Új privát üzeneted érkezett!

Mi általában reggel sétálunk egyet korán, aztán három után megyünk ki, Zsófi fürdik, nagyon szereti :lol: Est meg mgint kinn játszunk vagy sétálunk.
Vendég

Pandácska!

Mire megszületik a bébi, csak eljutok odáig, hogy legyen vonalzóm! :lol: Holnap töltöm a 27. hetet!

Susy!

Én reggel viszem ki a srácokat, legkésőbb 11h-kor, de inkább 10h-kor bejövünk! Iszonyat erős az uv-sugárzás, úgyhogy nem kockáztatok, de addigra általában már melegük is van. Du. a 2 kicsi elég sokáig alszik, de 17h előtt amúgy sem mennénk ki a rekkenő hőségbe! Akkor pedig vagy nálunk vagy anyukáméknál pancsolnak a medencében.

Márti
borossné becz márta

Rózsaág, nem lenne semmi bajom a kézben altatással (sokkal jobban tetszene, mint a cicin altatás), ha 1, nem lenne egy beépített magasság-érzékelő a gyerekben, amit azonnal riaszt, ha megpróbálok leülni vele :lol: 2, legalább kézben tényleg biztos el lehetne altatni nagyobb hiszti nélkül, de sajnos ez is csak ritkán megy. :( Igazából egy utolsó szélhámos a drága, mert apjával sokkal könnyebben elalszik az ágyban úgy, hogy ő ott ül vele és dúdolgat neki. Nekem ezt sem hajlandó eltűrni a kics gazfickó :?
Remélem, egy kicsit javulni fog a helyzet most, hogy kibukkant végre a 3. foga, a jobb felső metsző, és szerintem 2-3 nap múlva kint lesz a másik metsző is.
Séta: hát itt a paneldzsulgelben este sincs sokkal hűvösebb, mint napközben, eddig inkább itthon dekkoltunk, hetente két napot (szerdán és vasárnap) meg nagyszülőknél a kertben vagyunk, szigorúan az árnyékban, és a déli nagy rekkenő hőséget elkerülve. Sajnos Samu úgy van időzítve, hogy du. 6tól már elég nyüszi, így nem nagyon merek akkor nekiindulni vele. Marad az erkélyen pancsolás a kiskádban, illetve a nagyiknál a kertben a medence.
Samu is mostanra 'tanult meg' izzadni, egy szopizás alatt is tiszta víz lesz a nagy munkában :-) Picit aggódok is, hogy tudom-e annyiszor mellre tenni, hogy elég folyadékhoz jusson, néha próbálok egy kis forralt vizet is adni neki, de nem nagyon komálja. Meg tudom érteni, hogy jön az a pohár az anyai mellhez! :lol:

Márti, nahát, itt fű alatt egész előrehaladott lettél :-) Szóval nem csak nálunk repül az idő! Remélem, a doki megerősíti, hogy nincs nagyobb gáz.

Rózsaág, Susy, remélem nektek is csak egy újabb felesleges kör lesz a kardiológia!

Szfgabi, milyen volt az esküvő? Sikerült megoldani az etetést?

Manka, mi a helyzet a kendővel? Kipróbáltad már?

Szombaton a férjeméknél céges családi nap volt, hoztam nektek képeket a kis csibészről. Nagyon jól érezte magát, egyszer még a gyerekmedencébe is be tudtak menni a fiúk, sajna azt pont nem fotóztam.
Kép Csakazértis a fűbe fekszem :-)
Kép Egész jól ülök, mi?
Kép Elnyomott a buzgóság, anya nagy örömére
Kép Nagyon sokáig markolásztam ezt a szépséges tuját
danann

SZiaszok!

Szeretnék infókat a Szabó dokiról! Lehet priviben is! Egy kismami dokit keres és ti annyira dícsértétek... Előbb az én dokimat ajánlottam neki, de ígértem neki mégegyet. Olyanok érdekelnék, hogy mennyi a magánrendelése, mennyi a szülés, fontos-e neki a gátvédelem stb. Előre is köszi!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Szia Momi!

Nekem 2x is kellet mennem genetikai uh-ra mert rossz lett az afp-m eredménye, és mindig kellet beutalót vinnem. Lehet azóta változott valami, de inkább telefonálj és kérdezd meg az a tuti.

Kép

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Edina, 8000.- egy alkalom a rendelésen, és a ctg-k idején amikor hetente kell menni, 4000.- túlhordásnál 0.-, akkor ugye naponta kell menni. Alapvetően szerintem hajlandó a kismamái kívánságának megfelelni, de gátvédelemért inkább a szülésznők szoktak felelni, ő amikor rákérdeztem, azt mondta, háát, nem biztos, hogy az a legjobb mindenkinek... (és itt a férjemre nézett... :))

mtunde

Márti, mit mondott a doki! Hát igen, a lépcső, kisgyerek emelgetése nehezen elkerülhető! :(

mtunde

Sziasztok!

Tudom kb 10-15 oldalall ezelött már valaki felírta, de nincs időm végignyálazni az egészet és szeretném elkérni a szülészet számát ha tudjátok.
Előre is köszi!

Munkválalásról 1 cikk ha érdekel v.kit... http://hvg.hu/karrier/20080623_kismama_munka_segitseg.aspx

Kép

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Köszi Tündi!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!

Márti - remélem minden rendben.

Pandácska - köszönöm kérdésed, jól vagyunk :) Végül nem találkoztunk dokinénivel, csak telefonon beszéltünk. Nagyon sok baba született a múlt héten, és nem nagyon ért rá a doki. Azt mondta, hogy ha pihenéssel elmúlik, akkor nincs gond, de ha bármi panaszom van, menjek, ha ő nem is, de bárki megvizsgál. De igazából nincs panaszom, csak menés közben érzem néha feszülni a hasam. Úgyhogy nem mentem be a kórházba. Igazából elsősorban beszélni akartam vele a szüléssel kapcsolatban. Majd jövő héten megyünk, ha addig minden rendben van. Akkor már ctg-re is :) Olyan fura, hogy már ennyire közeleg az idő :) Csak a költözésünk csúszik kicsit, de remélem Ambruskát sikerült meggyőznünk, hogy maradjon odabent, amíg kell :)

Livi - Samu (még mindig) nagy kópé :) Olyan aranyos :)

dytke

Sziasztok!

Nem tudojátok, hogy mi annak a fájdalomcsillapító injekciónak a neve, amit szüléskor használnak? Nem okoz teljes érzéstelensélget, de csökkenti a fájdalmat és állítólag a méhszájtágító hatása is nagyon jó. Cal....valami a neve, de egyszerűen nem jut eszembe!

Köszi előre is!

Üdv: Marcsi

Kép
marcsi0503

Sziasztok!

Márti
Remélem minden rendben volt a dokinál! :wink:
Már a 27. hét?! Rohan az idő! :shock:

Olyan gyorsan nőnek ezek a kölykök!!!!! :lol:

Danann
Samu nagyon huncut kiskrapek!
Olyan cuki hurkás! :lol:

Nálunk a pocifájás elmúlt. Amilyen gyorsan jött, olyan gyorsan el is tünt.
Első nap már adtam neki infacolt, aztán másnap és harmadnap is. Ekkor már írtóra szarul volt a görcsöktől. :cry: :cry:
Pénteken elvittük dokinénihez. Azt mondta semmi baja, adjam rendszeresen az infacolt.
Nem hallgattam rá! :oops:
Kezdtem azt hinni, hogy már az infacoltól fáj a hasija.
Abbahagytam, nem adtam többet!
Szombatra már jobban lett.
Újra szépen pukizik, és elég neki, ha néha megmaszírozom a pocit.

Zéti nagyon gyarapodik!!!
Már olyan szép kis kerek a pofija! :wink:

Viszont, új problémánk lett.
Délutánonként Zétire rájön a hoppáré és szétszopizza a cicieimet!!!
Valoszínű, hogy nekem sincs olyankor tele, te úgy le tudja szívni, hogy az esti(11 órási) etetésre már nem tud újratelítődni.
Zéti meg őrjöng és vísít....
Elfogyott az a kevés kis mirelit tejem már.
Nem akarok :cry: :cry: neki tápszert adni!!!!
Mit tegyek, hogy több tejem legyen???
Lehet azzal szúrtam el, hogy nem fejtem???
Annyira kevés kis időm marad a nagyfiamra, nem akartam tőle elvenni az időt. :oops:

Kérlek bennetek aki tud segítsen!!!
Iszom a teekanne teát, valamivel jobb, mint a laktoherb és szedem az UU-t.
Sőt sörözöm is.
:wink:
Vendég

Kriszta,
More Milk kapszula(patika), és gyakori szopi. Nekem ezek segítettek, ha kevesebb volt.

Dytke,
Mikor fogtok így költözni?
Vendég

Pandácska - remélhetőleg 2-3 héten belül. A használatbavételi engedély kiadását kell megvárnunk, mert a bank arra fizeti ki a hitelt, addig viszont nem költözheünk, amíg nincs kifizeve... A műszaki átadás 1-jén lesz

dytke

danann
Esküvő: Máté végigaludta az egészet a babakocsiban :D , itthon előtte fejtem friss tejcsit, de már nem volt idő megszoptatni indulás előtt, úgyhogy azt rögtön oda is adta apa neki, amitől nagyon meglepődött :shock: , de utána szépen be is aludt. Simán végighorkolta a 2,5 órás bulit, amit a szülők szépen végigálltak a rekkenő hőségben (remélem több ilyen esküvőre nem hívnak) :evil:

Kriszta
Holnap én is akartam a dedet orvoshoz vinni, de remélem nem erőszakolják ránk az infacolt, ha az sem segít (akitől eddig hallottam, hogy használta, egynek sem - akkor minek írják fel???). És mi van, ha minden síráskor megszoptatom??? Én azt vettem észre, hogy az megnyugtatja, még ha fáj a hasa is. Hm?

Kép
Kép
szfgabi

Jkriszta! Ilyen melegben pláne tedd sokszor mellre, neki is kell a sok folyadék, és a legjobban a szopizás serkenti a tejtermelést! Én úgy tudom, hogy ha serkentő teát is iszol, meg homeobogyót is szedsz, akkor lenullázhatják egymás hatását!!!! Védőnő mondta, több is, szóval lehet benne valami, szerintem az egyiket hagyd el! És te is igyál nagyon sokat! Gondolom, izzadsz is mint a fene, ami nem csoda, kevesebb folyadék jut a tejcsire. És még valami: a mell sosem ürül ki! Nem olyan, mint egy tejeszacskó, hogy feltöltődik aztán kiürül, majd újra. Igen, valamennyi felhalmozódik két evés között, de alapvetően folyamatosan termelődik, szopizás közben is. Az lehet, hogy nem jön elég gyorsan, és ezért türelmetlen Zéti. Esetleg megpróbálhatsz csak egy picit fejni szopizás előtt, hogy jobban beinduljon neki, ne kelljen annyit dolgoznia.
danann

Bocs, hogy beleszólok! :)
Nálunk is volt olyan, hogy időnként többször kért cicit. Én is azt gondoltam, hogy nincs elég. De ez a még gyakoribb mellretétel arra volt jó, hogy beinduljon a tej még jobban. És amikor megint nagyobb (több) igénye volt akkor megint volt egy ilyen időszak, hogy bőgött és adtam neki a cicit.
Nem tudom jól írtam e le amit szerettem volna. De a cici tényleg nem olyan mint a tejeszacsi. Nem lehet totál kiüríteni. Lehet, hogy Zétinek is éppen most több kellene, mint ami van és ha többször cicire teszed az (mármint a cici) alkalmazkodni fog a megnövekedett igényéhez.
Remélem nem írtam nagyon nagy hülyeséget... :oops:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

sziasztok!
talán emlékszik rám 1-2 ember innen, márciusban írogattam, hogy tervezzük a 3. babát, és a ti ajánlásotokra lett Dr Szabó a dokim.
Hát tegnap sikerült egy kétcsíkosat tesztelnem, szóval végre hivatalosan is idetartozom közétek, igaz még nagyon friss a dolog :)

Kép
Kép
Kép
iricc

hm, a babafalva mostanában nem igazán remekel, alig tudtam ezt a vonalzót megcsinálni, és még így sem sikerült

Kép
Kép
Kép
iricc

iricc - gratulálok a kétcsíkos teszthez :wink: Vigyázz magatokra!!!

dytke

Iricc! Mennyi idős vagy? Nekem is jön a harmadik! Én most 7+4, de látszik a vonyigán is. :)

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Ja! Gratula a csíkokhoz! :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Köszi lányok/asszonyok!!! :wink:

Igen, már én is gondoltam erre. Mármint amit írtál Dina.
Viszont annyira vigasztalhatatlanul sír a 11 órásinál és kapkodja a kis fejét, hogy tényleg azt hittem, "üres a zacsi".:oops:

Köszi, Danann, ezt nem tudtam. :oops:
Akkor már csak döntenem kell, melyikkel álljak le...
(marad a tea, inni úgyis többet kell)
Nappal 2-2,5 óránkén eszik. Éjjel 3 óra, de hajnalra már ismét 2 óránként kér cicit.
Már kezdek rágörcsöli és ez is baj. Pedig olyan jól indult!:cry:

Iricc
Emlékszünk rád! :wink:
Hatalmas Gratula!!!

Gabi
Mutatott egy technikát a dokinéni.
Hőmérővel kicsit körözz a végbélnél. Megindítja a pukit és a kakit, ha ez nem segít, akkor egy picit be is dughatod.
Még nem volt rá szükségünk, így tapasztalatra is kíváncsi lennék.

Panda
A more milkkel csak az a problémám, hogy DRÁGA.
Olvastam, hogy neked még mindig van belőle.Tehát lehet, hogy akkor gazdaságos.....
Most még teázom egy pár napig, aztán ha nincs más megveszem.

Manka
Mi a helyzet? Hogy vagytok?

Mi ebben a melegben a hűvös (25-26 fok) nappaliban vagyunk. A hálónk az felmelegszik ilyenkor 28-29 fokra. :roll:
Este megyünk csak sétálni, vagy csak ki a kertbe.
Dávidkámnak nagyon nehéz ilyenkor a lakásban, dahát muszáj!

húú, menne kell, Zéti kéri a jussát....
Vendég

Kriszta
Igaz, hogy drága a More Milk, viszont nem kell folyamatosan szedni. 2 nap után tuti több tejcsi van, és csak akkor kell újra bevenned belőle, ha úgy érzed, hogy újra kevés a tejcsi.
A másik, nem tudom hogy tudod e, hogy estefelé, vagyis este kevesebb a tejcsi, mint regel, vagy napközben. A Milupának és Hipp-nek is van szoptatós teája és azok is nagyon jók.
Fejéssel kapcsolatban nekem akkor volt igazán sok tejcsim mikor szopi után mindíg fejtem pluszba. Bár azt mondják egy idő után beáll, de nekem mai napig ha Kristóf végig alussza az éjszakát regelre majd ki pukkad a cicim. :roll:

Nekünk ma nagyon jó éjszakánk volt, este fél 9-től reggel 5- ig aludt a kis drágám, aztán cici után vissza aludt 7- ig. Tiszata hawai volt. :)

Iricc
Én is emlékszem rád, gratulálok a teszthez, vigyázz magatokra.

Kép
Kép
susytunder

edina pont 30 éves vagyok :)
köszi a gratulákat :)
3 hét múlva megyek dokihoz, addigra már szívhang is lesz. nagyon várom már!

Kép
Kép
Kép
iricc

Iricc! :lol: :lol: :lol:
A várandóssági korodra értettem! :lol: A vonalzón akkor nem látszott, de most már igen!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

iricc: gratulálok, én is emlékszem :) Vigyázz Magatokra :)
Vendég

[quote="majorné bakos edina"]I írta:majorné bakos edinaricc! :lol: :lol: :lol:
A várandóssági korodra értettem! :lol: A vonalzón akkor nem látszott, de most már igen!

jaaaaa :lol: igen, valamiért vacakolt a babafalvás tickerem...

köszönöm a kedves (újra)fogadtatást :lol:

Kép
Kép
Kép
iricc

miért nem tudok hosszászólni???
így sikerül csak, hogy válaszolok valakiére :) ááá

KépKép Kép
mzsperx

na, remélem, most sikerül...

sziasztok, ezer éve jártam erre utoljára (tán még terhes sem voltam???). kaptam infót szabó dr-ról, köszi, azóta is meg vagyunk vele elégedve! most néha újra járok majd felétek :) lassan félidő... beutalót genetikai uh-ra én nem kaptam, gondolom, akkor nem is kell. mondjuk végül az istenhegyi mellett döntöttem, úgyhogy pénteken oda megyünk...

mtunde, ez nem jó hír, amit írsz, hogy nem annyira pártolná a gátvédelmet. a 3-nál már igazán jó lenne :)

nem tudjátok, a dokinak van-e szülésznő preferenciája? már annyira kiestem a rutinból, mikortájt szokott az ember lánya (izé anyja) szülésznőt keresni???

jkriszta: ha több tejet akarsz, ne adj neki pótlást! fagyitejet sem! próbáld ki a szaporítófejést. megtalálod itten, ami eszembe jutott, összefoglaltam, de szívesen segítek priviben is (mélt írj, ez a helyi privirendszer nekem nemjönbe :))
http://babainfo.freeblog.hu/archives/20 ... ptatashoz/
az jutott még eszembe, olvastam valahol, hogy ezt nagyon sok gyerek csinálja, hogy egész délután szopik, hogy ne kelljen éjjel felkelnie :D

rircc, ez milyen vicces, hogy egyszerre jut újra eszünkbe a babanet :D

KépKép Kép
mzsperx

Iricc, de jó!

mzsperx, azért azt nem mondom, hogy nem pártolja a gátvédelmet. Szerintem magától vágna, de ha megbeszéled a szülésznővel, vagy külön kéred, nem hiszem, hogy a lehetőségeken belül ellenállna. Alapvetően a mamákra bízza. Max véleményt mond.

Ez a tej nem fogy ki érdekes. Én fejek, és bizony, nekem kifogy egy idő után, és akkor 1-2 óráig pár cseppnél többet nem is tudok kifacsarni. Csak amikorra újra telítődik, termelődik...

Márti?

mtunde

Mtünde, lehet az is a baj, hogy a fejés nem stimulálja úgy, annyira a termelést, mint a szopizás?

Igen, Márti, ne hagyj minket kétségek között: ugye minden OK?
danann

sziasztok lányok, bár ritkán vagyok, amikor tehetem, olvasgatlak benneteket!

Én ebben a melegben, a 36. héten nagyon irigyelek minden babás anyukát, hogy már kinn van a kölyök :) de azért a magamét mégis kicsit még benn tartanám, legalább egy-két hetet, hogy vége legyen költözésnek-pakolásnak.

Gratula az új babákhoz, a "régiek" pedig még mindig gyönyörűek :)

Lányok, hadd kérdezzek valamit: a vége nektek is nehéz volt, vagy csak én vagyok nyűgös kismama? Az állandó gyomorégés és a lábduzzadás mostmár eltörpül amellett, hogy az egyik lábamban nagyon erős, éles fájdalom van, ha megyek, emiatt csak lassan, de akkor is fájdalmasan haladok, vonszolom magam ebben a kánikulában, az öregnénik lazán húznak el mellettem az utcán :) Orvos azt mondta, kellemetlen, de természetes dologról van szó, beszéltem gyógytornásszal is a kórházban, ő mutatott lazító gyakorlatot, de ez csak ma volt, még nem volt ideje hatni. Kicsit el vagyok keseredve, ez a meleg meg totálisan kinyom. És olyan rossz, hogy panaszkodom, pedig annyira nem akartam nyavalygós kismama lenni!
No mindegy, csak megosztottam veletek.

Remélem, nektek jobb napjaitok vannak.

Szoptatással kapcsolatban is lenne egy kérdésem: nekem nagyon előjöttek anyajegyek, és a mellbimbó körül is vannak, bár az nem anyajegy, de kis barna pöttyök. S ahogy olvasom a szoptatós anyukákat (hogy a babák sokszor, sokáig szopnak, a mellbimbó felázik, a baba az egész bimbóudvart bekapja), elgondolkodtam, hogy is lesz majd ez a szopizás, lehet-e egyáltalán ilyen mellbimbóval szoptatni. Gondolom ez speciális probléma, de szerintetek kitől lehetne ezügyben tanácsot kérni? (gondoltam bőrgyógyászra, védőnőre, szülésznőre - vagy kérdezzem mindőjüket? :) )

köszi előre is!

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra
Nem vagy nyavajgós kismama, szerintem kevés az a kismama, akinek nem nehéz a végére. Nekem is nehéz volt, semmi nem volt jó, se állni, se ülni, se feküdni. Folyton elaludtam a csípőmet, és folyton pisilnem kellett. Türelmetlen voltam és ingerült. A totyogás pedig azért van, mert ilyenkor a medencecsontok eltávolodnak egymástól, felkészül a tested a szülésre, és ezért mennek a kismamik úgy, mint a pingvinek. :)
Azért kitartás!

Remélem Mártival nincs semmi gond, jól eltünt :roll:

Nekünk amilyen jó éjszakánk volt, olyan pocsék napunk volt. Semmi nem volt jó Kristófnak. Ha letettem azért sírt, ha felvettem azért, bármit csináltam folyton sírt. Én meg lebetegedtem, szonyúan fáj a torkon, folyik az orrom, köhögök. Remélem nem azért sírt, mert elkapta tőlem. Ha belegondolok, hogy milyen lehet neki a torokfájás. :cry:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Bocsi, csak 18h körül értem haza a dokitól és most sikerült ágyba dugni az összes gyerkőcöt! Kicsit felkavarta Őket ez a nagy vihar, ami végigsöpört itt!
Na jó, most nem erre vagytok kiváncsiak, igaz?
Szóval, doki bácsim szavait idézve "béke és nyugalom van odalent", ami más szavakkal azt jelenti, hogy nem romlott tovább a helyzet, de most már gyakrabban akar látni, a gyógyszerbevitelet, míg el nem fogy, felére kell csökkenteni, aztán , ha elfogyott, pár napra rá (vagy közben, ha újból jönnek a keményedések) hívnom kell a dokit és referálni a helyzeetről! Magnerot marad, gondolom a 37. hétig. Azért ez most megnyugtató egy kicsit számomra, de azért figyelek a figyelmeztető jelekre! Na, hogy azért ne örüljek nagyon, a tenyésztésből kiderült, hogy Coli bacijaim vannak, úgyhogy most antibiotikum-kúra következik+Canesten krém, megelőzendő a gombákat! 3 hét múlva, kell visszamennem dokihoz, ha addig nincs semmi gáz! De remélem nem lesz!

Iricc!

De jó, hogy itt vagy megint! nagyon-nagyon gratulálok!

mzsprex!

Én ma töltöttem a 27. hetet és most vagyok szülésznő-keresőben! 3 jelöltem van már, majd ha legközelebb megyek dokihoz, megkérdezem, szerinte kit érdemes közülük! A múltkor már felvetettem neki a témát, akkor azt mondta, hogy vannak jó szülésznők, majd megbeszéljük!

Márti
borossné becz márta

Márti
De jó hogy minden rendben! Sokszor eszembe jutottál ma.
Nálunk is volt vihar, de szerencsére Kristóf már aludt.

Kép
Kép
susytunder

[quote="mtunde"]
írta:
mtunde
Ez a tej nem fogy ki érdekes. Én fejek, és bizony, nekem kifogy egy idő után, és akkor 1-2 óráig pár cseppnél többet nem is tudok kifacsarni. Csak amikorra újra telítődik, termelődik...

Márti?

szia tünde! ha ingerled termelődik. pl ha a szaporítós fejőst csináltam (ami összesen fél óra), akkor az elején semmi nem jött, néha pár csepp, majd megint semmi, de általában a 0ra leszívott ciciből így is kijött vagy 20 ml.
(de jó ezekről beszélni, legalább felidéződnek a dolgok-de rég szoptattam utoljára, alig várom :))

KépKép Kép
mzsperx

[quote="szalamandra"]
írta:
szalamandraLányok, hadd kérdezzek valamit: a vége nektek is nehéz volt, vagy csak én vagyok nyűgös kismama?

dehogy vagy nyűgös! ha ez segít, mindkét terhességem végén már nagyon szabadulni akartam :) a másodikkal én is nyáron voltam nagypocak, azt nagyon utáltam...

mellbimbó ügyben én a bőrgyogyit kérdezném meg...

KépKép Kép
mzsperx

márti, köszi a választ!

még egy kérdésem volna a már megszültekhez :)
hogy van az apás látogatás gyakorlatban megoldva? van egy látogatószoba? vagy abban a pici időben a kórtermekbe jöhetnek be?

kössz

KépKép Kép
mzsperx

Szalamandra-tudom , hogy ezzel nem vagy kisegítve, de nekem is nagyon elegem van már a melegből is, a lábdagadásból is, a derákfájásból is, és a nem alvásból is. Úgy várom már, hogy megszülessen, hogy azt el se tudom mondani. Tudom, hogy önző dög vagyok, de nem csak azért várom, hogy már a kezemben tarthassam, hanem hogy megkönnyebbüljön a testem is, mert ez egy katasztrófa. De egyébként nem hiszem, hogy túl sokan lennének úgy, hogy ne várnák már nagyon a végét. Szegény pici se fér el rendesen, viszont még teljesen fönt van, ezért nyomja agyomnromat, a bordáimat, a mindenemet! És még nem is híztam sokat, csak 7-8 kilót. El se tudom képzelni hogy szenvedhet az, aki esetleg 20 kilókat kapkodott fel. Emellett persze örülnék, ha akkor jönne, amikor kell, mert Isten ments, hogy bármi baja legyen, de már vágom a centit rendesen! Kitartás neked is! Elszalad ez a pár hét nemsokára, és utána ott lesz az az édes kis csöppség, aki kárpótol majd mindenért!

A szopihoz nem tudok mit hozzáfűzni, nekem semmi különös nem lett a mellemmel. Egyszer fáj, egyszer nem, néha reggelre foltos lesz a pizsim körülötte, de ennyi.

Szerintetek a magnéziumot meddig érdemes szedni? Nekem nagyon jó még, mert így nem feszülget tőle a hasam, de gondolom egy idő után jobb abbahagyni. Vagy nem?

Kép
marcsi0503

Sziasztok!

Danann
, a fejés tuti nem olyan hatékony, mint a szoptatás, hiszen ő azért tovább nyammogja, ha nem jön belőle, stb. mzsperx, ja, ha így értitek, hogy mindig van tej, akkor ez igaz rám is, csak Villő 200 ml-es beviteléhez képest semmi a 20 ml :)

Márti! Örülök, hogy nincs romlás, a Cali miatt :(

Szalamandra! Sajnos teljesen természetes ez a nyavalygás a végén, még télen is :( Persze az ember nem örül neki, mert úgy gondolta, végig egy nagy boldogságos lebegés lesz a terhesség. Ez a lelkünk mélyén persze igaz, de a testi szenvelgés is megvan.

mtunde

[quote="marcsi0503"]
írta:
marcsi0503
Szerintetek a magnéziumot meddig érdemes szedni? Nekem nagyon jó még, mert így nem feszülget tőle a hasam, de gondolom egy idő után jobb abbahagyni. Vagy nem?

Úgy rémlik, hogy a 36. hét után már nagyon nem jó szedni. El is raktározza valamelyest a szervezeted, és nehezebb lesz a szülés, mert el lesz lazítva a méhed...
És élvezd, hogy keményedik, annyival rövidebb lesz a vajúdás :)))

Engem az orvosom az elsőnél telenyomott magnéziummal, jó kislány voltam, szedtem, egy jóslóm sem volt, oxitocin, egész napos vajúdás.
Másodiknál nem szedtem, ittam málnalevél-teát, szedtem a homeós bogyókat, hetekkel a szülés előtt nagyon sok jóslóm volt, 2.5 óra alatt szültem...

KépKép Kép
mzsperx

mtünde, most nézem, hogy csöpped már 5 hós, ne is aggódj akkor a tejen :) hajrá hozzátápi lassan...

KépKép Kép
mzsperx

sziasztok, köszönöm nektek a bíztatást, de tényleg! Igen, azt hittem, hogy én majd jól fogom bírni, aztán meg megviselt, hogy csak jöttek a problémák. Most azért is jobb kicsit, mert mintha a gyógytornás nyújtás segítene kicsit, jobban tudtam forogni éjjel (előtte gyakorlatilag csak nagy fájdalmakkal), remélem fennmarad a jó hatás. Ha valakinek hasonló problémája van, szívesen leírom a technikát vagy megadom a gyógytornász számát.
Marcsi, veled egyidős terhesek vagyunk, így teljesen át tudom érezni amit írsz, úgyhogy kitartás neked is!!! :)

Magnézium: nekem múlt héten még azt mondta a doki (az a 35. volt) h 1-2 hétig még szedhetem ha kell. Lányok, a málnalevél teán kívül mit érdemes esetleg szedni ebben az időszakban? vagy majd csak később kerülnek sorra a teák és homeós bogyók?

A babaholmis listákon mindenütt fenn van a sterilizáló: készülék vagy tabletta. Erre miért van szükség? akkor is kell, ha szoptatni szeretnék? és ha szoptatás mellett is kell, akkor az eszközt vagy a tablettákat ajánlanátok?

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra
Nekem a szülésznőm a málnalevél tea mellett a palástfű teát javasolta még. betöltött 36. héttől. Azt hiszem a homeos bogyókat is így kell.
Sterilizálót én nem vittem, sőt szobatársaknak sem volt.
Kitatzás! :)

Kép
Kép
susytunder

Szalamandra,
Nekem nincs fertőtlenítőm, forró vízbe teszem pl. a cumit stb. Pontosabban van egy üveggel, de undorító szaga van, így nem használom. Én ittam a málnalevelet, és szedtem homeost is. A tágulás szerintem gyorsan ment.
36. héttől:
CAULOPHYLLUM CH15 napi 1*5 golyó,az utolsó héten 2*5 golyót.
Szülés alatt:
CIMICIFUGA CH15 fél óránként 5 golyó (szülés megkönnyítésére, ha túl gyengék a szülési fájdalmak)
CAULOPHYLLUM CH15 fél óránkéntt 5 golyó: elősegíti a tágulást (méhnyak felpuhulása, fájások hatékonysága)
Szülés után:
ARNICA CH15 napi 1*5 golyó: a szülés után vérzéscsillapító, sebgyógyító, fájdalomcsillapító hatású.
URTICA URENS CH5 napi 1*5 tejelválasztás serkentő
Gátsebre, császár után:
STAPHYSAGRIA 30 CH napi 2x5 golyó, gátmetszés vagy császármetszés sebgyógyulását serkenti, javítja, és fájdalomcsillapító hatású.
Vendég

Marcsi,
36. hétig szabad szedni a magnéziumot. Én sokat/sokáig szedtem, de a 36. héten leállítottak róla. Jöttek is a keményedések rendesen. A méhnek dolgoznia kell, hogy felkészüljön a szülésre.
Vendég

[quote="szalamandra"]
írta:
szalamandra
Magnézium: nekem múlt héten még azt mondta a doki (az a 35. volt) h 1-2 hétig még szedhetem ha kell. Lányok, a málnalevél teán kívül mit érdemes esetleg szedni ebben az időszakban? vagy majd csak később kerülnek sorra a teák és homeós bogyók?

A babaholmis listákon mindenütt fenn van a sterilizáló: készülék vagy tabletta. Erre miért van szükség? akkor is kell, ha szoptatni szeretnék? és ha szoptatás mellett is kell, akkor az eszközt vagy a tablettákat ajánlanátok?

az indexes topikkal nyitottunk egy blogot, ott sokmindent megtalálsz, ez pl a homeopátiáról:
http://babainfo.freeblog.hu/categories/Homeopatia/

sterilizálásról:
http://babainfo.freeblog.hu/archives/20 ... rilizalas/

KépKép Kép
mzsperx

Azt hiszem akkor leállok a magnéziummal, mert a végén még bent marad a törpi... :D Egyébként éjjelenként így is elég sokszor befeszül a hasam, van, hogy alig bírok megmozdulni. Gondolom, hogy akkor az egy méhkeményedés, és remélem normálisnak is számít. Amúgy jóslófájások elvileg mikortól várhatók? Jelent egyáltalán valamit, ha vannak? CSak mert anyukám mondta, hogy neki a 37. héttől voltak, na ehhez képest a 41. héten megcsászározták, mert eszem ágában sem volt kibújni.

Kép
marcsi0503

a keményedés és a jóslófájás szerintem ugyanaz, de ebben nem vagyok biztos...

KépKép Kép
mzsperx

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?