Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én vidéki vagyok de a Péterfyben szeretnék szülni. Ki is néztem egy doktorbácsit magamnak, Dr. Krasznai Pétert, ha van valakinek infója esetleg tapasztalata róla szívesen meghallgatom.
Köszönöm a segítséget!
mamimaci

Sziasztok!
Senki nem jár erre, aki a szülésznő-választással kapcsolatban tudna nekem segíteni?
Biztos mindenki nyaral! :P
B.
bukcsi

Kedves Bukcsi!

Én Farkas Adriennél szültem, ő volt a szülésznőm. Nekem, az orvosom ajánlotta. Nagyon kedves, szimpatikus, segítőkész.
Bármikor felhívhattam.
Amikor bementem szülni, jött ő is.
És látszik rajta, hogy szereti a babákat. Amikor szülés után bejött hozzám, és ölbe vette a kicsit , akkor láttam rajta, hogy milyen gyengéd hozzá...

Szerintem kérdezd meg te is az orvosodat, hogy ki javasol!

Üdv
Hajni
hajni25

Köszi, Hajni! Igazad van, legjobb, ha megkérdezem az orvosomat. De a "tarifát" mégsem tudakolhatom meg tőle! :) Ha erről a részről tudnál valamit írni...esetleg nem konkrétat, hanem csak annyit, hogy mondjuk az orvosénak a fele, vagy ugyanannyi, stb.
És mikor kérted föl, hogy legyen ő a szülésznőd? Személyesen, vagy az orvosodon keresztül?
Köszönöma válaszod!
B.
bukcsi

Szia Bukcsi!

Bocs, írhattam volna, de valamiért elkerülte a figyelmemet a leveled, lehet, hogy a váltás miatt.

Én mindkét babámat Cser Katinál szültem. Nagyon kedves volt. lelkiismeretes, utána is beszélgethettem vele. Őt az orvosom is ajánlotta, és nekem is szimpi volt a szülésznő bemutatós előadás alapján.

De a legjobb először megkérdezni az orvosod, hiszen az jó, ha ők egyetértenek. Ihat a kismama, nem ihat, mit engedünk meg neki, mit nem, .... Kati nem egy szigorú szülésznő. Sok mindent, szerintem mindent megenged. Én pl. a 2. babámat teljesen természetesen szültem, mintha nem is kórházban lettem volna. Beszélgettem Katival 2 órán keresztül (ez volt a vajúdás), aztán egy rövid akció rész, és kész. :) Apának kávét készített, el ne aludjon, felhívhattam előtte, hogy akkor már induljak vagy sem. Első babánál ez nem árt, bár nekem a másodiknál volt gondom. :)

Hogy mikor: Az NST-ket már jó ha a szülésznő csinálja a szülőszobán, azaz az első NST előtt ildomos kiválasztani.

anyagiak: Szerintem náluk nincs ilyen tarifázás. Én még nem hallottam olyat, hogy valaki megkérdezte volna, mennyiért vállalja. De persze, ha egész éjszaka veled van, akkor azért az nem a standard munkaideje, elvárható, hogy valami extra juttatás üsse a markát.

A szülésnél a szülésznővel fogsz vajúdni. Az orvos, valszeg óránként rád néz, és ha gond van (ne legyen) és a kitolási szaknál ott van, segít, ill a véégn stoppol. Tehát effektíve idpben jóval többet van veled a szülésznő, mint a doki. Ezt jó ha tudod előre.

Más és más a helyzet, ha császár vagy természtes szülés van. Tehát jobb ezt utólag eldönteni.

Ja hogy fele, harmada, ugyanannyi, több. Ez tök mindegy, egymással nem hinném, hogy megbeszélik. :) Amennyit érzel. Hiszen ez hálapénz, jelezze a háládat. Ha akarod. Ha hálás vagy,....

Panni
uran

Kedves Panni!
Nagyon köszi a válaszodat, még semmi tapasztalatom nincs ilyen téren. Orvost ajánlottak nekem, és nagyon meg is vagyok vele elégedve, de a szülésznő-választásról most hallottam először. (Kíváncsi lennék, hogy mennyire elterjedt szokás manapság.) A hálapénzről azért érdeklődtem, hogy tudjam, hogy mire számítsak, legyen viszonyítási alapom. Számomra természetes ( a jelen áldatlan körülményei között!), hogy ha valaki valami extrát megtesz értem, többet dolgozik (még ha szeretetből, elhivatottságból teszi is), akkor én azt valahogy honorálom. Nem jó így ez a rendszer, de ha ez van egyelőre ehhez kell alkalmazkodni.
A kórház is nagyon szimpatikus, annak ellenére, hogy nem olyan gyönyörű, mint pl. a SztImre, de azt hiszem, nem ez a lényeg... Inkább az, hogy jó az orvos-gárda, és ott van a koraszülött osztály is.
B.
bukcsi

Szia Bukcsi!

Egyre elterjedtebb ez a szülésznőválasztósdi. Én az első alkalommal mondjuk meg lettem volna elégedve az ügyeletesekkel is, de a 2. babámnál nagyon örültem, hogy Kati jött, mert az ügyeletesek nem voltak valami megnyerőek. Az orvosokkal meg pont fordítva voltam. :) Azaz az első alkalommal nem volt szimpi az ügyeletes, a másodiknál pedig igen.

Sok szerencsét, jó élményekkel teli szülést, és minden jót!

Panni
uran

Sziasztok!!!

Ildi ha erre jársz!!Megvan már a kicsike?? :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
rózsa74

SZiasztok!
Új vagyok, de remélem, hogy nem egyedül...
Szülészdokit keresek, és jó sokat olvasgattam a topicot. Sajnos a keresés most nem működik, de átnézés alapján nem találtam semmit Dr. Anga-Kis Balázsról. Valaki találkozott már vele? Elsőre azért őt néztem ki, mert a magánrendelése közel van hozzám.

toyo
toyo

:D Próba

Kép
Kép
pipocska

Szia Toyo,

Nagyon szimpatikus ember, jó orvos!!!!
rolex

Köszi rolex a tömör, ám lényegretörő választ. :)
toyo
toyo

Sziasztok!

Új vagyok itt a fórumban, s rögtön kérdeznék is, hátha valaki tud segíteni.
Ismeri valaki Dr. Hajnáczky Károlyt? Ahogy néztem a korábbi témákat, nem szerepelt. Nekem ő az orvosom a Péterfyben. Ismeritek esetleg?

Novemberre vagyok kiírva, és lassan kellene szülésznőt is keressek. Vagy az az orvos mellett általában adott?

Köszönöm szépen előre is a válaszaitokat. :)
Zsuzsa
zebulon

Kedves Zsuzsa,
Az orvosodat kérdezd meg először Ő kit javasol. Ha neked is szimpi, akkor 36. héttől hozzá járhatsz NST-re, ami alatt lesz módotok megismerni egymást. Sajnos az orvosodat nem ismerem.
Üdv,
Rolex
rolex

Köszönöm neked Rolex, hogy válaszoltál. :D

Van itt valaki, aki esetleg szintén novemberben szül a Péterfyben?
És tudjátok, hogy van-e most éppen szüléselőkészítő tanfolyam? Borzasztó járatlan vagyok a dolgokban és csak október elején tudok elmenni személyesen is utánakérdezni. :shock:

Zsuzsa
zebulon

Zebulon!

Nekem van egy tippem, egy régi ismerős, aki talán nála volt, rákérdezek, és ha jól emlékszem, küld neked majd üznetet. A honalpot nézd meg, talán frissítik az adatokat. :)

Panni
uran

Uran!
Nagyon szépen köszönöm, hogy válaszoltál. A honlapot megnéztem már, de ott csak a tavaszról van szó. :(

Láttam viszont, hogy írtál korábban egy engem is érdeklő témáról - arról, hogy mennyit illik adni az orvosnak, mennyit illik adni a szülésznőnek.
Nem akarom megkérdezni a dokimat, mert félek, hogy akkor egy hatalmas összeget mond. Viszont úgy gondolom, persze, hogy megérdemli a hálapénzt, ha jól dolgozik, valamilyen szinten ott lesz, stb. Viszont nagyon szélsőséges összegeket hallok baráti körökből és nem akarom elhinni, hogy más kórházakban ennyit "elkérnek".
Van tapasztalatod, hogy mennyit illik adni a Péterfyben? Mennyit adtál a dokinak, ill. a szülésznőnek? Megkérdezhetek ilyesmit?
Jaj, nagyon-nagyon örülnék, ha segítenél, vagy esetleg más is, aki ezt olvassa...

Hálás köszönet a segítségért!
Üdv:
Zsuzsa
zebulon

Zsuzsa!

Megmondom az őszintét, hogy utálok beszélni a hálapénz dologról. Mert ez nem köztéma. Nem attól kell függjön, hogy egy orvos, hogyan végzi a dolgát, hogy mennyiot raknak a zsebébe. Ha egy orvos ilyen, akkor ott kell hagyni. Én sem tanítok jobban egy gyereket azért, mert anyuci ad a zsebembe pénzt, igaz nem is teszi. :)
Úgy gondolom, hogy mindenki annyit ad a doki zsebébe, amennyit megtehet, hogy odaad, ill. amennyit megérdemeltnek tart. Ezzel szemben azt tisztességesnek tartom, amit az én orvosom tett, hogy amikor úgy érezte, hogy eléggé ismer, és valóban úgy érezte, hogy én hozzá jártam terhesgondozásra, akkor beleírta a kiskönyvembe, hogy kér értesítést szülés esetén. Ez egy jó érzés volt, megnyugtatott, hogy törődni akar velem. HOgy ebbe belejátszot-e a boritékosdi, vagy sem, azt nem tudom.
Viszont ő nem mondott semmit, hogy mennyiért vállalja, vagy sem a szülést, ugyanúgy, ahogyan a szülésznő sem.

Amit én gondolok.

Adni illik valamit szeirntem azért, ha külön megbeszélt időpontban fogad a doki UH-ra. Mert az orvosoknak van saját UH ideje, amikor végig lehetne állni a sort, ha teneked nekem végigállni, akkor ez neked jó, és ez lehet extra juttatás. Igaz a dokinak vaélszeg semmibe sem kerül, még extra időbe sem, mert általában az ügyelet alatt történik.

Illetve a szüléskor, főleg, ha az extra idpben zajlik.

A szülésznő és doki kérdés. A szüléskor a szülésznő van veled, ő trappol körülötted. Ha természetes szülés van. Csaászárnál a szülésnőnek nem sok dolga van. Ehhez lehet méretezni a dolgokat. Náluk érdemes valamivel előre kedveskedni, ami nem feltétlenül pénzbeni. Ezzel is mélyítve a kapcsolatot, ami a szüléskor lényeges.

Ennyi, ha kérdezel, még írok. :)

Panni
uran

Szia Panni!

Jó, hogy életben tartod ezt a topicot! :lol: :lol: :lol:

Jövök én is hamarosan! Legalább is remélem! :?

A mai napig nem emésztettem meg, hogy majdnem egyidősek a csemetéink és én nem is tudtam..... :oops: :oops: :oops:

11 hós szenzációnk, hogy ELINDULTUNK! Igaz még csak rövid távokat teszünk meg, de most már nem csak kapaszkodó felé megyünk! :D :D :D

Puszika, Dóri és Jutka
jatka

Sziasztok!
Októberben fogok szülni, és kezdetek óta a Péterfybe járok nőgyógyászhoz. Eleinte nem ragaszkodtam orvoshoz, de amikor kiderült, hogy terhes vagyok, egy orvoshoz kezdtem el járni. Eleinte a rendelési idejében mentem a kórházba, aztán mikor már egyre inkább kérdezgette, hogy ki lesz a fogadott orvosom, végülis őt kértem fel. Onnantól kezdve a magánrendelésére járok, természetesen nem ingyen.
Innentől kezdve kicsit kényelmetlenül érzem magam, hiszen az egész anyagi síkra tolódott. Természetesen bármikor felhívhatom, meg ha eljön az idő, csak szólnom kell, és azonnal bejön a kórházba stb. Múltkori találkozásunknál felmerült a szülésznő kérdése is. Ajánlott is egyet, akivel dolgozni szokott, az egekig magasztalta.
Én nyíltan rákérdeztem az anyagi részére is a dolognak, hogy kinek mennyi és hogyan.
A dilemmám az, hogy ez az összeg a nőgyógyi+szülésznő+a fürdőszobás szoba igen izmos összeget ad. Igazából nem is ezzel van a gondom, ugyanis valószínűleg bárkinél szülök kapna valamennyi "támogatást", a kérdés igazából az, hogy valóban ennyit ér az ember? Vagyishogy csak akkor jár ez a bánásmód, ha az ember fizet érte? Mert én most így érzem, és őszintén szólva ez nem nyugtat meg. Annyira nem ismerem a dokit, "referenciát" meg hát ilyen helyeken nem szoktak kérni, szóval azt se tudom, hogy megfelelő embernél vagyok-e.
Szóval valaki oszlassa el a kételyeimet!
hessa

Hessa!

1. Miért kezdtél magánúton járni hozzá? Mert kényelmesebb volt, hogy időpontra mész, vagy kulturáltabb helyre mehettél? Ha igen, akkor ezekért bizony ma fizetni kell, és ez valahol normális, hiszen a dokinak azt a helyiséget fenn kell tartani, az eszközöket oda meg kell vennie, ....Ha azért mert a doki így kérte, de neked amúgy is jó lett volna, akkor ez elég csúnya így.
2. Ha szülészt választasz, akkor ő azt vállalja, hogy akármikor pl. éjszaka közepén, .... Pattan, ésugrik, megy aszülészetre és ott van, akár egész éjszaka, ha ellhúzódik. Ez olyan, mint egy biztosítás. Lehet, hogy mázlija lesz, és rendelési idejében, vagy amikor egyébként is benn lenne, szülsz, és semmi extra dolga nem lesz, csak aszisztálni. De az is lehet, hogy elég zűrös eset leszel, és akkor peches lesz, mert akár 10 órát is ott kell majd lennie toppon. Ezt meg kell fizetni, ugyanúgy mint egy biztosítást. Mert ez egy külön szolgáltatás. Megtehtnéd, hogy jársz hozzá a terhesrendelésre, majd amikor szülnöd kell, bemész az ügyeleteshez, és szülsz nála. Valszeg akkor is jó ellátást kapnál a Péterfyben, kivéve, ha írtó peches vagy, és épp rossz napja vana dokinak, vagy kifogod azt az 1-2-t, aki nem épp olyan...
3. Szülésznő, az jó. Náluk én még nem hallottam,. hogy kérnék a pénzt, de ki tudja, ma már lehet ez is. De a munkája aztán nem kevés egy szülésnél, megérdemli.

Dokiról meg nem tudok semmit, minthogy nem tudom kiről van szó. Ha magánban írsz nevet, akkor segítek, ha tudok. De ez olyan, hogy minden orvosról hallottam már jót és rosszat, csak a rossz hír jobban terjed.

De a lényeg. Miért kérdezted meg???? A hálapénz dolgát miért kell az orvossal megbeszélni???? Ezt soha nem fogom megérteni, aki ezt elkzdte, azt kellen lapáttal ... Na mindegy. Nem ez volt a kérdés.

Panni
uran

Panni

Én nagyon jól elvoltam a sima rendeléssel is. Egy kicsit úgy érzem bele lettem sodorva a magánrendelős dologba. Természetesen így több figyelmet és információt kaptam meg, amit nem biztos, hogy a sima rendelésen megkaptam volna.
A hálapénzt meg hát igazából nem is kérdeztem meg, mondta magától. És ez az, ami miatt inkább érzem magam üzleti befektetésnek és nem pedig várandós kismamának. Inkább ez a bajom, ugyanis mint már mondtam ha jól dolgozik a doki, bárki az, megköszönöm neki, ugyanúgy a szülésznőnek is, csakhát nem vagyok malacpersely.
Ezt leszámítva amúgy minden pozitív, a kórház is szimpi meg az orvos is, csak utálom, hogy minden mögött a pénz mozog. Nem mintha sajnálnám, csakhát meg kell gondolni hova rakjuk.
Lehet, hogy csak én reagálom egy kicsit túl a dolgot, nem vagyok járatos az ilyen dolgokban, ez az első babám, és nem szeretnék rossz élményekkel távozni a szülészetről, gondolom ez egyértelmű.
hessa

Sziasztok!

Én 5 hónapja szültem a Péterfyben, és egy szülésznőt kérdeztem meg a "tarifákról". Ő azt mondta, hogy a főorvosoknak 80-100 ezer között, a "sima" választott orvosnak pedig 60-80 ezer között szoktak adni. A szülésznőnek 20-30 ezer a "díja". De persze mindig az dönti el, aki adja.
Ez függ attól is, hogy az orvos és a szülésznő eleve bent lett volna-e abban az időpontban, vagy esetleg otthonról jött be a szabadidejében? Meddig tartott a szülés és volt-e komplikáció? És természetesen a legfontosabb, hogy mennyire voltál megelégedve Vele, illetve mennyit engedhetsz meg magadnak anyagilag...

Remélem ezek a konkrét adatok sokaknak segítenek.
Vendég

Szerintem sem jó ez az egész így, de azzal egyetértek, hogy ha vki (orvos/szülésznő/akárki) extra szolgáltatást nyújt, pláne a szabadidejében, azt meg kell fizetni. A "hálát" pedig szokásból kell megfizetni.
De most igazán örülök, hogy konkrét adatokat olvashatok, hiteles forrásból. Köszi az infót Catherine!
Urannak abban is igaza van, hogy annyit kell adni, amenniyt gondolunk és tudunk, de ha vkinek fogalma sincs arról, hogy milyen szinten mozognak az összegek általában, vagy átlagosan, akkor nem tudja, mennyit "gondoljon". (Adni meg úgyis csak annyit tud, amennyi van erre...) Ha meg van elégedve, meg akarja hálálni amit "kapott" a szülés során valaki, és még pénze is van rá sok, akkor is előfordulhat, hogy kellemetlen helyzetbe kerül, mert "eltéveszti" a nagyságrendet. (Esetleg a túl sok is kellemetlen lehet!)
Legutóbb egy olyan irányelvet hallottam, hogy hozzá kell tenni egy 0-át ahhoz az összeghez, amit az orvos a magánrendelésén kér. (Azt hiszem, a 10ezer ft/vizsgálat elég átlagos, akkor ez 100ezret jelent egy szülésért...!!!???)
Azt tartom a legfelháborítóbbnak, amikor egy orvos megmondja (ráadásul kérdezés nélkül!) a tarifáját. ez még törvénybe is ütközik, ha jól tudom. Az valószínű, hogy a legtöbb orvos vár valamit, de ha megkérdezik, akkor illenék azt válaszolni, hogy amennyit a kismama gondol. Nem? Ők is tartsák be ennek a csúnya rendszernek a szabályait, ha m ár mi is kénytelenek vagyunk.
bukcsi

Kedves Mindenki!

Nekem ezek az összegek kicsit soknak tűnnek. Ha felteszem, hogy egy orvosnak egy hónapban mondjuk csak 3 kismamája van, ami igen alultervezett, akkor havi 300000 ft zsebben. Szerintem ez azért sok a jóból. És mondom a 3 kismama az erős alulbecslés.

Én hallottam barátságosabb megközelítést is. Amit állam bácsi ad anyasági támogatás gyanánt, azt adjuk oda.

Egyébként a 10000 ft vizsgálatonként az nem kevés...

De még mindig nem értem, hogy ebbe miért mennek bele orvosok, anyukák. Ez undorító!!! Kell a kórházi rendrakás, nagyon kell!!!

Panni
uran

Kedves Uran és Mindenki!

Nem mondom, hogy első ránézésre ez olcsónak tűnik. De bele kell gondolnunk abba is, hogy az orvos például 6 évig járt egyetemre, utána kötelező gyakorlat, szakvizsga... Szóval jó sok idő és tanulás. Emellett nincsenek megfizetve. Főleg azért nem fizet nekik senki, hogy ha születésnapja van, vagy házassági évfordulója, karácsony, szilveszter, húsvét, és még sorolhatnám, akkor sem engedheti el magát, nem ihat meg egy sört, pezsgőt vagy egyebet, ha van egy olyan kismama a páciensei között aki bármikor szülhet. Mert hát akkor ő hogyan segíthetne? Ez az amit meg kell fizetni.

Senki ne értsen félre, én ezt nem támogatom, sőt... Ezt kellene valahogy megoldani a magyar egészségügyben.

De vehetnénk a belga példát is, ahol nem választhatsz orvost. Kórházat igen, ahhoz jogod van, de orvost nem. Aki bent van annál szülsz, és így nincs hálapénz.

Mindezek ellenére azt mondom, hogy nekem bármi pénzt megér, hogy a kisbabám teljesen egészséges, és nem történt vele semmi baj a szülésnél, ami nem biztos, hogy bármelyik orvosnál így lett volna.

Catherine
Vendég

Teljesen igaza van Catherine-nek, amíg ez a rendszer működik (mert az egészségügy ha döcögve is, de azért még működik, a hálapénz-rendszer pedig virágzik!), addig nem nagyon tud mit tenni mást az a kismama, aki normális ellátást akar magának és a gyermekének.
Persze Urannak is igaza van, hogy így ezzel fönntartjuk ezt a rossz a rendszert. De ki az, aki esetleg a saját kárán hajlandó ettől eltérni? Akár alulról (kismamák, akik nem hajlandóak ebbe belemenni), akár felülről (államilag) kezdődne a megújulás, bizonyos, hogy sok időt venne igénybe a változás.
Az is természetes, hogy az orvosokat meg kellene fizetni rendesen. De Uran számításai szerint, nincs az az egészségügy, amelyik ekkora bevételt ígérne az orvosoknak! Tehát nekik nem érdekük ennek a felszámolása, legalábbis anyagilag nem. (Annyiban esetleg, hogy megszűnne az állandó készenlétük, valamivel kevbesebbet kellene dolgozniuk.)
Egyébként a minap a rádióban hallottam, hogy a Catherine által leírt (nyugateurópai) rendszert terveznék itt is bevezetni. Kórházat és esetleg szülésznőt lehetne választani, orvost nem, a mindenkori ügyletesnél kellene szülni. Igazából logikus, hiszen a legtöbb problémamentes szülésnél a szülésznő tesz és dolgozik a legtöbbet, sokszor talán fontosabb is a szerepe, mint az orvosnak. (Mindenkinek ilyen szülés adassék!)
Valahogy mi magyar kismamák (legalábbis a többség) idegenkedünk ettől a rendszertől, nem úgy tűnik?
bukcsi

Sziasztok!
El vagyok keseredve,rég jártam itt és amiröl Ti beszéltek itt összegek az nagyon sok!Ki vagyok akadva hogy 100ezreket csak igy lazán zsebreraknak!
Az én Dokim volt olyan hogy el se fogadta,a pénzt mikor volt egy vetélésem és vettem elö a könyvböl a boritékot,hogy odaadjam.De azt válaszolta hogy Ő már ezt a könyvet olvasta és ne is vegyem elő ami benne van!!Hozzáteszem,nem voltam egy túlfizetős betege és akkor már 4éve nem is látott.Aztán megint terhes lettem és nála szültem másodszorra is!Azzal egyetértek:én is az anyasági pénzt adtam oda kb!De aki egy szobában volt velem ő 140ezret adott a Dokinak!Hmmm...!
De nem vagyunk egyformák és a pénztárcánk sem.
De valahogy középutat kéne találni,mert ugyebár szülés után a mi fizetésünk is megcsappan.Hát a GYES-röl ne is beszéljünk!

Panni!!!!

Végülis ment oviba a nagyobbik gyermeked?
VIldinek biztos már megvan a babája, nem tud róla valaki?

sziasztok
rózsa74

Sziasztok!

Én nem vagyok a hálapénz ellen. Egyékbént az igaz, hogy az orvos mennyit tanult, de vannak ilyenek még a porondon, akik mennyit tanultak. Pl. tanárok, akik esetében a pedagógus napot is sokszor elfelejtik a szülők, gyerekek. Na de mindegy.

A hálapénznek azért nem vagyok alapvetően ellenzője, mert ha egy étteremben elégedett vagyok, akkor hagyok borravalót, ha egy tanárommal elégedett vagyok, akkor esetleg karácsonyra készítek neki egy ajándékot, ha elégedett vagyok az orvosommal, akkor adok neki egy boritékot. DE: Az hogy az összegről beszéljünk ezt gusztustalannak, visszataszítónak, és rettenetesnek tartom. Ez a rossz benne. Hogy egy anyuka, ha nem tud annyit adni, mnt a szomszéd, akkor rosszul érzi magát, és ha épp vele történik baj, akkor azt hiszi, azért mert az orvos kevésbé figyelt rá. Én ebben nem hiszek. Nem hiszek abban, hogy orvosok, azért mert az anya kevesebbet ad, azért kevésbé figyel rá oda orvosi szempontból. Emberileg, lehet, hogy megváltozik, de ebből a változásból én nem kérek. Emberileg megváltozott az én orvosom is a két gyerek mellett. De nem a pénz miatt, hanem, mert jobban megismert, más lett a kapcsolatunk. Mert visszamentem hozzá, pedig vol tzördülésünk, és ez a bizalom erősödött.

Tehát köznyörögve kérem, ne beszéljünk összegekről!!!! MIndenki annyit áldoz erre, amennyi belefér.

Ja a másik. Reform. Nem hinném, hogy jó ötlet, hogy ne az vezesse le a szülést, aki végigvezette. Vagy akkor legalábbis nagyon komoly dokumentáció kell a kismamákhoz.

Rózsa!

Misi jár az óviba, imádja. Persze a lelki hatásai megvannak, több egy kicsit a sírás, nagyobb a ragaszkodás, de nem közvetlenül az óvi miatt, hanem gondolom akut anyahiány, kontra fáradtabb a lelkem, kontra több konfliktus az életben. De hát ez van. A lényeg, hogy szereti, menni akar midnen reggel, az óvónénik agyondicsérik, ....

Panni
uran

Sziasztok!

Én is most csatlakozom a fórumhoz, karácsonyra várjuk a kisbabát :D
Korábban volt egy kérdés az előadással kapcsolatban! A dokimnál láttam egy kiírást, miszerint az előadás okt 2-án (HOLNAP) kezdődik 17.30-kor. Ezt követően minden hónap első hétfőjén lesz újabb ea...

Viszlát holnap!

kőpataki
kõpataki

Sziasztok!

Én is most csatlakoznék. Ha minden igaz februárban érkezik a babucink, a Péterfyben fogok szülni.

A mai előadáson én is ott leszek!
hammy

Kedves mindenki!

Örülök hogy rátok találtam!! :D Dr. Kovács Zoltánról szeretnék megtudni minden info érdekelne. tudom már nem dolgozik a kórházban, a szent Imrébe ment át, de sokáig itt dolgozott és várom az élményeket, tapasztalatotokat. Majd jövő héten megyünk a rendelésére. :oops:
Nem bpiek vagyunk, nem ismerünk senkit ezért minden információnak nagyon örülnénk. :D
email:panka123@freemail.hu

előre is köszönöm: panka
panka123

Kedves Uran!

Azért írtam konkrét összegeket, mert úgy éreztem egyesek ezt hiányolták.
De szerintem sem az a fontos, hogy ennyit adjunk, mert van aki nem olyan szerencsés, hogy ekkora összeget nélkülözni tud, főleg amikor az új családtag is sok kiadással jár.
Sajnos a rendszer így működik, amit én személy szerint nem szeretek. És úgy gondolom az orvosnak is csak akkor adok pénzt, és csak utólag, ha valóban meg vagyok vele elégedve. Nekem egy étteremben sem okoz gondot, hogy minden forint visszajárót elkérjek, ha nem voltam megelégedve a kiszolgálással. Ez nem jár, hanem adható! Mindenki maga dönti el, úgy, ahogy a mérétkét is.

Szerintem pedig nem befolyásolja, befolyásolhatja az orvost, hiszen csak azután kapja meg, hogy a munkáját elvégezte.

Cathrine
Vendég

Catherine!

Az a baj, hogy szülésznél, jó eséllyel még találkozol az orvossal. Legalább a kontroll alkalmával, aztán 2., 3., .... gyermek, esetleges egyéb problémák. Az ember a nőgyógyászát egy életre választja, ha szerencséje van. Ezért nem baj, ha jó emlék marad meg. De ennek nem a boriték vastagságától kellene függnie. Nálam, úgy érzem nem is függött. Én tanár vagyok, így gondolhatjátok, hogy nem volt annyira vastag a boriték, de mégis emlékszik rám az orvosom, kedves velem, és úgy érzem szakmailag is mindent belead.

Panni
uran

Sziasztok!

Én is a Péterfyben szültem áprilisban. A hálapénzhez szólnék hozzá.

Egyet értek Urannal. Én is, mint tanár 4 évig foglalkozom egy csoporttal és valahogy az érettségi után senki se akar pénzt nyomni a zsebembe... Pedig mi is 5 évet tanulunk azért, hogy tanárok legyünk!

Én úgy terveztem, hogy 40-et adok majd a dokimnak a 6 hetes kontrollnál, HA elégedett lesze vele. Hát sajnos nem voltam. :( Több mint 10 éve jártam már hozzá, de nem ilyennek ismertem meg. Nagyot csalódtam benne.

10 ezrével számoltam visszafele:
1. nem írta be a lányom lapjára, hogy vesetágulata volt és ha én nem kérdezek rá, akkor meg se nézik neki.
2. Össz-vissz 1x nézett meg szülés után, amikor felírta az Ergam cseppet. Azt se tudtam, hogy mi az. (Az ügyelete orvos, akinél keztdem a szülést, az minden nap bejött és megnézett)
3. Begyulladt a gátsebem, még csak meg se nézte, csak telefonon mondta, hogy mit csinálja vele.
4. Amikor nagy nehezen megbeszéltük, hogy bemegyek türelmetlen volt és úgy kellett rátukmálni magam, hogy nem vagyok jól.

Nagyon tipródtam, hogy egyáltalán a 6 hetes kontrolla hozzá menjek-e vissza.

Persze egész terhesség alatt a magánrendelőjébe jártam, ott csinálta az uh-kat is, szóval nem kevés pénzt hagytam ott.
És hab a tortán:
A 6 hetes uh-n mondtam, hogy fáj a sebem. Nem csinált vele semmit. Kiderült, hogy egy izomgyűrű a szülés miatt görcsben volt.

Szó, ami szó:
váltottam. Maradtam a Péterfynél, mert a szülészet nagyon jó, a szülésznők nagyon kedvesek és figyelmesek egytől-egyig!!!!!

A dokimat nagyon sajnálom,de már nem tudok megbízni benne. Sajnos! :(

Én is nagyon soknak tartom a 100.000 Ft-t egy szülésért. Főleg, ha sima szülés és nincsen komplikáció!

Ja, a szülésznőnek adtam borítékot. Tanuló volt a lány, de annyira ügyes és lelkes, hogy nagyon hálás voltam neki!!!!! Sajna már nicsen ott, így nem tudom ajánlani.

Eszter
Kép
Kép
vok

Vok!

Neked nem Abkarovics volt a dokid?? az enyém is az, de eddig (20. hét) meg vagyok elégedve vele, terhességem előtt is hozzá jártam.

Nem akarom elhinni, hogy ilyen tapasztalataid voltak vele... Azért ez kiábrándító!!!
hammy

Sziasztok,

Szeretnék csatlakozni. Én is a Péterffy-ben fogok szülni, ott voltam a hétfői előadáson is. Március elejére várjuk a Picurt.
ancsi13

Sziasztok!

Már sokszor látogattam a babanetet, de mégcsak most regisztráltam. Szóval üdv. mindenkinek most már mint bennfentes. :D

Kedves Panka123!
Nekem is Dr. Kovács Zoltán az orvosom, aki fiatal ugyan, de nagyon a háborítatlan szülés híve. Nagyon szimpatius volt már az első találkozásunkor is. Minden kérdésre válaszol és őt is érdekli hogy vagy/tok a babáddal. Én a másodikat fogom nála szülni, az elsőt sajnos másiknál szültem. Eddig 3-szor taliztam vele, 2x a Péterfyben és egyszer az Aranytíz Műv. házban a Várandósok klubjában. Ott volt épp egy anyuka, aki nála szült, - állva- és én pont akkorra voltam hozzá berendelve, így várnom kellett rá, de nem zavart, szóval az anyuka, a dúla és az orvos mesélték el 3 szemszögből a szülést, de a végkicsengés ugyanaz volt. Az orvos, anyuka, dúla büszke a kisfiúra és anyukára.
Nekem is említette, hogy el fog menni, én nem ismerem annyira az Imrét, de jókat hallottam róla. Állítólag szintén baba-barát kórház, bár a topiknál vannak ellenvélemények is. Majd meglátjuk, hogy én miket szerzek. Egyébként én ambulánsan szeretnék szülni, az előbbiből kiindulva és háborítatlanul. (Mindenféle beavatkozás nélkül a saját tempómban,) Sajnos az elsőt nem így szültem, akkor még keveset tudtam a háborítatlan szülés lehetőségéről. Arról nem beszélve, hogy abban a kórházban/szülőotthonban totál hülyének néztek, csak mert első gyereket szülő nő voltam. Most már nem visznek el... Sokat beszélgettem egy barátnőmmel, aki dúla és a Tavam tagja, ez sokat segített és most a Várandósok klubja is eléggé feltölt lelkileg. Aki szeretne jöjjön el! Arany János utca 10. Aranytíz Művelődési Központ. Kéthetente van, legközelebb 13-án lesz 17-20-ig.
Nem tudom válaszoltam-e a kérdésedre 100%-ig, de ha van még kérdés, vagy valamit kihagytam, kérdezz, szívesen pótolom.
Én egyébként január végén fogom megszülni a kisfiúnkat.

Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok, ha addig nem talizunk itt. :)

Gabi
jewel

Szia ancsi13!

Pont az orvosom tartotta az előadást, sajnos én nem tudtam menni, pedig szerettem volna, milyen volt?

köszi:

Gabi
jewel

ancsi13!

Gratula a Picurhoz!

Gabi
jewel

Jewel,

Szimpatikus volt. Egy dolog nem tetszett, hogy nagy szüneteket tartott 1-1 gondolat után, amitől nekem kicsit összeszedetlennek tünt. Persze lehet, hogy csak várt, hátha van kérdés...
Amúgy még rosszat nem hallottam senkiről. Saját rossz tapasztalatom - Nővéremen keresztül - csak a Krasznay főorvossal kapcsolatban van, de ettők függetlenül Nővérkém is maradt a Péterffynél a második gyermek születésénél is csak dokit váltott.
Sajnálom, hogy nem voltál az előadáson, mert bevittek minket a szülő szobákra is,ami nagyon jó volt!!!
ancsi13

Köszönönöm ancsi.

Ő olyan gondolkodó típus. Megfontolja mit mondjon. A találkozásunkkor is tart szüneteket.
Sajnálom a rossz tapasztalatot, nekem is kijutott az elsőnél, de hát nem lehet minden mindenkinek kerek, meg aztán tanultam belőle jó sokat. Magam javára és másoknak is tudok segíteni emiatt. Igaz, bennem van, hogy de jó lett volna, ha jobban sül el a dolog, de már késő bármin változtatni, na meg akkor, ott, nem is tudtam.
Az orvosom egyébként átmegy a Szt. Imrébe, ezért én ott fogok szülni, így nem nagyon baj, hogy nem láttam a szülészetet, de örülök, hogy végeredményben jó érzéssel jöttél el.

Gabi
jewel

Szia Hammy!

De ő volt a dokim. És sajna a barátnőmnek se volt jó tapasztalata vele... Nem tudom mi történhetett. Ő nem ilyen volt!
MIndenkit hozzá küldtem, mert annyira alapos, kedves és figyelmes volt, mint senki a környéken!!! Pedig azért Mátyásföldön volt jó pár orvos! Anyámat átcipeltem hozzá és nagyon jól kezelte. Sokat javult anyu állapota. Tudta kik vagyunk. Első pillanattól meg volt a száma, mindig felhívhattam. Ha olyan gond volt, fogadott a kórházban is.
Na, ebből ez lett.
Iszonyatosan sajnálom! Nagyon ragaszkodtam hozzá...

De ne ebből indulj ám ki! Nagyon sokan szülnek nála. Lehet,h ogy épp rossz passzban volt... nem tudom...

Eszter
Kép
Kép
vok

Kedves Jewel!

köszönöm hogy írtál
bocs csak most jutottam ide a géphez.
Örülök hogy + a tapasztalatod Kovács Zoltánnal kapcsoltaban
mi a héten megyünk hozzá 12én csütörtökön
írok majd akkor róla
meg tudnád esetleg adni az email címedet?
kiváncsi vagyok a véleményedre a kórházzal kapcsolatban is !!!

üdv és szép napot
panka
panka123

Vok, Hammy!

Kedvenc sztárdokink sem szent nyílván. Őneki is vannak hibái. Az első babámnál ő volt az ügyeletes, és se szó, se beszéd burkot akart repeszteni, anélkül, hogy megkérdezte volna, szeretnék-e ilyen beavatkozást. Vagy mondjuk legalább szólt volna, hogy most ez következik. Na ennél a pontnál én elástam őt. De ettől még lehet, nagyon kedves, jó orvos. De ez nekem durva volt. MIndenkinek más és más az értékrendje.

Panni
uran

Sziasztok!
Én is a Péterfyben fogok szülni március végén, illetve szültem ott 2003. elején. Az összegen, amit Catherine írt, kicsit megdöbbentem, mert én 2003-ban főorvosnak adtam 40e-t, és nem hiszem, hogy megsértődött volna, azóta is hozzá járok és nagyon kedves, megint nála fogok szülni.
Amúgy érdemes szerintetek az előadásokra eljárni? Nem voltam az első gyerekné legyszer sem, mert akkoriban mindig nagyon sokáig dolgoztam, de most elvileg meg tudnám oldani, de nem igazán tudom, hogy tudnak-e "újat" mondani...
dfjudit

szia Jewel!

bocsi az én címem: panka123@freemail.hu
üdv panka
panka123

Judit!

Csak akkor érdemes elmenned, ha pl nem kértél EDA-t az első szülésnél,. és most másképp szeretnéd, és ehhez infot gyűjtesz. A többi téma, amennyire emlékszem, már nem annyira izgalmas egy másodszülőnek. :) Esetleg a szülésznő választás, ha nem választottál az első babánál, ill. ha nem csak a dokira szeretnél hagyatkozni a témában.

Panni
uran

Sziasztok!

Én is hamarosan a Péterffy-ben fogok szülni, s lenne egy kérdésem, ami itt még úgy látom nem merült fel. Remélem, nem túl intim, de engem érdekelne, hogy a borotválásnak mi a funkciója? Láttam a Péterffy honlapján, hogy ha az ember nem akarja, akkor nem csinálják meg, de végülis nem tudom, hogy milyen szempontból jó vagy rossz? Esetleg valakinek van erről tapasztalata? (Megkérdezhetném a Péterffyis védőnénitől is, de valahogy tartok tőle egy kicsit, nem kifejezetten az a tipus, akitől bármit meg tudnék kérdezni, bár egybként rendes.)
Szerintetek, ha nem választottam szülésznőt, akkor is illik adni neki pénzt? Én negyvenezret szánok a dokira, ha elégedett leszek, de még külön a szülésznőre nem terveztem semmit, csak egy kis ajándékot. Pedig biztosan neki is járna. Csak hát a doki mégiscsak külön bejön, akár éjszaka is, és ezért szerintem is jár külön pénz. Ti hogy gondoljátok?
Évi
evarek

Szia Évi és Többiek!
Hasonló kérdéseken töröm én is a fejem...
Talán a borotválás nem lesz (akkor) túl érdekes, lehet, hogy alig lehet majd észrevenni, fontosabb dolgokkal leszünk elfoglalva akkor. És olyan nagyon kellemetlen nem lehet! Akkor már a gátmetszés sokkal inkább... (De azt elvileg csak akkor csinálnak, ha szükséges.)
Én is arra hajlok, hogy nem választok szülésznőt, és gondolkodtam azon, hogy adjak-e majd neki pénzt, vagy ne. Ha tényleg úgy lesz, hogy ő fog körülöttem sürögni-forogni, és kedves is lesz, és meg leszek vele elégedve, akkor mindenképp fogok neki adni. Még nem tudom mennyit (de a 20-30ezer az nekem egy kicsit sok). Csak mi van akkor, ha épp a szülésem közepén van műszakváltás? Akkor már 2nek kell adni. (Gondolom, amikor a baba feje már kint van, akkor nem fog otthagyni azért mert lejárt a munkaideje, de előfordulhat, hogy fél napot ő lesz velem, felet meg vki más.)
Mikorra vagy kiírva? (Én dec.vége.)

Esetleg tudja vki, hogy mikor és milyen témában lesznek még előadások?
Bukcsi
bukcsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?