Új privát üzeneted érkezett!

Milyen szép! Mármint a kép. Olyan jó lenne nem a városban élni, de hát ez hiú ábránd, család itt van, segitség itt van, állás itt van... no mindegy. Azért gyönyörködni lehet.

Szirom: Én Amerikában éltem/nőttem fel 12 éves koromtól 28 éves koromig. Pár éve jöttem haza.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Rokica!

Ez 12 km-re van az Árpád-híd pesti hídfőjétől! Nem távolság, Amerikában főleg nemKép.

És miért döntöttél úgy, hogy hazajössz, ha megkérdezhetem?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szia Szirom!
Én a 2005 nyári topikba szoktam irogatni de itt is jártam már.Én vagyok az a bizonyos Szuszoka barátnője 25 éve van a családunknak horányba háza és édesapám ott is él a tesom a faluba nősült,én meg ott "nőtem" fel! Tavaly mi is nagyon gondolkodtunk, hogy kimegyünk lakni de aztán a párom megretent a komptól meg a téli kihaltságzól.
De így sem vagyunk messze Újpesten a Horváth cukinál lakunk most várom Júl.a harmadik babámat.
Merre laktok?
Rita

rita77

Sziasztok!

Kriszta,
kitartás,
betegeidnek jóbulást,
gratula a tornához,szupi csaj vagy.

Szirom,
bocsi a a rendezetlen írásért,
én meg néztem a sminkest nagyon szépeket csinál ügyi.

Zsuzsi
szuszoka

Szirom:

Családom hazaköltözött, aztán pár évre rá én is követtem őket, abból a meggondolásból, hogy ha majd gyerekem lesz, milyen jó lesz a nagy család. És áldom a döntésemet. Kép Most hogy terhes vagyok, látom milyen barátságtalanok a körülmények Amerikában. Bár lehet ha ottmaradtam volna, akkor nem igy itélném meg. De sokkal nagyobb biztonságban érzem magam úgy, hogy mögöttem az egész család ha kell, és jogy max egy 20-30 perc autóútra vannak, nem pedig 18 óra repülőútra.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Na ezek után lehet hogy kiráncigálom a páromat Horányba a hétvégen. Hogy lehet odajutni? Komp hol van?

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Nem akarok akadékoskodni, de ha egyszer oda hidat visznek, akkor az már nem az a Horány lesz. Persze nagy könnyebbség, de vonzóvá teszi sokak számára és manapság csak egy-egy ilyen lökés hiányzik sok helyen ahhoz, hogy az ingatlanbefektető cégek megvessék a lábukat. Akkor meg jön a lakópark, meg az útépítés, meg a zaj és aztán a sok-sok autó, meg a forgalom, mert onnan azért senki nem úgy tervezi, hogy majd valami tömegközlekedéssel bedöcög Pestre... S vége annak amiért most szereted...

Nem vészmadár szeretnék lenni, de halluttunk már ilyet. Bár az is lehet, hogy amilyen ütemben nőnek a hidak a Duna felett egyhamar nem kell aggódni, meg úgyis lesz majd valami vadzöld csoportosulás, akik az úthengerek elé vetik magukat...

Különben én nem vagyok fejlődés ellenes, meg a környezetvédelem sem hagy hidegen, de hiszem, hogy meg lehet találni az arany középutat. Ja, és alapvetően lakópark ellenes sem vagyok, ugyebár... mondjuk ezek itthon nem is egészen azok.

Na, ennyit Horányról.

Ringató egyenlőre csütörtökön van, de van több helyen is, a honlapon fennt van, hol van még, csak azok azért lényegesen messzebb vannak.

Egyébként mondott valami olyat a hölgy, hogy Február 28-án a Kossuth rádióban 13:30-kor lesz valami műsor a Ringatóról. De azért megesküdni nem mernék rá, hogy tényleg akkor lesz, de lehet ez is fenn van a honlapon.
Állítólag szervez valami olyat is, hogy egyszer jön és a foglalkozás legvégén egy zongoraművész is játszik a gyerkőcöknek. Eddig ő hegedült, meg furulyázott.

Sminkeshez inkább nem szólok hozzá, mert nem vagyok nagy spíler a témában. Életemben igazán egyszer az esküvőmön voltam kifestve, éppenhogy, de nem tetszett, mert erősnek találtam...

Rokica:
Sziromnak adok igazat. Én sem hiszek abban, hogy lehet érezni a 12-ik héten a babócát.
Én személyszerint a másodikat is kb. ugyanakkor kezdtem érezni, mint az elsőt és ez kb. a 18. hét körül volt.
De ne siettesd, szerintem mindennek meg van az ideje és azt jó kivárni. Fogod még eleget érezni és az, mikor megérzed később is ugyanolyan varázslatos. Sőt, lehet, ha sokáig vársz még nagyobb öröm lesz. Persze aggódsz is, de ez végig természetes.

Krisztocs:
Gratula tornához!
Jobbulást mindenkinek! Meg kitartást! Az a jó, hogy Te legalább bírod. Ha Te is kidőlnél mi lenne? De hát ez az "anyasorsú anyák" élete...
Ez hülyén hangzik, de mindjárt megmagyarázom:
Még nem volt Vikó és elmentünk Királyrétre kisvasutazni és ott bevett szokás ( mi nem fogjuk követni...), hogy az anyák felülnek visszafelé a kisvasútra a gyerkőcökkel és a papák pedig kísérik a vonatot az úton kocsival (lévén a kocsit is le kell valakinek juttatni). Aztán a kereszteződéseknél a papák integetnek a gyerekek meg vissza. Na, akkor jegyeztük meg, hogy szegény papák, de hát ez a papasors. Azt már hozzá sem teszem, hogy vajon kinek macerásabb a papának a kocsiban, vagy az anyának az x db gyerekkel a tömött kisvonaton... Azóta ha valami macera van akkor jön, hogy "papasorsú papák". Innen a másik is.
Na ez jó értelmetlen lett, de remélem azért sikerült megvilágítani valamennyire.

Mindenkienk jó babázást!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Marycus! Én remélem, hogy nagyon nagy változást nem csinál a híd. Ha észnél vannak a polgármesteri hivatalban, akkor ez nagyon jó alkalom arra, hogy fejlesztésre használható pénzhez jussanak. A falu körül vannak még parcellázott, üres telkek, azt nyugodtan beépíthetik. Ha elherdálnak területeket, az baj lenne, de arra azért nem számítok, mert talán a Duna-part lenne vonzó, ott meg már talpalatnyi hely sincs. A meglévő telkek akkorák, amekkorák, ha valaki gazdag, legfeljebb kettőt vesz egymás mellett. Az viszont nem baj, sőt. Ha kicsit többen lennénk (télen is, mert ugye nyáron 10 ezer fölött van a létszám), akkor lehetne itt nálunk is legalább egy ovi, meg több fejlesztést lehetne kicsiholni az önkormányzatból. Így azért aránytalanul sok pénzt költenek a falura, azaz Szigetmonostorra. Pedig innét kapják a nagy lóvét, mert az üdülőtelkek adója többszöröse alakóingatlanokénak. Hosszú távon ez sokkal jobban megéri nekik, szóval nem lesz könnyű az átminősítés, ez viszont azt vetíti előre, hogy minden marad a régiben. Viszont éjszaka előbb hazaér az emberKép Egyébként nem ismerik túl sokan ezt a helyet, kicsit meglepő is, hogy ennyire közel van Bp.-hez, és a telekkeresők egyszerűen kihagyják. Pedig jó helyKép

Rokica! Dunakesziről jön át a komp minden óra 40-kor és 20-kor, kifelé pedig értelemszerűen 30-kor és 10-kor megy. (Kivéve 12.20-at, mert akkor ebédelnek a komposokKép) Keresztüljöttök Dunakeszin, majdnem ki is értek belőle, lesz egy kisebb emelkedő, jobbra diszkontok és egy nagy lámpabolt, majd egy sportpálya, na ott kell balra fordulni a Rév utcába. Ki is van írva. A végén van a komp.

Szuszoka! Mi elég közel lakunk a komphoz, az erdei iskolától jobbra eső blokkban, ahol az ősfenyves van. Utcát nem írnék, mert elég sokat vagyunk egyedül a kicsivel, éjszaka is, nem hiányzik egy betörőKép Már nem rád gondoltamKép

Kriszta! Gyógyuljatok már meg!Kép Máté szuper ügyi a fogaival, nekünk csak 8 van, de Miksa keze könyékig a szájában állandóan. Talán jönne a többi is.
A torna is fantasztikus, csak így tovább!
Még azt akarom tőled kérdezni, hogy amikor visszaállt a ciklusod, akkor kaptál másik bogyeszt doki bácsitól? Hívjam fel? Elég még mindig a Cerazette? Képzeljétek csajok, én is nagylány lettem (osztottam is a családot rendesen, egy állat voltam 2 napigKép, de elég gyöngusz eresztés volt, inkább erős barnázáésnak mondanám. Ez normális így elsőre?

Még egy kérdés: Miksa mióta ül a kádban, rágicsálja esténként a fogkeféjét, és azt is hagyta, hogy egy kicsit megdörzsöljem a fogacskáit. Mostanában viszont nem engedi, és nem is kell neki a fogkefe, legfeljeb fésülködik veleKép Talán érzékeny az ínye. Viszont nem jó szagú lett a lehellete, most vettem észre. Nektek volt már ilyen? Anyám szerint lehet egy közelgő torokfájástól vagy a fognövéstől is. Szerintem meg attól, hogy nem mossuk a fogát hetek óta. Ti mossátok? Fogkrémet még nem használtunk, mert azt olvastam, hogy azt csak akkor érdemes, ha köpni tud.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Megint gyorstalpaló leszek, mert gyerkőc nálunk is betegeske. Szerdán már bent is lázas volt (addig csak esténként volt max 38, ami nem igazán láz még) és a doki néni bent azt mondta, hogy ha lesz még délután is láz, akkor inkább maradjon itthon. A torkát pirosabbnak, náthásabbnak találta. Csütörtökön anyu vigyázott rá, de mivel mama kórházba került (félrebeszélt, meg félreállt a szája), ezért anya pénteken leutazott és én maradtam itthon. Kiírattam magam - bár nem tudtam, hogy ilyenkor mi a teendő, hisz nem vagyok még rutinos.

Csütörtökön, pénteken nem volt láza, de hasmenése volt egyszer-kétszer, ma viszont többször is, meg most este megint 38 volt neki a láza. Nem tudom, hogy mitől, a dokinő szerint az oltás hatása. Majd meglátjuk, hogy mi lesz holnap, lehet, hogy hétfőn még nem megyünk bölcsibe (vagy tovább sem, amíg nem lesz tökéletesen jól).

Manó,
Kitartás anyudhoz! Enyém is mindenbe beleszól, de most már félvállról veszem. Szerencse, hogy közel, de nem velünk lakik. Egyszer akkor szólt bele, hogy csinálom a pizzát, mikor anyósom is itt volt. Ő meg is kérdezte, hogy anyu mindig ilyen-eKép
Nagyon jó a jelmezes kép Emmáról!

Szirom,
Örülök, hogy Miksa viszonylag jól fogadta a zenebölcsit. Ha többször mentek, biztos, hogy fog tetszeni nekiKép
Hídügyben veled értek egyet - azokat a területeket, amiket értékesíteni lehetett, már többé-kevésbé megtették (min felparcellázták). Esetleg annyi lehet, hogy egy-két nyaralóból lakóház lesz, de ez tényleg sok jót vonhat maga után (pl. ovi, suli stb). Meg hogy HOrány is elismert lesz, nem csak Monostor. Nem hiszem, hogy ilyen szempontból gáz lesz. Kicsit több lesz viszont a forgalom, az valószínű.
Ja és Ádám nyaggat, hogy írjam be, a Szigetportálon azt írták, hogy a jégzajlás miatt 10-étől nem jár a komp. Ti tudtok erről?
Munka: Hát én sem repesek ám. És valamit számodra és Marycus számára is tisztába kell tennem. Úgy látom, hogy ti azt gondoljátok, hogy inkább magam miatt mentem vissza. Ez nem igaz. Az tény, hogy az elején lelkes voltam, be bejött az, amit Kriszti írt -hogy eltelik egy-másfél év és nem fog hiányozni annyira a cég. Ez most nagyon így van. És ha nem lennék anyagilag úgy, ahogy, tán nem is erőltettem volna annyira (meg ha nem rinyáltam volna, hogy esetleg nem lesz helyem, vagy Csömörön, a gyárban kapnék helyet). De inkább az anyagiak miatt mentem vissza. Mivel mögöttetek biztos háttér áll (én úgy látom), így ti még babázhattok, nekem ez nem adatott meg. Használjátok ki!

Marycus,
Jó, hogy Vikónak most már bejön a Ringató. Furulya nálunk is játszik - szó szerint-, Ádámét elhoztuk, meg egy töröttet is, aminek csak a sípja van meg. Ádám minden nap többször furulyázik Marcusnak, nagyon élvezi és ő is fújja teljes erejéből (zeng a házKép).
Az jó hír, hogy a pocaklakód nem feszül annyira, nem? Mert így tán ő majd tovább húzza pocakon belül, mint Vikó. Viszont azt sejtem, hogy milyen lehetett a varrat feszülése - nekem is volt az utolsó 3 hónapban, pedig engem 97-ben műtöttek. De meg lehet szokni....
Sminkessel úgy vagyok, mint te. Igazán az esküvőn voltam kisminkelve, ők - meg a lányok - állították, hogy jól áll, de nekem nincs hozzá türelmem, idegzetem. Maradok már csak így Kép
És az is tény, hogy ha egy anya beteg, akkor is kell állnia a sarat, bár néha nem könnyű.

Krisz,
Jobbulást nektek! Gondolom, hogy azóta végigsöpört a vírus a családon teljesen, te végleg megúsztad?
Nagoyn jó ez a kép Mátéhaverról Kép És irigyellek, hogy ilyen jól meg tudod oldani a takizás-főzés-tornázás háromast Kép JÓ a kazetta?

Rokica,
Szerintem jó döntés volt, hogy hazaköltöztél. Ott sem fenékig tejfel az élet, nem sokkal jobb, mint itt, én úgy látom (bár saját bőrömön nem tapasztaltam, csak ismerősökén).
Szerintem hamarosan túljutsz a hányós időszakon és jönnek a könnyebb időszakok. Már nincs sok hátra Kép És lehet ám a terhesvitamintól is, ilyenről is hallottam már, kérdezz rá!
A babócát meg biztos fogod érezni hamarosan, nem hiszem, hogy akkora különbség lenne, hogy mellső vagy hátsó falon tapad a lepény.
Védőnéni nálunk sem nagy szám, nem tett sokat hozzá a dolgokhoz. És elég régóta nem is láttam nálunk - csak a rendelésen.

Manó, Szuszoka,
Biztassatok azért, hátha egyszer az én fiam is szívesen megy majd bölcsibe. EGyelőre nyafizik már öltözésnél, bár bent már nincs gond (azt mondják), mikor eljövök nem sír.

Szirom,
Én hellyel-közzel "mosom" Marcus fogacskáit (12 darabot). Nálunk sem engedi most dörzsölni, saját maga csinálja. Ilyenkor szoktam bevetni, az "anya is fogat mos" dolgot. Fogkrémet 2 éves korig a szakma sem ajánlja. A rossz lehellet meg lehet gyomortartalomtól is.

A rövid jó hosszú lett!

Jó éjt!

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Képzeljétek tegnap elmentünk modellvasút kiállításra itt Káposztáson. Ott tartották, ahol a Ringató szokott lenni. Vikó tök rutinos volt, még a jegyeket se tudtuk megvenni, mert egyből rohant a terembe, úgy kellett elkapni. Aztán kerekedtek a szemei, hogy most nem Ringatóra jöttünk, de nagyon hamar elkapta a fonalat. Hangosan kacagott mikor jött a kisvonat vagy "elbújt" az alagútba az egyik és pont akkor "kibújt" a másik. Aztán az egyik bácsi mivel látta, hogy Vikó mennyire élvezi a vonatokat, a nagyvonatnál beindította a zakatolást, meg csöngetést is. Nagyon klassz volt, nem is gondoltam volna, hogy ennyire fog tetszeni Vikkamakkának a dolog. Aztán úgy 3/4 óra múlva úgy gondolta eleget látott és kirohant a teremből és a jól bevált rámpán "szaladgálás" lett a progi. Persze megint talált magának egy kisfiút, akivel lehetett szaladgálni.

Szirom:
Mi mosunk fogat Vikónak és ajánlottak a múltkor egy 6 hónapos kortól használható fogkrémet (Nenedent-baby), amit most próbálunk, egyenlőre tátogatja neki a száját. Nálunk fogzás soha nem volt gond, szerintem ezután is max. elvétve lesz. Bár Vikó annyira nem veszi fel ezeket a fájdalom dolgokat, hogy őrület. Ma vettem észre, hogy csúnyán elvágta valszeg tegnap az ujját, de tuti nem sírt, mert akkor már tegnap észrevettük volna. De állandóan vannak harci sérülései és sírni ezekért szinte soha nem szokott. Az oltásoknál se sírt még soha, mindig mondja a dokinő, hogy nem is érti hogy van ez.
Rossz lehellet tényleg lehet fogtól, toroktól meg gyomortól is. Ha nem vagy biztos a dologban kérdezd meg dokitól, de úgyis ezt fogod tenni, nem igaz?
Ja, fogkrém elég borsos 1800Ft, és van a csomagban egy ujjra húzható fogkefe is. 6 hónapos kortól 2 évesig ajánlják.

Egyébként kézrágással kapcsolatban, persze lehet fogica is, de a Ringatón is többen mondták, hogy valami időjárás is bejátszhat, mert most nagyon sok gyerkőc kezdte rágni a kezét. Köztük Vikó is. Lehet, hogy jön a tavasz???

Hanzika:
Jobbulást Marcusnak!

Munkáról annyit, hogy megértettem én, hogy mit mondtál korábban és el is fogadtam az érveidet.

Én bíztatlak, bár Vikó valszeg sohase lesz bölcsis, csak zenebölcsis..., hogy biztos megszokja Marcus is bölcsit. A nyafi meg attól is lehetett, hogy nem volt teljesen jól és hát kinek "mondja" ha nem anyukájának, nem igaz?

Varrat feszülés... Mára már túl vagyok rajta, de tegnap délután iszonyúan fájt a varrat. Valószínűleg megint nőhetett a pocakom és ezért feszült és fájt. Ma már megint a régi. Hát ez van. Remélem bírni fogja a kiképzést.

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Marycus! Persze, hogy felhívom a doktortKép Hétfőn, mert hétvégén azért nem zargatom ilyesmivel. Én egyszerűen tényleg a fogmosás hiányára tippelek, hiszen ha belegondolunk, hogy már szinte mindent eszik, amit mi, akkor ez elegendő ok lehet. Azért próbálgatom neki mosni, de nagyon nem akarja a fogkefét, így végülis az ujjammal dörzsölgetem neki, már amennyit hagyott. Talán használt, úgy érzem. Azért nem gondoltam volna, hogy baj lesz a fogmosással, mert több mint fél éve minden este program volt a kádban ülve. Fokozatosan kapta az új fogkeféket, azt a hármas készletet, aminek az első darabja inkább rágóka-szerű, a második gumitüskés még ugyan, de már fogkefeszerű, a harmadik pedig rendes kis fogkefe. Ez utóbbi nem kell neki. A középsővel (visszaadtam azt, hátha azzal menne) viszont már csak annyit kezd, hogy megpróbálja leharapni a tüskéit. Egy-kettőt sikerült is, úgyhogy elvettem. Fogkrémet hol vettétek?
Ja, fogzásunk biztosan van, mert Miksának mindössze 8 foga van, valamikor ki kell már növesztenie, nem?Kép

Hanzika! Értettem én, amit a munkáról írtál, és hidd el, hogy szemernyi rosszat sem gondoltam sosem. Nagyon kemény helyzetben voltál, mert ha most nem mész vissza, az majdnemhogy annyit jelenthetett volna rossz esetben, mint ha egy új munkahelyre lennél kényszerítve. Én is meggondoltam volna a dolgot szerintem, ha a rádió hírszerkesztőségéről lenne szó. De így, a mostani melóhelyemmel kapcsolatban nem. Szóval hidd el, egyszerűen annyit akartam mondani azzal, amit írtam, hogy nekem nem lenne jó visszamenni. És hogy nagyon kemény csaj vagy. Különben az igaz, hogy az ember jól keres, de baromira sokat is dolgozik, és nagyon sok kötelezettségünk is van. És hát viszonylag én is szerencsés helyzetben vagyok, mert bár nem nagyon szoktam itt reklámozni, mert nem szeretnék egy hatóságot a nyakamba vagy ilyesmit, de hálistennek sikerül elvégeznem itthon bizonyos feladatokat, ami nem kevés meló és nem kevés pénz. Szóval akkor azt is tisztázzuk, hogy engem sem csak a "háttér" tart elKép

Képzeljétek, voltunk a Pólusban vásárolni, és végre vettünk nekem egy cipőt, mert már bizisten nem volt mit felhúznom. Miksának viszont baromira nem kapok egy rohadt nadrágot, hát egyszerűen nem hiszem el. C und A lefogyasztva teljesen, ballon! nadrágokat lehet kapni. La Halle megszűnőben, a kis üzletekben pedig egyetlen kertészgatyó se volt. Ázsia centert ismeri valaki? Talán hétfőn elugrunk a kölyökkel, hátha ott kapunk valamit, vagy ha ott se, akkor a következő nagybevásárláskor az Auchanban. Csak hát én szeretem a C und A-s vékonyan bélelt gatyákat, a hiperekben meg csak durvább anyagúakat láttam a múltkor.

Kriszta! Tudnál segíteni egy kicsit léccilécci, az előző hsz-ben írtam egy kérdést! KösziKép

Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Nálunk dolgos hátvége volt, megjött a szekréynünk, hullák vagyunk, emm angyon unatkozot, de kész! Illetve 1 polcos rész hiányzik, mert nem volt benne a csavrkészletKép hétfőn pótolják, pedig Domusban lett véve, nem gagyi annyira.

Közben anyósomon elkezdtek egy újabb kemot, nem tudom hogy fogja szegény bírni, úgyhogy lelkileg sem vagyunk topon, de ez van.

Viszont Emmána iszonyú sokat nevetünk, olyna beszólásai vannak hoyg csak na, pl simán helyreteszi anyukámat azzal a mondtattal amvel mi szoktuk őt próbálni fegylemezni, pl anyukám magyaráz neki valamit, hogy mit nem kéen csinálni, erre Emma: Fejezd, be! Ezt a beszédet.

Vagy "ne beszélj mama tele szájjal". Szóval hallja a drágám amikor fegyelmezzük, csak úgy tesz mintha nemKép

Hanzi!

nekem 1 hónapig sírt Emma eljövetlkor aztán karácsoyn után újra kb 2 hétig, szóvals zerintem nem álltok rosszul. És nálunk kemény elalvási gond volt az első kb 2 hónapban, legalábbegy órát forgolódott szegéyn mert tudta reggel bölcsi. És ő még a könnyen beszokók közé tartozott. Viszont vígasztaljon hogy nálunk most már bölcsi szeretet van, kifejezetten szert menni és ha nem megy akkor azt kéri már számon rajtunk, szóval 4 hónap szerintem minimum hogy eljusson ide. Sőt, emma közelte velem hogy ő már nagylány és oviba megy merta barátnője a Nórika is oda megy (csak éppp Nórika fél évvel odősebb nála, de ezt nem érti)

Szirom!

Szájszag: hát ez előfordul, miért ne lenne, hiszen épp azt eszi mint mi. Emmának már régóta elmex fogkrémmal mossuk a fogát, d ecsak eset fürdésnél és már néha azt gondolom hogy reggel is kéne.

Végezetül pár kép ahoyg felavatta Emma szekrényt, a belső képet vakuval féynképeztem, bent ücsörgött a sötétben, és atlán nem okozok meglepit ha elárulom hogy a másik résztvevő nem önszántából és dalolva csatlakozottKépKépKép

Ja, férjem mai beszólása: jöhet a kistesó ha 110%-ra megígérem hogy fiú lesz. Jópofa nem?

Kép
Kép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Szirom!

Miksa sem semmi a számítógéppelKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Remélem, túlvagyunk rajta, köszi mindenkinek a jobbulást üziket! Kép
Igazából Reginek semmi baja nem volt utána már, mondtam is, hogy sztem csak sok volt a gyerek, és hazaküldték Kép
De azért maradt már itthon a héten. Holnap viszont megy.
Ma itt voltak anyumék, mert ugye ünnepeltünk (képekkel most nem tudok szolgálni, hulla vagyok), viszont apum lázasan jött át szegényke, most rajta van vmi nyavalya. Úgy tűnik, mi megússzuk.

Hanzi,
Jobbulást Marcusnak! Ettől én úgy félek..mármint, hogy visszamegyek melózni, és majd jöhetek el folyton betegácsiba, oszt majd jól kirúgnak Kép Kép
Egyébként milyen volt az első hét? (leszámítva a végét...)

Manó,
Irtó édik ezek a képek Emmáról! Kép

Szirom,
Elvileg a Cerazette is véd, de én elkezdtem tőle össze-vissza vérezni, ezért visszatértünk a jól bevált Tri-regolhoz.
Egyébként elsőre nekem is gyengusz volt, viszont előtte baromira görcsölt a hasam Kép
Múlt hét előtt voltam doki bácsinál egyébként, mondta, hogy szép a sebem, de szívesen felvágja harmadszor is Kép Én meg felkészítettem, hogy arról letehet Kép

Marycus,
És mit mond doki bácsi erre a feszülésre? Én nem éreztem ilyesmit, bár gondolom sokat számított, hogy eltelt kb 2 év.

Szuszoka, Hanzi,
Köszi az elismerést, hát nem könnyű Rékácska Kép Anno jártam le a Béresbe is az óráira, ott is beton volt, hát a kazin is az! De nagyon jó! 3x30 percre van osztva, egy nap elég egyet csinálni, és csak has-fenék/csípő-felsőtest, tehát ami a nőknek kelleni szokott Kép 2 napig volt is rendesen izomlázam, de nem adom fel, holnap folytatom!

Szirom,
Mi még nem mossuk Máté fogát, mert Regi fogkeféit is csak a víz alá dugdossa, meg azt is rágná, ha hagynánk...(folyton lenyúlja) Reginek is kb másfél évesen kezdtük mosni, szerencsére nagyon szépek a fogai. Máténál még nem tapasztaltam kellemetlen leheletet, pedig ő is eszik mindent már. Lehet, hogy ez is egyénfüggő. Majd azért lassacskán beszerzem neki az első fogkeféjét, de még krém nélkül valóban. Mert bár ezeket már lenyelhetik, de végülis tök feleslegesen...

Jó éjt mindenkinek!
Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

A rossz hírrel kezdem. Vikó is benyalt valami megfázásfélét vagy influenzát, mert éjszaka köhécselt. Ma elvittem dokihoz, persze a mi dokinőnk szabin volt, így hihetetlen tumultus volt. Amúgy is sok a beteg, meg kiesett egy doki is. Nem is mertem vele a rendelőben várni, inkább rámpáztunk meg lépcsőztünk kint, de fél óra múlva már nyügi volt. Mondjuk én is.
Diagnózis: nem vészes a torka és a tüdeje is tiszta. Kapott Fenistil cseppet, meg köptetőt. Na az nagyon ízlett ám neki. Elkérte utána a kanalat és még nyalogatta.
Mindenesetre a heti zenebölcsiknek annyi. Na majd legközelebb.

Azért vasárnap elmentünk a Tropicariumba. Irtóra élvezte Makka a dolgot. A halak nagyon bejönnek neki.

Szirom:
Fogkrémes örületet gyógyszertárban vettem, helyileg a Corában.
Vikónak csak 6 foga van, már amit látunk, ennek ellenére nem vagyok benne biztos, hogy fognövekedést jelez a kezének a rágása. Nyálazott meg rágicsált ő úgy is, hogy híre-hamva se volt egyetlen fogicának se, de ez Vikó.

Látom Miksa is imádja a számítógépet!

Krisztocs:
Jó hogy jobban vagytok már.
Mikor múltkor mondtam doki bácsinak a fájdalmat, azt mondta, hogy normálisnak tekinthető. Most is szólok majd, mert most sokkal gázabb volt a hétvégén. De szerintem most is ennyit fog mondani. Az UH-n mondták, hogy a hegeket csak a 36-ik héttől kezdik figyelni, mert akkor kezd ott a terület elvékonyodni. Majd doki bácsit is megkérdem erről.
Meg szerintem ez alkati kérdés is. Huginak már vagy 10 éve volt vakbélműtétje és még a mai napig érzi pl: időjárásváltozáskor és bizonyos mozdulatoknál a sebet.

Manó:
Nagyon aranyos Emma a képeken!

Jó fej férjed van... azt nem mondtad neki, hogy ő is igyekezzen? Végülis kettőn áll a vásár.
Viszont az jó hogy már egyáltalán beszél róla, nem?

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Újra itthon vagyunk!
Szombaton reggel 8-kor indultunk és este 9-kor érkeztünk haza. Oda felé közbeiktattunk egy szentgotthárdi szállást, mert fontos volt időben érkeznünk (férjem nevére béreltünk). Le a kalappal Tomi előtt!!
Nagyon édi volt, mert dumált játszott és nézelődött. Igaz megálltunk tízóraizni, ebédelni és uzsizni is.
Ilyenkor járkáltattuk is, hol többet, hol kevesebbet. pl. kedvenc helyünkön a Rosenbergernél (Völlmarkt) tízóraizott. Besétáltattuk, s már az is nagyon tettszett neki.
Benn pedig egy gurulós etetőszékben vittük, míg válogattunk, hogy mit vegyünk. Nagyon sajnálom,
hogy nem vittük be magunkkal a digitálist mert nagyon tündéri volt. Széles mosollyal, büszkén ült a székben, s aki csak látta, mindenki mosolygott rajta. Nem hittem volna, hogy ilyen apró dolgok ilyen nagy örömet okozhatnak neki.
(hazafelé pl. egy benzínkút shopjában egy bárszéken ült ilyen büszkén!)
Így egy szállással fél 6-ra értünk oda. S ezt még bírta.
A hazafelé út már hosszabb volt, s nem is felhőtlen. 6 körül kezdett nyűgös lenni. Gondolom nem is látott bennünket. Fogni kellett az ujját, énekelni stb. aztán kb. fél 8-kor bealudt.
Tulajdonképpen én nem is készültem síelésre. Úgy voltam vele, ha valaki megunja (anyósom, sógornőm) és szívesen vállalja Tomit, akkor síelek. Ha nem, akkor sem baj hiszen, hiszen együtt a család, jó levegőn vagyünk.
Esténként Tominak sok játszótárssal.
Aztán egy kivételével minden nap síeltem. Egyszer egy "teljes" napot is, a többin 2 és fél órát. A múltkori riadalmam jót tett.
S minimális munkával (gugolás, lépcsőzés) látványos eredményt értem el. Meg is nyugodtam, hogy menni fog ez még!
Tulajdonképpen síeltem mind a három nehézségi fokú pályán, csak nem úgy mint régen. S a 6 teljes napos síelés sem menne.

Ja most pedig jól meg vagyok fázva. Valszeg a reggelente hideg szoba miatt. Tomit mindig beöltöztettem, csak én rohangáltam egy szál pizsiben.

Marycus,
örülök hogy bejött a Ringató!!
Múltkor is kérdezni akartam. Kékesen hol szánkóztatjátok Vikót??? Ugye nem a déli sípályán? Mert a sípályákon nem szabad, s nem is biztonságos. Tapasztalatból tudom, hogy nem profikkal van tele a kékesi pálya. S a látszat
ellenére a bizonytalan, kis tudású síelők okozhatják a legtöbb bajt, mert nem biztos, hogy ott és akkor állnak meg, amikor akarnak.
A kékesi pályán egyszer voltam szánkózni. Akkoriban még nem tudtam síelni. Bár kevesen voltak a pályán, de nem örültek nekünk a síelők (utólag már tudom, jogosan!). Ja és nekem félelmetesnek tünt szánkóról az a pálya, nem
is mertem elől ülni!!!

Rokica,
üdv nálunk!
Egy körzetbe tartozunk, mert én is ehhez a védőnőhöz tartozom. Én is értetlenkedtem, hogy minek egy védőnő? Nekem is egy kicsit sokat beszélt, de alapjában kedves. Volt kinn a szülés előtt és utána is egyszer vagy kétszer. De a baba megszületése után az egészséges rendelésen mindig ott van a doktornő mellett.
Egy kedves fiatal nő a doktornénink. Valszeg ti is odatartoztok majd!

Varrat, műtéti heg:
nekem kb. 30 éves a vakbél hegem, de csak a heg oldalán éreztem, amikor nőtt a pocim! Ha jól emlékszem viszketett, meg húzódott. (de régen is volt!!). A dokim előre mondta is, hogy valszeg meg fogom érezni.

Szirom,
bár Tominak még mindig csak 3 foga van, én is szoktam vele "fogat mosni". Már ha eszembe jut! De csak reggel és akkor csináljuk, amikor én is fogat mosok. Most még lelkesen veszi a szájába, de inkább rágcsálja, s csak mosolyog amikor én sikálom neki!
Megnéztem a sminkest, szerintem nagyon hatásos! Nekem tettszett, hogy mit hoztak ki a lányokból!!!

Manó,
nagyon aranyos Emma! Nekem a bulira készülő, piros sapkás különösen tettszik!

Kriszta,
minden elismerésem, hogy van energiád naponta tornáztni!!! S Máté amit járkál azt már egyedül, vagy fogni kell a kezét?
Tominak a legújabb, hogy mackójárásban is közlekedik( keze lába lent a földön, feneke pedig az ég felé), s onnan próbálkozik felállni, illetve előbb csak guggolni. Persze inkább kevesebb, mint több sikerrel. Kézenfogva pedig ritkán unja meg a járkálást.

Hanzi,
jobbulást Marcinak, s kitartást melóhelyen!!

Ildikó

ui. ja abban a felfújható kiskádban, amiben nyáron Tomi lazán fürdött, most szinte végig ordított. Csütörtökön élvezte először a fürdést! ki érti ezt??
nildikoka

alig tudtam elküldeni ezt a hozzászólást. Ti próbálkoztatok ma este? Még szerencse, hogy a rossz tapasztalataim miatt ide csak lemásoltam a mondandómat!

s két kép:
ilyen volt a kilátás a szobából:
Kép
Tomi kedvenc alvó póza:
Kép

Ildikó
nildikoka

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Nildi:
Üdv. újra itthon! Gratula Tomihoz, hogy így bírta az utazást!
Nagyon klassz lehetett. Én sajnos már írtam, nem tudok síelni, de nagyon szeretnék. Próbálkoztunk már Zolival, de Vikó és most a kistesó egy időre biztosan elhalasztja próbálkozásainkat. Én egyébként imádom a hegyeket és a havat is.

Különben Vikó is hasonló pózban alszik.

Szánkózás: Ahol a felvonó van ott szánkóztunk először. Itt már le van zárva a síelőknek a pálya, lévén, hogy fizetős a síelés, de fölötte szabad és ott lehet szánkózni. Hibája, hogy a parkolás 600Ft/nap és nincs rövidebb időre jegy, pedig egy ekkora manóval 1-2 óránál többet nem lehet szánkózni.
Legközelebb nem mentünk fel a tetőig, hanem úgy a felfelé vezető út 1/3-ánál meg lehet állni és lehet szánkózni. Sokan szánkóznak ott. Régen síoktatásra használták azt a részt. Most nem voltak egyáltalán síelők.
Amúgy síelők közé Vikóval bizti nem mennénk. Mi mentünk, klassz volt, csak visszakutyagolni volt gáz. Minden tiszteletem a síelőké, de szánkózni is csak kell valahol és sajnos a szánkósokról mindenhol megfeledkeznek. Ezért van aztán a sok baleset, mert nincs egy normális szánkópálya sehol.
Harmadszor meg egy elhagyott sísáncnál próbálkoztunk, de az nem jött be. Egyrész nagyon sokat kellett menni, míg odaértünk és Vikó átfázott a szánkón, így mire odaértünk már nem volt jó kedve. Másrészt mivel nincs karbantartva, így tiszta gaz az egész. Ráadásul nagyon meredek és sok "rodeos" jár oda, akik nem nézik ki van előttük, csak mennek, mint az őrültek. Aztán Vikóval nem lehet olyan gyorsan eltűnni az útjukból. Szóval oda nem megyünk mostanában többet.

Szirom:
Ép írtam, hogy Vikónak nem jön a foga. Erre mikor hisztizett megláttam, hogy jön kettő is, az egyiknek a hegye kinn is van, de még csak egy vonal.

Már akartam kérdezni, de mindig kimarad. Hogy van Miksa unokatesója?

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus

SziasztokKép

Nos ismét ittKép Csak azárt volt a nagy kihagyás, mert ember nem dolgozott két hétig és emiatt sokat kellett pótolnom. De sikerült és a végén még képek is lesznek.

Újak,
Üdv itt. Én Mese vagyok a lányom Anna és 2003. dec.10-én született. Én nem fogok mindennap jönni ( de azért én is nagyon rendes vagyok :-) ), mert nincsen itthon netem, csak a párom tölti le a cuccot, meg küldi el.

Hanzi,
Én nagyon sajnállak a döntés miatt.Kép Persze ezt mondom azért, mert én beledöglenék, ha be kellene adnom bölcsibe. Panni nagyon édes kis csaj, de tudod mi elég dédelgetősen nevelünk, nem bízom senkire ( de párszor a szomszédra, mert átkéredzkedik és ha nem engedem, sír. ) és emiatt azért elég anyás. Társaságba ha viszem, mondjuk nagyon független, jön-megy de engem biztos nagyon megviselne, ha nem látnám. Mikor vizsgázni mentem is, jó volt egy kis szabadság, de ennyi. Ez ritkán kell. Az már inkább, hogy apa jön haza és átveszi. Egyelőre ha nem is fényesen, de így is élünk. Azt meg nem tudom, két éves korától mi lesz.
Tényleg, tudom, hogy te vettél babakocsit. Milyet is? Mi most vettünk egy Chicco Pony-t. Egyszerűen imádom. Előtte nem tudtam vinni Pannit sehova, mert nem volt el a nagykocsiban és egy kézben nehéz volt vinni meg tolni a másikban a kocsit. Ebbe tudnám vinni is, de imádja és azóta mentem vele mindenhova és elvan tök jól benne.
Amúgy nagyon remélem, hogy végül azt mondod, hogy jól döntöttél és Marcus is élvezni fogja a bölcsit, te meg a munkát. Én most Szirommal fújok egy követ, nagyon megváltozott az értékrendem, mióta itthon vagyok. Ha anyagilag tehetném, nagyon sok manót szülnék. De azért egy kis szünettel, mert utazni is jó lenne. Néha nagyon nagy nosztalgiám támad a vonatos, vadkempinges túrák után. De azért nem cserélném le Pannikámat rá))
És nagyon köszi a gyeses cuccot. Én amit szeretnék megjátszani, hogy gyed után kivenni a maradék szabit és terhes lenni és rögtön elmenni táppénzre. Mert az már 180 munkanap lenne és akkor minden kezdődne újra. Már ha jól értelmezem. Tényleg, azt tudod, hogy hogy van evvel a szabival? Mennyi gyűlik, hogy és mikor lehet kivenni? Bocsi, hogy téged nyúzlak evvel, de talán te ezt most tudod kapcsiból., mert benne vagy.

Szirom,

Éppen te mondod, hogy nem tudod, hogy tudok tanulni? De hát te meg dolgozol otthon. Az még nagyobb kötöttség hiszen tartani kell a határidőt. Ha meg nem sikerül egy vizsga, hát megyek később. Amúgy akkor jól aludt Panni, amig aludt ( kb.2-3 óra ) akkor tanultam, meg vagy este, vagy ha elaludtam, akkor éjjel még felkeltem egy-két órát és ennyi elég is volt. Most egy kicsit nehezebb félév lesz, de ezt időben kezdem, majd tanulok folyamatosan. Én nagyon élvezem. Amikor nincsen suli, akkor angolozom vagy angolul olvasok Agatha Christie-t. És persze kevés a szabadidőm, és sajnos általában tanulásra szavazok és a levélírás elmarad. De azért ezen igyekszem változtatni a jövőben. Te egyébként meddig szeretnél otthon lenni Miksával?
Grarula a labdaelkapáshoz. Panni még nem tudja sajnos. Szinte semmi nem köti le hoszzabb ideig, elég nehéz néha lekötni. Magát meg pláne nemigen köti le. Ha főzök vagy takarítok, azt szereti nézni, de mihelyt leülök, hogy olvasnék, vagy számítógépeznék, akkor azonnal jön

Marycus,

Nagyon nagy dologra vállalkoztatok szerintem , de irigy is vagyok, hogy belevágtatok. Van sok jó oldala is annak, ha ilyen kevés a korkülönbség. És milyen ilyen gyorsan újra pocakosan? Még mindig annyira izgi és olyan lassan telik, mint az első, vagy ez más? Ha más, akkor miben más?
Jó, hogy nálatok van Tücsökzene. Ez nekem nagyon hiányzik ebből a városból. Mellettünk van egy bölcsi és ott van játszócsoport, oda levittem egyszer Pannát, de rögtön utána egy kicsit náthás lett, pedig nem szokott beteg lenni. Mondjuk egy kis orrfolyással megúsztuk, aminek nagyon örültem, de most nem tudom, merjem-e vinni újra. Pedig azért van már igénye arra, hogy változatosabb legyen a napi program. Hét vége jó, mert legalább egy fallabda mindig van, vagy megyünk valahova, de a hét közben az elég uncsi neki azt hiszem.

Krisztocs,

Nagyon irigy a Máté-dumáért Panni még egy szót sem mond, pedig nagyon várom már. És szinte hihetetlen, hogy milyen okos kis srác. Én nem is ismerek senkit, aki ennyi idősen ennyi mindent tudna. Panni egyébként most 75 cm és 9.60 kg. De egy évesen csak 72 cm volt aztán most nőtt egy hónap alatt három centit. Egy éves kora után pár nappal indult el úgy igazán. De ő azóta nem is mászik. Egyik nap még mászott, másnap meg már csak járt Nagy meglepi volt, bár lehetett sejteni. Csak azt nem gondoltam, hogy rögtön csak járni fog.
Jó, hogy mindig teszel fel ennyi képet, nagyon szépek a gyerkőcök, joggal vagy rájuk nagyon büszke. És te mikor készülsz visszamenni? Szerinted ez a terhes leszek és egy nap munka nélkül táppénzre vetetem magam működik. Na nem mintha ez biztos, hogy így lesz, csak érdeklődöm. Még apa sem szeretne másik babát és én is anyagi megfontolásból inkább. Bár már talán meggyőződésből is. De azért érdekel lenne, hogy akkor mit csinálnék, ha megnyerném a lottó ötöst.

Manó,

Nagyon sajnáltalak, amikor be kellett adnod Emmát bölcsibe és láttam, hogy mennyire nem szeretnéd. Nagyon szorítottam Nektek és örülök, hogy végül jól sült el. Most jól érzem, hogy igazából tetszik is ez a helyzet? Vagy még mindig inkább otthon lennél?
Emma nagyon szép és tényleg olyan nagy! Most ő mekkora és mekkora ruhákat hord? Csak kíváncsi vagyok a miheztartást végett.

Na de most már eldugulok, de akartam mindenkihez szólni. Lehet, hogy jobb volt, amig nem jöttem Kép

Mese
mese29

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Mese:
Jó, hogy megint sikerült írnod.

Én most, hogy Vikó beteg kicsit és nem megyünk sehova nagyon érzem rajta, hogy hiányzik neki a mászkálás.
Egy-két napot még el van itthon egész nap, de egy hét már sok neki. Nyűgöske és nem a betegség miatt ez tuti, mert jön-megy, csak nem találja a helyét.
Szóval nekünk muszáj menni, ha nincs zenebölcsi, akkor játszóházba vagy csak vásárolni, de menni kell.
Úgyhogy elhiszem, hogy Panni is többre vágyik. De szerintem ez természetes, hiszen kíváncsiak mindenre.

Jó hogy nálatok működik a babakocsi. Nálunk max. fél óráig lehet benne tologatni, aztán jön a hiszti, hogy vegyem ki.

Pocakosan jó is, meg nem is. Nem követjük annyira az eseményeket, mint Vikónál. Lévén, hogy én szellemi munkát végeztem, míg dolgoztam, most szerintem nehezebb dolgom van, mert Vikót cipelni, meg adott esetben babakocsit is tologatni vagy amit ép magunkkkal vittünk a sétához azt hurcolni, mindezt nagykabátban nem egyszerű. Ráadásul a súlyom és a pocakom is nagyobb, mint Vikóval volt. De kevésbé izgulok valahogy vagy inkább máskép...
Hogy csak másfél év lesz közöttük az először kicsit megrémített, de egyre inkább úgy érzem, hogy nagyon jó lesz, főleg ahogy Vikó mostanában viselkedik. Nagyon gyerekcentrikus és remélem így is marad.

Betegség-közösség: szerintem nem szabad azért mert beteg lehet a közösségtől óvni. Mondjuk nem azt mondom, hogyha tudja az ember, hogy ép valamilyen járvány van, akkor is vigye, de alapvetően nem szabad, hogy ez határozza meg azt, hogy viszed-e vagy nem közösségbe, mert szüksége van rá. Arról nem is beszélve, ha elmész vele akárcsak vásárolni ott is összeszedhet valamit, csak álljon mellétek egy beteg ember.

Hát remélem, hogy tudsz jönni többet, mert jó hallani, hogy mi van veletek.

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus

Amíg működik ez a vacak, addig szeretném megjeleníteni, hogy szándékozom írni, ha sikerül. Meg is próbálomKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Próbálkozom, jó?Kép

Marycus! Látod, látod, nincs kézrágás fog nélkülKép És a mi srácainkank annyira kevés foguk van, hogy muszáj, hogy nőjön nekik! Tényleg meddigre is kell meglennie a 20-nak nagyjából?

Mese! Már azt hittem, nem is jössz, csak ígérgetedKép
Az az igazság, hogy köztünk az a különbség, hogy te élvezed a tanulást, nekem meg teher a meló. Nem lusta vagyok, csak Miksa mellett egyszerűen nem lehet semmit csinálni. Egyáltalán semmit, örülök, ha az ő kajáját elő tudom úgy állítani, hogy ne másszon közben az asztalra, ne lógjon a nadrágszáramon, hogy vegyem föl, vagy ne csináljon valami veszélyeset. Szóval én csak ésszerűségből csinálom ezt, és nem hiányozna egyáltalán. Általában éjszakára marad különben, mert az a 2 óra, amíg a kissrác alszik, arra elég, hogy kajáljak valamit, elvégezzek némi házimunkát vagy csak leüljek egy kicsit akár ide a gép elé is.
Én egyébként végig a 3 évig szeretnék itthon maradni, és ha sikerül, én szeretnék addigra kistesóval babás lenni és még néhány évig nem visszamenni. Az az igazság, hogy a régi munkaidőm nekem nem működne gyerek mellett, szóval ha nem lenne kistesó, akkor ki kell valami mást találnom.

Ildi! Gyönyörű helyen voltatok! Már akartam írni, csak hát ez a vacak babanet... Azt az egyet nem írtad, hogy Tomi mit csinált? Szánkóztattátok? vagy csak séta volt?

Miksával most éppen elég nehéz, mert napok óta nem tudtuk kivinni, térdig ér a latyak, alatta meg jég van. Most már nagyon szeretném, ha szaladgálhatna egy kicsit kint, mert szerintem sokkal kevésbé lenne nyűgös. Várjuk szeretettel a jó időtKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Családon belüli megszólításokról készítek felmérést (magyar és norvég viszonylatban) és nagy segítség lenne számomra, ha kitöltenétek az alábbi oldalon található kérdőívet:

www.sammm.fw.hu

Nagyon szépen köszönöm!

- Adrien
ui: Remélem, senki nem veszi zokon, hogy beírtam ide, de az aktív témáknál nagyobb eséllyel találok válaszadókat. Köszönöm a megértést!
sadrien

Nildikoka!

Mi a doktor néni neve? Ugyanott van a rendelés mint a védőnő?

És mi van a Jókai utcai gyerekrendelőben? Nekem az lenne a legközelebb.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Hát nincs valami nagy élet errefelé... Bár a babanet is ludas lehet, mert nekem se mindig sikerül elküldeni, amit írok. De már rutinos vagyok, mert mielőtt elküldeném lementem...

Vikóval ma voltunk doki néninél. Már nincs láza, a torka is rendben és a tüdején sem hallott semmit, de változatlanul köhécsel. Mondjuk nem viseli meg különösebben, mert éjjel nem köhög és nappal is ritkásan, viszont hurutosan. Egyre nehezebb beadagolni neki a köptetőt. Az elején ízlett neki, most meg már ki nem állhatja és ráadásul mindig szétfolyik és ragad az egész gyerek tőle.

Szirom:
Vikóval is nehéz mostanában, mert nem mehetünk sehová. Most már levegőre mehetünk, úgyhogy délután ki is megyünk. Jó gyerek különben, csak nyügi, meg ha nyűgös, akkor csupa olyat csinál amit nem szabad. És persze ha rászólok vagy elveszek tőle valamit akkor jön a hiszti. De érdekes módon most inkább olyan nyávogósan hisztizik. Remélem ez azért van, mert kicsit rosszabbul érzi magát és nem egy újabb bolondéria, mert idegesít kissé. Meg az az igazság, hogy ez jobban szívenüt, mint a rendes hiszti. Olyankor simán otthagyom, hogy jó, akkor hisztizz magadban. De mikor olyan síróska, az ember inkább megkönyörül rajta. Szóval lehet, hogy túljár az eszemen a kisördög.
Úgyhogy el tudom képzelni milyen Miksával mostanában. Hiába nekik is kell a változatosság.

A jó időt mi is várjuk... És képzeljétek ma reggel láttam hogy bújik a kiskertben a tulipán és a jácint. Ez már azért jó jel, nem?

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Szirom,
szánkót nem vittünk, mert így is fel voltunk pakolva. Csak az esernyő kocsit. Inkább sétáltattam Tomit a hóban, meg kinn aludt délelőttönként séta közben a kocsiban( ahogy szoktuk), csak itt napsütéses tiszta levegőben!
Volt szánkó lift is szánkóval (egy csúszás kb. 500 ft), de úgy gondoltam annyit nem ér még neki.
Viszont a síoviban voltak nagy színes bokszzsák szerű valamik, azok között nagyon szeretett járkálni és lökdösni őket!

Rokica,
Horzsa Évának hívják a doktornőt. Ott van a védőnöi épületben. Az egészséges rendelés a védőnői szoba mellett, a betegrendelés az üvegajtón túl van.
A Jókaiban tudtommal csak szakrendelés van. pl. csípőszűrés ott volt, itt van labor stb..
Ja és a gyerekorvosnál is lehet időpontot kérni!

Ildikó
nildikoka

Sziasztok!

Jó idő: Nálunk a kertben már virágzik egy ideje a hóvirágKép Ez mit jelent? Kép

Mi javulgatunk, de még nem az igazi. Még folyik Marcus orra, de már szerencsére nem lázas és hasmenése sincs. Voltunk orvosnál kedden, semmi extrát nem mondott, orrcseppet javasolt (de szerdától már nem lehetett, mert csak egy hétig lehet), meg Cebiont. Ezt csináltam magamtól is. Hétfőre már igazolást kaptunk, remélem, hogy addigra az orrfolyás is javul.

Egész héten anyuéknál volt Marcus, mert ezen a héten volt utoljára a kolléganőm. Még most sem sikerült visszazökkennem, de szerintem ez már lelki eredetű. Shakespeare-t idézve: "Úgy tetszik, nem tetszik". De szokni kell. Hétfőn már egyedül leszek (persze, ott lesz a barátnőm velem szemben, aki segíteni tud Kép).

Nagymamámat szerdán hazaengedték a kórházból, mondván, hogy semmi baja, csak öreg. Csütörtökön még "jól" volt délelőtt, délután viszont csendben elaludtKép Bár számítottunk rá, azért sokkolt a dolog. Nagoyn sok nyarat töltöttünk együtt, nagyon sok mindent csináltunk. Nagyon fog hiányozni. És lelkiismeretfurdalásom van, hogy - mint a másik nagyimnál sajnos - őt sem sikerült halála előtt még meglátogatnom Kép

Marycus,
Jobbulást Vikónak! REmélem, hogy hétvégén túllesztek ezen a felső légúti nyavaján!
Nálunk is nehéz, hogy nem voltunk igazán Marcussal sétálni. Egyszer-kétszer apu levitte, meg hát amíg átmentünk, meg hazajöttünk, de az a 2-3 órás sétához képest semmi. Meg aztán doki néni azt mondta, hogy inkább maradjon szobamelegben. Rajta is látszik, hogy hiányzik neki, mert ugyanolyan nyügi, mint Vikó. Meg hisztis, akaratos is. Teljesen ugyanazt csinálja, mint a lányod.

És abban teljes mértékben egyetértek veled, hogy vinni kell a gyerkőcöket erre-arra, közösségbe is. Persze, ha komoly fertőzéses megbetegedés van (gyermekkori fertőzők, vagy most az influenza), ami igencsak kiüt egy gyerkőcöt, akkor persze inkább nem ajánlott, de a felső légúti nyavajákat az utcán is összeszedi az ember fia, lánya (nekünk pl. ott is sikerült). Meg aztán az első 14 év a betegségekről szól, ettől is erősödik, tanul az immunrendszer.

Szirom,
Jó ez a kép MIksáról! Kép Látom, ő is besegít!
Tudom, hogy te is vállalsz munkát otthon, nem is azért írtam, amit írtam. De fontos, hogy a párodnak biztos, stabil munkahelye legyen ahhoz, hogy otthon tudj maradni. Nem csak te, bármelyikőtök (Marycus, Kriszti vagy akár Ildi is).
Kaptál gatyókat? Most láttam, hogy akció lesz a Kenguru Goldban, ott is érdemes megnézni ám.

Manó,
Be se kéne pakolni a szekrénybe, meglenne a gyerkőckuckó :D Tetszenek nagyon a képek! És köszi a bíztatást bölcsiügyben, most majd megint meglátjuk, hogy fog menni. Férjed meg tényleg jópofa, de mivel rajta múlik, hát ő igyekezzen, hogy ha lesz babaprojekt, akkor kisfiú sikeredjen Kép Egyébként, anyósod hogy bírja a kemot?

Krisz,
Azért tegyél majd fel képeket a szülinapról! Kép Apud hogy van, jobban már? Remélem, hogy a család többi tagja nem kapta el.
Első két hét elég húzós volt, már írtam, hogy olyan, mintha egy tök új munkahely lenne. Szerintem leginkább a hangulat miatt, mert az új főnök miatt elég nyomott. Mindenki utálja, mert mások a szemléletei, mint pl. Zsoltnak volt. Majd meglátjuk, hogy jövök ki én vele. MIndenesetre a beszélgetésem pozitív volt vele. A munkában nagyon sok az adatolás, ettől elszoktam. Táblázat táblázat hátán. De majdcsak belerázódom - visszarázódom.
A betegséget megpróbálom anyuékkal megoldani, szerencse, hogy itt laknak. Mondtam a főnöknek is, mondta, hogy emiatt ne aggódjak, de persze tegyek meg mindent, hogy a gyerkőc minél kevesebbet legyen beteg - az én érdekemben.

Mese,
Sajnos nem tudok gyeses ügyben segíteni, ezt is egy másik topikból loptam. Szerintem az a tiszta ügy, ha a cégnél a munkaügyist kérdezed meg.
Anyósodékra sem bízod Pannit? Ez azért fura. Nálunk biztos, hogy ez így nem működne és én is örülök, ha náluk van a gyerkőc. Egyrészt, mert ők is imádják, másrészt meg Marci őket, szeret velük lenni. És szerintem kell nektek is egy kis kiruccanásra idő kettesben - mozi, vagy csak ti mentek el vásárolni, stb.

Babakocsit ABC Design-ost vettünk, de már itthon nem lehet kapni. Szeretem, mert könnyű, bár egy hátránya van, hogy kissé merev, így nehezebb tolni, mint a CAm-ot.

Mint fentebb írtam, Marycussal értek egyet - nyugodtan vidd Pannit a közösségbe. Bár ők még nem játszanak együtt, de már az is jó, hogy szokja a gyerekeket, a más környezetet. Hasznodra válik. Nem biztos, hogy jó, ha 3 éves koráig csak körülötted serteperél, sehová nem viszed igazán. Nehéz lesz akkor nagyon beszoktatni az oviba....

Ja és még egy nem túl örömteli dolog velünk kapcsolatban: apu volt MRI-n a gerincével (amivel kórházban volt), műteni kell ahhoz, hogy újra használható legyen a lábfeje (nem igazán tudja mozgatni a balt). Van egy porckorongsérvje, ami ideget nyom (meg valahol ciszta is van még pluszban). Nem örülök neki, meg a gerincműtét számomra nem tartozik még mindig a rutinműtétek közé. Lehet, hogy elmegyek majd vele, mikor megy a dokihoz, kifaggatom (elvégre én vagyok a család orvosilag "tapasztaltja").

Jó éjt!

H.

Kép
hanzika

Ildi,

Látod, téged meg kihagytalak!!!! Ejnye-bejnye!

Örülök, hogy jól éreztétek magatokat Olaszországban és hogy te is tudtál síelni egy kicsit Kép És hogy a kis testmozgás megtette hatását, már nem ment annyira szörnyen a síelés Kép A kép egyszerűen lenyűgöző! Kép Tomi meg nagyon édesen alszik, Marcus is így szokott ám!

Ki vállalta végül a Tomira vigyázást inkább, anyósod vagy sógornőd? És ki vigyázott addig Peti hibiszkuszára (eszembe jutott ám)? Kép

És jobban vagy már, kigyógyultál a náthából? Szoktatok ugyanúgy sétálni itthon is?

H:

Kép
hanzika

Sziasztok!

Miksa már megint nem akart elaludni szegénykém, pedig jól meglevegőztettem délelőtt. Csak hát vinnem kellett hordozóban, mert ez az állandó olvadás-fagyás váltakozás miatt a kocsik kerékagyig járnak a sz..-ban, ha pedig megfagy, akkor botladozunk a mély kátyúkban. Szóval se gyalog (kipróbáltam, nagyokat esett), se szánkóval nem lehetett menni. Mindegy, a friss levegő a fontos, bent meg rohangál eleget.

No a nagy hírt meg nem írom: rágófoga van Miksának. TalánKép Legalábbis tapogattam valami aprócska, szúrós keményet neki hátul. És a szúrósról jut eszembe, kiszedtem a talpából délelőtt 2 kaktusztüskét, hogy hol a jó égben lépett bele? És be volt neki már gyűlve egy picit, úgyhogy nem volt friss. És ha nem tűz be a nap a kanapéra, talán most sem veszem észre, pedig majd minden pelenkázásnál puszilgatom még mindig a talpacskáit, de nagyon közelről nem szoktam nézegetniKép Lábról meg az jut az eszembe, hogy 23-as cipőt kellett neki venni képzeljétek.

Hanzi! Kár, hogy nem tudtatok jönni, de csak meggyógyul most már Marcus!
Gatyát még mindig nem tudtam venni, mondjuk utoljára egy hete néztem a Pólusban a C und A-ban. A Kenguruban korábban voltunk a Stop Shopban, és nekik sem volt semmijük. Vagy nagyon bélelt volt vagy béleletlen és kemény anyagból. Amúgy Kenguruban én a bébiholmikat imádtam, Miksának majdnem csak az volt, rugi legalábbis, de a nagyobb cuccaik már nem annyira jönnek be.

Marycus! Kedden átjöttök zenebölcsibe? Mi szerintem mennénk.

Megyek pakolászni, amíg alszik...

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Hát misemm usztuk meg Fanni is lebetegedet néha majd megfuladt annyira köhögöt és orrfolyás is volt becsülettel sőt fülét is fájlalta.

Manó,
aranyos Emma a szekrényes képeken,
beszólásai nem semik.

Marycus,
irigyelek,hogy neked van virágos kerted ,
hát a proféta szóljón belöled,hogy jönn a tavasz már nagyon várom.Ugy utálom már ezt az állandó latyakos időt.

Szirom,
Miksa egy kis hős kaktusztüske hát nem kellemes.
Már azt hittem csak nekünk van ilyen nagy lábunk Fanninak is 22 cipő kell.
Mária nagykerbe nem szóktál járni nagyon jó cuccok vannak?
Smínkesnél voltál már?Milyen volt?

Hanzika,
ha jól olvastam apukádnak van gerinc problémája, az én férjemet is mütöték már porckorongsérvel ő az Amerikai utra jár dokihoz a te apukád hová jár, hát feltétlenül érdeklödjetek minden után mert sajnos ez tényleg nem rutin mütét.

Nildikoka,
nagyon szép helyen voltatok és kicsifiad nagyon ügyes ,hogy igy birta az utat.
szuszoka

Sziasztok!

Most jöttem meg osztálytalálkozóról (általános), hát egy élmény volt Kép Ez volt a második 16 év alatt (hány éves a kapitány? Kép). Tök jó volt látni a többieket és érdekes mód, sokan nem is változtak semmit.

Marcussal délelőtt én voltam, délután meg Ádám. Tegnap ugye hamar bealudt, de hajnali 5-kor már fent volt. Ennek köszönhetően bealudt az etetőszékben reggelinél Kép Nálunk még nem volt ilyen és sajnos lemaradtam róla, mert boltban voltam. Mikor elmentem kezdtek reggelizni, mire hazajöttem, aludt a fiatalúr és ezt tette két órán át fél 11-ig. Nem is aludt délután az istenért sem! Anyósom jött erősítésnek estére Kép És ma is bealudt már fél 7-kor.

Szirom,
Nem semmi ez a tüskeügy! De remélem, hogy kiszedted és nem lesz gond. A Mária nagyker az tényleg jó gondolat, amit Szuszoka ajánlott. Valahol én is láttam olyan kisgatyót, amit keresel, de ha kikötnének, sem jut most eszembe, hogy hol.... Marcusra én is már 22-23-as cipőket adok, típustól függően.

Szuszoka,
Aput is az Amerikai úton fogják műteni. Azért szeretném tudni, hogy mi lesz, mert apunak volt infarktusa is régebben, most meg a vérnyomásával küzdünk és hát ez sokat számít altatásilag. Fanni javul már?

Kedden lesz nagyi temetése, de csak én megyek anyuékkal (300km), Ádám lesz itthon picúrral. Akkor már bölcsi is lesz, kíváncsi leszek, hgoy állják majd a sarat Kép

Jó hétvégét nektek.

H.

Kép
hanzika

Jaj, Hanzika, ne haragudj, őszinte részvétemKép. Olvastam, akartam is írni, de valahogy kimaradt. Tudom, milyen elveszíteni egy szeretett nagyszülőt. Nekem már sajnos nincsKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Nagy itt a pangás!! Csodálkozom, máskor alig győzöm olvasni.

Hanzika,
először is részvétem!
Ma láttam a gyerkőcöt!!! (no meg Ádámot)
Hát sétálni szoktunk, de ha hideg van nagyon, egyedül már nem vagyok annyi ideig kinn. Ma összefutottam Györgyivel is. Mi épp hogy kijöttünk, ők már mentek is be!
A hibiszkusz 18 fokon vegetált. Szerintem a nyár számára a kritikusabb!!
Tomira kinn délutánonként anyósom vigyázott. Volt hogy ő is kivitte még sétálni.
Sógornőm egy "teljes napra" vállalta (ami a kb. fél 10-17-ig jelentette). De ahogy közeledett a kérdéses nap, merültek fenn bennem a kétségek, hogy fog megbírkózni a feladattal? Hiszen ő állandóan csak este volt vele. Mint utóbb kiderült, a délelőtti sétánál ott volt a sógorom is, s sógornőm saját bevallása szerint, egyedül nem is boldogult volna. Talán az is jelent valamit, hogy amig haza nem értünk, ő nem evett semmit. Szóval megtapasztalta, hogy nem csupa játék a gyereknevelés!!!

Tomiról:
egyre inkább élvezi az önálló járást, s most már önállóan is kezdeményezi. De ha tutira akar menni, azért kell a kezünk, vagy átmegy mászóba.
Semmit nem bíz a véletlenre!!

Szirom,
zenebölcsibe ti hová jártok?

Ildikó
nildikoka

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Bocs' megint, hogy hanyagoltalak Titeket, csak elég sokminden jött most össze.

Túl vagyok a terheléses vércukor vizsgálaton, ami nem ment kifejezetten simán. A doki bácsi meg akart kímélni a cukrosvíz ivástól ezért csak egy egyszerű zsömlés-tejes terheléses vizsgálatot rendelt. Sajna az eredmény egy hajszálnyival rosszabb lett, mint lehetett volna, így kénytelen volt elküldeni cukorivásosra. El is mentem és úgy elhajtottak, mint annak a rendje, mondván ilyen értékkel ők már nem terhelhetnek. Felhívtam doki bácsit, aki kérdezte, hogy nem mondtam, hogy az már terheléses érték volt? Mondtam, hogy ennek ellenére kötik az ebet a karóhoz és nem csinálják meg. Erre csütörtökön írt nekem egy éhgyomori vércukor vizsgálatot és ennek eredményével már megcsinálták a cukorivásos terhelést. Most várom az eredményt. Drukkoljatok, hogy jó legyen!
Szóval 1 hete majd minden reggelt az SZTK-ban töltök sorbanállással.

Vikó meg továbbra is hurutosan köhécsel. A doki néni szerint nincs semmi extra baja, de max. levegőre vigyem, közösségbe semmiképpen, nehogy összeszedjen esetleg valamit.
De a fene se tudja, hogy mi van, mert most vasárnap óta lettek pöttyei, amik hol elmúlnak, hol meg pirosak. Nem viszket neki. Én a köptetőre gyanakszom, úgyhogy várunk pár napot, aztán ha nem múlik, újból mehetünk doki nénihez.
Különben jól van, láza nincs és a közérzete is jó, csak a szokásos hiszti.

A hétvége is rohanósra sikerült, mert szombaton túlestünk a léghajó programokon. Szerintem hasznos volt. Volt olyan rész, amit jó lett volna még Vikó születése előtt meghallgatni, mert könnyebben döntöttünk volna pl.: oltások tekinetében. De bizony volt tanulsága is a dolognak. Pl.: hogy a Heinrich-féle műfogást (nem tudom így írják-e, de most nincs kedvem megnézni) idegen test eltávolítására ilyen picúrok esetében nem szabad alkalmazni, mert lép és máj sérülést okozhatunk vele. Mi kapásból ezt alkalmaztuk volna tudatlanságból. Most már tudjuk mi a teendő.
Meg rendesek is voltak, mert mondták, hogy félévente érdemes a gyakorlati részt megismételni és csak jelentkezzünk be és akkor a tanfolyam gyakorlati részén újra részt vehetünk, meg ha kérdésünk van, csak hívjuk őket vagy írjunk mailt.

Hanzika:
Őszinte részvétem nagymamád miatt! Akárcsak Sziromnak nekem sincs már egyetlen nagyszülőm sem és nagyon hiányoznak. Főleg az anyai nagymamám, mert ő élt a legtovább és amúgy is vele volt a legszorosabb a kapcsolat. Rendesen kivette a részét a felnevelésünkből.

Nálunk is volt etetőszékben elalvás, de a legújabb a hintában alvás.
Mostanában napi rendszerességgel 2 órákat hintáztattatja magát a királykisasszony. Ja és csak és kizárólag két babával és időnként plussz egy macival kell hintázni. Ő már alig fér el a hintában.

Sajnos meg kell szoknod, hogy mostantól a munka miatt ki fogsz maradni Marcus új tudományainak bemutatásából. Szerintem ez a legrosszabb része a dolognak.

A főnököd meg jó fej ezzel a szöveggel, hogy igyekezz hogy Marcus ne legyen beteg az Ő és a Te érdekedben. Mintha erre lehetne vigyázni, főleg ha a gyerkőc bölcsis. Van neki gyerkőce?

Azért fel a fejjel. Biztosan meg lehet szokni, hogy újra dolgozol, meg tuti hamar bele is jössz. Marcus meg klassz srác és biztosan megszokja a bölcsit hamar.

Apukádnak jobbulást! Remélem, hogy a gerincsérvműtétet jól átvészeli majd. Azért faggasd ki a dokit, biztos ami biztos.

Szirom:
Gratula rágófogicához! Én bevallom őszintén, hogy fogalmam sincs mikorra kell meglenniük a fogaknak, de nem is izgatom rajta különösebben magam. Én már megszoktam, hogy Vikó semmit sem csinál úgy, ahogy a tankönyvek írják.

Milyen volt a zenebölcsi? Miksa feloldódott már? Bár szerintem nem volt vele a múltkor sem semmi baj. Én félek kicsit, hogy most, hogy nem tudunk menni Vikó kiesik a ritmusból és kezdhetjük elöről a szoktatást. Majd meglátjuk.

Tüske: és nem is látszott rajta, hogy másképpen megy vagy valami? Ez érdekes.

Nadival mi is bajban vagyunk. Vikó is kinőtte, de kapni meleg nadit nem lehet. Már majd mindenhol csak a nyári cuccokat lehet kapni. Mérges is vagyok, mert fogalmam sincs, hogy Vikó mennyit nő nyárig, nyáron meg majd csak bundát lehet kapni. Az meg olyan ciki, hogy szegényt mindig olyan nadiban viszem, ami a bokája felett lengedezik.

Szuszoka:
Remélem Fanni már jobban van. Mindenesetre jobbulást!

Virágoskert: igen, ha szépen virágzanak a növények, akkor jó ránézni, de hogy ilyen legyen az sok munka, bár a mi kertünk nem olyan nagy. Sajnos elég nehéz olyan növényt találni ami jól bírja a napot, mert nyáron elég sokat süt oda a nap.

Na, befejezem, mert hosszúra sikeredtem.

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Ismét nem leszek hosszú...nagyon elegem van a télből!!! Kép
Mindkét gyerek itthon, ma már jobban, de vírusos torokgenyóval, 39 fokos lázzal. Kép Láz már nincsen szerencsére, de már lassan felvételizek az orvosira Kép Kép

Közben bennem is érlelődik a visszamenetel, de persze nem most, hanem legkorábban év vége felé csak. De jövőre már mindenképp! És úgy szeretnénk, ha anyum menne el gyesre Mátéval, így nem kéne bölcsibe adni, majd csak oviba.

Hanzi,
Részvétem mamidhoz Kép Hihetetlen, hogy én mamim is egy éve halt meg Kép

Marycus,
Gyógyuljatok!! És szorítok a vércukor eredményhez, majd mindenképp írd meg!!

Szirom,
Tényleg durva, hogy mi lehetett volna a tüsikből, ha nem veszed észre Kép

Ildi,
Gyönyörű ez a hely!!!! És jó, hogy Tomi ilyen jó gyerek, könnyebb így azért Kép

És a nagy hír, Máté péntek óta jár!!!! Kép Na, azért még többnyire a négykézláb a gyors, de már simán mászkál is, nem csak egy-két lépést, hanem úgy igazán. A bizonyíték lent Kép

Valamint még hír, hogy jobb oldalon felül is, meg alul is egy-egy foggal gazdagabb lett, nem tudom, az melyik, nem a szemfog, hanem ami mellette van. Talán örlők?? (tapasztalt anyuka hi-hi)
És megkapta múlt héten az egyik felét a 15 hós oltásnak.

Megyek is, mert mindkettő itt lóg rajtam.

Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Marycus! Cukorért megy a drukk!
A zenebölcsi az olyan volt, hogy nem mentünkKép Az embernek át kellett valamit ftp-zni, ami 50 valahány perces volt, meg kedvem se volt annyira, úgyhogy sétáltunk inkább egy nagyot. Illetve hát én sétáltam, Miksa meg ült a derekamon a hordozóban, aztán itthon a kertben elengedtem. Itt nincsenek akkora buckák, mint az utakon. Cska állandóan a pincelépcső felé veszi az irányt, mint egy kis bumerángKép Ezért szeretek inkább kint sétálni vele, de hát az most szinte lehetetlen. Úgy képzeljétek el, hogy 20-30 centi mély vájatok vannak, keményre fagyott föld, hó, jég keveredik. Ha elesik, kb. olyan, mint ha egy betongeredába ütné meg magát, szóval nem kockáztatok.
Tüske: olyan apró kaktusztüske volt, majdnem átlátszó. Nem sántított egyáltalán Miksa. De hogy hogy került a talpába...egyetlen apró kaktuszunk van elérhetetlen helyen.

Virág: szerintetek ha virághagymát most meleg, napos helyre teszek elültetve, mondjuk az ablakba, akkor az elindul? És előbb lenne jácintom?Kép

Ruha: tegnap elmentünk az Ázsia Centerbe, hátha majd ott. Napersze. Vagy bébiruha van, vagy ovisoknak való. Nagy nehezen találtunk Miksára illő kertészfarmert, de polárbéléssel. Az azért meg már túl sok. Döbbenet, hogy nem gondolnak arra, hogy egy ilyen kiskölyöknek nem lehet megveni ősszel előre a ruhákat, mert fogalmunk sincs, mekkorát nő és mikorra. Azért gyerekruhagyártók, hogy ezt értsék. Namindegy, járatom az auchanos, 590 forintos polár mackóalsókban a kölyköt, aztán majd csak tavasz lesz. Meg kapott apuéktól egy 92-es kertészfarmert, és ha olyan lábszárközépig felhajtom a szárát, akkor rá is bírom adni. Volt már rajta elárulomKép
Ja, vettünk viszont játékot az Ázsiában Miksának, mert már unja a régieket, és nem is kötik le. Kapott kiegészítést a Clemmyhez, egy pecabotot orsóval, ami mágnes segítségével fogja ki a sípoló kacsákat, meg egy baromira nagy formadobálót.Kép

Ildi! Hogy járunk az túlzásKép Dunakeszin a közösségi házban van zenebölcsi, eljöhetnétek egyszer Marycusékkal! De ők profibbak ebben, elmondja neked szerintem az újpesti lehetőségeket is!

Szuszóka! Jobban van már Fanni? Végülis mi volt?
Sminkes teccik, megtartomKép És ami még a fontos, hogy kijön házhoz.

Többiek, merre vagytok? A teljesség igénye nélkül Manó, Kriszta, Mese?Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Na tessék, Kriszta hiányolása visszavonvaKép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Még valami: Kriszta, ilyenkor is érdemes kimenni osztrákokhoz vásárolni? Megmondod, hová? Meg hogy mennyi az út? És kövezzetek meg, de fogalmam sincs az útlevélizékről, de most már nem kell, ugye? Vagy személyi azért kell? Nekem az a baromira régi van. És a kölyöknek kell valami?Kép

Nekem az is jó lenne, ha ti véletlenül mentek, és hoznátok Miksának ruhátKép Nem tervezitek?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
Mákos vagy, lehet hogy hétvégén megyünk Kép De ha nem, akkor is vmelyik hétvégén fogunk! Mi kellene?

Egyébként nem tudom, hogy pont most érdemes-e, sztem lehet, hogy nincs mot leárazás, de szép cuccok mindig vannak Kép Parndorfba érdemes, az kb másfél óra, legalábbis Robi sebességgel Kép Bécs mellé szoktunk még járni az SCS-be, az kb olyan, mint nálunk a Westend, csak jobb üzletekkel meg nagyobb kínálattal. Pl egy CundA kétszintes, és betojsz, olyan cuccok vannak Kép

Mi eddig mindig útlevéllel mentünk, mert mindig érvényes volt, nem tudom, hogy elég-e a személyi, elvileg igen. A gyerkőcöknek is van útlevelük...

Kriszta
krisztocs

Jajj, de jó lenneKép

Kertésznadrág kéne a kölyöknek, mert már nem tudok mit ráadni. A C und A-ban többször is vettem neki farmert és kordot is olyan puha, vékony béléssel. Azokat szerettem. De hát most már a bokáját veri a 80-as. Első körben kellene neki két 86-os gatyó, az a legfontosabb. Ha mennétek megtennéd, hogy hozol? Simán megbízom az ízlésedbenKép És szerintetek tavaszi dzseki mikortól fog kelleni? Mondjuk azt itthon is kapok. Meg nyári gatyát is így március elejénKép

Bár én is szívesen kimennék, de az embernek alig van szabadideje, meg kezd besűrűsödni az esküvő szervezése. Már csak 3 és fél hónapKép

Útlevelem nekem lejárt elég régen, nem is tudom, hogy egyelőre érdemes-e csináltatni. De hát EU-polgárok vagyunk, szóval nemtom.... Többiek mit tudtok erről?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Akkor maradjunk annyiban, hogy szólok, ha megyünk, jó? Szóval 2 86os kantis, enyhén bélelten? Mátéra hétvégén ráadtam Regi kinőtt 92-es gatyáját, simán jó volt rá.....csak lestem. Mondjuk ő már régóta 86ost hord.
Egyébként már betáraztam neki is meg Reginek is nyárig Kép Sztem beteg vagyok Kép

Kriszta
krisztocs

Ok, az úgy jó lenne! Nekünk is van egy 92-esünk, de tényleg térdig fel kell hajtani, úgyhogy azért kellene a 86-os is. Hát hogy kettő kell-e, azon majd elgondolkodomKép De akkor majd beszélünk még erről! És nagyon köszi!

Ja, nem vagy betegKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

ÚJ vagyok itt. 3. babámat várom. Az első kettőt a Margitban szültem, de a 3.-at semmiképpen nem szeretném ott. Mivel helyileg közel van az Újpesti, gondolkozunk azon is. Tudnátok mondani róla valamit? Milyen a szülőszoba? És van Rooming-in éjjel nappal? Sajnos semmit nem tudok róla, így azt sem igazán tudom, mit is kérdezzek. Kérlek, meséljetek egy kicsit!
Köszi előre is:

Murr
murr

Szia Murr!

Üdv itt. Sajnso Újpesten nincs éjjel nappali rooming in, csak nappali, de még akkor is elviszik időnként, pl látogatási időben.
A szülőszoba az végülis jó, de csak 1 modern van, ahol van állítható szülőágy, bordásfal, kötél, ilyesmi, azon kívül még egy hagyományos szülőszoba van. Igaz nem szokott teletház lenni, szóval általában mindnekinek sikerül a jóban szülni. Hallottam már olyan véleményt hogy Újpesten oda vannak ezért a szülőágyárt, a kórház büszke rá közben más kórházban 3-4 ilyen van, de más kórházban szerintem a szülésszám is 3-4-szeres,úgyhogy ugyanott vannak vele. Ez egy kicsi kórház, hátrányként talán azt tudom mondani hogy nincs szülésznő választás. Mikor az én lányom született összesen 8 baba volt a kórházbanKép A nővérek aranyosak, egyedül egy bunkó szülésznővel találkoztamKép 5, nap engednek haza szülés után. Minden szobához tartozik fürdő, ez nagyon jó volt. Apuka bent lehet szülésnél, odadják neki a bébit szülés után, de utána az 5 napban csak tv-n át mutatják neki is és a többi látogatónak is.

Hát így elsőre ennyi, kérdezz nyugodtan.

Szirom!

Neked nem kell útlevél, de Miksának igen. 14 év alatt kell. Mondjuk a határon nem állítanak meg, de ha kapsz egy ellenőrzést akkor ciki lehet.

Kriszta!

1,5 óra? jézusomKép Az én férjem se megy lassan plána autópályán de azért a 1,5 óra durva nekemKép

Én mindíg olvaslak benneteket, csak írásig nem mindíg jutok el. Mi megvagyunk, most Emma tegnap épp hőemelkedéses lett, 37,2, reggel 37, kapott panadolt, remélem nem lesz belőle betegség, amúg ymás tünete nem volt tegnap.

A kolléganőm elment 10 nap szabira és mi ketten vagyunk, szóval nem lenne túl jó épp most.

Nézegetem az ovikat, de úgy néz ki sehol sem indul mini csoport, így csak október közepétől vennék át Emmát, ha lesz hely egyáltalán, az meg nagyon gázos, hogy júlisu közepétől 5 hétig otthon lenne, aztán visszaszotatni bölcsibe szeptemberre és október felére, aztán oviba szoktatni, szóval azt hiszem marad bölcsisKép pedig nagyon be voltam lelkesülve hogy meg yoviba, mert ott sokkal többet sé másképp tudnak velük foglalkozni, d enem fog összejönni.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Murr,
hát Manó mindent leirt amit a kórházról tudni érdemes én csak azt szeretném mondani,hogy én is itt szültem mind a két gyereket tőkéletesen meg voltam elégedve.Doki választás ügyében ,hogy állsz?

Hanzika,
elöszőr is bocsi és utolag összinte részvétem,

hát igen ha apukádnak gond van a vérnyomássával akkor arra oda kell nagyon figyelni,

úristen most,hogy olvastam ,hogy voltál osztálytalálkozon bele gondoltam én is 16éve ballagtam.De mi utoljára 14éve találkoztunk jajj nem lehetek ilyen öreg.

Most már talán Fanni rendbe jött még mondjuk kicsit folyik az orra .

Marycus,
megy a druk vércukor eredmény érdekében,
Vikónak jobbulást.

Mi már nagyon bele jöttünk a Tücsökzenébe Fanninak nagyon tetszik.

Krisztocs,
Máté nagyon ügyi gratulálunk,
mindenkinek jobbulást neked meg kitartás.
Idáig azt hittem csak az én férjem ilyen száguldó " örült" állandóan pörölök vele.

Szirom,
szupi,hogy bevált a sminkes meg az is tők jó ,hogy ki jönn házhoz.
Tők izgi lehet a készülödés jaj de rég volt már az én esküvöm istenem tényleg öreg vagyok.

Manó,
Emma ,hogy van?

Zsuzsi
szuszoka

Sziasztok!

Marycus,
hát nem irigyellek a labor miatt!! Tudom milyenek!! Nekem a terhességem alatt az összes kiborulásom náluk, miattuk, történt!!! Azért szurkolok a jó eredményért.
Nálunk Tomi nagy macirajongó lett! Még a Corában is kiszúrt egy nő kosarában egy macit, s lelkesen elindult felé!!

Kriszta,
jobbulást nektek!
Azon a másfél órán én is meglepődtem. S ezt Budapest határától, vagy Újpesttől érted? Amikor mi mentünk síelni, (péntek du 3.kor indultunk, az igaz!) 40 perc alatt értünk át csak a városon.
Gratula Máté járásához!
Tomi nagyon biztosra megy! Próbálkozik egyedül járni, tett már meg vagy 10 lépést is. Élvezi is, ha olyat játszunk vele hogy kettőnk között ingázik. De ha tutira akar menni, akkor négykézláb, vagy a kezünket fogva. S még ez a jellemzőbb!!

Szirom,
szerintem az a virághagyma jó ötlet, s biztos ki fog hajtani!
Közös zenebölcsit összehozhatjuk egyszer. De amíg mindig így köhögök, nem szívesen megyek kicsik közé. Még mindig állítom, hogy sima megfázásból eredő, csak nem tudom kipihenni.
útlevél: Miksának biztos hogy kell! (pl. Rábafüzesnél ránéznek az útlevelekre, de nem viszik túlzásba, ha látják hogy magyar.)
Mi visszük az útlevelünket, én pedig a kártya személyimet is.

Szuszoka,
hidd el nem vagy még öreg!! Most mondjam, hogy az enyém huszon hány éve volt?

Hanzi,
mikor lehet vezetékesen elérni, mikor szoktál otthon lenni?
Du. kimentem Tomival az "elkerített" játszótérre. Teljesen felháborodtam, mert két zsebkutya is benn volt. Veszekedtem is az egyik gazdival, hogy miért engedi be. Természetesen ő nem hibás!!! Viszont amin ledöbbentem, ezek a zsebkutyák simán átférnek a kerítésen!!! Na ennyit, az állatoktól mentes játszótérről!!!

jó éjt mindenkinek!

ui. Kriszta, hogy-hogy Máté megkapta a 15 hós oltás egyik felét?? Miért kettő van?? S már most??

Ildikó
nildikoka

Sziasztok!

Manó,
MI akárhányszor kimentünk, mindig kérték a határon a papírokat!

Köszi a jobbulást üziket, annyira "jobbultunk", hogy Regiről kiderült, skarlátos. Úgyhogy 3 hétig itthon lesz, és mindnyájan szedjük az antibiot. Remek...Egyébként jó a közérzete, csak hát piros, meg pöttyös Kép

A 1,5 óra Budapest határáig értendő, igen Kép Dehát nem nehéz, végülis végig autópálya van...sőt, utána ha Bécsig megyünk, az plusz fél óra csak, mert ott szintén az van. Szóval nem egy nagy út! Jó, tény, ahogy Szuszoka is írta, hogy egy száguldó őrült a drágám, ha nem vagyok mellett, simán elmegy 200-al is, ha ott vagyok "csak" 160-180 a tempó Kép Persze mondhatom én neki rendesen egész úton, hogy a gyerek is ott van, blabla, de ahogy nem figyelek, már nyomja neki. Férfi....Igazából nem félek, mert tényleg nincs a sebességgel se bajom, meg tudom, hogy tuti jól vezet, csak mégis....

Ildi,
Gratu nektek is a menéshez! Kép

Jaj, kijött még egy fogunk, úgyhogy már 11-nél tartunk Kép

Manó,
Hogy van Emma?

Hanzi,
Hun vagy már? Kép

Murr,
Üdv közöttünk, dokid már van a kórházban? Mindnyájan csak jót tudunk mondani a szülőotthonról, nagyon családias, a csecsemősök segítőkészek, minden doki aranyos, kedves. Manó már sokat leírt róla. Kép
És ne rémisszen meg, hogy milyen kívűlről, na meg az alsó szintek, mert fent a babás rész nagyon szép, felújított!!! Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Ildi,
A 15 hósnál kettő jár, egyik az Act-hib negyedik része asszem, a másik (ez a durvább) a kanyaró ellen van ha jól tudom. Ettől lehet 3 héten belül pötty, nátha, láz stb. Ő az Act-hib-et kapta, attól nem volt semmi, de most a skarlát miatt nem tudom, mikor fogja megkapni a másik részét.

Kriszta
krisztocs

Félreérthetően írtam, szóval visszafelé másfél óra a városhatárig, és Bp szélétől másfél óra oda Kép Na jó, eldugultam.

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Rossz hírem van és elég szomorú is vagyok... Sajna a második terheléses vércukor is magas lett. Mondjuk ez is csak hajszállal, meg az éhgyomori az tökéletes, meg vizeletben se találtak még cukrot, de doki bácsi biztonság kedvéért tuti el fog küldeni további vizsgálatokra... Ma megyek hozzá az eredménnyel. Ha nem lenne Vikó akkor még örülnék is neki, hogy így vigyáznak ránk, csak Vikót állandóan rá kell bíznom apura, szóval szegényt állandóan rángatnom kell, pedig dolgoznia is kéne. De Vikót inkább nem viszem magammal, mert egyrészt kórházakba nem szivesen, meg unná is magát rendesen.
Amúgy meg parázok, hogy ne legyen semmi baj pocaklakóval.

Ráadásul Zoli szombaton két hétre Londonba költözik, így még ő se lesz itt, hogy segítsen. Szóval minden összejött...

Murr:
Üdv. itt!

Nekem még nem sikerült a Szülőotthonban szülni, de most is oda tervezzük a dolgot, dehát az élet kiszámíthatatlan...
Ha felhívod a Szülőotthonban a főnővért, akkor ő pontos felvilágosítást tud mindenről adni és van szüléselőkészítő tanfolyam, amire el tudsz menni és akkor mindent töviről-hegyire elmondanak és meg is mutatnak mindent. Akkor saját szemeddel meg tudsz győződni róla milyenek a körülmények, és milyen lehetőségek vannak. Mi voltunk anno és egyáltalán nem bántuk meg és nekünk már csak egy délelőtt volt. Szirom még valami hosszabb tanfolyáson volt akkoriban. Ja, és még valami, hogy apás szülés csak akkor lehet ám, ha a tanfolyáson részt vesztek. Legalábbis akkor úgy volt, de nem hiszem, hogy ez változott volna.

Krisztocs:
Akkor újra jobbulást!
Én 3-szor voltam skarlátos, ami akkoriban nagyon gáznak számított, mert akkor még úgy volt, hogy csak egyszer lehet elkapni és ráadásul minden gyerkőcöt kórházba dugtak. Anyu kijárta nekem, hogy otthon maradhassak mindannyiszor, de piros cédulás lett a ház és csak anyu maradhatott velem, hugit és aput el kellett költözetni a nagyihoz, ami nem volt olyan gond, mert egy udvarban laktunk. Én különben imádtam a dolgot, mert az első pár nap volt rossz, aztán már jól voltam. Hurcoltak a WC-re, anyu csak velem foglalkozott, mindig a kedvenc kajáimat csinálta és csak nekem. Apu azért időnként belógott és akkor kártyáztunk, persze én csaltam, de olyan rosszul, hogy még ennek ellenére is vesztettem. Hugit meg időnként odahozták az ablakhoz és akkor szuperül szórakoztunk. Aztán meg takarítás ezerrel, mert jött a köjál és ha találtak egy porszemet, akkor nekiálltak fertőtleníteni, úgyhogy anyu megelőzendő ezt patyolattiszta lakást varázsolt mindig.

A száguldáshoz csak annyt tennék hozzá, hogy mindenki azt gondolja, hogy jól vezet és ez lehet igaz is, csak sajnos mások is vannak az úton, s elég egy rossz mozdulat. Ilyen sebességnél már nincs védelem...
Zoli is szeret gyorsan vezetni, de mivel ő már megtapasztalta milyen az mikor az autó a szántóföldön a tetején landol, így már óvatosabb. Szerencsére nem lett semmi baja, de elmondom, hogy bár ne láttam volna az autót... szerintem az isteni gondviselés mentette meg... Pedig nem is volt hibás és még a megengedettnél sem ment gyorsabban, csak az egyik kerék valamin megcsúszott. Ennyi és kész a baj.

Gratula Máté járásához! Ugye, ami késik nem múlik.

Nildi:
Gratula Tomi járásához is!

Szirom:
Ringatóra se mentünk ma, még nem mertem vinni. Tegnap meg kihívtam doki nénit, mert ugye Vikó hétfő óta pöttyös. Zolival megbeszéltük, hogy várunk szerdáig és ha reggel pöttyös lesz, akkor kihívom. Ki is hívtam, erre mire 11 körül ideért egy szem pötty annyi nem volt a gyereken. Mondta is, hogy azon meditált vajon milyen pöttyöket látok rajta, mert ő akárhogy guvasztja a szemeit egy szemet se lát. Szóval jól leégetett a kisördög. Mondjuk mondta a doki néni, hogy az jó ha maguktól elmúltak. Erre délután megint ott voltak. Én komolyan már nem is értem ezt. A doki néni szerint ez attól van, hogy száraz a bőre, úgyhogy írt másik bőrápolót neki. Hát kiváncsi vagyok.

Virág: szerintem is beválhat ez az előhajtatás dolog, úgyhogy próbálkozz!

Most már abbahagyom, mert jó sokat sikerült írnom.

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?