Új privát üzeneted érkezett!

Vadvirág!

Csak még egy mondat , aztán ígérem abbahagyom. Szóval én is hiszek egy bizonyos szintig a sorsban, de azért nem gondolom, hogy ölbe tett kézzel, lehajtott fejjel, mindenbe beletörődve kéne várni, hogy vajon mit szab ki ránk a természet. Azért én abban is nagyon hiszek, hogy döntően mindenki a maga sorsa kovácsa. ( most az extrém eseteket ne értsük ide, mert mindenre van példa is, meg ellenpélda is)
Én is kerestema Nyírős dolgot, de nem igazán találom, hogy mire gondolsz!
Kriszta! Hétfőn megjött, de ma már vége is, érdekes már a múlt hónapban is ilyen rövid volt a mensim, pedig ez nem volt rám jellemző, ált. 5-6 nap volt mindig.
Üdv Fanny
fanny01

Krsizta!

Érdekes dolog amit írtál, bár azt nem igazán értem, hogy elhatározás kérdése volt két baba elvesztése.
Már biztos írtam, hogy én már 6-7 éve duruzsolok a férjemnek, hogy kéne még egy baba. Persze ő mindig tudott valami nagyon racionális okot, hogy miért nem kell nekünk már gyerek ( sok érvvel természetesen én is egyet értettem,) Mindig hagytam magam meggyőzni és úgy éreztem, hogy ha az egyik fél ennyire nem akarja, akkor nincs "jogom" erőszakosnak lenni. 4 évvel ezelőtt újra felmerült a kérdés és még akkor is az lett a vége ( itt a Te kutyás párhuzamod) hogy jó, ha nem gyerek, akkor beiratkozom az egyetemre. Tulajdonképp így elmesélve hülyén hangzik, de ez volt az "egyesség". Igen ám, de vége az egyetemnek is és én még mindig úgy érzem, sőt egyre jobban, hogy kéne nekünk még egy gyerek és most már nem lehet kiszúrni a szemem semmi pótcselekvéssel. Érdekes most (februárban) a férjem első szóra azt mondta, hogy jó, legyen még egy gyerek.Csakhogy azóta 41 évesek lettünk és lehet, hogy a sok önámítással, pótcselekvéssel eltotojáztuk az időt és lehet hogy most már hiába akarunk, nem fog összejönni. És ez nagyon szar érzés, hogy tulajdonképpen rajtunk múlt ( ezért mondom, hogy igazából mindenki a maga sorsa kovácsa), hogy így alakult
Mindezzel csak azt akarom mondani, hogy amíg az ember szabadon, önszántából hoz döntéseket ( éppen pont miért nem akarok gyereket) addig nagyon könnyű higgadtan felfogni a dolgokat, de amikor már rajta kívül álló okokból ( és ez lehet akár egészségügyi, akár csak a kor is) nem jön össze, akkor állati elkeserítő a dolog.

Na, nem tudom, hogy így leírva át tutdom-e adni amit gondolok, de most már megyek haza.
Üdv Fanny
fanny01

Sziasztok!

Nyanya!
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopi ... start=1000

Csajok!
Nem hiszem el hogy nem találtátok meg... :)
(Csupa nagy betűvel, úgy ahogy én is írtam, stb. )

Jó, természetesen ahány ember, annyiféle álláspont, nem kell egyetértenünk.

De reális magyarázatot még mindig egyikőtök sem tudott adni a kérdésemre.
Persze érthető, hiszen a legjobb orvosok sem képesek rá. :)

Regivel viszont egyetértek. Amennyiben nekünk esetleg nem sikerülne most, akkor elmennék egyszer orvoshoz hogy nézze meg van-e kézzelfogható magyárázata a sikertelenségnek.

Ha nem találna semmi különöset, ami akadályozhatná a teherbeesést, akkor viszont nem tennék érte különösebben.

(És természetesen nem azért mert már van négy gyerkőc.)

Nem írtam hogy lehajtott fejjel el kell fogadni a sorsunkat, csupán azt, hogy nem erőszakosan és mindenáron kell megközelíteni ennek módosítását.

Az pedig mindenki a saját sorsának kovácsa? Jól hangzik, de természetesen nem mindig igaz. A vetélések, tragédiák is azért történnek ezek szerint, mert ezt kovácsoltuk magunknak? Na neeeeeeee...!

És valóban minden 15 pontból lehet igaz, a 16.-ból már biztosan nem az.

Vadvirág
Vendég

Oh és még egy fontos dolog, amit az előbb elfelejtettem.

Most biztos sokan felháborodtok, de az a véleményem, hogy nem egy másik embertől kell várni a boldogságot. (Példának okáért nem egy csecsemőtől.) Nem ez fogja meghozni a lelki békénket, a boldogságunkat.

Azt saját magunkban kell keresni leginkább. :)

Amikor majd kirepülnek a gyerkőcök, esetleg elhagy a férjünk, stb., akkor mi lesz?

Esetleg az unokákra akaszkodunk, vagy rohanunk és keresünk másik pasast, hogy betöltsön egy bizonyos űrt?

Ez olyan, mint amikor pl. angyal lesz a gyerekünkből. Attól hogy szülünk egy újabb bébit, ez nem fog megoldódni.

Ehhez az agyunkban kell rendet tenni először és csak úgy tudunk a továbbiakban nyugodtan, boldogan, előre nézve, pozitívan gondolkodva élni.

Elhatározás kérdése az egész... :)

Vadvirág
Vendég

Fanny!
Én azt írtam, hogy nálam NEM elhatározás kérdése volt. Ezt arra írtam, hogy Vadvirágnak mondtad, hogy csak elhatározza és már sitty sutty jön is a baba. Nálam az elhatározás megvolt de a sitty sutty nem. Vagyis nem jött össze elhatározásra. Ezért mondtam, hogy nem elhatározás kérdése volt, mert a sors közbeszolt.
Na azt hiszem már én is belegabajodtam a mondandómba :) azért remélem érthető voltam.

Biztos van oka, hogy mostanában rövidebb menzieid vannak. Figyelgesd magad, hogy látsz e más eltérést. Pl hízás/fogyás, álmosság, hájhullás stb.

Vadvirág!
Ha 20x nem görgettem végig a szülészetek kórházak alatt akkor 1x sem :) és 2 Nyírős topikot is találtam, de amit Te írtál azt nem. Hát ilyen béna voltam :) Majd beleolvasok, de Blanka még mindig ébren van.

Mire is vársz reális magyarázatot? Had ne olvassak vissza.

Utolsó hozzászólásoddal 100%-osan egyet értek.

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanyuska!
Hájhullás- irod Fannynak :lol: :lol: :lol:
Hiába várjuk nem hullik magától :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Olyan szarul vagyok, de most itt röhögök percek óta :lol: :lol:

Pöttyöm ülőmagassága 23 mm, szóval hatalmasat nőtt. A vérömleny felszivódott a jelek szerint, nem találta a doki szerencsére. Kaptam valami tablettát a gyomromra, ami egyelőre hatástalan, rémesen vagyok, tegnap este meg főleg szörnyen fájt megint. Ja és integetett nekünk persze. Máté megvizsgálta a képet, és megállapitotta, hogy biztos fiu, hát nem látom? Nem látom...
Megkérdeztem a jó doktoromat, hogy mi lesz az én sorsom. A császárt természetesen vállalja, programozva lesz a 39.hétre. Reméli hogy a kórház is megmarad. Mivel sürgősségi ellátás van a Tétényiben, ezért megszünni nem fog, de ágyszámot lehet hogy csökkentenek. A szülészeten 34 ágyra az idén 2500 vagy 2800? szülés volt, azt mondja, ha lecsökkentik 5-tel az ágyszámot, akkor ennyi szülés ugy tud lefolyni, hogy 2 nap mulva kirakják a mamákat a szülés után. Na mindegy, lényeg hogy a doki biztos legyen, legfeljebb majd rettyintünk a nappaliba 1 mütőt, Pöri meg lesz a mütőslány :lol:
Elmondta azért az én jó doktorom, hogy természetesen a korom, a sulyom az előzmények meg a mióma miatt fokozottan veszélyes vagyok az egészségügyre nézve, de ha betartom az utasitásait (ugy mint a multkor) akkor annak 1 szép egészséges baba lesz az eredménye. Mondtam, hogy ez a minimum, ha már ilyen macerás nő vagyok. Szóval elhumorizálgattunk kissé... Akkor még nem fájt a gyomrom...

Az itt folyó vitába most nem tudok beszállni, mert a másik topicon is életjelet kell adjak már magamról, és mostanában Pöri hajnali kakas lett :evil:

[url=https://lilypie.com]KépKép[/url
melcsi1967

Sziasztok!

Melcsi!
Azt gondolom nem vitatkozunk, sokkal inkább megosztjuk egymással a gondolatainkat, amelyek természetesen nem mindig azonosak. :)

Nyanya!
Amire már régóta várom a választ:
Hogy amikor az összes orvos is csak széttárja a karját és már tényleg fogalma sincs mi lehet az oka egy meddő pár sikertelenségének. Amikor már nincs újabb lehetséges vizsgálat, mert már mindet végigcsinálták...

Amikor a házaspárnál az évek során elvégeztek minden lehetséges vizsgálatot ami alapján az derült ki, hogy minden negatív, így gyakorlatilag nincs semmi kézzel fogható magyarázat arra, hogy hosszú idő óta mi az ami ennek ellenére mégis akadályozza a sikerességet...

Amikor már kipróbáltak minden gyógymódot (gyógyszer, injekció vitamin, torna és egyebek) és mégsem jön össze a dolog.

Meg amikor 100 %-os bizonyítékok vannak arra, hogy egy párnak kizárólagosan csakis lombikkal lehet gyermeke, aztán évek múlva (holott nem történt semmi különös addig) egyszercsak csodák csodája, spontán lesz babájuk.
(Pláne amikor a sorozatos lombik programok is kudarcot mondtak náluk.)
És akkor amikor már tényleg a remény egyetlen szikrája sincs bennük, amikor valóban feladták és elfogadták a sorsukat.

Amikor nem marad más, csak a szeretet. :)

És ezek nem kivételes esetek, rengeteg ismerősöm van aki mindent megtett és mégsem sikerült, aztán amikor nem számott rá, akkor meg hipp-hopp teljesen véletlen mégis. :)

És Csajok! :)
Nekem nem kell magyarázkodni, mentegetőzni. Mindannyian próbáljátok tudtomra hozni hogy Nektek máshogy egészen biztosan nem sikerült volna.

Elhiszem!!!! :) És szívből örülök hogy utánajártatok a dolognak és végül eredményességre vezetett. :) GRATULÁLOK mindannyiotoknak! :)

Én sem könnyen adom fel az elképzeléseimet, da van egy pont, egy határ, amikor kénytelen vagyok elfogadni hogy most lassítani kell, vagy más irányban gondolkodni.

Ettől még később persze teljesülhet az eredeti elképzelés, csak nem biztos hogy akkor amikor eredetileg terveztem.
Noha megtettem mindent a siker érdekében.

Szóval nem rólatok beszéltem (akiknek végül egy kis segítséggel összejött a baba), hanem azokról akik már végigjártak minden lehetséges utat és mégsem. Aztán feladták és végül egyszercsak spontán mégis. :) Na értitek már? És van esetleg magyarázatotok? :)

Vadvirág
Vendég

Nyanya!
Ja elfelejtettem...
Szerintem nagyjából mindenütt ilyen fülbelövő szerkezetek vannak, de érdemes rákérdezni az általad választott stúdiónál hogy melyiket használják.

Aztán rákeresel a neten... :)

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Kriszta! Természetesen így már értem, sőt pont ezt írtam én is hogy az extrém eseteket leszámítva, - értettem ez alatt a vetéléseket, évekig tartó "indokoltalan" meddőséget stb. - azért döntően mindenki maga dönt a sorsáról, hány gyereket akar, mikor stb. Ahogy pl. Icus is eldöntötte, hogy ő nem akar többet, vagy Vadvirág, hogy ő bizony még szeretne. Én így értettem. Szépen is néznénk ki ha minden fontos kérdésben egy rajtunk kívülálló - hívhatjuk ezt természetnek, sorsnak, bárminek - hozná meg a döntést.( és ehhez még azt is hozzátettem, hogy persze, a döntésünk ellenére is történhetnek másként a dolgok, előfordulnak tragédiák, amire nincs befolyásunk, de ettől még alapvetően rajtunk múlnak a dolgok.)

Vadvirág!

Nem igazán tudom mire vélni a soraidat, én szó szerint azt írtam, hogy alapvetően , mindenki a maga sorsa kovácsa és tekintsünk el a szélsőséges esetektől!
Azokra a mondatokra pedig, hogy ki miért akar gyereket szülni, nem is vagyok hajlandó reagálni, mert én nem hogy szándékosan, de még csak véletlen sem szeretnék senkit megbántani a soraimmal.
( pedig tudnék mit válaszolni, de nem teszem)
Részemről ennyi.
Fanny
fanny01

Melcsi!
jajjj tényleg elírtam :) A hasamról nekem is hullhatna : :lol:

Vadvirág!
Szerintem tudat alatt dől el, hogy ne legyen baba. Valamiért a nő tiltakozik ellene, de Ő maga sem tudja. Vagy túl görcsösen akarja. Az orvosok is sokszor csak tippelnek vagy hülyeséget mondanak. Nekem pl 18 évesen megmondta egy nőgyógyász, hogy nagyon nehezen fogok teherbe esni a hátrahajló méhem miatt és a szülés vagy császár lesz vagy nagyon megszenvedem, mert annyira kicsi a csípőm. Hát ehhez képest mind a 4 terhesség aránylag gyorsan összejött. Balázs 5. hónapra, aztán a következőt nem is tudatosan, csak majd jön amikor akar és jött is és az abortuszom utám 3 hónappal megint terhes lettem. Blankára 1 évet kellett várni, de valószínű pszichés okok miatt nem jött azonnal. Nagyon akartam, mert tudtam, hogy nem vesznek vissza a munkahelyemre és még a gyes alatt teherbe kell esnem. Azán az utolsó hónapban feladtam és elkezdtem állás után nézni. A gyes lejárta előtt 2 héttel kiderült, hogy 3 hetes terhes vagyok. A nehéz szüléseimről meg annyit, hogy mindkettő könnyű és gyors volt és nem császár. Hallottam már olyat is, hogy a házaspárnak külön külön lehet gyereke de egymáshoz nem passzolnak. Valamiért a pete taszítja a kis ebihalat. Pl egy vetélés is lehet annak a következménye, hogy a baba nem kívánt terhesség volt, akkor miért ne lehetne ugyan ez meddőség oka is. És a nem kívánt alatt sokmindent lehet érteni. Lehet egyszerűen csak a szüléstől vagy anyaságtól való félelem.
Szerintem elsősorban a fejekben kell rendet rakni és csak utána kutakodni tovább. Max egy laborvizsgálat még előtte. Ja és mit jelent az, hogy nehezen jön össze? Mert van aki fél év után már kétségbe esik és van akinél 1 év is bőven belefér. És ha belegondolunk, mi az az 1 év? 12 próbálkozás? Azért ha így nézzük nem olyan sok. Mert nagyon el kell találni a napot. És valljuk be 1-1 alkalmat csak elhallasztunk, mert apa fáradt vagy a nagyobb gyerek beteg vagy nyaralunk és 1 szobában az egész pereputty vagy egyszerűen nincs kedvünk stb. Szóval még 12 próbálkozás sem. Nekem pl nem lenne kedvem csak gyerekgyártás céljából összebújni.

Blanka beteg : :cry:

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Nyanya!
Bizony így van, én is így gondolom. :)

Fanny!
Szóval megbántottalak... Nem állt szándékomban természetesen.

Egyszerűen képtelen vagy megtalálni Te is a magyarázatot a sikertelenségre, egyre csak hajszolsz egy álmot és ennyi.

Bátran megírhatod a saját gondolataidat, még akkor is ha az mások számára szomorúságot okoz.

Az őszinteség mindenek előtt nem? Különben mi értelme van az egész beszélgetésnek?
Azt hiszem nem arról szól hogy mindenáron bevágódjunk a másiknál.

És lehet hogy a (szerinted) durva megfogalmazások, a másokétól eltérő vélemény teszi helyre egy-egy ember életét, talán az illető elgondolkozik őszintén, magába nézve...

Esetleg pontosan arra van szüksége hogy elgondolkozzon a hogyan továbbon és nem pedig arra hogy mindenkitől azt hallja amit a szíve mélyén hallani akar.

Én mindig minden embernek dukkolok hogy valóra válhassanak a pozitív irányú tervei, ami másokat nem veszélyeztet. :)

De azért elgondolkoztat, hogy a férjed évekig hallani sem akart egy újabb gyerekről, Te pedig egyre csak erölteted.

Szerintem itt jön képbe a psziché, Te is tudod hogy ez így nem teljesen jó. Mindkettőnek ugyanannyira kell hogy akarja, mindenképpen közös döntésnek kell hogy legyen egy gyerek vállalása.
Ilyet semmiképpen sem jó ráeröltetni a másikra.

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Melcsi! Gratula a kis 23 mm-es manóhoz!
Örülök, hogy minden rendben Veletek! Na jó, a gyomorfájást leszámítva!

Kriszta! Mi baja van Blankának? Jobbulást Neki!

Az itteni eszmecserével kapcsolatban már kicsit elvesztettem a fonalat, de leginkább Kriszta véleményével értek egyet!

Köszönöm a tanácsokat, véleményeket a mérleggel kapcsolatban. Én továbbra sem szeretnék egyenlőre. Mert ha szükségét érzem még később is vehetek.
Mostmár mosom, vasalom a babaruhákat ez azért elég élvezetes :lol: ! Hétvégére a ház is kész lesz ha minden jól megy. Már ki van festve csak ki kell takarítani. Ja és a bejárati lépcső is megvan már!

Húú, képzeljétek tegnap mi történt velem. Teljesen sokkot kaptam.
A bankom előtt álltam ki a parkolóból olyan módon, hogy kb. 20 centit hátratolattam és elindultam előre, hogy kiállok. Na ekkor a mögöttem parkoló autóból kiugrott egy kopasz, kigyúrt head-szettes figura és elkezdett üvölteni. Megálltam, kiszálltam, gondolva biztos nem vettem észre, hogy nekimentem. Na a pali szövege (üvöltve ) a következő volt: nem igaz, hogy egy 3,5 m-es autóval fél óra kiállni :shock: (kb. 40 másodperc volt) , hogy lehetsz ilyen nyomorék??? Hát a döbbenettől alig tudtam megszólalni, kérdeztem mi a probléma v. mi történt? Erre azt mondja: az anyádat ...szogatom az a probléma, húzzál innen el míg szépen vagyok :shock: :shock: !
Hát nem szálltam vele vitába, igaz meg is voltam nagyon döbbenve, hogy egy fiatal ember ( :?: :?: ) képes egy terhes nővel így ordítani a nyilt útcán :?: :!:
Beültem az autóba és eljöttem és azóta sem értem, hogy tényleg van ilyen??? Mert ha még nem is lennék terhes, de nő, milyen ember ( :?: :?: ) az aki így beszél egy nővel????

Természetesen a kocsiban már zokogva hívtam a férjemet.

Hát mára ennyi! Ilyen fura világban, fura emberek ( :?: :?: ) közt élünk :cry: :cry: :cry: :cry: !

Ja, még csak annyit, hogy kíváncsi lennék ha egy nagydarab férfi ül abban az autóban akkor is megszólalt volna ez????

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
mandula35

Kedves Mandula!

Bevallom engem is nagyon felzaklatott volna az eset, így nem-kismamaként is. (Hát még úgy!) És azt is bevallom, hogy nem kekeckedtem vagy veszekedtem volna. A helyzeti hátrány egyértelmű.
És igen, egy nagy darab pasival másként festett volna a helyzet....
Egyébként felháborító az eset és valószínű, hogy a fickónak "agyára ment" a sok szteroid meg tesztoszteron, de hát az izmok nem nőnek csak úgy... Ez elég agyament egy dolog. Ha pedig alapból ilyen, akkor nagy baj van vele.
Hát, jobb napokat kívánok!!!
regina3

Vadvirág, Fanny és akit még érdekel!

Érdekességek

Semmi sem történik velünk ok nélkül, és
minden tettnek lesz következménye. (Ez Jung szinkronicitás elmélete.)

Az amerikaiak 70%-a,
Anglia déli részén lakók 49 %-a,
a világon élő 250 millió buddhista,
a libanoni drúzok,
500 millió hinduista,
az eszkimók többsége, és
sok afrikai törzsi vallás követője hisz a reinkarnációban. Bolygónk népességének több mint a fele.

Azt nem tudom, hogy mi módon számolták ezt össze, de lehet benne valami.
regina3

Mandula!
Nagyon taknyos Blanka és ettől néha nyűgös, mert nehezen kap levegőt és nehéz szopiznia. Szegénykémnek sűrűn szívom az orrát és nagyon utálja. Láza nincs és voltunk gyerekorvosnál megg fül orr gégészeten is. Utóbbihoz holnap vissza kell menni egy rutinellenőrzésre, de semmi komoly. Azért megjegyezte a dokinő, hogy ritka egy ilyen pici babánál, hogy ennyire taknyos. Pedig csak anyatejes. Úgy sajnálom szegénykét.

Autó: nekem is volt hasonló, de azért ennyire nem durva esetem szintén terhes voltam, de persze azt nem láthatta a srác. A házunk előtt kanyarodtam be egy amúgy is nem belátható kereszteződésből és egy autót toltak velem szembe. Persze ez a kereszteződésből nem volt látható, mert ahhoz még messze voltak. (mellesleg ebben a kereszteződésben 2 havonta 1 csattanás van) Nem fért volna el mellettem ezért visszahátráltam félreállva a saroknál. Erre a pasi elkezd velem üvölteni, hogy nem látok a szememtől épp oda akarnak beállni. Persze a barom nem indekszelt, honnan is láthattam volna. De ha látom se hátrálok bele egy kereszteződésbe, csak hogy Ő leparkoljon a tragacsával és előre meg nem tudtam volna elhaladni tőle. Egy szőke macával volt, biztos neki akart imponálni azzal, hogy leteremtett. Ha mázlija van a macájának nincs jogsija, máskülönben magából csinált hülyét.

Másik esetem már Blankával volt a biatorbágyi outlet parkolóban épp a kocsiban szoptattam, férjem meg állt a babakocsi mellett. Erre egy faszi megállt, hogy álljon kicsit odébb. Férjem mondta, hogy Ő nem vezet várjanak. Én csak a kocsiból hallgattam, hogy kiabálja hol vettem a jogsimat. Csak mert nem tudott tőlem beállni. Én ugyan a 2 vonal között álltam igaz közel az egyikhez, de azért be lehetett állni, mint ahogy 10 perc kiabálás után meg is tudta csinálni. Az fel sem merült benne, hogy mikor én parkoltam mások voltak a viszonyok és azóta más autó áll mellettem, esetleg azért állok úgy ahogy állok.

De a legjobban azt utálom, mikor megyek 70-el az 50-es táblánál és ráállnak a nyakamra, mint ha feltartanám a forgalmat sőt volt hogy beintettek, mert lassúnak tartották a tempómat. Pedig nem vagyok egy lassú vezető, csak megfontolt. Őrségből hazafele pl 160-al nyomtam, de legutóbb Szegedről csak 110-es átlaggal mertem akkora szél volt. 3 sávos autópályán mentem a külső sávban 100-al és már vagy 5 perce a nyakamon állt egy autó. Mellettem levő sáv üres volt leelőzhetett volna. Erre fogtam magam és lelassítottam 80-ra, hogy észrevegye magát. Még egy kicsit rámtapadva jött, aztán megelőzött. Én most már szándékosan még belassítok, ha rámtapadnak.

Kép

KépKép
nyanya67

Mandula!

Hogy milyen rohadt, bunkó emberek vannak. Én is sírva fakadtam volna! És igen, azt gondolom, hogy a közlekedési morálunkon javítani kellene, de nem keveset Szerintem természetesnek kellene lennie, hogy, városban 50-nel lehet menni, hogy a piros lámpánál meg kell állni, hogy a dugóban nem a kanyaródó sávban, szélesebb járdán közlekedve kellene előlre tolakodni, hogy nem állok be a szép füves zöldterületre, csak azért, hogy a saját ablakom alatt parkolhassak, és folytathatnám. Az emberek fejében helyre kellene már tenni a dolgokat.
Az hogy Csepelen az összes játszótér kerítéssel körbe van zárva, és reggel nyitják, és délután zárják, hogy a vandáloktól megóvják az újjáépített játszótereket, ez szörnyű, hogy a gyerekeket kell rács mögé zárni, inkább a rongálókat kellene. És a rend őrei hol vannak? Igenis fokozottan kellene figyelniük a rendre, és szigorúan szankcionálni!

Na most jól kidühöngtem magam! De mélységesen felháborít, amikor ilyeneket hallok!

Ma vagy 37 hetes! :D :D :D

Szép napot mindenkinek!

Gabi
paga

Paga!
Szerintem nem csak a közlekedési morállal vannak gondok, bár a legnagyobb gond tényleg ott van. Viszont sokszor az 50 vagy néhol 30-40-es sebességkorlátozás indokolatlan. Pár hete voltunk az Őrségben és már magyar területen is sok helyen a határ közelében de az osztrákoknál mindenhol 70-el lehet menni a falvakban. Pesten meg a környékén meg max 50-el a tök széles belátható nem forgalmas utakon is. Sajnos ha indokolatlan a korlátozás, akkor az emberek már akkor is megszegik, ha netán indokolt. Én próbáltam sokáig betartani, de mindig ledudáltak meg beintettek és egy idő után kezdtem ezt érezni, hogy veszélyes a megengedett sebességgel haladni. Inkább felvettem a forgalom ütemét, de az meg nem 50 km/h. Jó kis dilemma, hogy melyik a helyes illetve melyik a kevésbé veszélyes.

Kép

KépKép
nyanya67

Játszótér: Nálunk meg tele van üvegszilánkokkal és csikkekkel :(
Lehet, hogy brutáli szigorítás kéne ezen a téren is. Pl nagyon nagy pénzbírság, ha valakit elkapnak, hogy játszótéren szemetel vagy rongál. Abból a pénzből legalább lehetne egy takarítót tartani. Ez plusz álláslehetőség is. Szóval mindenki jól jár csak a vandálok nem. Ja és ne lehessen kifogás, hogy nincs fizetésük, mert akkor a vagyonát árverezzék el illetve a törvényes gyám fizessen helyette, ha kiskorú. Ha már megnevelni nem tudta. Sajnos más területen is nagy a lazaság nálunk. Mikor a ladámból 7x egymás után leszívták a benzint megjegyeztem, hogy jobban megérné bűnözőnek mennem. 10 ezerFt-os lopás alatt csak egy ejnye bejnye máskor ne csinálja a büntetés és ez nem halmozódik, vagyis a végtelenségig lopkodhatok, csak ne lépjem túl a 10 ezret. Jó mi????? Mi a francért dolgozunk? Tudja valaki?

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanyus!

Teljesen igazad van. És amikor a nyugdíjas néni fényes nappal az épp felújított parkból kis lapátkával emelte ki az árvácskákat. És szólni merészelt érte valaki, és persze ő volt felháborodva, hogy neki a kis nyugdíjából máskülönben nem telne erre. Ez legalább annyira felháborító, mert pont a virág nem olyan dolog, ami pénz kérdés lehet, mert ha a parkban esetleg az elvirágzott virágok magját szedné, és télen tejfölös dobozokban nevellgetné, akkor semmi befektetéssel lehetnének gyönyörű virágai.

Baba, gyerek képeket mikor raksz fel?

Gabi
paga

Paga!
Már ismeritek a weboldalamat, oda időnként teszek fel friss képeket, mert a rokonok is ezt nézegetik :) De majd ide is, csak most zűrösek a napjaim.

Kép

KépKép
nyanya67

Paga!
Az öregnyanyás sztori nagyon durva és felháborító. Még hogy a kis nyugdíjából nem tellik virágra :) akkor sétálgasson a parkban és nézegesse ott a virágokat ha annyira szereti vagy tényleg szedjen magot és ültesse el. Nekem se tellik sokmindenre amit szeretnék, de azért nem megyek el lopni. A nyanya legközelebb majd egy kutyát fog elkötni, mert állatbarát és nem tellik kutyára? És még fokozhatnám. Hol élünk???

Kép

KépKép
nyanya67

Na megyek aludni
Zsenge meg mindjárt ébred :lol: Csak mostanában nem jön ide kávézni sem :cry: Hiába a dolgozó nő :lol:

Kép

KépKép
nyanya67

Jo reggelt.....

Hát igen dolgozoNö lettem......kávézom ,olvasok,de idöm nioncs irni ma is egész nap nyomom.... na puszka

Kép
zsenge

szia, jó sokáig aludtál ma :lol:

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Már megint el vagyok havazva :(
Hiába tervezem el,hogy rendszeresen olvaslak Benneteket és írok is,nem jön össze. Megint annyi probléma van körülöttünk.
Betegek is voltak a kicsik. Kyrával kivizsgálásra járunk. Képzeljétek hetek óta fejfájásra panaszkodik,többször hányt is fejfájáskor. Nagyon megijedtünk,hogy mi lehet vele. Voltunk szemészeten,arcüreg röntgenen,fül-orr gégészeten,de sehol semmit sem találtak.Az orvosok véleménye az,hogy valószínű lelki eredetű lehet a dolog. A testvér születésével hozzák összefüggésbe. Ezen nagyon meglepődtem,hiszen Marcell jövő hónapban már 1 éves lesz. De lehet,hogy igazuk lehet. Napok óta nem volt fejfájás,sem hiszti,teljesen nyugodtnak tűnik. Annak azért nagyon örülök,hogy szervi problémája nincs. Fogorvoshoz még el kell vinnem,talán a neurológust kihagyhatjuk.

A keresztelő sem jött össze. Remélem Melcsi Nálatok jól sikerült.

Mandula!
Remélem jól vagy /nem olvastam még vissza/. Már nagyon kevés időd lehet hátra.

Puszilok MIndenkit,most van még egy kis időm,gyorsan megpróbálok visszaolvasni.

Jó hétvégét!

Bea
beátab

Sziasztok!

Nem írtam mostanában, bocsi. Visszaolvasgattam az eszmecserét a babaprojektről, csak annyit fűznék hozzá, hogy akinek hamar összejön, könnyen mondja hogy nem kell rajta görcsölni. Hosszú sikertelenség viszont előbb utóbb görcsössé teszi az embert, akkor is ha az eszével tudja hogy ez nem jó. Amíg nem kezdtem vészesen közeledni a 40 felé, én sem görcsöltem, de a vége felé már nem tudtam lazán venni, hogy újra és újra megjön. Aki fiatal és akkor esik teherbe amikor akar, sosem fogja megérteni a kevésbé szerencséseket. Nekünk segítség kellett a fogantatáshoz, de utána minden jól alakult, se egy görcs, se egy kis vérzés, de még hányingerem sem volt soha.

Mandula
Nagyon durva amit leírtál, az ordítozós pasiról. Sajnos a tolerancia hiánycikk a közlekedésben ( is). Minap láttam hogy a lámpánál lefulladó tanulóvezetőt a mögötte lévő a kocsiból derékig kihajolva, üvöltve küldi a p...ba, mintha ővele még soha nem történt volna ilyen. És volt már hogy óvodás csoportot vittem át a zebrán, amikor balról megállt az autó hogy átengedjen, a mögötte jövő viszont kielőzött és bevágott előttem fél méterrel, padlógázzal... Az arrogencia sajnos egyre jellemzőbb. Kár hogy nincs valami pszichológiai vizsgálat amivel ki lehetne szűrni az ilyen hozzáállást és nem adnának jogsit az idiótáknak...

Paga
A játszóterek nem csak Csepelen vannak körbekerítve, ez az uniós szabvány miatt van. A vandálok ellen nem véd, ekkora kerítésen átmászik aki akar, de kutyák ellen igen ( sajnos macskák ellen nem pedig az a veszélyesebb) Elég sok ilyen játszótér épül de a felszereltségük nagyon gyenge, legtöbbjén egy árva mászóka sincs. Egyébként nem értem, miért kell október 1-től már 16 órakor zárni őket ( ez van kiírva rájuk) hiszen októberben még hétágra sütött a nap ( legalább az óraátállításhoz igazítanák) .

Kriszta
Jobbulást Blankának. Balázstól kapta el?
A fülbevalós kérdésedre még nem reagáltam, bocs: szóval a védőnő nálunk a belövős módszert csinálja, de nekem amúgy is szimpatikusabb mint a fúrás, amiatt amitt Zsenge is írt. Bár most az lesz egy tortúra míg a belövős fülbevalót átcseréljük az „igazira”.
A kivárással kapcsolatban: érdekes gondolat, de őszintén szólva még egyetlen lánnyal sem találkoztam az oviban 20 év alatt aki nehezményezte volna hogy neki fülbevalója van. Ez természetes számukra, hozzátartozik a lánysághoz, büszkék rá hogy milyen szépek vele. Viszont olyat már láttam hogy egy kislány azért nem akart fülbevalót mert magától a kifúrástól félt nagyon, azt hitte az valami szörnyen fájdalmas dolog. Ezt meg lehet spórolni a csecsemőkori föllyukasztással. Persze más szempontból megértem amit Vadvirág írt erről, a saját döntés lehetősége – nem csak a fülbevalónál hanem úgy általában – nagyon is fontos a személyiségfejlődésben.

Mandula
Nekünk volt mérlegünk de csak két hónapra kölcsönöztük, bőven elég volt. Az elején engem megnyugtatott hogy tudom, mennyit szopott, ha keveset szopott tudtam hogy azért sír, ha eleget akkor más okot kell keresnem. Rutinos anyukáknak valószínűleg ez nem olyan fontos. De a digitális is csak akkor mér pontosan ha a baba nyugton fekszik rajta, ha nagyon mocorog nem megbízható az eredmény.

Bea
Jó hogy jöttél. Jobbulást Kyrának!

Melcsi
Máténak jó szeme van, ha 23 mm-es babáról meg tudja állapítani :lol: :shock:
Jobbulást neked is!

Icus

Kép

Kép
szücsi_66

Sziasztok Lányok!
Gyönyörü keresztelőnk volt, olyan amit terveztünk. Szerencsére elég korán kijött aminek jönnie kellett 1 takaros orrvérzés kiséretében, igy a nap további része ebből a szempontból nyugodtan telt :D
Emese gyönyörü volt a fehér kis ruhácskában. Máté segitett a papnak, és 1 kis kápolnában volt az ünnepség, igazán meghitt körülmények között. Nagyon bensőséges, szép szertartást csinált nekünk a papunk, tele személyes hozzáfüzésekkel ( régóta ismerjük, ő esketett, Mátét is ő keresztelte). Emese igazi hölgyként viselkedett, kedvesen mosolygott meg beszélgetett, csak az nem tetszett Neki amikor hátradöntötték hogy ráöntse a keresztvizet.
Itthon aztán a koccintáskor megtörtént a bejelentés az uh baba érkezéséről. Sajnos az volt amit vártam, meglehetősen döbbent arcok, pláne amikor az uram eldicsekedett, hogy természetes uton történt. A hugom pl. annyira nem tudta leplezni az érzelmeit, hogy a keresztmama, aki ugy 10 éve látta talán őt utoljára, megkérdezte tőlem, hogy miért vágott a Betti olyan fancsali képet. Anyukám annyit mondott, hogy neki azért gyanus volt valami, mert megváltozott az arcom, de az igazi okot nem tudta. Merthogy nem mondtuk hogy mennénk, vagy hogy fekszem, stb. Mivel ez kimaradt :D A gratulációk persze el is maradtak, pontosabban a sógorom, a hugom férje volt az egyetlen aki gratulált, ő azért a maga kis agyával nem irigykedett. Dezső szerint a hugomnak az a baja, hogy 3 gyereke van. Na most, ha nekünk is 3 lesz, akkor ugye nem tud folyton nyafogni, hogy milyen nehéz, drága, stb, mert nekem is pont annyi lesz, én meg egyedül szoktam megoldani az ügyeimet... Sőt, nálam most aztán nyitva a lehetőség akár ujabb babára is... Ő pedig még ezelőtt azt mondta, hogy nahát aztán többet nem szül. Kiváncsi vagyok...
Még hozzá kell tennem, hogy a 3. gyerek hogy van náluk. Nekem teljesen programozva ment ugye a lombik Emesével, tehát tudtuk előre, hogy beültetés ekkor ekkor. Érdekes módon éppen abban a hónapban lett a hugom is terhes, sőt 3 nap különbséggel vártuk a gyerekeket... Ez számomra furcsa egybeesés. Dehát bennem is van ám jó adag rosszindulat :oops:
Na mindegy, a nap további része is jól sikerült, ebéd után emeletes tortával köszöntöttük Emesét, aki hangosan nevetett a tüzijáték láttán. Láthatóan felismerte, tehát már nem csodálkozott, hanem örült neki. Uj fülbevalót kapott a keresztszülőktől, a családtól pedig nyakláncot medállal, pont mindkét rész azt vett Neki. A nyakába is akasztottuk, és az én lányom, aki utálja a felesleges holmikat (pl. napi 100x leveszi a zokniját, próbálja lebontani a nadrágját, stb), hozzá sem nyult a láncokhoz, hanem mintha büszkén viselte volna, tetszett Neki, hogy végre már nemcsak a felnőttek nyakában csodálhat ilyet. Igazi nő lett. A fehér ruha attól félek használhatatlan lett további célokra tekintettel az elfogyasztott és belekent különböző ételekre és a tortára. De nagyon jól érezte Magát közöttünk, mindenkihez volt kedves mosolya, szóval bájolgott rendesen, büvölte a népeket.
Mennem kell, felébredt.

melcsi1967

Melcsi!
Örülök, hogy olyan jól sikerült a keresztelő, ahogy reméltétek. Gondolom kapunk majd képeket is....
Az viszont nagyon furcsa, hogy így reagáltak a rokonok a kis jövevényre. Annyira elszomorító. Pedig az élet tényleg egy csoda, ők vajon nem érzik? Vagy ennyire irigyek? Irigylik a boldogságotokat? És húgod rivalizál veled? Jól értettem? Hmmm, elképesztő!

Magunkról
Az átlagosnál sűrűbb hetünk volt. A sokásos dologokon kívül (család, munka, háztartás stb.) hétfőn este szmk-s szülőire kellett mennem, amit reggel tudtam meg. Szerdán este a barátnőmmel egy kávéházi beszélgetésen voltunk, ahol egy történész és egy újságíró társalgott az elmúlt évtizedek történéseiről (trianon, 56, 89, idei ősz). Nagyon klassz volt, de igen későn értünk haza.
Péteken nyílt nap volt az Ádi iskolájában, ahova a kiscsaj is menni fog, így az egész délelőttöt ott töltöttünk. Nagyon jó volt. Délután Erzsébet napot köszöntöttünk.
Szombaton vendégek jöttek.
Vasárnap pedig mi mentünk szalagavatóra, ami elég későn kezdődött (18 óra) és a vártnál jóval hosszabb volt, mert f10-ig tartott. Nem is értem miért tették vasárnapra.
Hétközben még sóbarlangba is jártunk minden nap a kislányommal, mert mindketten elég csúnya hangokat adunk és én már jó ideje köhécselek is. Ádám pedig hétfőn belázasodott és utána már nem is ment iskolába azon a héten.

Ez a hét nyugisabb lesz, bár nem akarnám elkiabálni. Viszont elég szomorúan kezdődött számomra, mert már reggel láttam hőmérőzés után, hogy ma meg fog jönni. És lőn. Sajna. Így tehát pénteken, vagy legkésőbb szerdán UH. Ma kell felhívnom a dokit.
Ez volt a 8. sikertelen ciklus. Tavaly 9 volt és utána sikerült, de ez most nem dob fel, mert csak rossz vége lett. Elég csalódottnak érzem magam, de azért egy kis remény még pislákol.
(Egyébként tettem fel néhány képet a babanetes albumba, a nicknevemnél találjátok, idei, tavalyi és azelőtti. Fogom majd bővíteni, most nagyon gyér.)

Mindenkinek nyugodt, kellemes, problémamentes hetek kívánok!!!
regina3

Sziasztok!

Kriszta! Remélem Blanka már jobban van! Sajnos én is sokszor tapasztalaom, hogy hiába megyek a megengedettnél gyorsabban rámásznak az autómra :( ! Áááá, közlekedési morál........

Sajnos a magyarok (tisztelet a kivételnek!) még ebből is presztizskérdést csinálnak!

Paga! Na, a játszóterekről ne is beszéljünk... Amikor Alexék kicsik voltak volt amikor úgy kellett könyörögni a tizenéveseknek, hogy mostmár had hintázzon a 3 éves is :( ! És a rengeteg törött hinta, a lebontott csúszda.... Majdcsak "felnő" egyszer ez az ország is.

Melcsi! Nagyon örülök, hogy jól sikerült a keresztelő is :lol: ! Várjuk nagyon a képeket!!
Azért nagyon fura, hogy a hugod írigykedik, nálunk sosem volt ilyen! A mai napig jobban örülünk egymás sikerének, örömének mint a sajátunknak! ( Megint rájöttem milyen szerencsés vagyok a tesóimmal :lol: ) A lényeg, hogy Emese boldog volt, úgyis róla szólt az a nap :lol: !

Icus! Végül egy barátunk felajánlotta a sajátjukat, ha szükségét érezzük elhozzák. Lehet, hogy a békesség kedvéért beteszem a szobába, elfér :) !

Bea! Jól vagyok, köszi. Tényleg nem sok van már. Remélem Kyra is jobban van már, és lassan rendeződnek a dolgaitok!

Regina! Megnéztem az albumokat nagyon szép család vagytok :) ! Sajnálom, hogy ez a hónap sem sikerült úgy ahogy szeretnétek. De nehogy feladd, biztos sikerülni fog :) !

Velem nincs semmi újság. Végre kész a nappali, már a bútorokat is behozták tegnap. Mostmár egy ajtó lefestése és egy másik megszüntetése van hátra (nem falazás, csak gipszkarton).
Remélem azért még egy-két hetem lesz nyugalomban is.
Szegény Gábor sem pihet már vagy két hónapja, teljesen hullák leszünk mire jön a baba :) ! De ez nem is lényeges csak Vele minden rendben legyen!!!

Szép estét mindenkinek!

KépKép
mandula35

Bea!
Nálunk meg Balázs fájlalta a fülét 1 hónapja és se a gyerekorvos se a fül orr gégészeten nem láttak semmi gondot. Mostanában megint fáj neki és következetesen mindig csak a jobb füle. Csütörtökön megint megmutatom szakorvosnak. Lehet, hogy nálunk is lelki eredetű lesz a baj. Azért hihetettlen, hogy egy lelki probléma milyen tüneteket képes produkálni.

Icus!
Balázs is taknyos valószínű Ő hozta haza az oviból. Már jobban vannak mindketten. Füllbevalóval abban döntöttem, hogy lövünk, De hogy mikor.... Amit most írtál a személyiségfejlődésről ez jó. Lehet, hogy tényleg jobb ha Ő dönt. Ha meg fél hát nem lesz füllbevalója, az sem tragédia. Ha valamit nagyon akar, akkor ennyi fájdalmat el kell viselni érte. Pedig olyan szép fehérarany bébifüllbevalót vettem még a terhességem alatt. Most mi lesz vele? Megyek és felpróbálom, ha jól áll, akkor el van döntve a kérdés. :lol:

Melcsi!
Örülök, hogy jó lett a keresztelő. Nagyon rossz lehet, hogy ilyen irigyek a rokonaid, főleg a tesód. Én tesóm se egy könnyű eset ezért át tudom érezni a problémád.

Regina!
Hol van sóbarlang?
Megnéztem a képeket klasszak.

Mandula!
Nagyon izgi, hogy már közeleg a vége.

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanya
Úgy tudom, hogy igazi sóbarlang főleg Erdélyben van, de mivel nagyon hatásos és népszerű ez a terápia, sok helyen alakítanak ki szobányi vagy nagyobb helyiségekből u.n. "sóbarlangot". A környékünkön a legnagyobb az Ormos intézetben van, de már sok helyen található kisebb. Nálunk pl. három is van a környéken a szomszéd településeket is beleértve.

http://www.ormosintezet.hu/video.html

Itt egy-egy pillanatra feltűnika sóbarlang is, ha figyelmesen nézed a videót.
regina3

Nyanya

21-26 mp-nél, ahol az anyuka hordozóban ringatja a babát.
regina3

Sziasztok!

Mi is jártunk annak idején sóbarlangba, ez itt Csepelen egy családi ház alagsorában volt kialakítva. Mondjuk nálunk nem váltotta be a hozzá fűzött reményt, de már meg is szűnt, biztosan nem volt nyereséges vállalkozás.

Nálunk Barni már megint beteg a múlt héten csütörtökön kezdett suliba járni, de most a hétfő reggelt már megint dokinál kezdtük. Sajnos! Most kaptunk beutalót a Svábhegyi Gyerekklinikára, december 6-án megyünk. Remélem sikerül ott valami jó kis gyógymódot kitalálni a köhögésére.

A többi gyereknek is jobbulást, mert ahogy olvasom, nem csak mi betegeskedünk.

Bea!

De jó, hogy tudtál egy kicsit jelentkezni. Annyira nagyon szűkszavúan írtál magatokról. Azért remélem rendeződnek a gondjaitok!

Látom nálatok is szülinap lesz nemsokára. Hiába öregszenek ezek a kölykök!

Melcsi!

Örülök, hogy azért összességében jól sikerült a keresztelő. Nem jó, hogy irigykednek rád, főleg így családon belül ez szémomra olyan érthetetlen, de nem ismeretlen, sajnos. De inkább irigykedjenek rád, mint sajnáljanak!

Most már teljesen jól vagy?

Mandula!

Ez már tényleg nagyon izgi. Remélem minden rendben veletek. De ugye ha megszületik a topik legfiatalabbik Emeséje, akkor adsz hírt magadról? Nagyon-nagyon drukkolok!

Jó, hogy már a felújítás vége felé jártok!

Gabi
paga

Sziasztok Lányok!
Vasárnap óta nem hánytam! Sőt, a gyomrom sem fáj! Koppp koppp
Bea!
Meg se tartottátok a keresztelőt?
Nagyon sajnálom, hogy zilált a helyzet Nálatok. De idő kell mindenhez, biztos rendeződni fognak a dolgok.
Kyra féltékeny lenne tudat alatt? És ez ilyen későn jött ki?
Remélem azért már jobban van!
Mandulácska!
Mostmár pedig azért pihenhetnél 1-2 hetet, mert utána tényleg vége a nyugalomnak!
Az össze gyereknek jobbulást kivánok, de megint mennem kell, Emese felébredt.
Persze hogy jönnek majd a képek. A hangsuly a majd :oops:

melcsi1967

Sziasztok!

Voltam ma megint Nst-n, alig mocorgott a bébim :) ! Sajnos nem volt időm előtte reggelizni, biztos megsértődött és visszaaludt :lol: !
Volt UH is. Sajna a k. zsinór továbbra is a nyakán van, na de ez ellen úgysem lehet mit tenni. Egyébként minden rendben, nem egy óriás de gondolom 2 hét alatt még fél kilót is hízhat. 2, 71 kg. Mostmár jövőhéttől 2-szer kell mennem hetente Nst-re mert a lepény másodfokban érett. (na ezt nem nagyon értettem, hogy mit jelent és mért kell ezért többször menni?)

Paga! Persze, hogy jelentkezem ha megszületik :lol: ! Jobbulást Barnának, tényleg nagyon sokszor beteg szegyény. Ezt tudjátok mitől van? Esetleg most fogják kivizsgálni?

Melcsi! Örülök, hogy mostmár jól vagy, remélem így is marad!

Itthon már lassan elkészül minden, még némi takarítás és tényleg kész. Na meg a gyerekek a kertet szedik rendbe ill. össze a faleveleket. Már 15 db. 160 l-es zsák megtelt és ez kb az egynegyede.

Képzeljétek kaptam egy kenyérsütő gépet! Nagyon szuper, most minden nap sütök, a kis családom rögtön be is gyűri amint megsült :lol: !

Szép napot mindenkinek!

KépKép
mandula35

Sziasztok!

Melcsi!
De jó,hogy már jobban vagy! Örülök,hogy jól sikerült a kereszetelő. Én is várom ám a képeket!
A rokonok viselkedése számomra is fura. Sajnálom,hogy ilyen negatívak,de gondolom nagyon nem izgat ez Benneteket.
Végül elnapoltuk a keresztelőt,de már van új időpont, dec.10. Úgy döntöttünk,hogy ha már így elhúzódott a dolog,együtt tartjuk Marcell születésnapjával. Főleg a férjem pesti rokonai miatt,hogy ne keljen 1 hónapban 3x eljönniük Győrbe,mert úgye mindjárt itt a karácsony is.

Mandula!
A lepény érettség teljesen normális szerintem így a vége felé. Itt Győrben csak az utolsó héten kellett 2 naponta mennem Nst-re. Aztán megkezdődött a magzatvízvizsgálat brrr. de utáltam.
Remek,hogy minden kész van már Nálatok. Nem raksz fel képeket a házról? Ja és nagyon szép kismama vagy,még csak most láttam a képed.
Vigyázz Magadra!

Paga!
Jobbulást Barninak! Remélem kitalálnak valamit a köhögésére.
Írnék én többször is,de nem jön össze,sajna :( ,de igérem igyekszem.

Nyanya!
Hát lehet Nálatok is hasonló a helyzet. Az egyik doki azt mondta,ez nem is olyan ritka dolog. Én is nagyon érdekesnek találom a dolgot. MOndjuk igaz lehet a dolog,hogy sokkal hamarabb leszünk betegek,ha lelki problémáink vannak.
De mindenesetre érdemes végére járni a dolognak,meggyugtató.
Blanka meggyógyult?
Fülbevaló:én alig vártam,hogy ki lehessen fúrni Kyra fülét,mert olyan fiús volt a drágám. Nem is gondolkodtam személyiségfejlődésről. Szerintem ha nagy korában nem akar fülbevalót egyszerűen kiveszi és úgyis benő a luk. :)

Regina!
A sóbarlang nagyon jó dolog.
Kyráéknál van sószoba az óviban,heti 2 alkalommal viszik be őket.
Köhögős gyerek nincs is túl gyakran. Csak a többi betegség. :(

A fejfájás napok óta nem jelentkezett Kyránál. :D
Nagyon örülünk neki. Mostanában sokat babusgatom őt,úgy érzem ezt igényli. Képzeljétek ezt meg Marcell nem veszi jó néven. :) Ő is nyújtogatja a kezecskéit,hogy vegyem fel. Amint lerakom Kyrát,már nem is akar hozzám jönni. Érdekesek tudnak lenni,nagyon. Mondtam Daninak, jó,hogy ő már nagy, nem féltékeny, mert több felé már nem tudnék szakadni.

Na megyek aludni,hátha megint óránkénti kelés vár rám,úgyanis Marcell megint nagyon nyugatalanul alszik.

Bea
beátab

Sziasztok!
rövid leszek, mert hulla vagyok. Ma voltunk fül orr gégészeten mindkét gyerekkel. Mindenkit gyógyultnak nyílvánítottak. Mindezt 1 perc alatt 2 óra várakozás után. Szó szerint kirúgtak a rendelőből, még azt sem engedte meg a dokinéni, hogy Blankára ráadjam az overált. Vízszintes felület meg csak ott volt egyetlen nyanvadt ágy. A váróban még egy pelenkázó sem. Gyerek és csecsemő rendelésen. És a stílus is ahogy vizsgált felháborító volt. Nem is érzem hogy meg lettek vizsgálva. Na majd részletezem, most fáradt vagyok és dühös.

Bea!
Valószínű tényleg lelki eredetű a fülfájás.
füllbevaló: nekem nem nőtt be a lyuk, de nem is zavar. Most már csak Icus álltal említett okok miatt töprengek. Tényleg jó a személyiségfejlődésének, ha Ő dönthet. Csak félek, hogy majd nagyon szeretne füllbevalót, de félni fog a lyukasztástól és ezért mondd le. Bár végül is az is az Ő választása. Valamit valamiért. Jelenleg én hordom a bébifüllbevalót :)

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok Lányok!
Tegnap az egészségügyben jártam. Hivatalosan is kasmama lettem, van már kiskönyvem is, de ennek azért másfél óra papirmunka volt az ára. Ezer aláirás, könyvbe vezetés és stb. után megkaptam a beutalókat is a különböző vizsgálatokra, amelyek viszont csak az orvos pecsétjével, aláirásával, kódjával na és a BNO kóddal együtt érvényesek! Tehát vándorlás a dokimhoz. Ja és csak szerdán mehet kismama a laborba! A dokimnál pont én voltam az első szerencsétlen, aki tegnap ilyen extra igénnyel jelentkezett, hogy kód, ugyanis tegnaptól bevezettek 1 olyan kódot, ami ha rá van irva a beutalókra, az egész vizsgálati pereputtyot ingyenessé teszi. Ez a terhesség kódja. Na de ennek hosszas nyomozás árán lehetett csak utánajárni. Kb fél órát ücsörögtem a dokinál, mire megtalálták, de végre megvan, sőt fel is irtam magamnak, hogy többet ne kelljen keresni, ha elfelejtenék.
Mostmár viszont szabadon szurathatom magam, mivel aláirtam, hogy megengedem magamnak, hogy megszurhassanak (igaz, én megyek el ugye a vizsgálatra). Ez röhej. Ez a rengeteg papir szerintem többe kerül nekünk, akik tb-t fizetünk, mint a vizsgálatok.
Ja, és az egyik papirra még azt is rá kellett irni, hogy kinél és hol fogok szülni. Ebben a világban! Mintha bármi is biztos lenne!
Cserébe viszont kiegyeztünk a védőnővel abban, hogy nem raboljuk feleslegesen egymás idejét, ugyhogy csak akkor megyek ha szükséges. Legalább lesz helye a dokinak hová irni már a 8. hónapban is! Megigértem, ha bármilyen segitségre lesz szükségem, szólok, és azért majd néha elnézek azért arra.
Látom már, hogy lesznek még viszontagságaim mire az összes vizsgálatot elvégzik a fennmaradt 6 és fél hónap alatt.
Nyanyuska!
Látom tegnap Te is gyüjtöttél sok szép hasznos tapasztalatot. 2 gyermekről fél perc alatt kiderült hogy meggyógyultak? Ez melyik rendelő, ha megmondod, mert arrafelé akkor nem orientálódok.
Bea!
Milyen jó kis ovija van Kyrának, hogy sószoba is van benne? Nem tudsz arról, hogy terhesség alatt lehet sószobába menni? Emesével kipróbálnám, állitólag az ekcémára is jó hatással van. Sajnos már kezd száradni a bőre, a hónalja alatt több hónap kihagyás után tegnap már piros lett. Pedig minden este kenjük rendesen, már Ő is simogatja a krémet a pocakján.
Jaj tegnap olyan aranyos volt. A kesztyü lakóit nézegettük, ahol is a pocok a hüvelykujjába költözött. Mondom, hogy pocok, erre megmutatta a pocakját.
Mandulácska!
Te mindjárt szülsz! A nyakán lévő köldökzsinórtól szülhetsz rendesen, vagy felmerült a császár?
Olvastam a horrort a parkolás közben, elképesztő! Iszonyat milyen türelmetlenek az emberek, ebből is van a sok baleset!

melcsi1967

Melcsi!

Nem is tudtam, hogy a sószoba jó az ekcémára. Akkor lehet, hogy érdemes kipróbálni salvus vízzel kenegetni. Ki is próbálom Balázsnál, úgyis van itthon.

Madarász utcai kórház, fül orr gégészet:
1. alkalom: Múlt hét csütörtök - Szerencsére nem kellett sokat várni, mert mi voltunk az elsők, na azért ehhez képest 20 percet álltunk az ajtó előtt. Aztán bementünk. Doktornéni megkukkantotta Blanka fülét, torkát és orrát. Azt mondta semmi gond, csak nagyon taknyos, ami ritka egy ilyen kisbabánál. És vegyek salvus vizet azzal csepegtessek, meg sokat szívjam az orrát. Kiszívták az orrát és nagyon sok trutyi jött, pedig indulás előtt is szívtuk és nem láttam, hogy folyt volna. Mondtam, hogy a háziorvosunk nasivint ajánlott. Azt mondta felejtsem el, az csak a gyógyszergyártók biznisze. Ja és másnapra visszarendelt.

2. alkalom: másnap. Persze egy másik doktornő volt, mert az előző megfeletkezett arról az apróságról. hogy Ő pénteken sosincs. Végül is mindegy. Ez is megvizsgálta és rögtön sorolta a bajokat. Fül hurutos, orr duzzadt, garat kissé lobos. Kezelés: Nasivin orrspray. Mondtam, hogy a tegnapi doktornéni szerint ez csak a gyógyszergyártók bisnise. Válasz "áz voot tágnáp, má má ván" Szerencsére akcentussal, de tudott magyarul, de ha így haladunk akkor vihetünk magunkal tolmácsot az orvoshoz, mert a mi jó magyar dokijaink elmennek nyugat felé pénzt keresni és nálunk csak vendégmunkásként dolgozó dokik lesznek. Na mindegy, amúgy nagyon kedves és alapos dokinéni volt. Ja a gyereknek épp annyira folyt az orra, hogy körülötte rászáradt takony és az orrjuk eldugulva. Kérdeztem, hogy nem szívja e le. Azt mondta nem kell, törölgessem papírzsepivel. Mondtam, hogy tegnap leszívták, pedig akkor nem volt ilyen taknyos. Azt mondta Ő nem látott bent semmit. Visszarendelt 1 hét múlva, de mivel pénteken több mint 1 órát vártunk és csütörtökön csak 20 percet, gondoltam csütörtökön megyek.

3. alkalom: Egy hét múlva vissza. Már fél 10-kor ott voltunk és 3/4 12-re be is hívtak. Azt el is felejtettem mondani, hogy végre valahol sorszám. Ez ritka a rendelőkben. Első alkalommal meg is örültem neki. Ki volt írva, ogy sorszám húzása kötelező. Kis laminált lapocskák egiz pipec. Hamar rá kellett jönnöm, hogy azért ez se tökéletes. Sorszám korlátozott mennyiségben. 11 óra után érkezőknek már nem jutott, így azoknál maradt a régi jól bevált szokás "Ki volt az utolsó?" Voltak akik nem húztak sorszámot, mert beígérték nekik, hogy név szerint behívják, soron kívül. Néhányat be is hívtak, de közülük is volt aki másfél órát várt a 2 éves lázas gyerekével. Na és azt ne higyjétek, hogy sorszám szerint hívtak, csak mindig kikiabálták, hogy KÖVETKEZŐ!!! Így most a sorszámosok nem azt kérdezték, hogy ki volt az utolsó, hanem azt hogy ki a 34-es? vagy akárhányas :) Közben Blankát meg kellett szoptatnom, de semmi félreeső hely nem volt így felmentem a kevésbé forgalmas 1 emeleti bentfekvők folyosójára és ott előkaptam. A kutya nem kérdezte, hogy mit keresek ott. Nem tudom ez jó vagy rossz? Hmmm. Szerencsére beszarás nem volt, mert egyetlen egy vízszintes felület nem volt, ahol tisztába tudtam volna rakni. Csak azok a bemélyedős műanyak székek 30 cm-es közökkel. Na 2 óra után végre bemehettünk. Először Balázs fülébe bekukkantott aztán gyorsan megnézte a torkát és se rám se a gyerekre nem nézve az asszisztensnek odamondta, hogy fülgyulladás nincs. Fél perc sem volt. Megkérdeztem, hogy akkor mitől fájhat a füle. Azt mondta, hogy picit piros a torka, talán az sugárzik ki. De a gyerek sose fájlalta a torkát és a múltkori fülfájásánál nem volt piros sem. Kérdeztem, hogy pszichésen lehet e. Mondta, hogy igen. Aztán jött Blanka vizskálata, ez is csak fél perc volt. Gyors kukk a fülbe, mondta, hogy ok rendben és már küldött volna el. Mire én mondtam, hogy csak ennyi, az orrát meg se nézi? Erre gyorsan megnézte a torkát. Na erre már szólni se tudtam. Kéredeztem, hogy ráadhatnám e a gyerekre gyorsan az overált, mert ott álltam egy ágy melett, csak a doktornő kabátja volt ráterítve. Mondta, hogy álljak odébb és ott. Vajon hogy állva? Ennyi erővel a folyosón is megy. Csak ott 10 percig gyömöszkölöm a gyereket a ruhába, míg egy vízszintes felületen ez kb fél perc. A kint várakozók is csodálkoztak, hogy milyen hamar végeztünk, hát még mikor mondtam, hogy mindkét gyereket megvizsgálta ez idő alatt majd nem engedte, hogy felöltöztessem.

4. soha többet

És ezért jövőre még fizetünk is.

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanyuska!
Ti oda is tartoztok?
Jaj csak beteg ne legyen az ember gyereke! Mi Mátéval megusztuk, csak uszodai hallójárat gyulladás miatt kellett néha fülészetre menni. Remélem Emese sem lesz beteges, eddig legalábbis kicsattanó egészséget mutat. Kopp kopp.
Azért a salvus viz nem biztos hogy jó lenne, nem tudom. A sószobáról tényleg azt hallottam, hogy az ekcéma is kezelhető vele.
Felhivtam Hajdu Krisztát a Szabolcs u-ban, hozzá kell mennem jövő héten tarkóredő vizsgálatra. Mikor meghallották, hány éves vagyok, azonnal bejegyezték az amnio időpontját, de rögtön mondtam, hogy először az UH-t kérném. Nem szeretnék amniora menni, ha csak nagyon nem muszáj. Viszont 13-án megyünk az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központba, markeres vérvizsgálatra, emihez UH is tartozik. A dokimmal abban maradtunk, hogy az amnio csak akkor lesz, ha valamelyik doki eltérést észlel...

melcsi1967

Melcsi!
oda tartozunk
Amnióról már kifejtettem a véleményem. Én mindenképp megcsináltatnám, mint ahogy meg is csináltattam mindkét gyereknél. Nekem is Hajdu Krisztina csinálta. De azt is megértem, ha Te nem akarod. Erről nagyon megoszlanak a vélemények.
Bocsi most megyek készülődni, mert nagy buli lesz ma. Balázs 4 éves szülinapja és jönnek a kis barátok.

Kép

KépKép
nyanya67

Sziasztok!

Kriszta!
Mindenekelőtt Balázsnak nagyon boldog születésnapot kívánok! Ez az első ilyen bulija? Majd mesélj nekünk, hogy hogyan sikerült!
Nem semmi, amit a gégészetről leírtál. Sajnos ilyen jellegű negatív tapasztalataink már nekünk is voltak. Az egyik ilyen alkalom az volt, mikor Benji 3 hetes korában (tüdőgyulladása volt), a Heim Pálban az egyik doktornő kritikán aluli módon beszélt a férjemmel és velem. Mint két gyengeelméjűvel. Szabályszerűen kioktatott bennünket, még a gyerekorvosunknak is „üzent”. Hosszú percekig ott álltunk előtte, nekem a karomban volt a kicsi. Nem mondta, hogy tegyem le, álltunk ott, mint két megszégyenült kisdiák. A tanítványaimmal nem beszéltem úgy soha, ahogy ő velünk. Csakhogy akkor én sokkal jobban izgultam a gyerekemért annál, semhogy ezt szóvá tegyem.
Egyszer a csepeli bőrgyógyászaton is összeakadtam egy hasonló stílusú orvossal ( „ez” egy férfi volt), de ott kikértem magamnak ,hogy talán mégis vegyen (értelmes) emberszámba. Úgy tudom, még mindig itt rendel, de azóta mindig elkerülöm őt.
Ami nagyon fel tud még háborítani, amikor az orvosok a rendelési idő kezdete után fél- háromnegyed órával érkeznek. Szintén itt Csepelen történt meg velünk a következő. Bencének a sportorvosiját kellett megcsinálni. Többek között ideggyógyászati beutalót is kaptunk. Fél egykor akartunk az egyébként fél kettőig tartó rendelésre bejelentkezni. Az ablaknál közölték velünk, hogy aznap már nem fogadnak beteget. Végül csak „kisírtam”, hogy fogadjanak (Benji még egész kicsi volt, az anyósomra hagytam). Naivul azt hittem, hogy legalább négyen, öten fognak ülni az ajtó előtt. Hát, nem volt senki, a doktornő pedig láthatóan útra készen, felöltözve volt már. Nem tudom, hogy tolerálták volna-e a szülők és a főnököm, ha annak idején a munkahelyemen mondjuk csak a 2. órára megyek be és az utolsó óráról eljövök.

Ha már épp hőzöngök, akkor még valamit megemlítenék. Tegnap a legfrissebb Kismama újság mellékletében olvastam egy esetet a BVSC uszoda pici babákhoz való hozzáállásáról. Nem részletezem Ha tudjátok, akkor olvassátok el. Engem annyira felháborított, hogy komolyan gondolkodom rajta, hogy írok nekik.

Na, most már befejezem az elégedetlenkedést.

Melcsi!
Gratulálok hozzá, hogy már „hivatalosan” is kismama lettél. Változtak a szabályok? Én ugyanis nem emlékszem rá, hogy ilyen bonyolult lett volna a kezdés Benjivel. (Jó, azt tudom, hogy most már a receptekre is betegségkódot kell írni. ) Olyannal még sosem találkoztam, hogy nyilatkozni kell, arról, hogy megszúrathatom magam. Ez tényleg abszurd. Azt meg főképp nem értem, hogy meg kellett mondani, hogy kinél fogsz szülni.
Örülök, hogy jól sikerült a keresztelő. A családtagok hozzáállása tényleg furcsa, de ne törődjetek vele ( könnyű ezt mondani!), ti csak örüljetek nagyon- nagyon.

Bea!
Szeretgesd csak sokat Kyrát is. Hiszen még ő is olyan kicsike. Kívánom, hogy a fejfájás ne ismétlődjék meg.

Paga!
Barnusnak jobbulást! Abban a sóbarlangban mi is jártunk.

Mandula!
Most már tényleg a finisben vagy. Ha teheted, tényleg használd ki az utolsó napokat. Jó érzés lehet, hogy most már minden a helyére került.

Melinda
fermel

Fermel!
A buli nagyon jó volt. Ez már a 3. bulija, csak az 1 éves szülinapon nem volt babazsur.
Marcipán isteni és a játék is nagyon klassz. köszi szépen :)
Megyek és összetakarítom a romokat :)

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanyuska!
Boldog szülinapot kivánok Balázsnak! Gondolom jól sikerült a babazsur. Ovis barátok voltak?
Kedves Druszám!
Boldog névnapot kivánok Neked!
Hát még Emesével se volt ilyen bonyolult ez a kismamakönyv, most rettenetes milyen tortura. És bizony, minden vizsgálatnak aláirod, hogy önként aláveted Magad, szóval idegörlő az egész.
A családom ugy néz ki, hogy felvette tartósan a fapofát. A héten még nem találkoztunk, 1x felhivott az anyukám, hogy megyünk-e fürdeni, vigyázzon Pörire? Mivel mi azóta is elmentünk otthonról, ha eljöttek vigyázni Rá, csak persze nem fürdeni mentünk... Dehát ők pont azt beszélték a hugommal, hogyha ez a baba spontán összejött, biztos nem kell annyira vigyázni rá- mondta az anyukám. :? Mondtam, hogy de, kell, sőt még jobban, ez az esély nem szaladhat el... Aztán hogy kiderült, hogy fürdés nincs, a vigyázás le is került a napirendről, pedig az az igazság, hogy jövő kedden nagy könnyebbség lenne, ha itthagyhatnám Emesét, nem kéne Pestre cipelni, meg ott a várakozás. De azt hiszem csak akkor fogok kérni ilyesmit, ha megkérdezik, kell-e segitség. Végülis magunknak szülöm, tudjuk ezt mi jól...
Pörike fut. Nagy léptekkel indul utnak ujabban, amit persze csak futva bir követni, a lendület miatt. Ha már nagyon inog, gyorsan leül inkább :D A mászás mostanában csak akkor jut eszébe ha valahová nagyon siet.
Mit gondoltok, hogyan lehetne Rabkrit visszacsalogatni? Nagyon hiányzik már innen!

melcsi1967

Sziasztok!

Kriszta!
Ezt Balázsnak küldöm!
Kép
Sok kisgyerek volt a bulin? Balázs gondolom nagyon boldog volt.
Mi is tartunk minden évben Kyrának szülinapi bulit. A 3 éves szülinapján már olyan sokan voltunk,hogy úgy döntöttem a következőt vagy a Mc Donaldsban tartjuk vagy valamelyik játszóházban.
A fül-orr gégész viselkedése tényleg felháborító. Remélem valóban meggyógyultak a kicsik. Természetesen nekem is volt afférom orvossal.

Melcsi és Melinda!
Boldog névnapot kívánok mindkettőtöknek!!! Kép

Melcsi!
Sajnos nem tudom,hogy a sószobába mehetsz-e. De szerintem nem ártalmas.
Látom Te is szaladhatsz Emese után. :D
Marcell sem mászik már,csak megy,na és ő is szalad,de ő szerencsére már meg tud állni. Viszont ha sétálni megyünk nem engedi megfogni a kezét,egyből leül a földre. Megy amerre akar. Nehéz lesz rászoktatni,hogy legalább akkor fogja meg a kezemet,ha veszélyes helyen vagyunk,vagy tömegben. Kézben sem lehet vinni,mindig le akar szállni. A babakocsiban sem marad már el. Egyre nehezebb vele. A 2 gyerekkel már nem is tudok elmenni egyedül sehova. Valamelyiküket mindig anyura kell bíznom.Szerencsére anyuékra én mindig számíthatok. Sajnálom,hogy nem túl jó a viszonyod anyukáddal. Nem irigyellek majd a 2 kicsivel. De Te biztos ügyesen meg fogod oldani a gondokat. Nekem sajna nem mindig sikerül. :(

Melinda!
Benji hogy van? Nem írtál róla.
Kyrát szeretgetjük mi folyamatosan. Nincs fejfájás már jó ideje. Remélem nem is lesz. Nagyon készül a Mikulás ünnepélyre az óviban. Rengeteg verset,éneket tud. Kedden megyünk egy gyermekalapítvány által szervezett ünnepélyre hármasban,apa is jön velünk,ennek is nagyon örül a drágám. Mondta Marcellnek hogy te még kicsi vagy nem jöhetsz,de majd mindent elmesélek. :)

Hova lettek a többiek?

Jó hétvégét!

Bea
beátab

Köszi a szülinapi köszöntéseket :)

Melcsi!
Ovis barátok nem voltak, illetve 1 barátja akivel 2 éves koruk óta minden szülinapot együtt töltenek és csoporttársak az oviban is, de nem onnan ismerik egymást. Anyukájával itt a babaneten ismerkedtünk meg, aztán kiderült, hogy egy házban lakunk. Egy a gyerekorvosunk és most a gyerekeink 1 csoportba járnak és a legjobb havarok. :) Amúgy az ovis csoporttársak max akkor jöhetnek, ha Balázsnak jut eszébe és nagyon erőlteti. Én tuti nem hozom fel az ötletet. Nem ismerem a szülőket, csak akikkel néha összefutok és ugyan van pár aki jó fej, de egy csomó olyan akikkel semmiképp se haverkodnék. És hát az is fontos, hogy én is tudjak anyukával kommunikálni, ha már a gyereket beengedem. Szóval ebben az évben ezt megúsztuk. Remélem jövőre sem jut eszébe. Addig jó, míg én választhatom meg a barátait, de ez már nem sokáig lesz. Sőt van néhány gyerek, akik kimondottan ellenszenvesek. Pl az egyik kiscsaj, olyan mindenlében kanál, már a beszoktatásnál odajött hozzám és szó nélkül beült az ölembe és símogatott szinte megállás nélkül és hízelgett. Nem szállt le rólam. Kimondottan idegesített és ellenszenves is volt, azóta is az. Pedig szeretem a gyerekeket, de ezzel nem tudtam mit kezdeni. A barátnőm is ugyan ezt tapasztalta ezzel a kiscsajjal és egyszer a férjem volt a beszoktatáson és még hozzá is bújt. Egy másik kislány meg olyan alpári stílusu már ránézésre is. Egyszer a fiam jött ki az ajtón és én becsuktam utána, hátulról meg jött ez a kiscsaj és közölte velem, hogy "én is jövök tahó" a hangsúly is undorító volt, nem, olyan, mint amikor egy kisgyerek csúnyán beszél, de nem is érti mit mond. Ez értette. Olyan cigányos stílusban közölte. Lehet, hogy most megbotránkoztok, amiért így vélekedek gyerekekről. Nem véletlen nem mentem pedagógusnak. Egy óvónő valyon mit csinál, ha egy gyerek nagyon ellenszenves neki? Icus? Volt már ilyen? Vagy egy tanár? Csajok itt annyi a pedagógus. Lehet ezt leplezni? És ha a fiam egy számomra nagyon ellenszenves barátot szerez, hogy lehet rá reagálni? Én nem akarom senkitől eltíltani, de jópofizni se tudnék, max megtűrni.

Kép

KépKép
nyanya67

Nyanyuska!
Nehéz kérdést vetettél fel. Egyébként, bár én is szeretem a gyerekeket, némelyik kimondottan idegesit. Nem birom a kotnyeleskedő, felnőtteskedő kölköket, meg azokat se, akik majomkodnak, nem viselkednek természetesen. Ez már oviskorban elkezdődik... Ismerek ilyen gyerekeket... De nem tudom hogy 1 pedagógus hogy tudja ezt leplezni, illetve muszáj-e felvenni minden esetben a fapofát. Én azért helyretenném az ilyen gyerekeket. A beszédstilus pedig felháboritó! Hogy mer valaki 1 felnőttel igy beszélni :?: Szó nélkül hagytad?
Sajnos, ha adhatok 1 tanácsot, jobb ha türöd a számodra nem szimpatikus barátot is, mert ha próbálod elkülöniteni őket, a gyerek megérzi, és csak olajat öntesz a tüzre. Nem könnyü a lavirozás, és ahogy nő a gyerek, egyre függetlenedik Tőled, még nehezebb lesz. A kamaszkor pedig tényleg nagy veszélyeket rejt, de sajnos, ha gyerekkorban nem sikerül kialakitani az igényes barátkozást, kamaszkorban már késő, nem tehetünk semmit. És lehet a legjobb család, a legszeretőbb környezet, a barátok nagy befolyásoló erőt jelentenek, ingatják a gyereket.
Sajnos én sem vagyok biztos abban, hogy Mátét mindegyik barátja a jó uton tartja, ezért állandóan résen vagyok, még jó hogy szinte mindig itthon vagyok, ha Ő hazajön. De igy se könnyü, jut aggodalom bőven. Bár már 17 éves, de sajnos még mindig nem sziklaszilárd egyéniség, könnyü befolyásolni, és persze a barátok véleménye sokszor fontosabb, mint az enyém.
Holnap megyek a tarkóredő szürésre, amiért most izgulok 1 kicsit...
A rókakoma ugy látszik megunt engem :D

melcsi1967

Sziasztok!

Hű de el van tünve mindenki!

Igaz én sem írok, nincs is mit egyenlőre! Sajnos...... :lol:

Kriszta! Nem semmi az az orvos :shock: ! Mi Kittivel az ortopédián jártunk így, szinte rá sem nézett, felírta a betétet és ki is tessékelt :( ! Boldog szülinapot Balázsnak így utólag! Ez a barát kérdés tényleg elég kényes, mert később ha tiltod annál jobban megy majd szerintem. Mikor láthatunk új képeket???

Melcsi! Jelntkezz ha voltál szűrésen, biztos minden rendben lesz! Amnio ügyben Krisztával értek egyet, én is megcsináltattam. Majd egyszer ugye láthatjuk a szülinapos és keresztelős képeket? Lééégyszi :lol: !

Bea! Biztos édes lehet Marcell, hogy már szaladgál :lol: ! És szerintem megtanulja majd, hogy fogni kell a kezed ha olyan helyen vagytok! Csak hát türelem...... :) !

Fermel és Melcsi! Boldog névnapot, kicsit késve!

Lányok! Már annyira szeretnék túllenni a szülésen, már olyan türelmetlen vagyok :( ! Szeretném már a kezemben tartani a Babámat és tudni, hogy minden rendben!!!
Olyan hülyeségeken töröm a fejem, hogy mi van ha nem ismerem fel a fájásokat :shock: :?: Lehet tényleg hülyülök :lol: !

Hol vannak a többiek???
Paga? Sheila? Icus? És mindenki más? Tessék jelentkezni!!!

Vadvirág is jól eltünt :( !

Jó éjt mindenkinek!

KépKép
mandula35

Köszönöm szépen a névnapi jókívánságokat.
Melcsi! Boldog névnapot kívánok én is neked.

Kriszta!
A gyerekekkel kapcsolatban. Én igazából a felnőtteket tudom nehezen elviselni.( Például a buta emberekkel nagyon nem tudok mit kezdeni. És itt nem a diplomára vagy az iskolai végzettségre gondolok!!) A gyerekekkel úgy vagyok, hogy ők még nem kiforrott személyiségek, tőlük nem lehet azt elvárni, mint egy felnőttől. Persze ez nem azt jelenti, hogy mindegyik gyerek egyformán szimpatikus. Valahogy azonban a tanítványaimat mindig egy kicsit magaméinak éreztem.
Nagyon haragudtam mindig azokra a kollégákra (sajnos mindig akadt ilyen), akik például egy értekezleten kigúnyoltak gyerekeket. Felmerült bennem az is, hogy hogyan esne ez a gyerek édesanyjának, ha hallaná. Persze ezek a kollégák még általában gyermektelenek voltak, de volt példa az ellenkezőjére is.
Persze nem kell mindent megengedni a kicsiknek sem. A csúnya beszédet, az alpári stílust biztos, hogy szóvá kell tenni.
Amit pedig a másik kislányról írtál, az nagyon elgondolkodtató. Milyen szeretethiányban szenvedhet, ha végtére is egy idegentől várja el azt, amit egy édesanyának kellene nyújtani.

A barátok kérdése már nálam is húzósabb. Amíg olyan korú volt a nagyfiam, hogy meghatározhattam, hogy meddig maradnak itt a barátok, illetve valamelyest irányítani is lehetett őket, addig nem zavart, ha itt voltak a barátok. Most viszont már nagyon nehezen viselem őket. Egyrészt azért, mert roppantul idegesít, hogy a fiam életében mennyire túlzottan meghatározóak a barátok. Másrészt pedig ők már végtére is felnőtt emberek. Amennyire nem zavarnak a gyerekek, annyira feszélyez, ha egy felnőtt embert kell kerülgetnem a házban. Amikor nyaralni megyünk, akkor nem tudok teljesen felhőtlenül pihenni, mert mindig azon izgulok, hogy mi lesz a házból. Első nyáron (épp terhes voltam Benjivel) olyan házibulit rendezett a gyerekem, hogy a végén még ő sem tudta, hogy kit lát vendégül. Az ismerős ismerősének az ismerőse jött. Hát sírva fakadtam, amikor megláttam a vadonatúj házunkat, pedig akkor már Peti a mamával javított a helyzeten. Azóta szerencsére ennyire durva eset nem fordult elő. Viszont a Wartburgom nem véletlenül amortizálódott le, mióta a fiam is vezet.

Bea!
Köszönöm érdeklődésedet. Benji jól van. Rengeteget beszél és egyre többet elevenkedik. Ma például egy római tál egyik felét törte el. Még a kis kezét is elvágta, de egy hangja nem volt, nem sírt. Leragasztottam neki. A hazaérkező családtagoknak mutogatta és elmesélte, hogy mi történt vele. Mostanában többször megy valamilyen előadásra. Két hete a nagyszülőkkel volt bábszínházban. A papa és mama szerint élvezettel nézte az 50 perces előadást. Tegnap a Stefánia Palotában voltunk Mikulás napon. A délelőtti gyerekelőadás csapnivaló volt, de későbbi Honvéd együttes produkció nagyon jól sikerült. Megtörtént a Mikulással való nagy találkozás is. Bár az ottani Mikulás nem volt igazán a helyzet magaslatán. Lesz majd itthon is saját Télapónk. Ketten is pályáznak a szerepre. Tavaly Bence volt. Péter viszont kijelentette, hogy idén ő lesz. Kíváncsi vagyok hogy végül megteszi-e.
Csütörtökön a Csilibe megyünk a Magyar Mesezenekar koncertjére. Kíváncsi vagyok rájuk, ez egy egész új formáció. 20.-án pedig a Kolibri Színház un. Csecsemőszínházának Bozsik Yvett előadását nézzük meg.
Jól tudom, hogy te győri vagy? Én nagyon szeretem azt a várost. Ott ismerkedtem meg a férjemmel, bár, mint később kiderült nagyon közel laktunk egymáshoz. Majd egyszer elmesélem részletesen.
Jó éjszakát mindenkinek!

Melinda
fermel

Mandulácska!
Már csak 10 nap :!: Biztos hogy fel fogod ismerni! De ha véletlenül nem, akkor sem fog ott maradni :wink:
Kedves Druszám!
Azt hiszem a mi fiaink sokban hasonlitanak egymásra, hacsak nem tipikus életkori sajátosságuk az ilyenfajta elfajulás. Néha azon gondolkozom, mit ronthattam el, hogy ennyire más a gyerekem mint mi vagyunk. Nem is a lelkével van baj, de a megnyilvánulásai néha aggasztóan hülyék, és az a legszörnyübb, hogy ezt nem veszi észre! Na meg a vágyak! Hogy minél előbb dolgozni szeretne, és persze az első amit vesz az 1 kocsi lesz majd,stb. Ettől kiakadok! Olyan szeliden, szépen neveltük, most meg azért kell a kocsi, hogy majd nem tudom milyen hangfalakat tegyen bele, hogyha megáll és kinyitja az ajtót, akkor dőljön belőle a zene... Látom én, hogy a mai fiatalság teljesen megvadult, de nem gondoltam volna, hogy az én féltve nevelt gyerekemre is ekkora hatással lesz! A bulikról meg nem is beszélve! Na mindegy, épp tegnap volt 1 épületes beszélgetésünk a kocsikról meg hogy miért a fiatalkonak kell a legtöbb kötelező biztositást fizetni, és arra is tudott persze fricskázni, szóval fárasztó! Mindemellett persze a tanulás 1 légypiszoknyit sem foglalkoztatja :evil:
Ma megyek a vizsgálatra. Nagyon izgulok.
A képeket képzeljétek, feltöltöttem, de sajnos nem tudom áttenni a kicsinyitő programba, valami más helyre került ahonnan nem tudom átbazseválni :evil: .Pedig ezzel akartam kezdeni a napot, kiváló maszatos képeink vannak Pöriről :lol: Remélem Máté délután megoldja.

melcsi1967

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?