Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Timili!
Jókat szórakozom a hozzászólásaidonKép Örülök, hogy még mindig a humorodnál vagyKép
Egyébként hányadikára is vagy kiírva? Bocs, ha már írtad, biztosan elkerülte a figyelmemet.

Léna!
Nem kaptam meg a mailedet. El tudnád küldeni megint?

Mackoo
mackooo

30. PiciMACI, 30.!!!!!

De 5 hónapos "korom" óta meg voltam győződve, mi (Picu és Én) már egy héttel korábban találkozni fogunk...Pedig akkor már jártunk anya-magzat tréningre komoly pénzekért. Akkor azt hittem, ez lezsírozott dolog, ő meg én megbeszéltük.
Ehhez képest már péntek óta "beszéljük" ezt a szülés/születés topic-ot és SEMMI.
Lehet h sikerült annyira "leválnunk" egymásról -ami a cél az a.-mag.kapcs.fejl.pr. végén- h már nem is hallgat rám????:-)))

Benyomtam most sürgetőnek egy jó fél-háromnegyed lityi tejszínes, boros baracklevest...hátha az megmozgat mindenütt lent...
(tudjátok milyen rossz német klaviatúrán eltalálni a magyar ü,ö,ó,ő,ú,ű,á,é-kat????)
timili

Most leugranék egy időre a netről, -hátha így megspórolok egy rugdalózó árát, de mivel jelenleg Ti vagytok az egyetlen érdekes kapcs. a világgal, később még jövök boldogítani...és jó okosakat mondani...:-)

Psz, psz
timili

Sziasztok

Pocaklakó Emma a helyén-pocakban.

Timili:aug.10-re vagyunk bekalibrálva.emmát sem érdekli a front,amit nem is bánok,mert talán elkerüljük a tumultust.A múltkori ctg-n mesélték,hogy az előző frontnál 38 gyerek született.Hát nem semmi.A lányom mostanság kevesebbet mozgolódik napközben,gondolom fáradt,kevés a hely.Éjjel azért jót hancúrozott és nagyon boldog voltam.A hasam továbra is olyan mint a szikla és egyre többet és tovább érzem a menstruációs fájásféleségeket,de egyébként semmi különös.Apuci teljes pánkiban van,hogy hogyan fogok kórházba kerülni,ha ő nem érne haza időben.Megnyugtattam,hogy megoldom a problémát,mentő,szomszéd,taxi,tejesember.Majd csak elvisz valaki.A családban mindenkinek kocsányon lógnak az idegei csak nekem nem.Életemben nem voltam még ilyen nyudodt.Lehet,hogy vihar előtti csendként kell értelmezni,de cseppet sem bánom,hogy nyuodt vagyok.Ráérek még izgulni.
A kapcsolatanalízist mi is csináljuk Emmával és legutóbb azt üzenet,hogy aug.7-n bújik ki.Addig van még egy kis idő.

Puszi mindenkinek
negro1

Ildikó!

Az alternatív lehetőségeket a vajúdásnál, mint ahogy azt a többiek is írták, kimeríti a labda és a hűtőszekrény átugrásával megközelíthető bordásfal. (Június 18-án még előtte állt.) Eme bordásfal az egyágyas szülőszobában található. A labda ennek fürdőszobájában, de ez átcipelhető a háromágyas szülőszobába is. A háromágyasban szükség esetén függöny választja el az ágyakat. Külön vajúdószoba nincs. Ha csúcsforgalom van, akkor néha a fenti CTG szoba is bekapcsolódik a munkába a vajúdó anyukák "tárolására".

Először szülőknél szinte 100% a gátmetszés. Többedszer szülőknél már meg lehet úszni nélküle, ha olyan a helyzet.

Szülés után anyukát "összerakják", és még két órai szülőszobai megfigyelés következik. Ez idő alatt a baba is veletek lehet. Mellre lehet tenni.

Te_aki_vagy!

K. doktor mindig Marikát ajánlja. De persze mással is hajlandó szülést vezetni.
Nem vagyok hivatott a szobafoglalást reklámozni, de azért mielőtt úgy döntötök, hogy tuti nem mentek fizetősbe, azért nézzetek be mondjuk a 26-osba, mérjétek fel a helyzetet, a WC-fürdő távolságát, és azt, hogy ott csak háromóránként hozzák ki a babákat, éjjel meg egyáltalán nem. Merthogy a baba-mamás szobába is lehet teltház. És akkor már késő meggondolni magatokat fizetős szoba ügyben. Viszont, ha foglaltok, akkor még mindig lehet azt mondani, hogy mégsem.
"Rendesen fogunk szülni, maradtunk ennél." Ez mit jelent?

Timi!

Mi a problémád az aneszteziológussal a negyedórán kívül? Három spinállal (két császár és egy bokaműtét) a hátam mögött (vagy mondhatnám, hogy a hátamban) én ha szükség lenne, akkor megint őt választanám. Nem maga a szúrás kivitelezése miatt, mert az azt hiszem mindhárom orvosnál egyforma volt, hanem, ahogy előtte, a műtét közben és utána bánt velem.

Szép napot mindenkinek!

Zita
pzita

Hehe... a lányom is a 26-os szobában volt...Kép

(Mi speciel rendeltünk fizetős szobát, de aztán a lányom mégsem vette igénybe, mert a szülés utáni két nap alig bírt támolyogni a gyengeségtől és a sok vérveszteségtől, még a zuhanyozóba is támogatni kellett, szóval neki éppenséggel jól jött, hogy nem volt vele a kisbaba is, nem tudta volna ellátni. Harmadnapra aztán rendbejött, de azt mondta, hogy erre az egy éjszakára már minek, különben is egy nagyon kedves szobatársa volt, akivel jól elvoltak. Volt egy másik is, de az nagyon idegesítette, mert mindenkire volt egy rossz szava aki épp nem volt a szobában, semmi nem volt jó neki.)
alice_cs

Timili!
Csak 30.-ára! Hát hol van az még?!Kép
Lehet, hogy Picu a pontosság híve.

Egyébként hogy' csináljátok ezt a kapcsolat analízist? Vagy ez túl bonyolult ahhoz, hogy csak úgy össze lehessen foglalni röviden?

A férjem is fölvette a kapcsolatot Borival és megdumálta vele az okt. 10-ét (27-re voltam kiírva), mivel már szeptemberben is elég nagy volt.
Aztán végül 11-e lett belőle. Igaz, 10-én indult be a dolog, mert akkor távozott a nyákdugó.

De azért én még mindig nem tudom, hogy ez valóban működőképes, vagy csak véletlenül jött így össze.

Mackoo
mackooo

Sziasztok!

Olvastam egy kérdést, hogy császár után mikor engedik haza az anyát és gyermekét, ha nincs gond. Hivatalosan az 5. napon. Pici fiam vasárnap látta meg a napvilágot (vagy inkább holdvilágot, mert még éjszaka volt), ez a nulladik nap és péntek az 5. nap, tehát akkor engedtek haza bennünket. Előttem szombat éjjel, éjfél előtt 5 perccel szült császárral egy nő, őt már csütörtökön hazaengedték, mert ugye neki a szombat volt a nulladik nap. Hiába szült csak alig 4 órával korábban, mint én. A csecsemős nővér szerint saját felelősségre hazajöhettem volna már csüt.-ön is, de az anyukám azzal vigasztalt, hogy így legalább még egy napot pihentem. Igaza volt. Itthon nem bírom megállni, hogy ne rohangásszak egész nap, hiába van segítség.
Az első császáromnál engem is Sorbán altatott. Igaz, hogy akkor nagyon gyorsan zajlottak az események, de nekem szimpatikus volt.
Nekem egyszer volt szerencsém, vagy inkább pechem egy 8 ágyasban tölteni egy éjszakát. Nem kívánom senkinek...
Üdv.:
Polka
polka3

Hicu!

Tudod, hogy benne van a leveled a Kismamában? Most olvastalak.

Üdv:

Zita
pzita

Ezzel a Sorbánnal nekem még csak ez a 15 perces beszélgetés volt a tapasztalat, tehát NEM TUDOM h mütét alatt hogyan viselkedik, de az volt a rövid bemutatkozás alatt az érzésem h nem vesz elég komolyan...villogtatja a szemeit és kész...attól már úgyis mindenki meg van 6ódva.
-Es-mondom-hogy megy ez a szúrás?
-Ah, egy fogorvosi fájdalomcsillapításhoz sem hasonlítható
- Hálo,lassabban. Mégis HOGY??? Hova, hánycenti, mivel, merre stb...
-3.,4. lumbális csigolya közé kb. 8 cm-re bőr alá.
- Most ugye azt hiszi, jól megfogott, de van fogalmam mit beszél...

/Most csak ennyit idéztem, mert nem nagyon tudom figyelni. Picu nem tudom h csuklik-e vagy épp a zsinórjával veszekszik a pocakban.../

Egyszóval az volt az érzésem: "majd én tudom mit csinálok, magának nem kell, nézze csak inkább milyen szép, csábító zöld szemem van...én vagyok itt a Schöfiben az ügyeletes sármőr" (OK: charmeur és nem sárm őr)

Negro, lehet h mégis csak Emma annyira elvarázsolta a gyermekemet h vele együtt akarja élete első szülinapi partiját rendezni a Schöfi újszülött osztályán??? Ezért RÁTOK várakozik?

Mackooooo, én pszichologussal csinálom/tam, most gyakoroljuk a szülést.

Több alkalommal voltam nála, már február óta...Elöször jól elolvastam a legujabb könyvét (Lelki köldökzsinór)és utána bejelentkeztem. Már 3 éve kezembe került az elsö kiskönyv, akkor döntöttem el: NEKEM EZ KELL.

A kb. 3/4 órás "szeánsz"okon megpróbáltunk nyugodt hangulatban egymásra hangolódni és "társalogni". Ez -szerintem- elég jól sikerült, majd az terminus előtti 2 hétben, spéci forgatókönyv szerinti szöveget kell közvetíteni a picinek.(EZ leginkább az egymásról való leválásról ill. a kapcsolat megváltozásáról, a szülésről, a kinti világról és arról szól h az elsö órákban mik történhetnek vele. Elsö levegővétel, erős fények, hangok, hideg stb)
Nem merem még semilyen irányban megítélni a dolgot, mert nagyon sok függ attól, milyen lesz a szülés. Inkább utána nyilatkoznék: megérte-e, avagy nem.
Most úgy gondolom, ártani semmiképp nem ártott, és ezt -szerintem- nem is fogom visszavonni, legyen bármi. De hogy valóban használt-e annyit amennyit rááldoztunk (idő+pénz)...
timili

Lányok, a 112cm-s pocakkörfogat mond nektek vmit???
Vág belőle vki vmit?? Mondjuk h milyen bébibálnának érzem magam?

Most néztem meg abban a gusztustalan kiskönyvben a legutóbbi vizit adatait...Őrület, hova növök még???!!!

Ki mondta, h az utsó hónapban már a babák nem nagyon nőnek??!!!

Negroorsi: a meleg napokon egyébként az én Picim is szenvedett a kánikulától és csak "ült egyhelyben". ill. állt, álldogált csak fejálllásban egész nap. Most egy kicsit aktivabb, de nem jelentősen. A legtöbbet kb. 3 hete mocogta.
timili

Timili,

ne izgasd magad, nekünk még van 1 hónap mégis 111-et írunk. Egyébként még van 3 napod, utána mennyire fogsz izgulni, ha még nem akar kibújni a kicsike?

Én ugyan nem jártam kapcs. analízisre, mégis meg tudtam beszélni a babócával, hogy hétfőről szombatra forduljon a külvilág felé, mert megyünk 4d-re és nem szeretném a tarkóját bámulni... (lehet, hogy a véletlen műve volt)

Mackoo,

én is írtam neked egy kissé hosszabb hangvételű levelet, azt megkaptad?

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Ytong, hát nem tudom, h 30. után mi lesz, de az én zsezsgő típusomnak ez a HALÁL. Még az a szerencse h ne kellett vesz.terh. miatt befeküdnöm...na abba tuti bezizilek...

Igazából az egyetlen bajom, hogy egyre jobban, és egyre rövidebb idő után kezd megfájdulni a jobb lábam kezdődő visszere...CSAK emiatt lógok itthon. Egyébként biztos vhol uton lennék, vagy moziban, de sajnos még ott sem tudom megfelelő szögben alátámasztani a lábam, meg néha megtornáztatni...
És ez az egyhelyben(l)evés kicsinál. Inkább szaladoznék már két szoptatás között bevásárolni, mert amiket a férj hazahoz az nem semmi...Vagy húzos a telefonszla, mert oly gondosan kell neki elmagyarázni, milyet hozzon és azt hol találja. (Istenem, eddig még csak 2X3X járt életében supermarketben..)

Nem tudom Te hogy csinálod, de egyébként kapcs. analizisnek nem csak az a lényege h te szólj a picidhez és az meghallgasson és azt tegye amit szeretnél, nálam a kommunikáció abszolút kölcsönös volt sőt mind a mai napig az...kérdez-válaszol. Oda-vissza. Nagyon meglepő dolgokat kérdez néha.
timili

Pzita
"Rendesen fogunk szülni...." Ez mit jelent?
Azt, hogy semmilyen alternatív szülésen nem gondolkodtunk. S most már azt is tudom, hogy ott
nincs rá lehetőség.
"nézzetek be mondjuk a 26-osba"
Jó, de mi van akkor ha a fizetősbe melléd kerül 1-2 nagyon antipatikus személy, akihez ötpercenként jönnek a kultúrálatlan látogatók? mi van ha számitasz a fizetősre, de nem lesz helyed?
mivan, ha a páromnak jobb lesz, hogy nincs mindig vele a lurkó?
Ezek olyan kérdések, amikre csak utólag, vagy sehogy nemlehet válaszolni. (sem objektíven dönteni)
Timili
"Mondjuk azt sem tudom mi szerint választottam volna" szerintem ebben érdemes az orvosra hagyatkozni.: ha profi a szülésznő az orvos dolgát is megkönnyiti. Vagy rosszul gondolom?

Front.:
azt mondják az okosok, hogy nem feltétlen a melegfront csalja elő a babát: ki mire érzékeny.
Én speckó jobban örülnék egy frontérzékenymentes
eljövetelnekKép
én_aki_vagyok

Alice, Ytong, Timili, PZita!

Köszi szépen a véleményeket a kórházról és a jótanácsokat! Mostmár legalább van fogalmam róla!
A l i c e!
Igazad van, hogy nem a kórház a lényeg, hanem az orvos, de engem eleve kiráz a hideg a kórházi környezettől, műszerektől stb és sajnos nem érzem magam biztonságba tőle, mint ahogy mások. Én úgy tudom az ilyen negatív érzés lassíthajta a szülést, főleg ezért érdekel, hogy mennyire leszek egy ágyhoz láncolva a vajúdás alatt és mennyire "rideg" a környezet. Az orvos meg ki tudja, hogy ott lesz-e vagy be tud-e jönni pont akkor! Ez szerintem szerencse kérdése is!Legalább is így hallottam! Köszi a tanácsokat még1X!

Van még egy-két k é r d é s e m, ha tudja valaki!

Epidurált lehet kérni éjszaka is? Mert úgy tudom van olyan kórház, ahol csak nappal lehet kérni vajúdás alatt! A Schöpfiben van sétáló epidurál?
Kiskönyvet mikortól adnak? Én még nem kaptam!
Szülésznőt mindig szokás "felfogadni" vagy csak ajánlott?

Köszi előre is! Bocs a sok kérdésért!
Sziasztok!
ildi76

Ildi,
epidurált lehet kérni előre, de az kb. 20ezer pénz. Ugyanis az anaszteziológus aki ezt érti, csak hetente 3szor van benn, ha ELŐRE kéred, akkor bejön akár éjszaka is erre, de mint írtam ez külön pénzbe kerül. (Ha olyan szerencsés vagy, hogy épp akkor szülsz, mikor benn van, azt nem tudom.)

Szokás szülésznőt felfogadni, általában a terhesség hatodik-hetedik hónapjában kerül rá a sor. Egy szülésznő havonta 4-5 "privát" szülést vállalhat (ez azt jelenti, hogy bár nem ő az ügyeletes, de ugrik mihelyst telefonálsz neki), az ára kb 30 ezer.

Kiskönyvet már kellett volna kapnod, sajnos azt nem tudom honnan tán védőnő? Ezt majd a gyakorló kismamik megmondják én csak egy asszisztáló nagymami vagyok.

(Ha az a legnagyobb parád, hogy elriaszt a kórházi környzet, akkor menj inkább a Szent Imrébe, ott direkt erre vannak felkészülve...) A Schöpl-Mérei ennek a parádnak nem tud eleget tenni, itt kórházi környzet van, az más kérdés, hogy a mind az orvosok, mind a szülésznők emberiek (szerintem).

Most még választhatsz, később már nem.
alice_cs

Ildi,

Epidurállal kapcsolatban, az aneszteziológust ugyanúgy fogadni kell, mint a szülésznőt. Egyébként járkálhatsz vajúdás alatt és van sétáló EDA a kórházban.

A kiskönyvhöz a nőgyógyászodnak kell adnia egy leletet, hogy terhes vagy és utána a kerületi védőnőnél kell jelentkezned aki adja a könyvet.

Nem feltétlenül kell szülnőt fogadni, de van akit megnyugtat, ha olyan emberrel van végig, akit már egy kicsit ismer. (ha fogadsz, akkor a 36.héttől ő csinálja hetente a CTG-t.)
Nálunk pl. amikor fogadtuk a szülnőt, megbeszéltünk egy találkát és ő nagyon sokmindent elmondott, hogy mire számítsunk a szülés alatt, mit fognak csinálni velem és mit a babával. Sajna a szülőszobát még nem tudtam megnézni, mert amikor ott voltunk pont szültek, de ha megint megyünk akkor már lehet, hogy sikerül.

Egyébként ha a kórházba jársz, akkor bárki szívesen megmutatja neked a szülőszobákat, a csecsemő osztályt és esetleg a szobákat. A fizetősek nem olyan vészesek, csak legyen hely.

Aki,

az biztos, hogy most még nem tudjátok, hogy mire lesz szüksége a kismamának, éppen ezért nem szabad elszalasztani a lehetőséget, mert ha ott vagytok és nincs foglalás, akkor már nem lesz választási lehetőség.

"mi van ha a fizetősbe melléd kerül"
mi van ha az 5 ágyasba kerül mellé 4 olyan vagy ha a 8 ágyasba 7 olyan? A fizetősbe sokkal kisebb rá az esély, és inkább egy-kettő, mint 4 vagy több? (egyébként "megválogatják" a 3.-on)

"Profi szülésznő"
lehet, hogy tévedek de szerintem ilyen szempontból teljesen mindegy (szerintem ott mindegyik profi, maximum egyik- másik goromba, nem a csecsemősökről beszélek), szerintem inkább az számít, hogy a doki kivel van "megállapodva", hogy egymást ajánlják, vagy kivel szeret együtt dokgozni.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Te_aki_vagy!

Arra tényleg nem biztosíték a fizetős szoba sem, hogy esetleg antipatikus szobatársa ne legyen az embernek. Kivéve, ha egyágyasba megy. Én mindhárom alkalommal abban voltam, nekem nagyon jó volt. Egyébként a fizetősben nincs kötelező jelleggel állandóan az anyukánál a baba. Ha úgy érzi, hogy pihenni akar, akkor nyugodtan beviheti a csecsemősökhöz.
"szerintem ebben érdemes az orvosra hagyatkozni.: ha profi a szülésznő az orvos dolgát is megkönnyiti. Vagy rosszul gondolom?" Szerintem kicsit rosszul gondolod. Ugyanis, hacsak nem éppen benn van az orvos, mikor elkezdődik a szülés, vagy valami extrém eset az anyuka, akihez rögvest be kell rohanni, ha megindul a szülése, akkor az orvost csak bizonyos paraméterek fennállta esetén hívják be. Ez akár sok-sok órát is jelenthet nélküle. Viszont a szülésznő már ekkor is ott van. Szóval inkább az anyukának és a szülésznőnek kell összhangban lenni, mint a dokinak és a szülésznőnek. Ezzel persze nem lebeszélni akarlak, arról akit a doki ajánl.

Ildikó!
Abban az esetben lehet éjszaka epidurált kérni, ha a két epidurált is szúró anesztes közül valamelyikkel előre megbeszéled, hogy neked ilyen igényeid vannak. Ha ezt nem teszed meg, akkor csak akkor, ha éppen valamelyikőjük az ügyeletes. Ha jól tudom sétáló EDA nincs.
Kiskönyvet a védőnő ad, mikor elvándorolsz hozzá azzal a papírral, amit a nőgyógyászod adott.
Szülésznőt nem szokás fogadni, de meg van rá a lehetőség.

Üdv:

Zita
pzita

Pont egyszerre írtunk.

A sétáló EDA-ra rákérdezek, mert úgy látom, hogy Judittal ellentétes az infóink.

Szép estét mindenkinek!

Zita
pzita

Egyébként bocsánat hogy megint szólok, tényleg nem akarok senkit megbántani, csak nekem már kezd az agyamra menni ez a sok "milyen szobatársaim lesznek", "milyen készségesek a nővérek" , "milyen alternatív lehetőségek vannak" stb kérdés. Aki ilyet akar, menjen magánklinikába, keresse meg a Telki magánkórház topicot, röpke félmillióért már olyan ellátásban részesül hogy még azt is megmondhatja, hoyg miylen színű legyen a placenta ami kigyün belőle.

Tessék tudomásul venni, hogy a S-M kórház a IX kerületben van, nagyon sok körzetileg odatartozó kisebbségi is ott szül, bár van fizetős szobájuk, de az, hogy helyet is kapnak benne igenis attól függ, hogy hány nő szül éppen, és tessék tudomásul venni azt is, hogy az egészségügy pillanatnyilag (jópár éve) a béka segge alatt van.

Ebbe a kórházba az jjjön szülni aki egészséges kisbabát akar és szülés utáni komplikációmentes gyerekágyat. Aki nem bírja ki azt a pár napot amíg ott van, keressen valami másik kórházat.

(Uff én szóltam...)
alice_cs

Én kéreztem a dokit, és ő azt mondta, hogy lehet vele sétálni, bár nem fogok ugrálni, meg rohangászni, de azért lehet.

J

KépKép
KépKép
ytong

Ildi,

Egyébként nem vagyok olyan biztos benne, hogy valaki olyan nagyon szívesen sétálgatna amikor már a nemtom hányad részén van túl a vajúdásnak... (ezt a többiek cáfolják vagy erősítsék)

Alice,

valahol nagyanis igazad van. Bár hozzáteszem, hogy a terhesség elején én is valahogy így gondolkodtam, de aztán ez is elmúlt az idő előrehaladtával és más lett a fontos.

J

KépKép
KépKép
ytong

Zita!
Mi a baj a 26os szobával? Én ott teleltem néhány napot.
hátránya: nem lehetett az ablakot kinyitni; az egyik szekrénynek (pont az enyém volt) nem volt kereke, mindig billegett.
előnye: 3 ágyas, így max 2 szobatárs lehet; mi kaptuk meg leghamarabb a babát és tőlünk vitték el utoljára!
A szobában levőknek (sima szülés után) nem volt gond a mosdóra kimenni, sőt még élveztük is a sétát.

Nekünk is sikerült felvenni a kapcsolatot a leányzóval, akit akkor még fiúnak hittünk. Az apja aznap utazott volna vidékre 2 napra. Megijedt a leányzó, hogy Apa nélkül marad, így inkább kibújt.

Jó éjt!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Ildi, most olvasom. Kiskönyvet a lakóhely szerinti védőnő ad. Hozzá kell elmenni. Még nincs könyved??? Akkor hova firkál a kedves dr? Miért nem mondta, hogy mit kell tenned?
Szóval ahol laksz (ahova viszitek a babát) ott keresd meg a körzeti védőnőt. Nem fontos, hogy ott van-e az állandó lakcímed.

Vajúdás: nálam a 3ágyas szülszobában szólt a sláger rádió. Ha nem volt forgalom, jót lehetett táncolni. :-))

Judit, amíg én nem kaptam meg az anyagot (infuzió), addig én szívesebben sétáltam, mint feküdtem az ágyon. Nekem nem kellett az EDA, a köv szülésnél is kihagyom. Kibírható dolog a szülés. szerintem.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Én is csak biztonság kedvéért biztosítom be magam az anesztessel, de ha akkor úgy fogom érezni akkor nem hívjuk be. Én is úgy gondolom, hogy ki fogom bírni, de majd meglátjuk.

J

KépKép
KépKép
ytong

Ed, tiéd volt az az ágy (a 26-os szobában) aminek a szekrénykéjének bilegett a lába??? (illetve hiányozott egy kereke????)

No akkor ugyanabban az ágyban feküdtél, mint a lányom! Kép
Hej, de kicsi a világ!
alice_cs

Alice, szerintem a legjobb ágy a szobában. :-))
A lányod nem panaszkodott az ágyra? Nekem csak az volt a bajom, hogy nehezen tudtam szoptatni, mert Kincső mindig leborult a gödörbe. Még nem volt meg a rutinom. Majd a másodiknál.
Ismerős a felirat?
Kép
Nem a névre gondolok, remélem nem lesz még egy B.K.!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Alice_cs
A véleményeddel csak az az egy baj van, hogy te (is) csak "látogatóba" mentél a kórházba.
Az hogy valaki "aggódik" hogy mi-milyen lesz nem feltétlen hiszti-finnyásság kérdése.
A fenti dolgok kibeszélése sokkal inkább az ottani esetleges és várható benyomásokra való rákészülés sem mint panasz.Ha hiszed ha nem mindenki ismeri az egészségügy helyzetét és nem azért nem mennek Telkibe mert messze van.

Na.
én_aki_vagyok

Van néhány képem a mi unokánkról, ott is látható ez a pöcsét, de csak mail-ben tudom elküldeni, képekhez tök béna vagyok bármelyik fórumon... az ágy kényelmességéről a lányom is mesélt, pedig akkor még nem is szült, csak befektették túlhordással.. ő ülve szoptatott, a lábtámasza az a kis vendégeknek fenntartott műanyag hokkedliféle volt, de azért valahogy ment a dolog..Kép

A Zindexen már elmeséltem, hogy bár tévé nem volt, de egyik este élőben élveztek végig egy szappanoperát. Történt pedig, hogy egy család épp az apára várt este, ki a feleségét látogatta szülés miánt, a nagy család meg odakünn a bejárat előtt várta, hogy az apa kijöjjön. Ezenközben a család két kiskorú (nagyon kiskorú) férfisarja összeszólalkoztt, nevezetesen Armandó kupánvágta Rómeót, és a család két pártra szakadt, ki Rómeót védte, ki Armandót. Nagy hangzavar lőn, mely addig tartott, míg a családfő meg nem érkezett (ki nem lépett a kórház ajtaján) s ő lett az igazságosztó. Midőn a hangzavarból kihámozta mis is a problema, így szólott a család legidősebb nőtagjához: "Márííí... te láttad mi történt?" "Igen láttam - válaszolá Márííí - Armandó kupánvágta Rómeót!" A családfő ezek után iszonyú haragra gerjedt, elővette Armandót: " Majd én megmutatom neked, hogy nem lehet a kissebbeket bántani!" - s szavait tett követte, jól elagyabugyálta Armandót...
Folyt köv - de erről már ti számoljatok be kismamik..Kép
alice_cs

Te aki vagy,
semmi baj, mindenki azt tesz amit akar, csak arra szerettem volna felhívni a figyemet, hogy fontossági sorrend is van a világon. Semmi setre sem kartamsenkit megbántani, csak már elegem van ebből a sok "jajnemkényeztet engem eléggé a doktorbácsi" nyavajgásból.
alice_cs

Ildi, Zita meg aki még EDAban van: én konkrétan rékérdeztem Sorbinál, a válasz: rendes szülésnél, u.n. luxusbeavatkozásnak számít és csak sétáló epidurált csinálnak. Ha a szabadidejébül megy 20 Ft, ha pont bent van: rám van bízva. S-M -ben 4 anesztes van abból asszem 2 tudja igény szerint (n)epidurálni magát, a másik 2 nem.

A szülészné szerint is sétálgatni fogok vajudás alatt.

Szülésznő szerintem is fontos ( ha nem fontosabb mint a doki?.)OK az elején én is azt hittem az a legfontosabb h bába és orvos jól megértsék egymást.Most úgy érzem, a bentlévő rokon után szinte a második legfontosabb h ÉN megértsem ill. "jól érezzem" magam vele, szimpi legyen. Már mondtam, kivetni való nincs Máriában, de mostmár TUDOM h egy fiatalabb, hozzám stílusban közelebb állót is találhattam volna, ha rendesen körbekutatom a témát elöre.
Nekem pl. Kósa dr. nagyon bejött stilusilag, ezért nagyon könnyedén azt feltételeztem, akit ö ajánl, az is ilyesmi...hát nem teljesen, de ez nem jelenti azt h adott esettben kevésbbé érti a a dolgát.
Szerintem ott egyébként mindegyik szülészné profi és tudja mit csinál. Kor és szimpátia különbözteti meg őket egymástól.

Alice-szal nem értek egyet a kérdésben h miért idegesked(ünk) ennyit az ellátáson, elhelyezésen, szobatárson...én pl. azért mert még soha nem töltöttem 2 óránál többet kh-ban és én is nagyon tartok/tam h fogom kibirni azt a 3-4 napot. Az más kérdés h akkor, ott helyben biztos nem ez lesz a legnagyobb gondom...és ha már túl leszek rajta, akkor sem...kicsit úgy gondolom olyan ez mint az érettségi...akár szülés, akár az ellátás...utólag már (jó esetben) bakfitty.
Én is foglaltam szobát, 1 v. 2 ágyasat és szóltam, szeretném ha megoldható lesz h férjecske is ott aludjon, (ami nekem jár abból ö se maradjon ki:-)))), mi már csak igyen vagyunk-még ha Alice ki is nevet)
Az viszont hótziher, h ha szülésinvázió lesz, letojnak mindent és oda raknak ahol hely van tehát ez nem szállodai rezerváció, ahol másnak nem adják ki a helyed...
timili

Timili,
én életemben csak akkor voltam kórházban mikor szültem (meg vagy 10 évvel később először egészségügyi, majd valódi abortusz miatt), és már akkor sem volt az egészségügy a pályája csúcsán, az ellátás ugyanez volt, csak éppen a betegekkel való bánásmód volt durvább én ketteske meg hármaska voltam még annak idején, és mégsem erre emlékszem vissza, mert nekem nem ez volt a fontos. (megjegyzendő, hogy tán amiatt nem volt bennem rossz emlék, mert én a kórházi személyzetet is embereknek tekintettem, és nem oylanoknak akiknek az a kötelessége, hogy engem kiszolgáljanak. S érdekes módon valahogy ők is udvariasak voltak velem - de ez mellékszál. maradjunk annál, hogy mikor gyün már az a baba, majd utána mesélj! Kép)
alice_cs

Sziasztok.
Ritkán tudok jönni sajna, de látom mindeki jól vanKép

Én egyáltalán nem értek egyet Alice-szel, mert igenis fontos, hogy rendes legyen velem a dokibácsi, és amit a csajok csinálnak az nem nyavajgás!!!

Velem kifejezetten szemét volt egy szülésznő, és a csecsemősök csak odab.szták a babát az ágyamra 24 órás fekvés alatt, hogy csináljak vele amit tudok... Hát ez nem tetszett!

Muszáj odamenni szülni, mert nem vagyunk olyan gazdagok, hogy Telkit kifizessük+még a saját dokimat is odavigyem.
Tehát nyugodtan nyűglődhetek, hogy megint olyan baromi szemetek lesznek egynehányan mint voltak...
Szerintem erre fel kell készülni.

A kisebbségi családokról ne is beszéljünk, én tuti most is fizetősbe megyek, mert nem vagyok HAJLANDÓ ilyen szappanoperákat végignézni.
Amikor bent voltam 2x jöttek ki rendőrök és kaptak el rablóbandát.

NYavajogjatok csak lányok, kérdezgessetek csak tőlem nyugodtan, ha ez valakit zavar, akkor szívesen válaszolok emilekre is...

Bocs, én is szóltam...

Szép álmokat mindenkinek..

Holnap megyek vérvételre, és az egyetlen koszos földszinti budiban kell elvégeznem a pisiátöntögetést a kémcsőbe.. Juhhé nagyon élvezem...
Azért körülnézek hátha gyártottak már tisztább wc-ket a felújított UH-s részlegnélKép

Puszi!
Emő+Csöpp

hicudzsi

Hicudzsi!
Az UH-nal a kerekesszekeseknek kialakitott WC tobbnyire eleg kulturalt, csak az ajto csukodik nehezen. Javaslom azt hasznald.
ska76

Ed! Alice!

Csatlakozom a 26/1-esek taborahoz. En alig ket es fel hete fekudtem abban az agyban Kép)))
(Nekem nagyon megfelelt az a szoba. Jo volt, hogy mi kaptuk meg eloszor a babat, de legalabb innen vittek el legutoljara. Raadasul tenyleg eleg messze volt a WC/mosdo, igy rogton mozgassal lehetett gyogyitani a sebet.)
ska76

Ed!

Semmi bajom a 26-ossal, csak az jutott eszembe, mint olyan szoba, ami nem fizetős, gyerekágyas, és nincs benne WC/mosdó.

Emő!

Veled értek egyet az előzetes tájékozódás ügyben, mert amíg az embernek van lehetősége választani (akár szoba, akár szülésznő, akár orvos, akár kórház ügyben) addig tegye meg. Ehhez viszont információra van szükség. Mert bizony nincs információs tábla a Schöpf-Mérei falán sem, sem fizetős szobákról, sem a szappanoperákról (Mert vannak szép számmal, ez még csak a light-osabb verzió volt és az utcán.)

Mire olvasod, godndolom, már rá kellett, hogy jöjjél, hogy a felújított UH-s részen, ugyan fel van újítva a WC is, de a papír, szappan, kéztölő vagy szárító már megint lemaradt a költségvetésből. Úgy két hónapja a 38. hét tájékán én is vártam az UH-ra. Két nagyobb csemetém velem. Természetesen a fiamnak eszébe jutott, hogy neki dolga lenne a WC-n. És bár ott volt a húgom is velünk, alig kétéves leánykámnak is elengedhetetlenül fontos volt, hogy bejöjjön. Hárman a kis helyiségben. Nagynehezen visszaeszkábáltam az ülőkét, amit valaki leszedett, fiamat fel a WC-re. Eközben a lányom a táskámból, aminek a szélébe volt a kiskönyv a leletekkel készítve, hogy gyorsan elő tudjam venni, kirántotta az összes leletem, le a földre. A tisztaság némi kivánnivalót hagyott maga után a földön. Káromkodni nem szoktam, így ez most is elmaradt, de a hangerő olyanra sikeredett, hogy magam is megbántam. De egyszerűen a helyzet és a WC helyzete kihozta belőlem. Bocsi, hogy ezzel fárasztottam, akit nem érdekel, de ha valaki több gyerekkel megy, akkor kerülhet ilyen helyzetbe.

Az EDA-s rossz infom miatt elnézést kérek, valószínűleg átsiklottam egy mondaton, mikor beszéltünk erről az anesztessel, ugyanis engem nem annyira a a vajúdás miatt érdekelt.

Szép napot mindenkinek!

Zita
pzita

Ska, Zita!
KöszönömKép
De sajna a kémcsövek még mindig az első wc-ben vannak... :SKép

hicudzsi

Ed!
Nagyon édes Kincső azon a képen amit beraktálKépKép
Gyönyörűséges baba!!

hicudzsi

Ed!

Semmi bajom a 26-ossal, csak az jutott eszembe, mint olyan szoba, ami nem fizetős, gyerekágyas, és nincs benne WC/mosdó.

Emő!

Veled értek egyet az előzetes tájékozódás ügyben, mert amíg az embernek van lehetősége választani (akár szoba, akár szülésznő, akár orvos, akár kórház ügyben) addig tegye meg. Ehhez viszont információra van szükség. Mert bizony nincs információs tábla a Schöpf-Mérei falán sem, sem fizetős szobákról, sem a szappanoperákról (Mert vannak szép számmal, ez még csak a light-osabb verzió volt és az utcán.)

Mire olvasod, godndolom, már rá kellett, hogy jöjjél, hogy a felújított UH-s részen, ugyan fel van újítva a WC is, de a papír, szappan, kéztölő vagy szárító már megint lemaradt a költségvetésből. Úgy két hónapja a 38. hét tájékán én is vártam az UH-ra. Két nagyobb csemetém velem. Természetesen a fiamnak eszébe jutott, hogy neki dolga lenne a WC-n. És bár ott volt a húgom is velünk, alig kétéves leánykámnak is elengedhetetlenül fontos volt, hogy bejöjjön. Hárman a kis helyiségben. Nagynehezen visszaeszkábáltam az ülőkét, amit valaki leszedett, fiamat fel a WC-re. Eközben a lányom a táskámból, aminek a szélébe volt a kiskönyv a leletekkel készítve, hogy gyorsan elő tudjam venni, kirántotta az összes leletem, le a földre. A tisztaság némi kivánnivalót hagyott maga után a földön. Káromkodni nem szoktam, így ez most is elmaradt, de a hangerő olyanra sikeredett, hogy magam is megbántam. De egyszerűen a helyzet és a WC helyzete kihozta belőlem. Bocsi, hogy ezzel fárasztottam, akit nem érdekel, de ha valaki több gyerekkel megy, akkor kerülhet ilyen helyzetbe.

Az EDA-s rossz infom miatt elnézést kérek, valószínűleg átsiklottam egy mondaton, mikor beszéltünk erről az anesztessel, ugyanis engem nem annyira a a vajúdás miatt érdekelt.

Szép napot mindenkinek!

Zita
pzita

Lányok elnézést, hogy kétszer ilyen hosszan, de azt hiszem, hogy ez a technikai csodák egyike. A lányom szopizása és pelenkázása alatt kettőződött meg az írásom, úgy hogy nem is voltam a gépnél.

Bocs.

Zita
pzita

Alice, sajna most úgy veszem észre, egy picit alul maradtál...
szerintem sem túl extra ma (amikor MINDEN pociujság ilyen-olyan ellátásról, alternatív lehetőségről, baba-barát Kh-ról és hiper szuper dolgokról ir)ezekről az adott KH-ban előre tájékozódni...elvégre ma már messze vagyunk a 70-es évektöl!

(Kedélyeket nem borzolván -már rátokkattanásom óta- hallgatok müncheni nöiklinika-látogatásom tapasztalatairól.OK, h még egy jó 15-20 évig ne is próbáljunk párhuzamot vonni, de érdeklődni lehet, nem?)

Lassan azonban túl sok byte-ot pazarolunk erre, nem gondoljátok?
Szerintem kérdezzen, akit vmi érdekel, aki meg tudja a választ, vagy van vmi hozzáadható infoja, szóljon hozzá...ennyi.

Hogy vagytok egyébként? Picurik nem fáznak? Miben parádézik ilyen időben egy pár napos, hetes ujszülött? Plüss rugi? Body-gatya outfit? Naprakész fotók?

Ki, hogy áll a gyümölcs eltevéssel?
Én most tettem el két nagy nektarint.........a pocakba.

Vadiúj illóolajmécsest kaptam szülszobára, lehet h bent is hagyom, hátha nem viszi senki haza, hanem valamelyik ujabb sivalkodó asszony jólétét fogja szolgálni...

Irtam már, h egy ismerősöm 2hete csüt. délben szült a MÁVban, egy erösen külföldre járó dokinőnél...és este 6-kor aznap már otthon volt a picivel? Azt mondta a dokiné: -Van magának két jó keze, lába, minek maradna...ha valami baj van úgyis jelentkezik.
A körzeti gyerekorvos másnap a telefonra, h már otthon vannak egész du. nem kapott levegőt...

Két napra voltunk náluk...mindenki virágzott...
A melletük lakó házaspár (csaj 32 éves) otthonában szült egy pár hónapja...

Van ilyen is.
Pedig a MÁV "betegszobái" tuti különbbek mint S-M-ben...
timili

Sziasztok!

Mackooo,ment mél.

Timili, mi úgyan már nem pár hetesek vagyunk, mert majd 4 hónapos a csemete, de ebben a rozzant időben bálunk is body+rugi a divatKép

Puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Üdv mindenkinek

Timili:hát lehet,hogy a nagy behangolódás segít a két csöppséget is egymásra hangolni.Emma nem nyilatkozik,hogy már esetleg fiuzna,de masszív oroszlánként úgysem kötné az orromra.Csak Apuci meg ne tudja.Már négy hónaposan mondta,hogy vigyázni kell Emmára,mert lány.Kérdeztem,hogy miért,egyébként nem kéne?Mire Apjuk:de,hogy a fiúk miatt!!!Erre én:úgyis te fogsz neki párt választani.Na meg is nyugodott rögtön. Kép

A kórházzal kapcsolatban csak annyi:nem egy luxushotel,az fix,de mondjuk az alapvető higiéniára azért jobban odafigyelhetnének.Egyébként tökéletes kórh. nincs,legalábbis nálunk.A dokimhoz foggal körömmel ragaszkodom és ez behatárolta a lehetőségeket.A Telki felmerült nálunk,de amint pontos összeget kaptam lekerült a kétseélyes listáról.! napot majdcsak kibírjuk.Foglaltattam szobát és most bőszen suttogom az imákat,hogy üres legyen mire bemegyünk.Ha nem,hát ez van.Engem leginkább az érdekel,hogy a babámat odadják,rendesen ellássák.Persze nekem is vannak igényeim.Majd nemsokára okosabb leszek és megosztom veletek a tapasztalatokat.Az még nagyon megnyugtat,hogy Jolika/szülésznőm/ fantasztikus teremtés.Ugyan annyira megbízom benne,mint a dokimban.Ma is megyünk ctg-re és már várom a találkozást vele.Jókat beszélgetünk.
Még annyit,hogy akinek nem felel meg a kórház kereshet másikat.Ezt nem kötöszködésből mondom,hanem mert legalább már idáig sikerült az egészségügynek eljutnia,hogy nem vagy röghöz kötve.

Pusz
negro1

Sziasztok,
Én éppen orvost és kórházat keresek, mert az én jelenlegi dokim egy vidéki kórházban szülész, oda meg nem mennék Pestről, mert messze van... úgyhogy keresgélek... a söfi nem nagyon volt a listán, de gondoltam benézek ide is... és lám hallottam vmit, ami érdekelne...
Timili ! Elárulnád, hogy ki az a dokinő, akinél a MÁVban a barátnőd szült ? ? ?
Előre is köszönöm a válaszod !
Mindenkinek üdv !
Rizi
rizi27

Timili alul maradtam, zagson!...Kép

Tudod éppen az a baj, hogy a sok Kismama stb ujság olyan idilli képet fest, hogy aztán mnden leendő szülő nő azt hiszi,hogy ez a normális kicsiny hazánkban - és utána jön a nagy csalódás, mikor a képükbe kapják a nagy magyar valóságot... jobb lenne kicsit reálisabban nézni a dolgokat, aki előre tisztában van ezekkel a dolgokkal, az nem csalódik utólag. És mindent összevetve végül is az a lényeg, hogy a szülés simán menjen, a baba egészségesen szülessen, a szülés után ne jöjjön létre semmiféle utólagos komplikáció sem az anyánál sem a babánál, a többi már megy magától... és ezeknek a követelményeknek nagyon is megfelel a S-M kórház.

Hicu,
a dokibácsik itt is kedvesek, nem erre akartam kihegyezni a dolgot. Sőt a szülésznők is kedvesek, még a rettegett Marika szülésznő is, a lányom nagyon nagyon hálás volt neki, tán a második mondata is az volt, hogy "végtelenül rendes volt a szülésznő"...
Aliz
alice_cs

Rizi, sajna a nevét nem tudom a külföldet járt dokinénak a MÁVból, de ha nem sürgős, valszinü egy, max. 2 héten belül megtudom. Majd közzé teszem.

Alice, ez igy van ahogy mondod, de pont ezért van ez az oldal,nem? Hogy megosszuk egymással a tapasztalatokat, hogy ne ott helyben a 8 ágyasban tudd meg h lehetett volna egyesbe is menni, h van ám 3 ágyas szülőszoba is ahol adott esetben átjárnak rajtad, h nincs külön vajúdó helység, sem alternativ, stb...

Negrorsi: Mennyi Telkiben az az annyi? Csak kiviből. Én 2 éve jártam ott körülnézni (nem sejtettük h IVF lesz belöle és ez Kósához köt majd)
És mikor kiderült h a Schöfinek van olyan aparátja amilyen Telkiben nincs és bizonyos esetekben a komoly perceken (Telki-> Schöfibe egy kanyar a péntek du.-i forg.ban nénósautóval) sok minden múlhat...hát innentöl számítom én a "szülői áldozathozatal"t. (meg júli 21-től h nem mehettem Pocibaba miatt Santana-koncertre.:-))

Tehát azt hiszem a fájásaim beindulásával egyidöben finnyáimra majd én is beveszem a lesz...om-tablettát és türelmesen várom majd h rámomoljon a fal a KH-ban..
timili

Timili, már írtam: a Telkiben a szülés kb fél mila. (Van egyébként telkis topic is... onnan tudom.)
alice_cs

RIzi: Koos-Hutas dr.nö vagy vmi ilyesmi.
Ugorj a MÁVba és kérdezz utána...
timili

Ahogy emlékszem 2 év távlatából, egy masszív normál szülési tartózkodás (3-4-5 nap?) akkor is így jött ki...még jó h nem emeltek:-)))
timili

Most láttam a Telkis topicban h mintha már magyarul is megjelent volna a "bibliám": Ingeborg Stadelmann: A bába válaszol cimmel.
Nagyon azt hiszem ez az amire én esküszöm...de hogy hol kapni, valóban van-e, azt nem tudom.

Ha vki még esetleg a terhesség elején van-NAAAAGYON ajánlom.
Terhesség közepén, sőt gyerekágy alatt is...de az elejétöl olvasva nagyon megkönnyíti a mindennapokat és egészen az elválasztásig elkisér...SZerintem SUUUUPER!!!! (a német), h magyarul milyen, majd utána nézek...
timili

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?