Új privát üzeneted érkezett!

Lányok, mindenkinek nagyon szépen köszönöm a hasznos tanácsokat!

Nóri - örülök, hogy minden rendben van!

Bettyna - csini pocak fotó, szép kismami vagy!

Sajnos újabb problémával szembesültem a napokban így újra csak a ti segítségetekre támaszkodhatom, mert fogalmam sincs már hogy mihez kezdjek. Szóval először is semmi, de semmi rendszer nincs a napjainkban, ami kicsit kezd aggasztóvá válni számomra. A párom nyugtat, hogy ez így rendben van, mit akarok még elvárni egy két hetes csöppségtől, de olvasva mások írásait, ahol ugyanilyen idős babák ugyanabban az időpontban esznek, fürcsiznek, nálunk semmi ilyesmi nincs. Kb. a 2,5-3 órát betartja Picur, de ezek nem ugyanarra az időpontokra esnek és a fürdetés is csúszik-mászik ezáltal, mert van mikor pont hatkor, fél hétkor kell, de van mikor csak nyolc, fél kilenckor van az esti fürdetés. A másik gond és valójában ez rúgja fel a napjainkat, hogy Zoló pár napja már nem csak eszik és alszik, hanem evés után egyszerűen lehetetlenség őt elaltatni: szopizik, szerintem sokat/eleget, aztán csak nézeget jobb esetben, de inkább sírdogál. Az ágyába berakni nem lehet, rázogatni a fenekét nem lehet, mert sír és cuppog, kérezkedik vissza a cicire, de sajnos mikor megkapja, nem szopik, csak bekapja, néha szív párat, aztán szundizik vagy nézeget. Ha kiveszem a szájából, sír. Sajna így elvagyunk sokáig, eltart egy etetés így 2 óráig is, ami szerintem nem jó. A cicim sem bírja, bár már bimbóvédő nélkül szopizunk de a végére fel kell raknom, mert már fáj, eláztatja..........A cumi nem kell neki, kiköpi. Mondja is a férjem milyen okos baba, hát mit gondolunk, hogy át akarjuk őt vágni egy cumival amiból nem jön semmi! Szóval így elég fárasztóak az etetések és hosszúra nyúlnak, ezért csúsznak el a napjaink is. Gondolom, ahogyan fejlődik, egyre többet lesz ébren, de mivel kössem le a figyelmét? Mert ő csak a cicit akarja a szájába! Egyenlőre hosszas küzdelem után úgy alszik csak el, hogy a szájában van és mikor elalszik, kiveszem a cicit, kicsit még laszik mellettem, aztán mikor mély álomba merül, átteszem a helyére. Nem tudom ez normális e ilyen korban, nem akarom elrontani a gyereket, de ha nem kap cicit, üvölt. Kérlek segítsetek, mit tegyek, mert így én sem tudok pihenni. Köszönöm előre is mindenkinek aki válaszol!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Szia Manka! :)
Én csak most csatlakoztam a fórumhoz,de van egy közel három éves kisfiam és lehet,hogy tudok segíteni a gondodon.
Amikor Tomi etetés után uezt csinálta mint a Te picid,én mindig lefeküdtem Vele,Őt a mellemre tettem és úgy aludtunk.Nekem is jó volt és ő is megnyugodott rajtam.Aztán jött Apa és átvette.Nagyjából így teltek a napjaink,főleg a délutánok,az esti órák.Próbáltunk mi is rendszert vinni az életünkbe több-kevesebb sikerrel,de ezt úgy is a baba fogja irányítani.Amikor végre beáll a napod akkor biztos változtatni fog a szokásain és átalakul minden.
A másik dolog amit kérdeztél,hogy nem akarod elrontani a babát azzal,hogy álmában rakod át a kiságyába.Én sok helyen azt olvastam,hogy ilyen idős korban nem lehet elrontani a babákat és én is így tapasztaltam.Ha neked így jó,és a picit sem zavarja akkor miért ne csináld így?Ráérsz még következetesnek lenni.Szerintem akkor csinálsz mindent jól,ha az anyai ösztöneidre hallgatsz.Én így csináltam és minden ok volt és most is az(persze voltak és vannak nehézségek is...).
Remélem tudtam segíteni!
Pálcika :)
pálcika

Pálcika - nagyon köszönöm a hozzászólásodat! Ki fogjuk próbálni! Bár az nem volt világos nekem, hogy mellre tetted konkrétan vagy csak a mellkasodra? Mert mi most azt csináljuk, hogy hagyom a cicin, aztán ha elszunnyad kiveszem a szájából és ha mély álomba merül, akkor teszük át az ágyikójába. Megnyugtató, hogy nem egyedi a probléma és csak több szeretetre vágyik a csöppöm, nem pedig más gond van vele és az is megynugtató, hogy szerinteted sem kell még óramű pontossággal működnie a gyereknek! Köszi! :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka!

Megint hasonló cipőben járunk... :) Nálunk ugyanez van kb 3 napja!!!! Eddig evés után mindig bealudt, de az utóbbi 3 délután nem akart elaludni, volt hogy estig fent volt, és ugyanaz amit te írtál, nézelődik, nyekereg, sírdogál. Egy darabig ölelgettük, csitítgattuk, aztán ha már nem tudtam vele mit csinálni, cicire tettem - bár tudtam, hogy nem lehet éhes és nem is akarom, hogy cici-függő legyen. Nem is lett jobb tőle a helyzet, csak negyed órákig. Aztán felkelt és folytatta. Később be is bizonyosodott, hogy nem volt éhes, mert zöldes volt a kakija. Talán a hasa fájdogál, én sem tudom. Nálunk az segít, ha a combomra teszem hasra és rázogatom meg simizem a pociját közben. De a kiságyba én is hiába teszem, felébred és folytatódik a dolog... :( Amit Pálcika írt, nekünk is bejön: a mellkasra fektetésre megnyugszik.

A fürcsi nálunk is csúszkál, de azért 7-8 között valamikor megejtjük. Ha kell, felébresztem emiatt.

Az hogy mikor eszik, nálunk is változó, de szerintem még nem kell beállnia. E miatt ne aggódj, várj még 1 hónapot!

Szóval szerintem ne aggódj, teljesen normálisan működik a babád! :) Tudom, nehéz, de sok türelem kell hozzá! Hajrá! :)

ildi

Kép
Kép
kincsesi

Manka, hallgass a férjedre és Pálcikára! Én is HALLOTTAM már olyan babáról, akihez két hetes korában órát lehetett igazítani, de még nem találkoztam egyel sem :-) Az én drágám még most, majdnem fél évesen is csak max. 3 hétig tart egyfolytában valami rendszer-félét, aztán kitalál egy másikat - anyja legnagyobb örömére :lol: Kezdd el megszokni, hogy Zoló ébren van, mert tényleg egyre többet fog kukucsolni, és szórakoztatni kell - na nem feltétlenül neked kell majd bohóckodni neki, de kell neki valami néznivaló, ami esetleg mozog is, naponta egy kicsit hallgathattok valami kis zenét, amikor ébren van. Esetleg próbáld ki kedvenc vesszőparipámat, a hordozókendőt, mi is kb kéthetesen tettük bele először itthon, amikor nagyon nyügi volt. Első alkalommal utálta, de másodszorra már rájött, hogy ez szuperjó, mert anyához bújik, meg sétáltatják is és ezzel ringatják, és hatalmasat aludt benne. Itt egy kép, így volt benne, így akár 3 órát is aludt, 'kint' meg csak félórát:
Kép

Aztán ez is elmúlt hamar, és nyugodtabb lett. Ennyire az elején még mi sem tudtuk pontosan betartani a fürdetést sem, de most is van egy kb félórás játéka a dolognak, attól függ, mikor kezd nyűgös lenni, mikor evett nagyjából. Nálunk a szopi is csak 3-4 hónapos kora között lett nagyjából rendszeres, azaz fél órás pontossággal lehetett tudni, most meg megint kaotikus, mert a fiatalúr lusta szopizni, illetve unatkozik, ha 10 percnél tovább feküdni kell, emiatt megint sűrítenem kellett direkt, plusz beiktattuk ugye a gyümiket... szóval ne aggódj, mostmár nemsokára jobb lesz, de az sem baj, ha sosem lesz egy svájcióra, gondold meg, a felnőttek sincsenek mind beidőzítve :-)

Pandácska: ami a vastagságot illeti, az egy nagyon előnyös szögből készült kép :-) és hát tényleg befolyásolja az összhatást Samu :-) valójában sajnos vagy 20 kiló feleslegem, vagy 15-20 centi hiányom van :-(

Panndi: Gratula Zsófinak! Mi még csak most kezdünk 4kézlábazni:
Kép Kép

Amiről meg korábban volt szó: az emberek legtöbbje tényleg csak szelektívezik, de talán azért, mert az az egyetlen, aminek van marketingje! Erről lehet tudni, hogy létezik, egyszerű, nem kerül semmibe. Bio-mosópor reklámot még nem láttam sehol, pl. Meg textilpelus sem megy a tévében. A férjem találta meg valahol a neten azt az adatot, hogy a TV stand by üzemmódban 20%át fogyasztja annak, mint ha be lenne kapcsolva, azaz ha 4 órát nézed, és utána tényleg kikapcsolod, teljesen, akkor a TV fogyasztását eleve felére csökentetted! Persze nem az a legnagyobb fogyasztó egy háztartásban, de sok kicsi, mint tudjuk, nagyra megy. Ott van még a számítógép monitorja, amit a legtöbben bekapcsolva hagynak, stb. Sok ember hajlana rá, hogy többet tegyen, csak hát nem is tudja, mit lehetne.

Bettyna, csinos a te pocakod is! :wink:

Iroko, szerintem az ikrek csak egyszerűen szerencsésebb csillagzatot keresnek maguknak. Ők tudják, mikor jött el az idejük. Mert el fog, az biztos!
danann

Kincsesi, a zöld kaki nem nagyon jelent semmi különöset, ahogy én tudom, van baba, akinek zöld, van sárga, darabos, naponta több, hetente egy... mind máshogy dolgozza fel a tejet. Az ébren sírdogálás meg nem feltétlenül jelenti, hogy baja van, lehet, hogy csak unatkozik, de az is lehet, hogy, ahogy apósom mondja, 'csak beszélget', de hát egyelőre csak így tud!
danann

manka, ildi

Nehogy feladjátok 2 hét után! Az én Mátém még most, 5 hetesen sem tart be semmilyen napirendet, és pont úgy viselkedik, ahogy leírtátok. :cry: De ez nem jelenti azt, hogy nálatok is így lesz még egy hónap múlva is. :wink: Nincs két egyforma baba, a mieink talán több ölelgetésre és cicizésre vágynak. Ettől még nem fognak örökké a cicin lógni! A fürdetés idejéhez mi ragaszkodunk, ez szerintem nem a babán múlik, hanem rajtatok. Én kifejezetten szeretem, ha Máté kicsit álmos ilyenkor, mert akkor jobban viseli az abajgatást, kevesebb a stressz.
manka - én annak is örülnék, ha a Kismanó kibírná 2,5-3 óráig, nekem van úgy, hogy 1 órát se bír ki! Jaj, és ne kérdezz olyat, hogy normális-e, hogy a gyerek a cicin akar elaludni! Kérdezd meg a párod, mit gondol erről! :lol: :wink:

Kép
Kép
szfgabi

ja, még akartam az alváshoz, csak Samu elterelte a figyelmem: ő csak a kórházban aludt egész nap, ott szuperül kipihente magát, azóta meg szerintem ő a világ legrosszabb nappali-alvó babája :-) Kb egy hónapnyi idő volt, amikor minden etetés után aludt fél órát, de ennyi. És bár mindent ugyan úgy csináltunk, azaz sétálgatva altattauk a vállunkon születése óta, egyszer csak nem lett jó neki, és ettől sírni kezdett. Azt akarom ezzel mondani, hogy ők folyamatosan változnak, ilyenkor még hetente tudnak új szokásokat kialakítani, nektek kell állandóan alkalmazkodni! A cicin-lógás nálunk talán 3 hétig volt, utána mérséklődött, de addig én is mindenre azt hittem, hogy az éhség jele, ő meg majd hülye lett volna visszautasítani a cicit! max egy órát bírt ki nélküle, hosszabbat csak ha véletlenül sokat aludt. Aztán egyik napról a másikra lett jobb.
danann

Köszönöm a válaszokat!

Megnyugtató, hogy normálisan működünk és nem egyedi a probléma, persze sajnálom, hogy nektek is van ilyen gondotok!

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Samu nagyon édi baba, ez az előző hszból lemaradt! :lol:

A hordozón komolyan elgondolkodtam, hol lehet ilyen kendőt beszerezni? Lehet vissza kellene kicsit olvasnom. :oops:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

4 oldalt kellet behoznom... és köszönöm a segítségeket kádállvány ügyben. Most hétvégén voltunk végre vásárolni, de csak az Auchan-ig jutottunk el, mert nekünk nincs autónk és a párom apukája már fáradt volt, mert ő folyton dolgozik (szobafestő, burkoló, mázoló). igaz sok mindent nem vettünk mert pénz az nincs rá, és így a kádállványt egyelőre ejtettük, a szopis párnák is nagyon drágák úgyhogy azt is... :( De kaptunk szopis melltartót (remélem elég lessz 2db) + hozzá melltartó betétet, de nem tudom, mellyek jók ezekből? (Mondjuk majd moshatót szeretnék, de az majd csak ha lessz pénzünk...) Vettünk még 3 badyt is mert be voltak indulva babaruhára a páromék, de tartok tőle, hogy rengeteg lessz majd ha megjönnek a rokonoktól a cuccok... :roll:

Jó látni a sok képet az édes babákról és a pocakosokat is. Nekem is azt mondják biztos csak a 6-7 hónapban járok és elvileg már csak 3 hét... el sem hiszik :lol: mindig csak néznek :shock: mondjuk még mindig csak kb +9-10kg van rajtam... Képet nem tudok felrakni, mert nem tudom van e és ha igen akkor hol van a gépen... :oops:

Kép

Üdv: Kinga
KépKép
KépKép[/ur]l]
[url=https://lilypie.com]KépKép
KépKép
eBizsu képviselõ lettem így ha valakinek kell valami csak szóljon minden alkalomra van! http://www.ebizsu.hu/katalogus/online-katalogusok.html
liliommanó
Budapest IV. kerület (Káp 1.)

Zsófi kb öt hónapos koráig semmit, azaz semmit nem aludt nappal. Néha nagy kegyesen fél órát aludt séta közben, de ennyi. Én má hulla voltam, mert egész nap non-stop együtt voltunk, nulla pihivel. Ma már összesen három órát alszik nappal :wink:
Vendég

Hahó Manka! :)
Bocs,hogy nem voltam egyértelmű:a mellkasomon volt a kicsi,ott aludt.Jaj de jó volt...de jó lenne megint ezt érezni!
Még egy dolgot mondhatok?Nem akarok okoskodni,csak a tapasztalatomat szeretném megosztani ami nekünk nagyon bevált,igazi egy kis áldozatot hozni kellett érte.Mi amikor megszületett a kicsi úgy csináltuk,hogy én beköltöztem a kicsi szobájába és fél évig ott aludtam vele éjjeli lámpánál.Fél év után én költöztem ki tőle,így ő maradt a megszokott környezetében és nem kellett neki új helyhez szoknia.A másik ami miatt ez nekünk jó volt,hogy nem kellett mindkettőnknek kelni a kicsihez,így a férjem tudott aludni.Nem mindig,mert áthallatszott,ha sír és segített is szó nélkül,ha kellett,de én úgy vagyok ezzel,hogy az én feladatom volt éjjel kelni a kicsihez.Tomi a mai napig egyedül fekszik és alszik a saját szobájában és szerintem köszönhető ez annak is,hogy elejétől fogva így szokta meg.Persze,ha fél-mert mostanában elkezdett félni-,akkor átviszem közénk,de ezt sem szokja meg,csak tudja,hogy számíthat ránk,ha bármi baja van.
Remélem nem veszed okoskodásnak,hogy leírtam a tapasztalatomat az alvással kapcsolatban.
Ha esetleg tudok bármikor segíteni vmit,szólj és megpróbálok vmit kisütni,vagy visszaemlékezni,hogy mi hogy is csináltuk!
Pálcika :)
pálcika

Liliommanó - örülj neki, hogy sok rucit kaptok, nekünk mndent magunknak kellett beszerzni sajna. Szopis melltartóból én 3at vettem, de szerintem elég 2 is, ha mosod őket mindig. Melltartóbetétből én még nem láttam moshatót, a érjem olyat akart hozni de elég drága és nem nagy macera mindig mosni? Igaz környezetbarátabb.

Panndi - húúúúúú, ez elég fárasztónak hangzik! Le a kalappal előtted!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka,
Nyugi nálunk sincs még igazán rendszer, minden héten más. 2 hetesen meg semmi se volt. Max. a fürcsi egy időben, de sokszor még az se. Szépen beáll majd szerintem, nekünk is sokkal jobb, mint az elején.
Vendég

Pálcika - nyugodtan írd le a tapasztalataidat, szívesen fogadom. Nálunk Zoló kiságy költözött át a mi szobánkba az ágyunk mellé, így noha nem a saját szobájában, de a saját ágyában alszik. Igazából mi akartuk, hogy így legyen, mert így nyugodtabban alszunk, hogy itt szuszog, eredetileg a saját szobájában terveztük altatni, de ez az elv hamar megdőlt mert a légzésfigyelő sokszor becsipogott. Én átköltözni nem tudok, mert nincs min aludnom, így marad ez a feállás, bár apa már nagyon várja, hogy nagyobbacska legyen és köztünk aludhasson, egyszerűen odáig van a kisfiáért! :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

mankabi: kemény volt, reggel hattól este hétig folyamatosan, de most már jó alvó :lol:
Vendég

néha!

Valaki tud segíteni? Altatódalokat, mondókákat keresek.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka!
Az jó,ha ilyen nagy a rajongás apa részéről!Nálunk is így van, szerencsére imádják egymást.Most,hogy megy az EB,ki kell menni mindennap focipályára focizni apával...
Ha google keresőbe beírod,hogy gyerekmondókák vagy altatódalok,egész biztosan egy csomó kijön ahonnan válogatni tudsz.
Pálcika
pálcika

Pálcika- a keresőn már túl vagyok, de nem volt túl sikeres, azért kérdeztem talán van valakinek egy bevált oldala vagy ilyesmi.....

Manka

Kép

Kép
mankabi

Hali Manka!
Eszembe jutott egy dalos,mesés,mondókás oldal:
www.egyszervolt.hu
pálcika

Orsi
pálcika

Manka!

Nem tudom, milyen típusúakat keresel, nekem a kedvencem ( és a srácoknak is) Gryllus-Sebestyén Márta: Esti csendben c. kazetta vagy cd, lehet kapni, rendelni is itt a neten! Különböző népek altatói vannak rajta, gyöbyörűen hangszerelve, hallgatni is jó, de még jobb megtanulni énekelni! Ha kicsit autentikusabb magyar népzenét szeretnél, olyan is van, én szeretem ezeket is, persze fő a változatosság! Ennek Csíjja-bújja baba a címe. Aztán van még Friderikának is 2 db altatós cd-je, ez megint egész más világ, de szerintem nagyon szép dalok vannak ezen is! Mi ezeket szoktuk hallgatni-énekelni.

Márti
borossné becz márta

Köszi lányok a segítséget, megnéztem a linkeket és érdekelnek a cdk is. Igazából most még csak olyan dalra van szükségem, amit megtanulhatok és tudom neki énekelni ha altatás van vagy nyűgös, de már gyűlnek a linkek! :lol:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok!

Köszi a pocibókokat! :lol:

Samu nagyon kis édi a kendőben is és a szőnyegen is!

Hát lányok nem sok jóval kecsegettek az első heteket illetően... :? nekem még így hónapokkal a szülés előtt is az a apárm, hogy, hogy a bánatban fogom tudni kitalálni, hogy mi a baj, miért sirdogál :roll: Manka - Kitartás! ÉN okosat nem tudok neked mondani... :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Bettyna-nagyon szép kismama vagy!Gratulálok! :)
Manka-Ne idegeskedj!!Nálunk se állt még be Laura..csak az esti fürcsi van kb. ugyanabba az időpontba!!Szerintem majd lassan kialakul..

Kép
nóri16

Sziasztok!

Tudtok segíteni nekem abban, hogy a holnapi szülök iskolája hánykor lesz? A múlt héten voltam, akkor még (?) nem tudták, hogy délben, 1-kor, vagy 2-kor... És ugyan ott a másodikon, abban az előadóban?
Előre is köszi a válaszokat!

Kép
Kép
pepitanna

Manka - én is a www.egyszervolt.hu -t akartam javasolni, de Pálcika beelőzött :) Ez szerintem szuper oldal, és folyamatosan frissül. A többi is biztosan jó, csak azokat nem ismerem :)

Betty - nagyon csini kismami vagy. Szerencsére mi már csak néhány hétig lakunk itt a pici lakásban, aztán költözünk egy 70 nm-esebe + 20nm saját kert. Alig várom! De van néhány ismerősöm, akik ilyen piciben laktak a babával elég sokáig, szóval megoldható :wink: Mi is kicsit későbbre vártuk a babát, hogy ha már átköltöztünk, akkor majd jöjjön, de ő amint nem védekeztünk rögtön jönni akart :) De jól kiszámolta, hogy az érkezéséig pont átköltözünk :)

Livi - az energiatakarékosság nálunk is megy, meg környezetbarát csomagolás stb. Tényleg sokmindent tehet az ember egy kis odafigyeléssel. Én pl. kiakadtam, mikor a kolléganőm megkérdezte az irodában, hogy minek kapcsolom le a villanyt, ha kijövök a konyhából, mikor úgyis ki-be járkálunk... No comment...
Samu nagyon édes :)

Ma voltunk 32 hetes uh-n és az én ügyes kicsi fiam még mindig fejvégű, remélhetőleg így is marad. Méretei teljesen megfelelnek a korának, úgyhogy minden rendben van. Most kb. 1700 g. Milyen nagy már :) Olyan édes volt, éppen ébredezett (7-kor) és fogta a kis fejét :)

dytke

Nóri - Laurának boldog névnapot!

Pepitanna - én is tervezek holnap menni, remélem egykor kezdődik, mert akko tornára is tudok menni utána. Fel akarom hívni a szülészetet, hogy megkérdezzem. Lehet holnap találkozunk :wink:

dytke

Sziasztok!

Dytke
Még csak most láttam a pocis fotót, pár napig nem voltam, azért nő ám, nagyon helyes vagy :)
Én is nagyon szerettem ultrahangra menni, szerettem látni a babámat, olyan jó érzés volt, kicsit mindíg el is érzékenyültem.

Lányok nagyon szépek a pocakok és a babák is, és remélem szépen lassan mindenkinek megoldódik gondja, problémája. Megpróbálok majd én is egy pocis képet feltenni, csak apának elő kell keresnie, mert ő lement mindent a gépről, hogyha netán elszáll, akkor is minden meglegyen.
Nekünk sem volt napirend sokáig, aztán egyszer csak kialakult, de nem 1-2 hetes korban. Jól össze kell szokni mamának és babának. :wink:

Az egyszervolt. hu azért nagyon jó szerintem, mert nem csak mondókák vannak rajta, hanem sok más is, nekem a keresztlányom mutatta, pedig akkor még olvasni sem tudott. Érdekes, ezt mégis megtalálta, és hasonló oldalakat. :roll:
Még régebben szintén a keresztlányomnak ( nagyon sokat volt nálam) töltöttem le meséket. De nem nézni kell hanem hallgatni, rengeteg van több cd-re való, ha esetleg valakit érdekel szivesen elküldöm.

Csütörtökön megyünk 4 hós oltásra és úgy döntöttem mégiscsak kérünk beutalót a kardiológiára, mert csak kékül Kristóf szája fölött. Biztos, ami biztos. :?

Kép
Kép
susytunder

Susytunder- köszi a pocakbókot :oops:
remélem Kristófnak semmi baja, de igazad van, inkább nézzék meg, biztos, ami biztos!!! Az egyszervoltot nekem is egy rokon kislány (akkor volt 5 éves) mutatta. Azóta az 5 éves keresztfiam is egyedül kezeli, és játszik, meg mesét hallgat :)

dytke

Lányok!

Drukkoljatok!
Nem akartam írni, de vasárnap eléggé begörcsöltem, egész nap fájt a derekam, de feküdtem+4db Magnerotot is benyeltem és végül tegnapra elmúlt. De este picit a híradón felhúztam magam és megint elkezdett fájni a pocakom, most is ez van, de most senki és semmi nem idegesített fel! Ma megyek dokihoz, remélem nincs baj! Addig is eszem a Mg-t. Attól tartok, megint a méhszáj nyílik esetleg, az utolsó 2 terhességemnél is idő előtt kinyílt, pedig akkor csak fájás nélkül keményedett a hasam!

Márti
borossné becz márta

Márta - remélem nincs gond!! Drukkolok. Írj majd, hogy mit mondott az orvos!!! És próbálj meg pihenni, amennyire lehet gyerkőcök és háztartás mellett :wink:

dytke

Márti, remélem, semmi komoly!

Susy, szerintem is inkább egyel több felesleges vizsgálat (ráadásul ez biztos nem fájdalmas), mint hogy későn derüljön ki, ha baj van! Majd szólj, hogy mi volt!

Mostmár én is megnézem ezt a mesés-mondókás oldalt, annyian dícséritek! Valami nekünk is kéne, tényleg, mert szörnyű nehéz elaltatni ezt a gyereket nappal, pedig dög álmos, meg nyűgös. Mondjuk úgy nézem, eléggé közeledik az egyik felső foga a felszínhez, lehet, ezért extra hisztis a napokban. Most nagy nehezen cici+cumi kombinációval elaludt, ezt gyorsan megírom, aztán húzok főzni, mert szerintem nem lesz ma több lehetőségem... Nem lenne akkora nagy baj, ha nem aludna, csak ne lenne nyűgös-álmos mellé!

Végre megvannak a múlt heti pancsolós képek, teszek fel, bár mostmár mindig csak Samuval van tele a topic :-D :
Kép Ez itt az én vízi-birodalmam!
Kép Mi történne, ha kihúznám a dugót? :-)
Kép Ezen látszik a két fogam is!
danann

Livi - Samu nagyon édes a kis vizibirodalmában!!! :) Én is azért örülök annyira a leendő kis kertünknek, mert milyen jó lesz nyáron, pancsolhat kint, meg játszhat a jó levegőn.

dytke

Pepitanna - beszéltem a szülészettel, a 3. emeleten a szülőszoba előtt kell gyülekezni, egykor kezdődik az előadás.

dytke

Sziasztok!

Kincsesi,Mankabi- Lehet, hogy lezárt téma már, de azért :
Ne aggódjatok a napirend miatt, a Bernus folyamatosan váltogatja a mai napig,pedig az ovi már rendesen keretek közé szorítja Őt. :D
Lívia- Olyan jók ezek a képek! Igazán jó dolga van Samunak! Tetszik ez a medence! :D
Susy-Drukkolok, hogy ne legyen gond Kristóffal!!
Márti- Írj, hogy mit mondott az orvos! Nyugi, biztos nincs baj!!!

Pocakfotók- Kicsit lamaradva, de Gratulálok hozzájuk!! Kicsik, nagyok, hegyesek avagy nem-- GYÖNYÖRŰEK!!!! :)

Segítenétek egy picit Nekem (újra)?
Nincs infótok, hogy mit lehetne tenni a mielőbbi fogantatás érdekében? Egy lány innen a fórumról már írt E-vitamint, meg méhpempő kapszulát. Van ötletetek??

Köszi :oops:

Ági

Kép
iroko

Iroko - nekem is a nőgyógyász mondta az E-vitamint. Az esemény utáni derék alá párna módszert gondolom ismered :)

dytke

Iroko

Én nemrég olvastam egy cikket bemásolom neked ide:

Ha babát szeretnél, figyelj a következőkre:

– kerüld az aszpirin szedését, mivel az hátráltathatja a peteérést
– kerüld a tejtermékeket (a tejfogyasztás, a nők termékenysége drasztikusan csökken az életkor előrehaladtával)
– a szakértők leghatékonyabb szeretkezési testhelyzetnek a misszionárius pózt tartják
– ha menstruációs ciklusod 30 napnál hosszabb vagy 21 napnál rövidebb,
valószínűleg nincs rendszeres peteérésed, s ez meddőséget okozhat
– mindenfajta síkosító anyaggal előfordulhat, hogy elpusztítja a spermiumokat vagy legalábbis hatást gyakorol a méhnyálkahártyára, s hátráltatja a megtermékenyülést
– ne nézzétek a naptárt, ne számolgassatok, csak szeressétek egymást!

Tudom könnyű mondani, de mikor mi akartunk babát, majdnem 1 évig nem sikerült pedig kipróbáltunk annyi mindent. Apa testvéréék ugyanígy voltak, csak ők 2 évig próbálkoztak. Aztán kiderült, hogy Németországba költöznek, arra koncentráltak, figyeltek, és lám rögtön jött a baba. Tavaly mikor én terhes lettem akkor költöztünk, csomó nyűg volt a nyakamon, álmomban sem gondoltam volna, hogy teherbe estem. Szóval, én azt mondom, ne akard olyan görcsösen. Tudom, hogy most elküldenél a fenébe, de hidd el nagyon együtt érzek veled. Nincs esetleg valami, ami feldobna, elvonná a figyelmed, de mellette apával gyakran összebújnátok? :oops:
Nagyon szorítok neked!!!

Kép
Kép
susytunder

sziasztok!

Iroko, mi babaprojekt idején a babavitamin szedésével próbálkoztunk (ami segíti a megtapadást), valamint használtunk ovulációt figyelő tesztet, gyógyszertárban kapható, a használata nagyon egyszerű, és segít megtalálni azt a napot, mikor a legtöbb az esélyetek a babára. Plusz, nálunk nemcsak esemény után párna derék alá volt, hanem láb falnak támasztva, biztos ami biztos :)

én is megyek szerdán, ha a festők nem húzzák keresztbe a számításaimat :) (mármint szülők iskolájába)

Samu fürdős képei nagyon jók, nagyon kiegyensúlyozott babácska, jó látni :)

Kép
Kép
szalamandra

Na, ha ezt a cikket elolvassátok, biztos falnak szaladtok!
http://index.hu/velemeny/eheti/e7i080616/

Márti Te inkább ne olvasd el, nehogy gond legyen.

Danann
Nem baj, hogy Samuról szól a topic, olyan jó babákat látni. :) Főleg, mikor ilyen elégedettek.

Nóri
Isten éltesse Laurát!

Kép

Kép
Kép
susytunder

iroko: nekünk is zűrös hónapban jött Zsófi, amikor azt hittem, úgysem leszek terhes: haláleset, vizsgák, karácsony, szilveszter, szülűnap, költözés volt napirenden nem a baba. Hát ő másképp gondolta :lol:

Most, hogy kistesóra gyúrunk, néha bekapok egy elevitet, és annyi :oops:
Vendég

A cikk nagyon gáz :twisted:
Vendég

Manka,
Drukkolok!!

Dannan,
Nagyon jó a medencétek!

Susy,
Ezt a cikket tegnap feltettem a blogomba is. Nagyon ideges voltam este, amikor elolvastam. Felháborító :evil: :evil:

Iroko,
Írok neked privit.

Egy kicsi igazítás: a babavitamin(Elevit, Materna stb.) nem segíti a megtapadást. Ez csak egy vitamin, nem hormon. A progeszteron segíti. A vitamin arra jó, hogy a baba egészséges legyen, mert neki nagyon fontos a folsav az első perctől.
Vendég

Ez a cikk felháborít! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: Csak azt felejti el aki írta, hogy más országokban ahol kevesebb a támogatási idő ott apuci jóval többet keres!
Így lenézni az anyákat! :evil: :evil: :evil: Szerintetek "antiszociális, kommunikációképtelen, de legalább elkényeztetett kisköcsög"-öket nevelünk mi? Épp a fordítottja igaz szerintem. Na mindegy! :evil: :evil: :evil: :evil:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Edina,
Nem tudom, hogy van joga így beszélni a gyermekeinről, meg rólunk Édesanyákról! Engem ez dühített fel nagyon.
Vendég

Én írtam a cikk írójának egy levelet, mert felidegesített :twisted:

Én is hoztam pár fotót :wink:

Kép Kép Kép
Vendég

Panndi,
Gyönyörű kislány :lol: :lol: Ez a kerek pofi... :D
Vendég

A kedves cikkíró úgy tűnik, elfelejtette, hogy, szégyen, nem szégyen, de csak 'nemrég' másztunk le mindannyian a fáról, és ahogy kedves, máig is ott élő rokonaink is teszik, a mi gyerekünket is baromi sokáig kéne dajkálni, hurcolászni, stb, na pont ez az, amitől kevesebb lenne az olyan 'antiszociális, kommunikációképtelen, de legalább elkényeztetett kisköcsög', akikkel nem törődnek a szüleik, hanem minél előbb bevágják valami megőrzőbe, este meg munka után hullafáradtan persze, hogy nem tudnak a nevelésére időt szánni (persze nem mondom, hogy ezt mindenki nemtörődömségből csinálja, általában kényszer, de azért nem egy 'anyuka' van, akinek a karrierje fontosabb). Mert sajna a civilizáció egyszerűen NEM okosabb a genetikánál! Egy kisgyereknek igenis szüksége van elég sokáig az állandó szülői, sokáig főleg anyai jelenlétre. Én is élveztem a munkával járó pörgést, persze, és azt sem szeretem, ha csak utódnevelési célzattal létrejött alkatrésznek tekintenek, de a középút mindig a célravazető, éspedig hogy amíg nincs gyerekem, addig meló, aztán ha megszületett az a poronty, akkor vele kell 100%os erőbedobással foglalkozni. Majd ha megnő, de tényleg, annyira, hogy megérett a közösségi életre, na akkor majd oviba fog járni. Vagy ha tényleg nem tudunk megélni egy fizetésből, de akkor ez kényszermegoldás, és a gyereknek nagyon nem jó. Szerintem. Zappe Gábor meg kinyalhatja, vagy bekaphatja, ahogy tetszik. Én teljesen demokratikusan felajánlom neki a választást. És ajánlom figyelmébe a kontinuum elméletet ( http://www.hordozokendo.hu/kontinuum_elmelet/index.html ) :twisted: Lehet, meg is írom neki, persze minek...
danann

Szia Iroko!
Mi is éppen ilyen helyzetben vagyunk,kistesót szeretnénk,de nem akar jönni... :(
Nézegettem interneten és találtam egy tornát,aminek AVIVA torna a neve.Van direkt ovulációt serkentő torna is benne.Én könyvesboltban vettem meg a könyv második részét,abban van ez a fejezet,nincs különösebb összefüggésben az első résszel.Interneten: www.aviva.hu
Illetve iszom fehérfagyöngy teát és az Elevit vitamint szedem,mert állítólag azzal nagyobb az esély a teherbeesésre (ezt egy nődoki mondta az ő tapasztalatai alapján).A torna nem megerőltető és nem is hosszú,a lényege,hogy a vérkeringést felgyorsítja az alhasban,ami által több hormon,vér kerül oda.
Remélem tudtam segíteni! :)
Pálcika
pálcika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?