Új privát üzeneted érkezett!

Boribono,
:) bocs, egyáltalán nem éreztem úgy hogy cáfolnom kéne Téged vagy hiteltetennek állítani be, bocs, ha védekezésre kényszerültél amiatt, amit írtam, késő volt, majd máskor jobban átolvasom, amit elküldök. :oops:
Én is csak a saját tapasztalatimat próbáltam írni. A fiam a SOTEII-n volt PICen, 2*8 órát fényezték, és szoptatási időben mindig ki lehetett venni, pedig az igazán cukrosvíz és tápszerparadicsom.

Tök jó, hogy ilyen gondos ellátásban volt részetek az Istvánban és nem volt szükség komolyabb beavatkozásra.
Szerintem nem gond, hogy ilyen részletesen boncolgatjuk ezt a témát, mert nem mindig nyilvánvaló, hogy mikre kell figyelni egy babánál, miért fontos a gyakori szopizás, hogy kellhet kékfény, infúzió, és mindezekre milyen megoldási lehetőségek vannak erre a kórházban.

Akartalak még kérdezni: mostanában szokás az Istvánban irreguláris ellenanyag szintet nézni szülés előtt, az nem pont az ilyesmik, a fővércsoport elleanyagok szűrésére van? Tavaly 2x néztek, egyszer félidőben, egyszer meg szülés előtt, három éve még csak 1x. - neked ez a teszt nem jelzett semmit?

Boti 2005. okt. 12-én, Zsófi 2007. aug. 28-án született.
jad

szia Judit28!
köszönöm a válaszodat!!! Közben Németh Miklósra esett a választás, remélem ő is jó lesz és nem fog csalódást okozni. eddig szimpi

:D köszönöm!!!
borkaby

Sziasztok!
Képzeljétek tegnap hajnalban megszületett a barátnőm babója.
Vidéki kórház a fiam még ott született, a lányom az Istvánba, álldom az eszem, hogy elmentem.
Tavaly adták át az új részleget, de a hozzáállás olyan konzervatív, mint kb. 30 éve.
Borotválás, beöntés, kiközözés, infúzió, gátmetszés , alap 5 napi benttartózkodás stb.
Max. napi 1 gyerek születik, szinte mindenki egyágyas fürdős szobában van, de látogatni csak a folyosón lehet, az újszülötett is kitolják. 2 nőgyogyi van + a 70 éves főmuffti
Én mondtam a barátnőmnek, hogy be sem megyek hozzá, mert tudom, hogy a háta közepére sem kívánja az ember ilyenkor a látogatókat, de az Anyukája megkért.
Az egyik egészségügyisnek mondtam, hogy nem kellene egy kicsit újjítani (közgazdász fejjel gondolkodva), itt egy vadi új kórház, jönne egy eszme válltás és egy osztály az egészkórházat ellátná.
MIT VÁLASZOLT????????
NINCS IGÉNY RÁ!!!!!!!!!!!!!!!!
Hát ezért zsúfolt az István, mert aki teheti oda megy, azt amelyik kell bezárják, az ilyen meg üresen kong.

Csilla
Kép
Kép
csilla1977

sziasztok!

gátvédelem- és vbac-párti dokit keresnék az Istvánban, tudnátok segíteni? mindenféle infót gyűjtök, hallottam már jókat pl Gajdos Editről, de olyat is, hogy mégsem gátvédelem-párti stb.
jó lenne olyan orvos, akinél nincsenek milliónyian, és nem kell sokat várni, de ha emellett rendesen bemegy szülésre, és általában elérhető, akkor meggondolom :)
főleg közeli tapasztalatok érdekelnének, és szülésznő-ajánlásokra is vevő vagyok.
köszi ha válaszoltok!
(még nem vagyok várandós, csak tájékozódom :)

Kép
Kép
mamacsibe

Eszter!
Én A bába válaszolban olvastam a bábakoktélt. Nem árthat. Várj szerdáig, aztán nyomassad. Ha placebo, az is jó. Nem indít szülést, ha nincs itt az ideje. De készülj fel rá, hogy hashajt (épp ettől működik).

Miért indítják meg, ha szívhang, áramlás, minden jó?
Ez már idegtépő lehet.

Jad!
Nekem Boros doktornő most harmadszor nézett ellenanyagot, úgy beszélt róla, mintha ez lenne a rutin.
Szerintem nem volt vita ambulánsügyben, Boribono is és te is csak árnyaltátok az igen összetett képet.

Egyébként mélyen megértem Boribono aggodalmait, ilyen előzmények után.

Mamacsibe! Nekem gátvédelemszakértőként Rákóczi Ágnest ajánlották, aki független bába az Istvánban. Két hét múlva (körül) beszámolok, hogy s mint volt.

Ma hősiesen szavazatszámláltam Gömbbel, 5.30-tól fél 10-ig.

Évuska (38+1)
évuska

Sziasztok!

Valaki tudja a bábakoktél pontos mértékét? Mert azt tudom, hogy egy rész ricinusolaj, egy rész sárgabaracklé és valamennyi barackpálinka.

Amúgy nem tudom, miért inditják, gondolom, egy idő után a babának sem túl jó odabenn, bár vizsgálni nem vizsgálnak előtte.

De nagyon idegtépő minden nap ezt várni, meg most már félek is nagyon, tudom, hogy pontosan mikor fog eljönni az idő, de hogy mi lesz, azt nem tudom...

Eddig egyáltalán nem féltem sem szüléstől, sem semmitől, nem hiszem, hogy lenne lelki gátja. Na, ennek a szülésmeginditásnak aztán van!!!!! Itt rengeteg mindentől tartok, de mivel túl sok időm van, tulajdonképpen már mindentől félek!

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok!
Az Istvanban szeretnek szulni, meg boven van idom, de most kellene orvost valasztanom.
Tudom, szamtalanszor felmerult mar a kerdes, ki, melyik orvost ajanlja, de rengeteg a bejegyzes ebben a topic-ban, es elveszek benne. (meg sajnos sok idom sincs keresgelni :( Probalkozok egyet, hatha meg van turelmetek sokadjara megvaloszolni ezt a kerdest...
Olyan orvost szeretnek valasztani, aki
- tud idot szanni rank, nem vallalja tul magat
- lehetoleg no (Petik doktorno nagyon szimpatikus volt az itt olvasottak alapjan, de ugy vettem ki a szavatokbol, hogy nem vallalja mar). Empatikus ferfi orvos is szoba johet
- nem penzehes
- nyitott es nem erolteti ram a megszokasait
- baba- es mamabarat
- sajnos valoszinuleg csaszarral kell szulnom, ebbeli tapasztalatokat is szivesen fogadnek
Koszonom a segitsegeteket!
kismadar

Eszter!

A bába válaszol c. könyv szerint 20-30 ml ricinusolaj (ez a tényleges hatóanyag), 1 pohár sárgabaracklé (a hasmenéssel elvesztendő magnéziumot pótolja) és 1 korty tiszta pálinka vagy tömény szesz, amitől az olaj a vizes lében oldódik.
Kérd meg az orvosodat, hogy akkor indítson, ha tényleg kezd rosszul lenni a baba, vizsgáljon meg, ez abszurd így!!!
Sok sikert, ne félj, jó lesz utána, akárhogy is lesz!
Gondolunk rátok.
Éva
évuska

Eszter, drukkolok én is!

Koktélt próbáld ki, max nem hat, akkor meg ugyanott vagy, mintha nem próbáltad volna, enm?
Én is szerettem volna, csak a múltkor írtam, hogy jártam vele.:wink:

KépKépKépKépKép
uxi

MI ez a lufi, amiről írtatok?

KépKépKépKépKép
uxi

A méhszájtágítás humánus módja. Lassan nő odabent. Fájások nélküli tágulást tesz lehetővé.
évuska

Sziasztok, hú semmi időm, rohanok, csak bekukkantottam, Eszter, drukkolok, próbáld ki sztem a koktélt, nagyon szorítok és te meg ne aggódj, ha pozitívan állsz hozzá az indítás sem lesz gát! Majd jövök még ma, most rohannom kell. :(

Kép
Kép
Kép
boribono

Sziasztok!

Én új vagyok ezen az oldalon, most sikerült végre belépnem!
Az Istvánban fogok én is szülni, bár még odébb van egy picit, mert augusztus elejéig várat magára a manóka.
Kismadárnak üzenném, hogy én tudom ajánlani Neki Boros doktornőt, nekem ő az orvosom, de sajnos nem tudom azt mondani, hogy nincsenek nála sokan, de eddig mindíg szánt ránk elegendő időt! Minden téren meg vagyok vele elégedve!

Rita
rituspoc

Na itt egy kicsit, bár hulla vagyok.
Csilla, gratulálok a barátnőd babájához, és hát szomorú nagyon amit képviselnek sokan az eü.-ben, na és a változni nem akarás, a kényelem, a lustaság... Jó, hogy vannak ilyen kórházak, mint az István és még az ilyen helyeken is lehet rossz tapasztalata az embernek, hisz nem vagyunk egyformák. Azt hiszem egy óriási kalap önbizalomra, karakánságra van szükség, bárhol is szüljünk.

Eszter, írj, ha van valami, ill. ha nincs. :wink: Inkább akkor ha van. :)
És ha indítják, hát indítják! Az én fiam lapos ctg után egy "kedves", magánorvosi! vizsgálat után, 37 hétre született! És könnyen, alig 3 óra alatt meglett. A Te babád is kibújik és vége lesz az töóürelmetlenségnek, a várakozásnak. :) Ha segíteni kell, hát akkor segítsenek, nincs akkor sem semmi baj, elvégre már érett baba. :) De még mindig azt mondom, hogy KOKTÉÉÉÉL! :wink:

Rita, nekem is Boros a dokim és Évuskának is. :)
Az én manóm még tovább várat, majd csak októberben fog jönni... :) HArmadikként a családban. :lol:
[/b]

Kép
Kép
Kép
boribono

Sziasztok!

Kipróbáltam a koktélt, a pálinka egyből a fejembe szállt, úgy becsiccsentettem!!! Aludtam is vele másfél órát, aztán ért oda a ricinus... na, annak kb. 2 órás hatása volt, utána pedig az egész éjszakát végigaludtam. TÖk jó volt, ilyen hónapok óta nem történt!!!!! Hát, szülni speciel nem szültem, de legalább aludtam egy nagyot.

Ma dél körül megyek a doktornőhöz, kiváncsi vagyok, mit fog mondani!

Kép

KépKép
eszterxx

Szia Kriszti!

Harmadik baba? Az nagyon jó, nálunk ő lesz az első, bár mi sem állunk meg 1-nél! :)

A doktornőnél szült a sógornőm is, és én már akkor eldöntöttem, hogy nekem ő tökéletes lesz. Hozzá járok 3 éve vizsgálatokra is. Eddig nem volt zökkenőmentes a babavárás, mert közel 7 héten keresztül hánytam, meg nem minden eredmény lett tökéletes (tarkóredő és AFP), de a doktornő volt az első, aki ezeknek utánnajárt és ahelyett, hogy több napi álmatlan éjszakámba került volna, kiderűlt, hogy minden rendben és már felhőtlenül várhatjuk a manókát, aki olyan kis huncut, hogy nem mutatja meg kisfiú lesz-e vagy kislány. :)

Rita
rituspoc

Rita, aztaaaa, ilyet is ritkán hallani manapság hogy nem látják UH-n, hogy fiú vagy lány!!! Izgiiii!!! :D

Eszter, jó, hogy pozitívan állsz a dologhoz. :) Tényleg, legalább kipihented magad a nagy nap előtt. 8) Neked ki is a dokid?

Kép
Kép
Kép
boribono

Eszter, nem lehet hogy elszámoltak/később fogant?

Bár asszem pont a dokinő mondta, hogy egyre több anyuka hordja még terminus után is a babáját.
Én is túlhordtam mindkettőt.?

Nálunk sem látták uh-n Emit, hogy mi lesz , csak a 29. héten tárta szét a lábait.Addig szorgosan akargatta. :D

KépKépKépKépKép
uxi

Nem, tuti nem fogant később!!!

És most áttették az inditást vasárnap estére, na, majd meglátjuk, mi is lesz...

Mindegy, én már csak várok, várok... meg addig is megpróbálok begyorsitani egy kis homeopátiás izével.

Kép

KépKép
eszterxx

Uxi!
Nő, illetve növesztik, ugyanis fel lehet tölteni vízzel egy kilógó csövön (mintha fütyid lenne)keresztül.Amikor a méhszáj kitágult, magától kiesik a ballon.Nekem bejött... :D (ugyanis nem tágultam és nem voltak fájásaim, pedig a magzatvíz már elfolyt)

Kép

Kép
linus

Eszterxx, ismeretlenül is nagyon drukkolok Nektek!
Én tavaly augusztusban 16 (a másodszorra, UHk alapján újraszámolt szerint csak 12) nappal a kiírás után szültem.
Hajnalban még el se tudtam képzelni, hogy valaha is megszülök, de délben már kettőben voltunk.
A doktornő 12 napot vár, neked is a vasárnap lesz a 12. nap ugye?
Próbáld valahogy átvészelni a következő napokat...
jad

Jaj, aki már szült ballonnal, irja már meg légyszi részletesen, hogy is van ez! Én csak annyit tudok, hogy vasárnap este kell jelentkeznem a szülőszobán, akkor teszik fel a ballont. Akkor utána levisznek a szobába, vagy ott maradok a szülőszobán? Fáj, miközben tágul? Milyen? Mikor indul el, mennyi idő? Miért nem maradhat ott az apuka?

Kép

KépKép
eszterxx

A bábakoktél rejtélye tovább bonyolódik (Uxi, Eszter...) :lol: :lol: :lol:

Eszter, nehéz lehet ez a néhány nap, de így több esélye van, hogy a saját belátása szerint induljon el! És megkönnyebbültem, hogy ha minden rendben, akkor nem indítják meg, ez azért jellemzőbb az Istvánra.

A bába ajánlja még a mellbimbó ingerlését, ami oxitocint szabadít fel. Minél kevesebbet legyél hanyatt fekve, lefelé hasson minden (guggolás, járás, függőleges pozíciók).
Nagyon izgulok!!!

Egy kicsit én is félek a terminustúllépéstől. Nem tudom elképzelni, hogy egyszer csak elindul... hogy vége lesz a gömbhas-korszaknak... pedig második bébi!

Ember ma csinált rólam nagyon szép nagyhasú fotókat. Ilyenkor mindig a testi hibáinkat fixírozzuk persze, de érdekesképp nagyon szépnek látom én is. Napfényben.

Ja és tegnapelőtt vagy negyvenhét tételből álló listát írtunk, mire kell még okvetlen szülés előtt sort keríteni (fodrász, szakdolgozatleadás, lepedő a bölcsőbe, egy-két film moziban, kacsasült a club étteremben stb. - teljesen vegyes). Na, emiatt fogom én túlhordani, pedig telihold másnapjára vagyok kiírva!!!

Holnap CTG, már nyugiban, fent a szülőszobán, a választott szülésznőnél.

É (38+4)
évuska

Akkor ez a ballon valami új találmány? Még sosem hallottam róla.

Igaz nekem elsőre nem kellett semmi, másodjára elég volt az oxitocin, tágultam tőle mint a fene.Bekötés után 3,5-4 óra elteltévell kezemben volt a gyerek, de az első órában nem tágultam semmit, mert nem engedett ki a szülésznő pipilni...

KépKépKépKépKép
uxi

Most már elsőre ballont tesznek fel, nem az oxitocinnal kezdik, de nem tudom, hogy is zajlik ez az egész... na, hátha majd valaki, vagy legkésőbb megirom én szülés után :lol:

Kép

KépKép
eszterxx

Sziasztok! Ezekre a kérdésekre még nem válaszoltam Évinek:

"Becka, elolvastam. Hű, ez gáz. Hol szülnél, ha legközelebb? Hogy sikerül ezen túllenni? Nem EDÁ-val altattak? És miért nem lehetett várni még, ha jó volt a szívhang? És mi az, hogy telefonálni kell az intézményvezetőnek? Meg hogy nem mondják, mit láttak előtte a CTG-n? Kérdeztétek?
Amit Boros doktornő mondott az indításról, ez a lufi, az rémálom.
Ugye, férfi volt az orvosod? "

Gondolkodom rajta, szerencsére még nem aktuális a következő szülésem, mert gőzöm sincs róla. Kellett idő, hogy feldolgozzam a történteket, de pár hónap alatt úgy érzem, hogy sikerült. Nem EDÁ-t adnak a császárnál, hanem spinális érzéstelenítést, de sajnos iszonyatosan fájt és ezután elaltattak. Délután, amikor elindították a szülést jó volt a szívhang és egész éjjel, reggelig szerencsére. De délelőtt valami nem tetszett az ügyeletes orvosnak, így erre hivatkozva, plusz a 41. héten jártam emiatt elindították. Gondolom, hogyha sürgősen szükség van a műtétre, nem várják meg a reggel 6-ot, hogy felhívják az igazgatót, de nálam nem volt "vészhelyzet". Nem mondták azt, hogy baj van, de nem tökéletes szívhang és egyébként sem szeretik már 41. héten a pocakban tartani a babát, neki már kinnt a helye és punktum! A lufi felrakása nem volt annyira vészes, a benntléte csak pisiléskor zavart, a végén amikor éreztem, hogy mindjárt kiesik, na az egy eléggé fájdalmas pillanat, de gyorsan "kipottyant".

TERMÉSZETESEN férfi volt a választott orvosom és az is, aki éppen ügyeletben volt és az indítást választotta. Én megijedtem, amikor bejelentette hogy "akkor szaladjunk haza ebédelni és délután 6-ig érjünk vissza este szülünk". Nem így képzeltem el, és amikor elpityeregtem magam még le is szídott, hogy mit képzelek, hogy 41.héten még nem akarok szülni. Nem erről volt szó, csak nem ilyen mesterségesen. Egyértelmű volt végig, hogy a szervezetem és a fiam sem volt még kész rá. Na mostmár mindegy, lehet, hogy jobb volt, nem tudom, nem akarom az orvost felülbírálni.

KépKép
becka

Sziasztok!
Megtudnátok adni Boros doktornő elérhetőségét?
Én egy 21 hetes kismama vagyok és én is épp dokit szeretnék váltani, róla pedig csak jót írtatok!
Annyi kérdésem lenne még, hogy nála mennyibe kerül egy vizsgálat és mennybe a szülés?
köszönöm!
Üdv.Brigi
bridge08

Hát kíváncsi leszek én is. És arra is, tényleg nem is fáj?
Ez olyan hihetetlennek hangzik.
S utána hogy csinálnak fájásokat?Oxitocinnal?
Mert ok, hogy kinyílt a méhszáj, de a gyerek nem pottyan ki...

KépKépKépKépKép
uxi

Ebben a topikban uj vagyok, es egy olyan kerdesem lenne, lehet e ugy az Istvanban szulni, hogy keruletileg nem oda tartozok, es nincs valasztott orvosom?
Elore is koszonom!
Vendég

Lehet, csak nem érdemes...legalűábbis szerintem.... épp elég ember vizsgálatát végighallgattam, akiknek nem volt választott orvosuk... hát, nem lettem volna a helyükben... aztán lehet, hogy másnak más a tapasztalata, én ezt csak a ctg-n ücsörögve hallgattam...

Kép

KépKép
eszterxx

ez nem jo hir. En keruletileg az Uzsokihoz tartozom de ott sincs valasztott orvosom. Meghozza azert mert nem ismerek egy orvost sem, es nem tudok tobb tizezret fizetni :(
De hat ha egyszer minden orvos jo, es ha megy az ember is ugyel valaki, akkor hogy hogy nem jo?
Tul naiv vagyok azt hiszem, meg nem ertem a mai anyagias vilagot...
Mindenesetre koszonom!

Pedig maga a korhaz igen szimpatikus lenne! Az uzsoki egy kokorszak az IStvan szuleszetehez kepest...
Vendég

Sziasztok!

Már jó régen nem jöttem. Pont ma Egy hónapja szültem meg kis Mátét. Balonnal indultam. Ha gondoljátok berakom ide a szüléstörténetemet.

Eszterexx,

ne izgulj. Nem halltam bele. Túl élhető, de nem kellemes.
Feszítő érzés a baba rögtön megérezte, hogy valami van és elkezdett ficánkolni.
na mindegy nem lesz semmi baj. Én beszélek. Tiszta ideg voltam, hogy mi hogyan lesz.
a csecsemősök nagyon kedvesek ha majd osztályra kerülsz. Én szegényeknek a nyakára jártam de mindíg segítettek, hogy Mátéka jóbban érezze magát. :-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Képzeljétek már harmadik nap az én kicsi Mátém (majd teszek fel képet is) átforgatta egyik oldalról a másikra a buciját hason fekve. mondjuk nem volt kicsi baba. 4180gramm és 56 centi volt a drága most 5090gramm. Erős hangja is van.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Becka,

sajnálom, hogy neked csaszi lett a vége. Nekem hála az égnek sikerült simán megszülni ezt a nagy nyuszit. :-) Azért írok csak kicsiket, mert nem tudom mikor kell ugranom.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Eszti ,
nem úgy volt, hogy csütörtökön indítanak. Nekem is idegtépő volt. Reggel bementünk megvizsgált a főorvos majd haza jöttünk és este kellett vissza menni. Egész nap idegeskedtem. Bőgtem minden. Hát igen az ember fél az ismeretlentől.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Csilla,

olvastam, hogy neked nem fájt amíg fennt volt a lufi. De jó neked. Mondjuk nekem egy újnyi tágulásom volt. De ezen kívül totál indítás volt.

Villussal teljesen egyetértek. Nálink az volt, hogy én is az öt ágyasban voltam és volt három ágy ami egy napon belül 3X cserélődött. Elmentek róla utánna jöttek a nőgyogyis betegek. Miután azok elmentek jöttek rá csaszisok. Engem is haza akartak engedni 2 nap után, de nemet mondtam, mert még nem volt tejem meg a babának is kell, hogy megnézzék besárgul-e.

szépen lassan olvaslak titeket vissza és azért írok így össze -vissza. Bocsi

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci, gratulálok Mátéhoz, olvastam a régi bejegyzéseket. Vittél végül babavizet? Meleg volt? Most akkor a nőgyógyászatisok együtt vannak a rooming-inesekkel???! Vagy keveredés van, helyhiány miatt?

Mindig arra gondolok, annak, aki nem szül(het), műtik, baja van, vagy abortusza, milyen rossz lehet a bébik és boldog anyák látványa.

Anyjuk! Írtam privát üzenetet.

Eszterrel mi lehet?
Telik a hold...

Eszter, kaptam homeopátiás szereket a szülésznőtől, háromfélét. Méhszájpuhítunk. Meg málnalevéltea.

Ez a gyerek folyton csuklik, nem értem. A fiam csak néha csuklott.

Éva (38+6)
évuska

Évuska,

Köszönöm a gratulát!
igen keverdés van és káosz. Ja volt akit ideiglenesen az alternatív szülőszobában szállásoltak el. Engem is többek között amikor úgy volt, hogy reggelre esik le a lufi.
Meg persze nagyon meleg volt. Én mondtam , hogy szellőztessünk de a kismamaik, hogy jaj akkor cúg van. Nem is volt cug meg a felső ablakokat nyitották ki a csecsemősök, de mindegy. Ömlött rólam a víz. Pláne, hogy úgy fájt a mellem és minden mellre tevés egy kín volt. A csecsemősöknek az tűnt fel, hogy a mi szobánk a legmelegebb szoba.

Én is ittam a málnalevelet meg szedtem a homeót a szülésközben fél óránként. Szerintem sokat segített az is. Nagyon drukkolok ennek a csajszinak!!!

Eszter hajrá!!!+++ Szorítok!

Egy pár kép:

Kép

Kép

nekem Máté most sokat csuklizik.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Becka,

nekem az volt nagyon jó amikor kiesett. Amíg bennt volt nagyon fájt. ezek szerint mindenki más. És neked nem csinált fájásokat?
Mert nekem igen de az amikor kiesett el is múlt.
Én is lelkileg eléggé kivagyok még mindíg, hogy elindítással született meg ez a kis manó. Kicsit csalódott vagyok a szülésben. Metr nem így képzeltem el. A szülésznőmnek volt igaza, hogy teljesen másképpen lesz, mint ahogyan elképzeltem. És így is lett. Én is bőgtem hazajöttünk tényleg pihiztünk ahogy a szülésznőm kérte bár nem aludtam de feküdtem. Hát igen ő már tudta, hogy mit kell kiállnom.
Szerinted betegyem a szüléstörténetemet.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

Hiába telik a hold, mi még mindig egyben... vasárnap este inditják, most ez tűnik véglegesnek. A doktornő nem lesz benn, de szól a szülésznőnek... hát, reméléem, minden rendben lesz, de már nagyon félek.

Homeopátiás izékert szedek, a cimicifugát például óránként, immár 2 napja, de semmi hatás. A málnalevelet pedig hetek óta iszom.

Úgyhogy én most már lélekben teljesen lemondtam róla, marad az inditás, de hátha legalább nem teljesen zárt méhszájjal...

Vicki, másik topicban olvastam a ballonos inditásodat, köszi a leirást! VÁrni éppen nem várom, de igy, hogy tudom, mi vár rám, azért kevésbé félek (egy kicsit), mint a totál ismeretlentől...

Szép hétvégét mindenkinek, remélem, már csak szülés után jelentkezem!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Eszter!
Elküldtem neked priviben az én ballonos történetem, hátha megnyugtat kicsit.Gondolom, hogy már irtóra szeretnéd, hogy kibújjon Ágoston, azért az is jó, hogy ilyen jól érzi magát benned!!!

Kép

Kép
linus

Hajrá, Eszter, távollétedben is.
É (39 hét)
évuska

Halihó!

Régen olvastalak Titeket (már egy hete is elmúlt :wink: ).

Nagyon izgis, hogy mi lehet Eszterrel. Remélem, minden rendben van. SZerintetek mennyi időt tölt a kórházban? Hazaérve biztos nem az lesz az első dolga, hogy itt beszámoljon, gondolom.

Amúgy visszaolvasva először jól felhúztam magam, hogy micsoda dolog, hogy csak 9 v. 10 bababarát kórház működik az országban, és amelyik leendő anyukának ez fontos, az utazgathat órákat..

Végülis ennek van előnye is: szülésről és miegyébről hasonlóan gondolkodó anyukák kerülnek össze a topicban :)

De akkor sem értem, miért nem motivált a többi, nem bababarát kórház abban, hogy azzá váljon. Csak több betegük lenne, nem? Ha a lakhelyem szerint illetékes kórház is bababarát lenne, nyilván nem kelnék át a fél városon, csak elsétálnék párszor a vizsgálatokra. Á, úgysem értem.

Azért hadd kérdezzem meg: annál, aki az Istvánban szült, voltak szoptatási gondok a későbbiekben? Értem pl. a 3. hónap táját.. Csak kíváncsiskodom.

S.
sarkantyúka

Most nézem, hogy Évuska is célegyenesben van! :)

HAJRÁ Évuska! :)
sarkantyúka

Jaj, Sarkantyúka, kösz, jól jön a biztatás, mert már nehéz... lelkileg nehéz, mert nem tudjuk, mikor, megbeszélhetünk-e még programot. Ja és zebra közepén húgyhólyagtájt a bébi ideget ér, ahogy moccan, és nem tudok továbbmenni, ott állok görnyedten...

Amúgy szép, harmonikus minden, pihenünk, sétálunk, vidámak vagyunk, jókat eszünk. Homeopátia, málnalevéltea, gátpuhítás. Vettem narancssárga bőröndöt (egy újszülött és egy narancs épp belefér :D , de egy nap után úgyis hazajövünk).

Eszterre én is sokat gondoltam tegnap este!!! Várjuk a híreket!

Bababarátság: SZEMLÉLETVÁLTÁS kéne. Kőfejű, begyepesedett orvosok, főnővérek dolgoznak sok helyen, viszi őket, mint sín, a megszokás.

Ez megy a legnehezebben, a fejekben lezajló vátozás, mint azt látjuk az élet más területein is. Valószínűleg előbb lesz mindenütt új épület, korszerű műszer, új orvosgeneráció, forradalmár lelkületű, változást követelő betegek... minden előbb lesz, mint hogy a doktor úrnak ne derogáljon a függőleges testhelyzetű anya alá-mellé guggolni kitoláskor. Az orvos régóta úgy értelmezi magát, és borítékot is akkor kap, ha beavatkozik, gyorsít, "segít", veszélyekre figyelmeztet...

A csecsemőosztályokon pedig a tápszerlobbi ajánlatait sem egyszerű visszaverni. Könnyebb megideologizálni, hogy ez az anyuka ezért, amásik azért nem tud szoptatni, sajnos...

Azt mondta csütörtökön a szülésznőm, hogy az István a renitensek gyűjtőhelye. Akik nem bírták a szűk korlátokat másutt (anya, orvos, szülésznő)...

É (39+2)
évuska

Sziasztok!

Szerintem Eszti már anyuci. Lagálábbis nagyon remélem. +++

Évi,

neked is megy a drukk!!!

Bababrátság,

hát igen ha nem az Istvánba ment volna a Siklós főorvos úr akkor nem ilyen lenne a kórház. Ez abszolút a főn ülők és a mani függvénye. Jó lenne, ha több pénz lenne, meg nyitottabb szemlélet. és hát igen az Istvános csecsemős nővérektől lenne mit tanulniuk ondolom más kórházaknak. Én nagyon ledöbbentem mennyire kedvesek és ügyesek mind a babákhoz mind pedig hozzánk mellünkel, szoptatással szenvedő anyucikhoz. Le a kalappal!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Néhány kép:
Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Hát persze, hogy már anyuka Eszter! Boldog és megkönnyebbült!

Vikci!

Jó nagyon újszülöttet látni... ilyen nagyfiút! Látszik, hogy kiegyensúlyozott.
Te hogy vagy? Közérzet, vérek, szoptatás?

A bababarátság nem elsősorban pénzkérdés. Ez a halálom, hogy mindig ez a kórházak kifogása. A bababarátság emberi erőforrás, jó szándék, rugalmasság, ismeret és az ezt igénylő mamák kérésének komolyanvétele.

Biztos vannak olyan régiók, ahol nem jelentkezik ez az igény, és nincs kritikus tömeg, a többségnek jó úgy, ahogy az anyjuk, kikötve, hanyatt, bébitől elválasztva... Talán nekik a legrosszabb, mert még azt sem tudják, mit veszítenek.

Érdekes, hogy itt, a Kórházak, orvosok - negatív oldal topikban súlyos kritikák érték az Istvánt is. Hogy csak addig vagy oké, amíg minden rendben van a szüléssel, szoptatással...

Nagyon nyomaszt a zsúfoltság, a futószalag-jelleg.

É
évuska

Vicki! Nagyon aranyos a bébi! :) Már most igazi komoly férfi. :wink:

Évuska, én most elolvastam az általad emlegetett topic utolsó pár oldalát, hát talán ezt neked most így a célegyenesben nem kellett volna. Semmi negatívra ne gondolj most már, szurkolunk Nektek rengetegen. Minden rendben lesz a szüléssel, szoptatással, így kell nekiindulni, jó?

Én gondolkodtam egy csomót ezen, hogy vajon mennyire jó az, ha bemehetnek a látogatók. Ha a szobatárs látogatóiról van szó, persze, nem olyan klassz, de ha azt mondják, hogy a gyermekem apja csak egy külön szobában nézegetheti az első napokban a saját gyermekét, és ott is ránkszólnak, hogy várnak mások is, menjünk már, akkor inkább vállalom a kockázatot, és legyenek bent mindenki látogatói. Vagyis most ezt gondolom. Nem is tudok számokat elképzelni, hányan fordulhatnak meg egy héten az Istvánba, abból azért nem mindenki panaszkodik a zsúfoltságra. Ki lehet fogni jófej szobatársakat is, csak amiatt nem ragad az ember billentyűzetet. Mégegyszer: szerintem most nem szabad semmi negatívot olvasgatni.

Remélem, most elég pozitív voltam. :)
sarkantyúka

Sarkantyúka!

A mamák vannak sokan, őket kell ideiglenesen ide-oda elhelyezni! Erről, meg a hőségről épp itt írtak a frissen szültek. A látogatók már csak hab a tortán...

Nem félek azért nagyon, de jó a biztatás, kösz!

Nem tudom, a nevezetes negatívoldalas szülőknek milyen kórelőzménye, elvárásai, élményei, stílusa, konfliktusmegoldó képessége és pénztárcája van. Úgyhogy fenntartással kezelem a szavaikat. Csak mindig meglepődöm, milyen sokfélék vagyunk...

Van, akit sokkolnak a rémtörténetek, és vannak (pl. szülés utáni depresszióba esők, szoptatási nehézségekkel küzdők), akik azt mondják, ó, ha nem csak a rózsaszín részről mesélt volna mindenki, fel tudtak volna készülni, így meg nagyot csalódtak és lebénultak... Ezt szeretem egyébként a Kismamában, ezt a szép egyensúlyt, derű és problémák között. Mert írnak a gondokról, de erősen sugallják: legyőzhetők ezek, és a helyzet kulcsa mi magunk vagyunk... Számomra ez a pozitív hozzáállás.

No de búcsúzom, mert itt ragadok, és nekem még egy fejezetet nyelvileg hibátlanra kell simogatnom a szakdolgozatomban... aztán mehet a pólyába, az újszülött meg a könyvkötészetbe... vagy fordítva?! :D

É
évuska

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?