Melcsi!
Nem is tudtam, hogy a sószoba jó az ekcémára. Akkor lehet, hogy érdemes kipróbálni salvus vízzel kenegetni. Ki is próbálom Balázsnál, úgyis van itthon.
Madarász utcai kórház, fül orr gégészet:
1. alkalom: Múlt hét csütörtök - Szerencsére nem kellett sokat várni, mert mi voltunk az elsők, na azért ehhez képest 20 percet álltunk az ajtó előtt. Aztán bementünk. Doktornéni megkukkantotta Blanka fülét, torkát és orrát. Azt mondta semmi gond, csak nagyon taknyos, ami ritka egy ilyen kisbabánál. És vegyek salvus vizet azzal csepegtessek, meg sokat szívjam az orrát. Kiszívták az orrát és nagyon sok trutyi jött, pedig indulás előtt is szívtuk és nem láttam, hogy folyt volna. Mondtam, hogy a háziorvosunk nasivint ajánlott. Azt mondta felejtsem el, az csak a gyógyszergyártók biznisze. Ja és másnapra visszarendelt.
2. alkalom: másnap. Persze egy másik doktornő volt, mert az előző megfeletkezett arról az apróságról. hogy Ő pénteken sosincs. Végül is mindegy. Ez is megvizsgálta és rögtön sorolta a bajokat. Fül hurutos, orr duzzadt, garat kissé lobos. Kezelés: Nasivin orrspray. Mondtam, hogy a tegnapi doktornéni szerint ez csak a gyógyszergyártók bisnise. Válasz "áz voot tágnáp, má má ván" Szerencsére akcentussal, de tudott magyarul, de ha így haladunk akkor vihetünk magunkal tolmácsot az orvoshoz, mert a mi jó magyar dokijaink elmennek nyugat felé pénzt keresni és nálunk csak vendégmunkásként dolgozó dokik lesznek. Na mindegy, amúgy nagyon kedves és alapos dokinéni volt. Ja a gyereknek épp annyira folyt az orra, hogy körülötte rászáradt takony és az orrjuk eldugulva. Kérdeztem, hogy nem szívja e le. Azt mondta nem kell, törölgessem papírzsepivel. Mondtam, hogy tegnap leszívták, pedig akkor nem volt ilyen taknyos. Azt mondta Ő nem látott bent semmit. Visszarendelt 1 hét múlva, de mivel pénteken több mint 1 órát vártunk és csütörtökön csak 20 percet, gondoltam csütörtökön megyek.
3. alkalom: Egy hét múlva vissza. Már fél 10-kor ott voltunk és 3/4 12-re be is hívtak. Azt el is felejtettem mondani, hogy végre valahol sorszám. Ez ritka a rendelőkben. Első alkalommal meg is örültem neki. Ki volt írva, ogy sorszám húzása kötelező. Kis laminált lapocskák egiz pipec. Hamar rá kellett jönnöm, hogy azért ez se tökéletes. Sorszám korlátozott mennyiségben. 11 óra után érkezőknek már nem jutott, így azoknál maradt a régi jól bevált szokás "Ki volt az utolsó?" Voltak akik nem húztak sorszámot, mert beígérték nekik, hogy név szerint behívják, soron kívül. Néhányat be is hívtak, de közülük is volt aki másfél órát várt a 2 éves lázas gyerekével. Na és azt ne higyjétek, hogy sorszám szerint hívtak, csak mindig kikiabálták, hogy KÖVETKEZŐ!!! Így most a sorszámosok nem azt kérdezték, hogy ki volt az utolsó, hanem azt hogy ki a 34-es? vagy akárhányas
Közben Blankát meg kellett szoptatnom, de semmi félreeső hely nem volt így felmentem a kevésbé forgalmas 1 emeleti bentfekvők folyosójára és ott előkaptam. A kutya nem kérdezte, hogy mit keresek ott. Nem tudom ez jó vagy rossz? Hmmm. Szerencsére beszarás nem volt, mert egyetlen egy vízszintes felület nem volt, ahol tisztába tudtam volna rakni. Csak azok a bemélyedős műanyak székek 30 cm-es közökkel. Na 2 óra után végre bemehettünk. Először Balázs fülébe bekukkantott aztán gyorsan megnézte a torkát és se rám se a gyerekre nem nézve az asszisztensnek odamondta, hogy fülgyulladás nincs. Fél perc sem volt. Megkérdeztem, hogy akkor mitől fájhat a füle. Azt mondta, hogy picit piros a torka, talán az sugárzik ki. De a gyerek sose fájlalta a torkát és a múltkori fülfájásánál nem volt piros sem. Kérdeztem, hogy pszichésen lehet e. Mondta, hogy igen. Aztán jött Blanka vizskálata, ez is csak fél perc volt. Gyors kukk a fülbe, mondta, hogy ok rendben és már küldött volna el. Mire én mondtam, hogy csak ennyi, az orrát meg se nézi? Erre gyorsan megnézte a torkát. Na erre már szólni se tudtam. Kéredeztem, hogy ráadhatnám e a gyerekre gyorsan az overált, mert ott álltam egy ágy melett, csak a doktornő kabátja volt ráterítve. Mondta, hogy álljak odébb és ott. Vajon hogy állva? Ennyi erővel a folyosón is megy. Csak ott 10 percig gyömöszkölöm a gyereket a ruhába, míg egy vízszintes felületen ez kb fél perc. A kint várakozók is csodálkoztak, hogy milyen hamar végeztünk, hát még mikor mondtam, hogy mindkét gyereket megvizsgálta ez idő alatt majd nem engedte, hogy felöltöztessem.
4. soha többet
És ezért jövőre még fizetünk is.