Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, most még rosszabb éjszakánk volt.
Szerintem fog jön de nem látok semmit.
A mi helyzetünket bonyolítja, hogy egy szobánk van (plusz galéria) és szerintem ez is belejátszik a történetbe. Hah de talán májusban költözünk!
Rózsa! Márkó nappal remekül alszik. 2-szer 1,5-2 órát. A szoba egyik sarkában csináltam neki egy kis kuckót, ahol mellé fekve dúdolgatva simán elalszik. És nagyon jókat alszik itt. Attól függően, hogy hogy jön ki a délutáni alvás kb. 9 körül fekszik és szinte óramű pontossággal mindig ugyanakkor kel éjszaka.
Ildi! Panni! Ezt én is sok helyről hallottam, hogy a szopizás abbahagyásával alszanak. Erre kíváncsi leszek, mert a királyfinak nappal eszébe se jut, hogy szopizzon annyira sok fontos dolga van
, de éjszaka persze macerálja az anyját. Mondtuk is neki a férjemmel, hogy ok 3 éves koráig "kinyaljuk a popsiját" de aztán irány a kőbánya!
Tegnap este nagyon sok okosságot olvastam Ranschburg Jenőtől. Pl. erről az éjszakai szopizásról is, hogy a babák a cumizással tudnak csak olyan nyugalmi állapotba kerülni, hogy elaludjanak. Ez olyan mint nekünk az esti olvasás vagy tv-zés. Ok, ezt én is így gondolom de nem lehetne, hogy éjszaka elég meditatív legyen a lurkó az alváshoz
No meg arról is olvastam, hogy 1,5-2 évesen jön el az a kor amikor nagyon félni kezdenek a sötéttől és ezt nagyon óvatosan, nagy türelemmel kell kezelni (akár úgy, hogy ideiglenesen az ágyadba engeded) mert nagyon súlyos következményei lehetnek. Lsd. én magam még 32 évesen is félek egyedül éjszaka
, na én aztán jó támasza leszek a kölöknek, mi?!
De Ti már biztos tudjátok ezeket a dolgokat!
Egyszóval még küzdünk, aztán szerintem nyáron már nemigen fog szopizni és akkor majd meglátjuk. No meg az új lakásban, bár ott is együtt fogunk éjszaka aludni
Addig is indulok a zombik szépségveresenyén...
Hoxa!
Nagyon gratulálok a manócskához! Olvastam a történetet, hát ehhez is gratulálok! Milyen volt a doki? Miért nyomkodta a hasad?
Anikó