Új privát üzeneted érkezett!

A Hunyadinál, vagy nálatok?
Figyi, itt a mobilszámom, ha útközben elrabolna Titeket a zsákos ember, vagy inkább a Hold felé veszitek a sétát:70/513-88-37.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

HUnyadinál!

Oké! felirtam a számod!Remélem nem történik velünk semmi szörnyűség!

Kép

Kép
novum

oké, akkor 10-kor felöltöztetem a kisördögömet, 20 perc alatt remélhetőleg elindulunk. Ne siessetek nagyon, inkább várunk rátok mi.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

oké!

Kép

Kép
novum

Sziasztok.
Ne hari,hogy csak így berontok,de már napok óta kukucskálok a topikok között,de olyan kihalt,vagy túl˝messze˝van.Ha nincs akadálya beszállnék közétek.Igaz nem az Istvánba szültem és már˝öregek˝a fiaim is,de úgy látom itt van élet köztetek.
Sziasztok Roli

Kovács Roland
roli

Sziasztok!
Köszi a bókokat Kép
Esztipeszti a szőnyeg nagyon jól néz ki. Úgye valami betétje vagy vastagabb anyag is van alatta. Valójában azt szeretném megkérdezni, hogy ha van akkor azt hogy hívják pontosan és hol vetted, mennyiért?
A mellszívót az előadáson javasolta a nővér, mert soha nincs elég az osztályon és ha mégis kell akkor jobban jársz ha van sajátod. Meg aztán az mégis a tiéd.
Az én páromnak is a sörtartó volt a lényeg holott inkább borozik, azt is keveset. Én többet alkoholizálokKép
Anyucik, annyira szépen süt a nap. Jó sétát nektek!
Szép hétvégét, már ami még maradt belőle,...
N.

Kép Kép
natasa1975

Sziasztok!

Bumpy,
kicsit vitatkozok veled: egyáltalán nem szabály, hogy beálljon egy baba a 4 óránkénti evésre, vagy ha beáll, nem biztos, hogy ez megmarad. Nem ritka, hogy kétóránként esznek pl., nálunk is ez a mai napig így van, bár volt egy időszak, hogy 3 óránként, de az kb. 3-4 hétig tartott. Inkább az a jellemző, hogy folyamatos a változás, olyan gyorsan fejlődnek még, hogy mire beállnak egy ritmusra, az már fel is borul.Kép
Én is olvastam sok helyen, hogy beállnak 3 ill. 4 óránkénti szabályos evésre, de a tapasztalat erre rácáfolt (már nem csak az enyém), és a ligánál is mondták, hogy ez nem egészen így van. De ha követjük a baba jelzéseit, nagy baj nem lehet.Kép

Kereslet-kínálat beállása inkább onnan látszik, hogy már nem feszülnek túl a cicik. De ugye aztán ez is módosul a növekedési ugrásokkal.

Ja, valaki kérdezte, hogy szilárdat mikortól lehet adni: hat hónapos kor környékén javasolt kezdeni - a Gyermekorvosok Szakmai Kollégiuma is ezt ajánlja, ill. addig a kizárólagos szoptatást vagy tápszert. Bár utóbbit nem tartják, hanem négy hónaposan kezdik a hozzátápit tápszeres babáknál.

Esztipeszti,
én szinte semennyit sem fejtem, csak akkor ha túlfeszült a mellem az első napokban, hogy ne durranjon be, ill. Ákos be tudja kapni rendesen. De érdemes megtanulni fejni, mert ha valami gond van, pl. beteg a baba és nem szopizik annyit, akkor kelleni fog.

Az a szőnyeg nagyon tuti. Én addig tervezgettem, hogy varrok egyet, mire manó kinőtte a témát.Kép

Szia Roli,
Hol szültél és mennyi idősek a fiaid?

KépKép
connie

Sziasztok,
Esztipeszti
én nem vittem mellszívót. 3. nap indult be a tej, de akkor jöttünk haza.
De ott volt mindig a kocsiban ha kellett volna akkor a férjem felhozta volna.
Zsófit a szülőszobán segített a szülésznőm cicire tenni amikor már rendbe tették és felöltöztették.
Szerencsénk volt, mert egyből rácuppant.
Aztán se volt gond vele szépen szopizott.
Csak szerintem már éhes volt a második nap és már nem volt elég az előtej. Annyira szívtaKép
Sajnos a mellbimbóm annyira fájt, az hittem megőrülök. Aztán 2 hét múlva rendbe jött és azóta én is élvezem a szopitKép
Ez az én tapasztalatomKép
Nagyon szép a takaróKépKépKép

Connie-val én is egyetértek, mert Zsófi kb 3 óránként szopizik, de valamikor közben desszert szopi is kell, valamikor nem. Szóval még nagyjából össze-vissza szopizik. Akkor eszik amikor éhesKép
Végül is mi is akkor eszünk nem igaz?Kép

Lányok elő vele ha van még ilyen tehetség köztetekKép

Szia RoliKép

Kép

Kép
sajtine

Szoptatás! Lenne egy hirtelen jött kérdésem. Nektek volt pár cseppnyi előtejetek szülés előtt??? Más fórumon olvastam, hogy volt akinek már az 1-2. harmadban volt előteje. Tudom, hogy ez nem jelent semmit, meg mindenkinél más, de érdekelne mennyire szokványos az, hogy még szülés előtt kijön pár csepp?!
Én nagyon dilis vagyok, de egyáltalán nem a szülés miatt parázok hanem a szopi miatt Kép Attól a fájdalomtól félek inkább Kép Kép
N.

Kép Kép
natasa1975

Sziasztok!!!!

Nincs sok időm, mert éhen hal a család, csak feldobom a képeket. (Timi, a közértben 7 db kőkemény kiflin kívül nem volt más péksüti.Kép)

Szilvike:
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép

Hazaértünk:
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Connie!

Köszönöm, hogy írtál. Én a kereslet-kínálatnál a tej mennyiségére gondoltam csak, nem a szopik közötti időkre, mert az változó.
Elnézést, ha bénán fogalmaztam. Ne haraguj kérlek. Kép

Novum, Gabuska!

Gyönyörűek a babáitok! Kép
bumpy

Sziasztok! KépKépKép

Most rohanok etetni, csak gyorsan felrakom én is a mai séta képeit. Én a férjemmel taliztam az előszobában és együtt sétáltunk itt fent a hegyen. Kép

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

sziasztok !!!!
Gabi jók lettek a képek!!!!!!
Sajnos Szilvi nem aludt tovább!!Kép

Ilba: Tök szupi a babakocsid!!!!
De szép helyen sétáltatok!!!!!!!
Ezért nem akarsz te kispestre költözni!!KépKépKép
Beni annyira cuki ahogy be van bugyolálva!!!

Sajtiné köszi a dicséretet Szilvikéről!
Zsófiról tegyél még fel képeket!!!
Kép

Kép

Kép
novum

Timi,
Livi nemcsak hogy tovább aludt, de egy nagy adag almás krumplit is bevágott, kicsit játszott, aztán megint beájult.
Csináljunk még sok közös sétát!
(A kispesti topik éledezik.)

Ilba,
nagyon baba a kocsitok!Kép Meg a fiad is, de ez nem új hír!
A képeiteken jobb a hátér, mint a mieinken...

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Kép

Bumpy, Connie,
köszi, igen, most ugrott a kajcsi igénye a pár nap "önéheztetés" Kép után, 150-170eket eszik. Kép Alig tudom levenni a ciciről, olyan aranyos!!!! Kép Kép

Eszti,
na, csatlakozhatsz Natasához! Kép Szuper jókat fog játszani itt a csöppség! Kép Kép

Gabi,
puszi a zakkant menynek! Kép
Hű, most lehet veled telefonbetyárkodni!!! Kép

Roli,
helló, írj egy kicsit magatokról! Kép

Natasa,
a szopi nem fájdalmas, hanem a világ egyik legcsodálatosabb dolga!!!!!!! KépKépKép
Nagyon szuper érzés, nem lehet szavakba önteni!
Előtejem nekem kb. a 30. héttől volt, hol több, hol kevesebb.

Gabi, Timi,
én lenni sárga! Kép
Köszönjük a bókokat, nagyon édik a csajaitok is, főleg a közös kép tetszik nagyon! Tök jó, rózsaszín, kék, a két szélén a kocsi, naggggyon jó. KépKépKép

Kép
Kép
Kép
ilba

Szia Roli!!!

Üdvözlet nálunk, írj, tegyél fel képeket!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Mi is sétáltunk egy hatalmasat, de nem vittünk fényképezőgépet.Kép

Sajtine,
Bogi az almalével ismerkedik elsőkörben, eddig 3-4 kávéskanál az adagja.
A védőnő és a doktornénink is szorgalmazta, hogy 3 hósan már elkezdhetjük. A lányok hat hónapig kizárólag szopiztak - ahogy Connie is írta, én is úgy tudtam, hogy addig nem kell más. Most viszont a környezetemben nem egy anyatejes babával elkezdetik a gyümit, pépeket ilyen korán.
Én azért vágtam bele, mert ezt a fránya refluxot talán kivédhetjük, ha elkezdjük a főziket. Gabuska?Kép

Zsófi édes lehet, ahogy hangosan kacarászik. Kép Bogiból még nem sok hang jön ki (az ordításon kívül), de lehet, hogy visszasírjuk ezt az időt, ha majd be nem áll a szája.Kép

Szorsi,
Köszi, hogy ezt mondod, Kép
de sokszor úgy érzem, hogy összecsapnak a fejem fölött a hullámok.
Biztosan lehetne ezt az egészet sokkal jobban is szervezni.

Ilba,
Szóval Beni ismét a régi kis haspók. Kép Olyan jó érzés, nem? Nálunk Vikit hívták úgy már a kórházban a csecsemősök, hogy kis zabagép.Kép

A gyümizésről egyenlőre csak videó van. Még a karis képekkel is adós vagyok...Kép

Gabuska, Timi,
annyira jó lehet, hogy tudtok talizni. Szupik a képek!Kép

Eszti,
Én vittem mellszívót és használtam is, a harmadik este már kellett, nagyon szenvedtem volna, ha nincsen. Az első hetekben fejtem csak, a végén már inkább azért, hogy több termelődjön.

Jucus
jucus73

Jucus!

Nekünk annyira bejöttek a főzelékek!!! Semmi nem jön vissza belőle, még ha kaja után rögtön ugrabugrál is Lívi.KépKépKépKépKép
Szóval hajrá!

Hol lehet megkötős bodyt kapni? Sürgős!!!!

Előre is köszi!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Köszi a mellszívós válaszokat. Kép
Másik: amit ott bent leszívtatok, azzal mit csináltatok????? Kép
Vendég

Eszti!
Megkapta a baba fecskendőből vagy pohárból. A csecsemősök adták neki, miután végeztem a fejéssel. Az utolsó napon betették nekem egy kis edénykébe és hazahoztuk.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Egész délután nem volt net.Gyerkők most aludtak el.
Pár szó rólam/lunk.VI.kerületben lakunk.Mindkét manómat a Rókusban szültem.Nagyobbik Dani 1998.02.07,3000g50cm,38.hétre.Kisebbik Dominik 2004.12.21.3700g56cm,37hétre születtek.A két terhességem között ég és föld volt a külömbség.Már teljessen azt hittük,hogy másodszorra lány lesz.
Dancikám most szeptemberben kezdte a sulit.Nagyon jól megy neki és szereti.Dodó...Õ Dodó eszméletlen nagy akaraterővel.Amúgy most13kg,77cm.8foga van.December elején elindult,azóta szalad és pakol és szalad és pakol és...
Hirtelen ennyi.
Gyönyörű. manóitok vannak.Gratulálok nektek.
Sziasztok!!!

Kovács Roland
roli

Roli,
Dominik szép nagy baba volt, ahhoz képest, hogy a 37. hétre született. Kép De ahogy írod nagyon szépen is fejlődik. KépKépKép Képeket tudsz feltenni róluk?

Jucus,
igen, tök jó, hogy újra ilyen kis bélpoklos lett Beni, jelentem 5100gr!!!!
És így kifáradt az esti szopi után:
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

Bubek!

"Igen én vagyok a 101/3-as. A "jeges"!:-):-) Meg nekem vetted ki az infúzió kanüljét. (ezt így kell írni??)"

Emlékszem Rád. Kérdésedre válaszolva: "Ezt így kell írni?" Nem, de ezt mindenki így írná, aki nem szakmabeli.
A kanül, az a műanyag cső, ami az EDA-nál a gerinc mellett van, meg ami a kezeden belül benne van. Tehát kihúztam a kanült is, de amire Te gondoltál, a szerelék, a "csapocska" az a branül. A branül áll egy szerelékből és egy műanyag kanülből. A kanül a kézfejedben a bőröd alatt volt, a szerelék pedig, amit láttál.

Gabuska!

A 108-asban vagy a 106-osban voltál?

Lányok!

Olvastam itt a Babaneten,egy szép szöveget, csak voltam olyan hülye, hogy nem mentettem le. Elfelejtettem, hogy hol olvastam, csak azt tudom, hogy itt a babaneten. Valami olyan szövege volt, hogy amíg nem voltam édesanya mimindent nem ismertem, nem tudtam, és ez részletezve van.
Tudtok nekem segíteni? Szeretném feltenni a honlapomra ezt, mert olyan szép. Kép

Köszi!

CUPPPPPP!
Ági
bumpy

Ilba.
Köszönöm szépen.Ami igaz az igaz tényleg szépen fejlődik.Második pillanattól rendesen eszik.Azért ezt írom,mert születése után meg se nézhettem mert nagyon rosszul volt(hiába nagy súly)Vitték a koraszülött osztályra.Délután egy órakor született és este10kor kaptam elöszőr meg.17órás vajúdás és majd egy órás tolófájás után született meg.A szülés háromszor állt le mert annyira elfáradt a manó hogy nem akart segíteni nekem,Amikor méhösszehúzódás volt akkor ő nem mozdult,amikor ő akart jönni nem volt összehúzódás.Lényeg a lényeg nagyon leesett a cukra és ezért nem kaptam meg.Nagyon megijedtem.De´hál égnek minden rendbe.
Te manód mennyi idős?

Kovács Roland
roli

Sziasztok!

Mi is sétáltunk ma, a Városligetben, olyan szép idő volt.Kép

Bumpy,
Ne má', dehogy haragszom - félreolvastam, amit írtál. De én is hónapokig vártam, mikor állunk be valami rendszerre, lestem órát, mérleget, aztán voltunk anyuéknál nyaralni egy hetet, ott nem értem rá órát nézegetni, mérleg se volt, azóta olyan jó.Kép
Ha rákeresel a google-ben arra, hogy "Mielőtt anya lettem", előbb-utóbb megtalálod ezt a verset, nagyon kering a neten.Kép Vagy itt a keresőben.

Natasa,
nekem nem volt előtejem egy csepp se.
Miért félsz ennyire, hogy fájni fog a szoptatás?

Roli,
Nem semmi szülés, hú, rossz lehetett, hogy egyből elvitték Dominiket.Kép

Jucus,
Ezt a hat hónapot sokszor még az eü. személyzet (gyerekorvos, védőnő) sem tartja be, hiába szakmai állásfoglalás.Kép Pedig minél hamarabb és minél gyorsabb ütemben kezdődik a hozzátáplálás, annál hamarabb lesz vége a szopinak. De nálatok persze más a helyzet a reflux miatt.Kép

Gabuska, Novum,
nagy társasági életet éltek a leányzók.Kép (Mármint a pelenkásak.Kép)

KépKép
connie

Bumpy,
azt a szöveget Bubek tette fel, kb. december elején. Ugye Bubek? Kép
Igaz tőlem nem kérdezted Kép, de én a 108asban voltam.

Roli,
hát nem lehetett egyszerű. Kép Gondolom, ha ránézel, akkor feledésbe merülnek ezek a nem túl kellemes órák. Kép
Az én manóm, Benedek kedden lesz 2 hónapos. Nekem nagyon egyszerű szülésem volt (most szültem először, de úgy gondolom, ez egyszerűnek számít Kép), 2 óra 20 perc alatt született meg, 39+5 napra.
Hány éves vagy? Milyen a Rókus?

Kép
Kép
Kép
ilba

Connie!

Köszönöm, hogy nem haragszol.
Igen, talán úgy helyes, hogy nem szabad mérni a babákat, mert akkor magadat stresszeled, meg magadon keresztül a babádat is, mert megérzi, hogy ideges vagy valamiért.

Ilba!

Köszi szépen, utána nézek mindjárt! Hálás szívvel köszönöm. Jövök neked egy babapesztrálássl 1-szer! KépJó? Persze, ha akarod! Kép
A 108-as nagyon jó szoba, bár kicsit bajos a be és kimenet. Kép

CUPP mindenkinek!
Ági
bumpy

Szerintem a Rókusról vagy jót vagy semmit.A szülőszoba egyszerű.Az osztály szeles,hideg 4ágyas szobákkal.A Hangulat jó volt Éjszakákat beszélgettünk át.
Amúgy 30éves vagyok.
Beleszólhatok az itt olvasottakba?

Kovács Roland
roli

Roli,
persze, hogy beleszólhatsz:Kép

KépKép
connie

Sziasztok,

mi is voltunk ma nagyot sétálni fényképező nélkülKép
Novum, Gabuska nagyon jó lehetett nektekKép
A bébik tündériek. Meg persze Fanni isKép

Ilba, milyen szép helyen sétáltatokKép
Beni nagyon édiKépKépKépKépelfáradt a kismanócskaKép

Roli, sajnálom, hogy ilyen nehéz volt, de az a lényeg minden rendben volt ezután.
Láttam a profilodban szereted a hetedik menyországot. Én is nagyon. Most néztem meg a csütörtöki és pénteki részt, mert nem láttam.

Jucus sziaKép
el tudom képzelni milyen elfoglalt vagyKép
De a boldog családi héttérrel mindent el lehet viselniKép

Kép

Kép
sajtine

Natasa, ami a szőnyegben van, az flíz, nem tudom, hogy így írják-e, de így mondják... Kép Ebből is a vastagabb. Alul sima lepedő. Így akár még takarónak is jó, illetve a földön azért nem fog kihűlni a gyerek. Kép

Szép napot nektek! Megyek ma tornázni, de délután jövök! Kép

Eszti
Vendég

Szép jó reggelt!

Tegnap este már nagyon fáradt voltam.Most míg nem kell kelteni a gyerekeket írok.
Csak annyit akartam a szopizásról mondani,Hogy szerintem is felesleges az órát nézni.Daninál én is állandóan azt figyeltem meg folyton mérlegeltem.Ha kevesebbet evett már olyan ideges voltam.Volt olyan hogy oránként evett.Akkor meg attól féltem,hogy túl sok éás nyomni fogja a pociját...Meg is lett a sok stressznek az eredmény.5hós korában annyira rossz lett a tejem hogy 10percenként evett mégse lakott jól soha.A hasa is mindig fájt.
Most hogy Dodó megszületett megfogadtam,Hogy ugyanabba a csbdába nemesek,nem eshetek bele.Akkor szopizott amikor akar.Ha kellett óránként,ha kellett 3-4óránként.Ha akart félórát,ha akart10percet.De ha jobban belegondolunk,nekik ez az ételük,ITALUK.De hát mi se eszünk mindig néha iszunk is.Ja és a mérleget se használtam.Így is hizott havonta 1 kgmot.Azóta is szopizik.
Szerintm mindenkinek magának kell kitapasztalnia,hogy mi jó a babájának.
Húúúúú de hosszú lett.
Na megyünk suliba.

Sziasztok!!!

Kovács Roland
roli

Halihóóó!!!

Bumpy,
a 103-asban voltam, 5-ös ágy.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Roli:
Üdv közöttünk!Gratulálok a fiaidhoz!Biztos sok örömöd telik bennük!

Gabi:
Milyen az a megkötös body?

Ma bemegyünk a munkahelyemre,mert az adópapirom alá kell irni.Jó kis utazás lesz a 13.kerületbe!
Délután pedig jön a vizszerelő,mert a wc.tönkrement.
A horoszkóp azt irta,hogy ma szerencsés napom lesz.Hát majd meglátjuk!

Kép

Kép
novum

Sziasztok!
Ilba, éngem is érdekelne, hogy milyen típusú a kocsitok? Mondjuk max majd a köv. babánál, mert most már vettünk meg tuti nehezebb mint a miénk. De nagyon klasszul néz ki!
Köszi Eszti az infót. Lehet én is belevágok egy varrás-projectbeKép Én nem tornázom csak jógázom Kép
Connie, magam sem tudom mi ez a szopi para nálamKép Talán az, hogy még a szülésről olvastam, hallottam sőt, még tanultam is (elég részletesen) addig a szopiról mindenkitől csak azt hallottam mennyire fáj az elején. De, bízom benne, hogy majd ügyesek leszünk és gyorsan kialakul a helyes technika meg a mellbombóm sem lesz az az extraérzékeny fajta.

Ma jön hozzánk először látogatóba a védőnő. Kíváncsi vagyok miről fogunk beszélni. Jó lenne ha a párom itthon lenne, mert benne mindig merülnek fel kérdések.

N

Kép Kép
natasa1975

Halihó Mindenkinek (régieknek & újaknak)!

A hétvége megint nagyon zűrös volt, nem volt időm írni, most meg alig győzök visszaolvasni Kép. Olyan jó, hogy ilyen nagy élet van ezen az oldalon.
Vasárnap de. voltunk a férjemmel bent a kórházban szülőszoba látogatáson, Barbi körbevezetett minket. Jó volt ismerkedni a környezettel, meg kaptam is 1-2 jótanácsot.
Holnapra bejelentkezett a védőnő, megteszi első lakásnézőjét, hova is érkezik majd a baba 27-én. Hát nem sokat fog látni, mert a gyerekszoba még sehogy se áll. Hoz majd recepteket és valami WHO-s teszt-hez kéri a segítségemet. Olyan kismamákat keresnek, akik jan. ill. febr-ban szülnek és majd kell 1 dl anyatej, ezt fogják vizsgálni. Holnap elmondja a részleteket, kíváncsi leszek.

Üdv
Vuka

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Timi,
ilyen, mint a képen, csak nem patentos (mondjuk nekünk az is jó lenne), hanem megkötős.
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Szép jó reggelt! (délelőttöt?)

Gabi,
a képen Livi van? Ha igen, komolyan mondom nem ismerni fel. Mert egyébként mindig mosolyog. Kép
Ilyen megkötős bodyról még nem hallottam, illetve mint régen a rékli? Miért kell ilyen?

Natasa,
a kocsi Jané (háninak kell ejteni, lehet, hogy egyértelmű, de én nem tudok spanyolul Kép), a Babycenter nevű boltokban lehet ezt a márkát kapni. Pesten nincsen ilyen, mi nyaraláskor vettük Gyenesdiáson, bementünk csak úgy körbenézni, megláttuk, beleszerettünk, főleg, mivel utolsó darab volt, így le volt szépen árazva. Aztán visszamentünk még 3x(!), mert azért így is elég drága volt, aztán végül megvettük, lesz, ami lesz. Ez volt az első dolog, amit megvettünk. Adtak hozzá táskát, lábzsákot, esővédőt és van ugye az autósülés, amit egy adapter segítségével a kocsira is rá lehet tenni, sőt, amit most látsz a képen, azt mind le lehet szedni és csak az autósülést is rá lehet tenni. Így, ahogy most van 9,3kg. Legalábbis a prospektus szerint.

Na akkor most itt leszek ellenpéldának szopi ügyben, ok? Kép Nekem nem fájt soha, még egy picit sem Kép, pedig Beni ugye a nyelve miatt nem szopizott rendesen. Csak arra kell figyelni, hogy be ne durranjon a cici, ha csomósodik, akkor masszírozd és fejjél.

Úgy látszik, ma a védőnők napja van Kép, az enyém úgy eltűnt, hogy december eleje óta nem hallottam felőle. Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba,
nem Lívi van a képen (bár őt is úgy hívjákKép). De ordítani ő is tud így...
Azért kéne olyan, mert azt nem kell áthúzni a fején. Igen, olyasmi mint a rékli, csak van alja is. Szóval mint a képen. A Heim Pálban adtak egyszer rá ilyet, és a képen lévő kislány anyukája is vette valahol, csak nem tudom utolérni.

Nekünk szupi védőnőnk van szerencsére.KépKépKép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Szia Ilba!
Köszi az infót. Én Jane-t Pécsett láttam. Nem is olyan nehéz akkor. Sőt, pár dekával veli a mi PP-kat! Nagyon szép!
Köszi a szopis vigaszt. Akkor most érlelem magamban az optimizmust, hogy nekem sem fix, hogy fájni fog Kép Mitől tört el ennyire a mécses?

Lányok, ti adtok pénzt a védőnőnek? Én mikor mentem hozzá soha nem adtam és most sem szeretnék. Bunkó leszek????
N
Gabuska, hát én még nem vagyok profi a kinek ki a babája és hogy néz ki témában, de Livire én sem így emlékszem.

Kép Kép
natasa1975

Natasa,
itt olvashatsz bőven a szoptatásról:
http://www.szoptatasert.hu/belso.php?inf=oktato

Meg ha van konkrétan kérdésed, akkor arra szívesen válaszolok (ha tudokKép).

Ha jól van mellen a baba, akkor nem fáj, úgyhogy mielőtt a kórházból hazajössz, mindenképpen kérd, hogy mutassák meg pontosan, hogy kell fekve és ülve szoptatni. Mellgyulladás sem kötelezőKép, nekem nem is volt. Egyébként érdemes előre olvasgatni, hogy ne szülés után kelljen (ahogy én csináltamKép). És el lehet menni La Leche Liga szopis csoportba is informálódni, szülés előtt és után is.

A héten csak szórványosan leszek, mert szabin van a férjem.

Gabuska,
Ez ugye nem Livi????

KépKép
connie

Connie,
nem ő, de tudnék róla is ilyen képet! Sőt, még ilyenebbet.

Mizújs Ákos bandavezér úrral?Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Hogyan lehet gyakorolni hason azt, hogy tartsa meg a fejét? Ti gyakoroltátok, vagy egyszer csak megcsinálta a manó?
Lerakom hasra, vele szembe lefekszem, hiába rázom a csörgőt, tök nyugiban fekszik. Aztán kb. 5-10 perc múlva ideges lesz, elkezdi nyalogatni, rágni az alatta lévő pelust és nyöszörög. Mikor már nagyon ideges, akkor emelgeti, illetve próbálja emelgetni a fejét, de ekkor már fel kell venni, vagy hanyatt kell fordítani, mert tök vörös a feje.
Vagy egyszerűen lusta a drágám? Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba,
mi pont így csináltuk. Gyakoroljátok még így, előbb-utóbb meglesz az! De még nem késtetek le semmiről.Kép Megyünk csavarogni.

Pussssssssz!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Jól bírjátok szuflávalKép Pénteken jártam és írtam ide utoljára, nem gondoltam volna, hogy azóta ennyi olvasnivaló akad.
Mi is voltunk a hétvégén nézelődni babakocsi, meg egyéb ügyben. Egyenlőre nem vettünk semmit, csak terepszemlét tartottunk.Kép
Tudtok esetleg valahol olyan boltot, ahol nem túl drága baba bútort lehet kapni? Elsősorban szekrény, meg ilyen érdekelne. Ahol jártunk mindenhol csak a Faktum termékcsaládot ajánlották. Szívesen megnéznék más árkategóriájú bútorokat is.
Natasa,
a szopiztatástól én is félek kicsit, de azért biztos menni fog az nekünkKép
A terhesség alatt nálatok a védőnő hányszor jelentkezett, én eddig 2x találkoztam vele, azóta se kép, se hang. 8 hónap alatt kétszer, az egy kicsit kevés, szerintem, na mindegy. Október végén úgy váltunk el egymástól, hogy beírt a naptárjába, hogy november végén hív, és megbeszélünk egy találkozót, azóta is hívKép

Üdv
Lona
lona

Lona,
http://gportal.hu/portal/bababutor/
mi itt vettük a kiságyat meg a pelenkázót. A neten is megrendelheted, de el is lehet menni körülnézni, nincs olyan messze. Az áraik nagyon jók és a választék is elég nagy.

Jucus
jucus73

Lona!

Nem tudom nálatok mi a szokás védőnő ügyben.Amikor én várandós voltam,egyszer kétszer kijött lakásra még az elején.Utánna nekem kellett havonta a végén már hetente bemennem hozzá(súlymérés,vérnyomás,vizelet stb...)
A szopizástól ne félj,menni fogKép

Kovács Roland
roli

Sziasztok!
Nagyon köszi mindenkinek a válaszokat, nagyon sokat segítetek ezzel!

Bumpy: hú, kimerítő választ kaptam Kép Egy kérdés még Neked, de lehet, hogy más is tud válaszolni: gyerek bejöhet látogatni?

Natasa: köszi a mailt, ma válaszolok is Kép
Szoptatás/előtej: Nekem is csak egy hete van kb előtejem, de az is úgy 2-3 naponta 1 csepp...szóval smemi izgalom. Majd ha megszülsz, ráér utána a tejre gondolni. Próbálj majd sok folyadékot inni, és akkor nem lesz gond! Ja, és NE akard görcsösen, mert akkor valóban lehetnek problémák. Ahol még tájékozódhatsz, az a www.lll.hu oldala, ott is vannak jó dolgok.

Szopi: azért én is félek egy kicsit. Ami fontos, ne dőljetek be senkinek, aki azt mondja, szoptassatok bibóvédővel. Nekem ezért nem sikerült a lányommal, így 9 hónapig fejtem neki. Kép Most viszont mindenképp szoptatni szeretnék!

Eszti: szerintem is mindenképpen vigyél fejőt. Én a lányommal nem vittem, rákényszerültem a kórház gépi fejőjére, de az meg majd letépte a mellem Kép Szóval jobb a saját.

Titati 36+
titati

Sziasztok!

Na meg is érkeztem a munkahelyemről!
Nagyon kedvesen fogadtak,Szilvit kézről kézre adták.és még a szülinapomat se elejtették el!Kaptam finom csokikat!

Gabi:

Hányas bodyt hord Livi?Megkötösöm nincs,de Szilvi kinőtt egy párat azt szivesen odaadom!

Ilba:

A babakocsiddal könnyen tudsz közlekedni?
A hasonfekvést még úgy gyakorolhatod,hogy a hasadra fekteted Benit és lehet,hogy úgy szivesebben nézegeti az arcodat.

Lona:

A védőnőhöz nekem kellett menni.Amikor megszületett Szilvi akkor jött ki először.

Kép

Kép
novum

Sziasztok!

Jól le vagyok maradva, nincs is időm visszaolvasni rendesen. Láttam Gabuska a közös sétátokat. Olyan jó, hogy taliztatok. Remélem, nekünk is összejön Évi77-tel.

Voltunk hétvégén a Normafán. Nagyon jó volt az idő, csak nagyon sokan voltak és csúszkáltunk a babakocsival.
Voltunk az Auchanban is , vettem 5 db hosszúujjú body 1600Ft-ért. Jó minőségű, szerintem megérte. Megyünk haza egy napra Szegedre szerdán, hazahozzuk a fényképezőt is, akkor majd csinálok róluk fényképet.

Már voltunk sétálni, de ilyen jó időben megyünk még egyszer. Szép napot mindenkinek.
OKép

Kép

Kép
szorsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?