Új privát üzeneted érkezett!

Na, megint itt vagyok, immár túl a keresztelőn is.
Szerencsére jó volt az idő, így a kertben tudtunk kajálni. Nem is tudom, hova tettünk volna 30 embert a lakásban!
A gyereksereg így is teljesen megvadult, szinte féltettem tőlük Borit.
Bori egyébként nagyon jól viselte a ceremóniát. Időnként hápogott csak (nagyon szereti mondani, hogy "háp, háp").

Alíz!
Elég rettenetesen hangzanak ezek a törések. A barátnőm kisfia is egy törött kulcscsont árán jött a világra, pedig nála - úgy tűnt legalábbis - nem volt szűk a szülőcsatorna. De a barátnőm is azt mondta, hogy a babát szemmel láthatóan nem zavarta a törés semmiben. Úgy tűnt, nem is fáj neki.
Ezzel együtt rettenetes, szerintem. Azt hiszem, ríttam volna, mint az anyaszamár, ha ilyen történik az én kis magzatommal.

Örülök, hogy a lányod jobban van.
És tényleg! Mi a helyzet a kispapával? Kiheverte már a véres eseményeket? Vagy most józanodikKép?

Én is azt gyanítom, hogy Marika volt a szülésznő. Kósa doki vele szokott dolgozni.
Horváth Gáborné Danó Máriának hívják. Ha szükséges, talán még elő tudom bányászni a mobil számát. Szólj, ha kell!
Én is nála szültem és rendes volt, bár nekem ő volt a választott szülésznőm.

Jaj, és persze hogy gratulálok a többi babásnak! Hajni, Polka, ez nektek szól.

A taliról: én még nem tudom, jó-e nekünk a csütörtök NÉpliget.
Mi Budafokon lakunk, elvileg elérhető számunkra a Népliget a 103-assal (bár még soha nem mentem vele).
Ja, de most látom, hogy du. van a tali. Asszem, az nekünk nem jó, mert Bori olyankor még javában húzza a lóbőrt. Nem akarom felbolygatni, mert abban nincs sok köszönet. És sajnálom is.

Mackoo
mackooo

Mackoo,
ma láttam az Iván gyereket is, éppen szopott (pedig igyekeztünk úgy időzíteni, hogy ne szoptatásra érjünk be...) mozgatja a karjait és nem láttam rajta, hogy fájdalmai lennének. Bár sajnos állandóan bealszik a szoptatásba, de lehet ez amiatt is, mert tegnap egy kicsit besárgult, és gondolom ilyenkor aluszékonyabbak. De állitólag a csecsemősök megigérték, hogy nagyon figyelik, és amint súlyosbodik a sárgaság, kap valami szurit.

A vejem asszem kiheverte már, mert nem látok rajta semmi olyat, hogy másként viselkedne, de erről majd a lányom tud beszámolni, ővele beszél egyedül, igen szófukar ember.

Az a kis kesztyű, amit bevittünk, állitólag piszkos lett, ujat kértek, de nem találtam itthon egyet sem, bevittem egy kiszoknit, hogy azt húzzák a helyére, gondolom az is megteszi...Kép

Ja és ma volt benn az a szülésznő (tényleg valószinűleg ez a Marika lehetett), mi bevittünk egy doboz bonbont meg egy boritékot egy tizessel (végül is nem volt választott szülésznő...) meg egy köszönőcédulkával. Gondolom a klány szerét ejti, hogy odaadja, mert mikor mi próbálkoztunk, éppen szülést vezetett le.

Mondtam már? Kedden jönnek haza, a varratkiszedésnél rójuk le hálánkat a dokinál.
alice_cs

Sziasztok!

Nekem jó az időpont, (kb 20 perc séta otthonról) Kincsővel ott leszünk.
Csütörtök fél3 Népliget.

Nekünk Pesztonka orrszívónk van. viszonyítási alapom nincs, de nekünk bevált. Az igaz, hogy hangos, de rongyokkal, párnákkal lehet tompítani a hangját. A lényeg, hogy kiszívja a felesleget a pici orrból.

Jó éjt
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Köszi a sok infót a porszívós orrszívóról! Úgy tűnik már nem kell használni:-)))

Elvileg nekünk is jó a Népliget, remélem apa bevisz minket!

Alíz, Cory a lepedőt én is magamnak cseréltem,pedig a fizetősben voltam. Tényleg nem hotel.A szobatársam babájának is eltörött a kulcscsontja,lehet, hogy gyakori.

Mackoo, nagyon édes lehet ahogy hápog.:-)) Nekem Bence mostanában berreg és nyálbuborékokat fúj.És tegnap mikor öltöztem és közben beszéltem az apjával megszólalt és csak annyit mondott didi.
Nem neked volt mellgyuszid.? Tegnap éjjelre teljesen vörös lett+ eszméletlenül fájt, de nem éreztem negyon keménynek. Lehet, hogy azért mert nincs tejem, ő meg hogy nagyon szívta?Na mindegy mostanra jobb.

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Talisok! Elvileg nekünk is jó az időpont és a hely. Remélem, nem jön közbe semmi. Feltéve, hogy bevesztek a csapatba?!

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!

Alíz!
Bocs, hogy belekotyogok, csak láttam, hogy törésekről volt szó.
Az én fiamnak majdnem 4 hónaposan volt egy orsós felkarcsonttörése. A törés után kb. fél órát nem mozgatta, utána kicsit óvatos volt a csöppségem, de másnap már úgy viselkedett mintha mi sem történt volna. Egyszerű kötéssel próbáltam rögzíteni (nem nagy sikerrel. Egy örökmozgót?!?). Szóval csak azt akartam írni, hogy úgy tűnik a kicsiket nem viselik meg annyira ezek a törések (nem is gipszelték, mert az többet ártott volna) és hamar gyógyulnak szerencsére. Nekünk azt ajánlották, hogy én vigyek be több kálciumot és akkor az anyatejjel segíthetek Neki a gyógyulásban. Nem tudom ez mennyit segített, mindenesetre én addig kálciumos pezsgőtabletátt ittam amíg Ő gyógyult és szorgalmasan szoptattam Kép. Szóval hajrá Kép!
Üdv, Virág
virga

Sziasztok!

Nekem februárban még minden gond nélkül kicserélték a lepedőt. Bementem a nővérszobába szólni, és 5 perc múlva jött is egy néni és kicserélte. Tényleg elég szomorú, ha azóta már ez sem megy.

Aliz, de jó, akkor holnap már otthon babázhattok. Kép

Mackoo, édes lehetett Bori a hápogással. Kép
És meddig alszik délután? Ha később jössz, az sem jó? Egy darabig biztos ott leszünk.

Barbi, örülök, hogy Bence rendbe jött. Nekem volt mellgyulladásom, elég magas lázzal. Szoptass minél többet a begyulladt mellből, próbáld masszírozni és meleg borogatást tenni rá.

Zita, hát persze, hogy jöhetsz! Kép Sőt többiek is, gyertek csütörtökön!

Pusza,
Tünde
rtünde

Hello kismamákok!
A lányomnál ma volt a tejbelövellés, nagyon fájt a melle. Lement a szoptatósnővérekhez, akik a mellbimbót bekenték Neogranormonnal (ugyanis a gyerek nagyon feláztatta, és a bimbóvédővel nem akar szopni), a mellét pedig bekenték disznózsírral, majd száraz ruhával átkötötték, így kellett lennie egy ideig. Ez annyira fellazította, hogy utána már könnyű volt átfejni. Szóval most sokkal jobb.

Viszont a kicsi sárga, és emiatt holnap vért vesznek tőle... remélem azért hazaengedik. A varratokat mindenesetre kiszedik holnap.

A véres lepedő már le van cserélve, bár már azt is lebukta a kisfiú.

Közben bejelentkeztem az itteni védőnőnél, hogy ha telefonálok jöjjenek ki, azonkívül beszéltem az ő lakhelyük szerinti gyerekorvosnővel, mert az még anno míg ott laktak megigérte, hogy míg itt lesznek nálam, ide is kijön ha kell, szóval nagyon rendes.

Ja és rendeltem kölcsön-mérleget szintén holnapra.

A lányom meg Medela (?) kézi fejőt vesz, úgy döntött.
alice_cs

Alice,

a medela kézifejőről már én is sok jót hallottam, mondjuk mi kapjuk az unokatesméktól, mert nekik már nincs rá szükségük. Ők már próbálták az Avent-ost, azt mondja az sem rossz, de neki inkább a Medela jön be.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok

Aliz: jobbulást az unokának és a lányodnak.Sajnálom,hogy ez történt velünk,de remélem hamarosan teljesen jól lesznek.

Ma voltunk dokinál és a méhszájam fel van puhulva.Azt mondta most már akármikor jöhet kifelé a kislánykánk.Hát kicsit ledöbbentem elsőre.De majd Emma eldönti,hogy mikor jó neki.Még van 3 hét.Ha előbb lesz üzenek.

Orsy
negro1

Sziasztok!

Zita, örülünk neki, hogy találkozunk veletek is!

Mackoo, mi a Népligetnél lakunk, így ráérünk. Szerintem este 7 előtt nem fogunk hazamenni. Nekem addig van nyugtom, ameddig sétálok vele. Főleg délután, mert délelőtt általában alszik. Most is. Úgyhogy gyertek!

Barbi, remélem ti is eljuttok idáig. A vonatot nem javaslom, mert katasztrofális babakocsival. Nehéz feltenni+nem fér el sehol. Ez tegnap derült ki, mert levonatoztunk tesómékkal a velencei tóhoz.

Tényleg a kérdésem az lenne:
ki mikor fürdetné meg először a gyermekét a tóban? (BAlaton, velencei tó, stb) Én nem mertem, de volt egy anyuka, aki Kincsőnél 3 héttel idősebb gyermekét már bevitte. Sőt még én sem fürödtem, mert nem tudtam volna szopizás előtt megmosakodni.

Orsy, hajrá, élvezd még a nagypocakot. Pihenj sokat, mert ha babázol, már nem lehet.

Megyek eszek még valamit, mert a reggeli kevés volt.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

BarbiKép

Köszönöm a mélt.Csak most van egy kis időm írni.Kitöröltem a leveleket, így a tiédet is véletlenül, mielőtt a válaszokat elküldtem volna, így nincs meg a címed, ide kell írnom a választ.Mindenekelőtt:megnéztem az albumotokat, GYÖNYÖRŰ BABÓ
Köszönöm a tanácsokat, és a tudósítást rólatok. Megfogadtam őket, 2 napja nem mérem őt kajálás után, így legalább én nem izgatom magam a dolgon. Merthogy én is pont úgy voltam vele, mint te, hogy éhezik a gyerkem... két napig bőgtem ezért.De - mint a mai mérlegelésből kiderült hízott, amióta kijöttünk 240 grammot 2 hét alatt, így gondolom az én gyerkőcöm sem éhezik...Kép
Csinálok majd albumot neki, de egyelőre nincs időm.Jönnék ide a Schöpfis lapra is beszélgetni, meg olvasni, de most még az sem fér bele.Egyik szoptatástól szédelgek a másikig, a maradék minimális időt háztartással vagyok kénytelen eltölteni.Nem tudom, hogy akinek van még 3 gyereke hogy csinálja...Nálunk az is probléma. hogy a Máté csak kézben akar lenni.Ahogy letesszük-mégha édesen aludt is- megneszeli és elkezd szívettépően zokogni. Így a karomon a gyerekkel eszek, közlekedek.Nálatok is ez van? Anyósom szerint szigorúnak kell lenni, majd abbahgyja, csak nincs szívem bőgni hagyni.nálatok jobban megy a dolog?Hajlandó ágyban aludni?Állítólag a babák ha bealszanak, alig ébreszthetőek, hát az én fiam erről nem tud, ezt ő nem olvasta...
Éjszaka szoptatsz?Alszotok éjjel?Mi akkora karikákkal a szemünk alatt lézengünk, mint egy levesestál, és újabban üvöltözünk is, mert fáradtak vagyunk, és nincs türelmünk, de gondolom, vége lesz majd ennek a kornak is.

küldenék képet a babónkról csak nem tudok hova..., ide meg nem tudom felrakni még.
szia:Hajni
phajni

Szia Hajni!Örültem, hogy írtál! Bence is csak kézben létezett kb. 7 hetes koráig, úgyhogy nagyon ismerős volt amit írtál. Én se hagytam bőgni, legalábbis mindent megtettem, de néha kevés volt.:-)2 hónaposan rájöttünk, hogy beteszzük a bébihordóban és így velünk lehet a lakás bármelyik részén :-)))imádta!+ bekerült éjjelre a kiságyba.(addig velünk aludt)és észre se vette. :-))A legtöbb baba megérzi, ha az anyuka leteszi azért mert a mélyalvás kevesebb náluk mint a felnőtteknél(ez állítólag a túlélést segíti náluk). A legtöbb baba alszik ált. éjszaka 2hós korától, de én még mindig szoptatok. Sőt mostanában elég sokszor felsír és a nappali alvás se túl sok.Ilyenkor nálam is kiborul a bili. Szegényre volt, hogy rákiabáltam, hogy hagyja abba az üvöltést, amitől persze aztán borzasztóan éreztem magam. Mindettől függetlenül nagyon szép ez az időszak próbáld élvezni! Lassan majd rádmosolyog igazából és mindent elfelejtesz!
Írj ha tudsz!+ Képet!!!

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Tünde, bocsi tényleg emlélszem, hogy neked volt. Lehet, hogy nekem mégsem az történt csak túlszívta, mert másnapra elmúlt.

Ed,vonatoztatok? Hú! Biztos Kincső nagyon élvezte,+ a tavat is. Amilyen a vizek állapota én biztos nem fürödnék még egy jó darabig a babával. Ebben a kánikulában nem lenn jó a hasmenés.
Eddig úgy néz ki apa bevisz.
Zita, legalább személyesen is egyre többen ismerjük egymást.

Orsy, Ytong mikorra is vagytok kiírva drukkolunk ám majd!

Nekünk nagyon nehéz napunk volt. 5kor beriasztott a légzésfigyelő,felpattantam és a kiságy rácsához tapadva aludt. Hogy kihagyott-e a lélegzete vagy az érzékelő a ludas nem tudom, de eléggé kiborultam. + a nagy meleg miatt 2 óránként cicire teszem hogy igyon, de nem nagyon akar.
Szóval ma hamarabb lefekszem

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Barbic!

Ne sokkolj, ez még sokszor előfordul. Egyszerűen lemászik a figyelőről, van, hogy derékszögben találod meg a szögletben. Ezt a most 5 éves lányomnál anno kb. 5-6x megéltük.
jarenata

Most olvasok vissza, a gépünk 2 hére bezakkant. Tali van , Mikor, hol?
Merthogy már nem látok, nem tudok annyira visszamenni.
jarenata

Sziasztok!

Orsy, húha, akkor már izgulhatsz, hogy mikor jön el a nagy találkozás. Addig még próbálj pihizni.

Ed, vonat babakocsival? Hát én meg se mertem volna próbálni. A fürdésen már én is gondolkoztam, de egyenlőre még kihagyjuk.

Barbi, örülök, hogy mégsem mellgyuszid volt! Ez a légzésfigyelős dolog elég borzalmas.

Renáta, tali holnap a Népligetben. 1/2 3-kor találkozunk a Planetárium előtt. De jó lenne, ha ti is tudnátok jönni.

Hicu, ma mentek UH-ra, ugye? Majd mesélj, mi volt. Tali? Jöttök?

Pusza,
Tünde
rtünde

Barbic,

nekem még "sok" van hátra kb. 6 hét. Szerencsére minden rendben, hétfőn voltunk dokinál, a méhszály teljesen zárt a Dorka szépen fejlődik, csak a pofiját nem hajlandó megmutatni (ez az első alkalom).

Ti voltatok 4D-s uh-n? Szerintetek érdemes elmenni, ha hátrafelé van az arca?

Még nem tudom, hogy el tudok-e menni a talira, majd meglátom, hogy milyen lesz az idő és hogy viselem.

Alice,
gondolom azért nem jelentkeztél mert hazamentek
a lányodék, hogy vannak?

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Hogy bírjátok a meleget?

Renáta, Judit gyertek ti is!

CSÜTÖRTÖK, FÉL3, NÉPLIGET, PLANETÁRIUM

Tünde, a vonatos kalandot egyedül nem merném bevállalni. Két hugicám segítsége kellett hozzá. Én vittem Kincsőt, Anita tesóm az összecsukott babakocsit, Hajni pedig a maradék cuccot.

Hajni, kitartás, az első néhány hónap ilyen, bár egyre több időd lesz. Nekem napközben úgyahogy jut idő erre-arra. Éjszaka Kincs gyakran felébred, ezért napközben is fáradt vagyok.

Barbi, Kincs a vonaton először csak nézelődött, de hamar elaludt. Tehát tetszett neki.

Most alszik a leányzó, megyek teregetni.

Kép

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Hello Lányok.
Végre, végre...megjavult a gép...(de meddig?)De sokat írtatok már megint mióta nem voltam online...

ALICE: HURRÁ, HURRÁ, HURRÁ

Szörnyü ez az idő...szobafogságban vagyok 2 napja és csak tegnap óta van internetkapcs. megint...
Férjecske beszerzett egy mobil klimát, szenvedésem enyhítendö, mert "Kiskirályfi" nem mutat semmi jelet h előbb jönne mint a kiírt idö.
Tehát még 30-ig bírnunk kellene. A papírforma szerint...bár ha nálunk is olyan ribillió lesz mint Alice-éknál...lehet hogy falnak megyek.

Állítólag hidegfront hozza a bébiket...namármost ha ez igaz, akkor az enyém csak szeptember végén fog napvilágot látni...közel s távolban semmi (komoly külföldi meteorologia szerint a netről)

Tud addig is valaki felvilágosítani:

1-hol lehet légzésfigyelöt bérelni?
2-spéci sebhintőport a pici köldökére ill. saját gátsebre...ki írja fel? Házi gyerekorvos?

Ha én a holnapi randit kihagyom, nagyon megharagszotok?? Bár ha a hőmérséklet hirtelen esne egy 15 fokot, bármit bevállalok...

Van azóta ujabb társalkodó, aki 30. környékére van kiírva?
timili

Timi!

A légzésfigyelővel kapcsolatban látogass el a http://www.tiva-med.hu/index1.htm oldalra. Ők árulnak is légzésfigyelőt és bérelni is lehet tőlük.

Köldökre a gyerekorvos ír fel hexaclorophenes hintőport. Ezt érdemes előre felíratni vele, a többi általa felírandóval (fürdető, D-vitamin, Konakion, 70%-os alkohol, babaolaj). A gátadra jó esetben semmilyen sebhintőpor nem kell. Napi több zuhanyozás, és egyéb nem igazán kell neki.

Üdv:

Zita
pzita

Szia Judit, köszönöm az érdeklődésed, valóban tegnap jöttek haza.

-Vágás olyan kicsi, hogy szinte alig látszik, és már nem is érzi a lányom a helyét, jobb lesz mint ujkorában.
- Ivánka 3500 grammról legogyott (a papír szerint) 3240 grammra, tej még nem sok van, és a lányom melle nagyon ki van sebesedve!

LÁnyok, ne hagyjátok a gyereket túl sokáig a melleteken a kórházban, akkármit is mondanak a csecsemősök, napról napra kell fokozni az időt... csak úgy mondom...

A zárójelentésen az abgar érték 10/10, de a védőnő és a gyerekorvosnő szerint ilyen érték nincsen, max. 9/10, de nekünk az is szép...

Pillanatnyilag szoptatási és tejtermelési gondok vannak, még adunk egy-két napot és ha nem rendeződik, kap pótlást is a kicsi, meg ebben a melegben teáztatjuk is.

A gyerekorvosnő viszont olyan dolgokat javasolt, amit mi megfogadunk ugyan, de ide be sem merem írni, mert még palotaforradalom törne ki... Kép
alice_cs

Alíz!

Én sem szeretnék palotaforradalmat, de azért az ilyen mondatokkal is vigyázzunk, hogy "ne hagyjátok a gyereket túl sokáig a melleteken a kórházban". Tudom, hogy nem vagyok semmiféle etalon, de nálam mindegyik sokáig volt mellen a kórházban és semmi baj nem volt belőle. Szóval miután különbözőek vagyunk, így kategorikusan semmit sem lehet kijelenteni szerintem. Mert ami nektek problémát okozott, az másnak lehet hogy nem. Sőt jót tesz esetleg neki, mert több inger éri mellett, hormonok ezért jobban beindulnak ...

De nem vitatkozni akarok. Mi a problémátok a szopival?

Talisok!

Úgy tűnik, megint lemaradok rólatok. Kép Jövő szombaton nem jöttök véletlenül a Babanetes találkozóra vagy a Margitszigetre a Séta a szoptatásért című rendezvényre?

Üdv:

Zita
pzita

A szopival pillanatnyilag csak két probléma van: annak köszönhetően, hogy a lányomat arra "kötelezték" a csecsemősök, hogy már az első naptól kezdve minden alkalommal 40-50 percet szoptassa a kicsit, teljesen kisebesedtek a mellbimbói, most azt kúrálgatja de közben majdnem sírva szoptat, a msáik meg az, hogy még nagyon kevés a teje, 10-50 grammokat szopik a kicsi, és emiatt állandóan éhes.

A mellreszoktatást ugyanis jobb helyeken pár perccel kezdik, aztán fokozatosan emelik az időt, mert ehhez a mellnek hozzá kell szokni.
alice_cs

Sziasztok!

Lányok, kicsit eltüntem, most azt se tudom, hol áll a fejem.

Alice, Polka, gratula nektek
(Alice, persze a lányodnak is)

Nálunk sajnos sokasodnak a gondok, kiderült, hogy Sára egy nagyon ritka betegséget hozott magával, a körzeti dokija azt mondta, ilyennel 30 év alatt nem találkozott.Szóval egy fajta csontosodási problémája van, ami az ő esetében azt jelent, hogy a koponyájában a varratok nem egyszerre csontosodnak, jelen esteben a bal oldali már csontosodott, a jobb oldali még nem.Annyi látszik, hogy a bal oldali homloka eddig szinte teljesen lapos volt, a jobb oldali, pedig púposabb.Azt mondták, hogyha a baloldal nem zárkózik fel, akkor meg kell műteni, de ez majd kb 6 hónapos korában fog kiderülni.Bár ma azt mondta a drnéni, hogy úgy látja a bal oldali is kezd növekedni, szóval talán mégse kell műteni.Hát ennyi van röviden velünk, csak kellett egy kis idő, mire túl tudtam tenni magam és le tudtam mindezt írni nektek.
egyebként bónuszként a nyaki és háti izmai hipotómiásak, emiatt gyógytornára járunk, de itt már szépen fejlődik, szóval ezzel nem lesz gond(kopp-kopp).
Hát röviden ennyi történt mostanában velünk, próbálok többet jönni újra, és végre teljesen képben lenni.
A finiselőknek nagy szorítást küldök, ebben a dög melegben.

Puszi mindenkinek, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

Alice,

attól függetlenül, én pl. kíváncsi vagyok, hogy mit mondott a dokinénitek. Biztos, hogy mindenki el fogja mondani a véleményét, ami ránk nézve (első gyerekesek) nem rossz, hogy több tapasztalatot tudunk meg, de az már a mi dolgunk, hogy mit fogadunk meg és mit nem. Előre is bocsánat de "okos ember más kárán tanul".
Egyébként a teáztatással kapcsolatban is valószínű többen nem értenek egyet, de mindenki úgy csinálja, ahogy ő akarja.

Remélem hamarosan beindul a tejecske és nem lesz szükségetek pótlásra.(engem az anyu és az anyósom azzal traktál, hogy sok levest kell ennem, hogy beinduljon a tejci, lehet, hogy ezzel segíteni tudok, de ha mégsem akkor csak a drukkolásomra számíthattok)
Azt örömmel hallom, hogy a lányod is már jól van.

Van valaki akinek a 33.héten már meszesedett a magzatvíz?

Pusza mindenkinek

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Hát Judit, ha akrod, bemásolom ide az indexbéli beírásomat, de már ott is sajnálkozni kezdtek az unokámon... engem ugyan nem zavar, én már felneveltem más irányzatok szerint két gyereket és makkegészséges mind a kettő, de manapság másmilyen a trend - mindenesetre tényleg mindenki csinálja úgy ahogyan jónak látja.
alice_cs

Szóval íme a beírás, aztán vethettek a mókusok elé...

"Jóestét kismamákok, köszönöm mindenkinek a beírásokat, engedelmetekkel beszámolnék az azóta történtekről.

Először is mára már nem volt olyan sírós, meg depressziós manojoe (ő a lányom, ha valakinek eddig még nem derült volna ki), és azt hiszem inkább mostanság indul be a teje. Kenegeti a mellét, szellőzteti, és egyelőre igény szerint szoptat változó sikerrel, nem mértük mindig, de 10-50 grammig mért a mérleg a mai nap folyamán. Közben bizony jópárszor megteáztattam, vagy vizeztettem Ivánkát, ugyanis biztos voltam benne, hogy abból baja nem nagyon lesz, a fölösleget majd kipisili.

De azóta volt itt a doktornő, egy nálamnál is idősebb asszony, és az csodát tett a lányommal, annyira megnyugtatta. Elmondom miket csinált, miket mondott, de még azt sem mondom meg, hogy hol rendel, mert félek, hogy a mostani trend szerint esetleg kizárják az orvosi kamarából...:-)

Szóval először is jól megnézte a gyereket ától cettig. Elvégezte rajta a reflexvizsgálatokat, irtó muris volt, hasrafektette egy pillanatra (nem szabad hason fektetni mostanság, mert ugye el van törve a kulccsontja - bár szerinte az is szépen gyógyul - ) megtámasztotta a talpacskáit, mire a gyerek elkezdett mászni... a feneke alá nyúlt, mire a gyerek felült, a hóna alá nyúlt és megrugóztatta kicsit, mire felállt, aztán még lépegetett is akkora léptekkel mint a Csizmás Kandúr, mindenki nevetett, olyan muris volt...

Nincsen még szájpenésze, de még kijöhet 3-4 nap mulva, mert sajnos sokáig lappang...

A zöldes kakira nemigen mondott semmit, van valakinek valami tippje? Tegnap még sárga volt és tejes...

No aztán leült, és elkezdett beszélni.

Először is, azt mondta, hogy nagyon helyes, hogy most úgy kétóránként eszik igény szerint, de ő bizony szeretné, ha a későbbiekben inkább áttérnénk majd a 3 órás evésekre, mert ebbe előbb utóbb kimerül a baba is meg az anya is.

Aztán azt mondta, hogy a mostani irányvonallal ellentétben ő azt is szeretné, ha a kicsi minél előbb kapna almalevet, le kell reszelni az almát, és vagy gyümölcscentrifugával, vagy pedig egy arra hitelesített rongyon áttörni, és az így nyert levet kiskanállal beadni a kicsinek, először egy mokkáskanállal, majd hetente eggyel több mokkáskanállal naponta adni neki. Később pedig (olyan 3 hónapos kortól) ha hasmenése van, akkor adjunk neki alampürét. Nem azért mert az alma fog, nem az alma nem fog, viszont a reszeléskor olyannyira megnő a ygümölcs felülete, hogy maga a felület az, ami a belekben kifejti a hatást, azonkívül rost is.

Azt mondta, hogy két okból javasolja: egyik ok az, hogy az alma renkívül hasznos a beleknek , a másik ok pedig az, hogy igenis ismerje meg, hogy van más íz is a világon mint az anyatej. Mert - mondta ő - szép dolog a szoptatás és nagyon jó is, de neki egyáltalán nem vidám dolog az, mikor egy 7 hónapos kislány egy hónap alatt lefogy egy kilót, holott inkább felet kéne híznia, most is két scaládhoz jár ki ezért szinte naponta, mert tönkrement bele az anya is meg a gyerek is nagyon leromlott - és az oka az volt, hogy csakis szoptak eddig, és az anyukának egyszerűen elment a teje. Egyik napról a másikra, a gyerek meg csak csüngött éhesen az üres mellen és fogyott. Mert ilyenekről nem szólnak rózsaszín történeketk.

Aztán azt mondta, hogy a lányom egyen azt mi jólesik, és igyon azt amit jólesik a szeszesitalokon kívül, mert neki az a tapasztalata, hogy akkor jó a babának, ha az anyja is jól érzi magát. Ha valami ételtől fájna a kicsi hasa, akkor olyat lehetőleg ne egyen, de semmiféle olyan szabály nincsen, hogy eleve tiltott ételek lennének. És nyugodtan igyon annyi tejet amennyit szeretne, mert azért tiltják az anyákat a tejivástól, mert bár minden gyerek - illetve a nagyrészük - olyan 4 hetes korára tejkiütéses lesz, és amelyiknek erősebben jön ki, azt ráfogják a tejre, holott semmi összefüggés nincsen, a tejkiütések egy idő után ahogyan jönnek úgy el fognak múlni, ő becsületesen bevallja, hogy fogalma sincsen mitől múlnak el, de elmúlnak.

Aztán azt is mondta, hogy az emberek kb. 2-3 %-a tejérzékeny, node neki kicsit túlzás az, hogy emiatt a gyerekek akár 3 éves korukig eleve ne igyanak tehéntejet. Helyette reklámoznak mindenféle tápszert, aminek ugye alapja a tehéntej, meg vannak benne nyomelemek meg vitaminok, de bizony tehéntej az alapja. Egyedül a hiperallergén tápszerekben nincs meg az az allergiát okozó izé (ezt elfelejtettem mi), mert ott olyannyira le vannak bontva a tejmolekulák, hogy ki van belőlük iktatva ez az izé. Ebből fel is írt a lányomnak, mert azt mondta, az a tapasztalata, hogy mihelyst felkerül a polcra a tápszer, az anyáknak érdekes módon rögtön megjön a teje, mert megnyugszanak. De ha mégse, akkor sincsen nagy baj.

Aztán azt is mondta, hogy ha mégis kijönne Ivánon a szájpenész, akkor azt ne csak glicerin-bóraxszal ecseteljük meg törülgessük, hanem nyers citromlével is, a jól megmosott citromot félbe kell vágni és a citrom levét a pálcika vattás részére csöpögtetni, és azzal is áttörölni, mert minden sav ellensége a gombának. És bizyon ne higyjük el, hogy egy törülgetés után elmúlik, beletelik abba néhány hét is.

MOst hirtelen nem jut több az eszembe, de mióta elment, a lányom úgy megnyugodott, hogy ma már nem is megyek le nekik segíteni, mert olyan magabiztos lett hirtelen.

A mellére is írt kenőcsöt, aztán javasolta a Laktoherbet, meg azt a homeós bogyót amit ti is ajánlottatok azt az UU valamit, fel is írtuk, be is szerezzük, meg a kicsinek javasolta, ha kólikás lenne az Infacolt és egy másik E betüvel kezdődőt, majd felirom ide, ha a férjem megjött a patikából.

Szóval itt tartunk most...

Aliz"
alice_cs

Huh...hát ez szép volt Alice, köszi szépen...

Előkaptam gyorsan azt a "bibliát" amire - pillanatnyilag- én esküszöm, egy két centi vastag könyvet ami Németországban a szülésznőknek, szüléstsegitőknek alapmü, mellesleg a legtöbb kismama is megveszi és megesküszik rá.
Nos eszerinti tejtermelö-tea áll: anizs,édeskömény, feketekömény, Kapor, Majoranna,Citromfü és még egy "kreuzblume" (a magyar megfelelöjét sajnos nem tudom) keverékéböl. Legjobb ezeket gyógynövény boltbol beszerezni és a magokat frissen törve a levelekkel főzetet csinálni. Max. napi 1 liter ebből és természetesen mellette sok folyadék.

A szoptatási idöről annyit ir: az elején -essen a mama bármilyen nehezére- max. 5 perc, mert utána SEBES lesz a cici. Naponta növeljük az időt, ami egy idö után általában 20 perc körülre áll be. Egy normál erös csecsemönek szerinte 10 percre van szüksége h kiürítse a cicit. A többi idöt -csecseVő nevéhez hüen- nem pocija hanem "lelke" töltésére használja, ezért tarthat a szoptatás néha fél-,háromnegyed órákat.
Nos, ennyit tudtam hozzáadni, megjegyzem, sajnos még mindig nem tapasztalatból... a teát viszont már beszereztem...

Ha szájpenész jelentkezne, arra is ir valami okosságot, de még ne fessük a falra azt a penészt..

Köszi, holnap indulok a gyerekorvoshoz patikai fürdetö, sebhintöpor ügyében, mert az ugye egyböl fog kelleni, nem ér rá...

Most ráugrok a légzésfigyelöre...késöbb még visszanézek hozzátok...
(Esküszöm, nagyon jó ez..)

ALice: még vmi: milyen volt K. dr? Mikorra ment be, stb?
timili

Pzita, köszke, tiva-med JÓ.

Tud még vki KÖLDÖKZSINOR VÉR, ÖSSEJT ügyben világosítani elmét? Mi kell hozzá és hogyan? Ja, és hol? Elöre is hála/köszönet.
timili

Sziasztok!

Renáta, ma is bejelzett a légzésfigyelő és a legdurvább, hogy olyan mélyen aludtam, hogy nem keltem fel.Arra keltem, hogy a férjem már állt a kiságynál. 3/4 órát figyeltük Bencét és a légzésf. folyton berisztott, de lélegzett, éreztem mert a mellén tartottam a kezem meg látszott is, bár nagyon mélyen aludt. 1el érzékenyebbre tettük a légzésfigsyelőt.

Ed, kis gyűjtögetős KIncső, nagyon édes!

Judit, akkor már Neked is hamarosan itt a találkozás. Nekünk a rendes uh-on is nagyon szépen látszott, de állítólag a 4ds nagyon jó.

Lányok, holnap dől csak el hogy apa el tud -e vinni minket, mert nem tudja végez -e a megbeszéléssel.:-(

Léna, remélem minnél hamarabb túllesztek rajta, gyere gyakrabban!

Timili, Hajrá!

Alíz, midenki úgy csinálja ahogy akarja. A bimbó tönkretétele úgy tudom a kicsi szopi technikájától függ. Nekem iszonyú sokat lógott rajtam és érzékeny volt, de nem lett semmi bajom. Nagyon jó a Garmastan és sokat legyen szabadon a cici!
Azért az alma elég elborzasztott+ amit írtál vizsgálatokat minden csecsemőnél megnézik és gáz, ha a baba nem csinálja ,amit írtál.

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Timili, K. doktor nagyon jó volt! Amint telefonáltak neki negyed órán belül (éjszaka 2 volt vagy 3?) ott termett, a szülést végig bátorította, tréfálkozta, a gyerek nyakárta kétszeresen rátekeredett köldökzsinórt azonnal lecsavarta, kicsi vágást csinált a gáton, olyan kicsit és oly gyönyörűen stoppolta, hogy a lányom már másnap ülve szoptatott, és csak az utolsó nap volt kellemetlen az összehúzódó varratmadzagok miatt, hétvégén is bejött érdeklődni a lánynál mi a helyzet... szóval ha ő a fogadott orvosod abszolut biztonságban leszel.

Emiatt egy percig se aggódj.

A kórház egyébként tényleg nagyon jó, máramennyiben nem szállodába akarsz menni, hanem szülni. Szakmailag mindenki jó. A csecsemősök meg... hát őket is meg lehet érteni, azért adják oda a babákat ennyit szopni, hogy kevesebbet kelljen etetni, mert nagyon sok a dolguk, meg ők kapják a legkevesebb borravalót ugye... de tényleg, legyen eszed, eleinte csak pár percre hagyd szopni majd a babád, aztán napról napra fokozd az időt... rémes egy ilyen kisebesedett mellbimbó...
alice_cs

Felteszem még a kis Putto angyalkámat!Kép

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Barbi, én dobáltam az ölébe, hogy tudjon válogatni.:-)) Jó lenne, ha tudnátok jönni. Ha csak később értek ide, nem gond, szerintem én 7-ig lent leszek vele. Fontos az a vinnyogó kütyü? Én jól megvagyok nélküle. Úgyis óránként felsír. ;-((

Alice, szerintem nem gond, hogy ezeket leírtad. Legalább hallunk más véleményt is. Én már kóstoltattam (csak megnyalta) Kincsővel almát és paprikát. Az alma izlett neki, a paprikára furi arcot vágott.

Most éppen alszik, de 9 óta már 4* riasztott. Jajj, megint jön az éjszaka!

Aki jön, aki nem, mi fél3ra ott leszünk.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok,

Barbic, nagyon szépek vagytok. Szerinted akkor is érdemes menni 4d-re, ha háttal fekszik a baba, már hétfőn sem tudtuk megnézni az arcát, mondjuk az rendes uh volt.

Alice,

köszönjük az információkat, remélhetőleg nagyon hasznos lesz, ha már nálunk is meglesznek a bébik.

Timili,

az őssejtlevétellel kapcsolatban annyit tudok, hogy mindenféle vérvizsgálatoon kell átesned (hepatitisz, hiv stb.), vizelet stb. Mivel Magyarország nincs felkészülve a tárolásra, ezért egy Svájci "bankban" tárolják a "cuccot", ha jól emlékszem 10 évre több mint 300 ezer forint. Szülésnél kell értesíteni a helyi kirendeltséget ők veszik le az őssejtet és küldik futárral Svájcba. Ha ezek után is érdekel a dolog, akkor tudok weboldalt, ahol pontos infót kaphatsz.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Barbic,
én is beküldtem ezt a Garmastand vagy ilyen kenőcsöt, de ez nem volt jó, mert még jobban felpuhította a bimbót. Sőt nem volt jó rá az a kenőcs, amiből mintát adnak az ajándékcsomagban valami íCsu.... kezdetű, kicsi szürke tégely. KIzárólag a Neogranormon használ.

Mellesleg - tán írtam is - de a S-M-ben a szoptatósnővérek a lányom melklét ezzel (Neogranormon) és DISZNÓZSÍRRAL kezelték, mijkor megkeméynedett és fájdalmas volt a melle zsíros pakolás után kifejték a felpuhult melleket... csak úgy mondom, mert eddig még nem hallottam említve...
Aliz
alice_cs

Judit, megint csak: Köszi,egész eddig a keresön talált honlapokat olvastam (ossejt.lap.hu) és méeg az egy tizedét sem sikerült elolvasnom. Már nagyon kényelmetlen a szék, álmos is vagyok...de nagyon jó lenne ha mindet át tudnám nézni, és a dolgot döntésre tudnám vinni mielött eljön az idő.

Akkor jobb szerintetek ezzel a légzőberendezés-vétel/bérléssel várni amig megszületik Picimaci? Ki, hogy csinálta, akiknek van..?

Ugyanez a kérdés mellszívó és sterilizátorral is. Mert ha kell az egyik akkor ugye nem kell a másik? És jobb-e ezekkel is várni a születésig ill. hazamenetel utáni első hétig?

Köszi a választ "Baglyok" én mára kicsekkolok...
Pusz,pusz...
timili

Sziasztok!

Alice: nem az a baj a gyerekorvosotokkal, hogy a mostani trenddel ellenkezőket mond, hanem az, hogy butaságokat.

"Azt mondta, hogy két okból javasolja: egyik ok az, hogy az alma renkívül hasznos a beleknek , a másik ok pedig az, hogy igenis ismerje meg, hogy van más íz is a világon mint az anyatej"
Az anyatej íze mindig más. Attól függően, hogy az anya miket evett!

"Aztán azt is mondta, hogy az emberek kb. 2-3 %-a tejérzékeny, node neki kicsit túlzás az, hogy emiatt a gyerekek akár 3 éves korukig eleve ne igyanak tehéntejet. Helyette reklámoznak mindenféle tápszert, aminek ugye alapja a tehéntej, meg vannak benne nyomelemek meg vitaminok, de bizony tehéntej az alapja."
Ez is téves! 1 éves korig nem ajánlják a tehéntejet, olyan családokban, ahol előfordult már tejallergia, ott 1,5-ig. Tápszert meg legkevésbé ajánlanak helyette.

A mell kisebesedése nem az időn, hanem azon múlik, hogy a baba jól van-e mellen. Ehhez a Schöpfiben sajnos nagyon nem értenek Kép Nem elég az, hogy a nyelve a mell alatt legyen, még minél nagyobb résznek a szájában is kell lennie, és ha szopi közben kijjebb csúsztatja, akkor el kell venni, és újra a szájába adni jól.

Teáztatás: ha teáztatod, akkor persze, hogy kevesebbet szopik, hiszen tele a gyomra, ráadásul cumizavaros is lesz, mert gondolom cumisüvegből adod neki.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Sziasztok!
Timili!
Nem is olyan régen a szomszédasszonyomnak szedtem össze a köldökzsinór levétellel kapcsolatos infókat és egy Word doksiba mentettem, de úgy látszik, a férjem kitörölte, pedig jó kis gyűjtetmény volt.
Arra viszont emlékszem, hogy a valaki által már említett 300 e forint tartalmazta a steril zacskó, meg tudom-is-én-mi felszerelés árát is, tehát nem elegendő ott a kórházban meghoznotok a döntést, mert kell hozzá az a kis steril szütyő. És gondolom, a dokival is egyeztetnetek kell, hogy ti ezt várjátok tőle, hajlandó-e rá.
És még az is rémlik, hogy vannak más cégek is, akik ezzel foglalkoznak, pl. Pozsonyban, az sokkal olcsóbb volt.

Alíz!
Nekem az anyatejgyűjtőben írtak fel krémet a mellbimbómra, ha ott megkérdezitek, biztosan meg tudják mondani, mit szoktak javasolni sebes bimbóra. Nekem nagyon bevált.

A teáztatás szerintem is okozhatja azt, hogy keveset szopik a baba. Értem persze a dilemmát, hogy ebben a melegben nehogy kiszáradjon a kis teste.
Nagyon utálja a bimbóvédőt? Mert nálunk az jött be. Igaz, Bori már 9,5 hónapos és még mindig azzal szopik.

Ami pedig az almát illeti, csak egy vélemény, aztán persze úgy csináljátok, ahogy akarjátok:
én már elég sokat összeolvastam erről a témáról, és az jött le belőle, hogy a másfajta táplálékok túl korai bevezetése esetleg allergiás reakciót válthat ki. (CSöndben megjegyzem, hogy valszeg csökkenti a szopi iránti hajlandóságot is.)
Régen ezt nem tudták, vagy nem foglalkoztak vele.
A férjem idejében is az volt a divat, hogy már három hetesen adni kellett neki az almát, narancsot.
A férjem atópiás, ami azt jelenti, hogy a környezeti ártalmakkal szemben kevésbé ellenálló, mint egy "normális" ember, jellemző tünete az ekzema, és általában társul hozzá asztma, szénanátha is. A férjem ekzemája olyan súlyos volt, hogy évekig csupa seb volt a teste, és Flucinarral kenték, ami elég komoly szteroidos krém (akkoriban csak az volt kapható). Ennek eredményeképpen elvékonyodott a bőre, ha télen pl. hideg éri, egyszerűen megreped és vérezni kezd.

Ezt csak azért írtam le, mert felmerül a kérdés, hogy vajon mi váltotta ki az atópiát. Lehet, hogy veleszületett, de az is lehet, hogy a túl korai almázás. Az is lehet, hogy messze nem lettek volna ilyen súlyos ekzemás tünetei, ha csak anyatejet eszik.

Szóval szerintem kérdezzetek meg egy másik gyerekorvost is. Nekem az a gyanúm, hogy a gyerekorvosotok egyszerűen azokhoz a nézetekhez ragaszkodik, amelyek 40 évvel ezelőtt voltak divatban. Azóta viszont kiderült egy s más, megváltoztak ezek a nézetek. És én nem hiszem, hogy ez pusztán divat kérdése lenne.

Bocsánat, hogy így fostam a szót, de én biztos nem adnék neki semmit, csak anyatejet.

Mackoo
mackooo

Mackoo, a dokinő felírt valami kenőcsöt a mellére, ma délutánra lesz kész, valószinüleg ugyanazt írta fel mint az anyatejbegyüjtősök, ugyanis már mindenféle kenőcsünk van amit csak egyáltalán hallottunk ilyen esetekre.

A doktornő egyébként azt mondta, hogy akkor nem javasolja a korai gyümölcsadást, ha a családban halmozottan előfordul az allergia. Mondtam, hogy a vejemnek pikkelysömöre van (ő csak szopott mellesleg napamaszony szerint), erre azt mondta, hogy az nem allergia, hanem ekcéma nem ugyanaz, teljesen más.

Ja, azt is javasolta, hogy (amostani hőség kivételével) lehetőleg mindig legyen a kicsi lábán zokni vagy kiscipő még a rugi alatt is. Ugyanis ha jól belegondolunk, akkor ugye felöltöztetik a babát a bodyba meg a rugiba, a mellkasán van két réteg, a pelenka melegíti a hasát, de a lábán csak egy réteg van, és a babák a lábuktól szoktal megfázni. Ezt csak úgy mondom, illetve továbbadom, ha valakit érdekelne.

Ja - ez azoknak szól, akik még nem szültek - én mindenkinek nagyon ajánlanám, hogy bizony vegyen, vagy kérjen kölcsön egy pólyát két pólyahuzattal, mert a kicsik az alső időben nagyon megnyugszanak benne, és az sem utolsó szempont, hogy a pólyában egyenletes melegben vannak. Az ujszülötteket eleinte nagyon is zavarja, ha a kezük-lábuk rugózik, nálunk az első este csakis úgy sikerült végre elaltani Ivánkát, hogy beleraktuk a pólyába, akkor elaludt, mint akit leütöttek.
alice_cs

Sziasztok !

milyen lélegzésfigyelő az ami tévesen riaszt?
ez általános? Én szeretnék venni de azt hallottam, hogy ez csak kora szülött babóknál fontos(azt hiszem)
én_aki_vagyok

Te aki vagy,

ma már a kisbaba egyéves koráig ajánlják a légzésfigyelő használatát. Az hogy tévesen riaszt, az előfordulhat azért mert rosszul van beállítva, vagy hogy a baba lemászik róla és a légzésfigyelő nem érzékel ezért riaszt be.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Barbi, jó lett volna látni Bencét. Majd máskor.
Kitti rengetegett változott 1 hét alatt. Majd lesz közös fotó, de a férjem használja a másik gépet, így csak holnap tudom feltenni.

Kincső nagyon nyügi, megyek hozzá.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Judit, azt hallottam, hogy akkor lehet, hogy kidobott pénz!Lehet , hogy még forog a picid!:-)

Ed, Tünde nagyon sajnálom, hogy nem mehettünk. Hatra ért haza úgy elhúzódott.:-( Kíváncsi vagyok a fotóra!Kitti amúgy is szép, hogy változott?:-))Persze Kincső is!:-))Különben meg muszáj, hogy a csajook pasit is lássanak!
Ed, remélem jó éjszakátok lesz és már nem riaszt!:-)

A légzésfigyelőről: utánaolvastam, elvileg a kiságy egész területét érzékelni kell.Nem szabad 1 lapost venni, hanem 2 v. 3 lapost.A légzésfigyelőről itt van infó.www.angelcare.hu
.Ált 14 hónapos korig ajánlják.Nálunk szerintem azért riasztott tévesen, mert nem volt elég érzékenyre állítva, tényleg lassan szuszogott ok szerintem :mélyálom,dög meleg, orrdugulás,+ nem büfizett, mert mostanában cicin alszik el(ejnye-ejnye neki).Na persze a téves riasztástól frászt kaptam. Megvannak az okok amik alapján ajánlják pl.koraszülütt kis súllyal, szülésnél problémák stb, de bölcsőhalálhoz egyéb körülmények is vezethetnek.Pl. fent írt okból egyszerűen elfelejt levegőt venni.Gyakoribb kisfiúknál és állítólag tápszeres babáknál.

Alíz, disznózsírt én is kaptam.:-) Jó volt lemosni. A babák maguktól beállnak később rendre, de ha nem az se baj, mert, ha elmúlik a lányodnak a fájdalom, meglátja nincs annál jobb amikor ott szuszog a kis édes az emberen.:-)

Barbi
Kép
Kép
barbic

Ja, az együttalvásnál állítólag nem fordul elő, mert a baba légzése szinkronba kerül az anyáéval.

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!Kép
Ma apukámnál voltunk a telken, DUdu nagyon élvezte a jó levegőtKép meg a pancsitKép

Húú nagyon sokat írtatokKép Jó volt olvasgatniKép
Barbic!
Nagyon édes a kissrácKép

Ed!
Kincsőről is nagyon jó az a képKép Szerintem egy kicsit az apájára hasonlítKép Egyébként Dudu isKép lehet, hogy ez a lányoknál gyakoribbKép

Alice!
Hát tudod sokan sokmindent mondanak. Bár Dudu tápszeres volt én csak 3,5 hónapos korában kóstoltattam almával. A felöltözésre ilyen baromi kánikulűban meg az egyszál body és zokni kombinációt ajánlanám. Húú szerintem baromi sok az a rugi...
Egyébként a kórházban nekem is már csupa seb volt a mellem és semmi nem segített.
A kis szürke dobor a Sudocream nevezetű popsikenőcs. Az nagyon jó a babának, bár egy kicsit drága úgy tudom.

Légzésfigyelő:
nekünk a Madarász utcai Baby Sense típus van, szerintem nagyon jó, eddig még egyszer sem riasztott be, de tévesen, se sehogy. Ez egyébként kétlapos de csak 1 hónapja tettük fel a második lapot.

Te_aki_vagy!
Nem baj, hogy a légzésfigyelő nem szorosan Schöpfis téma? Csak, mert nehogy utólag lecs.sz.st kapjunk tőled...;)

A tali biztos szuper volt, kíváncsi vagyok aképekre majdKép

SZerdán dokinál voltunk (SzőnyiKép). A Második azaz a Kicsi 2,5 cm és 9 hetesKép hétfőn lesz 10 hetes.

NA most ennyit rólunkKép
Puszi mindenkinek!
Jó pihenést!
Emő

hicudzsi

Barbic!
Én meg egyszer pont azt olvastam, hogy az együttalvás is kiválthatja a légzéskimaradást..:S Legalábbis egy ikerpárnál tavaly ez történtKép
Akit érdekel itt a Babanet Rendelőjében utánaolvasgathat.
Puszi!

hicudzsi

Nem baj, hogy a légzésfigyelő nem szorosan Schöpfis téma?

úgydöntöttem a reformok eröltetése helyett
úszom az árralKép
én_aki_vagyok

Sziasztok!

Talisok!

Remélem, hogy máskor is szerveztek még, mert szeretnék egyszer végre nem kimaradni. Kíváncsi vagyok a Rátok és a babáitokra is élőben.

Emő!

Igaz, hogy még csak öthetes a csöppségem, de olyan irigy vagyok, most, ahogy a pocakodban lakóról írsz. Már többször olvastam a Szőnyivel kapcsolatban a pozitív jelzőidet. Bár nekem nem ő az orvosom, de rengeteg pozitív tapasztalatom van vele, úgyhogy elhiszem, hogy nagyon meg vagy vele elégedve. Tündivel úgyszintén. Szőnyivel volt egy aranyos sztorink a második gyerekem születése után. Egy aranyérnek köszönhetően egy ambuláns műtétre készültünk, amit a kórház plasztikai sebésze készült kivitelezni. Csilla baba akkor volt három hetes. Így ő is jött velem. Rusz doktor (együtt van a szobájuk Szőnyivel, vagy akkor még legalábbis úgy volt) látva a csöppség méretét, gondolta, hogy az ötperces beavatkozás előtt szoptassam meg, hogy addig nyugi legyen. Miután nem sok erre alkalmas hely van, beküldött a szobájukba. Egyszercsak ajtó kinyílik, beviharzik Szőnyi, és elkezd valamit nagyon keresni. Kb két perc után észrevette, hogy a lányommal mi ott szopizunk, és meglepődik. Aztán elmesélte, hogy éppen a mobilját keresi ilyen bőszen, mert bár állandóan csörög, most sikerült elhagynia valahol a kórházban. Aztán pár percet beszélgettünk és továbbviharzott mobilkeresőbe.

Alíz!

A múltkor mikor idemásoltad, hogy miket mondott a doktor nénitek, azt jó későn este olvastam. Aztán a melegnek köszönhetően a pici lányom vagy négyszer volt fenn éjszaka, és így a szoptatások alatt folyton azon járt az eszem, amit írtál. Aztán pont másnap volt itt a gyerekorvosunk a csöppség egyhónapos vizsgálata céljából, és kifaggattam őt is ebben a témakörben. Aztán beszéltem a barátnőmmel délután, aki szintén gyerekorvos, csak nem körzetben, hanem klinikán. Az almára azt mondták, hogy haszna nem igazán van, így értelme sem. Az ízek miatt nincs rá szükség. A doktor nénink elmondta, hogy még a tápszeres babáknak sem ajánlják a hozzátáplálást négy hónapos korig, nemhogy az anyatejeseknek. Mondta azt is, hogy ha bármi orvosi indoka lenne annak, hogy ilyen korán adjunk mondjuk almát, vagy almalevet a babáknak, akkor a bébiétel gyártók már rég lecsaptak volna erre az infora, és árulnák valamilyen formában. (Ez utóbbi mondatot, nem indokként mondta, hanem csak megjegyezte.) A változatos íz pedig meg van azzal, hogy az anyatej íze is folyamatosan változik. És a féléves babánál, mikor elkezdik a hozzátáplálást, akkor sem a változatosság a lényeg.

Az időre etetésről azt mondta, hogy a gyerekorvosoknak lenne a legjobb, ha totál egyformák lennének a babák és rájuk lehetne húzni ilyen sémákat, hogy mennyi időnként és mennyit egyenek. De mivel a babák gyomra, szopásának ereje és még egyebek is bőven különböznek, így ez nem megy. De mivel legtöbb baba előbb-utóbb (átlag másfél hónap, amibe belefér, hogy van van aki már két hetesen, van aki másfél hónaposan) beáll egy rendre magától, így nem kell aggódni a rend miatt. És ha már ez meg van, akkor azt esetleg lehet kicsit módosítani finoman, ha az az anyukának valamiért nagyon nem jó.

A két családhoz is jár ki sztorihoz annyit mondott, hogy magától a szoptatástól még senkinek nem ment el a teje. Egyik napról a másikra elapadó tejnél, mindig valamilyen egyéb ok van a háttérben. Anya betegsége, terhesség, stressz, egyéb lelki okok, családi tragédia, baba betegsége, fogzása, ami miatt nem szopik rendesen. Szóval nem mindegy, hogy mi az ok és mi az okozat. És ha az anyuka hagyja egy kilót fogyni, az orvosi allenőrzés mellet, vagy ellenére az már megint egy másik történet. Mert mondta, hogy még az úgynevezett "elvakult szoptatáspárti" anyukák sem hagyják, hogy a gyerekük ennyit fogyjon, amíg ők kisérleteznek a tej feltámasztásával.

Zöld kaki ügyben. Elképzelhető, hogy mivel nem szopik eleget (esetleg a gyomrában lévő tea, víz miatt), így a cukrosabb első tejet szívja csak, esetleg több szoptatásnál is csak, és ilyenkor zöld lehet a kaki. Aztán ha sikerül egy nagyobbat szopiznia, akkor ismét szép sárga a kaki. De persze ezt így nem lehet megállapítani.

A klinikai orvos barátnőmmel leginkább az alma ügyben tárgyaltunk, mert ő a babákkal nem annyira a hosszútávú szoptatás idején találkozik. A vélemény ugyanaz volt.

Egyébként a mi doktor nénink nem egy trendi fiatal orvos, hanem egy két felnőtt lánnyal bíró ötvenes nő.

Persze, azt csináltok és úgy hogy akarjátok, de szerintem még beszéljetek másik orvossal is. Nehogy előbb utóbb a anyatej-víz-tea-pótlás körforgásban, az anyatej legyen, ami nem jön össze.

A trenddel kapcsolatban. A Gyermekorvosi Szakmai Kollégium 2001. májusi ajánlásában, ami az egészséges újszülöttek táplálásáról szól, a hat hónapig tartó kizárólagos szoptatást ajálják. Nem hiszem, hogy a szakmai kollégium bármiféle trendeket követne. Gyanúm van, hogy inkább a kutatások eredményeit követik.

Bocs, hogy kicsit hosszúra nyúltam, de annyira sokat járt az agyam ezeken a dolgokon, hogy le kellett írnom, hogy mit is sikerült a doktoroktól megtudnom.

Üdv mindenkinek:

Zita
pzita

Lányok, és ha ezt a sok okosságot könyv formájában is megjelentetnénk???;-)) Lenne olyan jó mint a nyugati, azt bizti...

Őssejt ügyben: kb. ugyanannyi mind. Előírások, előzetes vérvizsgálatok- detto. A téma egyébkébként még mindig nagyon "meleg". Ahogy olvastam, senki nem tud semmit...ill. mindenki mást mond. Annak megfelelöen, éppen melyik "székben" ül.

Tanácsotokra meg van a popokrém-,fürdető-, sebhintőpor recept is. Sőt, K-vit. és D-vit. is, az a tuti. Meg valami boraxos neogranormont-t is kaptam...csak úgy, kérés nélkül. Az valami extra "okosság"? Nem az egyszerű kék tubusos?

És hogy esetleg ÉN AKI VAGYOK is örüljön: itt egy kis Schöfis cucc:

Tegnap voltam CTG-n, Máriánál (kicsi, kerek, fekete,-egyesek szerint morc). Egyszemélyes szülöszobán. Fincsi volt, beklímázva (bár még igy is volt vagy 27 fok). Én rosszat igazából nem tudok Máriára mondani. Eddig totál flexibilis volt, kedves, jó-OK hogy nem az én/mi korosztályunk ezért egy kicsit más a stilusa,de szerintem nincs vele semmi baj...ill. remélem ott, a tettek mezején sem lesz. Hétfön randizok vele legközelebb.

Ma megyek megint K. dr.-hoz "betekintésre". Kedden még minden az egy hónappal ezelőtti állapothoz hasonlított...Minden "zárva", senki se be, se ki... Ezek szerint még kivárjuk azt az egy hetet.

Jaj, jaj, LÁNYOK! MENNYI MÉG????

Most kéne gyorsan egy hideg front, és aztán rá megint egy ilyen dögmeleg. A gyereknek ugyanis nincs hosszúszárú rugija, csak strandruhák, de az 445 db. Bár ezeket is egy kis zokni-sapi kombinációval komplett outfit-té lehet alakítani...

Akkor szerintetek mikor jöjjön a légzésfigyelő? Rögtön az első nap költözzön hozzánk?

Még valami: BABAVÍZröl még nem esett szó. Vagy csak nem olvastam? Tea helyett esetleg?
timili

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?