2006.02.17 15:33
Szerző: boeszter
Sziasztok Lányok!
Sweetlady: Húú, úgy megkönnyebbültem! Mármint nem azért mert nektek is vannak aggályaitok, hanem hogy akkor nem vagyok rossz anya és nő, mert ilyen egyáltalán felmerül. Én már az első babát és anyaságot is kicsit nehezen éltem meg, pedig akartuk Orsit már nagyon, mégis olyan nehéz volt, és olyan más. Mindenhol olyan rózsaszínben mutatják a dolgokat, meg "babázás"-ról beszélnek, holott azért ez kőkemény munka, szerintem, és óriási felelősség. Most, hogy 14 hónapos múlt, most kezdem élvezni a dolgot, és most tudok igazán kisemberként nézni Orsira. Eddig egy kis tehetetlen medvebocs volt nekem. Emiatt az érzés mitt is nagyon sokáig rosszul éreztem magam, hogy rossz anya vagyok. Mondjuk ezzel még most is kicsit így vagyok, és a második baba ötlete kicsit felerősítette megint a dolgokat.
A párom azt mondja, hogy szépen felneveljük majd mindkettőt, és nem kell félni, jó emberek lesznek belőlük, ha mi jól neveljük őket.
Járok gyógymasszázs tanfolyamra, és a múlt órán, tegnap, pont a mérgezésekről volt szó, többek között szipuzás és egyéb gyerekek körében divatos dologról, amiről én bevallom, nem sokat tudok. Én annyira megrémültem, hogy picit ez visszavet a babaprojektben. Mi van, ha nem tudom megvédeni a gyerekemet? Ez már nem az a világ, amiben mi felnőttünk! Ezt már nem ismerem. Pedig csak 30 éves vagyok, és mindig is Pesten éltem, mégis! Félelmetes.
De igyekezni fogok, hogy jól neveljem fel, mégha a neveltetése nem is csak rajtam múlik.
Tigris: hihetetlen, hogy így össze tudtad hozni. Pont erre gondoltam. Hogy mindig előre kell gondolkodni, hogy mindkettő babának jó legyen, mindkettőnek meglegyen a kis privát dolga anyával. Nem egyszerű!
A korkülönbség. Régen olvastam valamit a gyerekek IQ-járól, ami nagyban függött attól, mennyi volt a korkülönbség köztük. Ha jól rémlik, IQ szempontjából a 4 évet tartották ideálisnak, mert az anya szervezete regenerálódik, jobb a genetikai állomány állapota, és a két gyerek is partner tud lenni egymásnak, így húzzák egymást.
De ennek ellenére én nem szeretnék 4 évet várni. Ha minden jól megy, akkor 2-2,5 év lesz köztük.
A fő ok az, hogy nem szeretném megközelíteni a 35 évet, mert a kockázati tényezők erősen megnőnek, és azt sem szeretném, hogy elkezdek újra dolgozni, vagy vállalkozni, és utána szinte az elején, mikor már kezdene beindulni, megint kiesek 1-1,5 évre a dologból. Azért ez mégiscsak egy teljesen más életmód, és nagyon időigényes.
Bölcsi: bementem, hogy beirassam Orsit szeptembertől bölcsibe, még ha csak pár órára is. Hát nem lehet. Igaz, GYES mellett már jogosult Orsi a bölcsire, de csak akkor, ha visszamegyek dolgozni és hozok munkáltatói igazolást. De mivel én második babót szeretnék, ezért nem megyek vissza, és nem jogosult. Egyébként pedig, ha visszamennék, és fél év múlva itthonmaradnék a terhesség végére, attól a pilllanattól megint nem lenne jogosult és ki kéne vennem a bölcsiből. Tiszta őrület! Mondta a bölcsi vezetője, aki amúgy nagyon aranyos volt, hogy már így is 40%-kal meghaladják a létszámot, ami megengedett, és még így is el kell utasítania babákat, még ha dolgozik is az anyuka. Állandóan papolnak, hogy nincs gyerek Magyarországon, aztán tessék: nincs férőhely se bölcsiben, se oviban, se suliban. Jól bezártak mindent. De babakötvény az van! Akkor már inkább bölcsi lenne! Na, nem akarok politizálni.
A másik meglepő, amit tegnap hallottam, hogy meg akarják szüntetni a detoxikálókat: vagyis se a túllőtt fiatalokat, se a buliban alkoholmérgezést kapott fiatalokat, se senkit ilyen problémákkal nem fognak fogadni sehol. A sürgősségi már most elutasítja őket. Akkor a TB-ért amit fizetünk, nem lesz ilyen ellátás, és ezek haljanak csak meg az utcán? Nem tudom, hol élünk! Azt hiszik, ettől megszűnik az alkoholizmus és a drogfogyasztás?
Na, eleget hőbörögtem. A tegnap nekem ilyen nap volt: csupa rossz dolgokat hallottam, tapasztaltam.
Puszi nektek, és minden jót!!!!
eszty
eszty, Orsi és DanóManó