Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Alíz, hát azért nem sokkal tovább, mint ti, mert 41. hét 5.nap született meg indítással, majd császárral.Nálam úgy volt, hogy volt egy OTT, arra 2 napra még egy, majd a 2.OTT-re két nap indították be végül.Azért remélem ti elkerülitek.Nem volt nagyon vészes, dehát mégis csak jobb, ha magától gondolja úgyKépDrukkolok nagyon

Rumpusz, igaza van Tündének, mikor elvállaltak, tudták az időpontot, és amúgyis igen kis esélye van annak, hogy épp akkor.Egyebként én nagypénteken szültem, és húsvétra akkor mindenkit berendeltek, még akik szabadnaposak voltak(szülésznők, csecsemősök)akkora volt a dömping, ki tudja, lehet, hogy karácsonykor is ez leszKép)

Puszi, Léna

Lilypie Pregnancy tickers
nuska

köszi Tünde! nagyon hezitálok a fizetős szoba és a baba- mama szoba között. a fizetős azért is jó, mert bejöhetnek a látogatók. de ugyebár itt csak az egyágyasra gondolok, mert a 2 v. 3 ágyasba mások látogatói is bemehetnek. ha nem lesz hely az egy ágyasba, akkor lehet, hogy megyek a nem fizetős baba- mamába.

Alice, az unokád kisfiú lesz???
lexie

Szia ytong!
Én is Kósás vagyok...Kép
honnan veszitek azt, hogy a vizitdíj 10szerese a szülési díj? Megkérdeztétek a dokit?
Tavaly szült nála a barátnőm, és akkor 5 volt a vizitdíj, és nekik 40-et mondott, asszem megkérdezték tőle...
Ha nem választok szülésznőt(mivel senkit nem ismerek közülük, így választani sem tudok), abból nem származik hátrányom, ugye?
Babóca
babóca

Babóca, ne aggódj, tuti nem származik belőlle hátrányod.
Annyi előnyöd van, ha választasz, hogy akkor a terhességed végén ő foglalkozik veled(CTG), és nagyon sok lánytól hallottam, hogy szülés után bejártak hozzájuk segíteni a szoptatásban.hozzám is bejött az Ili szinte minden nap.És ami a legfontosabb, szülés közben csak veled foglalkozik.De tényleg minden szülésznő kedvesKépnem lesz semmi baj.

Lexie, nekem is volt foglalt helyem egy fizetős szobába, de én szülés előtt 3 héttel már bent feküdtem, és egy olyan jó szobába kerültem, hogy szülés után oda kértem magam vissza, mert tudtam, hogy a lányok nagy része akkor is ott lesz még.
Feljebb említetted a nemzetiségi kérdéstKépÉn úgy vettem észre, hogy figyelnek a dologra a nem fizetősben is, mert hozzánk a 3 hét alatt az utolsó nap került be egy vki.Mert már máshol nem volt hely, viszont volt egy szoba, ahol csak ők voltak.
Egyebként nekem sincs senkivel bajom, de tényleg más kultúra és igen megterhelő, hogy egyszerre 15 jönnek látogatni, és nincsenek tekintettel senkire, tisztelet a kivételnek.
És azért a fizetős szobában is megeshet, hogy lesz, mert vanank tehetősek is.Szóval, ha csak ez a szempont vezérel, akkor szerintem mindegy, hogy fizetős vagy nem
Remélem ki tudod hámozni a lényeget, és hogy senkit nem sértettem meg.

Puszi, Léna

nuska

köszi Léna, értem a lényeget:-)azt hiszem, hogy ha nem lesz egyágyasba hely, akkor megyek a nem fizetős baba- mama szobába. és ha odafigyelnek a nemzetiségi kérdésre, akkor ilyen világos bőrrel és szőke hajjal csak nem tesznek az ő szobájukba:-)
Babóca! az etalon tényleg a vizitdíj tízszerese lenne, de szerintem ma már olyan magasak a vizitdíjak, hogy ennél kevesebbet szoktak kérni a dokik. én az enyémet megkérdeztem és nem is nagyon akart összeget mondani, mert azt mondta, hogy mi tudjuk menniyre leszünk megelégedve vele. aztán rákérdeztem úgy, hogy mennyit szoktak adni? mondta, hogy változó, de olyan (40-) 50e ft- ot. szerintem az elég reális. nem sok, nem kevés.
lexie

Lexie,
amikor én feküdtem bent,akkor én pont egy olyan szobába kerültem, ahol elég sokan voltak, úgyhogy nem tudom mennyire figyelnek erre, bár az is rossz volt, hogy ha én azért kerülök be, hogy ne menjen el a babám, akkor ne tegyenek oda, ahol a 8 ágyasból legalább 5 kaparásra jött...
Azt azért ne felejtsd el, hogy előfordulhat, hogy egyikbe sem lesz éppen hely.

Babóca,
nem kérdeztem meg a dokit, úgy gondolom, hogy majd annak is eljön az ideje, de ha nem mond semmit, akkor ennyit fogok adni, mindenki kb. ennyit fizet manapság. (most már 6 a vizitdíja).
Nem hinném, hogy származik bármilyen hátrányod abból, ha nem választasz szülnőt.

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Nuska,
a lányom ma van a 41. hét 5. napján, holnap megy be ctg-re (mi az az OTT?), utána a Kósa megnézi, és majd mond amit mond, csütörtökön azt mondta, hogy ha kedden is ugyanilyen az állapota, akkor szerdán befekteti.

Lexi,
igen kisfiúnak néz ki, Iván lesz a neve.

A vizitdíj 10szeresét egyébként itt olvasgattam az előző oldalakon, mert anno végigolvastam az összeset. Hogy "általában" ennyit szoktak kérni. De persze ez sem szentírás, gondolom mindenki anyit fizet amennyit tud.

Szülés előtt ugye kevesebbet mozognak a babák?
Üdv mindenkinek: Aliz
alice_cs

Ytong, teljesen igazad van azzal kapcsolatosan,amit írtál. egyik kolleganőm is épp így járt. méhen kívüli terhes volt és egy kórterembe tették a szülésre várakozókkal:-(

Alice, gondoltam, hogy kisfiú, ők szoktak késni. tipikus férfi:-)
lexie

Sziasztok!

Ytong, én is csatlakozom, hozzánk a hazamenetelem napján, pont egy olyan lányt tettek be, akinek méhen belül épp maghalt a babájaKép(((((

Aliz, az OTT egy próbaindítás, oxitocinnal csinálják azt is, figyelik, hogy milyen fájástevékenység van ennek hatására és erre hogy reagál a baba szívhangja.utánna nekem mindig magzatvíz vizsgálat jött.Ezt ne mond el a lányodnak, de én az egész kórházba ezt utáltam a legjobbanKépNagyon drukkolok, hogy beinduljon a bébiKépÉs én is úgy tudom, hogy kevesebbet mozognak.

Puszi, Léna

nuska

Lexie,
nem azokra gondoltam, akik saját hibájukon kívül kerültek be, vagy kényszeülnek ilyesmire.Volt egy lány 8 hetes volt, szegénynek elhalt a babája, nagyon ki volt. Őket azért sajnálom, mert szerette volna és neki sem volt könnyű olyannal egy szobában, aki önszántából csináltatta. Persze semmi közöm, hogy ki miért, és nem is ítélek el senkit, csak ha én azért küzdök, hogy megmaradjon, akkor nem könnyű....

J

KépKép
KépKép
ytong

persze, ugyanarról beszélünk. nagyon szomorú dolgok ezek és csak megnehezíti a helyzetük feldolgozását, ha a körülmények sem éppen ideálisak a feldolgozáshoz.
jó éjt nektek!
lexie

sziasztok!

Szerda du Margitsziget szökőkút, 2 vagy 3 óra? Nekem mindkét időpont jó.

Hicu, ne aggódj, nemcsak neked van olyan "orvosod", akitől reszketsz. Remélem neked is mázlid lesz és nem kerülsz a keze közé. Nyugi! szerda?

Léna, majd legközelebb hamarabb kitaláljuk a közös programot. jó mulatást!:-))

Alice, nekem még a szülőágyon is ugyanúgy mocorgott a gyermek, mint otthon.

most már érdekel, hogy ki miért szereti kósát. mert úgy tűnik, hogy rengeteg kismamája van itt a topikban.

ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Részemről passz, nem én járok hozzá, a lányom szereti, mert megnyugtatja meg ilyesmi. De ehhez hozzá kell adni azt, hogy mindazidáig csak sztk nőgyógyászhoz járt, aki mikor azzal ment hozzá, hogy nem tud terhes lenni, azonnal rávágta, hogy PCO és fel akarta vágni a hasát... no így került aztán a Kósához, innen a netről kaptam a címét mailben. És hát ne gondoljátok, hogy az sztk-ban olyan nagyon ütyülü mütyükélnek a nőkkel, jó ha nem gorombák velük. (Mellesleg ismerem azt az sztk orvost, aki a magánbetegeihez olyan kedves mint a csurgatott méz jelzem... - nem mintha nem lenne amúgy jó szülész, csak a jelleméről szóltam most.)

Na képzeljétek a vejem ma elment a régi lakásukba úgymond felújítani egy haverral, és most telefonált, hogy túl sok sör fogyott a "felújítás" alatt, nem tud hazajönni, ott alszik. Ha most idulna meg a szülés, akkor be se engednék a lányomhoz. Hát ha erre se ugrik elő ez a renitens kölök... mert amúgy semmi de semmi jel nincsen. Állitólag főleg reggelenként van néhány keményedés, de amint mozogni kezd elmúlik, meg még azt mondta, hogy mintha már a fenekében érezné a babát, de egyéb semmi. És ez is van már vagy 3-4 napja.

MIndegy, holnap délelőtt többet fogunk megtudni...
alice_cs

Sziasztok!

Ed, nagyon jók a képek!!! A barlangosnál nagyon jól elkaptátok a pillanatot!Kis csodálkozós! :-)))
E-mail a képekhez:finta.barbara@freestart.hu

A talival kapcsolatban nálunk nyaral az unokatesóm, nem baj, ha ő is jön? Nekem jó a 2 és a 3 is. Reggel úgy nézem mindenki próbálja visszaaltatni a babókat!:-)
Ki jön még? Pocakosok?

Tünde úgy örültem, hogy írtad, hogy várod az estét nyűgös napokon. Már egész lelkiismeretfurdolásom volt miatta, hogy én is így vagyok.

Alice, tényleg kevesebbet mozognak.Persze vannak kivételek. Drukkolok!

Puszi
Barbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

tünde, más nem jelentkezett a sétára, szerinted hánykor találkozzunk? mondd ki te a végső szót!

barbi, miért lenne baj??? szerintem szólok a barátnőmnek is, ő is söfis volt, most 19 hónapos a lánya.

2 éjszaka már nem alszunk. nem tudom, mi van, de 1 óránál tovább nem hagy aludni, mindig felsír. odamegyek hozzá, és alszik tovább. sajna én nem várom az estéket, inkább félek tőlük. remélem változni fog.

alice, pont erről beszéltem a dokival kapcsolatban. ha nem a saját, fizetős betege vagy, akkor magasról lesz@r.ha a videokazi mellé egy 5ös becsúszott volna, akkor nem 10mp, hanem 10perc került volna a kazira. (én sztkba jártam terhesrendelésre, mert sem időm, sem pénzem nem volt kifizetni a dokit. persze panaszom sem volt. de végül nála szültem.)

Tünde, barbi, este pontosítjuk az időpontot.

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Babóca, ne aggódj, ha nem választasz szülésznőt, tuti, hogy nem lesz belőle hátrányod.

Aliz, kitartás, már biztos nincs sok hátra! Kép

Ed, Barbi, akkor döntök én, legyen 3 óra. Kép Viszont én ezer éve nem jártam a Margitszigeten. 1-es villamossal megyek, utána merre menjek?

Barbi, nyugodtan jöhet az unokatesód is.

Pusza,
Tünde
rtünde

tünde,
az Árpád hídnál át lehet szállni a 26os buszra, ami átmegy a szigeten. ha jól emlékszem, az 1es nem áll meg a szigetbejárónál.

ha gondolod, fél 3kor találkozhatunk a buszmegállóban, nekünk jó, csak néhány perccel hosszabb az út.

ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok,

én sajnos nem érek rá szerdán, úgyhogy majd legközelebb.

Nálunk mostanában kezdődnek az "éjszakai szülések"(mármint az álmok), úgy látszik tudat alatt már nagyon foglalkoztat a dolog, mert egyébként nem gondolok rá.
Ma éjszaka is megszültem, a szülésre nem is emlékeztem amikor a baba a kezembe volt, de gátvarrásnál véletlenül a kezembe is került egy varrat... Nem hülyeség?

Babóca te mikorra vagy kiírva?

Pusza

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!
Lexie,
én is észrevettem később és bocsi, talán nem ártottam vele. Nem lehet tőlem sokat várni, egész nap szédülök és ég a gyomrom, nem mostanában hozom a legjobb formám.

A szülésznőkről: mikor benn voltam azt láttam, hogy jó kapcsolatot igyekszenek kialakítani a szülőkkel, és tényleg próbáltak segíteni, ha a nő hagyta. A megkezdett szülést ált. végigcsinálták, ha látszott, hogy nem húzódik el műszak tól függetlenül. Azért azt tudni kell, hogy ők is fáradtak ám, és nem kifejezetten használ, ha egy izgulósabb apuka rajtuk éli ki magát.

Mikor megfogant a babám folyton azt álmodtam, hogy szoptatok (de jó volt!), és teszt nélkül is tudtam, hogy sikerült. A fiammal viszont néha szörnyű rémálmok gyötörtek, és azt nem kívánom senkinek.

Volt már valaki nyakiredő vizsgálaton? Lehet, hogy a választott dokik ezt maguktól megcsinálják? Az én orvosom, nem csinál UH-t.

Oliva
oliva

Szia Ytong(Judit) Kép
dec 15-re vagyok kiírva.És ma tudtam meg a genetikai UH-n, hogy kislányunk lesz! Kép
Nagyon örülünk!
Szió
Babóca
babóca

Sziasztok kismamákok!

Na visszajött a lányom a vuzsgálatról. A következő a helyzet: ctg normál, baba szívhangja normál, és már kimutatott a ctg egy-két fájást is. Vizsgálat: méhszáj egy ujjnyira nyitva, a baba lenn van, a vizsgálat fájt, és azóta kicsit vérzik is, és kicsit fáj a hasa. De ezt előre mondta neki a Kósa doki, hogy így lesz. Nem holnap, hanem csütörtökön kell befeküdnie reggel, ha addig nem történik semmi, és akkor pénteken lesz egy OTT, meg rá két napra is és ha ez se használ, akkor folyamatos oxytocin, de nagggyon remélem, hogy erre nem kerül sor, hanem most már összeszedi magát a kölök és megindul magától.

Már nagyon várjuk... mit ne mondjak...
MIndenkinek minden jót:
Aliz
alice_cs

Babóca,

gratula a kislányhoz, van már nevetek?

Alice,

talán estefelé beindul a kicsike, most hogy így megbolygatták..

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Ed, Barbi küldtem mailt a holnappal kapcsolatban.

Judit, álmok húha én miket álmodtam össze! Kép Már nem emlékszem rá, csak azt tudom, hogy nagyon zavaros álmaim voltak.

Babóca, gratula a kislányhoz! Kép

Aliz, most már tényleg nincs sok hátra. Nálam ugyanez volt a helyzet, hétfőn délután voltam a dokinál, és másnap hajnalra meg is szültem. Remélem mindjárt babázhattok! Kép

Pusza,
Tünde
rtünde

Sziasztok!
De rég jártam erre!

Az volt, hogy voltunk Borival a Dévény Alapítványnál, mert Bori hipotóniás. Dévény Anna vizsgálta meg és amikor megkérdeztem, hogy szerinte mi okozhatta a hipotóniát (hiszen minden rendben ment a terhesség alatt és a szülésnél is), azt mondta, hogy bizonyíték nincs rá, de ő egyre inkább gyanítja, hogy a mobil telefon, a számítógép okozhat ilyen zavart az agyműködésben.
És én rengeteget neteztem a terhességem alatt. Szóval azóta nagyon csínján bánok a számítógépezéssel.

Aliz!
Úgy látom, a helyzet fokozódikKép Nagyon drukkolok. Lehet, hogy most, hogy Kósa doki megbolygatta, megindul a szülés. Lehet, hogy a hasfájás ennek az előjele, nem?

A holnapi Margit-szigeti találkozóra szívesen elmennénk, de - akárcsak Léna - én is kozmetikusnál leszek (majd gondoljatok rám, olyan vacak az a fazon gyantaKép), mert Borit szombaton kereszteljük, ki kell húzni a púpotKép

De azért remélem, a következő talin már mi is ott leszünk.

Mackoo
mackooo

Te jó isten Mackoo, tényleg ezt mondta? De hát hány kismama van, akinek egyszerűen az a MUNKÁJA, hogy ül a számitógép előtt egész nap... hol vannak már olyan munkahelyek, ahol írógép van?
Megáll az eszem...Kép

És hogy derült ki, hogy hypoton? Mit fognak vele csinálni? Remélem nem súlyos...

A lányom közben lefeküdt a lakrászükben, gondolom ha valami változik, szól majd.
alice_cs

Sziasztok! Kép
Van már nevünk: Dorottya
Már régen kiválasztottuk...
Babóca
babóca

Sziasztok!
Alice,
én is 2 OTT-én estem át és végül magától indult meg a szülés. 1 hétig 1 ujjnyi volt a méhszáj, de az szerintem a doki bácsi ujja volt. Nekem szerencsére nem fájt, de nem tartom vmi barátságos módszernek, akkor már inkább a házasélet. Melegvízzel kell mosni a pocit és próbálkozni, hogy nyugodt maradjon, és könnyű szülést kívánok a lányodnak!
Oliva
oliva

Köszi Oliva,
még van egy napja a kölöknek, hogy rászánja magát. Pillanatnyilag már megint elmúlt minden görcs, de már nem izgulunk annyira, mert azért van valami haladás a 2 nappal ezelőttihez képest.
(Egyébként a lányomnál is az volt, hogy kaptam egy egy ilyen oxytocyn próbát (bár nem tudtam, hogy ez az OTT) - igaz őt csak 3 nappal hordtam "túl" és éppen ügyeletes volt a dokim - de azonnal egyperces keményedéseim lettek tőle, és másnap meg is született...)

Egyszer csak vége lesz már ennek... csak tudjátok elég sajátságos állapot ez, az ember egész valószínűtlennek érzi már ezt az egészet.
DE a gyerek szívhangjai jók... bár nem tudom ez másoknál hogy van, méhlepény vizsgálat Uh-van nem volt, szóval remélem, nincs még túlságosan elöregedve az a lepény... nekem máig az a kényszerképzetem, hogy ez a lányom azért lett kisebb súlyú mint az előző, mert a lepényem már darabos volt, ki is kellett kaparni utána...
alice_cs

Alice,
a neten ragadtam, mert a gyerkőcöt apuci altatja, és most szabad vagyok kicsit.
Szóval, nekem az 1. flowmetria+UH amit benn csináltak elöregedett méhlepényt mutatott, erre kaptam az 1. OTT-ét. A másodi UH szerint viszont minden OK volt, a 2. OTT már azért volt, mert nagyon keményedett a pocim. Kaparás megvolt szülés után, de a gyerek teljesen normális súlyú és meglepően nyugis újszülött volt. Hát rakd össze!
Szörnyű érzés csak várni, de az ember remekül ki tudja használni arra, hogy befeléforduljon kicsit. Mikor a szülésre került a sor 1,5 hét után magam is meglepődtem, de felkészült voltam. És azt hiszem a gyerek is felkészült az útra. Egymásra voltunk hangolódva.
Minden szép és jó lesz nálatok is.
Oliva
oliva

KÖszi Oliva, ez nagyon szép volt.
Én is nagyon reménykedem ebben, mert a lányom megérdemelne egy szép szülést és egy egészséges babát.
alice_cs

SziasztoK!

Taki oK!

Babóca, gratulálok Dorottyához!

Alíz, most már tényleg csak jön a baba!Az ilyen kemény vizsgálatok megszokták indítani!

BArbi

Barbi
Kép
Kép
barbic

Sziasztok!

Mackoo, mi is reméljük. :-))

Számítógép: szerintem én vezetek, napi sok-sok óra tanítás terhesség alatt 15-25 gépes tantermekben. Egyenlőre nálunk semmi gond, csak az éjszakai alvás.

Alice, én már nem kivánok semmit, talán...

Barbi, írtam megint emilt.

Megyek aludni, jó éjt
Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Egy kicsit furán érzem magam bekapcsolódni egy ilyen már jól kialakult levelezésben, de annyira kedvesnek tűnt mindenki a korábbi hozzászólások alapján, hogy ez bátorságot adott.
Az idén ősszel én is a Scgöpf-Mérei Kórházban fogok szülni és mivel erről a kórházról elég hiányosak voltak az információk az interneten, ezért megörültem mikor először a Nők Lapja Café-n találtam egy olyan fórumot, ahol a Schöpf-Méreiben szült kismamák osztották meg hasznos tapasztalataikat. Ezen felbuzdúlva ott kérdezősködtem, és aztán egy kedves válaszoló ebbe a Társalgóba irányított.
Mint tapasztalatlan 6 hónapos kismamának, elsőként nekem is hasonló kétségeim merültek fel, mint Félixnek ezen a fórumon. Nagyon érdekelnek a baba-mama szoba és fizetős szoba, illetve a szülésznőkkel kapcsolatos megítélések, élmények, stb. Mivel nem szeretnék senkit a már elhangzott kérdésekkel untatni, ezért csak egy-két plusz kérdésem lenne. (Igyekeztem az előző leveleket végigolvasni annak elkerülése végett, hogy valamire újból kelljen válaszolni, viszont, ha valamit véletlenül ismételten sikerült feltennem, kérlek legyetek türelemesek, az biztos csak azért van, mert nem találtam kielégítő választ, vagy mert figyelmetlen vagyok.)
Szóval a kérdéseim:
A fizetős szobába mikor érdemes bejelntkezni? ÉS biztos, hogy akkor tényleg tudnak helyet adni? Hogy lehet egyáltalán előre meghatározni azt az időintervallumot (egyáltalán hány nap?), amikor szülni fogok és szükségem lesz rá? Az előző hozzászólásokból számomra az derült ki, hogy a fizetősön kívül is van baba-mama szoba. Ez tényleg így van? Nekem eddig az volt az információm a kórházból, hogy elviszik a picit és csak 3 óránként szoptatni hozzák vissza (ami egyébként engem teljesen felkavart).
A szülésznőkkel kapcsolatban most csak annyit szeretnék kérdezni, hogy hogyan működik a felkérés és mikor érdemes megejteni? Én úgy terveztem, hogy első körben az orvosomtól fogom megkérdezni, hogy kivel szeret együtt dolgozni. Hál'istennek referencia a személyekről bőven taláható ezen a fórumon, amiért szerintem minden újonnan csatlakozó kismama csak hálás lehet Nektek. Még egy bgyuta kérdés: ha az orvos megmondta a nevet, utána a felkérés hogyan történik? Ja, és hányadik hétnél érdemes az orvost erről faggatni (aki egyébként nagyon kedves, de önmagától nem túl kommunikatív.)
Előre is nagyon köszönöm mindenkinek a fentiekkel kapcsolatos útmutatását.

Üdv,

kristiv
kristiv

Kedves Kristiv,

üdvözlünk köreinkben.
A kérdésekre a válaszok:
Bejelentkezés egy hónappal a szülés előtt kell megejteni, nme biztos, hogy tudnak biztosítani helyet, de ha nem foglalsz, biztos ,hogy nem kerülsz ilyen szobába. Nem kell időintervallumot meghatározni, csak a szülés dátumát megadni.
A fizetősön kívül van egy 5 ágyas baba-mama szoba, de erről a többiek több infót tudnak neked adni pl. aki már volt ilyenben.
A szülésznőt én pl. a hatodik hónapban kértem fel, de csak azért mert tudtam, hogy nagyon sokan őt kérik fel, amikor én kértem, már jövő januárra is volt felkérve. Azt helyeslem, hogy megkérdezed a dokit, nekem pl. a dokibácsink adta meg a telefonszámát a szülnőnek, pedig én nem kérdeztem emg, hogy ő kit javasol, csak mondtam, hogy őt szeretném. A felkérés ált. úgy történik, hogy felhívod és megmondod, hogy ennek és ennek a dokinak vagy a betege, akkor lesz a szülés időpontja, és sok jót hallottál róla ezért szeretnéd ha ő lenne a szülésznőd, és el tud-e vállalni...Ha igen, akkor megbeszéltek egy talit a kórházban, vagy megvárjátok, hogy elkezdődjenek a ctg vizsgálatok a 36. héten és akkor taliztok először...
Szerintem már nyugodtan kérdezheted a dokidat szülésznő ügyben.

Alice,

remélem ma már lesz valami, szerintem lassan türelmetlenebb vagyok mint ti.

Pusza
Judit

KépKép
KépKép
ytong

Üdv Kristiv!
Örülök, hogy idetaláltál.
Szerintem akár már most bejelentkezhetsz a fizetősbe, de nem biztos, hogy lesz hely. Ha nincs én magam is a nem fizetős baba-mama szobába pályázok. Hátrány: messze a tusoló és a WC, előny: van mérleg és van egy nővér aki felelős ezért a szobáért, és nagyon segítőkész.
Ha a 6. hónapban vagy és a dokid ajánl szülésznőt érdemes megkeresned. Megismered, és ha szimpatikus felkéred, gondolom a szülészeten megtalálod. Akár többször is találkozhatsz vele a szülésig, és lehet, hogy az esedékes CTG-ket is megcsinálja neked, de biztos válaszol, ha van kérdésed. Ha van már neved itt lehet, hogy találsz is róla infót mielőtt elszánnád magad a személyes találkozásra.
Tényleg, ki a doki?

Más. A többi gyereket is ennyire megviseli az időjárás? A fiam csak balhézik, tiszta púp és horzsolás. Képtelen odafigyelni, de legalább alszik, jó sokat. Múljon már el, mert nem bírom az állandó harcot!

Oliva
oliva

Kedves Judit és Oliva!

Nagyon szépen köszönöm gyors és segítőkész válaszotokat. Az ilyen visszajelzésektől kicsit megnyugszik az ember. Alapvetően nem vagyok egy stresszelős típus, de semmilyen tapasztalatom nincs kórházi téren (hál'istennek eddig életemben soha nem volt rá szükség) és hát nem mindegy, hogy az ember a kórházi élményeit éppen az elsőszülött gyermekével fogja megérni.
Tanácsotoknak megfelelően igyekszem mihamarabb bejelentkezni (Ugye ez megtehető a sima kórházi telefonon keresztül?), hogy mindenképp együtt maradhassak majd a gyeremekemmel.Ez nekem nagyon fontos.
Az orvosom Bakó doktornő, akihez évek óta járok és tul.képpen a kórházválasztás is csak úgy jött, hogy Ő ott dolgozik és nála szeretnék szülni. (Bár az igazság az, hogy vidéki lévén ugysem lett volna összehasonlítási alapom a kórházak tekintetében - csak itt az interneten probáltam kutakodni.) A doktornővel eddig nagyon elégedett vagyok, bár nem tudom, hogy a szülésnél milyen, hiszen úgy gondolom, hogy a rendelésen zajló 20 perces vizitekből ezt nem nagyon lehet leszűrni. Esetleg ismeri valaki, vagy hallotattok róla valamit?
Mindenesetre legközelebb 3 hét múlva megyek hozzá és majd akkor érdeklődöm a "kedvenc" szülésznője felől. Remélem az még nem késő.
Oliva, biztos elhangzott már, de megkérdezhetem, hogy mennyi idős a kisfiad?
Mi is fiúcsemetét várunk.

Üdv. mindenkinek.
kristiv

Sziasztok!

Kristiv,
az a nő nagyon szimpatikus, bár én csak viziten láttam meg egyszer megvizsgált. Több leendő anyukát leteremtett a dohányzás miatt és csak egyetérteni tudok vele.
A fiam 17 hónapos lesz.

Ytong,
kicsit amnéziás vagyok, de veled társalogtunk az intim zónáink edzettségéről?
Mindegy, nem árthat: megvettem a Kriston könyvet és nagyon meggyőző. Szomorkodtam kicsit, mert a szülés óta a cicik tónusa is megváltozott, de a könyvben erre is vannak erősítő gyakorlatok. Meg infó a kazettákról, trénerekről stb. Ha érdekel...

Lejárt az időm, rohanok háztartani.
Oliva
oliva

Sziasztok Kismamákok,
már megint nincsen semmi, reggelre minden apró görcs elmúlt. Holnap megy a lányom a kórházba, és igen el van keseredve. (Én is.)
alice_cs

Sziasztok!
A taliról úgy tűnik lemaradtunkKép Nem baj, majd legközelebbKép

Alice!
Megnyugtatásul:
engem a 40. héten fektettek be a programozot császárra egy szerdai napon. Méhszáj zárt, fájások nuku (ez nagy szerencse, mert akkor sürgősségi csaszi lett volna, ha beindul). A műtét előtti CTG már komoly fájástevékenységet mutatottKép Szóvala lányod is így fog járni, a kórház (vagy csak a tudat, hogy be kell feküdni)megteszi a hatását, szerintem holnap reggeli befekvés helyett már ma hajnalban szülni mentek!!!Kép

Most azért vagyok ilyen rövid, mert vendégségben vagyunk, épp most verik szét majd építik újjá a cserépkályhánkat otthon..Kép

Puszi!!

hicudzsi

Sziasztok!

Tehát a fiam születése: Július 4-én du, 10 nappal a kiírt idő előtt elfolyt a magzatvíz. Ezután iszonyúan gyorsan peregtek az események. Beviharoztunk a kórházba, akkor már úgy 10 percenként jöttek a fájások. Megvizsgáltak, és mondták (amit én már előre tudtam az orvosomtól), hogy császármetszés lesz,mert frafekvéses. Utólag ez duplán jó döntésnek bizonyult, mert kiderült: kétszer rá volt tekeredve a nyakára a köldökzsinór és ebbe spontán szülésnél bele is halhatott volna. Igaz, ez már csak a kiemelésnél derült ki, mert az UH-t végző orvos nem vette észre (!!!!!!!!) Vagy jól titkolta, ha igen...Aztán bejött az én orvosom 3 órányi vajúdás után,megakaptam az érzéstelenítést és pikk-pakk túl voltunk rajta. Soha nem felejtem el a pillanatot, amikor az arcomhoz tették azt a kis gügyögő csomagot. Merthogy akkor már nem sírt, hanem gügyögött. Helyette sírt a mamája, annyira, hogy a könnyeitől nem is látta a babája arcát. Fogadott szülésznőm nem volt, mert előre tudtam, hogy császár lesz, de nagyon aranyos volt a szolgálatban lévő szülésznő. Pont az a gárda volt, aki a 2 emeleten volt, amikor a cerclage-t csinálták nekem. Merthogy forognak azt hiszem 3 havonta. Az osztályon töltött idő felejthető, hogy finom legyek. A cscsemősök egyátalán nem voltak segítőkészek, esetleg egy-egy futó tanácsmorzsát vetettek oda a gyerekek kiszórása közben.Pedig én nagyon igényeltem volna a tanácsokat, mert fogalmam sem volt a mellretevésről, szpotatásról stb...Végül az egyik megszánt, miután sírdogáltam egy sort. A császár miatt egyébként is később indult be a tejecském... A higénés viszonyok botrányosak. Aki próbálta, hogy milyen friss császáros hassal egyensúlyozni, hogy ne érintkezz a gusztustalan wc-vel az tudja miről beszélek. Foglaltunk szobát, de nem volt hely, amikor kitettek a császáros szobából. A szülésznők az osztályon változóak voltak. Egyik - másik nagyon bunkó volt, pl. Klárika és a Tünde, de volt egy Szajkó Kriszti nevű, aki szuper volt.És összeteszem a kezem, hogy ő volt a császár utáni napon.
Az anyatejgyűjtőben lévő másik Krisztitől nagyon sokat tanultam és mindenkinek tanácsolom, hogy őt látogassa meg a szülése után. Összességében megérte, mert a fiamnak szüksége volt az Arnold doki szakértelmére, de a Schöpf egy szar hely...Átgondolnám, hogy újra ott szüljek-e.
Mi nem mindenkinek adtunk pénzt kollektíve (pl. csecsemő osztálynak, vagy az osztályos szülésznőknek), hanem csak annak akivel megvoltunk elégedve, azokkal viszont nagyon nagyonalúak voltunk. Mondjuk ezeket az egy kezemen megtudom számolni, ami elég szomorú.

Most sazpizós gondokkal kűzdünk. Nekem sok tejem lenne, de a fiam egyszerre csak keveseket fogad el ciciből 20-40 grammokat. Elfárad. Úgyhogy kénytelenek vagyunk üvegből is pótolni.

Azt szeretném kérdezni, hogy nektek születés után mennyit szopott egy-egy alkalommal a gyereketek? Mennyi a normális?Az én babám 3000 gramm körüli, de csak 20-40-eket szopik 3 óránként. Az jó?
Hajni

Hajni
phajni

Sziasztok

Tegnap voltunk NST-n és minden rendben.Egy órát várnom kellet,mert mindenhol szültek,vajúdtak,császároztak.Az elöttem lévő kismamának akkor döntötték el,hogy megműtik.Magas volt a vérnyomása és valami nem volt teljesen tökéletes a baba szívhangjával.Kicsit izgultam érte.
Amig várakoztak,láthattam egy pillanatra az újszülöteket,mert vitték őket szopizni.Olyan keservesen sírtak.:-(
Jolika a szülésznőm /egyre jobban kezedem megszeretni/ elmondta mit vigyek a babócának:napi 4-5 pelus,popsikrém,fürdető,popsitörlő.Saját ruhát lehet hozni és az ha esti fürdetéskor odadom a csecsemősnek akkor azt adják rá.Mégis csak jobb,mint a kórházi egyencucc.Mi viszünk olyan nagy labdát a vajúdáshoz.Majd két fájás között felfújom:-)
Aliz:kitartás,csak meglesz a baba.Így,vagy úgy.Az utolsó/utáni/ pillanatig húzza az időt,de remélem sikerül természetes módon kibújnia.

Orsy
negro1

Azt gondoltam "naivan" hogy a legalább a szülés
szent dolog az egészségügyben de látom, hogy tul.képpen hóttökmindegy hogy melyik kórházba megy
az emberKép
Csak a kicsi páromat féltem, mert mega érzékeny az
érzelmi flegmaságra....
Azért még 1x kössz az infókat
én_aki_vagyok

Sziasztok,
egy pár szóban kifejtenétek a szülés után közvetlenül előforduló kellemetlenségeket (kaparás, vizsgálat stb.)?

Köszi

Judit

KépKép
KépKép
ytong

Judit!
Kaparásra csak akkor van szükség, ha a méhlepény nem egészben jön ki. A méhlepényt uúgy meg kell szülnöd, mint a babót. A baba születése után 5 percen belül "megszülöd". Akkor az orvos és a szülésznő átvizsgálja, hogy a méhlepény ép-e. Ha igen, akkor nincs semmi, max gát varrás, ha vágtak, illetve repedtél. Ahogy olvasgatom a Schöpfiben a gátmetszésre esküsznek, pláne első szüléskor... Amikor ott szültem, mind2 gyereknél vágtak, és utána stoppoltak is.

stoppolás:
a fájdalom attól függ, mennyire repedtél, mekkora a fájdalom küszöböd... ki lehet bírni, bár nekem nagyon koncentrálnom kellett, hogy ne emelgessem állandóan a fenekem. Mindhárom szülés után volt részem benne. A 3. szülés után 3 adag Lidocaint nyomtak belém, de a fenekem járt rendesen le-fel... A szülésnél viszont megdicsértek...Kép

Vizsgálat:
vizsgálat csak akkor van, közvetlenül a szülés után, ha a méhlepény hiányos. Jobb kórházakban, most nem tudom, hogy ez a kórház most hogy áll ezzel, ha úgymond kaparni kell, akkor altatnak. 11 évvel ezelőtt még biztos, hogy altattak ilyen esetben a Schöpfiben.
Amikor távozhatsz a kórházból, és esetleg varratokat vesznek ki, akkor ha jól emlékszem nem vizsgált meg a doki. Nagyon féltem tőle, hogy meg fog, de azt hiszem nem volt vizsgálat. Első komolyabb vizsgálat a 6 hetes kontrollon volt.

Remélem senkit nem rémisztettem meg, aki még szülés előtt van.

Alice!
Azért jövök, hogy olvashassam, hogy megszületett Iván unokád, de látom, még mindig sehol semmi.

Sziasztok Zsuzsa

beababa

Beababa,

tulajdonképpen, hogy mit miért csinálnak azzal tisztában voltam, csak azt nem tudtam, hogy altatnak-e kaparás alatt vagy nem, meg hogy ez mennyire fájdalmas, mármint a varrás. Mert ugye ez már "értelmetlen" fájdalom, míg a szülés előtti az tudod, hogy a gyerek kijöveteléhez szükséges.

Én úgy vagyok vele,hogy szeretem előre tudni, hogy mi fog történni velem, ne ott érjen a meglepetés és ezért legyenek rossz élményeim.

J

KépKép
KépKép
ytong

Sziasztok!

Kristiv, én is küldök egy hatalmas hellót nektek.
Annyit szeretnék hozzáfűzni a többiekhez, hogy írod, hogy felkavart, hogy 3 óránként hozzák a babákat.Én egyetértek veled, legalábbis részben-Én is azt mondtam szülés előtt, hogy én biztos nem fogom kibirni, hogy elviszik.De!Először is, végülis 2 óra, amit nélküle töltesz, másrészt ha esetleg császárra kerül a sor(amit nem kívánok senkinek), akkor 24 óráig fel sem kelhetsz és később is iszonyatos kaland a felülés és felállás.És persze ue. vissza.Szóval, én, nehéz kimondani, de örültem, néha, hogy nincs velem.Sőt, második nap utolsó etetésén el sem tudtam venni a csecsemős nővértől, mert annyira rosszul lettem, végül szinte az egész emelet az ágyamnál sorakozott, de ez már az egyéni nyűgöm, csak most eszembe jutott, bocsKépKépKép
De amúgy a szülés utánni 5 nap eltünt,mintha csak pár óra lett volna, én nagyon élveztem, már a helyzetváltoztatásokat leszámítvaKép
Remélem te is és minden szülés előtt álló , azért a körülményeket leszámítva így fogja érezniKép
Lehet, hogy zavaros voltamKép

Aliiiiiiiiiiiiiiiiiiiz, na?
Puszi, Léna

nuska

Szia Léna,

Köszi,hogy ezt megosztottad velem. Tulajdonképpen erre már én is gondoltam, csak most még olyan furcsának tartom, hogy elviszik egy teljesen másik helységbe a gyereket. Persze sokan azt mondják (még nem császárosok is), hogy örülni is fogok annak a pár nap pihenésnek ottbent és használjam ki. Hát nem tudom... Majd meglátjuk.
Mellesleg félek, hogy én is császárral fogok szülni. Ezért lenne is még egy gyors kérdésem, ha nem haragszol. A császárnál az apa bent maradhat? Esetleg megkaphatja közvetlenül Ő a babát? Olvastam egy cikket, hogy Angliában császáros baba esetén az apa hasára fektetik a gyermeket, hogy legyen neki valami a közvetlen "megszokott" kapcsolatból. Gondololm, ez nálunk abszolút nem lehetséges, de legalább kézbeveheti? ÉS Te mikor kaptad meg először?

Válaszodat előre is köszönöm.

Üdv,
kristiv

Szia Kristiv!

Íme a gyors válasz:a cikket én is olvastam, de azt hiszem ettől még naaaaaaaaagyon-naaaaaaaaagyon messze vagyunk.
Nálunk nem lehetett bent apa, úgy tudom elvileg nem is lehet bent, de ha jól emlékszem, Zitáéknál bent volt, majd ha már kilátszik a babázásból, kérdezd meg tőle, hogy hogy eszközölhették ki.Egyebként,amig vajúdtam ugyanúgy bent volt a férjem és az anyukám.Viszont ők látták először, előbb, mint én.Mert rendbe tenni a 3 ágyas szülőszobába teszik rendbe és a szülésznőm elintézte, hogy oda bemehessenek.Így ők látták még maszatosan.Mi már csak felöltöztetve látjuk, miközben varnak össze.De a mütét utánni első szoptatásra már hozzák is.szóval legkésőbb 3 órán belül látod, ha csak nincs éjszaka.
Egyebként, miért gondolod, hogy császár lesz?van vmi okod, vagy csak "benne van a pakliban"?

Puszi, Léna

nuska

Sziasztok!

Judit, a méhlepény megszülése gyorsan megy, és sajnos az is fáj. Legalábbis úgy emlékszem. De érdemes egy pillantást vetni rá, érdekes, ahogy kinéz (sajnos a fotó elmaradt). Majd jön a varrás, ami hát nem a legjobb, de akkor már sejted, hogy túl vagy rajta. Aztán babázás, ami szupi. A következő feladat átmászni a hordágyra és onnan az ágyra. Emlékeim szerint nem volt kellemes, de megoldható. Engem sokkal jobban megviselt az a néhány nap, amíg kiszedték a varratokat. Borzalmas ott az a "sündisznó"! A varratszedés kellemetlen, de nem fáj. Vizsgálat nekem nem volt, csak a 6 hetes. A gát viszont még fájt néhány hétig (nem tudom meddig, nem emlékszem). Most ennyi jutott eszembe.

Hicu, Barbival és Tündével már megbeszéltük, hogy talizunk megint. Majd írok emilt is.
Mackoo, neked is írok emilt, ha megtalálom a címed.

Jó éjt mindenkienk!

Ed

Edina
Kép
Kép
ed26

Sziasztok!

Kristiv, üdv köreinkben! KépKérdezz nyugodtan! Szobafoglalást lehet telefonon is intézni, ha felhívod a kórház központi számát, odakapcsolnak.

Babóca, nagyon szép nevet választottatok. Az én listámon is rajta volt Dorottya. Kép

Hajni, én nem sokáig méricskéltem, de az én lányom is kb ennyiket szopizott eleinte. Viszont az idő összevissza volt, hol 3 óra, hol egy óra múlva már éhes volt. Szerintem az üveggel azért vigyázzatok, mert ha mindig kap utána, akkor nem fog többet szopni.

Orsy, van labda a kórházban. Legalábbis, amikor én szültem, az egy ágyas zuhanyzójában ott volt egy nagy sárga labda. És fel is volt fújva. Kép

Judit, a méhlepényt én szinte észre sem vettem, az könnyen megvolt. Én is megnéztem, tényleg érdekes volt. Kép Viszont a varrás elég kellemetlen volt.

Mackoo, Hicu én is remélem, hogy legközelebb veletek is sikerül találkozni.

Ed, Barbi jó volt a tali, örülök, hogy összejött. Kitti persze jól bealudt a buszon hazafelé, ez kellett neki. Ed, sikerült hintát találni?

Pusza,
Tünde
rtünde

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?