Új privát üzeneted érkezett!

zsuzsinak kitartás és kis csajszinak meg jobbbulást!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Már régen jönni akartam de a jó idő az elmúlt napokban kicsalogatott a kertbe. Nándi elindult már lassan három hete és jókat sétálunk vele.

Zsuzsinak újra minden jót kívánok, és Zsuzsi, tényleg nagy pocakod volt még a képeken amiket feltettél!

Krisz! Jók a képek, az almaevés és utána a pihi. Tündéri kiscsaj Dominika. Mennyit mázsáltak ma?

Judit! Gratulálok Georgina születéséhez! - ha kicsit később is. Én úgy láttam a legtöbb könyvben, hogy a betöltött 36. hét után már nem koraszülött a baba és miután betöltöttem Nándival ezt az időt, megnyugodtam, hogy koraszülött már nem lesz. A 38. hétről még soha nem hallottam mint ilyen határ dehát én sem vagyok dr. mint Krisz. :)
Egy a lényeg, hogy jól vagytok és szopizik a kislány, és mindezt már otthon!

Evisan! Zsófi baba nagyon jól hízik! Ezek szerint szereti a pociját! :D

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Mannogab! Sajnos ezek az adatok nem mondanak nekem semmit.
Ez a CTG papíron van rajta? (Már erre sem emlékszem...)
Szerintem türelem, már nincs sok hátra!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Apcukk!!

A keményedés ugyan korai, de előfordulhat!
Több pihenést!!!!!!!!!!!

Mannogab!

Én 3600 grammal szültem, pedig 160 cm "magas" vagyok, mégis kijött a Domi.
98 BPD-vel. Ha aBPD 100-on felül van, akkor általában csaszi, de 2 hét alatt ennyit nem fog nőni.
A méhszáj akár 1 óra alatt is rengeteget változhat.
A szervezeted tudja mikor végezze a dolgát, ne nyugtalankodj miatta!!!!
Én túlhordtam Domit, bár a szülés magától nem indult meg, mégis 2 ujjnyira nyitva voltam mikor indították!!!!

Mazsuzs!!

Ma vagyunk 6400 grammosak, és 63 cm hosszúak. :lol:
A kedvenc kisgöncei már nem jók rá. :cry:

Zsuzsi!!!

DRUKK DRUKK NEKTEK!!!!

Kép

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok!

Zsuzsi!
Sok boldogságot és örömet kívánok Biankához, és szorítunk, hogy minél előbb meggyógyuljon.

Szia
Lilla
Vendég

Sziasztok Lányok!

Azt szeretném kérdezni, hogy érdemes-e venni a kiskádba való maci alakú fürdető betétet? (Én a Brendonban láttam). Ha használ ilyet valaki, írja meg légyszi, hogy praktikus-e?

Előre is köszi
Lilla
Vendég

Lilla!!

AAAAAAAzzzzz!!!!
Hisz míg pici, helyetted tartja. Aztán 3 kilós gyereket behajolva tartani igen nehéz és közben fél kézzel kenegetni.
Biztosabban is érzi magát tőle.
Nekünk ugyan kádunk van ilyen, de én nagyon szeretem.

Kép

Kép

Kép

dominika1

ma nem tudok értelmesen fogalmazni!!!!
Nézzétek el nekem!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Lilla!
Érdemes! Nagyon nagy könnyebbség volt a fürdetés, hogy a kezeid gyarkorlatilag szabadon vannak. Sőt, ha gondolod, nekem most került eladósorba a a formatervezett OK Baby Onda kádam állványostul. Ha érdekel, írj!
Eszti

Kép Kép
fricky

Hexina!
Köszi! Hanna is nagyon édi,én is láttam róla a fotókat :wink:

Lilla!
nekünk csak a maci van kád nélkül. Lara nem szereti.. abban állandóan ordított,aztán csak a nagy kádban fürdettük,és azt az első perctől élvezi. pedig tényleg könnyebb volt nekünk a macival,mert nem kellett akkorát hajolni,de végigordította benne a fürdést. de lehet,hogy a Te babód élezné,mint Domi is....
sajnos ez is babafüggő :(

üdv
Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

na...én sem tudok írni...
élvezné a Babód a fürdést benne nem élezné :lol:

Zsuzsi!
drukkolok,hogy meggyógyuljon a picike!

üdv
Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

JAjj de bunyevác vagyok!
Zsuzsa!
Nektek is hatalmas gratula a pici lányhoz, és jobbulást neki!
Eszti

Kép Kép
fricky

lányok nálatok is feketedik megint az ég?
itt elég esősre áll az idő! :?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok! Remélem nem bánjátok, ha beszállok közétek. Én ugyan nem kismama, hanem öreg bába vagyok a Dél-pestiben. Eddig csak olvastalak benneteket, de most kénytelen vagyok egy nagyon helytelen infót korrigálni. Lilla félreértett valamit a kismama felkészítőn. NEM TESZÜNK "FÉLRE" senkinek sem EDA-szettet. Valóban korlátozott számban kapunk csak (a gyógyszer- és segédanyag keret nem léphető túl), ezeket ÉRKEZÉSI sorrendben megkapják az EDA-t igénylők. Vannak azonban orvosok, akik saját pénzükön, kórházon kívül vásárolnak saját maguknak. Így az Ő szülőnőik nem a kórházi keretből kapnak, pontosan azért, hogy több maradjon az orvost-szülésznőt nem fogadóknak. (hozzáteszem, nem kérnek érte pénzt!!!) Mint ahogy mi sem áruljuk "zsebből" a kórházi készletet. Higgyétek el, nagyon bántó ez a feltételezés.
Kösz a figyelmet, kérdezzetek nyugodtan, ha valami nem érthető!
bábaildi

Ildi!
Nagyon jó, hogy jöttél, biztos fogsz kapni kérdéseket, így a legjobb, mert így első kézből jön az info!

Lilla!
Itt van a kádunk használat közben, mi 10 hónapot tudtuk használni, szóval szerintem kihasználtuk. Picit látszik az állvány is. Az új árára egyébként a Brendon honlapján rá tudsz keresni, az állvány 8ezer, a kád pedig csaknem 5.
Kép

Pápá: Eszti

Kép Kép
fricky

Kedves Bábaildi!

Isten hozott a topikunkban!
Itt nem muszáj kismamának vagy friss babásnak lenni!!!
Köszönjük az EDA-s felvilágosítást, így talán sikerül eloszlatni a kételyeket és a félreértéseket.

És különben is, én nem láttam öreg bábát a délpestiben, kizárólag fiatalos, lendületes bábákat! :lol:
Igaz kissé túlhajszoltak az összevonások miatt.

Végre van közöttünk egy igazi szakember, csak legyen elég időd válaszolni! :lol:

Szóval még1x Isten Hozott!

Kép

Kép

Kép

dominika1

ildi jó hogy jöttél.szerintem el fogunk árasztani kérdésekkel.Én kérdeznék is.
szűlésznő vagy?ismered a Szőczei Icát? :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Zsuzsa,

Nagy-nagy gratula a kicsi lányhoz! Drukkolok nektek nagyon!!!

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

SZIASZTOK!!!

SZIA BÁBAILDI!!!
TÉNYLEG JÓ HOGY VAGY NEKÜNK MOSTANTÓL MERT LESZNEK BIZONYÁRA FOGÓS KÉRDÉSEINK!!!

KRISZTA!!!
KIRÁLYUL NÉZ KI DOMINIKA!!!ÉS A PARAMÉTEREI IS SZUPIK NAGYON!!!
MÁR VÁROM A JÖVŐHETI CTG-T NAGYON!!!KIVI VAGYOK NORINA VISELKEDÉSÉRE NA MEG AZ ULTRAHANGRA IS!!!ELCSALTAM ANYUMAT IS HOGY JÖJJÖN EL VELEM!!!SZERINTED BEJÖHET MAJD A CTG-RE???OLYAN AKTÍV MÁR 2. NAPJA A CSAJSZIKA!!!NAGYON DOLGOZIK VALAMIN!!!MEG BIZTOSAN JÖN VALAMI IDŐJÁRÁSVÁLTOZÁS IS!!!

EVISAN!!!
TALÁN TE KÉRDEZTED A HORDOZÓKENDŐT!!!ÉN NEM VENNÉK AZ TUTI MERT AZ IGAZ AMIT A LILLA ÍRT DE AZT NEM ÍRTA LE HOGY A CSAJSZI ÉJJEL NAPPAL EBBE HORDJA A GYEREKET MINDENT BENNE CSINÁL ÉS AMIKOR LEVETTE MAGÁRÓL AKKOR A GYEREK 7 HÓNAPOSAN CSAK EGY HELYBEN CSAPKODOTT A FÖLDÖN!!!MAGYARUL MÉG MÁSZNI SEM TANULT MEG A GYEREK MÁS MEG ILYENKOR MÁR MEGY!!!SZÓVAL SZERINTEM NEM A LEGJOBB EZ A KENDŐ!!!HA AKARSZ AKKOR MÁR INKÁBB KENGURÚT VEGYÉL SZERINTEM IS!!!

EDINA!!!
MIZUJS VAN VELED???JÓL VAGY???

LILLA!!!
MI IS OLYAN KÁDÁLLVÁNYT VETTÜNK A BRENDONBA 8000-ÉRT MEG KÁDAT 2500ÉRT AMI AZ ESZTIÉKNEK VAN!!!NAGYON MASSZÍV MINDKETTŐ!!!A KÁD AZÉRT VOLT OLCSÓBB NEKÜNK MERT AZ INTERSPARBA IS ILYEN VOLT ÉS OTT OLCSÓBBAN MEGVETTÜK INKÁBB!!!

ZSUZSI!!!
JOBBULÁST A MINIMANÓNAK!!!

VIGYÁZZATOK MAGATOKRA!!!
SZIASZTOK!!!
SNÁPI ÁGI

Kép
Kép
snápi

Mindenkinek kösz a kedves fogadtatást. Igérem, rendszeresen válaszolok a kérdésekre.
Nitácskának: igen szülésznő vagyok, és ismerem a Szőczei Icát.
Dominika: az "öreg" természetesen a szakmai múltra vonatkozik, nem másra!
bábaildi

ildi nekem az ica volt a szűlésznőm 2 évvel ezelőtt,imádnivaló,de sajna ő elmegy ha jóltudom ,így ha megint terhes leszek ő már nem lesz a szűlésznőm :cry: :cry:
mióta vagy a szakmába?
tényleg nagyon jó hogy itt vagy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Szia Bábaildi!

Bocs, ha valamit félreértettem, természetesen nem akartam senkit megbántani. De én úgy értettem, hogy az EDA nem jut mindenkinek, mert nem mindig van készleten. De ha valakinek van szülésznője, akkor az eltesz (vagy ezek szerint vesz) a kismamának, és így kérnek egymástól a szülésznők. Azt meg senki nem feltételezte ott az előadáson, hogy a kórházi készletből vennék el, és szerintem nem is írtam ilyesmit.

Remélem a többit jól írtam le, ami ott elhangzott.

Lilla
Vendég

Ági!

Jó, hogy tudtunk dumcsizni MSN-n!
Üdvözlöm majd Hartman papát, meg Erzsikét is ja meg pesrze a Marcsit is!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

sztem nem azért nem tudott mászni a gyerek, mert túl sok időt töltött a hordozókendőben. Johanna soha egy percet sem volt rám kötve, mégis 11 hónaposan kezdett el mászni. Minden gyerek más ütemben fejlődik. 7 hónaposan normális, ha csak a földön fekve csapkod a kezeivel. :lol: Egyébként én is azt hittem régen, hogy a 7 hónapos gyerek már minimum mászik :lol:
Egyébként a barátnőm pont most vett a kislányának /neten rendelt/ hordozó zsákot. Ez olyan anyagból van mint a kendő, viszont nem kell se csatolni se kötözni, csak egyszerűen belebújni és után a gyerköcöt is beletenni. mondjuk nem tudom, hogy használható e újszülött kortól.

Egyébként szombaton lesz a kismamabörze és ott a kendőt ki lehet próbálni a kismamastandnál. Sőt van ingyenes 4d uh is, csak oda már reggel 8-kor be kell jelentkezni. Ja és én is kint leszek 12ig a 14-es asztalnál. Ha vki jár arra látogasson meg.

BábaIldi! üdv közöttünk.

Zsuzsa! gyors gyógyulást Biankának, remélem hamar otthon lesztek.

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Szia Edina!

Ha még olvasnád szombat előtt, írd meg légyszi, hogy hol lesz kismamabörze? És hogy ott mindenféle kiállító szokott lenni (bútor stb.) vagy csak ruhások?

Előre is köszi
Lilla
Vendég

sziasztok lányok!használjátok ki a jóidőt!!!!!!!!! :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Vendég

sziasztok!

Lilla: Noémi írta a honlapot,hol is lesz pontosan a börze. Biztos jó lehet,lehet mi is kimegyünk szétnézni.

Snápi: Köszi a kérdésed,jól vagyok. Néha majd szétfeszülök,de még bírom.Kezdek türelmetlen lenni.Már nagyon várom,hogy megszülessen.
Kedden megyek a tornára. Írtad,hogy lehet hogy hamarabb jön Norina. Ez a Te érzésed?
Neked mit mondanak van valami kb. időpont mikorra várható?

Bábaildi: De jó,hogy van köztünk egy szakértő. Nagyon köszönjük előre is a válaszokat és a türelmet hozzánk izgatott kismamákhoz!

Kép

Kép
mannogab

nitácska,

lemaradtam valamiről???? most tűnt fel, hogy van egy új vonalzód......

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

huhh Nitácska erről én is lemaradtam... :oops:
írtál erről és csak elsiklottam volna fölötte? :oops:

Bábaildi!
üdv köztünk :lol:

ma voltunk 2hós oltáson,de nem lett belőle semmi,mert kissé kiütéses és száraz Lara arca,így nem adta be a doki,nehogy jobban kijöjjön rajta :? folyt.köv. egy hét múlva.
viszont méreckedtünk: 4550g és 58 cm kiscsaj :lol: (2900g és 49cm volt születésekor)

üdv
Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Sziasztok!

Zsuzsi!
Kitartáááááááááááás!!!!!!!!!!!!!!!!!! Remélem, hogy nagyon hamar meggyógyul a kislányod!!! Küldök nektek egy csomó pozitív gondolatot, hátha az is segít.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++...........

Kép
evisan

Hűűű, bocsika! Miért nem több sorba tette vajon???

Sziasztok!

Köszi a kendős-kengurus hozzászólásokat. Nnnnaaa... az van, hogy a neten is, meg több helyen utánaérdeklődgettem ennek a dolognak, hogy melyiket ajánlják inkább. A gyerekorvos doktornénit is felhívtam, és azt mondta a kendővel kapcsolatban, hogy ő sok balesetről tud a kendővel kapcsolatban, úgyh. ő nem ajánlotta. Plussz egy védőnőt is megkérdeztünk róla, ő meg azt mondta, hogy ő azért nem ajánlja, mert a gerince nincs jól alátámasztva benne. Úgyhogy asszem én is inkább a kengurunál maradok, de arra is azt mondják, hogy akkortól használjak ilyet, ha a baba már jól tudja tartani a fejét, tehát olyan 3-4 hós kortól.
Szval lemondok inkább a kendőről. Addig inkább babakocsizok, bármily kényelmetlen is toligázni ezeken a járdákon.

Jó lenne kimenni a börzére, de azért egy 5 hetes gyerkőcöt még ne vigyek ki oda, ugye?

Most újabb dolog jutott eszembe. Szerintetek hol lehetne szerezni babakocsihoz napernyőt? A brendon honlapot még nem tudtam megnézni, mert valamiért nem nyílik meg a gépünkön.

Évi

Kép
evisan

Nitácska!

Csak neeeeeem??????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Evisan!

Te tudod mennyire fogékony a fertőzések iránt! Ha még sétálni sem nagyon voltatok, akkor nem ajánlom.
Meg a sok tuskó csak bambul és nektek megy.....de Te érzed!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Noémi, köszi az infot.

Edina, lehet, hogy összefutunk, mert megyünk az IKEÁ-ba kiságyat venni, és utána benézünk a bababörzére. Ha nem, akkor várunk a tornán kedden!

Évi!
Látom, hogy gyáli vagy, nem szoktatok a Nagykőrösi úton lévő babadiszkontba menni? Nekem itt ajánlotta valaki, és tényleg olcsóbb, mint a Brendon és lehet, hogy ott van napernyő is. internetcímük: www.babaholmiolcson.hu ha esetleg nem ismernéd. Hétvégén ne menjetek, mert be se lehet férni annyian vannak.

Nitacska!
Erről én is lemaradtam! :P :P :P

Ági!
A kád mindig 2.500,- vagy csak akcióba vettétek? Nekem állvány tulajdonképpen nem is kéne, mert a fürdőszobánkban van mire tenni.

Sziasztok lányok, mindenkinek jó hétvégét, jó lenne már egy kis jóidő.
Lilla
Vendég

sziasztok,igen babát várok,2 teszt is bizonyítja,remélem immár minden rendben lesz!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitácska!
huhh akkor csak csendesen Gratulálok,nehogy elkiabáljam :)
örülök,hogy sikerült :lol:

üdv
Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Nitacska!

Szorítunk, hogy minden rendben legyen!!! :P :P :P

Szia
Lilla
Vendég

Fűűűűű Nitácska én még nem gratulálok, csak szorítok!!!!!

ezzel is:

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

Képek!

A babauszóklub tagjai:bal szélen Domi, középen Márk pasi, jobb szélen a másik topikból Anna:

Kép

Felébredtem!!!

Kép

Itt a fiam :

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

lányok köszönöm a halk gratukat!
dominika jók a képek!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok! Lilla! Mindent jól írtál, csak az EDA-s rész volt félreérthető, muszáj volt helyesbíteni. Nitácska! A Szőczei Ica elmenetele még egyáltalán nem biztos, (gratulálok a + teszthez), és javaslom, kérdezz vissza néhány hét múlva az Icára. Egyébként 35 éve vagyok szülésznő. Bírom a gyűrődést, kérdezzetek bátran.
bábaildi

ildi és mennyire nem biztos?
és köszönöm a gratulációt.de ha elmegy akkor jövök hozzád!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

jóéjt lányok.pusza!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitácskaaaaaaaa!!!! Hurrááááááááá!!!!!!!!!
Gratulálok!!! :) :) :) :) :) :) :) :)

Lilla!
De igen, Gyálon lakom, és ismerem azt a diszkontot. Egész sokmindent vettünk már ott. Ja, és a férjem hozott ma onnan egy napernyőt is. :D

Domi!
Hová jártok babauszira?

Na jó éjt mindenkinek, a bébim is már végre elaludt, miután teli torokból kiordította magát.

Évi

Kép
evisan

Évi!

Pesterzsébet (XX ker) Átlós utcai Egészségház.
8000 Ft 1 hónapra ez 4 vagy 5 alkalom, attól függ, hogy jön ki.
Úszóbugyi az úszópelus fölé 2000 Ft.1 x kell megvenni.
Úszópelust 2200 ft 1 csomag, de én a vaterán vettem 1 komplett csomagot 1000 ft-ért postaköltséggel együtt.

megéri, hidd el!!!!

Lányok!!!

tud valaki valamit Zsuzsiékról?????

Mannogab?????
tudsz valamit????

Kép

Kép

Kép

dominika1

evisan köszi!ti,hogy vagytok?

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitácska! Semennyire nem biztos, pár hét míg eldől. Addig csak nődögéljetek!
bábaildi

én igazából remélem,hogy nem megy el mert imádom olyan jófej és sokat segítet nekem mikor afiam született.pedig még üvöltöttem is :oops:
de megfogadtam,hogy most nem fogok mert ez a terhességem sikerűlni fog!!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitácska!

Mindenki másképp vezeti le a szülés fájdalmait.
Te üvöltöttél, én morogtam a férjemmel. :lol:

És 5 percenként kérdeztem Erzsikét, hogy mikor lesz már vége??? :lol:
Ez van.

Mannogab!!!!

Ma még nem láttalak!!! Csak neeeeem????Csajok szerintetek????

Kép

Kép

Kép

dominika1

igen mindenki más.remélem most áriázás nélkül is végi fogom tudni csinálni!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?