Új privát üzeneted érkezett!

Én a MÁV-ban szültem Tidreznczelnél.
Mondtam, meg előzőleg szülési tervben le is írtam a dokinak, hogy természetes úton gyorsítás nélkül szeretnék szülni. (akkor azt mondta,hogy itt ez általában így szokott lenni) Mégis mikor bementem 7 óra körül már burkot akart repeszteni. Mivel mondtam újra neki, hogy én nem akarom kézzel tágított a megkérdezésem nélkül, és azt mondta amikor rákérdeztem, hogy miért csinálta, hogy ő nem tágított kézzel ez az én egyéni érzékenységem. Végül infulziót is kaptam, mivel a doki 6-ig volt ügyeletben, és hogy addigra végezzünk. Olyan erősre állította, hogy mire kiért a szobából, már be is indultak a tolófájásaim, amire előtte azt mondta, hogy ez fájásgyengeség, és igy nem tudom megszülni.
Vica

Sziasztok!
Nem tudjátok, hogy a Szabó doktor mennyit kér manapság? Szülés és terhesgondozás is érdekel.
Köszi az infót.
Emmama
emmama

Kedves Vica!
Hát igen, ez a baj, hoyg lehet az embernek szülési terve, megbeszélheti a doktorral a vágyait, amit ő persze nagyon támogat. Aztán ott, a szülőszobán úgyis ő az úr. Sajnos.:-(((
Névtelen

JAJ.............Hát ki kellene, hogy legyen az "Úr"? Valaki vagy az orvos nélküli szülést válsztja, és akkor ő ő az úr, vagy rábízza magát és a gyermekét az orvosra...........
kati4343

Szerintetek érdemes szülési tervet késziteni?
Én a dokimmal még nem beszéltem ilyenekről. Ugy gondoltam, hogy majd a szülőszobán szülés közben döntöm el, hogy mit szeretnék.
Vagy addigra már nem leszek magamnál?
Mit javasoltok?
Ja egyedül a gátmetszést beszéltük meg: én vágatok ha kell, mert
- tudom, hogy a medencefenék izmaim nem olyan tágulosak (előző terhességből meritett tapasztalat)-- repedtem, szakadtam szana széjjel kersztben és hosszában is (nem azért mert gyors volt a szülés, mert ez már a 21 órában történt)Az orvos gyönyörűen összerakta ugy, hogy más nőgyogyi észre sem vette.
Érdekesség, hogy néha front hatására "viszket" a helye. Pedig az 8 éve volt.
- nagyon szép kis helyes "varrást" rendeltem meg előre, aminek a párom is örülni fog.
- persze a sebgyógyulási időben azért nem lesz kellemes.
- azért ha megy minden szépen vágás nélkül is, akkor nem ragaszkodom hozzá.

Fiona
34+1
fiona

Kati!

Én rábízom magam az orvosra. Ezért szülök kórházban. De ameddig semmi komplikáció nincs, addig hozzám feleslegesen ne nyúljon és ne nyaggasson felesleges vizsgálatokkal, ne akarja ő "levezetni" a szülést. Szerintem amit te írsz, az azt jelenti, hogy bemegy a nő szülni és mindent, de mindent úgy csinál, ahogy az orvos mondja. Magát nem veszi figyelembe, csak mint egy kislány a papájának szépen mindenben szót fogad.
Szerintem pedig lehet úgy is, hogy felnőtt nő maradok és én szülöm meg a gyermekem úgy, ahogy én érzem, hogy jó lenne. Persze ott van a bába, meg a doki, de az ő feladatuk azon kívül, hogy időnként ellenőrzik az én és a babám egézségét az, hogy abban segítenek, hogy megtaláljam magamnak a megfelelő pozíciót, a megfelelő fájdalomcsillapítást stb. Felkínáljanak dolgokat, de semmit ne erőltessenek rám a saját kényelmi szempontjuk miatt.

Fiona!
Szerintem max. olyan szempontból van értelme a szüléstervnek, hogy ha van olyan dolog, amit mindenképpen szeretnél elkerülni, vagy kipróbálni. Egy biztos, szerintem nagyon nyitottnak és határozottnak kell lenni. Bár, ahogy eddig tapasztaltam, nem ez a fő jellemzőjük az éppen szülő nőknek. Ha találnánk egy olyan bábát és orvost, aki tényleg azt csinálná, amit fentebb írtam, akkor nem lenne szükség se tervre, se határozottságra, se nyitottságra. Akkor menne minden magától a lehető legjobb úton....

Menta
menta

Andi
Nem kér, de gondolom elfogadja, ha adsz neki. Én az előző gyerkőcnél szülés után adtam. Ez 2 éve volt és ismerek olyat, aki 20e-t, olyat is aki akkor 40e-t adott neki. Sem akkor, sem most nem adok terhesgondozás alatt pénzt, mivel sima rendelésre járok hozzá és nem is bírnám anyagilag.

Gorsi
gorsi

Kedves Menta!
Szvesen elküldöm mégegyszer a régi hozzászólásomat. Szived joga hogy az orvosnélküli természetes szülést válaszd. De akkor fel kell vállalnod annak az "eredményeit" is!! Majdnem 10 % körüli magzati és 1/2- 1 % körüli anyai halálozás!!
kati4343

"Kati!

Én rábízom magam az orvosra. Ezért szülök kórházban."

Idézet a hozzászólásomból.

Te szültél már? Mielőtt szültem volna én is a te oldaladról láttam a szüléseket, a pácienseket. Mióta szültem, teljesen megváltozott a hozzáállásom a dolgokhoz. Főleg az orvos-beteg kapcsolathoz.

Menta
menta

Menta megkerdezhetem hogy dontottel mar kinel es hol fogsz szulni?Ne haragudj de reszletezned hogy miben valtozott meg a hozzaallasod a ddolgokhoz a szules utan es mit gondolsz maskepp? Anita
Névtelen

Halapenz.hu átépítés alatt.
Névtelen

Nem egészen... A kórházak továbbra is elérhetők, a budapestiek pl itt: http://www.halapenz.hu/korhazak_budapest.php

KépKép
muter

Anita, még nem döntöttem, szerintem ez egy olyan kérdés, amit nem árt jól megfontolni.

Mielőtt szültem én is "betegnek" láttam a szülő nőket. Eszembe se jutott, hogy ne arról legyen szó, hogy a szülést le kell vezetni. Egyszerűen nem értettem, hogy mit papolnak azok, akik azt mondják, hogy a szüléskor az édesanya és a baba, ill. a papa a főszereplő. Nem volt rá fülem.
Azt hittem, hogy igenis az a helyes és egyetlen üdvözítő út, ha a szülő nő totálisan rábízza magát az orvosra, olyannyira, hogy minden döntést és cselekvést is rábíz, olyanokat is, amiket egyébként neki kéne megtennie. Tipikus szülő-gyerek viszony, nem pedig felnőtt-felnőtt.
Nem tudom mennyire volt érthető? Remélem, hogy nagyjából igen.

Menta
menta

Menta ,ha jol emlekszem ez a masodik terhesseged , es az elso babat dr. H nal szulted most a dr szemelye ellen tiltakozol vagy mas egyeb ok miatt fontolgatod az orvos es korhaz kerdest?
anitus

Anita! Ha már kórházban kell szülnöm, akkor én ezt vagy a MÁV-ban vagy a Szt. Imrében tenném. Mivel dr H. egyikben sem dolgozhat, így logikus, hogy nem nála fogok szülni.
Nem a személye ellen tiltakozom. Csak inkább választok kórházat és azon belül is először szülésznőt, mint elsőként dokit. Ennyi.
Első a kórház, második a szülésznő, harmadik a doki.
Bár a szülésznő nagyon vetekszik a kórházzal. Inkább rakom őket holtversenyben az első helyre. Kép

Menta ++
menta

Menta!Nem szivesen lennek most a helyedben, nem lehet eleg okos az ember hogy jol valaszt e .Hanyadik hetben vagy most? Kivanok neked eredmenyes dontest, komplikaciomentes szulest, egeszseges babat, stb...Anita
Anitus

Sziasztok,

Kicsit off-eszmecsere leszek.

Szeretnem elkerni Kelemen doki szamat, ill. a maganrendeloje elerhetoseget. Sok jot olvastam rola, es lassan babasodas elott allunk.

Kivanok mindenkinek elmenygazdag szulest es boldog babavarast!

Koszonom az infokat elore is,
Kleo
majus

Anita!
Köszi! Kép
A 25. hetet kezdem.
A másik topicban láttam a kérdésed.
Igazából a legjobb, ha nem csinál a doki burokrepesztést. Sokan akkor csinálnak már, amikor szinte teljesen kitágult a méhszáj és a baba feje már beékelődött. Ilyenkor már emiatt nem tud előreesni a köldökzsinór, ezért ilyen szempontból biztonságos. De pl. 2 ujjnyinál még nem.
Kicsit vitatkoznék a szülésznő ismerősöddel. Bármilyen beavatkozás okozhat bármilyen komplikációt. Ezért jobb, ha sikerül szinte mindent háborítatlanul megúszni. De persze egy jó szülésznő és egy jó orvos időben felismeri, ha tenni kell valamit és olyankor meg is teszi azt.
Szóval, ha csak lehet ne avatakozzanak bele, de ha kell, akkor habozás nélkül tegyék a dolgukat profi módjára. És itt nem csak az életmentésre gondolok.

Menta
menta

Sziasztok!

dr. Szőcs Gyuláról szeretnék többet megtudni, tudtok nekem segíteni? Most készülök orvost váltani, és őt ajánlották. Ha esetleg valaki ismeri, kérem, hogy írjon róla! Köszönöm.
Szilvi
Névtelen

Köszi Gorsi! Két éve én is nála szültem, csak kíváncsi voltam, hogy változott-e a mértéktartása.
Andi
emmama

Elöször irok ,tanácstalan vagyok.
2001-ben szültem császárral H-nél ,én teljesen elégedett voltam vele.Most 9 hetes terhes vagyok a MÁV-nál maradok.De kinél?
Hallott valaki dr.Gulyásról ill.van tapasztalata? Öt ajánlották de kicsit tartok töle,hogy csak azért mert október óta van a kórházban s talán nincs elég páciense...
Nekem is ajánlották Szöcs doktort ,hogy nagyon jó bár igen riasztóan hangzik, hogy állitólag a magánrendelöjében ki van irva fehéren feketén szülés 100.000,-Ft !!(a 12ezres elsö vizit majd az azt követö alkalmankénti 8 ezer mellett)Nem személyesen láttam remélem megnyugtattok ,hogy nem igy van.(esetleg 3 év óta ez teljesen elfogadott lett?)
judit

Sziasztok!
Tudom, hogy ez már volt itt téma, de most visszapattantam ide:
A szüléskor bekérnek mindenféle dokumentumot (TAJ, Személyi..stb.)
És a gyermek anyakönyvezése miatt 300 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonatot (vagy apasági nyilatkozat...stb.)

Mi már 8 éve vagyunk házasok és felhivtam a polg.hivatalt, hogy szeretnék kérni friss igazolást a házasságról. Erre teljesen hülyének néztek.
- Minek az magának amikor ugyis férjezett a neve is, T-né D. Fiona?

Szerintetek mitévő legyek? Mi van ha nem viszek a korházba friss házassági kivonatot?
Minek bizonyitsam be, hogy még mindig férjnél vagyok és ua. az apa?

Vagy ilyenkor elküldenek a korházból és lehet külön anyakönyveztetni? A korházi illetékes hivatal a felelős, vagy a lakohely szerinti?

Fiona
fiona

Fiona,
a kórházban nem kérnek semmit, csak a személyidet és a TAJ kártyádat.
Kitöltik a papírokat, elküldik a anyakönyvi hivatalba, ahova 8 nap után lehet menni kb (megmondják, h pontosan mikor) - Eötvös u.
Oda viszont kell mind2tök személyije és a 300 napnál nem régebbi házassági akvi kivonat (amit ingyenesen kiállítanak a házasságkötés szerinti akvi hivatalban, ha megmondod, h gyerek akvezéséhez kell).

pussz
Ann
annann

Kedves Lányok!

Elvesztettem Banczik doktor mobilszámát és rendelési idejét, ha valaki tudja közületek, megtenné, hogy megírja nekem e-mailben a kkriszta@profis.hu címre? Sürgős lenne!

Előre is nagyon köszönöm!

Krisztina
krisztina

Krisztina!

Ha nem kapnál választ a fenti kérdésedre, ma bent van Banczik doki a MÁV-ban, hívd a 4752600-t és kérd a nőgyógy. ambulanciát vagy a szülőszobát.

Amúgy nagyon sántít, eltörte a lábát szegény... és morcosKép

Szia,
Beja
beja

Kedves Beja!

Köszönöm szépen az infot!

Üdv: Krisztina
krisztina

Köszi Annann, igy már értem.
fiona

Sziasztok!

Semmi közöm a Mávhoz, csak mivel aktív babanetes vagyok, megakadt a szemem az RTL Híradóján, amikor ezt a topikot mutogatták és pont judit írásából emeltek ki részeket (az orvos neveket kitakarva). A hálapénzről volt szó.

Gondoltam érdekességként megírom. Kép

Üdv: Juca

[color=#476969:dc42bdeafd] Üdv: Juca
[/color:dc42bdeafd]
juca
Budapest XI. kerület

Sziasztok ,

Nekem is H. lett volna az orvosom, most 12 hetes vagyok és természetesen én is mást választottam.
Ismeritek Harsányi dokit ?
Jó lenne, ha tudnátok róla valamit írni nekem.
Köszi .
Névtelen

hát képzeljétek.. ma voltam a mávban a kelemennél, aki legnagyobb bánatomra és rökönyödésemre már nem vállalt el! (34 hetes vagyok, H. volt a dokim idáig, de én is ragaszkodom a mávhoz) szóval bemutatott dr Szabónak, akit szintén ajánlott dr H. maga helyett. nála 1 hétre kaptam időpontot. kissé aggódom.
Banczik antipatikus, de nagyon.(rossz élményem is van az éjszakai ügyeletével kapcs-ban: minek ébresztették fel, még 2cm se vagyok, jöjjek vissza reggel az orvosomhoz) Harsányiról csak rosszat(nagyon durva anyagias beszólásokat hallottam) Mészáros eb...ta egy barátnőm UH-ját. satsatsat
igy gyorsabb

HL az, anyagias, és már akkor is az volt, mikor HSZ még csak egy senki volt a MÁV-ban. És dettó indítgat.
Névtelen

"Próbáljátok" ki a Koós-Hutás Piroskát, szerintem nagyon jó fej, és másoktól is csak jót hallottam ról. (Egy barátnőm már 4 babát szült nála, és a 3 húga is már összesen hatot.)

Sok szerencsét!
Névtelen

Köszönöm Jucának a tájékoztatást.Ezek szerint mégsem elfogadott ...
Az adatok fillérre pontosak mert a doktor úr aszisztensnöje szivesen tájékoztat telefonon is bárkit!!
Már csak az érdekelne hogyha ez egy kifüggesztett nyilvános árlista -márpedig az- akkor a doktor úr számlát is kiállit erröl? (megfejelve még 25% ÁFÁ-val?)
judit

így gyorsabb,
Kisfalvi?

Virág
Virág

így gyorsabb,
én is 34-hetes vagyok, szintén HSZ-es, kb. 2 hete kerestem fel a szülésznőmet és ajánlott dokit a MÁV-ban, esetleg ez az út is járható.
De Szabó Györgyről jókat hallottam, szerintem bízhatsz benne! Barátnőm nála szült (HSZ helyett) és nagyon elégedett volt!
Mikor volt legutóbb uh-d, vagy vizsgálatod?

Zafi
zafi

Sziasztok!
A Dr. Szőcs Gyuláról érdeklődőknek:
6 hete szülem nála, a terhesgondozásra is végig hozzá jártam és remélem a köv. babámat is nála szülhetem majd. Az anyagiakról annyit, hogy az első vizsgálati díj valóban 12.000 Ft, a vizitdíj pedig 8.000, de az UH 7.000/alkalom és a CTG 2.000/alkalom, a szülésre pedig az van kiírva, hogy "Nagyműtét-Szülés: 70.000 - 100.000 Ft" Nekem speciel nagyon V.I.P szülésem volt, főleg hogy fogadtunk saját szülésznőt is, amit nagyon ajánlok mindenkinek. A figyelem végig rám irányult, mellettem álltak és a doki is nagyon profin végezte a dolgát, pont úgy ahogy elvártuk tőle. Utána mondta meg az árat, ami a mi esetünkben 90.000 Ft lett, spontán hüvelyi szülés, komplikáció és érzéstelenítés nélkül gátmetszéssel. Ha kéred a gátvédelmet abszolut segítenek megvalósítani a elképzelésedet, amíg a baba vagy te nem vagytok veszélyben ill. nem repedsz túlságosan, mert az sokkal nehezebben gyógyul mint a vágás. Nálunk nagy lett a baba ( 4150 g, 60 cm) és bár nem repedtem egyáltalán, a nagy buksija miatt mégis vágni kellett:-(( A vágást és a varrást is profin végezte, egy hét múlva már tudtam ülni rendesen és a varrást nem is éreztem. A vérzésem is 3-4 héten belül elmúlt, mert szülés után kitisztította a méhemet. Egyébként pénteken megyek a 6 hetes kontrollra hozzá, remélem ott is minden rendben lesz. Amúgy a doki minden alkalommal kézfogással fogad, emlékszik rád akkor is ha egy hónapja nem látott, nagyon humoros, minden kérdésedre válaszol és iszonyatosan megnyugtató a hangszíne :-)) Egyszóval annak ellenére, hogy valóban elég magasak az árai mindenkinek csak ajánlom, mert profin végzi a dolgát, ja és nem kell órákat várni a rendelésén,a kapott időpontban bemehetsz. Ha van még kérdésetek szeretettel várom!
Üdv,
Gaby
Gaby

Sziasztok! Én most járok itt először, és érdeklődni szeretnék, hogy tud-e valaki bármit Harsányi Leventéről? Akár jót, akár rosszat. Előre is köszi.
Bebi

A Harsányi Levente ismert média személyiség, akinek mostanság vicces "terhes-pocakos" óriásplakátjai jelentek meg ország szerte...Nem véletlenül a Harsányi Lehelt akartad kérdezni ? - márcsak a topikból gondolom... Róla fenntebb olvashatsz:-)) Tea
tea

Igen, sikeresen elírtam. :-) Olvastam fentebb, de csak annyit találtam, hogy hajt a pénzre. Én olyan tapasztalatokra lettem volna kiváncsi, hogy milyen mint orvos, és mint ember. Ha valaki tud róla ilyet légyszi írjon.
Bebi

sziasztok, "sürgősen" orvost keresek a mávban, juhéjj! úgy néz ki, terhes vagyok. minél ráhagyósabban szeretenék szülni, tudtok olyat ajánlani, aki partner ebben?
nem tudjátok, hány fizetős szoba van? nagyon szeretnék majd a papával benn lenni, mekkora szok az esély lenni rá? (mikor a lányomat szültem, ott mind foglalt volt :-( )
zsuzsa

Bebi, nekem oxigénhiányos lett a gyerek...
Névtelen

Bebi!

Szerintem olvasgass vissza az archívban. Elég sokat írtunk már róla. De ha nem sikerül megtalálni, vagy nincs időd megkeresni, akkor szívesen megosztom veled a tapasztalataimat.

Tüni
tüni

sziasztok!
virág: nem ismerem névről kisfalvit.. fiatal? idős? alacsony? magas? milyen?
Zafi: ..nincs szülésznőm.., de egyelőre megnézzük szombaton a szabót, hogy mit mond.(bár már volt egy nem túl szimpi beszólása.. igaz nem 4szemközt voltunk és a kollégák előtt el kell valószínűleg határolódnia HSZtől..-pedig úgy tudom Ő mindenkinek a szabót ajánlja!) amúgy meg zagyváltak vmit a korház hivatalos álláspontjáról is: hogy természetesen fogadnak szülésre minden HSZ-es kismamát, DE ügyeletes orvos vezeti le a szüléseket!... nem igazán értettem, hogy most akkor mi van?? és a szabó is azt hajtogatta, hogy nem fontos orvost választanom, járhatok továbbra is HSZ-hez és majd szülök akinél szülök.. hát én pont ezt akarom elkerülni!! ez olyan érthetetlen? vagy most szívjam meg jól mert, most kényszerültem váltani.. kicsit elment a kedvem a mávtól, de mivel összeségében nincs jobb, igy maradok és reménykedem hogy maximálisan elfognak látni..)
szóval UH-t utoljára HSZ csinált dec.18-án, valószinűleg szombaton azért csak megvizsgál a szabó, merthogy hétfőn a "vállalom-nem vállalom" doki mizéria miatt elmaradt minden..
válasszak szülésznőt? még lehet? kit? és mennyi? és hogyan? ...jaj help!
igy gyorsabb

Dr.Szabónak van magánrendelése? Hol, mikor?
Most jól vettem ki a szavaitokból: nem szivesen vállal új kismamákat?vagy csak az épp szülés elött állókat háritja ügyeletes orvoshoz?
"Igy gyorsabbnak " irom: szerintem szülésznöt egyáltalán nem késö választanod(Otilia,Hegedüs Saci nagyon kedvesek, de a többiekkel is, akivel találkoztam azok voltak) mégis nyugodtabb leszel ha már orvos terén bizonytalanságban vagy.Az összeget meg legkésöbb a szülés utáni napokban megtudod egy pillanat alatt a többi anyukától vagy itt ...
judit

Lányok, ti most melyik dr. Szabóról írtatok?! Van egy György, meg van egy Gergely. Úgy tudom. Melyiküket ajánlgatják a hsz-hez járt kismamáknak?
Köszi. Ja, akinek Sz.Gergelyről van valami információja, ne habozzon megosztani!!!
sadrien

Üdv Mindenkinek!

A segítségeteket kérem!
Első babámat a MÁV kórházban szültem, orvosom viszont már nincs ott. A kórházzal - minden ismert hiányossága ellenére is - elégedett voltam, és nem szeretnék máshová menni a második babámmal sem.
Egészségügyi okokból először is tervezett császárom volt, és egészen biztos, hogy ez a későbbiekben is így lesz.

Olyan dokit keresek, aki profi császár-téren. Oké, persze mindenki végzett már ilyen műtétet, de úgy tudom, van egy-két doki, aki nemcsak szülészorvos, hanem sebész is. (Még egyszer rég olvastam itt a fórumon, de sajnos fogalmam nincs, ki volt, és hogy hol keressem.)
Szóval, ha valaki tudna nekem tanácsot adni, kihez forduljak, nagyon megköszönném. Ha tudtok, telefonszámot is írjatok!

Nagyon köszönöm!

iancsa

Kép
Kép
iancsa

Szia Iancsa !

Én Banczik doktorhoz járok már lassan 5 éve, a kislányom is nála született (igaz nem császárral). Ő sebész is egyben. A telefonszáma: (30) 9218-425. (Bármikor lehet hívni) Készülj fel, hogy egészen egyedi természete van, de én meg voltam vele elégedve.

Üdv,
Kata
Kata

jó reggelt!

a HSz-eseknek a Szabó györgyöt ajánlja Hsz. neki tudtommal nincs magánrendelője, mi is szombaton az ambulanciára megyünk hozzá. biztosan mindenki nagyon szivesen vállal új kismamákat, szerintem csak azok a neccesek(mint jómagam is 34hét) akik már előrehaladotabb állapotban vannak. de mint irtam, közrejátszhatott az is, hogy nem 4szemközt tudtunk vele először beszélni, hanem másik 3 kollégája+nővérek füle hallatára.. (remélem Kép
a 2.gyerekemet szülöm,de nézzétek el a tájékozatlanságomat Kép szóval mi a menete a szülésznő választásnak? felhivom a szülőszobát, hogy ki van ott?? és elbeszélgetek velük, vagy név szerint jelentkezzem be mind1ikhez és utána döntsem el ki a jó? vagy kérdezzem a dokit, hogy ő kivel dolgozik szívesen? vagy hogy?? köszi Kép
igy gyorsabb

Kedves Krisztina, és Kata!

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, az adatokat feljegyeztem.
Utánaolvasok még a Babaneten, és remélem hamarosan be is jelentkezhetek!
Még nem vagyok terhes, de mostanában kezdünk próbálkozni kistesó-ügyben, és nagyon kellemetlenül érintett, hogy a dokimat ilyen körülmények között eltávolították a kórházból. (Mivel én tervezett császáros voltam-leszek, nem voltam, és nem is leszek kitéve olyan veszélyeknek, ami miatt a dokinak távoznia kellett, így tulajdonképpen szívesen maradnék nála, de a kórházhoz jobban ragaszkodom. Ezért kell sajna váltanom.)

Még egyszer köszönöm!

iancsa

Kép
Kép
iancsa

meséljetek lécci ezekről a dokikról! :-)
banczik, szabó, stb!
zsuzsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?