Sziasztok!
Jó idő: Nálunk a kertben már virágzik egy ideje a hóvirág
Ez mit jelent?
Mi javulgatunk, de még nem az igazi. Még folyik Marcus orra, de már szerencsére nem lázas és hasmenése sincs. Voltunk orvosnál kedden, semmi extrát nem mondott, orrcseppet javasolt (de szerdától már nem lehetett, mert csak egy hétig lehet), meg Cebiont. Ezt csináltam magamtól is. Hétfőre már igazolást kaptunk, remélem, hogy addigra az orrfolyás is javul.
Egész héten anyuéknál volt Marcus, mert ezen a héten volt utoljára a kolléganőm. Még most sem sikerült visszazökkennem, de szerintem ez már lelki eredetű. Shakespeare-t idézve: "Úgy tetszik, nem tetszik". De szokni kell. Hétfőn már egyedül leszek (persze, ott lesz a barátnőm velem szemben, aki segíteni tud
).
Nagymamámat szerdán hazaengedték a kórházból, mondván, hogy semmi baja, csak öreg. Csütörtökön még "jól" volt délelőtt, délután viszont csendben elaludt
Bár számítottunk rá, azért sokkolt a dolog. Nagoyn sok nyarat töltöttünk együtt, nagyon sok mindent csináltunk. Nagyon fog hiányozni. És lelkiismeretfurdalásom van, hogy - mint a másik nagyimnál sajnos - őt sem sikerült halála előtt még meglátogatnom
Marycus,
Jobbulást Vikónak! REmélem, hogy hétvégén túllesztek ezen a felső légúti nyavaján!
Nálunk is nehéz, hogy nem voltunk igazán Marcussal sétálni. Egyszer-kétszer apu levitte, meg hát amíg átmentünk, meg hazajöttünk, de az a 2-3 órás sétához képest semmi. Meg aztán doki néni azt mondta, hogy inkább maradjon szobamelegben. Rajta is látszik, hogy hiányzik neki, mert ugyanolyan nyügi, mint Vikó. Meg hisztis, akaratos is. Teljesen ugyanazt csinálja, mint a lányod.
És abban teljes mértékben egyetértek veled, hogy vinni kell a gyerkőcöket erre-arra, közösségbe is. Persze, ha komoly fertőzéses megbetegedés van (gyermekkori fertőzők, vagy most az influenza), ami igencsak kiüt egy gyerkőcöt, akkor persze inkább nem ajánlott, de a felső légúti nyavajákat az utcán is összeszedi az ember fia, lánya (nekünk pl. ott is sikerült). Meg aztán az első 14 év a betegségekről szól, ettől is erősödik, tanul az immunrendszer.
Szirom,
Jó ez a kép MIksáról!
Látom, ő is besegít!
Tudom, hogy te is vállalsz munkát otthon, nem is azért írtam, amit írtam. De fontos, hogy a párodnak biztos, stabil munkahelye legyen ahhoz, hogy otthon tudj maradni. Nem csak te, bármelyikőtök (Marycus, Kriszti vagy akár Ildi is).
Kaptál gatyókat? Most láttam, hogy akció lesz a Kenguru Goldban, ott is érdemes megnézni ám.
Manó,
Be se kéne pakolni a szekrénybe, meglenne a gyerkőckuckó
Tetszenek nagyon a képek! És köszi a bíztatást bölcsiügyben, most majd megint meglátjuk, hogy fog menni. Férjed meg tényleg jópofa, de mivel rajta múlik, hát ő igyekezzen, hogy ha lesz babaprojekt, akkor kisfiú sikeredjen
Egyébként, anyósod hogy bírja a kemot?
Krisz,
Azért tegyél majd fel képeket a szülinapról!
Apud hogy van, jobban már? Remélem, hogy a család többi tagja nem kapta el.
Első két hét elég húzós volt, már írtam, hogy olyan, mintha egy tök új munkahely lenne. Szerintem leginkább a hangulat miatt, mert az új főnök miatt elég nyomott. Mindenki utálja, mert mások a szemléletei, mint pl. Zsoltnak volt. Majd meglátjuk, hogy jövök ki én vele. MIndenesetre a beszélgetésem pozitív volt vele. A munkában nagyon sok az adatolás, ettől elszoktam. Táblázat táblázat hátán. De majdcsak belerázódom - visszarázódom.
A betegséget megpróbálom anyuékkal megoldani, szerencse, hogy itt laknak. Mondtam a főnöknek is, mondta, hogy emiatt ne aggódjak, de persze tegyek meg mindent, hogy a gyerkőc minél kevesebbet legyen beteg - az én érdekemben.
Mese,
Sajnos nem tudok gyeses ügyben segíteni, ezt is egy másik topikból loptam. Szerintem az a tiszta ügy, ha a cégnél a munkaügyist kérdezed meg.
Anyósodékra sem bízod Pannit? Ez azért fura. Nálunk biztos, hogy ez így nem működne és én is örülök, ha náluk van a gyerkőc. Egyrészt, mert ők is imádják, másrészt meg Marci őket, szeret velük lenni. És szerintem kell nektek is egy kis kiruccanásra idő kettesben - mozi, vagy csak ti mentek el vásárolni, stb.
Babakocsit ABC Design-ost vettünk, de már itthon nem lehet kapni. Szeretem, mert könnyű, bár egy hátránya van, hogy kissé merev, így nehezebb tolni, mint a CAm-ot.
Mint fentebb írtam, Marycussal értek egyet - nyugodtan vidd Pannit a közösségbe. Bár ők még nem játszanak együtt, de már az is jó, hogy szokja a gyerekeket, a más környezetet. Hasznodra válik. Nem biztos, hogy jó, ha 3 éves koráig csak körülötted serteperél, sehová nem viszed igazán. Nehéz lesz akkor nagyon beszoktatni az oviba....
Ja és még egy nem túl örömteli dolog velünk kapcsolatban: apu volt MRI-n a gerincével (amivel kórházban volt), műteni kell ahhoz, hogy újra használható legyen a lábfeje (nem igazán tudja mozgatni a balt). Van egy porckorongsérvje, ami ideget nyom (meg valahol ciszta is van még pluszban). Nem örülök neki, meg a gerincműtét számomra nem tartozik még mindig a rutinműtétek közé. Lehet, hogy elmegyek majd vele, mikor megy a dokihoz, kifaggatom (elvégre én vagyok a család orvosilag "tapasztaltja").
Jó éjt!
H.