Sziasztok!
Szerintem van egy kis félreértés itt 1-2 témában, de csapjatok le, ha butaságokat írok!
Magnézium: egyrészt arról még nem hallottam, hogy lassítaná a szülés menetét,persze lehet, az viszont saját tapasztalatból tuti, hogy a 2. szülés akármit csinálunk is, normál esetben fele-harmada annyi időt vesz igénybe, mint az 1. Én az első 2 szülésem alatt egy szem Mg-t sem szedtem, az 1-t 14óra alatt, a 2-at 5 óra, 20 perc alatt szültem meg! A dokim is azt mondta, hogy ez a normális, a 2. szülés és terhesség általában a legkomplikáció-mentesebb és gyorsabb is mint az 1, a szervezet már tudja a dolgát!
Viszont:azért nem szabad betöltött 37. hét után szedni a Mg-t, mert, ahogy írtátok is, valamennyire raktározza a szervezet, és úgy ellanyhítja a simaizmokat, hogy a szülés egyszerűen nem indul be időben, nagy a túlhordás veszélye (a barátnőm így hordta túl 2 héttel a kislányát, aki aztán császármetszéssel jött világra, bomlott már a méhlepény, zöldellt a magzatvíz és cérnavékonyra zsugorodott össze a köldökzsinór,mindez csak azért, mert a dokija elfelejtett szólni, hogy hagyja már abba a Mg szedését! A kislány oxigénhiányos lett és szerencsére "csak" tanulási zavarai vannak! Simán rámehettek volna mind2en)!
Fizetős szoba: Dokitól kell megkérdezni, mert lesz 5-6 db,ahogy elkészül az orvosi pihenő! 6.000.-/éjszaka lesz az ára!
Egyébként én úgy gondolom, megyek a 3 ágyasba és ha kell, házisárkányt fogok játszani, megkérem a szobatársakat, hogy ugyan tartsuk már be a házirendet és, ha nem megy szólok a nővéreknek meg a dokimnak is! Ez utóbbinak egyébként nagy hatása tud lenni, már tapasztaltam!
Lehet, hogy mások szemében ez bunkóság, de nekem van itthon már 3 gyerekem és tapasztalatból tudom, hogy kell a nyugalom és kijár a kizárólagosság, legalább abban az 1. pár napban minden újszülöttnek! És, ha már egyszer benne van a látogatási rendben, hogy NINCS kórtermi látogatás, akkor ne kerüljön már nekem 18.000.-ba, hogy ez tényleg így működjön!! Mert egyébként meg olyan szívesen segítenék az első babásoknak a szoptatásban, meg jókat lehet dumcsizni is, míg alszank a babák! És azért jó lenne szólni valakihez, aki felnőtt 3 napon keresztül! Szóval nem azért, mert antiszociális lény vagyok!
Egyébként mindennek ellenére elképzelhető, hogy mégis fizetősben kötök ki, ha addigra kész lesz, de az is visszatart ettől, hogy oda meg bejöhetnének a látogatók, és tudom, hogy nagyon hülyén hangzik ez, de bizony nekem vannak olyan rokonaim, akik képesek 2 órát is nyugodtan ott ülni! Ez volt a Rókusban is, na és azért az sem hiányzik!
Aki mostanában szül, írja meg majd légyszi, hogy sikerül-e az egyébként nyilvános és kiírt látogatói szabályokat betarta(t)ni!
Márti