Új privát üzeneted érkezett!

Márti: azért ez biztató ;)
Vendég

Márti - pontosan sajnos nem tudom, én még nem voltam ilyenen, csak tudom hogy van. Azt hiszem 3/4 órás. Csecsemősök vagy gyerekorvos szokott előadni. Utána szülőszoba látogatás. Szerintem hívd fel a szülészetet, ott tudják pontosan. Azért van kétféle, mert egyik a régi MÁV-os (havi egy alkalom) hagyomány, a másik meg a Szablocs Kórházas (heti).
Így megmaradt mindkettő :)
18-án szerintem én is elmegyek, mert akkor már nem dolgozom. És utána úgyis ott lesz a kismamatorna a kórházban :)[/b]

dytke

dytke!

Nem 11-én van most? Az a hónap 2. szerdája! Én a múlt havin voltam, szerintem most kihagyom, főleg, ha sikerül most szerdán bemennem! Most elsősorban szülésznő-nézőbe megyek, már van 3 jelöltem is, csak Ők még nem tudják! :lol: Mindegy, azt én is tudom, hogy 13h-ra kell menni, majd időben indulok és érdeklődöm a portán, bár lehet, tényleg érdemes felhívni őket! Te melyik számon szoktad? Nekem van egy, csak nem tudom, mennyire érintette a nagy eü. reform!
Ja, és a kismamatornát még mindig Forgács Kati tartja? Az első 2 terhességem alatt jártam hetente 2x hozzá, szuper volt, de most már luxus lenne 3 gyerek mellett, úgyhogy marad a hangja! Ugyanis kazettán megvan a kismamatornája! :lol: Bár biztos nem emlékszik rám, puszilom! Nagyon szerettem a tornáit!

Susy!

Te kis huncut! :lol: Nagyon figyelsz! Na jó, szerencsére van pár lány névnap decemberben! :lol: :lol: :lol:

Márti
borossné becz márta

Márti - 18-án a kora délutánira gondoltam, hogy megyek. A havin az ez előttin voltunk, jó volt. Most a legutóbbin azért nem voltunk, mert egyrészt Apa nem ért haza, másrészt ugyanaz volt, mint az előző. De júliusban elmegyünk még egyszer a szülőszobalátogatás miatt :) Bár lehet elég lesz ez a kora délutáni is, csak oda apa nem tud jönni.
Igen, Kati tartja a hétfői tornát, Keresztes Ági pedig a szerdait. Egyelőre én szerdánként járok, de 16-ától már hétfőn is tudok menni, mert akkor már nem fogok dolgozni :) Most még csak heti egyszer engednek el. Szerintem emlékezni fog rád Kati, hihetetlen mindkettőjük memóriája :) Átadom az üdvözletedet majd neki.
Egyébként én is nagyon szeretek járni, nagyon jó. Ha valamiért ki kellett hagyjak egy hetet, nagyon hiányzott.

Ez a kórház száma: 475-2600, vagy 475-2565, 1704 mellék. A szülőszoba közvetlen száma: 475-2664

dytke

dytke!

Köszi! Az 1. szám van meg nekem is! Azt hívjam, ugye? Azért a szülőszobát csak nem kell? :lol:

Márti
borossné becz márta

igen, ott kérheted a melléket. a második szám egy automata.

dytke

Panndi, Iroko, drukkolok nektek, hadd jöjjön az utánpótlás! :)

Susy
, ha csak szoptatsz, nyugodtan várhatsz még a gyümölccsel, a tejpéppel meg pláne. Villő mivel kap tápszert is, elkezdte 4 hónaposan a gyümölcsöket kóstolni, de pl az almát nagyon nem szereti. Az édesebbeket eszi, de ezzel nem sikerült kiváltanom étkezést, mert inkább csak étvágyat csinál a gyümölcs. Én tejpépet Benével is eleinte csak receptre felírtat adtam, ami hipoallergén.

mtunde

Susy, szerintem még nem kell hozzátáplálnod Kristófnak, amilyen szépen gyarapszik, tuti nem éhezik, más meg nem indokolná ilyen korán. Legfeljebb, ha a védőnőtök még egy régebbi könyvből tanult!
A baba fél éves koráig remekül fedez minden szükségletet az anyatej! A tejpépes ötlet különösen horrorisztikusan hangzik, nagyjából 8 hónapos kor előtt, ha anyatejes a baba, akkor semmiféle tejterméket nem szabad adni! Nincs is rá szüksége, tehát felesleges is. Majd fél éves kora körül lehet elkezdeni a gyümölcsöket, aztán a zöldségeket, és majd utána a husit, és a tejtermékeket, de nem a tejet, azzal 1 éves koráig jobb várni. Van, ahol azt olvastam, hogy csak 3 évesen igyon 'rendes' tejet a gyerek, 1-3 között max babatejet. Nekem eleve fentartásaim vannak a tejpépekkel kapcsolatban, még nem tudom, adnék-e Samunak, nekem túl mesterségesnek tűnnek, de ha mégis, azt akkor is csak 8 hónapos kora után, ha már találkozott állati fehérjékkel. Méghogy 3,5 hónaposan! Bocs, hogy ennyire hosszasan taglaltam ezt témát, de azért, mert a mi időnkben már 6hetes babának adtak gyümölcsöt meg tehéntejet, esetleg babapiskótát, attól még nem az a jó!
Mi kb 1,5 hete adunk Samunak egy kis almát, először csak két-három kanállal kóstolni, de most annyira belelkesedett, hogy majdnem egy egész almát megeszik. Szerintem mostmár megérett rá, ezek szerint, ráadásul mivel eleve nagyobb súllyal született, azt gondolom, egy picit talán előbb lehet szüksége a szervezetének kiegészítésre. De azért nem kapkodunk, még nem akarom lecsökkenteni a szopizást. Szerintem ti se siessétek el!
danann

Igen, igen, hajrá Iroko, hajrá Panndi! :D
Iroko, szerintem is túl sok az egybeesés, remélem, tényleg jelent valamit, méghozzá hogy az ikrek úton vannak!!!
danann

Susy!

Hallgass Líviára! Tény, hogy az én 1. (erősen nyúgdíjas korú )védőnőm, amikor Csabi 3 hónapos lett, ideadta a cukros! borsófőzelék receptjét, de az ilyet nem szabad komolyan venni! Sem azt, amivel szeretnek riogatni, hogy majd válogatós lesz a gyerkőc, mert nem ismerkedik "idejében" az ízekkel! Az én 3 gyerekem között van nagyon válogatós, közepesen válogatós és mindenevő is, és mindannyian u.abban a sorrendben és 6 hónaposan kezdtek el mást is enni! Ha a témába jobban bele akarsz merülni, nagyon ajánlom Neked a Kismama babakonyhája című könyvet, illetve, ha van Kismama naptárad (minden év januárjában ajándék az újsághoz), annak a hátulján van egy frappáns kis táblázat, hogy mikor mit tanácsos bevezetni a baba étrendjébe! Én mindig ez alapján etettem a gyerekeket, nálunk az allergiahajlam miatt nagyon fontos volt ezekre figyelni! Tejpép helyett és kizárólag 6 hónapos kor után a Holle gabonapépeket ajánlom, van köztük gluténmentes is és bio az egész, nincsenek benne mesterséges adalékanyagok! Ez pl. anyatejjel keverve tök jó vacsira, ha már féléves kora után érezhetően nem elég neki a szopi, de később a gyümölcsöket, főzelékeket is sűrítheted vele! Ha pedig megnézed a simán, boltban kapható tejpépek összetételét (és a márkásabbakról beszélek!), hidd el, elborzadsz! Van olyan, amibe még mézet is tesznek a cukron kívűl, pedig a mézet nem is szabad 1-.5 éves kor előtt babának adni! És az a rém sok mesterséges adalékanyag! A hideg kiráz tőle! Szóval, szerintem most NE hallgass a védőnőre!

Márti
borossné becz márta

Danann Mtunde
A védőnőm is receptre felírtat gondolt, mert mondta, hogy menjünk le a receptért a doktornőhöz.
Amúgy kiváncsiságból adtam neki gyümölcs desszertet Hippeset, de nagyon fura pofát vágott tőle. Nincs is elképzelésem, hogy majd egyszer hogyan fogunk átállni más kajcsira. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Át fogtok :) Zsófi kóstolt almát három és fél hónaposan, nem ízlett neki, hagytuk is :) Aztán olyan öt hónaposan eszegetett már mást is, és fura módon akkor már ízlett neki :) Most meg eddig mindent megevett, amit adtam neki :lol: Én sem tudtam elképzelni, hogy lesz ez az egész, de adta magát a dolog :)
Vendég

Susy, receptes is felesleges! Amúgy ez az a védőnő, aki azt mondta, hogy sokat eszik Kristőf, szopjon kevesebbet? Mert akkor nem is vagyok meglepve... Egyébként az első kanál almalénél Samu is olyan arcot vágott, mintha nem is tudom milyen rettenetes lett volna, de ma eltűnt benne gond nélkül kb egy egész alma. És akkor vágott pofákat, ha nem adtam elég gyorsan :lol: Szóval Kristóf is biztos megszokná hamar, de minek? Nekem ez a könyv van meg, szerintem ez is nagyon jó.
danann

Sziasztok!

Susy, a receptes tejpéppel is várnék még. Bene idején még volt recept nélkül a Sinlac, az is jó volt belekeverve gyümöcsbe később, kicsit dobott a kalórián, az sem látott tehéntejet, rízs és szentjánoskenyérmagból van. De most már csak allergiásoknak írják fel, vagy ha olyan a doki. A Helle gabonákat Bene is nagyon szerette! Az mehetett a főzelékekbe is, a Sinlac elég édeskés.
A tejpépek gyakorlatilag olyanok, mint a tápszerek, van bennük mindenféle dolog, és azok még ízesítve is vannak.

mtunde

Sziasztok!

Húha! Nem jövök napközben és csak nézek, hogy mennyi minden történt.
Mindenkinek nagy drukk aki a szülőszobán van! (bár lehet már lekéstem). Remélem minden simán ment és minél előbb kapunk híreket felőletek. (nem úgy mint Ti felőlem. :oops: :oops: :oops: )

Drukkolok azoknak is akik szülés előtt vannak és várják a nagy napot!

Iroko!
Nagyon-nagyon szorítok, hogy összejöjjön! Azt tudod, hogy az LH teszt kimutatja 3-4 nappal korábban a terhességet??? Nekem 4 nappal előbb jelezte Míra jelenlétét mint a terhességi teszt. :D

Panndi!
A szoptatás nálam is tökéletes fogamzásgátlónak bizonyult, hiába próbálkoztunk mi is a 6 hetes kontroll óta. 14 hónapig nem menstruáltam szülés után. Kitartást, legalább a szervezeted tökéletesen fel tud készülni egy új élet fogadására.
(a 6 hetes kontroll után mi is próbálkozni fogunk :) )

Susy!
A védőnőd ismét bizonyította milyen "tökéletes" szakember...

Márti!
Nekem is az volt az első gondolatom, hogy visszaszámolok, de tiszteletben tartom a "titkolózásodat".

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Lányok!

Csipőszűrést kell még végeztetni a babának, vagy elég amit a kórházban csináltak az utolsó napon?

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Rózsaág, minket elküldött a dokink, és az ortopédián még egy kontrollra is visszahívtak, pedig nem volt semmi. Volt a kórház, aztán 6hetesen, ls 4 hónaposan kellett volna megint, de mi egy hónapot csúsztunk, mert mire kaptunk időpontot... Lehet, a ti dokitok nem küld el, ki tudja...
danann

Danann
Már csak mosolygok, igen az a védő nő volt. Nem tudom miért érzem azt ki a soraidból, hogy felhúztad magad. :roll: :oops:
Én sem hajlottam nagyon erre a tejpép bigyóra, de ha már többen írjátok... maradunk a tejcsinél.
Viszont! Ma délután ettem banánt, és kristóf tátott szájjal bámult rám, törtem egy darabot és oda tartottam a szájacskájához, olyan aranyosan nyalogatta a nyelvével, jót mosolyogtam rajta. :)
Úgy tűnik ez ízlik neki. Mi van ha anyatejjel összeturmixolok picit? :roll:
Na mindegy, eljön az az idő is, amikor mindenevők leszünk.

Rozsaag
Minket a doktornéni küldött csípőszűrésre. Minden negatív volt, de ennek ellenére is kellene kontrollra mennünk, viszont olyan sokára kaptunk időpontot, hogy azt mondták már nincs értelme menni.
Úgyhogy mi nem megyünk kontrollra.

Mtunde
Kicsit félelmetesen hangzik nekem ez a Sinlac meg a Helle gabonapehely, én még nem is hallottam róluk. :oops:

Kép
Kép
susytunder

Rozsaag,
Nekünk kellett még menni, 4 hetesen voltunk. Meg koponya és hasi uh-ra is.

Sinlacot arra is használják, hogy ne bukjon a baba.
Vendég

Iroko!

Köszönöm az érdeklődést, de nem tudom! :oops: Csupán gyanakszom. Az utóbbi terhesség kimenetéléből tanulva (9. héten műszeres befejezés :cry: ) nem merem magam nagyon beleélni. Ami van (illetve nincs) Tegnap kellet volna, hogy mensi legyen, és iszonyatosan fájnak-érzékenyek a cickóim. Ez utóbbit félig betudom annak, hogy Zsófit kb. 3 hete nem szoptatom már.

Susy!

Szerintem is jobb, ha minden pótlással és egyéb kajcsival vársz 6 hónapos koráig. Persze ha nincs gond a szopival.

Panndi

Nekem nem jött be az, hogy a szopi "megvédett". Szülés után 8(!!!) héttel már meg is jött! :shock: A Zsófi születése után pedig ha jól emlékszem 14 hét volt. Pedig nem hiányzott! :wink:

Milyen buli lenne, ha hárman egyszerre lennénk babások! :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Sziasztok!

Köszönöm a sok drukkot, Lívia- Úgy legyen!!! Remélem megtörténik a csoda! :D
Panndi- De jó lenne együtt pocakosodni! Remélem lesz szerencsénk hozzá! :D

Pandácska- megfogott egy mondatod:
"Azt mondjuk megvárjuk, amíg Dóri menni fog, mert pocakosan nem akarom emelgetni"--- Hát, a Bernus még ma is lelkes a cipelést illetően,csak már nem tud rábeszélni! :D Nagy meló volt leszoktatni erről,elvégre milyen kényelmes! Nem biztos, hogy erre kéne várnod! :D

Susy- A kis- és a nagy korkülönbségnek is megvan előnye-hátránya szerintem. A pici-kicsi- baromi nehéz lehet,de együtt nőnek fel és simán lefoglalják egymást. A kicsi-nagynál a nagyobb tud segíteni, ráadásul Te ÚJRA babázhatsz relatív nyugalomban! :D Ti hová költöztök? Lehet tudni a tervekről?
Örülök, hogy Kristóf jól van és csak vaklárma volt!!

Rózsaág- Csípőszűrés 6 hetesen is van. Sőt nálunk ezt mondták A szűrésnek!
Nem mond sokat az LH teszt,de máris utánanézek,köszönöm a tippet! :D :D

Kellemes Estét Nektek!

Ági

Kép
iroko

Susy!

Nekem Eszter és Zsó között 22,5 hónap van. Az eleje nem volt egyszerű, az biztos, de annyira jól el tudnak játszani már, hogy nem bántam meg! Én mindig is a kisebb korkülönbség pártján voltam.

Iroko

Én nem tudom mikor teszteljek! :oops: A múltkor is nézegettem, hogy mennyire erős a csík! Tök hülye vagyok! Még a régi tesztekkel is összehasonlítottam, hogy olyan erős-e? :roll: És mégis... Annyira szeretnék már biztosat tudni! De én sem szeretnék pár nap-hét múlva itt bőgni, hogy nem jött össze! Ebben hasonlítunk! :lol:

Kép
Kép
Kép
majorné bakos edina

Iroko,
Pedig muszáj arra várnom, nagyon kell majd figyelnem magamra, mert nem akarok úgy járni, ahogy Dórival. Nővérem is egy ilyen emelés után veszítette el a 6 hetes babáját, szóval inkább óvatos leszek. Lh teszt kimutaja a tüszőrepedést, én sokszor használtam, patikában, Dm-ben lehet venni :wink:

Edina,
Akkor neked is nagyon drukkolok :wink:
Vendég

Iroko
Mi maglódon a fő úton lakunk, a hálónk is a fő útra néz. Sokszor előfordul, hogy fiatalok kedvtelésből, főleg hétvégén becsengetnek, de volt már olyan is, hogy az ablakhoz dobtak egy sörös üveget, szerencse, hogy a redőny le volt engedve, pláne, mert Kristóf akkor 5 hetes volt és ott ült vele apa az ágyon.
Egy szoba néz a kert felé, de azt hagytuk meg gyerekszobának, neki jobban kell a nyugalom.
A terv, hogy új házat építünk a mostani helyett ugyanazon telken, vagy eladjuk és építkezünk, mert csak az lehetne olyan, amit mi szeretnénk.
Apának tetszik Vecsés, neki a fele rokonság ott lakik, és a Karamell cukrászda a kedvence :) Én nem tudom, mert Én Borsodi vagyok, ezidáig Pesten laktam, szóval nem ismerem a környéket, nekem mindegy, bár itt Maglódon jól érzem magam.

Kép
Kép
susytunder

Edina- Én ezt használtam és tökéletes eredményt mutatott. :D Hátha Neked is segít:
http://www.kismama.hu/termekenysegkalkulator/

Tök jó-egyre többen leszünk- "az új generáció" :D

Pandácska- Ahogy mondod- Óvatosság! :D
Köszi az infót a tesztről, utána olvasgattam- eléggé megoszlik a vélemény, hogy kimutatja-e a babát is. Hát akkor teendő-- Próba!!! :D

Kép
iroko

Edina: hát hajrá, pocakosodjunk együtt :)

Ági: ki fogod próbálni az LH-tesztet terhességi tesztként? Kíváncsi vagyok :) Nekem a terhességi teszt is csak a 38. napon mutatta Zsófit, és már én is kíváncsi vagyok. Valahol azt olvastam, hogy szülés után egy évig könnyebb teherbe esni, mert akkor még "emlékszik" a szervezet, hogy hogyan kell :) Így legyen ;)

Sinlacot Zsófi is kapott, ő nagyon szereti :)
Vendég

Rózsaág!

Aranyos vagy! De nyugodtan visszaszámolhatsz, a lányka nem tipikus ciklusközepi időben fogant, és a ciklusom sem átlagos hosszúságú! :lol: De, ha kitaláljátok, az sem baj! Csak így Nektek is meglepi lenne!

Pocakosodni vágyók!

Hajrá-hajrá! Drukkolok Nektek!

Hát, úgy látszik, ma már nem jön hír! :cry: Pedig egész nap lesem a netet!

Márti
borossné becz márta

Sziasztok!

Az elejétől fogva olvasom a topikot, két héten belül én is az ÁEK-ban fogok szülni. Van dokim, de a héten elmegy 10 napra. Ezért gondoltam szülésznőt kellene fogadnom, bár tudom, elég későn kaptam észbe. :(
Aki tudja, kérem adja meg Fazekas Zsuzsi, Szamos Julcsi telefonszámát priviben, illetve szívesen veszek más ajánlást is. Hátha. :)
Köszi.

Mindenkink gratulálok a babájához, nagyon édesek. A két most szülő lánynak én is drukkolok.
Vendég

Iroko!
Nekem kimutatta a terhességet az LH teszt. Írok privit!!!

Márti!
Nem számolok! Szeretem a meglepetéseket!

Enomi!
Privátba megírom az elérhetőséget.

rozsaag

Kép Kép
rozsaag

Enomi!

Tényleg nem akarok beleszólni, de ha nem jársz sikerrel, próbálj mást találni! 3 nevem nekem is van, ha kell! Pont Ők 2-en a legfelkapottabbak a kórházban,persze elképzelhető, hogy be tudják vállalni! A dokid nem adott át valamelyik kollégájának?

Márti
borossné becz márta

Lányok, köszönöm, hogy ilyen hamar válaszoltattok.

Márti!
Szívesen veszek más szülésznőt is, csak azért őket írtam, mert róluk olvastam a legtöbbet, másokról nem sokat hallottam még.

A doki úgy igazából nem adott át senkinek, azt mondta, nagyon válogatott gárda van ott, rossz kezekben nem leszek. Ajánlott egy dokinőt, de arra jutottam, hogy a szülésznő választás talán jobb ötlet lenne.

Első baba, most kezdek pánikolni. :)
Vendég

Susy, ne haragudj, csak egy kicsit (na jó, nagyon) felbosszant, hogy ti olyan ügyesen harcoltatok, hogy Kristófnak jól menjen a szopizás, ami még egy darabig a lehető legjobb neki, erre jön valaki, aki folyamatosan próbálja aláásni az eredményt, amit elértetek. Miért hisszük mindig, hogy okosabbak vagyunk, mint a természet? Miért kéne műanyag tejpótlékot adnod a babádnak, amikor van elég tejed? Miért kéne ennyire korán elkezdened a hozzátáplálást, csökkentve ezzel a tej mennyiségét? Egy ilyen picinek szüksége van arra a sok értékes anyagra, ami csak a saját anyja tejében van. Tényleg, ahelyett, hogy próbál téged elbizonytalanítani, inkább örüljön, hogy ilyen ügyesen megoldottátok a kezdeti problémákat. És igenis dícsérjen meg érte, ne próbálja meg éreztetni, hogy nem jól táplálod a babádat, ami mellesleg nem is igaz. Na. :) Mostmár lehiggadtam. :D

Hoztam egy takarítós képet, illetve olyat, ahol Samu lefoglalta magának a porszívót :D
Kép
danann

Köszi a válaszokat a csipőszűréssel kapcsolatban.
Amikor mentetek kontroll vizsgálatra akkor a kórhába mentetek vissza, vagy a gyerekorvos megmondta melyik intézménybe történik a szűrés?

köszi
rozsaag

Kép Kép
rozsaag

iroko-drukkolok neked és természetesen a most szülőknek is!
Laurával június 10.-ére kaptunk időpontot kardiológiára,bár ma egész nap a betesdaba voltunk mert nem akart enni és csak sirt meg sirt!Ott nem mondták hogy szívzöreje van,remélem csak téves riasztás!!
Szülésznő-Fazekas Zsuzsát ajánlom én is mindenkinek!
Pandácska-Mi az a sinlac? :oops:

Kép
nóri16

Enomi!

Csobajiné Noémi és Mihálik Vera! Nekem őket ajánlották, ők régi MÁV-osok, úgyhogy bababarát módon szülhetsz velük! Ezen kívűl van egy Orsi nevű szülésznő, aki nagyon fiatal, de nagyon jó, kedves, empatikus, nekem elsősorban Őt mondták, hogy keressem meg! Hm, nagyon kedves a dokid! Csak most tudta meg, hogy elutazik? Az ilyet nem nagyon tudnám díjazni, főlg 1. babával! De tényleg igazad van, 1. szülésnél végképp nagyon fontos, hogy legyen veled az ottaniak közül valaki, akire rábízhatod magad! Tel.számom nincs, de, ha felhívod a szülészetet, kérd valamelyiküket, ha pedig nincs bent, akkor megmondják, mikor keresd! Esetleg Te is gyere be a kórházba szerdán 13h-ra, akkor szülésznővel is beszélhetsz és a szülőszobát is látod! Ja, és az első 2 szülésznő fényképét megtalálod a mavszuleszet.hu-n!

Márti
borossné becz márta

nóri: a sinlac az egy rizs és szentjánoskenyérmag alapú tej- és szójamentes pép. Zsófi szereti, szerintem rossz izű :D
Vendég

rózsaág: hogy mutatta ki az LH teszt? :)
Vendég

Rózsaág, a doki eleve nem a kórházba küld vissza, hanem annak a szakrendelőnek az ortopédiájára, ahova tartoztok. És hogy aztán oda még egyszer vissza kell-e menni kontrollra, azt ott mondják meg. Nálunk a házidokit nem érdekelte különösebben a dolog, csak ki kellett pipálni, hogy voltunk...
danann

Lívi, Samu nagyon szép kisfiú :wink: És milyen rendes, hogy segít takarítani :)
Vendég

Enomi,
Megírom Julcsi számát priviben.
Vendég

Livi - Samu nagyon édes. Nekem a vonalzós képe a kedvencem :D

Edina - akkor én is drukkolok Neked is. :)

Nóri - ha most nem mondták, reméljük, hogy tényleg nincs is semmi baj Laurával!!

Vajon megszülettek tegnap a kis prontyok??? :) Holnap már Kincsesi is babázik :)

dytke

Sziasztok!

Mennyit tudtok írni pár óra alatt... :D :D

Panndi- Igen,igen kipróbálom mindenképp! Most már végképp nem tervezünk majd több babát, úgyhogy most kell mindent kipróbálnom! :D Majd írom az eredményt!

Nóri- Tuti csak vaklárma,de azért majd írj, hogy mi lett!

Danann- Olyan szép ez a legényke,de hogy házias is! :D :D

Rózsaág- Nagyon köszönöm a sok-sok infót priviben- azt hittem sok újat már nem lehet mondani nekem 2 szülés után,hát lehet... :D
A csípőszűrésről- Mi a 18. ker-i sztk-hoz tartozunk, oda kellett mennünk.

Remélem Mankabi és Kriszta már babázik-- híreket szeretnénk!!!

Ha valaki beszélne Kincsesivel- legyen szives adja át neki-
Sok-sok drukk és NE izgulj,minden oké lesz!!!

Ági

Kép
iroko

Susy!
Szerintem is szopi még csak.
Mi 7 hónaposan kezdtük a Holle rizskrémet, nekünk is bevált.
Üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Köszi a Samu-bókokat! :-)
Majd igyekszem tenni róla, hogy a háziasság megmaradjon :-) Egyelőre csak a felmosásban segít igazán, hála a bőséges nyáltermelésnek :lol:

Hoztam egy hétvégi képet, amin a nagyik 'tömik' almával a drágát:
Kép
Látszik, mennyire tiltakozik! :-)
danann

Én is kiváncsi vagyok a csajokra, mi van velük, de az, hogy nem jelentkeznek, tuti biztos csak egyet jelenthet! :D
danann

Danann
Nem haragszom én egyáltalán, csak sajnálom, hogy felbosszantotta a téma. Érdekesek ezek a védőnők, egyébként én még nem találkoztam olyannal, aki igazán normális lenne.
Amúgy kipróbáltam kiváncsiságból a banánt, most délelőtt, de nem kell neki. Így maradunk a tejcsinél, valóban jó sokat küzdöttem érte. Nem tudom mennyibe kerülnek ezek a pépek, meg hasonlók, de ha a gyümölcsöt sem eszi meg, azt sem fogja, akkor meg minek adjak ki érte pénzt.
Samu tényleg nagyon édes és milyen nagyra nőtt, gondolom a nagymamik megzabálják :)

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Susy, a helle gabonapelyhek valójában sima gabonapelyhek, csak bio, és 4-6 hónapos kortól adhatók. Azért jó, mert sok zöldség-gyümölcs jóval hígabb, mint hogy kanalazni tudnád rendesen, és jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint az anyatej. Így ha kell, kivált egy teljes étkezést a gabonával. De majd ráér. Nálunk azért volt fontos ez, mert Bene nem ette meg a krumplit sűrítőnek sem, magában meg pláne :)

A sinlacot meg a tejpép helyett kaptuk, hogy ne tejalapút egyen. 1 éves koráig azt vacsizta. :) Egy vegetáriánus ismerősöm mondta, hogy ő meg csak úgy ette magának, hogy mindenféle tápanyaghoz jusson.

Remélem, a lányok 1 szobába kerültek :)

mtunde

Iroko!

Átadom Ildinek, mindjárt írok neki!

Márti
borossné becz márta

rozsaag

Nekünk a védőnéni mondta, hogy abba a kórház(ak)ba menjünk csípőszűrésre, ahova helyileg tartozunk, és lehetőleg minél hamarabb kérjünk időpontot, mert nagyon sokára adnak. Ez igaz is, mert az egyik kórházban júli végére, a másikban aug. közepére adtak. Most még megkérdezem a gyermekdokit, hogy melyik helyre menjek, mert az egyik helyen csak simán megnézik a gyereket, a másikban meg rögtön ultrahangra mondták, hogy beutalót vigyek. Ja, és úgy tudom, 3 hónapos korig kell megcsináltatni. Én is kérdeztem a védőnénit, hogy nem számít-e, hogy a kórházban születésekor már megvizsgálták, azt mondta, ezt még egyszer kell.
A www.babaszoba.hu-n találtam ilyen infókat, a bal oldali függőleges menüben Vizsgálatok címszó alatt.

Kép
Kép
szfgabi

Sziasztok!

Ildi üzeni, hogy köszöni a drukkokat, jól van, csak sokat kellett várnia, mire felvették, a gy.ágyra került, mert másutt nem volt már hely! Holnap, ha tudok valamit írok!

Márti
borossné becz márta

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?