Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

A borotválásról nincs tapasztalatom, mert én önön erőmből tettem meg eme lépésemet. Azt tudom, hogy elvileg nem borotválnak mindenhol csak a hüvely környékén. Tehát a szeméremdombot azt nem. Az egyszerű oka az, hogy így tudnak rendesen lefertőtleníteni. Ui. amikor a baba jön kifelé, akkor végigkennek kívülről a hüvely környékén valami betadine-os vagy milyen folyadékkal, hogy csökkentsék a fertőzésveszélyt. Nem vészes biztosan a borotválás, de szerintem lehet, hogy jobb otthon ezt elintézni, mert otthon jó borotvával történik, frissel, újal, egy kórházban azonban ki tudja milyen borotvával tudnak borotválni, az anayagi lehetőségek korlátozottak, mint tudjuk.

Szülésznőről nem tudok nyilatkozni, hogy váltás esetén mi van, gondolom kitolási szak közepén nem adja át senki a kismamáját, hacsak nem égetően sürgős neki elmenni, de vajúdás alatt, lehet. Na mmost persze kellemetlen, mert az előkészítést az első végzi, a szülés lényegi részét meg a másik. De szeirntem ezen ráértek akkor gondolkozni, amikor már a baba szopizik a karjaitokban. Abban az 5 napban biztosan benn lesz máskor is az a szülésznő, és akkor ráértek neki odaadni azt az összeget, amit rá akartok, és tudtok szánni. Amennyit a keret enged, és nem annyit, amennyit hallotok. Inkább a babára költsétek, és vegyetek mondjuk egy légzésfigyelőt.

Panni
uran

Sziasztok!

Igazából én nem a borotválás kellemetlenségeitől félek, csak a részletek igzattak. De Uran megnyugtattál, azt hittem, hogy teljesen le fognak csupaszitani :D
Szerintem Bukcsi ne izguljunk nagyon a gátmetszés miatt. Én mindig arra gondolok, hogy mennyivel jobb egy gátmetszés, mint egy óriási hasadás. Meg aztán azt a részt ott el is érzéstelenitik, úgyhogy gondolom nem fogjuk érezni. Persze milyen szép is lenne az élet gátseb nélkül! Különben én most hétfőre vagyok kiirva, s már nagyon izgatott vagyok.

Évi
evarek

Sziasztok!

Én áprilisban szültem úgy, hogy előtte már két hétig bent feküdtem. Borotválásról nem is gondolkoztam, megcsináltam magamnak. Könnyű volt, mert tudtam mikor indítják meg a szülést. Egyébként arra valóban a fertőzésveszély elkerülése miatt van szükség.

De volt még valami amit nem szerettem volna, végül mégis megtörtént, a beöntés. Nagyon féltem tőle, de fölöslegesen. Jobb volt, hogy megtörtént. Utána leglább nem nyaggattak rögtön másnap, hogy voltam-e már wc-n...

A gátmetszésre pedig nem is emlékszem. Igaz, EDA-val szültem, de nem éreztem. Utána amikor elmúlt az érzéstelenítő kb 1 napig fájt, utána már csak kellemetlen érzés volt. Tehát ha kell, ne féljetek tőle! De szerintem nem vágnak ész nélkül, csak ha szükséges. Nálam elkerülhetetlen volt.

Én egyébként úgy gondolom, hogy a "hálapénz" nem feltétlenül pénz kell hogy legyen. Igaz én írtam összegeket, de ez nem feltétel nélkül követendő. Én úgy gondolom örülnek egy gyümölcskosárnak is, vagy bárminek ami azt jelzi, hogy megköszönöd a munkájukat. Ki mit engedhet meg magának. A pénz csak az egyszerűbb megoldás. Lehet, hogy egy cserepes virág sokkal jobban esik, mert otthon úgysem kapott már hónapok, évek óta, pedig szereti. Vagy egy köszönő levél a baba képével... Ez már csak fantázia kérdése. Vagy nem jól gondolom?

Catherine
Vendég

Sziasztok!

Azért én elképzelni sem tudom, hogy az ember hogyan tudja magát ekkora pocakkal megborotválni a gát környékén. Nekem biztos tükörrendszerre lenne szükségem :D . De egyébként jó ötletnek tartom, csak úgyis megvágnám magam. A beöntéstől nem félek, utoljára ovis koromban kaptam házilag, hát nem volt kellemes, de horrorisztikus sem.
Egyébként én is figyelmesség-párti vagyok. A dokimnak én is készitettem egy kis apróságot, amit a pénz mellett adok. A szülésznőnek meg valamilyen finom bonbont biztos adok egy kis pénz mellé. Szerintem a pénz fejezi ki a legkevésbé a hálát, csak az meg mégis jár, hiszen külön bejön. Szerintem annyiban jogos a hálapénz, hogy egy orvosnak éjnek évadján is fel kell kelni a betegéhez, sokszor órákig ott kell lennie és dolgozni, mikor nincs is ügyeletben. Mennyivel egyszerűbb lenne, ha mindenki az ügyeletesnél szülne, akkor tényleg nyugodt szivvel lehetne azt mondani, hogy nincs szükség erre a hülye hálapénzre, de igy? Viszont mi van, ha nem kedvelem az ügyeletes dokit, esetleg rosszhirű, stb.
Van itt valaki, aki kislányt vár és szeretne neki fülbevalót? Én még csak fontolgatom. Van valakinek erről tapasztalata, amit megosztana velem? (Beteszik-e a kórházban a csecsemősök? Később begyullad-e? Nem veszélyes-e? Milyen féle a legbiztonságosabb?)
Évi
evarek

Sziasztok!
Évi, most hétfő? Húú, ez tényleg izgi! Ha majd már lesz időd, erőd, stb, akkor megírod a tapasztalataidat? Szerintem sokan örülnénk neki, ahogy az eddigieknek is. És drukkolok nektek, hog yminden a legnagyobb rendben sikerüljön!!!
Fülbevaló: én nem csináltatnék kisbabának, ráér az később. Bár akinek van, azt mondja, nem veszélyes. De minek egy olyan picikének, aki anélkül is gyönyörű? (Persze, ez csak az én véleményem.)
Én is kislányt várok, és ez csak nem régen derült ki biztosan (azóta már beszereztem egy halom kislányos cuccot!) :)
Jó 5let ez az előre borotválás, remélem jól csinálom majd meg, nem kell a szülésznőnek korrigálni... De nehogymár több emberen használjanak 1 borotvát! Nem lenne valami higiénikus! Az nem kétséges, hogy a legolcsóbb fajtával csinálják, de hogy többször használják...brr! Értehtő, hogy így jobban tudnak fertőtleníteni.
Gátmetszés: én is jobban félek a repedéstől! Inkább vágjanak, és varrjanak össze, hogy aztán szépen begyógyuljon! Azt gondolom, hogy magát a vágást alig lehet érezni, de utána? Sokáig gyógyul? Vagy attól függ mekkora? (Azért olyan rettentő nagy nem lehet!)
A beöntést mindenképp adják?
Az ajándék, még a pénz mellett is nagyon jó 5let és szép gesztus. Olyan snassz csak 1 borítékot odaadni!
Köszi a sok jótanácsot!
B.
bukcsi

Sziasztok! :roll:

Nagyon fontos!!!!és köszike

Szilviának hívnak és október 25.-re vagyok kiírva , a Péterfyben Abkarovicsnál fogok szülni de eléggé megijedtem a róla olvasottakról és a bizalmam megrendűlt az orvosomban mivel pontatlanságokkal én is találkoztam nála. :cry:
A kislányunk valószínű előbb fog megszületni mint a kíírt időpont szóval akár ma is .
Kérdésem hogy nem e késő dokit váltani és hogy esetleg kit ajánlanátok?????
Valamint tud e valaki valamit a jelenlegi dokimról?????
Nagyon szorít az időm így várom a segítségeteket???
Emil címem:carly74@freemail.hu
Msn:rover.200@hotmail.com
carly74

Sziasztok!

Huhh, de sok kérdés volt.

1. beöntés: nem firtatják nagyon, nálam egyszer sem kérdezték, hogy szeretnék-e, így nem is volt.

2. gátmetszés: ilyenem sem volt, az első babámnál sem, ezért is ajánlom Cser Katit mindenkinek, mert szerintem ez csak rajta múlott, meg talán valamiféle adottságokon. De egyébként mindenki azt mondja, hogy akkor ott nem fáj semmi belőle. De nem adnak érzéstelenítőt vágás előtt szerintem, egyszerűen az a kis fájdalom már eltörpül akkor ott. A vágás mérete különböző. GYógyulgat. Lehet rá szedni homeobogyit, ami segít gyógyulni. Arnica, és hypericum. GYógyszertárban, komolyabb gyógyszertárban, biztopsan tudnak segíteni melyik kell. De szerintem ha rákerestek egy keresőben, akkor a pontos dolgokat is megtaláljátok, nekem már régen kellett nem emlékszem.

Fülbevaló:
A csecsemőszök nem szívsen csinálják meg. Ui. ott sima tűvel, erőből kell átszúrni a bab fülét, ha pedig megválrod az 1 éves kort, akkor pikk-pakk kilövik. DE: vannak akik korábban kilövik a fület, egyszer hallottam, hogy elvileg nem lenne szabad. Erre azért jó odafigyelni. Ja és fertőzések. A lányomnak begyulladt egyszer, mert véletlenül beleakadt a pulcsija, és meg lett rántva, és gondolom egy kis seb lett, ami begyulldt. Kapott rá egy tetrán-hz hasonló krémet, és túl volt rajta.

Carly!

Szerintem ne válts már sehova. Az Abkarovicsról rengeteg jót lehetett itt hallani, nyílván nem véletlneül. Bármely más orvosról is lehet jót és rosszat hallani. Ez alapján kár váltani. Most max annyit tehetsz, hogy ha más lesz az ügyeletes, amikor szülni mész, akkor nála megszülsz, és nem kéred az Abkarovicsot, de ez elég nagy lutri. Bízz benne, jó orvos, sokan dícsérik, és biztosan csodálatosan szép szülésed lesz, amiben a doki csak aszisztálni fog.

Pusz
Panni
uran

Sziasztok!
Carly! Szerintem se váltsál már dokit. Ha Te az eddigiek alapján alapvetően ezt nem érezted szükségesnek, akkor mások hirei alapján talán nem lenne elég megalapozott. Az Abkarovics dokiról eddig én jókat hallottam, a szomszédasszonyom is nála szült, igaz vagy hat éve, de elégedett volt.

Uran! Miért nem szabad előbb kilyukasztani a fülecskét? Csak kiváncsi lennék. Ti akkor kozmetikusnál csináltattátok? Ugye ott is biztositott a higiénia? Lehet, hogy akkor most én sem erőltetem még ezt a kérdést.
Évi
evarek

Panni, megint nagyon köszi a soksok hasznos infot! :)

Carly, én sem váltanék orvost ennyire az utolsó pillanatban! Eddig én is csk jót hallottam a dokidról. 9 hónapja hozzá jársz, eddig nem akartál váltani, csak mások véleménye alapján kár lenne.
Azt hiszem, hajlamosak vagyunk (én is) túl nagy jelentőséget tulajdonítani az orvosunknak, "lelkileg" is. Ez bizonyára a"másállapot" következménye! Pedig az a lényeg, hogy orvosilag jó kezekben legyünk a babákkal együtt. A lelki részén meg sokat segíthet, ha van mellettünk valaki, férj, barátnő, kinek ki, akit mégiscsak jobban ismerünk,mint az orvost. Legalábbis én így gondolom, majd utólag meglátjuk! :)

A babaváró előadásokról nincs valakinek infója? Még soká megyek a dokihoz, ahol meg tudnám kérdezni, hátha addig lesz valami érdekes!

jóéjt mindenkinek!
B.
bukcsi

Sziasztok!

Jól eltűntem ugye? Hát örömmel tudatjuk mindenkivel, hogy szeptember 18-án megszületett második kisfiunk Patrik (3710 gr 55 cm).
Előtte a költözés miatt nem tudtam írni (merthogy mikor költözzön az ember lánya ha nem 8 hónaposan :D ), utánna meg a csaszi miatt volt elég nehéz az életem, na és hogy ne legyen olyan "könnyű" 2 hetesen meglátogatott a a Mell Gyula olyan helyes kis 39 fokos lázzal. Már jól vagyok, bár az a mellem amelyik be volt gyulladva még nem hajlandó a rendes mennyiségű tejet produkálni de hál istennek a másik átvette a szerepét így van elég tejcsi. Marcell fiunk eléggé furcsállotta a kis jövevényt meg micsoda dolog, hogy anya nem csak vele foglalkozik, de mostanra már ugy látom megszokta, simogatja néha ha sír szalad és ringatja a babakocsiban. Valamelyik nap olyan aranyos volt amikor a délutáni alváskor melléfeküdtem és ott ringattam a Rikit Ő is ugyanazt csinálta az alvós állatkájával amit én. Paskolgatta a hátát meg ringatta, azt hittem megzabálom. Szóval elég zűrös most a két picivel nem igérem, hogy most már folyamatosan leszek plusz még egy költözés vár majd ránk, valamint nem tudom ott mikor lesz netünk de majd igyekszem benézni.

Sok pusz mindenkinek az újaknak jó pocakosodást.
Ő Patrik
Kép
Marcell amint kissé bizalmatlanul méregeti az öcsit. (első találkozás)
Kép

Sziasztok Ildi
vildi

Fülbevaló:

Nekem a Cora-ban mondta egy ékszerész nő, amikor kérdeztem, milyen fülbevalók vannak babáknak. És ő úgy emlékszem 1 éves kort mondott. De ami biztosan kell, hogy legyen akkora fülcimpája a kicsinek, hogy be lehessen fogni a belövőbe.

Igen kosmetikusnál csináltattam Fóton. Egy tündéri nő, aki nagyon kedves volt, készült, hogy megyünk, hozott többféle fülbevalót direkt addigra, mire mentünk, kedves volt agyerkőccel, ellátott okos infokkal befújta lidocainnal a babánk fülét, és bejelölte a helyét, és már lőtte is. Csak annyi nyöszörgés volt, amiért lefogtuk a lányom fejét. Amikor elengedtük, máris csendben volt. Nem is ekkor gyulladt be, hanem utána egy alkalommal, amikor egy pici seb keletkezett, mert meghúztuk. A nőt ajánlom, nem volt drága. Egyébként sincs vészes ára, annyit a nővérkének is odaadnál.

Na pusz

Panni
uran

Sziasztok!

Köszi Panni a kimeritő választ. Most már úgy döntöttem, hogy akkor várok ezzel a fülecske lyukasztással. Főleg, hogy most éppen ez foglalkoztat a legkevésbé. Már aludni sem tudok. Mára, azaz hétfőre vagyok kiirva, de semmi jel, egy pici enyhe kis fájdogáláson kivül, amit lehet, hogy csak bemesélek magamnak. Valahogy én olyan biztos voltam benne, hogy tizenhatodikán meg fog születni, hogy nem is aggodalmaskodtam eddig. De semmi :roll:
Nem tudjátok, hogy a szülőszobán adnak ruhát, vagy lehet vinni? Ez csak úgy eszembe jutott. Valaki mesélhetne arról is, hogyan szokás kezelni egy gátsebet szülés után. Például arra gondolok, hogy az ember kénytelen olykor pisilni, netalántán kakilni, s akkor ?mi történik? Vagy ezt valaki majd ott úgyis elmondja? A dokim pár napja négy kiló körül saccolta a kislányunkat, hát ez azért nem kicsi. Remélem, nem fogok szétrepedni :shock: . Nektek nem szoktak ilyen rémképeitek lenni? Sajnos nekem túl jó a fantáziám.
Puszi
Évi
evarek

Húú, Évi, de izgi lehet most neked! Gondolom, nem nagyon csinálsz semmit, csak vársz. Fura lehet!
Azt olvastam, hogy a babák csak kis %-a születik a kiírt napon! De hosszú még ez a nap, bármi lehet...
Ugye majd megírod a tapasztalataidat, ha túl leszel rajta, és lesz már rá lehetőséged(iső, erő,kedv,stb)? Nagyon várjuk!
Állítólag sokszor félrebecsülik a baba súlyát,úh nem is biztos, hogy olyan nagy a kislányod. Hogy fogják hívni? (Ha már írtad, akkor bocs, hogy nem emlékszem, ez bizti a terhes-amnéziám miatt van!)
Jó várakozást! Beszélgess sokat a babácskáddal!
B.
bukcsi

Sziasztok!

Szia Ildi!

Elöször is gratulálok a kicsihez!!!Ha visszaolvastál biztos látod már hiányoltam a baba érkezését!Nagyon szép !!Fura látni a kis korházi cuccban ,ugy elnosztalgiáztam rajta.
Hát én nehezen tudnám elképzelni a fiam mellé egy kis jövevényt de ugyebár alkalmazkodik az élet a helyzetekhez.Mert nemtudom emlékszel-e de nekem is most lesz 2éves a fiam de nekem van még egy 10éves kis segitségem is!
Hát nagyon irigyelek meindenkit akinek már megvan és aki most várja a kicsijét!
SZIASZTOK:RÓZSA
rózsa74

Sziasztok!

Bukcsi és Mindenki! Alakul a helyzet. Voltam ma NST-n a szülészeten. Még bevallom nem is jártam ott, mert amikor tartott a felkészitős kurzus, akkor suliba jártam, vizsgázgattam. Szóval trehány voltam, Pató Pál úr méltó utódjaként gondoltam, ráérünk arra még. Nem is gondoltam, hogy ilyen barátságos szülőszobák vannak. Meg a szülésznők is kedvesek voltak. Úgyhogy ez kellemes volt. A gép szerint vannak egész jó kis, rendszeres méhösszehúzódásaim. Ez persze még meg sem közeliti a menstruációs örömöket, úgyhogy ez még jó. Aztán voltam a dokimnál, s mondta, hogy két ujjnyira nyitva van a méhszáj :lol:
Viszont az, amikor ezt megnézte, azt hittem kiszakitom a falat :shock: Pedig tényleg olyan jó kis doki, szóval ez nem is az ő hibája. De aztán milyen jó volt, mikor véget ért. Majd a szülés alatt is arra fogok gondolni, ha fáj, hogy majd nem fog fájni. Azt mondta, hogy 24 órán belül meglehet a bébi!
Bukcsi! A kislányunkat Imola Máriának fogják hivni. Ha kisfiú, akkor meg Fülöp. De kislánynak kell lennie minden előrejelzés szerint. Punktum. A Te bébikéd mikorra várható? Az utóbbi pár napban tényleg nem csináltam semmit, csak zenét hallgattam, olvasgattam, enyhén takaritgattam. De most le tudnék suvickolni egy toronyházat, úgy megnyugodtam.
Na, sziasztok. Az eseményekről természetesen be fogok számolni. A Patrik baba gyönyörű (a tesója is). Gratulálok Ildi, igy ismeretlenül is.
Évi
evarek

Évi! De nagyon izgi!!! Kíváncsian néztem be, hogy vajon itt vagy-e még! :)
Szóval, lassan, de biztosan alakul a dolog, Imola Mária elindult a világ felé! :)))
Drukkolok nektek, hogy minden gyönyörűre sikerüljön!
(Én majd Karácsony környékén kerülök csak sorra.)

Patrik és a tesója tényleg gyönyörűek!
bukcsi

Évi!

Huhhh, de izgi.. Talán még olvasol engem. Sajna mostantól a vizsgálatok odalenn ilyen fájdalmasak lesznek. Az én orvosom is egy aranykezű, de a szülés alatt kapartam a falat, ha hozzámért bárki is.

Gátseb: Én safeguard+lactacyd kombinációt alkalmaztam. Naponta legalább kétszer zuhanyoztam, ui. nyáron szültem, és szülés után az ember lánya izzad, mint a ló. Kiadja magából a rengeteg felhalmozott vizet. Szokták ajánlani a hipermangános (remélem jól emlékszem) öblitést. Ezt lehet kapni a patikákban, ott kérdezz rá

szülőszoba+ruha: sajátban lehet szülni, de érdemes olyat, amit lehet esetleg fehéríteni, mer tjó eséllyel véres lesz, akármennyire is próbálsz vigyázni. Én mindekét alkalommal újat vettem fel, amikor kimentem szobára. Úgyhogy szerintem érdemes 2 hálóinggel menni szülni. Kellemesebbúgy befeküdni atiszta ágyba...

baba nagysága: Előszöris az UH nem szentírás. Sőt. Volt, hogy ugyanaz a doki az egyik kismamának kicsi a maásiknak nagy babát igér, egyszerre születtek a babák, és grammra megegyezett a méretük, normál tartományba estek. tehát ettől nem kell megijedni. A fiamat is 4 kiló fölé vártuk, és 3710 gr volt. Ja és a szülésnél nem számít a kg. ÁLtalában, kivéve a nagyon kirívó eseteket. A fejmérete, alakíthatósága és a mama kötőszöveti lazasága. Nagyjából, orvosok persze ezt bizti másképp látják. Ja és vannak persze szuperman gyerekek. Akik kézzel előre jönnek ki. Ismerek ilyet. A fiam. :) Gátmetszés nélkül megúsztam. :)Úgyhogy minden lehetséges.

Sok sikert!

És várjuk a besázmolót

Panni
uran

Sziasztok!

Carly74!

Én ellentétben a többiekkel azt javaslom, hogy nyugodtan válts dokit, hisz nincs annál megnyugtatóbb, mint olyan dokinál szülni, akiben megbízol. Az én dokim Dr. Kovács Zoltán és nagyon a háborítatlan szülés híve. Tel: 30/340-1762

Én az első babám nem a Péterfyben szültem és elég tudatlan első szülő anyuka voltam. Most már felkészültebben várom a második babánkat. Én ott a szülőszobán is szívesen váltottam volna az orvos viselkedése miatt. Lelkileg nagyon gáz volt.

Nem fog vágni, ha nem muszáj és beöntést és borotválást sem muszáj, hogy elvégezzenek, mert teljesen felesleges. Sajnos nekem az elsőnél kérdezés nélkül megcsináltak mindent, mert ez volt a kórház protokollja és hát nem kel, csak ők megszokták és hülyén néznek valakire, ha nem kér vagy tiltakozik ellene. Ilyenkor jön a szokásos szöveg, hogy azért kell, mert.... fertőtlenítés, ne érje a babát a végtermék, vágni muszáj, mert nem fér ki a feje, stb...
Tudni kell, hogy egy átlagos babának pont akkora a feje, amekkorára ki tud tágulni a hüvely. Elég rugalmasra teremtették.
Én éreztem a gátmetszést, egy fájás alatt csinálták, akkor nem fájt, később annál inkább és legalább egy évig érzékeny volt és időnként úgy éreztem , mintha még friss lenne. A borotválás, beöntés kellemetlen csak, de minek???

Gratula a babákhoz!
Mindenkinek jó várakozást kívánok a csöppségekhez! Nagyon szép időszak ez.
jewel

haliho Jewel

milyen jó hogy írtál
fent voltunk Dr. kovács zoltánnál
minden ok nagyon alapos volt
férjem is bent volt nagyon rendes és türelmes mindent elmondott nagyon mg vagyunk vele elégedve
te mikorra várod a másodikat?
email címed van ?
az enyém panka123@freemail.hu
puszi panka
panka123

Sziasztok!

Jewel!

Köszi, hogy írtál jól esik a bátorításod, Dr. Kovács Zoltán is a Péterfyben dolgozik????

A dokimhoz nem olyan régóta járok/ túl vagyok egy költözködésen/ és az a pár alkalom nem volt elég hogy tényleg megismerjem , de én az első alkalommal elmondtam neki mit is szeretnék illetve mit nem , most már maradok nála és meglátjuk mi lesz, szakmailag nem kételkedem benne. A párom úgy is mellettem lesz végig és :lol: figyel helyettem is , és a szülésznővel is mindent megbeszéltünk.
Borotválás ???? megoldva párom lelkesen vállalta a feladatot :roll: a többiekhez csatlakozva a kórházi eszközöket nem igazán tartom megbízhatónak.
A leendő APUKA+ meg Rufi/két gyerek/.Remélem nemsokára a pöttömről/ Barbara/ is tudok képet feltenni.
http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 360.24.jpg[/img]
carly74

Bocsika !

Ez a kép![/img]
carly74

[ Kép kép ][/img]
carly74

Sziasztok!

Évi eltűnt, lehet, hogy már babázik??? :)

Lenne (megint) egy fontos kérdésem: azt hallottam, hogy okt.vagy nov., esetleg jan. 1-től napidíjat kell fizetni a kh-ban azoknak, akik nem kerületi lakosok. (5000ft/napról beszélnek). Tudtok erről valamit???
4nap akkor 20ezer ft, ami nem is olyan kevés (ebből m ár szülésznőt is lehetne fogadni, nem beszélve arról, hogy a babának mennyi mindent lehetne venni...)
Ha ezt tényleg bevezetik, akkor nagy esélyem van rá, hogy megszívjam, mert nem vagyok 7.ker.lakos, csak a dokim miatt járok a Péterfybe. És ha csak egy kicsit marad bent tovább a Babám, akkor az már jan., és ez ez utolsó időpont amit hallottam ennek az új "adónemnek" a bevezetésére...
Hova lesz akkor itt a szabad orvosválasztás??? Egyenlő esélyek???

A másik kérdésem: senki nem tud a babaváró előadásokról? Kár...

Carly, a leendő apuka hamrosan nem kutyust fog tartani, és gondolom, nem lkevésbé büszkén! :)
bukcsi

Következő előadás november 6-a!!
hammy

Szia panka123!

Igen, benézek néha ide, de nem olyan sűrűn, hisz a napokban töltő 18 hónapos kislányom kitölti az egész napom nagyjából, a fenn maradó 1-2 órát a főzés, házi munka, persze már csak apránként bírom.
Örülök, hogy meg vagytok elégedve a dokinkkal. :)) :P
A dátum , február eleje, 6.-a, de biztos meglesz jan. végén, Rebeka is 9 nappal korábban érkezett.
Most kisfiút várunk. :? :P
emailem: tomkocsi@freestart.hu
puszi: Gabi

Szia Carly74!

Kovács doki még ott van egy ideig a Péterfyben, de átmegy (már átjár) a Szent Imrébe. Én még jövő héten a Péterfybe megyek hozzá, aztán lehet, hogy legközelebb már az Imrébe kell, mert a doki kórházat vált.
Ha biztonságban érzed magad Abrakovics dokinál, maradj, de ha nem, nyugodtan válts. Hidd el, nagyon fontos, hogy te hogy érzed magad. Mert, ha biztonságban érzed magad, könnyebben megnyílsz és utat engedsz a babádnak, ellentétben azzal, ha ideges vagy, mert akkor nehezebb és akár komplikációk is lehetnek. De ne legyenek, sőt!!!
Nagyon szép szülést, születést kívánok nektek!!!
A következő kislányunknak mi is a Barbara nevet fundáltuk ki. :lol:

Minden jót mindenkinek!
üdv.: Jewel
jewel

haliho jewel

kösz az email címet
remélem jan. végére febr elejére már mi is babát várunk
készülünk nagyon, reméljük hamar összejön!!
jó babavárást
panka
ui: akkor majd megy egy pár mail
panka123

szia panka,

szívesen az email-t. :)) várom :))
drukkolok nektek! Az elsőt várjátok majd? Nekünk nem jött össze azonnal.
Türelmesnek kell lenni, én nagyon akartam, tán ez nem volt olyan jó. Jönni fog a baba, csak szeressétek egymást.
hát most elvagyok az iwiw-vel, ritkán jövök, de írj emailemre és onnan könnyebben megy a válaszolás. Bocsi, hogy nem én írok először, de tényleg leköti az energiám Rebus, csak este van időm netezni. De reggelre hulla vagyok olyankor.
szia

Gabi
jewel

Sziasztok!

Nem ismertek, csak gondoltam, ha már így "leskelődöm", tisztességesebb írni is. A 2007-ben fogok szülni topikba szoktam írni, viszont a Péterfyben fogok szülni, dokim is ott van.
Bokor doktorhoz járok, mivel a párom régi jó barátja. De szerintem nagyon jó fej(elfogult is vagyok, persze!), és eddig nagyon alapos volt velem. Viszont róla semmit nem olvastam eddig, nem tudom, ennyire nem jár hozzá senki????

A 19. hétben vagyok,de nem tudjuk, hogy milyen nemű bébink lesz,mert nem mutatta meg...

Viszont a kórházról nem sokat tudok. Azt sem tudom, hogy mikor válasszak szülésznőt, és azt sem, hogy kit. Bár talán az a legjobb, hogy Bokor mond valamit,mert akkor biztos olyan ajánl, akivel együtt tud működni.

Na most befejezem, biztos benézek még!
Sziasztok!!!

Kép
babzsák

Szia Babzsák!

Állítólag, ha 10-15 perccel az ultrhang előtt csokit eszel, akkor sokkal mozgékonyabb lesz a baba, és nagyobb az esélye, hogy megmutatja mi van a lába között...

Catherine
Vendég

Szia Catherine!

Na, ezt még nem hallottam, de biztos megpróbálom, bár nem tudom még, hogy mikor lesz a következő UH...
Pedig ha rajtam múlna, biztos mennék minden nap!!!

Kép
babzsák

Sziasztok!

Talán van, aki még emlékszik rám.
Ildi,
hatalmas nagy gratula a Picúrhoz!!! Nagyon szép kisfiú!
Babzsák,
én a dokidat csak annyira ismerem, hogy ő vett fel anno az osztályra. Jó fej volt.
Carly,
én is A.-nál szültem. Valóban vannak pozitív és negatív vélemények is róla. Nekem végül császár lett. A következőt is nála fogom szülni. Szerintem ami nagyon fontos, hogy a szülésznőddel megtaláld a közös nevezőt. Nekem egy tündér szülésznőm volt.
Uran,
mi ujs?

Mindenkinek nagyon szép babavárós időszakot!
angi79

Sziasztok!

Velem semmi újság, én már kinőttem ebből a korból, hogy nálam idevaló nagy újságok történjenek, én már csak visszajáró vagyok. Gyerkőcök meggyógyultak. Misi a héten még jár óviba. Úgyhogy nagyon jól vagyunk, bár ez a kettős fronthatás kikészített bennünekt, mentek a hisztik, patáliák mindhármunk részéről.

Babzsák!

Ha nem ismered a kórházat akkor menj el szerintem egy-két alkalommal az esti oktatásra. Szülésznő: Én már a 2x héttől visszajártam az első babám szülésznőjéhez a 2. babámmal, ui. rám rossz ahatással volt a terhesgondozóban a nővér, és ezt a domik észrevette, így azt mondta, hogfy ha jobban bízom a Katiban járjak hozzá. És nem is volt soha magaz vérnyomásom, nem úgy mint lenn. De a legkésőbbi időpont az NST-k ideje, ezeket akkor a szülészeten csinálják.

Panni
uran

Uran!

Köszönöm a tanácsot, hétfőn mennem kell, megérdeklődöm, hogy mikor vannak előadások...
Minden jót!

Kép
babzsák

Babzsák!

Ha felmész a szülészetre, akkor ott ki szokták akasztani az Uh ellőtti ajtóhoz, meg a szülészet bejáratához. A terhesgondozáson nem emlékszem, hogy ki szokták-.e akasztani.

Valamikor írta valaki mi a Péterfy honlapja. Talán valami www.peterfyszuleszet.hu . Ott volt idő, amikor ki vaol rakva, de nem tudom mi az aktuális állapot.

Panni
uran

Sziasztok!

Újonnan csatlakoznék Hozzátok, azt szeretném tudni, ismeri-e valaki Dr Móricz Katalint, nála fogok szülni márciusban, és szeretném tudni, milyen tapasztalataitok vannak vele kapcsolatban.
Előre is köszi!!!
gruszter

Gruszter!
M.K.nagyon jó orvos, profi, nagyon odafigyel mindenre, de nem csinál nagy ügyet abból, amiből nem kell. Nem kifejezetten az alternatív szülés híve, de nem csinál semmitfeleslegesen, llegfeljebb annyira, hogy eda-párti, többnyire rábeszéli a kismamákat. Szerintem még jófej is, laza, nem paráztatja a kismamákat.
bukcsi

Szia Bukcsi!

Köszi a választ, én is jó orvosnak ismertem meg, csak kiváncsi voltam, másnak mi a tapasztalata.

Köszi szépen!
gruszter

Sziasztok

A Péterfy-ben tudnátok ajánlani jó dokit? Én csaszival fogok szülni, a szemem miatt, -8-as....

Irjátok meg priviben, nagyon várom a tanácsokat!

Előre is köszi lányok!

Kép
elizabeth25

Üdv Mindenkinek!

Új vagyok itt és már olvasgattam a beszélgetéseket, gondoltam ha lesz időm én is csatlakozom.
Persze én is a Péterffyben fogok szülni, ha minden igaz, akkor dec. 1-én.
Én is Abkarovics dokihoz járok és bízom benne, hogy monden rendben lesz a szülésnél.
Van valaki, aki a 13. kerületben lakik?
Én mindenképpen szerettem volna szülésznőt választani, mert ha úgyis ő van ott velünk végig, akkor jó, ha már előtte megismerkedik vele az ember és tudod, hogy milyen ember. Nekem Kovács Margitka lesz és mondhatom, hogy nagyon lelkiismeretes, eddig egyszer voltam nála NST-n. Nagyon kedves volt.
Sziasztok!
fabizsu74

babzsák!

Láttam a nődokim rendelőjében az előadásos papírt! Úgy láttam, hogy minden hónap első hétfőjén vannak az időpontok! Csak, hogy tugggy esetleg készülni!

Puszkó, Dorka és Jutka
jatka

Szia Elizabeth25!

Mivel véleményt kértél, megosztom veled az enyémet. Nekem 2 évvel ezelőtt -7-esnél tartott az egyik szemem. Azóta még nem jutottam el szemészhez :):(, de valszínű már -8-nál járok vele. Szemüveget hordok, és másfél évvel ezelőtt természetes úton szültem meg a kislányunkat. Most várom a második gyermekünket és, ha nincs komplikáció őt is így szeretném szülni. ( Nem a szemmel kapcsolatos komplikációra gondolok, hanem ha bármi fellép időközben.)

Szerintem nincs akadálya annak, hogy természetes úton hozd világra a picikédet. Az én dokim, már korábban ajánlottam másnak is, nagyon a háborítatlan szülés híve és nem fog csak emiatt császározni. Nagyon kicsi a kockázata, hogy bármiféle baj legyen. Ezt a Várandósok klubjában is elmondta, ahova járni szoktam, mert egy kismama megkérdezte, hogy neki lézeresen műtötték a szemét évekkel ezelőtt, és hogy nem lesz-e baj emiatt. Mondta, hogy kicsi az esély, szinte nincs is, hogy bármi legyen. Így emlékszem.
Szóval, ha gondolod, fentebb megadtam a Kovács dokim telszámát, hívd nyugodtan, mert nagyon emberi és rendes, de ha talizol vele, el tudod dönteni, hogy jó lesz-e vagy sem. Én meg vagyok vele elégedve maximálisan és akik hozzá járnak úgyszintén. Fiatal orvos, de nagyon nyitott mindenre. A TAVAM-mal is tartja a kapcsolatot, ezért is jár el a Várandósok klubjába, ahol kötetlenül lehet vele beszélgetni, kérdezni.

Remélem tudtam segíteni egy kicsit.

Mindenkinek minden jót!

Gabi
jewel

Jewel megadnád priviben az elérhetőségét, meg légyszi írjál le minden infót róla, amit érdemes tudni! Előre is köszi! :)

Kép
elizabeth25

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, talán valaki tud rá válaszolni.
Szóval egy hónap múlva szülök, persze lehet, hogy nem. A kisfiam még nem fordult meg és a dokim azt mondta, hogy egy héttel a kiírt időpont előtt be kell majd feküdnöm, mert akkor császár lesz. szeretném elkerülni a császározást. Szóval ha van valakinek valamilyen ötlete, tapasztalata hogyan lehet természetes úton megfordítani a gyerkőcöt nagyon örülnék neki, ha megosztanátok velem. Valami szakember elérhetősége is jó lenne.
Köszönöm!
Sziasztok!
Zsuzsa
fabizsu74

Sziasztok!
Én csak most regisztráltattam magam , még új vagyok a fórumon, bár már többször olvasgattam a leveleket! A Péterfyben fogok szülni, Dr Tarnoczi Péternél.Tud valaki róla információt? Bár már mindegy, mert nov 8-ra vagyok kiírva, de azért kíváncsi lennék véleményekre, tapasztalatokra!
Előre is köszönöm!
mókuci1

Sziasztok!

Jól eltűntem. Nahát, örömmel tudatom Mindenkivel, hogy Imola megszületett, október 18-án. Tényleg 4160 g lett, úgyhogy a jóslat bevált. Majd teszek fel róla képet alkalomadtán.
Olyan szép emlék nekem ez az egész, mintha nem is velem történt volna. Már itthon vagyunk egy ideje, de hát mire volt idő? Ráadásul szoptatási válságokon mentünk át, hát nem volt könnyű, remélem, most már múlt időben beszélhetek minderről.
Nagyon szép élmény volt a szülés a Péterffyben. A szülés közepén epidurális érzéstelenitést kaptam, ami a végére már jól hatott. Nem tudom, hogyan húztam volna ki anélkül, pedig úgy mentem be, hogy nem fogok kérni. Azért nem olyan rossz dolog ez, most már én is azt mondom. Én biztos, hogy a következő babámnál is kérném, bár minden tiszteletem azoké, akik anélkül is végig tudják csinálni.
Hú, annyi mesélnivalóm lenne. De most szaladok, mert Imola szundikál, ki kéne használnom az időt nekem is. Puszi mindenkinek!
Évi
evarek

Sziasztok, Tami vagyok, olyan kérdésem lenne hozzátok, hogy valaki nem tud-e otthoni bedolgozásos munkát, olyat ami nem csak egy átverés?????

Kép
tami2900

Évi!

Örülök, hogy jó élményekkel teli vagy. Én is így voltam. Ja és az EDA_val is, de aztán a második babám olyan pikk-pakk megszületett, hogy mire EDA-ra került volna sor, addigra inkább őt kellett elkapni. :)

Minden jót! Ha szopi gndpd van, akkor is jöhetsz azért közénk, és kérdezhetsz, hátha tudunk segíteni.

Pusza
Panni
uran

Sziasztok!

Panni, erre nem is gondoltam, hogy itt vannak tapasztalt anyukák szoptatás ügyben is. Az én fő kérdésem jelenleg az lenne, hogy ha a babuskám gyakran szopikál, akkor is lefejjem-e utána a tejet. Én ebben az ügyben csupa egymásnak ellentmondó tanácsot kaptam. Nálunk még nem alakult ki igazán jó ritmus a szoptatásban. A tejem is elég nehezen indult be, a mellbimbóm lapos (bimbóvédőt kell használnom), ki is sebesedett. Most mégis úgy tűnik, elég a mennyiség, de azért vannak aggodalmaim. A védőnő szerint váltott mellből etessek, a szoptatási tanácsadó szerint meg kináljam meg a másikból is minden etetés után és ne fejjek. Nem mondom, én is szivesebben hagyom ki a fejéseket, mert amint abbahagyom, már szoptathatok is. Az éppen kifacsart melleim viszont nem elégitik ki a bébit. Örömmel vennék mindenféle saját tapasztalatot. Köszi
Évi
evarek

Szia Évi!

Gratula a babócához.
Jó pár éve én is a Pétefyben szültem és majd májusban is ott fogok. Ami a szopit illeti kezdetben én is váltott mellből szoptattam, de kevés volt a babócának így mindig megkínáltam a másik mellből is és a végén így szoptattam végig mert csak így volt elég, de 6 hóig csak tejet kapott és 16 hósan szokott le. Bízd az érzéseidre és ne görcsölj én is így tettem. Voltak időszakok amikor úgy éreztem állandóa szoptatok de pár nap múlva a sok szopitól töb lett a tej és visszaállt a régi kerékvágás. Annó a Péterfyben kaptam egy papírt amin rajta volt melyik hét és hónap körül ugrik meg a tejigénye a babucinak és nálam kb így is volt. ittam Herbária szotatós teát is ami kis mértékben azért rásegített. Fontos hogy egyél igyál eleget és pihenj, mert nekem pl főleg délutánra lett mindig kevesebb a tejem. Szerintem ne fejjél, majd a babuci beállítja a mennyiséget.
Remélem tudtam segíteni.

Móni
csibe31

Sziasztok!

A cicizéshez sajnos még nem tudok hozzászólni, viszont kérdezni szeretnék. Tudtok valamit arról, hogy mi lesz ezzel az új törvénnyel, mi szerint csak az állandó lakhelyhez 3 legközelebbi kórházban, illetve az aktuálisan bent lévő dokinál lehet szülni.Én eredetileg debreceni vagyok, és ha bejelentkezem ide a 9. kerületbe, akkor sem esik bele a Péterfy a 3 legközelebbi kórházba, és ha igen, akkor sem biztos, hogy épp akkor bent lesz a dokim, így 23-100 ezer forintig terjedően állhatom a kórház költségeit. Jó lenne, ha tudnánk valami pontosat, mert akkor lehetne idejében váltani.

Kép
babzsák

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?