Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!!!

Újra itt!!! Bocsi, hogy el tűntem, de megjavult a gyermekem , így most már jobban ki tudunk mozdulni.

Fridus milyen fánk? Van v.mi karácsonyi fánk?
Bocsi, de én nagyon kezdő vagyok ilyen téren nekem Karácsonykor csak a beigle és a mézes jut eszembe.

Tud v.ki egy egyszerű mézes receptet, amit még én is meg tudok csinálni.?

Csilla
Kép
Kép
csilla1977

Csilla :D
Szerintem a "fánk" az a mi (fenyő)fánkra vonatkozik. :lol:

Kép
Kép
Kép
ilba

Csilla,
fánk - ez aranyos! :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Fa=fánk. Bocsika, ha félreérthető volt. :-)
Fánkot amúgy a farsangi fánkot ismerem. Csöröge fánk, meg egérke...:-)
Karácsonyi fa nincs még.
Teszek fel nemsokára képet, a nagy kádban fürödtünk Baluval, és nevetgélt.:-)

Kép
fridus

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1198252952.6358.jpg[/img]
Itt vagyok pancsolok. :-)[/img]

Kép
fridus

Sziasztok!
Most nem azért, de én is kaját értettem a fánk alatt :? Lehet, hogy édességre vágyunk, Csilla? :shock: :lol:

Fridus!Balu babád gyönyörű ezzel az állandó mosolygással!!!Remélem Kristófunk is ilyen boldog lesz!Gondolom ez Apa és az én kiegyensúlyozottságomon múlik...

Képzeljétek, ma voltam ctg-n a kórházban, és csurig volt a szülészet :shock: Kicsit megijedtem, ilyennek még nem láttam a helyet :?

Kép

Kép
linus

ENNYIRE HÜLYE NEM LEHETEK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :oops: :oops: :oops: :oops:

Csilla
Kép
Kép
csilla1977

Esküszöm még itt filóztam rajta, hogy mindig van v.mi új a nap alatt. Úgy gondoltam felétek a karácsonyi pulyka mellé, a desszert a karácsonyi fánk.
Gondoltam v.mi gesztenyés, fahéjas fánkot csináltok.
Linus, Neked megbocsájtható mert pocakos vagy, DE ÉN???
ÁÁÁÁÁ ez borzasztó, na akkor gondolhatjátok mi van itthon. El mondtam Apának egyfolytában rajtam röhög.
Most megyek és alszok, mert mi lesz még később velem, ha kisem pihizem magam. Puszi mindenkinek

U.i.: Kíváncsi lennék, hogy van e karácsonyi fánk?

e

Csilla
Kép
Kép
csilla1977

Fridus csoda szép ez a bébi!!!

Látom nem adtok neki enni!!!!! Azok a hurkák ennivalók!!!!!!!!!

(Már megint a kaja!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: )

Csilla
Kép
Kép
csilla1977

Karácsonykor lesz hurka is, persze nem Balu lesz feltálalva.:-)
Azt kellett volna írnom, hogy fenyőfánk nincs, akkor nem értitek félre. :-)
Kis éhenkolbász banda. :-)

Kép
fridus

[quote="linus"]K írta:linusépzeljétek, ma voltam ctg-n a kórházban, és csurig volt a szülészet :shock: Kicsit megijedtem, ilyennek még nem láttam a helyet :?

Hát, pedig ilyen van. Mint minden kh-ban. Remélem, ha szülni mész, nem lesz ennyire gáz. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Bocsánat, hogy igy ismeretlenül beleszólok, de amikor én szültem áprilisban, akkor üresek voltak a szülőszobák, én voltam egyedül :lol: Igy amikor Gáborka felsír, az kint várakozó anyukám rögtön tudta, hogy megszületett az unokája :lol: :lol:

Kép
Kép
adrienna

Én is úgy szültem 2 éve, hogy a 8 óra alatt kábé 2 másik anyuka váltotta egymást, rajtuk kívül csak mi voltunk. Kora reggel szültem, viszont délelőtt már jött a babadömping, így a gyerekágyas rész jól megtelt aznap.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Ha már itt tartunk, amikor én szültem (3 hónapja lassan), aznap éjjel 13-an szültek még. Szóval... Előfordul, hogy megtelik az összes gyerekágyas hely és a nőgyógyászatra tesznek mamákat babákkal.

KépKép
becka

Persze, én sem azárt mondam, hogy mindig 3an szülnek csak, egyik nap ilyen, másik nap olyan. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Hát, az én időmben is sokan szültek, hétfőn 13-an jöttünk haza, és ugye a besárgult babákat és a császárosokat akkor még haza sem engedték.Amúgy szeptember 7.-e volt.
Szép napsütéses nap, arra emlékszem, amikor meg jöttünk haza fújt a szél, be volt borulva,de néha-néha kisütött.
Még én is fáztam aznap. :-)

Kép
fridus

hali csajok!

Én is itt, csak kicsit fárasztó volt ez a Karácsony, sütés-főzés vendégjárás. Mondjuk két nap volt az egész, de ki kellett pihennem magam, és mostanában
Lili megint felkel éjszaka enni. Bár szerintem nem éhes, így most majd a cumival próbálkozom.
Szóval Karácsony túlélve Szilveszterre csak egy kis vendégségbe megyünk, de csak este 8ig mert visszük Lilit is (aki most épp csuklik).
na megyek is mert kezdődik a csuklás miatti nyivákolás, jövök később.

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Sziasztok!

A pár napja említett:"milyen az István, amikor tele a szülészet" témámhoz újra hozzászólnék:karácsonykor élesben kipróbáltuk, milyen.... :D

Kristóf cicánk december 24-én, 18:38-kor megszületett 3,39 kg-san, és 55cm-rel. :P :P :P Természetes úton szültem Petik doktornőnél és Józsa Andreánál, akik nagyon kedvesek voltak velünk!
A félelmem-az ott töltött 3 napról- persze bejött:többnyire undok csecsemősök, öt ágyas szoba, nemtörődöm ügyeletesek, a végén "kidobás", mert újra telítődött a szülészet :?
Nem baj:imádok itthon lenni már a kis családommal!!!És a tejem is beindult(a pólóm naponta többször elázik :D nem akarok melltartót hordani...)
Üdv

http://www.babanet.hu/tarsalgo/attachme ... 5.6677.jpg[/img] Első körülnézés

Kép Apa és Kristóf

Kép

Kép
linus

Linus,
szívből gratulálok Kristófhoz!

Kép
Kép
Kép
ilba

Linus,
le vannak ejtve az undok csecsemősök :lol: , ezt a csodás karácsonyi ajándékot!!! Gratulálok! :D

Melltartót érdemes hordani, mert megnyúlhat a melled, amit már csak akkor fogsz érzékelni, mikor abbahagyod a szoptatást, de akkor már nincs mit csinálni vele.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Szívből gratulálunk Linusnak és a babájához!!!!!!!!!!!!

A szülésről élménybeszámolót kérünk, mihelyst lesz egy pici időd.
Addig is puszi mindenkinek és ha nem jelentkeznék BUÉK!!!!!!!!!

Csilla
Kép
Kép
csilla1977

Linus, én is gratulálok nektek, apás szülés volt ?
Azt nem írtad.
Én sem hordok melltartót, csak akkor, ha nem jövök haza 2 órán belül. Már nem ázom el, ha nem hordok, és hason is tudok ismét aludni, ez tök jó érzés. :-)
Biztos a Karácsonyi munka miatt voltak morcosok a csecsemősök. Pedig más helyen is van, hogy dolgozni kell ünnepnapkor, és ők választották ezt a munkát... Én olyan helyen dolgoztam, amit szerettem, és szintén nem volt sem ünnepnap, sem hétvége...Én a Szabóné-Ildikóval voltam megelégedve, a csecsemő osztályon, a többiek csak nógattak, hogy szoptassak, na de már mindegy, most már fejni is tudok. Ezt is neki köszönhetem...
Gyerekem elkezdett csuklani, ma már másodszor, pedig nem fázik. Most forraltam neki vizet, hátha jobb lesz. A cicit most nem fogadta el a kis huncutka.

Kép
fridus

Mi az összefüggés a csuklás és a fázás között? :oops:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok.
Ugyan én még naggyon friss kismami vagyok de már 3x szültem az istvánba és most is ott szeretnék csak sajnos a dokim már nem vállal szülést. Lécci aki tud valami érdemlegeset és friss infót Koits dokiról és Gajdos dokinőről azt megköszönném.

harivera
Budapest XXI. kerület

Harivera,
szia, én Gajdos doktornőnél szültem. Csak annyit mondhatok, hogy Hajdu Barbarával nagyon csúcs páros és velük bármikor bárhányszor újra szülnék :lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
adrienna

Vera,
helló itt is. :wink:
Én is Gajdos. Csak jót tudok mondani. :)

Kép
Kép
Kép
ilba

Adrienna,
Barbiról kérdeznélek. Én az Editnél szültem, de ügyeletes szülésznővel. Tö jó volt úgy is, bár teljesen gubanc mentes volt a szülésem, így nem volt sok dolga velem. Mostmár viszont gondolkozom, hogy kéne saját szülésznő, mert lehet, hogy másodjára már nem fog minden olajozottan menni, akkor pedig nyugodtabb lennék, ha lenne ott valaki, aki velem foglalkozik, nem másik 4 anyukával. Barbi nagyon jó fej a rendelőben, milyen volt vele szülni? Ha gondolod írhatsz priviben is. Köszi szépen!

Vera,
sztem először kérdezd meg a doktornőt, hogy vállal-e csak kórházi betegként, mert ha nem, felesleges nyomozni utána. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Gabuska, néha ha fáznak is csuklanak:-)
Tegnap viszont nem ez volt a baja. Valami más lehetett, 3* adta elő és sokáig, probáltam vizet adni, tejet fejtem neki, mert ciciből nem kellett, aztán sokadik próbálkozás után csak elfogadta a cicit, és elmúlt a csuklás.

Kép
fridus

Fridus,
ahaaaaa.
Enyém gyerek is sokat csuklott, már a hasamban is, védőnő azt mondta, hogy semmi kárt nem csinál a gyerekben, felesleges elmúlasztani külsö "erővel", úgyis abbamarad. Akkor van mondjuk gáz, ha a picit nagyon idegesíti.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!
A szüléstörténetem:
leíElőzmény: Kristóf születése január 1-re volt kiírva.:-) Apa dec.23-ig nagyon sokat dolgozott, és kértük Manót, hogy addig ne nagyon jöjjön, mert Pestszentlőrincről (ott dolgozik) Szentendrére(ott lakunk), majd vissza a Nagyvárad térre (kórház) kicsit bajos lett volna gyorsan kocsikázni velem…
Szóval Manócska abszolút szófogadó fiú, így „csak” 24-én reggel negyed 6-kor kezdett elfolyni a magzatvizem.Fájások nélkül, nevetgélve, a lábam között törülközővel megérkeztünk az Istvánba.Délig semmi fájásom nem volt és csak egy ujjnyira tágultam.Kettőkor az ügyeletes doki felhelyezett egy lufit a méhszájamba, ami elkezdett tágítani, de legyintettek rám és azt mondták, ebből éjszakára, vagy hajnalra lesz baba.Négykor már 2 perces, igen erős fájásaim voltak, amire az ügyeletes szülésznő azt mondta, csak előfájások, ezek még erősödnek. MIIII VAAAAAN?????????Nem akart kitolni a szülésznőmmel -aki aznap amúgy is ügyeletes volt este 7-től-, hogy már 5-re behívja.Én tudtam, hogy 8-ig meglesz a baba. Azért észbe kapott az ügyeletes, és 5-kor megjelent a szülésznőm.Kivette a lufit, és csodálkozott, milyen szépen kitágultam.Kérte, szóljak, ha tolófájások jönnek.Elmondta, pontosan milyen, mire én: Már azok vannak!!!De hát ekkor már a falat kapartam.Kétszer estem kétségbe a tolások közben:egyszer majdnem feladtam, hogy én ezt nem tudom megcsinálni, máskor:nehezen-fáradt voltam- és rosszul toltam, és kétségbeestem, hogy nem tud kijönni Kristóf, ilyenkor meg már nem lehet császározni.Aztán csak sikerült egy kis gátmetszéssel.Cica kicsusszant, és minden fájdalom valóban azonnal elszállt.Gyönyörű volt Kristóf, rögtön megnyugodott a mellemen, kinyitotta a szemecskéjét, és én elolvadtamBár őszintén szólva nagyobb meghatottságra számítottam.Ez most érkezett el, valamelyik büfiztetésnél:visszagondoltam a szülésre és elkezdtek potyogni a könnyeim…Azt hiszem, akkor, ott rengeteg dolgom volt és felelősségem, nem engedhettem el magam.De ami késik, nem múlik….
Apa végig velem volt, nagyon élvezte, és én sem tudom elképzelni, hogy másként történt volna.

Csilla!Andi és Petik Dóra nagyon-nagyon aranyos és szakszerű volt, nem csalódtam bennük, rengeteget bátorítottak és valahogy „szerettek”, ami akkor nagyon sokat jelentett nekem.

Hát, „röviden” ennyi a történet.Azóta persze rengeteg dologról mesélnék, és kérdeznék, de nem fárasztalak vele benneteket.

Mindenkinek nagy örömökben, boldogságban gazdag új évet kívánok!!!!

Kép

Kép
linus

Sziasztok!
Linus! Nagyon örülök, hogy nem csalódtál és Te is jól választottál. Nem untatsz! Mesélj kérlek és kérdezz bátran. A többiek nevében is mondhatom szerintem, hogy amire tudunk válaszolunk.
Millió pusza Neked és a Pici Gyöngyödnek.

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánunk!!!!!!!!!!!
Norbi, Noémi, Apukájuk Pisti és Én is

Csilla
Kép
Kép
csilla1977

Kép

Kép
Kép
Kép
ilba

Linus,
"Fájások nélkül, nevetgélve, a lábam között törülközővel megérkeztünk az Istvánba"

Mi is, szó szerint így. :lol:

Kérdezz csak, azért vagyunk! :wink:

Erről a ballonról már sok anyukától - többek közt a legjobb barátnőmtől - hallottam, hogy feltették és közölték, hogy elég sokáig fog tartani így is a tágulás, aztán végül tök hamar megszültek. :shock:

Mindenkinek Boldog Új Évet!!!

Kép

Kép

Kép
gabuska
Budapest

[img][img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1199175410.8275.jpg[/img]

Nagyon sok boldog, békés, ünnepeket kívánunk ![/img]

Kép
fridus

Kép

Alszom, mert néha azt is kell :-)

Kép
fridus

Linus! Nagy gratula a Legnagyobb Karácsonyi ajándékot kaptátok!!!!

nekem nem volt fogadott szülésznőm (bár császároztak így nem is kellett), de a dokim jó fej volt. Tombor János, Ő még viszonylag új az Istvánba, a Margitban dolgozott előtte.

Mindenkinek utólag is BUÉK

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Sziasztok!

Mi is kívánunk mindenkinek nagyon boldog új évet, bár a 2007-est egyelőre nehéz lesz überelni, nálunk. :D

Linus, gratulálok én is neked. Amit mondtál az undok csecsemősökről, nemtörődöm ügyeletesekről, hasonlót tapasztaltam én is. Pedig én nem szenteste szültem! Nyugodtan kérdezz, jövünk, válaszolunk. Ennél szebb karácsonyi ajándékot nem is kívánhatna senki sem. Ugye?

Harivera: Egri kórházban született az első, az Istvános baba a második én úgy hallottam. Nem hiszem, hogy a kórház érdeme. Inkább azért van így, mert a budapesti kórházak közül itt szülnek a legtöbben. Összevonások miatt.

KépKép
becka

Na, én voltam egyszer az egri kórházban, arról sem mondanék jókat. Volt egy doki, a nevét már elfelejtettem,a nőgyógyászaton, de olyan hangon beszélt, minha egy kapcarongy lettem volna. Mentem pont pajzsmirigy vizsgálatra, és mindenhová elküldtek előtte, nincs-e máshol baj...
Amikor a hasi Uh-on voltam, ott aztán eleredt a könnyem, mondta is a kedves asszisztens, csak nem az a doki rendel, mondtam neki, hogy de...
Rá kell hagyni, sokan nem szeretik, minden nővel így bánik, de mondom, mit tehetek én róla, hogy neki ez a foglalkozása, nem én választottam:-)
És az ebben az érdekes,hogy a sógornőm ebben a kórházban szülésznőként dolgozik, igaz, most már 3 éve gyesen, gyeden van, mert 2 lányt szült.

Kép
fridus

Sziasztok!

Gabuska!

Életem legjobb választása volt, hogy a Barbit váasztottam szülésznőnek! A doktornővel félszavakból is értik egymást, nagyon figyelmes és segítőkész. Nem fogod megbánni, ez tuti :) Remélem segítettem.

Kép

Kép
Évi77
Szigetszentmiklós

Gabuska
Nekem is Barbi volt a fogadott szulesznom :wink: .Mar a rendeloben is szimpi volt,jokat nevettunk,megtalaltuk a kozos hangot :wink:
Igaz csaszar volt,de megnyugtato volt, hogy az elejetol csak O foglalkozott velem a mutet elott is.Aztan mivel itt apuka nem lehet bent, lelkesitett amikor ramjott a panik :lol:
Ugyhogy szerintem jo valasztas O is :D
Most nezem, nagyon novoget a tesotok :D

Kép
Kép
kataa

Köszi lányok, valószínűleg akkor január közepén, a legközelebbi jelenésem alkalmával ünnepélyesen felkérem szülésznőmnek. :lol:

De-de, az első baba istvános, a híradóban is az volt. Harivera sztem nem szó szerint értette, hogy tud valamit ez a kórház, csak gondolom lelkesíteni akarta az istvános topik lakóit. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Én minden karikor csinálok fánkot. :-) A neve isli-fánk vagyis kis islereket sok dióval barilekváral a közepében. Nyami. kár, hogy elfogyott

MINDENKINEK BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK!

LINUS! Nagy gratula! Micsoda karácsonyi ajándék. Sok sok tejcsit kívánok! Én is Józsa Andinál szülök. Bevallom megnyugtattál, mert én azt képzeltem, hogyha elfolyik a magzatvíz akkor nagy esély van a csaszira. És lám neigazolódott több ízben ezek szerint, hogy nem. Örülök neki. De mi is az a lufi? Én még nem, hallottam róla. Az fáj ha felteszik? Bocsi, hogy ennyit kérdezek, de van új a nap alatt.
Előre is köszike.

Fridus,

nagyon édes a kis manód.

Gabus,

a lányod már egy kész hölgy.

Kép
Kép
hornyakmate.freeblog.hu
vikci79

Vicki,
ezt a megzatvíz-császár dolgot még nem is hallottam. Azt igen, hogy ideálisabb, ha a szülés fájásokkal kedődik, a burkot legfeljebb megrepesztik a végén, mintha elfolyik a magzatvíz és nincsenek fájások.

Az a lufi az ballon :wink:, akkor teszik fel, ha nem tágul az anyuka, én csak hallomásból tudom, hogy eléggé fájdalmas a felhelyezése, viszont meghozza a várt eredményt.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Halihó az új évben is!
Nekem volt egy magzatvíz vizsgálatom, és egy burok repesztésem, de én jól tágultam. :-)
Megkóstoltuk az almát, igaz megint nagyon picike mennyiségben, hát, remélem ezt a pofikát is sikerül megörökítenem, mert érdemes lenne:-)
Pedig édes almát kaptunk... Nekem ízlett, bár az egész apróságot nekem kellett megennem. :-)

Kép
fridus

Fridus,
íme az én gyermekem első találkozása az almával :lol:
Kép

Sztem nem is az íze, inkább az állaga zavarta (reszelve kapta ugyebár), mert akármilyen édes vagy épp savanykás volt, nem kellett neki.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Jáááj, ezzel a fancsali képpel kezdődik az oldal! :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Kép

Ez nem az igazi még, itt már kezdi megszokni az ízét.
:-)

Kép
fridus

Kép

Itt az ujjamat szopogatja. Ez jobban ízlett neki.

Kép
fridus

Sziasztok!

A "lufis" témához szólok hozzá, nekem azzal kezdődött minden.. Szóval 1 hét túlhordás után úgy döntöttek, hogy elindítják a Manót, viszont (mivel nem volt jóslófájásom sem) teljesen a nulláról kezdtem, zárt méhszájjal. A lufit kb. este 7 körül felhelyezték, ez tényleg lufi, a szó szoros értelmében, üresen felteszik a méhbe, megtöltik vízzel és nehezék van a végén, ami kilóg belőled, szépen lassan, ki mennyi idő alatt tágul, nem drasztikus annyira, nekem kb. 3 óra múlva esett ki. Szóval ez csinál kb. 4-5 cm-es méhszájat. Ettől is megindulhatnak a fájások, de nekem ettől sem indult semmi.. Utána burokrepesztettek, de már biztosan leírtam mindent, amikor hazajöttem a kórházból, úgyhogy nem untatlak vele benneteket. (Nekem császár lett a vége.)

KépKép
becka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?