Judit!
Kaparásra csak akkor van szükség, ha a méhlepény nem egészben jön ki. A méhlepényt uúgy meg kell szülnöd, mint a babót. A baba születése után 5 percen belül "megszülöd". Akkor az orvos és a szülésznő átvizsgálja, hogy a méhlepény ép-e. Ha igen, akkor nincs semmi, max gát varrás, ha vágtak, illetve repedtél. Ahogy olvasgatom a Schöpfiben a gátmetszésre esküsznek, pláne első szüléskor... Amikor ott szültem, mind2 gyereknél vágtak, és utána stoppoltak is.
stoppolás:
a fájdalom attól függ, mennyire repedtél, mekkora a fájdalom küszöböd... ki lehet bírni, bár nekem nagyon koncentrálnom kellett, hogy ne emelgessem állandóan a fenekem. Mindhárom szülés után volt részem benne. A 3. szülés után 3 adag Lidocaint nyomtak belém, de a fenekem járt rendesen le-fel... A szülésnél viszont megdicsértek...
Vizsgálat:
vizsgálat csak akkor van, közvetlenül a szülés után, ha a méhlepény hiányos. Jobb kórházakban, most nem tudom, hogy ez a kórház most hogy áll ezzel, ha úgymond kaparni kell, akkor altatnak. 11 évvel ezelőtt még biztos, hogy altattak ilyen esetben a Schöpfiben.
Amikor távozhatsz a kórházból, és esetleg varratokat vesznek ki, akkor ha jól emlékszem nem vizsgált meg a doki. Nagyon féltem tőle, hogy meg fog, de azt hiszem nem volt vizsgálat. Első komolyabb vizsgálat a 6 hetes kontrollon volt.
Remélem senkit nem rémisztettem meg, aki még szülés előtt van.
Alice!
Azért jövök, hogy olvashassam, hogy megszületett Iván unokád, de látom, még mindig sehol semmi.
Sziasztok Zsuzsa