Új privát üzeneted érkezett!

amikor megszűltem a szobába kereken 30 fok volt úgy próbáltuk megcsinálni hogy ne legyen meleg,hogy letakartuk a radiátort egy vastag pléddel.pár perc mulva már elviselhető volt a hőmérséklet a szobába.

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Úristen, mi lesz velem a kórházban? A mi hálószobánkban 19-20 fok van!!!

Anyósom él 26-28 fokos lakásban, de ott mindig megfájdul a fejem. Jó lesz, a császár minden nyűge mellé még egy melegtől összeszedett fejfájás is...

Mesi! Tényleg ilyen meleg volt most is a kórtermekben? Hogy telt az első éjszakátok otthon?

Évi! Veled mi újság?

Bennem kicsit bújkál valami (tüsszögés, orrfújás), pedig nem kellene, mert hétvégén lesz Andris szülinapi bulija és 12 emberre kell főznöm...

Jó éjt mindenkinek!

Nutella

Kép

Kép
nutella

Nutella!
Miért kell császárral szüljél? Az első szülésemnél nálam is császározás lett a vége, több okból is kifolyólag, és az az igazság hogy én mostmár félek a rendes szüléstől. Nekem pl. nem mondta biztosra a dokim, hogy megint műtét lesz.
Boldog szülinapot a kisfiadnak!! :D
Andi.

Kép
Kép
apcukk

SZIASZTOK!!!

APCUKK!!!
PONT ELKERÜLJÜK EGYMÁST MERT ÉN 2 HÉT MULVA FOGOK MENNI MAJD A MAGÁNBA VIZSGÁLATRA!!!DE BIZTOSA ÖSSZEFUTUNK MÉG A SZÜLÉSIG MAJD!!!
IGY ISMERKEDTEM MEG DOMINIKÁÉKKAL IS!!!HARTMANN PAPA MAGÁNJÁBA!!!FELEJTHETETLEN ÉLMÉNY MARAD A SZÁMOMRA!!!

KRISZTI!!!
NAGYON DRUKKOLOK HOGY DOMINIKA JÓL VISELJE A SZURIT!!!REMÉLEM MAJD JÓL LEÜVÖLTI A DOKINÉNI FEJÉT HA VALAMIT NEM UGY CSINÁL AHOGY AZT Ő SZERETI!!!

SZIASZTOK!!!
SNÁPI ÁGI

Kép
Kép
snápi

Ági!

Tutira leüvölti!!! De majd megírom, hogy mi volt!

Nutella!

Mi kinyitottuk az ablakokat bukóra! Persze csak akkor , mikor a babók nem voltak kinn.
Legalább éjszaka jót aludtunk.
Nekik muszáj ilyen meleget csinálni, gondold el a 36-37 fokos magzatvíz után ez is mekkora hőingadozás nekik!
Itthon nálunk először 24 fok volt a fűtés és 3 naponta lejjebb vettem fél fokot.
Mostmár elvagyunk 19-20 fokban is.
Egyből nem mertem, féltem, hogy megfázik. Sapit meg nem adtam rá itthon, mert ugye a kisbabák a fejüknél adják le a hőt és ha ezt akadályozzuk sapival, megnöveljük a bölcsőhalál esélyét.....

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Sziasztok! Bocsesz, hogy csak így egyszerűen bepofátlankodom, de már napok óta olvasgatom az üziket. Örűlök, hogy végre találtam egy olyan oldalt, ahol talán én is tudnék egy két infót szerezni. A problémám, igen egyszerű. Én is a Dél pesti kórházban fogok szűlni, ha minden igaz:) Hallottam, hogy létezik a kórházban szülőszoba látogatás. Volt már valaki itt? Tudna pár sort írni róla? Én szívesen elmennék, de egyedűl nem igazán szeretnék beállítani:) Aztán lenne még1 kérdésem: ismeri valaki Dr Mikecz Tibor doktor Urat? Nem sokat hallottam róla, bár már október óta rendszeres látogatója vagyok:) Június 6-ára várjuk a kisfiúnkat. Így utólag gratula minden pici, illetve nagyobbacska gyerkőchöz.
bluebox

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni,hogy ti végig szedtek magzatvédő vitamint?
Minden nap? Én az Elevitet szedem csak félek,hogy nehogy túl nagy legyen tőle a baba.
Viszont a doki azt mondta,hogy szedjem,mert a vas miatt kell szednem vitamint.

Köszi a segítséget!

Edina

Kép

Kép
mannogab

Apcukk!

Andris faros baba volt, azért lett császár és egyelőre ez a kisbaba sem fordult jó irányba.

Köszi a szülinapi köszöntést!

Dominika!

Persze, tudom hogy miért van ilyen meleg, de attól még nehezen viselem a meleget. Csak arra lennék azért kíváncsi, hogy mondjuk 1920-ban, amikor a nagymamám született, akkor is így csinálták-e?

Sajnos éjszaka rosszabb lett az állapotom (már nagyon tüsszögök), így szerintem a mai napot ágyban töltöm :( ...nem így terveztem Andris második szülinapját...

Nutella

Kép

Kép
nutella

Sziasztok Lányok!

Bluebox!
Üdv. köztünk. Március 4-én lesz ilyen szülőszobás látogatás 14 órakor, a nővérszállóra kell menni. Nem kell bejelentkezni, de állítólag jó egy negyedórával előbb odaérni. Nem tudok róla többet, én is most megyek majd először. Egyébként majdnem egyidőben fogunk szülni, én június 13-ra vagyok kiírva a kislányommal. Majd készíts vonalzót, hogy lássuk, te hol tartasz (ha nem tudod, hogy kell írj, és segítünk). Sajnos az orvosodról én nem tudok semmit.

Edina!
Én is vashiányos vagyok, és nekem is azt mondta a dokim, hogy még szedjem (24. hétnél vagyok). Azt hallottam én is, hogy nagy lesz tőle a baba, de abbahagyni, sem merem.

Nitacska!
Nem tudom, mit bénáztam, de nem találtam meg a neten a videónál.

Sziasztok
Lilla
Vendég

Szia Lilla!

Nagyon köszi, hogy válaszoltál, végre valaki:) Tényleg nagyon hülye vagyok, már próbálkoztam a vonalzóval, azt hiszem tényleg kellene egy pici segítség. Előre is köszönöm A szülőszoba látogatóra egyedűl mész, vagy pároddal?
Üdv: Márti
bluebox

Szia Márti!

Üdv közöttünk!

Nutella!

Bocs, nem akartalak zizinek nézni! :oops:
Nagymamáink nem is voltak olyan táposcsibék, mint mi!!!! :lol:
Andrásnak Boldog Szülinapot!!!!
Hogy öregszenek ezek a gyerekek.......... :lol:

Magzatvédő vitamin: én a dokim tanácsára egyáltalán nem szedtem!!!
Azt mondta, hogy nem kell elefántborjú. :oops: Bocs, de így mondta.
Szóval sok zöldséggel és gyümölccsel és a vér figyelésével nem kell tartani a vitamin és vashiánytól.
Ez így is lett, pedig a fiamnál már injekció formájában kaptam a vasat és néha vért sem adhatok, annyira vérszegény vagyok.
Így is 3600 grammos lett a lányom....elég volt kitolni.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!
Én az első 3 hónapban szedtem vitamint, most pedig csak Cvitamint szoktam, hogy elkerüljön a megfázázs. Képzeljétek el Alizkával semmit nem szedtem a folsavan kívűl, és mégis 4.2 kg lett :)
Nutella, gyógyulj meg gyorsan!
Márti üdv közöttünk!
Andi.

Kép
Kép
apcukk

bluebox:nekem ugye saját fogadott szűlésznőm volt és vele voltam szűlőszobát látogatni,amit megmutatott hála égnek abba is szűltemazt végülis "maszek"szűlőszobának is szokták nevezni.
De nagyon kényelmes és szép szoba volt.Nyugtató szinekkel.ott van labda bordácsfal,asszem enyi ami segíthet a vajúdásba. :lol:

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Szia Márti!

Végre megtaláltam. A 48. oldalon Evisan írta le érthetően a vonalzó beillesztést, úgy középtájt megtalálod.

A szülőszoba látogatásra egyedül megyek, a párom nem tud eljönni.

Sziasztok
Lilla
Vendég

Sziasztok Lányok!

Dominika! Jól következtettél, Zsuzsi vagyok én is, köszi a névnapi köszöntést!

A vitaminnal kapcsolatban nekem is azt mondta a doki, hogy hízlal, a kismamát és a babát is (bár mintha mannogab-bal egy dokink lenne...?) ezért nem értem hogy miért kell neked mannogab szedned. Nekem csak vastablettát írt fel az utolsó három-négy hónapban. Akikről én tudok, hogy végig szedtek vitamint (unokatesóm, és szomszéd) annak 4 kg körüli babája született.
Az unokatesóm is a végén már elfelezte a tablettát mert abbahagyni ő sem merte de szedni sem szerette volna végig...

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Sziasztok Lányok!

Most jól megijedtem ettől a magzatvédő szedéstől. Jövő héten rá is kérdezek a dokimtól, így is ahogy nő a hasam egyre nagyobb pánikban vagyok, hogy hogy fog ez a kislány egyáltalán kijönni?
Most a 24. hétben vagyok, de én is abbahagyom, ha tényleg ennyire hízlalja a babát.

Sziasztok
Lilla
Vendég

Sziasztok!

Hűűűű... képzeljétek, mik történnek most velem!!!

Most csak gyorsan írok, mert éhes is vagyok, de nem is bírok enni, mert jár az agyam, mint a motolla. Ugyanis most egy kissé felgyorsultak nálam az események. Ma voltam benn NST-n a kórházban, és ott volt velem a szülésznőm, számolgatta, hogy mikorra vagyok pontosan kiírva, és az a kolléganő is kiszámolta, aki az NST-t csinálja, és kiderült, hogy 6 nappal korábban kell világra jönnie a kislányomnak.
:shock: :shock: Úgyhogy ezek szerint nem is március 18-ra, hanem márc. 12-re vagyok kiírva. Már a vonalzómat is átjavítottam. :) :shock:
Aztán utána megnéztek uh-n, ott meg kiderült, hogy az átlagosnál kevesebb a magzatvíz, de állítólag az nem baj már ilyenkor. A fejecskénél már szinte nincs is víz, és még a lábainál van valamennyire. :shock: :? Ott is ott volt velem a szülésznőm, és azt kérdezte, hogy: "...Nnna.. a végén még jóval hamarabb meglesz a baba?..." :shock:
Szóval akkor ezek szerint már bármikor számíthatok rá, hogy beindul a szülés.
Na ez az egyik dolog. A másik, meg hogy faros még mindig, és holnap megyek "babafordításra" az István kórházba. Vagyis először még csak megvizsgálnak, és ha minden optimális, akkor megfordítják kívülről a babát. Na de mondom, ez még nem biztos. Úgyhogy holnap reggel 8-ra megyek a kórházi cuccaimmal az Istvánba, mert ha minden pozitívan alakul, és sikerül a fordítás, utána 24 óráig benn kell maradnom. Na de ez még mondom, egyáltalán nem biztos, és még dönthetek úgyis, hogy inkább ne fordítsák meg.
Szóval ma nagy döntés előtt állok, ezért jár az agyam.

Csak gondoltam, tudjatok róla ti is, hogy ha pár napig nem jelentkezem, akkor már lehet, hogy megszültem. :D :shock:
Aztán még az is lehet, hogy az Istvánban. :shock: Elvileg előfordulhat a fordítás után, hogy beindul a szülés. :shock:

Hexina!
Mindenképp jelentkezem!!! Köszi az érdeklődést.

Bocs, hogy ilyen hosszúra sikerültem.

Puszi:
Évi

Kép
evisan

Evisan!

Előbb szülés: én dec 12-re voltam kiírva. Mindta a doki, hogy november végi lesz. aztán dec 17-én már megindította. :lol: :lol:
Szóval a fene se tudja......

Magzatfordítás: miért is szeretnéd?Hogy ne legyen császár?
Biztonásgos? (gondolom ezért maradsz a kórházban megfigyelés alatt)

Lilla!

Azért nem kell megijedni. Nálam is akkor döntött úgy, hogy ne szedjek, amikor meglátott a párommal. Ő 185 cm magas és 120 kg.
Én meg 160 cm, és 58 Kg voltam akkor. (most asszem 63). Pláne, mikor mondtam, hogy Anyukám 5 kilóval, én 4 kilóval születtem.
Gondolom sokminden együttes dolog hatására hozza meg a döntését.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Lilla!

Nem írtam, hogy én nem akarok pánikot kelteni, de gondolom ezt te is tudod. Mindig azt kell tenni, amit az orvos mond, főleg hogy van is orvosod.
Én csak azt írtam le, amit a környezetemben tapasztaltam, de persze ez lehet véletlen is, bár tényleg szedtek vitamin. A sógornőm is szült két hete, ő nem szedett csak vasat és magnézium tablettát, mégis kereken 4 kg volt a babája. Még a dokija is meglepődött mert nem számított ilyen nagy babára és a sógornőm egy átlagos testalkatú nő, aki éppen a szokásos súlyt hízta meg a babával (11-12-kg).
Én csak vasat szedtem és elég sokat híztam (19 kg) mégis átlagos súllyal született meg a baba (3350gramm)
Lehet, hogy nem a vitatminokon múlik....

mazsuzs
Szóval nyugodj meg!

Kép
mazsuzs

Sziasztok!

Évi!
Szorítok, hogy minden rendben legyen. Én még nem is hallottam ilyet, hogy megfordítják. Biztos biztonságos? Szorítunk ezerrel!

Szia
Lilla
Vendég

Sziasztok!
Végre sikerűlt ez a szerencsétlen vonalzó.
Lilla: köszönöm a segítséget.

Évi: Azt elhiszem, hogy be vagy sóza! Lehet, hogy cserélnék Veled..Sokszor gondoltam úgy, mi lenne ha a doki elszámolta volna magát és hamarabb szűlhetnék. Azért nem biztos, ha tényleg így lenne akkor pozitívan hatna rám...... Drukkolok Nektek. Bárhogy lesz is, legyen könnyű szülés.:)
Az első fiam születése előtt 1 nappal már azt sem tudtam, hogy mit csináljak. Hatalmas nagytakarítást csináltam, még a függönyöket is kimostam. Rengeteg pótcselekvést végeztem már az utolsó héten. Remélem a mostani szülésem nem ilyen lesz:)

Én a gravida vitamint szedtem....... 2 hete szólt a védőnő, hogy ugye már nem szedem mindennap a vitamint????? Merthogy meg is kellene szűlni ezt a babát???? Hát én szót fogadtam, már csak minden 2. nap szedem Ezt engedélyezte. Gondolom még ezt az adagot is ritkítani fogják.
A dokim lassan diétára fog fogni. Pedig őszintén mondom, nem eszem zsírosat, édeset, sem sokat. Rengeteg gyümölcsöt és zöldséget eszem. Sajna, már így is 21 kg-nál tartok. Nem tudom mi ennek a hatalmas gyarapodásnak az oka. Igaz az első fiammal 24 kg-ot híztam. De még van 15 hetem..... Mi lesz így velem??????
bluebox

Szia Mazsuzs!

Pánikolok én magamtól is, persze, hogy nem a te írásod miatt van. De azért rákérdezek a dokimtól, hogy meddig szedjem. Én egyébként maltofer rágótablettát szedek a vasra, lehet, hogy ez magában kevés lenne, azért kell még szednem vitamint is.

Szia
Lilla
Vendég

Sziasztok!

Ettől én is tartottam, hogy biztonságos-e. De egy csomó vizsgálatot megcsinálnak előtte. Uh, szerintem CTG is, megnézik a magzatvizet, stb. stb., lehet, hogy még vért is vesznek, ki tudja. Aztán az orvos állítólag eldönti az eredmények alapján, hogy mehet-e a dolog, vagy sem, és akkor még én is dönthetek úgy, hogy akarom-e, vagy sem. Úgyhogy azért írtam, hogy azért ez még egyáltalán nem biztos.
Állítólag ha kevesebb a magzatvíz, akkor már nem is biztos, hogy megcsinálják. Márpedig a mai uh-n az derült ki, hogy az átlagosnál kevesebb. Utána meg 24 óráig benn tartanak megfigyelésen.

Úgyhogy most egyelőre holnap a vizsgálatok miatt megyek be inkább, aztán majd meglátjuk, hogy mit hoz ki az orvos. Lehet, hogy el sem kell döntenem, mert azt mondja, hogy nem lehet. Ki tudja?

Kép
evisan

Sziasztok !

Évi . Nagyon szorítok , hogy minden rendben legyen . Ez a megfordítás nem fájdalmas . Egy kalappal holnapra .

Lilla.
Magzatvédőt én nem szedtem végig , mert a doki azt mondta nem kell . De vasat és magnéziumot végig . Egy másik doki az 1-es női klinikán meg azt mondta egyáltalán nem kell szedni csak esetleg folsavat terhesség előtt . Minden dokinak más a véleménye .

Nutella. gyógyulj meg gyorsan , vigyáz Magadra.
Andrisnak Boldog szülinapot .

Szép napot Mindenkinek , Hajni .

Kép
hasadi

Sziasztok!

Évi!
Szerintem is van már ebben annyi rutinuk, hogy a leletek alapján csak akkor csinálják meg, ha 100 %-ig biztonságos. Biztos nem fogják kockáztatni se a babát, se téged. Várjuk a híreket.

Lányok!
Nem is gondoltam volna, hogy a névválasztás ennyire nehéz lesz. Két napja tudjuk, hogy kislány, de tegnap mondtam a páromnak, hagyjuk abba a nézést, mielőtt ilyenen összevesznénk. Úgyhogy a vonalzómon még nincs név, de remélem hamarosan sikerül valamit kiválasztanunk a kisbabánknak.

Sziasztok
Lilla
Vendég

Sziasztok!

Hűha,de beindult az oldal!

Évi! Nagyon drukkolok neked, hogy sikerüljön a fordítás. Bár fogalmam sincs, hogy működik ez a dolog, de nem hiszem, hogy tul kellemes procedura.
Azért szorítok, hogy hamar meglegyen!

A magzatvédő vitaminnal kapcsolatban, én a két gyerekemnél nem szedtem, a fiam 3,50 a lányom 3,30 volt.
A húgom szedte az első lányánál ő volt 3,20, a fiánál félidőben abba hagyta ő 4,15 lett.
Most a legkisebbnél csak 12 hetes koráig szedte, amíg kialakulnak a fő dolgok így lett a baba 3,60.
Szóval elég nagy a szórás.

Nekem is mondta a védőnőm, hogy a 20. héttől heti 1-2 szem vitamin a jó, a dokim pedig erőteljesen rám szólt, hogy tessék mindennap szedni.

Így most én is tanácstalan vagyok, általában kétnaponta alkalmazom.

Viszont nagyon nagy a pocakom és ez aggaszt! 26 hetes terhesen kinéztem 32-nek. Mindenki rámcsodálkozott, hogy mekkora a hasam. Páran meg is kérdezték, hogy nem ikreket várok-e véletlenül.

De az uh. szerint teljesen normális a baba fejlődése. Igaz, most engem is 3 nappal előbbre vettek szülésben, de szerintem ez nem mérvadó.

A kórházlátogatással kapcsolatban, én Vasárnap megyek a párommal körülnézni, a tapasztalatokat leírom. Már nagyon várom és kíváncsi vagyok.
Hú, egyszuszra ennyi..

Kép
yusz

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek köszönöm a válaszokat az evési mennyiséggel kapcsolatban. A helyzet az, hogy oké, hogy mindig mellre teszem, amikor akarja, de sajnos rájöttem, hogy azért akarja olyan sűrűn, mert alig van tejem és nem elég neki. Az első időkben le tudtam fejni 70-eket 10 zacskóval és a mélyhűtőben tartom, de sajna már fel kellett használni belőle, mert kiissza mind a két cicimet és még utánaküld cumisüvegből 30-40-et és úgy alszik 4 órát, hogy csak na. Pedig eddig arról panaszkodtam, hogy nappal nem alszik, persze, hogy nem aludt, hiszen egész nap éhes volt, óránként mellre kellett tennem, evett, elfáradt, bealudt, felébredt éhesen és ez így ment. Úgyhogy ebből előbb-utóbb pótlás lesz. :(
Végül is nem tragédia, Renátóval is kb. 1 hónapig volt csak elég a tejem utána tápszert kapott 1 éves koráig. Ez van.

Évi!
Nagy kalappal! Drukkolok neked, hogy minden rendben legyen!

Mónika

Kép
Kép
bnemonika

Mónika!

Csak érdeklődés szinten: felváltva szoptatod a két mellből?

A fiamnál is hasonló volt a gond, hogy állandóan éhes volt. Én meg szabvány szerint váltogattam a mellet, de mindíg csak egyből etettem.
Aztán taktikát változtattam, és amikor az egyikből kicumizott mindent, akkor áttettem a másikra. Így jól lakott. A következő etetést azzal a mellel kezdtem amit nem szívott ki teljesen és rátettem a másikra is. És érdekes módon két-három alkalom után a tejem is több lett.
Persze ez általában 3 hónapos korukig ment, aztán már pótolni kellett.

Kép
yusz

Lilla!

Még csak 2 napja???? Mi 3 hónapig vitáztunk rajta! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Látom ez a vitaminszedés is megosztja a véleményeket erősen.

Évi!

Szurkolok, hogy minden okés legyen!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Hello Évi!

Nekem anno az előző közös dokink mondta, hogy itthon az Istvánban csinálják ezt a fordítósdit. Kíváncsi vagyok nagyon, hogy mi lesz. Hol találtál rá erre a lehetőségre? Azért nagyon fontold meg, a császárt is túl lehet élni testileg és lelkileg is, tapasztalat.

Lilla! Mi mindjárt szülünk és még mindig nem döntöttük el véglegesen a baba nevét, habár nekünk két névben kell megállapodni, mert nem tudjuk a baba nemét.

Köszi mindenkinek a szülinapi köszöntést!

Nutella

Kép

Kép
nutella

Lilla!
Még mi sem tudjuk, hogy mi lesz a kislányunk neve, pedig már 1 hónapja tudjuk, hogy ő is lány. De nálunk már 3 lánynév kiment, így nehéz a választás. Már volt rémálmom is, hogy megszületett, és nem tudtak semmi nevet ráírni a karszalagra.

Én nem szedek és szedtem semmilyen vitamint sem. Sőt még vasat sem kell szednem, mivel még most is jó volt a vérképem. Egyedül a MagneB6-ot szedem a keményedéseimre. Az első terhességemnél szedtem vitamint, 4200g lett a baba. A másik kettőnél nem szedtem, ők 3200 és 3400 g-mal születtek.
Egyébként a doki azt mondta, hogy fölösleges addig mindenféle vitamint szedni, míg a szervezet tudja pótolni azt ami neki kell.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Sziasztok Lányok!

Most megnyugodtam egy kicsit, azt hittem, csak mi vagyunk, akik nem képesek szegénykének nevet találni.

Lilla
Vendég

lilla:ténylegnem könnyű nevet találni a babának.mikor a fiamnak kellett nevet választani nem volt könnyű,mert ami nekem tetszet név az a családba senkinek nm tetszett.

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Nitacska: hát ez az, nálunk is pont ez a helyzet, meg fordítva is. Ami a páromnak tetszik, az nekem nagyon nem. De csak kitalálunk valamit három hónap alatt.

Lilla
Vendég

Sziasztok!

Húúúú, Évi ez nem semmi! Minden nap eszembe jutsz, de most aztán ezerrel figyelem a telóm! Nagyon szorítok neked, bár a császár sem tragédia. Tudod, nekem is az volt, és mégis szép emlék a szülés. De ezt már megbeszéltük! :D

A vitamin kérdéshez ha hozzászólhatok, akkor leírom a saját tapasztalatom. Én Elevitet szedtem és végig. A lányom 3650 gr-mal született, úgy, hogy a férjem 2m és én is 175 cm vagyok. Ráadásul a párom 5 kg-val született annak idején. A terhesség alatt 12 kg szedtem fel. A mai modern szerektől már nem lesznek elefánt bébik, azokat már kivonták a forgalomból. (Pl. Materna)
A vége felé már én is csak minden másnap vettem be. Szerintem az, hogy kinek mekkora gyereke lesz több dologtól is függ, mint csak a magzatvédő vitamin. Van nagy nélküle és kicsi vele.

Nutella, jobbulást kívánok neked! Andist Isten éltesse születésnapján!

Lilla, kíváncsian várjuk a döntést a nevet illetően! Jó keresgélést! :D

Kerekes, nagyon boldog névnapot kívánok! (Még a nyolc napban benne vagyunk. :oops: )

Megyek, Hannuli szunyókál az erkélyen, ránézek nem-e vitték el a galambok! :D :D

Üdvözlet mindenkinek:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Sziasztok .

Lilla . Ne izgulj nálunk már nagyon az elején mikor még nem is tudtuk mi lesz a fiú név megvolt , és persze közölték , hogy kislány . Jött a tanakodás , de a páromnak semmi nem volt jó . Így a születése előtt 1 héttel találta ki hogy legyen Diána , de azért mert a beceneve Dia ami tetszik neki . Úgy hogy ne izgulj van még időtök és másokkal ne foglalkozzatok . Sok türelmet és izgatottan várjuk az végeredményt .

Szép estét . Hajni
hasadi

SZIASZTOK!!!

KRISZTA!!!
NAGYON KIVÁNCSI VAGYOK,HOGY DOMINIKA,HOGY FOGADTA A SZURIT!!!REMÉLEM NEM VOLT SEMMI GOND!!!ÉS HÁNY KILÓ???MINDENRE KIVÁNCSI VAGYOK!!!

BLUEBOX!!!
ELŐSZÖR IS ÜDV ITT NÁLUNK!!!SZÜLŐSZOBA LÁTOGATÁS MINDEN HÓNAP ELSŐ KEDDJÉN VAN 14-TÓL!!!HA NEM TUDNÁL ELMENNI A MOSTANIRA AZÉRT ÍRTAM LE HOGY MINDIG VAN DE A HÓNAP ELSŐ KEDDJÉN CSAK!!!AMUGY HA MÁSRA IS KIVÁNCSI VAGY AKKOR MENJÉL FEL A www.varandoskozpont.hu-ra ÉS OTT LE VANNAK ÍRVA A PROGRAMOK!!!MI MULTKOR SZÜLŐSZOBA LÁTOGATÁS HELYETT EGY CSECSEMŐGONDOZÁSI ELŐADÁSBA FUTOTTUNK BELE DE NEM BÁNTAM MEG MERT SZERINTEM JOBB VOLT MINT A SZÜLŐSZOBA LÁTOGATÁS AMIT UTÁNA A SZÜLÉSZNŐNKKEL VÉGIGNÉZTÜNK!!!SOK JÓ TANÁCSOT ADTAK A CSECSEMŐGONDOZÁSSAL KAPCSOLATBA AZ ELŐADÓK!!!AZÉRT MIND KEMÉNY 1000FT-OT TEJELTÜNK MINT ALAPÍTVÁNYI TÁMOGATÁS DE FELBECSÜLHETETLEN ÉRTÉKŰ TAPASZTALATOKKAL TÁVOZTUNK!!!

MANNOGAB!!!
A VITAMINOKRA KITÉRVE ÉN A VÉDŐNŐM TANÁCSÁRA A 12.HÉTTŐL ÁTÁLTAM A GRAVIDÁRA AMIKOR ELFOGYOTT AZ ELEVITEM, DE A FÉRJEMMEL MEGBESZÉLTÜK HOGY HETI 2-NÉL TÖBBET NEM VESZEK BE BELŐLE MERT MEG IS KELL SZÜLNI AZT A GYEREKET ÁM!!!AZT MONDTA A VÉDŐNŐM HOGY SOKKAL JOBB VÉRKÉPET PRODUKÁLNAK AZOK A KISMAMÁK AKIK EZT SZEDIK!!!A DOKIM EBBE IGY HOGY HETI 2SZER BELEEGYEZETT!!!AZOKON A NAPOKON AMIKOR NEM SZEDEK GRAVIDÁT AKKOR VESZEK BE 1DB MAGNE B6-OT MEG 1DB C-VITAMINT!!!A VASAT HOMEOPÁTIÁSAN SZEDEM VASMEGKÖTŐVEL,MERT SE A TESÓMNAK SE NEKEM MÁSKÉPPEN NEM MARAD MEG A SZERVEZETÜNKBE!!!
HA KIPRÓBÁLNÁD LEÍROM A NEVÉT:
A VAS FELSZÍVÓDÁST ELŐSEGÍTŐ:FERRUM METALLICUM 9CH
MAGA A VAS PEDIG:CHINA RUBRA 9CH
EBBŐL NAPI 2SZER 5 GOLYÓCSKÁT KELL BEVENNI!!!NEKEM NAGYON BEVÁLLT!!!TÖKÉLETES SZÉKLETET PRODUKÁLOK TŐLE MINDEN NAP!!!EGY TUBUS 510FT-BA KERÜL TEHÁT MÉG ANYAGILAG SE VERI FÖLDHÖZ AZ EMBERT!!!

NUTELLA!!!
JOBBULÁST NEKED IS!!!HIDJÉTEK EL SEMMILYEN ÖSSZEKÖTTETÉSEM NINCSEN A HOMEOPÁTI GYÁRRAL DE NEKED IS AZT TUDNÁM AJÁNLANI HOGY SZEDJÉL HOMEOPÁTIÁT!!!AMIÓTA A TESÓM MEGSZÜLTE AZ ELSŐ GYEREKÉT ÉS AZÓTA MÁR HÁROM VAN AZ EGÉSZ CSALÁD HOMEOPÁTIÁT SZED!!!A PAPA MEG A MAMA IS!!!AZ INFLUENZA IDEJE ALATT IS SZEDTEM ÉS NEM IS LETTÜNK BETEGEK!!!NEM KÁROSÍTJA A MAGZATOT,GYERMEKEK IS SZEDHETIK ÉS GYORSAN HAT HA A VELEJÁRÓ SZABÁLYOKAT BETARTOD!!!ÉRTEM EZALATT AZT A 30 PERCET ELŐTTE ÉS UTÁNA AMIKOR SEMMIT SEM EHETSZ ÉS IHATSZ!!!KIBÍRHATÓ SZERINTEM!!!TESÓM A SZÜLÉS ALATT TÁGULÁS T ELŐSEGÍTŐ BOGYESZEKET SZOPOGATOTT ÉS GYORSABBAN IS MENT NEKI A SZÜLÉS ÉS KÖNNYEBB IS VOLT!!!

LILLA69!!!
ANNO AMIKOR MÉG ANYUKÁM HASÁBA VOLTAM ENGEM IS JUNIUS 13-RA VÁRTAK!!!JUNIUS 15.-ÉN MEG IS SZÜLETTEM!!!FAROS VOLTAM , ANYU NAGYON BE VOLT TOJVA HOGY MI A FENE LESZ DE A BOTTYÁN DOKTOR MEGNYUGTATTA HOGY MEG FOGOK FORDULNI A SZÜLÉS ELŐTT!!!HÁT IGY IS LETT!!!HA MINDEN JÓL MEGY NAGYJÁBÓL EGYÜTT FOGOK SZÜLETNI A KISLÁNYODDAL CSAK 26 ÉV KORKÜLÖNBSÉG LESZ KETTŐNK KÖZÖTT!!!ÉS NE FELEJTSD HOGY JUNIUS 15.-ÉN APÁK NAPJA IS VAN!!!A LEGNAGYOBB ÖRÖM SZERINTEM ANNAK AZ APUKÁNAK AKINEK ILYENKOR SZÜLETIK A GYERMEKE ÉS MÉG ISMERI IS EZT AZ ÜNNEPET!!!
MI A NÉVVÁLASZTÁSSAL HÁLA A JÓ ÉGNEK GYORSAN VÉGEZTÜNK MERT A CSALÁDTAGOKAT MEGHALLGATTUK,MAJD HAZAMENTÜNK A FÉRJEMMEL ÉS AMIG MEGPUCOLTAM 3 NARANCSOT ADDIG A KEZÉBE NYOMTAM EGY NAPTÁRT, HOGY IROGASSA KI AZOKAT A NEVEKET DÁTUMMAL AMIK TETSZENEK NEKI!!!A MÁJUST HAGYJA KI A SZÜLÉS MIATT,HOGY NE ANNYIRA ZSUFOLVA LEGYEN MINDENE A GYEREKNEK!!!AMIKOR EZ MEGVOLT AKKOR AKKOR ÉN IS VÉGIGNÉZTEM ÉS KIRTAM EGY PAPÍRRA MAJD AZ URAM JÓL LEFIKÁZTA AZ ÉN NEVEIMET ÉS KÖZÖLTE HOGY NORINA!!!MICSODA???MÉG ÉLETEMBE NEM HALLOTTAM EZT A NEVET!!!NORINA!!!ÉS MEGTETSZETT NEKEM IS MIRE 1 PERCEN BELÜL KB.20-ADJÁRA MONDTA KI!!!EGYEDI ÉS A JELENTÉSE IS SZÉP!!!
SOK SIKERT KÍVÁNOK AZÉRT A VÁLOGATÁSHOZ!!!

EVISAN!!!
NEKED CSAK ANNYIT ÜZIZEK,HOGY NAGYON VIGYÁZZ MAGADRA ÉS JÓL GONDOLD MEG A DÖNTÉSEDET!!!DRUKKOLUNK NEKED NAGYON-NAGYON!!!

MOST VISZONT TÉNYLEG BEFEJEZTEM MERT MÁR SZÉTÜLTEM A SEGGEMET A SZÉKEN!!!
SZIASZTOK CSAJOK!!!
SNÁPI ÁGI

Kép
Kép
snápi

Sziasztok csajok!

Jelentjük: 5500 grammosak és 58 cm hosszúak vagyunk.
Már elővettem a 68-as méretű ruhákat, hogy lássam mit kell vennem.
Evisan úgyis kifosztotta a babaruha boltokat, úgyhogy igyekeznem kell..... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ági!

Hősiesen viseltük a szurit! Egy pici sírás, de csak ippeghogy!Meg is dícsérték....
Na de amit itthon kaptam!!!!Húúúú azt nem részletezném.
Láz nincs, nyűgösködés annál inkább!

És már alszik......meglesz éjjel a böjtje, de már nem volt szívem tovább ébren tartani.

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!
Szerintem ha eszik az ember mindenféle vitamint nem szükséges a magzatvédő12. hét után Bár az én régi dokim végig szedette. Volt, hogy 2 naponta szedtem a 12és a 25. hét között. Kivétel ha elfelejtettem. De akkor volt nyár és volt sok zöldség. Aztán megint naponta és 3 kg-os lett Niki.

Móni: Szerintem ha sokszor cicire teszed be fog indulni a tej. Ha meg nem akkor sincs semmi kap amennyit kap. Lényeg. Hogy kapott már!

Anikó

KépKép
anikoh

Bluebox!
Ezen az oldalon van a kórház felkészítő előadásainak dátuma és témája: http://www.jahndelpest.hu/main.php?p=e . Itt rajta vannak a mostani időpontok is. Menj el, érdemes. Én még a gyerekágyas előadásra akartam elmenni, de sajna nem értem rá. Pedig nagyon jó lett volna.

Hexina: köszönöm a névnapi köszöntést.

Zsuzsa
Lányaim: Petra 1998.08.13., Felícia 2001.09.21., Bettina 2004.08.30.
KépKép
Videónk: http://www.youtube.com/watch?v=MMCdy68OpEk
kerekes97

Sziasztok!

Köszi, köszi a drukkokat!!! Tényleg jól meg fogom gondolni holnap, dehát úgyis kikérem a legszűkebb család és hát persze a ti véleményeteket is. A férjem meg ott lesz velem. Aztán nem vagyok én annyira ellene a császárnak sem, csak hát mégis szeretném megadni magunknak az esélyt a természetes szülésre. De azért a baba az első, az ő élete a legfontosabb. Tehát ha azt mondják, hogy császár, akkor persze készséggel fogom alávetni magam a műtétnek.

Hát ennyi. Húúúú..., baromi fáradt vagyok, a mai nap izgalmai eléggé "kikészítettek", de hosszú idő óta olyan nagyon boldognak érzem most magam. Olyan hihetetlennek tartom, hogy mostmár bármikor... Nem tudom milyenek lesznek azok az első fájások, de úgy várom már, hogy megtörténjen, és egyáltalán nem félek. Ha belegondolok, az öröm könnyei szöknek a szemembe. Már látom magam előtt a célt. :D

Köszi, köszi még egyszer, mindenkinek jó éjt!

Évi

Kép
evisan

Évi!!!

Drukk, drukk!!!!
Hajrá, hajrá!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a szülőszoba-látogatós infókat, jó tanácsokat. Igyekszem betartani, megfogadni. Remélem tényleg el tudok jutni majd mindenhová, ahova még szeretnék:) Még1x mindent köszi.
bluebox

Sziasztok !

Évi . Drukkolunk , nagyon szorítunk és várjuk a híreket .

Kriszta . Örülök hogy jól viseltétek a szurit , remélem az éjszaka jól telt , szegénynek még az idő is rátesz . Pár nap és már emlékezni se fog rá .

Szép napot kívánok Mindenkinek . Hajni
hasadi

Sziasztok!

Ági!
Köszi, hogy megírtad az internet címet, tényleg jó előadások lesznek.

Márti!
Biztos összefutunk március 4-én.

Én még május 22-én mindenképp el szeretnék menni "Az újszülött" előadásra, mert nekünk ez az első babánk, és biztos hasznos dolgokat mondanak. Bár az olyan közeli időpont a szülésig, de hátha addig még egyben leszünk.

Sziasztok
Lilla
Vendég

lilla:drukkolok,hogy sikerűljön megfelelő nevet kitalálnotok ami mindenkinek tetszik:)

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Sziasztok!

Pfúúú... ezt a mai napot nagyon elcsesztem. Akkora hülye vagyok, hogy az nem is igaz. Ugyanis kétszer is elmondta tegnap a szülésznőm, hogy éhgyomorra menjek az Istvánba. Én meg persze reggel vettem egy szendvicset, tejet, szépen megreggeliztem, és még akkor sem esett le, hogy nem kellett volna, amikor már rég megemésztettem a kaját, hanem vagy egy órával később.
Aztán mikor eszembe jutott, a fejemhez kaptam, mondtam is a férjemnek, hogy mekkora hülye vagyok, de azt mondta, hogy "Ááá... csak egy szendvics, az biztos nem baj."
Na jó, mondom, akkor nem is szólok, ennyit biztos lehet.

Aztán a doki megvizsgált, mindent optimálisnak talált, úgyhogy azt mondta, mehet a forgatás. Már az ágyat is kinézték nekem, majdnem felbontották az infúziós zacskót, és akkor kérdezett rá egy szülésznő, hogy ettem-e. :oops: :oops: Ja, hát mondom, igen. :oops: :oops:
Na, akkor storno, hétfőn menjek vissza reggel 8-ra. :oops: :oops: :oops:

Szóval így történt ez a mai nap. Szörnyűűűű, hogy milyen hülye vagyok!!! Úgyhogy ismétlés hétfőn reggel 8-kor. Ha addig nem fordul be.

Hát, ennyi. Megyek is, mert a mai napom is nagyon húzós volt. Kész vagyok.

Sziasztok:
Évi

Kép
evisan

evisan:mikor elvetéltem az orvos mondta hogy hétfőn éhgyomorra menjek.mondtam neki ok.de pénteken is görcsöltem akkor vettem be fájdalomcsillapítót az akkoe hatott.Másnap az az szombat éjjelismét görcsőlni kezdtm szintén vettem be fájdalom csillapítót,de akkor már feleslegesenmert beindúlt a szűlés.A már angyalka baba ki akart jönni :cry: :cry: :cry:
Mikor bevitt a mentő és jött a kórházba a doki kérdezte,hogy ettem e?mondtam neki,hogy éjjel 2-kor vettem be fájdalomcsillapítót teával.azt mondta ezt nem kellett volna és hogy 6 órának el kell telnie,hogy kiürüljön a gyomor,reggel 8-ig nem csinálnak semmit.Alig vártam a reggel 8-at.de nem jöttek akkor se mert,hogy nincs még itt az altató orvos.
végűl fél 1 kor vittek mert addigra ürűlt ki a gyomrom.De ez több volt mint 6 óra de mindegy már.Bocsi ha hosszúra sikerűltem de gondoltam leírom ezt.

Kép
Kép
Kép
Kép
nitacska007
Halásztelek

Dominika, íme a frissebb képek! :) A történet hamarosan...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Sziasztok!

Évi, én meg már tisztára izgultam! Nem vagy hülye, csak teli a fejed gondolatokkal, a szíved érzésekkel, nem csoda, hogy elfelejtetted, hogy ettél. :D
Nagyon várom ám az sms-ed hétfőn, hogy a csajokat értesíteni tudjam! Pihenj sokat a hétvégén!
Hétfőn gondolok rád és nagyon szorítok!

Szép hétvégét mindenkinek!
Üdvözlet:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?