Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Linus,a Balu nevében!!! Ma még a banán adagját is megette a nagyinál, ízlett neki. Biztos jó példát akart mutatni a nagyinál.
Nem rossz baba, nagyon nevetgélős, csak aludna már...
Pl tegnap volt olyan, hogy óránként fent voltam, de olyan is, hogy 3.5 végig aludt... aztán volt 2.5-t és újra 1-et, ez mitől lehet ?
Néha meg szórakozik éjjel 1-2 órát, és már nem bírom az ébrenlétet, az ágyba mellém fektetem, cicizik, és hopsz, el is alszik. Pedig ülve is cicizet....

Kép
fridus

Kép

Kivételes pillanat :-)

Kép
fridus

Sziasztok!

UH,csipőszűrés: Minket meglátogatott a dokinénink az első napon, amikor hazajöttünk a kórházból és már akkor szólt, hogy most kérjek időpontot a Bethesdába (mi oda tartozunk) az UH-okra, mert 2-3 hónap a várakozási idő. Nagyon lelkiismeretes orvos nézte ott meg Levit és enyhe vesemedence tágulatot talált (sok fiúnál ez probléma), amit kinőnek elvileg, de 6 hónaposan megnézi újra. Az ortopédia is rendben volt, de azért 4 hónaposan újra megnézik. Úgy látszik, hogy orvos függő minden. Én úgy vagyok vele, inkább kétszer nézzék meg, mint egyszer sem.. Szerintem.

Mellápolás a kórházban: én vittem a Garmastan kenőcsöt, szerintem ettől jobb nem kell a kisebesedett mellbimbónak. Ezt adtam mindenkinek kölcsön, akinek semmije sem volt. Érdemes beszerezni.

KépKép
becka

OFF
Ha van kedvetek kitölteni ezt (nagyon rövid), az segítség lenne nekem. Köszönöm szépen!

hordozo

SZIASZTOK!

Még egyben.

Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Szóval megfogok gyulladni a melegtől? Akkor lehet, hogy suttyomban viszek a babának egy kis üveget meg babavizet, mert volt rá példa, hogy majdnem kiszáradt a baba. Alkoholos lehellettel beesett kutaccsal hozták haza. Perzse csak ha muszály. Ha lesz
tejcsim akkor nem adok neki.

Linus ,

mosz ez akkor rosszat jelent? Most mondjuk látogatási tilalom van. Úgy tudom hogy a szülésnél még bennt lehet apa.

Becka,

kösznöm neked is a válaszokat. Az oszályos csomim az tiszta volt előttem, hogy mik kellenek. De látod egy csomó koriba nem kell vinni a babának semmit. Ide viszont mindent.
akkor lehet, hogy viszek steril gézlapot. :-) Ja még annyit akartam, hogy Nagy Verával tartom a kapcsolatot. Ő mondta , hogy itt vagy fennt és , hogy milyen névvel.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vikci, Vera a szomszédom, szerencsére lesz játszótársa Levusnak, hamarosan. :)

Steril gézlapot nem vittem be, ősszel még volt elegendő. Bár igazad van, sosem lehet tudni..

Egyébként nem hülyeség a "suttyomban" bevitt babavíz, mi is utólag már úgy láttuk, mivel nekem a benntlét alatt nem volt tejem, hogy jobb lett volna, ha gondoskodunk erről is. Sőt, mivel császároztak és altattak is, ezért miután kiemelték Levit, apának adták oda és egy üres szülőszobában ücsörgött vele szegény 15-20 percig. A manóm persze éhes volt, és szopta apa karját teljes erővel. Megbeszéltük, hogy legközelebb apa tápszeres cumisüveget is visz a szülőszobára. :) Sose lehet tudni..

KépKép
becka

Ezt most sikerült kétszer is leírnom, hogy "sose lehet tudni", bocsánat, dehát tényleg így van! Nem tudod előre, hogy mi vár rád, ugye. Viszont a Manóm, ma 4 hónapos nagyfiú!

KépKép
becka

Becka, gratulálok, a Levihez! :-)
Amúgy, képzeld Becka,van egy kismama a Simonyiban, nem tudom hanyadikon lakik, de aug. 28-án szült, egy kislányt, mentem pont anyuékhoz, és akkor futottam vele össze,jót beszélgettünk a lift előtt, remélem, ha egyszer átviszem Balut, még fogok vele talizni.

Kép
fridus

Fridus, még csoda, hogy eddig mi nem futottunk össze! Mi is voltunk ezen a hétvégén Kispesten, vasárnap. Egyszer majd egyeztethetünk, ki mikor megy. :wink:

KépKép
becka

Hát, Balu nélkül gyakrabban átjutok,addig a papa vigyázz rá. Oda járok kozmetikushoz,meg fodrászhoz. És akkor már beugrok pár percre a nagyiékhoz.
Balut még nem vittük tömegközlekedésen, csak, ha kölcsön kérünk egy kocsit, akkor ugrunk át.
De áprilisban egy hétig miénk a kocsi, majd megyünk gyakran :-)

Kép
fridus

sziasztok! Még midíg 2 in 1.

Becka gratulálok a kisfiadnak Levinek!

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vicki, mikorra vagy kiírva ?

Kép
fridus

Fridus Szia!

Mint ahogyan a vonalzómon is látszik mára. Azaz február 4-re. Még lehet, hogy van egy hetem. Bár remélem nincs.
:-)

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Jaaa, én 10 nappal hordtam túl, szóval a fiúk nem sietnek a mamájukhoz. :-)
De később annál jobban lesznek anyásabbak. :-)

Kép
fridus

Sziasztok!

Elnézést, hogy ismeretlenül ide dugom az orrom. :oops:
Petrik Dóra doktornő elérhetőségeire lenne szükségem. Ha az anyagi oldalról is tudna valaki információt adni nagyon hálás lennék érte, hogy képbe kerüljek.
E-mail: livia.szep@freemail.hu

Előre is nagyon köszi!

Livia
livia

Köszi Vikci a gratulát! Levivel szept. 21-re voltam és 30-án vették ki. Ő még akkor sem akart jönni. Mostmár úgy látom, hogy igaz a fiúk lustaságáról a hír. Kép fincsi pelikán

KépKép
becka

Hol van Petrik Dóra rendelője? Az az igazság, hogy nincs gond Horváth Mihállyal, de nekem Újpest-Megyerről kell járnom hozzá Rákosligetre, ami nem kis távolság. Jobban szeretnék egy közelebbi nőgyógyászhoz járni, hogyha már váltanom kellett. (Mivel akinél szültem volna, nem ért rá megjelenni.)

KépKép
becka

Sziasztok!
Petik Dóra doktornőnek a Bolgárkerék u. 3 (Örsvezér tér) van a magánrendelője. tel.: 06-20-95-45-545
Járjatok utána, mert én hallottam olyat, hogy idéntől nem rendel csak a kórházban, de ez nem biztos.

Lívia! Az árakról küldtem neked privit, emailt, megkaptad?

Csilla
Kép
Kép
csilla1977

Nekem az Örs is eléggé messze van, akkor már elmehetek Rákosborzasztóra is. :(

Nincs valaki, aki Újpesthez "viszonylag" közel rendel?

KépKép
becka

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1202281779.1815.jpg[/img]

Újra itt vagyok:-)[/img]

Kép
fridus

Sziasztok, én is leendő Istvánban-szülős vagyok, és azon belül is Petik-tábor. Én úgy tudom, hogy megmarad a magánpraxisa, de nem vállal ügyeletet áprilistól. azaz lehet hozzá járni terhesgondozásra is akár, de csak akkor "szüleszt" ha éppen ügyeletben van a nagy esemény idején
ukkacs

becka

ezt a tápszerbecsempészős dolgot már én is gondoltam, hogy megejtem (de a babavíz még jobb 5let), habár a védőnőm fura arcot vágott rá és mondta, hogy ha ez kiderül hát nem leszek a csecsemősök kedvence :D
ukkacs

Sziasztok!

Jó rég voltam erre. :oops:

Mindjárt visszaolvasgatok, kivel mi van, de először egy kérdés. Holnap megyünk 18. heti uh-ra, nem tudjátok, fel lehet vetetni videóra vagy cd-re?
3 éve nem foglalkoztunk ilyesmivel, így nem is kérdeztem rá. Most próbálom hívni a kórházat, hogy megkérdezzem, de nem veszik fel a telefont.
Köszi előre is!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Szia Gabus, nem hiszem, hogy felveszik. A kórházban nincs szerintem olyan készülék, de 100%-osan nem tudom, én nem kérdeztem meg. Mi a 20. hét és a 30. hét környékén 4D-s vizsgálaton voltunk és arról kaptunk DVD-t. (Nem a kórházban, magánrendelőben)

Ukkacs: csak az lesz a csecsemősök kedvence, akinek dől a teje, nem jár a nyakukra a különböző kéréseivel, kérdéseivel. Szerintem.. Az a fontos, hogy a gyereked táplálkozzon, vagy így, vagy úgy. Megint hallottam egy "jó" sztorit a "bababarátságról". Hazaadtak majdnem kiszáradva egy babát az Istvánból, a gyerekorvos szólt az anyukára, hogy behorpadt a kutacsa és acetonszagú a lehelete, miért nem táplálja a gyerekét? Nem nagyon törődnek úgy látszik semmivel. Mindig az a válasz, hogy nem érnek rá, sok az újszülőtt, sok a munka.

KépKép
becka

Fridus: boldog 5. hófordulót Balu kapitánynak! :D

KépKép
becka

Becka,
köfi!

3 éve láttam videókazival bemenni házaspárokat, nemtom, hogy az előre megbeszélt dolog volt-e vagy elég volt csak odadugni a kazit a doki orra alá. És kifizetni persze.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabuska,

Én is oda járok UH-ra, 3 percnél tovább sosem tartott és egyszer sem éreztem azt, hogy meg merném kérdezni, hogy felveszik-e. Az első kifejezetten kellemetlen volt, végig mobilozott, miközben vizsgált, a 2. UH-n kellemesen csalódtam, de olyan nagyüzem volt, hogy meglepődnék, ha ilyet csinálnának.

Ha végképp nem tudod elérni őket, én jövő szerdán megyek nst-re és akkor meg tudom ott személyesen kérdezni.

Kép

KépKép
eszterxx

Eszter, köszi szépen, de holnap megyünk uh-ra, úgyhogy kiderül. Azért is próbáltam veszettül hívni ma őket. Mindenesetre viszünk kazit is meg cédét is, háthanátha.

Szerencsére nekem se a lányommal, se a mostani 12. hetes uh-n nem volt gondom, rendik voltak a dokik. Képet is kaptam. Igaz, kérni kellett, de kaptam. És már fix ára van, 200 ft, régebben meg azt mondták, amennyit gondolok. Meg a lányom 18. hetesén a doki tök magától átkapcsolta a gépet 3d-re pár pillanatra, szóval volt öröm. :D Dehát 3 év alatt sokminden változhatott, és sajna Mo.-n nem előre, hanem hátrafelé szokás "fejlődni"...

Kép

Kép
gabuska
Budapest

[quote="becka"]U írta:beckakkacs: csak az lesz a csecsemősök kedvence, akinek dől a teje, nem jár a nyakukra a különböző kéréseivel, kérdéseivel. Szerintem.. Az a fontos, hogy a gyereked táplálkozzon, vagy így, vagy úgy. Megint hallottam egy "jó" sztorit a "bababarátságról". Hazaadtak majdnem kiszáradva egy babát az Istvánból, a gyerekorvos szólt az anyukára, hogy behorpadt a kutacsa és acetonszagú a lehelete, miért nem táplálja a gyerekét? Nem nagyon törődnek úgy látszik semmivel. Mindig az a válasz, hogy nem érnek rá, sok az újszülőtt, sok a munka.

ööö, igaz. ez már valóban túlmegy azon a határon, ami elnézhető a sok melóra való hivatkozással. nagyon durva :(((
ukkacs

Becka, köszi a Balu nevében is:-)

Kép
fridus

sziasztok!

Még egészben.:-)
ma voltam a dokinál megvizsgált. Állítólag egy újnyira ki vagyok tágulva de nem volt egyértelmű. Jól megkapirgált kicsit fájt is de remélem lesz eredménye. Máshol olvastam, hogy ilyen dolog után pár órával megindult a szülés. Remélem még ,ma este lesz valami a dologból. Holnap ha semmi nem lesz akkor a koriba kell mennem CTG-re. Majd meglátjuk.

Becka,

én szerintem viszek be egy cumisüveget amit ki kéne sterilizálni. De vajon meddig jó a sterilizálás? Mert én is ettől félek, hogy kiszárad. Na de szerintem nem foghják jó néven venni a csecsemősök. Nem tudom mit csináljak, hogy ne vegyék észre. De egy kis babavíz nem lenne rossz majd. Bár ha beindul a tejcim akkor nem félek a kiszáradástól . De sajnos ott van az a ha.
Köszike azért a figyelmeztetést. Amikor linus írta, hogy milyen meleg van már rögtön gondoltam, hogy ez lehet a vége ha nem figyel az ember.
na mindegy ez jó hosszú lett. De lehet, hogy ezeket már írtam is a kiszáradásról.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Sziasztok!

2000 forintért felveszik az uh-t vhs kazira. :wink:

Hugicánk lesz, nagyon örülünk, mert ez volt a titkos vágyunk. :)

Kép
Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

szia vikci79, szerintem miután megszületett apuci is beviheti nektek a steril cumit, ha szükség van rá. az úgysem egyből kell, hanem csak a ha esetén.
ukkacs

Gabuska!
Úgy tűnik, elkéstem a válasszal: nekem is felvették a 12.hetit.De a 18.hetin már a monitor se működött.A többi UH-n pedig már velem szemben lévő monitor se volt.Aztán a tíz perces hisztim után a doktornő felémfordította a monitorát, ami abban a pillanatban "elszállt".Ennyit a kórház gépeiről...
De örülök, hogy nektek sikerült!!Gratula a kislányhoz!!

Képzeljétek!Hat hete szültem és a férjem már ezerrel várja, mikor lesz kistesó :shock:

Az utolsó napon én is aceton szagúnak éreztem Kristófot, de mindenki kiröhögött, hogy csak képzelődöm. :?

Kép

Kép
linus

Vikci
Nem tud kiszáradni ettől ne tarts! A tej úgy alakul, hogy elég neki ha cumiztatod bezavarsz és lehet nemfogod tudni szoptatni. A cicid sem lesz kellően trenírozva és a baba is lehet el fogja utasítani a cicidet. Én nem ajánlom. Ha gond van segítenek! Ott van a szoptatási ambulancia is!

Kép
Kép
Kép
mamacka

Linus,
most működtek a gépek, még csodálkoztam is, hogy milyen jó minőségben lehet látni. Csak a sz.gép-videó összhang nem volt meg sajnos.
De nem baj, majd a 4d-n. 8)

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Csilla!

Köszi szépen, a segítő szándékot, de sajna nem kaptam meg :(

Livi
livia

Sziasztok!

Livi! Akkor elküldöm emailba, csak írd meg hová.

Csilla
Kép
Kép
csilla1977

Sziasztok!

Még mindíg 2 in 1. Igen én is úgy gondoltam, hogy ha nem, lesz tejecske akkor a párom behozza a cumikát. De én is bízom benne, hogy jól felkészül a kinnt létre Máté, mert ugye mielőtt ,megszületnek feltankolnak cukorral, sóval és vízzel a babák. Hogy amíg nekünk beindul a tejünk addig jól érezzék magukat. Ezt egy gyerekorvos mondta.
Hát hétfőn azaz holnapig nóha semmi akkor indítás lesz lufival. remélem a szervezetem jól fog reagállni rá. De ez még nem tuti, mert a dokim nem mondta, hogy ezt fogja csinálni. De a szülésznőm elmondta, hogy így szokták. Még jó, hogy nemrégen felmerült ez a kérdés legalább jól felvilágosítottatok, hogy milyen. Amit megint köszi.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Nahát, írtam előbb, eltűnt. :shock:

Vicki,
akkor hajrá hétfő!!!

Nem lesz ott szükség cumira, meglátod! :wink:
Semmi gond nem lesz abból, ha nem indul meg első nap a tej, lényeg, hogy NE PÁNIKOLJON BE AZ EMBER LÁNYA. De komolyan. És ha segítség kell, a csecssemősöket addig nyüstöld, míg foglalkoznak veled, ne törődj az esetleges pofavágásokkal, oké? Ha nem mennek a kórterembe ők, akkor menj be te a csecsemőosztályra. Lesz, aki segít, ha nem is rögtön. És tényleg nem lesz baja a babának, ha nem azonnal kap tejecskét, bár kétségtelen, hogy az a legjobb. Nekem volt tejem, csak a lányom nem akart szopizni, tiszta ideg voltam, hogy éhenhal, szomjanhal, beteg lesz meg ilyenek. Dehogyis! De én már könnyen dumálok, túl vagyok rajta. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Szerintetek lehet menni úgy kórházi rendelésre egy friss terhesnek, hogy körzetileg nem odatartozik?
Köszi!
menta
fodormenta

Menta, sztem biztos, max. fizetni kell.

Vicki remélhetőleg már babázik!!! :D

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Sajnos még egészben. De holnap megindítják.

Menta,

igen lehet menni. Én is elmentem és nem kellett semmit pluszban fizetni.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

sziasztok,

szülésznő ügyben szeretném a segítségeteket kérni!
Konkrét nevet szeretnék, akit ajánlotok, valamilyen elérhetőséggel.Most járunk a 31. hétben, az Istvánban fogok szülni,és a doktornőm igazából azt mondja, neki mindegy, kit választok, mindenki rendes, de azért nyugodtabb lennék, ha lenne egy dedikált szülésznőnk.-)
szóval mivel belőle nem tudtam nevet kicsikarni, nagyon számítok Rátok!.-)

előre is köszönöm szépen,

üdv,
Timi

KépKépKépKép
moti

Timi,
ki a dokid?
Én Schlenker Évánál szültem, nem választottam, hanem ügyeletes volt, nagyon jó fej. Nem viszi túlzásba a nyüzsgést, de mindent megcsinál, amit kell és ha hívod, rögtön jön.

Most majd Hajdú Barbival fogok szülni, mert ő a doktornőm legkedvesebb szülésznője, de ő is azt mondta, hogy mindegyikkel jól megértik egymást.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Hu, Vicki, nagggyon-nagyon drukkolok!!!

Gabuska, gratulálok a hugicához!!!!

Mi is még egyben, pedig én már nagyon várnám, hogy kijöjjön. TUdom-tudom, hogy van még időm, meg semmi jelét sem adja, de már olyan kiváncsi vagyok, meg annyira nyügös, hogy leginkább magamnak vagyok sok :lol:

Kép

KépKép
eszterxx

Eszter,
sztem az én lányom is csak azért született 38+6-ra, mert az agyára mentem már a nyávogással, hogy menjünk már szülni. Az utolsó hetekben már a semmi is rossz volt. Nem fizikailag, hanem pszichésen. És megkönyörült rajtam, nem várta meg a kiírt napot. :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabuska, köszi a két nevet, ezzel máris sokkal előrébb vagyok.)
Egyébként telefonszámod van hozzájuk esetleg, vagy a kórházban keressem meg őket?Kicsit zöldfülű vagyok még ezügyben.)
Egyébként Dr. Lengyel Mária az orvosom.
Egyébként csak azért szeretnék választani valakit, mert ha esetleg egyszerre sokan fogunk szülni,akkor nem tudom, hogy az épp ügyeletes szülésznő mennyit fog tudni majd egy emberrel foglalkozni...Nyilván igyekszik persze, de azért 8 felé nem tud szakadni.)

KépKépKépKép
moti

Moti,
szerintem az is egy megoldás, hogy bemész a szülőszobára és ha épp egy szimpi szülésznőt látsz, felkéred. :wink:
Jársz felkészítőre? Mert utána mindig van szülőszobalátogatás.
Amúgy én is a Schlenker-Gajdos párosnál szültem, kedves volt, aranyos volt, de sok dolga nem volt. :lol:

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat! Én is így tudtam, de az ismerősömet, akinek szüksége lenne rá, simán elhajtották azzal, hogy nem mehet, mert körzetileg nem oda tartozik. :cry:
Türelmes babavárást és jó babázást mindenkinek! :lol:
Menta (+3 és fél :lol: )
fodormenta

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?