Kriszta!
Jaj, de szép a kicsi fiú! Békés, nyugodt a képen, biztos jóllakott előtte!
Köszi Lányok a tippeket, hát meglátjuk, kész lesznek-e a fizetős szobák, bár akkor meg félő, hogy a saját látogatóimat nem tudom majd kipaterolni! Ha pedig marad a soklátogatós rendszer, megpróbálok egyezkedni a szobatársakkal, és ha végképp nem megy, akkor nagyon bunkó leszek, de hivatkozhatok a szabályokra és szólhatok a nővéreknek is, akiknek ugye ezt be kell(ene) tartatniuk maguktól is! Egyébként az tök logikus, hogy szülés után, amikor át kell cuccolni a szobába, meg hazamenetelkor, amikor ki kell cuccolni onnan, engedjék be apát napszaktól függetlenül! Ez régen mindig így volt, és akkor nem szemtelenedtek el a látogatók, a nővérek sem rakták ki a hordár-apuka szűrét!
A 3. babám a Rőkusban született, ott 1 napot kellett várnom a fizetős szobára, és végig kellett élnem, hogy a mellettem fekvő kismamához (aki mellesleg az egyik ott dolgozó nőgyógyász lánya volt), egyszerre jött be mind az 5 testvére és ott is töltöttek a kórtermben bő 2 órát, miközben ott is ki volt írva, hogy nincs kórtermi látogatás! Hát ennyi elég is volt nekem, nagyon nem akarnám újra átélni, hát még az, aki ott és akkor próbálkozik előszőr a szoptatással!
Gabi!
Beáll az a rend, persze, ne aggódj, de ahogy mondani szokták, 6 hetes korig akkor van rend, ha nincs rend! Kell ennyi idő, hogy beálljon tejtermelésnél a kereslet-kínálat elve, meg , hogy a baba gyomra is elég tejecskét tudjon egyszerre befogadni! Az én fiaim mindig igény szerint szoptak, de kb. 2 hónapos koruktól órát lehetett igazítani az evésükhöz-alvásukhoz (és nem vagyunk egy fedél alatt a Suttogó titkaival
)!
Ildi!
Kitartás, ne add fel! Menni fog, a többiek nagyon jó ötleteket adtak
Adél is erősödik, egyre javul a technikája, egyre többet és hatékonyabban tud majd szopni, csak meg ne zavarja cumi vagy cumisüveg! Lényeg, hogy hasznos a bimbóvédő, de tényleg csak akkor használd, ha muszáj, annál többet nélküle! És ha van kismama magazinod, a hátuljából hívj fel egy szoptatási tanácsadót Tényleg tudnak segíteni, jó praktikáik vannak! És olvasd, ha lehet a Kismama Szoptatás könyvét!
Márti