Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Becka! neked lassan a végére ér a vonalzó :lol:
Minden ok? Jön a hidegfront :wink:

KépKép
kutyfül

Lassan a vége a vonalzómnak, de Levi baba még nem akarja nekünk megmutatni magát. Sokan mondták ma, hogy NA A HIDEGFRONT! Kiváncsi vagyok. Mikor jön? Este, éjjel?

KépKép
becka

Sziasztok,
Gasztonyi Zoltánról kérdezném a véleményeteket. tudtok róla vmit?
lehet, h már írtatok róla, de nem tudom végigolvasni a topikot, a kereső meg nem működik. :(

köszönöm szépen!

Kép Kép
APA ÉS ANYA SZERELME

KISÖCSI 2010.08.28.-ÁN ÉRKEZIK
czinkeb.

Nincs nagy mozgás errefelé. Jött tegnap a hidegfront, de mi itthon maradtunk. :) Csajok, akik már szültetek, az jelent valamit, hogy úgy érzem alig bírok menni, már felállni is nehéz, mintha szétfeszülnék alul. Fura érzés, nehéz állnom, feküdni sem volt jó éjjel sehogy sem. Lehet, hogy lejebb kúszott Levi feje és nagyon nyom. Gondolkozom ezen a mai előkészítőn is, elmennék szívesen, de ha jövök-megyek annyira nyom.. Nem tudom.

KépKép
becka

Ma én sem megyek a felkészítőre. Ez az utolsó munkahetem, már nincs pofám ellógni olyan korán :lol: Inkább elmegyek tornázni.
Jövő héten viszont mindenképpen elmegyek, mert a fájdalomcsillapítás érdekel.

KépKép
kutyfül

[quote="becka"] írta:beckaaz jelent valamit, hogy úgy érzem alig bírok menni, már felállni is nehéz, mintha szétfeszülnék alul. Fura érzés, nehéz állnom, feküdni sem volt jó éjjel sehogy sem. Lehet, hogy lejebb kúszott Levi feje és nagyon nyom. .

Szia Becka
Szerintem alukálj, mert a Babócád hamarosan megérkezik. A nagyon-nyom érzés sztem egyértelműen azt jelenti, hogy a feje nekifeszül a méhszájnak. Pihenj, lehet hogy ma éjjel "indul a mandula" :) :lol:
Komolyan, ne harcold le magad lépcsőzéssel, nagy mászkálásokkal, takarítással stb, mert szükséged lesz az erődre... Szerencsés esetben pár óra az egész, de ha nem pihensz, és elhúzódik a vajúdás (első babánál előfordulhat), nagyon kifáradsz a végére. Pihi-pihi-pihi!!!!!!!!!!! :)
Jujj, de izgi!!!!!!! :D 8)
Szorítok Neked és a Picurinak!

szilvás76

Köszi Szilvi! Nekem is ez volt az érzésem reggel óta, hogy talán nemsokára, személyesen is találkozom a Picurral. Nagyon várom a "randevút" :D... Nem is megyek ma sehova, pedig lenne elintéznivalóm, de fontosabb hogy pihenjek. Hátam közepére sem kívánom a jövés-menést, az az igazság. Aludni nem tudok, mert egyik oldalamon sem esik jól feküdni, inkább üldögélek, hol a gépnél, hol a fotelben olvasok, hol az erkélyen... A takarításon gondolkodtam, de akkor most mégsem. (Erről könnyen lemondok :wink: )

Írok, bármi történik, köszönöm a szorítást mindkettőnk nevében. Jó ide benézni a fórumra, nagyon jólesik. :lol:

KépKép
becka

:lol:
A takarítás megvár...
Nekem uccsó éjjel (már a koriban) azt mondta a dokinénim, hogy az is sokat számít, ha csak becsukom a szememet. és próbálok lazítani. Tudta, hogy ott úgysem tudok aludni majd, de tényleg igaza is volt.
Utána meg a szobában (2-4 másik baba mellett) még úgy sem lehet majd aludni, szóval relax! :lol:
A "minden fáj" még attól is van, hogy az izületeket tágítja a kis Drága... :)
Olyan okosak ezek a Picúrok, no és a természet is!!!! :wink:

tipp: Ha van szopipárnád, azt tedd a hasad-oldalad mellé/alá, és félig dőlj rá. ..esetleg a "felső" térdedet is rá tudod tenni (összehengergetett paplan is megteszi) így kényelmesebb egy kicsit, hátha tudsz aludni is egy kicsit. Hallgass vmi szép zenét, elmélkedj, gondolatban menj valami szép-napos helyre... Jót fog tenni!

szilvás76

Nagyon szurkolunk Neked Becka! :lol:

KépKép
kutyfül

Egyelőre még csak néha be-betérő, de Benneteket állandóan olvasó leendő Istvánosként én is nagyon-nagyon szurkolok neked Becka és kérünk majd szüléstörténetet!!!!!

Gondolom, most már jobb lenne kinn, úgyhogy akkor azért drukkolok, hogy már ma feltétlenül kopogtasson Levi baba!

Kép

KépKép
eszterxx

Köszi lányok! Nagyon jó fejek vagytok, tényleg, öröm idejönni. :D Tényleg, van szopipárnám, de nem aludtam még vele, mert nagyon zörög, és ha mocorgok kicsit zavar. Megpróbálok kicsit pihenni, még benézek délután!

KépKép
becka

Bekukkantottam, elég nagy a csend. Ma már nem jövök, hogyha éjjel nem szülünk, akkor holnap délelőtt van randevúm a Ruttner doki bácsival. :) Kiváncsi vagyok rá, hogy mond-e valami biztatót. Jó éjt mindenkinek. Ha holnap délután, estefelé sem jelentkezem, akkor... szorítsatok! Köszi!

KépKép
becka

Becka,
még jó hogy szorítunk! :D Annál is inkább, mert barátnőm Levi babája is úgy született, hogy előző este írta a mailt, hogy húúú, de feszül lent. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Becka! Dokinál vagy, vagy megtették a frontok a hatásukat? :lol:

KépKép
kutyfül

Masika, te hogy bírod még?
Ezek a 10 perces fájások mit jeleznek előre? (lehet bután kérdeztem, bocsi!) :oops:
Szóval, hogy ezzel lehet, hogy még napokig is kihúzod?

KépKép
kutyfül

Beckaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa?!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Becka már babázik. :wink:
Én megmondtam, hogy 19-én indul a mandula. :D

Kép
Kép
Kép
ilba

Csajok, itt vagyok! Nem babázok még, sőt ma nem is feszültem alul, sőt nagyon jót aludtam és egész nap jöttem-mentem. Tök jól vagyok. Nem értem miért, a Ruttner doki bácsi mosolygott a holnapi dátumon. :lol:

Azt mondta, végülis ő ráér...Holnapra fix, hogy 2 szülése lesz. Egyébként megvizsgált a 4D gépével, a köldökzsinórban nézte az áramlást, rendben volt. Mostani kb. paraméterek fej és has szinte egyformán 33,3 cm, a súly kb. 3450 gramm. Hosszt nem tudnak nézni, úgyhogy ezért a súly is eltérhet fél kilóval is, hogyha hosszú baba. CTG-n is voltunk, az a vonal ami a méhgörbét rajzolja, nemhogy kicsit sem görbül, de mintha vonalzóval húzták volna, szögegyenes! :roll: Semmilyen méhmozgásról sem beszélhetünk, ez jópofa. A szívhangunk rendben volt. Röviden ennyi, most még elmegyek a kozmetikába, biztos ami biztos.

Vasárnap újra CTG-re megyünk az Istvánban, utána újra kedden... Kedden jön a hidegfront, hátha addig.. Holnap kiakad a vonalzóm?? :shock:

Köszönöm előre is, hogy szurkoltatok, de tartalékoljátok későbbre az energiákat, lehet, hogy én is bejelentkezem még indulás előtt. :wink:

KépKép
becka

Becka,
ne is merjél nem bejelentkezni! :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Oké, ezt most fenyegetésnek vettem. 8)

KépKép
becka

SZIASZTOK LÁNYOK ELŐSZÖR IS SZURKOLOK BECKÁNAK!!!! :lol:
ENGEM AZZAL RIOGATTAK HOGY NEMSOKÁ TELIHOLD ÉS AKKOR IS SOK BABA SZÜLETIK!BÁR ADDIGRA TE MÁR BIZTOSAN TUL LESZEL RAJTA!
KÉRDÉSEM LENNE MEGINT MIT CSOMAGOLJAK A BABÁNAK A KÓRHÁZBA, MERT ÚGY HALOTTAM HOPGY VINNI KELL RUHÁT PELUSU STB. AMI ANNAK IDEJÉN AMIKOR ÉN SZÜLTEM NEM KELLETT. HA TUDTOK SEGÍTSETEK!
KÖSZIKE

PHPBB kód:
Kép
töki

Töki,
babának ruhák, sapi, takaró, fürdőlepedő, popsitörlő kendő, textil pelus. A köldökápoláshoz valókat adják, meg napi pár db pelenkát, de abból vigyél, ha az nem lenne elég.

Kép

Kép
liviapu

Jáj, bocs, Gabi vagyok, csak a férjem van bejelentkezve.

Kép

Kép
liviapu

Nnna, így már jobb. 8)

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Becka, egy kis inspiráció :wink:

Levi baba
Kép

Fent van barátnőmék internetes oldalán, így fel mertem tenni ide is. Hát nem olyan, mint egy angyalka? :D

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Levi baba tündéri!!!

Lányok, én olyan depis vagyok:( sosem gondoltam volna, hogy azért leszek szomorú, mert utoljára jövök dolgozni...ez olyan visszavonhatatlanul jelzi a közelgő változást, ami persze jó, de mégis...

KépKép
kutyfül

Sziasztok!

Köszi Gabi az inspirációt, tényleg nagyon helyes a barátnőd Levi babája! Szóval eljött a mi napunk, hivatalosan. Egyébként pedig??? Innentől kezdve nincs mit számolgatni.

Úgy ébredtem ma, hogy baromira fáj a torkom. Lehet, hogy tegnap a sok jövés-menésben megfáztam. Azt gondoltam milyen szép idő van, süt a nap ezerrel, úgyhogy pólóban mászkáltam. Mi a leggyorsabb, leghatékonyabb gyógyulási mód? Már öblögettem sós vízzel, és a kamillás gőzölésen is túl vagyok. Jópofa lesz szülni, hogyha levegőt közben nem kapok az orrdugulástól. :lol:

KépKép
becka

Számolhatod, Levi hány napot várat még magára:)

C-vitamin, mézes tea! Vagy a hagymatea. Az nagyon jó torokfájásra!

KépKép
kutyfül

Téleg nagyon szép ez a baba !!! bár én is itt tartanék már!!

PHPBB kód:
Kép
töki

A hagymateát hogy is kell elkészíteni? :oops:

KépKép
becka

Becka,
bedugult orr miatt ne aggódj, a szád úgyis mindig nyitva lesz. (Áááááááá, haza akarok menniiiiiii, nekem nem kell gyereeeeeeeeeek!) :lol: :lol: :lol:

Na jó, csak viccöltem. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

le kell szedni a hagyma héjját és azt kell felfőzni, mint a teát. Gondolom 2-3 hagyma elég hozzá. Nincs rossz íze!

KépKép
kutyfül

Találtam ilyen receptet is:
1.eloszor is, cukrot olvasztasz, karamellizalsz. mikor kesz, felontod vizzel, raksz bele egy egesz hagymat, fozod egy kicsit, es melegen kortyolgatva megiszod.

2.vizet forralsz, majd szűk maroknyi vöröshagyma levelet dobsz rá.

KépKép
kutyfül

Köszi, már én is találtam egy csomó receptet és megfőztem. Tettem még hozzá kakukkfüvet és kamillát, biztos ami biztos. :D

Azóta kifacsartam egy citromot és mézzel lenyomtam, megettem 3 gerezd szétnyomott fokhagymát, húúú ez nagyon brutál! Annyira csípett, de rögtön orrot kellett fújni tőle, úgyhogy biztosan hatásos. Szeretem a "természetes" dolgokat. Kiülök napozni, olvasni az erkélyre és viszem a csoda-hagymateát magammal, kortyolgatok. Azt hiszem ma még meggyógyulok. :wink:

KépKép
becka

Becka,
ügyes vagy! :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Én új vagyok köztetek.Segítséget szeretnék kérni Tőletek.Nőgyógyászt keresek az István kórházba, eddig aki a beszámolók alapján szimpi lenne az a Dr Gajdos Edit és a
Dr Petik Dóra!
Ha valaki tud segítsen nekem!Érdekelne az elérhetőségük, magánrendelő helye,tarifák és minden info!
Köszi a segítséget!
Dóri
lukidori

Hali!

10 perces fájás, hát semmit nem jelent, mert még mindíg egyben vagyok!
Már csak 9 nap van hátra! remélem Lilibaba nem akar tovább odabenn lenni!!!!!

Szerdán nagyon görcsöltem egész nap és keményedett is a pocakom, de a doki szerint lehet, hogy csak a front miatt volt, mert teljesen zárt volt a méhszájam.

Becka: mi újság veled?

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Dóri, írtam privit.

Masika, én 9 nappal előbb szültem. :wink:

Becka, hun vagy? :D

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok, itt vagyok! Még mindig egyben, holnap megyek 10-11 között az Istvánba, CTG-re, újra. Hogyha keddig nem történik semmi, akkor kedden a dokim ügyel az Istvánban, 11-re megbeszéltünk randevút, azután meglátjuk. Nem tudom még, hogy nála mi a divat, szerintem 1 hétnél ő sem szeretné tovább húzni. Akkor lehet, hogy jövő hétvégén elindítja.

Masika, nekem is a szerda volt a zűrös napom, akkor azt éreztem, hogy talán... De mégsem, most jövőhét keddre ígértek következő hidegfrontot, ha addig semmi nem történik, hátha majd akkor!

KépKép
becka

A vonalzó jól bírja, azt hittem majd nem számol tovább. :D Ma egész délután sétáltunk, annyira szép idő volt. Levi baba nagyon rugdosódik, csuklik néha, de más változás egyelőre nincs.

KépKép
becka

Sziasztok!

Pár napja szültem az Istvánban és gondoltam megosztok néhány friss élményt.

Először is: hatalmas piros pont minden orvosnak, szülésznőnek, csecsemősnővérnek, védőnőnek. Maximálisan segítőkészek voltak, a teltház ellenére minden kérdésemre válaszoltak, kedvesek voltak. A kiszolgálás ezen része teljesen profi volt.
Viszont: a körülmények botrányosak. Nekem szerencsére volt rendes ágyam (volt akinek csak összecsukható pótágy) és még ágyneműt is kaptam. Javasolom, hogy vigyetek be saját párnát, mert amit adnak, az kb. 20 éves. Szóval ha újra szülök, akkor is az Istvánban szeretnék.

Ja is még valami: a szülőszobáról csak akkor engednek le az osztályra, ha megittatok legalább másfél liter folyadékot és pisiltetek. Mi erre sajnos nem készültünk, szóval vigyetek ásványvizet vagy szűrt üdítőt. Bár a csapvíz sem volt rossz:)

Ha valakinek konkrét kérdése lenne, szívesen válaszolok.
zandi80

SZIA SZTOK CSAJOK! MOST HÁNY NAPOT KELL KORHÁZBA LENNI?IGAZ HOGY 2 NAP UTÁN ELKÜLDENEK HAZA?

PHPBB kód:
Kép
töki

Szia Töki, nem szoktak 2 nap után elküldeni (nagyon ritka eset, ha szükség van ágyra és minden oké babával, mamával és menne is a kismama), egyébként a normális szülés után 3 nap, hogyha császáros 4 nap az átlagos benntmaradási idő. Ezt a felkészítőn mondták így.

Szia Zandi! Volt választott orvosod, szülésznőd? Ha igen, kik voltak? Normál szülésed volt, vagy császár? Első gyerek? GRATULÁLOK!

KépKép
becka

Zandi,
csatlakozom Beckához, gratula!!!

Tőlem senki nem kérdezte meg, hogy ittam és pisiltem-e. :shock: És tuképpen onnantól, hogy az orvosom összevarta a gátamat (szuperül) :wink: és elment, onnantól a 4 nap alatt semmilyen egészségügyi személyzet nem kérdezte, hogy élek-e vagy halok. Mondjuk nem is hiányzott. A csecsemősök jó fejek voltak, ha el voltak havazva, akkor nem volt annyi türelmük a bénázó első gyerekes anyukákhoz (velem az élen) :oops: , de azért mindig segítettek.

BECKA, MARS SZÜLNI!!!

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Köszi becka a választ! Egyben vagy még??Nemsokára itt a telihold az lehet meghozza a hatását! Mindenesetre szurkolok!! :lol:

PHPBB kód:
Kép
töki

Sziasztok!

Köszönöm a gratulációkat. Nekem volt választott orvosom, Siklós doki és ő mindig Csűrös Erzsikével szokott együtt dolgozni. Mind a ketten nagyon profik voltak. A baba viszonylag gyorsan megszületett, pedig első baba: a nyákdugó távozásával kezdődtek a fájások, és a baba megszületéséig 7 óra telt el. Sikerült a gátvédelem, szerencsémre még varrni sem kellett, csak horzsolásaim lettek.

Ez a pisi-kaki téma úgy tűnik akkor mostanában lett központi téma az anyukáknál is :D . Minden viziten a szokásos kérdés, hogy anyuka hogy van, és pisilt-e. Illetve csak úgy engednek haza, ha anyuka kakilt is (különben kap egy glicerines kúpot).

Egyébként a kórházi védőnők naponta kétszer -reggel és este- körbejártak, hogy van-e valakinek kérdése, és nagyon türelmesen válaszoltak segítettek, egy-egy babánál akár 20 percet is időztek (segítettek mellre tenni, stb), illetve naponta jött a gyerekorvos is, és megnézték a babákat.

A hazamenetel nem változott, alapból háromnaposan engednek haza, de ha a baba betöltötte a 48 órát és semmi problémát nem találnak, akkor haza lehet menni. Viszont ezt nagyon szigorúan veszik, és elég sok babát visszatartanak a második napon (pl. minket sem engedtek, mert még nem evett eleget a baba).
zandi80

Szia Zandi! mit értessz azon hogy sikerült a gátvédelem???
Eza kérdés lehet hüjén hangzik de azért érdekel használtál e terhesség alatt valami olajat és annak köszönhető e vagy minek????
GratuláloK. Nekem nincs fogadott dokim,de remélem attól még rendesek lesznek velem! :lol: :lol: :lol:

PHPBB kód:
Kép
töki

Hahó, még mindig itt vagyok. :D Az az érzésem, már így is maradunk. Holnap találkozom Ruttnerrel az Istvánban, talán megbeszélünk valamit, hogyan tovább. Mostmár azt gondolom, hogy magától nem fog elindulni nálam semmi, lehet, hogy indítani kell. Bár a telihold, front... stb. Na, kiderül! Szólok, hogyha drukkoljatok.

KépKép
becka

[quote="zandi80"]E írta:zandi80z a pisi-kaki téma úgy tűnik akkor mostanában lett központi téma az anyukáknál is :D . Minden viziten a szokásos kérdés, hogy anyuka hogy van, és pisilt-e. Illetve csak úgy engednek haza, ha anyuka kakilt is (különben kap egy glicerines kúpot).

Egyébként a kórházi védőnők naponta kétszer -reggel és este- körbejártak, hogy van-e valakinek kérdése, és nagyon türelmesen válaszoltak segítettek, egy-egy babánál akár 20 percet is időztek (segítettek mellre tenni, stb), illetve naponta jött a gyerekorvos is, és megnézték a babákat.

Nahát, ennyire elfelejtettem volna mi volt két éve? Nekem nem rémlik semmi ilyesmi. Mikor szülés után lekerültem az osztályra, jött egy orvos, meg a gyerekorvos, megnézték van-e tejem, meg hogy hogy teszem mellre, és ennyi. A látogatókon kívül nem nyitotta ránk senki az ajtót. De ezt tényleg nem negatívumként írom, mert nem is igényeltem, csak fura, hogy miket írtok.
A másik lehetőség, hogy nem én vagyok feledékeny, hanem akkor épp nem így volt. :wink:

Becka,
bízz a dokid döntésében, akár megindítja, akár nem! Minden rendben lesz! :)

Csak neked, Levi
Kép

Jó sokat változott 1 hét alatt, ugye? :)

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Töki!

A gátvédelem annyit tesz, hogy nem volt szükség gátmetszésre, illetve a szülés alatt nem sérült a gát (nem szakadt, repedt, így varrni sem kellett). A sérülés elkerülhető különféle olajok előzetes használatával, de én pl. nem használtam semmit. Bár gondolom ez alkati dolog, az olaj biztosan nem ártalmas (lehet, hogy olajjal kevesebb hámsérülésem lett volna).
zandi80

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?