Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

De jó egy olyan topikot olvasni, ahol ilyen gyorsan jönnek-mennek az infók Kép Eddig máshol írogattam, de ott most nagy a pangás...
Beszállhatok? Lenne egy pár kérdésem felétek Kép

Gyönyörűek a babák!!! Kép

Mancs (27+7)

Kép
mancs

Halihó!

Natasa: nekem még egy csepp előtejem se volt, pedig mindjárt szülni megyek.
Lona: a védőnő nekem is mindig azt mondta, hogy hív, aztán mégse, úgyhogy mindig én kértem időpontot. Fontos, hogy 4-szer lásson a terhesség alatt, mert a TGYÁS-hez kell a pecsétje (azt hiszem). Eddig mindig én mentem, most jön ő először, amúgy nagyon szimpi és segítőkésznek tűnt eddig. Egyébként én nem adtam neki semmit és nem is szándékozom.

Üdv: Vuka

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Vuka: nem a védőnő pecsétje kell, hanem az orvosé!
Mi pl megbeszéltük a védőnővel, hogy kiadja nekem a kiskönyvet, és kész...többet nem is látjuk egymást. A hepa eredményt ugyna ő kapta meg, de elpostázta a dokimnak, így azért se kellett külön mennem.
titati

Szia Mancs!!KépKépKép
Írj magadról valamit! Első babát várod?

Kép

Kép
novum

Natasa,
Én soha sem adtam a védőnőnek pénzt. A terhesség alatt én jártam hozzá, aztán ő jött nézni a babót. Úgy tudom 6 hetes korig hetente egyszer jönnek (elvileg), aztán havonta. Nálunk eleinte tényleg jött, aztán nem jön. Tanácsadáson,a szurikkor talizunk, de bármi van fel lehet hívni. A TGYÁS-hoz csak az a papír kell, amit a dokid kiállít, hogy nemtomhányszor megjelentél terhesrendelésen. (A kiskönyvet nem kell megmutatni.)

Mancs,
Persze, hogy jöhetsz. Örülünk ha látunk. Csak kérdezz nyugodtan.
O

Kép

Kép
szorsi

Szorsi: és ha én közben dokit váltottam, akkor nem elég a kiskönyvem igazolni a 4 dokinál töltött alkalmat? Mert ahhoz a dokihoz már többet nem megyek.
titati

Sziasztok!
No, kezdek megnyugodni szopiztatás ügyben Kép Elég titeket olvasni és már jobb Kép Köszi a honlapokat is, van amelyiket ismertem, de gondoltam ráérek még. De, igazad van Connie jobb a baba előtt átolvasni,...ki tudja mennyi időm lesz utánna?!
Én 6 hetente jártam a védőnőhöz. Ma volt nálam először és most majd akkor jön, amikor megszületett a baba. A kilóimat én mértem. Vizeletet nem nézett. Egyszer szóltam a dokinak, de ő sem tartotta azt annyira fontosnak. Mondván, hogy a kórházban úgy is nézik. Szóval, ma volt kinn a védőnő. Szerencsére nem csalódtam benne. A párom is hazajött és kérdezett párat. Inkább a papírokról beszéltünk amiket majd intézni kell meg megtudtam mikor mehetek vagy hozza a recepteket. A többi csak társalgás volt. No, meg megmondta, hogy ki lesz a gyerekorvos. Õt viszont lecserélhetjük ha nem szimpi, de a védőnő szerint aranyos és szeretik a mamák. Ennyi.
És nagy meglepetésemre nekem nem kell magzatmozgást számolnom. Sem a dokim sem a védőnő nem kérte! Ennek nagyon örülök, bár baráti körben én vagok az egyetlen! Ki érti ezt?!

N

Kép Kép
natasa1975

Titati:
Úgy tudom, az az orvos fogja kiállítani a papírt, akinél szülsz. Legfeljebb neki kell megmutatni a kiskönyvet.
O

Kép

Kép
szorsi

Szia Titati!

Természetesen kimerítő választ kaptál. Kép
IGEN, bemehet a gyerek is látogatni. Volt már, hogy 1 év alatti babával jöttek látogatni, sőt, találkoztam már totyogóval is. Kép
Szerintem nyugodtan jöhet a gyerek is. Kép
bumpy

Tettem fel a profilba képet.Igaz Dodó ott még csak 4hónapos.De ezt is mire megszerkeztettem.KépIgyekszem beletanulniKépKis idő és ide is tudok feltenni,és olyat ami mostaniKépKépKépKép

Kovács Roland
roli

Natasa: nekem sem kell számolnom Kép

Szorsi: köszi, akkor megnyugodtam Kép

Bumpy: köszi Kép Jól veszem ki a válaszaidból, hogy Te ott dolgozol? Mert nagyon "rólunk", "nálunk" módban beszélsz Kép
Van lehetőség a fejő fertőtlenítésére a kórházban? Illetve a lefejt tej tárolására hütőben pl, aztán pedig melegítésre?

Na jól itt ragadtam nálatok Kép
titati

Helló Mancs! Kép
Mi ismerjük egymást a másik topikról, ugye? Tényleg nincs nagy mozgás ottan mostanában, szoktam arrafelé is olvasgatni.
Itt bezzeg ... Kép Nem vagy 1 napot és olvashatod az archívot. KépKépKép Ugye csajok? Kép
Szuper a csapat, majd meglátod!!!

Kép
Kép
Kép
ilba

Roli:
Nagyon aranyosak a gyerekeid!Ha jól látom Dodó karácsonyi ajándéknak érkezett!

Kép

Kép
novum

Sziasztok!

Ne haragudjatok, hogy belepofázok, de a 4 db orvosi pecsét nem a TGYÁS-hoz kell, hanem az egyszeri anyasági támogatáshoz. És valóban nem a védőnői, hanem a nőgyógyásztól kapott pecsétek számítanak, az ő rendelésén kell min. 4-szer megjelenni annak, aki fel akarja venni az egyszeri anyasági támogatást. Az ehhez szükséges igazolást pedig szintén a nőgyógyász állítja ki, ált. a szülés után (de van, hogy már előtte is), a pénzügyintézéshez a kiskönyv egyáltalán nem kell, csak az orvosi igazolást kérik!

Remélem nem baj, hogy leírtam!

Üdv, R.
rejtélyes

Csajok!
Még jövök, frissítek táblát is, annyian lettünk Kép, már megy a jó hírünk a Babaneten!!!!
Most jön haza Papa, addigra útra késznek kell lennünk, irány a Brendon! Talán lesz ma új sapi! Kép Meg aminek nem tudok ellenállni. KépKépKép
Pussz!

Kép
Kép
Kép
ilba

Gabi,
megnézem a bodyt is, ok?

Kép
Kép
Kép
ilba

Rejtélyes: nagyon köszi, hogy leírtad!
titati

Sziasztok!!!

Nekem a 4 alkalomról szóló igazolás nem kellett a TGyÁS-hoz.

Szorsi,
én meg vettem még 68-as rugikat, megint találtunk véletlenül egy ruhaboltot (a kispesti piacnál), ahol hazai gyártású babaholmik vannak, 1000 forint volt darabja. A rózsaszín kivételével mindegyik színűből vettem egyet. Eladónő kérdezte, hogy vásárlós kedvemben vagyok? Mondtam nem, csak a gyerek bukós és sok ruha fogy naponta. Meg egy meleg sapit is vettem 900 forintért.

Kép
Kép

Natasa,
mi sem adunk pénzt a védőnőnek. A gyerekdokinak akartunk, de nem fogadta el. Pedig megadta a mobilszámát is és hétvégén is lehet hívni. (Sajnos már kellett is kétszer.)
Magzatmozgást nekem sem kellett számolni, de nem is tudtam volna, annyit ficánkolt Lívi. Idekint is ezt csinálja.Kép

Roli,
nagyon jóképűek a fiúk!!! És hogy szeretik egymást!Kép

Timi,
köszönöm, elfogadom a bodykat, van ugyan elég, de a Szorsinak említett okból kifolyólag nincs az a ruhamennyiség, ami nekünk sok lenne... Ja, 68-as. Nekem is van egy zsák ruhám, mindenféle méret, kislányé volt. Ha van kedved, valamikor szívesen látlak és böngésszél belőle. Mekkorát hord Szilvi? Mert akkor kiveszem azt a méretet és az attól nagyobbakat külön, ne kelljen a kicsiken is átküzdeni magad. Tényleg egy nagy zsák!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Kép
rejtélyes

Ilba,
köszönöm!!!!

Rejtélyes,
nekem semmihez sem kérték ezt a 4 alkalmas igazolást.
Döntöttél már dokiválasztás ügyben? Írtam oda is neked anno.Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Szia Gabuska!

Nekem bizony kérték a fent említett anyasági támogatás intézésénél. (Lehet, hogy férjed intézte helyetted, és azért nem kérték tőled... Kép) Na jó, ez csak vicc volt.
Pont ma írtam az említett topikba, olvasd el, ha van kedved, de a lényeg, hogy továbbra sincs saját dokim, és bízom az Égiek jóindulatában... Kép Kép
rejtélyes

Jucus,
köszönöm a tippet, megnéztem a honlapot és tényleg találtam olyan dolgot ami tetszik, ráadásul szerintem olcsóbban mint máskor. Jól olvastam, hogy ti voltatok ott, mert a honalapon azt olvastam, hogy ott nagykereskedés van, ezek szerint oda bárki elmehet?

Köszi mindenkinek a védőnős infót. Sajnos nekem úgy látom nem volt szerencsém a védőnénivel.Kép De én igazából azért nem keresem vele a kapcsolatot, mert nem látom sok értelmét az átala tanácsadásnak nevezett dolognak. Én megpróbáltam a neten, meg könyvekből infókat megtudni, a vizsgálatokat elvégezte a dokim, vagy ha valamit nem, akkor megkértem, hogy végezzük el, a védőnő meg annyit csinált, hogy kb. 10 perc alatt lerázott, ezalatt megnézte a vérnyomásom, megmértük a súlyom és egyszer meghallgattuk a baba szívhangját. A vérnyomásmérést és a súlymérést magam is el tudom intézni, uh meg van a dokimnak, minden alkalommal megnézzük az én kis falatkámat.Én igazából csak attól tartok, hogy a baba megszületése után sem fog változni a dolog, akkor pedig lehet, hogy jó lenne a segítsége. De sajnos hallottam ott nálunk olyan anyukáktól, akik szintén hozzá tartoznak, hogy nem hogy magától nem megy ki, de telefonon szinte soha nem lehet elérni, ha meg véletlenül felveszi a telefont, akkor meg lehet, hogy nem megy ki.
Lehet, hogy nálam is annak köszönhető ez, hogy én sem adtam neki pénzt? Pedig a jövőben sem szándékozom, az biztos! A netten olvastam valahol, hogy ha valaki nincs megelégedve a védőnővel, akkor körzeti vezető védőnőnél kérheti, hogy tegyék át másik védőnőhöz. Lehet, hogy kénytelen leszek ezzel a lehetőséggel élni a babuci érdekében?!
Egyébként a szopis kérdéshez még visszakanyarodva, vagyis az előtejhez, nekem már elég régóta van csepegésem, de csak az egyik cicimből. Azt olvastam ez természetes. Hát nem tudom, remélem.
lona

Gabi:
köszi az ajánlatot elfogadom.Hát a mérete változó,attól függ milyen a ruha anyaga,de inkább 74-seket veszek már neki.De igy Livitől vesszük el a lehetőséget és nem lesznek 74-es ruhák a zsákban.
A piacnál hol van gyerekruhás?Én az új épületek kközött tudők egyet.Az lehet?

Kép

Kép
novum

Szopis kérdés: milyen gyümölcsöt és gyümölcslét érdemes inni a kórházban, ami nem bántja a pár napos baba pocakját?
titati

Timi,
amit kiválasztottunk, azt már elraktuk a szekrénybe, úgyhogy a zsákból szabad a vásár!Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Lona, tényleg nem egy szupi védőnőt fogtál ki Kép Én is úgy tudom, hogy nem lehet csak simán másikat keresni. Ez elég nagy badarság, mert ha dokit lehet akkor védőnő miért nem?! No, nekem egyenlőre nincs okom panaszra.
Gabuska, szépek a rugik! Ami a mozgást illeti én attól féltem, hogy gáz lesz, mert a babám van, hogy egész nap pörög, de ha cudar idő van akkor nem nagyon. Sokan mondják, hogy megtartja majd a méhen belüli ritmust,...hát, ez a gyerek pl amikor lefekszem aludni akkor ő is és még ha pisilni fel is kelek ő nem. Max reggel 6-kor jelentkezik. Lehet kis nyugis csajóca lesz belőle?
N

Kép Kép
natasa1975

Titati, szerintem vizet vigyél, esetleg laktoherb teát, hogy beinduljon a tejecske (bár sokan panaszkodtak, hogy attól fájt a baba pocija).
Vendég

Titati,
szerintem nincs ilyen gyümölcslé, ami bántja a pocit, viszont a magvasakat kerülni kell kiütések miatt. (Eper, málna, kivi.)

Timi,
szerintem ugyanarra a boltra gondolunk. Nem a kínai, hanem az, ahol egy magyar nő van, 40 év körüli. És szemben is egy gyerekruhás van, asszem az is az övé.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Natasa,
enyém gyerek esetében igaz, hogy olyan lesz kint is, mint bent. Már a 10. hetes uh-n látszott, hogy úgy kapálózik!!!Kép Különösen örültem neki, mert vérzés miatt mentem el a dokimhoz, és már a legrosszabra gondoltam. Aztán mikor láttam, hogy milyen műsort csinál, nagyon megkönnyebbültem.
És most is ilyen, egy pillanatra sem áll meg, csak ha alszik.Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Még egy kérdés: hány nap után kell székletet produkálni? Kép És mi az, ami elősegítheti?
titati

Titati,
neked vagy a babának?
Livinek az első pelusában már volt magzatszurok (az jó ragadós, nehéz letörölni), én meg 2 nap múlva tudtam kakni. Elősegíteni? Jó sok folyadék.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gyümiléből úgy tudom, még az nem annyira klassz, amiben zöldség (zeller és társai) is van, mert az is tud hasfájást okozni.
Vendég

Gabuska:
nekem...mert úgy emlékszem, ha nincs produktum, akkor valamivel beavatkoznak...de lehet, hogy rosszul emlékszem. Már régen volt Kép

Eszti: igazából vettem egy multivitamint...de most látom, narancs van benne Kép
titati

Sziasztok!

Titiati!

Hát, végülis mondhatjuk úgy is, hogy ott "dolgozom". Kép
De az igazság az, hogy csak szülésznőtanuló vagyok, a magam 20 évével. Ott az Istvánban vagyok heti 1 alkalommal. A 2. félévben ez a szám 2-re változik. Szerda-csütörtökönként leszek ott. Szoval beszéljétek meg a manókkal, hogy úgy szülessenek, hogy tudjunk talizni. Kép
Ha meg bent vagytok, és rámismertek, ordítsatok rám, hogy megismerjelek Benneteket, jó?

Lányok!

Na, én még picurit vagyok, de aztán utazom vissza a koleszba. Kép
Holnap "nagy" anatómiavizsga, szerdán informatika és ápolás gyakorlat+elmélet vizsga, csütörtökön szülészet.
Ami viszont jó, hogy pénteken nincs vizsga, és hazajöhetek már csütörtökön. Kép
Így csütörtök este már leszek. Kép
Addig valahogy kibírom Nelkületek. Kép
Ha mégis írnék, akkor az azt jelenti, hogy nethez jutottam a koleszban. Kép
Még 45 percig itthon vagyok.
Puszi Mindenkinek!
CUPP-CUPP!
Ági
bumpy

Titati, esetleg hígitsd fel a multivitamint kis vízzel, úgy rost is lesz benne, de nem lesz annyira tömény.
Mi is épp most beszéltük apával, hogy majd milyen kajákat fog hozni nekem. Kép
Anyukám tuti hoz husilevest, a barátnőm madártejet, apa pedig majd szervírozza a reggelit, vacsorát.

Gondolom a kaja azért olyan fain kórházi.....vagy esetleg tudtok valami bíztatót mondani?

Mindegy, a hazai úgyis a legtutibb, és attól lehet a leggyorsabban regenerálódni. Kép
Vendég

Bumpy!!!
Egy kalappal!!!!

Eszti,
a madártej nagyon jó dolog, de a tejjel óvatosan!!! Ha nem lesz kiütéses tőle a babó, akkor jó.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Bumpy: én pont szerdára vagy csütörtökre terveztem a szülést Kép Szóval még van esély Kép
DRUKK a vizsgáidhoz Kép

Lefejt tej: tárolás, melegítés...tud rá mondani valaki valamit? Mármint a kürházban.

Eszti: a madártej mennyire jó a legelején? Húslevest én is "rendelek" Anyutól Kép
titati

Ja igen, a kaja fainkórházi!!!KépKép

Connie, Sajtine, Ilba, Bumpy, Titati és a többiek!
Már rég akartam kérdezni mindenkitől, hogy hogyan választottatok azonosító nevet? Persze nem kell elárulni, ha nem akarjátok, de azért jobban teszitek, ha nem kekeckedtek!!!KépKépKépKépKépKép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Titati,
adnak steril üveget, ráírják a neved és elteszik hűtőbe. Meg is melegítik, mielőtt a picúr benyakalná.
A kórházi fejőt minden használat után cserélik, fertőtlenítik (én megcsináltam magam ott helyben, miután végeztem, kilestem hogy csinálják a nővérek), a sajátot nem tudom, de sztem ha megkéred, elmossák neked a fertőtlenítős folyadékkal.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabuska, én imádom a tejet, tejtermékeket. Mennyi az az optimális, amitől még nem lesz gond?
Most pl. nagyon élvezem, hogy sokat "kell" ilyeneket enni, inni, mert napi 1-1,5 l tejet tolok, csomó joghurtot.

Bumpy, nagy kalappal. Jegyzem a szerda-csütörtököt, és ha úgy van, kiabálok utánad!!! Kép
Vendég

Titiati!

Szupi lenne!
De aztán kiabálj ám, ha rámismersz! Kép

Gabuska!

Nem tudom megmondani igazából, hogy hogyan választottam nevet. Régen volt egy játék, a Bumpy a pattogós kislabda. Na nem mintha én pattogós lennék, de azt a játékot nagon szerettem.

Na, sziasztok!
Ági
bumpy

Esztipeszti!

Köszi! + majd itt a neten is infózok, és ha pont nem lennék bent, akkor bemegyek, legalább megnézni benneteket. Kép

Köszönök minden drukkot!
bumpy

Gabuska: azonosító: nem tudom, nem volt jobb ötletem, így "morzéztam" egyet Kép

Eszti:
Tejjel és tojással nagyon vigyázz! nekem anno (ex)anyósom jött egy hétig főzni: rakott krumpli tojás leves, nokedli... és a lányomnak 2 napon belül véresen ekcémás lett a homloka Kép
Konkrét mennyiséget nem tudok írnik ezt ki kell tapasztalni. De jobb óvakodni ugyanúgy, mint a K betűsektől.
titati

Gabus: sterilizálás/tejmelegítést is köszi Kép
titati

Köszi Titati. Kép Én amúgy sejtettem ezt a morze dolgot....Kép
Az én nevemről nem mesélnék, merthogy Esztit szokták így becézni, és még szeretem is. Elég snassz mi? Kép
Vendég

Csajok! Hát nem semmik vagytok! Kép
Már most archivot kell olvasnom, pedig csak vásáni voltam. Kép
Mindjárt jövök, csak nyűglődünk picit.
Itt az új sapi:
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Gabi:
most olvastam valahol,hogy ilyen megkötős bodykat az auchanban is lehet kapni,talán kettőt egyben is!

FElhasználó név:ez jutott legelőször az eszembe,mivel először kezdtem ide irni a babanetre és új voltam itt,ezért asszociáltam az újra/oroszul novüj/,talán innen.

Eszti:
MIndennap 1 pohár tej engedélyezett a védőnőm szerint.

A madártej tuti fincsi,imádom!!!!Kép

Kép

Kép
novum

ilba:

A sapka nagyon tuti!!KépKép

Kép

Kép
novum

Esztipeszti vigyázz a sok tejjel, nem tesz túl jót a babócának még ha belül van akkor sem.
Bumpy vizsgaidőszakban is bejársz hetente egyszer. Csak mert januárban fogok szülni (27 elvileg) és keresselek egyáltalán?
Ilba nagyon édes ez a sapka Kép
Gabuska én is a becenevemet használom (az Évi már foglalt volt).
Titati mikorra is vagy pontosan kiírva?

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Köszönöm a bókokat.Tényleg szerencsés vagyok,hogy imádják egymást és nincs féltékenységKép
DE a ti babáitok is gyönyörűek.

Titati
Rostos üditőt vigyél(ne aprómagvasat)Vagy ha szereted a szénsavmentes ásványvizet.Én literszámra ittam szülés után,olyan voltammint a szivacs.Kép
Laktoherb tea szerintem jó.Nekem bevált de nem szabad túlzásba vinni,mert a bennelévő édeskömény szelet csinál a babának.Napi 1-2 untig elég.De ez csakaz én véleményem.

Ilba nagyon cuki a sapiKép

Tényleg jó oldalt választottam.Csak edzésre vittem Danit és már az archívumba kell nézni az üziketKépKépKép

Kovács Roland
roli

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?