Manka, biztos ügyi leszel! Arra figyelj majd, hogy amikor beleteszed a babát, akkor szorosan ölelje körül a kendő! Ne lógjon benne, hanem olyan legyen, mintha a részed lenne. Ezt tényleg elég nehéz elsőre belőni, aztán meg ahogy nő, mindig korrigálni kell egy picit, de szerintem nagyon hamar belejön az ember! Én a zsebes elöl keresztezett kötést használtam amíg pici volt (szerintem tettem is fel linket, de azért mingyá' megint), bár akkor tél volt, meg hűvös tavasz, most biztos nem kell az a plusz egy réteg kendő a hátára
Szóval a pozíciók
itt vannak, szerintem nyugodtan próbáld ki a sima elöl keresztezettet. A kendő szélét ráhúzhatod a fejecskéjére valamennyire, hogy tartsa. Az én tapasztalatom szerint a fekvő pozíció csak rövid ideig jön be, mert nem lát ki meg egyébként is. Majd tegyél fel képeket a kis kötözött sonkáról!
Mi így mentünk valamelyik nap a közértbe a mei-tai-jal:
és így kismajmozott rajtam két napja, amikor sokat esett és ő meg tiszta nyügi és álmos volt, az s.k. babaerszényben:
Hasfájás, cicin lógás: az első két-három hétben ez megvolt nekünk is, max fél órát töltött el ébren cici nélkül, és csak egyszer vagy kétszer aludt nappal, akkor mondjuk 2-3 órát. Én először nem akartam, de aztán adtunk neki cumit, mert a sebem miatt már én sem tudtam annyit görnyedni szoptatás közben, meg a mi dokinénink azt mondta, hogy az ökölrágás még nem jelenti feltétlenül, hogy éhes, de ha mindig tömöm, akkor nem tud kiürülni a pocija, és fájni fog, valamint nem fog 'megtanulni' nagyobb mennyiséget szopizni. A cumival átmenetileg tényleg jobb lett, csak akkor adtuk, ha evés után nagyon hamar újra szopni akart, és ha igazán nem is volt éhes, akkor elfogadta, és el is aludt vele. Kéthónapos kora után már nem nagyon kellett neki, mostanában mondjuk kéthétben egyszer van, hogy elfogadja, ha nem tud elaludni az istennek sem. Meg ha autóval megyünk valahova (hetente egyszer, a szüleimmel, nekünk nincs kocsink), akkor az autóban segít neki elaludni. Kb ennyi, nem szokott rá, de nekünk jó volt arra a kis időre. Én nem bántam meg, szerintem nem származott kára belőle, az autó kivételével sosem távolról dugtuk a szájába, mindig ringattuk, szóval azért megvolt a közelség. Babája válogatja persze, de nekünk bejött így.