Új privát üzeneted érkezett!

Mesi, gyönyörű a kislány! :D :D
Várjuk a történetet is türelmesen!

KépKép
hexina

Sziasztok!

Kicsit kiestem az irkálásból, valószínű megfázhattam valhol, mert belázasodtam. Izgulok nehogy a babának baja legyen belőle.
Bár a dokim szerint 38 fokig nem gond, de azért félek.

Jelenleg a névválasztás őrületében tartunk a párommal. Szeretnék egy kis közvélemény kutatást tartani közöttetek.
A párom vezeték neve Vitus. Én szeretném a kislánynak a Georgina nevet adni, akkor úgy nézne ki a dolog, hogy Vitus Georgina.
Szerintetek nem gáz? Ő ugyan nem Vitay Gerogina lesz, de sokan arra fognak asszociálni. Örömmel veszem a hozzászólásokat!

Más téma. Mesi, nagyon tündéri a kislány! És jó nagy babusnak néz ki, persze lehet, hogy a képek csalnak.
Remélem jó étvágyú és jóalvó kislány.

Üdv, Judit
yusz

Mesi: Gyönyörű a picilány! Gratulálok!

KépKép
anikoh

Sziasztok!

Akkor a történet:
Pénteken hajnali 4.11-kor arra ébredtem,h elment a nyákdugó. Gondoltam,ebből még bármi lehet,mert egyéb előjel addig nem volt a szülésre nézve. Lassan megérkeztek a fájások is,kb. fél órásak. 7-kor felhívtam a Dokit,Ő azt mondta menjek be,megvizsgálnak és akkor többet tudunk majd. Ekkor már kicsit sűrűbbek voltak a fájások. Mire beértünk a Doki mindent lefixált a Szülésznővel  Megvizsgált a Szülésznő és kiderült,hogy bő egy ujjnyira ki volt tágulva a méhszáj "Ebből ma baba lesz!" bíztatott kedvesen. Ezután fél órára ctg-re tettek,aztán lementünk a betegfelvételre,ott már eléggé nehezen viseltem a kb.10 perces fájásokat. Ekkor már a Párom is velem lehetett,így sokkal könnyebb volt. Aztán vissza a szülészetre,vizsgálat: bő 2 ujjnál tartottunk.. 10-re megérkezett a Doki is. Annyira erős fájásaim voltak,hogy végig hánytam a szülés alatt. A Doki felajánlotta az EDA-t,eleinte elutasítottam,de később már muszáj volt annyira erősek voltak a fájások. A Doki is csodálkozott, h mennyire erősek. Az EDA-tól csitultak a fájdalmaim, de azért még éreztem. Szépen tágultam. Két óra után kicsivel kezdődtek a toló fájások,amiket nem igazán éreztem,de a Doki és a Szülésznő segítettek. A Párom végig fogta a kezem,vagyis én szorítottam az övét :) nagyon sokat segített. Néhány nyomás után látszott a kis buksija, a férjem megnézte és izgatottan bíztatott,h nyomjak,mert már látszik. Annyira édes volt. Aztán kibújt a feje-ettől apa még izgatottabb lett :) és utána a kis teste. Hihetetlen érzés volt,mikor megláttam azt a csöppséget,a Mi kis Manónkat,aki eddig a pillanatig is sokat jelentett nekünk,de most végre testet öltött. A párom és én is könnyeztünk. Sajnos nem adták egyből ide,csak már bebugyolálva,akkor is pár percre,mert úgy ítélték meg,h a kis súlya miatt hideg lenne neki a szülőszobán,és az újszülött osztályon fürdetik,mérik. Kissé csalódott voltam,de határtalanul BOLDOG. Ott volt mellettem a Párom,karomban a kislányunk,együtt a kis család.

Bocsi,kicsit hosszú lett :)

Yusz! nekem nagyon tetszik a név :)

49cm és 3kg a kisasszony,szép hosszú lábai vannak :)

üdv

Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Mesi!

Szép formás babád van, és szerencsére viszonylag hamar megvolt.
Én az elsővel nagyon sokat kínlódtam. Ráadásul pont fordítottja volt, gyengék voltak a fájások. Ami azt jelentette, hogy nekem iszonyúan fájt, de ahhoz kevés volt, hogy rendesen táguljak.

Veled volt a picur napközben?

Köszönöm a biztatást a névvel kapcsolatban. Nekem nagyon tetszik, és a család is örül neki.

üdv, Judit
yusz

Sziasztok !

Mesi . Nagyon szép a kislányod , nagyon jó színe van , melyik tengernél járt . Jó volt olvasni a szülés történetet . Szépek lehetettek a szülés után a kis család úgy-e milyen nagyszerű érzés . Nőjetek nagyra . Várjuk a további képeket .

Judit . Nagyon szép , különleges név , nem egy gyakori név, és az a fontos hogy Nektek tetszik a többi nem számit . Vigyáz magadra és gyógyulj meg .

Évi . Mással is meg eset már az ilyen , majd mész hétfőn és lehet hogy addig meg is fordul magától . Pihenj sokat . Hétfőn meg szorítok Neked .

Szép hétvégét Mindenkinek . Hajni

Kép
hasadi

mesi:nagyon gyönyörű lett a kis Lara.GRATULÁLOK HOZZÁ!!!!!!!!!!!
Mennyi idő alatt szűltél meg??????
Sok puszi neketk!!!!!!!!

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitácska: a lényeg tényleg lemaradt a történetből :) 14.40-re lett meg a Kisasszony :)

Yusz: igen,velem volt amikor kinn volt a többi baba is. látogatási idő alatt és éjszakára elvitték.. olyankor nagyon hiányzott...

üdv

Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Hajni!

Köszi, nagyon jól esik a véleményed! Szerintem is elég ritka név lesz.
Jó lenne meggyógyulni jövő hét folyamán, mert szombaton lesz az esküvőnk. Azt meg birnom kellene fizikailag, jelenleg elég gyenge vagyok, szinte csak fekszem egész nap.
Így sem lesz egyszerű, mert ma kezdtem a 31. hetet, jó nagy pocakkal.

Na de úgy szép az élet, ha zajlik!

Judit
yusz

Mesi, így is szerencsés helyzet, hogy kint lehetnek a babák. Éjszaka legalább pihentél egy kicsit.

Amikor a két nagyobb gyereket szültem még nem volt divat kint hagyni a babát. Három óránként hozták őket szopizni, kb 20 percre. Az alatt kellett velük ismerkedni és mindent megnézni.
Sőt, az egyik nővér rám is szólt, hogy ne bontsam ki a gyereket az angolpolyából.
Szépen elmagyaráztam neki, hogy minekután az ÉN gyerekem, nem az ővé, és még nem láttam egyben, azt csinálok vele amit akarok.
Hát nem kedveltük meg egymást, az biztos...

Judit
yusz

Mesi!!!

Nagyon széééép ez a Lara csajszi!
És szép a szülésed is, remélem emléknek is szép marad!:-)

Évi!!

Ne aggódj, az én szétszórtságom is hatalmas méreteket öltött! Egyszerűen MINDENT összekevertem mindig és nagyon sokmindent elfelejtettem.
A só meg minden kajába "beleborult"

Yusz!

Igazán szép és különleges nevet találtatok!!! És használható név is egyben!!!!És nem gáz, tényleg nagyon szép.
Ohhh és jobbulást!
Azt pedig ne feledd, hogy a láz többet árt a babádnak, mint pár darab lázcsillapító!!!! (aspirin az egyetlen amit nem ajánlanak)

Hajni!

Tökjól bírtuk a szurit, mellékhatás talán csak a több alvás volt napközben.

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok!

Evisan! Hát ez sem a legtermészetesebb megoldás... sztem, ha nem akar befordulni és ráadásul még a péntek sem jött össze, mert ettél, nem lehet, hogy hagyni kéne a csudába a forgatósdit? Ennyire nem gáz a császár, sőt a babára nézve még jobb is. Persze lehet csak én vagyok ilyen "természet" ellenes :lol: Őszintén szólva én jobban félnék attól, hogy megfordítsák bennem a gyereket. Én inkább a császárt választanám. :oops: Te egy hős vagy. Hétfőn szorítok Neked, hogy minden rendben legyen!!!!

Mesi! gyönyörű Lara!!! Szüléstörténeted nagyon megható, örülök, hogy ilyen szép élményként élted meg.

Mikecz dr. szakmailag jó doki, emberileg meg gondolom már valamennyire megismerted....

Móni! szopihoz kitartást kívánok, ilyenkor nagyon ingadozó még a mennyiség.

pusz Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Köszi a pozitív hozzámállásokat. :D :lol:
Nagyon aranyosak vagytok!

Sidney!
Köszi a drukkokat majd hétfőn. Dehogyis vagyok hős. Én is gondoltam rá, hogy talán hagyni kéne az egészet a fenébe, de... végülis döntöttem. Belemegyek a forgatósdiba, mert ugyan vannak kockázatai, de ezek olyan kockázatok, amik számomra nem azok. Azt mondják erre, hogy olyan lehet, hogy például beindulhat tőle a szülés, vagy leválhat a lepény. Na, de akkor mi van??? Akkor megszülök hétfőn, és kész. Már nem lesz koraszülött sem, hiszen a 37. hét, 5. napon fog ez megtörténni.
Én egyedül a sérülésveszélytől féltem, hogyha megfordítják, nem sérülhet-e meg a baba, nem nyomják-e meg nagyon, vagy valami. ? De a szülésznőm megnyugatott, hogy nem sérülhet. Végülis állítólag arról szól az egész, hogy kitapizza az orvos a medencéjét, és fejét, és elkezdi terelgetni a helyes irányba. Szinte átbillentik őt a megfelelő pózba.
Meg hát benn tartanak utána 24 órát, és figyelik, hogy mi van vele.

De még egy kérdés viszont, amit majd ott a kórházban még fel kell tennem. Az az, hogy mi a garancia arra, hogy nem fordul vissza? Ez bennem is kérdés, kíváncsi vagyok, hogy mit mondanak majd rá.

Végülis még akkor, ott a kórházban is dönthetek. De egyelőre ez az álláspontom.

Tényleg köszi a drukkokat, majd írok, hogy mi volt.

Sziasztok:
Évi

Kép
evisan

Jó estét Lányok!

Évi! Ne idegeskedj, én is nagyon szorítok hétfőre! Szerintem már annyira szeretnéd a picúrkát a karodba tartani, hogy teljesen máshol járnak a gondolataid és ezért is kajáltál meg menetrendszerűen. :) Én a terhesség alatt olyan feledékeny lettem, hogy még magam is meglepődtem rajta. Sajnos azóta sem javultam sokat mióta Nándi megszületett.... :lol:

Yusz! Nekem is nagyon tetszik a név. Igaz, hogy még végig sem olvastam a soraidat én is azonnal asszociáltam a Vitay Georginára és utána olvastam, hogy írsz is róla. Szerintem nem baj ha mindenkinek aki ismeri a filmet/könyvet eszébe is jut majd a lányod nevéről. Nagyon szép név és annyi becézése van! Neked pedig jobbulást!

Mesi! Nagyon édes a kislányod! Én is kérdezném mint Hasadi hogy melyik tengernél jártatok mert nagyon szép a színe... :)
A történeted is szép mint a szülésed. Az EDA-t pedig ne bánd, mert lehet hogy emiatt maradt meg szép emlék a szülés. Én is kaptam és egyáltalán nem bánom pedig a tolófájásokat már én is rendesen éreztem mivel az EDA arra nem is hat.

Dominika! A picukád elfelejtette már a szurit, sikerült kialudni magát utána?

Mónika! Megoldódott a tejcsi gond?

Mindenkinek további jó hétvégét!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

mesi:akkor viszonylag gyors szülésed volt?
szomszéd barátnőm ő megszenvedett rendesen.Szintén első baba volt neki és 17 órát vajúdott.
MIlyen anyukának lenni?
Én ma 2 éve hogy anyuka lettem de néha még mindíg nem fogom fel.

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitácska!

Isten éltesse sokáig Mátét!!!

Nagyon jó érzés anyának lenni,bár még sokszor hihetetlen,pedig hónapokig erre készültem. Mégsem lehet eléggé felkészülni erre a csodára.

üdv

Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Köszi lányok a sok biztatást a névvel kapcsolatban!!!!
Most már tuti, hogy Georgina lesz a csajszi.

Algopyrint vettem be, szinte ez az egyetlen ami nekem használ. A doki szerint nem árt a babának.

Mesi, a legszebb és a legnehezebb dolog a világon anyának lenni! És hidd el, hogy sokáig az ember fel sem fogja igazán, hogy vele történt meg a dolog. Hogy az a pici emberke csak tőle függ.
Én iszonyatos félelmet éreztem legelőször, hogy nehogy ártsak valamivel a kisembernek, aki teljesen ki van szolgáltatva nekem.
De most, hogy már 15 éves kamasz és sokszor flegmán visszaszól, hihetetlen, hogy ő volt az a kiszolgáltatott kis lény.

Nitácska és Mazsuzs! Isten éltesse soká a pici fiatokat!

Kép
yusz

Sziasztok!

Nitácska! Nagyon sok boldog 2. születésnapot kívánok Máténak!

Mesi! Nagyon szép kislány Lara, sok örömetek lehet benne!

Évi! Fel a fejjel, hétvégén még készülhetsz!

Yusz! Szerintem egy Szabó Magda hősre emlékeztetni nagyon jó dolog, nekem ő a kedvenc íróm, az Abigélt pedig különösen kedvelem!

Móni! Én is úgy szoptattam, ahogy már korábban valaki előttem írta, hogy az egyik ciciből teljesen és egy kicsit a másikból, utána a "megkezdett" cicivel kezdtük és át a másikra. Ja, és az első két hónapban (talán) minden szoptatás után lefejtem a maradékot. Nekem nagyon bejött az ananászlé még, és az Urtica Urens nevű homobogyó. Próbálkozzál rendületlenül!!!

Jó éjt!

Nutella

Kép

Kép
nutella

mesi:köszönjük szépen a jókívánságot.
Néha még nekem is hihetetlen,hogy anya vagyok,pedig már 2 éve az vagyok!!!!!!!!!!!
Tényleg nem lehet felfogni teljesen.

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Mesi!
Írtam már, hogy milyen édes kis lányod van? Nagyon jók a képek. Nagyon szép a kis Lara!!! GRATULA hozzá sokadszorra is, és minden jót kívánok Nektek.
:D :D

Yusz!
Én is rögtön az Abigélre asszociáltam, de szerintem is szép név a Georgina, és jó így a kettő együtt. De úgy látom mindenki egy véleményen van. :)

Végre itt a tavasz!!! :D :D :D Olyan jóóóóó!!!!!!!!! :D

Évi

Kép
evisan

Mazsuzs!

Kialudta és el is felejtette már! :lol: Vagyis remélem.

Évi!

Drukk drukk holnapra!

És éljen, jön a tavasz!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Mesi!
Nagyon szép a kislányod! Egy tünemény! :D

Sidney, Mazsus, Nutella!
Köszi a tejcsi tanácsokat és érdeklődést, de már sajnos tényleg kénytelen vagyok hozzápótolni. Minden második etetésre jut neki elég tej a többi etetéskor tápszert eszik. Nagyon ízlik neki és nincs semmi baja tőle, nem fáj a pocakja sem, úgyhogy már nem szomorkodom. Belátom, hogy ez van. Renátóval is ugyanez volt, szintén egy hónapig tudtam szoptatni. Még így is örülök, hogy legalább ennyit tudtam neki adni. Renátó edzője szintén nemrég szült és arról panaszkodik, hogy egy csepp teje sincs :shock: Nem irigylem.

Küldök egy új képet, nekem nagyon tetszik:
Kép

Mónika

Kép
Kép
bnemonika

Helló!

Mónika! A kép nagyon aranyos a fiúkról!
Ne bánkódj hogy nincs annyi tejcsi. Én is így voltam. Nem termelődött a következő szoptatásra annyi amennyi kellett volna a nagyétkű fiamnak és mindig éhes volt. Ezért kellett pótolni. Akinek sikerül a szoptatás az ezt nem is tudja elképzelni, hogy milyen csak esetleg sejti. Én sem tudom, hogy mit csináltam rosszul pedig fejtem is de mégsem lett több. Tejserkentő kapszulát is szedtem de az sem segített sőt mintha kevesebb lett volna tejcsi.
Már túltettem magam rajta, hogy végre Nándi mindent eszik és szerencsére beteg is eddig csak egyszer volt.

Minden jót!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok Lányok!

Mesi!
Nagyon szép a kislányod, sok boldogságot kívánok. És szerencsés vagy, hogy ilyen komplikációmentes szülésed volt, így szép emlék marad.

Judit!
Nekem nagyon tetszik a név, amit választottatok.

Mónika!
Nagyon aranyosak a fiaid együtt, és tündéri a kisfiad.

Nitacska!
Utólag is boldog szülinapot a kisfiadnak!

Sziasztok
Lilla
Vendég

bnemonika:olyan édesek a gyerekek így együtt,tüneményesek. :wink:

lilla:köszönjük szépen.

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Mesi, pityeregni kezdtem a történeteden. Olyan szép! Úgy örülök, hogy minden rendben veletek, a kiscsaj pedig gyönyörű!

Yusz, jobbulást! A név amit választottatok szép! Ezernyi becézése van és nem tucat!

Nitacska, Boldog születésnapot a kis Máténak!

Évi még nem jelentkezett, hogy is sikerült a fordítás, ha van hírem róla, jövök!

Mindenkinek szép napot! Éljen a tavasz és a hosszú séták!

Üdvözlet:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Sziasztok lányok!

Köszönöm a sok pozitív hozzászólást és biztatást a kis Georginával kapcsolatban, nagyon jól esik!!!

Már múlóban van a nyavalyám, nem tudom mi lehetett. De szerencsére nem volt fertőző, a család többi tagja nem kapta el.

Remélem Évivel minden rendben megy és sikerül a babafordítás. Nagyon drukkolok.

Rohanok és melegítem az ebédet a másik két csemetének, most jöttek meg a suliból.

Sziasztok!

Kép
yusz

Sziasztok!

Mazsuzs. Kicsit megkésve de még beleférek a 8 napba . Boldog szülinapot a kisfiadnak .

Móni . Nagyon jó a kép a fiúkról , nem csodálom hogy tetszik Neked , szívet melengető.

Kriszta . Örülők , hogy a kicsi lány jól viselte a szurit .

Remélem Évi jól van és minden jól sikerült a fordításon .

Nagyszerű idő van . Hurrá !!!

Csak úgy mellékesen , megint eltelt egy hónap baba nélkül , és megint megjött . Ez van . Lehet , hogy nekem a sors csak egy gyereket írt . De nem siránkozok , már túl vagyok rajta .

Sziasztok , Mindenkinek szép napot. Hajni.

Kép
hasadi

Szia Hajni!

Nagyon sajnálom, hogy megint nem jött össze. De ahogy írod kisütött a nap, gyönyörű az idő, úgyhogy nem szabad feladni, a következő hónapban már biztosan összejön. Elmentetek már a vizsgálatokra?

Szia
Lilla
Vendég

Hajni!!!

Ne gondolj a babára!!!!! Ne foglalkozz vele!!! És a legváratlanabb pillanatban 2 csíkos lesz a teszted!Hidd el! Tényleg működik! :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Lilla . Köszi a biztatást , nem voltunk . De most úgy vagyok nem erőltetek semmit és nem is foglalkozok vele lesz ami lesz .

Kriszta . Most így vagyok , meg próbálok nem rá gondolni . persze szeretném , de ha nem hét nem . Nem szeretnék ebbe bele golyózni .
Süt a nap van egy gyönyörű okos nagylányom és egy csodálatos párom / persze Ő se tökéletes / és ez ami most fontos .

Sziasztok Lányok . Hajni

Vajon mi lehet Évivel ?

Kép
hasadi

Hajni!

Igen, ez a lényeg!!!!!
Már én is aggódom Évi miatt.......lehet, hogy szül?

Kép

Kép

Kép

dominika1

hexina:köszönjük szépen!!!!!!!!!!!!!

hajni:dominikának igaza van ne foglalkozz és ne is gondolj a babára.Tudom könnyű mondani de hidd el meglesz az eredménye!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Évinek megy a drukk!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Lányok ! Köszi a biztató szavaitokat , most már én is erre jutottam , rá bízom maga a sorsra . Lesz ami lesz .

Évinek drukk !!!!!

Szép estét . Hajni.

Kép
hasadi

hasadi:nagyon jól beszélsz.druk neked is:) :wink:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitácska!

Máténak utólag is Boldog Szülinapot!!!Bocsika, de csak most vettem észre, hogy ünnepeltetek...
:oops: :oops: :oops: :oops:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Hűűű, de szurkoltatok értem. De aranyosak vagytok!!! :) Köszi az aggódó szavakat és a drukkolást. Még egyben vagyunk, de sajnos nem történt semmi. Vagyis történni történt, csak épp nem változott semmi.

Íme a történet:
Reggel már fél 8-ra a kórházban voltunk, de csak sokkal később estek nekem. A pár óra várakozás egy örökkévalóságnak tűnt. Kb. 11-12 óra lehetett, amikor kaptam egy szülőszobában egy ágyat, aztán a férjem felhozta a kocsiból a már elkészített kórházi csomagomat, és átöltöztem hálóingbe, köntösbe. Először megvizsgáltak újra ultrahanggal, a baba természetesen még mindig nem fordult be.
Aztán még mindig sokat kellett várnunk, csak sokszor az volt a rossz, hogy nem mondtak semmit, és igazából nem tudtuk, hogy meddig kell még várni, miért nem kezdik már el? A férjem végig velem volt. Aztán olyan 12-13 óra körül bekötöttek egy infúziót, ami ellazítja a méhfal izomzatát valamennyire. Vártak, hogy lecsöpögjön, aztán jött Siklós dr, egy fiatal doktornővel. És ekkor kezdődött a lényeg. A dokitól kétszer is rákérdeztem, hogy de ugye a baba nem sérülhet meg? De aztán tényleg kézzel fogható magyarázatot adott rá, hogy miért nem. Ez érdekes, majd ezt külön elmagyarázom, mert a fizikán alapul.
Elmondta, hogy a babának ettől semmi baja nem lehet, nekem lesz rossz egy kicsit. Aztán szó szerint a két orvos nekem esett. Folyamatosan mondták, hogy lazítsam a hasam, aztán az egyik orvos kitapogatta a medencéjét, a másik a fejét, és elkezdték a kezük élével terelgetni, de valami iszonyú erővel. A férjem nézte, de azt mondta, hogy olyan volt, mintha nagyon nagy erővel masszíroznának. Hullámzott az egész hasam az erőbehatások következtében. Még az ágy is recsegett. Rossz volt nekem is, hogy ilyen erővel nyomorgatják a hasam, de mégsem olyan idegi fájdalom volt, mint mondjuk egy fogfúrás, hanem olyasmi, mint amikor gyerekkoromban birkóztam a tesómmal, és jól megtaposott, vagy ilyesmi. Mindenesetre egy hang nélkül sikerült végigtűrnöm, de közben éreztem, hogy vörösödök, mert iszonyú erővel arra kellett koncentrálnom, hogy lazítani tudjam a hasam a nagy erők ellenére, meg hát azért fájt is.
Aztán a fiatal doktornéni ereje kevésnek bizonyult, és behívtak egy másik orvost, egy olyan igazi mackós alkatú dokit, és vele együtt csinálták tovább. Néha úgy éreztem, hogy húúú, mostmár tényleg jó lenne, ha abbahagynák, mert nagyon szar. De ők is olyan erővel próbálták húzni, vonni, hogy láttam Siklós dokin, hogy az erőtől még ő is belevörösödött, és szinte az egész teste erejét beleadta.
Ötször-hatszor újra nekiestek, de nem sikerült. A medencéje annyira beékelődött a medencémbe, hogy nagyon nehéz onnan kiemelni. Kb. 10 perc lehetett az egész, amíg próbálkoztak, aztán feladták, de ennyi nekem is éppen elég volt.
Egyébként az elején mondták, hogy egyáltalán nem biztos, hogy sikerül, olyan 60-40%-ban szokott sikeres lenni ez a fordítás. Tehát 60 %-ban meg tudják fordítani, 40 %-ban pedig nem. Úgyhogy mi pont beleestünk a 40-be. :(

Na mindegy, egy kicsit elkenődtem a kudarcon, de mostmár nem vagyok szomorú, mert megpróbáltuk, nem sikerült, hát ennyi.

A doki különben még meg is dícsért, mondta, hogy tényleg nem rajtam múlt, mert tényleg együttműködtem velük, vagyis lazítottam a hasam, amennyire csak tőlem telt.

Aztán utána megnézték CTG-vel a baba szívhangját, teljesen jó volt. Érdekes, mert a hasam egyáltalán nem fáj, nem is fájt utána sem, mert végülis ez olyan volt, mintha nagyon erősen megmasszíroznának egy testrészünket. Az utána nem fáj, csak közben, miközben masszíroznak. Egyedül a tűszúrás helyét érzem kicsit, ahol az infúzió bement.
Utána még kb. fél órát pihennem kellett, habár már rögtön jöttem volna haza, mert hát semmi bajom nem lett ettől az egésztől. Sem gyengének nem éreztem magam, semmi. Egyedül fáradtnak éreztem magam, és érzem, mert azért csak izgultam egy kicsit, és már éjszaka is nagyon rosszul aludtam, mert ezen járt az agyam egész éjjel.

Na, hát ennyi. Hű, most látom, hogy jó hosszú lett. Bocsika.

Na megyek, mert most is olyan álmos a szemem, de csak egy 10 percet tudtam aludni, mikor hazajöttünk, mert állandóan ezen járt az agyam. Fel kellett dolgoznom a ma történteket. És olyan, de olyan türelmetlen vagyok már, hogy mikor születik már meg a kislányom, és most egyáltalán mi lesz, dehát 90%-ban császár ezek után, de tulajdonképpen ugyanúgy maradt a bizonytalanság. Mert még mindig megfordulhat magától is, beindulhat a szülés, szóval van egy csomó variáció, és utálom a bizonytalanságot. Nagyon-nagyon türelmetlen vagyok már.

Bocs, ha egy kicsit zavaros voltam, és hogy ilyen hosszú lett a beszámolóm.

Sziasztok:
Évi

Kép
evisan

dominika:nincs semmi baj.köszönjük a jókívánságot :lol:

evisan:nem piskóta amit veed csinálhatak ma.és tényleg nem kell elkeseredned,hamarosan megszületik vagy így vagy úgy.a lényeg,hogy egészséges legyen.jó pihenést. :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Évi!!!

Hűűű ezt meredek volt még olvasni is. Nagyon ügyi vagy, hogy így bírtad, le a kalappal!
Én nem mertem volna...... :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Évi
Nagyon sajnálom, hogy sikertelen volt a fordítás :( , ne aggódj, minden rendben lesz. Veled vagyunk ! :)

Lányok
Valaki tud nekem ajánlani egy csepeli nagyon rendes nőgyógyászt?

Mónika

Kép
Kép
bnemonika

Évi. Hát nem semmi amit Veled csináltak , tényleg egy hős vagy . Sajnálom , hogy nem sikerült .De ne szomorkodj Te tényleg mindent meg tettél . Nagyon ügyi vagy . Minden rendben lesz és nemsokára karjaidban tarthatod a kislányodat .

Jó éjt mindenkinek . Hajni

Kép
hasadi

Évi!

Nagyon sajnálom, de lehet, hogy így a jobb...
Próbáld úgy felfogni, hogy a pici lányodnak valamiért ez esik jobban, és így rendeli a sors a szülésedet.
Nekem ez be szokott válni.
De le a kalappal, nagyon bátran viselted!

Móni!
Az én dokimat úgy hívják, hogy dr. Szathmáry György, a csepeli rendelőben ő a legkeresettebb orvos.
Igaziból nagyon kedves, megértő és segítőkész doki, sajna ebből adódóan sok a betege.

Hajni!
Próbáljatok ki egy kis környezetváltozást! A húgomék az első 5 évben hiába próbálkoztak nem jött össze a baba. Megvizsgálták őt is és a férjet is és nem találtak semmit.
A doki javasolta, hogy utazzanak el a fogamzó képes időszakban két-három hétre kikapcsolódni. Pl. helyekbe.
Kicsit közhely, de ott összejött az első babus. Azóta 3 van.

Nálatok a vizsgálat is kimaradhat, mert már van gyermeked. De esetleg egy hormonszintet nézethetsz, mert az felborulhat sok mindentől, és befolyásolja a fogantatást.

Judit

Kép
yusz

Szia Évi!

Olyan nehéz most bármit is írni, hogy őszinte legyen, ne bántson meg és segítsen is.

Én főképp az utolsó bekezdésre szeretnék reagálni. Teljesen a két évvel ezelőtti gondolataimat olvasom bennük. Én is annyira szülni akartam, mindenáron és nem is akartam elengedni a gyereket, hogy maradjon minél tovább bennem, mert hátha megfordul. A hátha volt a jelszó. Aztán persze nem történt semmi, császár lett a vége, ezt tudod te is. De utána következett egy fél év, mire ezt az egészet feldolgoztam. Az első hetekben anyukámnak naponta többször is elsírtam magam, hogy miért, miért, miért? Ő mindig meghallgatott, ha kellett csendben volt, ha kellett vígasztalt, ha kellett helyretett. De közben telt az idő, a gyerek nőtt, nagyon szerettem, elláttam, de bevallom, sokszor a saját lelkemmel voltam elfoglalva. A mai eszemmel már nagyon bánom ezt, mert teljesen mindegy, hogy hogyan születik meg a kisbaba, egy idő után ez egyszerűen nem lényeges. Hidd el nekem, tapasztalatból beszélek, hogy két év után már semmi jelentősége az egésznek. Az igaz, hogy nem mászott át a szűk csöveken a játszótéren vagy játszóházban (mert hogy a szülőcsatornán sem kellett átküzdenie magát), na és??? Ettől nem butább, nem betegesebb!!! Persze most, hogy én is szülés előtt állok két perccel és alapvetően császárra készülünk megint, nem mondom, hogy nem vagyok csalódott, de egészen biztos, hogy nem fog megérinteni annyira ez a tény, mint az Andrisnál történt. A testvéremmel (aki külföldön lakik és nekik nem jön össze a baba) hosszú leveleket váltunk a császár témával kapcsolatban és az ő kérdései világítottak rá tulajdonképpen, hogy nekem az hiányzott a legjobban, hogy kimaradtam a kisbabán első perceiből, óráiból, nem láttam magzatmázasan, nem foghattam a kezemben. De olvasd el Mesi levelét, vele sem lehetett ott a kisbabája az első órákban, pedig ő természetes úton szült.

Szóval, én teljes mértékben átérzem, amit most Te érzel, tényleg a saját gondolataimat láttam leírva, de próbálj valahogy túllépni ezen. Azt majd csak később fogod igazából elfogadni, hogy tényleg az a lényeg, hogy mindenki egészséges legyen, akkor ez engem sem vígasztalt meg, az eszemmel persze tudtam, de mindig ott volt egy DE...

Próbálj Hexina születéstörténetéből erőt meríteni, Ágikával beszéljétek meg, hogy a körülményekhez képest hogyan lehet a kislányod születését meghitté tenni.

Remélem, nem bántottalak meg, csak szeretném, ha Te nem esnél ugyanabba a csapdába, mint anno én.

Jó éjszakát!

Nutella

Kép

Kép
nutella

Sziasztok .

Móni . Én is tudom ajánlani Dr. Szathmáry-t . Nála szültem a lányomat és utána is évekig jártam a magán rendelőjébe . Ha gondolod megadom a címet , telefonszámot . Írjál ha kell. Én azért nem járok hozzá mert messze is van meg már nem vezet le szülést .

Judit . Jó volna egy kis környezet változás csak egy iskolás gyerek mellet mar nem igazán lehet megoldani ,hogy elmegyünk 2-3 hétre . De nem baj , tényleg sokat mondtam de így, van lesz ami lesz . Inkább a lányomra és a páromra koncentrálni és a baba témára rá göcsölni .

Szép napot .Hajni

Kép
hasadi

Szia Évi!

Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a fordítás, de még bíz benne hátha megfordul. Én nem is gondoltam volna, hogy ezt ilyen brutálisan csinálják, kész hős vagy. Most pihenj sokat.

Szia
Lilla
Vendég

Szia Évi!

Remélem, jól aludtál.

Még két gondolat jutott eszembe tegnap este óta.

1. Ezzel a megfordítósdival Te mindent megtettél, amit Te megtehettél, szóval, később nem marcangolhat a lelkiismeret, hogy kihagytál egy alternatívát.

2. Gondoltam, bemásolom ide neked szó szerint a nővérem levelét, ami nekem igen sokat segített. Mint mondtam, neki nem sikerül teherbe esnie, sőt, sajnos már 35 éves is elmúlt.

"Szerintem ebben az esetben ket dolgot tehetsz: az egyik, hogy elfogadod a szituaciot es a pozitiv oldal gondolatait engeded magadon eluralkodni; vagy kicsit melyebbre szallsz es megvalaszolsz magadnak olyan kerdeseket, mint: mi „zavar“ teged a csaszarban leginkabb; az hogy nem Te „szenveded“ ki a babat, hanem idegenek kiveszik; akarsz e egyaltalan szenvedni vagy az a rossz, hogy nem a nagykönyv szerint szülsz. Nem lehet, hogy csak a Te fejedben letezik a nagykönyv? Ezek azert eleg huzos kerdesek, de szerintem mindenfelekeppen megkönnyebbitene, ha tisztaznad öket magadban. Bar lehet, hogy mar reg elgondolkodtal ezeken a kerdeseken.

Ez a formaja a szülesnek biztos nem jo es nem is termeszetes, de probalj meg egy pragmatikus, nem önbecsapos megoldast talani, hogy ez a „problema“ ne arnyekolja be a többi örömöt. Annelise a jogatanarnö szokta mondani, hogy ha egy dololgba sok szellemi energiat fektetünk, akkor az jol fogja magat erezni magat nalunk es csak meg jobban elterpeszkedik es felfuvalkodik, ergo ha el tudjuk gondolatban engedni, akkor „elmegy“ magatol, mert nem kap „taplalekot“. Jo, ez most eleg ezoterikusan hangzik, de gondolom erted mire gondolok."

Nutella

Kép

Kép
nutella

Sziasztok!

Jaaaj, tényleg nagyon aranyosak vagytok ezzel az esetemmel kapcsolatban, köszi a bátorításokat, meg mindent.

Nutella!
Egyáltalán nem volt bántó, amit írtál, a saját tapasztalatodat írtad le, és ez jó. Semmi sértő nem volt benne, csak tanulni tudok belőle.
Teljesen igazad lehet, én hiszek neked. Nem is vagyok annyira elkenődve a császár miatt, mert most úgy érzem, hogy az a legfontosabb, hogy a babám sérülés nélkül, egészségesen jöjjön a világra.
Képzeljétek, amíg tegnap vártunk arra, hogy elkezdjék a beavatkozást nálam, végig hallgattunk a férjemmel egy szülést. Egy másik ajtó mögött épp akkor szült valaki, és hát áthallatszottak a hangok hozzánk. Még soha nem hallottunk ilyen hangokat, és nagyon, de nagyon érdekes volt. A szülésznőknek már valószínű, fel sem tűnik ez, olyan természetesnek tartják, de egy laikus ember számára, aki még sosem hallott ilyet, nagyon nagy élmény. Nem volt túl hangos, nem ordítás volt, hanem nem is tudom, minek lehetne nevezni, de mindenesetre rendesen hallottuk. Olyan ösztönös, ősi hangoknak mondanám ezt. Csak annyit éreztem, hogy úgy irigyeltem azt a kismamát, és most arra gondolok, hogy én majd nem adhatok ki ilyen hangokat, és nem tapasztalhatom meg ennek az egésznek a csodáját.

De csak ennyi. Azonkívül tényleg az a legfontosabb, hogy egészséges babát szüljek, mert olvastam, hogy a faros fekvésű baba, ha elindul természetes úton, mindenki izgulhat, hogy nehogy baja legyen. Beszorulhat a feje, oxigénhiányos állapot miatt agykárosodást is szenvedhet, ha túl sokáig marad benn a feje a szülőutakban, amitől egy életre lebénul, vagy mittudomén, az meg aztán végképp rémálmaimban se jöjjön elő, akkor inkább a császár!!!
Szóval most itt tényleg nem az én vagyok a legfontosabb, hanem a baba élete. Én tényleg mindent megtettem, ami tőlem tellett.

Évi

Kép
evisan

Sziasztok!

Evisan!

Én is hasonló cipőben evezek. Eddig nekem is faros a kicsi,de még várom a csodát.
Nekem a tesóm ajánlott egy akupunktúrás kezelést,mert létezik olyan hogy attól befordul.
Leírom Neked a doki nevét,a rendelő címét stb. szerintem hívd fel,mert ő foglalkozik ilyen befordítással és elég sikeres végeredménnyel.
www.egeszsegbiztonsag.hu
A doki neve: Dr.Eőry Ajándok
13.kerület Váci út 156.

ÉS én is szorítok Nektek!

Edina

Kép

Kép
mannogab

Évi!

Fel a fejjel!
Esetleg még egy ötlet......ha meg tudnád kérni a dokidat, hogy lehetőség szerint ne programozott császár legyen, hanem hagyjátok elindulni a természetes szülést, hagyjon egy kicsit vajúdni.
Hmmm? Szerinted?

Én mindkét gyerekemet természetes úton szültem, de mivel felvetődött a császármetszés gondolata (nagy volt a Domi) én teljesen a dokira bíztam mindent.
Nem érdekelt, hogy ki mit mond, csak az az egy, hogy Domival minden rendben legyen, hamár eddig ilyen szépen eljutottunk....és nagyon jól ráéreztél: tényleg ez a lényeg!

Üdv

Kriszta

Kép

Kép

Kép

dominika1

SZIASZTOK!!!

ÉVI!!!
LE A KALAPPAL ELŐTTED HALLOD!!!ÉN ÜVÖLTENI TUDTAM VOLNA MÁR AZ OLVASÁS KÖZBEN IS!!!NYUGI AMUGY!!!HIDD EL MINDEN RENDBEN LESZ MAJD VELED IS MEG A BABÁVAL IS!!!

HAJNI!!!
AZ ÉN ANYUKÁMNAK ANNO AMIKOR NEM AKART TEHERBE ESNI AZT TANÁCSOLTÁK HOGY MENJENEK EL APUVAL HARKÁNYBA, AHOL AZ A NAGYON BÜDÖS VÍZ VAN!!!CSAK PÁR NAPOT TÖLTÖTTEK OTT DE MEG IS LETT AZ EREDMÉNY MERT A NŐVÉREMMEL A HASÁBA JÖTT MÁR HAZA!!!AZT MONDTA HOGY NEM VOLT KELLEMES A SZAG DE MEGÉRTE!!!A FÜRDŐRUHÁJUKAT KI IS KELLETT DOBNI MERT TELJESEN BEITTA AZT A SZAGOT!!!EZT A DOKI TANÁCSOLTA NEKI ANNO!!!
ÉRDEMES KIPRÓBÁLNI!!!AZT A BÜDI VIZET SOKAN DÍCSÉRIK ÉS NEMCSAK BABATERVEZÉS SZEMPONTJÁBÓL!!!

SZIASZTOK!!!
SNÁPI ÁGI

Kép
Kép
snápi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?