Új privát üzeneted érkezett!

Zsooka!
Én nem vagyok nagyon profi a kérdésben, nekem is ez az első terhessegem, de most visszanéztem a naptáramat és a 12. héten már van egy elég komoly diagnosztikai vizsgálat (uh) a kórházban különböző rendellenességek kizárására (ha Down-kór szűrést akarsz magzati vérből, ezt is már ezen a héten meg lehet csináltatni), ami gondolom még egy hét múlva is elmegy, de feltételezem nem véletlenül nevezik 12. heti uh-nak. Ráadásul a 16. héten van AFP vizsgálat, a 18. héten újabb diagnosztikai (ezeket úgy tudom, kötelezően a doki által kiszámított napon kell csinálni) és ha az egyéb dolgokat előtte nem csinálod meg (felkutatni a védőnőt, aki szintén havonta behív, vérvétel, EKG, több most nem jut eszembe), akkor nagyon megsűrűsödnek ezek a dolgok és ha dolgozol, nehéz lehet megoldani. És ezek csak az alapvizsgálatok, ha teljesen egészséges vagy és semmi egyéb nem adódik.
Szerintem főleg terhesség alatt megnyugtatóbb, ha tudod, hogy szükség esetén emberi időn belül időpontot kapsz és nem is kell órákat várni, de te tudod, mennyire ragaszkodsz a megszokott orvoshoz. Én régebben egy nagyon divatos orvoshoz jártam, de a fenti megfontolások miatt is úgy döntöttem, hogy nem oda megyek terhesgondozásra. Szerintem ha egyenlőre nem akarsz váltani, addig a kórház szakrendelésére is bemehetsz, nehogy lemaradjál valamilyen vizsgálatról, legalább talán találkozol más kórházbeli orvosokkal is és jobban tudsz dönteni.
füge

Kismamaruha adás-vétele Kép
Kismamaruhákat bizományba átveszek belvárosi nőiruha üzletembe!
LÁTOMÁS, VII. Kerület., Dohány utca 20., az Astoriánál.
Nyitva: H-P 12-18, Sz: 11-16
Telefon : 266-5052, 06-70-246-6596
julieszontagh@freemail.hu
zsüli

Szia Vvolga!

Kedves Tőled, hogy felismertél. Köszönöm. Kép Akkor Te voltál nov. 23-án a 107/2-es ágyon a Ruttneré? Ha igen, akkor emlékszem Rád!
Nagyon szép babád van. Kép

CUPP! Ági
bumpy

Connie!

Köszönöm a drukkot! Kép
Cupp!
bumpy

Bumpy!

Én tudtam, hogy meglesz a vizsgád, de azért GRATULA!!!!Kép

Ma nagyizni voltunk (most a férjem szüleinél), és a Picilány csak így volt hajlandó játszani:
Kép

Tücsökmami,
mi rózsavizet használtunk a szájpenészre, azt is úgy kell, ahogy Bubek írta. Gyógyszertárban lehet kapni kis üvegben.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok lányok!

Látom pénteken sokan fent voltak éjszaka!
Sajtine,Gabus, IlbA a babák nem tudtak aludni vagy a mamák?

Wolga:
De jó ,hogy jelentkeztél!Hogy van Andris kis vőlegényünk?
Jó sielést!Vigyázzatok magatokra!

Gabi:
Gratula livinek AZ átforduláshoz!Kép

Bumpy:
Továbbra is drukk,drukk!!!!

Kép

Kép
novum

Timi!
Mi tegnap 23 h-kor már alukáltunk!
Holnap reggel mehet megint egy séta időpont egyeztetés?

Köszönjük a gratulákokat, de kérünk még, mert ma már hasról hátra is megfordultunk! Ja és Nagymama ölében támasz nélkül ültünk. Ennek annyira még nem örülök, azért még kicsiri ehhez, de megmutatta azért, hogy ezt is tudja.Kép

Vvolga!
Jó utat, és télllllllleg vigyázzatok magatokra!

Szillllyjjjlyasztok!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabi:

Oké!MIkor?

Hűha! Livi utoléri Szilvit az ügyeskedésben!Kép

Kép

Kép
novum

Hát, attól függ, hogy mikor kelünk. Akkor fogom látni, hogy hánykor lesznek a kaják, és ahhoz képest időzítjük a sétát. Szóval én reggel, mint múltkor, megírom, hogy mi az állás és ha stimmelünk, akkor talizunk! Nem baj, ha férjem is jön? Hétvégén hozzá sem szagolhatok a babakocsihoz. (Teljesen érthető okokból.Kép)

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Jó rendben!
Persze,hogy nem baj,ha a párod is jön!Én pedig viszem Fannit,mert őt is meg kell sétáltatni!Az én férjecském sakkversenyre megy és nem lesz itthon!

Kép

Kép
novum

Akkor testvér-babakocsival jöttök? Vagy Fannit kenguruba vágod? ?KépKépKépKép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Kép

Megjöttünk. KépKépKép
Délelőtt végre sétáltunk egy hatalmasat a Napon, aztán ebédre meg mentünk Nagymamát és Nagypapát köszönteni a 34. házassági évfordulójuk alkalmából. Kép

Így utazom az autóban:
Kép

Sajtine,
Zsófi is szép nagy baba. Kép

Bumpy,
nagy gratula!!! És megy a drukk továbbra is!!! Kép

Szia Zsooka,
a többiek már leírták, az Istvánban szülni nagyon jó szerintem, nagyon bababarát a kórház, viszont amit eddig írtál az orvosodról, nekem annyira nem szimpatikus Kép
Persze Te tudod, a lényeg, hogy 100%-ig megbízz benne, tudd, hogy jó kezekben vagy. Ha nem így érzel, válts minél előbb.
Én is tudom ajánlani az én orvosom!!!

Novum,
mostanában a mi napjaink jól kitolódnak, az igazság az, hogy ma is 10-ig aludtunk, így 11körül van, mikor leteszem Benit éjszakára. Egyébként kis angyal, leraktam fél11 körül és reggel 6-ig aludt, aztán szopi és 10-ig aludtunk megint. Kép

Vvolga,
Szuper helyre mentek, milyen jókat fog aludni a kis manó a jó levegőn!!! Kép

Gabuska,
hát ha Lívi ilyen roham léptekkel ügyesedik, akkor a csengőt lejebb szereljük, mert lassan meg tudja Benit látogatni!!! Kép
A sétához vigyetek gépet!!!

Kép
Kép
Kép
ilba

Nem Fanni kismotorral jön utánam!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kép

Kép

Kép
novum

Jó, hogy mondod, be is teszem gyorsan a babakocsiba, akkor tuti nem marad itthon.

Szóval Ti is Nagyszülőknél voltatok? Hát nem igaz, hogy má' megint ugyanazt csináljuk!

Mi pedig így utazunk Nagypapa autójában:
Kép

Már én is gondolkodom, hogy jövő héttől Livi fog közértbe járni.Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Jó neked Ilba hogy Beni ennyit alszik!!!!!
Szilvi északa sokat fenn van inkább hajnalba alszik el!!!!!Kép

Kép

Kép
novum

Meg sem kérdeztem, hogy nincs-e ellenedre a fotózás Timi.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Novum,
kismotor Kép

Gabi,
közért Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba,
csengőKép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

nincs, én mindig csodálatosan nézek ki!Kép
Persze sötétben és messziről!!!!KépKépKépKép

Kép

Kép
novum

Nahát, ilyen beképzelt anyukával nem is akarok sétálni!KépKépKép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Ezt megjegyeztem!!!!!Kép

Kép

Kép
novum

Látom séta közben nem fogtok unatkozni. Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Hát, lehet, hogy futás lesz a vége... KépKépKép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

jaja, de még jobb lenne ha te is ott lennél velünk!!KépKép

Kép

Kép
novum

Sajna messze van nekünk Kispest. Hogy kell oda menni? Metro a végállomásig? Mert nekünk séta az 1-es villamoshoz kb. 15 perc, aztán az Árpád hídi metróhoz 10 perc, aztán a metro a végállomásig fél óra? Szóval ez oda-vissza és szopi. Kép
Majd tavasszal tali félúton! Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba:,Gabi:

A gyerkőcök nagyon édik az overállban!Úgy látom Beni mág nőhet bele!

Kép

Kép
novum

Sziasztok!
Itt aztán van termés! Esélytelen, hogy megjegyezzem ki mit írt Kép
Ma megvettük a nagyobb dolgokat. (Fürdőkád, kiságy, babakocsi.) A párom most átnéz, szerel meg tanulmányos és nem engedi, hogy kipróbáljam a kocsitKép No, majd lesz még rá alkalmam Kép
Szorsi, ugye te kérdezted a szülőpozíciós jógán voltunk e?!
Ma ott kezdtük a napot. Nagyon jó volt és a páromnak is tetszett. Sok hasznos infót kaptunk és bízom benne, hogy egy csomót tudunk majd profitálni belőle.
N.

Kép Kép
natasa1975

Sziasztok!
Küldök egy pár képet Szilvikéről
Babakocsiban várom az ismerkedést Livivel:-)
Kép
Ilyen vidám voltam újévkor
Kép
Megérint a szilveszteri hangulat:-)

KépKép

Kép

Kép
novum

Natasa!

Milyen ágyikót és babakocsit vettetek?

Üdv: Ági
bumpy

Bumpy,
az ágyikó kicsi, laprácsos (120x60). Sajnos csak ez fér be a szobánkba Kép
A kocsi PegPerego Venezia. szinte minden ismerősünknek ez van és mindegyik dícséri. Valahol már a 3. gyerek nyüstöli. Az ára elég húzós, de a Brendonban most valami miatt akciós. Alig volt a raktárban.
A kád meg sima, semmi lyuk meg ültető. Nekem ez a legszimpibb.

Látom, itt keményen megy a barátkozás. A mamák megszervezik a babáknak. Nagyon jó! Kép Kép Kép

N.Kép

Kép Kép
natasa1975

Natasa,
a mi ágyunk is 120×60-as, de szerintem nem kicsi. Szép a kocsitok! Ugye milyen izgi a bevásárlás a babának?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabuska, nekem csak azért lett volna jobb a nagyobb ágy, mert azok között többet láttam ami teteszik meg aztán a nagyrészük átalakítható ifjúsági ággyá. De, igazad van, ez is nagyon szépKép Igen, nagyon jó dolog a bevásárlás. Szerencsére azért nem veszünk össze mindenfélét, de néha elég nehéz megállni. Mondjuk, mi nem kaptunk senkitől sem ruhát és mivel én nem vagyok babonás, mar a poz. tesztnél megvettem az első rugit. Meg kötöttem is már overallt, mert nekem nagyon tetszenek a kötött dolgok és azok nagyon drágák én meg szeretek kézimunkázni. Most arra gondoltam, hogy fejvédőt is magam csinálok,...
N

Kép Kép
natasa1975

Novum,
milyen nagy már Szilvi! Kép

Natasa,
szuper a kocsitok, látom ha szegény babó majd megszomjazik mi vár rá ... Kép
Nekünk is 120x60-as az ágyunk (Gabi, már mondanom se kellene mi? Kép) és tényleg nem kicsi, sőt a pici szobába igenis nagy. Kép
Tök ügyi vagy, én általánosban tanultam kötni, de most már nem lenne hozzá türelmem. A varráshoz nagyon analfabéta vagyok. Kép vagy Kép

Tudtok valamit házimunka undor ellen? Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba, akkor dicsekszem egy kicsit. Megpróbálom beszúrni a munkám Kép A kék szin ne zavarjon meg. Lányunk lesz Kép
Sajnos nálam krónikus házimunka undor lépett fel. Semmit nem tudok rá Kép Vasalni pl anno szerettem most már utálok pedig még nincs is baba. Max a mosogatást tolerálom. De főzni legalább szeretek KépKép

Kép Kép
natasa1975

Sziasztok!

Mi ikeáztunk ma, olyan tömeg volt, mint karácsony előtt.Kép

Natasa,
nagyon ügyes vagy, tuti ez az overall. Én is kezdtem megint kötni Ákosnak, de csak egy pulcsit sikerült, amibe még mindig nem nőtt bele.Kép Nem nagyon van időm rá. Inkább varrogatok, az gyorsabb.

A 120x60-as sztem se kicsi. Nekünk is olyan van, bár most már nem is használjuk, mert velem alszik Ákos. Ha nagyobb lesz, akkor meg lesz matraca, arról könnyen le-fel tud mászni, amíg kicsi. És majd után jön az ágy.

Zsooka,
Én ezek miatt váltottam orvost, a 30. héten, az elég húzós volt, olyankor már nem szívesen veszik át az ember lányát.

KépKép
connie

Novum,

Szilvi nagyon édes, Andris teljesen odavan. KépKépKép
Még képeket, még, még, még.

Lányok, köszönöm, tényleg szép helyre megyünk, de csak két hét múlva 20-án. Addig azért jövök még. Kép És vigyázunk magunkra. Főleg én a síeléssel mostanság (laza izületek...)

Bumpy, igen én voltam a Ruttner kismamája. Örülök, hogy emlékszel. Kép

Natasa, nagyon szép ez az overall, ügyes vagy!!! Kép Az ágyunk nekünk is pont ekkora. Én is nagyobbat szerettem volna, de a garzonunkba lassan egy tűt sem lehet leejteni. Kép

ÚGy látszik, ma mindenki nagyon aktív volt. Kép Holnap is süt a nap, hajrá!!! Mi holnap megyünk a nagymamához, sőt a dédihez.

És egy kép a fiammal, hogy végre megismerjetek engem is. Kép (Ez még mindig az egy hónapos szülinapján készült. Kép)Kép

Kép Kép
Kép
vvolga

Sziasztok,
Natasa Te milyen ügyes vagy, hihetetlenKép
engem anno a nagyim tanított kötni, de az egyik szem szoros volt a másik túl laza. Inkább horgoltam az könnyebben ment, de az se művészi szintenKép
Szerintem ha ilyeneket csinálnálsz akkor el is adhatnád, nagyon szupi.
A babakocsi is nagyon jó. A sör remélem apunak van bekészítveKép
Amikor még mi is nézegettük a babakocsikat a férjemnek is elsődleges szempont:hova rakhatja a sörtKép

Novum, látom Szilvi kirugott a hámbólKépKépKép
TündériKép

Ilba házimunka undor ellen: hagyd a fenébe az egészetKép

Kép

Kép
sajtine

Sajtine,
igen, Te vagy az én emberem!!! Kép
Hagytam. És most utálok körbenézni, főleg azzal a tudattal, hogy holnap délelőtt jönnek Anyuék. Na mindegy.

Vvolga,
Andriska nagyon aranyos, kérünk friss képeket is! És tök jó, hogy Téged is látni! Kép

Natasa,
nem találok szavakat, én még hasonlót se tudnék soha megkötni. És ez a minta! Nekem az egy sima egy fordítottal is gondjaim voltak. Kép Nagyon ügyes vagy!!!

Egyébként jól elcsesztem a mai napot, ugye 10kor indult eleve, Beni végre ráérzett az evésre KépKépKép így 4 óránként volt csak éhes, meg nem is nagyon aludt napközben. Hazafelé a kocsiban úgy 6 körül elaludt és 9kor én keltettem, eleve szopi idő is volt és fürdeni is kellett. Fürdött, evett is elég szépen, és ugye nagyon kipihent volt. Felborult a kis kialakult esti rend, játék, fürdés, szopi, alvás. Nézelődött, kínlódott, nem értette, miért van rajta hálózsák, aztán 11körül ráraktam cicire és teljesen oda, meg vissza volt tőle, rajtam lógott, csak most tudtam letenni. Így is csak 4x evett napközben.

Eddig fekve szoptattam, de most, hogy alig akart enni, próbáltam ülve is, hátha. Ma délelőtt fekve szopizott szokás szerint, aztán valami nem volt jó, így ülve folytattam sikerrel. Mintha másképp szopna, azóta csak ülve etetek, teljesen élvezi, simiz közben, olyan aranyos!!! Kép És elaltatja magát a cicin.
Lehet, hogy így 2 hónap körül változik valami?

Na megyek, elaludt az én kis cicimanóm, megyek én is alukálni!

Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba,
valami mindig változik.Kép

Megyek én is aludni, eddig dolgoztam, mert délután aludtam, és túl kipihent lettem estére.Kép
Kép

KépKép
connie

Sziasztok!

Ilba!

Örülök, hogy sikeresen eszik a kicsi manód. Kép

Írod, hogy "Lehet, hogy így 2 hónap körül változik valami?"

Igen! Beáll a kereslet-kínálat egyensúlya. A pici megtanulja, hogy mennyit kell ennie ahhoz, hogy kibírja 4 óráig, és Te is megszokod a rendszerét. A tested is rááll a szoptatási ritmusra. A tejed is be fog állni, talán nem kell annyit fejned sem.

CUPPPPPPP!
Ági

Kép
bumpy

Sziasztok,

Bumpy, de jó, hogy te ennyire első kézből nyomod az infokat! Kép
Egyébként én is még csak pár napja vagyok itt a topicban, de már annyival nyugodtabb vagyok, mert sok-sok-sok-sok kérdés letisztult. Kép
Natasa, nekünk Venezia van, nekünk a szürke, sárga kombináció. Mi még decemberben vettük meg, a Megatoysban volt akciós. Kép
Egy kicsit én is hadd büszkélkedjek. Életemben nem varrtam még, de két kedves szintén kismami segítségével varrtam egy játszószőnyeget a minimnek, kifejezetten büszke voltam magamra. Aztán kb. ennyi, amit én készítettem saját kezemmel, de azért ez is valami. Ráadásul aranyárban vesztegetik ezeket, így viszont egy nagy méretű 4000 forintból kijött (és nem maradékanyagból).

Kép

Szépségesek a gyerkőcök itt! Kép

Lányok, akkor jövök megint a kérdéseimmel... Kép

Vittetek mellszívót, vagy az még egyáltalán nem kell az előtejes 3 nap alatt?
Utána mikor használtátok, milyen esetekben? (Kezdőként úgy gondolnám, hogy akkor, ha éppen alszik a baba, vagy nem éhes, és mégis szétrobban a cickóm...) ???

A legelső alkalommal, amikor cicire tettétek, ti hogy próbáltátok, és végül mi volt a legjobb technika?

Köszi. Kép

Eszti
33+4
Vendég

Sziaszok!

Vvolga,
tök jó a fotó, drágák vagytok!

Ilba,
Lívi is meg van zakkanva tegnap óta. Olyan fura dolgai vannak. Zoli szüleinél megint tök egyedül elkezdett vihorászni, aztán sírni, állandóan forog a hasára, és ha sikerült neki, rögtön balhézik, hogy vegyük fel, mert nem jó így neki. Felveszem, leteszem, megint rögtön fordul és utána hiszti. Fürdés után olyan üvöltést rendezett, amit még soha, férjem dajkálta amíg eltakarítottam a fürdés romjait. Odamentem, mondtam neki, Livike, csücccccs, már teli szájjal vigyorgott. Olyan, mintha nem is ő lenne. Ez persze nem panasz, csak furi.

Timi,
most úgy néz ki, két óra felé megyünk le. Délelőtt vásárolok, főzök, aztán ebéd után uzsgyi! Még írok, ha körvonalazódik a dolog. De persze nem kell hozzánk alkalmazkodni, ha nektek máshogy jön ki, akkor ne várjatok ránk.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Jó reggelt!

Gabi:

Nekünk jó a 2 óra!Még én is főzök, tanulok Fannival és addigra már biztos végzek!De ha változás van üzenek!

Eszti:
Én vittem mellszivót,de nem használtam,mert caak itthon indult meg a tejem,de jó,ha van nálad,mert a csecsemősök meg tudják mutatni,hogy kell!
A cicire rakásnál az a lényeg,hogy a baba jól bekapja a mellbimbót akár fekve csinálod akár ülve.

Wolga:

A képen nagyon aranyosak vagytok!
Köszönjük a bókókat!Képeket,majd még rakok fel,de ti is tegyetek fel Andrisról!Pl:ahogy sielKépKép

A kézimunkázók nagyon ügyik!
Én teljes analfabéta vagyok ilyen téren!Kép

Kép

Kép
novum

Timi,
férjecském az előbb húzta át a számításaimat, és ebéd előtt akar lemenni, mert du. focimeccs van. Még próbálok megboxolni a két óráért.
Apropó foci. Megint meghalt egy nekem nagyon kedves sportoló. Iszonyat!!! 32 évesen, ikergyerekekkel...

Eszti!
Igen, vigyél szívót! Nálam nem volt, de nagyon kellett volna. Szülés másnapján már jó sokat szívtam le a csecsemősöknél, csak rossz volt folyton sorbaállni.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Ja, és tök jó a szőnyeg, irígy, irígy!!!!KépKépKép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

végülis hány órakkor mentek??

Kép

Kép
novum

10 után valamikor.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

nekünk az is jó!
Majd üzenj,hogy mikor indultok!

Kép

Kép
novum

Oké, és hol legyen a randi?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Legyen a spar előtt,az egy nyugodt hely!

Kép

Kép
novum

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?