Új privát üzeneted érkezett!

Szia!Én is csak jókat tudok irni Orbán doktorról,ha gondolod megirtam már pár oldallal ezelött,olvasd el!
DE ha van kérdésed tölem is kérdezhetsz!
szia :Rózsa
rózsa74

Sziasztok!

Tűzmanó! Még egyszer köszönöm! Még gyűjtök infókat, meg megyünk a felkészítésre a kórházba, aztán meglátjuk...

Niki, Rózsa!
Érdeklődhetnék én is priviben Orbán doktorról tőletek?

Köszi,

Lidke
[img]https://lilypie.com][img]http://lb5m.lilypie.com/TikiPic.php/Hbc0.jpg[/img]Kép
KépKép
kövecske

Niki, Rózsa, köszönöm a válaszotokat!

Azóta voltam egyszer Orbán doktornál, megvizsgált, és tényleg nagyon rendes volt. A problémám nem is vele van, hanem a "csodálatos" új egszségügyi törvény megalkotóival: a Péterfyben csak azokat fogadhatják terhesgondozásra, akik lakóhely szerint odatartoznak. Minthogy én nagyon közel lakom a Péterfyhez, de már épp nem a VII., hanem a VI. kerületben, most nem tudom elmondani, mennyire mérges vagyok emiatt a felháborító intézkedés miatt.
Szóval elvileg a VI. kerületi rendelőbe kell mennem, de sosem lehet tudni, milyen lesz ott, szóval priviben írtam mindkettőtöknek, hátha esetleg tudjátok, hol van Orbán doktornak magánrendelése - sosem lehet tudni...
Még egyszer köszönöm! :)

Ildi
italoman

Sziasztok!!!

Még csak nem rég regisztráltam!!! Elég sok mindent elolvastam már itt a fórumon!!! Én is a Péterfyben szeretnék szülni! Tud valaki valamit mondani nekem Dr. Panyi Mihályról?? Őt választanám, de még vacilálok egy kicsit!!!
Minden információt előre is nagyon köszönök.

lolle007

lolle:
még csak most regisztráltam, nem jöttem még rá, hogy van-e itt valami válaszgomb, vagy csak vadiúj hozzászólásokat lehet gyártani, ha valaki felnyitná a szemem, megköszönném :)))

az én dokim egyébként panyi mihály, eddig szimpatikus volt, évek óta hozzá járok magánrendelésre, azért is maradtam nála, igazából nem volt okom mást keresni. újpesten van a magánrendelője, ez kicsit necces, mert már elköltöztünk onnan. finoman vizsgál, tekintettel van a női hisztijeimre, mindent elmagyaráz, amit kérdezek. a szakértelméről még nincs tapasztalatom, pár gomba kikezlésén kívül. szerintem amolyan középutas felfogásban dolgozik, nem a full természetes utat nyomatja (sajnos), de nem is az ortodox feküdjhanyattelsőperctőlepidurállalésoxitocinnal-módszert. az nagyon megnyugtatott, amikor szorongva kérdeztem a kézzel tágítás nevű szörnyűségről, amit másoktól hallottam, és azt válaszolta, hogy szerinte tágítani nem is lehet kézzel, és ő ilyet nem szokott. nagy kő esett le a szívemről, mert pontosan az ilyen mesterséges bezavarásoktól iszonyodom a legjobban, nem a fájdalomtól.
pacsuli

Sziasztok!

34 hetes terhes vagyok, elég közel a szülés időpontja. Az orvosom Rita (azt hiszem Horváth a vezetékneve) szülésznőt ajánlotta, szerinte nagyon rendes. Ha valakinek volt már vele tapasztalata, megírnátok nekem.
Előre is köszi
Jó babavárást mindenkinek
Meli
meli29

Sziasztok!
múlt év októberében szültem a kislányomat természetes úton Dr. Zacher Pálnál. a szülés előtt csak olvasgattam ezt a fórumot, de most már szeretnénk én is hozzászólni:

nagyon nagy segítséget és megnyugvást jelentett a sorokat olvasni...köszönöm mindenkinek!

a tapasztalataim egyértelműen igazolták az itt olvasottakat. Zacher doktor nagyon jó szakember és ember! szívből ajánlom mindenkinek! A választott szülésznőm Farkas Adrienne volt, fantasztikus nő. mindig ott volt, amikor szükségem volt rá, de nem őrzött a fájások alatt. a többi ügyeletes nővér is nagyon rendes és kedves volt.
EDA-val szültem, hihetetlenül sokat jelentett!
már a szülés utáni 2. héten azt mondtam, hogy jöhet a következő baba! és ezt az orvosomnak, a szülésznőmnek, a férjemnek és a kórháznak köszönhetem!

ha bármi kérdésetek van, írjatok!

abalord02

abalord02

Sziasztok!

Egy másik topicban úgy értesültem, hogy Abkarovics doktor úr külföldre megy a közeljövőben.

Tudja valaki pontosan, hogy mikortól???

Egyébként én is a Péterfyben szültem a fiamat 2005-ben. Ráadásul elég sok időt is töltöttem el ott, úgyhogy van tapasztalat.
Én meg voltam elégedve majdnem mindenkivel. ;)

Adri

Kép
lbadri

Lbadri!

Sajnos nem emlékszem pontosan, de vagy február elejétől, vagy február végétől nem lesz. A magánrendelését, és ezáltal a betegeit Dr.Kia veszi át. A megszokott helyen folytatódik a rendelés, a megszokott módon lehet bejelentkezni.
szinti

szinti, nagyon köszönöm a válaszodat! Nagyon sajnálom, hogy elmegy a doki, remélem, hamar visszatér az országba!
Én a Kia dokihoz nem szeretnék menni, amikor beszéltem vele, akkor annyira nem lehetett mindent érteni, és sokszor keresi a szavakat... :( Basszus.
lbadri

Lbadri, egyenlőre fél évre szól a szerződése a doktor úrnak, de kérdésemre nem zárta ki a lehetőségét, hogy ha esetleg lesz lehetősége tovább maradni, akkor nem tesz így. Ha a magánvéleményemre vagy kíváncsi, szerintem nem fog visszajönni, ha lesz lehetősége maradni, vagyis fél év múlva biztos nem, talán később. És bár szívből kívántam /személyesen is/ sok sikert neki, mégis úgy köszöntünk el, hogy viszontlátásra! Nekem/ünk mégiscsak ez lenne a jobb, de mint magánember abszolút megértem, hogy elmegy ebből a sz.r országból! Minket is csak a pici tart itthon, de lehet, hogy még így is eljön az a pont amikor összepakolunk.
Én Kia doktort nem ismerem annyira, csak kétszer beszéltem vele egy-két mondatot, de akkor mindent értettem. :-) Nem tudom hosszabb távon hányszor kerülhetnék ilyen helyzetbe, bár szerintem biztos nem haragszik, ha visszakérdeznek tőle. Viszont annyian dícsérik, és a két találkozás alkalmával is annyira "jó fej" volt, hogy mikor hallottam, elmegy Abkarovics úr, gondoltam hozzá fogok menni. Úgyhogy ez számomra viszonylag jól alakult. Mi a második babát csak később tervezzük, addig ráérek megismerni.
szinti

Sziasztok!

Csatlakozhatom? 27 hetes várandós vagyok.
Én is a Péterfyben fogok szülni, Dr. Zacher Pálnál. Nagy örömmel olvastam abalord02 tapasztalatait.
Még dolgozom, így eddig nem jutottam el semmilyen szülésfelkészítő tanfolyamra, stb., a kötelező vizsgálatokon kívül nincs tapasztalatom a kórházról.
Szülés-vajúdás közben lehet inni?
Milyen testhelyzeteket tolerálnak vajúdás ill. szülés alatt?
Mit mesélnétek a gátmetszésről? Dr. Zacher Pál azt mondta, hogy ő szokta alkalmazni, főleg első szülésnél, és nem mertem megmondani, hogy én viszont nem szeretném.

Még egy csomó kérdésem van, de egyelőre ennyi jutott az eszembe.
Sziasztok és köszi!

Edina
Vendég

Helló Edina!

vajúdáskor lehet inni, mondjuk én nem voltam szomjas, pár szőlőcukrot azonban megettem, mert azt is lehet. Szülés közben pedig nem hiszem, hogy szomjas leszel. A testhelyzetről pedig annyit tudok mondani, hogy én végig feküdtem néha felkeltem, de a szülőágyon "hagyományos" módon szültem a Péterffyben. Gondolom, ha vajúás közben van valami kívánságod, szerintem semmi akadálya. A gátmetszésről pedig annyit tudnék mondani, hogy én nem is éreztem a vágást, mert a tolófájás sokkal keményebb érzés, mint a vágás. Ha szükséges,akkor alkalmazzák. Nekem kis vágásom volt, 2 öltés, mert az Anna bébi sem volt túl nagy (2760 g), de a kezét a nyaka alatt tartotta és ezért kellett. Másnap kellemetlen a dolog, de kibírható, ha pedig kiveszik, akkor megkönnyebbülés. (bár nekem egyáltalán nem fájt, másnap már ültem). Ha van kérdésed, szívesen válaszolok
Niki

Kép
gyniki

Sziasztok!

Én is csatlakoznék! 15 hetes terhes vagyok, és Péterfys. Anga-Kis Balázsnál fogok szülni. Ismeri valaki?

Italoman, én XV. keri vagyok és a Péterfybe terhesgondozásra!

kispiskóta

Sziasztok!

Én is csatlakoznék! 15 hetes terhes vagyok, és Péterfys. Anga-Kis Balázsnál fogok szülni. Ismeri valaki?

Italoman, én nem VII. keri vagyok és a Péterfybe járok terhesgondozásra!

kispiskóta

Sziasztok , én is Abka betege voltam...de Kia-t ajánlották!
Aki nála szült, tudna róla infókat irni! Nagyon megköszönném! :)

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Én 2005 márciusban szültem a kisfiam a Péterfyben. Az orvosom Rácz Tibor volt; a szülésznőm Rita!
Meli!
Ritát tudom szívből ajánlani, nagyon kedves és aranyos. nekem császár volt, de mindent elmagyarázott érthetően; én nagyon meg voltam elégedve vele!

Ildi

delfinke

Sziasztok

Aki esetleg Dr. Kia-nal szült, várok róla minden infót!

Előre is köszönöm!

Elizabeth

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Gyniki: Nagyon köszönöm a leveledet! :) kedden megyek a dokimhoz, tuti, hogy utána lesznek kérdéseim, nagyon aranyos tőled, hogy segítesz.

Lányok: Az orvosaitokat sajnos nem ismerem, én dr. Zacher Pálhoz járok. Ő nagyon aranyos.

Elisabeth25: Jó, hogy te is a Péterfyben fogsz szülni ( a másik fórumról "ismerjük" egymást - "2007-ben fogok szülni"-ről)
Ha lesz valami tanfolyam vagy előadás, eljössz? Személyesen is meg tudnánk ismerkedni. Dominik lesz az első babád? Mi az elsőt várjuk, valószínüleg kislány lesz.

Sziasztok!

Kép
Vendég

Sziasztok!!

Én is a Péterfyben fogok szülni júliusban.
Nagyon ajánlom a babaváró tanfolyamot, amely minden hónap első hétfőjén van a konferencia teremben fent a 4-iken az UH-val szemben balra..
Voltunk a szülőszobán, Cser Kati szülésznő megmutatta mind a 4 szülőszobát és szinte mindent elmondott a vajúdásról, szülésről, gátmetszésről és a császárról is. Nekem Cser Kati nagyon szimpi volt, idősebb, tapasztalt és nagyon kedves és emellett laza. Viszonylag a természetesség hívei!
Vajúdáskor lehet labdán, szülőszéken ülni, van bordásfal és egy kis térdelős hintaszék is. Lehet bevinni Cd-t, zenét..Van két nagyon barátságos szoba, ahol nincsen zöld csempe, meghitt nagyon, kis asztali lámpa van, szal félhomályt is lehet csinálni, lehet közben zuhanyozni, sétálgatni és modern szülőágyak vannak, amit úgy dönthetsz ahogy neked jó.
Gátmetszést ha nincs rá szükség nem alkalmaznak..(elvileg) a szülésznő tartani fogja a gátat..de a dokik általában vágnak..pedig nem biztos, hogy szükség lenne rá.
Ajánlom előtt a gátmaszírozását gátmasszás olajjal.
A bába válaszol című könyvben nagyon szépen le van írva, hogyan kell..kb. a 34ik héten kell elkezdeni a masszást..
Őszintén szólva én nem szeretnék gátmetszést!
Visszatérve a kórházra én nyáron voltam bent és nagyon meg voltam elégedve mindenkivel!

További jó babavárást, szép és könnyű szülést kívánok Nektek!

Gurgula
torolve_20131003125716

http://www.peterfyszuleszet.hu

sok hasznos infot találtok ezen az oldalon
torolve_20131003125716

Sziasztok lányok!

Tudnátok esetleg ajánlani egy nagyon kedves, aranyos szülésznőt?

Üdv:

Elizabeth

Kép
elizabeth25

Szia Elizabeth!

Pont Gurgula mesélt Cser Katiról. Nagyon lelkiismeretes, kedves szülésznő. Gátvédelemben szerintem profi, nekem egyszer sem kellett vágni. A második babaámat teljesen természetesen szültem nála.
Úgyhogy ajánlom nyugodt szívvel.

Panni
uran

Elizabeth 25-nek!

Én tudom még ajánlani Farkas Adrit, nekem ő volt és le a kalappal előtte és Orbán doki előtt. Bár azt gondolom, hogy akik ott dolgoznak csak jók lehetnek, főleg a szülésznők. Szerintem nyugodt szívvel bármelyiket választhatod.
Niki

Kép
gyniki

Szülésznő: Gizi (Kissné)
bukcsi

Koszi lanyok a tippet, en is Cser Katiban gondolkozom...nagyon sok jot hallottam rola! Kedves, aranyos...megerto es nagyon jo fej!

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Nekem nem volt fogadott szülésznőm, de nagyon reméltem, hogy jó kezekbe kerülök. Egyetlen szülésznőtől féltem, aki egyszer csinálta nekem az nst-t. Mogorva volt végig és mivel Balázsom nem akart mocorogni, úgy megrázta a hasam, hogy azt hittem kiesik belőlem a gyerek. Utána meg hányingerem volt a javából. A nevét nem tudom sajnos, így nem tudom ajánlani, hogy ő hozzá ne kerüljetek.

Végülis Molnár Pál Péterné (vagy Molnár Péter Pálné), Margitka szülésznőnél szültem. Semmit nem tudtam mit hogy kell csinálni, mert egyetlen felkészítőre sem tudtam menni a rengeteg fekvés miatt.
Mindent minden szakasznál előre elmagyarázott hogy mi fog történni,
mit kell majd csinálnom. Nagyon jól összedolgoztunk. És ami nem semmi szerintem, hogy a férjemet is jól kezelte!!! Amikor én már majdnem lecsaptam, ő feloldotta a helyzetet! :D

A szőlőcukor szinte kötelező a szülőszobán!!! Csak azt eszegettük a férjemmel. Én pedig csak néha egy-egy korty vizecskét ihattam.

Kép
lbadri

Kispiskóta, köszi, hogy ezt mondtad, bár már annyifélét hallottam időközben, hogy tényleg nem tudom, mit gondoljak. Egyébként lehet, hogy azért van ez, mert te még tavaly kezdtél el terhesgondozásra járni, és csak januártól kavartak bele a dologba.
De mindegy, most a VI. kerületbe járok, és egyelőre nincs semmi gond vele, aztán majd meglátjuk.
Panaszmentes babavárást mindenkinek! :D

italoman

sziasztok!

2006 októberében szültem a Péterfyben. Nekem Farkas Adrienne volt a fogadott szülésznőm és Zacher Pál a fogadott orvosom. Éjjel 1 körül mentünk be a kórházba. Bevallom, én nem tudtam, hogy ki az a Cser Kati, de - mint utólag kiderült - ő fogadott. kicsit szigorú nő benyomását keltette bennem...bár akkor már szinte mindegy volt...ahogy mentek a fájások ő is benézett hozzánk és segített

üdv.

márta

abalord02

Szia Edina!

Én eda-val szültem, nagyon ajánlom. gátmetszésem nekem is volt, de még mindig jobb, minthogy szétszakadj, nem? Zacher dokira nyugodtan rábízhatod magad, zseniális! Az EDA ezért is király, mert a gátmetszést nem érzed egyrészt azért, mert a tolófájások során a gyermek feje keményen nyomja ott alul, másrészt az EDA elzsibbaszt...szóval ne aggódj!

én sem jártam szülés-előkészítőre (bevallom,még nem is tornáztam, ez a saját lustaságom :cry: ), mégis minden simán ment. október 8-ra voltam kiírva és 7-én született a lányom.
a szülőszobán mindent lehet, ami könnyebbé teszi a szülést számodra. állati rendesek a szülésznők!

hali, kérdésed van, nyugodtan írj privibe!

abalord02

Sziasztok Lányok!

Abalord02, nagyon köszönöm a válaszod, megnyugtatott minden, amit írtál!

Nem tudjátok, van mostanában olyan változás az egészségügyben, ami érint minket? Kell végül fizetni, ha nem a körzetileg illetékes kórházban szülünk?

Kellemes hétvégét!

Edina
Vendég

Sziasztok!

Én is a Péterfyben fogok szülni most úgy a 34 hétben járok. Vszínüleg Szabolcs lesz, a "nagy" Natasa és 2005. máj 24én született. Én sem a kerületben lakom, hanem 2 utcányira a 8.ban és eddig nem volt probléma. Pontosabban, amikor még nem volt fogadott orvosom, csak körbeszaglásztam, a védőnő - Pálma - lazán elküldött a frba, de amióta Orbán doktorhoz járok, nagyon kedves. Dokival eddig jó tapasztalataim vannak, majd meglátom, hogy megy vele a szülés. De ott doki alig kap szerepet, bki legyen is, úgyhogy nincs sok rontanivalója, legalábbis ha az előzőhöz hasonlítom.
Gátmetszés: Nagyon utáltam, jóval tovább varrogattak, mint ameddig maga a kitolási szakasz zajlott. De teljesen túlélhető és amint kivették a varratokat, el is felejtkezhettem a dologról. Ha eda alatt varrnak, gondolom teljesen fájdalommentes. Ezt nem tudom, mert az edámat elszúrta kicsit az előző dokim. Én most inkább az oxitocin ellen fogok tiltakozni, ha hagyják. A gátmetszésre úgyis azt szokták mondani, hogy akkor csinálják, ha szükség van rá. Mi pedig a pozíciónkból nem sokat látunk :wink:

Mikor kapjuk meg szülés után a babát? Az előző szülésből egy csomó dologra nem emlékszem, pláne az idő veszett el. De nem telt el sok idő és most is ebben reménykedem.

Ha alapítványi szobát szeretnék, mikor kell jeleznem? Már mondtam a dokinak, de arra nem számítok, hogy neki ez eszébe fog jutni. Milyenek a nem alapítványiak? Mindegyik rooming-in?

Hogy állnak a hozzátápihoz? Nagyon nem szeretném, amíg a Sotén voltam, szinte semmi tejem nem volt még az 5. napon sem, mégsem volt probléma a szoptatás, csak azért hagytam abba, mert 7 hónapos terhesen már macerás volt és egy kicsit tartottam a koraszüléstől.

L

Kép KépKép
lorca

Szia Lorca!

Én természetes utón szültem és ahogy rendberakták a babát, máris az apjánál volt, engem addig varrtak. Még kb. 2 órát maradtunk a szülőszobában és majdnem végig velünk volt.
Valamikor hajnalban vittek át a szobába, akkor már nem kaptam meg, de reggel behozták.

Ahogy beértem szóltam, hogy alapítványi szobába szeretnék menni. Ha jól tudom, nem csak ezek a szobák rooming-in. Máshol is veled lehet, csak elég kicsik a szobák (már amennyit én láttam a többiből).

A korházban max. cukros vizet adtak a picinek, behozták és mondták, hogy adjam oda neki, de nem ellenőrizték. Én nem nagyon adtam, mert már 2. nap elindult a tejem és egész szépen evett.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Sziasztok! Hogy mikor hozzák ki a babát? Attól függ, hogy milyen csecsemősök vannak épp szolgálatban, hogy hánykor szülsz és hogy vagy utána, meg hogy kéred-e. De a szülés utáni naptól nálad van, alá kell írni, hogy "átveszed", gondolom, a felelősség miatt. A cukros vizet nem eröltetik, csak ha panaszkodsz, hogy nincs tej, éhes a baba. Vannak nagyon kedves és segítőkész csecsemősök, ők még a szoptatásban is segítenek (elsőgyerekeseknek ez fontos), de vannak olyanok is ,a kik inkább közönbösek. Nagyon bunkóval nem találkoztam. A két legkedvesebb egy nagyon fiatal, vöröses hosszú hajú lány (talán Diána, de nem biztos), és egy középkorú, alacsony, rövid, kicsit őszes hajú, mindig mosolygós. Ők nagyon kedesek és segítőkészek, sajnálom, hogy nem tudom a nevüket.
Barbi
bukcsi

Köszi a válaszokat!

Ha nagyon tiltakozom, akkor nem viszik el a babát? Az elsőnél velem lehetett végig, a szülőszobáról is saját lábon sétáltam ki. A szobában kocsin alszanak vagy velem lehet az ágyban? Natira sem feküdtem rá, kb két napig nem is aludtam, annyira fel voltam dobva, így erre esélyem sem lehetett. Ha besárgul, akkor elviszik vagy a szobában van a kékfény? Nat kész citrom volt két nappal születése után, remélem, ezt most megússzuk.
L

Kép KépKép
lorca

Ha 1.éjszaka magadnál akarod már tartani, akkor kell vmi "engedély" a szülésztől (hogy megfelelő állapotban vagy hozzá) meg a gyerekoorvostól is, aki szülés után megvizsgálja. Nekem ez kéásőn jutott eszembe, de így is csak pár órára vitték el, bár egy kedves csecsemős többször bejött, hogy elvigye-e, és amikor mondtam, hogy ne, akkor mosolyogva mondta, hogy szóljak, ha pihenni akarok. (Inkább babáztam, meg szpoiztunk.)
bukcsi

Lorcának!

Én 2006. november 24-én szültem 12.45-kor a kislányomat, és délután már meg is kaptam. Együtt lehettünk, mellettem feküdt az ágyban, nem a kiskocsiban. Olyan jót szundított Anna bébi, és egyáltalán nem akarták elvinni meg ajánlották is, hogy legyen velem a bébi minél többet, hogy szokjuk egymást. Az este vért hányt és nem adták ki, hogy kivizsgálják, de szerencsére semmi gond nem volt, reggel újból az enyém lehetett. természetes úton szültem, a császárnál nem tudom hogy van. A csecsemősök rendik voltak, ja és a szobában nincs kék fény, ahhoz kiviszik a bébit, bár nálunk nem kellett. Ha kéred a babádat biztosan megkapod.
Niki

Kép
gyniki

sziasztok! :)

a kislányom itt ücsörög az egyik kezemben ezért a nagybetűket most jobbára elhagyom :wink:

én nov. 17-én szültem a Péterfyben és mindennel nagyon meg voltam elégedve. részletes szül.történetet néhány oldallal fentebb. azt javaslom főleg a szülés előtt állóknak kicsit lapozzatok vissza régebbre is (már akit érdekel) mert rengeteg hasznosat lehet megtalálni a korábbi hozzászólásokból is.

Elizabethh én javaslom neked F. Adriennt tényleg nagyon kedves és segítőkész, mindenben támogat. bár az tény hogy vagy kifogod a szerencsés napot amikor nincs a szülészeten teltház és ott tud lenni melletted, vagy a kevésbé szerencsések közé tartozol mint én amikoris egyszerre kb. 6 szülés volt a 4 szobára és akkor sajnos hiába szeretne nem tud ott lenni Veled, csak néha megnéz
egyébként nagyon emberséges engem pl. folyton kisegített a slozira (a szülőszobának van sajátja nem kell a folyosóra az osztályra kimenni)

pótlás
nem tudom régen hogy volt, amikor én szültem kizárólag tiszta forralt vizet adtak, direkt mondta is a csecsemősnővér hogy semmiféle mást nem adnak a babáknak. a forralt vizet is csak ritkán, amikor már nagyon sír a baba, megnyugtatásképp

én végül császáros lettem a szülés napja a 0. nap, a következő nap csak kérésre az azt köv. nap, vagyis a 2. pedig ajánlottan kötelezően odaadják. sima szülésnél az 1 nap kapják meg. ez azért is jó mert így tudsz pihanni. én csaszi után nagyon akartam rögtön, egyből végig. aztán természetesen már délután hozták, de a végén én magam kértem hogy vigyék el, mert már majdnem lefordultam az ágyról. és biztonságosabbnak láttam ha nem tartom magam mellett hosszabb órákra. egyébként ha nem épp a 3. gyereket szülöd, hidd el neked is jobb ha tudsz pihenni egy kicsit , a szülés azrt egy fizikailag elég megterhelő testi folyamat.

gátmetszés. rögtön a fej kigördülése előtt döntik el. azért is végzik, hogy nehogy szétrepedj, másfelől ami ennél még fontosabb, inkább vágjanak szét semmint hogy adott esetben oxigénhiányos állapot álljon elő, ami elég szörnyű következményekkel járhat.

vajúdás közben akkor lehet felkelni sétálgatni és ladán guggolni, stb. ha nincs olyan vizsgálat ami a fekvést szükségessé teszi. nekem pl. folyamatos magzati nst ment tehát géphez és infúzióhoz voltam kötve emiatt nem is kelhettem fel. a baj csak az ezzel, hogy ezt előre nem lehet tudni, ezért jó ha előre a megfelelő (!)légzésgyakorlatokat is tanultok. nekem nagyon sokat segített a fájások nagy részét elvitte.

ha vki császáros lesz, javaslom hogy már a műtét után amikor visszaviszik a szobájába amilyen hamar csak lehet kezdje el jó hangosan mondogatni az osztályos nővéreknek hogy fájdalomcsill. kér az infúzióba mert én sem gondoltam erre a nem elhanyagolható tényre és egy délelőtti vágás sajnos estére rohadtul tud fájni, amikoris még pluszban fel is kel kelni és ki kell mászni a mosdóig. ez nem vicc, tényleg nem gondoltam erre, de ez messze felülmúlta számomra a szülés kínjait.

a szülőszobán és utána is egyébként abszolút nagyon rendes mindenki, csak a legekben tudok nyilatkozni a kórházról és a személyzetről, mindenki jól jár aki ezt választja. :)

mindenkinek kellemes babavárást!
Vendég

sziasztok ismét
szóval akkor ha nem választ az ember szülésznőt, akkor sem nagy az esély, hoyg olyanba fut bele, aki nem jó, ugye? egyébként hány lehet bent a kórházban egyszerre egy műszakban? és mi történik műszakváltáskor, aki elkezdte velem, az átad másnak?
a pálma ennyire gáz is tud lenni? velem eddig tök kedves volt. vagy csak mázli?
a végig infúziózást általában mi indokolja? és azt nem lehet ilyenkor valami hordozható izére tenni, hogy mégis lehessen járkálni?
pacsuli

helló pacsuli!
Nem tudom, hogy műszakváltásnál mi van, szerintem ezért jobb a választott szülésznő, az tutira nem megy el. Amúgy meg gondolom az éppen soron lévő szülésznőnél tudnál szülni, ha pedig váltás van akkor átad. Gondolom én. A választott szülésznő biztos, hogy nem ad át. Hogy hányan vannak egy műszakban azt nem tudom, de szerintem nem is lényeges, ha szülni mész nem evvel fogsz foglalkozni. Nekem oxitocin volt bekötve, mert fájásgyenge voltam és nem tudtam mászkálni, mert az NST-gép rám volt téve, avval pedig elég nehéz rohangálni. Előtte elmész úgyis pisilni, meg ilyenek, de nem a járkálással leszel elfoglalva.

Kép
gyniki

Sziasztok!

Pacsuli!
Nekem nem votl válaszott szülésznőm, és 2 szülésznőt ettem meg. :D Ha vége a műszaknak, átadnak egy másiknak. Tőlem a Zsuzsa elköszönt, sok sikert és könnyű szülést kívánt és jött a következő csapat. Bemutatkoztak és körülöttem (nappal) mindannyian ott voltak. Hol ez, hol az nézett meg. volt egy tanuló is, aki végül levezette a szülést.

Egy műszak alatt 3 szülésznő van szolgálatban. Nekem mindegyik 3assal, amelyikkel megismerkedtem, csak jó tapasztalatom van. Az viszont biztos, hogy a szülésznők vannak velünk a legtöbbet.
Én legközelebb se fogk előre választani. Nagyon jó volt ez így. :D

Eszter
Kép
Kép
vok

Szép estét mindenkinek! :)

Pacsuli :) igaza van Voknak ilyen távlatban most már én is azt mondom fölösleges előre választani szülésznőt. Mint ahogy írtam is, én hiába választottam előre, szinte semmit nem tudott velem foglalkozni mert egyszerre 5 helyre rohangált... Nekem 6-kor indították meg, kb. 9-ig nem is láttam. Sőt, mivel előre választottam, neki kellett volna a 37. héttől az nst-ket csinálni, de minden alkalommal amikor mentem pont semmi ideje nem volt egyszer pedig épp kényszerszabira küldték, szóval egyszer sem ő csinálta nekem az nst-t. A lényeg, hogy a végére mindkettőnknek kényelmetlenné vált a helyzet, mert egyrészt ő azt hitte, én mindenképp ragaszkodom hozzá - pedig igazából nekem mindegy lett volna ki van ott - amit ő nem tud teljesíteni, másfelől meg a végén csak szeretnéd vhogy honorálni a munkáját de ha effektive nem tett érte sokat akkor neki is kellemetlen elfogadni a borítékot. De hozzáteszem ő minden tőle telhetőt megtett és végig nagyon kedves volt.

Nálam a Pálma (védőnő) kicsit azért kiverte a biztosítékot, ugyan kedves, de semmit nem lehet vele kezdeni. Az én véleményem szerint nagyon sok őt érintő témában fogalma sincs merre hány lépés. Én emlékszem kértem mondja meg mi lesz a Péterfy előadások akkori menetrendje semmit nem tudott mondani. Aztán később kérdeztem milyen hivatalos papírt hogy intéznek a kórházban (Taj kártya elindítása,születési stb.) arról se volt fogalma se. Aztán a laboreredményeimnél is csak bólogatott, de semmit nem tudott mondani. A beutalókat oda tudja adni, de többre ne számíts.
Vendég

Pacsuli, az infúzióállványt húzhatod magad után, bár kényelmetlen, de az nst gépet nem. Nálam is folyamatos magzati monitorozás volt, ami azt jelentette hogy csak akkor tudsz kimenni pisilni ha azt leszedik rólad. De az infúzióállvánnyal se úgy képzeld el a mozgást mint mondjuk egy tv-ben látható aktív természetes szülésnél ott csővek meg tű lóg ki a kezedből, azzal azért nehéz mozogni. De még az ágyról is nehéz lekászálódni ha épp fájás van... :?
Vendég

Szülésznő:
Nekem a doki mondta, hogy nem sok értelme van választani. Azért örülök, hogy ti is egyetértetek ezzel, kicsit bizonytalan voltam a kérdésben. Azért remélem, hogy egy műszak alatt lemegy a szülés :wink:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Tűzmanóval egyet kell értenem a védőnővel (Pálma) kapcsolatban. Tényleg aranyos, bár mosolyt nem sűrűn látni az arcán, de semmit nem tud. alkalommal voltam nála, amikor még mindig lövése nem volt, hogy ki vagyok. Nekem ez olyan furcsa. Akkor miért kell hozzájárni?

kispiskóta

Angáról senkinek semmi infója nincs?

kispiskóta

Szia, piskóta!

Az én kislányom Anga doktornál született 2005. decemberében. A doktorról csak annyit mondhatok, hogy megbízható, kedves, alapos ember, ami nagyon jó, hogy nem bonyolítja túl a dolgokat, de ha bármi gondod, kérdésed van, mindenben segít. Ugyanígy a szülést sem tupírozza föl, ahogy mostanában divat, a baba szempontjait tartja szem előtt, abszolút biztonságot tud nyújtani a várandósság és a szülés alatt is. Én nagyon hálás vagyok neki és alig váro, hogy a következő babával is hozzá járhassak :D

Szólj, ha még kérdésed van ezzel kapcsolatban, akár priviben is!

Kép
Kép
pannati

Kispiskóta,
Szerintem azért van ott, mint védőnő, mert mégiscsak jobban hangzik, mintha titkárnőnek hívnák. Felveszi a telefont, súlyt mér, a gép alapján kiír dolgokat. Ennyi. Totál felesleges kérdezni tőle.

Nálatok volt 2. cukorterhelés? Nem tudja valaki, mi értelme? Se kórtörténet, se eredmény nem indokolja nálam a 36. hétben.

Kép KépKép
lorca

Sziasztok!

Lorca, tök igazad van. De akkor is olyan gáz, hogy nem ismer meg. És még azt mondták nekem, hogy a területileg illetékes védőnőhöz ne menjek, hát pedig őhozzá is ugyanúgy járni fogok, mert ő baromi kedves!

Én még nem járok ott, de nekem egy cukorterhelést mondtak valamikor a 24. hét környékén. A dokid írta ki?

Pannati, köszönöm a választ. nekem is abszolút pozitív véleményem van róla. Amikor uhz akkor is mindent megmutat, és olyan nyugtató jelenség. Igaz egyszer felhívtam akkor nem volt túl közlékeny, dehát melyik orvos az és ráadásul rendelési időben. Pannati most nincs kérdésem, de ha a továbiakban lenne akkor majd írok. Ja, de mégis, te a Péterfybe jártál hozzá vagy a magánrendelésére?

kispiskóta

Lorca!

Nekem is volt a terhesség vége felé cukorszint vizsgálat, pedig nálam sem volt előtte probléma.

Zsuzsi

KépKép
zsuzsi78

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?