sziasztok!
a kislányom itt ücsörög az egyik kezemben ezért a nagybetűket most jobbára elhagyom
én nov. 17-én szültem a Péterfyben és mindennel nagyon meg voltam elégedve. részletes szül.történetet néhány oldallal fentebb. azt javaslom főleg a szülés előtt állóknak kicsit lapozzatok vissza régebbre is (már akit érdekel) mert rengeteg hasznosat lehet megtalálni a korábbi hozzászólásokból is.
Elizabethh én javaslom neked F. Adriennt tényleg nagyon kedves és segítőkész, mindenben támogat. bár az tény hogy vagy kifogod a szerencsés napot amikor nincs a szülészeten teltház és ott tud lenni melletted, vagy a kevésbé szerencsések közé tartozol mint én amikoris egyszerre kb. 6 szülés volt a 4 szobára és akkor sajnos hiába szeretne nem tud ott lenni Veled, csak néha megnéz
egyébként nagyon emberséges engem pl. folyton kisegített a slozira (a szülőszobának van sajátja nem kell a folyosóra az osztályra kimenni)
pótlás
nem tudom régen hogy volt, amikor én szültem kizárólag tiszta forralt vizet adtak, direkt mondta is a csecsemősnővér hogy semmiféle mást nem adnak a babáknak. a forralt vizet is csak ritkán, amikor már nagyon sír a baba, megnyugtatásképp
én végül császáros lettem a szülés napja a 0. nap, a következő nap csak kérésre az azt köv. nap, vagyis a 2. pedig ajánlottan kötelezően odaadják. sima szülésnél az 1 nap kapják meg. ez azért is jó mert így tudsz pihanni. én csaszi után nagyon akartam rögtön, egyből végig. aztán természetesen már délután hozták, de a végén én magam kértem hogy vigyék el, mert már majdnem lefordultam az ágyról. és biztonságosabbnak láttam ha nem tartom magam mellett hosszabb órákra. egyébként ha nem épp a 3. gyereket szülöd, hidd el neked is jobb ha tudsz pihenni egy kicsit , a szülés azrt egy fizikailag elég megterhelő testi folyamat.
gátmetszés. rögtön a fej kigördülése előtt döntik el. azért is végzik, hogy nehogy szétrepedj, másfelől ami ennél még fontosabb, inkább vágjanak szét semmint hogy adott esetben oxigénhiányos állapot álljon elő, ami elég szörnyű következményekkel járhat.
vajúdás közben akkor lehet felkelni sétálgatni és ladán guggolni, stb. ha nincs olyan vizsgálat ami a fekvést szükségessé teszi. nekem pl. folyamatos magzati nst ment tehát géphez és infúzióhoz voltam kötve emiatt nem is kelhettem fel. a baj csak az ezzel, hogy ezt előre nem lehet tudni, ezért jó ha előre a megfelelő (!)légzésgyakorlatokat is tanultok. nekem nagyon sokat segített a fájások nagy részét elvitte.
ha vki császáros lesz, javaslom hogy már a műtét után amikor visszaviszik a szobájába amilyen hamar csak lehet kezdje el jó hangosan mondogatni az osztályos nővéreknek hogy fájdalomcsill. kér az infúzióba mert én sem gondoltam erre a nem elhanyagolható tényre és egy délelőtti vágás sajnos estére rohadtul tud fájni, amikoris még pluszban fel is kel kelni és ki kell mászni a mosdóig. ez nem vicc, tényleg nem gondoltam erre, de ez messze felülmúlta számomra a szülés kínjait.
a szülőszobán és utána is egyébként abszolút nagyon rendes mindenki, csak a legekben tudok nyilatkozni a kórházról és a személyzetről, mindenki jól jár aki ezt választja.
mindenkinek kellemes babavárást!