Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Tegnap végre hazajöhettünk Kép

Szüléstörténet itt:
http://www.hoxa.hu/?p1=forum_tema&p2=339

Most sajnos nics több időm írni.

Kép
Kép
hoxa

Hoxa!

Gratulálunk a kicsihez! Rendesen megszenvedtél érte! Mielőbbi gyors felépülést és sok tejcsit!

Pusz
Ildi

Kép
vildi

Rózsa!

De kicsit náthásak vagyunk, nekem ráadásul begyulladft a fülem, még ráadásul fel is kellett szúrni, úgyhogy ezért nem is írtam mostanság, elég cefetül vagyok.

Szerintem azért be lehet osztani az időpt, igenis el tudnak lenni agyerkeek egyedül is, mondjuk most egy kicsi tmég nehzebb lesz, mert most már bejön prodramnak a kert is, ami eddig ugye nem volt, visoznt Misi most nagyon élvezi a kinnlétet, és ezért általában nyugi van.

Ancsa 2x alszik naponta. MIsit nem is adnám óviba, de ő nagyon szeretné, így nyáron kipróbáljuk a Cora-ban a gyerekmegeörzőt, hogy viseli (szerintem kukk jól), aztán ha ez tetszik neki, akkor a jövő évtől először 1 napra 1 héten, aztán majd meglátjuk hogy alakul beadjuk az óviba, de azzal a hozzátevéssel, hogy addig amíg anya itthon van, akármikor mondhatja azt reggel, hogy nincs kedve óviba menni, és akkor nem megyünk, de ha elindulunk, akkor más óvi. Tehát nem azért akarom itthonról elzavarni, hogy ne legyen itthon, hanem ha van kedve menjen, ha nincs, akkor maradjon. Örülnék, ha maradna, de persze az is jó érzés, ha l tudja magát érezni egyedül az óviban. És a tesónak sem lenne rossz, egy ilyenkis előpjáték, mert ő viszont a mai állapotot megfigyelve nem lesz egyszerű eset, habár addig még van 3 év.

MOst ennyi

Pusz
Panni
uran

Sziasztok!Bocs ,hogy nem válaszoltam idöbe de állandóan az udvaron vagyunk mióta jobb idő van
HOXA!Gratulálok,nagyon szép a babád!
Ildi:Neked a Manócskád 16 hónapos?Az enyém 27.én lesz 15hónapos!Majdnem egy idősek.Hát alvás témában nem vagyok mérvadó.A lányomat nagy ritkán bele tudtam rakni a kiságyba,de aztán jött egy betegség és kész már mellettünk is aludt.Aztán néhány év mulva kapott egy emeletes ágyat de az is üres maradt csak a helyet foglalta.Kb 6éves volt mikor egyedül aludt!Most 9éves de nem szivesen alszik a szobájába.
Na mikor terhes lettem Gabikáva megfogadtam még az ágyünk közelébe se engedem a babám!Elmentünk a Megatoysba és vettünk egy gyönyörü kiságyat kék báránykás baldahimmal párnával takaróval.Akár a mesébe.Pont szilveszter napján értem haza a korházbol már 4.napja nem aludtam.Beraktam a picit az ágyba és csak üvöltött csak üvöltött!!Na meg én is!!Még akkor is alig aludt mikor feladva elveimet bedugtam a takaróm alá!!Na azóta se kopott el az ágy!!Nappal ha alszik belerakom mert félek le ne essen a nagyágyrol de hát éjjel....!
Na Ildi ezért gratula neked hogy ez megoldottad magadnak!Ugyes vagy!
Panni:biztos tetszeni fog az ovi na erröl is tudnék mesélni mert a lányom nem igy volt.
Most mennem kell majd folytatom...
SZIASZTOKKép
rózsa74

Sziasztok,
Tudna vk nekem segiteni abban, h most hogy van a nogyogyaszati rendeles? Igazabol az erdekelne, h me'g mindig Dr. Kovacs van e hetfo delutanonkent?
Elore is koszi!
hixti

MEGINT NEM JÁR ERRE SENKI??Kép
rózsa74

Sziasztok!

Megjöttünk! Kép
Hát sok-sok minden történt velünk mostanság...
Forgunk, elértük a 8,5 kg, a székében már többször felült a csaj, vmennyire javult az alvás is! Bár Galoc sokszor eszembe jut! Mostanában voltak kemény éjszakáink! Nem toom, hogy ez általános-e, de amióta le tudom tenni "időben" a csajt, azóta elkezdett sűrűbben ébredni. Akár 10x is egy éjjel! Elég húzós! Most nem tudom mi van vele, hogy még alszik...lehet az idő...pedig mostanában 7-8 között ébredt!
Ja! Elvégeztünk egy babamasszázs tanfolyamot is, a helyi védőnő szervezésében! Dorkának is tetszik, hát még nekem! Kép

Panni!
Jobbulást Neked! Dorkát is jobban tudom altatni a levegőn! Sokat vagyunk kinn! Már egész jókat dumcsizok a szomszédokkal is (eddig nem nagyon taliztunk/beszéltünk)! Tetszik az ovis hozzáállásod! Általában azt hallom, hogy beadtam bölcsibe, oviba, mert nem lehetett bírni a gyerekkel, vagy mert kell Neki a közösség! Te vagy az első, akivel én találkozom, hogy teljesen mást mond! Már szerzem a helyi infókat... Kép Dorkának még mindig adom a Gripét... Sőt, a doki írt nekünk vasat, ezért elkezdtünk almázni is... Almalében kapja meg... Pürében még csak egy kiskanálnyi adagig jutottunk, de ezt nem akarom erőltetni!

Üdv Rózsa!
Nem emlékszem, hogy taliztunk-e már.... Doresz is velünk alszik, bár mi még csak 5,5 hónaposak vagyunk!

Hoxa!
Óriási gratula a Picurhoz!!!!! Sok-sok-sok tejcsit!!!!!!

Ildi!
Olyan édes Marci! Nagyon ügyik vagytok alvásügyben! Lehet kipróbáljuk mi is a módszereteket! Bár én nagy haladásnak tartom már azt is, hogy igaz cicivel, de le lehet tenni a csajt! Remélem azóta sincs gond a Pocaklakóval! Mekkorák vagytok már?

Angi! Galoc! Merre?

Többiek? Sorry,ha kihagytam vkit!

Bocsika, mennem kell! Felébredt Dóra!

Puszka, Doresz és Jutka
jatka

JatkaÍ!

Jó, hogy ezt írod, bár épp mostanában megváltozott a helyzet. Egyszerűen Misi nem hagy nyugodni, mindenképpen ki akarja próbálni az óvit. Így most beíratom, és ha akar megy, ha nem, akkor nem. Azaz ez azt jelenti, hogy ha egyik reggel menni akar, akkor hadd menjen, ha nem akar, akkor maradhat, nem kötelező. Kíváncsi leszek mi lesz belőle, imádja a gyerekeket, bárhol jól feltalálja magát, így aztán nem hiszerm, hogy lesz olyan nap sűrűn, hogy nem akar menni, de majd meglátjuk. Kép

De azért alapállásban marad az, hogy ha nem akar, akkor nem kell menni. Nem fogom erőltetni, amíg nem muszáj...

Panni
uran

Jatka!

Eddig minden rendben van velünk. Hematoma szépen felszívódott. Holnap lépünk a 14. hétbe. Bár ma volt egy-két nyilallás pocak tájékon de semmi komoly. (remélem) Lehet, hogy csak a méh tágulása miatt van. Vagy lehet kicsit túlhajszoltam magam és figyelmeztetett, hogy vegyek vissza. Ma már megkaptam a terheskönyvemet is és még egy rakat beutaló is vár rám. Most a picivel nem tudom, hogyan megyek majd el mindre de majd megkérem a családot ugorjon be valaki mert nem szívesen vinném mondjuk a körzetihez a sok beteg ember közé.

Kicsinek Marcinak is volt olyan időszaka amikor csak a szopin tudott elaludni és ugy tettem le utánna. Asszem mi szinte mindenen végigmentünk amin lehetett ( a ringatástól a cicin alváson keresztul a popsi paskolásig) addig amíg így szépen letisztult. Igen volt időszak amikor csak úgy aludt el, hogy ütemesen kellet a paskolgatni a popóját. Szóval azért büszke vagyok, hogy idáig jutottunk. Kép

Pusz
Ildi

Kép
vildi

Sziasztok!
Bár ritkán és inkább csak kérdésekkel bombáztalak benneteket, most olvasgatva újra megjelenek.

Ildi és Rózsa azt hiszem most elsősorban Titeket kérdeznélek! Alvásügy! Kép
Ildi nagyon cuki a Marci, nagy kópé lehet ő is. Kép Marci kisebb korában hogy ment nálatok az alvás? Szerintetek ahogy idősebbek lesznek tényleg beleérhetnek az éjszakai folyamatos alvásba? A mi manónk 10 hónapos és Márknak hívják. Éjszaka nem erőssége az alvás, kb. 2-szer ébred, szopik egy kicsit és alvás max. fél 8-ig. (kb. este 9-10-töl) Ja és nappal 2-szer jó nagyot alszik. Még jól bírom de azért néha vannak mély pontok (pl. most) Azért gyöngy életünk van mert végülis szopizás után alszik tovább. Csakhogy ehhez társul Rózsáékhoz hasonlóan, hogy nem annyira kedveli az ágyikóját. Először a matracunk mellé tettük a matracát, így a szokásos kicsi kelésekkel de aludt. Utána megpróbáltuk vissza a kiságyba (folyamatosan felkellt). Most ott tartunk, hogy az ágya egyik oldalát leszedtük és neki toltuk az ágyunknak és így alszik, bár néha a fejemen köt ki.
A sírni hagyás nem vált be bár igaz nem próbáltuk sok-sok napon keresztül! Amúgy nincs nagy gáz mert ha így mellettünk van nincs sírás stb. csak ébredések. A védőnő szerint a szoptatás és a fejlett mozgása (már kb. 1 hónapja jár)is belejátszik. Rózsa ti azóta sem kiságyban alszotok? Mi lesz ennek a vége?

Úristen mennyit írtam! Elnézést mindenkitől legközelebb visszafogom magam!
üdv: ancsa

hm... most így visszaolvasva eléggé nyavalygásnak tűnik amit írtam de most per pillanat hulla vagyok..
ancsur77

Sziasztok!
Jatka!Tényleg mi még nem beszéltunk,én csak csendes olvasgató voltam már lassan 2éve!
Panni!Az ovikérdés lehet nyáron nem is tul fontos hisz kint úgy eljátszanak az udvaron főleg ilyen életkorban!Na de télen biztos izgi lesz az ovi ahol azért jobban zajlik az élet mint otthon!Most kapcsolok,nem is néztem Ti kertes házba laktok?
Ildi!Hát nem kellett messzire raknod a babaruhákat!Ilyenkor fáj a szivem mert én már nem tervezek több kicsit.Minden darabtol nehezen válok meg!Meddig szopizott a kisfiad?
Ancsur!!
Hát nem tudom!Nálam sürün van mélypont mivel ha az ember éjjel alszik mindjárt jobb napja van,türelmesebb,gyorsabb,van mindenhez kedve!
Na az én kisfiam/15hónapos/még egy kezemen megtudom számolni hány éjszakát aludt végig!Most annyit változott a helyzet ,hogy ha felébed az apukáját szólitgatja!Na de hát azért, mégis Ö megy reggel dolgozni igy probálom magam fele terelgetni a manót!
Amugy most is az igazak álmát alussza a kiságyba!De csak nappal!
Márk hányszor alszik egy nap?Este mikor fekteted le?
Na ez az egy amiért nem panaszkodhatok Gabika 8kor alszik:Napközben csak 1szer de2-3órát is néha.
A kiságyban való siratás kegyetlen dolog mint a szülőnek mint a babának.Sose voltam a hive,mitöl tudja szegényke miért hagyták magára és mi is kéne tennie!
m
Mennem kell tevékenykedni valamit amig alszik.

KépKép
rózsa74

Ancsa!

Nálunk Misi addig minidg 2x kelt éjszak, amíg szopin aludt el, utána visoznt, amikor leállt a szopin elalvásról (nem volt könnyű idpszak), egyszeriben átaludta az éjszkákat (1,5 éves kor). Azóta csak a szobatisztaság kavart bele, mert mostanában néha pisilni kel fel.

Ancsa már volt, hogy végigaludta az éjszakát, de ő egyértelműen az éhség miat kel még minidg fel éjszaka . (8 hónap)

Rózsa!

Igen, kertes házban lakunk Mogyordóon. Nagyon jó, és az óviban is kiviszik a gyerkeket de és du is, ha jó az idp, ha nem, akkor csak du. És végülis, azért nem olyan rossz a helyzet, és csak a délutáni alvás idpőt sajnálom, mert Misi nem szokott aludni, és szerintem halálra unná magát, de most egyelőre úgy is hazahozom majd abban az idpben.

Panni
uran

Ancsur!

Az éjszakai átalvásba általában belenőnek szépen a kicsik, persze ellenpélda mindig van. Nővéremnek pl. kicsinek szépen aludt éjszaka de olyan 2 éves kora körűl elkezdett felébredni többször is. Õk is azt csinálták amit te, hogy levették a rácsos ágy egyik oldalát és az ágyuk mellé tették. Ennek csak az volt a hátránya náluk is,hogy többnyire az ágyukban kötött ki. Õk sokáig majdnem 4-5 éves koráig asszem így aludtak.
Amíg szopott Marci is mindig felébredt éjszaka néha többször is. Még utánna is meg-megivott egy tápit éjszaka de ez már nem volt olyan fárasztó mert kvázi önellátó volt nekem csak megcsinálni kellet odaadtam neki ő meg mikor végzett oldalra fordult és aludt tovább. Egyébként folyamatosan változnak még az alvási szokásaik én úgy veszem Marcinál észre. Most például még nem sikerült rájönnöm mitől van de néha felsír éjszakánként és nem lehet megnyugtatni. Cumit eldobja, kezemet elüti,ha kiveszem feszegeti ki magát és közben keservesen sír. Egy módját találtam a megnyugtatásnak, tápit vagy tejet adok neki akkor azt megissza és alszik tovább. (az biztos, hogy éhes nem lehet mert olyan 8 körül vacsizik és volt hogy 1/2 11-kor sírt fel.) Gondolom a szopi megnyugtatja. Viszont rendszeresíteni ezt sem akarom mert a fogait féltem. Szóval egyenlőre tanácstalan vagyok. Hál istennek nem sokszor csinálja. Szóval azt is akartam ezzel mondani, hogy minden gyerek más és meg kell találni a hozzájuk való megoldást, na meg a hozzátok valót. Én például nem tudok jól aludni ha a gyerek is az ágyunkban alszik ezért nem is próbálkoztam sűrűn ezzel, de van akinél ez válik be. Egyébként amíg éjjel fenn volt én nem szégyelltem, ha nappal aludt akkor én is szunyáltam vele, így azért kipihentebb voltam kicsit. Ugyhogy kitartás majd kialakul szépen.

Rózsa!

Én 10 hónapig szoptattam Marcit aztán már egyre kevesebb lett a tejci (gondolom), vagy a gyerkőc lett türelmetlen Kép ugyhogy nem is vette már a fáradságot a szopizásra és szépen elválasztotta magát. Marci is aludt eddig napközben 2x is most már a másodikat néha kihagyja. Õ eddig a babakocsiban aludt délután, de most már kinőtte ugyhogy átszoktattam a heverőre. Mi már vettünk neki rendes heverőt, mert ugye a kiságy majd kelleni fog addig szépen át kell szoktatnom oda. Egyenlőre a nappali alvásokkal kezdtem akkor kevesebbet forgolódik. Az éjszakaitól előre félek hogy nehogy leessen. Ugyan elbarikádozom polccal székkel de akkor is.

Ildi

Kép
vildi

Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, most még rosszabb éjszakánk volt. Kép Szerintem fog jön de nem látok semmit. Kép
A mi helyzetünket bonyolítja, hogy egy szobánk van (plusz galéria) és szerintem ez is belejátszik a történetbe. Hah de talán májusban költözünk! Kép

Rózsa! Márkó nappal remekül alszik. 2-szer 1,5-2 órát. A szoba egyik sarkában csináltam neki egy kis kuckót, ahol mellé fekve dúdolgatva simán elalszik. És nagyon jókat alszik itt. Attól függően, hogy hogy jön ki a délutáni alvás kb. 9 körül fekszik és szinte óramű pontossággal mindig ugyanakkor kel éjszaka.

Ildi! Panni! Ezt én is sok helyről hallottam, hogy a szopizás abbahagyásával alszanak. Erre kíváncsi leszek, mert a királyfinak nappal eszébe se jut, hogy szopizzon annyira sok fontos dolga van Kép, de éjszaka persze macerálja az anyját. Mondtuk is neki a férjemmel, hogy ok 3 éves koráig "kinyaljuk a popsiját" de aztán irány a kőbánya!

Tegnap este nagyon sok okosságot olvastam Ranschburg Jenőtől. Pl. erről az éjszakai szopizásról is, hogy a babák a cumizással tudnak csak olyan nyugalmi állapotba kerülni, hogy elaludjanak. Ez olyan mint nekünk az esti olvasás vagy tv-zés. Ok, ezt én is így gondolom de nem lehetne, hogy éjszaka elég meditatív legyen a lurkó az alváshozKép
No meg arról is olvastam, hogy 1,5-2 évesen jön el az a kor amikor nagyon félni kezdenek a sötéttől és ezt nagyon óvatosan, nagy türelemmel kell kezelni (akár úgy, hogy ideiglenesen az ágyadba engeded) mert nagyon súlyos következményei lehetnek. Lsd. én magam még 32 évesen is félek egyedül éjszaka Kép, na én aztán jó támasza leszek a kölöknek, mi?! Kép De Ti már biztos tudjátok ezeket a dolgokat!
Egyszóval még küzdünk, aztán szerintem nyáron már nemigen fog szopizni és akkor majd meglátjuk. No meg az új lakásban, bár ott is együtt fogunk éjszaka aludni Kép Addig is indulok a zombik szépségveresenyén...

Hoxa!
Nagyon gratulálok a manócskához! Olvastam a történetet, hát ehhez is gratulálok! Milyen volt a doki? Miért nyomkodta a hasad?

Anikó
ancsur77

Ildi!

Nem lehet, hogy szomjas? Vagy melege van?

Panni
uran

Panni!

Szomjasnak biztos nem az mert próbáltam tej vagy tápi helyett teát adni neki de azt is messzire hajította, mint a cumit.
Arra még nem gondoltam, hogy melege lenne de a hálóban ált. ugyanannyi fok van és egy fajta zsákban aludt egész télen miért csak néha lenne melege? Nem hiszem, de azért köszi, minden ötletre nyitott vagyok.

Ildi

Kép
vildi

Szia!

Nálunk is így volt. Mégis Ancsának mostanában bizti melege volt egy párszor. Talán csak azért, mert a falak meg a padló nem süt annyira a hidegtől, mint télen. Mi mondjku kertesházban lakunk, és talán ez jobban kihozza akinti hőmérséklet változást. Na mindegy egy ötlet volt. KépTalán a hátrafeszülésből egyértelmű számomra, legalábbis Ancsánál a hátrafeszülés a hasfájásos idpszak óta csak a melegem van! felkiáltást szokta jelenteni. Próbáld meg, esetleg.

Panni
uran

Szia Ildi!
Bocsi csak egy ötlet: nálunk ezt a Márk akkor csinálja ha már nagyon fáj a foga (helye) és annyira felébredt, hogy nem tud cicivel sem egyből visszaaludni. Most 2 éjszaka is így fenn volt 1 órát és amíg nem tudtam megnyugtatni ezt csinálta amit Te leírtál. Bekentem az ínyét Dentinox-val és utána megnyugodott és elaludt némi dajkálást követően.
De aztán ez közel sem biztos, mert akkor a tejtől miért nyugszik meg Marci?
szia: Anikó
ancsur77

Sziasztok!
ILDI!!!!!!
3-4 napja Gabika is ezt csinálja úgy 2-3körül kezdi és kissebb nagyobb megszakitásokkal 5-ig csinálja aztán már jobban alszik!
Sokszor kiborulok mert nem tudok vele mit kezdeni,tea,tej,cumi,kitakarom,betakarom,villany fel,tv-be,de csak sir és dobálja magát semmi nem jó!A tej/tápszer/ tényleg javit a helyzeten.Na de mire kimegyek /persze jön Õ is/már a lányom,anyám ,férjem de szerintem még a szomszédok is felkelnek.
Igaz ma észrevettem egy fogacskát félig kibújva A 9.et,lehet itt a megoldás kulcsa.
De jó lenne ma aludni egy jót!!
A tejet én is azért hagyom utoljára mert mi lesz ha hozzászokik és éjjel is etetni kell??
Igy is 11,5kg.Alig birom el.
jajj megyek mert ezer dolgom van és ki tudja meddig alszik!
sziasztok!!Kép
rózsa74

Köszönöm a hozzászólásokat. A fogára én is gondoltam többször is de aztán nem jöttek ki. Lehet, hogy nem az áttöréstől fáj hanem még mélyebben dolgozik? Viszont akkor a tejtől tényleg miért nyugszik meg? A kaki is megtréfált már egyszer kétszer. Régebben ha jött egy fog olyan savasat kakilt ami öt perc alatt kiette szegénynek a fenekét ja és semmi szaga nem volt észre sem vettem néha. Mostanában pedig többször volt ilyen, fog meg sehol 16 hósan még mindig csak 6 foggal büszkélkedhetünk. A védőnő szerint rosszat álmodhat de nem ébred fel igazán azért csapkod meg dobál ezért fel kell ébreszteni ki kell zökkenteni kicsit. Kapcsoljuk fel a villanyt, vagy vigyük ki a szobából stb. 1 szer már kipróbáltam talán be is vált volna de nem volt türelmem kivárni az eredményt, éjjel 2-3 felé már nem akarok 1/2 órákat ezzel eltölteni ha nem muszáj hiszen hulla vagyok én is. Ugyhogy elővettem a jól bevált tej módszert. Hál istennek most pár napja már nem csinálja (remélem nem kiabálom el.)

Rózsa!
Marci is pont ennyi kiló! Gabika mennyi idős is?

Sziasztok
Ildi

Kép
vildi

sziasztok˘!

ILDI!
Gabika 2004.12.27.én született igy most volt15 hónapos az oltást nem kapta még meg mert valami oknál fogva egyik pillanatrol a másikra kijön rajta egy csomó kiütés.Aztán elmúlik.Már mindent átgondoltam öblitő,mosópor,kaja ,tej,stb de semmi változás.Ma vérvételen voltunk holnap lesz eredmény!
Alvásilag ugyanúgy állok,hajnali muzsika megvan,csak már kezdem megszokni.
Nekünk is csak 9fogunk van,de képzeld el a barátnöm kislányának már 1évesen 20volt.6héttel idössebb mint Gabika/17hónapos/és folyékonyan beszél,de tényleg!!Alig hittem el!Nagyon ari!
Marci miket mond??
Gabika az átlagosakat:Apa,Mama,Anya,baba,pápá,csá,meg ugy álltalába a szavak első szótagját!!
na mindenkinek szia!
Irjatok többet mert nagyon nyüglödik az oldal!

RÓZSAKép
rózsa74

Rózsa!

Marcika folyékonyan beszél! Csak mi nem értjük. Teljesen halandzsa az egész, viszont olyan átéléssel mondja mintha értenünk kéne. Még gesztikulál is hozzá. Nagyon ari! Az egyetlen szó amit használ és érthető is az a hammm -jelentései éhes, szomjas, a cumit kéri a szájába. Apa, anya még csak alakulóban van néha már sikerült. Ja és a Tá-tá a pá-pá helyett.
Igen most eléggé lehalt ez az oldal. Hol vannak a friss kismamák? Mostanság senki sem szül a Péterfyben?

Ildi

Kép
vildi

Sziasztok!

Elnézést a betolakodásért. Segítségeteket kérném. Egy külföldi barátnőm nemrég tudta meg, hogy babát vár, és megkért, segítsek neki angolul beszélő szülész-nőgyógyászt keresni Budapesten! Se ő, se a férje nem beszél annyira magyarul, hogy elboldoguljanak, tehát fontos lenne, hogy angolul igen jól tudjon az orvos. Ha tud valaki ajánlani, megköszönném! A rokica kukac yahoo pont com címre küldjétek el légyszi az orvos nevét, elérhetőségét, hogy melyik kórházban dolgozik, és bármi más infót, amit fontosnak tartotok róla!

Előre is köszönöm!!!

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Sziasztok!

Éva!

Én is a Péterfyben fogok szülni,júniusban. Már többször beleolvasgattam a topikba, de eddig nem találtam én sem Panyiról semmit. Nagyon örülnék, ha tudnál néhány információval szolgálni! (Mostmár főleg a szüléssel kapcsolatban.)Konkrét kérdéseket inkább mailben. A címem: harsfa81@freemail.hu
Nagyon köszi!

Panna!
Az eddigi tapasztalataimat szívesen megosztom veled, a szülésről majd júni után... Írj mailt, ha gondolod!

rózi
rózi

Sziasztok!

Ma voltam Dr. Kia-nál. Nagyon szimpi volt. Mindent meg tudtam beszélni vele. A császár utáni esetleges normál szülést is. Még azt is mondta ha mégis csaszi lesz akkor kimetszi az eredeti heget (elég csúnyán hegesedett) és másképp varja össze. Vagy ha a péterfy rutinból csaszi után csak csaszit enged akkor átvisz az Imrébe (ott is szül). Szóval minden pozitív volt.

Kolina köszönöm az ajánlást.

Ma levették az afp-t. 2 hét múlva kell menjek a genetikai uh-ra.
Dr Kia most is csinált egy uht. E szerint minden rendben van. Mérete szerint 16 hét + 5 nap.

Tud valaki valamit arról a vérvételről amiből a Down -kórt meg tudják állapítani? Volt valakinek ilyen? Tényleg 90 valahány %-os biztonsággal állapítja meg? Nekem Marcival meg kellet csináltatni a magzatvízvételt. Vacillálok, hogy most mit csináljak ha megint rossz lesz az afp-m.

Ildi

Kép
vildi

Sziasztok!

Vagyok én is, de inkább olvasgatok...
Bogi holnap lesz 13 hetes, hála rengeteg tejecskénk van, így kajával nincsgond....sőt 2 hetes kora óta végigalussza az éjszakát /este 10 től kb 5-ig, 6-ig...meg nappal is alszik 2 hosszabbat/
biztos fog változni de remélem nem az éjszaka rovására....
Múlt héten sikerült belecsöppennem egy belázasodós hidegrázós mellgyusziba....na az nem volt jó...ráadásul a férjem is beteg lett /hasmenéses, rókázós vírusos móka.../
szal tééleg nem volt leányálom lázasan sajgó cicivel egy bébivel meg egy beteg pasival Kép

Nade mostanra az időjáráson kívül minden szép és jó!

Elviselhető mennyiségű locsolót és jó pihenést holnapra

pusszKép
doroti

Sziasztok!

Átestünk végre az oltáson,nem volt semmi gond!

Doroti!
nagyon szép a babád!Nagy szerncséd van hogy jó alvós a kicsi.Na meg hogy van tejed!Az én 2 gyerekem is 1éves koráig szopizott!

Ildi!
Gömbölyödik már a pocid?Hogy vagy?Hát most öszintén irigyellek mert én nem tervezek több babát és ilyenkor mindenkire kicsit irigykedek.Pont nyáron lesz jó nagy pocakod!Marcika mit fog szolni a kistestvérhez??
Ja a lényeg :JÓL ALSZUNK MÁR NAPOK ÓTA!!!!!!!
Mindenkinek HELLÓ!!!Kép
rózsa74

Rózsa!

Igen szépen kigömbölyödtem már. Most szerintem sokkal nagyobb a pocim mint Marcinál. Mintha ikreket várnék! De lehet hogy csak a hasizmok már nem olyen feszesek mint az első terhesség alatt. Na meg nem is tudtam leadni a felszedett kilókat ugyhogy most nagyon vigyázok. Eddig még sikerült semmit sem hízni. Lencsike uh szerint jól van én éppen egy torokfájással küzdök. Nem is nagyon tudok többet írni most mert megyek a dokihoz. Örülön, hogy rendeződött az alvás Nálatok. Nálunk is ritkultak már csak nagy néha csinálja. Na most tényleg mennem kell.

Szia
Ildi

Kép
vildi

SZIA!Ildi!
Mit irt fel a doki?Állitolag penicilin származékok nem ártanak a terhesség alatt.
Én 8 év külömbséggel szültem 10 ÉS 8kg ot hiztam a terhességeim alatt le is ment azonnal a szülés után mind,na de a szoptatás meg a nagy otthonlétbe kamatostul visszakaptam!Most is ezzel szenvedek!
Ja és a dokim mindig mikor nagy elégedetten bementem hozzá mérlegelés után /5hónapig nem hiztam 1 dekát sem˛/kinem hagyta volna a mondatot::Kedves anyuka DIÉTA,DIÉTA!!!
Eszik még tápszert Marci??Mert a Doktornéni megkért hogy 2 éves koráig kapjon azt!Na kapok hideget-meleget ezért!Amugy kap minden féle tejterméket!Mi a Mildibét ,milumilt meg a banános humánát szoktuk kapni!
Jobbulást!!!!!!!!!
Kép
rózsa74

Rózsa!

Köszi asszem kicsit jobb. A torkom már nem fáj annyira viszont duda a fejem. Doki nem írt fel semmit. Azt mondta c-vitamin meg phlogosollal gargalizáljak.

Igen én is szopi alatt szedtem fel sokat. Terhesség alatt nem voltam igazán "kívánós" de szopi alatt aztán igen.

Nekem is azt mondta a gyerekdoki, hogy tápszert adjak 2 éves koráig de én már tejet adok neki. Nem utolsó sorban anyagi meggondolásból is. Mert 1 hó alatt már elfogyna szépen 2x800 gr tápi (mi a beba 2+t adtuk)és horror ára van. Másodsorban látja, hogy mi mit iszunk és Õ is azt kéri. Marci is eszik szépen mindent joghurtot (na jó a sajtot nem szereti)túró rudit (na ezt már nem lehet előtte kimondani, mert akkor azonnal mondja hamm és megfogja a kezemet húz a hűtőhöz)stb. Anyukám is csak így tudta becsábítani a kertből tegnap.
Szóval diétázom amennyire tudok remélem sikerül nem sokat felszedni.
No felébredt a Marcika mennem kell.

Ja és ma vagyok 17 hetes viszont még nem érzem a magzatmozgásokat. Azt olvastam 2. terhességnél már a 16. tól lehet érezni. Kicsit aggódom.

Szia
Ildi

Kép
vildi

Sziasztok!

Elnézést, hogy bezavargok, én is a Péterfyben szültem, ezért látogattam régebben ezt a topicot, és most szeretnék a figyelmetekbe ajánlani valamit:

Angolpólyákat.

http://www.nemetdog.hu/bebiruha

Kérlek nézzétek meg a weboldalamat, és ha bármi kérdésetek van, írhattok nekem e-mailt a hanee@nemetdog.hu címre.

hanee
hanee

Szia!SZiasztok!

Tápszer ügyben nekem szerencsém van mert a Doktornéni olyan rendes hogy felirja igaz más baba nevére és mindenböl csak az 1-2-t dehát mégis olcsobban megúszom.
Gabika ninca úgy oda a túrórudiért ellenben a sajtot tömi minden mennyiségben.Most a nyúltojásokkal szenvedek el kell dugni elöle mert papirostol megeszi!
Amúgy mindenevő!
Jajj,egész éjjel szenvedett megint minden baja volt!Most a legújjabb hogy vegyem, le rola a pelenkát aztán meg bőg hogy ne adjak másikat!Demindezt éjjel!!
Milyen pelust veszel Marcinak??
Eddig nekem jó volt mindig a liberó de most átázik éjjel˛/10-16/,a bugyissel nincs gond,Pampers letsgo is jó!!
Mást még nem mertem venni.

TERHESSÉGÜGYBEN. csak azt tudom mondani hogy semmivel nem éreztem meg hamarabb a mocorgást csak a 19-20.héten!Szerintem ne aggodjál!

Na mennem kell!

Szia,Sziasztok

Kép
rózsa74

Köszi a megnyugtatást!

A csokinyuszit Marci is falja, összetöri a fülét ott kibontja és úgy eszi.

Nekem kezdtetektől a pampers jött be. A többi mind átázott éjjel. Nappalra van hogy veszek mást mert akkor gyakran cserélem de éjjelre vagy ha elmegyünk itthonról csak pamperst adok rá.

Marcinál is kész harc kezd lenni a peluscsere. Tegnap hagytam had rohangáljon egy kicsit anélkül, de mire kimentem a konyhába jól bekakkintott és egy tollal nyomkodta szét a darabokat. Ugyhogy egyenlőre nem nagyon ismételjük a dolgot. Kép

Hál istennek Marci is szinte mindent megeszik. A zöldborsót azt nem annyira szereti de egyébként mindent.

Szia Ildi

Jól elbeszélgetünk mi ketten itt! Hol vannak a többiek? Senki új várandós aki a Péterfyben szülne?? És a régiekkel mi van? Mindenki csak olvasó üzemmódban működik?

Kép
vildi

Ja jól elbeszélgetünk!
Még a végén majd csak Te leszel a korházba szülni is!Majd irok Neked ne unatkozzál,a növérkék meg majd versengenek a
kegyeidért!KépKép

Szerintem mindenki olvasgat!
De hol vannak akik ide jártak??
szia
rózsa74

Itt vagyunk! Kép Csak kicsit zűrösek vagyunk. Alaphangnak valamelyik gyerek szinte mindig náthás, aztán vol tmost egy hányásos, kiszáradásos móka MIsi fiamnál , egy napos vendéglátással a Bethesda-ban. Aztán egy hetes bárányhimlős móka a kicsinél. Most várjuk a 2. bárányhimlő kurzust a nagynál. Úgyhogy zajlik az életünk, így nem sok kedvem, időm van egyéb dolgokra. De fel a fejjel most még Ancsa fogzása, amit rosszul visel, de nagyon, és aztán talán minden egyenesbe jön, vagy megyek a dühöngőbe. Kép

Ja magzatmozgás nálam sem volt korábban a 2.-nál, én is halálra izgultam magam, de semmi baj. Kép

Pusz
Panni
uran

Szegény!

Nem semmi amit leírtál. Nálunk anyósom van most karanténban mert ahol dolgozik lett egy övsömörös beteg, így most szegény nem láthatja az unokáját 3 hétig.

Igen mindenki azt mondja ne izguljak. Pénteken megyünk a 18 heti genetikai Uh-ra ugyhogy ott kiderül az afp-m és hogy minden rendben van-e.

Inkább hozzánk gyere mint a dühöngőbe. Remélem nemsokára rendbe jönnek Nálatok a dolgok.

Szia
Ildi

Kép
vildi

Panni!Szia!!!!

Hát nem irigyellek,de tényleg!!Nagyon pöttyös lett a kicsi??Állitolag kisgyermek korban könnyebben viselik a gyerkőcök /na de mi van a szülőkkel??/
A lányom 5 éves volt szenvedett rendesen még pisilni se tudott mer még ott is volt pötty!
Hát a kizáradás se semmi...!!
Szegénykék!Kitartás,jön a jóidö biztos hamar meggyógyultok!!

Ildi!!

Szeretnéd tudni ,hogy milyen nemű a baba??
És az elözőnél tudtad??
Én igan mind a kettőt a 18hetesen!!
Szoritok majd pénteken!!
SZIASZTOK
rózsa74

Rózsa!

Igen mi is tudtuk Marcinál, hogy "férfi" lesz. Így írták a Schöpf-Méreiben a leletre. De már a 13. hetes 3d uh-n mondta a doki, hogy ő bizony pöcörőt lát itten. Kép

Egyébként megesz a méreg. Az afp leletem 2 hét alatt nem tudott ideérni. Ugyhogy voltam Uh-n de alig akarták megcsinálni az eredmény nélkül. Önmagában ez nem annyira bosszantó de ugy volt, hogy párom nem tud eljönni ezért felhívtam őket hogy másik időpontot kérjek. Azt mondták nem lehet mert a doki szabira megy 3 hétre aki csinálja. Na jó nagy nehezen eljött a párom és akkor mondják nincs lelet nem csinálnak uht adnak másik időpontot. Azt hittem lehidalok, mondom ezt telefonon nem lehetett volna megmondani? És mondom mi van a doki szabijával? Hát nem vele beszéltem és a doki is csak 2 hét múlva megy szabira. Aztán megpróbálták felhívni a Schöpfit de már nem voltak ott. Aztán kiegyeztünk, ha rossz lesz az eredmény felhívnak és még egy uh-t csinálnak. Szóval végül megcsinálta mindent rendben talált. 19 hetes az érettségi szint. 3,5 cm a fejecskéje. 3 cm a combcsontja.
Gyomor, hólyag rendben.
Szóval a bosszúságon kívül minden ok-nak tűnik.

Pusz
Ildi

Kép
vildi

Sziasztok!

Második körünk elkezdődött bárányhimlő ügyileg. Misikémen is megjelentek a pöttyök. Ancsán volt, de nem összefüggően, és jól viselte, nem volt lázas, időnként viszketett, de a homeopátia úgy tűnt segített neki. Misin egyelőre elég könnyednek látszi, de majd a végén...

Panni
uran

Sziasztok!

Régen jártam itt utoljára, de most visszaolvastalak Titeket.

Vildi!
Marcid még mindig gyönyörű! Kép
Nagyon tetszett az altatós módszered!
Nem emlékszem volt-e róla szó korábban, megkérdezhetem, hogy Marcit kinél szülted? Kia doktorral nekem is volt szerencsém találkozni, nagyon szimpatikus volt már korábban is, de amit meg nemrég írtál róla, hogy hogyan áll a második rendes szüléshez... Szuper!

Jatka!
Épp nemrég jutottál eszembe, nem tudom mi lehet veletek. Szépen növöget Dorka, már több, mint fél éves, hogy repül az idő! Kép

Mi is lassan gyújtjuk az első gyertyát! Csak kapkodom a fejem, úgy telnek a hetek, hónapok, és Bianka csak egyre és egyre ügyesebb. Kapaszkodva lépeget, rengeteg dolgot megért, a kívánságait megérteti, huncut csajszi, gyakran azon veszem észre magam, hogy már viccel is velem.
Szóval mi is növögetünk.
szinti

Szia Szinti!

Jó hogy ujra erre jársz. Marcika a Bárdoss Péternél született. Az altatós módszer az bevált, bár néha igényli, hogy ott legyünk amíg elalszik. De ált 5 perc alatt már szunyál is. Amivel nem tudok igazán mit kezdeni az az akaratosság és a hiszti. Csak remélem, hogy kinövi előbb utóbb. Talán ha már olyan korba ér amikor meg lehet magyarázni neki mit miért nem lehet akkor javul a helyzet.
Én úgy döntöttem beoltatom Marcit a bárányhimlő ellen. Most sok csúnya szövődményről lehetett hallani. A 18 hónapos oltást most fogja kapni májusban rá egy hónapra lehet a bégetőhimlő ellen oltani. Azt mondta a védőnő ha el is kapja az olás után az más csak egy két pötty nagyon enyhe lefolyású.

Szombaton viszont nagyon meg voltam rémülve. Szombatonként tanfolyamra járok 8-1/2 3 ig viszont most viszgaelőkészítő is van 3-6 ig. Már az első részben begörcsölt a vádlim viszon délután már a hasam is görcsölt rendesen. Azt hiszem túl sok a napi 9 óra ülés 4 db 10-15 perces szünettel megszakítva. De aztán hálistennek másnapra elmúlt. Pedig szedem rendesen a magnéziumot kalciumot is. Be kellet vennem egy no-spat annyira rossz volt. Marcinál sosem volt ilyesmi igaz, hogy vele itthon voltam akkor pihentem amikor akartam.

No megyek szundiba, Marci tegnap 2 szer is felsírt éjjel. De nem ébredt fel aludt utánna tovább csak én nem tudtam visszaaludni.
Sziasztok
Ildi

Kép
vildi

Szia Ildi!
Nagy macera lehetett tényleg a dokinál!Pedig az ember csak 1 hónapban 1x megy és ugy készül rá!Főleg az uh-ra!Én mindig számoltam a napokat vissza!Most nem mész 3ds uhra?Sajnos én addig húztam még túl nagy lett a baba!
Ezt a bárányos oltást akárkinek felirják??Nálunk is van járvány.Mennyibe kerül?És mikortol lehet beadni?
Tényleg, mocorog már a baba?
Panni!
Jól sejtetted hogy megkapja Misike is!Hogy van?

SZIASZTOK
rózsa74

Rózsa!

Jövő héten tervezem a 3d-s uh-t. Mi az hogy túl nagy? Arra gondolsz, hogy nem fér bele egészben a képbe?
Az oltásról még csak elviekben beszélgettem a védőnővel a dokival még nem, majd a 18 hós oltásnál, ugyhogy sokat nem tudok róla, asszem fizetős.
Lencsike pont ma éreztette jelenlétét először egyértelműen. Nagyon jó volt végre érezni.

Pusz
Ildi

Kép
vildi

Szia!
Azt mondták hogy a terhesség vége fele már nem lehet olyan jól látni a babát mert nem tud helyezkedni!Nem értek hozzá,lényeg hogy Én sajnos nem mentem el!A korházba meg már nem veszik fel a uh-ot,régen pedig a lányomnál igen!
Ma megyek a Doktornénihez megkérdezem az oltást!
Megyek mert ezer dolgom van még!
SZIA
rózsa74

Hát nem tudom mi 30 hetesen voltunk, és ilyen képet csináltak Marciról.

Kép

Ildi

Kép
vildi

Jajj ,nagyon jó!Sajna én ezt már nem tudom meg!
Na,a nagy igyekezetbe elfelejtettem az oltást megkérdezni!
SZIA
Rózsa
rózsa74

Ma voltunk 3d-n.
Kép

Azt mondta, a doki hogy szerinte fiú lesz.

Tiszta férfielnyomásban fogok élni. Kép

ildi

Kép
vildi

Ildi,
hisztivel nálunk is próbálkozott Bianka korábban, de igyekeztem még csírájában elfolytani, egyenlőre úgy tűnik sikerült. Kép A módszer egyébként egyrészt a figyelemelterelés volt, ha nem működött, úgy csináltam, mintha ott sem lenne, így végül abbahagyta, mostanában meg már nem próbálkozik ilyesmivel.
Bárányhimlő elleni oltás nálunk is dilemma mostanában, bár én kicsit félek, mert Biankánál a korábbi kötelező oltások is olyan allergiás reakciókat váltottak ki, hogy a védőoltás ambulancián megkérdezték lefényképezhetik-e, mert nagyon ritkán találkoznak ilyen durva esettel, és könnyebb lenne nekik az oktatás illusztrációkkal. Meg a nővéremmel azt beszéltük, hogy viszont ha később esetleg mégis elkapja, netán akkor, mikor majd ő vár babát az elég veszélyes lenne. A nővérem nagyobbik gyerkőce pont akkor lett himlős, mikor a második babával volt terhes.
Gondolom, hogy a pihenést nem könnyű megoldani, de szerintem azért próbálj pihenni, amennyit csak tudsz. Mikor Biankát vártam, én is dolgoztam, azaz ültem napi 8-9 órát, aztán rohantam az egyetemre, közben jogsit csináltam, reggel 7-kor elindultam itthonról és este 10-kor értem haza, közben egyfolytában ültem. Hat hónapos voltam, mikor közölte a doki, ha nem akarok koraszülést fejezzem ezt be. Ekkor gyorsan abba is hagytam a munkát, szerencsére a félévemnek is vége lett a suliban, a következőt pedig elhalasztottam, de a 34. héten mégis rendszeres méhösszehúzódásokkal a kórházban kötöttem ki. Végül megúsztuk, Bianka két nappal a kiírás után jött világra szépen, egészségesen, de a második babával biztos, hogy teljesen másképp fogom csinálni.
Jó pocakosodást!
szinti

Ildi,nagyon édi a kicsike!
Hát jobb ha beletörődsz,hogy a férfielnyomásba!
Senki nem mosogat meg vasalgat majd helyetted!Igaz a jelek szerint az én lányom se töri magát!
Nagyon jó,már bánom hogy nem mentem én is el!!
rózsa74

Sziasztok!

Na túl vagyunk a 2.kör bárányhimlőn. Ez nem volt annyira egyszerű, mint Ancsánál. Misi belázasodott. Sebláz, azaz annyi seb volt rajta mire kisvarrasodtak a himlők, hogy belázasodott tőle. Néhány begyulladt, nyílván ezért. Úgyhogy elég gáz. Nem kívánom senkinek. Ami nekünk bevált:

phenistil cseppek

homeopátia:
rhus toxicodendron
mezereum
antimonium tartaricum

betadine a sebek lekenésére

Ami nem segített: hintőpos, a rázót ki sem próbáltuk, mert sehol nem ajánlják már.

Na ennyi.

Az oltáshoz: Elvileg 20 éve adják, tehát ennyire tudják azt mondni, hogy elvileg védelmet ad. Valszeg örökké tart a védelem, de ki tudja. Mi úgy voltunk vele, ha nem kapja el kicsinek, akkor beadatjuk, de hát erről lemaradtunk. Misinél még be lehetett volna adatni, de elmaradt. Egyébként fizetős. Nem tudom mibe kerül.

Valéaki tudna infokat írni a kullancs elleni oltásról?

Panni
uran

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?