pedig nem lehetett könnyű dolga, tele volt a vajúdó és az összes szülőszoba is).

Mindenkinek boldog gömbölyödést és akinek már aktuális gyermeknevelést kívánok!

Dati

Kép Kép Kép
datolya

Zafi, Dóri, voltatok tornán a héten, milyen volt?
Mi csak itthon tornászunk, de már eljutottunk metróval és villamossal, kendőben, a Fókusz Könyváruházig (Rákóczi út). Most már csak egy nagy lélegzetvétel hiányzik.
Különben pedig felfedeztük a Fűvészkertet, és szerdán jóformán kiköltöztünk. Ha a Ferencvárosban jártok, érdemes oda ellátogatni. Tünde, Zsuzsó, Dóri, Zafi: ha egyszer lesz kedvetek, összetalálkozhatunk ott. Fák, virágok, illatok, madárcsicsergés, mókusok, és egy teknősbékás tó a japán kertben.
Gömbölyödőknek további boldog gömbölyödést! Vidám gyereknapot mindenkinek, főleg a várban (mi elutazunk).
Válasz Pocaklakó-várónak: nekünk a kórházban a szülést követő napon adtak egy listát, de előtte a védőnő is adott egyet. A férjem intézte az anyakönyveztetést, gőzöm sincs, milyen papírok kellettek, de a védőnőd pontos választ fog adni. Vera
kóci

Pocaklakó váró,

én úgy emlékszem, kell másolatban a házassági anyakönyvi kivonat, vagy egy apasági nyilatkozat, és a többit a kórházban intézték. A VI.ker-i Önkormányzatba kellett menni a két szülö személyiével, és úgy adták ki a gyerek anyakönyvét, legalábbis ez rémlik!
topszlix

Dóri,
két kérdés: Mi volt a neve annak az aranyér elleni cuccnak? Holvoltatok nyaralni? Arra a babakompatibilis helyre gondolok.
Köszi,
Zsuzsó
zsuzso

zsuzso, szia
aranyer: sperti es jobbulast Kép
bababarat hely: kolping hotel Alsopahok, de most hallottam valami csiribiri.hu-rol is,illetve a hasik.hu-t is tobbszor neztem, az is olyan szimpatikusnak tunt. es gondolom van meg jo par ilyen hely.
mi penteken olaszorszagba megyunk, repulovel, kicsit persze izgulok, hedi azert meg nagyom aproKép
amugy minden rendben
irjatok ti is
sziasztok
dKép
idras

Köszi, Dóri.
A helyzet most jó, csak úgy just in case.
A nyaralást csak tervezgetjük, én egy dolgot nem szeretnék, főzni Kép
Olaszországért irigy-irigy.Repülő nem lesz gáz, jól szokták bírni (pocakban is Kép) Hova mentek?
Zsuzsó
zsuzso

sziasztok,
dóri: milyen volt alsopahok? mennyi időre mentetek és mikor voltatok? árak? ..már én is nézegettem Kép én nem mernék egy repcsit bevállalni most, le a kalappal előttetek Kép
remélem jó utatok lesz Kép
zsuzsó: a hideg(jég)vizes 10-15perces lavorban ülés(csak épphogy ellepje a kritikus részt Kép is nagyon hatásos! ..és minden wc utáni hideg vizes zuhany, vagy min. nedves törlőkendő. (...és lehetőleg kerülni a tanga tipusú bugyikat Kép mert az sajna nagyon rátesz)
zafi: gyerekkoromban nagyon sokszor jártam a fűvészkertben, de mára valahogy elfelejtődött.. gondolom nincs nagy tömeg. én szívesen elvetődnék arra Kép

üdv mindenkinek!
tünde
panka1971

dehülye vagyok Kép
a fűvészkertes témát természetesen VERAnak irtam, csak közben azon járt az eszem, hogy zafi hogy eltűnt.. vagy mégsem?
úúú...ki volt a mávos gyereknapon a várban? jó volt?
tünde
panka1971

ja és dóri Kép
mi málnával ennyi idősen autóval kerekedtünk fel 2hetes EU turnéra( A,CH,D,NL) és tök jól bírta Kép

na jó már nem írok többet, mert velem lesz tele a csati Kép

jó hetet Kép
tünde
panka1971

..na persze autóval bárhol meg lehet állni, ugyanez a repcsire nem érvényes Kép Kép
panka1971

sziazstok!
zsuzso: Chioggia-ba megyunk. Velencebe repulunk es onnan kocsival 40 km, a tenger parton, olyan igazi kis olasz halaszfalu, nagy homokos part. mar tavaly is voltunk, azert megyunk most is oda vissza. remelem minden jo lesz es hogy az ido is legalabb tavaszias lesz Kép
tunde: kolping jo hely, arak valtoznak, a honlapon lehet pontosan latni, hogy mikor mi mennyibe kerul, de eleg draga Kép
kenyelmes a gyerekekkel, hiszen van minden, ami kell nekik (wc-szukito is) az ebedloben bebi kajak, gyerekmenuk stb, ovoda (ahol ott is hagyhatod a gyereket), nagy medencek (kint-bent). a honlapon azert sok mindent talalsz.
na mennem kell, mert misu a kadban, hedi pedig turelmetlenkedik (azt meg nem is mondtam, hogy jon a foga a kicsinek Kép, neha visitos emiatt)
amugy meg mindig szuper jo, ejszaka alvo, napkozben jarokaban jatszo kicsi lany
sziasztok
d
idras

Sziasztok!

Vera:Ha jól emlékszem,Te kérted,hogy rakjak fel képet magunkról.Megpróbálom.Kép

AnikóKépKép
vakili

Dóri!

Nagyon jó utat és időt kívánok Nektek!

Puszi Mindenkinek!

Anikó
vakili

Dóri: én is irígy vagyok az olaszországi útért. A repülőzésért is, biztos gyönyörű lesz. A halászfaluért, a homokos partért is. Mi mindig olcsóskodunk. Júliusban nyaralunk a Balcsin. Még csak nem is bababarát helyen. Nade a barátainkkal, akik jó messzire laknka tőlünk, szóval azért az is jó lesz. Talán megérdemelnénk egy nagyobb pihit még júniusban. Nem?
Adélnak is látszik alul három pötty a fogából és erősen folyatja a nyálát, szegény. De nem zavarja.
Tünde: mi minden nap megyünk a Fűvészkertbe, kivétel, ha esik. Amikor jöttök, telefonálj, mindjárt elküldöm a számom e-mailben. Közel laktok?
Anikó: nagyon szépek vagytok. Döbbenet, Te kb 25-nek nézel ki ezen a képen Kép. Hogy csinálod?
Vera
kóci

Vera!

Köszönöm a bókot,aranyos vagy! Kép

Anikó
vakili

Anikó, ez nem bók volt.
Vera
kóci

Lányok, a férjem nehezményezte, hog azt írtam, hogy olcsóskodunk. Igaza van, irigykedtem és túloztam. Tehát korrekció: mindenképp inkább Krisztáékkal (barái házaspár) nyaralok, mint akár Hawaii-on. De azért a világot is szívesen bejárnám. Na és erre már nem telik.
Vera
kóci

szerintem, ha csak pár napra felkerekedik az ember családostúl eleve nem lehet olcsóság, hát még egy hét. akárhol. belföldön is Kép
szinte u.a. eltudsz költeni, mintha külföldre mennél. (és otthon is fizeted a rezsit és fogyasztasz Kép)

anikó tényleg jól nézel ki Kép hát te sem látszol 33nak Kép
panka1971

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?