Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Miksa teljesen renden van, nagyon jó lett a pisieredménye. Még be kell fejezni azért a kúrát és egy fenntartó kezelést is kap, de az már egy másik szuszpenzió, és kevesebb is kell belőle. Amíg megy az antibigyó, addig továbbra is kap egy port is, ami a béflórát rendben tartja. Ennyi szert életében nem szedett be összesen, de ami kell, az kell. Megkérdeztem a szemészeti vizsgálatot, a mi dokink teljesen feleslegesnek tartja. Azt mondja, hogy valszeg úgysem sikerülne egy ilyen pici örökmozgóra szemüveget adni, oviban pedig már rendes szűrés van. Ha baj lenne, akkor megtalálják, és még akkor sem késő. Szerinte örökölheti a szemproblémát, de végülis nekünk is csak iskolás (felsős) korunkban romlott el a szemünk, így akkor majd nála is figyelni kell erre. Szóval szerinte hagyjuk most. Én hiszek neki, nem erőltetem.

Marycus! Már hiányoltam a hosszú írásaidatKép

Ildikó! Szerintem teljesen rendződni fog ez a dolog nálatok, hiszen az általad leírtakból úgy veszem ki, hogy nincs olyan nagy baj. És különben is, nem egyformák a babák, van, aki előbb, van, aki később kezd hozzá bizonyos dolgokhoz. A járáshoz is állítólag még a 15 hónapos kor sem késő.

Manó! Köszi! Hát én most fogok kivágni és ragasztgatni, eddig csak gyűjtögettemKép Mi fürdőköpit kérünk, nekem nagyon tetszik. Ennál sokkal több kód nem jöhet össze, mi nem tápizunk.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

NIldi,
És mikor mentek legközelebb? Amúgy meg igazad van, egyáltalán nem kell aggódnod, tuti behozza Tomi a dolgokat hamar, semmiröl nincs lekésve!

Hanzi,
Nem csodálom, ha nem igazodtál ki, tényleg katasztrófa ahogy ott az asztalszámozás megy! Az engem is érdekelne, hogy mit csinálnak Marcussal, ha találnak vmit?

Szirom,
Már rutinosak vagytok pisigyüjtésböl Kép Örülök, hogy minden okés már Miksával!!

Képzeljétek, tegnap uzsira Máté benyomott anyuméknál egy szelet vajaskenyeret, egy szelet párizsival, utána itthon benyomta a tápiját, és utána kunyizott a mi vacsinkból. Eredmény: fél óra múlva sugárban hányás lefekvéskor Kép Kép De utána már aludt reggelig Kép Szegény...kis telhetetlenke Kép

Hanzi,
Ma megyek 4-re a posta elé, ha gondolod, elviszem a pontokat, el tudsz jönni?

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Van egy eladó hordozókendőm használatival 3500 Ft-ért ha érdekel valakit. e-mail: virgile@freemail.hu

Lilypie Kids Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
virgike

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Örülök, hogy Miksa jól van.
Szóval írjak kevesebbet? Na, jó... megpróbálom...

Azért azt megjegyzem, hogy milyen jó, hogy antibigyó mellett már figyelnek a mellékhatások kezelésére is. Mondjuk remélem ez nem egyedi eset. Felnőtteknél is figyelhetnének. Én bazi sokat küzdöttem, amikor kaptam egy felfázásra valami erős antibiotikumot és utánna meg küzdöttem a mellékhatásokkal...

Nildi:
Én sem gondolom, hogy Tomi el lenne bármivel is késve. Remélem nem is hallottál ilyet ki korábbi szavaimból, mert ha igen akkor félreértettél.

Az állásban maszírozás az hogy megy? Hogy tartja és maszírozza egyszerre? Otthon is kell maszírozni vagy csak egy héten egyszer, mert valami speckó maszírozást kap? Mennyi ideig tart? Jó sokat kérdeztem, dehát kiváncsi vagyok...

Vikónak már kutya baja, tegnap voltunk a 11 hós vizsgálaton. Kb. 2 órát rostokoltunk ott, mert Vikó meglátta a játékokat, meg a gyerekeket és egyből ment játszani. Azért az fura volt, hogy ott méricskélték a 4 hónapos manókat és 7, meg 8 kilót mértek, Vikó meg a 8,2 kg-jával ott szaladgált. Tényleg olyan kicsi még... A védőnéni megjegyezte, hogy nem egy elveszett gyerek, jól feltalálja magát.

Van ám új tudományunk is. Ha megkérdezem tőle, hogy szomjas-e és igen, akkor megmutatom neki, hogy hol van a vize, elmegy érte, odahozza nekem és iszik. Ha nem szomjas, akkor nem megy a vízért. A labdáért is elmegy, ha kérem, hogy hozza ide. Ma meg sikerült neki két lego kockát összerakni. Már régóta próbálkozik vele, olyan aranyos, ahogy valahogy összeilleszti őket és látszik, hogy erőlködik azon, hogy összekapcsolja őket. Ma véletlenül sikerült neki.
Viszont az nem fér a fejébe, hogy cica, meg kutya lehet kinnt is, meg a mesekönyvben is. Furcsa, mert az órát élőben is megmutatja, meg a mesekönyvekben is felismeri. Na erre varrjatok gombot...

Akkor mára elég is belőlem...
Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Marycus! Dehogyis írjál kevesebbet, ez nem célzás volt, hanem dicséret! Félre nem magyarázd már, amit mondtamKép
Miksa is hozogatja már a dolgokat, tegnap például mondtam neki, hogy most felvesszük a cipőt, és már ment is érte. És mondja hozzá, hogy őőőőKép Mondjuk a sört is öööö-nek mondja (az ember a fejébe vette, hogy megtanítja neki, hogy sörKép), és tisztára meg van őrülve már nagyon régóta a sörösdobozokért. Legónk nekünk nincs, de a Clemmyt már össze tudja illeszteni, és van egy hordónk is, illetve több hordó, olyan, mint a matrjoska-baba. Azokat is összerakja, jó, persze csak egyesével, nem olyan matrjoskaszerűen. Mellesleg szerintem Vikónak nem véletlenül sikerült összeillesztenie, hanem a sok gyakorlás meghozta az eredményétKép
A kutyákra semmit sem tudok mondani, mert Miksának ha kérdezem, minden vauvau, meg ha meglát bármilyen állatot, az is vauvau, de ma pl. azt játszottuk, hogy egy unikumos fémdobozba pakoltuk be egyesével a barit, a bocit, a lovacskát és a vauvaut, és amikor kifelé pakoltuk, akkor mondtam neki, hogy most melyiket vegye ki, és simán tudta és már emelte is ki. A doki szerint tetszik neki a szóKép ma különben félig kimondta, hogy autóKép

Kriszta! Ha kötözködhetek, akkor a párizsi az nem a legjobb, mert abba vágnak bele minden vacakot a gyártók, és a víztartalma is óriási. Mondjuk én azért szeretemKép Szóval husihulladék meg víz. Anyukám húsiparban dolgozott, csak azér vagyok ilyen jól értesültKép A virsli is hasonló, ha olcsó. Vannak jó virslik is, általában az árukból derül ki, meg abból, hogy nem dagadnak nagyon meg. Mondjuk dumálok itt, aztán virslit már Miksa is evett, olyan közepes minőségű baromfi virslit. Nagyon csípteKép.

Senki sem válaszolt az invitálásomra. Nem ugrik ki még valaki Hanziékkal szombaton?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
Tudom, én anyum is húsipari, de ezt anélkül is tudja sztem a jónép Kép De már kapott, úgyhogy konkrétan nem attól hányt, hanem brutál mód tele vót Kép

Köszi az invit, mi sajna nem tudunk menni Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Kriszta! Jóvanna, kár volt kötözködnömKép Remélem, Máté már jól van.

Mást nem nagyon bírok ám írni, Miksa örökmozgó, huncut és matrica: ha fáradt, akkor fogja a nadrágomat, és szinte lépni se tudok. Ma ez volt délutánKép De más érdemleges dolog nincs.

Többiek, hahóó!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
Dehogy vettem én ezt kötözködésnek! Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Szirom, sajnos úgy néz ki hogy mi nem megyünk, mert Ádám összeszedett egy tüszős mandulagyulladást, és Marcusnak is folyik az orra, nem vennénk a szívünkre ha történne valami Miksabuccal. Ádám ettől függetlenül megy az ökörkörbe, de mi kimaradunk most a buliból a biztonság kedvéért. Remélem nincs harag Kép

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

ma ment Emma már bölcsibe, vessetek meg de élvezem hoyg most ráérek, megyek is mindjárt csavarogni. na persze hétfőtől vége lezs a csavargásnakKép Biztos az is hozzájárul hogy most élvezem, mert Emam reggel minden gond nélkül és vigyorogva ment be acsoportba és integetett nekem. Azért az alváskor biztos lez sírás, de mivel mostanában itthon is nehezen alszik el és itthon is sír hogy nem akar aludni, így végülis mindegy hol próbálkozunk.

Párizsi: Én is tudom hogy milyen szemétből van és én is megvettem Emmának a sonkát meg ilyesmit, és soha nem ette meg. Viszont anyukám legolcsóbb párizsijából egy csomót elkunyerált amikro anyukám evett, rendszereen. na én itt feladtam, egye amit jónak talál. Virsliből viszont cska a sajtlit ezsi meg, az enm tudom milyen minőség de drága és nem dagad megKép

Manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Hanzika:
Jobbulás Ádámnak és Marcusnak is!

Párizsi, sonka és hasonszőrű társaik:
Szerintem, ha ízlik nekik, akkor jó. Azt hiszem úgysem tudjuk kizárni, hogy mindig jót egyenek. Lásd. pirospaprika...
Megnéztük a lejárati dátumokat, ahogy mondták és megállapítottuk, hogy valszeg már megettük a rossz pirospaprikát... Engem igazán csak az dühít, hogy nem lengyelpiacon beszerzett "noném" paprikát, hanem bevásárlóközpontokban kapható eredeti szegedi pirospaprikát szoktunk venni. Előbbinél ha bejátszik a téglapor, meg a rákkeltő szinezőanyag az egy dolog, vállaltam a kockázatot, amikor nem bevizsgált terméket veszek, de kérdezem én, hogy hol van akkor itt Mo-n minőségellenőrzés, meg HACCP stb. Bár ha meggondolom, lehet, hogy az öreg parasztnéninél vásárolt paprika az tényleg paprikából van...

Sajna mostanában a gépsonka se az igazi, főleg, mikor mócsingot, meg csontot talál benne az ember, meg azért szerintem víz is van benne rendesen.
Amúgy nem értem az egészet, mert a hugi vett a Pick mintaboltjában párizsit és isteni finom volt, míg akárhol máshol vesszük nem az a minőség. Azt gondolom, hogy a tárolás is bejátszik erősen a felvágottaknál.
Meg érdekes módon, amikor Olaszországban vettünk olyan húsvéti sonkaféleséget, annak is finomabb íze volt, mint amit itthon kapunk, pedig ua. márka. Mondjuk az is igaz, hogy ott alapból levágták róla a zsírt és csak a színhús volt kimérve, nálunk meg... Szóval unió ide vagy oda Mo. még mindig balkán...

Manó:
Gratula Emmához!!! Jó lehet a szabadság... amúgy szerintem senki se vet meg... Biztos mindannyian vágyunk néha kis gyerekmentességre még akkor is, ha 2 perc múlva már hiányoznak is.

Krisztocs:
Nálatok már minden OK egészségileg?

Szirom:
Bocs, hogy nem reagáltam az invitálásra, valahogy kiugrott az agyamból... Most mi a helyzet, hogy Hanziéknál áll a bál betegségügyileg?

Amúgy nálunk se történt nagyobb esemény, ha csak az nem, hogy Vikó fején tegnap estig csak egy szarv volt, aztán úgy gondolta, hogy néz ki egy kék szarvacskával és tett a másik oldalra is egyet. Szóval szegény gyerek úgy néz ki, mint akit otthon állandóan gyapálnak. Na, meg a nyaka is kicsit csúnya, mert addig izget-mozgott, míg csak sikerült a cipzárral becsípni a bőrét.
Ja, meg tegnap volt egy aranyos jelenet. Hazajött Zoli és persze Vikó azonnal szalad eléje. Zoli bement a konyhába és Vikó utánna. Ott felkapott egy műanyag palackot és a kupakot azonnal a szájába vette és így ment Zoli után a bejárati ajtó felé. Zoli kiment, becsukta az ajtót, Vikó meg ugye úgy ment a palackkal a szájában, hogy szerintem semmit nem látott és persze lepattant az ajtóról. Popsira tottyant és kerek szemekkel nézett, hogy mi történt vele, aztán vagy 2 perc ámulat után görbülni kezdett a szája. Mondtam neki, ha eddig nem sírtál most már felesleges, erre felhagyott vele. Haláli, hogy mik tudnak megtörténni vele.

Szirom, akkor íme egy újabb hosszú levél... Na, most befejezem.
Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Hanzika, azóta már megbeszéltük telefonon a dolgokat, de annyit azért nem győzök ismételni, hogy jobbulást! A pasik majd még beszélnek egymással.

Marycus! Akkor most már én se tudom, hogy mi van, mert az ember elkezdte átszervezni egy kicsit a hétvégét, és fogalma sincs, hogy mit mikor csinálunk. Az már egyszer biztos, hogy nekem bejött egy lapzárta, de az nem lett volna baj, mert ugye hétfő is szabad. De hogy mikor megyünk temetőbe Tiszaszőlősre, meg hogy mikor megy horgászni, az nekem most tök talány. Szóval most akkor nem tok mit mondani.
Paprika: nekünk általában a szüleim vesznek igen szép paprikát Szekszárd környékén kistermelőtől. Talán bogyiszlói vagy sióagárdi nénitől, évekkel ezelőtt pedig a nagymamám is csinált. Szóval nálunk ritkán van bolti, de most volt egy kis csomag, mert éppen elfogyott a hazai. Elvileg jó volt a dátum, de sükösdi volt, így kivágtam inkább a kuksiba.
Parizer: én azt hiszem, abból is van jobb és rosszabb, mint a virsliből. A Pick azért gondolom valamennyire ad a minőségre, még a párizsinál is.

Manó! Teljesen megértelek. És használd is ki ezt a néhány napot! Nálunk felmerült a napokban a lehetőség, hogy én megyek vásárolni az Auchanba, de aztán mégse úgy jött ki, és kifejezetten elplattyantam tőle. Pedig én nem is vagyok egy depis típus, meg végülis itt a kocsim, oda mehetek a kissráccal, ahová akarok. De nem is nagyon vagyok oda a császkálásért. Vásárolni viszont szívesen megyek, meg szoktam is, de már régen voltam. Régebben egyedül mentem, mostanában viszont többször vásároltunk Miksával, de hát az nem pihenés. Viszont ruhát venni például nem tudnék Miksával kettesben. Pedig kellene, de már elképzeltem, hogy mit csinálok vele a próbafülkében, vagy hogy hogyan szaladok majd utána félig felöltözveKép

Húú, azt nem is írtam, hogy tök jó kenyereket sütök mostanábanKép Utánanéztem (itt a babaneten is), így most a kenyérsütő gépben csak dagasztom és egy darabig kelesztem, de aztán jénaiban sütöm a rendes sütőben. Finom illata van, és nagyon klassz íze és állaga. Egyedül a héja nem tetszik még, nem tudja valaki, hogy lehetne ropogóssá tenni? Mondjuk kell az egész művelethez kb. 4 óra, bár munka alig van vele.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Kissé kimerítő volt a mai nap, bár Marcus csak estefelé vált hiper-szuper nyűgössé.... nem is evett vacsira rendesen, bár azt hozzá kell tennem, hogy apukám vacsoráját előtte rendesen lemeózta és bulátát is evett. Tehát igazából nem aggódom, de lehet, hogy éjjel megint kelés lesz. Tegnap elaludt este 7-kor és kelt fél 10-kor, negyed 3 körül, fél 5-kor és háromnegyed hétkor. A fél 10-esnél alig tudtuk megvigasztalni, még a tea, tápi és a cumi sem kellett, csak sírt. Aztán végül megnyugodott, de már akkor szipogott rendesen.

Reggel 37,8-at mértem popsijában, de levittem sétálni, meg igényelte (nyügi volt itthon). Be is aludt és aludt kb 1 órát. Utána sem volt semmi hőemi sem, csak max 37,2. Délután levittem dokihoz, de kb. 14-en lettek volna előttünk, így holnapra kértem időpontot, fél 4-re megyünk.

Manó,
Tök jó, hogy így haladtok a bölcsivel Kép És igenis használj ki minden szabad percet, hisz az a tiéd és legalább feltölt energiával Kép
Szemészet: nekünk a gasztrós is ajánlotta a szemvizsgálatot, ő mondta alapból, hogy örökölhető. Főleg, hogy mi mindketten rövidlátók vagyunk. Hát majd kiderül.

Marycus,
Hát arra én is kíváncsi leszek, hogy ha gond van, hogyan lehet orvosolni. Mert az én fiamnál, ahogy mondtad, a szemüveg tényleg kész életveszély. Meg hogy nézne ki Kép Bár ki tudja?
Egyébként az én szemem is középiskolás koromban lett hirtelen rossz, bár nem vészes. -1-gyel kezdtem mindkét szemre, aztán lett a balban fél cilinder. Arra nagyon emlékszem, hogy már dolgoztam, mikor cilinderes lett a szemem, a közelben csináltattam meg a szemüveget és ebédszünetben mentem érte. Hát, mikor feltettem, úgy mentem, mint egy részeg! A barátnőm segített, még vissza is vittem a szemüveget este, hogy elszúrták. De nem, aztán hozzászokott a szemem. Viszont a dioptria meg csökkent mindkét szememben - vagyis számítógépes vizsgálat szerint sokkal kevesebb dioptria is elég. Azt hordom most, kb. 2 éve (és való igaz, pl. pénteken a másikat tettem fel, mert a jól lecsésből csak 1 szemügém van és a másikat az előadás alatt le kellett vennem, annyira fájt tőle a szemem).
Tök jó, hogy Vikó ilyen ügyes Kép És az nem baj, hogy kevesebb kiló, nekem is beletelt jó pár évbe, míg behoztam a különbséget (bár nekem a pajzsmirigy is bejátszott). És szerintem jobb egy vékonyka gyerkőc, mint egy kövérkés. Nálunk Sári a mérce, ő most lesz 11 hetes vasárnap és már 6 kg. Marcus kb. 5-6 hósan volt tán annyi Kép

Szirom,
Tök jó, hogy MIksa már jól van és sajnálom, hogy megint nem jött össze a tali Kép Pedig úúúúúúúgy vártam... remélem, hogy hamarosan pótolható!

Krisz,
Kösz a zacsikat még egyszer! Mátéhaver bealudt végül? Nálunk nem sikerült a sétáltatós hadművelet...

Szalámik: én Marcusnak adtam már tarját és vmi tarjaszerű szalámit. Imádja mindkettőt. Párizsit még nem próbáltam, mert van olyan, amiben van tejfehérje (hogy ne legyen annyira vacak íze tán). És a virslit sem próbáltuk még. Bár megjegyzem, hogy manapság már a márka sem jelent semmit. Anyósom Pick-et vesz, régebben jó volt, most meg az is megdagad ezerrel és törik, mikor kiszedném. Ráadásul nem is finom most Kép Húú és Marycus, ne is mondd a prosciutto-t Kép Imádtam kint!!!!! Állandóan azt ettem reggelire, vacsira 2 hétig a barátnőméknél, sőt még hazaútra is vettem 10 dekányit. Nagyon hiányzik ám, mert az itthoni tényleg nem olyan Kép Pedig van, amelyiket kintről hozzák... Ők csinálnak belőle ám rakott sonkát is, hideg ételként. Az valami isteni! Van rajta olivaolaj, citromlé meg vmi fűszer, arra már nem emlékszem Kép

Foltok nálunk is vannak ezerrel, már szerintem van, aki azt hiszi, hogy verem a gyerekem. A homlokára szerzi a legtöbbet. Először a kiságy élét fejelte le, aztán anyuéknál az éjjeliszekrényt, tegnap meg én tettem rá egy jó nagy csíkotKép Kint volt az erkélyen anyuéknál, behoztam, ajtótól nem messze letettem és azzal a lendülettel be is akartam csukni az ajtót. De ő gyorsabb volt és pont az arca, homloka jobb felét találtam el az ajtó élével Kép Volt nagy sírás.... nekem meg jó ki lelkiismeret-furdalás Kép

Kenyér: hajrá, Szirom! Majd jól leadom az igénylistát! Kép Egyébként más is panaszkodott már a kenyerére, hogy nem lesz olyan a héja, mint a boltinak.

Na, elég a szófosásból, megyek tanulni!

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Jó, nem olyan nagy gáz, ha nincs minitali. Amúgy sem szóltam Zolinak és ma reggel mondta, hogy a hétvégén vigyázna Vikóra ha gondolom és akkor pihizhetek, meg amit akarok. Tök jó, de akármikor Zoli ajánlkozik, azért a vége mindig az lesz, hogy együtt vagyunk hárman, vagy itthon játszunk vagy kirándulunk. De ez így nekem is jó, azért így nem kell Vikóra annyira figyelnem. Zolira semmi panaszom nem lehet, mert amint teheti máris minden percét Vikóval tölti. Szóval nekem alapvetően jó dolgom van, bár mostanában állandóan vidéken van, így korán megy és csak fürdire ér haza.

Kenyér: Hát nekem egy mákszem türelmem sem lenne itthon sütni. Itt Újpesten van egy jó pék, ott mindig finom a kenyér mindig ott vesszük. Még éjjel is lehet frisset kapni.

Hanzika:
Nekem is mindig lelkiismeretfurdim van, mikor elkövetek valamit, pedig egyáltalán nem szándékos, de néha annyira kiszámíthatatlanok, hogy lehetetlenség megőrizni őket.

Vikó egyébként még semmilyen szalámit nem evett, igazából nem is tudom miért. Mondjuk mostanában nem is igen van itthon, mert mi sem esszük.

Súly:
Nem kimondottan bánkódom azon, hogy nem kell tizen kilókat emelgetnem, azt gondolhatod. Most egy hónap alatt a védőnő mérése szerint nem hízott, de ezt sem bánom, mert szerintem és a védőnő szerint is jól néz ki. Ha hízott volna kifejezetten kövérkés lenne, így meg olyan kis formás, se túl sovány, se túl kövér, pont jó. Csak olyan kis nevetséges (vagy inkább a mosolyognivaló a jó szó) volt, ahogy ilyen picin ott közlekedett.

Evés: Vikó szerintem kifejezetten sokat eszik. Tegnapi adagja 630 g tápi, két szelet kalács, egy élő ananász fél csirkemellel és egy nagy banán. Szerintem nem rossz, és majd mindennap ilyen adagokat eszik, de szerintem ezt mind le is dolgozza, hisz egész nap tesz-vesz, megy mindenhová.

Na, most már a labdát is dobja, pontosabban pattintja. Olyan aranyos, mondjuk neki, hogy dobd és úgy dobja, hogy direkt pattanjon. Aztán megy érte és hozza vissza és mikor közelebb ér, akkor megint pattintja. Jókat nevet közben. Meg állandóan hozza a mesekönyveket és folyamatosan mutogat és dumál. Szóval elmeséli, mit lát, csak én még nem értem... Meg bújócskázik ezerrel. Kimegy a konyhába, kicsit vár, aztán kikukucskál, aztán kacagás. Szóval egyre jobban lehet vele játszani.

Na befejezem...
Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Marycus! Nem mondtam én le a minitalit, csak össze volt kutyulva minden. De mostanra kibogozódott, és a végeredmény az, hogy mi holnap délelőtt például kifejezetten ráérünk Miksával. Az ember elpályázik másmerre. Szóval ha van kedvetek, szívesen látunk benneteket! Gyönyörű idő volt ma is és állítólag holnap is az lesz!

Kaja: szerintem Miksa sem eszik keveset. Ébredéskor (majdnem pontosan fél 9 mostanában)szopi van, 10 körül vagy gyümi, vagy vajaskenyér simán, vagy felvágottal, újabban egy kis sajttal, kefírrel, de ma példéul tejpépet kapott, mer az ember vette és megkóstoltuk. Ebédre általában egy nagy üveg húsos bébikajcsi csúszik le, utána lefekvés előtt még szopi. Délután nagyjából olyasmi uzsonna, mint a tízórai, este pedig még akkor is megeszi a gyümölccsel kevert Sinlacját, ha előtte a miénkből is vacsizott. 8-kor vacsizik, 9-kor fürdik, majd szopi és alvás.
Kenyér: én imádok babrálni ilyenekkel, nekem ez akkor nagyon hiányzott, amikor melóztam. Amikor itthon voltam pocakkal, akkor kísérleteztem ki a jó kelt kalácsos sütiket, mint például a kapros-túrós vagy a szilvás lepényKép csak hát én ilyeneket nemnagyon ehetek, mert azonnal meglátszik. Tegnap mondjuk diós-mézes török rétest sütöttem még utoljára, mert holnaptól diétás koszt lesz újra. Még olyan 7-8 kiló visszavan.

Hanzika! Én is nagyon sajnálom, mert én is nagyon vártam! És persze, hogy pótolható!
Foltok: Miksa is tele van, valamelyik nap a követ fejelte le a konyhában, előtte pedig vendégségben egy hintalovat. Mondjuk sajnos nem láttam, hogy a kanapé mögött ott van az a vacak hintaló, a kissrác pedig elvágódott a fényesre vikszelt parkettán. No, az kb. 2 hétig látszott az arcán, még a doki is megjegyezteKép

Lányok, olyan fantasztikus idő van, egészen a sarokig elsétáltunk MiksávalKép Jó, tudom, hogy az olyan 100 méter csak, de hát 4-et lépünk előre, 3-at hátra, megállunk minden fűszálnál, toboznál, kavicsnál, szomszéd kutyánálKép Az utca végén térdig gázolt a sárga avarban, szikrázott a nap, ő meg vigyorgott, hogy csörög, én meg nem paráztam, hogy megüti magát, ha elhasalKép Kár, hogy nem fotóztam. Ezt a 100 métert nagyjából egy óra alatt tettük meg oda-vissza, remélem jól elfáradt, mert beájult ebéd után.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Szirom:
Hát most már bizti elmaradt a szombat délelőtti tali. Én az előző leveledből azt vettem ki, hogy teljesen ugrott, így aztán nem törtem magam, hogy este még ránézzek a netre. Ha tudom, akkor jöttem volna. Na, majd legközelebb. Bocs. Azért remélem jól telt a délelőtt. Tanulság... a telefon azért gyorsabb...

Mi most értünk haza a temetőből. Jó kis séta volt oda meg vissza.

Gratula a 100 m-hez. Vikóval mostmár egyáltalán nem lehet sétálni. Alig lép ki az ajtón máris valami megfogja, úgyhogy se előre se hátra. Egyszerűen minden érdekli. A baj nem is ez, hanem, most rákapott arra, hogy azonnal leül és enni kezdi, amit szerzett. Azért ehhez már szerintem hideg van még akkor is ha pelus van rajta. A múltkor a játszóteret is végigkúszta nekem. Itthon egész nap nem mászik annyit, mint a játszótéren az alatt a fél óra alatt, amíg ott voltunk. Persze egy merő homok lett, ami még nem lett volna baj, de a homokozóból is kimászott és ott meg ez a "rozsdás" kavics volt leszórva, ami jól megfogta a kezét, meg persze a ruháját is. Ezt még tűrtem, de amikor a szájában landolt az egész szerzemény kavicsostúl homokostúl akkor berágtam és visszaraktam a babakocsiba, aztán mentünk haza.

Vikó szarvát is megjegyezte a védőnő és a dokinéni is, márcsak azért is feltűnt nekik, mert egymás mellett volt egy láthatóan régebbi és egy újabb folt. De mit csináljak, ha sikerült ugyanott beütnie. Most meg már van a másik oldalon is. Hát ez van...

Tegnap délután Vikó megdöntötte az evési rekordját. Bevágott egy almát, egy körtét 3 babapiskótával egyszerre...

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Marycus! Igazából azért nem hívtalak, mert végülis én meg úgy vettem le az írásodból, hogy nincs ellenedre a családi hétvége, amit említettél. Legközelebb jobban megdumcsizzuk, de tulképp bármikor jöhettek, hétköznap is! Már ha túl leszek ezen a lapzártán...( Holnapra az ember bevállalta Miksát, így csak a szopi, szóval az altatás meg néha az etetés (Miksabuckó sokkal könnyebben cselezi ki az ütéseivel a gyakorlatlanabb papát) marad rám, illetve az "ezt nézd mama", "most figyelj, mit csinál" és a hozzá hasonlók zavarhatják meg a munkátKép

Kavics: tegnap én is kiszedtem egyet Miksa szájából, pedig irtóra figyelem, és mégse láttam, hogy bevette. Már egy üzletben voltunk, amikor észrevettem, hogy szopogat valamit. Teljesen tisztára nyalogatta a fehér kavicsotKép Zúzott kővel van leszórva egy tér Dunakeszin, ott szedhette össze.

Hát most ennyi, én is beájulok, jóccakát mindenkinek!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Jelentem, jobban vagyunk, de még mindig nem az igazi. Én még állom a sarat, bár ma éjjel már elszopogattam egy Mebucaine-t. De reggelre mindig elmúlik. Marcusnak egyébként szintén mandulagyulladása van. Folyik az orra ezerrel, üvölt az orrszívásnál (Marycus!), így én, aki orvosi tanácsra ellenezte az elektromos orrszívót, hajlok rá. Amit Kriszti kérdezett, a Living Lab típus, tök új. Mindenhol 10e Ft körül mozog, de, állítólag még álmukban is ki lehetne szívni az orrát. Csak ha mégsem olyan jó, akkor azért sok az ára. De annyi előnye már most van, hogy éjjel nem kell olyan nagy zajt csinálni, mint a porszívóval. Hát még vacilálok (lehet, hogy addigra Marcus is meggyógyul Kép).

Ma jönnek anyósomék köszöneti. Úgy volt, hogy náluk lesz a buli, de inkább ők jönnek, mert ha átmegyünk, esetleg megfertőzhetjük a sógornőméket, Sárit is.

Akartam csinálni Marcusnak rizstejből és vanilia-grízpudingból tortát, tegnap este megcsináltam, de nem dermedt meg Kép

Így most az almás tortát csinálom. Szirom, te melyiket sütötted végül?

Most megyek, mert Marcus itt lóg rajtam, nem hagy írni.

H.

Kép
hanzika

Hanzika!

Én a második recepted tésztáját csináltam, és az elsőben leírt almaszeletekkel raktam meg (cukorral megszórva a tetejét). Nagyon finom könnyű édesség lett, jó gyorsan elfogyottKép Csak hát Miksát nem érdekelte, de végülis ez nem baj. November 3, ugye?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Hanzika:
Ha az üvöltés miatt szeretnéd inkább az elektromos szipókát, akkor szerintem nem éri meg kiadni ennyi pénzt, mert sajna pl.: Vikó az elektromosnál is üvöltött, főleg ahogy időben halatunk előre és már előre tudta mi lesz.

Jobbulást Marcusnak!

Mi úgy döntöttünk, hogy mivel Vikó imádja az ananászt így a kedvenc cukrászdánkba elmegyünk és megkérdezzük csinálnának-e ananásztortát élő ananászból csoki bevonattal. Remélem vállalják.

Szirom:
Akkor jó munkát!

Szerintem Vikót fogja érdekelni a torta. Akármit eszünk már benne is a mancsa, úgy kell messzire eltenni a tányért és távevészetet rendezni. Szóval szerintem a torta is mancsija áldozata lesz. Meg mindent meg is kóstol. És ha mi eszünk akkor mindig ott ugrál és lejmol, úgyhogy nálunk bizti menni fog a torta is. Tegnap is fagyizott őkelme.

Én sütni bizti nem fogok nekiállni. Egy tortát is elég lesz megenni. Meg nálunk nem nagyon fogy a házi, mert mindenki mást szeret és sokat egyféléből nem eszünk szivesen, egy tepsinyi meg azért sok.
Régebben a nagyi sütött ünnepekkor, aztán mindig megszáradt és mondta is hogy többet nem süt, aztán mindig sütött...

Többiek merre vagytok? Nildi, Krisztocs, Manó mi van veletek?

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Én is megsütöttem a tortát, az első tésztáját és a második töltelékét... hát, nem tudom. Még nem kóstoltuk, de nekem hiányérzetem van. Biztos, hogy a következőt másképp csinálom, vszleg úgy, mint Szirom.

Ja, igen, a "nagy" nap november 3 Kép Pont akkor akartam levinni 1 éves kontrollra, buli lett volna, de nem jön össze. Azt mondta a doki néni, hogy inkább majd rá egy hétre vigyem, amikor teljesen meggyógyul. Ádám végül úgy döntött, hogy elmegy orrszívóért, kikérdezi a Brendonosokat. Kíváncsi leszek, mivel tér vissza. Azért is hezitáltam, amit Marycus te írtál. De már ha halkabb, mint a porszívó és éjjel tényleg tudom álmában használni valahogy, akkor már megéri. Mert az éjszakák szörnyűek. Alig kap levegőt, állandóan felsír, ma éjjel is már érdekes színű volt a váladék. Érdekes viszont, hogy reggel már kelés után leszívjuk (ma pl. fél 6-kor, mert fiatalúr már 3/4 5-kor fent volt az óraátállítás miatt) és utána nincs nagyobb gond, csak éjjel.

Marycus,
Melyik a kedvenc cuki, ha megkérdezhetem? Szerintem a "nevesebb" cukik (pl. Horváth meg a Daubner) biztos, hogy vállalják. Nálunk sem lesz érdektelen a torta, mert Marcus mindent enni akar, amit mi. És ugyanúgy, mint Viki, belemászik Kép Kíváncsi leszek, hogy az almáshoz mit szól.

Én szeretek sütni, ha van hozzá kedvem. Pl. mostanában azt szoktam, amit a bulitokra is vittem. A sógornőmtől loptam a receptet - 1 óra alatt kész és állati fincsi, szerintem Kép Az egyszerű dolgok (pl. meggyes piskóta, ez a süti, tarka-barka) nagyon hamar elfogynak nálunk, viszont a torták (kivétel a csoki és Sacher, Ádám imádja az ilyeneket) nem igazán.

Gratula a labdás ügyeskedésekhez! Kép

Ja és még valami: mikor írtad, hogy Vikóval voltatok kontrollon, meg kis súlyú volt a többi babához képest. Eszembe jutott, hogy én milyen kicsi voltam, most meg nagy ló vagyok Kép

Szirom,
Nektek is gratula a sétához egyedül Kép Én is kivinném Marcust a kertbe, nagyon tetszik, hogy tele van színes levelekkel, de tudom, hogy ő még mindig négykézláb ereszkedne és mászna rögtön Kép Ma is az tette volna a folyosón, ha nem fogtam volna erősen a kezét. Szeret sétálni, itthon most már 80%-ban úgy közlekedik, de ha gyorsaság kell, akkor négykézláb megy.

Ildiék vidéken vannak, tudtommal. De a többiek tényleg hiányoznak!

Pusz

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Köszi a hiányolást, jól esik Kép Igazából azért nem jöttem, mert nekiestem a kérónak, és szép fokozatosan, ahogy a kölkök engedik, selejtezek, rámolok (ez a hobbim Kép ) Most meg jobban haladok a 3 napban, hogy apa is itthon van. Bár szombaton rohangálós, vásárlós nap volt.

Igazából velünk sok minden nem történt, szerencsére mindenki jól van. De lehetett volna rosszabb is...ugyanis pénteken az oviban azzal fogadtak az óvónők, hogy haza kell vinnie mindenkinek minden ruháját, ki kell fertőtleníteni, mert volt egy rühes a csoportban előző héten Kép Kint volt az orvos az oviban, és azt mondta, hogy valszeg már senki nem fogja elkapni, ha eddig sem, de biztos, ami tuti...és az egy hét őszi szünet alatt az ovi is fertőtlenítve lesz.

Szóval jövő héten őszi szünet, ismét két gyerekkel gyűröm majd...ami egyre nehezebb, mivel Máté most már 5 percet is alig van el a járókában Kép Bár az is tény, hogy Regi nagyon sokat tud segíteni, és vigyáz rá ügyesen. Kép
Persze már most azt hallgatom, hogy hiányzik neki az ovi, mintha olyan szörnyű lenne itthon Kép

Játszóházas lányok! Kép Apa elvitte Regit egy ismerőssel meg a lányával az újpesti Kölyök Parkba, állítólag nagyon hiper-szuper! Csak azt mondja, hogy a felnőttek az előtérig mehetnek, és főleg Regiékkel egy korúak voltak. Na és az ára is húzós, fél óra 500 ft. Ezt csak azért írom, mert asszem akartatok oda is menni, nem?

Manó,
Abszolút érthető, hogy örülsz az egyedüllétnek! Én ma voltam hugimmal csavarogni, alig akartam hazajönni Kép De ettől még ugyanúgy imádja a kölkeit az ember Kép

Marycus,
Döbbenet, hogy milyen ügyes dolgokat művel Vikó! Kép

Hanzi,
És mit fog kapni Marcus?
Hogy sikerült a mai buli? Kép

Tortát én se fogok sütni, nem vagyok egy nagy "sütő" Kép Néha rámjön, de akkor is max piskótatésztát csinálok, rá puding és hasonló tök egyszerű dolgok Kép Még karira a mézeskalácsot is Ikeás alaptésztából csinálom Kép Viszont nem lehet elrontani Kép

Kariról jut eszembe, ma megvettem az összes csokit mindenkinek mikire, úgy örülök, és már karira vettem a kölköknek pár ajit is. Ügyi vagyok? Kép

Szirom,
Tényleg nem lehet eléggé figyelni rájuk, én is már vagy kétszer szedtem ki zsírkréta és egyéb darabokat Máté szájából Kép
De legalább szép tiszta kavicsot gyárt Miksa Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Először is nagyon boldog Mariann-napot kívánunk! Mit kaptál?Kép

Kriszta! Na végre! Ügyi vagy a karácsonnyal! Nekem is eszembe jutott már, hogy el kellene kezdeni, mert mi olyan utolsó pillanatosak vagyunk mindenben, csak hát gyerek mellett ez nem annyira jó, nem mindig kivitelezhető. A tesóm kislányának már ki is néztem öltöztethető fa mackókat huszonvalahányféle ruhácskával, fadobozban, ami különben már nem emlékszem hogy a gardróbjuk vagy az ágyacskájuk. A múltkor nem volt a Fair Playban, de ha arra járok megveszem. ElőreKép
Meg éppen most mondtam az embernek, hogy kéne gyártani a nagyszülőknek unokás naptárt. Én egyszer annak idején hajdanán még az első évben csináltattam magunkról az embernek, és nagyon nagy sikere volt. Akkor ez a cég csinálta: www.webalbum.hu. Mondjuk ez az ember profiljába is belefér, úgyhogy valahogy majd legyártatom veleKép
Játszóházinfót köszi! Az Auchan sem olcsóbb, most hogy Miksa elmúlt 1 éves, óránként 1200 froncsi.

Hanzika! Próbáltad a meggyes piskótát durvára vágott dióval megszórni sütés előtt? Nyamm, nagyon finom!Kép Szerencsére elkezdtem megint a kúrát, és szerencsére szénhidrátnapom vanKép

Képzeljétek, tegnap Miksa baromira beebédelt, és az elalvás előtti szopit kb. 1 perc után befejezte, és mászott le az ölemből. Visszavettem, de nem akarta. Egészen megbillentem tőle. Elkezdi a leszokást? Délután úgy kellett a melléfekvős módszerel elaltani. Este mondjuk simán szopizott és bele is aludt.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Szirom,
Jaj, de jó, hogy említetted a Fair Playt! Kinéztem még a börzén egy-két dolgot, nagyon tetszenek, az egyik, amit Ti is vettetek Miksának a szülijére, az a bugócsiga féle cucc, a másik Reginek babaház. Utóbbit szórólapon láttam csak, így nem tudom mennyibe kerül, és tök elfelejtettem megkérdezni kint Kép Nem emléxel véletlenül, hogy milyen árban lehet? Mert potyára nem igazán mennék el...bár saccom az van...Kép
A xmas vásárlás nálunk is azóta megy elöre (megint nincs hosszú ékezetes cucc Kép ), amióta Regi megszületett, azelött mi is rohangáltunk mindenfelé még az utsó pillanatban, így meg olyan nyugis Kép
Ilyen fényképes naptárt mi is nagyon sokszor csináltattunk, akkor még hugim barátjának az anyukája, aki fotós, gyártotta. De sajnos nincs már meg a hapsi Kép
Szopi miatt sztem ne aggódj, ha még este is simán elvolt vele...legalábbis Máténál meg Reginél úgy volt, hogy akkor minden szopinál ezt csinálta, amit írsz Kép

Csak sejtem, hogy Marycus lehet Mariann Kép Úgyhogy sok boldog névnapot kívánunk mi is! Kép

Jaj, még egy, ti mit vesztek mikire a kicsiknek? Tisztára nem emlékszem, hogy Regi kapott-e ilyenkor már csokit...

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Akkor mi is csatlakozunk a Mariann naposok népes táborához... boldog névnapot! Kép

Kép
hanzika

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Köszönöm a jókívánságokat!

Hanzika:
Kedvenc cukrászda: régen Kornidesznek hívták, most azt hiszem Orosz, de mi még mindig így hívjuk. A Templom utcában van. A másik a Harangvirág, de ez csak akkor ha a másiknál nem vállalják.

Végülis vettetek elektromos szipókát?
Amúgy nálunk éjjel semmi gond nem volt amíg náthás volt, de végig eukaliptusz olajoztunk. Az esti fürcsi vízbe tettünk, aztán a mellkasára is tettünk egy cseppet fürdi után, meg a szobájában párologtattunk is. No és az orrcsepp, amit a dokinéni írt. Hogy melyik miatt volt okés az éjszaka azt nem tudom.

Amit a bulira hoztatok sütit az tényleg nagyon finom volt.

Jobbulást Marcusnak!

Krisztocs:
Nem semmi ez a rühösség dolog. Nem kaptál frászt azonnal? Én teljesen kiakadtam volna.

Őszi szünet? Máris? Nem rég kezdtétek az ovit...

A karácsony nálunk is mindig rohanás. Eddig legalább utánna tudtunk pihizni, de azt hiszem idén már nem így lesz, vinni kell majd Vikót mindenfelé karácsonyozni.

Nálunk a november és a december nagyon húzós hónap, az egész családnak erre a két hónapra esik a névnapja, plussz Vikó most beugrott névnappal és szülinappal is. Szóval lesz ünneplés...

Idén nekünk is már korábban kell elkezdeni a készülődést. Meg nálunk kisebb népvándorlás szokott lenni Szent estén, és későn van a halvacsi is. Idén azt hiszem kicsit össze kell kapni magunkat, hogy ha lehet fürdiidőre végezzünk, mert Vikó nagyon nyügi, ha a fürdi idejét nem tartjuk tiszteletben, bár az is igaz, hogy eddig ha érdekesség volt akkor azért lehetett húzni az időt. De azt hiszem megint a jóöreg cselhez kell folyamodni és előre meg kell fürdetni.

Szirom:
Hogy mit kaptam? Sok-sok mindent, pedig nem is szülinap volt. Természetesen az elmaradhatatlan virágok, és több tonna Bonbonetti meg Raffaello. Lehet hízni... Zolitól megkaptam a Magyar vándort DVD-n, amit szerettem volna megnézni moziban, de Vikó miatt végülis nem mentünk. Azt hiszem este meg is nézzük. Kaptam egy polár béléses dzsekit, amire már évek óta vadászok, mert tönkrement a másik és egyszerűen nem kaptunk rám valót, meg ami tetszett volna. És Miskolcon talált rá... Meg még egy csomó apróságot kaptam.

Engem két éve Zoli meglepett egy saját készítésű naptárral. Azt hiszem az örökre szóló darab...

Télapó:
Mi még egyenlőre ezen nem gondolkozunk. Előbb legyünk túl a névnapokon, meg Vikó szülinapján, aztán lépünk eggyel tovább...

Végül erdei képek Vikóról:

Kép

Kép

Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Képzeljétek, délelőtti alvás van! Miksabuckó ma már 3/4 7-kor kukorékolt, és már fél 10-kor olyan nyűgös volt, mint este szokott lenni. Úgyhogy szopi, beájulás pár perc alatt, és most húzza a lóbőrt. Pedig ilyenkor szoktunk mostanában levegőzni, sétálgatni ilyen avarrengetegben, mint Vikóca a képekenKép Mondjuk tegnap is beájult ebéd előtt a székében, tegnap olyan fél 8-kor kelt. Hülye óraállítás...

Marycus! Aranyos erdei manócska Vikó a képeken!Kép Hol készültek?

Kriszta! Mikulásra a mi családunkban nincs nagy ajándék sose, csak piros csomag, meg ugye Mikulás-látogatásKép Miksa egyszer nyalt meg csokit, de nem vonzotta, és én sem erőltettem, mert igazából örültem neki.
Játék: ugye milyen zseniális hangja van a kisvonatnak a búgócsigában?Kép A babaházakat bevallom nem néztem, de az építőjátékokat kérdeztem a jövőre nézve, és azokból is ugye házak voltak összerakva, és tizenezernél kezdődnek, ha jól emlékszem.

Hanzika! Hogy sikerült a hétvége? Torta? Képzeld, Miksa meg sem kóstolta a tortáit, de ma reggelire a kezébe adtam egy almás-túrós muffint, és megette. Igaz, hogy a számítógép előtt, és közben bámulta a Kárókatonát meg az Iciripicirit, de elcsipegette. Kéred a receptet, ez is egyszerű és nagyon fincsi szerintem.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Mostanában ritkábban jövök írni, a szabadidőm többségét tanulással töltöm... próbálom a szita agyamat rábírni,hogy valami maradjon is benne Kép

Szirom,
A süti egy szóval "szar" lett, a sütőmnek köszönhetően Kép A tésztáját hiába sütöttem elő, nyers maradt Kép Így az almát leettem róla, a többi ment a kukába... de azért készült kép róla, mert vasárnap ugyebár az volt a szülinapi torta Kép Már legalább egy éve le szeretném cserélni a sütőt, mert egy vacak, de soha nem úgy jön ki a lépés, sajnos...
Viszont Marcus rögtön a gyertyafújás után nekiesett és egy jó pár almát ki is csent belőle és jóízűen elnyammogta Kép

Krisz,
A "buli" jól sikerült, bár inkább csak a szokásos nagyszülős látogatássá fajult Kép De Marcus nagy élvezettel keresgélte az ajándékokat a zacsiban. Viszont ami nagy sikert aratott a hétvégén, az az új járgánya KépKépKép Állandóan belemászott és ki-kikukucskált belőle, a kerekeit vizsgálta stb. Nagyon tetszik neki ám! És nekünk is - ég és föld még a Cam-hoz képest is!

Mikiajándék: én inkább a Mikizsákba gyümölcsöket fogok rakni és szeretném ezt egy jó pár évig így is tartani - nálunk egyébként sem fogy a csoki nagyon.... azaz, ha Ádám rájár, akkor nagyon! Kép

Marycus,
Naaaaaaaaagyyyyyyyyyyyyon jók a képek!!!!! Eszméletlenül jók!
A cukrászdákat ismerem, nem rosszak, bár nekünk a Horváth közelebb van, ugyebár. Meg a Vécsey is, az sem rossz.
Egyébként, nem lehet, hogy ma olyan 5 körül titeket láttunk a Kertvárosban (nem tudom, hogy melyik utca sarkán, valahol a Fóti út-Görgey út között)? Vikó volt a kezedben, mintha a Suzuki mellett álltatok volna együtt...

Ja és vett Ádám végül elektromos szipókát, de pár napos használat után jelzem, hogy a porszívósra esküszöm. Annál jobb nincs. Ez jó lesz, ha valahová menni kell, vagy gyorsan előkapni, meg ha nagyobb lesz tán. De azért most is használjuk és most már mindkettőnél üvöltés van Kép Orrcseppnél dettó Kép

Szirom,
Ide azt a receptet Kép
Ja és ahogy Mátrix gurunk mondaná: "Welcome to the real world" KépKépKép Nálunk most a kelés volt, hogy 5-kor volt és persze ő is beájult fél 9-kor.

Jó éjt!

H.

Kép
hanzika

Csak egy gyors, de fontos:

NAGYON SOK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT KÍVÁNUNK MARCUSNAK!!!! Kép

Kép

(Miksának is akartam tortát "anno", de nem találtam a gifes könyvtáramat Kép )

Kriszta
krisztocs

Jó reggelt!

Nagyon boldog első szülinapot Marcusnak!

Kép

(Hasonló helyzetben voltam, mint Kriszta, de úgy voltam vele: egy életem, egy halálom, felkutatok valahol egy gifetKép)

Kriszta!

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Boldog születésnapot Marcusnak!

Kép

Hanzika:
Azt hiszem nem minket láttál tegnap délután.

Na, ezek szerint megérkezett az új babakocsi. Nagyon jó. És az a legjobb, hogy Marcusnak is tetszik.

Mikulás:
Hogy mi lesz Vikó Miki csomagjában fogalmam sincs még. Egy biztos, mogyoró, dió az nem lesz... A gyümölcs az én agyamban nem ajándék, hanem kajcsi, úgyhogy az is kilőve. Majd kap virgácsot... Előre borítékolom, hogy a zörgős zacsi, meg a virgács lesz a favorit. Most még...

Szirom:
A képek Káposztáson készültek a Farkas erdőben.
Gondolkodtunk rajta, hogy elmegyünk Mátrafüredre, de mégis maradtunk. Ott hidegebb lett volna, viszont így meg félórát slagoztuk a babakocsit kutyapiszok miatt. Az avarban ugye nehéz észrevenni... Kicsit paráztunk is, mikor Vikónak megengedtük, hogy falevelezzen, de mielőtt letettük erősen megnéztük, hová tesszük játszani. Sajna ez van itt errefelé...

Most, hogy Miksa már 1 éves stornó a játszóházasdi?

Vikó hajszál pontosan úgy viselkedik, mint Miksa alvásilag. Nálunk is a 3/4 7-es kelés volt, aztán 1/2 10-kor alvás, pedig Vikó délelőtt nemigen szokott aludni. És délután is szunyált egyet. Ma megint ezt játszuk. Pedig vasárnap tök jól jött ki, mert Vikó, mintha tudta volna, hogy óraállítás volt 1 órával tovább aludt. Aztán másnapra meg ez lett és most tartjuk immáron 2. napja...

Krisztocs:
A kölyök parkot a Fóti úton, mi is megnéztük már, és nagyon jónak találtam, csak inkább már Regi korú gyerkőcöknek élvezetes. A kicsiknek még nem az igazi. Az Auchan-os jobb, mert ott vannak a kicsiknek is használható játékok. Árban meg közel azonos a kettő.

Képzeljétek tegnap voltunk vásárolni és Vikó egyszercsak elkezdte a pénztárnál Zolinak kiadogatni a kosárban lévő dolgokat. Mindent kiadogatott neki. Annyira aranyos volt. Jól megdolgoztattuk őkelmét...
A másik, hogy mostanában a játéktelefont megcsörgeti, aztán felveszi a kagylót, a füléhez emeli és mond valami olyat, hogy "heo". Annyira jól csinálja. És minden telefont, a mobilját, a játékokról leszedett kagylókat is mind a füléhez emeli és mondja a "heo"-t. Más játékkal nem csinál ilyeneket. Szerintetek ez tudatos?

Na, mára befejezem.
Mindenkinek jó babázást!
Marycus
marycus

Sziasztok!

Azért ma már jobban megy nekünk az alvás ámKép Ma már negyed 9-ig aludt Miksa, és bár kicsit nyüszi volt, kihúztuk ebédig, úgyhogy most szunyál.

Nekem viszont baromira rossz éjszakám volt. Képzeljétek, éjszaka valamikor kimentem, ilyenkor persze mindig megnézem Miksát is, betakargatom, meg hallgatom a szuszogásátKép Naszóval most viszont szétesett a szemüvegem, kipottyant az üvege, és az a csoda, hogy megtaláltam a sötétben, sőt még a csavart is megtaláltam a lepedőn. Csakhát innentől fogva rémálmaim voltak, hogy ha felébredne Miksa, nem tudok neki rendesen segíteni, nem találom meg az ágyban, nem tudom tisztába tenni. Pedig nem is szoktam éjjel, namindegy. Aztán valamiért azt gondoltam, hogy a mi ágyunkban van (ez elég sokszor előfordul velem félálomban, és olyankor keresni is szoktam), de most az emberre van bízva, nem rám, mert rám nem lehet bízni. Hát borzasztó volt. Pedig az ember felébredt a nyűgömre, és megígérte, hogy reggel első dolga lesz megcsinálni a szemcsimet, és mire Miksa ébred, rég készen lesz (hajnalban ment ma). És így is volt, de valamiért nem nyugodtam meg éjjel.

Hanzika! Hát sajnálom, pedig te voltál a gondosabb, neked voltak meg a receptek. És én elő sem sütöttem a tésztát, mégis jó lett. Mondjuk a sütőnkre nem panaszkodhatom. Cserébe:

Almás-túrós muffin
Hozzávalók:
2 alma
38 dkg liszt
3 teáskanál sütőpor
fél teáskanál szódabikarbóna
18 dkg vaj
18 dkg cukor
3 tojás
1 csipet só
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg túró
10 dkg vaníliás joghurt (vagy natúr joghurt + 1 teáskanál vanília aroma, de én tejföllel csináltam, mert az volt itthon)
0,5 dl almapálinka

Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kiolajozzuk. Az almákat megmossuk, meghámozzuk, és apró darabokra vágjuk. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a szódabikarbónával. A vajat habosra keverjük a cukorral, a tojásokkal, a sóval, a vaníliás cukorral, a túróval, a joghurttal és a pálinkával. Hozzáadjuk kis adagokban a lisztes keveréket, majd az almadarabokat is. A tésztát a formákba töltjük, 20-25 percig sütjük. Elég nagy adag, nekem asszem 20 lett belőle.

Marycus! Szerintem simán tudatos a telefon. Miksa nem a saját füléhez rakja, hanem a miénkhez, mert fel szoktam őt hívni, belebeszélek a kagylóba és őt keresem, és azt szeretiKép
Játszóház: dehogy sztornó, csak most volt beteg, és nem akartam nagyobb közösségbe vinni. Még szedi az antibigyót pár napig, de most már azért jól van. Lassan mehetünk.
Mátrafüred nekem is tetszene, én is gondolkodtam rajta, de az ember mostanában annyit dolgozik, hogy örül, ha itthon lehet. Rám viszont rámférne a levegőváltozás. Mondjuk most ha minden igaz leugrunk Szekszárdra.

Így szeret kint lenni:

Kép

Kis ember a nagy avarban:

Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziaztok!

csak gyors bejelentkezés, a héten abszolút el vagyok havazva, tegnap 1/2 6-ra értem haza, ma 1/2 7-re, ma 3 órát láttam össz vissz Emmát. ma már ő is eléggé hiányolt, emlegetett sűrűn anyukámnak délután. A bölcsi jól megy neki, reggel a férjem viszi, nem srí bemegy szépen. Eddig anyukám hozta haza 1/4 4-kor, holnap a férjem megy érte, pénteken már én. lassan csak belerázódunk az új helyzetbe.

Marcusnak én is boldog szülinapot kívánokKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Hát az én kisfiam is egy éves lett Kép Mégsem nőtt ki a bajsza vagy ilyesmi Kép Kicsit nyügi volt már a végére tegnap, mert délután sikerült neki egy órát aludnia csak - fél 2 - fél 3 között. Már hatkor nyüszizett, de húztuk vele 7-ig, akkor született ugyebár Kép

Anyuék is átjöttek, tőlük egy telefont kapott (tárcsás jellegűt), meg egy alvósmackót. Babát akartam, mert szerintem egyáltalán nem ciki, ha egy kisfiúnak babája is van (több anyukától hallom ugyanezt), de maci lett a vége Kép Tőlünk meg egy nyávogós könyvet, meg meleg rujjját Kép

Torta helyett süti volt, de abba nem tettem gyertyát. Az igazai majd vasárnap érkezik, akkor jönnek a bátyámék is köszönteni.

Ma meg temetőben voltunk, a dédiszülőkhöz. Jól viselte Marcus, a kocsiban 2 órát aludt, mert addig tartott az út tőlünk Rákoskeresztúrig! Jó, mi? Ha minden okés, max 30 perc alatt el lehet jutni.... Ennek köszönhetően délután nem aludt a cseppem, így 7-kor már be is ájult az ágyba. Még simizni sem kellett. A temetőben nem volt gond, bár őt igazából a repcsik érdekelték, mert ott már igencsak alacsonyan szállnak.

Szóval, köszi még egyszer, képek a hétvégén készülnek igazán Kép

Most megyek, tanulni.

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!
Múlt pénteken vidékre mentünk, s csak kedd este jöttünk haza.
Estéink a szokásosan telnek. Csodálkozom, hogy ma nem aludtam be! Tomi mintha kiszívná így esténként a maradék erőmet. Ugyanis nem egyszer vele együtt bealszom.

A Dévény terápiáról:
Hetente egyszer járunk kezelésre. Csak ott masszírozzák, itthon nem kell. Én ennek spec. örülök, mert nem biztos, hogy én is ott csinálnám, ahol ténylegesen kell.
Állva úgy masszírozta első alkalommal, hogy nekem kellett tartanom Tomit.Nem tdom hogy ennek köszönhető-e, de pár nap elteltével, úgy hogy fogtam a hóna alatt, Tomi felnyomta magát állásba a lábával. (többször, ha akarja) De ha nem fogjuk mint biztos támaszték, nem áll fel.

A heti kezelésen úgy volt, hogy Tomi támaszkodott egy székre, s közben kezelték. Vagy éppen mászás közben. No meg lépegetve is, de persze úgy hogy közben fogták.
Egész jól viselte most is. Én legalábbis már annak is örülök, hogy nem sírja végig az egészet.
Ugyanis 50 perc azért nála sok ahhoz, hogy egyhelyben maradjon.

Újdonság: Jön a foga! A bal első már határozottan látszik, de jön a jobb első is. Nem mondom hogy nem tud nyűgös lenni emiatt, de ha csak ennyi lesz, mint eddig, akkor nem vészes.

Hétvégén bizonyossá vált, hogy Tominak anyósom- nagymami a kedvence a nagyszülők közül. Látványosan tud neki örülni, megy utána, s nagyokat tud kacagni vele. Még a végén féltékeny leszek az anyósomra!

Hanzinak már elmeséltem, de azért itt is leírom hogy jártam. Talán Tomi még meg sem született, vagy nagyon kicsi volt, mikor úgy döntöttem, hogy én elhiszem, s támogatom, hogy ne tegyem kompba a gyerekemet. Ezért mindenkinek felhívtam rá a figyelmét, hogy kompot venni tilos.
Ennek örömére a hétvégén a szüleim előszedtek egy dudálós, hangosan zenélő járgányt. Enyhén kiakadtam!! Igaz annak idején a nővéremnek is konkrétan megmondtam, hogy milyen zenélő forgót szeretnénk a gyerek ágya fölé. Aztán majdnem elsírtam magam, mikor megláttam mit hoztak. Igaz annak ellenére hogy nekem nem tetszik, meg műszálas stb. Tomi szereti. De mit tegyek, ha konkrét ötleteimre is egészen mást vesznek, vagy éppenhogy megveszik. S persze ez az én családom!!
Szerencsére a férjem családja alapban jobb hozzáállású. Még a szobahintára is megkérdezték, hogy akkor megvehetik-e.

Marycus, Szirom,
nem küldtem még el a telefon számomat. Bocsi! Csak idő kérdése.

S nagyon aranyosak a képek!!!

Ildikó

ui. Képzeljétek ma elkezdtem tornára járni (miután már félek a mérlegre állni, arról meg nem is beszélve, hogy egy-egy ruhapróbánál elszörnyedek, milyen méretet kellene megvennem!!!).Ezért inkább irány a Fitt Forma itt a Király utcában. 5-re mentem, hogy tejcim még legyen. Szerencsére nem volt gond belőle. Egész jól bírtam!! Azért kíváncsi leszek izomlázilag a holnapi napra is!!!
nildikoka

Sziasztok!

Szekszárdon voltunk, délután jöttünk vissza. Háát, nem volt itt valami nagy mozgás!

Ejnye-bejnye Hanzika, láttam ám a másik topikban az ilyen volt-ilyen lett képeket, mi nem is kaptunk? De mér nem? Nem érdemeljük?Kép Különben bűbáj szép rajtuk Marcus, nagyon helyes kispasi!

Ildi! Én is jártam Fittformába, kéne is menni, csak azt vártam, hogy Miksa áttérjen a délutáni alvásra, mert akkor tudunk járni délelőttönként. Ez azért fontos, mert itt 8-12-ig van gyermekvigyázás. Nálatok is lehet vinni Tomit? Mondjuk én most egy új squashtermet vettem észre Dunakeszin, ahhoz sokkal inkább lenne kedvem, csak még fel kell térképezni a helyet. Oda járhatnánk az emberrel. Jaj,nagyon szeretném, mert nekem mindenem a labda meg a játék, csak azt nem tudom, hogy bírná-e az operált vállam.
A tornához és a fogakhoz is gratula! Miksa sem növesztett már ezer éve új fogat, én is várom, hoggy jöjjenek márKép

Kriszta! Voltunk bent doki bácsinál a kórházban, mert elutaztunk és hirtelen kellett a recept, és megmutattuk neki MiksátKép Sajna rohannia kellett, de azért szépnek minősítetteKép Képzeld, tisztára izgultam a kórház felé menet, tök furi volt, mutattam is Miksának a szülőszobát, hogy ott nem akart kibújniKép

Manó! Részvétem a sok meló miatt. Ettől rettegek én is, hogy majd Miksa hiányolni fog!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Igazából azért nem írtam, mert nem történt semmi. Ami jó hír Kép

Máté annyit haladt elöre, hogy ha fogjuk a kezét, akkor meg, de egyedül még nem.
Regi ugye itthon volt a héten, sajnos ovi nélkül is köhög, meg picit taknyos mindkettö Kép De szerencsére nem betegek Kép

Ildi,
Tominál is beindul a protézis Kép Gratulálunk!

Hanzi,
Hát ha igaz, amit szirom ír, akkor tényleg ejnye-bejnye, elég ritkán kapunk képeket egyébként is Marcusról...!

Manó,
Akkor már dolgozó nö lettél Kép Gratulálok v. ne? Kép Jaj, de furcsa lehet!

Marycus,
Akkor nálatok is jó kis hónapok következnek. Nálunk dettó! November végétöl nincs megállás február végéig...

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Jaj, akartam még írni Sziromnak Kép Szóval elhiszem, hogy izgultál, nekem is mindig nagyon dobog a szívem, ha oda kell menni! Azért is örültem, hogy másodszor is járhattam. De harmadszor nem fogok Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Most én is kicsit hanyagoltam a netet, meg Titeket. Bocsi.

Tegnap kirándulni voltunk Mátrafüreden. 10-kor indultunk és kb. 3/4 11-kor értünk oda. Azt hittük Vikó jól kialussza magát a kocsiban, aztán majd jót falevelezik. De nem. Végig vigyorogta az egész utat. Mikor odaértünk kipakoltuk a csomagtartóból ici-pici Bergonunkat, aztán még a meleg kocsiban a csomagtartóba beülve átpelusoztam őkelmét Zoli ránkcsukta a hátsó ajtót. Jól nézhettünk ki...
Aztán egy fél órát falevelezett, meg esett nagyokat a gyökerek miatt. Aztán a természet lágy ölén kajcsi, utána meg kb. 1 órát szunyált a jó levegőn. Addig sétáltunk vele. Utánna mentünk a játszótérre. Hinázott, libikókázott, mászókázott és természetesen falevelezett, meg ágazott. Vigyori mogyoró volt egész nap. Aztán bevágott egy fél palacsintát és jöttünk haza.
Szóval szép napunk volt.

Azt hittük jól elfáradt, már 7-kor aludt is, de cserébe reggel 6-kor már kukorékolt. Tüsszögött, köhécselt, csuklott, dumált, meg ami belefér. Zoli le is ment vele játszani, most meg megint alszik 9-kor...

Ha már ennyit írtam, megírom három legújabb tudományunkat. Le tud jönni a kanapéról. Szépen hasra fordul és lecsúszik a szélén. Tegnap este végig ezt gyakorolta. Sajna ez nem jelenti azt, hogy már nem esik le, mert ha szeleskedik, akkor simán leesik, de ha tudatosan le akar jönni, akkor már megy neki.
Péntek este meg cicáztunk vele (labdajáték, ő volt a macska). Úgy jött-ment a labdáért, meg kacagott közben hogy csak na. Már a végén alig bírt menni úgy elfáradt, de azért csak játszott.
Ha adunk neki valami kajcsit akkor szépen a mutató és a hüvelyk ujjával elveszi és a szájába teszi, semmi maszatolás. Reggel a szotyit is meg tudta fogni és meg is ette, aztán mutattam neki, hogyí tegye a számba és megértette, de csak egyszer adott nekem szotyit a többit inkább magának adta...

Nildi:
Gratulálok a mozgáshoz és most már a fogicákhoz is. Vikónak is megindultak a fogai, a doki néni mondta, hogy több is jön. Nálunk ez semmi plussz nyűggel nem jár.

Az 50 perc az tényleg húzós egy ilyen pöttömnek...

Izomláz?

Hanzika:
Tényleg nem szép, hogy nálunk nem tettél még fel képeket. Mi is kiváncsiak vagyunk ám!

Szirom:
Miksa is szeret kinn lenni az látszik a képeken. Amíg még süt a nap addig menni kell velük. Sajna most már hideg van, hiába süt a nap. Én csak azért félek, mert Vikó sehol máshol nem akar annyit ülni mostanában, mint kinn az utcán és a játszótéren. Sok az új felfedeznivaló és a nagy ruhákban biztosan nehezebb álldogáva vizsgálódni.

Krisztocs:
Végre itt. Már hiányoltalak.

Érdekes, hogy hogy össze tudnak torlódni az ünnepek, nem. Mi is egész évben elvagyunk, mint a befőtt, aztán jön a június, meg a november, december akkor aztán majd belefulladunk a sok ünneplésbe.

Manó:
Azért, ha tudsz gyere mesélj, hogy vagytok.

Na, most ennyi.
Marycus
marycus

Sziasztok!

Marycus,
Tök szupi lehetett ez a kirándulás! Nincsenek képek? Kép

Mi ma megjártuk az Ikeát, mert Reginek szétesett a fa asztalkája, így muszáj volt venni neki. Úgyhogy azt a szép kéket kapta, két székkel, az egyik zöld, a másik lila. Bizti tudjátok, melyik! Meg vettünk még pár apróságot, karidíszeket is, olyan jó karácsonyi hangulat volt! Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Megtörtént nálunk is az én családom részéről a családi ünneplés. Ádám szülei még a múlt vasárnap felköszöntötték ugyebár, mert ők a héten nyaraltak Bükfürdőn Kép

Jól sikerült, anyu is főzött, én meg hidegtálakat vettem és csináltam. Plusz a torta. Marcus sok ajándékot kapott, ruhákat, játékokat vegyesen (a többségét már megemlítettem a szerdai beíráskor). Picur nagyon fel volt dobva, nagyon tetszett neki, hogy ennyien nyüzsögnek körülötte. A fiúkért meg egyébként is rajong Kép

Akkor, amiért megdorgáltatok, jöjjön ide is frissebb verzióban (egyébként ide azért sűrűbben járok, írok, bár képeket ritkán teszek fel, mert számomra rettenesen nehézkes a képfeltöltő használata a Babaneten - hiába, vannak elvárásaim Kép).

Ilyen volt:
Kép

Ilyen lett a szülinapján pontosan:
Kép

A tortái:
Almatorta:
Kép
És a Sacher:
Kép

És ami nagy iskert aratott:
Kép

Üdv

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Ezt vártuk Hanzika!Kép Naggyon aranyos Marcus a képeken, és a játékok is klasszak. Miksa erre a cicás könyvre is közölné, hogy vauvauKép Tényleg, szerintetek mi a fenét csináljak vele? Tök okos kissrác, és szédít mindenkit ezzel a vauvauval, és persze mindenki elájul tőle, mert persze nem tudják, hogy ezt már hónapokkal ezelőtt begyakorolta a büdös kölyökKép De még cicát se hajlandó mondani, pedig a kezdetektől mondjuk neki mindig a Béla cicát. Most meg járkál be a fürdőszobába a macskaalmos zacsihoz vauvaut nézniKép Az az igazság, hogy egy kicsit már zavar a dolog, úgy mint annak idején huhogás. Bár végülis azt is hónapokig csinálta, aztán észre se vettük, mikor hagyta abba.
Még azt akartam elmesélni, hogy tegnap a kezébe adtam a banánt és nem falatokat kapott, namost kb. 2 perc alatt eltüntette. Pedig kicsit be voltam tojva, hogy nagyokat fog harapni, de ügyesen csinálta.

Marycus! Én azt figyeltem meg, hogy Miksa sokszor azért ül le, mert meglepik az út egyenetlenségei. Szóval itt bent a tök sima, kiszintezett padlón szalad, de kint vannak gödrök, buckák, sőt Szekszárdon lejtő is volt, és ott még előjön a bizonytalanság, letottyan, aztán úgy is marad, mert talál valami érdekeset. Mondjuk tegnap hazatolta a babakocsit (a dög nehéz BergontKép) a sarokról. Ja, és a kocsiban a hosszú utakat, mint pl. Szekszárd már Miksa sem alussza végig. Csak egy darabig, aztán muszáj neki mindenfélét kitalálnom.

Kriszta! Kismillióan voltak az Ikeában? Az a baj, hogy ideges leszek, ha fellöknek, meg állandóan nekem jönnek. Pedig nekünk is kéne menni.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Kriszta!

Mi is Ikeában voltunk vasárnap, de délelőttKép

nem voltak nagyon vészesen sokan, de pl szombaton a a Kikába nem jutottunk be. Ágyat keresünk ezerrel. Illetve kanapét, ami kihúzható, de nem hepehupás, jó széles és nem karcolja a parkettát és rendes irányba lehet rajat feküdni nem kell a fal emllettKép Na elárulom, ilyne nem létezikKép De az ikeában találtunk egy majdnem ilyet, csak nem olyan szép mint gondoltam és nincs ágyneműtartója, de amúgy ez áll legközelebb az elképzelésünkhöz úgyhogy valószínűleg megveszzük.

Elfoglalt, munkaidőben netező ManóKép

KépKép
manó

Sziasztok!

Hanzi,
Hát nem semmi, hogy mekkora srác lett abból az apró emberkéböl, akit a kórházban láttam! Kép

Szirom,
Nem voltak sokan, vagyis olyan átlagos hétvégi sokaság. Tényleg nem volt idegesítö, mert én is utálom (enyhén antiszoc tudok lenni Kép ), de ez nem zavart még. Bár tény, hogy nyitásra már ott voltunk.
Majd elmúlik a vau-vau korszak is biztos Kép Nálunk meg csak apa meg Gigi megy...én le vagyok ejtve Kép

Képzeljétek, Máté már szinte rohan, ha a kezét fogjuk! De minden ilyet az apja produkál vele...én mindenröl lemaradok, vagy késön kapcsolódok Kép

Manó,
Mi is délelött voltunk! Kép

És akkor én is pár kép Kép
Kép
Kép
Kép

Jaj, Szirom, képzeld...párom már megint a postán találkozott doki bácsival Kép Folyton ott randiznak Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Kriszta!

nem mondod, mi is nyitásra ott voltunk, még vártunk is a mozgólépcsőnél hogy elmenejn az őr és lehessen felmenni.

Manó

KépKép
manó

Manó,
Mi úgy mentünk nyitásra, hogy pont 10-re, tehát már nyitva volt...de egyből húztunk a piactérre Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Nagyon jók a képek!
Mekkora változás Marcinál!! S mennyi haja van már Máténak!!

Szülinapról:
Péntek este csináltam egy próbasütést az almatortából. Hát nem mondom hogy ez álmamim tortája, de azért meg lehet enni.

Szirom,
FittFormánál én nem tudok róla, hogy nálunk babaőrzés lenne. Nem reklámoznak ilyesmit. De már a babakocsik elhelyezéséhez is szerintem kevés a hely. Én is szívesebben mennék délelőtt, gondolom akkor kevesebben is vannak. De Tomival együtt meg sem próbálom. Fallabdázni egyszer mi is voltunk, de akkor még Tomi kicsi volt. Sajnos elég rossz időpontot választottunk, ezért csak bő fél óra lett a játékból, Tomi nem bírta tovább a kocsiban. Mondjuk nekem akkkor még bőven elég volt!!! Először játszottam, ráadásul ez volt az első "jelentős" szülés utáni izommozgatásom.
S Miksát is vinnétek? Gyerekelhelyezési ötletek érdekelnének!

A szombat úgy látszik egy bútorüzletes nap volt, mert mi pedig a KIKAban voltunk, Budaörsön.

Ildikó
nildikoka

bocs nem a szombat, hanem a hétvége!!
S hogy én se maradjak le a képekről.

Ez a kedvenc foglalatossága mostanában:
Kép
s így fürdünk:
Kép

Ildikó
nildikoka

Kriszta!

akkor ezért kerülhettük el egymást, mi még az ágyaknál időztünk csomót, után ameg a gyerekosztályon játzsott Emma, a piactéren csak átvonultunk mert hirtelen álmos lett és közölte hogy haza.

ma itthon vagyok mert Emma hajnalban hányt és hőemelkedése volt, így inkább maradtam, majd meglátjuk mi lezs belőle. Remélem nem komoly, csak elrontotta a gyomrát, este összeevett mindent (rántotta, virsli, kakaó, sütemény, tápszer)
Most nincs hőemelkedése de néha szól hogy Jajj, fáj Emma hasa.

Így jó éjszakánk volt, 5-kor takarítottuk a hányás nyomokat. Most mosok ezerrel.

A képek egytől egyik tündériek, olyan nagyok márKép

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Üdv. mindenkinek!

Na, ezt már szeretem. Jól megélénkült a topic.

Hanzika:
Tényleg nagyon nagyot változott Marcus. És ami nagyon feltünő, a kis szeme. Figyeltétek, hogy most már milyen értelmesen néz? Klassz kis srác lett belőle, mégha a bajsza nem is nőtt még ki...

Nildi:
Azért látom Tomi is belendült már. Hátha már állni fog, azt hiszem nálatok sem lesz megállás pakolásilag.

Kriszta, Manó:
Nem fogjátok elhinni, de mi is IKEÁ-ztunk vasárnap, de mi miután Vikó kialudta magát azután mentünk, így mi délután voltunk. Akkor azért már érezhető volt a tömeg, de azért még az elviselhető szintet ütötte meg. Én igazándiból csak akkor leszek mérges, mikor a picikre sem figyelnek. A múltkor a Polusban voltunk és semmi tömeg nem volt, Vikó meg sétálgatott, és persze nem figyelt a járókelőkre, miért is tette volna, hát majdnem fellökték, még az egyik boltos is mondta, hogy hát igen a kicsinek kell figyelnie, nehogy fellökjék...
Mi dobozokat vettünk Vikó játékainak.
A gyerekosztályon kitettük a babakocsiból és úgy örült neki. Máris ment játszani. Csak egyszer kezdett hisztizni, amikor nem engedtem, hogy filctollazzon. Sajna ő még nem rajzol vele, de magát és a környezetét rendesen kiszinezte volna. De aztán sikerült meggyőzni, hogy a favonat is van olyan érdekes.

Manó, Emmának jobbulást.

Krisztocs:
Máté haja nagyon trendi, a fürdőkádban... Egy kis zselé és mehet is a dizsibe...
Rengeteg kép készült a szombati kirándulásról, teszek fel párat.

Szirom:
A vauvau miatt szerintem ne idegeld magad, majd kiheveri ezt is...
Vikónak meg minden "tutya". Szerintem kutyát akar mondani, de így sikerül, és akármire mutat "tutya" lesz belőle. Amikor meg a könyvben mutogat akkor meg valami olyasmit mond, hogy "itta". Van még egy pár ilyen szócska, de semmi értelme. Megy a mmma-mmma és a bpa-bpa is de ez se nem mama, se nem papa. Igaz nem is ezt mondjuk neki. Nálunk ezek a nagyszülőket jelentik.

Az egyenetlenségekben igazad lehet. Itt nálunk lejt a járda és ez az elején rendesen meg is zavarta őt, még most is időnként nem érzi hogyan kell kiegyensúlyozni a dolgot. A másik a küszöb. Nálunk nemigen van. Csak a fürdőszobáknál és a bejárati ajtóknál van. A fürdőszobánál simán négykézláb vette eddig az akadályt, aztán újra felállt, mostanában rájött, hogy az ajtófélfában kapaszkodva állva is megoldható az átkelés. A bejáratnál nem mászott, ott kapaszkodik, vagy hatalmasat esik... Mikor hogy sikerül.

Na éa akkor néhány kép a kirándulásról:

Csomagtartós pelusozás:
Kép

Séta egy faággal:
Kép

Rakéta mászókázás:
Kép

Hát ilyen is volt:
Kép

Rugós játékon üldögélve:
Kép

Kis manó a tobozokkal: