Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Majd mesélek,de most rohanok.Talihoz csatlakozunk mi is ha lesz megint.Szerda kivételével,mert akkor valami anyatejes rendezvényre van meghívónk.
Pussz:Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

2 percem van: meleg fürdő segített,leszállt a valamimről a kisfiam,így ma már semmi bajom nem volt.Szerencsére.
2 hét múlva költözünk anyumékhoz...mamámék eladták a lakást,így ők jönnek ide. Persze az új lakásunk csak áprilisra lesz készen(tegnap már ezt mondták) úgyhogy jó darabig egy szobában fogunk lakni a fiúkkal.Így az együtt-különalvás kérdés is megoldódott...nincs min gondolkodni. Mire költözünk,addigra már úgyis beáll a rend a kicsi alvásában(remélem).

Nekem ahétfő kivételével minden délelőtt jó!!!

Jó éjt mindenkinek
Annamari
kismuki

Sziasztok!

Hogy van mindenki ezen a szép napos délelöttön (vagy inkább délutánon?)?

Krisz, Annamari: tényleg lökött vagyok, millió Levente van ezen az oldalon. A cím: "Levente cseperedése képekben" Kép

Levike már 1,5 órája alszik, ez valami csoda! Remélem nincs baja! Kép Kép Kép

Puszi mindenkinek, vigyazzatok magatokra!

Timi

KépKép
KépKép
sweetlady1

Sziasztok!

Dóri!
Megkérdeztem Anyut dr. Pató Évának hívják a dokit, főorvos a III.-as belgyógyászaton (mert az Uzsokiban három is van)!

Annamari!
Örülök hogy Viktor??? leszállt a valamidről Kép

Nálunk minden rendben (mindig ezt írom), hétvégén Anyósomék 40. házassági évfordulóját ünnepeltük, nagyon jól sikerült, mindjárt teszek is fel egy-két képet...

Nekünk a héten a csüt-péntek jó!

Puszi Judit

Kép

Kép

Kép

Kép
csaju

Hali!

Annamari: én nem teljesen értettem, amit a költözésekkel kapcs. írtál, hogy ki hova meg ilyesmi, de remélem, majd személyesen elmagyarázod! Kép Kép

Timi: nagyon jók a képek Leviről, frissebbeket nem töltesz fel?

Csaju: látom, jól éreztétek magatokat, szépek vagytok együtt! Kép

Akkor mi lenne, ha pénteken randiznánk a játszóházban, 10 körül?

Megyek, mert Máté ráncigál, már a cipőjét is kikészítette, menni kell ki... Kép

Krisz

Kép

Kép
tkrisz

Most péntek nekünk is jó!!!
Krisz vagy Annamari, nem tudok fórumozni a héten, majd tájékoztassatok mailen a taliról.
Pusz
Dóri
tigris

Lányok!
Én nagyon szívesen mennék,de pénteken délben utazik a férjem hétvégi szüretre ( Kép ) és így délelőtt nem akarok lelépni. Nekem most amúgy is elég húzós lesz a következő pár nap-hét,úgyhogy rám ne is számítsatok.
Krisz: tényleg elég bonyolult a dolog,nem is kezdem el leírogatni,majd szóban egyszerűbb lesz.
Azért remélem még szülés előtt talizom valamikor veletek.
Ma elköszöntem a "drága" védőnőmtől,mondta,hogy sürgősen jelentkezzem a Csertő parkban.Ha jól emlékszem én elvileg valamilyen Muhinéhoz tartozom...ismeri valamelyikőtök?
Ma vettem újszülött pelot meg egy pici cumit...hihetetlenül kicsi dolgok.Pedig nemrég még Márki is ilyeneket használt,de most mégis olyan kicsinek tűnnek. Kép
Dóri: majd Krisszel egyeztettek
Judit: ezen a képen nagyon-nagyon hasonlítotok egymásra!!!
kismuki

Timi!
Én erre az albumra gondoltam...már Levi is nagyfiú...szinte. Õk Noncsival vannak közel egymáshoz korban,ugye???

puszi mindenkinek
kismuki

Hali csajok!
Bocs, hogy eltűntem, de mostanában már majdnem minden nap be kell mennem az egyetemre, amikor meg itthon vagyok dolgozom, hogy legyen egy kicsivel több pénz Kép.
Holnap elutazunk Rómába, szombaton jövünk haza. (Misit nem visszük Kép) Nekünk a hétfő de. jó lenne, de látom a többieknek inkább a péntek jó. (Ha még kibírtok egy hetet, ha nem jön közbe betegség, a jövő péntek (okt. 28.) is jó nekünk.)
Már nagyon szeretnélek látni titeket!!!
Na megyek, mert még nem fejeztem be a pakolást Kép.
Jó hetet! Kép
Sus
sus1

Sziasztok!

Nekünk is a köv. hét hétfő (24-e)lenne a jó!
Remélem a kislány addigra társaságba vihető lesz, most nagyon nyügös időszakot élünk már látszanak az első kis fogak, de még nem törték át az ínyét Kép
Ha mégis péntek lesz az időpont akkor jó talit Nektek!
CSaju: nagyon helyesek vagytok Kép
Sus: jó utat!
Annamari: elkezdtem izgulni miattad, remélem azóta összekészítetted a kórházi csomagat Kép
Timi: nagyon ari a kis lurkó, újabb képek nincsenek Róla?

Puszi
Edina

Edina

Kép
Kép
bedi

Sziasztok!

Akkor úgy tűnik, a péntek most nem a legnyerőbb. Ahogy Edina írta, a 24. hétfő vagy esetleg a 25. kedd kinek milyen lenne? Utána mi vszínűleg vidéken leszünk a hét további részében.

Majd még benézek, most megyünk át tesómékhoz babázni! Kép

Krisz

Kép

Kép
tkrisz

Csajok!
A 24.-e nekünk is jó lenne! Kép
Edina,aranyos vagy....de egy deka időm sincs...majd hétvégén amikor egyedül leszünk itthon és előreláthatólag semmi program,akkor már összecuccolok. Már csak a magam megnyugtatása miatt is.

Rohanok,fiúk a kádban,puszi nektek
kismuki

Lányok, használ valaki elektromos orrszívót?
Jó?
Dóri
tigris

SziasztokKép

Azt hiszem, megint lemaradunk a talirólKép Jövő héten megint kórház, és nekem így csak a délutánjaim szabadak, azt meg még nem tudom, mennyire lesz kedvem így elmászkálni. Mivel úgy engednek haza, hogy a kanült nem veszik ki, nem tudom Bazsit ide-oda cipelni.
Na, akkor majd legközelebb. RemélemKép

AnnamariKép nemsokára célegyenesKép Ideje ám összekészíteni a cumót!!Kép Pontosan mikorra is vagy kiírva? Nem Muhorainé Évához fogsz tartozni? Õ a Csapó terhesrendelésén a védőnőKép Amúgy meg az Õrs Vezér téri Rendelőintézetben van a tr-en. De az nem Csertő park.

DóriKép mi mindig porszívós orrszívót használtunk, úgyhogy ebben nem tudok segíteni.

Lau
lau

Sziasztok!
Dóri: mi is mindig porszívóztunk,nem tudom,hogy milyen lehet a gépi...
Lau: elvileg november 27.Az azért még arrébb van ám...
Sajnálom,hogy nem tudsz úgy foglalkozni Bazsival,de azért még így is jobb mintha egész héten a kórházban kellene feküdnöd.
Ez a védőnő elvileg Gabriella és nem az őrsön van,hanem a Csertő parkban,de az is lehet hogy már nincs is ott.Majd jövő 7en kiderül,akkor már muszáj felhívnom...arról nem is beszélva,hogy jövő 7en már CTG-re is mennem kell...hihetetlen.

Jó éjt
kismuki

Dóri!

Nekünk van ilyen is, olyan is. A porszívósat sokkal jobban szeretem, mert jobban szív, nem kell annyit bénázni vele, de az elektromosat sem akarom eladni, mert pl a múlt héten nagy szolgálatot tett, ugyanis anyummnál voltunk a náthás gyerekekkel, anyumnak pedig nincs porszívója. Amúgy sokkal csendesebb, mint a porszívó, így éjszaka v hajnalban inkább az elektromosat használom.
Mondjuk még egyszer nem venném meg. Csak gondoltam annak idején, h nem fogom minden alakalommal előszedni a porszívót.

Na, jól kiveséztem a témát.
Puszi, Annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Lányok, akkor legyen hétfőn 10 körül a találkozó, a Gvadányi úti játszóházban. Remélem, minél többen el tudtok jönni, jó lenne már látni mindenkit.
Lau, sajnálom, hogy megint pont ekkor kell menned kezelésre, de hátha legközelebb úgy tudjuk összehozni, hogy neked is jó legyen.
Bannamari, nem is írsz, hogy vagytok, mi van a fiúkkal!? Olyan ritkán jelentkezel! Ti nem tudnátok eljönni a talira?
Timi, Gabi, Judit, Sus és mindenki aki rég járt erre vagy még nem nyilatkozott Kép, gyertek mindannyian!
Dóriék jönnek majd, írtam neki emailt.
Lányok, nagyon pang a fórum mostanában, pedig hol van már a nyár....
Teszek fel két képet, az egyiken tesómmal és Barnival vagyunk, jól megnőtt már, igaz? A másik a csúszda ördögéről készült. Kép
Puszi mindenkinek: Krisz

Kép
Kép

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!
Dóri!
Nekünks enki nem ajánlotta az elektromosat, max. azért mert halkabb, de semmiképp nem jobb!

Krisz, mint főszervező!
Nekünk is jó a hétfő!

Nagyon édes BArni, olyan helyes pofija van Kép Na meg persze Máténak is!

Puszi
Judit

Kép

Kép
csaju

Sziasztok!

Nagyon jók a fényképek, mindenki nagyon aranyos rajta, gratula hozzá. A csúszdás kép kifejezetten nagyon szuper lett.Kép
Az egyik ismerősöm most szült a napokban, másfél órát vajúdott, az apuka vágta el a köldökzsínórt és hála égnek nagyon jól vannak. Három és fél kilóval született a baba.Kép
Egy hónapja szedem már az Elevitet- már nem felejtem el bevenni -, még egy hónapot várok, aztán újra elkezdünk próbálkozni. Remélem majd hamar összejön, és mi is boldog szülők lehetünk.Kép
A talihoz nagyon jó szórakozást kívánok, érezzétek jól magatokat.Kép
Mostanában elég fáradt vagyok, azért is jelentkezek ritkábban, valahogy minden összejött.

Puszi
Barbara

Kép
barbara_75

Sziasztok!
Hétfőn akkor mi sem megyünk a talira,mert pont akkor megyünk beszélni a ház tulajával.Majd legközelebb.Ja,ha valaki nézte az auchanban az olcsó liberót,nagy becsapás csak.ugyanúgy 3770 -be került.
Tettem fel friss képeket
http://www.babaszoba.hu/services/albums?alid=13852
Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!
Köszi az infókat az orrszívóról, nem veszem meg.
Új módszer éjszakára, ha nem akarom felébreszteni a családot: a számmal szívom meg a porszívós szerkezetet és így nem kell felébreszteni a bébit és felverni az egész családot.
Újpalotai mamik, tudtok valamit a Páskom parkban lévő oviról? Ott van még hely, lehet, hogy oda viszem Viktort.
Hétfőn találkozunk, remélem addigra meggyógyulunk, mert ez már horror, hogy egymást váltják a náthában. Most volt az első éjjel, hogy Marcell tudott aludni, erre Viktor köhögött végig. Férjem meg megint elutazott, idén szerencsére utoljára.
Puszi
tigris

Sziasztok!

Krisz: hihetetlen mennyire ugyanúgy néztek ki a tesóddal!!! Kép Nem nagyon tagadhatnátok le egymást.
Dóri: nem irigyellek...az én férjem ugyan mostanában állandóan éjszakás,de az nem ugyanaz,mintha állandóan utazna. Most ment el 3 napra,de úgy intéztem,hogy ma én is elutazom a dédikhez,hogy ne legyünk egyedül itthon.

Képzeljétek:tegnap betettem Márkit fürdeni,ideültem a géphez és egyszercsak megjelent itt,hogy ő bizony egyedül kijött a kádból!!! Megőrülök...mostmár erre is figyelnem kell majd.

Viszont kimostam,kivasaltam,elpakoltam az összes bébi ruhát és már összekészítettem a kórházi pakkom is. Azért haladok!!!

Puszi mindenkinek,vasárnap este még idenézek,de hétfőn tuti talizunk.
Annamari
kismuki

Sziasztok!

Anita: miért becsapás a Libero?

Dóri: micsoda módszer! Nagyon találékony vagy! Kép Gyógyuljatok meg hétfőre mindenképpen!

Annamari: mindenki ezt mondja, pedig szerintem annyira nem is, legalábbis élőben, ő teljesen más típus, mint én. (Vékony és magas, irigylem érte Kép)
Nem semmi ez a Márki! Kép Viszont gratula az előkészületekhez! Kép Jó utat, aztán hétfőn gyertek ám!

Barbara: de irigylem az ismerősödet azért a másfél óráért, a mázlista! Kép Kitartás,aztán reméljük, nemsokára mint kismama szólsz hozzá a dolgokhoz! Kép

Judit: örülök, hogy tudtok jönni hétfőn! Kép

Jó hétvégét mindenkinek! Krisz

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Egyenlőre tuti a hétfő nekünk is! Kép
Krisz: az újságban hírdették, hogy 1770.-Ft a megapack, de nyomda hiba történt, mert 3770.-Ft!
És ez az új dry-tech típusú libero, nem a normál.
Annamari: nagyon ügyes vagy! Én úgy emlékszem, hogy egyszer éjszaka álmodtam, hogy megyek szülni és még nincs összekészítve semmi!!! Rémálom után másnap össze volt minden készítve Kép
De a tényleges szülés csak 1 hónap múlva történt!
Dóri: hogy ez nem jutott eszembe? Szájjal orrszívózni! Pedig biztos hatákonyabb, mint az a béna kézi szívó Kép

Képzeljétek Noncsi első jobb alsó metszőfoga meglátta a napvilágot!!! Kép
Sajnos a nyügi még maradt, valószínű jön még a mellette lévő is Kép

Gyertek minél többen hétfőn! Mindenkinek jó hétvégét kívánok.

Puszi
Edina

Edina

Kép
Kép
bedi

SziasztokKép

Sajnálom, hogy megint lemaradok a taliról, de sajna mindig pont akkor van, amikor kezelésre kell mennem.
Nektek jó szórakozást, egyszer talán majd eljutok én isKép

KriszKép Jó a kép nagyon, helyesek vagytokKép

EdinaKép Gratulálok az első fogacskáhozKép

AnnamariKép hát, a 2évesek már csak ilyenekKép ügyes kisfickóKép

Pussz
Lau
lau

Sziasztok!Kép

Mindenki elutazott?Kép
Babák-mamák jól vannak?Kép Nálunk Ákos tiszta nátha, eddig szerencsére Balázs nem kapta el, remélem, nem is fogja.

Holnapra jó talizást, képeket csináljatok!!Kép

Lau
lau

Helló lányok, remélem, mindenki jön holnap,aki csak tud! Kép Akkor 10-től a játszóházban!

Lau: jobbulást Ákosnak, ti ne kapjátok el! Kép

Krisz

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Megjöttünk,Márki kicsit megfázott,de azért mindenképpen megyünk. Ne féljetek,nem fertőző!!!
Nem is írok holnap talizunk,10 után mi is ott vagyunk,puszi
A
kismuki

Sziasztok!

Megvolt a tali, igaz, nem a jászóházban, mert hétfőn zárva tart. Végül az Ikeába mentünk. Na de majd legközelebb! Kép (Egyébként biztos időközben törölték a hétfőt, mert ma is láttam az eredeti kiírást, ahonnan megtudtam, hogy ismét van a játszóház, és azon még minden nap nyitva tart...)
Képek sajnos nem készültek ezúttal.
Puszi mindenkinek, mi holnap reggel elpályázunk szüleimhez vidékre, klassz, hogy megint jó időt mondanak, legalább sokat lehetünk majd kint.
Jók legyetek, Krisz.

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!
Rómából vissza jöttünk, nagyon szép volt, Misi is nagyon jól elvolt a nagymamáknál.
Krisz írta a talit, de hétfőn délután órám volt és arra kellett készülnöm, ezért nem tudtunk menni Kép
Remélem a következőre már tényleg tudunk menni.
Ma kapjuk a 15 hós oltás második részét, remélem ez után megússzuk a lázat, meg a betegségeket Kép
Ha csináltatok képeket a talin, tegyétek föl, legalább azon lássalak titeket, meg a lurkókat!!!
sus1

Sziasztok!

Sus: képek nincsenek,de remélem te dobsz ide néhányat hogy lássuk milyen jól éreztétek magatokat!!!

Lányok,info kéne : 2 dokinő közül melyik milyen,persze csak ha valaki ismeri őket egyáltalán.Franyó vagy Rácz Ildikó?! Ezt a két nevet mondta ma a védőnő nekem,hogy elvileg az ő körzetükbe fogunk tartozni.Ha valaki ismeri valamelyiket írjátok meg nekem milyenek!!! Köszike

Gabi:veletek mizu?
Anita: voltatok házügyben?
Edina:kár hogy hazamentél,nyűgös volt NOncsi? Szegényke....a fogzás biztos megviseli.

Én végre holnap eljutok CTG-re aztán a dokihoz is,majd este írok,de gondolom úgyis minden rendben lesz.
Puszi mindenkinek
Annamari
kismuki

Sziasztok!

Úgy látom már megint lemaradtunk a taliról! Persze nem is tudom, hogy mentünk volna el, mert Leventét a kenguruban már nem bírom el, csak idáig, az öt percre lévö CBAig.

Tényleg annyiszor akartam már kérdezni, nem szokott valamelyikötök az Újvidék téri játszótérre jönni? Mi itt lakunk az Újvidék sétányon és naponta 2* ott vagyunk a téren.

Judit, Krisz: Édesek a babák!

Edina: Gratula a fogacskához! Kiváncsi vagyok Leventének mikor jön ki az elsö, még nem látom jelét.

Sus: Én is kiváncsi vagyok Rómára! Légyszi rakj fel pár képet!

Annamari: Én sajnos nem ismerem öket, nekünk Salamon Zsuzsanna a dokinénik, én csak bionéninek hívom, mert a természetes gyógymód híve, ami nekünk nagyon szimpi. Most kezdi el a homeopátiás tanulmányait, ami nálam plusz pont, mert az segített kigyógyulni szinte teljesen az allergiámból.

Lányok: töltöttem fel újabb képeket az albumba.

Bannamari: megtaláltam az albumotokat, nagyon édesek a kicsik, föleg az tetszett, amelyiken együtt alszanak a nagy ágyon Kép

Puszi mindenkinek!

Timi

KépKép
KépKép
sweetlady1

Hello lányok!

Na végre voltam dokinál,CTG-n és minden okés volt. Azt mondta a Tiba,hogy kb.hasonló súlyú bébink lesz,mint Márk volt,mert már most 3 kilo körüli és még van 4 hét végülis.
Reggel amikor a CTG-re mentem,vagy 20an vártak UH-ra...nagyon nagy tömeg volt,ilyenkor mindig arra gondolok,hogy milyen jó,hogy nekem sosem kell várnom. Kép A fütyit megint tisztán láttam,de már örülök neki nagyon,már eleve úgy néztem a monitort hogy ott van Viktor.Tök jó.

Ma egész nap dobozoltam a könyveket meg mindent,nem is értem Sus,neked volt segítséged? És egyáltalán mostmár teljesen berendezkedtetek az új lakásba?

Annamari
kismuki

Annamari, hát a költözéshez nem nagyon volt segítségem, úgyhogy nagyon nehezen ment a dolog Kép Ráadásul amit én beraktam a dobozba, azt Misi kipakolta, itt meg amit kivettem, azt vissza tette Kép.
Nem irígyellek, pláne a pocakkal Kép. Azt javaslom, mindent selejtezz ki, és dobj ki, mert mi mindent bepakoltunk, és itt selejteztünk kipakolásnál, de így rosszabb volt. Amikor már "csak" kipakolnod, és otthonossá tenni kellene a lakást, még akkor rendszerezni, meg kidobálni rettentő bosszantó Kép.
Mi már nagyrészt berendezkedtünk, meg kipakoltunk. Persze még vannak bútorok, amikre még nem volt pénzünk, de szép lassan azokat is beszerezzük majd Kép.
Mit is mondtál, mennyi ideig kell a mamádéknál laknotok? Addig hol lesznek a cuccaitok?
Ezek szerint a Viktor már végleges? Kép
Képet majd teszek föl, csak most megint készülnöm kell a holnapi órámra Kép. (mostanában úgy jött össze, hogy péntek kivételével minden nap be kell mennem az egyetemre, meg még itthon is van munkám Kép)
Sus
sus1

Sziasztok!

Kismuki: klassz, hogy minden rendben van, tényleg szerencsés vagy, hogy nem sokat várnod, így legalább hamarabb meg is tudod, mi a helyzet Viktorral.Kép
Sus: tényleg jó lenne, ha tudnál felrakni képeket, hiszen Róma nagyon szép város, biztos jól éreztétek magatokat. Kép
Lau: Ákosnak jobbulást és vigyázzatok, ne fázzon meg mindenki a családban. Ebben az időjárásban már bármi előfordulhat.

Ma akkorát estem az utcán, hogy öröm lehetett nézni. Baromi fáradtan jöttem haza, kezembe persze szatyrokkal, és akkor egyszercsak talán megszédültem, nem is tudom, de sikerült egy hasast produkálnom. Meg nem botlottam, az biztos.
A tenyerem fáj egy kicsit, viszont a bal térdem gyönyörű lett, mint gyerekkoromban. A térdem eléggé fáj, lépcsőzni nem nagyon tudok. Talán holnap már jobb lesz.Ez van.
Puszi mindenkinek

BarbaraKép

Kép
barbara_75

Sziasztok!

Ház még nincs.

Kérdés:Nem tudtok valahol diavetítőt? Nimród úgy szereti nézegetni,de nem találok sehol sem,és a monitor elé nem akarom túl sűrűn ültetni őt.
Főleg most hogy nem is nagyon tudunk kimozdulni itthonról,mert apa leselejtezte rendesen az autóját és most az enyémel jár.

Barbara:Vigyázz msagadra és jobbulást.
Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

Jó régen írtam már, sajna alig van időm.

Annamari!
Irigykedek nagyon. Jó nagy bébi, nekem a kettő együtt volt annyi Kép
Ha rajtam múlna, még egyszer biztosan terhes lennék. Azt hiszem, a kimaradt heteket szeretném nagyon bepótolni.

Laura!
Sokat gondolok rád, remélem minden rendben van és lesz veled.

Timi!
Képek majd lesznek frissebbek is, csak most közelednek a vizsgáim, és nem nagyon jut rá időm.

majd jövök vissza, de most rohannom kell
pusz,
annamari

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

Bocsi hogy eltűntem, de édesapámat felhoztuk hozzánk pár hétre, kicsit kirángatni az egyedüllétből. Azt hiszem sikerült is, csak hát jöttünk-mentünk és a fórumra nem nagyon volt időm.
Na, a lényeg: HOMEOPÁTIÁS tanfolyam indul nov. 4-én! (Bővebb infó: www.homeopata.hu )
Röviden: laikusok számára, heti 1x4 alkalom, 17.30-tól 20.30-ig tart, 8.000 Ft
Én már jelentkeztem, de jó lenne, ha tudna valaki jönni közületek is! (Hely még van). Ja, és a Margit krt. 64/b-ben van a képzés (a Magyar Homeopátiás Orvosok Egyesületének székházában).

Sweetlady: mi a Torontál utcában lakunk az Újvidék térhez 2 percre. Ha van kedved összefuthatunk valamikor a játszótéren.

Dóri: orrszívóval kapcs. csak annyit, hogy nekem sem vált be, én már el is adtam a neten az enyémet... A porszívóshoz képest alig szív le valamit.

Megfázásokról: mi elkezdtük a FreeChoice Vitamax nevű készítményét adni Bencének és azóta (kb. 2 hónapja) nem voltunk náthásak (én is szedek, csak egy másik fajtát). Előtte hol én, hol a Bencus volt tiszta nátha és persze oda-vissza fertőztük egymást...

Képzeljétek, mostmár 2. este óta nem szoptatom a Manót! Sajnos még mindig nem híztam semmit, így kénytelen vagyok lassan elválasztani Bencét, mert most tényleg muszáj elkezdenem kicsit hízni, hiszen egyébként nemnagyon fog összejönni a kistesó. Tejem is már csak nagyon kevés van, úgyhogy végre elhatároztam magam - nehéz döntés volt -, hogy lassan elhagyjuk teljesen a szopit.

Fiús mamák: ti hogy álltok a fütyivel? Nekem szinte meg sem moccan, nem nagyon tudom hátrahúzni. Nektek mit mondott a dokitok? Kell húzogatni, vagy hagyjuk? Mindenki mást mond...

Gabi

Kép
Kép
almadi

Gabi!

Nekünk azt mondta a dokinénink - aki profi dokinéni, nem véletlenül a koraszülött osztályon dolgozik. Szóval én adok a szavára -, hogy a legújabb álláspont szerint 1,5-2 éves korig nem kell húzogatni. Végülis azért találta ki a természet olyan szűknek, hogy védjen a pisi és kaki ellen, ami a pelusban van. És ugyanezt a célt szolgálja a fehér váladék, ami a bőr alatt termelődik. Persze ki lehet mosni, hogy ne szaporodjanak el a bacik. Szóval szerinte amíg a gyerek szobatiszta nem lesz, nem feltétlenül kell hátrahúzhatónak lennie.

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Magunkról már nem nagyon van energiám írni, remélem, nem haragszotok meg, ha most csak beszúrom, amit az ikreseknek is írtam. És teszek fel 3 képet.

"...péntek óta Gergő nőtt 120, Ádám pedig 180 grammot. És nagyon boldog vagyok, mert Gergő elérte a 7 kilót. Így Gergő 7060, Ádám 6600 gram.
És kedden lesznek 7 hónapsak. El sem hiszem.

Képzeljétek, ma egész nap azt játszottuk, hogy Ádám hasra fordult, és kiabált, hogy nem tud visszafordulni. Megfordítottam, de egy percen belül fordult vissza, és sírt, hogy fordítsam meg. Így sikeresen odaégettem a gombát is.
Egyre többet figyelnek egymásra. Gergő látván, hogy Ádám forog, fordult hasra egész nap, de neki visszafelé is megy.
Most már nagyon szépen ülnek ültetve, igaz, nem sokáig, de van, hogy egy percig is elüldögélnek. És szedik ki egymás kezéből a csörgőt, a rágókát, és mindig az kell, amivel a másik játszik.

Én nagyon boldog voltam, amikor kiderült, hogy ketten vannak. Valahogy kiváltságosnak éreztem magam, hogy nekem ez megadatott. Aztán egy ideig aggódtam, hogy fogok két gyereket egyszerre ellátni, de megnyugtatott, hogy itt másoknak is sikerül, és nem láttam, hogy nekem miért ne menne.

...

Jövő héten elkezdem a hozzátáplálást. Nagyon kíváncsi vagyok. Most már nagyon harapnak a fiúk, bár még foga egyiküknek sincs, és semmi jelét nem látom, hogy közeledne a nagy esemény. Mondjuk, rágnak az ínyükkel, meg úgy meg tudnak harapni, hogy sokszor felsikítok.
Szóval egyszer gyümilével kezdek, azt beszéltem a doktornővel, h előbb 3-4 kanál gyümilé, aztán lehet többet is adni, illetve aztán gyümölcsöt is így lassan adagolva, hogy előbb csak 3-4 kanál. Ti hogy kezdtétek? Mennyi ideig adtatok csak levet? Mennyivel utána lehet adni a rendes gyümölcsöt?
És mikortol lehet adni tejpépet nekik?
Mostanában Ádám nagyon cuppog, nyújtogatja a nyelvét, nagyon úgy csinál, mint amikor más babók rendes kanalasat esznek. Úgy látszik ,ez is valamilyen jelzés részéről, hogy el kell kezdeni a hozzátápit.
Illetve a menstruációm is most jött meg először. Ezt is olyan hormonális változásnak tulajdonítom, hogy ilyenkor már megváltozik a tej minősége is. Szóval azt akarom kisütni belőle, hogy szerintem a természet ilyen módon is jelez, h el kell kezdeni a hozzátápit. Persze lehet, hogy ezt már csak beléképzelem.

A héten tanítjuk a gyerekeket egyedül elaludni, mert amióta elmentünk anyukámhoz, állandóan keltek éjszaka legalább egyszer, illetve elalvás után még legalább 3 altatási kísérletünk volt.
Most kaptam egy sírni hagyó leírást az "Aludj jól, gyermekem" című könyvből, és egész jól kezd alakulni a rendszer. Így most már nappal is tudom követni, hogy mikor mennyit alszanak. Azazhogy dél és egy között elalszanak kb egy órára, majd 4 és 5 között megint alszanak kb 40 percet. Így sokkal jobban bírják a nappalokat, és én sem készülök ki az esti visítozástól. Most már este fél nyolckor etetek utoljáram és általában bírják reggel 6-ig.

...

Ha rajtam múlna, én is bevállalnék még egy pocaklakót, de sajna nem tehetem meg. Anyagilag a két gyerekkel is nehéz, és Cat-tel értek egyet, a gyerekeket nem csak etetni kell, hanem millió mást is meg kell adni nekik. Nekünk gyerekkorunkban szinte semmink nem volt, ezt azért szeretném elkerülni.
Szóval álmodok én is egy végig kihordott terhességről, no meg egy kislányról, akit a fiúk babusgatnak. (Álmodik a nyomor )

Jó éjt nektek is!

Ádám:

Kép

Kép

Kép

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

Sziasztok!

A fütyis témához szólnék hozzá.Én nem húzkodom csak kicsit tornáztatjuk egyszer minden fürdés után,most pár hétig abbahagytam,de nem tett jót mert tényleg kicsit letapadt.Szóval én azért felhúzom óvatosan neki egy nap egyszer.
Anita

Kép

Kép
anita23

Anita!

Hogy tornáztatod? Nem tudom elképzelni, milyen az a torna, ami nem huzogatós. Nem cikizés, de tényleg nem tudom.

Pussz
Am

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

ja,hát húzogatom,de csak finoman,nem úgy ahogy mutatják a dokik nem olyan erőszakosan.

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

Annamari: szuperek a képek és az sem gáz,hogy csak beszúrtad amit oda írtál,mert így legalább tudunk rólatok.Nagyon szépen kigömbölyödtek a fiúk,tök jó ezt látni. Elhiszem hogy ezt anyagilag elég nehéz véghezvinni,de tényleg arra gondolj,hogy milyen szuper és ritka dolog ikres anyukának lenni... a csajok is meg lesznek halva majd 16 év múlva a fiaidért. Kép

Fütyitéma: Csajuval már beszélgettünk róla a múltkor,persze mint kiderült a két doki néni tök mást mondott... a miénk is azt mondja,hogy hagyni kell 2-3 éves koráig,ha nem oldódik meg addig magától,akkor majd segítenek neki.Nekem azt mondta,hogy ne húzogassam.Persze néha azért finoman próbálkozunk,de kb.-2 sikerrel,abszolut nem jön fel soha még egy pindurit sem. Persze Márk már nem is hagyja nagyon,mert ha megpróbáljuk,akkor azt mondja,hogy fáj.... pedig meg is mutattuk neki,hogy miről van szó...hogy lássa hogy kéne lennie,de ez csak annyit segített,hogy mindnekinek mondja,hogy neki nem jön fel a bőr. Majdcsak lesz valahogy de azért nekünk mostmár így 2 évesen azért aktuális lenne,főleg hogy csak éjszaka van pelonk.
Gabi: az is tök jó,hogy eddig szopizott Bence,ne aggódj,a hízáshoz meg sok sikert!!! Ha sikerült felszedned pár kilót,majd Anitának is adj tanácsot,mert ő is irtó vékony!!!
Sus: anyumékhoz -most úgy tűnik- hogy áprilisig költözünk oda,már minden készen áll,holnap jönnek szétszerelni a szekrényünket,1 hét múlva pedig elviszik a bútorokat egy raktárba...pakolással már elég jól állok,dehát tényleg egy csomó felesleges ruhát találtam.
A VIktor pedig jelentem végleges,hacsak az tolsó pillanatban meg nem gondolom magam. Kép

Megyek leteszem magam,mert holnap azért még lesz dolgom,jó éjt mindenkinek!!!
Annamari
kismuki

Sziasztok!
Igen,szeretnék tanácsot a hízáshoz,mert nagyon odavagyok.Ruhástól vagyok 49 kiló majdnem.A 170 centemhezKép Nem lesz ez így jó.Most próbálom Nimródot elválasztani,így már csak délben és este szopizik.Szegénykém kéri éjjel is,most van egy pár álmatlan éjszakánk.De majd csak beletörődik.

Házzal nem jártunk sikerrel,így keressük tovább.
Ébredés van.
Sziasztok

Kép

Kép
anita23

Sziasztok Lányok!

Nem volt valami jó napom, mert sajna be kellett mennem dolgozni, péntek délig még úgy volt, hogy zárva leszünk, aztán mégis ki kellett nyitnunk. Ezúton is üdvözlöm a főnökünket! Persze nem volt semmi értelme az egésznek, az egész város kiürült, a környékünkön az összes üzlet zárva volt, még a Match közért is!

Bannamari: nagyon jók a fotók, édes rajta a pici, ahogy pancsizik.Kép

Anita: én 10 éve ugyanezzel a problémával küszködtem. Ez ugyanolyan nehéz helyzet, mint amikor valaki fogyni akar. Nekem akkor B vitamint ajánlottak, mert hogy az étvágygerjesztő, én 1 hónapig szedtem, de csak 1 kilót tudtam felszedni. Persze mondanom sem kell, nem látszott az egészből semmi. Rendesen tudsz enni? Nincs összeszűkűlve a gyomrod? Nálam ez is probléma volt. Akkoriban én is 50 kiló voltam, most meg már 65! Kicsit átestem a ló másik oldalára. Szerintem ha abbahagyod a szoptatást az segíteni fog, legalábbis én így hallottam. Sajnálom hogy nem volt szerencsétek a házzal, de csak összejön már az is.

Lassan búcsút intek, vigyázzatok magatokra:
BarbaraKép

Kép
barbara_75

Sziasztok!
Barbara:
Sajnos nincs valami jó étvágyam se,sose volt.
Biztos össze van szűkülve a gyomrom is,hisz jóllakok egy almától is,hogy egész délután semmit sem tudok enni.Meg gondolom az állandó idegeskedés sem tesz túl jót.Azzal biztatom magam,hogy nemsokára úgyis elköltözünk,akkor meg teljesen más lesz minden.

Kíváncsi leszek fog e tetszeni a manónak agyertyagyújtás.Tegnap anyósommal lement és nézte nagyon a gyertyákat.Sajna elkapta a keresztlányomtól a takonykórt,nem sokat aludtunk az éjjel.Kicsit nyügösebb volt délelőtt az átlagosnál is.Itt a kölcsönkutyánk megint,még vele sem játszott.
Nektek is nyügik a gyerekek délelőtt.Nimród nagyon,aztán délben alszik 2-2,5 órát és onnatól kezdve már jókedve van.Olyan furcsák ezek a manók néhaKép

Szép napot nektek!
Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

Anita: úgy látom tényleg egy cipőben járunk! Most 53 kg vagyok és ez nálam nagyon-nagyon kevés. Én arra vezetem vissza, hogy áprilisban meghalt az anyu, utána meg mire kicsit helyrejöttem volna a költözés körül volt idegbaj... szóval csak röpültek lefelé a kilók. Most meg tömhetem befelé a pizzát, sütiket, vagy bármit, nem moccan a mérleg. Én is ezért kezdtem elválasztani a Manót, mert úgy tudom, hogy a szopizás is sokat kivesz a mamából (már akinél, mert persze olyan mama is van, akinél ez nem számít).
Mióta nagy dózisban szedem a vitaminokat (közte szinte a teljes B sorozatot is) sokkal jobb a közérzetem, az idegeskedés ellen tutira jó. Anita ezt én is javaslom neked, bár hízni még nem híztam tőle.
Nem tudom nektek hogy megy a "leszoktatás", nekem az esti szopit kiváltotta a tápszer, ill. eddig úgy volt, hogy tápszer, utána szopi, most pedig csak tápszer és azon alszik el. A napközbeni szopival viszont bajban vagyok, mert mindig alvás előtt szopizunk (2xalszik napközben) és nekem nem hajlandó máshogy elaludni. Szóval nem egyszerű feladat!

A fütyis hozzászólásokat köszi, megerősítettetek abban, hogy ne izgassam magam rajta.

Jó éjt!
Gabi

Kép
Kép
almadi

SziasztokKép

Rég voltam kicsit, remélem, mindenkivel minden okéKép

FütyitémaKép Mi sem húzogatjuk Bazsinak, doki szerint minimális a letapadás, kb. 3 éves korában kell majd picit visszarántani. Ákosnál sokkal több volt letapadva, de neki is csak rántották 2 éves kora körül. Szerintem sem kell még ilyenkor bántani, és abban is lehet valami, amit Bannamari mondott, hogy a pelusos időszakban nem is baj, hogy nem tud belemenni semmiKép

HízásKép Kb. 28-30 éves koromig állandóan nádszálvékony voltam, most azért már, főleg a második gyerkőc megszületése óta normál testalkatom lett. Mondjuk nekem étvággyal sosem volt gondom, bármikor tudok enni, és férjemmel együtt szoktunk isKép A 183 centimhez most vagyok 74 kiló, de voltam már 63 is, na, akkor nem néztem ki valami túl jólKép A műtét után 71 kilóra fogytam, akkor mindenki azt mondta, hogy nagyon-nagyon sovány lettemKép Most jól érzem magam, nem akarok már többet hízni, így tornázni is fogok most már mellette.

BannamariKép Nagyon sokat nőttek a fiúk és fantasztikus, hogy ennyi ideig tudtad őket csak anyatejjel táplálni! Ez még egy gyereknél is szép, nemhogy ikreknélKép Biztos, hogy sok probléma van két ilyen csepp babával, de ahogy a gond dupla, úgy az öröm is azKép

GabiKép tápszer közben alszik el? Arra azért vigyázz, hogy a tápszerben elég sok a szénhidrát, ami káros a fogakra, ezért utána fogat kellene mosni. Van már fogacskája? Mert ha nincs, akkor nem gond, ha viszont van, akkor ki kellene találni valami mást az elalvásra. Nem okoskodásból mondtam, csak nehogy később a fogai legyenek rosszak!

Puszi
Lau
lau

Sziasztok!

Bannamari: tényleg nagyon szépen megnőttek a fiúk, gratulálok!

Fütyitéma: nekünk ugyanaz a dokink, mint Csajuéknak, így szintén nem fogok vele egyetérteni, mert ő már másfél éves korban korrigálni akarja a "hibát". Máténak is teljesen le van tapadva, de számomra is teljesen logikusnak tűnik, hogy amíg szobatiszta nem lesz, nem érdemes hozzányúlni.

Fogyás-hízás Kép: Hát, az sem lehet túl jó, ha az ember nem tud hízni, nálam ilyen még nem volt, csak a másik véglet, nem tudok fogyni... Kép Úgy látszik, mostantól plusz 4-5 kiló túlsúllyal élem az életem... Kép Persze nem vagyok egy nagy fogyókúrázó, imádok enni, és sehogy sem tudom visszanyerni szülés előtti alakom, de ez van. Ha valakinek kell plusz kiló, szóljon nyugotan, én szívesen adok. Kép Tesóm pl. nádszálvékony lett pár hónappal a szülés után, szerintem már túl vékony is, de ő így is kövérnek érzi magát, ami persze abszurd... Pedig szoptat még mindig, ha nem is olyan sokat már, Barni imádja a mindenféle kajákat, nagy evő a gyermek. Én aztán szoptathattam, semmi nem ment le rólam, és most sem, hogy másfél hónapja abbahagytuk. Érdekes, hogy ennyire más ez mindenkinél.

Gabi, szerintem próbáld rászoktatni vhogy Bencét, hogy ne szopi és tápszer közben aludjon el, mi is így voltunk régebben, de megelégeltem, és egész hamar helyrejött a dolog, persze némi sírás árán, de azóta sokkal jobb.

Lau: remélem, jól vagy, van még kezelésed? Bazsi szalad már? Kép

Most megyek, mert Máté nem bír magával, majd még írok. Krisz

Kép

Kép
tkrisz

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?