Sziasztok!
Akkor most már én is próbálok egy normáli beírást összehozni jó pár hét után
Szóval, Marcus nagyon jól érezte magát Horányban velünk is, meg a nagyszüleivel is
Egy hetet velünk volt, aztán másfelet anyósomékkal úgy, hogy hétvégére azért kimentünk persze mi is. Jó időt fogtunk ki mi a szabira, minden nap találkoztunk Sziromékkal, a gyerkőcök jól elvoltak (bár kevesebb volt a közös játék, inkább egymás utánzása volt a cél
). Miksa bábáján majd behaltam
Ez volt Marcus "fedőneve". Anyósomékkal is jól elvolt, csak a rossz, esős idővel volt gond, mert ő is ment volna mindig kifelé a kertbe. Apósom minden nap vitte nagybiciklin biciklizni (ő barkácsolta gyerekülésben, de biztonságos), néztek lovakat, gólyát, együtt mentek boltba stb. Jó időben a Duna-part minden napos program volt, a gyerkőc jól elvolt a sekély vízben, meg a parton
Szépen evett, aludt, semmi gond nem volt vele. Két hadi sérülést szerzett, mindkettőt a szemöldökén persze - szokásos. Hétfőn viszont hazajöttek, mert rossz időt ígértek. Itthon meg pályaudvarozás, piacolás, sétálás, játszó volt a mindennapos program.
Pénteken anyukámék is kijöttek velünk, anyu után egy nagy sírást lerendezett Marcus, mikor elmentek. Ez volt ma is, ők is átjöttek és mikor anyu közölte, hogy mennek haza, visszahúzta, mutatott a fotelra, hogy üljön vissza és nagyon sírt, vagy 10 percig (fáradt is volt nagyon, mert korán kelt reggel is és délután is) anyu után. Most alszik.
Marycus,
Igaza van a doktor néninek, hogy ilyen allegiák nem mindig derülnek ki. Kiskoromban egyszer tiszta kiütés voltam, lisztharmatra fogták, azóta sem volt attól semmi. 10 éves koromban (erre jól emlékszem) meg egy bogár csípett meg a bal alkaromon. Nem láttam, mert nagyon pici volt, csak éreztem, nagyon fájt. Viszont fél órára rá a kezem 3x-osára dagadt, fájt, égett. Kaptam én is szurit, kalciumot pezsgőtablettában, azóta sem történt ilyen. És én is úgy tudom, hogy vérből inkább élelmiszerallergiákat vizsgálnak, míg pollent, szénanáthát okozót bőrpróbával - de rovarokra nem emlékszem, tán nincs is? Viszont azt tudom, hogy a Sváb-hegyen a most 1 éves uncsitesónak (Sárinak) csináltak már bőrpróbát és kiderült, hogy allergiás a pollenekre, tehát nem igaz, hogy kicsinek nem csinálják. De neki az aszmatikus köhögés miatt muszály volt, szerintem Vikónak nem esnének neki rögtön. Hát kíváncsi leszek, hogy milyen eredménnyel jártok.
Krisz,
Örülök, hogy jól sikerült a nyaralás, a kezdeti nehézség ellenére
Nyuszi,
Csak egy tipp a tápi ellen: nálunk is nagy harc volt, mikor Nuk-os üvegről Aventesre tértünk át és beletelt pár napba, mire rájöttünk, hogy a cumi a hibás. Mivel egyes cumi volt rajta és kicsi volt a lyuk rajta Marcusnak. Így a hármas vált be, azóta is azt használjuk. Nem lehet, hogy ez a gond, hogy nem folyik rajta a tápi, hiába szívja Csenge?
Ja és egy személyes kérdés: nem emlékszem, hogy írtad-e valaha a keresztneved... megtudhatnám, ha nem titok (én már csak ilyen kíváncsi vagyok)?
Szirom,
Tényleg jó volt talizni veletek és sajnálom, hogy nem jött össze a vasárnap - főleg, hogy végül anyósomék csak hétfőn mentek haza, mi is későn. De átjött apósom volt iskolatársa az unokáival és ott ragadtak 3 óra hosszára majdnem.
Lehet, hogy valami vírust szedtél össze, de lehet vitaminhiány is (pl. magnézium). Esetleg egy vérvizsgálat?
Manó,
Lábfájás: nekem is volt, bár én hirtelen nőttem mindig és vékony voltam. A szomszéd kisfiú panaszkodott hasonlóra és neki az ortopédián is mondták, hogy gyereknél a növekedéskor jellemző tünet és masszírozni kell a lábát. Bár neki az alsó lábszára fájt, mint nekem és Dávid unokaöcsémnek is.
Ház: nem irigyellek benneteket, de érdemes Pest környékén több helyen körbenézni, hogy milyen árak, lehetőségek vannak. Emlékeim szerint Maglód, Vecsés, Üllő környékről nehéz a ki- és bejutás, bár attól függ, hol dolgozik az ember. Az északi részről is sokan jönnek be reggelenként dolgozni (az Árpád út ilyenkor dugig van), de tán enyhíti az Õrbottyán-Fót utat a 2A valamelyest. Bár a bátyám évekig Erdőkertesről bejárt és soha nem volt dugógondja (94-től 2002-ig). Õrbottyán Újpesttől 15 perc (Erdőkertes 25).
Én Marcusnak holnap bőrgyógyászatot tervezek, mert a jobb kezén apró fehér kiütés jellegű dolgok vannak, de nem szaporodnak, meg semmi. Olyan, mint a kezdeti ekcéma tünet. Pénteken meg szemészetre kéne visszavinnem kontrollra, majd meglátjuk (szó szerint). Dávid unokaöcsém is itt van, ő egy mozival nyúz (beígértem neki a múltkor, csak kkor lett Marcus nagyon beteg). Meg a barátnőmnek is megígértem, hogy 5 hó után ideje lenne meglátogatni őt és a babáját. Ja, mert hogy szabin leszek, míg a többiek tárgyalgatnak Galyatetőn
Hát ennyi rólunk.
Puszi
H.