Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Esztipeszti: szerintem pont a párod mellett ültem. A kabátjára meg azért figyeltem fel, mert az én páromé is hasonlóKép
Rózsaszin sapka? Kizárt! Az nem én voltam. Egyébként ott csápoltam az első sorban valahol a jobb szélen.

Hihih, hamarosan mi is megkezdjük a kaki, séta hozzászólásokat!
Gabuska:többé ne legyen ilyen rémálmod! Valami lehetett a levegőben mert nálunk a párom beszélt alvás közben és én is vacakul aludtamKép

Az én adataim: Natasa1975-Eleonóra-31(januártólKép )-Bp,Zugló-Dr Bábinszki Ágota
A többi infó még nekem is rejtélyKép
N

Kép Kép
natasa1975

Sziasztok, jó reggelt,

Ilba,
Ma azt próbáltam ki, hogy mikor Beni nyöszörögni kezdett nem adtam azonnal enni, hanem még vártam. Nyüszögött (még nem sírt) úgy, hogy ha valami elterelte a figyelmét, akkor abbahgyta sőt vigyorgott is. Ebből arra következtettem, még nem teljesen éhes. Kivártam, míg erőteljesebben jelzi, hogy éhes. (mert reggel 8-kor megint csak pár szippantáásal üdvözölte a reggelt) És siker. Most az előbb végre jól evett. (Hajnalban megint jól telirakta a bendőjét)

Sajtiné,
Ébren vagytok? Milyen volt az éjszaka?

Vuka,
Ne bánd annyira, hogy nem tudsz elmenni a babaápolásra, mert nem mindig ugyanolyan jó. Amikor én voltam, sajnos nem tudott jönni se védőnő, se csecsemős nővér. Szóval az a hölgy tartotta, aki ezt az egészet összefogja (a nevét már elfelejtettem). A legtöbb kérdésre az volt a válasz, hogy ezt a védőnővel kell megbeszélni. Ha olvastál könyveket, akkor sok újat úgysem tudnak mondani. Ami meg kell infó, az úgyis csak a baba mellett derül ki. Pl. nekünk a védőnő megmutatta, hogy fogjuk a babát a fürdetés közben. A kórházban csak kétszer fürdették meg és akkor még annyira el voltunk varácsolva, hogy csak a gyereket néztük a technikát nem. Kép

Megyek házimunkázni Kép
O

Kép

Kép
szorsi

Sziasztok!

Húúú, hát jó sok mindent írtatok tegnap délután óta.
Először is köszi mindenkinek az üdvözlést, nagyon jól esett.Kép
Ilba az adatok:
Lona
31
Dunakeszi
babanévvel kapcsolatban úgy néz ki sikerült apával megegyeznünk a Boglárka névben
dr. Németh Miklós
szülésznő még nincs

Sajtine,
tündéri a kis Zsófi, meg lehet zabálni őtKép
Képet amint tudok felrakok, csak annyi a gond, hogy nekünk csak hagyományos fényképezőgépünk van, és én úgy tudom, hogy a férjecském még azokat sem hivatta elő, de azért majd megpróbálom a dolgot.Kép

Köszi mindenkinek a tippeket a gátmasszázs olajjal kapcsolatban. Azt hiszem én is maradok a mandulaolajnál.
Én is szeretnék egyébként eljárni erre a szülésfelkészítőre, de jelenleg még dolgozom, elég messze vagyok a kórháztól, nem érnék oda időben.
Ha már ez a téma felmerült, megkérdezhetem azoktól akik oda járnak, hogy ezek pontosan melyik napon és hány órától vannak, és a torna az mikor van. Én nekem valahonnan az rémlik, hogy valamikor kora délután kezdődnek ezek. Esetleg valaki azt is tudja, hogy hány előadásból áll egy ilyen sorozat, mert én szeretném végigcsinálni, de szeritnem egy hónapba nem fog beleférni, pedig én úgy terveztem, hogy csak februrában kezdeném el, mert elvileg addig dolgozok.

Üdv
Lona
lona

Gabi:

Gyorsan irok,mert elmész!
Nagyon korán indultok,Szilvi még csak most ébredezik!
Sajnálom ha nem jön össze!Egyébként az idő nem vacak?

Kép

Kép
novum

Lona!

Az előadás szerdánként van 15-16-ig az ebédlőben. 6 előadásból áll a sorozat, úgyhogy egy hónapba tuti nem fér beleKép Torna szerdán 17-18-ig, pénteken 15-16-ig van a B épület alagsorában. Gyere, mert nagyon jó!!! Én már bánom, hogy eddig a lustaságom győzött, és nem kezdtem korábban.
Végre én is tudok valamit mondani, nem csak kérdezni, hihiKép

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Látom Gabi már elmentél!Na mindegy!Kép

Sajtine:

BOLDOG 3 HÓNAPOS SZÜLINAPOT ZSÓFINAK!!!Kép

Ilba:

Veled álmodtam az éjjel!Azt,hogy ott voltál nálunk vendégségbe az anyukáddal.Éppen aludtam,és a férjem szólt,hogy itt vagytok!Éppen hajnali egyet mutatott az óra,de kint már világos volt!Hát ennyi!Elég zavaros!

Esztipeszti,Natasa:

Helyes kismamák vagytok!

Kép

Kép
novum

Szorsi: akkor van abban igazság, hogy egy anya úgy is rájön a jó taktikára. Gratesz az újabb sikeres szopihoz!
Nem akartam itt mindjárt az elején okoskodni (még kiutáltok), de én pl voltam a babaápolásos ea-on és nem sok újat mondtak. Onkább arról beszéltek, hogy ott az osztályon mit csinálnak a babával meg hogy miért kell az az ajánlott 72 óra a kórházban. És ha később valami nem világos akkor azt úgy is a védőnőd mutatja majd meg.
Nekem egyébként nem sok újat mondott az egész felkészítő, de arra jó volt hogy szokjam a légkört. Persze, ez nagyon egyénfüggő, meg hogy ki mennyire nézett már utána esetleg van tapasztalata stb. Én ilyenben nem parázok, de van amiben igen, abban meg nem tudnak segíteni (max egy cicológus Kép )
Novum: köszi! Jól esik az ilyen megjegyzés. Nekem mondjuk a legtöbb kismami bájos, de magának az ember nem nagyon teteszik főleg amikor már nem fér bele a tükörbeKép
Lona, írígykedem. Nekünk még nincs közös nevünk, de már alakulKép Csak nem lesz névtelen kislány?! mondjuk beceneve van, de úgy nem akarjuk anyakönyvezniKép
N

Kép Kép
natasa1975

Kép

Drága kicsi édi Zsófika!
Boldog 3 hónapos szülinapot!!! Kép

Gabi,
tényleg jó korán indul a napotok, én még csak most reggelizem. Kép
Nálatok nem esik? Mert itt igen. Livi nem fog jobban nőni az esőben! Kép
Akartam tegnap is írni, ha taliztok, vigyetek ám gépet és kérünk képeket!!!
Látom a tegnapi BKV sztorim megtette Nálad hatását! Kép Azért nem kell rosszat álmodni! Kép Ha délután nem esik, ma újra próbálkozunk a buszozással. Ja, és tegnap dühből én nem is lyukasztottam. Kép

Szorsi,
Beni éjjel nem nagyon evett, kb. 5 percet, most reggel evett 120at. Több, mint a semmi. Kép Most visszaaludt. Majd meglátjuk milyen lesz ma.

Évi,
ügyi vagy Kép de azért kérdezhetsz is ám bátran! Kép Kép Kép

Novum,
de ari vagy, akkor szép álmod lehetett. Kép
Vagy várjál, hajnali 1kor! Hű lehet, hogy mégsem én voltam, én ebben az időben totál kóma vagyok. Vagy ezért is mentem véletlenül ilyenkor vendégségbe? És Anyuval? Kép

Kismamik tényleg szépek vagytok, picit írigykedem is. Táblát mindjárt frissítek!

Kép
Kép
Kép
ilba

Kedves ZsófI!
Boldog 3 hónapos szülinapot!Kép
Benedek

Kép

Kép
szorsi

Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

És Bogi is ma 3 hónapos ám! Hol vagytok Jucus???
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok,

az idő tényleg elég vacak, itt már az eső is esett egy kicsit.
Ha jól láttam a táblázatban, szinte mindenki pesti, nem igazán van vidéki kismama, ez egy picit elszomorítKép
Egybéként én is Pesten dolgozok, és életem nagy részét Pesten töltöttem.

Kedves Évi,
köszi a választ, akkor úgy néz ki jól hallottam, hogy kora délután van. Ez a 15 órai kezdés nekem, amíg dolgozom korai, legalább 14-kor el kellene indulnom, hogy odaérjek, miközben 5-ig dolgozok. Tornára is szívesen járnék, benne volt a terveimben, nem tudom, hogy ezt most az utolsó időkben is érdemes elkezdeni. Néha már olyan nehéz megmozdulni is, egyébként nem tudod van olyan apás torna is, azt hiszem szülőpozíciósnak hívják, az nem lenne rossz, és a tornára csak váltóruhát kell vinni, vagy valamit, amin fekhetsz is? Jó sokat kérdezekKép
Egybéként te mikorra vagy kiírva?

És a többiektől is kérdezem, hogy van valaki, aki várhatóan február vége március eleje felé fog szülni?

Kedves Natasa,
a közös név kiválasztása nem egyszerű dolog, nehéz jó nevet találni, így hát beadtam apának a derekamKép Szerintem nem fogom megbánniKép

Üdv
Lona
lona

Sziasztok,

Novum, neked is köszi a bókot! Kép
Ahogy nézegettem a táblát, elég nagy babák születtek, szinte mindenkinek 3 kg feletti babája lett. Kép Ahogy számolgatom, nekünk is 3,30 körül lesz.
Gyakorlati kérdés. Nektek ekkora babákra mekkora body és rugi volt jó? Én betároztam már 56-osból és 62-esből (méretenként kb. 5-5). Szerintetek így jó? A kórházba mindkettő méretből vigyek, vagy tuti elég lesz az 56-os?

Az idő amúgy tényleg ocsmány...Kép Na de, sebaj, mindenkinek legyen szép napja! Kép

Eszti
33+1
Vendég

Tényleg depis picit az idő, pici fiam durmol is inkább. Kép Ma 8 hetes!
Én meg magamba gyömöszöltem egy vastag rúd marcipánt. Nehogy megromoljon, már Kari óta itt szemeztem vele. Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Eszti!
Ez a ruhamennyiség bőven elég, Beni elvileg 57 centivel született, az összes 56os lógott rajta, nagyon vékonyka volt, lefogyott 2,65kg-ra, el is mentünk, vettünk még 1-2 új, kisebb ruhát, aztán 3 hetes korára az összeset kinőtte. Szinte 1-2 nap alatt. És most már a 62es rucik is kicsik, praktikusabbak nekünk már 8 hetesen azok a rugik, aminek nincsen vége, vagy gatyók, mert hosszú a keze-lába és nem tudja normálisan a rugikban kinyújtani, holott a testére még elég lenne a 62es.
Hű, jó hosszú lettem. A lényeg, szerintem ne vegyél már 56osat, meglátod, csak sajnálni fogod, hogy lesz olyan ruha, amit 1x-2x tudsz ráadni.

Kép
Kép
Kép
ilba

Lona!

Váltóruhán kívül semmi nem kell, még cipő se. Vannak polifoamok, meg plédek, szóval mindenkinek jut. Apukás torna szerintem nincs, de javítsatok ki, ha tévedek.
Március 4-re vagyok kiírva, tehát elvileg én is az utolsó előtti pilanatban kezdtem el, de tényleg nagyon jó. Ma már pl. nem ébredtem medencefájással. Meg tök jót beszélgettünk ott a kismamákkal. GYERE!!!

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Lona,

Szedrintem ha csak 1szer 2 szer tudsz elmenni tornázni az is jó. a kórházba csak a mamákat várják. Szülőpozíciós jóga létezik, (pl a Padmában) oda szinte mindenki a párjával jött. 2 alkalom alatt szülőpozíciókat, légzéstechnikát, relaxációs alapokat tanítanak. érdemes főleg a papák miatt, mert közelebb kerül hozzájuk a szitu.

Eszti,
Én végül az összes rucit ráadtam már a kórházban, mert nem voltam még ügyes a peluscserénél stb. Szóval 3 nap alatt kb 10 ruhát fogyasztottunk Kép De a táskába csak párat raktam be, később behozta a férjem. Pont nézegettem azt a bodyt, amit Benire adtak miután megszületett. Olyan picike. Benedek nagyobb lett, mint számítottuk és nagyon gyorsan nő. A doktornéni azt mondta a 2 hónapos vizsgálaton, hogy úgy néz ki, meint egy 4 hónapos kisgyerek. Már 6 kg 20! Szóval gondolhatod milyen gyorsasággal növi ki a rucikat. Az nem baj, ha kicsit lóg, az viszont már gond, ha kicsi.
O

Kép

Kép
szorsi

Köszi lányok!
Orsi, és neked is jók voltak elsőre az 56-osak? Szerintem nekünk tuti jók lesznek.
Szeretnék még tőletek olyan élménybeszámolót, amiben nagyjából elmesélnétek (elképzelni sem tudom), hogy onnantól hogy zajlanak az események, miután megszületett a kismanó. Rögtön megfoghatjuk? Vagy előbb elviszik, aztán még én méhlepényt szülök, varrás esetlegesen, és csak utána hozzák vissza? Vagy hogy?
Születés után ti cicire tettétek?
Varrás és egyebek után mennyit lehettek együtt? Le lehet után zuhizni közvetlenül?

Húúú, jó sokat kérdeztem, ugye? De egyre jobban készülök lélekben, és így egyre több és több a felmerülő részletkérdés. Kép

Köszi a segítséget!

Ilba, olyan édes a fiad. Jó nézni ezt a képet, és hihetetlen, hogy pár hét, és én is kezembe foghatom a gyerekem. Kép
Vendég

Lona!
Csatlakozom druszámhoz. Tényleg jó a torna és tök jó volt, hogy személyesen is megismerkedhettem Évivel, meg persze más kismamákkal és nagyon jót beszélgettünk. Semmivel sem vagy elkésve. Én pl. január 27-re vagyok kiírva, a mozgás már nehezemre is esik néha, de a tornát nagyon élveztem és nekem is a tegnapi volt az első alkalom.
A többieknek köszönöm a biztatást, hogy nem sokról maradok le, ha kihagyok 1-2 előadást (mert későn kezdtem el), de tényleg arra is jók ezek az alkalmak, hogy szokjam a légkört. Olyan jó volt, hogy egy helyen ennyien voltunk és mindenkinek ugyanaz volt a "problémája".
Na most megyek pihenni, mert már a fél várost bejártam és ez nagyon kimerített, lehet, hogy hasznosítok mindjárt egyet-kettőt a tegnapi tornagyakorlatokból.
Minden hónapfordulós babának sok boldogságot!!!!
Üdv: Vuka

É&P&G
Kép
Kép
vuka

Nekünk egy 56-os rugink van és ennél kicsivel több 56-os body. A többi mind 62-es. Mivel én is nőttem mint a fű és eleve 180cm-es vagyok, kizárt hogy a csajunk kicsi legyen. (Bár az elején a babák meg relatíve azonos méretűek, de azért akadnak eltérések.)
Esztipeszti, a felkészítőn azt mondták, hogy a baba születése után először rád kerül. És csak akkor viszik el amikor megnyugszik. Utána meg veletek van két órát a megfigyelés alatt és utána hamar megkapod a szobában is. Persze ez sok mindentől függhet, mert ha gond van vagy rengetegen vannak, akkor előfordulhat csúszás. De, ezt a már szültek úgy is leírják nekedKép
Évi77, én feb.17-20-ra vagyok kiírva. És Esztipeszti is valahol eme dátum körül.
N

Kép Kép
natasa1975

Eszti!

Jók voltak az 56-osok. Nem volt hosszú gyerek.
miután megszületett, megmaszírozta a szülésznő és leszívta az orrát és aszájából a cuccot. Aztán rögtön rámrakták. Megvárták, míg nem pulzál a köldökzsinór és a férjem elvágta. Aztán úgy szültem meg a méhlepényt, hogy rajta volt hasamon. (Asszem, mert kicsit összefolynak a dolgok.) Amíg összevarta doki, addig elvitték fürdetni és öltöztetni Benit. Nálunk aztán sajnos rögtön letoltak az osztályra, egyébként 2 óra megfigyelésre ott maradnátok hármasban. Miután letoltak, rögtön elmentünk a gyerekért (én hülye mentem a férjemmel, hiába mondta, hogy feküdjek. Akkora vérzésem lett, hogy csak na...Kép
Szóval rögtön hoztuk a gyereket, hogyminél mamarabb rárakjam a mellemre. Egy tanács, ha maguktól nem segítenének a csecsemősök, kérd a segítséget a mellretételnél! Én azt hittem boldogulok egyedül, aztán nem annyira.
Orsi

Kép

Kép
szorsi

Ilba,

de jó a pici fiadnak, én is úgy aludnék most egyet.Kép Nagyon rosszul alszom éjszakánként, sokszor felébredek, reggelre meg olyan fáradt vagyok, alig látok ki a fejembőlKép

Évi,
Lehet, hogy akkor még az is megeshet, hogy egyszerre megyünk szülni? Elég izgiKép A doki szerint nekem március 2. a legvalószínűbb időpont.
Valószínű, hogy két hét múlva én is elkezdem a tornát, akkor már csak el tudok szabadulni a munkábólKép Te minden héten jársz tornára? Mert akkor esetleg találkozhatunk is. Sokan szoktak lenni?

Orsi,
Te jártál jógázni? Én is szerettem volna. Egyszer el is mentem a Padma stúdióba, nagyon tetszett az a másfél óra, amit ott töltöttem, annyira felfrissültem és ellazultam tőle, hogy este nem tudtam elaludni, annyira fitt voltam. Mindezt úgy, hogy az ember nem is érzni, hogy tornázik. Szóval én nagyon élveztem. Csak megint az időpontokkal volt probléma, munkából nagyon korán kellett volna elkéredzkednem, hogy odaérjek, a pénteki meg túl későn volt vége, azt hiszem 9 körül. Szerinted ennek ellenére ki lehet próbálni a szülőpozíciós jógát ott, mert ha jól tudom, az szombatonként van?

Üdv
Lona
lona

Eszti!
Hát mikor kibújt Beni, egyből rámtették, nálunk Apás szülés volt, így a férjem is ott volt. Nem tudom meddig volt rajtam, aztán elvitték megfürdetni, felöltöztetni, megmérni, ment vele a férjem is, sőt, addigra az egész családom (5fő!) bejött a szülőszobára és nézték a baba fürdetését. Hogy hogyan nem dobták őket ki, a mai napig nem értem! Kép
Ez idő alatt megszültem a méhlepényt. Aztán rögtön visszahozták, kb. 5 perc volt, és onnantól kezdve velem volt Beni is és a férjem is. Még összevarrtak picit (mert csak picit kellett Kép) aztán 3an voltunk 2 órán keresztül. Utána jött valaki, nem tudom, talán szülésznő volt, de nem ismertem, hogy menjünk pisilni, elvitték Benit már az osztályra, aztán már én is vettem a köntöst és mentünk le. Bugyi nélkül, hatalmas betétekkel a lábam között Kép
Megmutatták az ágyamat (végül csak jutott egy 3 ágyasban Kép), aztán már jött is vissza Beni, ez kb. 10-15 perc volt nélküle. Én le szerettem volna tusolni, de nagyon megszédültem (ez kb. 5kor volt és én előző este vacsiztam a nagy izgalmak miatt), így inkább maradtam büdi. Kép Egyébként alig volt összekenve a hálóingem, alul meg lemostak még a szülőszobán. A férjem jó sokáig bent volt, csak este ment haza. Én éjjel tusoltam végül, mert mindent összevéreztem, belőlem nagyon jött 2 napig.
Én nem kaptam semmilyen fájdalomcsillapítót, szerencsére 2 óra alatt megvolt Beni, tudtam menni, nem tudom, hogy aki EDA-t kap, akkor ez az egész hogyan zajlik.
Az egész szülés nagyon csodálatos, majd meglátod, én a mai napig sokszor visszaemlékszem, hihetetlen, ehhez fogható élmény soha nem történt előtte velem. Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Még az kimaradt, hogy amikor rámtették először, akkor a férjem elvágta nálunk is a köldökzsinort, mi vetettünk le köldökzsinor vért, akkor ezt is megcsinálták.
És mikor felöltözve visszahozták, onnantól 2 órán át szinte cicin volt. És ha picit is bizonytalanok, ügyetlenek vagytok, akkor ahogy Szorsi írta, kérj segítséget!!!

Kép
Kép
Kép
ilba

Lona,

Persze lehet csak a szülőpozíciósra menni. Most mennem kell.
o

Kép

Kép
szorsi

Neked is köszi Vuka! Egyre valószínűbb nálam is a torna kipróbálásaKép
Húúú Natasa és Esztipeszti, Ti is hasonló időpontra vagytok ezek szerint kiírva? Tök jó! Akkor összefoglalva Évi, Natasa és Esztipeszti, na meg jómagam február vége március eleje. Valakivel csak sikerül akkor találkozniKép Az nagyon jó lenne! Már ha ti is így gondoljátokKép

Üdv
Lona
lona

A helyzet változatlan:
Kép
Vagy lehet, hogy ébredezik?
Kép

No, megyek etetni, kíváncsi vagyok mennyit eszik most.

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!

Jól elkiabáltam a sétát, nem tudtunk lemenni, nagyon ramatyul van Livi, enni se nagyon akar. Szerintem lázas is, de mire megmértem volna elaludt. Meglátjuk hogy ébred, lázat mérünk (ez is a hülye fogzás számlájára írható) és ha nyugi lesz, akkor lemegyünk.

Ilba,
itt nem esik az eső. Beni nagggggyon szép! Livi újabban kétségbe esik, ha a hasára fektetem.Kép
A féyképezőgép nekem is eszembe jutott.

Zsófi, Bogi BOLDOG SZÜLINAPOT!Kép

Eszti,
ruhát biztonság kedvéért vigyél be jó sokat, hátha sokat fog bukni a babó vagy kifolyik a kaka stb. Meg textilpelust.
Ahogy kibújik a babó, rögtön megy a mellkasodra.Kép Aztán mosdás, öltözés, Te addig megszülöd a lepényt. Aztán visszahozzák és Apuka babázik, amíg téged varrnak (ha kell). A megfigyelés alatt pedig hármasban vagytok. Legalább is nálunk így volt. Még Anyukám is bejöhetett a szülőszobába a pihi alatt.

Pocakosok! A kismamitorna tényleg nagyon jó, már csak a hangulata miatt is. Én nagyon szerettem. Ha látom a 136-os buszt, amivel oda mentem, mindig eszembe jut és olyan jó visszagondolni rá.
Mindannyian gyönyörűek vagytok! Magyarország állítólag híres a szép lányokról, hát szerintem kismama téren is világszínvonal!Kép

A névválasztással szerencsére nem volt gondunk. Még a gimi alatt megbeszéltük, és rögtön egyet is értettünk.

Benézek, mert csörgőhangot hallok.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Ja és Benike, Neked is boldog 8 hetes szülinapot!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Boldog Újévet Mindenkinek!

Jól megszaporodtunk az ünnepek alatt, üdv az újaknak. Szokás szerint nem győzöm visszaolvasni.

Mi is elutaztunk, aztán vendégség hegyek voltak + betegeskedtünk. A barátok hozták Szilveszterkor a hasmenős-hányós vírust, pedig nekünk elég lett volna az üveg pezsgő...Kép
De már mindenki jól van.

Majd jövök még, csak visszaolvasom a termést.

Zsófi baba, Boldog 3 hós szülinapot!
Kép

Jucus
jucus73

Sziasztok Kép

köszönjük a szülinapi üdvözletetKép
Már három hónapos öreglány ZsófibabaKép

Bogicának is boldog 3 hónapos szülinapot
Kép

Beni boldog 8 hetes szülinapot
Kép

most megyek, de később benézek
Kép

Kép

Kép
sajtine

Kép
150ml!!!! Igaz, hogy majd 40 perc alatt, de ez már Benis adag. Kép

Köszönjük a 8 hetes köszöntéseket és a bókokat! Kép

Gabi,
Livinek millió gyógypuszi!!!!!!!!!! Kép

Végre Jucus, sziasztok! Várunk képeket is!!!
Hogy van Bogi?

Kép
Kép
Kép
ilba

Gabuska,
jobbulást Livinek.Kép

Kép

Kép
szorsi

Húúú, lányok, köszi. Azért nagy vonalakban mindannyian ugyanazt írtátok, egy kicsit közelebb került ez a fázis is. Kép
Én már nagyon várom, és természetesen nálunk is apás szülés lesz. Mind a ketten nagyon izgulunk. Kép

Hú, ennyien vagyunk hasonló időpontra kiírva. Jó lenne, ha valakivel találkozhatnék a kórházban. Kép
Vendég

Lányok!
Micsoda babadömping lesz itt márciusban!
O

Kép

Kép
szorsi

Marha büszke vagyok magunkra:
GYÁS, anyasági, családi pótlék ELINTÉZVE!!!! Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba, ügyik vagytok. Akkor ezek szerint kivárta a férjed a 36 embert.

Kép

Kép
szorsi

Gabi,
azt hiszem Te írtad, hogy adott pénzt az önkormányzat is. Nálatok is voltak környezet tanulmányon??? Meg ezer hülye kérdéses lapot kellett hozzá kitölteni? (hány TV van, video stb.)?

Kép
Kép
Kép
ilba

igen, gyorsan ment és munkaidő után került sorra így is és kedves(!) volt a nő. Ma meg Anyósom volt az OEP-be.

Kép
Kép
Kép
ilba

Lona!

Én tegnap voltam először tornánKép Sokan voltak, de elfértünk. Szólj majd, ha tudsz jönni, segítünk odatalálni.

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Szorsi, Ilba
Köszi, a jobbulás bekövetkezett.Kép Most jöttünk meg a sétából, egy kicsit szemerkélt az eső,de a babakocsiba úgysem esik be, meg félúton el is állt.

Nem volt semmi szöszmötölés, alanyi jogon jár mindenkinek a kerületben.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Évi!

Köszi, mindenképpen szólok, úgy tervezem két hét múlva elkezdem.Kép
lona

Gabi:
Nagyon sajnálom Livit!Gyógypuszikat küldök neki,jó sokat!Kép

Beni.Bogi!Boldog szülinapot!Kép

Kép

Kép
novum

Évi,
ugye milyen aranyos a tornásznéni? Olyan, mintha énekelne. Habár mindig szó szerint ugyanazt mondja, de szerintem tök ari.
Én jártam Lőrincre is tornázni, ott meg olyan védőnő tartotta, aki végigsztorizta az órákat, be nem állt a szája. Közben kérdezgettük mindenféléről, szóval a torna alatt jól ki is okosodtunk.Kép És néha behozta 1-2 anyuka a nagyobbik gyerekét, négykézláb mászkáltak közöttünk, tátott szájjal nézték, hogy mit kalimpál itt ez a sok kövér néni. Zabálnivalóak voltak!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!
Gabuska, jobbulást a pici lánynak!
Ilba, akkor is lehet apás köldökzsinórvágás ha van őssejtlevétel? Mert mi is valószínűleg kérni fogjuk, de erről még nem beszéltünk a dokinkkkal. Mármint az apás részletekről.
Lányok, hogy kell és mikor igényelni a TGYÁS-t? Én ugyanis táppénzen leszek a baba születéséig így csak utánna indítanám meg a folyamatot, de nem tudom hol és mi kell hozzá. Tök gáz, de az ilyen dolgokhoz én annyira hülye vagyokKép Kép Kép
N

Kép Kép
natasa1975

Timi,
köszönjük szépen!!! Ha felébredt és kibányásztam a babakocsiból átadom!
Mi újság kaka fronton?

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Natasa,
neked is köszi!!! (Az előbb még nem láttam az üzidet.)

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabi:

Mióta nem eszik főzit,már csak kétszer kakil egy nap.
Én az önkormányzattól semmit nem kaptam!Hogy kellett intézni?

Kép

Kép
novum

Még a terhességem elején adott a védőnő igénylőlapot, azt kell bevinni az önkorm.-hoz, meg a szül. akvi.-t, taj-kártyát, lakcímkártyát. Aztán eccccer csak kihozza a postás. De ha bemész, helyben is kell adjanak igénylőt szerintem. Kitöltöd, bemutatod a papírokat, ők meg küldenek egy határozatot, aztán a pénzt. 15 000 forint, ha jól emlékszem.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Natasa,
persze, ő vághatja el a köldökzsinort, aztán veszik le a vért. Hogy hogy, azt sajna nem láttam KépKépKép
Hol kötöttétek a szerződést? Tudja már a doktornőd? Leveszi?
Én most intéztem minden pénzt, 8 héttel a szülés után, 90 napod van. Bubek dec.6-án leírta, mit hol kell, szerintem keress vissza.
A lényeg: TGYÁS-OEP, anyasági, családi pótlék Államkincstár. De a honlapokon is mindent megtalálsz. Elsőre szörnyen hangzik, én is kiakadtam, de aztán csak sikerült mindent elintézni. Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?