Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Másodszor kezdek bele, mert az előbb valami miatt elszállt, pedig már tök sokat írtam! :twisted:

SZóval először is nagyon örülök, hogy Mírával minden rendben és remélem ez Kristóffal is így lesz. A nem alváshoz pedig sajnos nem tudok hozzászólni.

A nagy érdeklődére való tekintettel, gyors élménybeszámoló:
A gyerekek sokkal jobban vették a london akadályokat, mint reméltem. A legtöbb gondot az utazás okozta, ennek a kultúráját még tanulniuk kell egy kicsit. De ha arra gonodlok, hogy mi felnőttek is nezen viseljük az egész napos zötykölődést, akkor viszont semmi meglepő nincs a dologban.
A családok, akiknél laktak változó lelekesedéssel tették a dolgukat. Voltak akik alküdték volna már első reggel egyedül a gyerekeket a találkozási pontra. Ezért el kellett nekik magyarázni, hogy ők még talán kicsik ehez és otthon sem mehetnek jóformán sehova egyedül, max a szomszédba, hát még egy idegen országban, ahol minden ház egyformának tűnik és még az autók sem onnan jönnek, ahonnan megszoktuk. Meglepő módon a szülők sem hívogattak hisztizve, sőt kifejezetten jól kezelték ezeket a dolgokat is. Kaptam pl. olyan smst, hogy beszéltek ugyan a gyerekeikkel, de én ne idegeskedjek semmin, mert tudják, hogy vigyázok rájuk. :D
A városnézésekbe amit csak lehetett belesűrítettünk. Minden nap másik negyedet néztünk meg. Jó kis infodömping volt, de ezt is egész jól vették a srácok, elég sok mindenre emlékeztek még hazafelé is. Persze azért majd még üllepednie kell a dolgoknak. Én naponta fél-egy órákat tudtam lopni magamnak a pihenésre, amíg ők múzeumoztak, vagy épp a csillagvizsgálóhoz másztak fel.
Azt hiszem egy egséz életere szóló élménnyel sikerült gazadagítanunk mindenkit és szuper "búcsúajándék"'is volt. Egyáltalán nem bántam meg, hogy nem hallgattam a károgókra, akik mindenképp le akartak volna beszélni az utazásról. Mivel nem először jártam végig az útvonalat, tudtam, hogy mire vállalkozom. Persze jó volt azért hazaérni, mert az állandó gyerekzsivaj (42 gyerketől) már eléggé kezdett az agyamra menni és apa is hiányzott már. :lol:
Hát röviden ennyi. 8)

A hétvégénk is mozgalmas lesz, Víz, zene virág fesztivál lesz Tatán (onnan származom), úghyogy ma már megyünk haza, de szombaton anyukám jönni szeretne a Santanara, így jövünk is vissza velük. Ma meg még rendbe kell kapnom a lakást egy kicsit - Apa egyedül volt egy hétig! :?
Szép napot mindenkinek!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Danann
Lehet, hogy a védőnő jobban szégyenli magát, mert ahogy ránéztem, utána hozzám sem szólt. Hogy fordult ez meg egyébként a fejében? Miért adnék neki túrórudit,nem tudom. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Susy, én sem vagyok egy nagy vitaminszedő, sőt. Terhesség alatt sem szedtem, csak előtte, amíg megfogantam 1 hónapig az elevitet. De bizony a babóca ilyenkor jól kiszipolyozza a tartalékainkat, hiszen belőlünk növekszik, aztán a tej is belőlünk szedi ki a tápanyagokat, és ilyenkor a szervezet a babának adja, ami van. Szerintem 1-2 hónapig érdemes vitaminkúrát tartani. A természetes vitaminforrásokkal az a baj, hogy nincs bennük elegendő vitamin már sajnos :(
Bene után 1 évig szinte 2 havonta kaptam el valami betegséget, akkor csináltak vérvizsgálatot nekem is, semmi rossz eredményem nem volt. Arra jutottunk, hogy a terhesség utáni legyengült immunrendszer az oka, kb 9-10 hónap alatt helyreállt a szervezetem, és utána a régi voltam, megint nem kaptam el semmit, stb.

mtunde

Bettyna, szerintem is jó, hogy elmentél. Jó így lezárni a dolgokat! :)

mtunde

Sziasztok!

Ugyan még messze van, de a kérdésem az lenne, hogy kinek melyik bimbókenőcs jött be. Én annak idején a Garmastan-t használtam, de mivel sokszor szopiztak, volt, hogy elfelejtettem lemosni. :oops: Olyan érdekelne, amit nem fontos lemosni.
Köszi!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

betty de jókat írsz :D nem semmi volt, ebbe így belevágni.
én imádom londont, a kötelező túristáskodásokat letudtam az első 2-3 alkalommal, mostanában legfeljebb 1-1 múzeum csúszik be.
szerencsére a férjemet a munkája köti oda, szóval évente legalább egyszer kimegyünk, és akkor amíg ő dolgozik, addig én shoppingolok, meg csavargok. ilyenkor szoktam beszerezni a gyerekek évi rendes ruhaadagját :D

most is megyünk decemberben, vagy januárban, kiszámoltam, hogy akkor orvosi papírral még repülhetek, szóval tuti rengeteg bébiholmival térek majd haza :D

Kép
Kép
Kép
iricc

Edina!

A Garmastan-t nem kell lemosni! Bár rá van írva, nekem a védőnő mondta és tényleg semmi gond nem volt belőle, hogy nem mostam le, állítólag a babáknál még meg is előzi a szájpenész kialakulását!
De, ha ragaszkodsz hozzá, az avent és a Medela krémjét a leírás alapján sem kell lemosni! Nekem a Garmastan vált be, pedig mind3x kegyetlenül kisebesedett, berepedezett, vérzett stb.

Betty!

Utazáshoz pont ideális a középső trimeszter, jól tetted, hogy elmentél, bár tudom, hogy a felelősség nagyon nagy volt rajtad a gyerekek miatt!

Márti
borossné becz márta

vitaminok-én a második hónaptól kb az 5. hónapig ittam a hipp natal vitamint. Az elevitet megvettem, de egyszerűen képtelen voltam lenyelni, olyan nagy volt, töredezni meg nem igazán akartam. Így maradt ez a gyümölcslé szerű valami. Nekem azért volt jó, mert az epeköven akkortájt nagyon sokszor begörcsölt, ezért nagyon óvatosan ehettem csak mindenből, és lássuk be a pirítóskenyérben nem sok vitamin van... Azóta abba hagytam, egyrészt mert megundorodtam az ízétől, másrészt meg jött a jóidő, amikor már mindenféle gyümölcs, meg zöldség volt.

Kép
marcsi0503

Márti köszi! Tényleg nem kell lemosni! Na jókor tudom meg... :? VOlt, hogy azért nem kentem be, mert mire kicsit is rajta lett volna már moshatzam is le. :?

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok

mzsperx
Látogatás- Sajnos, igen ki-be járkálnak a látogatók, de ez nagyban függ a szobatársak IQ-jától.(bocsesz)
Minden értelmes anya óvja a gyerekét és nem teszi ki idegen emberek(nagyobb gyerekek) bacijának.
Próbáld meg rögtön tisztázi a helyzetet velük. Cumit és cumisüveget is dugnak a babák szájába. Volt is egy afférom emiatt.
Fürcsi után úgy aludt a manóm, mint a tej. Próbáltam felébreszteni szopizni(sárga volt), de "kóma" volt. Magamhoz vettem és ekkor sugárba hányta rám, meg a lepedőre a tápszert. Rohantam feldúlva a csecsmősőkhöz, megkértem őket, hogy az én fiamnak ne dugjanak SEMMIT a szájába!!!:twisted:
Ha látják rajtad, hogy elszánt vagy akkor talán sikerül cumi nélkül a pár nap.
Köszi a fejős linket.Bár nekem egy ilyen szaporítás alatt is talán ha 10 ml jön össze.

Mára aggasztó lett a helyzet! :cry:
2 napja már majdnem jöttem és örömködtem nektek, hogy csuhaj, de jó ez a fejés!
Tegnap ismét hiszti volt este, kevés volt neki a tej. :cry:
Elkeseredésemben adtam neki 60 ml tápit. Beszopizta és aludt, mint a tej. Én meg egész este fejtem, hogy reggelre legyen benne valami.
Az éjszakai etetés tök jól ment, de reggelre megint kevésnek bizonyult a tejem.
Én már nem tudom mit tegyek. :evil:
Tudom, hogy én vagyok a hibás, hogy nem fejtem rendesen az elején, de tegnap is csak azt látta a fiam belőlem, hogy anya fej, anya fej....
Összefojnak a napok is. Etetek, fejek, főzők, etetek, fejek, nagyot etetek, játékra alig van időm. :cry:
És ehez még jön, hogy a cicim sebes lett és fáj még ruha érintése is.:cry:
Tudom, hogy másoknak is nehéz, de sajna nekem nincs segítségem és az ovi is felújítás alatt....
Dávidkámban hamarosan robban a felgyülemlett energia.
Mondtam már apának, hogy rá kéne kötni egy erőműre és meglenne 1 évi áramunk. :wink:
Vége!!! Nem síránkozom!

Bettyna
Nagy élmény lehetett London.
Egyszer én is elmegyek. :wink:

Vitamin
Tényleg így leszívja az embert ez az időszak???
Akkor nekem is kéne vmit szednem. :roll:
A gravidát kihánytam, az elevitettől meg remegtem a terhesség alatt.
Gravidám még maradt, kipróbálom. :shock:

Remélem jó anya leszek akkor is ha tápival pótólok.... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Vendég

Sziasztok!

Bocsánat, hogy idepofátlankodom, de mindig olvaslak titeket.

A védőoltásokhoz szeretnék hozzászólni, szerintem mindenki adasson be amire csak van lehetősége, az én babám egy hónaposan kapott agyhártyagyulladást. De hogy hol, hogyan, azt nem tudták megállapítani. 3 hét kórház, mindennap szúrták ezért vagy azért, 4-szer a gerincét csapolták, a folyosó végén hallottam, hogy üvölt a babám és nem tudtam csinálni semmit. Senkinek nem kívánom amin mi keresztül mentünk, ahogy lesz lehetőségem, én mindent beadatok a babámnak megelőzésképp.

Gratulálok mindenki babájához, szép napot!!

Judit

KépKép
b_judyt

Kriszta
Gondolod azon múlik a jó anyaság, hogy szoptatsz, vagy tápszert kap a babád? Szerintem nem te vagy az első és nem is az utolsó akinek így kell tennie! És te valóban sokat küzdesz, mindent megpróbálsz, a lelkiismereted nyudodt lehet. Senki nem izélkezhet fölötted.

Judit
Hogyan vették észre a babádon az agyhártyagyulladást? És mennyi idő alatt gyógyult meg? Lehet, hogy rossz emlékeket ébresztek beneed, de írnál erről bővebben? :oops:

Én most kicsit elbizonytalanodtam. Mondtam a hugomnak, hogy beadatjuk, mire ő: bemeritek adatni? Azt mondja nagyon csúnya mellékhatásai vannak. Tud erről valaki valamit? :roll:

Kép
Kép
susytunder

b_judyt - Nem kell bocsánatot kérned, nem vagyunk zárt közösség :) Sőt, köszi, hogy megosztod velünk a tapasztalatod. Sajnálom, hogy így alkault. remélem azóta minden rendben veletek!!!

jkriszta - bár nekem még nincs tapasztalatom, de nem hinném, hogy attól rossza anya lenne bárki, ha tápszert ad a babájának, ha nincs elég teje. Éhezni nem hagyhatod szegényt, nem igaz? Szerintem emiatt ne stresszeld még pluszban magad. (Egyébként nem lehet, hogy a stresszelés is hatással van a tejtermelésre? Lehet, hogy butaság, nem tudom)
remélem minél előbb helyrejönnek nálatok a dolgok, és Dávid sem éli meg ezt rosszul. Kitartás és hajrá!!!!!

dytke

Kriszta! Jól is néznénk ki, ha csak azon múlna az anyaság minősége, hogy képes vagy-e minél tovább kizárólag anyatejjel táplálni a babát! Vannak, akik valamilyen okból egyáltalán nem tudnak szoptatni, de attól még nem kell őket elítélni! Te mindent megteszel, és van, hogy ez nem elég, ez rossz, de nem téged minősít! Én sem fejtem szinte sosem, pedig anyu mindig mondta, de nekem így is jó volt, pont annyi volt, amire Samunak szüksége volt, szerintem én vagyok a kereslet-kínálat iskolapéldája. De ez nem azért van, mert én jó anya vagyok, te meg nem! Ez legfeljebb testi adottság kérdése, nem több. Én úgy látom, hogy kicsit kimerült vagy, illetve nem is kicsit, és az sem segít. Nincs semmi segítséged? Pihenned is kellene, mert attól, meg a lelkiállapottól is függ ám az a tej. Most hogy ilyen meleg van, még többet kellene inni is, és ha csak teheted, inkább Zétit tedd picit sűrűbben mellre, ha nem nagyon hisztizik be tőle, ő hatékonyabb mindenféle fejésnél!
És ha minden kötél szakad, és tényleg nem jön be semmi, akkor még mindig kaphat egy kis kiegészítést, attól még nem fog összedőlni a világ!
Kitartás, és próbálj egy kicsit kevesebbet ezen aggódni, mert csak ront a helyzeten!
danann

Szerintem sem azon múlik, hogy vki jó anya vagy sem, hogy tápszeres a babája vagy sem, hanem hogy mennyire szeretik. Abban pedig ahogy olvasom, nincs hiány :D Aki szereti a babáját és megtesz érte mindent, az csak jó anya lehet.

Susytunder, egyik nap belázasodott Vivici, a kúp sem vitte le a lázát, csak a hűtőfürdő. Az ügyelet szinte kiröhögött, hogy mit foglalkozom egy kis lázzal. Aztán egyre kevesebbet evett és nagyon aluszékony lett, pedig előtte igencsak sírós, hasfájós baba volt, most pedig úgy kellett ébreszteni, hogy egyen vmit. Elvittem a háziorvoshoz, ott négy végtagra kiterjedő görcsrohamot kapott, beutalt a háziorvos a Heim Pálba és ott kivizsgálták és derült ki az agyhártyagyulladás. Először romlott az állapota, nem reagált az antibiotikumra, majd rohamosan gyógyult, kb másfél hét múlva kutya baja sem lett.
Azt a 15hónapos kisfiút, aki meghalt, nagyon megsírattam, belegondoltam, hogy mi sem álltunk távol tőle, de ma már nagyon jól van, hízik veszettül :lol:

Tényleg van minden oltásnak mellékhatása, de elég ritka. Szerintem a kisebbik rosszat kell választani, tehát a védőoltást, ezt szakemberek fejlesztik ki, rossz nem lehet. De ez csak az én véleményem.

KépKép
b_judyt

Ez a védőoltás dolog nagyon nehéz kérdés. Egyfelől az is igaz, hogy több, itthon kötelező oltást máshol már rég nem használnak az esetleges mellékhatások miatt, másfelől még így is elég kicsi az esély, hogy az oltástól lesz baja (bár ha ez megtörténik, akkor nem vigasztalja a szülőt, hogy amúgy kicsi volt az esélye...) Azt kell mérlegelni, hogy milyen körülmények között lesz a baba, mennyire lesz kitéve fertőzésveszélynek (pl nagyobb testvér hazahozza-e, a környéken mennyire jellemző, stb). Én azt is megértem, aki semmit sem akar beadatni, még a kötelezőket sem, mert igaz, hogy itthon szinte semmi tájékoztatást nem lehet kapni az oltóanyagokról, így nem is tudod felmérni az esetleges kockázatokat. A minisztériumnak meg aki a rendeleteket hozza a te gyereked meg csak egy statisztikai adat, bármi is történjen. Az, hogy valaki felelősen milyen döntést hoz, attól is függ, mennyi információ áll a rendelkezésére.
Mi egyelőre úgy vagyunk vele, hogy csak a kullancsos oltást fogjuk külön beadatni, de az ugye még odébb van, mert abban látjuk a legnagyobb kockázatot, ha 'védtelen'. De mindig fenntartuk a műsorváltoztatás jogát :-)
danann

Judit
Hála az égnek, hogy időben kiderült. Melyik tipus volt nektek?
Egy biztos, ha nekünk egyszer bármi bajunk lesz, nem hagyon, hogy csak úgy lerázzanak a dokik. Nálatok is majdnem baj lett belőle, és az a kisfiú is azért halt meg, mert azt mondták a foltjaira, ami már az agyhártyagyulladás miatt volt, hogy bolhacsípés és haza küldték őket. Iszonyat volt olvasni a cikket, én is nagyon megsirattam. :cry:

Kép
Kép
susytunder

Közben nézelődtem a neten, és ezt a cikket találtam:

Kérdées:
Az agyhártyagyulladás elleni oltóanyag - védőoltás - beadását javasolja vagy sem egy átlagosan jó körülmények között élő 5 és fél éves fiú részére. Tudomásom szerint többféle oltóanyag van forgalomban. Melyik az, amelyik a legkevesebb mellékhatással bír? Illetve milyen mellékhatásai vannak? Alakulhat e ebből ki megbetegedés? Mekkora az esélye a gyógyulásnak akkor, ha nem kap a gyermek védőoltást?

Válasz:
A védőoltástól nem alakulhat ki agyhártya-gyulladás. Egyébként lehet láz a mellékhatása, de alapvetően biztonságos oltásokról van szó.
Összehasonlíthatatlanul jobb nem megkapni - megelőzni - egy meningococcus fertőzést, mint a gyógyulás esélyeit taglalni. Ugyan elvileg több, hatékony, elérhető antibiotikumra érzékeny kórokozóról van szó, de mégis az általuk okozta fertőzések akut életveszélyt jelentenek. Sok olyan következménnyel jár(hat)nak ezen fertőzések, amelyek gyógyulás esélyeit rontják. Tehát a javaslatom a kisebb gyermek esetén egyértelmű igen.

Kép
Kép
susytunder

jkriszta-ne hülyéskedj, miért lennél ettől rossz anya? Valamit ennyi kell annak a kicsinek, és ha nincs tej, akkor nincs tej. Ennyi!!! Attól még ugyanúgy fel fog nőni!

Kép
marcsi0503

Kriszta!

Anyukád nem tud már segíteni? Neked véleményem szerint most pihire van szükséged! Szó szerint be kéne költöznöd Zétivel az ágyba 3 napra és ahányszor sír, szoptatni, aztán-amennyire a melegtől el tudjátok viselni- közvetlen testkontaktusban aludni, pihenni! És én szedtem Gravidát a szoptatás 1-3 hónapjában, az is növeli a tejmennyiséget! És szedd a More milk pluszt! Ja, és hívj fel egy szoptatási tanácsadót a LL-Ligától, sok telefonszám van a Kismama magazin hátuljában! Tényleg jó tanácsaik vannak!
A tápszert pedig szopi után add, ha lehet, ne cumisüvegből, mert akkor aztán még nehezebb dolgod lesz, ha még egy cumizavar is bejön a többi gond mellé! És van még az a Szoptanít készülék, ami jó lehet Nektek, mert ott a pótlást egy kis csövön keresztül kapja a baba úgy, hogy közben szopik! Így a melledet akkor is éri szopóinger,amikor nem onnan megy a tejcsi, viszont a tejtermelést nagyon serkenti! Nézz utána, itt a neten is biztos van róla infó!

Márti
borossné becz márta

Márti!
A házirendre való hivatkozást elfogadta szó nélkül a szobatársam. Előnyben voltam, mert ő 2 nappal később jött a szobánkba mint én.

Mzsperx!
Tetszett amit a gyermekágyról írtál. :) Nekem is ez hiányzott, senki nem világosított fel engem sem az első gyerek előtt. :(

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Csak gyors bejelentkezésre jöttem!
Nem leszek 6.-áig, megyünk nyaralni.
Kellemes időtöltést Nektek!!!

:D :D

Ági

Kép
iroko

Ági!
Jó nyaralást nektek! Érezzétek jól magatokat!!!!
PUszi!

dytke

Kriszta!

Hasonló cipőben jártam pár hónapja, mint te. Én meg sem mertem kockáztatni, hogy Benét azzal terheljem, hogy egész nap nem lát a szoptatás miatt. Nagyon féltem a féltékenységtől és attól, hogyan boldogulunk, segítség pedig csak az első 2 hétben volt. Nekem erős önbizalomhiányom is volt szoptatás ügyben, a fiammal nagyon hamar befuccsoltam, és alig volt napi 100 mili tejem. Most tejem akadt, de a cumisüveg azonnal bezavart. Én 1 nap tipródás után úgy döntöttem, fejem, amennyit lehet, és Bene napirendjébe is beigazítható, és azt adom neki, ha kell, kiegészítem, közben meg bőszen ölelgetem a lányom. Nem erre akarlak rábeszélni, félre ne érts, csak leírtam, hogy ezen a dilemmán és rossz érzésen átmentem én is. Ami a fontos, hogy a döntésemben nagy részt az volt a fontos momentum, hogy megmagyaráztam magamnak (és a férjem nekem), hogy a jó anyaság több szempontból tevődik össze, és nem csak erre az egyre kell koncentrálni.
Jó anya vagy, mert mindent meg akarsz tenni, és ez a lényeg!

mtunde

Kriszta! Igazuk van az előttem szólóknak! Az lenne a legjobb, ha 2-3 napig tehermentesiitene a család. Még a főzést is biizad másra, ha teheted. Ami a tejtermelés növelését illeti, én is a 2 óránkénti szoptatásra szavazok. Próbáltad már?

Judit! Hála az égnek, hogy ilyen hamar meggyógyult Vivike! Gondolom, hogy azt a néhány hetet sziivesen kihagytátok volna az életetekből. Melyik bacit tenyésztették ki Vivikénél?

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Ági! Jó időt és jó nyaralást kiivánok én is!!!!!

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Kriszta!
Egyetértek az összes előttem szólóval, a jó anyaság fokmérője nem egyenlő a szoptatás sikerességével.
Attól független nagyon ajánlom Márti módszerét, nekünk is bevált két alkalommal is (egyik mellgyulladás/másik túlfáradtság okozta baj volt).
Nekem barátnőm vígan alkalmazta csecsemő és két éves gyerekkel is, kicsit szoptatta, naggyal játszott-mesélt. Házimunka, főzás stb. meg sajnos úgyis megvár. :lol:

KépKép

KépKép
beneildi

betty: mekkora gyerekeket vittél Londonba? Tök jó lehetett :)
Vendég

Sziasztok!

Nemtudom nektek volt e ilyen jellegű tapasztalatatok, de szerintem nem normális és kicsit izgulok is miatta. Szóval a uh-kkal kapcsolatos. Eleinte 3 héttel kissebb volt mint kellet volna (20. hét kürül) aztán most 3 hete már nagyobb volt mint idő szerint kellet volna lennie néhány nappal. Most meg Csütörtökön be is volt pörögve és nehezen tudta megmérni a doki, de csak 4 napnyi nővekedést mondot az előző uh-hoz képest. Van ilyen szerintetek, vagy csak annak köszönhető, hogy nehezen lehetett megmérni és így rosszak lettek az adatok? :roll:
Ha tudtok segítsetek mert aggodom e miatt! :( :oops:

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Sziasztok!

Bocsi, ha megzavarom a topikot (egyszer már sikerült, amikor privi helyett ide írtam :D :oops: :D ), én régi Szabolcsos vagyok :D, de néha-néha olvaslak titeket is, néhányatokkal más fórumon rendszeresen találkozunk, vagy priviben tartjuk a kapcsolatot :D

Judit babájával történtek miatt szántam rá magam arra, hogy írok nektek. Nem vagyok orvos, így biztosra nem mondhatom, de nagy eséllyel streptococcus baktérium okozta a kislányának az agyhártyagyulladást :( A baba az anyától fertőződhet meg még az anyaméhben (ritkább eset), ill. a szülés folyamán. Ha konkrétabbat szeretnétek tudni róla, akkor szívesen elmondom, amit tudok, de a Várandósság/Streptococcus topikban rengeteg információt olvashattok!!! Szerencsére a legtöbb orvos a terhesgondozás során szűri a kismamát, de sajnos nem mind :( Én azt javaslom (főleg, mint érintett :( ), hogy kérjetek ilyen szűrést az orvosotoktól (egyszerű kenetmintavétel, semmi extra, néhány nap múlva megvan az eredmény), hogy hordozás esetén megkaphassátok ti is, ill. szükség esetén a baba is a megfelelő kezelést, nehogy baj történjén!!!!

Nem vészmadárkodni szeretnék, de egy piti kenetmintavételről van szó, viszont nagyon reális veszélyt jelent, nagyon súlyos gondot okozhat a babánál!!! Ennyin szerintem ne múljon egy baba élete sem.... Szerencsére már a Szabolcsban is voltak orvosok (köztük az enyém is), aki figyelt erre, és kéri a kismamái szűrését, bízom benne, hogy a jóhírű régi MÁV-os, és egyéb kórházakból jött dokik is fontosnak tartják! Kérdezzetek rá az orvosotoknál!

További szép babavárást kívánok mindenkinek, ill. jó egészséget a már megszületett kicsiknek :D
lamme

Liliommano
Az ultrahangon csak megközelítőleg becsülni. Mert ezek becslések.
Nekem az egyik barátnőmnek azt mondták 37 hét első napján, hogy 3 kg a baba, mondta a doki, hogy mire szül kb. 3 és fél kg lesz. Erre megszült 3 nap múlva egy 3 kg. 85 dkg- os gyereket.
Szerintem ne stresszeld magad emiatt, ha gond lenne a doki nem engedett volna haza.

Kép
Kép
susytunder

Na az első mondatot jl leírtam. :oops: Szóval csak becsült adatról van szó.

Kép
Kép
susytunder

Kinga! Sztem se aggódj, mivel egy izgő-mozgó kisbabát nagyon nehéz lemérni. Én most a 3. babámnál már csak arra voltam kíváncsi, hogy a korának megfelelőek-e a méretei, növöget-e, és a keringése is rendben van-e. Még a BPD-t sem akartam tudni, mert ha relatív nagy számot mondanak, akkor amiatt pánikol az ember. Szóval, ha van növekedés, jó a baba keringése, akkor semmi okod az aggodalomra! :wink:
Egyébként a "mellébecslésekről" pedig akár egy topikot is lehetne indítani. :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Kinga! Tényleg ne aggódj, az UH nem egy egzakt tudomány, főleg, ha virgonckodik éppen a bébi :-)

Lamme, én úgy tudom, hogy a streptococcus szűrés kötelező a 36. héten, a MÁVban tuti, de szerintem ezt egy általános, a terhesgondozásra vonatkozó rendelet szabályozza, legalábbis mintha az én dokim ezt mondta volna annak idején. Ha a fiam akár csak egy nappal is előbb akar megszületni, akkor most én is tiszteletbeli Szabolcsos lennék :-)
danann

Kinga,
Az uh csak egy kb. képet mutat, nem igazán kell vele törődni. Óriási tévedések lehetnek, nővéremnek azt mondták, hogy 4 kg felett lesz a babája az uh alapján. Végül 3000 g lett. Nem kicsi különbség. Ha mozog a baba, akkor nehéz lemérni. Nekem volt olyan, hogy az uh alapján összement Dóri feje :lol:

Lamme,
Igazad van, tényleg fontos szűrés. Nekem is megcsinálták, de a doki elfelejtette közölni, hogy pozitív vagyok, így csak szülésnél tudtam meg. Akkor picit megijedtem, persze kaptam antit, és minden rendben volt. Azért szólhatott volna, volt rá pár hete :?

Danna,
Elvileg igen kötelező, gyakorlatilag meg nem mindenhol csinálják ezt a szűrést.
Vendég

Sziasztok!

Lamme, nálam is végeztek szűrést, ami negatív lett.Lehet téves lett az eredmény??
Mellesleg a kórházban nem tudták megállapítani, hogy milyen baktérium, ugyanis a lumbalpunctio negatív lett. Úgyhogy nem tudom, a lényeg, hogy minden rendben :D

KépKép
b_judyt

Kinga, amikor már 39.hetes voltam, a doki kicsi fejet mért a babámnak, kb a 35. hétnek felelt meg. Meg is ijedtem rendesen, de mára akkora feje van, hogy alig bírja el :lol: :lol:
A legkisebb sapik nem is voltak jó rá újszülöttkorban sem. Úgyhogy szerintem se aggódj :!:

KépKép
b_judyt

Judyt,
Sajnos az, hogy egyszer negatív lesz az eredmény, mondjuk a 36 héten nem jelent semmit, mert bármikor pozitív lehet még utána. Ezért van az, hogy sok helyen nem nézik meg, mert szerintük felesleges.
Vendég

Nem úgy akartam írni, hogy az se jelent semmit, hanem az se jelent 100%-os biztonságot.
Vendég

Sziasztok!

Iricc - Nagyon irigyellek, hogy évente mehettek! Én is imádom Londont!!! ÉS most már a babyruhák sem maradtak ki nekem sem, bár azért igyekeztem visszafogni magam. :lol:

JKriszta - Bár én még nem vagyok gyakorló anyuci és valószínűleg néhány hónap múlva ugyanazok a paráim lesznek, mint neked, de nem hinném, hogy attól lennél rosszabb bárkinél is, hogy tápszerrel pótolsz. Dávidnak éppúgy szüksége van rád, mint a Csöppségnek, teljsen érthető, ha a robbanáshatáron van. Sok mindent olvasok sokféle helyeről, de a végkicsengése mindegyiknek az, hogy úgy csináld, ahogy az ösztöneid diktáklják és ha ahhoz tápszer kell vagy cumi, akkor legyen úgy. Konkrétan én is tápszres gyerek voltam és semmi gondom az anyukámmal emiatt és soha nem is volt!!!! :D

Judit - Örülök, hogy végül mnden rendben vivivel!

Ági - Jó pihenést nektek!

Panndi - 5-6-7. osztályt fejezték be most a srácok. 5-esek voltak a legtöbben (22-en), mert ők a saját osztályom (voltak). 6-7.-ből még 20-an.

Lamme - Köszi az infot! Ezek szerint a mi dokink megcsinálja majd ezt a szűrést kérés nélkül?

Csajok!!! Jövő hétvégén esküvőre kell mennem, de még nem találtam a célnak megfelelő ruhát. Nincs valami ötletetek, hogy melyik boltaban lehet csinos kismama rucit venni? Ja, és ha lehet, akkor ne 20 ezerért mert pontosan kétszer kell felvennem, most més majd augusztusban.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

liliommanó ez teljesen normális dolog. simán félre lehet mérni az UH-gal, főleg ha nagyon szambázik a gyerek. akkor van ok aggodalomra, ha tartósan, tendenciaszerűen mérik egyre kisebbnek a koránál...
ez inkább egy ügyetlen doki, régi UH készülék, és ficánka gyerek együttállása :) szerintem ne aggódj ezen...
az én lányomat már a 36. héten 3 kikó fölöttire saccolták, aztán megszületett 2850 gr-mal (mondjuk ez a jobbik eset, mintha fordítva lett volna :D )

Kép
Kép
Kép
iricc

Sziasztok!

Danann: Én úgy tudom a már említett topik alapján, hogy a strepto szűrés nem szerepel a nőgyógyászati protokollban, de a szűrést rendszeresen végző orvosok általában a 35-36. héten nézik meg, ahogy te is írtad.

Judyt: Pandácskának igaza van, a negatív eredmény nem feltétlen jelenti azt, hogy a szervezetben nincs jelen, ugyanis a baktérium mennyisége változik, hol több, hol kevesebb, ezért a tesztek eredménye nem 100% :( Mivel nem adhatnak ha kell, ha nem antibiotikumot mindenkinek, ezért szokták a 35-36. héten elvégezni a szűrést, így negatív lelet esetén nagy valószínűséggel nem fog a babának gondot okozni, vagyis nincs teendő ezzel kapcsolatban. Pozitív lelet esetén pedig kezelni kell a helyzetet. Fontos tudni, hogy ha már volt valakinek pozitív lelete, akkor már egész életében hordozónak tekintendő :S Kötelező irányelv még nincs sem a szűrésére, sem a kezelésére, így a koraszülöttek esete sincs megoldva, legalábbis Mo-n. Néhány országban a koraszülötteknek kötelezően adják az antibiotikumot a fertőzés elkerülése miatt.

Bettyna: Nekem a dokink egy olyan dolog miatt nézette ezt meg még a huszonvalahanyadik héten, amire sok doki csak legyintett volna, hogy ez a terhesség miatt van. Aztán még kétszer nézette meg, a második negatív lett, a harmadiknak nem tudom az eredményét, mert előbb szültem :D Szerintem a mi dokink automatikusan nézeti, de kérdezz rá, az a biztos :wink:
lamme

Bettyna
Pont ma voltam a C&A- ban nagyon szép ruhák vannak kismamáknak. Kicsit morgolódtam is, hogy mikor én akartam venni alig volt választék, most bezzeg....
Viszont nem mindenhol van nagy választék most sem. Az Árkádban és a MOM parkban jó, nem tudom neked valamelyik közel van e.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!
Mindenkinek köszönöm a nyugtató szavakat bíztam benne, hogy csak a mocorgása lehetett a gond. Amúgy a Flowmeria: Kzs-n RI (fogalmam sincs mi ez) értéke és a súlya volt kevesebb mint a korábbin.

Még 1 kérdés: Málnalevél teából lehet túl sokat inni (túladagolni) vagy csak a reggel, este 2-3 dl?

Dytke- Köszi a tájékoztatót amit küldtél

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

betty: mi is esküvőre megyünk jövőhéten :lol:

Én két esküvőn voltam pocakosan, de nem volt semmi normális ruha, így nadrágfelső párosításnál maradtam. De most aztán beruháztunk egy szoknyára és egy felsőre! :lol:
Tök jó, hogy ilyen "kicsi" gyerekekkel voltál :lol:
Vendég

Sziasztok!

A streptococcus tenyésztés nem kötelező. Az én dokim is ajánlotta, egyszer a 26. hét táján, mert ha fertőzött vagyok, nagyobb a koraszülés esélye, és egyet a 36. héten. Még külön fizetni is kellett a laborért (magánrendelésen).

Pocakos alkalmi ruhákat a C&A-ban néznék én is, a 2in1 a Mammut mellett a Lövőház utcában van, de az drágább, és van több jó pocakos bolt a Baross utcában, ha a Kálvin tértől sétálsz a körút fele, mivel ott van az I-es Női Klinika, oda települt egy csomó kismamabolt.

mtunde

Én fertőzött voltam, a 40. héten derült ki, mert elfelejtettem elmenni a leletért :oops: , és túlhordás miatt indított szülésem volt, elkerült a koraszülés szerencsére :lol: Szűrni tényleg nem árt, az tuti!
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Köszönöm a ruhavásárlással kapcsolatos infókat, asszem ma a nyakamba veszem a várost.

Lamme - Köszi, 2 hét múlva kell felhívnom a dokinkat, majd rákérdezek erre is.

Panndi - Kicsit azért izgultam, hogy hányszor ütik majd félre a tranzitszálláson a szobakódokat vagy hagyják el a telefont, ilyesmit, de nem sikerült nekik, szóval nagyon büszke vagyok rájuk, meg magamra is - jól "idomítottam" őket. :lol:
A lagziban majd gondolok rátok! :D EGyébként én is előnyben rsézesteném a nadrágod megoldást, akár halászban is, mert akkor biztosan nem dörzsölődne ki a combom, amit ki nem állhatok! :roll:

Dytke - Melyik napokon és mikor is van a kismami torna a kórházban? Te jársz még? Át lehet ott öltözni valahol? Valami extra felszerelést kell vinni?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Betty, én meg most a szoknyákra vagyok beindulva :lol:
Tegnap megvolt Zsófi első vonatozása :lol:
Vendég

Betty, én is a Baross utcában, a maternelle boltban vettem tavaly esküvőzős nyári ruhát, szerintem ráadásul féláron, mert kifutó modell volt vagy szezon vége (augusztusban vettem, inkább ez utóbbi a valószínű, csak már nem emlékszem) maternelle.hu az oldaluk. Volt nekik valami kicsit hosszú szárú, pocaktartós bugyijuk is, azzal hordtam, mert a combom nekem is kidörzsölődik ám :-)

Panndi, végre valami, amiben le vagytok maradva :lol: Zsófi mindent olyan hamar csinál, de vonatozásban mi már irtó rutinosak vagyunk ám: több, mint két hónapja hetente egyszer megyünk a nagyszülőkhöz Gödre kettesben :-)
danann

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?