Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Valóban nagy a pangás Kép Tényleg az van, hogy ha Szirom nem ír, akkor senki Kép
Szóval mikor lesz net nálatok? Amúgy is már olyan kivi vagyok a képekre! Kép

Nyuszi,
Egész jól bírom, minden nap kétszer beszélünk vele, és halljuk, hogy tojik ránk, néha alig akar velünk dumcsizni. Szóval jól érzi magát nagyon, anyósék minden napra csinálnak progit nekik (ott van Robi első házasságából a kisfia is), úgyhogy tele van élményekkel Kép Egyelőre nem akar jönni, lassan eltelik egy hét, úgyhogy repül az idő! Máté sokszor keresi, ha öltözünk, azt hiszi megyünk az oviba érte, meg ha jön haza apa, akkor is rohan az ajtóhoz, hogy Gigi Kép

Nálatok biztos nem változna Csenge, ha sűrűbben próbálnátok "lepasszolni"? Persze elinte elhiszem, hogy sírás van, de lehet, hogy megérné a befektetés, nem? Azért az hosszútávon nagyon rossz ám, amikor a szülők nem tudnak kimozdulni Kép És minél nagyobb a kölök, annál nehezebb szoktatni ilyesmihez.

Majd írj, hogy milyen volt a tornásznál! Kép

Többiek????

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Sajnos nem tudtunk menni szombaton, mert apának munkája volt, aztán Marcusnak folyt már akkor az orra, így itthon voltunk. Vasárnap meg elmentem Marcussal istentiszteletre (1 év után megint - keresztelő volt akkor). Hát a templomban kb. 2 percet töltöttünk, a templomkertben lévő homokozóban pedig 1 órát, míg vége lett az istentiszteletnek Kép Be is aludt, alig szálltunk le a villamosról..

Ellenben kedden úgy hoztam el, hogy lázas volt és bágyadt, ez azóta rosszabb. Tegnap és ma 38 volt a minimum láza, általában 39 vagy több Kép Tegnap anyu vitte le dokihoz, nekem dolgoznom kellett, de ma újra kihívtam, mert azt mondta, ha nem csökken a láz, szóljak. Torok és légcsőnyuszi (vírus kombinálva bacikkal), ráadásul olyan erős és keserű antibigyót írt fel, hogy még én sem kapnám be (Zinnatot). Most már a Panadolt sem akarja bekapni, de azt mondta a dokinő, nem írthat mást, mert a tüdejére mehet a fertőzés.... szóval, terror van.

Nyuszi,
Bocsi, hogy nem írtam meg a tornász elérhetőségét, bevallom, nem nagyon volt időm errefelé járni mostanság, így el is felejtettem Kép De szerencsére találtatok mást Kép Kíváncsi leszek.

Kriszti,
Jól bírjátok Regi nélkül, csak így tovább Kép Meg szerintem nem rossz dolog néha a nagyszülőkre bízni, jó az a gyerkőcnek is, nekünk is Kép És ha már 2-3 éves és akkor próbálkozik először az ember, tényleg nehezebb lehet, ahogy te is írtad. Nálunk anyósom "lopta" el Marcust már 2x-3x hosszúhétvégére és a fiatalember jobban bírta, mint mi (persze mi kevésbé).

Marycus,
Remélem, jól vagytok Kép Volna egy kérdésem: van 2 doboz Beba HA 2-es tápink, amit még fel sem bontottam, nem kell nektek?

Szirommal, ha beszélek, tudatom veletek, mi volt.

Puszi

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Kriszta,
Gratula Regihez, nagyon vagány kiscsajotok van!

Babalepasszolás ügyben: amikor nagyszülőknél vagyunk, azért rájuk bízzuk egy-egy félórára, órára, de ha ébren van, akkor végigsírja, amíg meg nem jövünk. Akkor rámcsimpaszkodik, kicsit panaszkodik, és újra kerek a világ.

Lehet egyébként, hogy azért viseli meg ennyire, mert nem otthon van, és az idegen környezet idegen emberekkel fűszerezve kicsit sok neki. De egyébként is irtó anyás lett mostanában: ha apa babázik és én teszek-veszek, előbb-utóbb "szoros emberfogásban" a nyomomban vannak (még a tusolófüggöny mögül is ki kell néznem, hogy biztos megvagyok mégKép), csak akkor elégedett. Hiába, a 8 hónaposok szorongása... Meg időnk 90%-át kettesben töltjük, ez is meglátszik rajta. Anyósomék bírnak kiakasztani, amikor állandóan csodálkoznak, hogy ennyire ragaszkodik hozzám. Mégis kihez kellene szerintük?

Hanzika,
Szegény pici Marcus, jobbulást neki!

Nem gond a gyógytornász, a házidoki néni egyébként is jobban szereti kézben tartani a dolgogkatKép. Merthogy azért kellett egy hetet várnunk, mert ő szabin volt és nem tudta megírni a beutalót.

Persze a Dévényi alapítványnál megkérdezték a diagnózist és helyből elküldtek bennünket, mondván a nyárra már nincs időpontjuk (gondolom, főleg a lustaság miattKép, ha komolyabb lett volna a baj, tuti találtak volnaKép). De ajánlottak szakembert, aki az ő módszerük szerint tornáztat és ez a lényeg.

Marycus,
Nagy a csend nálatok, hogy bírjátok a dolgos hétköznapokat hármasban?

Most úgy néz ki, hogy el tudunk menni a nagyszülőkhöz (edzeni a babátKép). Szép hévégét nektek!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Hanzika:
Marcusnak jobbulást! Pedig már azt hittem, itt a nyár és akkor nincsen csak max. egy kis megfázás.

Köszi a felajánást, de mi Humana pártiak vagyunk. Vikó csak és kizárólag azt hajlandó megenni, eddig bármi mással próbálkoztunk lepattantunk... Niki meg még csak 1-es eszik, ha eszik.

Nyuszi:
Klassz hogy van gyógytornász. Volt már? Hogy ment a dolog, mit szólt Csenge?
Amúgy szerencsém van, mert hugom szabin van, így sokszor jön és akkor jobb a két manóval. Bírjuk az iramot, de, ha nincs hugi, akkor szerintem már tépném a hajam, függetlenül attól, hogy lényegében mind a két gyerek jónak mondható.

Kriszta:
Gondolom könnyebb úgy elviselni Regi hiányát, hogy tudod, hogy jól érzi magát. Én is annak a híve vagyok, hogy minél előbb önállósodjanak és ne csak egy emberhez ragaszkodjanak, mert később könnyebb beilleszkedniük új környezetbe. Ettől függetlenül még Vikó nem volt hétvégén a nagyszülőkkel. Egy-egy napot töltött már náluk, úgy hogy ők is hozták-vitték és Vikó abszolút jól érezte magát. Most szerintem lehet, hogy el is engednénk már hétvégére is, csak most Niki miatt inkább nem tesszük, ne legyen ebből gond. Bár lehet, hogy nem lenne... De most egyenlőre nem utálja Nikit és nem is szeretném, ha megváltoznának az érzései iránta.

Szirom:
Bár tudom most nem tudsz jönni, de én is hiányolom a leveleidet. És természetesen a képek is érdekelnének, és hogy hogy sikerült az esküvő, milyen feleségnek lenni és hogy bírta Miksa a kiképzést.
Mikor lesz már net?

Rólunk:
Túl vagyunk egy szájfelszakadáson Vikóval. Leesett egy székről és mikor Zoli felkapta ömlött a vér a szájából. Azonnal rohantunk vele a Bethesdába az ügyeletre. Aztán valamikor félúton jutott eszembe, hogy Nikit meg jól itthon hagytuk (az egész csláddal, mert ép szülinapoztunk) és éhen fog halni, merthogy szopi ideje lenne... Végül apu úgy elaltatta, hogy összesen egyhuzamban aludt 8 órát... Szerencsére Vikó megúszta varrás nélkül... de nem tanul semmit az esetből, már a kórházban mászni akart...

Amúgy minden délelőtt aszalódunk a 70 fokban a játszótéren, délután meg pancsizás van. Annyit fürdik, hogy már lila és reszket, mikor ki tudjuk venni a vízből úgy, hogy nincs hiszti.
Motorozás közben egész jól irányítható Vikó. Szótfogad és meáll, mikor mondom neki. Felmegy a járdára, ha mondom és ő is mondja, hogy "járdán".

Új szó: "hisztis", "eltört" és a már említett "járdán". Egyik reggel Niki sírt a kiságyában, míg Vikót öltöztettem. Rámutatott és mondtam neki, hogy "Sír, mert hisztis." Egész délelőtt mondogatta, hogy "hisztis", aztán másnap reggel rámutatott Nikire, mert nyöszörgött és közölte, hogy "hisztis"...
A szülinapra kapott kisvázát meg még aznap este eltörte Vikó és apu mondogatta neki nagy szomorúan, hogy eltört, erre ő is elkezdte ismételgetni hasonló katasztrófát idéző hangnemben. És még másnap is mutogatott arra a helyre ahol megesett a dolog, hogy eltört.

A legaranyosabb jelenet az volt, mikor Nikivel ültem a fűben és sírt. Odaült a lábamra Vikó is és rámutatott Niki szájára és utánna a mellemre tette a kezét, hogy etessem meg. Mondtam neki, hogy most nem éhes, hanem fáj a hasa. Megsimogatta ő is a hasát, aztán mondtam neki, hogy a babakocsiban van a cumija, hozza ide. Elment és kihalászta a cumit és anélkül, hogy bekapta volna odahozta és hát kicsit durván, de beadta Niki szájába.
Ha sír Niki a babakocsiban akkor mindig megy ringatni. Mondjuk inkább rángatja a babakocsit, de volt már olyan, hogy Niki elaludt erre is.

Na most aztán jó hosszú voltam.
Mindenkinek jó pihit a hétvégére!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Hanzi,
Hogy van Marcus? Elhiszem, hogy nehéz dolgotok van a gyógyival, nálunk a Calcium nem megy le könnyen Kép
Ildiékről tudsz vmit?

Nyuszi,
Persze, lehet könnyebb lenne, ha a nagyszülők eleinte nálatok vigyáznának a csajra, mint hogy őt otthagyni máshol.

Marycus,
Az biztos, hogy így jobb, de ismerve őt más verzió nem is nagyon lenne, ha rosszul érzi magát, szól egyből. Tavaly is az volt, mire megunta, mondta, hogy hiányzunk már, de akkor pont másnap már amúgy is mentünk volna érte. Akkor egy hétig bírta, most már több mint egy hete ott van, és még ma se mondta, hogy szándékában állna jönni Kép De legkésőbb vasárnap megyünk érte! (már alig várom...aztán majd visszasírom Kép )

Nagyon okos lányzó Vikó! Sztem nem ártana a kis lelkének, ha "lepasszolnátok", de persze ezt ti érzitek, hogy kivel milyen kapcsolatban áll Kép

Máté asszem elkezdte első dackorszakát, kicsit félek, mi lesz a komoly két és fél éves korszakkal, mert az a legdurvább ugye Kép És már most keményebb, mint Regivel volt Kép Pedig aztán tőle is kiakadtam elég sokszor!
Tegnap otthagytuk éjszakára anyuméknál, apucival elmenteünk a rómaira, meg moziba, aztán éjfélkor még az Erzsébet híd - Lánchíd buliban voltunk, 1re értünk haza. Jól kialudtuk magunkat, aztán 10re mentünk érte. Kép Szóval elég könnyen szokhatóak ezek a hétvégék Kép

Ja, még annyi, hogy mostanában Máté nagyon anyás is lett, ami szintén fura Regi után, de ugye a fiúk....Kép Azért remélem, jövő szeptemberig kinövi Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Megint nagy a csend itt a babaneten, hiába, dühöng a nyár...

Marycus,
Csütörtökön megyünk először gyógytornászhoz, de nincsenek illúzióim, tuti végig fogja bőgni. A neurológus is mondta, hogy kis sértődős (ott is üvöltött persze, és kétségbe esetten nézett minket, hogy "ti ezt hagyjátok??").

Hiszti, az van nálunk is gazdagon. Ha valami veszélyesre teszi rá a párnás kis mancsát és elveszem tőle, képes órákig visítani, semmivel nem lehet elterelni a figyelmét. És attól félek, hogy ez csak rosszabb lesz az idő múlásával. Hogy lehet ezt kezelni?

Kicsi Nikinek jó természete van, hogy így elfelejtette, hogy éhesKép. Vikó szája jobban van?

Kriszta,
Jó nektek, hogy tudtok kicsit baba nélkül is járni-kelni. De két hét múlva jön a sógornőm és egész héten babapesztra lesz, mert nekem fogorvoshoz kell járnomKép.

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Nyuszi,
Legalább tartod a frontot Kép
Szóval holnap mentek tornira? Majd írjál ám! Kép
Na, fogorvoshoz részvét, én is ma megyek este Kép

Hétfőn Mátéval kint voltunk Szunyi szigeten, simán ment volna Dunának, ha nem rohanok utána Kép De jól elsaraztak a kisbarátjával. Persze menne mindenfelé, úgyhogy vagy elhagyom v. mehetek én is, mert különben marha nagy hiszti van...nem tudom mi lesz nyaraláskor...
Regiért meg megyünk vasárnap, már alig várom! Kép

Többiek!!! Nem mentség a nyár!!! Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Először is, helyzetjelentésKép Sziromék jól vannak, hétvégén hívott, de sajnos nem tudtunk találkozni, mert bár kint voltunk (Ádám macskás talit szervezett, amit már Marcus betegsége miatt nem tudtunk lemondani - 25 fő, így megcsináltunk. Anyósom kizavart azzal, hogy ő vigyázz Marcusra, én kontrolláljam a partit Kép Szerencsére Marcussal akkor már nem volt gond).

Ildivel csütörtökön találkoztunk, ők is jól vannak, már jól látszik a Julcsipocak. Tomi is hatalmasat nőtt, meg sem ismernétek, ha látnátok Kép Még nekem is látványos volt a változás, pedig én pár hónapja láttam Kép Õk most mentek el nyaralni.

Mi jól vagyunk, bár Marcusnak péntek este 8-kor még 40 fokos láza volt, szombatra a láznak nyoma veszett és jött a köhögés, maradt az orrfolyás. Még a héten nem mehet, csak hétfőtől (kedden voltunk kontrollon). Egy hét még a bölcsi - azaz jövő héten - és vége 5 hétre.

Aput hétfőn műtötték gerincsérvvel, holnap már jöhet haza Kép Jól érzi magát, remélem, hogy ez segít majd a lábfejének bénaságán, a szenvedésein.

Marycus,
Sajálom Vikó balesetét, jó, hogy ennyivel megúszta a lányzó Kép

Krisz,
Már csak 3 nap KépKépKép

Nyuszi,
Hogy ment a torna, mint szólt hozzá Csenge?

Hisztis korszak nálunk is egyre erősebb. Ma pl. végighisztizte a piacot, de annyira, hogy volt egy srác, aki be is szólt, hogy ha ilyenek a gyerekek, akkor ő inkább nem kér belőle.... Nem tudom, hogy mi volt Marcussal, ma extra hisztis volt, itthon is, meg bent voltunk a cégnél délután, meg apunál ott is. Még a kolléganőm, barátnőmnek sem örült, pedig őt nagyon szereti... És már a földhözvágódás is játszik, elég nehéz lenyugtatni, de énekléssel még mindig megy - ki tudja, hogy meddig....

Gyerek külön:
Én is a korai szoktatás híve vagyok, eddig be is jött, mert Marcus szívesen van anyuékkal, anyósékkal egyaránt. Sőt, mivel ez az 5 hét leállás elég sok, így másfél hetet anyuékkal, másfelet velünk, kettőt meg anyósékkal lesz. Utóbbinál csak hétvégén fogjuk látni... hát, kíváncsi leszek. De inkább arra, hogy mi hogyan fogjuk bírni Kép Mivel ő Horányban lesz, biztos, hogy jól fogja bírni és érezni magát Kép

Ezzel kapcsolatban azon morfondíroztam, hogy az hogyan oldja meg, ahol a nagy ovis, a kicsi bölcsis és nem egyszerre van a leállás persze és nincsenek nagyszülők....

Hát ennyit rólunk.

Jó éjt!

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Sziroméknak gartulálok, és sajnálom hogy nem tud jönni, mi történt hogy kikötötték a netet?

Hanzi!

Marcusnak jobbulást!

Emma is köhög sajnos, nem tudom hogy szedte össze, éjjel is köhögött pedig ő nem is szokott.

Nálunk július 18-tól zár a bölcsi 5 hétre, szóval már ő is csak pár hétig jár. Előre félek utána hogy szoktatom vissza.

Nálunk 2 napot a férjemmek kezd otthon, aztán 3 nap velem, aztán anyukám hazajön 1 hétre aztán meg elvileg 3 hetet én leszek otthon, bár nem tudom et hogy fogják itt bent viselni, de nem tudok jobbat. Mondjuka nyukám mondta hogy próbáljuk meg otthagyni nála a Balatonon, nem tudom, majd meglátom, de egyenlpre Emma az ilyen ellen kifejezetten tiltakozik, nem akar nélkülünk maradni sehol. Mármint úgy hogy éjszakára. mert amúgy nálunk azzal nincs gond ha napközbenre otthagyom.

Nyuszi!

majd mesélj hogy mi volt a tornán.

Kriszta!

Oylan jó hogy Regi már ilyen nagy hogy így elmegy nyaralni. A pólók beváltak, szereti Emma őketKép

Hisztis korszak nálunk nincs, mióta megszületett egy nagy dackorszakban vagyunk, ő mindíg is ilyen volt mintha épp dackorszaka lenneKép és kétlem hogy valah is kinövi. Mondjuk előnye hogy nem ér olyna trauma hogy a jókislányom egyik napról a másikra hisztis leszKép

A férjem még mindíg otthon van, pedig ma már akart menni dolgozni, de csak hétfőtől engedték, pedig most verseny van hétvégén, sajnso anyagilag nem lett volna mindegy a dolog, de hát ez van, elős az egészség. tegnap volt két hete a műtétnek.

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Megélénkült némileg a forgalom, jó hallani rólatok! Remélem Marcus és Emma is jobban vannak! Jobbulást a családok férfitagjainak is!

Kriszta, márcsak kettőt kell aludni és visszakapod a lányodatKép!

Mi megjártuk a gyógytornászt tegnap, és végre több érdekes és hasznos infóval lettem gazdagabb:
1. Csengének túl lazák az izmai, a régi típusú orvoslás mondja az ilyen típusú babát "lustának". De azért lusta a szerencsétlen, mert a laza izomtónus miatt neki minden mozdulat háromszor akkora erőfeszítésbe kerül mint egy normálnak.
2. Valószínűleg a szülés közben lehetett egy kis oxigénhiányos állapota a picinek, attól vannak ezek az izomtónusos panaszokKép. (Persze ilyesmit nem kötöttek az orromra a kórházban, bár nem sírt fel rögtön, csak leszívás után és 8/9-es volt az Apgarja (a tartós -1-et a bőre miatt kapta, napokig kék volt a keze meg a lába)).
3. Õ nem egy extrasúlyos eset, valószínűleg magától is megtanulna mászni-ülni-járni, de egy picit mindig ügyi-fogyi maradna a mozgásos dolgokban (amit nem szeretnék). Viszont a jól kezelt laza izomtónusúakból lesznek a legjobb tornászok meg balett táncosokKép.

Viszont a kezelés maga volt a rémálom, főleg Maszatnak. Az órából csak fél óra lett, mert annyira bemérgelte magát, hogy hányt, így abbahagytuk inkább. Viszont a csajszi simán megmászatta a szőnyegen. És itthon észrevettük, hogy a kezében és a lábában is megjelentek az izomkötegek (eddig teljesen puha volt, most meg tapintható pár izom). A csaj azzal vígasztalt, hogy legalább nem fáj neki a torna (a feszeseket még ezzel sem vígasztalhatja...), csak hát a hisztiKép.

Szegénykém a nagy üvöltés meg a torna után átaludta a délutánt, éjszaka persze már nem ment ilyen jól a dolog... Melege lehet vagy miért akciózik mostanában éjszakánként? Na nem nagyon, csak jó párszor felsír, de cumi-simire simán visszaalszik. Viszont én olyan vagyok, mint akit ledaráltak. Tegnap ráadásul kenguruban vittem, így egyszerűbb tömegközlekedni, viszont eggyel korábban leszálltam a buszról, kutyagolhattam a 30 fokban a nyolc kilós babacsomaggal a nyakamban...

No, eldugulok, legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Nyuszi!

Én eddig mindenkitől azt hallottam hogy sírnak a babák kezelés alatt, de hogy angyon gyorsan nagyon jó eredményeket érnek el.
Egy picit sajnálom is hogy én annak idején nem vittem el Emmát, mert ős is extra lusta volt 9 hónapos koráig. De a gyerekorvos mondíg azt mondta hogy nagy lusta baba, nincs semmi baj. 7 hónaposan fordult hasra, addig csak feküdt hanyatt és egyfolytában üvöltött. Na 7 hónapos korában azt mondta a védőnő hogy szerinte el kéne vinni gyógytornászhoz, de aztán húzódott és mivel ilyen előzmények után teljesen váratlanul 9 hónaposan felült, majd rá 2 napra elkezdett mászni, rá egy hétre felállt és 10,5 hónaposan pedig egyedül elindult, mindneki fellélegzett. Közben védőnő váltás is volt és az új azt mondta mikor 9 hónapos korában látta hogy felült hogy angy szerencséje, mert most lett volna az a pont hogy elküldte volna gyógytornászhoz. Hát köszi szépen, szerintem 9 hónaposan már elég késő lett volna.
És az a baj hogy még most sem vagyok meggyőződve róla hogy nem volt/van baja, mert a férjem szerint nagyon sután mozog...hát nem tudom, 1 évesen már lépcsőzött, bordásflar mászott, most 2,5 évesen már nagy sebességgel biciklizik a rendes magas biciklivel (persze pótkerékkel), én sok gyerekhez képest nagyon is ügyesnek látom, ugyanakkor tényleg vannak nála ügyesebbek is, mert pl ő nem tud hintára felszállni egyedül, meg ilyen korlátra mászni pl láttam a játszón sokkal kissebb kislányt aki mint a kismajom csüngütt mindnefél helyzetben már a mászókán, ő meg csak rendesen használja. És az egyensúlya nem jó sajnos, ezt az egyet megállapították nemrég amikor elvittem a gekkóba, minden más mozgást rendben találtak.

Bocs a litániáért, csak néha még aggaszt ez a téma, remélem nem szúrtunk el semmit.

Amúgy mi ma elmegyünk hétvégézni anyósomékhoz, úgy volt az én anyukámhoz megyünk, de mivel rossz időt mondtak halasztottuk a jövő hétre, hátha tudunk majd fürödnia balcsiban. remélem akkor jó idő lesz. bár ma sincs rossz, ha tévedteka meteok akkor nagyon dühös leszek, mert emiatt változtattunk programot.

Mondjuk tegnap Emmának volt egy kis hasmenése is, szóval lehet emiatt sem baj ha most nem fürdik. De ma reegl már nem volt neki így ment bölcsibe, tegnap is csak 2x kakilt, eddig nem telefonáltak hogy baja lenne.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Nem vesztünk el, csak hát dúl a hármasban téma... Viki-Niki páros egyszerre alszik délután, csak Nikó a szunya elején kap szopit, jó sokáig, meg akkor kényeztetem picit ölben alvással. Nagyon imádja. Aztán csak kint a babakocsiban hajlandó szundizni tovább, s egyedül nem szivesen hagyom a kertben. Fixa ideám, hogy ellophatják. Vikót se mertem kint hagyni egyedül. Így aztán ilyenkor max. a konyhai meló marad vagy a pihi, ami nem árt, mert a délelöttök elég húzósak. Mindkettőnek felváltva vagy egyszerre akadnak megoldandó problémái...
Délelőtt általában játszótéren vagyunk a rekkenő hőségben, mert ott Vikó elég jól eljátszik, egy hangja sincs, csak akkor van hiszti, mikor indulunk haza. Niki meg jó esetben végigalussza a játszóterezést. Gond csak akkor van, ha Niki nem alszik. Ha nem alszik ő csak üvölteni tud, nézelődni nem, és tuti akkor akar Vikó csúszdázni, hintázni vagy mászókázni. Ilyenkor a snassz homokozás nem működik. Ezek meg veszélyes üzemek. Túl bátor a kismanó, és bizony azért az esély ott van, hogy leesik. Bajt meg nem szeretnék. A kettő között rohangálni tűző napsütésben, hát nem kívánom az ellenségemnek se. Viszont cserébe délután nyugi van...

Manó:
Remélem Emma jól van már és a progik is jól sikerülnek.

Én mindig elcsodálkozom, azon, hogy képesek egy gyerkőcöt pusztán lustának titulálni. Szerintem jobb megelőzni a bajt s az orvosoknak is erre kellene törekedni. Ráadásul ha ezzel későbbi probléma előzhető meg. Csak az a baj, hogy ma annyiféle irányzat van, hogy győzze az ember követni, s nagyon függ egy gyerek fejlődése attól is, hogy milyen irányzatot követ az orvos, védőnő. S ha meg a szülő mer szólni, akkor meg okoskodónak tartják.
Vikó meg állandóan ülni akart, nem lehetett hanyat fektetni, mert üvöltött, de ha ülhetett az ölünkben akkor tök csöndben volt. Állandóan kikaptunk a doktornőtől, hogy nem szabad ültetni. De a fülünk nem bírta az üvöltést, ráadásul úgy, hogy tudtuk, ha ül, akkor nincs gond. Ültettük... Most, hogy Niki itt van és merő ellentéte Vikónak ebben a témában, igazolni látom, hogy igazunk volt. Niki nem akar és nem is tud üldögélni a kezünkben és ennek megfelelően nem is erőltetjük. Lehet, hogy Niki hozzáállása a normális, de a pozitívan és negatívan extrém gyerekekre is felkészültnek kell lennie az orvosnak és a védőnőnek. Én pedig úgy látom, hogy ez nincs így.

Vikó mozgásban még 2 éves gyerkőcökkel is felveszi a versenyt, ha mászni kell, de futni azt nem tud. Pontosabban lassabb, mintha menne... Jól rugja a labdát, de elkapni nem tudja... és sorolhatnám.
Szóval szerintem, az, hogy Emma nem mindenben egyformán jó, az természetes, mert ez általában így van. Persze biztos lehet fejleszteni, de hogy ennek mikor van itt az ideje, azt már tényleg az orvosnak kellene megmondania. De gyanítom, ha odamennél az orvoshoz, hogy az a problémád, hogy Emma nem tud felmászni a hintára, hát... inkább nem mondom mi történne
...

Nyuszi:
Csak megszokja Csenge ezt a kínzást. Meg azért könnyebb elviselni, hogy nem tetszik neki a dolog, hogy tudod ez az érdeke. Főleg, ha már az első alkalom után látszanak az eredmények. Tomival is alig járt Ildi a gyógytornára aztán 1-2 hét elteltével már jöttek is az eredmények. Szóval szerintem jó lesz ez, csak ki kell bírni.

Krisztocs:
Sarazás... hm... megy nálunk is a játszótéren. Jövünk haza és megyünk fürdeni. Egy tonna homokot hozunk haza minden nap, csidálom, hogy még van homok a játszón.
Duna... Vikó is imádta. A kavicsot leginkább magával együtt dobta a vízbe, én meg aggódtam, hogy vizesen kell hazavinni, mert nem vittünk magunkkal váltóruhát. Én hülye nem gondoltam rá. Nikinek bezzeg volt... Mondjuk ő rendszeresen elintézte a tortyikkal a ruháit. Erre lehetett számolni.
Az össze-vissza megyek nálunk is játszik, főleg motorral. De rendes azért, mert ha Niki is velünk van akkor jól irányítható.

Szabad progiért irigy vagyok ám. Úgy érzem, hogy nekem is kellene már kicsit gyerekmentes nap... A lelkemnek nagyon hiányzik. Dehát Niki még nagyon köt a szopikkal. Fejni meg előre nem tudok, ahogy Vikónál se tudtam.

Hanzika:
Nem irigy 25 fős vendégseregért plussz beteg Marcusért...
Remélem Marcus már jobban van és apukádnál megoldódnak a problémák a műtét hatására.

Ez az ovi, bölcsi leállás bizony elég nagy problma szerintem mindenkinek. Látom a játszótéren is, hogy megjelentek a nagyszülők az unokákkal. Szerencsétlenek ebben a dög melegben kénytelenek ott stázsálni az eleven lurkók mellett. Panaszkodnak is rendesen, hogy az ő gyerekeik valahogy nem voltak ilyen elevenek, meg rosszak. Szerintem inkább az idő megszépítette a dolgokat.

Amúgy most, hogy több ovis, bölcsis gyerkőc van a játszón, bizony Vikónak is nehezebb. Valahogy agresszívebbek ezek a gyerekek. Õ ugyanúgy közeledik feléjük is mint korábban a többiekhez, de elzavarják, meg elvesznek tőle mindent. Õ meg csak néz és nem érti mi van. Aztán még párszor próbálkozik, és megunja. Én nemigen szólok bele, amit nem tudok, hogy jól teszem-e, de úgy gondolom, hogy neki kell a problémákat megoldani, mert később se leszek mindenhol ott, hogy megvédjem. Csak arra figyelek, hogy ne bántsák komolyan. Ráadásul úgy gondolom, hogy azért ezeknek az agresszívabb gyerekeknek a szülei is szólhatnának a gyerekeikre, mint ahogy én is rászólok Vikóra, ha kiveszi a másik kezéből a játékot, ami ráadásul nem is az övé. Persze lehet, jobban járnék, ha nem tenném... Krisztocs, Manó szerintetek mi a jobb? Ti mégiscsak rutinosabbak vagytok. Hanzika Marcus változott a bölcsibe menetel óta ezen a téren? Csak, hogy tudjam mire számíthatok még, ha ovis lesz. Most ugyanis Vikó nagyon jó lekű, meg csöndes, nézelődő. Nem irigy, sőt, de nem szeretném, ha az ovi majd megváltoztatná, bár egy kis spiritusz nem ártana neki más gyerekekkel szemben.

Ja, és mindenkienk aki litániát ír: írjatok csak akkor a többiek is jobban megnyilvánulnak, mert van mihez kapcsolódóan írni, ha amúgy nem történne semmi...

Na én is írtam litániát. Remélem élénkül már a topik.

Szirom hiányzik, remélem lesz már nemsokára net...

Mindenkinek jó hétvégét!
Marycus
marycus

Manó,

A leírtak alapján nem tenném le a nagy esküt, hogy Emmának nem ugyanaz volt-e a baja mint Csengének... Csipi is 7 és fél hónaposan kezdett el hasra forogni, és még mindig a hanyatt fekvést részesíti előnyben... konkrétan üvölt, ha hasra teszem (szerencsére azért általában egy igen víg kedélyű bűbájmaci).

Azt mondta a csajszi, hogy a laza tovább kezelhető mint a feszes, de így is egy éves koráig el kell kezdeni a kezelést, mert utána az agyban "elhalnak" azok a pót idegpályák, amik át tudnák venni a sérült rész szerepét. És az ilyen nem egyértelmű esetekben nagyon sok a későn vagy egyáltalán nem kezelt baba. Úgyhogy még 9-10 hónaposan sem lett volna későn Emmának, kár, hogy a szakemberek nem nyomták. Mert ugye a naiv, nem egészségügyis, első gyerekes szülő mégis honnan tudja?? Szerencsére a mi doki nénink alapos (pontosabban fiatal: ahhoz elég tapasztalt, hogy észre vegye, ha valami nem százas, de még nincs akkora rutinja, hogy csak úgy rámondja, hogy "majd kinövi" meg "lusta").

Azért a nagy bőgést nem hallgattam szívesen, de a gyógytornász megdícsért, mondta, hogy általában anya (de főként apaKép) miatt kell abbahagyni hamarabb a kezelést, mert nem bírják hallgatni a csemetét, és én jól bírtam... de ha kell hát kell, neki is meg kell szoknia.

Jó hétvégét nektek, már elromlott az idő, úgyhogy valószínűleg jól döntöttetek!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Szia Marycus,

A nagy éterben elkerültük egymást, nem láttam a hozzászólásodat... Szóval együttérzésem a két törpével a játszótéren progiért, főleg, mert kegyetlen meleg tud lenni! Én azért vagyok mérges, mert a szomszéd házban van egy 2-3 év közötti kisfiú, akit édesanyja rendszeresen fényes délben homokoztat pucéran a kertben(szegény kölyök, tuti kinéz neki egy bőrrák előbb-utóbb). A gyerek persze visít mert jól érzi magát - vagy ha nem, akkor azért. A gond csak az, hogy Csenge akkor aludna, és többször felijedt már rá. Így ilyenkor becsukom a hátsó erkélyajtót, viszont akkor megsülünk. A klímát meg nem merem járatni a nappaliban ha ott vagyunk, mert félek, hogy azért csak megfázik a törpe...

Igazad van, az egészségügyesek elég érdekesen tudnak hozzáállni a dolgokhoz, több is van a családban, és komolyan mondom, ijesztőek tudnak lenni, mintha nem emberéletek vagy életminőségek lennének a kezükben, hanem mondjuk káposztafejek, aminek úgyis mindegy...

Vikónak valószínűleg spiritusz ügyben jót fog majd tenni majd a közösségbe járásKép. Akarjátok bölcsibe adni vagy majd később oviba?

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Egy rövid bejelentkezés, nemrég jöttünk haza, elhoztuk Regit anyóséktól és a balcsitól Kép Kép Számomra nagyon úgy tűnik, hogy nyúlt egy kicsit, de nagyon tündér, egyfolytában mondja, hogy azért jó itthon lenni, és hogy nagyon szeret Kép Szép barna is lett, úgyhogy mikor megláttam bőgtem is rendesen, főleg ahogy rohant felém...
Persze azért nem mondom, hogy fél óra után már nem fordultam volna vele vissza Kép Kép Vége a nyuginak...báááár, az se nagyon van Mátétól, hihetetlen rossz és szófogadatlan Kép Most nagyon ott kell lenni, mert a fejemre nő!

Az oviszünet nekem is húzós, még 2 hónap, mondjuk megyünk még bőven nyaralni több helyre is, de Reginek is nagyon hiányzik, hiszen ő imád járni!

Hanzi,
Hogy van Marcus? És hogy sikerült a buli? Kép

Nyuszi,
Nekem is az a véleményem, hogy nem lusta ő, így fejlődik és kész! 2 év múlva senki nem mondja majd meg, hogy mit és mikor csinált! Kép

Marycus,
Abszolút megértelek...nem könnyű kettővel sok téren, hát még két ilyen picivel! De szerencséd van, hogy Vikó megértő manó! Kép
A gyerekmentes napok nekem egyre jobban hiányoznak, azt hiszem kezdek besokallni az itthon töltött 5 évvel Kép Egyre idegesebb, ingerültebb, türelmetlenebb vagyok...szóval nekem is jól esik néha, ha nincs a környékemen egy gyerekem se, de másé sem Kép Kép

Nyuszi,
Mikortól mész fogászatra? Én a héten voltam kétszer is, fogköveket szedtek, meg majd 2hét múlva megyek tömésre...aztán remélem, egy darabig megint nem kell a közelébe mennem Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

No, vagyok végreKép Végigfutottam gyorsan, amit írtatok, és sietve bejelentkezem, mert Miksa mostanában egy perccel nem alszik többet másfél óránál. És már majdnem letelt belőle egy...

Szóval azt történt velünk, hogy átutalásal fizetjük a telefont és nem vettük észre, hogy februárban valamiért nem emelték le a csillagászati 2400 Ft-jukat. Utána mindig ment rendesen a dolog. Levelet hiába írtak, mert olvasatlanul megy a szemétbe, úgyis csak a csekk van benne... hát most nem csak az volt, de utólag már mindegy. Szóval a telefont kötötték ki, nem a netet, és nem simán egyirányúsították vagy iyesmi, hanem totál. Mostanra elintéződött, de most csak modemesünk van, de ebbe már nem mennék most bele...

A gratulációkat és az érdeklődést mindenkinek nagyon köszönjük, az esküvő baromira jól sikerült, nagyjából, ahogy elterveztükKép Képeket még nem tettünk föl sehová az ismert okok miatt...Kép De nem sumákolom el, majd jelentkezem azért velük. Most szaladok tovább, és még majd jövök és írok. Puszi mindenkinek!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Mégegyszer gratulálunk!

Jó, hogy végre van net illetve telefon. Matáv? Akkor ők bizony nem tréfálnak. Minket is minden előzetes értesítés nélkül szoktak egyirányúsítani, szerencsére ki még nem kapcsoltak. Most gondolkodunk a váltáson, mert kezd elegünk lenni belőlük.

Kriszta:
Igen Vikóval nagyon nagy szerencsénk van. Most Niki sajnos hasfájós lett, ami azt jelenti, hogy kb. 1 hete elég nehéz az elalvás, de eddig 3-4 ötperces hassimi még hatott és elaludt. Most 3 napja viszont 5 óra folyamatos üvöltés van, és nem nyugszik meg semmire. Egyedül a szopi nyugtatja meg, de az is csak addig, míg le nem teszem, utánna folytatja ahol abbahagyta. Sajnos akkor sem csak szundít, hanem tekereg, hisztizik, cincál mintha éhes lenne, de nem jön a tejcsi. Próbáltuk a tápit, de ugyanazt csinálta vele, csak mikor mégis megszívta végleg felkapta vizet. Aztán mikor 5 óra után elfárad, akkor bevágja szunyát. Doki néni kérdezte, hogy legalább van-e valami eredmény, mielőtt elaludna, trotyi, büfi, de semmi. Szóval szerintem elfárad. De mi is. Vikó meg alszik mint a bunda, pedig ott fekszik mellette és rá se hederít.
Ilyenkor azért játszik nálam a türelmetlenség. Meg mikor Vikó akadékoskodik, ja és mikor 1000 keze van és nem vagyok képes megakadályozni kettővel, na akkor előfordul, hogy elrángatom.

Nekem is kell már valami más is úgy érzem, úgyhogy ha minden igaz szeptembertől nagy fába vágom a fejszém... Beiratkozom a BME-re posztgraduális képzésre.

Nyuszi:
Nem kell ám elsőre következtetéseket levonni, ha fucsaságot lát az ember (tűző napon homokozás...)... Én is így voltam vele, de Vikó mellett megtanultam, hogy ha valaki fucsa dolgokat művel a gyerekkel, az lehet, hogy az egyetlen módja a gyerek féken tartásának és elviselhetőségének. Persze azzal egyetértek, hogy ha lehet akkor kerüljük a felesleges kockázatokat. Amúgy mi is megpróbálunk délre itthon lenni, ami azért nem mindig sikerül. Meg sapi, meg minimum rövidujjú és nadi van Vikón és bekenve mindenféle napkrémmel.

A játszón bizony meglepődtem, hogy még csak mászni tudó gyerkőcöket engednek a kavicson csúszni-mászni, meg sarazni stb, nemcsak a homokban. Én Vikónak nem engedtem. De ezek a gyerekek babkocsiban , kézben üldögélve üvöltenek, a nagynak meg szüksége van a mozgásra, ígyhát nincs mese engedik a mászást.

Gyógytorna tűréshez gratulálok!

Légkondi tényleg veszélyes. Vikó is megfázott tőle a kocsiban. Sajnos ahogy keringeti a levegőt az nemcsak a piciknek, de nekünk se tesz jót.

Ma Vikó dobott egy hátraszaltót a csúszdán. Anyuval volt kint és hát jól beverte a fejét, meg a hátára esett. Anyu meg remegve nézte, hogy nem lett-e baja, Vikó meg sírt picit, aztán ment újra csúszdázni. Két új szava is van: "alszik", "csúszda".

Végre sikerült bevarázsolni a csúszdás képeket, úgyhogy nem kíméllek titeket!

Kép

Kép

Kép

Kép

A kedvenc képem:

Kép

És a mi kis huncut Vikónk:

Kép

Na mára ennyit! Mindenkinek jó napot!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Szirom!

gratulálok az esküvőhöz és jó hogy újra van netetek.Nekünk egyszer a mobil számla keveredett el a postán, nem jött meg én meg nem kerestem, gondoltam később küldik, erre jöttek az sms-ek hogy ha nem fizetjük be 2 napon belül lekapcsolják stb...

Nyuszi

Én már eljutottam oda hogy semmin sem csodálkozom. Én is fura dolgokat művelek néha Emmával, egszerűen azért mert ő olyan eset akivel ha olyanokért vezsekdenék amiért más normális szülő veszkszik akkor egész nap csak kiabálnék. Én is engedem (engedtem) utcán csúszni mászni, tócsában ugrálni és strandon pl rendszersen úgy voltunk tavaly nyáron hogy kb 10-re értünk ki és 1 körül jöttünk haza, egész egyszerűen azért mert úgy ébredt hogy addigra értünk i és addigra játszotta ki magát. Utána aludt, délutáni alvás után már nem volt idő kimenni, tehát csak ebben az időpontban tudtunk menni. Jó erős naptej és soha nem égett le. Szóval én is engedem délben napra ha úgy alakul. És szoktunk pl este 8-kor kutyát sétáltatni, van hogy 9-ig is, sokan ezt sem tartják normálisnak hogy nem feketetem korán. Szóval vannak ilyen furcsaságok, de pl nálunk ezt mind mind a gyerkőc igényei alakították így.

Légkondi: Hát én bizony azt is bekapcsolom. Sőt, nálunk emam szobájában van, mert régen az volt a mi hálónk. Soha nem fázott meg tőle. Igaz nem őrült módjára hűtök vele, hanm csak óvatosan, általában 27 fokra állítom, az már épp elég kellemes hűvöst csinál. Nekem tavly nyáron volt hogy délután úgy aludt hogy ment, mert olyna hőség volt hogy nem bírt volna amúgy elaludni. Éjjelre azért én sem hagyom úgy. Persze úgy van irányítva hogy nem oda fújja a levegőt ahol ő alszik.

Én is fogorvoshoz járok most, ma is megyek, át kell tömetnia fogaim mert már kilukadtak a tömések alatt, régiek voltak.

Úgy utálom ezt a nyarat, állandóan hétvégére lesz pocsék idő, most hétvégére megint rossz időt mond, pedig megyünk anyukámhoz.

Emma még a jövő héten jár bölcsibe aztán szünet, elvileg augusztusban 3 hetet otthon leszek, ah elengednek.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Szirom,
Üdvözlet újra a fedélzeten! Ezúttal is nagy gratuláció Nektek és várjuk a képeket!

Marycus,
Nagyon édes Vikó, igazi ügyes vagány törpicsek! Az a huncutkás kép sem semmi... Új szavakhoz gratula, nagyon szépen fejlődik!

Gyereknevelés ügyben: igazatok van, mindenki úgy köti le a gyerekét, ahogy tudja, és nálunk is lesz gond gazdagon, már látszik, ugyanis borzasztó akaratos és hisztis a kisasszony (előszöris Apát kell megneveli, mert lazán bedől a lánya trükkjeinek). Főleg az utóbbi öt napban valami retteneteset produkált, de olyan szinten, hogy Api vasárnap este (miután két napig hallgatta a lányát) megkérdezte, hogy ez általánosnak mondható-e, mert ha igen, akkor őszinte részvéte nekem (valamint dugjuk bölcsibe mielőtt megőrülök tőle Kép de azt azért mégsem). Állítólag a szeles-lehülős időtől extranyügik a gyerekek, a szomszéd is panaszkodott.

Tegnap megint volt a gyógytornász és kérem szépen Csipi hősként végigtűrte a tejes egy órát hányás nélkül, valamint két-három alkalommal magától abbahagyta az üvöltést. Kicsit bízom benne, hogy ez is úgy alakul majd mint anno a hintőporozás: azt is nagyon utálta, de egy idő után rájött, hogy ha ellenáll, tovább tart a dolog, valamint hiába üvölt, attól nem marad el, így jó pár hónapja rezignáltan tűri a kis hősöm Kép.

Jövő héten jön a sógórnőm babázni, úgyhogy én meg átadom magam a fogorvosnakKép. Nekünk a munkáltató egészségpénztára biztosítja a fogorvost, ami nagyon szép és jó, csak egy pici gond van vele: a rendelő Budán, a Krisztina körúton van. Ami testvérek között is egy óra oda-egy vissza, plusz a kezelés. Így egyelőre úgy néz ki, hogy eleinte visszük Csipit is, aztán ha megszokták egymást kerimamival, talán kettesben is ellesznek.

Nagy az én bánatom, mert Apinak július utolsó hetében külföldre kell mennieKép. Viszont eldöntöttem, hogy mi meg lecuccolunk nagymamihoz arra az időre, aztán majd meglátjuk. Addig is megtiltom magunknak a National Geo-n a Légikatasztrófák nyomában c. sorozat nézését...

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Egyszerre alszik a két ebadta... a szobájukban.

Tegnap elmaradt Niki extra nyügije, lehet, hogy beválik a kúp amit doki néni írt fel. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a vizsgálat közben végig pukizott, meg tekergett és nyögdécselt, úgyhogy elhitte a doki néni, hogy tényleg lehet valami gondja. Remélem most már megoldódnak a gondok és visszakapjuk a nyugodt Nikinket.

Nyuszi:
Gratula a gyógytorna tűréshez Csipinek!
Hiszti: ne add fel, lesz ez még rosszabb is... de lassan az ember hozzáedződik, s amit korábban szörnyűnek érzett arra már csak legyint. Azt azonban hozzáteszem, hogy őkelmék nagyon leleményesek és mindig tudnak olyat produkálni, amitől megint égnek áll az ember haja. Viszont azt már most ajánlom, hogy vedd elejét a hisztinek, mert most még meg lehet őkelmét fogni, de minél idősebb annál nehezebb. Persze ez hosszú folyamat, de ha következetes vagy akkor van eredménye, méghozzá nem is kicsi.

Nálunk szerencsére Zoli nem túl engedékeny, pedig őt is kenyérre keni Vikó, de a hisztit azt nem engedi. Most nyávogós korszakba lépett Vikó. Rájött, hogyha nyávogva sipákol, monoton hangon az hihetetlenül idegesít minket. Most próbálgatja ezzel mire megy. Hát... borzasztó, de állni kell a sarat, különben a fejünkre nő, mert neki már kezd esze lenni a rosszasághoz.

Apa külföldön: tudom milyen rossz ez... én alig tudtam visszatartani a könnyeimet, mikor elment és akkor is mikor hazajött. De különben iszonyú jó érzés volt látni, mikor Zoli megérkezett és magához ölelte Vikót... Ezt érdemes megtapasztalni. Mondjuk mi kimentünk a reptérre Vikóval. Azóta is állandóan mutogatja az égen szálló repülőket.

Fogorvosért nem irigyellek. Nekem már az első terhesség alatt kicserélték az összes tömést, még a jókat is. Egy vagyont fizettem és rengeteg idő volt. Viszont Niki idején csak 1 fogat kellett megjavítani. Sajnos muszáj időt szánni a dologra.

Drukkolok, hogy Csipi megszokja az új helyzetet és elfogadja, hogy más vigyáz rá. Szerintem különben menni fog.

Manó:
Azért csak tudtok majd fürcsizni a Balcsiban. Bár abban igazad van, hogy sokszor van hétvégén rossz idő.

Mi jól ki tudtuk használni a múlt hétvégén a rosszidőt. Szombaton állatkerti játszóház progi volt, vasárnap meg mégis kilátogattunk a gyerekszigetre, gondoltuk kipróbáljuk mit bír Niki és Vikó élvezi-e már az ilyesmit. Niki hozta a délelőtti formáját az 5 órányi nyugis alvással a babakocsiban, Vikó kipróbálta az összes körhintát, és egyedül ült mindegyiken. Nagyon élvezte, csak mikor ki kellett szállni akkor volt hiszti, de mondtuk neki, hogy egyszer az óriáskiflinek is vége van, úgyhogy ehhez tartsa magát. De nagyon büszkék voltunk rá, mert még sok 2 éves mellett is ott strázsált anyukája, Vikó meg egyedül csinált mindent. Kormányzott ezerrel és minden körben nevetett ránk, mikor integettünk neki. Ugráló várat is kipróbáltuk. De volt néhány nagyobb gyerkőc, akik elég durván ugráltak, így inkább kivettük őt. Azóta mindent kipróbál, hátha úgy feldobja őt, mint a vár, mikor ugrál rajta, bár ugrálni még nemigen tud, de minden nap gyakorolja. Szóval tetszett neki.

Mindenkinek jó napot!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Jut eszembe, Marycus, melyik képzésre akarsz menni a BME-n? A Menedzserre vagy az MBA-ra? Én mindkettőn átestem, ha gondolod, tudok infót adni (ha még így hívják őket, mert hallottam, hogy nagy átstrukturálásba kezdtek).

Szép estét!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Szirom,
Végre!! Kép GYereeeeeeee sűrűn!!! Kép

Hanzi,
MI újság, hogy vagytok??

Manó,
Mi a helyzet a lakással? Van rá érdeklődő? Mi is variálunk hogy lehetne innen dobbantani, de mire belelkesülünk, mindig van ami lehűt Kép

Marycus,
Nagyon jók a képek, és milyen ügyin közlekedik Vikó a csúszdán! Nem semmi....
És minden elismerésem, hogy bevállalod a sulit! Én simán feladtam, mikor terhes lettem Regivel Kép És vhogy azóta se érzek se késztetést, se energiát hozzá...szégyen, de ez van Kép

Nyuszi,
Ha kerimamit is ilyen gyorsan szokja a csaj, mint a tornászt, akkor nem lesz gondod a fogászattal Kép
Amúgy valóban idő, az a gond...én is még vagy kétszer megyek, pedig "csak" tömni fog...
Külföld...na igen, ez a mumus...mi is sokszor átéltük, de ahogy Marycus írja, azt az örömöt a reptéren...esküszöm megéri Kép Ráadásul legutóbb mikor Robi külföldön volt, akkor elvitték a határon, mert olyan tengeri kagylókat cuccolt be, amit nem szabad kivinni az országból..fegyveresek úgy elvitték, mint a pinty, a többiek meg szálltak fel a gépre. Apuci be volt rezelve rendesen, egy szót nem beszéltek vele angolul, és a végén jó sok pénzt fizetett, mire elengedték. Ráadásul a cucc a hugimnak lett hozva, úgyhogy neki lett a legdrágább szuvenír Kép Na de a lényeg, hogy ez pont akkor történt, amikor békésen aludtam itthon, mert ha ezt mind leírja sms-ben, akkor infarktust is kapok, úgyhogy még jó hogy utólag mesélte el....

Amúgy telnek a paneles hétköznapok, Regi már visszaszámol a nyaralásig, én meg egyre jobban parázok, mi lesz egy repülős úton, egy idegen országban ennyi gyerekkel Kép Na de sebaj, próbálom majd elengedni magam...

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Na, nincs nagy élet errefelé...

Nyuszi:
Sem MBA, sem menedzser képzés. Egyrészt, mert önerőből ezek nekünk megfizethetetlenek, még úgy is, hogy esetleg a GYED miatt kapnék akár tandíj mentességet is, csakhát ez a támogatás kutya vacsorája, mert ha úgy döntenek, hogy nincs akkor nem tudom befejezni, úgy meg nincs értelme elkezdeni. Másrészt nem érdekel a témájuk és amennyibe kerül nem is látom megtérülni, mert nem kívánok fővezér lenni sehol. Én valami teljesen újat szerettem volna tanulni, ahol se informatika, se közgazdaságtan, se pedig számvitel nincs. Így döntöttem amellett, hogy Környezetirányítási szakértő képzésre megyek. Kicsit nehéz volt beférnem még az agrárközgáz diplomával is, de úgy néz ki sikerült. Azt mondják lesz kereslet később erre a dologra. Majd meglátjuk. Az új dolgokban mindig van rizikó, de be is jöhet. Én már párszor belementem ilyen dologba, és eddig bevállt. Tény, hogy eredeti szakmáimba valószínűleg vissza fogok tudni menni dolgozni, ez egy plussz lehet és inkább csinálnám, a többi már uncsi kicsit, de az igaz, hogy meg lehet élni belőlük.
Mondjuk a környezetvédelmi kémiától kicsit félek...

Krisztocs:
A könyvvizsgálóit én is feladtam. A terhességek és a szülések, meg Vikó hisztis korszaka nálam is úgy jöttek ki, hogy nem maradt energiám a vizsgákra. Bár megvallom őszintén, ha nagyon akartam volna biztos valahogy kibekkelem, de az igazság az, hogy a könyvvizsgálóitól és a könyvvizsgálók közötti légkörtől annyira megcsömörlöttem, hogy igazándiból menekültem és kapórajöttek a fenti kifogások. Ma sem bánom, hogy abbahagytam. Amit bánok az az idő és pénz amit erre szántam. Dehát ez van.

Zolival is mindig történik valami a határon és külföldön is. A nászutunkon a határon elvitték fegyveres katonák már a magyar határon. Nekem nem mondtak semmit, csak félreállítottak és ültem ott 3 órát. Szóba se álltak velem. Aztán mikor valami kis fullajtár az autóról kezdett érdeklődni, akkor már betelt a pohár, mivel az anyu nevén volt. Akkor mondtam, hogy beszélni akarok a felettesével. Na végre kibökték, hogy mi van. Zolinak elveszett az útlevele több évvel azelőtt, de megkerült és aki megtalálta elküldte neki, ő meg nem jelentette be, hogy meglett és persze évek óta körözték az útlevelet. És meglett... Na majd egy napunkba telt, hogy tisztázódjon az ügy és mindez a nászutunk elején...
Aztán mikor először repült, akkor betett egy 100 m-es vagy mekkora mérőszalagot, amit simán bombának néztek a csomagja átvilágításakor. Akkor megint elvitték.
Mikor megérkezett a laptopjával volt valami gond, úgy mentek érte a Németországban dolgozó kollégák. Most mikor utazott, csak az ajándékba kapott vadásztőrjét tette bele a táskába hátha jó lesz valamire a londoni őserdőben alapon... Londonban meg terroristának nézték a rendőrök, mert fels-alá sétálgatott a Tower-bridge-en a fényképezőgépével és a becsomagolt állvánnyal, ami simán vállról indítható rakétának nézhető. Pedig ő csak éjszakai fényképet kart csinálni és kereste az ideális helyet... Mindent kicsomagoltattak vele a rendőrök. Szóval, hogy mi lesz még? El se tudom képzelni.

Azért meg kell mondjam, hogy örülök, hogy nem most volt Londonban...

Szerintem észre se fogod venni, hogy vannak gyerkőcök is veletek. Legfeljebb azért lesz hiszti, mert ki kell jönni a vízből... Szerintem élvezni fogjátok.

Ez a hét nagyon gáz nálunk. Nikó üvöltős korszaka az kezd enyhülni, de most kapott oltást, Viki fején meg találtam egy púpot, ami se nem lila, se nem piros. Szerencsére a doki néni mondta, hogy csak a nyirokcsomó duzzadt meg kicsit, ami egy horzsolástól is lehetséges, ami ugye rajta mindig van. Zoli egész héten Miskolcon gájázik. És a tetejébe tegnap összetörtem az autónkat is... Szerencsére nem lett senkinek semmi baja és csak egyedül voltam nem voltak velem a gyerkőcök. Most mehetünk megcsináltatni és remélem, hogy a srácnak van még biztosítása, mert állítólag csak az utolsó hónap nem volt még befizetve. Hát majd meglátjuk. A legrosszabb, hogy most nélkülözni kell az autót, pedig két ilyen picivel mindig lehet valami, amiért muszáj.

Többiek... aktivizáljátok magatokat!!!

Na, mindenkinek jó napot!
Marycus
marycus

Sziasztok!

A változatosság kedvéért megint hétvégére ment gallyra az idő... mint mostanában nyaranként már megszokhattuk. Még "szerencse", hogy Papinak egész hétvégén dolgoznia kell, így egyébként sem mentünk volna sehova.

Kriszta,
Azt azért nem mondtam, hogy a gyógytornász nénit szeretjük is... ha szemmel ölni lehetne, már kereshetnénk másikat Kép. Pedig tök rendes vele, mindig megszeretgeti, meg mondogatja neki hogy gyönyörű (ettől általában elolvad a kis törppojáca), de hát ez nem írja felül a rossz élményeket. Most volt itt kerimami, hááát, elég vegyes volt a fogadtatás, ha észrevette, hogy nem vagyok szemsugáron belül, rögtön idult a nyöszmösz. Vasárnaptól újra próbálkozunk.

Nyaralás biztos jól fog sikerülni! És egyébként sem egyedül leszel velük felnőtt, majd elosztjátok a terheket. Biztosan nagyon fogják élvezni a lurkók (is).

Engem anno a Heathrow-n kentek a falhoz a határőrök. Mert ugye a Ferihegyen (meg más normális reptéren), ha becsörög valami a fémjelzőn, akkor rezignáltan szólnak, hogy "övcsat, walkman, pénztárca kitesz, újra átsétál". Nos, a Heathrow-n ennél kicsit idegbajosabbak, pedig akkor (úgy tíz éve) még "csak" IRA fenyegetésben éltek. Nálam maradt a pénztárcám, a kapu jelzett, mire engem felszólítottak, hogy álljak arccal a fal felé, kezet lábat szét. Köpni-nyelni nem tudtam, de a mögöttem álló csoporttársaimnak is elakadt a szava, azt biztos. Az egyik barátnőmnek meg a táskájában volt valami "gyanús", így ott rögtön cafatokra szedték, csak kb. ezer ember bámulta meg a fehérneműit (szerinte én jártam jobban).
Amikor meg nászútra mentünk, Krétán a határőr arról akart meggyőzni, hogy én tulajdonképpen görög vagyok, mert a vezetéknevem (Pataki) tisztára görög név. Api kevésbé szórakozott jól.

Marycus,
Én szerettem a BME-re járni, szerintem jó dolgokat oktatnak és nagyon "felhasználóbarát" a rendszerük. Ha érzelmi süket főnököt látok (pl. Papiét) működés közben, meg is szoktam jegyezni, hogy talán neki sem ártana egy kis tanulás... Mondjuk nekem a cég fizette, így azért könnyebben ugráltam. Az MBA államvizsgán már 6 hetes terhes voltam, így nem nagyon tudtam koncentrálni a tanulásra. Gondoltam is, ha rákérdeznek, hogy miért nem tanultam, simán megmondom nekik, hogy nem földi dolgokkal vagyok elfoglalva mostanábanKép). Mondjuk az összes bizottság ismert mint a rossz pénzt, ezer éve hozzájuk jártam már, így mindenről beszélgettünk, a tételekről meg úgy nagy vonalakbanKép.

Most nekem sem lenne agyi meg időbeli kapacitásom rá, az tuti, úgyhogy minden tiszteletem a tiéd.

Most rohannom kell, Csipi nyügi.

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Kép

Ma ilyen idő volt a BalatonnálKép Elhiszitek?

Manó

KépKép
manó

Kép

KépKép
manó

Sziasztok!

Manó,
El, mivel nálunk szakadt az eső Kép Szerencsétek, hogy nem a Balcsinál voltunk, mert akkor ott esett volna ;-)

Mi egyébként jól vagyunk, bár én már megint elszartam a torkomat (valószínűleg sikerült megint arcüregnyuszit elővarázsolnom), holnap megmutatom egy OFG-nek (szerda óta szenvedek vele). Marcusnak pénteken volt az utolsó bölcsis napja a szünet előtt, csütörtökön kerti parti volt, jól érezte magát, bár inkább nagyobbaknak való játékok voltak. Õ inkább nézelődött, meg rohangált.

Hétvégén kint voltunk a telken, mert apuék kocsiját műszakizni viszi ott egy srác. Jó volt, bár sokszor esett az eső. De Marcus élvezte, viszont a megszokott napirendje borult rendesen. Szombaton 9-kor aludt el, nagy nehezen, úgy fel volt pörögve (szülinapoztunk, keresztfiamé volt 4-én). Fél 5-kor kelt, tápiivás és egy órás énekműsor után bealudt úgy, hogy az egész család fél 9-kor kelt Kép Így aztán minden toldódott - reggeli, tízórai, alvás (fél 3-kor két órát), uzsi. A fürdés és vacsi már szokott időben, de most is fent volt még fél 9-kor. Anyuékkal maradt kint, mert én dolgozom, kocsi nincs ugyebár, majd holnap délután megyek vissza értük. Hát, kíváncsi leszek, hogy bírnak vele, mert még esőben is nyomult volna ki állandóan.

Marycus,
Nem jó hír ez az autótörés.... de tán "ennyi" peches időszakkal megúsztátok és jön a jó időszak Kép Jók a képek Vikóról és persze Nikiről.

Krisz,
Mikor mentek pontosan? Jó utat, ha már mostanság.

Newsee,
Kitartás a gyógytornászhoz! Szerintem pár alkalom és hozzászokik Csenge. Tudom, Ildi is mondta, hogy első pár alkalommal volt sírás, aztán már szerette Tomi a tornákat (ők is jártak).

Ildiék jól vannak, a héten beszéltem vele. Jól sikerült a nyaralás, bár annyit megemlített, hogy Tominak volt egy-két hisztis alkalma.

Sziromék is jól vannak, csak most meg a gépük ment tönkre Kép Úgy látszik, mindkettőjüknél a számítógéppel nem boldogulnak most...

Ennyit rólunk, igyekszem sűrűbben írni, de ígérni nem ígérhetek semmit.

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Marycus,
Hú, hát Zoli sztorijait nehéz felülmúlni Kép Szegényke, akkor gondolom nem tűnt ennyire viccesnek egyik sem.
A balesetben nem ti voltatok a hibásak, ha jól értem..hogy történt? Tényleg szerencse, hogy semmi bajotok nem lett!!!

Nyuszi,
No mi a helyzet kerivel? Kép Tudsz már fogdokihoz járni? Én is még megyek nyaralás előtt egyszer Kép
Megosztani nyaralásnál a kölökfigyelést???? ÁÁÁ, apuci reakció arra, hogy mondom, semmit nem fogok ott se pihenni..: "hát igen" Kép Kép Nem ám, majd anyukám feküdjél a napon, olvassál, rohanok utánuk...dehogy! Plusz akikkel megyünk (elvált apuci Regi korú lánnyal) hapsi is mindig rámsózza Lilit, ha mehetnékje van vhova...Na, nem panaszkodom, azért nagyon várom, mert minden jobb a panelos esőbámulásnál Kép

Manó,
Fürödtetek is?

Hanzi,
Te már megint nem vigyázol magadra!!! Kép Mit mondott a doki?
22-én megyünk, anyuék meg jönnek takcsizni, meg fúrni, meg virágot locsizni, úgyhogy lesz jövés-menés nálunk addig is Kép
Utána meg megyünk a telekre aug 5-től, szóval most jön a nyár nekünk (remélem).

Amúgy velünk minden okés, egy pár új szót mond Máté, de sose tudom, miket írtam utojára Kép A legfrissebb a zokni ,vhogy így, hogy zotynyi Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Kriszta!

nanáKépKépKép Én akkor mentem vissza a fürdőruhámért amikor Emma már nyakig a 19 fokos vízben volt, na mondom akkor jó lesz törölközőt hozni.

Képzeljétek teljesen el vagyok keseredve, mert tegnap tudtam meg hogy Emmáék csoportját szétválasztják a bölcsibenKép Mert állítólag szabályzat hogy 2 gondozónő csak két évig lehet együtt, és az övéik már őelöttük is voltak 1 évig együtt, így most szétválasztják. Amelyikkel Emma marad ott összesen 5-en maradnak, 4 fiú és Emma és hiába szereti nagyon azokat a fiúkat is Emma, de a másik 3 lány a másik nőnél marad és ez tök rossz lesz neki, mert alapvetően a lányokkal játszott meg a kedvenc bencéje is másik csoportba kerül. Ha ezt tudom májusban tuti átiratom oviba, a fő indok az volt hogy nem kellejen közösséget váltania meg hogy maradhasson a bencével mert úgy ragaszkodik hozzá. és állítólag a többis zülő is fel van háborodva, de nem érdekli a vezetőséget (én tudtam meg utoljára szinte a dolgot tegnap )

Manó

KépKép
manó

Manó,

Ez érdekes, mert én rákérdeztem a bölcsizáráskor, hogy maradnak-e a gondozónők és ők azt mondták, hogy végig viszik a gyerekeket (ami elviekben több, mint két év).

H.

Kép
hanzika

Hanzi!

Nekünk is eredetileg ezt mondták hogy ők viszik végig, aztán most mégse. Õk se tudták hogy nem vihetik végig, gondolhatod hogy nekik sem tetszik ez hiszen így kínlódhatnak új gyerekekkel a jó kis beszokott csoportjuk helyett. Azt mondta az egyik hog yő már 3x volt a vezetőnőnél hogy gondolják meg de azt mondják nem lehetKép Imádom hogy olyan rohadtul a gyerekek érdekeit nézik, végülis mit számít az a paragrafusokhoz képestKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Manó,
Én is rajongok a gyerekszemléletű intézményekért... Főleg, amikor egyrészt idióta szabályokat hoznak másrészt meg képesek betartani! A vasárnapi fürdéshez gratula, nem fáztatok meg? Kérdezem én csak azért, mert tegnap elzarándokoltunk a gyógytornászhoz az esőben, és ugyan nem volt hideg és nem is áztunk meg, de Csipi jól megfázott, egész éjjel vigyázzban ültem az ágy szélén és hallgattam ahogy szürcsög az a falat nózija, most meg csendben lázasodik Kép. Ha felébredt, vihetem a dokihoz.

Kriszta,
Megjártam a fogorvost, és képeld, nem kell már mennem!! Azért lepett meg, mert tavaly, amikor terhes voltam, fogorvost kellett váltanom mert a régi kilépett az egészségpénztárból plusz kiköltözött Csepelre, így nem mentem utána. Õ az utóbbi három évben sosem csinált semmit, max. fogfehérítést. Szóval átsoroltak egy másikhoz, aki egy kissé szenilis nénike volt. Megnézte a fogaimat és rögtön előjegyzett úgy tíz tömést, én meg majdnem lefordultam a székből. Mivel elég pepecselős volt (Api szerint meg kicsit bolond is), másfél óra volt nála egy tömés, abbahagytam három után a kezelést és kértem új orvost, mondván ott fogok megszülni a fogorvosi székben, ha ez így megy tovább. Viszont mire elintézték a váltást, megszületett Csipi, így az egész elfelejtődött. Mostanában elkezdett idegesíteni a dolog, mondván majdnem egy év eltelt, ami lyukas fogaknál nagy idő, ideje lenne megnézetni őket, mielőtt protézist kellene csináltatnomKép. Erre tegnap az új fogorvos teljesen épnek minősítette a fogsorom, egy lyukat talált, azt 10 perc alatt, érzéstelenítés nélkül helyrehozta, olyan pici volt, és kijelentette, hogy még fogkövet sem kell szedni, esetleg ha van kedvem, a gyökérkezelt fogamat megnézheti majd ősszel...

Persze gyermekem ezidő alatt ájultra sírta magát. Reggel én már elmentem mire felébredt, Apuci intézte a reggeli teendőit, de ahogy elment ő is dolgozni, elindult a síráshegy. Nekem meg lelkiismeret-furdalásom van, mert amikor hazaszóltam, kerimami mondta hogy alszik, nics semmi baj. Erre én bementem a volt kollégáimhoz pletyizni egy picit. Mikor hazaértem, mondta kerimami, hogy egy órát visított a szentem, mire álomba sírta magát Kép. De azt a boldogságot, amikor meglátott ébredés után! Úgy lógott rajtam mint egy falat moncsicsi Kép.

Raktam fel új képeket az albumba:
http://www.babanet.hu/album/main.php?album=5571&page=2

Na, eldugulok, legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Manó,
Hát ez nem jó hír Kép Olyan begyöpösödött ez az ország, semmi más nem számít csak a leírt dolgok, kész bürokrácia Kép

Nyuszi,
Na de jó hír!!! Én múltkor a fogköveket szedettem le, kedden meg tömni fog kettőt, aztán remélem, nem látom megint fél évig Kép
Az már kevésbé jó, hogy Csipi kevésbé viselte jól távollétedet Kép Pár hónap múlva talán, ha újra megpróbáljátok, már nem lesz ennyire ragaszkodó. Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Kriszta!

Hát nem jó hír, de akárhogy gondolkodom nem tudok mit csinálni sajnos. Reménykedem hogy gyorsan megszokja majd az új csoportját.

Nyuszi!

Most mit mondjakKép Az az igazság hogy nem tudom megfázott e, mert eleve náthás és köhögős volt, a fél bölcsi hiányzik, hörghurut, tüdőgyulladás, Emma szokásos takonykór, kicsit köhög. Péntekről szobat éjjel be is lázasodott 38,5, kapott panadolt, másnap elmentünk hajózni, elég bágyadt volt, anyukám jól le is szúrt hogy így nem kellett volna hajózni indulni meg hogy legalább gyógyszert hozhattam volna, mert elég melegnek tűnt Badacsonyban. aztán ahogy hazafelé hajóztunk egyszercsak kezdett élénkülni, le is hült a homloka és másnap már tök jó kedvű volt. És hát jó idő is volt és fürödni akart. Én meg úgy voltam vele miért ne. És nem lett beteg, maradt a szörcsögés, köhögés, én ezzel nem szoktam orvoshoz menni, megvan a jól bevált módszer, orrszívás, homeopátiás gyogyi és sterimar+köptető. Igazából ő nem szokott ennyitől kidőlni, ezért nem szoktam nagyon védeni sem. Sanso a férjem is elkapta persze, érte sokkal jobban aggódomKépKép Ráaádásul most elmegy hlnap versenyre, hát szerintem tök betegen fog hazajönni, mert mindíg úgy van és most is esőt mond szombatra, ő meg el fog ázni mert verseny akkor is van ha esikKépKép Aztán meg alszanak a kamionbanKép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Manó:
Én amit leírtál nem is értem. Az egy dolog, hogy vannak szabályok és azt be akarják tartani, csakhát azokat értelmesen kell betartani. Ha tudták, hogy két évente váltani kell, akkor miért bíztak rájuk egy új csoportot, amelyikkel ugye kb. két évet töltenek el elviekben. Így evidens, hogy nem tudják a szabályok szerint végig vinni a csoportot, szóval ezt előre nem tudták (mármint a tisztelt vezetők)? A másik, hogy azért egy csoport bontásnál lehetne jobban is figyelni, pl.: egyik csoportban csak 1 kislány marad, a másikban 3. Hát legalább osztották volna el őket. No és azért biztosan lehetett tudni, hogy ki kivel van a legjobb viszonyban. Ha nem is minden igényt kielégíteni, de azért néhányat, nem? Hát azt kell mondjam nem változott semmi a mi időnkhöz képest. Én az ilyen "gyerekszemléletű" hozzáállás miatt utáltam oviba járni. Már előre félek mi lesz a mi két kis csemeténkkel.

Fürcsihez gratula! Azért a 19 fokos víz az nem semmi. De a rossz idő legalább elkerült benneteket.

Nyuszi:
1 óra sírás... Hát ha nálunk most meg anno csak ennyi lenne, akkor áldanám őket. Komolyan. Niki kezd hasonlítani sírásügyileg nővérkéjére, le ne maradjon alapon.
Most kiképzésen van őkelme. Doki néni és a védőnő is azt mondta, hogy hagyjuk sírni, hátha rájön, hogy nem lehet állandóan szopizni, meg kézben lenni. 1 hét terápia nem árt neki és meglátjuk. Én már kezdek immunis lenni az óbégatásra, lévén, hogy Vikóval ugyanezt játszottuk. Sajnos nála a sírni hagyás csak kb. 6 hónapos korától vált be, de akkor nagyon. Nikinél látok némi fejlődést. Csak attól félek, hogy egyszer valaki bejelenti, hogy nyúzzuk a gyerekeket, aztán kijönnek és elviszik őket...

Azért én azt gondolom, hogy Csipinek nem hiszem, hogy különösebben megviselte volna a lelkét, biztos nem fog rád haragudni, mert rábíztad őt másra. Csak inkább szokatlan volt neki, s talán nem érezte magát annyira biztonságban. Szerintem érdemes többször megpróbálni és viszonylag sűrűbben, mert akkor látni fogja, hogy Te mindig visszajössz és azért nincs neki rossz dolga mással se. De minél hamarabb érdemes szerintem próbálkozni. Végülis, nem tanulhatja meg ezt elsőre, főleg, hogy ennyi ideig csak Te voltál neki.

Kriszta:
A balesetnél szerencsére tök egyedül voltam a kocsiban. Végülis közös felelősségben egyeztünk meg.
Én kanyarodni akartam balra a főútról egy négysávos úton. A belső sávban megállt egy autós és mutatta hogy elenged. Se mögötte, se mellette kocsit nem láttam és elkezdtem kanyarodni, amikor egy autó a kanyarból feltűnt és mivel látta, hogy áll a belső sávban egy autó, fogta magát és a külső sávon el akart menni mellette. Én meg már ott voltam és már nem volt mit tenni. Hát ennyi.

Hanzika:
A próféta szóljon belőled...

Ilyenek ezek a kismanók. Mindegy, hogy 50 fok meleg, tűző napsütés, vagy zuhogó eső és hideg. Mennének mindig ki a szabadba. De igazuk is van. Vikó már megtanulta mondani, hogy "eső", annyit mondtam neki, hogy nem mehetünk ki, mert esik az eső. Most már napsütésben is mindig mondja, hogy "eső", ha azt mondom neki, hogy most nem megyünk ki, mikor hozza a cipőjét. Egyenlőre nem sikerült meggyőznöm arról, hogy nem mindig az eső miatt nem lehet menni. Majd csak sikerül.

Nikiről:
A sírásról már írtam. Hasfájás még játszik, ma lesz az első este amikor már nem kaphat görcsoldó kúpot. Hát meglátjuk.
Amúgy nő mint a gomba. Megkapta a 2 hónapos oltást. Nem volt tőle semmi baja. A magassága 53,5 cm és 4650 g a súlya. Összehasonlítottam Vikóval. 1,2 kg mal és 2,5 cm-rel nagyobb, mint Vikó volt 2 hónaposan. Pedig születéskor csak 0,5 kg és 1 cm volt közöttük.

Vikóról:
Kezd agresszívvé válni a játszótéren az agresszív gyerekekkel szemben. Ha valaki el akar tőle venni valamit, akkor nem hagyja már mindig magát, s ha látja, hogy nem fog sikerülni megtartani a játékot, mert erősebbek nála, akkor legalább jó messzire vagy a háta mögé ledobja. Na ez az amilyen gyerkőcöt én nem szeretnék, úgyhogy általában szólok neki, hogy adja vissza, ha nem az övé. Volt már, hogy jól fejbe is vágták szegényt, direkt szánt szándékkal. Hát nem örültem neki..., de ő csak nézett, hogy ez meg miért volt. El nem pityeredett. A nagyok lökdösődnek, a kicsik meg esnek jobbra-balra. Na, amikor már egy kislány üvöltött Vikóval, hogy kifelé a homokozóból, meg lökdöste, akkor azért már szóltam neki és akkor nagy kegyesen kedves anyuka is aktivizálta magát. Vikót különben nem különösebben hatja meg, hogy elzavarják, odamegy még legalább 3-szor aztán inkább elmegy játszani másokkal, szerintem helyesen. De van kisgyerkőc akit igenis zavar, hogy ellökik és bizony sírva is fakad. Én nem tudom, hogy miért jó ez a kirekesztősdi, de a védőnő mondta, hogy sajnos ez a tendencia. Hát a hugommal megállapítottuk, hogy nem szeretnénk most gyerekek lenni.
Bezzeg addig jó Vikóval játszani, amíg csak neki van valami olyan játéka vagy csak ővele lehet, mert korán van és még nincs ott a többi ovis. Én nem tudom ezt a helyzetet igazán ésszel jól kezelni. Anyai szívem meg majd megszakad, mikor látom, hogy nem akarnak vele játszani, ő pedig szeretne. Egyébként sajnos kevés 1,5 év körüli gyerkőcöt hoznak a játszóra. A nagyobbaknak ő kicsi még, a kicsikkel meg ő nem tud mit kezdeni. A vele egykorúak pedig nem igazán nyújtanak neki élményt, mintha nem tudna tőlük mit tanulni, inkább a nagyobbakat figyeli és velük szeretne játszani. A 8-10 éves kislányok meg már megint játszanak vele, sőt, hintáztatják, meg vigyáznak rá, megmutatják mit hogyan kell. Szóval csak az ovisokkal van a gond.

Manó, Kriszta hozzátok lenne egy kérdésem:
Hogyan kezdtétek a szobatisztaságra szoktatást? Vikó már tudja, hogy éppen pisil, kakil, mert mutatja a pelusát. Azt is érti, hogy a WC-be kellene tenni. De akármikor ráültetem játékot csinál a dologból. Leginkább a WC papír érdekli, letépi, megtörli magát tök szabályosan és utánna közli, hogy részéről a dolognak vége. Aztán 2 perc múlva ott a tócsa. Meg még azt hiszem előre nem tudja, hogy kell neki, csak mikor már jön akkor mutatja.
Szóval Ti hogy vezettétek rá a lányokat, mit kell csinálni? Ja és mikor kezdtétek el?

Mindenkinek jó napot!
Marycus
marycus

Marycus,

Reginek az életben nem lett erőltetve, tehát nem volt az, hogy csüccs a bilire stb. Kint volt a bili, néha oda"csinált", néha nem. Aztán jött a nyár, és 2,5 évesen egyik napról a másikra totál magától szobatiszta lett. Azóta se pisilt be egyszer sem!!!!! Mármint nappal, mert az éjszakai azért még egy jó fél évvel később alakul.
Nekem az a véleményem, hogy ilyenkor még tök felesleges, mert igaz hogy már tudják, meg látják, hogy mennek a dolgok, de sokszor a véletlennek köszönhetően sikerül az "eredmény". És nincs kizárva, hogy így is szobatiszta lesz a gyerkőc, csak éppen majd iskolás korban fog újra bepisilni. Sok ilyen példát hallottam már Kép

Szóval én azt javaslom, hogy hagyjad bohóckodni, ha akar, de véletlenül se te akarjad, hogy csinálja!!! Kép

Persze nyaralásnál majd valszeg én is megmutizom Máténak, hogy milyen bugyesz nélkül, és milyen ha végigcsurog a pisi, de ez nem ugyanaz Kép Sztem ő is jövőre lesz majd pelusmentes Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Kriszta:
Köszönöm a gyors választ.

Én sem erőltetném semmi pénzért, csak egyenlőre úgy érzem ez a legnehezebb feladat az eddigiek közül és valahogy nem érzem, hogy meg tudom neki tanítani. Inkább érzem azt, hogy neki kell rájönnie, hogy milyen érzés és mit kell csinálni és biztos, hogy el is jön a nagy pillanat, mint Reginél, csak azt gondoltam mégiscsak van valami fortély, ami segíthet neki a dologban.

Még annyit árulj el légyszíves, hogy pelusban volt és úgy ment néha bilire és nyáron csak bugyiban hagytad és akkor jött rá a dologra vagy nyáron is pelusban volt és csak megérett rá?

Amúgy mióta kint az udvaron fürdőbugyiban szaladgálhatott és bizony csurgott rendesen mindenfelé, azóta mutogatja, hogy történik valami. Szóval lehet, ha sokat hagynám bugyiban akkor jobban tudná már koordinálni, de valahogy nincs kedvem állandóan pucolni szőnyeget, kanapét, stb. Főleg, hogy a picúr is ad elég plussz melót.

A védőnő különben azt mondta, hogyha elkezdem ezt a szobatisztaság dolgot (amit egyébként ő sem ajánlott siettetni), akkor viszont már ne adjak rá soha pelust. Azt viszont nem tudom elképzelni, hogy menjünk a játszótérre és ott mindenki szeme láttára pisiljen be. Lehet, hogy sokáig rossz emlék lenne neki (meg nekem is), főleg, ha a "kedvesebb" gyerkőcök esetleg ki is csúfolnák. Ezt nem szeretném.

Na, ezt jól kiveséztem, bocsánat.

Tali ügyileg semmi hír? Ahogy felröppent, úgy el is veszett itt az éterben a dolog. Egyébként a Babanetes találkozóról jutott eszembe. Oda megy valaki?

Mindenkinek jó éjszakát!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Marycus!

Bölcsit én sem értm, de hát ez van, nem fogok ezen stresszelni,mert úgyis hiábavaló, remélem könnyen veszik a gyerek az akadályt. A szétválasztás úgy van, hogy a szobán belül eddig is megvolt hogy ki meliyk gondozónőnek a gyereke, ez bölcsiben így van, és általában a gyerekek nagyon ragaszkodnak a saját gondozónőjükhöz, ezért lesz így a szétválasztás. Az a mi pechünk hogy a mi gondozónőnktől elballag a másik kislány. Egyébként általában kevés a lány, sokkal több a fiú. Emmáéknál 15-ből 5 lány volt, a másik szobában még rosszabb az arány. Azt mondják évek óta így van.

Szobatisztaság: Én sem eröltettem. 1,5 évesen vettem neki bilit, azat játszós fajtát amin csörgő van elöl. Vettem wc szűkítőt is. Elmondtuk neki mire való de sokáig ő is csak ráült eredmény nem volt. Aztán tavaly nyáron egysezr véletlen belepisilt a bilibe. Volt nagy öröm. Aztán úgy volt sokáig hogy ha meztelen volt akkor legugolt és pislt a szabadban, ha itthon voltunk belepisilt a bilibe, de ahogy bugyi vagy bármi került rá rögtön bepisilt. Azért nyáron meleg volt és sokat volt meztelen. de ősszel mindíg fel volt öltözve, nem is pisilt hónapokig bilibe. Aztán valamikor év elején, tehát jóval 2 éves szülinap után próbáltuk, akkor már volt hogy szólt hogy pisilni kell, de néha besikerült, de nem volt állapot mert ha szólt is 5 percenként pisilni kellett, még nem volt érett rá, nem tudta tartani. Az két külön dolog hogy már érzi hogy pisil és szól, meg az hogy már tudja egy ideig tartani és nem azonnal pisil ahogy pici kerül a hólyagba. Szóval akkor sem kísérleteztem tovább. Közben teljesen magától elkezdett bilibe kakilni, mert az csak napi 1x van és szólt és az ment, de nem én eröltettem. És aztán pár hónapja egyszer csak szóltak a bölcsibe hogy megpróbálnák a szobatisztaságot, vigyük bugyiban. Vittük, és rögtön ment neki. Azóta szobatiszta. Nagyon ritkán van baleset. De éjjel masszívan bepisil.
összefoglalva: Nem érdemes eröltetni, tanítgatni, ha érett lesz rá akkor egyik napról a másikra menni fog, kb 2,5 éves kor körül szokott ez megtörténni. Addig bőven elég hogy ha kedve van ráül te meg elmondod mire lenne való.

Manó

KépKép
manó

Na, közben alatattam.

Egyébként Emma mindkét előbb írt dologban renitens, mint általában mindenbenKép már megszoktamKép mert a gyerekek tényleg a beszoktató , hozzá tartozó gondozónőhöz szoktak ragaszkodni, na ő a másikat szerti jobban, brá a sajátját is teljes mértékben elfogadta. A bilizésben pedig általánosan jellmző hogy a gyereke előbb pisilnek bilibe és a kakilással szokott baj lenni, sokan szobatisták pl, de a kakihoz pelenkát kérnek. Hát nálunk épp fordítva volt.

Amúgy ma befejeződött a bölcsi, emma nagyon büszkén vonult be a csoportba reggel, szétosztotta az ajándékot a gondozónőkenk amit vittünk. Itthon meg büszkén mondogaja hogy ő már nagycsoportos lesz.
De nem bánja hogy nem kell most menni egy ideig.

Én meg lebetegdtem, fáj a torkom, a légcsövemKép A férjem persze épp most utazott el.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Lányok, engém még az ág is húz maKépKépKépKépKép Nem elég hogy reggelre befehéredett amandulám, jó kis tüszős mandula gyulladás, most meg kimúlt az utolsó tengerimalacunk is. Perzse minden most van hogy a férjem nincs itthon. Emma már aludt, teljesen váratlanul és észrevétlenül múlt ki szegény, napközben még kutya baja nem volt, na jó, 5 éves lett volna október elején, szóval várható volt. Nekem kellett kidobnom, hát szörnyű volt, nem részeltezem.

Nem tudom holnap Emma mit fog szólni, szerintem lesz nagy hiszti. Én hülye meg épp ma mondtam neki hogy majd ha nem lezs a malac akkro kap teknőst, mert hogy mutatta hogy akar teknőst, remélem most nem gondolja majd azt hogy azért múlt ki a malac mert ő mást akart. De ki gondolta hogy épp ma dobja fel a tapijátKép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Manó,
Jobbulást!!!! Jól elkaptátok ám a kórt, ami Emmánál max takonykór... nálam állandóan ez van még (mármint hogy elkapom Marcustól), le is szúrt már a főnököm, hogy sokat hiányzom (3 hét volt ugyebár.. akkor mit szólt volna, ha Marcussal mindig én maradtam volna itthon). És a hörcsihez is részvétem Kép Mit szólt Emma?

Marycus,
Kitartást Nikihez! Majd csak alábbmaradt ez a sírós időszak, bár tudom, hogy nehéz Kép
Bili: én is úgy hallottam, hogy majd inkább 3 éves kor felé érdemes bármivel is próbálkozni, mert akkor már az ingereket érzékeli igazán a gyerkőc. Anyuék néha-néha szokták bilire ültetni Marcust, volt már benne kaki-pisi, de inkább ösztönös volt, mint tudatos. Én majd jövő nyáron próbálkozom, bár a bölcsiben majd fogják őket szoktatni (kisvécé van).
Játszótér: Marcus a "sértődős" fajta, nem szereti, ha lökdösik (mint a talin ki is derült egyszer-kétszer). De ő inkább magában játszik a játszótéren, mint gyerkőcökkel (gondolom, mert a bölcsiben meg másképp van). Õ még nagy felfedező, szeret szemlélődni és rohangálni inkább, mint homokozni pl.

Tali: az ajánlatom még mindig áll, csak döntsük el, hogy mikor legyen és jó lenne, ha most mindenki (vagy legalább is majdnem mindenki, de a hiányzók ne Krisztocsék legyenek, hisz ők eddig mindről hiányoztak). Helynek ajánlom a nálunk lévő kertet, bár Horányban is lehet, de ez tán azért jobb, mert mindenkinek viszonylag közel van (kivétel persze Sziromék, de ők elég mobilisak Kép). Hónap legyen augusztus vagy szeptember (eleje). Mi augusztus első két hétvégéjén és az utolsón sajnos nem érünk rá (először Marcus anyósékkal Horányban, majd sógornőm esküvője, végül apósom 60. szülinapja). Bár a második hétvégén a vasárnap már szabad egyelőre. Szeptember viszont teljesen szabad (bár augusztus 15-én beindul a bölcsi, már előre félek, milyen betegséget szed össze a gyerekem).

Kaja: csinálhatunk bográcsolást, ha gondoljátok (és van, aki segít koordinálni). Vagy más is lehet, ahogy gondoljátok (a bogrács csak a gyerkőcök miatt veszélyes, hisz ott lesznek, ahol a tűz - bár ki van rakva kővel a sütő).

Kinek mi a jó ezekben a hónapokban?

Ja, még valami. Ma voltunk Marcussal a Silvanus sétányon lévő Máltai játszótéren. Hát az valami csúcsszuper! A gyerkőc is nagyon élvezte, meg szerintem is nagyon jó volt és viszonylag nincs messze (busszal mentünk Váci útig, aztán a hídon át gyalog kb. 15-20 perc). A játszó a négyemeletes házak között van a téren, ha valakit érdekel. Még van egy pár Budapesten, sajnos mind a 3. kerületben csak (a szórólapon az volt).

Jó éjt!

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Manó,
Kép Gyors gyógyulást kívánok!!

Hanzi,
Szted kivel beszéljek bent a visszatérésemről? Elvileg jövő ősztől mennék, de fog.sincs, hogy kit keressek Kép Segíííts Kép amúgy szted lesz hely nekem a cbd-n? Hülyét kapok, ha nem Kép Kép Azt álmodtam, hogy a hr-re vettek vissza Kép Kép Kép

Tali...hát nekünk az aug elég zavaros...pénteken utazunk, utána telek, utána lehet, hogy még Regi megy újra anyósékhoz...Szóval ami tuti, hogy aug közepéig semmiképp nem jó. Kép Utána is kétséges, szeptember már inkább Kép
A bográcsozás tényleg elég rizikós a kölkök miatt, nem lehet vhogy elkülöníteni a főzőrészt?

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Megjöttünk nagyiéktól és megállapítottam, hogy határozottan jó volt a forgalom a hétvégénKép.

Marycus,
Õszinte részvétem Niki sírás ügyben... Mondjuk a sok gyereksírás ha gyanús lenne, a gyógytornászt már tuti leültették volna, nála reggel kilenctől este hétig egyfolytában visít valaki Kép. A kislányom nálunk is terheli a környezetét rendesen, a szomszédok jól tudják a bioritmusátKép.
Én a sírni hagyással gyatrán álltam, egyszerüen nem bírtam elviselni, hogy hív és én nem megyek. Mondjuk a hiszti, az más, most mi is elkezdtük az anti-hiszti terápiát, és úgy néz ki, eddig műxik (kopp,kopp,kopp).
Pelus ügyben: bár nincs tapasztalatom, de az egyből teljes pelusmentesség kicsit ijesztően hangzik... Nálunk Csipi - "hála" az aranyerének - jelzi, mikor jön a kaki, és addig nem nyugszik, míg ki nem bontom a pelusból. Mióta volt az az aranyér, összesen ha kétszer kakilt pelusba. De érdekes módon az idegenek jelenléte feszélyezi, nem hajlandó ám bárki szeme láttára dolgát végezni.

Manó,
Malacka halál ügyben együttérzek... Emma hogy fogadta? Az én exmalacom pont az esküvőnk előtti napon távozott az örök vadászmezőkre - időzíteni, azt tudnakKép.

Hanzika,
Sok hiányzás miatt beszólni??? Ajajj, nálunk is lesznek majd bajok a munkahelyen... A múlt héten voltam bent és aktívan érdeklődtek, hogy mikor kívánok visszamenni és én a jövő őszt mondtam, amennyiben Csipi gond nélkül beszokik a bölcsibe. Ha nem, akkor még maradok. De a betegségekkel nálunk is gáz lesz, valami azt súgja.

Kriszta,
Mi a baj a HR-el? Én is onnan jöttem el HR kontorrlerként, bár visszamenni nem bánnám, ha az eszközfejlesztőkhöz vagy a karriertámogatókhoz sikerülne kerülnömKép. Bár az volt az érzésem, hogy várnak rám a régi helyen is, na majd meglátjuk, egy év hosszú idő egy cég életében.

Pénteken voltunk gasztroenterológiai kivizsgáláson az aranyér miatt (röpke hat hét átfutási idővel). Doktornő első kérdése: "Olyan szép ez a gyerek, piszkáljuk egyáltalán?" Gondoltam, felállok és elhozom, így utóbb be is bizonyosodott, hogy mindig az első ötlet a legjobb... Szóval az alapgond a kakival van, rostdús étkezés mellett is hashajtó nélkül nehezen és bogyósat nyom a baba. Persze ez senkit sem érdekelt attól a másodperctől fogva hogy kiderült, Csipi még nem alussza át az éjszakát. Habár ez engem általában nem zavar, a kórházi személyzet teljesen lázba jött, hogy a gyerek éhes és felírtak egy vagon tápszert, plusz az esti tejpépjét is lecseréltették hipoallergén pépre. Nos, gyermekem azóta még rosszabban alszik, ha lehet, mert az új pép ehetetlen, és a tápszert sem hajlandó meginni, így még éhesebb lesz a kis ártatlan. Azt hiszem, ez a 22-es csapdája csecsemőknek. Ráadásul a betevő banánját is meg kell vonnom tőle, mondjuk eddig azzal jól állunk, a sárgadinnye meg az őszibari is csúszik, szerencsére. Holnap visszük a laborba, vérvételre Kép Kép előre rettegek. Ma meg a pisigyűjtés örömeit élvezzük, persze fel sem tudom ragasztani rendesen a zacsit a sajtkukacomra, már hármat elszórakoztunk. Szóval van gond gazdagon.

Viszont a múlt hét eseménydús volt: csütörtökön elkezdett ülni Maszat! Rátámaszkodott a sütizabáló bödönjére és ezerrel turkált benne. Azóta egyre hosszabb időt tölt ülve minden nap, annyira édes! Szombat este pedig egy fogacska boldog tulajdonosa lett.

Legyen szép napotok (én tűkön ülve várom a postást, ma hozza a Harry Potter VI-omat!)
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Köszönöm a részvéteket, Emma jól vislete azt hiszem. Nem igazán érti mi történt, próbáltam elmagyarázni, de annyit ért az egészből hogy malac elment a régi fiú malacunkhoz (az ugye több mint egy éve távozott, akkor Emma még olyna kicsi volt észre se vette, d efényképen látja és emlegeti). De nem srít egyáltalán, párszor rákérdezett, talán picit haragszik rá hogy lement mert az állatkereskedésbe nem is akart bejönni, aztán végül bejött de mindnere azt mondta nem tetszik neki. Szóval nem veszünk semmit, marad a Bori kutya.

Ma már nem is emlegette, a férjemmel voltak ma itthon, illetve állatkertben, úgyhogy nagyon boldog volt. Holnap is a férjemmel lesz, szerdán meg megpróbáljuk anyósom hugához leadni, hogy nem kelljen most szabit kivennem, elég lesz augusztusban a 3 hét, sok munkánk van bent. Hát kicsit izgulok, ez lesz az első másnál otthagyás (a bölcsi ilyen szempontból nem számítKép). A férjem nem is nagyon akarja, d emondtam próbáljuk meg.

Nyuszi!

Emma is bogyózós, sajnos. Már pici korában is szorulásos volt, aztán 12 hetesen kinőtte, nem volt gond bölcsiig, de amikor elkezdtük a bölcsit jöttek a gondok. Ott bent visszatartja, egyáltalán nem hajlandó kakilni. Plusz hozzájön hogy a bölcsiben nem adnak nekik annyit inni, ő itthon nagyon sokat iszik , és ez elég volt ahhoz hogy az első pár hét után olyna szorulást kapjon hogy hashajtót kellett neki adni. Aztán valamennyire rendeződött, tudott kakilni, bár bogyózik mindíg. Aztán most nemrég volt még1x hogy nem sikerült neki, glicerines kúp lett belőle. Na ez úgy megvislete hogy azóta mindne nap eszik szilvalekvárt, ha nem adunk neki kéri, hogy tudjon kakilni (eddig nem ette meg). Tápszer, tejpép, szerintem hülyeség, meg HA, mi köze annak hozzá???? Szilva lekvár, szőlőlé az ilyen dolgok érnek valamit. Meg pl majd később a müzli szeletKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Ma vonatoztunk Erdőkertesig, Marcus élvezte, de inkább azt, hogy ott meztelen szaladgálhatott, jól el is fáradtKép Haza már kocsival jöttünk.

Kriszti,
Szerintem várj februárig, elég akkor beszélni Takács Ferivel, ő most a CBD-HR Kép Pontosabban Training and Recruiting Mgr. Meg lehet, hogy addig annyi, de annyi minden változik, ne siess vele! Persze, ha valami addig lenne, akkor szólok (most megy el egy lány, de ő kontraktorként dolgozik azon a részen, ahol Rita volt).

Bogrács: végül is el van különítve valamelyest, mert nem simán tűz van, hanem le van kövezve a tűzrész majdnem körbe. De gyere át, nézd meg, szívesen veszem a véleményed Kép Meg persze másét is!

Nyuszi,
Nálunk a HR nem örvend népszerűségnek, köszönhető a hozzáállásuknak. Ha ismernéd, hogyan működnek, megértenéd Krisztit (kezdjük azzal, hogy nem szakemberek dolgoznak ott, pedig az egy olyan osztály, ahol igazán szükséges, szerintem).

Kaki: nálunk is volt néha-néha gond, de az őszibarack, meg a szőlőlé megtette hatását. Alma, banán az meg eléggé fog (bár az én gyerekem rácáfolt erre isKép). Ha mégis beválna a HA pép, nekem van még két dobozzal, fent röhög a polcon, nem tudom, hogy mi legyen vele... Szerintem sincs köze ahhoz, hogy a gyerkőc HA vagy sima tápit, pépet eszik, inkább bélműködés és vízháztartás-függő. Hol voltatok gasztron, a Madarászban?

És gratula Csipi üléséhez! Kép Tán, majd ha elkezd csúszni-mászni, a kakiprobléma is rendeződik Kép

Ja, és megjött a HP VI-od?

Manó,
Tán szerencse, hogy azért felkészítettétek Emmát, hogy hamarosan meghalhat a malacka. Szerintem egyelőre ne erőltesd az új állatkát, maradjon csak a kutya, mert a malacka iránti haragot kitöltheti az új állaton, legyen az bármi. Borit meg már ismeri régóta.

CSak nem lesz anyósod hugánál semmi gond, főleg, ha szereti őket és jól elvan velük. Meg miért is ne próbálnátok meg, főleg, ha anyu meg nem akar, tud rá vigyázni?

Ja, az tény, hogy a bölcsiben keveset adnak neki inni, bár én szóltam nekik és azóta figyelnek Marcusra, meg mihelyt beérek, viszem az üvegét és iszik Kép

H.

Kép
hanzika

Hanzi!

Igen, elég régóta mondtam neki hogy az ilyen ksi állatoknál úgy van hogy ha régi elromlik, de nem baj, mert akkor lehet helyette újat hozni. vagy valami ilyesmit. Semmiképp sem szerettem volna ha olyan érzékeny ilyenben mint én, mert az se normális, nekem egy egy kóbor kutya látványa napokig komoly gondolkodás tárgya pl (eszembe jut hogy sezgény így meg szegény úgy), egyszer meg egy hülye ürge miatt képes voltam a férjem csládjának össze férgitagjával leállni veszekedeni, köztük apósommal mert egyszerűen nem bírtam elviselni hogy 5-6 férfi ki akarja önteni szegény ürgét a lukából és elkapatni a kuytával. Teljesen behisztiztem tőle, olyan ideges lettem, egyszerűen azért mert nem akartam látni ahogy elkapják, és hiáb amagyarázták hogy tönkre teszi a termést a földön, nem tudtak meghatniKépKépKép Szóval én elég túlérzékeny vagyoka témában, szeretném ha Emma egészségesebben állna hozzá, jobban el tudja fogadni hogy ilyen az élet.

Én benne vagyoka taliban, tőlem lehet kertben és bográcsolva is, mi szoktunk Emmával bográcsolni meg szalonnát sütni, sose volt gond eddig. pedig tüzeskedett is a nagyobb gyerekekkel rendesen, bedugták a bot végét a tűzbe és azzal játszottakKép

Hanzi!

én is szívesebben mennék szabira, de annyi a munkám még itt épp most így jött össze (váratlanul, mikor a szabit terveztük még nem lehetett tudni), hogy mindneképp kellene még 1-2 nap nekem hogy úgy tudjak elemnni hogy nincs aggodalmam. Anyósom huga meg imádja Emmát, és szerintem már nem olyan kicsi hogy ne tudna egy napot másnál eltölteni, főleg hogy egész nap az ő kedvét fogják kereseni, vele játszani és még az udvarar is kimehet (újpesten laknak a paicnál, régi társasházban, ahol van közös füves udvar). Anyukám pénteken jön haza egy hétre, így a jövő hét megoldott, utána meg én megyek 3 hét szabira ami nem kevés szerintem, örülök hogy ennyire elengednek.

Anyósom meg sajnos nem tud jönni, pedig az lenne a legjobb ha erre a pár napra ő jönne hozzánk, de hol jobban van,. hol rosszul lezs és mondta hogy ha véletlen épp az utcán rosszul lesz akkor mit csinál Emmával? Szóval ezt nem meri bevállani és igazság szerint én sem. ezért szervezte maga helyett a hugát , mert ő most otthon van úgyis.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Manó,
Jaj, én nem is írtam részvétet a malacka miatt Kép Szóval sajnálom Kép Én is végignéztem pár tengerim haláltusáját Kép Meg ilyet is, hogy egyszer csak nem volt (ez nyuszi esetében történt). Egyszer úgy volt ráadásul, hogy a malacka szült 3 kölköt, és tüdőgyuszit kapott, nem tudta szoptatni őket. Vittem dokihoz, aztán kaptam fecskendőt meg mindent, én etettem őket, közben haldoklott a nagy...mondanom se kell, hogy egyik se maradt meg Kép

Nyuszi,
Gratula az ücsörgéshez, csatlakozom Hanzihoz, ha már mászik, jobban álltok a kakival is Kép
HR...ahogy Hanzi írta fentebb Kép Kép

Hanzi,
Februárban elég? Mert tavasztól ugye a szabikat már ki kéne vennem...De ha azt mondod Kép Csak nem akarok lemaradni Kép
Sziromékkal mi a helyzet? És Ildiék most hol vannak tulképp? Sose tudom követni Kép

Marycus,
Hogy vagytoK? Kép

Ma megyek még fogászatra Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Már jó a gép (alaplapcsere, de szerencsére garanciális), de aztán meg ötletszerűen lerohantunk Szekszárdra 3 nappal a tervezett időpont előtt, hogy láthassuk a háztömbkörüli bicikliversenytKép Szóval nem bírtam szólni. Örülök, hogy mindenki jól van, és hogy ilyen aktívak vagytok!

Tali nekünk mindenütt jó, de augusztusban majd még megyünk valamikor Szatmárcsekére. Nem tudok még pontos időpontot. Hanzi, én nem ismerem az újpesti udvarotokat, de ha szabad megjegyeznem, a horányi udvar mesés gyerekeknek, nekem ott mindig az a benyomásom, hogy nem nagyon érheti baj őket. Talán azért vonzó nekem, mert nincsenek lépsők, és mezítláb is puha a fűKép De mi elmegyünk talira a világ végére isKép

Szobatisztaság: Miksa tegnap pelus nélkül szaladgált, de úgy még nem pisilt, vagyis talán apám és az ember nem vették észre, mert locsolták az udvart, és egyébként tiszta víz lett a kölök pólóstul.(Mellesleg csurom víz még ma is a szandija, és most csak ez az egy van neki, így most bent vagyunk, mert még hideg a kő az árnyékban. De cikiKép) Naszóval én is azért ódzkodom kicsit, mert állandóan rohangál a lakás és a kert között, és nem nagyon szertném, ha bent pisilne, neadjisten kaksizna. Az az igazság, hogy mi odáig jutottunk, hogy Miksa minden este pisil fürdésnél tudatosan. A kádbaKép Ha épp nem kell neki nagyon, akkor is látni az arcán, hogy pisilni akar, és általában sikerül is neki egy keveset. Szóval ez szerintem tudatosság, és ezt szeretném, ha folytatódna, de ha ezen a nyáron nem oldódik meg, akkor én télre lehet, hogy hagyom az egészet, és majd jövőre... De azért egy bilit veszünk majdKép Valahogy ez mindig elmaradtKép

Manó! Malackáért részvétemKép

Lányok, majd délután megpróbálok még írni, mert csoda, hogy Miksa eddig is hagyott. Puszka mindenkinek!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Megjöttünk a vérvételről, hát egy élmény volt. Kezdve azzal, hogy ugye éhgyomorra kell menni, így éjfél után szopit sem adtam Csipinek, aki háromtól nyugtalankodott, hat órától már üvöltött, mint akit nyúznak. Kb. 10 percig kerestek rajta vénát, hárman fogtuk le. Édesapja az első kémcsővégnyi eredmény után ki akarta tépni a gyermekét a kezeink közül, mire mondták neki hogy lassabban, még kettő hátra van! Mondtam is neki, hogy remélem, büszke magára, mert ez a gasztro az ő fixa ideája volt, rajta kiívül senki sem akarta a kivizsgálást, most meg hordhatjuk a gyereket kínozni hétszámra. Mondjuk azokat a rémült arcokat látni kellett volna, akik a váróban végighallgatták a vérvételünket Kép.
Egyébként azt én sem igazán értem, hogy miért tejallergiára kezelik a gyereket, amikor az szóba se került??

Hanzika,
Igen a Madarászban voltunk, de én őszintén nem igazán voltam megelégedve velük... Összehasonlítva a Bethesdával, ég és föld a két intézmény, a Bethesdában valahogy szeretik a gyerekeket, itt meg olyan darab-darab érzésem volt (pl. 8 órakkor kiszóltak az egyik várakozó családnak, hogy "csak délben lesz eredmény, várják meg nyugodtan, anyuka!" - kis gyerekkel igazán kedves).
Megjött tegnap a HP VI, kemény 10 oldalt sikerült is elovasnom belőle, mielőtt beájultam volna az ágybaKép.
Hát igen, a HR egy olyan terület, amit lehet nagyon jól csinálni, ha minden szinten megvan hozzá az akarat.

Tali ügyben: ha befogadtok bennünket, mi inkább szeptemberre szavaznánk...

Szirom,
Örülök, hogy megjavult a gépetek, írjál, sok a lemaradásodKép!

Manó,
Azért jó, hogy Emma így túltette magát malacka halálán. Állatügyben én is érzékenyebb vagyok az átlagnál... Valamelyik nyáron kitettek egy nagytestű kutyust itt a Fóti úton. Szegény eléggé rémítő volt külsőleg, de nem bántott egy lelket sem, hanem vigyázzban ülve várta gazdit a sarkon, ahol kitehették, el sem mozdult onnan napokig. Aztán az egyik reggelre elütötték, de arra még volt ereje, hogy kimásszon az út szélére, a mancsát az orrára tette és meghalt szegény. De elsőre úgy nézett ki, mint aki alszik. Szerencsétlen így feküdt ott vagy két napig, amikor valaki kirakott a halott kutya mellé, szépen tányérra rendezve egy nagy adag kutyatápot!!! Ha nem lett volna ilyen rettenetes, még röhögne is rajta az ember.... Aztán addig rágtuk az önkormányzat fülét, míg ki nem küldtek valakit aki elvitte szegényt Kép.

Na eldugulok, bár gyermekem már két teljes órája alszik!

Legyen szép napotok!
Nyuszi

Legyen szép napotok!
Nyuszi és Csenge
newsee

Sziasztok!

Nyuszi,
Persze, hogy jöhettek, sőt! Elvárás Kép

Gasztro: megértelek, én sem voltam elájulva tőlük. Szerencsére minket terhelésre az osztályra küldtek, ott nagyon profin vettek vért, de a laborról én is horrorsztorikat hallottam. Egyébként pl. az is hülyeség, hogy éhgyomorra kell vinni, azt mondták, hogy evés után 3 órával már simán vihetem, akkor is jó lesz az eredmény. Szegény Csipi Kép Én biztosan kiakadtam volna és jól megmondtam volna a véleményem már a doktornőnek, hogy ne gondolja, hogy a 6-7 hós gyerkőcömet éhgyomorra viszem oda! Õk még ezt nem tudják úgy kezelni, mint mondjuk egy 3-4 éves gyerkőc (még ők se mindig).
Zárójelben megjegyzem, hogy tejallergia okozhat kakilási gondokat...

Manó,
Én is érzékenyebb vagyok, ha állatokról van szó. Pl. tavaly télen egy kóbor kutyust akartunk itt befogni (ha jól emlékszem, egy kaukázusi volt tán), de nem tudtuk, mert nagyon félt. Másfél óráig kergettük Ádámmal felváltva este, de reménytelenül. Apukám segítségével mentettünk már meg 2 kutyust és több cicát is (mindig találtunk neki gazdikat, sajnos Füli, aki bátyámékhoz került, rá 2 évre megszökött és nem találták Kép Az egyik megmentett csöpp cica, akit Ádám nagynénjéhez vittünk, most fialt 5 kiscicát és gyönyörű makka lett belőle! Amikor itt volt nálunk egy éjszakát - Erdőkertesről vittük Pomázra - döntöttem el, hogy lesz cicám. Végül is Szemit is megmentettük, mert ahonnan elhoztuk, az nem tenyészet volt, inkább macskatelep...).

Lehet, hogy azért nem akar most másik állatkát Emma, mert már elég nagy hozzá, hogy felfogja, mi is történik az állatokkal (csak gondolkodom, engem is érdekel, hogy ha Szemi meghalna, Marcust hogyan érintené... én kiborulnék, az tuti)?

Megértem, hogy anyósod még nincs olyan állapotban, hogy Emmára vigyázzon, de ha a tesójáék szívesen teszik, nincs gond Kép

Krisz,
Azt számolom itt magamnak, hogy ha van minden évben durván 25 napod és négy évig nem dolgoztál (ugye?), akkor kb 5 hónapot lennél szabin Kép Tehát szerintem elég télen (dec-feb) tájban beszéled a Ferivel, de ahogy gondolod Kép Azért dobj neki egy emilt (takacs.f - kukac - pg.com) és érdeklődj tőle!
Szirom írt, Ildiékek még mindig rossz a gépük sajnos, de jól vannak és itthon! Majd a talit tőle is megkérdezem.

Szirom,
Köszi, hogy hívtál Kép Itt bár nem lehet mezitláb rohangálni, de van hinta, homokozó és libikóka is, lehet labdázni stb. És jó nagy a kert Kép
Szobatisztaság: Marcus csupaszkodott hétfőn és rá is kakilt a homokra, meg is lepődött Kép Anyu úgy szedte össze. A vízbe ő is szokott pisilni és nagyokat kacag rajta Kép

Na, most megyek, még vár egy munka rám...

H.

Kép
hanzika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?