Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok

Tünde:úgy tudom,hogy csak egy labda van a szülészeten és azért akarom vinni a sajátot,mert ha nem lesz hely az egyágyasban és a laszti is foglalt,akkor tudjak min ücsörögni.Lehet,hogy majd elő sem vesszük,de a lehetőségem azért legyen meg.Apjuknak,meg nem árt egy kis testmozgás a pumpával :-)
Szia
Orsy
negro1

Ytong!

Sejtettem, illetve reméltem, hogy tudod mit miért csinálnak, csak így volt lteljes a mondandóm...Kép
A szülés nekem semmi nem volt, ahhoz képest, amikor a gátvarrást csinálták. Ez van. Szerencsére nem mindenki reped szét annyira, mint én, sőt most már olvasom, hogy nagyon sokat lehet tenni a gát rugalmasságáért, és így meg lehet előzni a nagy repedéseket.....
A méhlepényt én csak a 3. szülés után láttam. A szülésznőm azt mondta, hogy olyan vese alakú tulajdonképpen, és olyan nagy volt, hogy a két tenyerében nem fért el.Kép
A varratok tényleg kellemetlenek, amíg benned vannak. Erre legyegyszerűbb módszer, hogy naponta többször leöblíted langyos vízzel. Ha nem tudsz elmenni a zuhanyig, csak egyszer naponta, akkor biza egyik nővért kell megkérni, hogy öblítse le, mert ha a varrat meg van lazítva vízzel, akkor már nemis olyan sündisznós a dolog.

Egyébként szintén a 3. szülés után tanultam egy újat... Mire jó egy 3. szülés,és más Kórház.
Azt mondták, hogy ha a kismama cigizik terhesség alatt, akkor a köldökzsínór elvékonyodik, és a babája így kevesebb táplálékot, oxigént kap, már az anyaméhen belül is.Kép Én nem cigizek, és nagyon vastag volt a Beánál köldökzsinór, jó mondjuk a gyerek sem volt kis súlyú.Kép

Sziasztok!
zsuzsa

beababa

Siasztok,

Tünde, a vadaskertig jutottunk, megnéztük a pónikat. Majd megérkezett apa és egy kollégája és leültünk sörözni. 8kor indultunk haza. A hinta kimaradt, majd ma Tétényben a nagyszülőknél.
Részemről találkozhatunk a jövő héten is. Mi ráérünk. Aug első két hetében nem leszünk itthon. Gondoltam, hogy a busz elrázza Kittit, mert nagyon fáradt volt. A kis hajasbaba.

Hajni, szerintem, ha van tejed, akkor csak szopizzon, erősödjön a bébi. Ő tudja, mennyi kell neki. Vigyázz, nehogy leszokjon a ciciről a cumisüveg miatt. Inkább szopizzon óránként! Én ezért nem szerettem méricskélni. Ha nem sír, kakil rendesen, fejlődik, akkor lényegtelen, hogy mennyit eszik. Mi ott tartunk, hogy el sem fogadja üvegből a tejet. Sőt legutoljára kihányta.

Legyen szép napotok,

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok:

Tünde: Köszönöm szépen az infot. Igyekszem mihamarabb bejelentkezni, bár nekem még mindig fenntartásaim vannak azzal, hogy most bediktáljak egy októberi időpontot és aztán majd kiderül, hogy sokkal korábban vagy később szülök. Lehet ezt egyáltalán korrigálni? Pl. ha a következő UH-n kiderül, hogy a javított terminus 1,5 héttel módosul, akkor lehet új időpontot kérni?

Léna: Azért tartok attól,hogy császárral fogok szülni, mert eddig minden orvos azt mondta, hogy pici a méhem, a hüvelyem, stb. meg úgy összességében pici alkat vagyok (most ráadásul még a pocimat is mindenki "de picike" címmel illeti), és ezért tartok attól, hogy nem lesz hol kiférni a babának (persze ez lehet, hogy tök hülyeség, és a kettőnek semmi köze egymáshoz). Persze mindenki azzal vigasztal, hogy a japán és kínai nők is milyen picik és milyen jól tágulnak, dehát nekem ugyebár nincs olyan jó gátizomerősítő gyakorlatom mit amiket ők alkalmaznak fiatalkorúktól.

Más: nem tudjátok véletlenül, hogy hány nap alatt készül a normál vérvétel és kisrutin eredménye? Még egy kérdés: Az UH-ra ti beszoktatok jelentkezni vagy csak odamentek? Én eddig mindig odamentem és szépen kivártam a sorom, viszont azu orvosom amikor beutal mindig hozzáteszi, hogy "jelentkezzem be" erre és erre a hétre. Én meg csak az adott héten odamegyek és várok (igaz, általában nem sokat).

Üdv mindenkinek,most robogok terhestornára.
kristiv

Sziasztok!

Orsy, igazad van, jó minden eshetőségre felkészülni. Kép

Ed, szinte látom magam előtt Kincsőt, ahogy nézte a pónikat. Kép Jövő heti tali? Még nem tudok biztosan ígérni, de majd megbeszéljük.

Kristiv, ne aggódj az időpontot illetően. Amikor szobát foglalsz, a szülés várható időpontját írják be. Persze ezt mindenki tudja, hogy lehet előbb vagy később is. Nem kell új időpontot kérni. A lényeg, hogy legyen foglalásod. Amikor mész szülni, kérdezni fogják, hogy volt-e foglalásod, és ha igen, akkor kerülhetsz fizetős szobába, már persze ha van éppen hely.
A "pici pocak" pedig még most fog igazán nőni! Kép
Én a dokim magánrendelőjébe jártam, egyszer voltam csak a kórházban UH-n, akkor bejelentkeztem előtte.
A vérvétel eredémenye szerintem másnapra megvan.

Pusza,
Tünde
rtünde

Tünde: Köszönöm szépen a választ és a megnyugtató szavakat.

Nem értem oda tornára és hétfőn se tudok menni. Ti jártatok?

Üdv,

Kriszta
kristiv

Beababa,
ne haragudj, ha esetleg megbántottalak, nem az volt a szándékom, végül is én tettem fel hülyén a kérdést. A kaparást csak fájdalomcsillapítóval végzik?
Mindenkinek köszi a választ.

Pusza

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Beababa,
ne haragudj, ha esetleg megbántottalak, nem az volt a szándékom, végül is én tettem fel hülyén a kérdést. A kaparást csak fájdalomcsillapítóval végzik?
Mindenkinek köszi a választ.

Pusza

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Bocs ez véletlen volt.
Judit

KépKép
KépKép
ytong

köszönöm a jótanácsokat. Ezek szerint, ti amikor sír felkapjátok és megeteitek? Mert mi 3 órás terminusokban vagyunk. Nem borítja fel a tejtermelést az összevisszaság?
RTündeKép
Miért nem méred a babádat már étkezéseknél? Most felfüggesztettük a cumizást üvegből, de én aggódom,hogy éhezik a baba
phajni

Sziasztok!

Kriszta, én nem jártam tornára. De sokszor tervbe volt, hogy majd megyek. A kórházba szerettem volna menni, de dec közepéig dolgoztam, akkor nem értem volna oda munkából, utána jött a vizsgaidőszak, aztán február elején meg már valahogy nem mentem.

Hajni, amikor tényleg annyira nyűglődött, hogy semmi más nem volt jó, én simán megetettem akár egy óra múlva is. Nálunk nem volt gond a tejtermeléssel.
Most már majdnem 5 hónapos a lányom, azért nem mérem. De eleinte is csak kb egy hétig méricskéltem. De sokkal jobban idegesített, hogy miért csak ennyit eszik stb. Aztán hetente 1-2x mértem, láttam, hogy hízott, volt elég pisis-kakis pelus, amúgy jól elvolt. Akkor úgy voltam vele, hogy mindegy mennyit eszik, ő tudja, hogy mennyire van szüksége.
Aztán 3 hónapos korában volt egy kis gondunk, nem akart hízni, akkor kellett mérni néhány hétig, hogy mennyit eszik, és szükség is volt pótlásra. Volt lefagyasztott tej a hűtőben, és akkor a szopik után adtam neki még cumisüvegből. Próbáltuk előtte kanállal, pohárból, de nekünk nagyon nem jött be. De szerencsére nem lett cumizavaros. Aztán egyik napról a másikra megtáltosodott és elkezdett sokat szopizni. Azóta ugyanúgy csak hetente mérem.
De sokszor hiába méred le, azt hiszed keveset evett, de lehet, hogy neki pont annyi kell.
Például volt olyan, hogy Kitti csak 50 ml-t evett este, mégis aludt utána 8 órát. Akkor csak nem lehetett éhes.
És én nagyon sok segítséged és biztatást kaptam innen a többiektől.
Szerintem ne aggódj, azt biztos észreveszed, ha éhezik a baba. Ha van elég tejcsi, hízik rendesen, jól néz ki, akkor nincs gond. Csak nyugi! Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!

Tünde, részemről ok a dolog. Találd ki, hogy melyik nap jó, és megint hirdessük ki. Hátha tudnak jönni a többiek is. Szegény Kincső még mindig nem kakilt. holnap leugroka rendelőbe tanácsot kérni.

Hajni, én is csak azt tudom mondani, mint Tünde. 20-30 évvel ezelőtt volt divat az órára etetés. És mi van akkor, ha hamarabb megéhezik a gyerek? Mit adsz neki? Teát? Felesleges. Ott a cici, egyen-igyon tejet és dolgozzon meg érte! Hidd el, tudja, mit kell tennie!

Lányok, felmerült egy jövő heti találkozó is. Tündével és Barbival és persze a gyerekekkel olyan jól éreztük magunkat, hogy lenne kedvünk megint menni.

Ma voltunk ortopédián, minden ok. Fontos, hogy vigyétek a gyereket, hogy minden rendben van-e a csípőjével. Láttam egy bébit kengyelben. Rossz volt nézni a kis szegényt. :-((

Jó éjt,
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

LÁnyom ma befeküdt a kórházba reggel, Kósa ott tartotta, holnap lett volna a próbainditás, most kaptam a telefont, hogy elemnt a magzatvíz, a vejem berohant a kórházba, a lányom nagyon ijedt volt...
alice_cs

Sziasztok!

Ed, Tünde jó volt a tali!Örülök, hogy Kitti elaludt!

Ed, mintha azt olvastam volna, hogy az anya azzal amit eszik befolyásolhatja a dolgot.Küldök 1 hajrát Kincsőnek!:-)

Üdv, Kristiv, látom a lányok mindenre válaszoltak, ha van kérdésed vagy csak úgy írj nyugodtan!Időpontot szoktak kérni, de mi pl. hiába mentünk 11-re vártunk mindig.

Hajni, mégegyszer gratula, nagyon megható ahogy örültél a picinek. Sajnálom, hogy a kh. nem jött be. A WC, fürdő tisztasága tényleg gáz, ezért jó a fizetős.Átküldöm holnap privibe hogyan evett Bence. DE szerintem is etesd nyugodtan a mikor kér, Fejni megéri mert sok tejed lesz, + lefagyaszthatod és később jól jöhet.Én is folyton össze-vissza etettem és aztán magától beállt 3 órára.

Judit,szülés után még nem írták rá kell ülni a kacsára és produkálni pisit. Hát elég gáz volt rámászni még a szülűágyon. A varrás nekem iszonyatosan fájt. Szülni 1 hang nélkül sikerült meg is dicsértek ,de a varrásnál reklamáltam. + akkor ki-be jöttek a szobába mejdnem betoppant a barátnőm is ami elég kellemetlen abban a szituban. + vattával áttörölnek bentről, hogy nincs e vérzés. Hát...

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Oliva, nekem is többet alszik. Végre újra napközben is.

Lányok, orrszívós porszívot ti használtatok?Törcsög szegény, és hiába szívom utána is. Milyen mélyen kell benyomni az orrába? Ja, és ha meghallja a porszívót már kétségbeesetten üvölt!

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Aliz, most már tényleg beindult a dolog! A lányod pedig nemsokára elfelejt minden ijedtséget és nagyon boldog lesz! Kép

Ed, most úgy néz ki, hogy jövő héten a csütörtök lenne nekünk jó. Mit szólnátok a Népligethez?
Szegény Kincső, bár anyatejes babáknál még az egy hét is normálisnak számít, de neki biztos nem jó. Esetleg próbáld masszírozni a hasát az óramutató járásával megegyezően körbe.
Örülök, hogy az ortopédia rendben volt.

Barbi, szegény Bence, remélem hamar meggyógyul.

Pusza,
Tünde
rtünde

Jóreggelt mindenkinek! :-)))) DDDDD

Pongrácz Kálmán Iván:

születés: 2004 julis 16. 4 óra 57 perc.

Fej: 35 cm

Mell: 34 cm

Hossz: 58 cm

súly: 3500 gramm.

Nagyon mozgalmas éjszakánk volt, most elmesélem mi hogyan éltük meg, aztán majd manojoe elmondja ő mit élt át, ha hazajön.

Tán már emlitettem, hogy lányunkat letudván a kórházban kényelembe helyezkedtünk és lazultunk egy kis vörösborral. Gondolván: ma már nem kell sehová fuvarozni senkit, hiszen már benn van a kórházban. A magzatvizes telefon után viszont annyira éber lettem, hogy nem bírtam elaludni, és bevettem egy Xanaxot. Legmélyebb álmomból telefoncsörgés ébresztett (illetve inkább úgy mondanám, hogy azt álmodram, hogy csöng a telefon), de mire felrázódtam, és hasraestem az ágy előtt heverő kutyában, majd káromkodva felvettem a kagylót, csak fax hangot hallottam, és rögtön el küldtem magamba a faxba aki ilyenkor faxol. Visszafeküdtem, de egy idő után ujra telefon (érdekes, hogy akkor nem számítottam erre), azt sikerült felvennem különösebb nyaktörések nélkül. Melinda lányom telefonált, hogy Juditnak már 4 ujjnyi a méhszája, és hogy megindult a szülés. Kérdeztem, honnan tudja. Miután telefonáltál nekem este, felhívtam a Juditkát, hogy ne menjek-e be pótlásnak, ha esetleg a Kálmán kidőlne - felelé. Még mindig hótt álmosan átkapcsoltam automatába, és gépies hangon feleltem: "jól van kislányom nagyon aranyos vagy, majd értesíts minden fejleményről" - majd vissza az ágyba. Olyan 2 és 3 közt lehetett ez.

Aztán csak midőn visszafekvém, kezdett el forogni agyam kereke, hogyaszondja hé!!! Négyujjnyi tágulás az már szülőszoba te dinka nőszemély!!! No erre azonnal felkeltem, és felébresztettem a férjem, hogy gyerünk be a kórházba, szül a Juditka!

Innentől én már éber voltam, ám a férem nemigen, kb. fél órába telt, míg teljesen felébredt, kávézott, hideg zuhany stb... olyan negyed 4-re értünk a kórházba, közben Melinda többször telefonált, hogy "már behívták az orvost" stb.

Melinda azzal fogadott, hogy ő bejött éjfél körül, várakoztak a Judittal, és ő szólt rá, hogy figyelj Judit, neked fájásaid vannak - ugyanis megfigyelte, hogy szabályos időközönként eltorzul az arca. Ezek lennének a fájások? -így Judit, majd bement és megnézette magát, akkor mondták, hogy 4 ujjnyi és beküldék Kálmánnal a szülőszobába. Nagyobbik lányom közben kinn hallgatózott, ebbéli tevékenységében innentől osztozni keztem, míg szegény férjem közben az ott lévő asztalra fektetve fejét bóbiskolni kezdett. Nem lehetett semmit hallani, bár nyitva voltak résnyire az ajtók - egy külön folyosón vannak a szülőszobák, közvetlenül az ujszülöttosztály mellett, és a folyosót elválasztó üveg csapóajtó résnyire hagyott résén hallgatóztunk - mert az ujszülöttek közül az egyik egész éjjel annyit ordított, hogy nem lehetett tőle hallani semmit, orditása hol macskanyávogásra, hol kakaskukorékolásra emlékeztetett, de inkább csak ordított. Mikor ezen ujszülött épp lélegzetet vett két orditás között, akkor viszont a kihangosított szívhangokat lehetett hallani, amik az unokámtól származtak, ugyanis akkor csakis ő szült.

Aztán láttam az orvost (olyan fél 4 körül) amint bement, aztán hallottam a szülésznő hangját: "nyom... jólvan... megint nyom.." -oppá mondom magamban itt mingyá meglesz minden! De nem így lőn, ugyanis láttam megint kijönni a szülésznőt, aztán az orvost, aztán ujra bemenni a szülésznőt, aki nagy kegyesen ránk mosolygott, és annyit mondott, "már nincs sok hátra, egy óra mulva meglesz a gyerek".. Egy óra??? kérdezem magamtól - ez kicsit fura, nyomni a végén kell... de mivel nem láttam odarohanó orvosokat és egybeket, nem nyugtalankodtam, csak volt egy olyan érzésem, hogy ez a szülés nem az a "nagy szarás" amit én anno végigéltem, ez azért kicsit meredekebb.

Várakozás, séta fel alá, lassan vánszorgó álmos percek... de aztán kijön az orvos a szülőszobából és beszól az ujszülöttosztály ajtaján: "szülűűűűűnk!!!!" - mire kijött onnan egy nővér, és mind a ketten bementek. Melindával akkor már rá voltunk ragasztva az üvegajtóra, vártuk a csecsemősírást, de nem hallottuk, a fentebb említett ujszülött orditása miatt - vagy talán mégis? Érdekes, hogy Melinda ismerte fel először, hogy most hall távolabbról egy másik édes kis sírást is, rögtön ránézett az órájára: 4.58 volt. Majd kisvártatva kihoztak és elvittek messzire egy kis csomagocskát, nem lehetett látni belőle semmit, mert nagy fehér sapka volt a fején, alatta meg egy ráncos arcocska olyan mint 12-ből egy tucat. De aztán mégis kiderült, hogy ez a mi gyerekünk, mert hozták visszafelé, az üvegen túl vagy 5 méterre egy pillanatra felénk is forditották.... aztán megint a semmi, illetve nem! Jön ki Kálmán a szülőszobából (utcai ruhában csak a lábán volt egy nylonzacskó) mi meg lelkendezve fogadjuk, kérdésekkel bombázzuk, de ő úgy viselkedett mint egy zombi, mindenre csak azt felelte: nem tudom... nem tudom...

addigra már ott ült egy másik apuka is egy görcsölgető kismamával, aki szintén jul. 8-ra lett kiírva, szintén ma fektették be, és szintén elment este a magzatvize - no ő kezde el aztán kérdezgetni, és neki válaszolta a vejem, hogy "nem tudom... rémes volt... ha tehettem volna kiszaladok..." - teljesen sokkos állapotban volt, ennyit az apás szülésekről, és akkor a másik apuka is beismerte, hogy biz ő sem szeretne ott lenni, de az asszonynak ez biztonságot ad, és hát ha ez van megpróbálja kibírni.

Végül is megkérdeztük, hogy mit is csinált a szülőszobában, mire azt válaszolta, hogy nem tudom... fogtam a kezét... nem tudom... (Közben ugye ő is hazajött velünk, most álomba zuhant, remélem sikerül feldolgoznia ezt az élményt és később majd mást is mesél..)

NOmármost már többen várakoztunk, telik múlik az idő, az unokámról közben kiderült, hogy benn van egy inkubátorban mint minden ujszülött egy ideig. Innen kicsit összefolyik már az idő, kijön az orvos, kiadja azt a cetlit, amiről az adatokat bemásoltam a beírásom kezdetén, és arra kérdésünkre, hogy a lányunkat mikor láthatjuk, azt válaszolta: összeszerljükamit szétszedtünk, tisztába rakjuk, utána be lehet hozzá menni... később olyan háromnegyd 6 körül megélénkül az élet, mert az ujszülöttes szobából kezdik rápakolgatni a kétszintes "kamionra" a babákat, mindegyiket bal oldalra fordítva, azokat nézegetjük, nekem orromba tolul a régen érzett ujszülött-illat, majd az egyik csecsemős megszán minket és pár percre az üvegablak elé hozza a bepólyázott Ivánkát... hát... nem a lányomra hasonlít az biztos, de senkire és semmire nem hasonlít gyönyörű szabályos fiús feje van és békésen nézelődik... Melinda csinált egy két képet a mobiljával, a mi gépünk éppen akkor mondta fel a szolgálatot.

Végre úgy fél 7 körül beengedtek minket egyesével a lányomhoz, aki fáradtan, és meghatottan (mindenesetre sírás előtt után...) fekszik a szülőágyon, hasán jeges zacskóval, kiderült, hogy a szülés után valami elpattant vagy mi, de sugárban spriccelt ki a vére, és azt "ki kellett maszírozni"... remélem nem lesz ebből baj.... később odavitték neki a babát is, de nem tudta magához ölelni, mert nem mert megfordulni, kérdeztem, hogy mellre tették-e , mondta, hogy nem, mert ővele kellett foglalkozni... no akkor szépen a hasára tettem a panaszosan kornyikáló csöppséget, megmutattam neki, hogy az ujjával nyomja le a bimbót, hogy a gyerek orra levegőt kapjon, és a kis jószág azonnal szopni kezdett, olyan ygakorlottan, mint egy professzor, mondtam a lánynak, hogy ezt tedd fiam mindig és kész, majd elbúcsúztunk és hazajöttünk...

Most meg épp csak írok, írok, és még mindig nem fogtam fel, hogy mi történt...
alice_cs

Az előbbi beszámolót az index "Szülés terhesség 2" topicjából copyztam, de majd később elmondom, hogy melyik szülésznő volt és a lányom mit is mesélt róla, ha kicsit lecsitultak az események... Kép)))
alice_cs

GRATULÁLOK! Jó egészséget babának és mamának is!

Üdv,
kristiv

GRATULÁLUNK!!!!!!!!!!!!
Hát végre eljött a nagy nap nektek is.Sok boldogságot,egészséget és minden földi jót kivánunk az újdonsült családnak!Nagyon tetszik ahogyan az eseményeket leírtad,látom a humorod még ilyen feszült pillanatokaban sem csökkent.Nagyon örülök,hogy már babázhattok.
Pocaklakó Emma és mamája
negro1

Köszönok minden gratulációt, az eddigieket is meg a többit is mind a magam, mind a lányom nevében!

És most egy kicsit a kórházról - eddigi benyomásaim alapján - nos, eléggé lestrapált hely. A lányom pillanatnyilag egy "nemfizetős" 3 ágyasban fekszik, illetve nem is tudom hol fekszik, mert a kutya se kérdezte, hogy foglalt- e szobát...

A fent említett szülésznő zömök, középkorú, festett fekete hajú, kontyos (?) meglehetősen katonás járású, és külső szemlélő szemével nézve morózus nő. Viszont mikor a lányomnál rákérdeztem, hogy a szülésznő milyen volt, azt mondta, hogy nagyon nagyon rendes. A velüünk együtt várakozó másik kismama azon imádkozott, hogy akkor szüljön, ha ennek a nőnek lejárt a munkaideje pl... ennyit a külsőségekről.

MÁs: nagyon kérek minden első szülő kismamát és kispapát, hogy alaposan gondolják át a papás szülést, a vejem meglehetősen katatón állapotba került amiatt pl... Kép
alice_cs

Sziasztóóók!
Alíz!
Gratulálok az uncsihoz! Végre, végre!
Olyan jó volt olvasni a beszámolót. Én is megint szülni akarok. (Valamelyik nap is szültem álmomban...Legalább nem jövök ki a gyakorlatból)
Remélem, a lányod rendben van! Meg a vejkó is földolgozta a szülést.
Érdekes, a férjem egyáltalán nem akadt ki, pedig úgy készültünk, hogy ő valszeg már az elején megválik az eszméletétől, de legalább onnan kezdve a kórházi személyzet csak velem fog foglalkozni. Ehhez képest nagyon élvezte, leselkedett a lábam közé, elvágta a köldökzsinórt, szóval nagyon profi volt.

Alíz!
Irjál még, hogy hogy volt, mi volt, úgy szeretem ezeket olvasni!

Mackoo
mackooo

Sziasztok

Nálunk Anyu jön be a kitolásra,a párom meg csak a vajúdásnál,vagy ameddig akar lesz velünk.Mióta tudom,hogy babánk lesz egyértelmű volt számomra,hogy Anyu legyen mellettem.A párom egyébként sem viseli jól,ha velem valami kicsi baj van,ettől meg biztosan kikészülne.Abban maradtunk,hogy ha menet közben meggondolja magát,akkor bejöhet.De nem erőltetem.
Még egyszer hatalmas gratuláció az unokához.
Orsy
negro1

Alíz!

Nagyon gratulálok az unokádhoz! A beszámolód élvezetes, szeretem, ahogy írsz. A lányodnak jó babázást és regenerálódást, sok anyatejet kívánok!

A papás szülés azért nem szörnyű, a párom ott volt az elsőnél és azt mondta, hogy nem hagyná ki a többinél sem. A sors keresztülhúzta a számításait, mert a második és a harmadik császár lett, így a másodiknál csak vajúdhattunk együtt. Arról nem is beszélve, hogy nekem nagyon jó volt, hogy ott volt.

Kristiv!

A kórház jellegéből adódóan tudják, hogy nem szentírás az az időpont, amit bediktálsz, a lényeg, hogy tudják az igényedet. Császárral kapcsolatban. A szülésnél a medencecsontod mérete számít leginkább. Ha azon átfér a lurkó, akkor nincs gond a sima szüléssel. Ezért mérik az UH-on a baba fejének az átmérőjét. Ha már előre látszik, hogy egy akkora fej nem fér át az anyukája medencecsontján, akkor császároznak.

A sima vérvétel szerintem aznap délutánra megvan, legalábbis nekem ha jól emlékszem meg volt már akkor.

Barbi!

Jót nevettem a kacsán. Kép Tudom, hogy csak elírás. Mert azt tényleg nehéz lenne eltalálni, nemcsak szülés után, de egyébként is egy nőnek.

Én is szeretnék menni a találkozóra!

Phajni!

Nem ijesztgetni akarlak, de ha egy egészséges, jól szopó babáról van szó, azaz nincs orvosi indoka a méregetésnek, akkor a méregetés, cumisüveg, óráraetetés a legjobb út a tej esetleges elapasztásához. Egyrészt a mérlegtől ideges leszel, ha nem szopik éppen annyit, amennyit te gondolnál. Az idegesség, meg nem jó a tej termelődésének. A cumisüveg remek cumizavart okozhat. Bár nem törvényszerű, de szerintem a Te babád fején sem volt címke, hogy ő bizony melyik kategória. Az órára etetésnél, meg gondold végig, hogy te mit csinálnál, ha időnként téged megtömnének, akkor is ha nem vagy éhes, és mikor egyébként meg éhes vagy, akkor még várnod kellene, mert nem jött el az ideje. Bízz a babádban és magadban!!!!!!! Figyeld a jelzéseit, és szoptasd meg, ha azt jelzi. Ha fejlődik, jó kedélyű, pisis pelusok száma megfelelő, akkor ne méricskéld folyton. Elég egy héten egyszer, sőt később már ritkábban is. De ha nálam sokkal okosabbakat akarsz megkérdezni erről a témáról, akkor az Anyaság/Szoptatás topikot olvasgasd, főleg Pele-t érdemes meghallgatni.

Léna!

Nem a párom készítette a műtőben a képet, hanem az egyik szülésznő. Ő csak a gyerekorvosi vizitnél fényképezett, de az már nem a műtőben volt! Sáráról nincsnek új képek?

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok!
Alig győzöm olvasni a hozzászólásokat.

Alice!
Gratulálok a nagymamasághoz! Remélem a lányod jól van!

Ytong,
altatásban kaparnak, szerencsére, de mikor kirángatják a méhlepényt az nem egy felemelő érzés. Én mondjuk hallottam másoktól olyat is, hogy a szülés utáni tisztogatás se a kíméletesség jegyében zajlik. Bár lehet, hogy orvosa válogatja, de az egyik csajnak a szobánkból az okozott igazi traumát és nem nagyon értette, miért volt rá szükség. A publikációk közül az egyik foglalkozik a szülés alatti és utáni beavatkozásokkal. Érdekes.
Azt hiszem nem írták még, de esténkét be lehet menni a szülőszoba melletti vizsgálóba alvázmosásra. Ez igen kellemes és hasznos a sajgó varratnak. Meg kell kérdezni az időpontot. Mivel nekem majd' a hátam közepéig ért a varrás én itthon is mostam kálium/manganát oldattal. Egyébként a doki javasolta.

Phajni!
Sokat sír a babád? Már nem írok a szopiról semmit, mert az előttem szólók mindent elmondtak, csak egy kis biztatás: nagyon nehéz az elején ösztönösen cselekedni, és hidd el nem csak neked. Próbálj meg laza lenni, ne méregesd a gyerkőcöt, lazítsatok. levegőzzetek sokat. A fiam kinn ált. lenyugodott. Figyelj evésre-ivásra és arra, hogy te jól érezd magad. Ez nagyon fontos.
Én azt gondolom, hogy keress egy "tiszta forrást", egy tapasztalt anyukát, aki szívesen segít és megerősít, a védőnő segíthet, vagy az édesanyádat, ha ő szoptatott téged, és amíg nem érzed, hogy sínen vagytok kerüld a fórumokat és az egymásnak ellentmondó vagy éppen téged frusztráló tanácsokat. Elnézést mindenkitől aki nem így gondolkodik, de nekem ez a személyes tapasztalatom.
Legbelül ismered a babádat és érzed minden rezdülését, csak az elején nehéz elhinni, mert elég nyomasztó a felelősség, hogy egy ilyen parányi emberről kell gondoskodni. Minden rendben lesz!
Oliva
oliva

Lányok!

Köszönöm a jótanácsokat, megfogadtam. Ma kivártam, amíg kér, és életecskéjében először 80-at evett, én meg majdnem elbőgtem magam a gyönyörűségtől. Hát megpróbálom nem mérni, csak hetente.

Barbi Kép

Ne haragudj, nincs időm visszamenőleg olvasni, de nagyon érdekelne: röviden egy mailben leírnád nekem, hogy vagytok, hogy teltek az első hetek:kisery1@vnet.hu
Hajni
phajni

Aliz,

Engedd meg, hogy én is gratuláljak a kisunokádhoz!
Sok- sok tejcit, jó egészséget kívánok!
Imádom olvasni (és mindig meg is könnyezem), a szülés/születéstörténeteket, ilyenkor mindig nosztalgiázom egy kicsit...

Üdv,

Vic
Victoria

Alice,

nagyon sok gratula, és jó egészséget, babának és mamának.
Nagyon jó volt a beszámolós, de azért kíváncsiak vagyunk, hogy az újdonsült anyuk, hogyan élte meg az eseményeket.

Pusza

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Judit drága majd elmondja ő is, és majd becopyzom jó? Pillanatnyilag még éppen mással van elfoglalva a kórházban.... mellesleg fizetős szoba ide, fizetős szoba oda, még ugyanabban a nemfizetősben van, ahol 3 óránként hozzák ki a csecsemőket. (Még jó, hogy reggel megmutattam neki, hogy hogyan is kell mellre tenni, no meg, hogy a baba tudja mit kell tenni... nincsen ám mindenkinél ez így...
alice_cs

Sziasztok!

Áron baba úgy döntött, hogy nem várja meg a programozott császár időpontját (a tegnapi csütörtököt) és vasárnap hajnalban (amikor a választott dokim pont elérhetetlen volt) 3 óra 45 perckor, császármetszéssel 3250 g-mal, 54 cm-rel megszületett. Mindketten jól vagyunk, a baba szépen szopik. Részletes beszámoló majd ha lesz egy kis időm. (Ki tudja 2 kicsi mellett mikor lesz?)Bocs, arra sincs most időm, hogy visszaolvassak, de majd igyekszem pótolni.
Az unokához gratulálok!
Üdv.:
Polka
polka3

Sziasztok!

Alíz, Polka nagy -nagy gratula Nektek!!!:-)))Boldog babázást!

Alíz, tényleg élvezetes a beszámolód, teljesen átélhető írj a kórházról minnél többet!

Tünde, Ed, Mackoo, Zita, többiek mikor pontosítunk?

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

A mai margitszigeti séta jót tett Kincsőnek, este egy kis csomagot adott át. Végre.

Alice, gratulálunk mindenkinek. a papásszülésről annyit, hogy amíg az apa nem vesz részt szülésen, addig nem tudhatja, hogy hogy éli meg. Az én férjem szülés előtt még azt hitte, hogy kiszalad. De nem így lett. Végig fotózta az egészet. Számára az a néhány perc volt a legjobb, a vajúdástól viszont kiborult.

Polka, gratulálunk!

Csütörtök Népliget? Mikor?

Nekem jó.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Alice!! Polka!!
Nagy nagy gratula nektek!!!Kép)

ALice!
Ugye megmondtam, hogy a kórházi fekvés beindítja a szülést;)KépKép

Barbic!
Szerintem felejtsétek el a porszívós orrszívót, nekünk a kis kézi vált be!! Az a legjob ha szerzel olyan oldatot ami fellazítja a cuccost az orrában és akkor gyorsan kiszippantható akézivel is és sokkal "humánusabb"Kép

Nem nagyon tudok most reagálni, mert sajna Dudu betegKépKép Remélem holnapra már nem lesz lázas.

Millió puszi nektek!!!
Emő+Csöpp

hicudzsi

Sziasztok,

Polka gratula neked is.

Az orrszívóval kapcsolatban, gondoljátok meg, mert ha éjjel kell szívni és porszívós, akkor felébresztitek a másik gyereket, no meg az egész házat... Már lehet kapni olyan kézit, ami elemes, állítólag ugyanolyan hatásos, mint a porszívós mégis humánusabb.

Pusza

J

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok kismamákok!
Beszéltem a lányommal telefonon, jól van, bár hihetetlenül gyönge, valami megpattant vagy berepedt a méhében, és a szülés után rengeteg vért veszített, emiatt mindig el akar ájulni, ha a vécére vagy a fürdőszobába kell mennie. A tegnapi napon sokszor ellenőrizték a vérzését, de állitólag beállt egy normális állagúra azóta.

Namármost nem akar befeküdni a fizetős szobába, mert nem tudja egész nap ellátni a gyereket, azt mondta, hogy ez neki most épp jó, hogy csak 3 óránként hozzák ki. Tej még nincsen, csak előtej, de a kis Iván jól szopik hálistennek.

Azt mondta, hogy a szülésznőnek okvetlenül akar adni pénzt, mert annyira rendes volt, és hogy a csecsemősök is nagyon rendesek, sőt, állitólag mindenki rendes. Hát maga a berendzés elég lepusztult, ha a közös jégszekrénybe tesz valamit annak lába kél, de végül is nem szállodába ment, hanem szülni. Mint mondtam, még mindig nem tudjuk annak a szülésznőnek a nevét, de középkorú, zömök, katonás, fekete konytyos nő, ha valaki felismeri ugyan írja már ide a nevét, mert vasárnap lesz benn, és akkor akarunk neki pénzt adni...

Kösz: Aliz
alice_cs

Szia Alice!
NEm tudom a nevét, de velem mérhetetlenül szemét volt az a nőKép Talán a többiek ismerik.
Én kerülgettem amíg bentvoltamKép

Örülök, hogy a baba szépen szopizik!Kép Remélem a vérzés is megszűnik és gyorsan felépül a lányodKép

Ytong!
Azt hiszem te a Pesztonka orrszívóra gondolsz. Valóban az is jobb mint a porszívósKép Mi eleve nem vettünk olyat (porszívós) mert én nem merném az orrom közelébe ereszteni, a gyerekemnek meg pláne nem teszem az orrábaKép

Puszi!
Emő

hicudzsi

Sziasztok!

Emő, Judit nekem sem volt valami jó érzés szívni a gyerek orrát. Főleg hogy már közelítettem és mint egy mummustól menekült volna:-( Igazából már tegnap nem szívtuk ezért, bár még szörcsög!Veszünk kézit. Az a Pesztonka tényleg jó?

Alíz, a fizetősben, ha a lányod úgy szeretné elviszik a babát. Tőlünk mindig megkérdezték, hogy akarjuk-e , hogy maradjon.

Puszi
Barbi
Emő mi a baja a kicsinek? Jobbulást Neketek

Barbi
Kép
Kép
barbic

Alíz!

A lányod szülésznője, az elmondásod alapján Horváthné Marika lehetett. És Barbinak igaza van, a fizetősben is elviszik a babát, ha kéri a lányod. Viszont az általános állapotok százszor jobbak, mint a nem fizetősben.

Üdv:

Zita
pzita

Sziasztok,

azt hiszem én a LivingLab-ra gondoltam, mert nem ismerem a pesztonkát. De elképzelhető, hogy ugyanazt tudják, mint mondtam én erről hallottam.
Azt tudom, hogy a Brendonba is lehet kapni, ha jól emlékszem olyan 10 ezer környékén van.

Pusza

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Ma kiderült, hogy a kicsinek el van törve a kulccsontja és a karja. Mindent összevetve, azt hiszem végül is elég brutális szülés volt, a nagy vérveszteség meg ez... megszenvedték mind a ketten.

(Én hülye meg ababn bíztam, hogy az én vérem! - majd ő is könnyen szül... hát egy frászt.)
alice_cs

Ez azért "megnyugtató", hogy időben észrevették a töréseket. Hát ez nem igaz, mi a sz..t csinálnak ezek a csecsemő osztályon amikor szülés után rendbe teszik a gyereket????????????????

Mindenesetre jobbulást az Ivánnak és a lányodnak, remélem nem lesz több rossz tapasztalatuk.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

JUdit drágám csillapodj.

Én se paláverezek. Mikor a csecsemőt beadták a péntek hajnalban csecsemőosztályra, ott csak nővérek voltak. Azóta megnézte a csecsemőt egy gyerekorvos is, ő diagnosztizálta ezt. Egyébként a baba rendesen mozog, azaz szerencsés a törés, amit egy nővér biztos nem vesz észre.

Túl szűk volt a járat, és a csecsemő csak úgy tudott kibujni, hogy fel kellett áldoznia ezt azt.. ez gyakran előfordul, és itt legalább megmondták.

HIgyjétek el, hogy ebben a kórházban rendes emberek dolgoznak. Amin itt vitatkozni lehet, az az ellátás szinvonala. Hát ezen lehet nyavajogni, de mi speciel nem erre vagyunk allergiásak. Hanem a szaktudásra.
alice_cs

Nem azt vonom kétségbe, hogy előfordul-e ilyesmi, igen természetes, nekem az időponttal van problémám, nem igaz, hogy csak másnap veszik észre.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Judit, köszi az infot. 10000Ft az kicsit durva, de mi nem drága ami baba?

Alíz, remélem minnél előbb renbejönnek!!!

Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Alíz!
Hát ez szerintem is felháborító, nem igaz, hogy a gyakorlott nővérkék ezt nem veszik észreKép Na mindegy, mi teljesen kiakadtunk itthon.
Egyébként ha nem volt ott neonatologus, ki adta meg az APGAr értékeit a babának?

Barbic!
Szerintem próbáljátok akézit meg a lazítást.Kép Azt valami sós gyógyszertári oldattal kell, a gyerekdoki írja ki.
Mi ia akaratunk venni Pesztonkát, de akkor épp nem lehetett kapniKép

Sok sikert!

Megyek, mert a lányom mammmammmammmammázik és nyújtogatja a karjátKép

hicudzsi

Sziasztok!

Alice, nagy-nagy gratula az unokádhoz! Kép Minden jót kívánok nektek! Remélem a lányod és a pici is hamar rendbe jönnek.

Hajni, na látod, hogy megy ez! Örülök neki! Csak nyugi és bízz magadban! Kép

Polka, nektek is nagy gratula! Kép

Bár nekünk szerencsére nem sokszor kellett orrszívót használni, de nekünk a porszívós jött be. Próbáltam kézivel is, de azzal nem sikerült.

Talisok, mindenkinek oké a csütörtök Népliget? Megint én döntsek? Mit szólnátok, ha mondjuk fél 3-kor találkoznánk a Planetárium előtt?

Pusza,
Tünde
rtünde

Hicudzsi,
azóta utánaérdeklődtem, ez egyáltalán nem ritkaság, nagyon gyakori, hogy ha a szülőjárat túl szűk a babának, akkor az orvos elroppantja a kulccsontját, állitólag hamar és maradéktalanul gyógyul. Még mindig jobb, mintha túl sokáig ott lenne és oxygénhiányos állapotba kerülne.

A lányom kapott Ferroglobulin nevű tablettákat (pontosabban be kellett vinni neki, mert volt itthon neki), ezek vaskapszulák, és nagyon hamar hatottak, mára már nagyon vidám volt és már nem szédül. Nem a hüvelye, hanem a feneke fáj nagyon, azt mondta olyan érzése van, mintha seggbelőtték volna egy kalasnyikovval.

Az utóbbi két napban rengeteg gyerek született, már 40-en vannak a csecsemőosztályon (mikor mi ott voltunk a szülésnél, akkor még csak huszonvalahány volt), tán ennek tudható be, hogy még mindig nem cserélték le a véres ágyneműjét. Szóval aki teheti, készüljön fel erre is.
alice_cs

Sziasztok!

Alice: gratulálok az unokádhoz Kép Látom, nem sikerült eltántorítani ettől a kórháztól.

Én 10,5 hónapja szültem a Schöpfiben, és bizony magam cseréltem ki a véres lepedőt, mert mikor kértem, akkor a kezembe nyomták a tisztát, és megmondták, hova dobjam a koszosat Kép

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

cory,
ezek szerint azóta rosszabbodott a helyzet, mert már nem is adják a kezébe a tisztát, mi áthúztuk volna neki, ha ott van... amúgy a ferroglobulint is nekünk kellett bevinni, tényleg pillanatokon belül összedől az egész egészségügy.

A kifogásaink egyébként ezzel kapcsolatosak, hogy a természetes kényelmi alapdolgokat nem adják meg a bentfekvésnél, maga a szakellátás jó..

Szülésnél pl. nagyon udvariasak voltak a keresztnevén szólították és magázták, a szülésznő hol viccelődött vele, hol bátorította, hol erélyes volt, mindig ahogyan kellett, az orvos azóta már többször meglátogatta (egy csecsemős kissé érdes modorú volt vele, szóka hosszúhajú, olyan harmincasra saccolom)...
alice_cs

Alice: jó nektek, nekem azzal is volt problémám Kép Szülés alatt pl hátat fordított nekem a dokinő és úgy röhögött azon, amit mondtam. A szülésznő meg nem foglalkozott velem, pedig voltak rendesen kétségeim.
cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?