Új privát üzeneted érkezett!

SziasztokKép

Zita!KépIgen én is nagyon örülök a pocilakónakKép A férjem már nem bírja kivárni, hogy megtudja fiú-e vagy lányKépKép

Aranyos volt a történet a SzőnyirőlKépKép

Timili!
Babavíz: a Szentkirályi ásványvíz szénsavmentes változatát használjuk, szerintem az jobb mint az Óbudai Gyémánt babavize. Reméljük arra nem lesz szükséged,de mi a tápszerhez is ezt használtuk.
Sima vizet kiskanállal vagy pohárból próbálj itatni a babával a cumizavar elkerülése végett!!!Kép
Nagyon ügyesek ám már csöppség korukban isKép

Légzésfigyelőt szerintem érdemes a legelején megvenni mielőtt hazajönnétek a kórházból.

Drukkolok a betekintéshezKép Remélem hamarosan már gyakorolhatod a sok jó szoptatós techikát a babádonKép

Na mennem kell, mert rengeteg elintéznivalónk vanKép
Puszi!
Emő

hicudzsi

Emő!

Nálunk is mindhárom gyereknél a párom volt a kíváncsibb. Az elsőnél én nem is tudtam, hogy fiú lesz vagy lány. Csak ő, meg a húgom tudták. A kórházban a húgom attól félt, hogy a csecsemősök nehogy elszólják magukat, hogy miért csak fiú karszalag van. A második és harmadik csemeténél, már én is tudtam a nemüket, de csak azért, mert azt mondtam, hogy vagy mindenki, vagy senki. És mivel a párom megint kíváncsi volt, így én is megtudtam.

Üdv:

Zita
pzita

Kedves Zita!
Köszönöm a hosszú levelet, és azt is, hogy két másk orvost is megkérdeztél mindezekről.

Almalé, almapüré: bár mindkét általad megkérdezett orvos ugyanazt mondta, miszerint semmi szükség rá, azért azt nem mondták, hogy árt. A mi doktornénink szerint viszont hasznos. Majd meglátja a lányom mit tesz, lehet ad neki lehet nem, majd szólok időben a tapasztalatokról.

Időre etetés: nem volt szó ilyesmiről, illetve nem ilyen formában volt róla szó. Természetes, hogy egy egyhetes ujszülöttet nem reguláz meg senki, de a későbbiekben törekedni fog a 3 órásidőbeosztásokra, mert abban viszont igaza van a doktornőnek, hogy ebbe kimerül a lányom is meg a baba is. Csak azt vája, hogy bekövetkezzen valami stabil szoptatási mennyiség, mert most nagyon változó, 30 grammtól 70 grammig, attól függően, hogy mikor és melyik mellből. (Gondolom abban te is egyetértesz, hogy ebben a hőségben ez a mennyiség nem elegendő, ki kell pótolni akár foralt vízzel, akár cukros-citromos teával).

Két család: az, hogy mitől ment el a ej egyik napról a másikra teljesen mindegy ebben az esetben, ugyanis nem az okozatról, hanem a következményről volt szó, azt senki nem mondta, hogy magától a szoptatástól megy el a tej, ez bődületes mahaság lenne. Mindenesetre a tej megszünt, és mivel akisabák addig csakis és kizárólag anyatejet itak, valahogy nagyon nehezen ment átállni másfajta táplálkozásra. (És arra sem kapott senki oltást, hogy ne kerüljön olyan szituációba, hogy bármi okból kifolyólag, de ne menjen el a teje hirtelen..)

Zöld kaki: hol zöld, hol sárga, a baba amúgy jól van, szóval nem hinném, hogy ez olyan központi kérdés lenne, és köszi a magyarázatot!

(Azt meg már 30 éve is tudták - Kamarai állásfoglalással vagy anélkül - hogy a legjobb az anyatej, és legjobb ha a gyerek sokáig anyatejet szopik, akülönbség csak az volt, hogy akkoriban még nem kövezték meg azokat, akik nem szoptattak.)

Üdv: Aliz
alice_cs

(Új a klaviatúrám és némely betű nehezebben nyomódik, ezért a sok betükihagyás, elnézést, kell idő, mig ezt is megszokom...)
alice_cs

Alíz!

Remélem, a lányodéknál gyorsan rendeződik minden a szoptatás körül, és nemcsak Ivánkának, hanem a lányodnak is sok öröme telik benne. Nagyon szurkolok nekik.

Megkövezni szerintem nem szabad és nem is kell azokat, akik nem szoptatnak. Ez mindenkinek a saját döntése. Amivel lehet egyetérteni és lehet vele egyet nem érteni, de bántani ezért nem lehet.

Majd légy szíves számolj be a fejleményekről!

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Nagyon izgulok, du. voltam a doktornál, aki miután "megnyugtatott" hogy a kisded az UH szerint 4028 gr. jól "benézett". Majdnem eltörtem közben a másik karját, úgy sanyargatott...
Miután összeszedtem magam, megkérdeztem , mi volt ez, és csak velem ilyen "kedves" vagy ez mindenkinek kijár?
Azt mondta h már nyitva van egy ilyen kicsit ( itt egy kb. 1 cm átmérőjű karikát formált az ujjaival)a méhszáj és azon keresztül leválasztotta a burok alját?elejét? a méhszáj mentén. Ez hozzájárulhat ahhoz hogy ne kelljen a végén túlhordásról diskurálnunk...
Ennyi.
Utána egy kicsit szarul voltam, de most megint úgy vagyok mint reggel...azaz sehogy. Illetve már nem úgy mint tegnap, de még sehogy se...értitek, ugye?

Alice, CUKROS-CITROMOS TEA? Ugye a lányodról beszélsz és nem Mini/Rettegett Ivánkára gondoltál?
Én éppen attól tartok h ha a bébimet akár egy percre is a csecsemöosztályra engedem akkor ott telenyomják "pótlással" ami lehet csipkebogyó tea meg ki tudja mi...
Én azt olv.: max. világossárga színű kömény/édeskömény tea. Kb. 1/4 teáskanál frissen tört édesköménymag- 100ml vízhez. Ennyi. Se cukor, se citrom...
(ideírjam, hogy ez csak javaslat, mindenki saját maga dönti el mi a jó a picijének?? Minek? Úgyis tudjátok).

Kérdés: Volt vkinek tapasztalata K. dr.-nál, h az UH XXXXgr.-ot saccolt és mégis kevesebbel jött a bébi világra? Magyarul: tudna valaki vigasztalni,h nem is igaz az a 4028gr.os súly??? Kéééérlek!
timili

Timili, teákról tényleg nem nyitok vitát, viszont a többihez hozzá tudok szólni:

Az UH a becsült súlyt méri, ettől (oda is van írva) +- 10% eltérés lehet. Nem az a lényeg egyébként, hogy mennyi a súlya, hanem az, hogy mekkora a fejtérfogata. Arról nem mondott semmit?

Van egy jóslatom: pár órán belül neked is kiszakad a magzatburkod, a lányomnál is ugyanezt csinált szntén 1 cm-es méhszájnál reggel, és este 11-kor kipukkant a magzatburok, reggel 5-re már meg is volt a gyerek. Szóval remélem már minden össze van készítve! Kép
alice_cs

Szia Timili!

Ime a vígasztalás, bár nekem nem a te orvosod csinálta az uh-at, hanem a sajátom, de szülés előtti szerdán több, mint 4 kilóra mondták, ehhez képest pénteken megszületett 3650gr-mal
úgyhogy nyugi

Mi is a Szentkirályi vizet használjuk mindenhez.Sára még hirből se ismeri a teát, csak vizet ivott eddig.Egyebként nekünk az orvos mondta, hogy nem ér anyatejet és cukrozott teát adni, mert a cukor és a tej erjed a gyomrában, és ettől fájhat a hasa.Ezt csak így kontárkodásból jegyeztem megKépbár még hozzá tennék annyit, hogy Sára nemsokára 4 hónapos lesz és nálunk nem volt hasfájás soha.

Puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Sziasztok!

A Szentkirályi szerintem is jobb csak múltkor nem kaptunk csak az Óbudai babavizet. Eddig csak párszor adtam, de nem forraltam fel. Ti forraljátok?

Emő, köszi. Milyen érzés , hogy jön a pici?

Timili, a barátnőmnek és nekem is egy komolyabb vizsgálat segített, úgyhogy megy a drukk!

A szopiról: amikor nem ment a kórházban én is könnyen beletörődtem volna, hogy jön majd a tápszer, de szerencsére belejöttem és nagyon jó, Kívánom a lányodnak is Alíz!

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

KÖÖÖÖÖSZKEEEEE!

Most jól be...ttam a férjem, mert felolvastam neki miket írtatok...(ő se aludjon, ha én nem fogok :-))))

CSomag együtt van, csak a pacsker hiányzik hozzá. Várva várunk...
Doktorom azt mondta este hívjam h vagyok, illetve csüt. reggel menjek a KH...persze ha csak a hétvégén nem dönt Kiskirályfi másképp.

NNNNNA, amíg távol vagyok, "jót ne halljak rólatok". P.P. (pusz,pusz)
Kicsit még lógok a neten, aztán lefekszem hátha tudok aludni(előre).

Ok, ok, h a 4028 csak az adatok alapján saccolt méret (fejkörfogat, pocak stb.)de azért mégis tartok ettöl a 4 kilótól...mint a mumustól.
Józanész szerint persze h az a lényeg inkább h mekkora a fejecskéje, mert h ugye az a komoly meló...

Szerintetek egy light-os lecsó rásegít a szülési munkára???
timili

Ed!

Kincsőnek boldog névnapot!

Barbic!

A piciknek 1 éves korig kell forralni a vizet.

Timili!

Egy kis erőspaprikával tuti, de én nem ajánlanám.
Lépcső...

Jó éjt mindenkinek!!
jarenata

Sziasztok!

Ed, örülök, hogy tudtunk talizni. Kincső is sokat változott. Boldog névnapot neki! Kép És csodálom, hogy milyen jó baba. Olyan szépen elvan, nézelődik azokkal a gyönyörű kék szemeivel, Kitti meg csak nyűglődik. Nagyon rosszul viseli ezt a meleget. Állandóan csurom víz a feje. Ráadásul beindult neki lent a fogacska. Már egy kicsit fehér is az ínye, és ujjal is lehet érezni.

Barbi, így van kell a csajoknak pasi is. Hiányoltunk. Kép No persze a többieket is. De majd legközelebb.

Hicu, én is annyira irigyellek! Kép 2,5 cm és 10 hetes, a kis drága csöppség! Örülök, hogy rendben volt az UH!

Timili, ne izgulj a baba súlya miatt. Nekem is mindig nagy babát jósoltak, 4 kg felettit, erre Kitti "csak" 3600 g lett. Egyébként én 4350 g-mal, a húgom pedig pont 4 kg-val született, mégis anyukám nagyon könnyen szült. Szóval ne izgulj! Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Barbic,

án úgy tudom, hogy az óbudait csak az első hónapban kell forralni, a másikat sajna nem ismerem, de a címkéjén biztos rajta van.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Barbic, én egyáltalán nem forraltam, azt olvastam a Szentkirályiról, hogy 2 nap nyitvatartás után kell csak forralni.Nálunk sose éri meg a 2 napotKép

Puszi, Léna

nuska

Sziasztok!

Még mindig azt mondom: a gyerek 1 éves koráig csak forralt vizet kaphat. Ez az Óbudaira is rá van írva, és a Humana-ra is. Babavíznek azért hívják, mert a baba igényeinek megfelelő mértékű anyagok vannak benne, amik egyébként a forralással olyanná válnak, mintha sima csapvizet forraltál volna. ( Nem a levegőbe beszélek, ez a szakmám.) Persze, akinek ez preztízs, vegye. De forralja!!!
jarenata

Még valami, ami az előbbiből kimaradt.

Lehet, hogy butaság, de nem kéne egy másik topikot nyitnunk, mondjuk " Schöpfis anyukák" néven? Azért kérdem, mert sok nap telik el úgy, hogy a kórházról alig esik szó. Sok más érdekes téma van, nagyjából ismerjük egymást, tehát a lehetőség és a téma adott. Nem tudom , csak kérdezem.
jarenata

Jarenata, ez jó 5let...bár még ezen a 7végén sem sikerül akkor hivatalosan hozzátok csatlakoznom, SEHOL SEMMI ill. bocsánat: SENKI...
Szines trutyi, az is csak kevés...de ezen kívül SEMMISE!!! Lehet h én leszek II. Sz. Mária, csak pont fordítva, belölem fog elöször NEM megszületni a kisded?

Igazából nem tudom mit vagyok úgy oda, mertugye hol van még 30.? De a feeling gondolom ismerős...

Jarenata, mi a szakmád ha nem túl "vindisgréc" felfedni az "inggombnyitód"??
Csak, mert én is abban a hitben élek h frissennyitáskor nem kell forralni a spéci-babavizet mert az addig "steril". És mivel szeretek minden felmerülő témáról hiteleset tudni, hogyan van ez a vízzel? De tudományosat kérek ám! Köszi előre is.

Alice, mi ujs? Még mindig komoly ujdonság erejével hat Ivánka, vagy vannak már "bejáratott hétköznapi" érzetek is? Bocs, ha sokat kérdezösködöm.

Bábaasszony azt mondta, lehet bevinni illóolajmécsest, CD-t kis hangszórászattal a szülőszobára. Így van? Vagy csak kiszínezte a képet a KHról? Káromra nem lehet, de valóban segíthet? Persze, gondolom csak akkor ha nem minden kutyafuttában hanem széééép, lassssaaaan, komótosan tágul...
timili

Jaj, még egy utsó a légzésfigyelőhöz:

Felhívtam egy giga-mega Bp.i bababótot, hogyan is van ez, mert hallottam adnak bérbe ilyen cuccot.
Igen , igen, adnak, Medicor-félét komoly, 3/4 minimálbér kaucióért és havi 3500Ftért. De- mondá az eladó- ha kiszámoljuk h 6 hónapig van rá szükség (mellesleg most legutóbb ilyen-olyan szaklapban már 1 évről olvastam)akkor a 23.000Ft-os zsírúj Angelcare jobban megéri, azt ugyanis ellentétben Medicorral a matrac alá kell tenni és NAAAAGYON jó, a vevők 3/4- része azt veszi...

Ennyit tudtam meg. Erről
Pusz Mindenkinek
timili

Sziasztok!
Már megint le vagyok maradva egy strófával...
Még valamikor régebben tárgyaltátok a befőzést, fagyasztást. Valaki kérdezte, hogy mennyi ideig lehet megenni a lefagyasztott ételeket.
Mi egy év után szoktuk eldobni, bár annyi ideig ritkán marad meg.
És fagyasztottunk le gyümölcsöt is Borinak tavaly nyáron, bár akkor még ő pocaklakó volt. És nagyon bevált. Tavasszal fogyott el, akkor még semmi baja nem volt. Gondolom, még most is meg lehetne enni.
Tavaly még csak barackot fagyasztottam, lebőrözve, felkockázva és hat hónapos korától adom neki. Imádja!
Idén is fogok eltenni, most már sokkal többet, mert sajnos már tavasszal elfogyott a tartalék.

Azért jutott most eszembe ez a téma, mert a szüleimnek barackosa van, sárgabélű őszibarackot termelnek, permetezés-mentesen, (Ezt fagyasztom Borinak) és lassan itt a szüret ideje.
Elsősorban eladásra termelnek, úgyhogy ha valakit érdekel, tudom ajánlani, mert garantáltan egészséges, szép gyümölcs. Az én gyerekem is ezt ette, mint már írtam.
Pátyon van a barackos, de ha valakinek nagyon macerás elmenni érte, akkor azt is lehet, hogy elhozzuk hozzánk, mi Budafokon lakunk és innen viszi el.

Szóval, ha érdekel, küldjetek mailt.

Timili!
Azt hittem, ma már a párod fog jelentkezni, hogy meg van a manó.
A színes trutyi jó jel. Az nem a nyákdugó? Vagy az már régebben távozott, amikor kinyílt a méhszáj?

Nekem mindenesetre így kezdődött és másnap megszültem.
Úgyhogy készülj...!

Mackoo
mackooo

Sziasztok

Még bennt van Emma a pociban.3 napja kőkemény a hasam és a méhem teteje fáj egy kicsit,méminemű összehúzódások is színesítik a napunkat,de egyébként semmi különös.A párom minden nyökögésemre kitágult pupillával,feszülten néz rám,hogy most akkor indulunk.Ezerszer jobban izgul,mint én.Őzintén szolva mindenki jobban izgul.Anyámat naponta kell hívni,hogy mi újság van velünk.Szerintem telefonnal a kezében ül a teraszon és mindenféle indián szertartást végez a hidegfront elérésében.Biztos nagy élmény lesz neki 5 gyerek után,hogy a másik oldalról figyelheti az eseményeket.Izgatott majd induláskor leszek,most csak várakozunk.Minden útrakész.

Timili:nekünk is Angelcare a légzésfigyelő,de az a tipus,amelyikhez a bébiőrző is van.34.000ft-t vettük a forgalmazótól.Hallottam már azt,hogy a különböző termékek/légzésfigyelő,bébiőrző/ gerjeszthetik egymást,ezért gondoltuk,jobb ha u.a. a márka mindkettő.Nézzétek meg.

Mindenkit puszilunk Emmával.
Orsy
negro1

Szia Mackoo, engem pl érdekelne nagyon is, mindjárt irok mailt.

Épp ma olvastam, hogy az őszibarackot úgy is el lehet rakni a hűtőbe, ha előtte botturmixszal összekevered és jégkockatartóba - nylonzacskóba rakod, csak úgy mondom, tapasztalatom szerint a mélyhűtött őszibarack amúgy nagyon plötty lesz kiolvasztáskor.

Timili, már csak órák kérdése, mikor fogsz szülni. A terhességben egyébként - nagyanyai tapasztalatom alapján - a túlhordás a legrémesebb, a lányom a 42. héten szült, és előtte olyan volt a méhszáj mint a beton, se jóslófájás se semmi, max. a baba kevesebbet mozgott. Olyan ez, mint a maratoni futás, az ember nagy nehezen lefutja a 42 km-t, aztán a célnál azt mondják neki, hogy te azért még csak fuss tovább valameddig, mert mésem itt a cél, hogy pontosan hol nem tudják, de valahol majd csak beleütközöl, a lányom egész terhessége alatt ne bőgött annyit mint az utolsó héten... és már tényleg nekünk is az volt az érzésünk, hogy ez lesz az a repülő ami fennmarad..Kép
Nem marad fenn nyugi, és a babának semmi baja nem lesz tőle, szép egészséges erős kisfiút kaptunk, csak kissé túl jól érezte magát odabenn..Kép
Aliz
alice_cs

Mackoo... izé,... küldenék mailt, csak nem tudom hová, segítenél?
Aliz
alice_cs

Mackooooooo! A Jóisten szólna tán belőled? Bárcsak...
Szerintem ez a nyákdugó mizeria a K.dr. beavatkozására "távozott" ill. még mindig távozik.
Már ki vagyok. Utálom magam h nem birok semmit csinálni, nagyon fáj a lábamon a "visszérkezdemény", félek előbb lesz belőle vmi mmint Picu...Egyik fotelból ülök a másikba, egyik oldalamról fordulok a másikra. Ezzel telik a napom...oly távoli h hajdan 4-5 aerobicot nyomtam, mint a Mars...Futni AKAROK! Úgy igazán, nyúl módjára...

És ehelyett: jobb híján próbálom a telcsimre a WAPolást és MMS küldést beállítani. De ez sem sikerül.

A férj nyugtat: éjszaka jön a hideg, csomagoljunk!
Lassan ott tartok, ennél minden más jobb.

Mac, ha ilyen közeli, rokoni kapcs. ban vagy a barackokkal, mondd már, kérlek lehet az hogy tegnap egy "kapott szatyor" barack 4 teljesen különböző színű, szagú, ízű egyedet tartalmazott?
Volt köztük oly gyönyörű sárga, és olyan gyende volt az íze h nagyon...
timili

Sziasztok!

Alice, ez kitűnő hasonlat volt( a maratoni)a 2 hét túlhordás alatt nekem ez nem fogalmazódott meg, de pont ezt éreztemKép)))))

Timili, tényleg nem lesz itt semmi gond,gyerek még nem maradt bent(nekem seKép )ne aggódj

Mackooo, engem is érdekelne

Köszi, puszi mindenkinek, Léna

nuska

Orsy, Te MIKORRA vagy kiírva????? Nem kellett volna már rég??? Én egy kicsit félek a radio-adó-vevő elektroszmogtól ugyhogy inkább megpróbálom babypphone nélkül. Emiatt a légzésfigyelőtől is tartottam, de a ffi ember azt mondta elektroszmog csak a levegőben terjed, vezetéken nem.

Alice, köszi akkor felkészülök a legrosszabbra. De ha Te mondod, h egyszer úgyis vége lesz...akkor nyugton maradok.
Az öszibaripüri szerintem nagyon fini lehet, és igazad van plötty lesz az amúgy is. Botmixer csak segít rajta:-))

Hurrá hurrá, megy az MMS-em, mobiltechnikailag is maximálisan készen állok a szülésre:-)
Most megyek és a férjemét is begerjesztem, hadd küldözgessen ö is, elvégre övé is lesz a gyerek, nem?
timili

Timili,

teljes mértékben meg tudlak érteni, nekem még van kb. 5 hetem, mégis szeretném már ha kint lenne, márcsak a meleg miatt is. De nyugi biztos nemsokára meg lesz.

J

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Köszi a vizes hozzászólásokat,én is tudtam az 1 éves kort, csak mivel rá van írva az üvegektre, hogy nem kell fooralni, kíváncsi voltam más forralja-e.

Léna, akkor szereti a vizet Sára!:-)))Igazából én nyügi ellen vetettem be a nagy melegben, de nem nagyon jött be. Egyébként én iszom:-)

Ed, utólag is boldog névnapot Kincsőnek! Éjszaka még mindig riaszt?

Tünde, gratula a fogacskához! Akkor már igazi nagylány! Nekem is izzad szegény Bence:-(((

Timili, tényleg csekély a valószínűsége hogy benn marad:-) Tudosítson minket ám majd a párod!

Mackoo, a barack engem is érdekelne!

Timili, tényleg csekély a valószínűsége hogy benn marad:-) Tudosítson minket ám majd a párod!
Orsy, Judit Ti is írjatok majd!Drukkolunk!!!

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Férj nem nagyon kap6ó ilyenre, sajna, de ha mindenki jól lesz hazajövök a lehetö legrövidebb idön belül...engem tutto h 66 lóval sem fognak ott tartani...és akkor majd jól küldök nektek infokat.(Persze majd ha megint magamra találtam)
Most megint lecsekk, ha holnapig egyben maradok, akkor újra eljövök hozzátok,VISZONTLÁTÁSRA PAJTÁSOK
timili

Sziasztok!

Timili!
Irigyellek ám! Bár én majd' három héttel a kiírás előtt szültem, így aztán kimaradt az életemből ez a "helyzet fokozódik" érzés.
DE ez akkor is olyan jóóó, hidd el.
Ha kint lesz a baba, megint vágyni fogsz rá. Én így voltam vele.

A sokféle színű-szagú barackokhoz nem nagyon tudok hozzászólni, mert ugyan szoros rokoni kapcsolatban vagyok a barack-forrással, de a barack-forrás végzett agrárt, nem énKép
Szóval fogalmam sincs.
Az otthoni barackok mindig nagyon jó ízűek voltak.

Bocs, hogy az e-mail lemaradt a profilból. Én is csak most vettem észre.
De a múltkor annyit kellett variálnom, mire engedett belépni, hogy tisztára megfeledkeztem az e-mail megadásról.
Tehát: medvike@freemail.hu

Azt gondoltam, jó lenne, ha minden érdeklődő küldene egy mailt erre a címre (lehet üres is, tárgy: barack) és ha elkezdjük szedni a barit és már tudják a szüleim az árát, küldök mindenkinek értesítést róla.
Előre nem tudják megmondani, mennyi lesz, mert az az aktuális piaci ár függvénye, és a szedés kb. augusztus elején várható. De mindig sokkal olcsóbb mint a zöldségesé, meg a piacos (mi pl. pénteken 398-ért kaptunk barackot az itteni zöldségesnél, kész horror!).

Jó lenne tudni, hogy kb. hány kilóra gondoltok, de ez nem jelent lefoglalást, tehát ha esetleg sokalljátok majd az árat, vagy addig vesztek valahol máshol, nyugodtan vissza lehet lépni.

Alíz!
Ez a turmixolva eltevés nagyon jó ötlet!
Mi összekockázva tesszük el, aztán amikor kiolvad, összeturmixolom.
Mi is szoktuk inni: megvárom, amíg kiolvad, de még jó hideg, összeturmixolom, ha túl sűrű, akkor esetleg töltök hozzá egy kis vizet és hozzácsavarom egy fél citrom levét. Mmmmmmm, nagyon jó!
Már alig várom, hogy megint legyen. Most csak Borinak veszünk, mert azért elég húzós az ára ahhoz, hogy kilószámra turmixoljam magunknak.

Egyébként hogy alakul Ivánka szopizási hajlandósága? Kezd beindulni a dolog?
Esetleg hívjatok fel egy szoptatási tanácsadót.
Az lll liga honlapján (www.lll.hu) találsz telefonszámokat.

Mackoo
mackooo

Kösz Mackoo (mail ment), Ivánka jól szopik, de a tej nem elég neki.
Talán jobb lesz ha a lányom mellbimbója begyógyul, mert még minidg elég sebes.

Az LLL-t nem hívjuk fel, mert mióta olvasgattam a "szoptatás kitől ne fogadj el tanácsot" topicot, valahogy elment a kedvem tőlük.
alice_cs

Megkaptam a mailt. Jó, majd jelentkezem.

Hogyhogy? Miért olyan rossz a hírük?

Mackoo
mackooo

Sziasztok!

Mackooo, én is küldtem mélt.Köszi, Puszi, Léna

nuska

Sziasztok!

Kicsit kések a beszámolóval, de talán még így is lehet érdekes, és legalább van schöpfis téma….
Júl. 19-re voltam kiírva, a 9-i CTG napján azt beszéltük meg a dokimmal, Ferenczivel, hogy 15-én, csüt-ön megcsinálja programozott császárt. A pici fiam nem tudott várni addig, és pont akkor döntött úgy, hogy a világra jön, amikor a dokim elérhetetlen volt. Az első császáromat is az ügyeletes doki csinálta, mert akkor sem ért be a dokim.
Vasárnap, 11-én, hajnali 1 /4 2-kor ébredtem fel, és fél órát néztem az órát, mértem a 3 perces fájásokat, mikor felébresztettem a párom, hogy itt az idő. Ugrott ki az ágyból. Gyors pakolás, nagyobb gyermek öltöztetés (meglepően lelkes volt, hogy megyünk autózni) és indulás a kórházba. Egy lélek sem vajúdott, szült, néma csend volt. Adminisztrácó, majd előkerült az ügyeletes doki, Bakos, vizsgálat, másfél ujjnyi méhszáj, az UH szerint köldökzsinór a nyak előtt, és akkor már egyértelműen csordogált a magzatvíz. Szülőszoba, CTG, közben a készült a félig alvó társaság a műtétre. Gerinci érzéstelenítést terveztem eredetileg, de ebben a helyzetben erről szó sem lehetett, újra altatás. A katétert megint nem sikerült megúszni, ébren tették fel, szörnyű volt. 3 /4 4-kor meg is született Áron, 3250 g, 54 cm, makk egészségesen. Apa és a nagylány a folyosón várakozott. Sokkal jobb állapotban ébredtem, mint az első császáromnál. Nem remegtem, nem kapart a torkom, még a fájdalom sem volt olyan elviselhetetlen. Áront csak a 10 órás szoptatásnál kaptam meg. Aznap még csak 3 óránként próbálkoztam a szoptatással, de hétfőtől egész nap, szerda estétől pedig éjjel is velem volt. Beindult a tejem, jobb volt, ha Áron segít rajtam. Szépen szopott, a mellem is edzettebb volt, messze nem fájt annyira, mint az első szülés után. Az anyatej gyűjtőt csak ajánlani tudom, nagyon jól kimaszírozták, megfejték a bedurrant, kőkemény melleimet, de én is fejtem az első napokban. A körülményekhez képest egészen jól éreztem magam a 3. emeleten egy kétágyas szobában. A nővérek aranyosak voltak, egy Elvíra nevű csecsemős nővér különösen szimpatikus volt. Pénteken jöhettünk haza. Egyelőre még nem mutatkoznak különösebb féltékenység jelek a nagylányomnál (20 és fél hónapos), jól vagyunk. Áron szépen szopik igény szerint, én a nagy kánikulában sem adtam neki vizet, egészen jó alvó, bár éjjel is szoptatok 3-szor.
Ha valakinek kérdése van, ha időm engedi, szívesen válaszolok.
Üdv.:
Polka
polka3

Alíz!

Van nem LLL-es szoptatási tanácsadó is. Ott az István kórház szoptatási ambulanciája is Sarlai doktornő vezetésével, aki gyerekorvos. A tejmennyiség növelése és a sebesedés ügyében is tudnak Nektek tanácsot adni. (Az István kórház szoptatási ambulanciájának telefonszáma: 455-5700/1644) A nyári topikból Anitabori nemrég járt ott, ő részletesebben is tud mesélni.

Nem lehet, hogy Ivánka rossz technikával szopizik és ezért nem gyógyul be még a lányod sebe? Akkor viszont tényleg elkelne, hogy lássa egy szakember.

Szoptatással kapcsolatban van egy új honlap: www.szoptatasportal.hu

Szombaton a babanetes találkozóra nem készül valaki?

Üdv:

Zita
pzita

Polka!

Jó olvasni a történeted. Úgy látom, hogy akkor nem csak nekem volt kevésbé megrázó a második császár.

Jó babázást neked is!

Üdv:

Zita
pzita

Zita kedves,
nemrég ment el a védőnő. A lányom melle már nem sebes, hanem inkább varas, tehát gyógyul. Jelzem sem a Garmastan sem a Neogranormon nem vált be olyan nagyon mint az az ecsetelő amit a gyerekdikinéni írt fel. Már nem is fáj olyan nagyon a szoptatás neki. Ivánka nagyon jól szopik, tán még a füle is mozog szopás közben. Kétóránként kap enni mindkét mellből, kakija megfelelő, hát igen, elég sokat sír főleg délutánonként, de hát ilyen egycsecsemő. Viszont megfzethetetlen, hogy tudja mi az éjszaka és a nappal közti különbség, éjszaka van úgy, hogy egyhuzamban alszik 6 órát, ezalatt a lányom mellei pihennek és szellőznek. Egyelőre az esti utolsó szopás helyett tápszert kap, mert estére már nagyon kevés az anyatej.

Pillanatnyilag azon az állásponton van a lányom, hogy nem idegeli magát az anyatejen, szoptat ameddig tud, aztán ha nem megy, akkor legfeljebb tápszert fog kapni. Még csak 10 napos... reméljük hamarosan összehangolódnak.

És köszi a linket meg a telefonszámot!Kép
alice_cs

Huuh, de jó lenne az a barack, de akkora már csak lesz több dolgom is mint most!

Zita, ÉN kéSZÜLNÉK a babanetes talcsira, de remélem máshol leszek.

Polka, milyen érdekes h a második császár már mennyire "jobb" volt. Ha vasárnap történt és már pénteken hazamehettetek, akkor az nagyon rendes dolog volt, nem? Vagy ez a gyakorlat? 7végére nem tartanak bent ha nem túl fontos?

Nagy unalomban, és h az idö is rásegített (mondtam már nektek h szeret engem a Jóisten?? Nem tudom miért, de az egyik kedvence vagyok) elugrottam egy Oson-ban (anyósom szerint így kell mondani a Madaras bevásárlót - Auchan) és megfőztem 2-3 liter s.baracklevest. "Még akármi is történhet, férj ne maradjon szárazon".
Most mentás limonádét kortyolok és VÁROK.

Délelött a Schöfi felé jártam, mondom, beugrok egy CTGre, ha már "be kell ugyis állnom a sorba, legyen papírforma szerint"...Igazából Máriát akartam ezzel boldoggá tenni, mert jómagam nem vártam semmi érdekeset. Nem is volt. Leszámítva az egyágyas szszobából kihallatszó éktelen sivalkodást, amit egy türelmetlen asszony rendezett, és a bébikamion 6 db rakományából 4 is szívtépően oázott. Szerintem jó kis spontán tréninget kaptam, ugy hirtelen.

Van valakinek tapasztalata Sorbán dr. aneszteziológussal??? Nekem nem villogott túl meggyőzően a ződ szeme...de a sivalkodás után, arra gondoltam LEHET H MÉGIS jobb ha alkalom adtán bemászom a kezei alá...
timili

No, és hogy ujra on legyek, bemásolom nektek a lányom szüléstörténetét az indexről (Ő a Kósánál szült és Marika volt a szülésznő).:

Jóreggelt az olvtársaknak!

Sikerült Ivánkát (de furcsa így hívni, ksmaszattól kezdve öcsikéig mondok én neki mindent, csak a neve nem áll még a számra) alvó állapotban a férjemre meg a nagyannyára hagyni, szerencsésen túléltük az első együtt töltött éjszakát. Hát nem mondom, hogy kipihentem magam, de a tegnapi baby blue rohamom már jócskán szelidült.

A kórházban elovastam a szüléstörténetemet a'la Alice, és jót szórakoztam rajta, mert azért kicsit alízkásra sikeredett. Szóval most jöjjön az én verzióm:

Csütörtök reggel sorsomba beletörődve és meglehetősen fásultan megjelentem a dokim színe előtt, aki egy igen goromba méhszájvizsgálat után (mint utóbb kiderült, ez burokrepesztési kísérlet is volt) nem látott különösebb változást, ezért befektetett a kórházba - ahol történetesen nem volt hely, így délutánig civilben, de már fekvőbeteg státuszban kellett őgyelegnem a kórházban, és ez alatt sikerült abszolválnom két vizsgálatot. Aztán megüresedett az ágyam (nem baba-mamás szobát választottam, mert teljesen lutri volt, hogy végülis mikor indul útjára a fiúcska), és megadóan vártam a másnapot.

Este nem nagyon tudtam aludni, nagyon nyugtalan voltam, és sokáig keresztrejtvényt fejtettem, aztán lezuhanyoztam, és harmatosan efeküdtem a baromi kényelmetlen ágyba. Már az álom határán voltam, amikor éreztem, hogy mocorog a gyerek feje, és volt egy olyan pukkanásszerű érzésem is, nem hallottam ugyan, de pukkanás volt kétségtelenül - és elkezdett belőlem ömleni a magzatvíz. Erre rögtön olyan éber lettem, mint egy vizyla, és olyan gyámoltalan, mint egy nyuszi. Hívtam a nővért, és remegő hangon vázoltam neki a helyzetet, majd riadóztattam a családot, hogy asszem, megindult a szülés (de a magzatvíz biztosan).

Rákapcsoltak a ctg-re - egy hármas szülőszobában két vajúdó nő volt rajtam kívül - és bár én rendszeresen éreztem fájásokat, nem túl erőseket ugyan, de olyanok voltak, mint a menstruációs fájdalmak - a ctg csak apró kis szisszenéseket mutatott ki, amit a szülésznő nem értékelt fájásoknak, ezért engedélyezett nekem még 15 percnyi beszélgetést Kálmánnal és a nővéremmel, akik időközben megérkeztek a kórházba, és azzal engedett ki, hogy majd reggel hatkor megiundítják a szülést, mert ebből nem lesz baba hajnalig, az biztos. Valamint hozzátette azt is, hogy küldjem haza a rokonságot, hadd aludják ki magukat. Engem hajnalig tartó ctg-n szundikálás várt volna.

Nekem közben egyre fájdalmasabb görcseim voltak, különösen a derekamban éreztem őket, de hát nem volt mit tenni, ha egyszer azt mondják, hogy nem is vajúdok. A negyedórásd beszélgetésből végülis egyórás lett, már rég nem tudtam ülni, csak mászkálni a görcsök miatt, amikor is a nővérem kijelentette, hogy ő mérte az arcom eltorzulásai között elételt időt, és ezek szerint már háromperces fájásaim vannak. Egy ideig még hagytam magam győzködni, aztán bementem a szülésznőhöz, hogy szerintem én igenis vajúdok, mert rendszeres fájásaim vannak. Megnézett, és vi9doran közölte, hogy "nohát, igaza van, kétujjnyi a tágulás", és kiadta az ukázt a staffnek, hogy készítsék elő a szülőszobát, mert ebből lesz valami.

A fájások úgy söpörtek rajtam végig, mint valami vihar, így elég hamar megtapasztaltam, milyen is az, amikor a kismama az utolsó fázis előtt holtpontra jut és feladja a harcot; no, legyünk őszinték, végignyavajogtam az egész procedúrát. Az eleje azért még mókás volt, mert Kálmán és melinda társaságában vártuk a fejlemeényeket, és közben persze richtig nem feküdtem be a ctg-szobába, ahogy meghagyták. A beöntésnél még viccelődtem is, hogy "ez jó volt, iléyet kéárek karácsonyra is". A szülésznő meg csak ámult-bámult, mert úgy tágultam, mint a kisangyal.

A vajúdást utolsó fél óráját már az egyszemélyes szülőszobában töltöttem Kálmánnal, "labdáztam" (egy bazi nagy labdán lovagoltam, hogy lejjebb menjen a gyerek feje), meg bizonygattam Kálmánnak, hogy én ezt TÉNYLEG nem tudom végigcsinálni, ő meg roppant higgadtan nyugtatott, hogy dehogyisnem, hiszen mindjárt vége.

Közben befutott a doki, megállapította, hogy még nagyon fenn van a gyerek feje, de akkor már a tolófájások jöttek, én meg olyan bénán kapkodtam levegő után, mint egy parra vetett hal, így félő volt, hogy a kispuki nem kap elég oxigént. Innentől kezdve jött egy elég kényelmetlen átvezető fázis, amikor 5-5 tolófájással először a bal, aztán a jobb oldalon fekve le kellett tornáznom a gyerek fejét. Ez borzasztó hoiszzúnak tűnt, és közben folyamatosan izomgörcsbe rándult az egész testem, úgy kellett lazítgatni a rostokat. Kálmán közben adagolta az oxigént, szerintem nagyszerűen viselkedett, bár később emesélte, hogy többször majdnem kiszaladt, de utólag nem bánta meg, hogy végigasszisztálta a szülést...

Aztán egyszercsak a doki közölte, hogy oké, akkor most szülünk. Hátrafeszítették a lábaimat, szemet behuny, és nyoooomnnni, mint az istennyila, kivételesen a légzés is jól ment, és miközben én azon elmélkedtem, hogy micsoda hazugság, hogy a gyerek hüvelyen keresztül érkezik, míg én MINDENT a s*ggemben érzek, három tolófájással kirepült Pongrácz Kálmán Ivánka, én meg hirtelen olyan nyugodta lettem, hogy csuda.

Nem kellett sírnom, és tudtam, hogy a nyekergő, aprókat kapálózó kis féreg a lábaim között jól van és egészséges. "nna... kapott egy kisfiút", mondta a doki - Brmmm, ezt neked mondom, borzasztó jó, hogy a Kósánál szültem, mert egész végig viccelődött a szülés alatt, és nem hagyta, hogy elhatalmasodjon rajtam a pánik - én meg kinyitottam a szemem, és mondtam valami olyasmit, hogy "hát szia, kisember" - pedig nem is ezt akartam mondani, hanem valami olyasmit, hogy "mit sírsz, hát szerinted én hogy érzem magam", vagy "boldog születésnapot".

Egy pillantra odatették a mellemre, aztán kiküldték a férjemet, mert spriccelt belőlem a vér, és elég gyorsan össze kellett stoppolni.

Hát a varrást azt nagyon untam, dühös voltam, hogy mért nem hagynak már békén. Mikor a végire értünk, elnézést kértem a szülésznőtől és az orvostól, hogy annyit hisztiztem, mondták, hogy ááá, elég halkan csináltam, oda se neki.

Aztán még megkaptam Ivánkát egy negyed órára - csodálkoztam, hogy ez a szép kisfiú belőlem jött ki.

Mikor magamra hagytak az őrzőben, kinéztem az ablakon. Reggel volt, gyönyörű világos reggel - virradatkor született a kisfiam. Ez jelent valamit - gondoltam, és nagyon-nagyon boldog voltam.

Hát, ennyi. Most leszaladok, mert sír a kisfiú, aztán majd még jelentkezem... A gratulációkat és a drukkokat mindenkinek nagyon kö9szönöm...
alice_cs

Na, ha erre a csodás történetre sem kap kedvet a miénk...pedig mindjárt sírok is. A pulzusunk most biztos összesen nincs 150...
De jó is nektek, Alice...
Sok hasznos info is volt számomra benne, nem csak pityere.
Igazán szép. De tényleg. Köszi
timili

Sziasztok!

Timili, nekem ő adta be a gerinces szurit és szerintem nagyon jó fej.Még vajúdás közben behívták, elmesélte, hogy minek mi az előnye, hátránya, de úgy hogy fájásokban fetrengve is megértettem, sőt még viccelődtünk is.Kérdezte, hogy nálam vannak-e a leleteim, mondom nincsenek, erre anyú:dehogynem a dossziédban.Aztán, Magdaléna, evett ma már vmit.Nem, tegnap este óta semmit.Erre anyú, dehogynem az előbb szöllőcukrot.
Azt mondja, erre, na jó, akkor én magával tovább nem tárgyalokKépKépLehet, hogy ez így nem vicces, de akkor jót nevettünk mindannyianKép
És a műtét alatt végig kérdezett, hogy jól vagyok-e, meg ha jól amlékszem közvetített is.
És utánna minden nap bejött hozzám, hogy mi újság.Szóval, nekem semmi bajom nem volt vele.
Biztos neked se lesz.Na de menjél mááááá!!!!
Nekem 2 hét alatt a főnővér a reggeli vizitet mindig úgy kezdte:Mikor osztódik már, kedvesem?
Én is ezt mondom nekedKépKép
Puszi, Léna

nuska

"YTONG
nekem még van kb. 5 hetem"

hohó! akkor "mi" kb 1x-re fogunk szülni!
Nektek van választott szülésznőtök?
ui.: Ha bemész Feltétlen vigyél magaddal (mindig)
egy YTONG-ot, hogy ha látlak felismerjelekKép
Szülésznő.: nekünk ha minden igaz H. Marika lesz,
még nemtudom hogy "jó" választás-é, de K. doki őt
ajánlotta, gondolom nem véletlenül.
Most megyek és rákeresek a MARIKÁKRA.
én_aki_vagyok

Hát mennék én, akár máááááá is, ha volna miért...

Ma reggel ( na jó de. ) mondom is Máriának: Maga látja h lejjebb ment volna a gyermek? Mert én nem.
SZerinte egy kicsit igen. Szerintem max. 1 cm.
Ma pszichoztam egy kicsit magamban, ill. a gyerekkel ( relax, alfában stb.) és azt "mondta" a Picim, azért nem jön még ki mert az apukája nem döntött a nevéröl...(Kis botor, még nem csekkolja h a kis familin beül minden a mama kezében van, vagyis nálam):-)))))

Szóval h ezen egy kicsit meg van sértve, aztán most azt hoszem délután ezt lerendeztük, azt igérte ha ma este papa elhatározásra jut, akkor ö is kijön. DE CSAKIS IDŐRE! Egy perccel sem előbb.

Sorbival az a bajom h igaz h péntek reggel 9 körül volt, de mégis csak 10-15 perc alatt rendezett le, és velem EZT NE csinálja!!! Valszeg nem vágta, h sokkal de sokkal jobban f....ok a gerinckörny. beavatkozástól mint az egész szüléstől és ezért (is ) vett úgy , ahogy.
De Ő az orvos, neki kell ennyi empátiával rendelkeznie 8 éves tapasztalattal vagy mennyivel, nem???

Na mindegy, elment tőle az a kevés kedvem is ami esetleg lett volna. Mostmár "inkább beledöglöm" ön vagyok.

K.dr. szombattól szabira megy, álltólag itt a városban marad. Szerintem szeretné ö is azért még előtte letisztázni a dolgot...hátha péntek sikerül.

Bár nyiltan megmondtam neki már régebben, ha ott mer hagyni, vagy akár csak egy félórát is várat, transzparensekkel fogok tüntetni ellene ha lábraállok.

Megyek, még nevet kell találni az urfinak. (Részemről már megvan, de azért még gerjesztem az indulatokat)PÁ
timili

Sziasztok!

Köszi a névnapi jókivánságokat! Most legalább már tudjuk, hogy mikor van Kincső nap. Azt hittük, januárban. :-))

Sajna nekem a mélyhűtőm pici és az is tele van lefagyasztott tejcivel:-))), így nálam marad a befőzés.

Timili, kitartás, már nincs sok hátra. Kiváncsi vagyok, milyen érzés ez a várakozás, mert nekem kimaradt. Olyan hirtelen jött a bébi. Ja és a múltkor kérdezted, hogy mi van még összecsukható dolgom: 10 literes kanna. Kis helyen, a hátizsákomban elfér a felfújható medence + többi kacat mellett és így le tudom vinni a velencei tóhoz, hogy Kincsi tudjon pancsizni.

Képzeljétek, a hétvégén azt tervezgettük, hogy mikorra szülessen meg a tesó. Keressük a tuti időpontot. (már nagyon szeretnénk bicajozni, de most kincsivel még nem lehet + pocakosan is igen kellemetlen)

Zita, sajna nem tudunk menni a talira, mert Kapolcsra megyünk. Talán legközelebb.

Te_Aki_vagy
jobb, mintha te választanál, mert tudok olyan szülésznőt (ill egyéb kórházi dolgozókat) (bocsi, de neveket ide nem írok), akik nem szeretnek vele együtt dolgozni. Ha ő azt mondja, hogy Marika, akkor megvan az oka.

Tünde, majd küldöm a fotókat, de azok a másik gépen vannak. Talán holnap de.

Barbi, pénteken integettünk a vonatról. :-)) Megint a tónál voltunk pancsizni.

Megyek aludni, élvezzétek a hüvös időt.
Jó éjt
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Te aki vagy,

igen valszeg mi egyidőben vagyunk, már kérdeztem is, hogy mikorra vagytok kiírva, csak szerintem utána neked kimaradt egy pár hét, amikor nem jelentkeztél, ezért nem is firtattam.

Nekünk Fehérfi Kriszti lesz, mert amikor én megtaláltam ezt a topikot, akkor végigolvastam ez egész archivumot és sok jót olvastam róla, így meg sem kérdeztem a "közös" dokinkat, hogy kit ajánl, de tudom, hogy ő a Marikát szokta.

Ti akartok szobát foglalni? Rendesen akartok szülni, vagy eszetekbe jutott az EDA?
Hogy viselitek az utsó heteket?

Timili,

a dokika valóban szabira megy, de a kórházba nem fog bejárni csak a szülésekre, meg a magán rendelőbe is rendel majd. Úgyhogy ne izgulj, ha kicsit késik a kicsike, akkor is lesz doki bácsid. De jó neked, már tényleg nincs sok, én ma már majdnem sírva fakadtam, mert a Dorka olyan rossz helyen feküdt, hogy sehogy se tudtam megmaradni és egyszerűen nem volt hajlandó arrébb menni. Ugyanis szokása, hogy a lábacskáját benyomja a szegycsontom alá, és ettől meg tudok őrülni, mert mindent nyom.
Egyébként nekem is a Sorbit ajánlotta a doki, de még nem hívtam fel, majd egyszer csak.

Alice,

még csak egyről nem írtál, hogy a pénzügyeket hogy sikerült megoldani?

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Jelenleg még csak 14 hetes kismama vagyok és úgy tervezem, a Scöpfi-ben fogok szülni!
Érdekelne néhány dolog a kórházzal kapcsolatban, amiről itt az üzenetekben nem olvastam!
Kérlek, ha valaki közületek mostanában szült, írjatok róla!
Érdekelne általános véleményetek az ellátásról (vajúdás alatt, szülés után, baba ellátása stb).
Vannak-e alternatív lehetőségek a vajúdásnál (labda,bordásfal,esetleg vízben vajúdás)?
Milyen a vajúdó helyiség? Elkülönített egyágyas? függönnyel elválasztott? több ágy egy helyen?
Tudtok-e olyan orvosról, aki nem automatikusan vág (gátmetszés)?
A garatváladékot automatikusan leszívják a babánál születés után vagy, ha nem akarod kihagyják?
Szült valaki O. Kinga Dr-nőnél???
Bocs, ha kicsit sok a kérdés? De nem mindegy, ezeket jó előre tudni, nem akarok az 6. hónapban változtatni, ha valami nem tetszik!

Köszönöm előre is!
ildi76

"hogy mikorra vagytok kiírva"
08.27

"utána neked kimaradt egy pár hét"
sajna most a munkahelyemen tudok netezni...Kép
de ilyenkor hajnalig böngészem az infókat

"Ti akartok szobát foglalni"
Nem.gondolkodtam rajta, de mivel nagyon kétesélyes
nemhiszem, hogy nagyon megérné.Igy nem.
Rendesen fogunk szülni, maradtunk ennél.
"Hogy viselitek az utsó heteket"
Hát ez a doglesztő meleg mindenkit megvisel,
de szerencseré kertes házban lakunk ott kicsit jobb, ill. többet kell rohangásznom dolgokért
és gyakrabban elszámolnom tízig mielött megszólalnékKép
De mit nekem ! hiszen nem én cipelem azt az édes terhetKép

"és ettől meg tudok őrülni, mert mindent nyom. "
nekem is mindig erre panaszkodik a kedvesem.
"hogy sehogy se tudtam megmaradni "
Szintúgy. se ülve se állva se fekve (már az se megy olyan jól)
én_aki_vagyok

"hogy sehogy se tudtam megmaradni"
ill. van egy kis medencénk. na abban jól érzi magát, de abba meg nem mer sokáig maradni.
én_aki_vagyok

Judit,
a pénzügyeket úgy sikerült elinténi, hogy a varratkiszeds után ata oda a lányom a boritékot a dokinak, és aznap benn volt Marika is, szóval neki is odaadta. 60+10)

Ildi76,
ellátásról: nem tudom mit értesz a vajúdás alati ellátás alatt, vajúdás alatt lehet labdán ülni, meg fgyelik a ctg-t, állandóan ellenriznek sb. Alternatív szülési mód nincsen, ez egy konzervatív kórház, mindenki kap beöntést és vágnak gétat - kivéve, ha igazolás hozol arról, hogy a férjed péniszének a kerülete 35 centiKép))

Csecsemőellátás: a lányom normál szobában volt, sem baba-mama sem privát, a kicsit a csecsemősök gondozták. Nem akarom elkiabálni, mert még csak 11 napos és van még lappangási idő, de nem kapott szájpenészt és mind a popsija mind a köldöke szép gondozott volt. Azt már most megmondom, hogy ügyelj arra, hogy ha először megkapod a babát szoptatni, ne hallgass a csecsemősökre, nem szabad rögtön fél órát, háromnegyed órát rajta hagyni a mellbimbón, mert úgy jársz mint a lányom, teljesen kisebesedett mellbimbókkal jssz haza, először csak 5 percet, utána 10-et szóval fokozatosan kell ezt bevezetni (5 perc alat mellesleg kiszopja vígan a kolosztrumot).

Szülőszoba van 3 ágyas és egyágyas - általában ha a sok szülés megengedi, akkor a vajúdás a 3 ágyasban történik, maga a szülés az egy ágyasban.
Bordásfalról nem mesélt a lányom, labda van.

Nem tudunk olyan orvost, aki a gátvédelmet részesíti előnyben.

Igen, a garatváladékot automatikusan leszívják hálistennek.

Összegezve: a szakmai ellátás szuper, a komfortellátás viszont olyan mint egy ispotályban, de ez nem a személyzet bűne.

A lányom nagyon meg volt elégedve mindennel, kivéve az ágyat, a sok munka miatt 3 napig maga alat hagyott véres lepedőt.

Most döntsd el, hogy neked mi a fontosabb: az hogy körbetutyujgassanak, vagy az, hogy abban legyél biztos, hogy mind a ketten egészségesen jöttök ki a kórházból.

(A doktornőt nem ismerem, de talán van aki igen. Általában minden orvost dicsérnek.)
Aliz
alice_cs

Ildi,

nekem egyszer egy nőgyógyász azt mondta, hogy el kell dönteni a jó orvost vagy a kórházat választod. Mert ha az az orvos jó és megbízol benne, akkor akár egy istállóban is le tud vezetni egy szülést ami élmény lesz. Csatlakozom Alízhoz, neked kell eldöntened, hogy mit akarsz. Egyébként szerintem ezt az 5 napot ki lehet bírni (én nem szülés miatt voltam bent 1 hetet és kibírtam, már szinte rossz emlékeim sincsenek).

Te aki vagy,

akkor nem sok különbséggel, mi szept 5-re vagyunk kiírva.
Judit

KépKép
KépKép
ytong

Az egyesben VAN BORDÁSFAL! Én láttam!
Igaz, nem tudom hogy jutok hozzá, mert lehet h megkönnyíti a szülést, ha átmászok az előtte álló fridzsideren.:-), de lehet h a labda jön majd be...a zuhanyzóból...

K.dr.nál én KONKRÉTAN rákérdeztem, van-e lehetőség gát békében hagyására. Azt mondta, elsöszülőknél semmi. Min. 1 cm szinte biztos. Marikát azért győzködöm h van mindenféle boszorkánykeverékem...stb...ami ha beválik (ha nem ) akkor is szerintem majd otthagyok nála. Minek nekem már utána???

"AKI":
Nekem semmi bajom eddig Marikával, de biztos nem öt választottam volna ha K.dr. nem mondja. Mondjuk azt sem tudom mi szerint választottam volna...mindegyiket behívom "interjúra"?? Vagy beköltözök egy-két napra a KH-ba és végignézem ki, hogy dolgozik??

ALice maratoni hasonlata tényleg KIVÁLÓ, még terminuson innen is, nem csak túl...Érdekes érzés h még az sem aki nap mint nap ezzel foglalkozik, ő sem tudja megmondani mikor lesz az akció. Legalábbis nálam nem. Mert még fent van a pici a nyakamban. Minden reggel gondosan vizsgálom magam a tükörben ill. a férjemet is bevonom h mennyit ment le a poci. Szerintünk semmit.

Fél hatkor arra ébredtem, hogy fájásaim vannak...álmomban.
Aztán rájöttem: csak éhes vagyok! Puff!

Igy még mindig csak VÁÁÁRUNK! Szent Szűz Anya! Nem tudom, most mi legyen...az én gyerekem erről a hidegfront mizériáról sem olvasott, ö biztos vmi mást tud, h a piciknek mikor kell jönnie.
timili

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?