Új privát üzeneted érkezett!

Dytke!Az én dokim a meddőségi kp-ban rendel, így mindent ott csináltak eddig, így nem tudom hol van az uh. De akkor a Rippl-Rónainál keresem a helyet. Oda melyik troli megy?
kk01

kk01 - ja, bocsi. A Podmaniczky utcán nem tudom melyik troli jár sajna.

dytke

Sziasztok!

Köszönjük a dicséretet! :)

kk
Nem tudom merről mész, de a nyugatinál a 73 trolira tudsz felszállni, az odavisz. A körút sarkán áll meg.

Kép
Kép
susytunder

sziasztok

Segítségeteket szeretném kérni: napok óta hasfájással küszködünk Máténál :( Reggel kb. 5 után jön rá a dolog, pedig éjjel alszik 2-3 órákat 2 étkezés között, úgyhogy akkor épp nem a túl gyakori etetés kezdi ki (de miután semmivel sem tudom megvigasztalni, persze elkezd óránként enni - alig tudjuk kihúzni 2 étkezés közt a sírás miatt, akármit csinálunk vele, csak nem jó). Mostanság elég híg és zöld színű a kakija, és amikor sír, rúgkapál, görcsöl a hasija és nagyon el van keseredve :cry: :cry: A furcsa az, hogy amikor épp jól van, akkor nagyon vidám, élénk, mosolyog, szóval szerintem nem beteg, és szépen hízik is (300gr-okat minden héten).
Nem tudom, mitől lehet, tejet nemigen fogyasztok, sajtot, joghurtot igen, de állítólag ezekben nem olyan formában van a laktóz, hogy az ártson. Iszom a laktoherbet is, már arra is gondoltam, hogy azt abbahagyom, hátha attól van a gond. Igazából a születése óta nem ettem v. ittam semmi különlegeset, kb. ugyanolyan dolgokat eszem nap mint nap, és ezért nem tudom, mitől változott volna valami. A széklete volt már aranyszínű, darabos, hígabb, mindenféle - gőzöm sincs, most mitől zöld és folyékony. Mindenképp hasgörcsökre gyanakszunk, mert láthatóan próbálja kidolgozni ami benne van, csak nem megy neki. Ha volt hasonló tapasztalatotok, vagy van ötletetek, légyszi írjátok meg! Már ott tartok, hogy megyünk a doki nénihez, a védőnő eddig azt mondogatta, nem kell emiatt, mert szerinte csak az a baj, hogy túl sokat eszik a gyerek, ritkítsam a szoptatást - de akárhogy próbáljuk, ennek csak az a vége, hogy több a bömbölés, és még rosszabbul érzi magát egész nap. :? HELP!

Kép
Kép
szfgabi

Gabi!

Nekem olyat is mondtak, hogy attól is fájhat a pocija, ha túl sok levegőt nyel. Erre, meg úgy általában hasfájásra jó az infacol, recept nélkül kapható, szopi előtt kell adni neki pár cseppet. Próbáld ki, hátha segít, már én is tervezem beszerezni...

ildi

Kép
Kép
kincsesi

Szfgabi - hasfájásban már nagyon otthon vagyok sajna és itt is adtatok sok jó tanácsot, most leírom neked amit összeszedtem.

Nekünk először is azt mondta a gyerekorvos, hogy a csecsemőknél mindenféle színű, állagú kaki rendben van, még az is ha napokig nincs neki, így emiatt ne aggódj! Azt is mondták, először a természetes dolgokkal próbálkozzunk: szóval tornáztatás, hogy segítsd kitornászni neki, masszírozás: tenyérrel hatszor lefelé simizd a hasiját, aztán told fel a lábait a hashoz 6 mpre, utána az óramutató járásával megegyezően 6 napocskát rajzolni tenyérrel a pocira, majd 6 holdacskát (félkört), utána 6szor told fel a kis lábait a hasihoz. Segíthet még a hasra fektetés vagy az alkarra fektessétek hassal lefelé. Jó lehet a meleg textilpelus, vagy körbebugyolálni a hasiját meleg pléddel, illetve mi vettünk a DM-ben csersznyemagos zacsit, azt megmikrózod, lassan adja le a hőt, és a hasira rakod. Mi még nem próbáltuk ki, azóta nem kellett. Ha ezek sem jók, ott vannak a gyógyszerek, nekünk is az Infacolt ajánlották. Remélem valamelyik beválik, mert tudom milyen szörnyű érzés a babának és a mamának is a hasfájás.

Dannan - én is ezeket ettem és szerencsére el is múlt a hasmenés! :lol: Ma megy a kendőért apa, már nagyon várom! :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Szfgabi - még az elfelejtettem írni, hogy a Laktoherb néhány babánál okozhat hasfájást, ezért én nem azt vettem, viszont az enyém meg hasmenést okozott nálam, így most mit igyak, szedjek tejserkentésre?

Manka

Kép

Kép
mankabi

manka

Köszi, hogy leírtad ezeket. A cseresznyemagos zacsit én is megvettem, nekem tetszik, de Mátét nem hatja meg különösebben, ráadásul nem merem direktbe a hasijára rakni, mert elég nehéz :( , inkább mellé raktam, vagy simiztem vele, de nem használt sajnos. A masszázzsal próbálkoztam ma reggel, én is olvastam ezeket a fogásokat, nem is volt vele gond, csak nem múlt el a fájás. Biztos vagyok benne, hogy a szelek bántják, csak nehezen jön ki belőle bármi, az egész délelőtt azzal megy el, hogy csitítgatjuk, járkálunk vele fel-alá, próbálom NEM megszoptatni, mert attól csak még több lesz a pocakjában, noha a szopi azonnal megnyugtatja, és jó a sírás ellen, de bealszik tőle, csak a hasfájás utána kb. 10-20 perccel megint felébreszti - szóval ez egy ördögi kör. Kb. dél-délután mire hulla fáradtak leszünk mindketten (ma hajnali 4 órától folyamatosan ez ment), addigra csak-csak távozik valami, és előbb-utóbb alszik is valamennyit, én már annak is örülök, ha 1-1,5 órát csak, bár volt olyan nap, hogy összehozott egyszerre 3-at is, akkor meg azért aggódtam, hogy mikor kel már fel :| Igazából ez nem most kezdődött (mert ilyentájt fogják rá a gyerekre, hogy kólikás), hanem ha jobban belegondolok, ez megy születése óta, csak én ugye folyamatosan szoptattam, amikor csak sírt, mert azt gondoltam éhes (és talán ő is úgy gondolja, hogy enni akar, mert gyömöszöli a kis kezét a szájába, cuppog stb.) - de amint mondtam, ez egy ördögi kör, minél többet eszik, annál több lesz a lenti gond. :( Szóval most tipródom az igény szerinti szoptatás és a "mesterséges" etetési rend beállítása között - vajon mi lenne jó? :cry: :cry:

Kép
Kép
szfgabi

Szfgabi - nem tudjátok kitornázni neki a szeleket és a kakit? A férjem szokta a kis lábacskáját emelgetni, tornáztatni, ezzel kicsit meg tud könnyebbülni. Azt tudod mennyit eszik egy-egy alkalommal? Talán abból látnád, hogy tényleg éhes-e.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Ma anyukám besegített a kicsi "mozgatásába", szerinte ez valamicskét segített. Csak attól kapok ideget, amikor a védőnő azt mondja, ne legyen annyit kézben, mert elkényeztetjük. :evil: Szóval ne etessem, de ne is vegyem fel - a jó gyerek magától elvan, mint a szobanövény, mi? :evil: :evil: A sírás ellen meg használjunk füldugót?
Nem mérem mennyiket eszik, mert ettől felidegesítettem magam az elején, de lehet kéne. Csakhogy gőzöm sincs, hogy mennyit kellene neki ennyi idősen. :?:

Kép
Kép
szfgabi

Szfgabi
Nekem Kristóf nem volt szerencsére hasfájós, de azért tippeket én is tudok, viszont csak azokat amiket már a többiektől olvastam. A tejserkentő teától fájhat a hasa, nem tudom ismered e a Milupának is van egy teája kimondottan szoptatós anyukáknak, meg a Hipp- nek is. Bár, ha mindent végigpróbálsz rámegy a gatyád, elég sokba kerül minden.

Az én védőnőm elég fura egy szerzet, de nekem ő azt mondta, hogy nem lehet egy ilyen kis babát elkapatni. Legyen annyit ölben amennyit igényli, mert mégegyszer soha az életben nem lesz olyan meghitt a kapcsolatunk, mint most ez alatt az 1 év alatt.

Már én sem emlékszem mennyit evett Kristóf 1 hónaposan, de azt hiszem olyan 80-90 gramm körül, viszont szerintem ez is babafüggő, mert volt olyan, hogy 40 grammal megelégedett. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Zsófi hasfájós volt, de neki semmi sem segített úgy igazán, csak az idő. Infacol meg hasonlók is csak pár napig segítettek :? Aztán egyik napról a másikra mintha elvágták volna. Kitartás!
Vendég

Sziasztok!

Sajna hozzá tudok szólni a témához. :cry:

Gabi, Manka
Elolvastam pár dolgot a neten.
A lényeg, hogy nem elég fejlett még a kis pocijuk a sok táplálékhoz!
Kevés a laktáz nevű enzim a vékonybélben.
Meg kell próbálni többször kevesebbet adni neki.
Én ahhoz kötöm a fájdogálást, amikor kedden hirtelen megnőtt az étvágy, kevés volt 1 cici és beszopizott 1-másfél óránként 90-100-at. (délután már majdnem sírtam, hogy elfogyott a tejem, mi lesz most:cry:)
Aztán tegnap már elég keserves éjszakánk volt....fájt nagyon a hasikája.
Ma is egész nap szenvedtünk! :cry: :cry: :cry:
Holnap reggel levisszük a dokinénihez, remélem mond vmi okosat.

Panndi
Na igen, azt is olvastam, hogy csak az idő ami igazán segít. Általában 3 hónapos korukra beáll a fejlettség és hopppp, elmúlik a fájás.
Jó hogy ti már túl vagytok rajta.

Márti
Annyira irigyellek a társulat show miatt.
Rendületlenül sms-eztem, hátha gyerek belépőt, de nem sikerült. :(
Óriási élmény lehetett!!!! :lol:
A pocakod remélem megnyugszik és nem nyilik tovább a méhszáj.

Mindenkinek NYUGODALMAS jó éjszakát kívánok!!! :wink:
Vendég

Szfgabi!

Én 2 évvel ezelőtt homeopátiás bogyót szedtem tejserkentésre, urtica urens a neve, nagyon bevált, rengeteg tejem lett tőle. Nem tudom, ezeknek a teáknak milyen az íze, ezek a bogyók gyorsabban lemennek nekem! :)

Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy nyugodtan vegyük fel a kicsit, vígasztaljuk, nem most kell elkezdeni nevelni. Majd 3 hónapos kortól. Csak nem tudom nem szokja-e meg, ha sokat van kézben... Néha én is végül a szopi mellett döntök, ha más vigasz nem megy, de csak rövid ideig van hatása, utána megint sír. Bár szerencsére még mindig végigalussza a nap nagy részét!

Kitartás neked és Mankának és persze a hasonló helyzetben lévő anyukáknak is! A hasfájós korszak állítólag 3 hónapos korig tart... ;)

ildi

Kép
Kép
kincsesi

Jkriszta!

Egyszerre írtunk kb... Természetesen neked is kitartást!!!
Remélem nekem is menni fog és nem választom a cumit megoldásként...

jó éjt!

ildi

Kép
Kép
kincsesi

Szisztok!
A fotok nagyon édesek!!!
Szfgabi-Mi is küszködtünk a hasfájással oly mértékig hogy még a Betesdaba is voltunk pár napot!Nekünk ott azt javasolták hogy Espumisan cseppet adjak a babának, de ha az sem segit, akkor lehet kapni gyógyszertárban szélcsövet és azzal azonnali hatást lehet elérni.De mielőtt használod kérd meg a védőnőt h mutassa meg hogy használd!Mi Mecsek baby teát adtunk néha a babának és azt mondták hogy azt sem szabad adni, mert attól is fájhat a has.Helyette csipkebogyót javasoltak..

Kép
nóri16

Kriszta - sajnálom, hogy szenvedtek, remélem a dokinéni tud majd nektek segíteni!!!

Szfgabi - Az én védőnőm szerint természetes ha a baba kézbe vágyik, vegyem fel! Illetve ha óránként kér enni, akkor annyiszor adjak neki, szerintem sem most fogjuk elkapatni őket. Most még olyan picikék, csak szeretgetésre és babusgatásra vágynak, minden sírás mögött az okot kell megtalálni, nem pedig sírni hagyni és ti írtátok, hogy hagyjam a fenébe a napirendet, hát hagytam, már nem problémázok rajta, csak az igényeire figyelek és próbálom kitalálni mikor mi a gond, hogyan segíthetnék neki. A mérést csak azért írtam, hogy tudnád mennyit eszik, tehát valóban éhes-e vagy valami más baja van esetleg csak nem tudtok rájönni és nem szerencsés túletetni sem, mint ahogyan írtad, hogy te sem szeretnéd megterhelni a pociját. Igaz sok lehetőség nincs a sírásra: pelus, hideg/meleg hőmérséklet, éhség, kifárasztja magát, hasfájás........stb. De néha olyan nehéz rájönni mi is a baj.

Ma átvettem a kendőmet, kimostam, holnap próbálgatom a kötési módokat, remélem ügyes leszek! :lol:

Mindenkinek jó éjt!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Manka
Szerintem nincs az az anya, aki rögtön tud mindent a baba sírásából. Suttogó ide, suttogó oda, van benne igazság, de szerintem nem úgy van minden, ahogy ott írják. Idő kell még baba és mama összeszokik, megismeri egymást. Meglátod eltelik 1-2 hónap és minden rezdüléséről tudni fogod, mi miért van. Meg kell ismernetek egymást.
Mióta hagyod a napirendet, ugye, hogy minden rendben? Nem kell erőltetni semmit, én is saját magamon, saját hibámból, mások okításából tanultam meg.

Drukkolok lányok, hogy a pocifájás elmúljon minél hamarább, mert tudom, hogy milyen rossz nektek is és a babáknak is. Szerencsére mi kimaradtunk ebből.

Kép
Kép
susytunder

Manka, biztos ügyi leszel! Arra figyelj majd, hogy amikor beleteszed a babát, akkor szorosan ölelje körül a kendő! Ne lógjon benne, hanem olyan legyen, mintha a részed lenne. Ezt tényleg elég nehéz elsőre belőni, aztán meg ahogy nő, mindig korrigálni kell egy picit, de szerintem nagyon hamar belejön az ember! Én a zsebes elöl keresztezett kötést használtam amíg pici volt (szerintem tettem is fel linket, de azért mingyá' megint), bár akkor tél volt, meg hűvös tavasz, most biztos nem kell az a plusz egy réteg kendő a hátára :-)
Szóval a pozíciók itt vannak, szerintem nyugodtan próbáld ki a sima elöl keresztezettet. A kendő szélét ráhúzhatod a fejecskéjére valamennyire, hogy tartsa. Az én tapasztalatom szerint a fekvő pozíció csak rövid ideig jön be, mert nem lát ki meg egyébként is. Majd tegyél fel képeket a kis kötözött sonkáról!
Mi így mentünk valamelyik nap a közértbe a mei-tai-jal:
Kép
és így kismajmozott rajtam két napja, amikor sokat esett és ő meg tiszta nyügi és álmos volt, az s.k. babaerszényben:
Kép

Hasfájás, cicin lógás: az első két-három hétben ez megvolt nekünk is, max fél órát töltött el ébren cici nélkül, és csak egyszer vagy kétszer aludt nappal, akkor mondjuk 2-3 órát. Én először nem akartam, de aztán adtunk neki cumit, mert a sebem miatt már én sem tudtam annyit görnyedni szoptatás közben, meg a mi dokinénink azt mondta, hogy az ökölrágás még nem jelenti feltétlenül, hogy éhes, de ha mindig tömöm, akkor nem tud kiürülni a pocija, és fájni fog, valamint nem fog 'megtanulni' nagyobb mennyiséget szopizni. A cumival átmenetileg tényleg jobb lett, csak akkor adtuk, ha evés után nagyon hamar újra szopni akart, és ha igazán nem is volt éhes, akkor elfogadta, és el is aludt vele. Kéthónapos kora után már nem nagyon kellett neki, mostanában mondjuk kéthétben egyszer van, hogy elfogadja, ha nem tud elaludni az istennek sem. Meg ha autóval megyünk valahova (hetente egyszer, a szüleimmel, nekünk nincs kocsink), akkor az autóban segít neki elaludni. Kb ennyi, nem szokott rá, de nekünk jó volt arra a kis időre. Én nem bántam meg, szerintem nem származott kára belőle, az autó kivételével sosem távolról dugtuk a szájába, mindig ringattuk, szóval azért megvolt a közelség. Babája válogatja persze, de nekünk bejött így.
danann

Manka,
More Milk kapszula!! Nagyon hatásos, kicsit drága, de tényleg jó. Ez a babára nincs hatással, én még most is szoktam szedni.

Susy,
Kristóf nagyon szép baba, azt hiszem minden lány olvadozni fog tőle :lol: Dórinak meg se mutatom :lol:
Vendég

Sziasztok!

Susy - Kristóf tényleg nagyon helyes, odalesznek érte a csajok :)

Livi - Samu is olyan édes, szegény milyen kis bágyadt-ka a nyügis képen.

Mostanában kicsit fáj, inkább feszül a pocakom alja. Itthon nem nagyon, de ha állok, vagy megyrek valahová, akko igen. Ez a normális méhösszehúzódás lehet? Ma délután megyek a dokihoz. remélem megnyugtat, hogy minden rendben :)

Kitartás a hasfájós, sírós babákhoz!!!!! Drukkolok, hogy minél előbb rendbejöjjenek a picik. Amúgy tapasztalatom nincs, de én is úgy gondolom, hogy nem szabad még ilyen pici babákat sírni hagyni. Annyira új még nekik ez a világ, és csak anya tudja azt a biztonságot nyújtani, amiben 9 hónapig élt. Belegondolok, hogy ha nem bújhatnék a férjemhez, amikor nagy szükségem van az ölelésére, milyen rossz lenne.. Nekik még rosszabb, mert ők még az eszükkel nem tudják megmagyarázni maguknak, hogy esetleg anya miért nem veszi fel. Legalábbis én így gondolom. Aztán majd meglátom nálunk hogy lesz. :)

dytke

Sziasztok!
Kicsit sűrű volt a programunk mostanában ezért nem tudtam jönni. Vizsga, szakdolgozat írás stb. stb. Most már leszek folyamatosan.
A babák gyönyörűek. Dorkától mindig elolvadok, Samu egyre édesebb. Nagyon bejön nekem a "kispasi".

Manka!
Köszi a hiányolást! Én is a More Milk kapszulát szedtem, és már a második darab bevétele után jelentősen megnövelte a tej mennyiségét. Homeopátiás bogyó nekem nem hatott.

Szfgabi!
Laktoherb teáról nekem is mondták a Madarász u-ban a csecsemős nővérek, hogy hasfájást okozhat a picinél, inkább ne igyam. Míra 110-130 ml közötti mennyiséget fogyaszt, de ő 3-4 óránként eszik. (Laurával ugyan azt csináltam végig amit most Ti is.) Kitartást!!!

Susy!
Mi is megyünk kardiológiára (kedden), mert a gyerekorvos szívzörejt hall Míránál. Nagyon remélem, hogy nem találnak semmit. Izgulok és nyugtalan vagyok azóta amióta kiderült, hogy mennünk kell.

Iroko! Pálcika!

Ezen a lapon nagyon sok információt találtok a babatervezéssel kapcsolatban. Méhszáj állapota, hüvelyváladék, hőmérőzés stb. Homeopátiás szereket lehet rendelni amelyek segítik a megtapadást. Ja és nagyon olcsó a terhességi és az ovulációs teszt is. Többször rendeltem, mindig mindent 2 napon belül megkaptam postán. :)
Míra az itt olvasottak és a megfigyeléseim alapján első próbálkozásra megfogant!!!

A legfontosabb: nem szabad nagyon rágörcsölni, mert akkor biztosan nem fog sikerülni. Sajnos saját tapasztalatból tudom.

http://www.babatervezok.otthona.net/

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Lányok, nincs sok időm, mert Samu éppen nyűgös: innen letölthettek egy doksit a homeopátiás szerekről, amik segíthetnek a különböző szoptatási problémáknál, megtalálható a homeopatia.info.hu oldalon is.
danann

Szia Rozsaag! :)
Köszi az ötletet ,megnézem rögtön,hogy ott mit írnak!Remélem összejön nekünk is hamar. :P
Pálcika
pálcika

Basszus, az előző hszkor kezdtem el altatni Samut, és most tudtam letenni, illetve többször is elaludt, betettem az ágyba, aholis 15mp múlva éktelen hisztibe tört ki. Már minden volt: cicin elaludt, de az sem tartott fél percnél tovább az ágyban, sétáltam vele, amíg a hátam-derekam le nem szakadt, betettem, hogy aludjon, de akkor csak a hiszti, cumi sem volt jó, se ha ott voltam vele, se ha kimentem, semmi. Amikor meg egy óra után már én is elkezdtem bőgni, az meg marhára tetszett neki, és röhögött rajtam. Bár a hétvégi negatív csúcsot nem döntöttük meg: akkor 2,5 óra üvöltés után sikerült kb 20 perc alvást produkálni. Bizos nem voltunk idegesek apjával... Remélem, ez csak a fogzás miatt van, mert eléggé strapás, reggel óta nem tudok kiteregetni, és még két mosást kéne intézzek, boltba menni, vacsorát főzni, a két előző mosás száraz ruháit eltenni...
A párhetes babákra ti csak ne panaszkodjatok! :D
danann

rozsaag

Hogy derült ki, hogy Mírával gond lehet? Te vettél észre valamit, vagy rutinvizsgálaton jött elő? Szurkolok, hogy ne legyen semmi gond.

Laktoherbbel végeztem, de vajon a többi szopistea is rossz? Kaptam teekanne-sat, majd akkor iszom, ha látom, hogy hoz-e javulást a tea elhagyása vagy sem. Amennyire én látom, minden szoptatós teában kb. ugyanazok az összetevők.

Kép
Kép
szfgabi

Gyors kérdés: lefejt, lefagyasztott anyatejet hogy melegítitek fel(értsd: miben, mennyi ideig? - én 80ml-t tettem el) Holnap esküvőre megyünk, gondoltam, most az egyszer talán nem árt meg, ha cumisüvegből kapja a tejcsit, hogy végignézhessem a szertartást, ne kellen fejvesztve menekülnöm a deddel, ha rákezd. :)

Kép
Kép
szfgabi

Szfgabi, nem tudom, nektek mekkora a magos párnátok, de a kékpandában lehet egész kicsit is kapni, ezt. De ha nem sajnálod, akkor te is csinálhatsz kisebbet a tiétekből, hogy rá merd tenni. Hátha használ. Emlékszem, régen az öcsémnek a fülére kellett állandóan meleget tenni, volt egy sóval töltött 'fülhallgatója' (mert a két zsákot összekötötte egy szalag, azon lógott a fején), azt mindig a radiátoron melengettük. Az szerintem sokkal nehezebb volt.
Na megyek teregetek, ezt még tegnap akartam megírni, de este olyan lassú volt a babanet, hogy nem bírtam kivárni, míg belépett...
danann

Szfgabi, hát nem tudom, a házasságkötőben hol fogod melegíteni :D kiolvasztani a hűtőben kellene, és melegíteni pedig meleg (nem forró) vízbe állítva az üveget. Semmiképpen se mikrózd! Elméletileg akkor jó a hőmérséklete, ha cseppentesz belőle a csuklód belső felére, és se melegnek, se hidegnek nem érzed. Vannak persze méregdrága melegítő-ketyerék, de szerintem felesleges, főleg, ha nem akarsz rendszer csinálni belőle. Amúgy templomi lesz? Mert a polgári csak 15 perc max, azt talán kibírjátok. Templomban meg besurranhatsz a gyóntatófülkébe, ha nem túl profán neked, onnan hallasz mindent, de téged nem lát senki :)
danann

danann
Köszi az ötleteket! :D Ez amolyan amerikai stílusú esküvő lesz, polgári-templomi egy helyen, egy panzióban, ha minden igaz szabad ég alatt. Visszük a babakocsit is, abban lesz az utód, és ha nagyon sír, akkor most elintézném cumisüvegből táplálással, múlt héten is voltunk egy templomi esküvőn, vigaszcumival a szájában bírta a hordozóban kb.10 percig, aztán spuri ki a hátsó ajtón, és szoptathattam meg egy eldugott helyen. Mire végeztünk, már jöttek ki a templomból és mentek a gratulációk. :? Ezt most elkerülném, úgyhogy előre készültem: fejtem tejcsit. Lefagyasztottam, és gondoltam éjjel kiolvasztanám a hűtőben (vagy elég, ha reggel teszem át a hűtőbe? nem tudom, mennyi idő alatt olvad ki az a 80ml.) Nincs melegítő-ketyerénk, és most már nem is veszek fél nap alatt. Mennyire forró vízben kell melegíteni (csapból, ami jön?) és kb. mennyi idő alatt lesz jó? Tudom, nem lehet ezt pontosan megmondani, de gondoltam, hátha valaki már csinált ilyet, és van elképzelése, hogy kb. :?:

Kép
Kép
szfgabi

Danann - köszi a linket!

A More Milk kapszulát nekem is ajánlotta már a védőnő. Egy doboz mennyi ideig elég? mert tényleg elég drága.

Szfgabi - én is úgy melegítem a tejcsit, ahogyan Danann leírta neked!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Hát, a szabad ég alatt tényleg nem nagyon tudsz majd elbújni, max egy bokorba, ha lesz :-D Én igazából sosem adtam lefejt tejet Samunak (max kanállal frissen a Kvitaminnal), szóval fokra pontosan nem tudom megmondani, meg a kiolvadást sem. Az is kérdés, hogy mennyi idő telik el aközött, hogy van lehetőséged megmelegíteni, és az esküvő között. Hogy akarod melegen tartani? Mert szerintem azt sem lehet túl sokáig, nem hiszem, hogy jót tenne neki.
Szerintem amúgy elég a csapból jövő jó meleg víz, hiszen csak testhőmérsékletűre kell melegíteni. Ha van valami pici hűtőtáskátok, akkor melegíthetsz vizes akkut is a melegvízzel és együtt beteheted őket a tejjel, egy-két órára talán jó lesz. És inkább éjjelre vedd elő a tejet annyi idő alatt még nem lesz baja, de inkább, mint hogy jegesen vidd el. Mondjuk ha 30 fok lesz, akkor nemcsak kiolvad, de kellemes hőmérsékletűre is melegszik :-)
Azért ha van lehetőséged, inkább közvetlenül a 'műsor' előtt etesd meg, csak nem lesz hosszabb, mint amit egy tankolással kibírtok :lol:
danann

Úgy értem, szoptasd meg a ceremónia előtt, egy panzióban csak lesz hozzá szoba, és akkor valószínűleg nem is kell majd a cumisüveg. :-)
danann

Manka!

60 db van egy dobozban. Adagolás: 80 kg/testsúly alatt napi 4x1, felette napi 3x2. Nagyon hamar jelentkezik a hatása, nekem még mindig van a dobozban, mert nem szedem rendszeresen.

"Amennyiben az anyatej mennyisége már elegendő, a napi adag fokozatosan csökkenthető, végül abba lehet hagyni a szedést. A kapszula folyamatos szedése tehát nem szükséges. " Innen másoltam ki: http://hu.motherlove.eu/?q=node/14

Szfgabi!
A gyerekorvos vette észre a szívzörejt. Azt mondta, hogy szerinte nem lesz nagyobb gond, mert a korához képest szépen fejlődik.
Közben kiderült, hogy a sógoróméknál mind a 3 gyereknek volt és hordták őket EKG-ra éveken keresztül. Úgy tűnik hajlamról van szó. Legalábbis remélem!

Azt hiszem Te kérdezted, (bocs ha mégsem) hogy mit csinálj a babával, ha ébren van. Míra is egyre jobban érdeklődik a környezete iránt. Mi összerekatuk a rácsos járókát, beletettem a játszószőnyeget és abban nagyon jól elmarad. Sokszor nem akar kézben sem lenni, nyügösködik, így ezt tűnt a legjobb megoldásnak. Korábban letettem magam mellé a kanapéra és beszéltem hozzá folyamatosan mindenről. Pl. apa most hol van, mit csinál, Laura oviban, mikor milyen programunk lesz stb. A lényeg, hogy folyamatosan beszélek hozzá, vagy énekelek :oops: (szegénykémnek).

Dannan! Gabi!
Nem irigyellek Benneteket! Laurával mi is ezt csináltuk végig. 3 évesen még mindig kézben aludt el, jobb esetben 1h-t, rosszabb esetben perceket. Sokszor el sem hiszem, hogy Míra ennyire más. 3-4h-ként eszik, közben kicsit ébren van és utána alszik. Este 10h-kor eszik, majd reggel 1/2 4h-kor. :) Kipihent vagyok! :)

Kitartást nektek! A második babával már könnyebb lesz!

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Tegnap délután 4 hónap után kaptam egy kis kimenőt, barátnőztem, de jó is volt meg nem is. Minden gondolatom Kristóf volt, és alig vártam, hogy hazaérjek. Hiába, az anyai ösztön. :)

Pandácska
Már elkéstél. :) Apa kinézte Kristófnal Dórit már rég, csak azt mondta ne mondjam neked. :)

Rozsaag
Remélem nem lesz nálatok sem semmi gond! Majd mindenképp írd meg mit mondott a kardiológus. Megvan már az időpont? Hová mentek?

Tejcsi melegítéssel kapcsolatban
Én elég sokat fejtem, és naponta egyszer, néha kétszer még most is fejek, és elég sokat fagyasztok, melegítek. 36 órát lehet hűtőben tartani, aztán vagy oda kell adni a babának, vagy le kell fagyasztani. Azt mondják 6 hónapig tartható a hűtőben, de nem igazán értem, hogy egy 6-7 hónapos babának hogy jó az a tejcsi, amit 3-4 hónaposan fejek, így én oda adom neki hamar, vagyis, ha elmegyünk valahová leginkább a mama szokta neki adni.
Mikrózni nem szabad, csak meleg vízben melegíteni. Még, ha fagyos is, és van jó forró víz, elég hamar kiolvad.

Szép hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

Ja! Azt elfelejtettem, hogy szerintetek mennyit alszik egy Kristóf korú baba napközben? Tudom, hogy mindenkinél változó, de mégis. :roll:
Azt hiszem Kristóf nagyon sokat alszik, kb. 2- 2.5 óránként és van, hogy 2.5 órát. Már kombinálok, hogy lehet mégiscsak a szive? :roll:
De, ha belegondolok, hogy milyen aktív, akkor úgy gondolom, hogy még jó hogy elfárad.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Hasfájásra tényleg nagyon jó a szélcső, hamar enyhülést hoz, és nem szokik hozzá a baba, mert amikor már magától kicsúsznak a pukik, akkor úgyis jönnek magától, nem fognak a szélcsőre és anyára várni. Villőt hőmérőzni kellett 1 hónapig, mert nem kakilt magától, és aztán egyik napról a másikra már jött is a kaki ahogy kell egyedül is. Az infacol nekünk se jött be Benével. :(

Szerintem sem lehet elkényeztetni ezeket a csöppségeket, amint elkezdenek mászni,járni máris minden más érdekesebb lesz, mint mi, addig lehet őket babusgatni.Bene elég kevés testi kontaktust igényelt, sőt, néha attól tudott megnyugodni, ha egyedül lehetett az ágyában. Villő viszont imádja, ha kézben van, ha ölelgetem. Minden gyereknek más az igénye. Őt a cumi is csak úgy nyugtatja meg igazán, ha közben ölben is van :)

Anyatej: 1 éjszaka alatt enged ki a hűtőben, én viszont mikróban melegítem, és összerázom, úgy nézem meg a hőmérsékletet. (kb 10-20 másodperc a mikróban, erősségtől függ) Testhőmérsékletűnek kell lennie. Nekünk sokszor még tápot is kell hozzátenni, akkor hozzáöntök még annyi vizet, és beleszórom a tápszert, bár ettől most biztos sokan rosszul lesztek :)

Susy, Bene is ilyen álomszuszék volt. :) aztán 2 éves kora előtt, mintha elvágták volna, abbamaradt a délutáni alvás, és összesen napi 11 órát alszik, pedig előtte kb 15-16 órát, babakorában meg 18-at is. :)

Dytke, szerintem nyúlnak a méhszalagok. Nem túl kellemes érzés, érdemes azért pihenni, leülni ilyenkor egy kicsit, egy ismerősöm meg vett terheseknek való hasfogót az Anita gyárt ilyet, és azóta sokkal kényelmesebben érzi magát.

Nekem vészesen kezd fogyni a tejem... Mondjuk így is sokkal tovább bírta, mint Benével, de már 2 evésre sem elég teljesen. Villő viszont nem mindenféle zöldséget és gyümölcsöt kedvel, nehéz eltalálni. :(

mtunde

susy: Zsófi semmit sem aludt ennyi idősen napközben :shock: A védőnő azt mondta, vannak ilyen babák. Szerintem a sok alvás sem gond :)
Vendég

Sziasztok!
Rozsaag-remélem nem lesz gond nálatok!!Szorítok nektek!
Susy-Laura napközben összesen 3-4 órát alszik csak.Nekem a gyermekorvos azt mondta hogy sokkal többet kellene aludnia.. Szerintem ne aggódj!!
Jó hétvégét mindenkinek!!

Kép
nóri16

Susy!

Tényleg ne aggódj! Az én 2 nagyfiam saját maguktól kialakított napirendje-ami az alvást illeti- így alakult: reggel 8-12-ig alvás a teraszon babakocsiban, du.1-2-ig alvás bent az ágyikóban, du. 3-7-ig alvás a teraszon babakocsiban és este 8-tól reggel 7-ig alvás az ágyikóban, 2 szopival fűszerezve! Szóval az ébren töltött idejük 8! hónapos korukig 24 órából kb. 4 óra volt, ezalatt szoptak, játszottak, nézelődtek, fürödtek! Attól féltem (persze főleg az 1-nél), hogy Úristen, nem fog fejlődni a mozgása, az értelmi képességei, mert mindig csak alszik! Ehhez képest Csabi 8 hónaposan felállt, 10 hónaposan meg már kapaszkodás nélkül ment, mire 2 éves volt az összes autót felismerte az emblémájáról! Szóval ők voltak az egyik szélsőség! Soha annyi szabad időm nem volt mint akkor,ezért is mertem belevágni a másoddiploma megszerzésébe! Na, Bercim már feleannyit sem aludt napközben, hát, nekem meg az volt a furcsa! :D

Márti
borossné becz márta

Lányok köszönöm a megnyugtató válaszokat. Nekem egy ismerősöm mondta, hogy ilyen korára a baba már csak naponta 2x alszik, déleőtt és délután. Ezért gondoltam, hogy talán sokat alszik.

Még az lenne a kérdésem ,hogy nagy baj e, ha ölben ringatva altatom, félek nehéz lesz leszoktatni róla. Mostanában kicsit nyűgösebben alszik el, és csak ölben. Valamit elrontotam? :roll:

Kép
Kép
susytunder

Susy!

Semmit sem rontottál el, Kristófnak erre van igénye, Te pedig arra törekszel, hogy neki a legjobb legyen! Így érzi magát biztonságban, nem csoda, pici még, Te vagy számára a biztonság! Olyan hamar eljön az idő, amikor már függetlenednek, elszakadnak az anyaöltől! Élvezd ki!

Lányok!

Bercim abbahagyta a szopást, teljesen magától, egyszerűen nem igényli már és úgy örülök, hogy nem kellett elválasztani, hanem magától döntött így! 20 hónapig szopott! Én meg már alig várom, hogy szigorúan 3 hónap múlva újra szoptathassak!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Előre is elnézést szeretnék kérni a zavarásét, remélem nem orroltok meg rám, de a segítségetek szeretném kérni :) 8)

Azt szeretném kérdezni, hogy kell e beutaló az ÁEK-es rendelőbe a 18-20. heti genetikai ultrahanghoz? A Szabó dokihoz járok magánba, mindent elmondott hova, hányra, mikor és kihez menjünk :) Csak a beutaló nem került szóba és nem is kaptam. Nem tudom hogy direkt nem modta, mert nem is kell, elég a kiskönyv+afp-s eredmény vagy csak elfelejtette megírni :roll: Naná hogy nem ott jutott ez eszembe :twisted: :P

Ha esetleg van ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata és meg is írná, nagyon szépen köszönöm!

Dóri 2011.01.31.
Peti 2008.11.28.
Ricsi 2007.02.07.

Eladó babás dolgaink, ruhák:
https://picasaweb.google.com/109901046313515431113
momi

Susy!
Kedden megyünk 15h-ra kardiológushoz. Azt mondták, hogy félórás a vizsgálat és addig a babának nyugton kell maradnia. Vigyek cumit, vagy teát stb. A Rókus kórházba megyünk, de van még másik két címem is ahova elvihetném. (Heim Pál, és a Kardiológiai intézet)
Nem baj, ha ölben alszik el, erre van igénye Kristófnak. Laura még 3 évesen amikor oviba ment, akkor is igényelte a kézben altatást. Mentem érte az oviba és az ovónő ölében aludt. Aztán egyik napról a másikra úgy döntött, hogy feküdjek mellé a nagyágyba és úgy szeretne aludni.
Kristófnak most biztosan erre van szüksége. Jól csinálod!

Nóri!
Köszi!

Márti!
Míra is olyan mint a Te két fiad. Nekem meg pontosan ez a furcsa, mert Laura szinte semmit nem aludt. Már én is elkezdtem azon gondolkodni, hogy biztosan a szíve miatt alszik ennyit... Remélem nem lesz igazam.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Rózsaág, akkor te most sokat tudsz pihenni, amíg Laura oviban van? :)
Remélem, a kardiológián nálatok sem állapítanak meg semmi komolyat.

Momi,
Szabó dokiból kiindulva biztos nem kell beutaló, ha nem adott, szerintem ilyeneket nem szokott elfelejteni, de esetleg holnap reggel érdemes felhívni Csillát.

Márti, a méhszájaddal mi a helyzet? Kell több vizsgálat?

mtunde

Momi - tuti nem kell beutaló, csak a kiskönyv és az afp eredményed. Annyit fognak még kérdezni, hogy ki a dokid.
És szerintem mindenki nevében mondhatom, hogy gyere máskor is nyugodtan :)

dytke

Sziasztok! :D
Figyelmetekbe ajánlom ezt a cikket!Olvassátok el,ha van kedvetek!
Pálcika :)
http://konzervatorium.blog.hu/2008/06/2 ... _szulettel
pálcika

mtunde!

Holnap derül ki, mi a helyzet, doki bácsi mindenképp látni akar! Csütörtök óta elég jó a helyzet, csak este, mielőtt beveszem a gyógyszert, keményedik 1-2-t a pocakom.Előtte szerdán viszont elég erősen keményedett, a derekam is fájt, meg a méhem környéke is, mondjuk nem görcsölt, szerencsére! A kérdés, hogy szerdán nyugton mearadt-e a méhszájam vagy tovább nyílt? Na, ez fog holnap kiderülni, remélem semmi gáz nincs, próbálok többet pihenni, kevesebbet lépcsőzni, kevsebbszer felemelni Bercit stb. Remélem, meglesz az eredménye!

Márti
borossné becz márta

Márta,
Remegés elmúlt? Nálam is volt amikor a szurikat kaptam, utána a gyógyszernél már nem, mert az gyengébb volt. Drukkolok a holnapi vizsgálathoz, remélem tartja magát a méhszájad. Soha nem tudom hanyadik hétnél jársz, mert nincs vonalzód :roll:

Susy,
:lol: :lol:
Szerintem a sok alvás miatt meg ne aggódj, nincs két egyforma baba, lesz majd olyan, hogy hiányozni fog, ezt garantálom :wink:

Dytke,
Hogy vagytok?
Vendég

Sziasztok!

Márti
Megy a drukk, majd mindenképp jelentkezz, hogy mi volt a dokinál.

Rozsaag
Én még semmit nem tudok a kardiológiával kapcsolatban,m ert nincs a doktornénink, a 4 hós oltás is e hétre tolódott, majd akkor beszélek vele, nem tudom hová fog küldeni. Biztos nincs semmi baj veletek sem, de jobb az óvatosság. Majd írj!

Mostmár nem aggódom a kézben altatás miatt. Most is úgy aludt el. :) Ha meg rászokik valahogy majdcsak leszokik róla, ez legyen a legnagyobb problémánk. És köszönöm mindenkinek a véleményét.

Lányok ti ebben a melegben mikor viszitek ki a babát? Nálunk a házban jó hűvös van, de Kristóf sokszor így is izzad. Mi csak estefelé szoktunk kimenni, csakaz a baj, hogy olyankor már kicsit nyűgösebb, viszont 11 és 15 óra között nem akarom kivinni. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?