Új privát üzeneted érkezett!

A miénk:
http://www.roan.hu/corradobabakocsik.html

és az eredeti:
http://bababolt.echt.hu/babakocsi/pegperego?cid=30258

árkülönbség 50%

én senkit, se rá, se lebeszélni nem akarok, csak nézzetek nagyon körbe, mert nem egyszerű döntés :)

KépKép

KépKép
beneildi

Edina!

Hát, én júliusban lesz 4 éve, előtte pedig 6 éve,hogy ott szültem, akkor nem volt gond a látogatókkal, nagyon lecseszték, ha valaki bement a kórtermekbe! A csecsemősöktől függ, hogy kinyitják-e a szemüket, mert a látogatófolyósón egy papír kedvesen megköszöni a babák és az anyukák nevében, hogy békén hagyják őket a kórtermekben pihenni, de a nővérkék ezt nem tartatják be a jelek szerint....

Danann!

A baba-papa félóra 16.30-tól 17.00-ig van, én bőven 17h után értem oda, és nem csak apukák voltak bent... Nem tetszik, én a saját látogatóimat sem fogom bebengedni a szobába ( persze Apán kívül)!
Egyébként pedig olyan jó tud lenni, ha az embernek jófej szobatársai vannak és lehet velük dumcsizni, megbeszélni a tapasztalatokat, de ha továbbra is ez lesz a helyzet (bízom azokban, akik mostanában szülnek, hogy leírják a tapasztalatokat!), akkor ráhajtok egy fizetős szobára, már ha addig elkészülnek...

Márti
borossné becz márta

Hát, Márti, ez tényleg elég szomorú akkor! Az a baj, hogy felvételkor nem töltetnek ki egy kérdőívet mindenkivel, miszerint: a, jönnek-e a rokonok tömegesen látogatni, és b, zavarja-e, ha a szobatársaihoz jönnek a tömegek?, és így lehetne szobába beosztani a kismamákat. :D Na jó, ez hülyén hangzik, tudom, mert mindenképpen kivitelezhetelen, hogy mindenkinek jó legyen. Van, aki igényli, hogy az egész család ott sorakozzon, van, aki nem, van, akit zavarnak az idegenek, biztos van, akit nem. Bevallom, engem még az is idegesített, hogy a cuccok meg szűk hely miatt csak az ablak felé fordulva tudtam ülni az ágyon, a sebem miatt feküdni sem tudtam, és egész nap el volt húzva a függöny, mert a szobatársaim látogatói nézték a babákat, én meg nem akartam premier plánban szoptatni. Utáltam, na. Szerencsére a harmadik nap már úgy is fel tudtam ülni, mondjuk kb 5 perc küzdelem után, hogy félig elfordulva legyek, úgy már kicsit jobb volt. Első gyerekkel azért szerintem jobb, ha vannak szobatársak, hátha jófej, tapasztaltabb anyukákat fog ki az ember, de másodikkal lehet, én is külön szobába megyek majd, ha lesz.
danann

Sziasztok!

Bocsi, hogy apa ide nem írt! :oops:
Itt is Gratulálnék Mankának, ügyi volt nagyon!

Zétény 06.02-án 21.05-kor született (manka megelőzött).
Pindurka-2860 és 52 cm.
Képeket még én sem néztem meg, de majd felrakok! :wink:
Minden percem a fiaimé!!! :lol:
Ja, F.Zsuzsi-Sz.György páros a best of!!!
Egyszerre volt a 3 szülés (1csaszi+mi), de a szemük mindig rajtunk volt!
Csütörtökön már haza jöhettünk, hála a teltháznak.

Egyenlőre ennyi, mert keltenem kell Zétit. Besárgult a csöppöm és lusti. :roll:

Kriszta
Vendég

Kriszta!

Gratulálok, nagyon boldog, 2 gyerkőcös életet Nektek (persze csak addig, míg nem jön a 3. baba :lol: )!

Márti
borossné becz márta

Márti

Köszönöm!
Kimondhatatlanul élvezem és , hááát galambot lehetne velem fogatni....
Ezt a boldogságot szeretném még1* átélni!!! :wink:
Vendég

Szia Kriszta!

Annyira jó olvasni a soraidat! Gratulálok Pindurkához mégegyszer!
Remélem még sokáig érezni fogod ezt a semmihez nem hasonlítható érzést!! :D

Ági

Kép
iroko

Kriszti! Nagy-nagy gratula!!! Várjuk a fotót :)

Képzeljétek! Ma megvettük Ambruska első 2 body-ját, cumiját, sapiját, körömvágó ollóját, fésűjét és első játékát (ágyra szerelhető zenélő forgó ) :) Tök jó volt, hogy nem csak nézelődtünk, hanem már vásároltunk is :)
BAbakocsit is néztünk. Kettő nagyon tetszett, és "viszonylag" jó áruk is van. De mivel leghamarabb júli 1-én költözünk, azt még nem vettük meg. HOlnap még kimegyünk a baba-mama expora is.
Amúgy olyan hülyének éreztem magam, mert nem tudtam pontosan mekkora ruha kell, meg hogy melyik a jó autósülés meg ilyenek. De gondolom mindenki így kezdi :)

Szép hétvégét!!
Edit

dytke

Valakinek van tapasztalata Graco babakocsival kapcsolatban? Ez az egyik, amit néztünk, hordozóval 30ezer. A másik Peg Perego csak a kocsi 60ezer. Mindkettő outlet ár.

dytke

Kriszta!
Én is csatlakozom a gratulációk sorába! :)
Nagyon jó olvasni a soraidat és érezni, hogy elégedett vagy!
(mindig pityergek, ha friss szülés-sztorit hallok/olvasok :oops: )

dytke
Örülök, hogy sikeres volt a mai körutatok! Ez tök jó érzés! :lol:

Kép
Kép
pepitanna

Kriszta, gratulálok, és olyan jó, hogy ilyen boldog vagy!

Márti
, el kell keserítenelek, mostanában sajnos áthágják erősen a szabályokat. A szomszédom szült ott múlt szombaton, és a férje büszkén mesélte, hogy ők bizony mindig bementek, max addig kimentek a szobából, amíg jött egy nővér, és kikergette őeket, aztán vissza. Hihetelten, hogy az emberek ennyire nincsenek tekintettel sem szabályra, sem kérésre, sem másra. És persze a jelenlévők kivételek. (Inkább nem álltam le vitatkozni vele, hiszemn ők még a gyereküket sem kötik be 7 hónpos kora óta, mondván, hogy azt a gyerek nem szereti. No comment)

Úgyhogy Márti, ha tudsz, startolj a fizetősre! Tényleg fontos, hogy pihenhessen az ember, és nyugodtan próbálkozhasson szoptatni, szokni egymást, stb.

Babakocsinál még érdemes megnézni, hogy van-e a kiszemelt kocsi használtan eladó, mert féláron lehet megvenni akár, és attól még, hogy valaki használta, még jó állapotban lehet. Nekünk mindkét kocsink már a 3. gyerek alatt gurul.

mtunde

Sziasztok!

Kriszta
Mégegyszer gratulálok nektek! Belegondoltam tényleg milyen Picurka lehet Zétény. Kristóf majdnem 4 kg volt és 55 centi, mégis olyan kis mütyür volt. :) Nagyon kis édes tündér baba lehet.

Dytke
Ha holnap mentek az expora, majd írd már le milyen volt, én inkább ki sem megyek, mert összevásárolok mindent. :oops:
Ruhával kapcsolatban, én 56-os méretet vettem, és még mindíg van olyan, amit hordunk, mintha nőne Kristóffal. :)
Danannak volt nagy babája és még ők is tudták ezt a méretet hordani pár hétig, szóval szerintem 56-os méretet vehetsz. De eleinte minden olyan nagy rájuk.
Írod, hogy vettetek sapkát. Na ezzel az egyel voltam nagyon tanácstalan, ugyanis nagyon nehéz jó sapit venni, valami sosem jó vele, leginkább eláll a fülénél bárhogy igazítod, de lehet csak én vagyok bamba. :roll:

Látogatókkal kapcsolatban, mikor én szültem akkor még apa sem jöhetett be, nem hogy még a vendégsereg. Ha valakit észre vettek elég motortalanul közölték vele, hogy odakint tágasabb. Hihetetlen, hogy pár hónap alatt ennyit változott a helyzet, jól elkutyulódott a kórház.

Kép
Kép
susytunder

Kriszta
Nagyon sok boldogságot a pici fiúhoz! :) Bár ez már meg is van. :D Úgyhogy jó egészséget a nagy boldogság mellé!!!

Az én tapasztalataim a látogatókról az, hogy most már én is fizetnék egy külön szobáért, ha lenne, hogy nyugodtan tudjak szoptatni és az én családom akkor jöjjön be, amikor én akarom. Sajnos az én párom reggel tudott bejönni csak (és akkor hozták be nekem a kaját meg a hiányzó felszereléseimet, úgyhogy muszáj volt kimennem, márpedig a babát nem tudtam senkire bízni ezalatt, mert a szobatársaimat nem érdekelte, ha sírt volna vagy bármi is van vele), amikor a szobatársaim is kiutálták (persze a szoptatás miatt még megértettem), meg a nővérekből is nagyobb nyüzsi volt, úgyhogy szegény volt, hogy több mint 1 órát várt rám a folyosón, míg én is megszoptattam és ott is tudtam hagyni a babát a szobában, hogy a látogatóimmal foglalkozzak. Legközelebb inkább fizetek, de apát nem fogom elválasztani a gyerekétől. :?

Kép
Kép
szfgabi

márti

Én is olvastam a Kismama Szoptatás könyvét, nagyon örülök, hogy végül megvettük, mert én is így gondoltam a dolgokat, csak nem volt senki, aki erre bíztatott volna. Azt szeretném kérdezni tőled, mivel biztos nagy a tapasztalatod, hogy ha igény szerint szoptattál, attól még alakult-e ki valamilyen rend a szoptatási időkben. Most vagyunk 4 hetesek Mátéval, de még most is sokszor eszik akár 40p-ig (persze megszakításokkal), sőt vannak akár maratoni 1,5-2 órás evési időszakai is, amikor csak 5-10-20 percekre alszik el (pedig azt hiszem, hogy már eleget evett), utána kipattannak a szemei és újra enni kér. Ez normális, vagy én etetem rosszul? Lehet, hogy nem elég hatékonyan szopik? Nekem csak álomnak tűnik, amikor a szakirodalom azt írja, hogy átlag 2-4 óránként eszik a baba, és éjszaka csak 1-2x. Én meg se tudom számolni egy nap az etetési időket, az elején annyira rendszertelen volt minden, hogy mára belefáradtam a méricskélésbe-számolgatásba, csak teszem a dolgom, ahogy ő kívánja. Csak attól félek, így teljesen elrontom őt, és sose lesz rendszer az életében. Kíváncsi lennék a te tapasztalataidra e téren.

Kép
Kép
szfgabi

Babakocsi: mi a Peg Perego Uno-t vettük meg, mert ennek átfordítható a karja, és újszülöttkortól lehet használni. Tapasztalatunk még nincs sok, mert Máté még csak akkor kocsiztatható, ha mélyen alszik, amúgy nem marad meg benne sokáig. De egyszer már sikerült 1,5 órás sétát tennünk vele, és nálunk pocsékok az utak. Mindenesetre ennek az egyik pár kereke nagy, a másik kettő kicsi és bolygósítható, így jó rosszabb utakra is, meg könnyű vele kis helyeken is megfordulni. Nagyon sok praktikus megoldás van rajta, nekem tetszik, de tény, hogy nem olcsó (85e), de szokott lenni outletben is, ott kb. egy 20-assal kevesebbért is meg lehet kapni. Ja, és nagyon könnyű, bár nekünk nem kell sok lépcsőn cipelgetni. És lapra csukható.

Kép
Kép
szfgabi

Sziasztok Lányok!

Köszi mindenkinek a drukkokat, Márti neked meg hogy átadtad az infókat! :) Tegnap szerencsére hazajöhettünk, bár necces volt Adél 10%-os súlyesése.

Nekünk sajna a szopi még nem igazán működik... :( Segítsetek! Adél nem tudja bekapni a mellem (pedig minden ok a csecsemősök szerint is), csak 2-3 szívás erejéig, és feladja, kiejti. A végén teljesen begurul és ordít. Már a csecsemősök is bejöttek néha a szobába, hogy mit csinálok a gyerekkel... Aztán mondták, hogy vegyem elő a bimbóvédőmet, hátha... Végülis avval kicsit jobb, de nem az igazi. Ha nem jön a tejcsi egyből (pedig van), akkor kezdődik az üvöltés. Végül csak sikerül, de olyan rossz minden szopi előtt ez a 10 perces ordítás és nagyon zavar, hogy csak védővel megy. Napközben mindig próbálom először nélküle, de ha begurul, nincs mit tenni. Éjszaka Jana miatt inkább nem hagyom annyit ordítani... Szóval ha tudtok segítsetek!!! Légyszíííí!

A látogatók tényleg jönnek-mennek... Engem nagyon zavartak, főleg az előbbi problémák miatt is. Igaz, én is beengedtem az enyémeket, mert hát ha mindenki bejöhet, akkor miért ne... de mindig megkérdeztem mindenkitől, hogy nem gond-e, zavarja-e őket, stb. De olyan is volt, hogy a szobatársaim látogatói bementek a wc-re... Na hát ezen akadtam ki a legjobban! :twisted:

Később teszek képet is, ha tudtok megoldást a szopi-problémára, írjatok! Please...... :(

Ildi

Kép
Kép
kincsesi

Ja, Manka, Kriszta Gratulálok! Sajnálom, hogy nem találkoztunk!

Próbálok egy képet feltenni.

Kép Adél

Kép
Kép
kincsesi

Szia Ildi!

Nem tapasztalatból írom, mert én is totál kezdő vagyok, de a szakirodalom szerint segít, ha az ember kicsit lefej a tejből, mielőtt a cicire rakja a babát, és akkor nem kell várnia a tejleadó reflex beindulására, meg érzi is a tejcsit a melleden. Próba cseresznye... :wink:

Kép
Kép
szfgabi

Ildi
Nagy-nagy gratuláció gyönyörű Adélhoz! Jó egészséget az egész családnak!
Én még nagyon nem tudok a szoptatásról semmit, csak amit egy-egy szakirodalom leír, így semmi gyakorlati tapasztalatom... Ezért is olvaslak benneteket is, hogy információkat gyűjtsek e téren is, mert kb. 6 hét múlva nálam is aktuálissá válik.
Megijeszt amit a látogatási rendről(?) írtok. Teljesen megértem, hogy zavaró. El sem tudom képzelni magam abban a szituban, hogy bajlódok majd a kislányom szoptatásával és sosem látott emberek had lép a szobába, pont akkor amikor meghittségre, nyugira lenne szükség. :evil: Abban bízom, hogy hátha meg lehet beszélni a szobatársakkal, amikor nincsenek ott hozzánktartozók... :roll:

Kép
Kép
pepitanna

Lányok ne értsétek félre a látogatással kapcsolatban, amit írtam. Ha mindenki betartotta volna, hogy nem jöhetnek be látogatók, én sem akartam volna senkit behívni a szobába, de a szülésem napján, amikor a babámat még nem kaptam meg, (én meg tehetetlenül feküdtem az ágyon, ahogy a beteghordó lerakott, a páromat be se akarta engedni, hogy kipakolja nekem a csomagjaimat, és összeszedje a szülőszobás cuccaimat, amiket haza akartam küldeni) a szobatársaim mindenféle rokonai ki-be mászkáltak a szobából - mondjuk akkor nem zavart, de másnap délelőtt pont az a szobatársam kérte meg kissé furcsa stílusban a párom, hogy távozzon, akinek előző délután a másik két kisgyereke a szobában volt (tudtommal a gyerekek a legveszélyesebbek fertőzés terén az újszülöttekre), pedig apa alig láthatta még a kisfiát, csak előző nap a megfigyelés órái alatt (ami nálunk rövidebb is volt egy kicsit, mert a fiamat egyszerre vitték el a másik szülőszobában minket beelőző páréval). Ezért is fizetnék egy különszobáért, hogy apa akkor lehessen velünk, amikor nekünk jó.
De ha szigorúan betartaná mindenki a látogatási szabályokat, akkor én sem hívtam volna be senkit a szobába (bár ha anyukám és sógornőm nem jön be, nem tudom, ki mutatta volna meg a pelenkázást, mert a csecsemősök tojtak rám nagyívben az első nap :evil: ).

Kép
Kép
szfgabi

pepitanna

Elég ha a Kismama Szoptatás c. könyvét elolvasod, abban minden benne van, amit tudnod kell erről. Én sajna csak szülés után pár héttel kaptam meg - ahogy korábban is írtam, nem követtem volna el annyi hibát, ha ezeket tudom, és bízom magamban. Ha kizárólag szoptatni szeretnél, akkor ne engedd, hogy a nővérek elbizonytalanítsanak, hanem tartsd magad a könyvben leírtakhoz. Otthon úgyis azt fogsz csinálni, amit akarsz, és ha erős vagy, a kórházban is nyugodtan tedd azt, amit jónak látsz. Vessen rám követ bárki, de én ösztönösen egy ágyban aludtam a babával a kórházban is (érts: összesen 2 órát egy éjjel :cry: ), de nekem ez vált be itthon is és úgy éreztem, az én babámat ez nyugtatja meg. De ez egyéni, attól függ, milyen a baba személyisége.
A lényeg, hogy ne hidd el a csecsemősöknek, hogy csak 10 percig szabad a babát a melleden tartani, ha a babád többet akar fenn lenni, szoptasd tovább. De mindenképp vigyél magaddal bimbóvédő krémet, olyat, amit nem kell lemosni (én aventeset használtam, de sokféle van), mert úgyis fájni fog a melled 1-2 nap után - csak emiatt ne add fel a szopit, amint beindul a tejtermelődés, magától begyógyul. (És ha gyakran szoptatod az első napokon a kicsit, akkor hamarabb. Ha inkább cukros vizet adsz neki, vagy tápszert, akkor ezzel csak hátráltatod a folyamatot, ráadásul lehet, hogy a cumi után nem is lesz kedve a melledet szopni.) Ezek az én tapasztalataim, de persze te döntesz.

Kép
Kép
szfgabi

Ildi!

Gyönyörű ez a baba! Gartulálok én is hozzá! Lehet, hogy tudok egy tippet mondani szopi ügyben... :roll: Eszter lányom volt hasonlóan dühös! Már benn a kórházban is tök felhúztamagát, ha kiesett a cici a szájából és marhára türelmentlen volt. :? Ott az egyik csecsmős azt tanácsolta, hogy csippentsem össze felül a bibó fölött a cicin a bőrt és tartsam neki. Vagy szoptassam úgy hogy fölé állok. Az előbbit alkalmaztam inkább és nekem bejött. Meg szerintem figyelj arra, hogy ne legyen totál éhes, mert akkor tüerlmetlenebbek... Eszter legalábbis nagyon az volt.

Gabi!

Bocsi tudom, hogy nem engem kérdeztél, de... :oops: szerintem abból nem lehet nagy baj, ha a babád igényeire válaszolsz. Nekünk is voltak órás szopijaink. De ez idővel kicsit rendeződött. Főleg ha már rutinos lett a csöppség is és hatékonyabban szopizott. Az elején én sem bírtam követni, hogy mennyiszer is kap cicit, de megmondom őszintén nem is érdekelt. Én sokáig szerettem volna szoptatni és ez csak akkor lehetséges, ha igény szerint kapja. Esztert 16 hónapig, Zsófit 2 éves és 1,5 hónapos koráig sikerült. :oops:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Nagyon köszi tapasztalt Mamik a segítséget! :wink:
Azt hiszem, még ma utamba ejtek egy könyves boltot!
Nagyon vágyom szoptatni a még meg sem született Pannimat! :oops: :wink:

Kép
Kép
pepitanna

Kincsesi, gratulálok a gyönyörű Adélhoz! :lol: :lol: :lol:

Én most olvasom a Kismama Szoptatás könyvet, kb a felénél tartok és nagyon tetszik, örülök, hogy még szülés előtt nekiálltam, talán így nem bakizom annyit!
dóri797

Susytunder- jo volt az expo. Vettünk szoptatós párnát, mert természetesen tegnap elfelejtettük :) Remélem ezzel még kényelmesebben tudok aludni majd. És ami a legjobb volt. Apa elcsábított (nem kellett sokat könyörögnie :oops: ), hogy csináljunk egy 4D felvételt megint. Olyan jó volt látni ezt a drága csöppséget, aki bennem növekszik. Igaz, keze-lába és a köldökzsinór is a pofija előtt volt, de azért láttuk :) SZámomra a világ legszebb babája :oops:
62-es ruhákat vettünk, mert egy barátnőm, akinek már van gyereke azt mondta, hogy szerinte vehetek azt. EGyébként megnéztem, nem nagy a különbség az 56-os és a 62-es között. Aztán meglátjuk. Lehet, hogy csak később tudjuk majd ráadni.
Sapit olyat vettünk, ami nagyon vékonyka és sima sapi. Se kötő, se simli se semmi. De nagyon szép :)

És ezeken túl is hasznos volt, mert volt kint egy-két kiállító (főleg babakocsik), akiket nem ismertünk. És jó sok ötletet gyűjtöttem, hogy miket fogok varrni :)

Látogatók - ez tényleg elég durva. Remélem azért mire oda jutunk visszaáll a rend és fegyelem :) Gabi. Megértelek. Ha Rád nem voltak tekintettel a szobatársaid, Te miért lettél volna rájuk. A helyedben én is behívtam volna apát, ha nekik is lehet....

Ildi - Adél nagyon szép baba! Szívből gratulálok! Gondoltam Rátok. Szerdán voltam kismamatornán, és ott is eszembe jutottál, hogy már biztosan babázol :)

dytke

Sziasztok!
Mégegyszer sok-sok gratula Krisztának, Mankának és Ildinek! :D
Ildi, én sem vagyok egy nagy szopi-tudós, csak nemrég óta gyakoroljuk Samuval, de szerintem amit Gabi mond, hogy fejd meg egy kicst előtte, segíthet. A bimbóvédőről ellentétes véleményeket hallotta, van, aki azt mondja, nem tanul meg rendesen szopizni a baba vele, mert úgy nem olyan a cici, mint egyébként, más technika kell hozzá, de nem tudom, mi nem próbáltuk.

Hoztam nektek néhány kajálós-maszatos képet Samuról :D
Kép Na, nem kérem! Kép Meggyes alma után :-)
danann

Au, elcsúsztak egy picit, legalábbis nálam a képmegjegyzések, de csak rájöttök :-)
danann

Kincsesi
Nagyon szép baba Adél, igazi kis hajasbaba :)

Dytke
Köszi, hogy megírtad, hogy milyen volt az Expo. Sokan voltak?
Van esetleg 4D- s képed, én nagyon szivesen látnám. :)
A ruha méretről még annyit, hogy valóban nem sok különbség van közte. Vettem én olyan 56- os rugit, ami ugyanakkora volt, mint a 62- es. Gyártótól is függ.
Nekem is van szoptatós párnám, és nagyon szeretem. Mikor már nagy volt a pocakom, és sehogy nem volt jó, akkor mindíg az vált be, még éjjel is használtam. Szoptatáskor érdekes, hogy csak eleinte használtam, amíg gond volt a szopival, aztán már csak arra használom, hogy Kristófot körbe kerítsem vele. :)

Szoptatással kapcsolatban, szerintem kevés ember kinlódott a szopival annyit, mint én. Nekem is volt, hogy nem kellet Kristófnak, és üvöltött. Nekem a hónalj tartásos póz jött be, és a mellgyulladásom után jöttem rá. Ma már 90 %- ban fekve szopizunk.

Danann
Imádnivaló Samu. Annyira édes, össze- vissza gyöntölném :oops:
Tegyél majd még fel képeket, ha lesz időd.

Nálunk ma front van, Kristóf egész nap sírt, ha ölbe volt akkor azért, ha letettem azért.... semmi nem volt jó.
Nem tudom miért van az, hogy már este 7 fél 8 felé mindíg alszik. Hiába próbálnám, hogy egy órácskával elhúzzam, eddig semmi nem vált be, sehogy nem tudom lekötni a figyelmét. Nincs ötletetek? :roll:

Kép
Kép
susytunder

Susy!

lehet, hogy Kristóf a korán fekvő baba típus. Bene is ilyen volt, egésezn 2 éves koráig, volt, hogy 7-kor már aludt. Aztán mintha elvágták volna,hirtelen lecsökkent az alvásigénye, azóta ha délután alszik, csak 10 körül tud elaludni, ha nem alszik, akkor 9 körül. De azért még sokat fog nőni kristóf, és később jobban fogja bírni az estéket is.

mtunde

Sziasztok!

Kincsesi- Gyönyörű a pici lányod!! Gratulálok! Hogyan élted meg a császárt? Remélem nincsenek rossz élményeid?!

Lívia- Ügyes a fiacskád!! Úgy eszik mint a Berni ennyi idősen- még a lábujja is kajás volt néha... :D

Susy- Sajnos alvással kapcsolatban nem tudok segíteni,mi másfél évet szenvedtünk mire normálisan elaludt, de a rossz napokról azt figyeltem meg, hogy vannak -nem is tudom pontosan- talán front előtti -napok,amikor úgy 3 napra "megőrülnek" a gyerkőcök. A lányom ki szokott bújni ilyenkor a bőréből- hisztéria, toporzékolás, óvatlanság. A 3 nap végére pedig lehiggad, ilyenkor bárkivel beszélek aki gyerekes- mind pont ugyanerről panaszkodik. Valami "globális" program lehet. :D

Edit- Most olyan jó nem? Tele a ház a gyerekcuccokkal, bármerre mész. Mintha már otthon is lenne... :D
A méretről- mi vettünk 2 db 50-s méretű bodyt is, hátha... meg 2 db 56-st, a többi 62 volt. Na persze a Bernus megszületett az 56 centijével és 4 kilójával és rögtön 4 bodyt raktam is el a szekrénybe. :shock: :D

Szopisok-Sajnos nem tudok hozzászólni,nekem sajnos nem volt tejem. :(

Ági

Kép
iroko

Tünde
Azt szeretném kérdezni, hogy amikor Bene olyan hamar aludt, akkor reggel mikor kelt? Kristóf olyan 5 körül kel, de néha előfordul, hogy 4-kor felkel, eszik, és már nem alszik vissza. :shock:
Ezért akartam kicsit kitolni az esti elalvást, de sajna nem megy.

Iroko
Már annyiszor akartam neked írni, hogy a lánykád kiköpött olyan, mint a keresztlányom, legalábbis ezen a kis képen. Most is mikor megláttam rögtön ő jutott eszembe. :P
A frontokkal kapcsolatban, én nagyon megérzem, leginkább fejfájás formájában, akkor nem is csodálkozom, hogy ezeket a pici emberkéket megviseli. Csak olyankor olyan nehéz. :?
Csak sír, csak sír...ma én is vele sírtam, és azt mondtam apának biztos azért sír, mert unatkozik, én pedig nem jó anya vagyok, mert nem tudom lekötni a figyelmét. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Susy!

Előre is bocsánat-- DE NE beszélj hülyeségeket! Tudom,hogy így érzed és ez azért természetes,mert mindennél jobban meg akarsz felelni. Tökéletes anyuka szerintem az,aki mindent megpróbál megtenni a gyerkőcéért,mégha olykor hibázik is és feladás közeli állapotban érzi magát. Nagyon jó anyucija vagy Kristófnak, pont abból látszik,hogy mennyire aggódsz ezek miatt!
:D :D :D

Ági

Kép
iroko

A keresztlányodat is a tornádókhoz lehet hasonlítani?? Annyira tudom néha irigyelni,azokat az anyukákat,akiknek a gyerkőce képes 5 teljes percig ülve maradni a fenekén mozgás nélkül. A Bernusnál még kajánál is legalább a lába jár. Ha mesét néz,akkor is szöszöl valamivel. Egy pillanatra nem áll meg. :shock:

Kép
iroko

Susy,
Ez nálunk is pont így van. 5-kor legkésöbb felébred, és már nem alszik vissza. Volt már 3.45 is az ébredés időpontja :? Ha tovább van ébren este, akkor is ilyen korán felébred :roll: :? Kakasok nem babák :lol:

Dannan,
Samu nagyon édes :wink:

Kincsesi,
Gratulálok Adélhoz, nagyon szép baba!
Vendég

Szió!

Dobok egy képet Zétiről! :lol:

Látogatók- Szerencsém volt, jó szobatársakat fogtam ki. Nekem nem jött be senki, és az egyik apuka is csak azért, hogy adjon nekünk csokikát....
A szopi nálunk egész jól megy. Néha 50-60 ml, néha 60-70, néha meg csak egy 40-es csúszik le.
Fog ez még fejjebb is menni! Éjjel még 2-3* kelünk, de már nem keltem a sárgaság miatt.
Most épp piros patik jöttek ki rajta. A dokinénink azt mondta ez csak védekezés a külvilágnak.
Azért én elkezdem figyelni a kaja reakciókat. :(
Még mindig nagyon nyugis baba. Tuti lesz ennek böjtje!
(azért bízom benne, hogy nem)

Ildi
Gratula! Szépséges csajszi lett Adél!:wink:

Edina
Lemaradtam valamiről? Majd azért próbálok visszaolvasni.....
Gratulálok a kis pocaklakóhoz!:lol:

Jó éjszakát minden pocakosnak és anyucinak!

És, íme Ő :P :P
Kép
Vendég

Gratulálok a babákhoz, Adél is, Zéti is gyönyörű :D
Vendég

Kriszta!

Jaj, de szép a kicsi fiú! Békés, nyugodt a képen, biztos jóllakott előtte!

Köszi Lányok a tippeket, hát meglátjuk, kész lesznek-e a fizetős szobák, bár akkor meg félő, hogy a saját látogatóimat nem tudom majd kipaterolni! Ha pedig marad a soklátogatós rendszer, megpróbálok egyezkedni a szobatársakkal, és ha végképp nem megy, akkor nagyon bunkó leszek, de hivatkozhatok a szabályokra és szólhatok a nővéreknek is, akiknek ugye ezt be kell(ene) tartatniuk maguktól is! Egyébként az tök logikus, hogy szülés után, amikor át kell cuccolni a szobába, meg hazamenetelkor, amikor ki kell cuccolni onnan, engedjék be apát napszaktól függetlenül! Ez régen mindig így volt, és akkor nem szemtelenedtek el a látogatók, a nővérek sem rakták ki a hordár-apuka szűrét!
A 3. babám a Rőkusban született, ott 1 napot kellett várnom a fizetős szobára, és végig kellett élnem, hogy a mellettem fekvő kismamához (aki mellesleg az egyik ott dolgozó nőgyógyász lánya volt), egyszerre jött be mind az 5 testvére és ott is töltöttek a kórtermben bő 2 órát, miközben ott is ki volt írva, hogy nincs kórtermi látogatás! Hát ennyi elég is volt nekem, nagyon nem akarnám újra átélni, hát még az, aki ott és akkor próbálkozik előszőr a szoptatással!

Gabi!

Beáll az a rend, persze, ne aggódj, de ahogy mondani szokták, 6 hetes korig akkor van rend, ha nincs rend! Kell ennyi idő, hogy beálljon tejtermelésnél a kereslet-kínálat elve, meg , hogy a baba gyomra is elég tejecskét tudjon egyszerre befogadni! Az én fiaim mindig igény szerint szoptak, de kb. 2 hónapos koruktól órát lehetett igazítani az evésükhöz-alvásukhoz (és nem vagyunk egy fedél alatt a Suttogó titkaival :lol: )!

Ildi!

Kitartás, ne add fel! Menni fog, a többiek nagyon jó ötleteket adtak
Adél is erősödik, egyre javul a technikája, egyre többet és hatékonyabban tud majd szopni, csak meg ne zavarja cumi vagy cumisüveg! Lényeg, hogy hasznos a bimbóvédő, de tényleg csak akkor használd, ha muszáj, annál többet nélküle! És ha van kismama magazinod, a hátuljából hívj fel egy szoptatási tanácsadót Tényleg tudnak segíteni, jó praktikáik vannak! És olvasd, ha lehet a Kismama Szoptatás könyvét!

Márti
borossné becz márta

Kriszta - Zéti tényleg nagyon nyugodt babának tűnik a kép alapján is. Annyira békésen alszik. Nagyon szép! Gratula még egyszer :)

Iroko - még nincs tele gyerekcuccal a lakás, de alakul :) De tényleg nagyon jó érzés. Meg nézegetni a tegnapi 4D fényképet. Olyan, mintha puszit küldene, csücsörít a szája.

Susy - mailben küldik el a fényképeket, ha megjön, akkor felteszek :) És tényleg nagyon kényelmes a szopipárnával aludni. Hétvégén viszem is magammal anyósékhoz, meg utána anyukámhoz is. Így mindenhol kényelmesen alhatok :)

Livi - Samu nagyon édes kis maszatka :) Olyan vidám baba :)

De sok ez a két hónap, ami nekünk hátravan :) Már alig várom...

dytke

Kriszta, Ildi!
Nagyon gratulálunk nektek ezúttal is. :D

Minden baba csodaszép a képeken. :lol:

Graco kocsi, nem saját, de szoktam tologatni. Szerintem elég nagyok és elég nehezen lehet manőverezni őket. Én az említett két márka közül a Peg Perego-t jobbnak látom.

Szfgabi!
Mi igény szerint szopiz(t)unk és egyfajta rendszer így is beállt, mondjuk nem egy óramű pontos valami. Lilla nálam is rengeteget és sok ideig szopott. Ő most is csinálná, de anya kezdeményezésére kicsit visszább vettünk a szopiból.

Ildi!
Mi Lillával hasonlóan megjártuk a poklok poklát az elején. Aztán lásd hova fajult a dolog. :lol:
A mell két ujjal összefogása tényleg segít a babának, ill. a fejek egy kicsit előtte nálunk is hasznosnak bizonyult. Amúgy mi fejtünk, mert Lillának 6 hétig annyira nem ment a szopi, hogy kanállal ill. pohárral kellett felcsigázni, hogy utána hajlandó legyen szopni. :)
A recept szerintem:
Kényelmes, nyugis pozició (nekünk a hónaljtartás és szopis parna jött be), rengeteg idő és türelem. No cumi. (semmilyen). Na jó én könnyen beszélek, Lilla még a bimbóvédőtől is öklendezett. :D
Ha gondolod, szívesen leírom ezt a kanalazásos módszert neked, én La leche liga tanácsadók ötleteiből kombináltam ki, úgy hogy figyeltem közben Lilla igényeit.
Amúgy mi 10% alá estünk súlyvesztésben, de egyáltalán nem sárgultunk be, Lilla szívós, konok kiscsaj. :lol:
Ne add fel semmiképpen.

Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Kriszta!

Gyönyörű a kicsi fiú! Irigyellek! :) Lemaradtál? Nem baj. Remélem nem voltam túlbuzgó a vonalzó kihelyezését illetően! :roll: Egy hét és nyugodtabb leszek (talán). Akkor megyek dokihoz!

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Beneildi - köszi a babakocsis véleményt. Ez a 2 tipus közül amit kénztünk pont a Graco a kisebb és könnyebb, de persze még nézelődünk :)

dytke

Dytke!
Na látod mennyire mások a kocsik, akár egyes típusok is! Lényeg, hogy nektek tetszen. :lol:
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Lívia!

Imádom nézni Samu édes-mókás arcocskáját!

És szülés előtt állók! Vigyétek be a szopis párnát már a kórházba! Sokkal kényelmesebb úgy ülve szoptatni, ha beledőltök mint egy fotelbe! Nekem nagyon bejött!

Márti
borossné becz márta

Kedves Mindenki!

Holnapután,szerdán este 6 - kor ismét a szülésről és a szülés alatti fájdalomcsillapításról beszélgetünk a SZÜLŐK ISKOLÁJA keretein belül.
Helyszín: MÁV kh, II.emeleti tanterem.

Minden érdeklődő pocakost és kispapát várunk!

vojőr
vojõr

Iroko
Majd dobok egy képet a keresztlányomról. :wink: Ő is örökmozgó, bár ő az a fajta, hogy ha valamivel elfoglalja magát, mintha egy másik világban lenne. Pl tv-t tátott szájjal néz mai napig. :)

Pandácska
Ma 5 óra 11 perckor keltünk, de már este fél 8- kor aludt. Dóri este mikor alszik el? Nem tudom honnan tudnak ennyire percre pontosan ébredni, apa nevetett is rajta, hogy nem kell óra, Kristfó jelez 5-kor.
De azért az a 3.45 az elég durva. :? :shock:

Kriszta
Nagyon édes a babád a képen, tényleg nagyon nyugisnak látszik, de ne aggódj Kristóf is ilyen volt, és mai napig ilyen.

Kép
Kép
susytunder

Susy,
Fél 8, és fél 9 között alszik el Dóri. Ma is felébredt 5-kor, tényleg nem kell óra ilyen gyerekek mellé :lol:

Kriszta,
Gyönyörű Zéti :wink:
Vendég

Lányok!
Adél és Zéti is gyönyörű baba! Jaj, de szülnék mégegyet gyorsan...! :)

Dytke!
Egyet értek Ildivel.
Laurának Graco típusú babakocsija volt. Én lebeszélnélek róla. Ha a háttámlát vízszintes helyzetbe raktuk akkor a gyerek feje lógótt lefelé. Állandóan alá kellett támasztanom valamivel. Valahogy annyira rossz volt a kiképzése, hogy a vásárlásnál ezt nem lehetett látni, csak amikor a baba benne volt.
Nagy bolygó kerekei sem váltották be a hozzá fűzött reményeket. HIába lehetett fixálni őket, akkor is elakadtak, befordultak, így nagyon sokat kínlódtam vele. Tényleg nehezen lehetett irányítani.
Ráadásul a minőségéhez képest az ára magas. Szerintem inkább más típusokat nézzetek!

Látogatókkal kapcsolatban úgy tűnik én a szerencsések közé tartozom. Nagyon jók voltak a szobatársaim, senkinek nem jött be a hozzátartozója, illetve ha valami miatt mégis (táska, ruha stb hazavitele), akkor megkérdezték, hogy bejöhet-e arra az időre.
Utolsó előtti nap kaptunk egy új szobatársat. Neki a látogatói jöttek volna, de én nem hagytam. Az első pillanatban szóltam először a szobatársamnak, majd a látógatójának is, hogy a baba és a mi nyugalmunk érdekében megkérem a folyosón beszélgessenek. Bunkóság, vagy sem, nem érdekelt, fontosabb volt számomra a babám, mint a szomszéd látogatói! Szerintem határozottnak kell lenni, hiszen semmi mást nem kérünk, mint a házirend betartását.

Lívia!
Samu nagyon édes a képeken!

Iroko!
Mintha Lauráról írtál volna ugyan úgy viselkedik mint Bernus. 1 percig nem tud nyugton maradni. Sokszor megőrülök tőle, hogy még ebéd közben is 66x feláll mert minden fontosabb az ételnél.
Mesenézés közben meg folyamatosan jár a lába. :)

Lányok!
Tegnap reggelre Míra hasra fordult. (jobb és baloldalára 2 hetes kora óta rendszeresen átfordul) Mi lesz így??? 6 hónaposan szaladni fog? :shock:

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Rozsaag - köszi a babakocsis véleményt.
Mostmár még nehezebb döntenem, mindenkinek más a tapasztalata :) Más kifejezetten bolygókerekeket javasolt. Mondjuk ha jól tudom, akkor ez a tereptől is függ, hogy sima-e, vagy mondjuk hepe-hupás.
Ezt néztük: http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?pr ... 4&mainid=8
Az ára jobban tetszik, mint a Peg Perego-nak. Abból ezt néztük: http://www.babyoutlet.hu/viewer.aspx?pr ... 4&mainid=8

De biztosan jelent valamit, hogy miért ennyire "olcsó"...
Nagyon köszi a segítséget!

Szerintem egyáltalán nem volt bunkóság, hogy szóltál a látogatóknak. Ha maguktól nincs ennyi eszük???? Jól tetted!!!

Lehet Míra tényleg futkosni fog fél évesen, ha így haladtok. Csak győzzél futni utána :D

dytke

Sziasztok!

"Annyira tudom néha irigyelni,azokat az anyukákat,akiknek a gyerkőce képes 5 teljes percig ülve maradni a fenekén mozgás nélkül." Mintha én írtam volna, aztán látom, Rózsaág is beelőzött. Bene is egy sajtkukac, és ahogy Villő ficereg, ő is az lesz :) néha tényleg őrjítőek, máskor meg örülök, hogy nem ül csak úgy a sarokba állandóan, meg ráadásul nagyon szociális, játszik szívesen más gyerekekkel, stb. Ez vizsont előnyös!

Susy, felejtsd el ezt a "rossz anya vagyok" érzést. Aki ennyi mindent megtesz a gyerekéért, arról csak példát lehet venni! Minden rendben! Ebben a 3 napban Villő is olyan nyűgös volt. Tuti az idő. Még énis megéreztem.
Bene egyébként 7-8-ig aludt, így ezzel nem volt gond.

mtunde

Ha akar valaki 4D UH-ra menni a Péterfy-be (meg még másik 3 helyre, csak otthon van a papír, fejből nem tudom), akkor van egy kuponom, ami 1000 Ft kedvezményt ad. Nem sok, de több mint a semmi. Tegnap kaptuk, de mi már többször nem megyünk. Ha kell valakinek, nagyon szívesen odaadom!

dytke

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?