Új privát üzeneted érkezett!

Viktorka 11 hetes
Kép
Márki a barátnőjével
Kép
kismuki

Hello lányok!

Mi történt? Mindenki síelni ment? Remélem nncs semmi bajotok!!
Nekem a héten kezdődik a tanítás, sajna nagyon gyorsan eltelt ez a vizsga időszak Kép
Képzeljétek, Misi mostanában meg van buggyanva. Reggelinél és vacsinál ledobálja a földre a kenyeret, ha meg nem adom a kezébe, csak a szájába, akkor a földre köpi. Ma már annyira dühös lettem rá, hogy elzavartam az asztaltól Kép
Nálatok is próbálgatják a határokat a kölkök?

Annamari (Kismuki) nem kérdezted meg véletlenül a mamádat az ovival kapcsolatban (tudod amit beszéltünk a játszóházban)?

A képek amiket föltettetek nagyon jók, ha lesz egy kis időm, én is próbálok föltenni néhányat.

Sus
sus1

Szia Sus1!

K�szi a valaszt.
A Sugaarban 900 Ft/ora/gyerek, a buli pedig 2700 Ft/fo. Ebben van kis kaja, pia, torta, 2 ora foglalkozaas.

Sztem mindenki atment a masik topikba, ahogy az maar lenni szokott, ha 2 paarhuzamos topik fut. sajna.

Szia
Ilon
ilon

Sziasztok!

Sus: mi délben jártunk úgy, hogy nem engedte feltenni az előkét, meg nem akart beülni az etetőszékbe sem. Persze ráküzdöttem az előkét, erre olyan hisztériát levágott, hogy negyedórán keresztül üvöltött, rángatózott és verte magát a földhöz, aztán ötpercenként újra kezdte az üvöltést. Azt hittem felrobbanok...Semmit nem evett, úgyhogy végső megoldásként tápszert kapott és arra megnyugodott és elaludt. Jaj Nekünk!

Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!

Lányok: a dackorszak pont másfél éves kor körül kezdődik és anyu szerint kb.17 évig tart.... Kép Kitartás nekünk!!!

Sus: megkérdeztem csak mindig elfelejtem írni: azt mondta nála nincs most hely,de be kell jelentkezni valami központi helyen és onnan küldik zugóban mindenhová az Óvónőket(bácsikat),majd leírom a pontos címet ha megtudom.
puszi
A
kismuki

Sziasztok!

Dackorszak: az én 15 és fél hónaposom ma fél órán keresztül állt a hálószoba ajtajában és bőgött... szerintem ő sem tudja, miért... kár, hogy könnye nem volt:-) Aztán amikor látta, hogy nem érdekel, egy idő után abbahagyta, és angyali mosollyal felmászott mellém az ágyra. Szerintem ilyenkor kezdik és ki tudja, mikor hagyják abba:-) A néha nemevés nálunk is dívik, én ilyenkor egy idő után hagyom a fenébe, nem akar, ne egyen, aztán egy óra múlva megpróbálom újra, és ha már nagyon úgy érzem, hogy ennie kellene valamit, akkor nálunk is jön a BEBA2+. Jó sok:-))))

Persela

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

Sziasztok!
Rég voltam megint,de belemerültünk a házkeresésbe és úgy néz ki végre találtunk egyet amit valószínüleg meg is veszünk.Pusztaszemesen.
Tök örülök neki:D
Más:

Fiús anyukák:nektek mikor feljött végre a bőr a fütykösön akkor nektek is olyan volt mintha seb lenne ott,vagyis olyan mintha seb lejött volna már,szóval olyan piros.Végre Nimródnak az egyik fele feljött rendesen de olyan furi.Még a másik flet kell feltornázni és akkor nem kell orvoshoz vinnünk őt.

Nálunk is van ám hiszti,nem is akármilyen.Ha itthon vagyunk én bezavarom a szobáb a és onnan nem jöhet ki,csak ha teljesen abbahagyta a hisztit.M aéjjel is végigüvöltötte az egész éjszakát.
Evéssel én nem nagyon foglalkozom ,úgyis kér enni ha éhes lesz.Virslit általában elfogadja,vagy ha már végképp nem eszik kap gyümölcsöt.Meg mostanában rá van kattanva a kakóra,pedig milyen sokáig nem fogadta el a tejes dolgokat.Tápszert nem ő soha életében nem is kapott.

na ennyi,mert itt örjöng mellettem a rosszaságomKép
Sziasztok:Anita
Ja elfelejtettem írni,ha elköltözünk nem lesz sajna netünk,így csak úgy tudom veletek tartani a kapcsolatot ha adtok nekem postai címet és levelezünk/persze csak az aki akarjaKép /

Kép

Kép
anita23

Sziasztok Lányok!

Csak tudatom mindenkivel, hogy igaz, hogy péntekre vagyok kiírva, de a kisfiam még semmi jelét nem adja annak, hogy szeretne kibújniKép
Tényleg. Jut is nekem is eszembe. Akinek kisfia van, az amikor hazahozta a kórházból és ő kezdte fürdetni, tényleg igaz az, hogy a fütyin a bőrt nem szabad visszahúzni?

Puszi nektek

Timie

Kép
timie

Timie, semmiképp ne piszkáld a fütyijét az első időben!!!! Megoszlanak a vélemények, hogy fél éves kor körül, vagy csak a szobatisztaság idejétől kell huzogatni, de az első pár hónapban semmiképp!
Egyébként nyugi, akár még ma is szülhetsz, a gyerek nem szokott előre szólni Kép

Annamari, köszi, nagyon jó lenne, ha meg tudnád mondani azt a helyet, ahova lehet jelentkezni, vagy azt, hogy hol lehet ezt megtalálni (mármint az elérhetőséget).

Misinek jön a foga, szegénynek cafatokban lóg az ínye, és néhol még vérömlenyek is vannak rajta Kép Nálatok is van ilyen? Ti mit csináltok vele?
sus1

Sziasztok Lányok!
Nagyon eltűntem, a kétgyerekes barátnőm veszélyeztetett terhes és neki segítek.
Mától itthon vagyunk egy hétig, Viktor tüdőgyulladással szintén itthon, de semmi betegségtudat, még a hűtőfürdőt is élvezte.
Tegnap este 40,2 volt a láza, ma reggel reklamált, hogy oviba szeretne menni.
Most mindkét gyermekem alszik, hurrá.
Marcell nappal angyal, éjjel még felkel enni egyszer, van hogy kétszer. Sajnos a hozzátáplálás nem megy, mindig cicizni akar.
Nem erőltetem, majd lesz valami. Amikor erőltettem, két éjjel nem aludtunk a hasfájástól, szörnyű volt. egyébként félévesen 8800 gramm, úgyhogy nem fog éhezni:-)
Férjem fizikoterápiára, úszásra jár, szerencsére végül műteni nem kell a gerincét, de nagyon rossz, hogy alig látják a gyerekek apucit.
Sus, nekünk a tiszta aloé vera gél segített fogzáskor, kb fél percig az ujjamra tekert gézzel masszíroztam az ínyébe.
Azon mosolygok, hogy adom a jótanácsokat, pl hogyan aludjuk át az éjszakát, aztán meg a saját gyerekem hajnali 1 és 4kor felkelt szopizni :-)
A két testvér nagyon más természetű, de mindkettőt imádom.
Próbálok én is képet feltenni.
Pusz
tigris

Marcell félévesKép
tigris

Sziasztok!

Anita: gratula a házhoz,remélem sikeres lesz tényleg a vétel.Írj majd nyugodtan,aztán legfeljebb bemásoljuk ide,hogy ugyanúgy köztünk legyél. Kép
Nálunk sajna semmi változás fütyi ügyben.Nem tudom Viktornál hogy lesz majd,de sztem fél éves kora után tuti megpróbálgatom kicsit húzogatni neki.
Sus: ZPSZK-zuglói pedagógus szövetség ...valami... a Fráter György utcában van, a Hunyadi iskola mögött.
Fel kell raknom még egy képet a mosolygós kisfiamról.:
Kép

Annamari
kismuki

Na ne csináljátok már,hogy csütörtök óta senki sem ír!!!!!!
kismuki

Sziasztok!
Ma vasárnap van, és még nem szültem meg, de remélem mostmár csak lesz nemsokára valami.
Most röviden csak ennyi. Nagyon kihalóban van a fórumunkKép Hol vagytok lányok?

Timie

Kép
timie

Sziasztok!

Ma hétfő van és én írok. Képzeljétek péntek este megleptek engem egy szülinapi bulival!!! (Merthogy 30 éves lettem én...)
Kb. 30-an voltunk és nagyon - nagyon jó volt. Manócska is élvezte a sok-sok embert, nem is érdekelte, hogy hol vagyok. (Persze ő is kapott ajándékot a vendégektől, így nagy volt a boldogság.) Majd teszek fel képeket is, amint megkapom őket.
Timie: szurkolok neked!

Gabi

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!

Tegnap én sem tudtam belépni,lehet ezért nem írnak sokan.
Gabi: nagyon-nagyon boldog szülinapot neked.Biztos tök szuper volt...bár engem lepnének meg néha ilyennel.Várjuk a képeket.Remélem téged nem visel meg a 30. év,mint egyeseket.Pár ismerősöm olyan nagy hisztériát rendez,hogy már 30 éves lett...milyen szörnyű,pedig nem tök mindegy hány éves vagy ha jól érzed magad??? Kép

Timie: bármi van,írj,ha esetleg indulsz,még írj egy sort,vagy ha megszültél akkor a pároddal irass nekünk.Izgulunk nagyon!!!!

Puszi mindenkinek
(aki ír!!!!)
Annamari

Lau írt nekem,még kórházban van,mert napokig lázas volt és addig nem csináltak semmit,ahogy hazaért majd jelentkezik.
kismuki

Sziasztok!

Mi ez a kihaltság? Valami nincs rendben a fórummal, napokig nem is találtam ezt a topikot. Remélem nem akarják megszüntetni!!! Kép

Timie: Drukkolok, szerintem pár nap és kint lesz a baba Kép
Gabi: Boldog szülinapot!
Tigris, Annamari: Édesek a csöppek! Kép
Puszi mindenkinek!
Timi és Levi
Kép

KépKép
KépKép
sweetlady1

Sziasztok!

Hát sajnos holnap (szerdán) be kell feküdnöm,mert a mai terhesgondozáson 160/100 volt a vérnyomásom és két naponta 1 kilókat hízok. Azt mondta a doki, ha nem megy le akkor császár. Szóval én most egy jó pár napig nem írok, majd ha hazajöttünk akkor írok.
Puszi nektek és szorítsatok

Timie

Kép
timie

Sziasztok!

Timie: továbbra is szurkolunk nektek!
Annamari: Hát engem egyáltalán nem visel meg... Sőt! Van egy csodálatos gyerekem, egy fantasztikus férjem, szerető családom és mint pénteken kiderült sok-sok barátom. Jól esik az ilyesmi az ember lányának (asszonyának)!

Launak jobbulást!

Pussz: Gabi

Kép
Kép
almadi

Hali, a hét végén bekrepált a gépünk, ma csinálták meg Kép
Gabi, gratula!! Kép
Annamari, ha beszélsz Lauval puszilom, és szorítok neki!
Tigris, mi van veletek?
Timie, üzenj, ha megvan a babó!!

Pussz: sus
sus1

Sziasztok!

Nem csoda hogy senki nem ír.Nem értem mi a fenének kell még plussz két uzsokis topicot nyitni feleslegesenKép
Mi újság felétek?Jól van mindenki?
Anita

Kép

Kép
anita23

Hali,
Én sem értem, minek több Kép
De ha a "régiek",a mi kis társaságunk itt ír továbbra is, akkor talán nem lesz ekkora hallgatás.
Egyébként nincs kedvetek egy zárt topikot csinálni? Olyat, ahova már nem olvashat bele akárki, csak mi! No? Ha érdekelne, utána néznék, hogyan lehet megoldani (meg lehet, hallottam már ilyet).
Anita, megvettétek a házat? Kép
Sus
sus1

Sziasztok Lányok!

Először is ne haragudjatok: én vagyok a bűnös az egyik Uzsokis topic-ért: de mikor felléptem, híre hamva nem volt Uzsokinak, és ez jó pár napig így volt: üres sorok voltak. Gyanús is volt, de azért nyitottam topic-ot. :-)

Na, mindegy.

Van itt egy pár ismerős név! Sziasztok! Emlékeztek még rám? Almaditól kaptam egy légzésfigyelőt kölcsönbe annak idején. Egy gyönyörű kisányt szültem 2004 december 6-án.
Most tavaszra tervezzük a következő babaprojekt kezdetét. :-)

Időközben megpróbálkoztam a szülésznő szakkal, de abbahagytam. Orsi már 14 hónapos és nagyon okos, ügyes. Felteszek mindjárt egy képet.

Van valami infótok, hogy a fizetős szobák árai változtak-e? Illetve van bármi változás arrafelé?
És azt tudja valaki, hogy a pszichológusnőhöz ha szeretne menni valaki külön, azért fizetni kell?

Köszönöm szépen az infókat előre is, és most olvasgatlak titeket visszamenőleg!

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Szia Eszty!

Már azt hittem teljesen eltűntél. Tegyél föl képet a pici lányról! Olyan kíváncsi vagyok rá...
Pszichológusnőről én annyit tudok, hogy egy évre külföldre ment. Legalábbis az a lány (Szigeti Mariann), akihez mi jártunk hipnózisra, meg terhes tanfolyamra annak idején. Viszont tudok egy másikat, a Zuglói Családsegítő Központban van egy nagyon jó pszichológus, ráadásul teljesen ingyenes. Ha érdekel, megkérdezem a barátnőmtől a számát. (Õ jár hozzá.)

Kép
Kép
almadi

Egy hete indult el igazán, már megy mint a golyó: íme egy kép. :-)

Puszi, esztyKép

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Az előző hozzászólásom eltűnt, mint a kámfor.
Na midnegy!

Sziasztok Lányok!

Gabi: nagyon megköszönném a telefonszámot! Aranyos vagy!
ah, és láttam azt a tuti helyet, a Zeg-Zug-ba, a képeiden. Ez hol van pontosan? Orsinak biztosan nagyon tetszene! :-)
Bence óriási nagy legény lett!!! Ti nem terveztek második törpöt?

Igen, eléggé eltűntem, sok minden volt a picivel is, én is kicsit kikészültem, a családban is voltak egészségügyi problémák.

Próbálom feltenni amit előbb leszedett a rendszer valamiért.

Puszi mindenkinek és nagyon jó egészséget szép várandósságot, szülést és "babázást"! :-)

esztyKép

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

És még egy Orsi babáról ...Kép

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!
Eszter!
Üdv újra közöttünk.
Megvettük a házat.MOst nem írom le részletesen,majd nemsoká,ugyanis ennek örömére tök beteg lettemKép
Jó éjt
Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

Anita: Gratulálok a házhoz! Mikor költöztök?

Eszty: Holnap megkérdezem neked a telefonszámot.
Mi is tervezzük a babát, de sajna már fél éve próbálkozunk és még mindig semmi. Pedig már nagyon jó lenne ismét babázni.
Zeg-zug: http://zeg-zug.uw.hu/
Ezen a weblapon minden infót megtalálsz. Egyébként a Thököly - Hermina kereszteződéstől pár méterre van ez a hely (régen úttörőház volt azt hiszem).

Kép
Kép
almadi

Sziasztok!
Én is eltűntem egy időre, kellett egy kis szünet. Máté beteg volt, hasmenéses, görcsölős vírus, nulla étvágy, lefogyott kilenc kilóra... Kép Most már újra a régi virgonc, azóta egy hetet vidéken is voltunk a szüleimnél.

Eszty: üdv újra itt, nagyon szép lett a kislányod! Kép Hajrá a másodikhoz!

Gabi: boldog szülinapot utólag is, én is áprilisban töltöm ezt a szép számot, de nem esek kétségbe, kb. 22-nek érzem magam. Kép Klassz lehetett a meglepi-buli. Olyan szép Bencus a karácsonyi képen, büszke lehetsz rá! Kép

Sweetlady: Levi is gyönyörű! Kép

Anita: gratula a házhoz!Gyógyulj meg!

Sus: nem rossz ötlet a zárt topik, úgyis minden frissebb Uzsokis a másik topikban landolt, mi biztos uncsik vagyunk. Kép Hogy működne ez? Misiről nem kapunk képet sosem? Kép

Teszek fel kettőt az én rosszcsontomról, meg egyet a barátnőm kisfiáról, aki majdnem akkor született, mint Annamari Viktora, szerintem még majdhogynem hasonlítanak is egymásra! Kép

Ja, képzeljétek, Máténál annyira beindult a beszéd, hogy be nem áll a szája egész nap, szinte bármilyen szót kimond, néha 2-3 szavas mondatocskákat is összehoz, tök édi. Múltkor a boltban hátramentem még vmiért, erre közölte az apjával, hogy "nincs itt anya". Meg kell zabálni.

Na puszi mindenkinek: Krisz

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
tkrisz

Almadi, szerintem ne aggódj, ha jól emlékszem azért az elmúlt féléved nem volt zökkenő mentes (érzelmileg), lehet, hogy azt várja a babó, hogy megint csúcsformában legyél Kép

Krisz, Mátén szerencsére már nem látszik a betegség KépKépzeld, Misi még nem beszél, csak egy-két szót mond. Utánozni próbálja a mi beszédünket (néha egész sikeresen), de magától még nem mond szinte semmit Kép

Tényleg, van valaki közületek, aki tervezi, hogy bölcsibe vigye a manót? Mi tervezzük, és azon filózunk, melyik bölcsit válasszuk (szeptembertől vinnénk, és két bölcsi közül választhatunk).

Anita, gyógyulj meg gyorsan, mert kíváncsiak vagyunk a ház sztorira!! Kép

Megpróbálok föltenni Misiről képet, hátha sikerül.
Pussz: Sus

Ja, és utána járok a zárt topiknak.
sus1

Sziasztok Lányok!

Olyan jó újra itt veletek!

Gabi: a baba biztosan összejön. Nem volt könnyű időszakod, és picit helyre kell jönnöd belül, aztán biztosan összejön! :-) De nagyon örülök, hogy már ti is dolgoztok az ügyön. :-) A teliszámot előre is nagyon köszönöm!!!

Anita, majd írd a sztorit. Hogy-hogy vidékre mentek? Nem nagyon tudom az előzményeket.

Mindenkinek olyan szépek a csemetéi! Gyönyörű gyerekek.

Én gondolkodtam a bölcsin, de engem elutasítottak egyelőre, mert ha gyeden vagyok, a gyereket nem illeti meg a bölcsi, pár órára sem.
Szeptembertől én is beadnám pár órára, főleg a gyerektársaság miatt. Nagyon szereti a gyerekeket, mindenkivel játszani akar, de az ő korosztálya menekül. Biztosan csak egyedü vannak otthon anyukájukkal, és így nem szokták meg, hogy sok más ember is van, Orsi körül meg nagy a nyüzsgés, mégis nagyon hiányoznak neki a hasonló korú babák. Az a baj, hogy itt a környéken eléggé lepusztult bölcsik vannak (XVIII.ker.), és nem tudom, hogy nem ártok-e neki többet vele, ha beadom egy olyan helyre, ahol nem figyelnek rá. Elég sok rosszat hallani a bölcsikről is manapság: ott verik egymást a gyerekek, a dada meg nézi, és nem tesz semmit. Ez olyan ósdi módszer, hadd szokja csak a gyerek az ütéseket, vagy nem tudom.

Ha van valakinek bölcsis tapasztalata, írja, és nagyon köszönök mindent!

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Krisz!
Na, mintha összebeszéltünk volna :D Örülök, hogy meggyógyultatok!

Eszti!
De jó, hogy újra itt vagy Kép Nagyon édes Orsi!

Mi is dolgozunk a kistesón, ha nem jön össze nyárig, akkor valszeg Máté is megy bölcsibe, bár nagyon hezitálunk még, majd meglátjuk.
Igazából Manó legalább kéthetente egy napot gyerekek között van, így nem idegen neki a gyerekközösség.

Máténak egész nap be sem áll a szája, olyan hosszú mondatokat mond, hogy még mi is meglepődünk. Voltunk gyerekdokinál a héten és ők se győzték dicsérni (és persze nevetni) Kép

Ma kapott gyerekágyat, meglátjuk hogyan válik be! De nagyon édes, mert mondja, hogy ez Mátéjé, ez a kistesójé Kép

Teszek fel én is képet, aztán eldugulok!

Puszi
Judit

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép
csaju

Sziasztok!
Szóval nem nagy sztori igazából.Annyi volt hogy még gondolkodtunk a házon mikor felhívta a párom a tulajt,hogy akkor szeretnénk a házet,erre közölte,hogy jó,de van rá egy komoly érdeklődő aki már az OTP-vel jött megnézni a házikót.Úgyhogy végül is egy délután alatt kellett döntenünk.De a mienkKép
Orsi!
Azért költözünk vidékre mert ott nyugodtabb az élet,balcsi mellett van.É nagyon utálom pestet,szörnyű emberek vannak itt./Had ne soroljam,hogy a macskám hurokkal a nyakán jött haza,na meg ilyesmi/

Már nálunk is jöhet a tesó,vagyis jövőhéttőlKép Kíváncsi leszek,ugyanolyan hamar teherbe esek e mint NimróddalKép

Teszek fel képet ,ha engedi
Puszi:Anita
KépKép

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

El sem hiszem,hogy csak pár napig nem jártam itt,és mik vannak.
Anita: nagyon gratulálok! Jó lesz végre nektek egyedül,biztos hamar összejön a tesó is.
Eszty:nem hiszem el,hogy előkerültél,kb egy éve nem írtál.Nagyon nagylány lett Orsi... Végre akkor mostmár 2 kiscsaj van a topikban.
Erről jut eszembe: Bedi hol vagy???
Lau azóta nem írt,remélem minden rendben vele.
Csaju,Krisz:jó hogy előkerültetek ti is.
Lassan jó lenne egy újabb tali,amig ilyen idő van,addig maradjunk a játszóháznál.
Gabi: majdcsak összejön nemsokára,sztem is arra vár,hogy teljesen nyugodt legyél,aztán egyszer csak majd jönnek a hányingerek....

Nálunk minden oké,Viktorka megkapta a 3 hós oltást,egy hagnja sem volt szerencsére.Márk 4 napja szétvágta a cumiját így megoldódni látszik a "hogy szoktassuk le a cumiról" kérdés.Igaz az éjszaka elég hektikus,cumi nélkül nehezen alszik vissza,de az elalvások már alakulnak.A cumit nem dobtam ki,ott van az ágyában,de így már nem kell neki. Kép Már csak az éjszakai pelo van hátra,de azzal ráérek még a nyáron is,aztán már mehet is oviba novemberben.

Most megyek,mert már nem hagynak írni,puszi mindenkinek
Annamari
kismuki

Sziasztok!

Eszty: Jó, hogy itt vagy újra! Orsi Nagyon édes!Kép
Anita: Biztos jó lesz vidéken, főleg kertesházban. Szerintem gyerekkel az a tuti. De vannak ott ismerőseitek? Nem lesztek nagyon egyedül? Én is vidékről költöztem fel sok évvel ezelött Pestre, eleinte én is utáltam, de amikor ide kerültünk Zuglóba, nagyon megtetszett a hely. És szerencsére itt a környéken elég normálisak az emberek is. De érdekes, hogy arra úgy érzem nem tudnám magam rávenni, hogy Budapesten belül valahova máshová költözzünk.

Remélem a következö talira mi is el tudunk menni, annyira szeretnélek már személyesen is megismerni benneteket, mert még csak Bedivel, Bannamarival és Tigrissel találkoztam. Tényleg mi van velük, régen láttam öket itt az oldalon? Kép
Na most mennem kell.

Puszi
Timi

KépKép
KépKép
sweetlady1

Sziasztok Lányok!

Olyan jó olvasni, hogy zajlik a ti életetek is.
Eltűntem elég sok időre, mert sok bonyodalom volt, és géphez szinte csak munkára jutottam hozzá. Mostanra kezdett úgy alakulni a dolog, hogy újra szerettelek volna megkeresni titeket, talizni veletek, mert végre van időm, és a Törp is könnyen "szállítható" már, még ha messzire is kell mennünk.
Bocsánat, a billentyűzet néha kihagy, nem tudom, mi van vele, pedig szinte tök új.
Sajnos anyósékkal elég sok probléma volt az utóbbi hónapokban: após lábát többször felvágták, cukros, és fekélyes lett. Most tartunk a harmadik kórházi bentlétnél, és egy ujj amputációjánál egyelőre, de ez csak a kezdet. Nem érdekli őket, hogy itt van Orsi, nekünk kell pattanni, és még csak köszönet se jár érte. Én nem vittem el hozzájuk Orsit, amióta ilyen a lába, mert kosz van a lakásban, és a váladékozó lábával mászkál a padlószőnyegen, a nővér is a szobában lötykölgeti le a lábát. Szerintem ez veszélyes Orsinak. Azóta ő mindenkinek elmeséli, hogy eltiltom tőle a gyereket, és megerősítést kér mindenkitől, hogy a fekély nem fertőző betegség: holott nem erről van szó, hanem a csontig nyitott, kivágott darabokról, amik gennyeznek. Na, nem folytatom. Az utolsó húzása az volt, hogy finoman megüzente nekem, csak hogy tudjam, hogy a nagyszülőkek is van láthatási joga az unokák felé, így én nem tilthatom el a gyereket. Na, erre úgy begurultam, hogy egyből felmentem jogi fórumokra, és szörnyűbbnél szörnyűbb dolgokat láttam. Állítólag van, de főleg elvált szülők esetén. Bár voltak más példák is. Mindenesetre egy ügyvédpár azt írta nekem, hogy a nagyszülő nem bírálhatja felül a szülő gyerek érdekében tett döntését, ha ilyen okból nem akarja elvinni oda.
De komolyan, tiszta nevetséges: egy gyereket nem kötelez a törvény, hogy foglalkozon a szüleivel, de egy unokát a nagyszülő rángathat kénye-kedve szerint.
Persze úgysem megy el idáig, mert 2 Ft-ot sem ér neki Orsi, csak eszköz a mi rángatásunkhoz. Ha ott van, rá se hederít, sőt megsértőik, ha etetem a gyereket, hogy olyan ritkán vagyunk ott, miért nem vele foglalkozok. Nevetséges.
András aztán beszélt vele, mert mondtam neki, hogy ha az anyja ezt az ügyvéd sztorit nekem pengeti meg, akkor látott utoljára engem is és Orsit is.

Jaj, lenne egy kérdésem. Amikor eszetekbe jutott, hogy jöhet a második baba, akkor bennetek nem merültek fel aggályok, hogyan lesznek majd a dolgok? Hogy lehet egyformán szeretni két gyereket, akik különbözők? Hogy lehet nem kivételezni? Hogy lehet megosztani a figyelmet és gondoskodást? Olyan furcsa dolog ez nekem most.

Most megyek.

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

sziasztok!
Eszti!
Dehogynek,mióta szóba került a második baba,egyfolytában ezen jár az eszem.Főleg most,hogy még a szülés is macerás lesz,mert mindenképpen itt az uzsokiban szertnék szülni a Csapónál.De ez így húzós,most annál a változatnál maradtunk,hogy befekszem a szülés előtt.De ez még odébb van.Szóval még a baba előtt ilyenek is felmerülnek.
Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

Csajok! Ne sértődjetek meg azon, hogy a másik uzsokis topik is fellendült. Gondoljatok csak bele, teljesen más foglalkoztatja azokat, akik az első babájukat várják. Én pl. folyamatosan olvaslak Titeket is, de a témákhoz nem nagyon tudok hozzászólni, hiszen nincsenek ilyen irányú tapasztalataim, folyton megnem jöhetek a hülye kérdéseimmel, hogy ez hogy van meg az hogy van. Nekem egyébként már rengeted jó tanácsot adtatok és öröm gyönyörködni az apróságokban.

Kösz a megértést: Tündi

Kép
Kép
tündi76

Sziasztok Lányok!
Végre én is jelentkezem. Két hétig itthon volt Viktor tüdőgyulladással, és így egy percem sem volt leülni a gép elé. Utána Marcell szerzett be egy hörghurutot, talán ma van az első napunk, hogy kicsit aludni is tud/tudok. Annyira kimerült voltam már, hogy csütörtök este jöttem haza autóval a bevásárlásból és elaludtam a kormánynál, szerencsére az erdei úton jöttem és ráfutottam egy hóbuckára. Tudatosult bennem, hogy a saját egészségemmel is foglalkoznom kell,
mert én vagyok a "család motorja", és kezdenek lemerülni az elemeim. Szerencsére számíthatok a férjemre, szombaton is elvitt korcsolyázni és utána vacsizni, ideszervezte a szüleit bébiszittelni, mert már látta rajtam, hogy kipurcanok. Igazából az emészt fel rengeteg energiát, hogy a beteg gyerekekre fokozottan kell figyelni, ráadásul Viktor energiabombának tilos volt ugrálni, szaladgálni, hát ezt meg kellett oldanom folyamatos találékonysággal: legózás, rajzolás, mesélés, gyurmázás, festés és társai, már a tévé-ellenességemet is feladtam, és engedtem mesét nézni, hogy nyugton maradjon.
Minden nap egy órára ki kellett vinni "lassú sétára" :-)))) Kettő gyereket felöltöztetni, levetkőztetni stb.
Mindegy, humorral minden akadály legyőzhető.
Nagyon szépek a gyerekekről készült képek, már kíváncsi vagyok rátok élőben is.
Marcellkám sokat fejlődött, viharos gyorsasággal átkúszik a szobán, kilenc kiló, ennek köszönhetően még nem tud hátáról a hasára fordulni, mert az óriás popsit nem sikerül átlendíteni. Potenciális veszélyt jelent Viktor játékaira, így legalább elpakol a nagyfiú. Imádom Marcellt, egész más mint az önálló utakon járó Viktor, ő egy kis bújós gombóc.
Anita, gratulálok a házhoz!
Képzeljétek elkezdtem sportolni ismét, mert muszáj kicsit feldobni az immunrendszeremet, a felesleges kilókról nem is beszélek. Gyerekfektetés után indulok edzőterembe, ahol még csak bicikli, lépcsőzés és hasonlókat csinálok. A mi gyerekeink szerencsére korán fekszenek, Marcell hétkor, Vik nyolckor. Persze a betegség miatt Marcell állandóan kel éjjel, jajaj. És szinte még semmit nem eszik anyatejen kívül,pedig mindjárt hét hónapos. Nem erőltetem.
Na most rohanok, minden romokban hever.

Bölcsire is érvényes szerintem, ami nekem oviválasztásnál bejött: nem az infrastruktúra a lényeg, hanem a gondozónő/óvónő személye.
tigris

Sziasztok!

Csatlakozom az előttem szólóhoz!én is szívesen olvasgatom ezt a topikot,sok mindent megtudhatunk tőletek,jó látni a gyerkőcöket. Kép
Ugyanakkor nagyon jó,hogy értekezhetek olyanokkal is,akikkel szinte egyidőben várjuk a babáinkat.

üdv mindenkinek és jó babázást!Kép

Lufi
lufi

Sziasztok!

Anita: köszi, ez azért megnyugtató. Én olyan sokszor éreztem, hogy nem vagyok elég jó anya, és most a második baba ötletének felmerülése is annyi kételyt hozott elő bennem. De majd biztosan elrendeződnek ezek a dolgok is. Mi is 3an vagyunk testvérek, és anyuék szépen felneveltek minket. Úhygogy lehetséges! :-)

Töndi és Lufi: amikor én az első babámat vártam, csak egy Uzsokis topic volt, ott vol mindenki: új kismamák, új anyukák, és többgyerekesek is. Nagyon sok jó tanácsot kaptam én is. Mindenki nagyon segítőkész volt. Szerintem most is az mindenki! Nyugodtan kérdezzetek csak bármit, mi sem szültünk ám olyan rég. Bármi kérdésetek, aggályotok, bizonytalanságotok van! Nyugodtan!!!
Szerintem a többiek is így vélekednek, hiszen annak idején nekem ők voltak a támpontok, ők segítettek, mert pár hónappal előttem jártak. Kis pótanyukák voltak nekem! És most is sok jó dolgot tudnak mondani, ötleteket adni.
Az a lényeg, hogy érezzük, nem vagyunk egyedül a problémákkal. Akkor már sokkal könnyebb.

Sok puszi mindenkinek!!

Mikorra terveztek talit?

Pussz, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Képzeljétek, Marcell egy foggal gazdagodott egy nap alatt, és már látszik a másik alsó is!

Eszti, szerintem ugyanúgy lehet szeretni két gyereket, illetve én másképp szeretem őket, de mégis egyformán. Az egyiktől elérzékenyülök, a másikért rajongok.
Tegnap kilakkoztam a körmöm. viktor hazaérve az oviból:
"Anya, de ízléses a körmöd. Olyan mint a meggybefőtt." :-)
Most az ízléses a kedvenc szava, oviban is előadja, "olyan ízléses ez a terítés." :-)
tigris

Sziasztok!

Dóra: nagyon gratula az új foghoz!!! Szegény Orsikámnak most 3 fog jön egyszerre, abból kettő nagy fog! Olyan véraláfutásos az ínye! Úgy sajnálom. De szerencsére elég jól viseli, csak csapkod, mert zavarja nagyon.
Viktor szövege óriási! :-)
Én is remélem, hogy majd minden rendben lesz. Szerintem olyan nehéz megtalálni az egyensúlt, hogy a kicsit is ellássam, de a nagyobbal is foglalkozzak. De biztosan menni fog, hiszen mennie kell.

Almadi: Sikerült megszerezned a teliszámot?

Mindenkienk sok puszi!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!
eszty: Mi is mostanában gondolkodtunk el azon, hogy jó lenne lassan a következö baba, és én is pont ezen aggodalmaskodtam, hogy vajon mi lesz, ha nem tudom egyszerre mindkettöt ugyanúgy szeretni? Nem szeretném, ha így lenne, de mi van, ha így alakul? De szerintem ezt sem, mint sok mindent, nem lehet elöre látni Kép Majd lesz valahogy! Kép Sok családban van több gyerek és meg tudják oldani a szüleik, mi miért ne tudnánk, nem igaz?

Ehhez kapcsolódva szeretném kérni a többiek véleményét is: szerintetek mi az ideális korkülönbség? Mik az egyes korkülönbségek elönyei ill. hátrányai (már ha van ilyen Kép )

Dóri: Nagyon vigyázz magadra, ez a baleset biztos egy jel volt, figyelmeztetés, hogy kicsit pihenned kellene! A gyerekeknek jobbulást kívánok és Viktor édes lehetett, amikor a körmöd jellemezte Kép Nagyon irigyellek, hogy eljársz mozogni. A Te példádat követve ma én is elöszedtem a Bíró Ica kazettámat és a súlyzóimat és végigcsináltam. Holnap biztos meg sem tudok mozdulni, de sebaj, elhatároztam, hogy legalább heti 2* tornázok! Kép

Tündi és Lufi: Csatlakozom Eszty véleményéhez, nekem is sokat segítettek a lányok a terhesség alatt és után is, tölük merek kérdezni és általában kapok választ is rájuk. Szerintem tök jó, hogy olyanoktól kérdezhetek, akik már elöttem járnak pár hónappal, esetleg évvel és végigmentek mindazon, ami rám még csak most vár. És nagyon jó tanácsokat adnak. Szóval nyugodtan kérdezzetek és csatlakozzatok ehhez a csapathoz! És szép várandósságot kívánok Nektek!Kép

Puszi mindenkinek!

Timi

ui: Raktam fel egy csomó képet Levente albumába (Levente cseperedése képekben), ha érdekel valakit...Kép

KépKép
KépKép
sweetlady1

Sweetlady, ami a korkülönbséget illeti, az én fiaim között 2 év 8 hónap a különbség, nekem ez ideálisnak tűnik. Persze mindenki máshogy vélekedik erről.
A nagy már elég nagy ahhoz, hogy pl ha egyedül vagyok itthon, akkor megkérem, hogy építsen legóból rendőrséget, vagy megnéz egy kisvakondos mesét, amíg a kicsit megfürdetem-lefektetem. (A fürdetésben nem hajlandó közreműködni, szerinte unalmas :-)
Viszont mégis volt 5 hónapja, hogy megszokja a kistesót, mire oviba ment, szerintem nem jó, ha ovikezdés és kistesó születése egyszerre történik. Gyakran csinálunk kettesben is programot viktorral, hogy ne érezze azt, hogy nekem már csak a kicsi fontos.
A terhességem alatt végig ugyanúgy fociztam, rohangáltam vele, mint előtte, hogy ne utálja meg már a pocakban a tesóját :-)
Mi egyébként egy évvel Viktor után szerettünk volna kistestvért, de így jött össze, hogy végül 2 év 8 hónap lett belőle.
tigris

Timie-ről tudtok valamit?
szült már?
tigris

Sziasztok!

Tigris:Timie a másik uzsokis topicba megírta,hogy megszületett a kisfia Roland,császárral,5kg,és 60cm.
Azt írta majd később jelentkezik.

Niki
Vendég

Sziasztok Lányok!

Sweetlady: Húú, úgy megkönnyebbültem! Mármint nem azért mert nektek is vannak aggályaitok, hanem hogy akkor nem vagyok rossz anya és nő, mert ilyen egyáltalán felmerül. Én már az első babát és anyaságot is kicsit nehezen éltem meg, pedig akartuk Orsit már nagyon, mégis olyan nehéz volt, és olyan más. Mindenhol olyan rózsaszínben mutatják a dolgokat, meg "babázás"-ról beszélnek, holott azért ez kőkemény munka, szerintem, és óriási felelősség. Most, hogy 14 hónapos múlt, most kezdem élvezni a dolgot, és most tudok igazán kisemberként nézni Orsira. Eddig egy kis tehetetlen medvebocs volt nekem. Emiatt az érzés mitt is nagyon sokáig rosszul éreztem magam, hogy rossz anya vagyok. Mondjuk ezzel még most is kicsit így vagyok, és a második baba ötlete kicsit felerősítette megint a dolgokat.
A párom azt mondja, hogy szépen felneveljük majd mindkettőt, és nem kell félni, jó emberek lesznek belőlük, ha mi jól neveljük őket.
Járok gyógymasszázs tanfolyamra, és a múlt órán, tegnap, pont a mérgezésekről volt szó, többek között szipuzás és egyéb gyerekek körében divatos dologról, amiről én bevallom, nem sokat tudok. Én annyira megrémültem, hogy picit ez visszavet a babaprojektben. Mi van, ha nem tudom megvédeni a gyerekemet? Ez már nem az a világ, amiben mi felnőttünk! Ezt már nem ismerem. Pedig csak 30 éves vagyok, és mindig is Pesten éltem, mégis! Félelmetes.

De igyekezni fogok, hogy jól neveljem fel, mégha a neveltetése nem is csak rajtam múlik.

Tigris: hihetetlen, hogy így össze tudtad hozni. Pont erre gondoltam. Hogy mindig előre kell gondolkodni, hogy mindkettő babának jó legyen, mindkettőnek meglegyen a kis privát dolga anyával. Nem egyszerű!

A korkülönbség. Régen olvastam valamit a gyerekek IQ-járól, ami nagyban függött attól, mennyi volt a korkülönbség köztük. Ha jól rémlik, IQ szempontjából a 4 évet tartották ideálisnak, mert az anya szervezete regenerálódik, jobb a genetikai állomány állapota, és a két gyerek is partner tud lenni egymásnak, így húzzák egymást.
De ennek ellenére én nem szeretnék 4 évet várni. Ha minden jól megy, akkor 2-2,5 év lesz köztük.
A fő ok az, hogy nem szeretném megközelíteni a 35 évet, mert a kockázati tényezők erősen megnőnek, és azt sem szeretném, hogy elkezdek újra dolgozni, vagy vállalkozni, és utána szinte az elején, mikor már kezdene beindulni, megint kiesek 1-1,5 évre a dologból. Azért ez mégiscsak egy teljesen más életmód, és nagyon időigényes.

Bölcsi: bementem, hogy beirassam Orsit szeptembertől bölcsibe, még ha csak pár órára is. Hát nem lehet. Igaz, GYES mellett már jogosult Orsi a bölcsire, de csak akkor, ha visszamegyek dolgozni és hozok munkáltatói igazolást. De mivel én második babót szeretnék, ezért nem megyek vissza, és nem jogosult. Egyébként pedig, ha visszamennék, és fél év múlva itthonmaradnék a terhesség végére, attól a pilllanattól megint nem lenne jogosult és ki kéne vennem a bölcsiből. Tiszta őrület! Mondta a bölcsi vezetője, aki amúgy nagyon aranyos volt, hogy már így is 40%-kal meghaladják a létszámot, ami megengedett, és még így is el kell utasítania babákat, még ha dolgozik is az anyuka. Állandóan papolnak, hogy nincs gyerek Magyarországon, aztán tessék: nincs férőhely se bölcsiben, se oviban, se suliban. Jól bezártak mindent. De babakötvény az van! Akkor már inkább bölcsi lenne! Na, nem akarok politizálni.

A másik meglepő, amit tegnap hallottam, hogy meg akarják szüntetni a detoxikálókat: vagyis se a túllőtt fiatalokat, se a buliban alkoholmérgezést kapott fiatalokat, se senkit ilyen problémákkal nem fognak fogadni sehol. A sürgősségi már most elutasítja őket. Akkor a TB-ért amit fizetünk, nem lesz ilyen ellátás, és ezek haljanak csak meg az utcán? Nem tudom, hol élünk! Azt hiszik, ettől megszűnik az alkoholizmus és a drogfogyasztás?

Na, eleget hőbörögtem. A tegnap nekem ilyen nap volt: csupa rossz dolgokat hallottam, tapasztaltam.

Puszi nektek, és minden jót!!!!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Hali lányok,

Csak beugrottam, mert tönkre ment a gépem, és most vagyok máshol gép közelében.
remélem hamarosan megint jó lesz, akkor majd írok bővebben.
Taliban mi is benne lennénk!!

Pussz: Sus
sus1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?