Új privát üzeneted érkezett!

Szirom!

Én Humanicban vettem, 1990 Ft volt. De Emma nem hajlandó felvenniKépKépKép

Nem jó a 26-os MiksáraKépKépKép

Nagyon izgulok hogy ma előkerüljenek a vevőink és tényleg eladjuk a lakást. A férjemnek már van egy jelölt háza, Maglódon, hát nem tudom mi lesz... Én Üllőnek jobban örülnék de ez tényleg jó árban van, mondjuk élőben nem nézte még meg, kissé (nagyonKép) elhanyagolt ház, de nem régi és jó nagy (2+2 fél szoba), szerinte szuper házat lehet belőle csinálni.

Emma ma 1/2 10-kor kelt, egyáltalán nem sántít. nem is fájlalja. nem értem én ezt. A férjem kollégájáék tudnak Újpesten valami magán gyerek ortopéd orvost, Jókai utcában talán, nem ismeri valaki hogy milyen?

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Manó!

Basszus, tegnapelőtt emiatt néztünk be a Humanicba, de én nem láttam ott gumicsizmát. Igaz, hogy rohangásztam a kölök után, és csak sebtében néztem körül. A 26-os sajnos nem jóKép 23-as lába van, illetve a 23-as szandija most van a határon azt hiszem.

Ki akartam vinni délelőtt Miksát, már majdnem ráadtam a bőrcipőjét, mert az még jó, de aztán rájöttem, hogy 12 fokra való ruhája nincs, a meleg holmik már nagyon kicsik nekik. Sima pulcsiban pedig még én is fáztam. Így maradtunk bent, ne mondjam, hogy ma is a hordozóban ült, míg elkészült a kaja. Kicsit nehéz (12,1 kg), de még azért elbírom, csak ne mocorogna annyit. Erről jut eszembe, Marycus, régebben láttam kendőmegkötéses oldalt valahol, azt érdemes lenne előkotorni. Ha lesz időm, megnézem, jó? Mennyi idős is most Niki?

Manó! Szerintem Maglód és Üllő is jó lehet, de nekem meggyőződésem, hogy abból az irányból sokkal nehezebb a közlekedés miatt bejutni a városba. Mérjétek le mindenképpen ne csak a távolságot, hanem az időt is. A szentendrei irány is gáz tud lenni, délen meg a Budaörsi út is, de a Váci út általában haladós, nem beszélve a 2A-ról. Én most azt tudom, hogy ha óra 15-nél vagyok az Árpád hídnál, akkor még elég erős forgalomban is simán elérem a 40-es kompot, bár ennek feltétele, hogy minimum 30 körül be kell érni Dunakeszire, mert inkább ott van tötymörgés.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Üdv mindenkinek!

Kedves Krisztocs és Marycus, bocs, hogy nem jelentkeztem, de éppen nyaralás közben vagyunk, kirándulgatunk ide-oda. Az Erdősor úti rendelőbe járunk.
Szirom, kösziKép

SZiasztok
csete

Szirom!

Én is így gondolom és mondtam is a férjemnek hogy jó az az irány, de ő csak azt mondja hogy az M-as beáll, de mondtam hog ynem ott kell menni. Az tuti hogy a Jászberényi út is és a Pesti út is reggel áll, na meg a 4-es út bevezető szakasza is. na mindegy, valami miatt ő ezt preferálja, nekem meg tul képp mindegy, én vonattal fogok járni innen is onnan is. Kép Mondjuk Üllő jobban tetszene, mert a Nyugatiba megy a vonat, de ha Maglódon találunk jó házat akkor az se baj. Egyébként itt a 10. kerületben is lenne, de csak házrész, aminek saját lekerített kertje van, de pl autóval nem lehet beállni, a férjem az ilyenről hallani sem akarKép Én rugalmasabb vagyok, én csak azt szeretném ha lenne kert az Emmának meg a kutyának. Amúgy a lába miatt egyre jobban aggódom, olvasgattama neten, nem kellett volna...mindíg a legrosszabb megoldásokat sorolják fel ami baja lehet.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Csete:
Mi is oda járunk. Egy fix doktornénink van, de szinte mindig akkor beteg a kölök, mikor ő szabin van, így voltunk már pár doki néninél. Ha gondolod megírom amit tapasztaltam, de inkább magánban, ha van e-mail címed írd meg légyszi. Köszi.

Manó:
Ez a sántikálás tényleg idegesítő lehet. Én biztos kivizsgáltatnám, de minimum beszélnék a gyerekorvossal. Az időnkénti sántítás nem gyerekjáték, bár azt is hallottam, hogy ha a gyerek gyorsan nő akkor fájhat a lába. Remélem semmi komoly.
Ilyenkor a legrosszabb, ha az ember utánanéz a dolgoknak, mert tényleg rémes történetek vannak és még idegesebb lesz. Mondjuk arra jó, hogy az ember megijedjen és elmenjen orvoshoz...

Remélem sikerül egy nagyon klassz lakáshoz jutnotok.

Nem ismerős ez a sitter dolog, de gondolom hasonló, mint a hintaszékünk.
De képzeljétek Niki ma rekordot dönt szunyában. Tegnap már 6-kor megfürdettük és 7-kor elkezdtük az esti üvöltés programot, gondoltuk így legalább nem éjjel 1-ig ordít és mi is hamarabb kerülhetünk ágyba. Végülis minden fortélyt bevetve 10-re elaludt őkelme. Aludt fél 5-ig, akkor szopi és természetesen ahogy letettem kipattantak a szemei és nyílt a szája is. De meglepetésemre nem üvöltött, inkább csak panaszkodott, hogy őt letették és mivel még sötét volt, hát 15 perc panaszkodás után elaludt és aludt 8-ig. Aztán 10 körül már elfáradt a játékban és kezdett nyügizni, betettem a hordozóba, és ringattam. Vikó viszont állandóan felkiabálta őt. Akkor hordozóstúl átköltöztettem a mi szobánkba, hátha a nyugiban elalszik és Vikót is tudom húzni-vonni a szobájukban, ha szükséges. De nem jött be, Niki észrevette a cselt és elkezdett üvölteni. Na, akkor gondoltam gyakoroljuk a kiságyban fekszünk és elalszunk témát. És bejött megint. Nem ordított veszettül, csak megint panaszkodott és háromnegyed 11-kor elaludt. Aludt délig, de pont Vikó evéshez készülődtünk, úgyhogy bevittem őt is a konyhába a hintaszékében, s míg ettünk, addig a lábammal ringattam, de nem igen tetszett neki. Aztán, míg pelusoztam Vikót, meg lefektettem elaludt ott a konyhában kb. 20 percre. Utána szopi és most is alszik kb. már 1 órája a hordozóban.
Szóval ma egész jó volt eddig a nap.

Szirom:
A hordozókendőhöz kaptunk megkötési útmutatót, meg lett volna ingyenes tanfolyam is, csak Vikó betegségéről nem tudtuk hogy fertőz-e és így inkább lemondtam. Mégis oda visznek kicsi gyerkőcöket, meg terhes kismamák is vannak és nem venném a lelkemre, hogy megfertőzök valakit. Szeptemberben lesz újra, talán meglátogatom, ha lesz még értelme.

Gumicsizma:
Én a Visegrádi utcában tudok egy bababoltot, lehet, hogy ismered is. Úgy emlékszem a múltkor láttam gumicsizmát is.
Van honlapjuk www.bebibolt.hu. Esetleg ott megnézheted vagy felhívhatod őket van-e.

Mindenkinek minden jót!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Köszi a gumicsizmatippeket, megnézzük!

Marycus! Azért kérdeztem, hogy mennyi idős Niki, mert a miénkben 5 hónapos kortól lehet oldalt ültetni a skacot, és úgy már tök jól kilát. Tudom, hogy még nincs annyi, de szalad az idő! http://www.premaxx.com De mondjuk a tanfolyam szerintem nagyon hasznos, hátha tudnak valamiféle praktikát a nyűgös, kíváncsi kislányoknakKép

Manó! Továbbra is drukk a lakáshoz!

Lányok, eszement fáradtság, végtagfájdalom, 2 napja 37 fokos hő, az mi a szar? Se a torkom nem fáj, se takis nem vagyok, csak összeesem és állandóan éhes vagyok. Már gondoltam a szúnyogokra, azt mondták a múlt héten, hogy az ÁNTSZ azért tart rendkívüli irtást, mert ezek nílusi szúnyogok, amiket idefújt a szél vagy mi, és okozhatnak könnyű lefolyású, influenzaszerű betegséget. Mondjuk ebbe az éhség nem tartozik bele, és mielőtt bárki terhességre gyanakodna, mondom, hogy minden egyes alkalommal védekeztünk. Bár nekem is ezsembe jutott.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Megnéztem, állat gumicsizmák vannak ott, Marycus!Kép KöcciKép

http://bebibolt.hu/index.php?main_page=index&cPath=88_91_94

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Emma előző gumicsízmája tűzoltós voltKépKépKép
Na azt se vette fel vagy 2x maxKép

Én többet nem veszek gumicsízmátKép

Nem hiszitek el de egyetlen ortopéd orvost sem érek el, én nem tudom szabin vannak vagy mi van a magánrendelőkben. A Heim Pál meg jön a 6 hetével, azt hiszem holnap csak felhívom a mi dokinénink hátha van ötlete.

Közben tegnap néztünk egy házat Maglódon, erre ma a tesómék lehűtenek hogy eszünkbe ne jusson maglódon bármit is venni, mert az milyen béna falu stb, stb. Szerintük eladhatatlanok ott az ingatlanok, nincs egy jó iskola, belvizes, nagyon falu.

A babaszobán van egy maglódi lány, ő meg azt mondja hogy ez baromság, jó hely, jó a suli, tény hogy vidék, de van mindne, nemsoká épül az auchan mellette ahol az MO-ás fog menni, és jó ára van az ingatlanoknak. Úgyhogy most ott tartok hogy teljesen tanácstalan vagyok.
Mondjuk a belvíz sajna igaz lehet, mert most hogy nagy esőzések voltak azért látszik, de hát ebből a szempontból az aza egész környék rossz sajnos.
tesómék szerint Pesten kéne maradnunk, csak kölcsön nem adnak hozzáKépKépKép Mondjuk nem is kéne mert nem tudnánk visszafizetni.

Jó hír viszont hogy a köztes időre van hová költöznünk, a férjem főnöke odadja az egyik garzonát Zuglóban 2 hónapra, már csak anyukám nem tudjuk hová megy. Most már csak a szerződést írjuk alá csütörtökön, remélem nem gondolják meg magukat a vevők.

manó

KépKép
manó

Manó,

Nem rossz az az Õrbottyán, Erdőkertes (telek van és a bátyámék laknak ott) környék, én szeretem és (Szirom!) nem több sem időben, sem pénzben, mint Horány ám!

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Örülök, hogy segítettem. Remélem tudtok majd egy klassz gumicsizmát venni Miksának.

Niki 6-án volt 3 hónapos. Szóval testvérek között is van még legalább 2 hónapja, hogy normálisan tartsa magát az ülve hordozáshoz.

Nílusi szúnyog nekünk is eszünkbe jutott Vikó kapcsán. Utána is néztem a neten, de semmi érdemleges dolgot nem találtam. Tünetekről szinte semmit, inkább csak azt firtatták, hogy MO-n nem volt még, de pl.: Ausztriában már igen... Ki lettem segítve vele...

Tegnap szurkálós napunk volt. Reggel Vikótól vettek vért, délelőtt Niki kapta meg a 3. hós oltását... Dokinéni a sírásra és az üldögélés igényre csak annyit reagált, hogy úgy látszik nővérkéje nyomdokába lépett... Már le sem tolt minket, úgy látszik ő is megedződött már.
Amúgy Niki nem sírt inkább csak panaszkodott, hogy nahát, őt megszúrták. Mondták is, hogy hol marad a sírás és, hogy el sem hiszik, hogy Niki tud egyáltalán sírni. Dehát Vikó ugyanezt adta elő a rendelőben.

Azért a legutóbbi 4 szuri, meg a vérvétel Vikóban kételyeket ébresztett afelől, hogy ő szereti a dokikat, úgyhogy mostanában hangot is ad a rendelőben ennek a felfedezésnek.

A vizelevétellel is meg kűzdöttünk. Kb. 4 cseppet sikerült leadni a többi mind a pizsijén és az ágyban landolt. Persze második pisi az míg le lehetett adni nem jött. Végül mondták, hogy azért elküldik a laborba hátha tudnak mit kezdeni ezzel a mennyiséggel is. Tisztelet a labornak, mert megcsinálták a vizsgálatokat...
Van néhány eltérés a vérben, majd meglátjuk mit mond rájuk doki néni, most délután is megyünk. Most futószalagon járunk a dokihoz immár lassan 2 hete. Kicsit elég már belőle, de Vikó legyen inkább jól és ez a lényeg.

Ja, allergiás tünetekre meg közölte doki néni, hogy lehet, hogy sose tudjuk meg mi okozta, mert ő még nagyon kicsi és bármi előidézhet olyan allergiás tüneteket, amire később nem lesz allergiás, mert úgymond kinövik a gyerekek. Meg azt is mondta, hogy ilyen piciknek allergiavizsgálatot sem igen szoktak elvégezni, esetleg vérből pl.: tejallergiát, de bőrpróbát egyáltalán nem csinálnak. Arról nem is beszélve, hogy az allegiavizsgálati paneleken sincs minden rajta, így lehet, hogy jól megszórkálják és semmi eredménye nem lesz a dolognak. Hát kicsit bizonytalan vagyok abban, hogy hagyjuk-e ezt ennyiben... Mondjuk x orvos látta Vikót az utóbbi 2 hétben és egyik sem javasolt azonnali kivizsgálást... Szóval nem tudom mi legyen. Ti mit gondoltok?
Azért ma már biztos többet tudunk a vérvizsgálat eredménye alapján.

Manó:
Én azon a véleményen vagyok, hogy mindenki el tudja dönteni mi jó neki és mi nem. Úgysem tudtok olyat választani ami minden ismerősötöknek megfelel. A lényeg, hogy nektek tetszen a ház és a hely. Végülis annak utána lehet járni, hoy milyen az iskola, márha egyáltalán oda fog Emma járni, meg azért egy pár év még el is telik addig, ki tudja mi történik még.
Ingatlanárak tekintetében meg szerintem ha keresgéltek akkor úgyis tudatában lesztek annak, hogy milyenek az árak. A másik, ha az ember nem befektetésnek vásárol egy ingatlant, hanem, hogy benne lakjon, akkor más azért az elbírálása szerintem az árának is. Perzse az is igaz, hogy olyan helyen ahol semmi lehetőség nincs ott tényleg nem érdemes beruházni, de pest környékén szerintem ez szóba se jöhet. Bár azért hallani jó kezdeményezéseket világvége helyeken is, szóval ma már az sem biztos, hogy a világvégén nem érdemes venni valamit...
Mindegy, a lényeg, hogy nektek jó legyen és ne engedjétek magatokat befolyásolni a felhangoktól.

Mindenkinek jó napot!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Marycus!

Ebben teljesen igazad van, de azért úgy le tudja az ilyen beszólás lombozni az embert. Holnap ha eladjuk a lakásunk akkor este megnézünk még két házat. Aztán dönteni kéneKép mert nagyon hamar be kéne adni a bankhoz a apírokat hogy minél kevesebbet kelljen ideiglenes helyen laknunk.
Maglód kb 20 km az Élessaroktól egyébként, szóval legyen akármilyen azt nem lehet ráfogni hogy Pesttól messze van. Ennek ellenére jobban vonz a Vecsés-Üllő vonal engem is, valahogy városiasabbnak tűnik, mert a gyorsforgalmin kell kimenni Vecsésig, ami több sávos, van arra több nagy cég is, és bár km-re Üllő több mint Maglód mégis közelebbinek tűnik ebből adódóan. maglódra Rékoskeresztúron és Rákoskerten át kell menni, és azok , főleg kert elég falusias, pedig az még Pest. Ott fog valahol Maglódnál elmenni egyébként a M0-ás egy része és ott épül egy Auchan kb 3 km-re Maglódtól.

Szirom!

Pedig nekem is rögtön a terhesség ugrott be a tüneteidre.Kép

Ma végre kaptam beutalót ortopédiára Emmával, és az Örs vezér téri szakrendelőbe bekunyiztam magunkat jövő hét csütörtökre, elöbb nem megy, így is 1 héttel előre vettek. Röhej. De a legjobb hogy a magánorvosokat meg egyszerűen nem érem el, pedig már 2 telefonszámot is kaptam, az egik szabin van, a másik nem veszi fel a rendelőjében. Kép Ezért próbálom most az SZTK-t. De szerintem nálunk is meg kéne nézni a vérképet is, úgyse volt még soha ellenőrizve Emmának, csak 3 hónaposan a kórházban, nehogy valami gyulladás legyen.

Manó

KépKép
manó

Egyébként azon vigyorogtam magamban hogy vajon tesómék Horányhoz mit szólnának? Kép

M.

KépKép
manó

Sziasztok!

Akkor most már én is próbálok egy normáli beírást összehozni jó pár hét után Kép

Szóval, Marcus nagyon jól érezte magát Horányban velünk is, meg a nagyszüleivel is Kép Egy hetet velünk volt, aztán másfelet anyósomékkal úgy, hogy hétvégére azért kimentünk persze mi is. Jó időt fogtunk ki mi a szabira, minden nap találkoztunk Sziromékkal, a gyerkőcök jól elvoltak (bár kevesebb volt a közös játék, inkább egymás utánzása volt a cél Kép). Miksa bábáján majd behaltam Kép Ez volt Marcus "fedőneve". Anyósomékkal is jól elvolt, csak a rossz, esős idővel volt gond, mert ő is ment volna mindig kifelé a kertbe. Apósom minden nap vitte nagybiciklin biciklizni (ő barkácsolta gyerekülésben, de biztonságos), néztek lovakat, gólyát, együtt mentek boltba stb. Jó időben a Duna-part minden napos program volt, a gyerkőc jól elvolt a sekély vízben, meg a parton KépSzépen evett, aludt, semmi gond nem volt vele. Két hadi sérülést szerzett, mindkettőt a szemöldökén persze - szokásos. Hétfőn viszont hazajöttek, mert rossz időt ígértek. Itthon meg pályaudvarozás, piacolás, sétálás, játszó volt a mindennapos program.

Pénteken anyukámék is kijöttek velünk, anyu után egy nagy sírást lerendezett Marcus, mikor elmentek. Ez volt ma is, ők is átjöttek és mikor anyu közölte, hogy mennek haza, visszahúzta, mutatott a fotelra, hogy üljön vissza és nagyon sírt, vagy 10 percig (fáradt is volt nagyon, mert korán kelt reggel is és délután is) anyu után. Most alszik.

Marycus,
Igaza van a doktor néninek, hogy ilyen allegiák nem mindig derülnek ki. Kiskoromban egyszer tiszta kiütés voltam, lisztharmatra fogták, azóta sem volt attól semmi. 10 éves koromban (erre jól emlékszem) meg egy bogár csípett meg a bal alkaromon. Nem láttam, mert nagyon pici volt, csak éreztem, nagyon fájt. Viszont fél órára rá a kezem 3x-osára dagadt, fájt, égett. Kaptam én is szurit, kalciumot pezsgőtablettában, azóta sem történt ilyen. És én is úgy tudom, hogy vérből inkább élelmiszerallergiákat vizsgálnak, míg pollent, szénanáthát okozót bőrpróbával - de rovarokra nem emlékszem, tán nincs is? Viszont azt tudom, hogy a Sváb-hegyen a most 1 éves uncsitesónak (Sárinak) csináltak már bőrpróbát és kiderült, hogy allergiás a pollenekre, tehát nem igaz, hogy kicsinek nem csinálják. De neki az aszmatikus köhögés miatt muszály volt, szerintem Vikónak nem esnének neki rögtön. Hát kíváncsi leszek, hogy milyen eredménnyel jártok.

Krisz,
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás, a kezdeti nehézség ellenére Kép

Nyuszi,
Csak egy tipp a tápi ellen: nálunk is nagy harc volt, mikor Nuk-os üvegről Aventesre tértünk át és beletelt pár napba, mire rájöttünk, hogy a cumi a hibás. Mivel egyes cumi volt rajta és kicsi volt a lyuk rajta Marcusnak. Így a hármas vált be, azóta is azt használjuk. Nem lehet, hogy ez a gond, hogy nem folyik rajta a tápi, hiába szívja Csenge?
Ja és egy személyes kérdés: nem emlékszem, hogy írtad-e valaha a keresztneved... megtudhatnám, ha nem titok (én már csak ilyen kíváncsi vagyok)?

Szirom,
Tényleg jó volt talizni veletek és sajnálom, hogy nem jött össze a vasárnap - főleg, hogy végül anyósomék csak hétfőn mentek haza, mi is későn. De átjött apósom volt iskolatársa az unokáival és ott ragadtak 3 óra hosszára majdnem.
Lehet, hogy valami vírust szedtél össze, de lehet vitaminhiány is (pl. magnézium). Esetleg egy vérvizsgálat?

Manó,
Lábfájás: nekem is volt, bár én hirtelen nőttem mindig és vékony voltam. A szomszéd kisfiú panaszkodott hasonlóra és neki az ortopédián is mondták, hogy gyereknél a növekedéskor jellemző tünet és masszírozni kell a lábát. Bár neki az alsó lábszára fájt, mint nekem és Dávid unokaöcsémnek is.

Ház: nem irigyellek benneteket, de érdemes Pest környékén több helyen körbenézni, hogy milyen árak, lehetőségek vannak. Emlékeim szerint Maglód, Vecsés, Üllő környékről nehéz a ki- és bejutás, bár attól függ, hol dolgozik az ember. Az északi részről is sokan jönnek be reggelenként dolgozni (az Árpád út ilyenkor dugig van), de tán enyhíti az Õrbottyán-Fót utat a 2A valamelyest. Bár a bátyám évekig Erdőkertesről bejárt és soha nem volt dugógondja (94-től 2002-ig). Õrbottyán Újpesttől 15 perc (Erdőkertes 25).

Én Marcusnak holnap bőrgyógyászatot tervezek, mert a jobb kezén apró fehér kiütés jellegű dolgok vannak, de nem szaporodnak, meg semmi. Olyan, mint a kezdeti ekcéma tünet. Pénteken meg szemészetre kéne visszavinnem kontrollra, majd meglátjuk (szó szerint). Dávid unokaöcsém is itt van, ő egy mozival nyúz (beígértem neki a múltkor, csak kkor lett Marcus nagyon beteg). Meg a barátnőmnek is megígértem, hogy 5 hó után ideje lenne meglátogatni őt és a babáját. Ja, mert hogy szabin leszek, míg a többiek tárgyalgatnak Galyatetőn Kép

Hát ennyi rólunk.

Puszi

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Idejutottam én is, Miksa alszik, előttem egy hosszúlépés, ember melóban, ráérekKép

Miksa most már egyre több szót ismétel utánunk, de persze nem mindig a leghasznosabbakat. Vasárnap például a tévéből hallotta a focista Didier Drogba nevét, azóta is mondogatja, hogy Didié, és azt is tudja, hogy gólt rúg. De az összes fekete atlétára a tévében aszondja, hogy DidiéKép Vannak téves dumái is, például a csigát nagynak hívja, a virlsit héjának, a szúnyogot hülyénekKép A nagy egy nagy csiga kapcsán jött, de ezt azért már helyretette, mert kamionra is mondta azóta, hogy nagy. A virslire mondhattam, hogy leszedjük a héját, ez úgy jött és ma is benyögte a vacsimra. A szúnyogot én neveztem hülye szúnyognak, rögtön közölte, hogy hüve, és hiába tudja, hogy mi az, ha én szúnyogot emlegetek, ha ő mondja, hüvét mondKép A lakásban és az udvarban továbbra is ezerrel jön megy, otthagy, életveszélyes helyzetekbe sodródik, ehhez képest ha sétálni indulnánk, képes egy órát elmolyolni az utcán, a kapu előtt. Ma is ezt csinálta, de legalább lenyírtam a kilógó bozótotKép Ja, és ma az ikeás golyós játékon megtanulta, hogy melyik a kék golyó és mondja is, a többi viszont még mindig kákká, bár meg tudja mutatni, melyik-melyik. Tényleg lányok, ti mikkel tudjátok lekötni a srácokat? Mit játszotok velük? Azt például láttam, hogy Marcus simán meghallgatja a mesét könyvből, Miksa ezzel csak annyit tölt, hogy megkeresi a cicát, vauvaut, kukorit, aztán már rohan is tovább. Vagy csapkodja a könyvvel a hüvéketKép És azt is feltenném körkérdésnek, hogy ti hogy a jó istenben tudtok házimunkát végezni, ha ketten vagytok? Főzni például vagy mosogatni, ilyesmi.

Hanzi! Örülök, hogy jól érzetétek magatokat. Ha a hüvék nem lettek volna, még jobb lehetett volnaKép Egyébként Miksa ma előkotorta azt a fakutyát, amit még tavaly kapott tőletek, és kemény öt percig tologatta, illetve átvettük a testrészeit.Kép
Ja, és Õrbottyán távolságra jóval több Horánytól, majd lemérem, mi viszont legalább annyi időt eltotyogunk a komppal, amennyivel az több. Meg én nem szeretem a Fót-Csomád utat, mert hülye kanyarok vannak, és 2 éve ott halt meg egy csaj a melóhelyen a szomszéd szobából szegény.

Manó! Még mindig drukk a szerződéshez, és a házhoz is! És szerintem ne foglalkozzatok azzal, hogy ki mit szól le, nézzétek meg, és ha tecc valamelyik falu vagy ház, akkor vágjatok bele. Horányban még mindig vállalom az idegenvezetéstKép Már akartam kérdezni, hogy merre van a melóhelyed? Erről úgy tudom, a Nyugatiba megy vonat, a busz pedig az Árpád-hídhoz.

Marycus! Én lehet, hogy keresnék egy specialistát. Bár elképzelhető, hogy tényleg nehéz lenne megtalálni az okot, ha egyáltalán meg lehet, de gondolom, megnyugtatna, ha rálelnétek a bűnösre.

Kriszta! te merre kujtorogsz?Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziarom!

felvetettem a férjemnek ám Horányt is, de egyenlőre nem túl lelkes, bár tetzsen neki hogy közel van, de a azt mondja hogy mivel én nem vezetek, és teljesen vonathoz vagy buszhoz vagyok kötve nekem nem lenne jó, arról nem is beszélve hogy a komp ugye korlátozott ideig jár, neki meg olyna amunkája hogy nyáron van hogy hajnali 1-kor vagy épp 3-kor jön haza, ha úgy érkeznek meg egy versenyről.

Õrbottyánt is felvetettem tegnap, nézegette is a térképet de továbbra is messzinek találja.

Õ továbbra is a maglódira szavaz, az összehibájával együtt, azt mondja hogy ha azt a 6 milliót ráköltjük amennyivel olcsóbb az össze többi háznál, akkor sokkal jobb ház lezs mint eddig amiket néztünk bármelyik.Én nem gondoltam hogy ilyen nehéz eldönteni. Miért nem egyszerű a dolog, ha pl ez a ház Üllőn lenne nem gondolkodnék semmitKép

Még egy ideig biztos ezen fogok nyafogni nektek.

Én házimunkát leginkább sehogy sem tudok végezni, illetve akkor lehetne mikor alszik Emma, csak energiám nincs akkor hozzá, illetve hétvégén ha itthon van a férjem. Ezért jár hozzánk egy takinő péntekenként. De ha elköltözünk ez nem lesz...sajnos.

A játékokkal meg az a baj hogy nálunk nekem nincs türelmeme hozzá, szégyen id evagy oda. Játzsom vele egy fél órát, órát, de inkább leviszem mvalamerre mint hogy itthon kísérletezzek.

Egyébként ő szeret legóból építeni, főleg állatkertet, beletesszük a műyanyag állatait, de ez is csak annyi ideig érdekli amíg megépül. Fasínből is szeret vonatpályát építeni, de ha kész már nem játszik vele.

Szeret vetíteni, de azt én utálom, így az a férjemre maradKép
Emma most már nagyon rövid mesét meghallgat, de tényleg csak olyat amin pár mondta van egy oldalon. Ha hosszabb a szöveg egy oldalon akkor a felénél már lapoz.

Neki a kedvenc játéka amúgy az hogy bebújik a lepedő alá és kiabál hogy keressük meg. Na meg az ugrálás az ágyon és még sosrolhatnám. Egy idő után teljesen felhúzKép ezekkel, tegnap is leültem dolgozni és kb percenként jött valamivel, mondtam is neki hogy most már maradjin nyugton és ne csiripeljen itt nekem, erre közölte hog yő nem tud csiripelni cska a madarak. Na, nem sok ötlettel szolgáltamKép

Egyébként én ezért engedem hogy videózzon, jó sok meséje van, nekem mondhat aki amit akar hogy jó vagy nem, de amikor 2,5 évesen elkezdett videót nézni és végre volt olyna fél órám hogy azt nézte és nyugton volt, az olyan jó volt, hogy én nem tiltom. Csak neki valót néz mondjuk.

Manó (egyébként most is dolgoznom kéne amíg nem ébred fel, de kezdek ideges lenni a mai szerződés miatt, mégiscsak nagy változás mégha ezt is akartuk)

KépKép
manó

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Manó:
Nyugodtan rágódj csak ezen a ház témán itt is. Szerintem jó, ha az ember kimondhetja amit gondol, attól jönnek a jó ötletek.

Remélem megtaláljátok álmaitok házát!

Ortopédia: hát igen nyár van kéremszépen. Ilyenkor a fű se nő, az orvosok is mind szabin vannak. Múltkor olvastam az újságban, hogy majdhogynem életmentő vizsgálatok is hetes nagyságrendű előjegyzésre végezhetők el a krónikus orvoshiány miatt. Persze illetékesék azonnal cáfolták, de aki így járt, annak ez nem vigasz.
Na, majd írd meg mit intéztetek Emma lába ügyében.

Hanzika:
Úgy vagyunk, hogy sehogy. Vagyis a lelet eredményeivel kapcsolatban túl sokmondent nem tudott mondani a dokinéni. Azt alátámasztják a leletek, hogy vírusfertőzése volt, bár van egy-két érték ami magasabb a megszokottnál, de a vírusfertőzés sem volt tipikus eset. Meg előtte az allergiás cucc, úgyhogy két hét mólva ismétlés, csak inkább a Madarászban, mert itt a felnőtt SZTK laborosai csinálták a vizsgálatokat és ők inkább erre vannak szakosodva, míg a Madarászban ugye a gyerekekre. Mondjuk azt nem értem, hogy akkor miért nem rögtön a Madarászba küldtek...
Még egy dolog volt, hogy Vikó kicsit vérszegény, ami szintén betudható a vírusnak, de ha mégsem, akkor majd vasat kell neki adni. Ennyi...

Marcus nagyon szeretheti a nagymamáját... A nagyi biztosan örül is neki. Másik nagyi nem féltékeny?
Nálunk megy ám a féltékenykedés a gárdonyi nagymama részéről, dehát honnan ismerje Vikó, mikor mióta Niki megszületett 1-szer volt itt nálunk. Mondjuk mi se sűrn járunk, de Zoli nem kifejezetten van oda, hogy menjünk, én meg annyira nem szeretek oda járni, hogy forszírozzam. Hát ez van.

Tök jó, hogy Marcus meghallgatja a mesét. Ez Vikónak se megy, úgy vagyunk vele, mint Sziromék.

Szirom:
Jobban vagy már?

Úgy rémlik, hogy Krisztáék elutaztak a telekre, úgyhogy szerintem most van mentsége a kimaradásra.

Házimunka:
Vikó mellett én már bármit meg tudnék csinálni, mert ugyan jön utánam mindenhová, de le is foglalja magát, vagy ha nem akkor kap munkát, amit szépen végrehajt.
Most Niki miatt kicsit akadozik a dolog, bár előfordul, hogy ő játszik, a tesóval meg ketten dolgozunk...

Amúgy mi is inkább megyünk, mint Manó Emmával, de Niki síróssága most szintén akadályt képez. Mondjuk mi motorral megyünk ami sokat segít. Meg gyakoroljuk a futást. Imád futni. Persze van amikor mi is leragadunk valaminél, de mindig van amit ki tudok találni, hogy tovább menjünk, pl: szagoljuk meg azt a sárga virágot is, ez persze a cél felé van. Vagy Szeretnél játszótérre menni? Akkor menjünk tovább. Szóval beválnak az alkura alapuló dolgok.
Itthon most a legjobb a homokozó. Csak ott igényli, hogy valaki ott legyen vele. Nem feltétlenül foglalkoztatja, csak legyen ott. Amúgy remekül "süt" már. No és a labda is jó.

Bent a lakásban pedig vannak puzzle-k és azoknak a kirakosgatásával akár 1 órát is eltölt minden további nélkül. Most kapott egy csomó kisautót, meg egy ilyen garázsos őrületet egy kis pályával. Hát azzal is jó sokáig elvan. Ezek mind jók szopi idő alatt. A rajzolást is nagyon szereti, de ahhoz felügyelet kell, mert különben az egész lakást összefirkálja.
Vettünk már gyurmát is, meg nyomdát, ezt a hétvégén ki is próbáljuk, de ehhez is felügyelet kell. A nyomdához egyenlőre nem találtuk meg az ideális festéket, ami nem szárad be és nem ártalmas az egészségre.

Persze megy nálunk is, ami Manóéknál, a kanapén ugrálás.

Ja és ugye nálunk nagy program Niki is. Az ő játékai is tetszenek Vikónak, meg ha együtt játszhat vele az is. A hintáztatásról, meg dajkálásról, betakargatásról nem is beszélve.

Szóval ennyit tudnék írni remélem segít valamit.

Na megyek, mert mindkettő egyszerre ébredt és persze különböző hangszínben és intenzitással, de mindkettő engem hív...

Mindenkinek jó napot!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Csak bejelentkezek, eladtuk, szóval az már tuti hogy max 1 hónapot lakunk még itt, utána átcuccolunk a férjem főnökének az egyik üres garzonjába Zuglóba. Mondjuk érdekes lesz mert Emmát majd ide hordjuk közben bölcsibe, szóval a férjem reggel felkel, elhozza ide Emmát, majd visszamegy ugyan oda, mert a garzon a műhely felett van ahol dolgozikKép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Marycus,
Ha lehet, csiholjátok ki, hogy a gyermekosztályos laboránsok vegyék le a vért inkább, mint a normál szakrendelésen. Az utóbbiról csak rosszakat hallottam, az előbbiekkel 3x volt tapasztalatom és csak jókat mondhatok (pedig különböző emberek vették le a vért). És tán akkor a Simon dokihoz, vagy a Mogyorósi doktornőhöz kerültök (a dokinőnél voltunk a tejallergia vizsgálaton, Simon doki az osztályvezető orvos, ha jól emlékszem, alapos és nagyon jó fej).

Kanapén ugrálás, futás nálunk is nagy sláger! KépKépKép

Ma találkoztunk Ildiékkel, jól vannak, Tomi nagyon nagyot nőtt, meg Julcsi is a pocakban Kép Jó volt beszélgetni, Tomi nagyon örült nekem, húzott, velem akart játszani, olyan aranyos volt!

Hiányzik nagyon a délelőtti séta, na Kép

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Csajok, rövid leszek asszem, vodkáztunk tegnap egy kicsit...

Manó! Lakáseladáshoz gratula, gratulaKép

Szombaton egyébként lesz valami buli itt Horányban a Duna-parton, lesz ökörsütés, gyerekjátszó, ilyesmi. Nem tudjuk, milyen lesz, mert ez az elsőKép Ha van kedvetek, nézzetek ki. Ja, és ha időnként éjjel jön haza az urad, akkor megközelíthető a sziget körbe is, én például vagy hajnalban vagy éjjel arra jártam. Kicsi kerülő, de Ferihegyről már oly mindegy, nem? Inkább az a kérdés, akarjátok-e, hogy ne legyen nyüzsi. Mer itt nyugi van, télen meg nagyon is.

Hanzika, ti ugye kijöttök szombaton? És ha Ildiékkel megint találkozol, akkor puszi nekik! Vagy jöjjenek ők is szombatonKép

Még akartam Manónak írni, hogy taknő nekünk is van, de az erdei iskolában gondnok, aztán most nyáron nem tud annyira rendszeresen jönni. Most pl. forgatnak egy valóságshowt, aztán jó fölfordulás van. Én meg szívokKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Manó:
Gratula eladáshoz!

Nem irigylem a párodat, no és Emmát se bölcsi miatt.

Hanzika:
El is hiszem, hogy hiányoznak a séták.

Normál szakrendelésen a Jókait érted? Mert ha igen, akkor most nagyon rendesek voltak itt is. Mondjuk Vikótól vagy 10 percig vették a vért, mert alig jött és 3 csőnyi kellett. A 4 csepp (szó szerint, alig látszott, hogy van a zacsiban valami) vizeletünkkel se zavartak el és az SZTK-s laboránsok is rendesek voltak, mert ebből is megcsinálták a vizsgálatokat.
Mondjuk az is lehet, hogy csak mi voltunk, nem volt tumultus. Ha lett volna biztos nem ilyen kedvesek...
Ettől függetlenül a második vérvételre azt mondta a doki néni, hogy inkább a Madarászba kellene mennünk. Én kicsit félek, mert én meg csupa rosszat hallok a Madarászról... Remélem nem lesz gondunk vele.

Egyenlőre Vikó jól van, ma voltunk már játszótéren is, mert a doki néni szerdán azt mondta, hogy minden további nélkül mehet közösségbe.

Persze Niki végigüvöltötte az oda utat és a vissza utat is. Hiába megy a babakocsi, ha feküdni kell benne. A játszón felültettem félig ülésbe, már jobban érezte magát, aztán kis terep babakocsizás és aludt egy fél órát az árnyékban. Legalább Vikó kicsit játszhatott.

Képzeljétek Vikó meg úgy eszik mint a gép. A dupláját kezdte enni annak, amit eddig evett. Mondjuk igaz, hogy amíg beteg volt nemigen tudtunk neki túrórudin kívül mást adni. Semmit nem evett meg. Na még egy kis gyümi, meg a tápi fele lement, de ezen kívül tényleg semmit nem evett meg.

Szirom:
Már megint egy valóságshow?

Takarítónő:
Ma kendőben Nikivel és Vikó segítségével kitakarítottunk. Hát minden elismerésem azoknak az asszonyoknak akik gyerekkel a hátukon kapálnak egész nap. Pedig Nikinek baromira tetszett, mert egész idő alatt meg se nyikkant, pedig nyitva volt a szeme. Többször meg is néztem nem alszik-e vagy nincs valami baja, mert csöndben van. Niki tutira szeretne valami ősi törzsben babának lenni.
Vikó meg kapott saját felmosót és iszonyúan élvezte, hogy egyedül felmoshat. Még a papucsot se dobta le a lábáról, hanem szépen abban tevékenykedett. Mondjuk úszott a folyosó a felmosóvíztől, pedig próbálkozott ő kifacsarni ahogy látta. Viszont cserébe nyugiban fel tudtam mindenhol mosni. Csak akkor volt némi hiszti, mikor befejeztük a témát. De lehetett Nikit ringatni és így szent volt a béke.

Sajna én valahogy nem tudok megbarátkozni a gondolattal, hogy legyen taknő. Nem is a pénz miatt, hanem, hogy beengedjek egy idegent a lakásomba és a cuccaink között kotorásszon. Nem is a bizalmatlanság miatt. Egyszer mentem be egy kézi autómosóba, hát többet se. Olyan rosszul éreztem magam, hogy én ott üldögélek és a "rabszolgám" meg mossa a kocsit... Szóval ilyen érzésem van. Ja, meg, hogy a mi gányunkat csutakolja... Na, szóval ilyenek jutnak eszembe, ezt érzem. Komolyan irigylem, hogy Ti nem így gondoljátok Manóval, biztos hülyeség, de valahogy nem tudom magamat megváltoztatni. Pedig pl.: ablak ügyben van lemaradásunk rendesen. Ki még csak kitakarítgatok, de az ablakpucolás az már nem fér bele. Meg az emeleten macerás is, mert amúgy nincs tériszonyom, de ablakpucolásilag van. Szelektív tériszony... Meg annyi üvegfelület van, hogy csak na, az nem 1 óra, hanem inkább 1 nap is, míg megcsináljuk az egészet. És ha együtt lehetünk akkor inkább közös programot csinálunk, mint ablakpucolunk.

Ildi:
Ha már itthon vagytok, akkor járhatnál erre is kicsit. Mi újság veletek, azon kívül, amit Hanzi közvetített?

Mindenkinek jó napot!
marycus

Marycus!

Bevallom én sem tudok mit kezdeni magammal ha itthon vagyok mikor a taki néni, de nálunk általában pénteken van délelőtt amikor én dolgozom, most meg hogy itthon vagyok akkor lelépek ha jön valamerre Emmával. Én pl őt sajnálom hog ymost elköltözünk, mert nagyon szépen takarít, aki régebben volt az nem volt jó.

Nálunk péntekenként kb 4 órát szokott ittlenni. Ha nagytakarít akkor cska 1 helységet csinál meg ezealatt, de ez csak nagyon ritkán kell, amúgy a 4 óra alatt végigmegy a lakáson.

Nálunk áll a bál lakás ügyben, mert tök más rengsorolása van a férjemnek és nayukámnak és bár anyukám megfogadta hog yneki mindegy, de tegnap a kocsiban mégis olyan szöveget lenyomott a férjemnek, hogy a férjem itthon azt mondta vagy leállítom anyukám, vagy úgy keresünk lakást és olyat amilyet akarunk, d enélküleKépKépKép De most mit csináljak, nem tudom anyukám megváltoztatni.

A vita tárgy az hogy a férjem ha már költözünk, csak önállót akar, ami nála azt jelenti hogy nincs közös fala szomszéddal, tehát ikerház, sorház kizárva, és nagyot, a minimum a 3 szoba, de inkább több kéne hogy anyukámtól el tudjunk szeparálódni (sajnos tényleg muszáj lenne, mert egyszerűen lételeme a beleszólás, akárhogy megfogadja nem bírja ki hogy ne szóljon bele dolgokba, a férjem meg mesterien ért hozzá hogy úgy felhúzza hogy magát is felülmúlja beleszólásban), szóval ez a férjem verziója, és ő így inkább a Pest melletti, de ezeknek megfelelő házra szavaz. De anyukám meg inkább venne kissebbet, osztott házat, teljesen mindegy mit csak Pesten legyen. Õ azt mondja majd hozzáépítünk, meg hogy inkább vegyünk fel több hitelt stb, csak épp azt nem érti meg hogy ha mi hitelt veszünk fel akkor örülünk ha mellette megélünk, nem hogy még szobát építgessünk, ha viszont így összezárva maradunk,hogy mindnekinek egy szoba, közös fürdő, konyha, ő a mellettünk lévő szobában, tutira rámegy a házasságunk, sajnos ezt kell mondjam most már.
Tesómék meg adják alá a lovat, most is valami 13 milióért ajánlgatnak pesti házat, ami 2 szobás, komfort nélküli, se gáz s evíz nincs bent, d ehogy ez telekár, megéri. Köszi szépen, d emiből vezetem be a gázt a viezt és építek anyukámnak külön szobát, konyhát, fürdőt?????????? ha már az alapház megvételéhez is hitel kellene kb 3 millió.

Vag ytényleg mi vagyunk akik rosszul gondolkodunk? Szóval nem tudom mi lesz. Megvolt a mai nyavajgás.Kép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Manó:
Á, szóval takarítás ügyben így kell eljárni. Csakhát én valahogy nem szivesen hagynék itt valakit egyedül a lakásunkban...

Az anyák köztudottan nem szólnak bele semmibe, de azért valahogy mindig tudjuk mi a véleményük... Én el sem tudom képzelni és Zoli se, hogy együtt lakjunk a nagyszülőkkel. Talán még apuval igen, de a nagymamákkal... az kész katasztrófa lenne. Úgyhogy teljesen me tudlak érteni titeket.
Tesódék is jó fejek lehetnek, hogy a Ti bőrötökre "dumálják" tele anyukád fejét. Mégis a Ti életetekről volna szó. Amibe persze belefér anyukád igénye is, mert szerintem irtó rendesek vagytok, hogy úgy gondoljátok, hogy együtt költöztök vele, de végülis nektek kell dönteni, Ti tudjátok meddig ér a takaró és valahogy meg kell anyukádnak is érteni ezt. Mondjuk abban nem tudnék és nem is akarnék tanácsot adni, hogyan értessétek meg vele, mert én sem tudom anyuval megértetni, hogy amit mi csinálunk az úgy jó nekünk és ne akarjon változtatni rajta.
Megérthető szerintem az is, ha nem akartok néhány év múlva újabb beruházásokba fogni egy bővítés miatt, addig meg úgymond nyomorogni ennyi pénzért.
Nem akarok gonosz lenni, de lehet, hogy jobb, ha megmondjátok kerek perec a dolgokat. Bizti sértődés lesz belőle, de előbb utóbb rájön, hogy igazatok van, márha fontosak vagytok neki, de csak így van.

Szóval fel a fejjel és úgy döntsetek, ahogy Ti gondoljátok, hogy jó lesz a Ti életetek szempontjából. Szerintem az anyukádnak is jó lesz és szent lesz a béke.

Remélem kicsit megnyugtattalak, hogy kívülről nézve nem gondoljátok rosszul a dolgokat.

Minden jót!
Marycus
marycus

Marycus!

Köszi a bíztatást!

Tesómék visszaszívtak mindent, kiderült Gyömrővel keverték maglódot. A házat megnézté, szerintük is nagyon megéri. DE: Most belezúgtunk egy Rákoshegyi házba, tesómék utcájában. ma megyünk talizni a tulajjal. Piszok nagy munka, villany kivételével semmi sincs bekötve, de ha megcsináljuk kb dupla annyit ér mint amennyiért most megvesszük. Na majd meglátjuk mi lesz belőle. Az legalább Pest lenne, nem mondom hogy nem tetszene jobban mint a vidéki élet.

Manó

KépKép
manó

Bonyolult az élet mint mindíg, hegyi ház szupi lenne, mindenki belemenne, de az eladó valami más vevőre vár aki már 1 hónapja nézegeti, de semmi pénzt még nem adott, semmi szerződés, és mégis kitart mellett hogy megvárja amíg az válaszol neki jövő szerdán véglegesen. Hiába mondtuk hogy mi addigra már pénzt is adunk, de hajthatatlan. Tudnám akkor miért hirdeti???

Szóval mág keresünk, mert ennek így nem sok esélyt adok.

Zűrös Manó

KépKép
manó

Marycus,

Nem a Jókait, hanem a Madarásznak is van szakrendelője, olyan, mint a Jókai (mármint labor is többek között). A kórházban meg ott a gyermekosztály, Marcusnak ott csinálták a vizsgálatokat (allergia miatt a tejterhelést pl). Az utóbbit javasoltam, az előbbiről hallottam rosszakat.

Manó,
Én sem szívesen költöznék se anyummal (pedig szeretem nagyon, de Kép), meg anyósommal sem (pedig ő egyáltalán nem tipikus anyós). Ami megoldás lehet, az nem egy ház, hanem egy nagyobb, meg egy kisebb (mi anyuékkal néztünk egyszer egy ilyet, még mikor független voltam). De hát ez nem egyszerű, bár én láttam ilyeneket is hirdetni, hébe-hóba.

Ma esküvőn voltunk, fiam hazafelé (fél 7) beájult a kocsiba, ruhában, vacsi nélkül tettem le (bár fél 3 óta majdnem folyamatosan evett). MI lesz még itt??? Kép

Ja, Ildiéknek még mindig rossz a gépük, azért nem jön - azért vagyok én a futár is Kép

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Újfent megérkeztünk, és "persze", hogy nem nagyon van időm visszaolvasni Kép Annyira aktívak vagytok, hogy borzalom Kép
Azért nagyjából beleolvasgattam, Manó gratula a lakáseladáshoz! Mi újsi Emma lábával?

Marycus,
És nálatok a sírással?

Bocsi, de tényleg csak átlapoztam, hiszen lassan 1 hónapja nem voltunk normálisan itthon...

Ráadásul ahogy kipakoltam tegnap, pakoltam Reginek mára, mert apja viszi/vitte Balcsira anyósékhoz megint egy hétre. Aztán 1-jén már ovi, hihetetlen hogy eltelt ez a nyár Kép Vagyis az a szörnyű, hogy rohan az idő, mert minden gyorsan elmúlik...

Szóval Gárdonyban voltunk a telken, hétvégén ott volt apum is, Robi is, hétköznap csak mi anyuval, illetve Robi lejött este meló után, és hajnalban onnan járt be.
Nem volt eszement meleg, de mondjuk én Tunézia után nem is nagyon vágytam rá Kép így is menekültem az árnyékba mindig. A kölkök jól érezték magukat, egész nap kint voltak a kertben, homokoztak, játszottak, nagyokat estek, koszosak voltak Kép
Máténak új szokása, hogy nem alszik el simán, csak ha bent fekszem én is az adott szobában vele. Akkor viszont semmi gond, elalszik, de ha kijövök, üvölt utánam. Enyhén anyás Kép
Õ is egyre többet dummant, bár még mindig csak szavakat, mondatokat nem igazán.
Jaj annyira cuki volt a telken egyik reggel...magam mellé vettem, mert még Regi aludt, és bújt ezerrel, átöltelte szorosan a nyakamat, és kaptam két naaaagy puszit Kép Hát azt hittem, megzabálom! Na, ilyenkor elmúlik minden olyan gondolatom, hogy elég lett volna egy is Kép Kép

Szirom,
HOgy vagy?

Hanzi,
Köszi a hívást, utána még kb 6 kérdés jutott eszembe, de már nem tudtalak visszahívni a kártyám miatt Kép De most ne kérdezd, hogy mik, mert nem emléxem Kép

Megyek mosni Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Ja, Szirom...egy-két bébiételt vittünk Máténak, de nem sokat a súly miatt ugyi...Kint sajnos nem lehetett kapni, és mivel csak reggeli meg vacsi volt, ezért az ebédet legtöbbször a szállodában vettük meg (több helyen is lehetett kajolni), de volt nap, mikor nem is voltunk éhesek. Abban a melegben...Máté is alig evett, az is inkább gyümi meg sali volt.
De mikor hazajöttünk, kb 1 hétig ment a hasunk kicsit, felhívtam a védőnőt, aki szintén akkor volt Egyitomban és megnyugtatott, hogy ez tök normi, ők is f.snak, állítólag így tisztul a szervezet az ottani baciktól Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Megjöttünk nagyiéktól, jól kifagyoskodtuk magunkat nyaralás címszóval Kép. Ilyen nyarat a rókás meséskönyvben sem láttam még, legalább augusztusban lehetne normális idő, elvégre csak ez lenne az év legmelegebb hónapja... Tanulsága is volt az elmúlt egy hétnek: ha pihenni akarunk, nem szabad nagyiék közelébe menni Kép. Ugynis apósék mikorra időzítették a garázsátépítést? Naná, hogy a múlt hétre. Mintha nem tudnák, hogy a fiuk holtfáradt és idegileg is teljesen kivan. Erre nem igazán gyógyír az, ha egész nap heggeszt, mert ugye nem ért hozzá igazán, így ezen is folyamatosan felhúzta magát. Arról nem is beszélve, hogy kevesebbet láttuk, mintha dolgozott volna. Úgyhogy most aktívan keressük a "hosszú hétvége" lehetőségeket. Először Dublin merült fel, aztán Prága, de Csipinek nincs útlevele, úgyhogy jó lesz Debrecen is Kép.

Viszont pénteken "kivettünk egy napot" és ellógtunk Szegedre, a vadasparkba. Tök jó volt, Csipi is nagyon élvezte a nagyobb állatokat, mert az apróbbakat még nem találta meg a bozótban. Volt két irtó rosszcsont hóleopárd-kölyök, hogy azok milyen édesek voltak! Csipi visított az örömtől. Azután megejtettük első közös éttermi ebédünket, közepesen jól viselkedett - szétdobálta a játékait meg az ölemben akart ülni, viszont nem hisztizett, csak amikor elmentem a mosdóba. Mentségére legyen mondva, már nagyon álmos volt.

Mert a hiszti, az nagyon ment a héten. Volt nap, hogy kis kihagyásokkal egész nap üvöltött, ha elmentem a fél méteres körzetéből. És sajnos úgy néz ki, hogy ő is hajlamos lesz az önveszélyes dolgokra, pl. már veri a fejét az etetőszék vagy az autós ülés támlájába, szándékosan, és akkorákat, hogy csak úgy csattan. Csoda, hogy nem kapott agyrászkódást eddig.

Mondjuk a "nagy hiszti" időszak sajátos módon egybeesett azzal, amikor fodrász-kozmetikus miatt két délelőttöt kettesben töltöttek anyósommal. (Ne tudjátok meg, hogy jártam egyébként: a nagy "szépségkúra" eredményeképpen olyan rondára begyulladt a homlokom mint még soha, a hajamat meg nagyon vastag csíkokra satírozta be a fodrász, hát minden tükörbe nézéskor vizuális sokkot kapok még most is.) Szóval nem tudom, mit műveltek kettesben a másik nagyival, de a gyerek utána csak úgy érezte biztonságba magát, ha kézzelfogható közelségben tudott.

Ennyit rólunk, most próbálok visszaolvasni, mert nagyon szorgalmasak voltatok a múlt héten, ami rendkívül dícséretesKép.

Legyen szép napotok:
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Alig látok az álmosságtól, de sajnos nappal nem tudok aludni... Pedig kellene, mert Niki mostanában a korai fektetés miatt nem üvölt annyit illetve inkább hamarabb abbahagyja, mondjuk 10-re mindketten alszanak, viszont ha 5 körül felébred, hogy éhes már nem alszik vissza, hanem menni kell játszani vele. Így aztán most már kb 2 hete csak 4 órákat alszom, mert ugye ágyikóba csak kb. éjjel 1-re jutunk. Előtte meg ugye még ment a 2 óránkénti szopi, úgyhogy enyhén kómás kezdek lenni.

Kriszta:
Örülök, hogy jól sikerült a gárdonyi nyaralás is.

Én még sohasem tudtam aludni Vikóval. Annyira nem bújós, hogy csak na. Meg ha ő már felkelt, akkor menni akar, s csupán másodperceket hajlandó fekvéssel tölteni. Szóval kicsit irigy vagyok, hogy Máté így bújik hozzád. Már annyit elértünk, hogy ölben hajlandó megmaradni kicsit. Na és néha eszébe jut, hogy anya ölébe akar ülni. Az nagyon jó. Ja, és időnként, ha rosszul ébred van fáradt akkor kismajom lesz belőle és átölel minket, de semmi több. Mondjuk tuti rám ütött, mert anyu mindig panaszkodott, hogy kislány létemre soha nem tudott ölelgetni, babusgatni, mert nem hagytam. Úgy tűnik Nikó valamelyest bújósabb lesz.

Sírás ügyben nem haladunk. A sírni hagyás nála sem jön be, ahogy Vikónál sem ebben a korban. Vikónál is kb. 6 hónaposan kezdett hatni a módszer. Képe egész nap sírni, de nem csak sírdogálni, hanem teli torokból üvölteni. Szerintem akármit mond is a dokinéni van ebben hasfájás is. Főleg, hogy képes hatalmasat büfizni és pukizni is még a következő evés előtti pelusozás után is. Szóval tuti fel van fújódva szegény. A másik pedig, hogy éhes, de nem tud enni. Szopini nem akar és csak egy mellből eszik, ami szerintem bizti kevés. A tápi sem kell neki, de most nem utasítja el, mert ha tényleg éhes lenyom szopi után 100 g-ot belőle. Viszont a levegő lehet ebben ludas, mert attól lehet, hogy teltnek érzi a pocakját, viszont a pukik és a büfik után meg rájön, hogy hoppá, hát én éhes vagyok. De félóránként nem etethetem meg, mert attól meg még rosszabb lesz neki. Ez a 22-es csapdája. Na ehhez jön még a hiszti, és az én látni akarok című fejezet. Ezzel meg is van az egész napi sírás oka.
Persze ha kendőben van egész nap akkor meg se nyikkan, dehát egész nap nem tarthatom ott, mert az tuti nem jó a mozgásfelődésének, no és én sem bírom a kis pufókot.
De egyáltalán nem biztos, hogy ő csak hisztiből igényli a függőlegesen tartózkodást, hanem azért is mert háton fekve nyomja a sok levegő a pociját. Sajnos a kemikáliák nem hatnak, így meg vagyunk lőve. Marad a sírás és a kendőzés...

Tegnap kendőben vittem a játszóra Nikit. Élvezte nagyon és Vikónak is tetszett, hogy a hugi libikókázik vele, meg a másik hintában anyával hintázik, mikor ő is hintázik. Mikor kiszálltam mutatta, hogy üljünk vissza és mondta, hogy "Ityi hinta." Ityi mostanában Nikit jelenti. Nagyon várja már, hogy együtt játszhassanak. Nálatok ez már klasszul működik gondolom.

Nyuszi:
Hát sajnálom, hogy a nyaralás nem jött be. Remélem a hosszú hétvége már jól sikerül.
A vadaspark nálunk is nagyon bejön mindig. Mi már jóformán csak vadasparkba vagy állatkertbe járunk. Ott mindig jól érzi magát mindenki.

A fejbeverősdi nálunk is játszott, és még ma is van, hogy nem hisztiből csak csupán játszásiból kopog a fejével Vikó, de akkor az döng. Mi aggódunk, ő vigyorog rajta... Jó kemény kobakjuk van ám. Vikó ahányszor egy nap bevágja tiszta erőből a fejét, mi már rég agyrázkódást kapnánk, neki meg semmi baja. Legfeljebb közli, hogy "Hoppá!". Szóval érdemes ehhez hozzászoknotok. Ez egy ilyen korszak. Bár azt azért nem mondom, hogy ne figyeljetek rá, de az tuti, hogy a fejjel való durva játék 98 %-a meg sem kottyan nekik, végülis ezt is ki kell próbálni, megérezni milyen. Persze azt a 2%-ot érdemes kihagyni... Nem véletlen, hogy más dolgokkal is fájdalmat okoznak maguknak és még vigyorognak is. Vikó pl.: most rendszeresen húzgálja a köldökét, meg a cicijeit. Úgy kinyújtja, hogy az tuti fáj neki, és közben vigyorog, mi meg nem győzzük elszedni onnan a kezét és lehuzigálni a pólóját. A köldökhuzigálás miatt, meg kifejezetten aggódom, hogy ne csináljon magának köldöksérvet.
Szóval lesz még pár ilyen dolog.

Azt nem hiszem, hogy a nagyival különösebb gond lett volna, csak inkább még mindig nagyon anyás Csipi. Ami végülis nem baj, márha neked nem macerás így nagyon.

Mindenkinek jó napot!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Sikerült visszaolvasnom, most megpróbálok reagálni, de nem ígérek semmit, mert a zsebdespotám nyüszög, hiszti készül...

Marycus,
Írtad, hogyha kimész, Vikó abbahagyja a hisztit. Nos, Csipi akkor még rányom egy lapáttal a hangerőre. A szülők már kiröhögtek, de én még kezet mosni meg WC-re is viszem magammal Aprókát, jobb a békesség alapon...

Tápi elfogadás ügyben annyi előrelépés történt, hogy a kajájába keverve elfogad valamennyit, de nem sokat, úgy max. 1 decit naponta. Ha 30-40 ml-nél többet rakok a kajájába, akkor kiszúrja és nem eszi meg. Hát ez van, próbálkozunk, csak lesz valami.

Vérvétel ügyben: a Madarász laboránsok nagyon rendesek voltak, nem az ő hibájuk az éhgyomor meg a rakás előírt vizsgálat... Vérvétel előtt nem árt jól megitatni vízzel, úgy könnyebb és gyorsabb a dolog.

Manó,
Emma sántít még? Nem lehet, hogy csak növekedés miatti átmeneti idegbecsípődése van? Vagy az hülyeség?

Lakáseladáshoz gratula! Akkor most nem mentek Maglódra? Egyik barátnőm onnan való, ahogy kiveszem a szavaiból, nagyon összetartó a közösség a faluban, ami nem hátrány gyereknevelési szempontból. Viszont napi ingázásnál talán kicsit kényelmetlen... Egyébként nem akarok beleszólni, de Üllő - Vecsés sem jobb ám, mi arra járunk péntekenként a nyagyszülőkhöz menet, állandó dugó van. Viszont ha valaha kész lesz az elkerülő gyűrű (most gőzerővel csinálják), akkor szupi hely lesz, főleg Vecsés, jó magas ingatlanárakkal. Az egyik kollégánk is most vesz ott új építésű sorházat. Vagy inkább a másik háznál nyomultok? Adott már választ a gazdi?

Mondjuk érdemes kipróbálni többször is, hogy mennyi idő alatt értek el az oviba-munkahelyre, nehogy úgy járjatok mint mi - egyetlen egyszer értünk át innen a Krisztina körútra 35 perc alatt, amikor a laákvásárlás előtt azt próbáltuk, hogy mennyi is lenne az utazás a munkahelyre, azóta sem, soha.

Hanzika,
Marcus pöttyei hogy vannak?
Köszi a cumisüveg tippet, már hamarabb túlestünk a cumicserén, gyanús lett, amikor a melegben nem akart semmit inni, még üdítőt sem. Most 4-est használunk az Avent-től.
Egyébként Andrea névre hallgatok, a Nyuszi ősrégi becenevem. Mondjuk van olyan ismerősöm, aki teljesen ledöbbent, hogy van rendes nevem is és nem Nyusziként anyakönyveztettek a szüleimKép.

Szirom,
Már kezdettől fogva úgy tudom csak eteni a sajtkukacomat, ha közben valami van a kezébenKép. Általában egy babakanalat kap, hogy szokja a feelingetKép. Néha azt is hiszi a kis Piszi, hogy neki már ez menne egyedül isKép. Általában úgy van vége a kajának, hogy az egyik kezét a szája elé tapasztja, a másikat kinyújtja tiltakozásul, és még a fejét is rázza hozzá. Hát ennél egyértelműbb akkor lenne, ha mondaná is... Azért még ötletszerűen megpróbálom kínálni ezután is, néha el is fogadja, de az esetek 90%-ában nem. A pépből a tejpépet szerette, de most nem adhatok neki, a Sinlac-ot meg a Som szójapépet megeszi gyümivel, de maga a tápszer csak nem csúszik. Az az etetős videó érdekelne (hogy mire is számítsakKép).

Csete,
Mi is az Erdősor úti rendelőbe járunk, Tóth doktornőhöz. Mondjuk kérdés, hogy neked milyenek az igényeid, nekünk eddig tökéletesen bevált a doki"néni". Ha gondolod, magánban írhatok róla.

Házimunka: na, az nekünk sem megy együtt, Csipi nem tűri a konkurenciát... Mondjuk a múlt héten azt is bemutatta, hogy tanulni sem lehetne mellette: a sógórnőm megkért, hogy segítsek neki (=írjam meg Kép) a szigorlati dolgozatát a telekom piacról. Hát azt hiszitek, hogy Csenge hagyta, hogy egyszerre öt percnél tovább foglalkozzak a dologgal? Ütöt, rúgott, csípett (most is megy ám a hiszti, de "nem hallom"). Úgyhogy az alvásideje meg az éjszakáim mentek rá a dologra.

Anyu beleszólás ügyben eddig szerencsésnek mondhatom magam, mert az én anyukám tényleg nem szól bele (vagy ha mégis szeretne, hát simán leállítom), anyósomat meg apósom (aki egy arany ember) kordában tartjaKép.

Csenge egyébként bújós baba, ha épp nincs rajta az ötperc. Más kérdés, hogy csak hozzám, max. az apjához bújik, a család többi tagja meg irigykedik. Hát ez van.

Legyetek jók, abbamaradt a hiszti, ideje kivennem a törpémet.
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Gyors leszek, mert halomban áll a vasalnivaló, és máskor nincs rá időm. Az ember melózik, megint ketten vagyunk, Miksa ma megint egy órás altatást produkált. Bezzeg ha a papa itthon van, akkor megy fél óra alatt is.

Úgy néz ki, mégiscsak összejön egy tengerpartos nyaralás, és érdeklődnék, hogy nincs valakinek véletlenül egy utazóágya kölcsibe? Nekünk eddig nem kellett, de most jól jönne, mert bár az apartmanban van gyerekszoba, dívány van benne, és az már Szatmárcsekén kiderült, hogy korai. Meg abban talán a strandon a fák alatt is elaludna, de ez csak egy kósza ötlet, illúzióim azért nincsenekKép Mondjuk most néztem, a Minimanóban lehet kölcsönözni elég olcsón (350Ft/nap), csak persze kérnek 10 ezer letétet.

Kriszta! Köszi a kérdésed, hőemelkedésem már nincs, de nem vagyok jól. Fáradt vagyok, rossz a közérzetem, ma délután még aludtam is egy órát, pedig ez nem jellemző. Végülis 18-án kellene megjönnie, ha késik, csinálok tesztet. Isten tudja, kivártuk-e mindig a 10 percet ezzel a kúppalKép Mondjuk én örülnék neki, bár Hanzi már látta, hogy ismét rágyújtottam, és az nem túl jó ebben az esetben. De legfeljebb leteszem újra, ha mégisKép
Bébikaját meg viszünk Miksának szerintem, bár a horvátoknál gondolom, lehet kapni. Befér a kocsiba végülis, ez nem repcsiKép

Hanzi! Vitaminhiányom szerintem nics, tökre bírom a pezsgőtablettákat, a magnéziumost meg a vasat különösen. Még szopi alatt a télen voltam vérvizsgálaton, akkor tökéletes lett mindenem, pedig az nagyobb terhelés volt. Hát nemtom.

Útlevél sürgősséggel készen lesz szerdára vagy csütire, mondjuk az enyém nem volt olcsó. Jó a személyi Horvátországba, de csak a plasztiklap, és nekem nem az van. A régi meg érvényes, de a nevem a rendszerben ugye már más, nem szeretném, hogy a határról hazaküldjenekKép Miksa egyébként úgy ordított a fotózásnál, mint akit nyúznak, majdnem olyan képet tettek az útlevelébe, mert vagy hatot elkattintottak. Kis is nyomtattak egyet emlékbeKép De aztán szünet után lenyugodott. Én arra gyanakszom, hogy a röntgenre hasonlított az a fülke, és ott ugye ketten fogták le.

Nyuszi! Üdv itthon. Ha az ember elmondja végre az ftp beállításokat, akkor megadom, és fölteszem neked a videót. Tanulságos, van benne egy olyan, hogy Miksa ezerrel rázza a fejét és tiltakozik, aztán x-edik kínálásra elmarja az itatót, és iszik, mint őrült.

Marycus! Szerintem is lehet hasfájósság a dologban, minden cuccot végigpróbáltatok? Infacol, Espumisan, Gripe Water és társai? És ha a kendőben hallgat Niki, az nem azt jelenti szerintem, hogy nem fáj a pocija, hanem egy, hogy nagyon szeret odabújni, meg így mindent lát, és ez enyhíti a dolgot, kettő, meg hogy a testtartás jó lehet a pocijának. Én a mozgásfejlődése miatt nem aggódnék, nézd meg az afrikai gyerekeket, egész nap ülnek az anyjuk hátán egy kendőben, egészen összegörnyedt tartásban, oszt úgy futják a világcsúcsokat, mint a sicc. És az izomzatuk félelmetes. És most még eszembe jutott, hogy Miksa tök jókat pukizott meg kaksizott az autósülésben, az is összenyomja a pocijukat egy picit. Mondjuk abban tényleg nem lehet egész nap tartani, de egy próbát megér talán.

Manó! Én se laknék anyukámmal, mert bár tök jó fej, jó, ha az embernek saját családi élete van. De tudom, hogy ez nem mindig oldható meg, és akkor valamennyi elkülönítés szerintem használhat. Több ismerősnél is bevált, hogy a 100 nm körüli házból 25-30 nm-en egy elkülönített, garzonszerű részt alakítottak ki szobával, apró teakonyhával és fürdővel. Egy pici lakás végülis, de a sajátjának érezheti, és ha reggel felkel, nem osztoztok a fürdőn, meg nem főz kávét csörömpölve a ti konyhátokban, hanem ezt megoldja a saját lakrészén. Ha muszáj lenne, én így csinálnám.

Most zúgok vasalni, sziasztok!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Ez eldőlt, pirosbetűs napok vannak...Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Gyors leszek, mert Csenge segít gépelni Kép

Szirom,
Hát kistesóprojekt ugrott Kép. Utazóágyat most láttam leakciózva az Auchan szórólapon, valami 8990-ért... Nekünk sajnos nincs, így nem tudom felajánlani.

Legyen szép napotok!
Nyszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Szaisztok!

Szirom, én adnék, csak az a baj hogy nekünk a kissebb méretű utazóágy van, ami csak 100 cm hosszú, nem 120 cm-es. Addig használtuk csak amíg Emma pici volt. Ha abban még elfér Miksa akkor szívesen kölcsönadom, úgyis csak itt áll. Egyébként jó ágy, Brevi, kényelmes is. Nem túl picire csukható, kb mint egy hosszabb vékonyabb utazótáska, fényképezni is tudokKép

Nyuszi!

Azóta nem sántít de csütörtökön megyünk ortopédiára, remélem semmi gond.
maglódról letettünk, bár tényleg jó helynek tűnik és alkalmi vétel, de ha nem muszáj lemondok az ingázásról, jó lesz nekem a jó öreg BKvKép

Nem merem bevállani, bevallom.

Most várjuk a Rákoshegyi nő visszaszólást, bár az baromi nagy meló lesz ha azt vesszük, de nagyon megéri, akár befektetésnek is és utána ha kész dobbantani, kb dupláját érné a ház ha kissé rendbe szednénk.
Tegnap meg Rákoskerten voltunk, ott van egy jó nagy rendezett telken két kis rendezett téglaház, igaz csak 1 szobásak, a férjemnek ez is nagyon tetszik, hozzá kéne építeni még egy szobát vagy a tetőteret megcsinálni. Igazából nekem is tetszik, csak az nem hogy nem mellékutcában van hanem főúton, ami azért elég forgalmas, bár nem annyira mint a városban, hiszen ez a város vége... Viszont ma elbuszoztam arra Emmával, jó környék, ovit is megnéztük, aranyos, nincs messze, és kb 10-15 perc busszal Rákoskeresztúr központ ahol minden van ami kell (Plus, DM, játszóház, játszótér, amit csak hirtelen láttam). Szóval a környék tetszene.

Üllő, Vecsést egyébként mi is ismerjük, épp ezért mentem volna oda szívesen, de ott semmi alkalmi vételt nem találtunk, ha meg rendes áron van akkro inkább maradunk pesten.

Szirom!

Pedig milyen jó lett volna ha kistesó van a dologbanKép Tuti, hogy nem?Kép Jól megnézted?Kép

Manó

KépKép
manó

Szirom!

Egyébként anyukámmal kapcsolatban beletarfáltál majdnemKép Õ azt csinála hogy hétvégén már reggel 7-kor mosogat, csörög-zörög, főleg a férjem idegesíti mert ő nem túl jó alvó és rögtön felébredKép Egyébként épp ezért tetszene a férjemnek a két kis egyszobás ház, azt mondja ott legalább külön lennénk, a telek meg akkora hogy tudjuk bővíteni a mi részünk. Egyébként ez anyukámnak is tetszene, mert 3 éve egy szinte ugyanilyenbe költöztünkel majdnek Rákocsabára, csak az utolsó pillantban meggondoltam, mert Emma pár hetes volt és nem menetm akkro bele a zűrös költözésbe.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Nyuszi! Nincs kistesóprojekt, az embert még nem sikerült erről meggyőznöm. De ha bekopogtat valaki, akkor jegyet váltott a családba, ezen nincs vita.
Ágy: ha eddig nem kellett, most már nem vennénk, bár ez tényleg nem rossz ár. Fél év, és tutira jó lesz a heverő is.

Manó! Nem nagyon van ezen mit nézniKép De azért kösziKép
A két kis ház tényleg nem tűnik rossz megoldásnak, de ha bővítitek, csináld úgy, hogy jó nagy legyen a gyerekszoba, nehogy aztán maradjon a férjednek egy olyan érve, hogy nem fér el még egy gyerekKép Tudom, hogy te is hasonló cipőben jársz ebből a szempontból, mintén. Mármint a meggyőzéssel kapcsolatban.
Az ágyat köszi, de az 1 méteres szerintem Miksának már kicsi, 92-es ruhákat hord. Bár az itthoni ágya ikeás, az meg 110-es, de szerintem ez is még épp jó.

Megyek enni, sziasztok!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!

Ok, ha mégis kell az ágy csak szólj. Annak idején nem gondolkodtam, ez olcsóbb volt, megvettem, gagyi név nélkülit nem akartam, a márkásak meg tök drágákKép De végülis nekünk elég volt, mert mire kinőtte már megaludt rendes ágyon is.

Manó

KépKép
manó

Szirom,

Nekünk bár van egy, de sajnos pont most hétvégén Erdőkertes a program, ott meg keményen kell, másképp nem vagyok képes Marcust elaltatni (hasonló okokból, mint nálatok). Sajnálom KépKépKép

H.

Kép
hanzika

Szirom,
A mienkét odaadom szívesen! Kép Mikor mentek?

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Én még mindig egyben vagyok, bár már remélhetőleg nem sokáig!!!

Két kérdésem lenne tapasztaltabb anyukák számára!

A védőnőm azt mondta, Dr. Horzsa Évához tartozunk, és szülés után ő ki is fog jönni látogatóba. Én azt hittem, szabad orvosválasztás van? Nem mintha baj lenne, sem az, hogy kijön, sem az, hogy ő jön ki, mivel egyik orvost sem ismerem. Van valakinek tapasztalata ezzel a doktornővel?

Egy másik orvos, aki a Király utcában rendel és akit ajánlottak nekem, az Dr. Kálmán Mihály. Róla tud valaki valamit?

Ezenkivül páromnak keresünk farmert, amit nem horror áron adnak. Valami a Tesco farmerek (2000 forint) és a Levi's farmerek (14e forint) között mozog árban. Tudnátok boltot ajánlani? Egyikünk semi ilyen vásárlós tipus...

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Szia Rokica!

Szabad orvosválásztással kapcsolatban: igen, van. Én anno megbeszéltem a védőnővel, hogy kik alkotják a "választékot", konzultáltam a házban lakó kisgyerekes anyukával (aki mindet végigpróbálta Kép) és ez alapján választottam ki a dokinénit. Utána elmentem hozzá a rendelésére, megbeszéltük, hogy tud-e vállalni, ő adott újszülött kezdőcsomagot, amit a baba születése után a párom kiváltott. Amikor hazajöttünk, három alkalommal kijött megnézni Csengét, egy hónapos kora óta meg mi járunk hozzá tanácsadásra minimum havonta, de van, hogy két hetente kell menni. Az említett dokikat nem ismerem, sajnos nem tudok segíteni.

Többiek, nektek egyébként hányszor kell/ett menni tanácsadásra? Mert mi állandóan a rendelőben lógunk...

Farmer ügyben: mi CundA hívők vagyunk, azt hiszem, farmert is tartanak, érdemes körülnézni, mert több árkategóriába is árulnak cuccot. Van a Pólusban meg az Árkádban, de lehet már máshol is nyitottak üzletet.

Legyen szép napotok ebben a borzalmas esőben!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Jajj, Kriszta, nagyon-nagyon köszi!Kép Meg a többieknek is, tök rendesek vagytok, Manó, Hanzi! Kriszta, a régi számod még jó? Mert akkor rádcsörgök, ha körvonalazódik, hogy ki mikor merre jár... kissé el vagyunk úszvaKép Tele vagyunk fügőben lévő munkákkal. Szombat hajnalban mennénk, szóval legkésőbb pénteken kell az ágy. Nektek mikor jó? Mikor vagytok vagy nem vagytok otthon? Mikor nem alkalmas, nehogy felébresszük a srácokat meg ilyesmi?

Rokica! Persze, választhatsz orvost, de alapból valakinek a körzetébe tartozol, és asszem ő köteles ellátni. Te meg köteles vagy a gyereket ellátatni. Ha te nem őt akarod, hanem mást, akkor neked kell szólni, én úgy tudom. A védőnő egyébként szerintem is tisztában van a kínálattal, nekünk is ő mondta el, hogy van a körzeti, aki ilyen meg ilyen, meg van a közelben még egy, aki olyan meg olyan. Mi az utóbbit választottuk, és jó döntésnek tartom.

Nyuszi! Hozzánk az elején hetente felváltva kijárt a srác és a védőnő, később asszem havonta mentünk, most meg talán 3 havonta. Most elég rég voltunk, mert elúsztunk kicsit, és nem beszéltünk meg időpontot, mert a kukacával vissza kellett volna vinni Miksát, de akkor pont vírusos izét kapott, legutóbb meg a fiúk voltak a melegkiütéseivel nélkülem, így eszükbe sem jutott. Majd felhívom, ha hazaértünk.

Csajok, Miksát nem lehet lerobbantani a számítógépről. Ti ezt hogy oldjátok meg? Mint egy kis bumeráng, megy mindig vissza, mászik föl, és hiába szólás, magyarázat, kiabálás, a füle botját nem mozgatja. Mi a fenét kell csinálni? Azt azért mégse lehet, hogy a fejünkre tojik? Ráadául ez nálunk szigorúan munkaeszköz, és elég komoly gép. Basszus, bosszús vagyok.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
Péntek du. jó lenne mondjuk? Mert nincs nálunk, anyuéknál van, akkor holnap felküldöm érte Robit, és péntek du. úgyis megyünk vásárolni, akkor tudunk mozogni Kép Akkor jó lenne nektek is? Kb. 16 óra után...
Elvileg a StopShopba megyünk, de nyilván el tudunk ugrani másfelé is Kép A számom ugyanaz Kép

Kriszta
krisztocs

Rokica,

NIldiéknek a dokinő az orvosa, nagyon meg van vele elégedve, ezt tudom Kép És tényleg kedves.

Kálmán doki sem rossz, az én tapasztalatom szerint (telefonos konzultációk gyerkőc leesése után kiskorban), de róla azoktól, akik hozzá járnak hallottam rosszakat.

Szirom,
Nálunk ugyan ez van, ha csak a számítógépes asztalra felmászásra, kapcsolgatásra gondolsz. Eddig semmi nem jött be, csak az, hogy ő mászik, én szedek....

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Kriszta! Persze, jó a péntek délután, szóval felhívlak a részletekkel kacsolatban. Vagy a péntek este még jobb, ha az nem alkalmatlan, mert akkor az ember munkából hazafelé be bírna érte ugrani. Olyan negyed 8 körül érne el arra.

Hanzi! Persze, arra gondolok, és szomorúan hallom.

Megyek, dógom van.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!

Hát jó ötletem nincs, a férjem már tanítja Emmát számítógépezniKép

Na meg sakkozni, és tökre érdekli a kis tyúkot a sakkKép Én nem tudok és nem is érdekel, pedig annak idején apukám engem is tanított.

Rokica!

védőnőt nem lehet választani, sajnso, de orvost igen!

Ház: Tegnap tesómék is megnézték a Kerti házat és áment mondtak, szerintük jó, korrekt áron van (na azért gyorsan 500 e Ft-t még lealkudtak, ha belemegy a tulaj) és fejleszthető, aranyos két kis ház. A hegyi nő, bár ígérte nem hívott, nem tudom mit kavar. Bár mi kezdünk arra hajlani hogy maradjon ez a két különálló dolog. Anyukám mondjuk megint felhúzott, több száz km-ről is képes rá, egyrészt mert ő nyafog hogy nem fogunk elférni 1 szobában és hogy tavasz mire megépül a plusz szoba és hogy a másik jobb lenen mert ott külön szobája lenne Emmának. Csak azt nem gondolja végig hogy az egy komfort nélküli ház, amibe vizet, fűtést (gázt) kell az utcáról bevezetni, kb fél év eltelne mire ezek bent elnnének, tehát addig ott semlehetne kipakolni, berendezkedni, hanem mint a cig.nyok. Bele lehetne vágin, rengeteg munka mondjuk, de épp anyukám miatt félek tőle, mert ő mindíg nagyon lelkes hogy nem baj ha fél évig sátorozunk is, aztán ismreve őt amikro ott lennénk 2 hét után már azt akarná hogy az ő szobája rendben legyen.

na ébred Emma.

Manó

KépKép
manó

Szirom,
Persze, jó az este is, majd Robit lezavarom vele, ha idejön v. elugrik vele, ahol jó neki Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

csak gyorsan: ortopéd orvos járás, futás, hanyatt és hason tornáztatás után azt mondta hogy teljesen egészséges, még lúdtalpa sincs. Nagyon laza és nagyon magas gyerek. Sántaság oka "diagnózis nélkül". Ha újra előjönne kell vinni, de szerinte csak rándulás, meghúzta, vagy enyhe légúti fertőzés visszamardt tünete.

Hát remélem ennyi volt.

manó

KépKép
manó

Rohanok, csak annyi, hogy Kriszta! Azért nem hívtalak még, mert nem tudtam mit mondani, hogy melyikünk és mikor ér oda. De késő délután, estefelé egyikünk tutira, jó?Kép DE még hívlak!

Manó! Nagyon klassz, hogy nem találtak bajt!Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
Okés, a kocsiban van az ágyikó! Kép

Kriszta
krisztocs

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: