Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Voltunk tegnap kardiológián. Mírának semmi baja. A billentyű tartó húr mellett ahogy áramlik a vér, megpengeti a húrt és annak a zöreje hallatszik. Azt mondta, hogy a magunk megnyugtatására 1-2 éves korában vigyük vissza kontroll vizsgálatra Mírát.

Iricc!
Üdv. újra a csapatban! Gratulálok a 2 csíkhoz. :)

Nincs ellene Szabó doki a gátvédelemnek, de elmondja a saját véleményét is az egészről. Nekem az inkontinenciára hívatkozott. Azt mondta, hogy aki gátvédelemmel szül, annál nagyobb esély van arra, hogy később vizelettartási problémája lesz. + azt is mondta, amit mtunde írt. (minden szentnek maga felé hajlik a keze :) )
Szerintem érdemes intimtornázni gátvédelem (szülés) után és így kivédhető az inkontinencia.

Márti!
Örülök, hogy minden rendben veletek.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

rozsaág, látom, már szültél :)
hogy volt az apás látogatás? (mindenki átugrotta úgy látom a kérdésem :))

KépKép Kép
mzsperx

Márti -nagyon örülök, hogy minden rendben!!!

Rozsaag- annak is örülök, hogy Mirával is minden ok!!!!

mzsperx- az apukák bemehetnek a szobába fél 5 és 5 között. De többen írták, akik most szültek, hogy ezen az időn kívül is, és nem is csak az apukák bejárnak a szobákba. Ezt a szülésznő is mondta múlt szerdán a szülőszobalátogatáson, hogy sokszor megszegik a szabályt. Szerintem azért a szobatársakkal ezt meg lehet beszélni. Ha adsz egy mailcímet elküldök neked egy tájékoztatót a kórházról. Egy nemrég szült anyuka küldte el pár hónapja.

Nem értem ezt a magnézium dolgot. Nekem pont múlt pénteken mondta (telefonon) a doki, hogy szedjek MagneB6-ot, mikor kérdeztem, hogy normális-e, hogy menés közben bekeményedik a hasam. Eddig pezsgőtablettát ittam, így csak nagy ritkán görcsölt be a lábam. általában akkor, ha 1-2 nap elfelejtettem inni. Jövő héten megyek a dokihoz és megkérdezem, hogy akkor most mi van, szedjem, vagy ne.[/b]

dytke

Dytke-a megnézium nem csak a lábgörcs ellen van, hanem a méhkeményedések ellen is, mert lazítja az izmokat, így nem engedi a méhet feszülgetni. Viszont épp ezért lehet, hogy a szülésnél a tágulást is akadályozza, és nem hagyja a méhet dolgozni. Azért jutott eszembe, mert nekem már csak 3-4 hetem van hátra, és nem szeretném, ha emiatt lenne nagyon lassú a szülés, de ez biztos nincs kőbe vésve, csak kíváncsi voltam, hogy mások hogy vannak ezzel. Ma megyek a dokimhoz, úgyhogy mindenképp megkérdezem róla.

Üdv: Marcsi

Kép
marcsi0503

dytke, megköszönöm atájékoztatót!
muzsi19@gmail.com

magnézium: neked még teljesen rendben van, de 37 hét után már elvileg lehet szülni, akkor már kár szedni...

KépKép Kép
mzsperx

Marcsi - köszi a választ. Értettem a hozzászólásokból, hogy a méhösszehúzódások miatt "nem szabad" a vége felé szedni. Én most a 34. hét közepén vagyok, akkor ha ez tényleg így van, akkor nem célszerű csak 2-3 hétig szednem. Én is megkérdezem a dokimat, de azért légy'szi írd meg, hogy a tiéd mit mondott. Köszi :)

Mzsperx - elkültem a tájékoztatót

dytke

dytke-mindenképp megkérdezem, hogy meddig javasolt a szedése, és megírom. Én Magne B6-ot szedek, annak a tájékoztatóján semmilyen információ nincs ezzel kapcsolatban.

Kép
marcsi0503

Rozsaag
Örülök, hogy minden rendben Mirával, mi holnap megyünk oltásra, és akkor beszélek a doktornővel.
Leírnád nekem, hogy hogyan zajlik egy ilyen vizsgálat? Tényleg olyan hosszú, és nyugodtan kell maradnia a gyereknek?

Közben én is elmentem orvoshoz, mandula gyulladásom van, nem sima torokfájás, úgyhogy muszály orvosságot szednem. Másrészt kaptam beutalót laborba a hajhullás miatt, iváncsi leszek az eredményre.

Kép
Kép
susytunder

Susy-nem mondta az orvos, hogy esetleg a mandulagyulladás miatt hullik a hajad? Vagy a torokfájás nem tart túl régóta?

Kép
marcsi0503

Susy - remélem nincs nagy baj! A mandulagyulladás simán okozhat hajhullást. Nekem 2,5 éve vették ki, mert kiderült, hogy minden bajom (hajhullás, arcüreggyulladás) onnan gyökerezik, pedig észre sem vettem, hogy be van gyulladva, soha nem fájt.

Szorítok, hogy holnap titeket is megnyugtasson a doki Kristóffal kapcsolatban (is)!!!!

dytke

Marcsi
A hajhullás elvileg szoptatós anyáknál normális, mert kiürül a szervezet vitamin háztartása, ilyenkor felléphet vashiány. Mi is erre gondolunk, de nekem van egyéb panaszom is, mostanában sokat fáj a fejem, szédülök, fáradt vagyok igazából ok nélkül, mert szerintem nagyjából eleget alszok és Kristóf jó fiú. Szóval nem fog ártani az a vérkép. A torkom, vagyis mandulám 2 napja fáj, gondoltam, hogy nem csak sima megfázás, mert amikor nyelek nagyon fáj, ezért mentem orvoshoz, de mondtam, hogy szoptatok annak megfelelő orvosságot adott.

Kép
Kép
susytunder

Dytke
Írok majd, hogy mit mondott a doki. Nem hiszem ,hogy amandulagyulladás összefügg a hajhulással, mert a hajhullás már egy jó ideje tart. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Bevallom, egy ideje már olvasgatlak Benneteket, és gyönyörködöm a gyermekeitekben :)
De így a szülés közeledtével (35. hétbe léptünk :) ), első babával, már kérdeznivalóm is egyre több akad. Remélem, nem veszitek tolakodásnak a kérdéseimet, és tudtok nekünk segíteni.

Az egyik, ami érdekelne, hogy egy fogadott szülésznőnek mennyit "illik" manapság adni, illetve mikor "illik" a borítékot átadni neki...

A másik kérdésem pedig az lenne, hogy ha marad ez a hőség, miben célszerű hazahozni a picit, és éjjelente miben tanácsos altatni, hogy ne melegedjen túl, és ne is fázzon meg.

Nagyon köszi mindenkinek a segítséget előre is.
Üdv:
Anna
bajusza

visszaolvastam kicsit, sok okosságot találtam. ez a szülésfelkészítő most akkor hogy is van, egykor vagy kettőkor kezdődik (kivéve a második szerdát :))??? úgy látom, érdemes lenne még így harmadjára is elmennem. :D

márti, nem tölt el örömmel, hogy azt írod, hogy ki-be mászkálnak a népek a kórtermekbe :(((
hány fizetős szoba van, és mennyibe kerül? így már lehet én is meggondolom!

a megküldött tájékoztatóból meg azt olvasom, hogy cukros vizet adnak folyadékpótlásképp a gyereknek. hát, ez kiakasztott, anno nem volt ilyen :(

sárgaság esetén meg már van mobil kékfény? király. csak kérdés, mennyi? mert ha 10 babából egynek jut :DDD fúú, de utáltam noémivel feljárkálni szoptatni... meg persze aludt, és asszem 15 percünk volt, hogy csináljunk valamit, háááát.

KépKép Kép
mzsperx

sziasztok!

Én a magnéziummal ugyanúgy jártam, mint mzs. Egészen a szülésig szedtem első alkalommal, és bizony fájásgyenge voltam, az oxitocin is alig akart hatni (cserében viszont nagyon fájt).
én azt hallottam, hogy a magnézium a méh oxitocin megkötő receptoraiba köt be, és lefoglalja őket. ezért mikor érkezik szülés közben az oxitocin, nem hat a méhre, mert nincs hova bekötnie.
na másodikra már rafkós voltam, 36. héten leálltam a magnéziummal, és klassz, gyors szülésem volt. (igaz, málnalevél teát is ittam jó sokat) :D

gátvédelem: lehet benne valami, mert első gyerekkel gátmetszésem volt, és utána semmi bajom sem volt.
a másodikkal gátvédelem volt, és bizony most elég nehéz megállítanom a pisilést... azért én a gátvédelem és intim torna párosra szavaznék :D

Kép
Kép
Kép
iricc

dytke: én a 36. hétig szedtem a magnéziumot .

susy: én is szédültem és rosszul voltam hónapokig szülés után, aztén elkezdtem elevitet szedni, és jól lettem :wink:
Vendég

Rózsaag, örülök, hogy Mírával minden rendben! Susy, reméljük nálatok is minden okés lesz!

mzsperx, sajna az ÁEK-ben nincs fizetős egyágyas szoba :(
a szülők iskolája ált 2-kor kezdődik (kivéve 2. szerda), de előtte 1 órától szülőszoba látogatás van (legalábbis utoljára így volt).

Kép
Kép
szalamandra

rózsaág: ja igen, én is örülök Mírának, ez jó hír :D
Vendég

Gátvédelem
Én nem csak az inkontinenciáról tudok, hanem arról is, hogy méhsüllyedést okozhat. Ez pontosan nem tudom mit takar, de nem hangzik túl jól. Nekem a dokim azt mondta meg lehet próbálni, de nem mindeáron. Bár nálunk nem volt ilyesmire szükség a császár miatt.

Anna
Írok privit, abban leírom, amit tudok.

Kép
Kép
susytunder

Gátvédelem-bár mivel még sose szültem, ezért nem tudom, hogy milyen fájdalmakkal jár a gátvarrás gyógyulása, valahogy mégis úgy vagyok vele, hogyha vágni kell, hát vágjanak. Valahogy nem érdekel ez a dolog. Rettegnék attól, hogy vágás helyett inkább repedek-szakadok, az valami borzalmas lehet! Bár lehet, hogy ezt is csak a túl kényelmes "énem" mondatja velem, tisztában vagyok vele, hogy fájni fog, nem is akarom elkerülni ezt, mert ezt is át kell élni, úgy lesz teljes az egész, de azért ésszerű határok közt!

Kép
marcsi0503

Sziasztok!

Rozsaag! Én is örülök, hogy minden rendben Mirával! :D

Magnézium: Képzeljétek, hogy jártam vele! Én is szedtem, de csak néhány darabot, mert engem meghajtott, hasmenésem lett tőle. A dokim szerint is ez lehetett az ok. Amint abbahagytam, minden rendben volt. Mivel már a 36. hetet betöltöttem, iigy már amúgy sem volt olyan fontos. Még iigy is, Gábor kivárta az idejét, és csak a betöltött 41. héten elégelte meg a helyszűkét. :D

Anna! Ugyan nem tarozom a rendszeres topikiirókhoz, de üdv a topikban!!!!! :D
A hálapénzre vonatkozó kérdésed is már korábban alaposan ki lett "vesézve", de talán a mostanság szült anyukák napra kész információval szolgálnak ezzel kapcsoltatban is. Én úgy tudom, hogy 30 eFt-nál kezdődik a szülésznők honoráriuma. Mi mindig közvetlen szülés után köszöntük meg a szülésznőknek a segiitséget.
Ami a babák öltöztetését illeti, Gáboromra (tavaly a 40 fokban született, és kb. 40 fokban jöttünk haza) egy vékony pántos rugit, egy r.ujjú szintén vékony bodyt adtam. A biztonság kedvéért egy vékony kis sapit is ráhúztam, mivel tatottam attól, hogy a kutacsát éri a nap. (Erre külön felhiivták a figyelmünket.)
Akkor már nektek sincsen sok visszaszámolni valótok. Kisfiút vagy kislányt vártok? Gondolom, hogy már a névválasztáson is túlvagytok....

Iricc! Gratula a két csiikodhoz!!!!!!!! :D

Mzsperx! A cukros viiz az egyik, de a cumisüveg cumija....... no, hát ez minden képzeletet felülmúl! Még a múlt századból ittmaradt cucli van elég sok cumisüvegen, amiből ömlik a cucc. Jobban jár az ember lánya, ha maga visz otthonról egyet. A szomszédasszonyom hétfőn szült és -apuka kérésére- már hétfőn este sterilizáltam neki a cumisüveget és a mellsziivót. Odabent -apuka elmondása szerint- segiitenek neki a saját dolgait sterilizálni.
Viszont ha már itt tartunk: első császáros szülés után most spontán és normál úton szült! A szülésznőjét nagyon diicsérte a párja is.

Panndi!
A Te csiikjelentésedet is nagyon várom már! :wink: :D

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok!

Szerintem van egy kis félreértés itt 1-2 témában, de csapjatok le, ha butaságokat írok! :lol:

Magnézium: egyrészt arról még nem hallottam, hogy lassítaná a szülés menetét,persze lehet, az viszont saját tapasztalatból tuti, hogy a 2. szülés akármit csinálunk is, normál esetben fele-harmada annyi időt vesz igénybe, mint az 1. Én az első 2 szülésem alatt egy szem Mg-t sem szedtem, az 1-t 14óra alatt, a 2-at 5 óra, 20 perc alatt szültem meg! A dokim is azt mondta, hogy ez a normális, a 2. szülés és terhesség általában a legkomplikáció-mentesebb és gyorsabb is mint az 1, a szervezet már tudja a dolgát!
Viszont:azért nem szabad betöltött 37. hét után szedni a Mg-t, mert, ahogy írtátok is, valamennyire raktározza a szervezet, és úgy ellanyhítja a simaizmokat, hogy a szülés egyszerűen nem indul be időben, nagy a túlhordás veszélye (a barátnőm így hordta túl 2 héttel a kislányát, aki aztán császármetszéssel jött világra, bomlott már a méhlepény, zöldellt a magzatvíz és cérnavékonyra zsugorodott össze a köldökzsinór,mindez csak azért, mert a dokija elfelejtett szólni, hogy hagyja már abba a Mg szedését! A kislány oxigénhiányos lett és szerencsére "csak" tanulási zavarai vannak! Simán rámehettek volna mind2en)!

Fizetős szoba: Dokitól kell megkérdezni, mert lesz 5-6 db,ahogy elkészül az orvosi pihenő! 6.000.-/éjszaka lesz az ára!
Egyébként én úgy gondolom, megyek a 3 ágyasba és ha kell, házisárkányt fogok játszani, megkérem a szobatársakat, hogy ugyan tartsuk már be a házirendet és, ha nem megy szólok a nővéreknek meg a dokimnak is! Ez utóbbinak egyébként nagy hatása tud lenni, már tapasztaltam!
Lehet, hogy mások szemében ez bunkóság, de nekem van itthon már 3 gyerekem és tapasztalatból tudom, hogy kell a nyugalom és kijár a kizárólagosság, legalább abban az 1. pár napban minden újszülöttnek! És, ha már egyszer benne van a látogatási rendben, hogy NINCS kórtermi látogatás, akkor ne kerüljön már nekem 18.000.-ba, hogy ez tényleg így működjön!! Mert egyébként meg olyan szívesen segítenék az első babásoknak a szoptatásban, meg jókat lehet dumcsizni is, míg alszank a babák! És azért jó lenne szólni valakihez, aki felnőtt 3 napon keresztül! Szóval nem azért, mert antiszociális lény vagyok!
Egyébként mindennek ellenére elképzelhető, hogy mégis fizetősben kötök ki, ha addigra kész lesz, de az is visszatart ettől, hogy oda meg bejöhetnének a látogatók, és tudom, hogy nagyon hülyén hangzik ez, de bizony nekem vannak olyan rokonaim, akik képesek 2 órát is nyugodtan ott ülni! Ez volt a Rókusban is, na és azért az sem hiányzik!
Aki mostanában szül, írja meg majd légyszi, hogy sikerül-e az egyébként nyilvános és kiírt látogatói szabályokat betarta(t)ni!

Márti
borossné becz márta

Márti! Igen, éppen a simaizom laziitó hatása miatt szedetik a kismamákkal a Mg-ot, ha az átlagosnál többször keményedik a hasuk. Nekem is sokszor volt kemény a hasam, ezért javasolta a doktor a magnéziumot.
Az első és a második baba születését illetően tényleg jobb időt futottatok! :D Majd a 3. és a 4. baba születésének összehasonliitását is kérlek iirjad meg! Talán még én is érintve leszek a témát illetően... :lol:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Lányok, ugyan végül nálam sem derült ki, hogy ment volna a gátvédelem, vagy nem, de azért én azt gondolom, hogy alapvetően a természet nem törekszik arra, hogy egy nő teljesen tropára menjen a szüléstől! Én nem hiszek abban, hogy ez a rengeteg beavatkozás minden esetben szükséges, és hogy a csodás-nagyhatalmű dokik nélkül szépen kihalnánk. Elég jól elvoltunk nem kevés ideig nélkülük is :-) Persze, vannak komplikációk, amikor kell a beavatkozás, ez tény. Meg az is, hogy ha nem örekedne az emberiség ki tudja, mióta, hogy minden természetes ösztönt kiírtson magából, akkor sokkal könyebb lenne pl a szülés is. A leghatékonyabban mi magunk tudjuk akadályozni a természetes lefolyást, azzal a rengeteg tudatos vagy tudattalan félelemmel, amivel jól felvértezzük magunkat, hála annak a sok ködösítésnek, meg tabunak, meg mittudomén még minek, amit a szülés köré építettünk. Na persze azt se felejtsük el, hogy tisztelet a kivételnek, de mi elég 'ványadtak' vagyunk eleinkhez képest, mivel baromi kényelmesen élünk, ez meg ugye mégiscsak azt indokolná, hogy minél több külső segítséget vegyünk igénybe. De azért én ebben továbbra sem hiszek, normális esetben. Hajrá intimtorna! :-)

Tücsi, elárulod, ki volt az a szülésnő, akivel a szomszédék meg voltak elégedve? Hátha van itt egy-két topiklakó, aki szülésznőre vadászik :wink:
danann

[quote="szalamandra"]
írta:
szalamandraa szülők iskolája ált 2-kor kezdődik (kivéve 2. szerda), de előtte 1 órától szülőszoba látogatás van (legalábbis utoljára így volt).

ahamm, így már minden világos!!!
köszi

KépKép Kép
mzsperx

Liivia! Természetesen, leiirom a szülésznő nevét. Bruckner Icának hiivják és talán tavaly ő kapta "Az év szülésznője" ciimet.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Susy!
Nagyjából 25 perc a vizsgálat. Ebből 10 perc az uh. Ekkor végig nyugodtan kell feküdnie a babának. Én cumit adtam a szájába és folyamatosan beszéltem hozzá. Utána ekg-t készítettek, majd vérnyomást mértek és a végén rátették a lábujjára a pirosan világító csipeszt (bocs most nem jut eszembe mit mér, pedig még tanultam is :oops: talán a vér oxigénszintjét???) Késő van, már nem vagyok beszámítható teljesen.

Anna!
Szülésznőnek nem a szülés után, hanem a bent tartózkodásom alatt adtam oda a pénzt. Felhívtam telefonon amikor tudtam, hogy dolgozik és átmentem hozzá a szülőszobára.

Mzsperx!
Igen, megszületett Míra! :)
Nálunk a házirendet betartották a szobatársaim, az apukák csak abban a félórában jöttek be amikor lehetett. Az egyik anyuka rokonai bepróbálkoztak, de rögtön szóltam, hogy tartsák be a házirendet. (Márti, nem bunkóság!!! Ez a minimum, hogy betartjuk!)

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Én gátmetszéssel szültem, és nem volt vele gondom. Fájt pár napig, persze, de én a repedéstől nagyon féltem.

Tücsi: csíkokat én is várom :wink:

Márti: teljesen jogos, amit írsz a fizetős szobákról, szerintem sem bunkóság szólni, hanem ez az alap!
Vendég

Sziasztok!

Voltam tegnap dokinál, azt mondta, hogy még a héten szedhetem a magnéziumot, de utána már ne, jövőhét kedden töltöm a 37. hetet. Azt mondta, hogy normál esetben, amikor teljesen zárt a méhszáj, akkor a 37. hétnél abba kell hagyni, hogy a szülésre tudjon ürülni a szervezetből, és ezzel kicsit hagyja dolgozni a simaizmokat. Persze más helyzet az, hogyha valakinek idő előtt nyitva van a méhszája, vagy egyéb problémája van, de erre nyilván (reméljük) mindenkinek felhívná a figyelmét az orvosa. Szóval a lényeg a lényeg: a 37. hétig nagyon jó dolog a magnézium, de utána le kell vele állni.

Megcsinálták tegnap az első ctg-t. Hát nem volt egyszerű, a pocaklakóm egy fél percre sem volt hajlandó nyugton maradni, folyton elkúszott a vizsgálófejtől, és még jól meg is rugdosta néha. tegnap 8-an voltunk ilyen vizsgálaton, és állítüólag minden eredmény ilyen lett, mert a gyerekek totál be voltak zsongva. Biztos volt valami a levegőben.

Üdv: Marcsi

Kép
marcsi0503

Én is gátmetszéssel szültem, de nem is éreztem a vágást. A varrás fájt, de utána olyan volt, mintha ott se lett volna. Egy percig se szenvedtem tőle. Szerencsém volt... Mondjuk volt helyette aranyér :?

Rozsag,
Örülök, hogy minden rendben van Mírával!!!

Fizetős szoba: Szerettem volna fizetősbe menni, de akkor nem volt. Nem bántam meg, szerencsére jó szobatársaim voltak.
Vendég

Márti, én úgy örülnék, ha tényleg lenne fizetős szoba, de ahányszor csak rákérdezek (doki, kórház) mindig nem a válasz, és mindig hivatkoznak a zsúfoltságra. Te hogy tudod, mikorra készül ez el? Amúgy azért szeretnék fizetősbe menni, hogy Apa egész nap ott lehessen velünk, és az a néhány családtag, akik közel állnak hozzánk, szintén bejöhessenek egy kis időre (húgom, apukám, anyósom). De leginkább apa miatt, olyan nehéz elképzelni, hogy miközben mindent együtt, akkor pont most, mikor a babánk az első napjait tölti majd a világban, akkor el lesz zárva tőlünk :( ez nekem fáj. De az Istvánt sem vállaltam be, a látogatóhaddal.

Kép
Kép
szalamandra

Sziasztok!!!!

Újra itthon!!!!
Igyekeszem újra felvenni a lépést veletek, csak gyorsan átfutottam az elmúlt hét oldalait és megcsodáltam a képeket!

Velünk minden rendben, London szuper volt, pocaklakó nagyon jól viselkedett, nem bántotta a mamáját. :) Szerncsére más gyerekét sem sikerült elhagynom. 8) :lol: Részletekkel nem fárasztalak benneteket, csak ha érdekel.
Kép London Eye

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Szia Betty!
Üdv újra itthon! Örülök, hogy jól éreztétek magaokat!!

dytke

Dytke -Köszi!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Megkaptuk ma a 4 hós védőoltást, és hát már nem lepődöm meg a szokásos védőnői hülyeségen :twisted:
Kristóf 5 hét alatt 70 dkg- ot hízott.
Védőnő:" Jujj, nagyon sokat hízott, vissza kell fogni ezt a gyereket"
Apa kicsit furán nézett, én meg mondtam, jó rendben visszafogom. :)
Bementünk a doktornénihez, mondom neki, hogy le lettünk tolva, mert sokat híztunk, mire a doktornéni: " Csak hagy gyarapodjon az a gyerek, nem kövér, szépen fejlődik"
A védőnőre ránéztem és csak elhúztam a számat kicsit. Nem szólt egy szót sem. Volt egy olyan beszólása, amin nagyon ledöbbentem. Azt kérdezte tőlem, hogy mennyi túrórudit és krémtúrót adok a gyereknek. Én meg csak néztem rá, hogy egy 4 hónapos gyereknek mennyit adnék? :roll: Szerintetek normális?

Szeretnélek titeket kérdezni a gennyes agyhártyagyulladás elleni védőoltásról. Valaki beadatta/beadatja közületek? Mi szeretnénk. Pont ma olvastam egy cikket, hogy egy 15 hónapos kisfiú meghalt, és a kórházban nem jöttek rá mi baja, azt mondták a jelentkező foltokra, hogy bolhacsípés. Ahogy ott le volt írva a történet, elbőgtem magam. Nem bírok azóta sem napirendre térni fölötte. :cry:

Júli 21- re kaptunk időpontot a kardiológiára, de a dokinéni most is azt mondta, hogy nincs baj, de menjünk.

Bettyna
Mesélj milyen volt London? Én kiváncsi vagyok rá. :)

Kép
Kép
susytunder

Susy! A védőnőtök tényleg nem áll a helyzet magaslatán. Remélhetőleg csak viccelődni próbált és nem komoly a megjegyzése. Túró rudi nyam-nyam...... :D
Az oltást mi nem adattuk be, de lehet, hogy beadatom Gábornak is. Peti oltva lett (kampány oltás), Ádi nem.

Bettyna! Ugye, hogy nem szabad kihagyni Londont? :D Örülök, hogy minden jól sikerült. :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Susy!

Én beadattam mind3 csemetémnek! Alaposan utánajártam, a nőgyógyászomtól a gyerekorvosunkig mindenkit végigkérdeztem ( a gyerekorvosunk egyébként infectológus is) és azt mondták, ez (Meningococcus C elleni)tényleg fontos, de ha nem jár közösségbe, úgy érdemes csinálni, hogy, mielőtt 1 éves lesz Kristóf feliratod és kiváltod az oltóanyagot, amit aztán beteszel otthon a hűtőbe és ahogy betöltötte az 1 évet, beadatood, 1 éves kor után ugyanis alig támogatja már a TB és csecsemőknek viszont 3 oltás kell,mert még nem elég fejlett az immunrendszerük, 1 éves kor után viszont elég 1 oltás (ebbe is a gy.orvosunk avatott be, hogy így érdemes)! Nekem a 2 nagy így kapta meg, Berci pedig még 1 éves kora alatt 3x, mert féltem, hogy a legnagyobb hazahozza az oviból(nálunk az oviban már volt fertőző agyhártyagyulladás, amikor még dolgoztam)!
Amit még érdemes, az a Pneumococcus elleni védőoltás, ez egy csomó betegség, köztük egy másik fajta agyhártyagyulladás, tüdőgyulladás és középfülgyulladás ellen védi meg a gyerkőcöt és, bár nem nagyon reklámozzák, de 2010-től bekerül az EU utasítására az oltási programba, addig viszont ingyenesen beadják szeptembertől azoknak a gyerekeknek, akik addig még nem töltötték be a 2 évet! Úgyhogy ezt mindenképp érdemes kérni, mert állítólag töredékére csökkenti az ovis betegségek számát, de nem feltétlen juttatják el a hírt minden szülőhöz! Ha eddig egy csecsemőt beoltottak ellene, az 3x-i oltással kb.80.000.-be került, most meg ingyen lesz, de külön kérni kell ! A doktornénink szerint ez az igazi esélyegyenlőtlenség!

Szalamandra!

Akkor Te is harcolni fogsz a házirend betartásáért? :lol: Nem mondtak konkrét dátumot, csak, hogy amint az orvosi pihenő elkészül, mert az átalakítások miatt az megszűnt vagy mi és addig ezekben a szobákban ( a leendő fizetősökben) pihiznek a dokik! 1. babával viszont nem biztos, hogy szerencsés, csak akkor, ha nagyon elszántan véded a saját és a babád érdekét, mert mint látjuk a többiek tapasztalataiból, a nővérkék(tisztelet a kivételnek) nem állnak a helyzet magaslatán, ami a szoptatás segítését illeti, és ha egyedül vagy, esélyed sincs arra, hogy olyan szobatárstól kérj tanácsot, aki már nem az 1. babáját szoptatja! Én a 3-al mentem fizetősbe,akkor tényleg nagyon jó volt, de nem tudom, mit csináltam volna az 1-nél, ha a többiek nem próbálnak segíteni!

Rózsaág!

De jó, hogy Míra rendben van!
Amikor kérted, hogy tartsák be a házirendet, nem néztek Rád ferde szemmel? Nem, mintha engem bántana, csak kiváncsi vagyok a tapasztalatodra!

Márti
borossné becz márta

Dytke
Küldd el nekem légyszi a kórházi tájkoztatót!
köszönöm,
Ági
oroszági

Sziasztok!

Csak gyors bekukkantásra jöttem! Nem is tudtam nagyon olvasgatni....... :oops:

Rózsaág
- örülök, hogy minden rendben Mirával!

Danann
- még sajna nem volt lehetőségem kipróbálni a kendőt, de majd rakok fel képet, ha meglesz!

Velünk: összefolynak a napok, semmire nincs időm, még a kaját is az ágyba kapom, anyukámnak újra jönnie kellett hozzánk, annyira elromlottak a dolgok. A Picúr mostanában alig alszik (napközben), sír, fáj a hasa, már a gyógyszernél tartunk de még nem látok javulást, bármit csinálunk, órákig tart mire elalszik, aztán hamar felébred, csak cicin hajlandó elszenderedni és éjjel is kétszer kelt minket. Nagyon fáradt vagyok és semmire nincs időm, ha nem lenne segítségem, nem tudom mi lenne, mert még arra sincs időm, hogy kaját melegítsek, nem hogy a háztartást elássam..........Nem tudom meddig fog ez így menni, tudom erre nincs recept, csak jó volt kiírni magamból és ha valakinek hasonló problémája volt, légyszi írja meg, hogy mi a megoldás!

Tényleg nem tudtam visszaolvasni, de majd pótolom, addig is vigyázzatok magatokra! Szörnyű ez a kánikula, remélem ti jobban bírjátok!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Márti, nekem már csak 4-5 hét van a szülésig (jó esetben), úgyhogy ezt már megoldotta az élet :) Amúgy arra számítok, hogy a szobatársakkal meg lehet beszélni, hogy kinek mi az igénye, és egészséges kompromisszumra lehet jutni. Ellenkező esetben még mindig ott van a hivatalos házirend, amire bármikor lehet hivatkozni.

Lányok, szoktatok Indexen Poronytot olvasni? Van egy írás a gyermekágy első időszakáról, a kommentekkel együtt engem azért nagyon megdöbbentett, de jó, hogy még szülés előtt olvastam, legalább lelkileg készülhetek. Apát is megkértem, hogy olvassa el, kommentekkel együtt :oops:

Kép
Kép
szalamandra

De jó, hogy Míra rendben, remélem Kristófnál is csak rutinvizsgálat lesz!

mtunde

Manka
A problémádra az egyetlen megoldás az idő. Én is hasonló cipőben jártam, mint te annyi különbséggel, hogy mi nem voltunk hasfájósag, viszont nekem nem volt segítségem. Olyan szinten depis voltam, hogy különböző dolgokat képzeltem be magamnak, aztán szépen lassan megoldódott minden, nekem 2 hónapba telt, de reméljük nálad ez nem így lesz. Fel a fejjel, lélekben veled vagyok. :wink:

Márti
A dokinénink elmondta, hogy szeptembertől több oltás,ami most nem kötelező ingyenes lesz, de egyenlőre még nem kaptak róla hivatalos papírt. Mi már egy ideje eldöntöttük, hogy beadatjuk az agyhártyagyulladás ellen a védőoltást, jövő héten kapja az elsőt, majd 2 hónap múlva a másodikat, aztán meglátjuk, hogy valóban ingyenes lesz e amit még kapnia kell.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!
Manka-kitartas!!!
Susy-remélem nem lesz smmi gond nálatok sem!
Rozsaag-Örulök hogy minden rendbe Mirával!!
Bettyna-mesélj milyen volt London??
Mi ma voltunk orthopedian..minden rendben volt..Csak ezt a meleget nem bírjuk!!

Kép
nóri16

Ja, Susy, még akartam írni, hogy nekem a szülés után nem sokkal jött izomfájdalom, fáradékonyság, stb. Vitaminhiány volt, elkezdtem multivitamint szedni, 1 hét alatt helyreállt. A hajhullás még mindig tart nálam is, de mintha már enyhülne.

Oltás ügyben eddig nem akartam semmit sem beadatni, ami nem kötelező, ezen a véleményen volt a gyerekorvosunk is, de aztán láttam, hogy a környezetemben mindenki beoltatja a gyerekeket NeisVaccal, Prevenarral, stb. Így aztán úgy döntöttem, jobb, ha az enyémek is be lesznek oltva, bár nem mindegyikkel, de a prevenarral (streptroc.) igen, a többit pedig meglátjuk (én hajlamos vagyok pl a középfülgyulladásra, remélem, ezt nem örökölték a csemeték, de hátha). A dokink azon a véleményen van, hogy várjuk meg Bene ovisságát, hogy milyen betegségeket hajlamos elkapni, az alapján látni, hogy kell-e még valami, ja és majd iskolás kor elején a bárányhimlő, ha addig nem kapják el. És még gondolkozok a NeisVacon (meningoc.) is erősen.

mtunde

[quote="szalamandra"]
írta:
szalamandraLányok, szoktatok Indexen Poronytot olvasni? Van egy írás a gyermekágy első időszakáról, a kommentekkel együtt engem azért nagyon megdöbbentett, de jó, hogy még szülés előtt olvastam, legalább lelkileg készülhetek. Apát is megkértem, hogy olvassa el, kommentekkel együtt :oops:

szia szalamandra! :) írtam én is egy (kissé szarkasztikus darabot) a gyerekágyról, ha van kedved, olvasd el :)
http://babainfo.freeblog.hu/archives/20 ... gyerekagy/
utáltam én is anno, hogy senki nem mondta, hogy ez ilyen szar lesz :) napersze, meg ilyen jó is - bár az utóbbira készültem.

KépKép Kép
mzsperx

és jövök még kérdéssel is :)
a szülésfelkészítővel kapcsolatban még mindig nem tiszta minden.
1. csak x terhességi kor után lehet menni szülőszoba látogatásra? ha igen, mennyi az az x? :)
2. ha az ember épp nem megy szülőszobalátogatásra, akkor a 2-kor kezdődő előadáshoz hova kell menni? és a hatosra?
tenknyúl! :)

amúgy nagy izgalomban vagyok, ma megyek a nagylányokért a balcsira, és onnan vissza, egyenesen a genetikai UH-ra - végre!!!

KépKép Kép
mzsperx

Marcsi - köszi az infot a magnéziumról!!

mzsperx - szülőszobalátogatásra bármikor lehet menni, nincs terhességi héthez kötve. (Én először a 18. hét tájékán voltam).
Az előadás 2-kor is és a 6 órási is a Podmaniczky utcai épület 2. emeletén van. Ha kiszállsz a liftből, balra van egy "nagy tér" székek nélkül, ott kell gyülekezni, mert az előadótermet akkor nyitják ki, amikor már jön a doki, aki előad, előtte nem.
Biztosan minden rendben lesz az uh-n, de azért szorítok :)

dytke

Ági- elküldtem a tájékoztatót

Manka - remélem hamar helyreáll a rend nálatok!!! Kitartás!!

dytke

Sziasztok!

Mtünde
Én sosem szedtem semmilyen vitamínt, még a terhességem alatt sem. Lehet, hogy ezért ürült ennyire ki a szervezetem, de nem szeretem az ilyen vitaminokat, nagyon fölszaladnak a kilók rám tőle. Inkább más formában jutok vitamínhoz, persze, ha muszály lesz akkor beveszem. Kedden lesz meg a dokinál az eredmény a vérvételről, majd akkor meglátjuk. De nagyon elegem van már ebből a levertségből, fáradékonyságból.
Oltással kapcsolatban nekünk első perctől javasolta a dokinéni az agyhártyagyulladás elleni oltást, más mi sem adatunk, legalábbis egyenlőre nem.

Kép
Kép
susytunder

Hát Susy, remélem szégyelled magad rendesen, amiért megvonod attól az éhező gyerektől még a túró rudit is! :lol:

Betty, ugye milyen szuper a kilátás az Eye-ból? London tényleg nagyon szép és érdekes város, én bármikor visszamennék még egy kicsit nézelődni. És nagyon rendes a pocakbabótól, hogy nem rakoncátlankodott :-)

Manka, kézben sem nyugodtabb Zoló? Samunak is volt hasonló időszaka ennyi idősen, nagyon nehezen lehetett kézben elaltatni, és csak rövideket szundikált általában. Biztos unod, hogy ezzel jövök, de nekünk ekkor jó szolgálatot tett a kendő, mert abban akár 3 órát is aludt - én meg nyugodtan tudtam közben enni, a fotelban pihizni... most egy kicsit enyhült a meleg, esetleg érdemes kipróbálni. Valahol azt olvastam, hogy a nyugtalan babákat a férfiak 'zümmögése' is meg tudja nyugtatni, szóval apa is kipróbálhatja, dudorásszon neki, ha otthon van. Nálunk ez is tök jól bejön, ha apa énekelget neki, akkor egész jól elalszik (pedig nem egy Pavarotti :-) ) Próbálgassatok ki mindenfélét, valami csak beválik, végső esetben ahogy Susy is mondta, idővel elmúlik, és nyugalom lesz.

Vitaminhiány: nekem ekcémás lett a kezem, amikor a 8. hónap elején abbahagytam az Elevitet, de csak akkor jöttem rá, hogy amiatt van, amikor újra kezdtem szülés után kb egy hónappal, és azonnal abbamaradt. Addig semmiféle csodakrém nem segített. A hajhullás nálam 'csak' kb 2 hónapig tartott, picit tovább, mostmár elmúlt, hál'istennek, mert annyira gáz volt, azt hittem, tuti megkopaszodom hamarost.
danann

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?