Új privát üzeneted érkezett!

Köszi lányok az infókat!
Meggyőztettek a szülőszoba látogatásról. Már csak apával kéne összeszervezni. Azért én ezt a szülésznő témát körbejárom.

Igen az elég egyértelműen lejött az előadáson, hogy legyen választott dokid, meg választott szülésznőd. Szóval fizess meg magadnak mindent az állami kórházban is. :evil:
Plusz vigyél mindent magadnak meg a gyereknek is.

Becka, neked ki a dokid? Nem emlékszem.. :oops:

KépKép
kutyfül

Bocsi a reggeli Pavarottis hsz-ért, nem ebbe a topikba szántam. :oops:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Akkor a dm pelenkáját, a Babylove-ot nem használtátok? Mi most ezzel kezdünk. Remélem, hogy beválik. Betettem a kórházi pakkba egy 30 db-os csomagot.

Az én orvosom Dr. Ruttner Zoltán, tulajdonképpen már 10 éve járok a rendelőjébe (http://www.examed.hu/), eddig meg vagyok elégedve vele, nagyon segítőkész és normális velem. Várakozási idő max. 10-15 perc eltérés a megbeszélt időponthoz. Az egyetlen "hidegzuhany" ami vele kapcsolatban ért, hogy bemondta a szülésnek az "árát" vagyis az ő honoráriumát. Azt mondta, hogy más orvos kollégája és megmondja, ezért ő is... (Kb. ilyen arcot vágtam :shock:) Majd eldöntöm ÉN a szülés után, hogy tényleg mennyit adunk. Ebben megegyeztünk a férjemmel.

A szülésznőt (Böszörményi Beát) is a dokim ajánlotta, de találkoztam már kétszer vele és szimpatikus, nagyon hozzáértő és bízom benne, hogy segítségünkre lesz majd.

Csilla, holnap mentek szülni? Reggel be kell menni és elindítják? Hogy lesz ez? :)

KépKép
becka

Becka!
Még van egy hetünk (uh alapján még erre is rátettek egy hetet), de még nem beszéltem a dokival ilyesmiről, hogy ha addig sem lesz baba mikor indítják.

DE ÚGY LEGYEN AHOGY MONDOD ÉS HOLNAP MENJÜK SZÜLNI!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Csilla
Kép
Kép
csilla1977

Nem akartam jósolni, valamiért úgy emlékeztem, hogy pénteken mentek, de akkor biztos a jövőhét péntekről volt szó. Bocs, már eszembe jutott, Fridus járt itt és ő írta, hogy most pénteken megy. Összekeveredtem. Nekünk még 2 hetünk van. :D

KépKép
becka

Most jutott eszebe, hogy a legelső uh alapján 25-26-át mondott anno a doki,meghogy szilveszterkor készült, megnéztem a naptárt és akkor telihold is lesz. Azért remélem nem várat, még majd 3 hetet ez a nő magára,????!!!! :roll: :roll: :roll:

Csilla
Kép
Kép
csilla1977

NO EZ OSZTÁN SZÍP MAGYAROSAN SIKERÜLT!!!! :lol: :lol: :lol:

Csilla
Kép
Kép
csilla1977

Azt hittem ma már nem lehet bejelentkezni, letiltottak, kitöröltek, stb. :shock:

Apukám örülne, hogyha szeptember 25-ig kihúzná Levi a pocakomban, mert aznap van a szülinapja. Én mindig rövid célokat tűzök ki magunk elé, most csak annyit szeretnék, hogy ezen a hétvégén még ne jöjjön, a szülésznő szülinapozik, nem ér rá velünk foglalkozni. :)

KépKép
becka

Sziasztok
Na elszállt a nagy-nehezen összehozott hozzászólásom :evil:
na még1szer
Mi először babylove-ot használtunk, teljesen jó. (újszülött és mini). Majd a következő mérettől már Libero-t (Babylove-ból épp nem volt egy darab sem, így "kényszer" volt...), és ez van azóta is. A Pampers-ből viszont kifolyt minden.
A Babylove popsitörlő is jó volt, aztán kaptunk ajándékba Neogranormon kendőt, most már azt használom. Amúgy a Dm-es cuccok jók, és aránylag olcsók is. A kuponnal 15%-kal olcsóbb is minden... Nekem a Rossmann készlete nem tetszik annyira. Mi általában a DM-be járunk... :lol:
Popsikenőcsből a Sudocrem szuper! Nagyon kevés kell, és egyszer sem volt piros még Bende feneke!!!!!!! Nem olcsó, de nagyon sokáig elég!

szilvás76

Sziasztok,

eddig csak olvastalak titeket, de most, hogy felcsillant a remény, hogy első kézből kaphatnék információkat Dr. Ruttner Zoltánról, rászántam magam, hogy írok is ide. Én is hozzá járok, de csak a terhességem hatodik hetétől, most tartok a 18. hétnél, tehát nem ismerem túl rég óta. Eddig végülis szimpatikus volt, egy kicsit néha szétszórtnak tűnik, de elég rendesen elmondja a dolgokat. Csak az a furcsa, hogy magától például sosem ad új időpontot, hanem mindig meg kell kérdeznem, hogy mikor jöjjek újra. Meg pl. kérnem kellett tőle a beutalókat eddig, mert nem sokszor jutott magától eszébe, hogy mi is következik. Szóval, ha nem tudnám, hogy milyen vizsgálatokon kell átesnem, lehet hogy lemaradnék valami kötelezőről. De ez legyen a legnagyobb bajom vele, ha a szülésnél jól muzsikál! Körülbelüli árat nekem is mondott, amikor a szülésről kérdezetem, pedig én csak arra lettem volna kiváncsi, hogy ráér-e február 10. körül, de rögtön az árral szembesített. Én próbálom azt gondolni, hogy nem a pénzéhség mondatta vele rögvest az árat, hanem csak azért vágta rá, hogy túl legyen rajta, mert őt is zavarja, hogy ilyesmiről kell tárgyalnia. Naiv vagyok ugye? :?

Becka,
megkérhetlek így, pimasz betolakodó ismeretlenként, hogy tedd majd közkinccsé szülésed történetét. Nekem nagyon nagy megnyugvás lenne, ha pozitív véleményed lenne az orvosunkról abban a helyzetben. És persze a szülésznő is érdekelne, mert még nem választottam...

Előre is köszönöm,
Kika
kika76

Ruttneres kismamik :D
Van itt a régieknél több anyuci is, aki nála szült, nagyon meg vannak vele elégedve. Úgyhogy szerintem jó kezekben vagytok. :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok, igen régen jártam itt és akkor se sűrűn.
Először is mindenkinek nagyon boldog szülést az Istvánban! (Nekem volt egy a Kútvölgyiben - szo-szo, volt egy a Szabolcsban - lidércnyomás, aztán kettő az Istvánban - legjobb (mind császár volt)).
Csak pár oldalt olvastam vissza, és ott a szokott dokikat látom emlegetni (Horváth M., Ruttner, Boros, Gajdos, Petik); én eddig mindről jókat hallottam (Borost kivéve, róla nagyon csúnyákat is), de úgy látom, az enyémet (Kodaj dr) nem emlegeti senki, pedig nagy mágus az öregfiú, és már nem is olyan szófukar, mint tizenöt éve volt. Mindenestre maga a kórház ismereteim szerint még mindig a legjobbak között van, a zsúfoltság és az egyre vegyesebb közönség ellenére.
Talán Sarlai doktornőt lehetne kiradírozni a névsorból egyedül, mert lehet, hogy roppant ambíciózus szakember, de olyan trampli módon tudja elvenni az ember önbizalmát egy perc alatt és úgy be tud paráztatni egy harmadik gyerekes anyát is (ez szerénységem volt két éve), hogy az embernek a szülés után amúgyis törékeny hangulatát azonnal a depresszió felé billenti. Nagyon barbárul bánik a mamákkal (persze csak szóval, de hát elég az), a gyerekeknél meg folyton rémeket lát (minden általa vizsgált csecsemő sárga, sovány és fejletlen, tehát nem mehet haza... az én ötkilós, négynaposan 150-eket szopó kisfiamat is annak látta.) Könnyű mondani, de tényleg nem kell odafigyelni rá, van másik két tündéri neonatológus, velük kell egyezkedni a hazamanésről.

Amiért benyomakodtam ide közétek újra, az az, hogy a néhány hsz-szel ezelőtt emlegetett baby bag elnevezésű óriás biciklistáskát vajon hol lehet kapni Mo.-on? (Nem neten, mert föl szeretném próbálni - hatalmas keblekkel rendelkezvén nekem általában fuldokolnak a gyerekek az ilyen kötözgetős hordozókban, ezért nem is tudok olyat használni, viszont ez egy kicsit jobbnak tűnik, de azért meg kell nézni közelebbről). Kösz, ha tudtok válaszolni!
hasami

Hasami,
Mamacka gyárt baby bag-et, most 3 hétig nincsen netközelben, de utána biztosan jön és meg tudjátok beszélni, hogy kipróbálj egyet.

Kép
Kép
Kép
ilba

Ruttneres kismamiknak írom, mint szintén zenész (2 éve a dokim, és is 6 hetes terhesen kezdtem hozzá járni :wink: ):
Ruttner doki szerintem nagyon kedves, abban van valami, amit kika ír. De egyébként nem szószátyár manus az biztos, én talán azért is kedvelem nagyon, mert sosem beszélt feleslegesen, viszont ha kérdeztem, akkor mindent világosan, érthetően, és nagyon barátságosan, mosolygósan mondott el. :) A szülésnél pedig nagyon ott volt. (a 60. oldal környékén van a szüléstörténetem, 2005 karácsonya táján :wink: )
Szülési tarifa? nekem nem monott anno semmit, rámbízta az összeget, csak a szülésznő összegét árulta el: Böszörményi Beáét. Ő választott szülésznőm volt, és nagyon jó élményeim vannak vele kapcsolatosan is. A doki ajánlotta, mert vele szeret együtt dolgozni, és tényleg: gyorsan és félszavakból megértették egymást a szülésnél, ami nem volt egy szimpla egyszerű szülés...
Ha kérdés lenne még akár a dokival, akár a szülésznővel kapcsolatban, szívesen segítek... :wink:

Kép
----------------
B&M
bubek

Hasami, szerintem Mamac akár varrna is neked egy külön bejáratú babybag-et, ami tuti méretes lenne... :wink:

Kép
----------------
B&M
bubek

Sziasztok!

Nagyon örülök, hogy ennyit írtatok, mióta nem jártam errefelé. :)

Szilvás: köszi a babylove pelenkával és popsitörlővel kapcsolatos megnyugtatást, akkor nem vettem rossz minőséget, remélem. Persze ezt majd Levi feneke dönti el. Ma láttam az Auchan-ban, Happy talán? erről még semmit sem hallottam, valaki ismeri?

Kika: Igazad van, nem nagy "dumás" a közös doktorunk, de én mindig mindent inkább kétszer megkérdezek, sőt ha elfelejtettem valamit, inkább felhívom telefonon. Segítőkész és korrekt egyébként, ez a tarifa dolog, hát.... :? Nem tetszik, de jobb ha korábban szól és aki szeretne, még válthat orvost. Én már nem akartam, "csak" emiatt. Persze ez fordult meg első gondolatként a fejemben, de honnan tudhatom, hogy akihez mennék majd mit fog mondani?

Vizsgálatokra magától küldött el, ezt nem éreztem úgy, hogyha én nem lennék tisztában azzal, hogy mire kell mennem, akkor ő sem mondaná. Az igaz, hogy minden kérdésre mosolygósan, megnyugtatóan, érthezően igyekszik válaszolni. Ennyit egyelőre róla, szülésem történetét mindenképpen megosztom veletek.

Kika, mégegy dolog, hogyha Ruttnernél maradsz, akkor a szülésznő is adott lesz, ha választani szeretnél akkor Böszörményi Beát fogja ajánlani.

Ilba: nagyon köszi a bíztatást, a "Ruttneres kismamák" nevében. :) Érdekes, efelől nem volt kétségem, hogy vele biztonságban leszek-e. Főleg, hogy találkoztam kétszer a Beával, teljesen meggyőzött arról, hogy nagyon ért ahhoz, amit csinál.

Bubek: elolvastam a 60. oldalon a szülésed történetét, nem irigyellek téged sem és a párodat sem ennyi izgalom után. Inkább a férjemmel nem osztom meg a történetet, nehogy most a végén azt mondja, talán mégsem jönne be velem.. :shock:

Kellemes hétvégét mindenkinek!

KépKép
becka

JÓÓÓÓÓ REGEEEELT!!!!

ELFOLYT A MAGZATVIZEM!!!!!!!!!!!! INDULUNK A KÓRHÁZBA!!!!!!!!!!

EGY KICSIT IZGULOK!!!!!!!!!

SZORÍTSATOK NEKÜNK!!!!!!!!!!!!!!!!!!

SOK PUSZI CSILLA

Csilla
Kép
Kép
csilla1977

Hűűű Csilla, lehet már babázol??? :D ++++++++++++++++++++++

Kép
Kép
Kép
ilba

Csilla HAJRÁÁÁÁÁ!

Barátnőm is ma hajnalban ment be, de ő még délben sehol sem tartott (azóta nem tudok róla), remélem neked hamarabb meglett a baba!!! :D

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Valakinek van valami tapasztalata Hamvas Ferenccel kapcsolatban. Az István kórházban szülész.
Minden információ érkedel!

Még szeretnék infokat Józsa Andera szülésznőről is....

Köszi minden segítséget!
lukidori

Csilla, nem vagy semmi! Még indulás előtt bejelentkezel. :lol: Bár már eltelt azóta 14 óra, úgyhogy bízom benne, hogy régen túl vagy mindenen. Írj majd, amikor ráérsz és erre jársz!

Reméljük, hogy Gabus barátnő is túl van már a nehezén. Ő is Istvánban szülős? Jó lenne tőle is "élménybeszámoló", Gabus által. Köszi-köszi. :)

KépKép
becka

Becka,
ő a Levi babás, és 2 nap eltérés van köztetek, ahogy a vonalzódon látom, szóval 38 + 4-nél indult be neki. :)

Sajna semmi hírem róla órák óta, az a sejtésem, hogy csaszi lett belőle.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Akkor, sajnos nem fogok találkozni a barátnőddel. Valószínűleg, mostmár semmit sem kiabálok inkább el. Csillának véletlenül írtam a hét elején, hogy pénteken szülni fog (összekevertem Fridával) és Csilla 25-e helyett ma hajnalban bement. Szóval.. Nem szeretnék boszi lenni. :)

Ha tudsz valamit a barátnődnől, írj.

KépKép
becka

Oké. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Csilla nem semmi, hogy még hajnalban bejelentkezett :lol:
Remélem azóta már a babájában gyönyörködik!

Várjuk majd az élménybeszámolót!

Becka, Te még teljesen jól bírod magad?

KépKép
kutyfül

Jó sok Ruttneres kismami gyűlt itt össze. Én holnap megyek.
Nagyon kíváncsi vagyok, mert egy hónapja Zsebink még keresztben feküdt, remélem azóta megfordult.

KépKép
kutyfül

Becka,
és mindenki :wink:

megvan Levibaba, jól megdolgoztatta anyukáját tegnap éjjel 11-től ma délután 5 óráig, rosszul tartotta a fejecskéjét, így vákuumozni kellett, de hepiend a vége, szuperjól vannak! Ja, 3,5 kiló és 54 centi. :D

Részleteket nem tudok, csak ennyivel szolgálhatok.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Köszi Gabus a beszámolót, az a lényeg, hogy jól vannak. Gratulálok nekik! :)

Kutyfül, köszi a kérdést mi még egyben vagyunk, bár kedden erős hidegfront jön + telihold... Nem tudom, hogy mennyire vagyunk érzékenyek ezekre a dolgokra. Az az igazság, hogy én nem vagyok frontérzékeny, nem tudom, hogy a kisfiam az lesz-e. Eddig a pocakban rajta sem vettem észre, hogy másképpen viselkedne.

Kutyfül, ma Ruttner látogatás után írj, hogy miben maradtatok. Nagyon kiváncsi vagyok. :wink:

KépKép
becka

Becka, Nálad még nincs az az érzés, hogy szeretnél már nagyon túl lenni rajta?

Este mindenképpen írok majd! Én is nagyon kíváncsi vagyok, gondolhatod:)

KépKép
kutyfül

Az az igazság, hogy nincs bennem ilyen érzés. Nekem nagyon jó élmény volt a 9 hónap, teljesen jól éreztem végig magam, mivel semmi problémám nem volt. Hogyha CSAK ezen múlna bármennyi gyereket vállalnék. :) Mostmár a szülés körül járnak a gondolataim abból a szempontból, hogy szeretném ha komplikáció és bonyodalom mentes lenne. Ha ez összejönne, mondhatnám, hogy mindenkinek ilyet kívánok. :roll:

Kutyfül, te már szeretnél túl lenni rajta? Én a 30.héten még csináltattam egy 4D-s UH-ot, akkor még nem volt az Examedben erre lehetőség, de mostmár ott is tudsz (12 ezer). Nagyon helyes, babás arca volt már akkor a kisfiúnknak. :D Előtte, a 20.héten néztük így, hááát. Akkor még kicsit csontoska volt.

KépKép
becka

Nem bennem sincs még ilyen érzés. Csak ahogy hallom, meg olvasom, hogy a végén már mindenki szeretne túl lenni rajta.

Én is teljesen jól vagyok, gyakorlatilag eddig nem volt semmi gondom, szóval én is elvagyok ezzel a várandósságal -ahogyan Siklós doktor mondta- :wink:

Mi is a 20. hét környékén voltunk 4d-n, és nagyon jó képeket csináltak Zsebiről. Majd otthon megpróbálom valahogy feltenni.

Rendben lesz minden a szülésednél is, és majd írod nekünk a tuti élménybeszámolót!! :D

KépKép
kutyfül

Hasami
Egyenlőre erről a két hordozóról van fotó de készült már többféle színben is:

Kép

Kép

...az oldalam még töltés alatt és ahogy Ilba írta az elkövetkezendő két-három hétben nemnagyon leszek elérhető.
http://www.gportal.hu/portal/babooo/

Kép
Kép
Kép
mamacka

Kedves Mindenki!
Most találtam Rátok, és most már egyre közekebb kerülök a nagy eseményhez, a szüléshez. Én is az Istvánban fogok szülni Várkonyi Hajnalkánál. Róla nem olvastam. Írjatok, ha nála szültetek!
Ajánlott a szülésznő választás? Milyen a szülésfelkészítő tanfolyam az Istvánban? Még tájékozatlan vagyok, és Anna lesz az első babócánk. Köszönettel: Kinga
mathe kinga

Bocsi, de a nagy izgalomban elírtam az orvosom nevét: Varsányi Hajnalka. Kinga
mathe kinga

Kinga
Én nem ismerem...
Mikor lesz a nagy nap?
Az előadás sorozatnak én csak egy-két alkalmán voltam...
Mindenképpen érdemes elvégezni szerintem...

Kép
Kép
Kép
mamacka

Szia Kinga!

Gyere most szerdán az előkészítőre, még csak 1 alkalom volt múlt héten, de szerintem sok fontos dologról nem maradtál le. Ha eszedbe jutnak kérdések, ide írd meg, válaszolunk. :)

Nem ismerem a doktornőt, akit kérdezel, de ő biztosan fog ajánlani neked szülésznőt. Nem kötelező, de "erősen" ajánlott. Legalábbis az első alkalommal az előadáson többen erre következtettünk.

Talán a saját magad megnyugtatásáért érdemes (én gondolom ezt), mert ha éppen teltház van amikor szülsz a 2 ügyeletes szülésznőnek kell mind az 5 szülőszobában és lehet, hogy még a vajúdóban is helyt állnia. Egy ilyen időszakban voltam ott CTG-n, egyszer. Hááát, nem irigyeltem őket! Nagyon sokan szülnek az Istvánban, nem ritka egy nap 10-15 szülés, plusz éjszaka ugyanez.

Abban bízom, hogy a választott szülésznőnk több figyelmet fordít ránk akkor, ez engem megnyugtat. Pech, hogyha aznap ő van ügyeletben.

KépKép
becka

Sziasztok!
Csilla lassan már otthon lesz!!! :) :D
De izgi! :lol: Remélem, minden rendben ment!
Megint elkapott a nosztalgiázhatnék. Pedig még kb 1 évig nem kísérletezünk, csak nehogy utána meg ne sikerüljön... :oops:

Én úgy szerettem pocakos lenni! Olyan jó volt, lassabb lettem-figyelgettem magunkat-minden tök jó volt... Amikor szülni mentünk, akkor örültem és izgatott is voltam, de ezt a meghitt kapcsolatot (ne nevessetek ki érte) bizony megsirattam, márhogy vége szakad... jó, lett helyette egy "kézzel fogható" babácskám, de az egy más állapot volt. :wink: :lol:
SZ
(csak az lesz a szép, ha a köv. várandósságom meg nem lesz iylen gyönyörű, hanem kergetem a kisrókákat, bebálnásodom stb...
Nem baj, akkor majd nem sóvárgok ennyire :) )

szilvás76

Szilvi, én is hasonlóan érzek. :D Jobban leírni sem tudtam volna nálad! Szerencsések vagyunk, én is majd a következő várandósság előtt ugyanilyet kívánok magamnak. Most abban reménykedem, bízom benne, hogy a szülés sem lesz rossz élmény...

Én is várom a hétvégére Csilla bejelentkezését. Lehet, hogy még mindig itthon leszek. :wink:

KépKép
becka

Sziasztok!

Valaki tudja, hogy melyik szerdán milyen előadás lesz a szülésfelkészítőn? 19-én tudok csak menni, de ha akkor van az a borzadály film, amiről meséltetek, akkor fölöslegesen nem mennék be Ráckevéről.

Judit

Kép
vjudyt

Sziasztok!

Bocsi, hogy így ismeretlenül zavarok.
Tegnap tudtam meg, hogy a dokim átszerződött a Szent Istvánba, ez egy kicsit hidegzuhanyként ért, mivel már a 37. hétben vagyok, és lelkileg már felkészültem, hogy a Jánosban fogok szülni.

Eddig csak jókat olvastam a neten az Istvánról (tegnap óta folyamatosan böngészek), viszont nem találtam olyat, hogy az alapítványi szobák mennyiben másak mint a normál szobák, na és persze, hogy mennyibe kerülnek?!
Illetve, hogy hogyan lehet alapítványi szobába kerülni, sajnos még a dokim sem tud ezekről semmit.
Ha jól tudom itt is van szülésfelkészítő, bár én már a Jánosban végigjártam?

Előre is köszi a segítséget.

masika

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Szia Masika!

Az alapítványi szobákból, hogyha jól emlékszem (az első felkészítőn mondták) 2 db van és 10 ezer forint / nap az ára. Annyiban tér el a többitől, hogy egyágyas,fürdős + van benne matrac az apának, úgyhogy van arra lehetőség, hogy az apa elejétől végéig bennt legyen.

Azt mondták el még ezzel kapcsolatban, hogy legtöbbször foglaltak ezek a szobák, de ha már akkor tudod, amikor beértek szülni, hogy te majd ilyet szeretnél, akkor minél előbb jelezd, mert ha véletlenül üres valamelyik, akkor annak adják oda, aki hamarabb szólt.

Múlt héten szerdán volt az első alkalom a szülésfelkészítőn (ez nagyjából bemutatkozás volt az igazgató, a szülészet részéről), ma lesz a második 3 órakor az ebédlőben. Ez a normál szülésről fog szólni, kb. 1-1 1/2 óra hosszú. Amiatt érdemes szerintem egyszer eljönnöd, hogy ennek a kórháznak a szokásait meghallgasd, kérdezz tőlük nyugodtan, szülőszobát látogass. Ismerkedj a környezettel. :)

Nem tudom, hogy mennyiben tér el a Jánostól, de szerintem nem került a dokid rossz helyre, ne idegeskedj emiatt.

VJudyt, sajnos nem tudom a többi előkészítő tartalmát, mert jövő hét végére vagyok kiírva és gondoltam, hogy már nem megyek. :)
Ma biztosan elmondják a jövő hetit és akkor beírom ide!

Nagyjából az érzéstelenítés fajtákról lesz még egy, a csecsemőgondozásról is egy... Nem emlékszem másra, sajnos. (Ezek még engem is érdekelnének)

KépKép
becka

Sziasztok! :D

Üdvözlök minden kismamit,leendő kismamit és anyukát!

A segítségeteket szeretném kérni.

Beléptem a 9.hétbe,és lassan elbocsájtanak a Kaáli intézetből. Az Istvánban szeretnék szülni,és kíváncsi lennék a véleményetekre Koiss és Újvári Attila doktorokról. Ma bemegyek a szüléselőkészítőre,hátha látom valamelyikőjüket (bár tudom,hogy ma egy doktornő tart előadást),de megköszönném,ha valaki le tudná írni,hogy hogyan is néznek ki ezek a dokik. (nem biztos,hogy el tudom olvasni a névtáblát. :oops: ) Szeretném még őket megnézni,mielőtt leteszem bárki mellett is a voksom,mert számomra az is fontos,hogy szimpi legyen. Szóval? Tud valamelyikőtök segíteni nekem?
nikolette

Sziasztok!

Kérdésem lenne a szülés felkészítőhöz:

Én most 15 hetes vagyok, és úgy olvastam az egyik hozzászólásban, hogy pár alkalom a felkészítő, így jelenleg még nem járok, a következő sorozatra tervezek.

Ha majd esetleg szóbakerül, vagy ki van írva valami, hogy mikor kezdődik a következő adag, megírnátok?

Más: valakitől hallottam, hogy az Istvánban van kismama torna. Ez igaz? Tudtok erről vaalmit, jár oda valaki? Nekem nagyon jó lenne, mert nagyon közel van.

Köszönettel,
Adri
adkovacs

Adri,
minden kedden 17-18 között és pénteken 15-16 között van kismamatorna. Illetve, várjál, lehet, hogy nem kedd, hanem szerda? De a péntek az biztos. Akik most pocakosak, majd pontosítják. :oops:
Ha a főbejárattól jobbra elindulsz, az első épület (égési és plasztikai sebészet), annak az alagsorában van, oldalt kell bemenni egy lefelé vezető lépcsőn. Ki is lesz írva.

Becka,
mizu? Hogy érzed magad? Mikor mész szülni? :lol:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Visszajöttem..végülis nem mentem be,mert baromi sokan voltak.. még ráérek. ;)

Viszont..assz'em megvan,hogy ki az a doki aki nekem már régen is szimpi volt. Csakhát ahogy mondtam,névtábla nyista. :? Megkérdeztem a nővérkét,és hát csak remélni tudom,hogy arra gondolt,akire én.. :arrow: Dr. Németh Miklós

Namost..valaki tud nekem segíteni? Kinézet: váll fölé érő (tehát középhosszú) fekete haj -talán hajpánttal-,mintha egy filigrán kis szemüveg is lett volna rajta és mindig telefonál :) Ő lenne a Németh Miklós?
nikolette

Nikolette,
igen, ő az! :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Sziasztok!

Már mi is itthon vagyunk az előkészítőről, na jó már 1 órája. Tényleg baromi sokan voltak, de a páromnak nagyon hasznos volt a mai délután, azt mondta, hogy mostmár képben van, mit is jelent SZÜLNI. Ennek örülök. :D

Nikolette, sajnos ebben nem tudok segíteni, mert a Lázár dokival találkoztam egyedül a Ruttneren kívül (nekem ő a dokim). Ja, és az első előkészítőn a Siklós doki is beszélgetett velünk, jó fej volt!

Adri, az előkészítő tanfolyamok mindig szerdán, 3-kor vannak, mindig 6 alkalom, úgyhogy most ment le a második, amikor ennek a "ciklusnak" vége, rögtön kezdik előről. Most azért van nagyobb tumultus (valószínűleg), mert júliusban és augusztusban egyáltalán nem tartottak. Előző alkalommal azt mondták a tornára, hogy egyelőre szüneteltetik, mert a gyógytornász elhúzódó betegség miatt nem tudja vállalni. :( Én a Brendonban tornáztam végig, mondjuk nekem az van "viszonylag" közel.

Gabus: köszi kérdésed, nagyon jól vagyok és még EGYBEN. Még mindig nem teher, jó a kedvem, nem fáj semmim, remélem Levi fiam is jól van odabennt. :) Holnap megyünk újra CTG-re és vizsgálatra.

KépKép
becka

Bocsánat, Vjudytnak ígértem, hogy a következő felkészítő tartalmát megírom ide: a helyes légzéstechnikákról és a relaxálásról lesz szó. Hogy tudsz szüléskor segíteni a babának a jó légzéssel.

KépKép
becka

Sziasztok!

Szeretném veletek megosztani az élményeimet, mert nagyon sokat segítettetek, amikor tapasztalatlanul olvasgattam a fórumokat.
Idén augusztus elején szültem az istván kórházban. Az a helyzet, hogy nem volt orvosom, ezért az ügyeletes orvosra bíztam magam.
Amikor elfojt a magzatvizem bementünk a szülészetre (éjjel 2-kor) ahol álmos nővérkék fogadtak. Érdekes volt, mert mondtam hogy mi van, és elkérték az anyasági könyvem, de nem kérdeztek semmit és a leleteimet se nézték át. (Persze lehet hogy minden benn van ami kell a könyvben, de pl. hogy magas volt a cukrom az nincs...) Mondták hogy megvizsgálnak, és egy nagyon béna szülésznő fél óra várakozás után megvizsgált és elkisért CTG (van aki NST-ként ismeri) vizsgálatra. Akkor már 3 perces fájásaim voltak, így problémát okozott a készülék megtartása a fájások során, és így néha a magzat szívhangját nem mérte. Ekkor le lettem cseszve, hogy ha nem tartom jól, akkor soha nem kerülök le a műszerről. Ekkor szóltam a hozzátartozomnak és ő tartotta a fájások során. ÍGy 1 óra múlva befeküdhettem a szülőszobába.
Akkor újra megvizsgált a pancser szülésznő és közölte, hogy burkot repeszt. Ez úgy sikerült, hogy (az hogy nekem fájt, az nem érdekes...) a kislányom fejét felsértette. A kislányom már 6 hetes, de még mindig sebes a feje!!!!!!
Aztán visszamenetem a szobába, és onnan kezdve nem vizsgált meg senki reggel 6-ig!
Következőleg 8 órakkor vizsgáltak meg, Anyukám kérésére. Ha ő nem szól, akkor senkit nem érdekel, hogy én mit csinálok a szülőszobán.
Szerencsére időközben múszak váltás volt, és egy tökéletes szülésznő jött. Nélküle nem is tudom hogyan szülök meg!
Őt Barbarának hívják! MINDENKINEK TELJES SZÍVBŐL AJÁNLOM!
Az ügyeletes doki Radnai Katalin nem szakorvos volt.
A doki nem tudom minek volt ott a szülésnél, mert csak állt és nézett! SEmmit nem csinált.
Barbara vezette le istenien az egészet.
Miután megszültem, kb. fél órát hagytak szétterpesztett lábakkal feküdni, amíg a doki hajlandó volt összevarni!
Ezek után én csak azt tudom javasolni, hogy fogadjatok mindenképpen orvost, vagy szülésznőt! VAlójában elég ha szülésznőt fogad az ember, mert ha nincs komplikáció (és miért is lenne?) akkor a szülésznőn múlik minden!
Továbbá jó ha Apuka benn van, mert senki a 2 vizsgálaton kívül nem nyitotta rám az ajtót a vajudás alatt, ami 6 órán keresztül tartott.

A gyerekágyas osztályról csak annyit, hogy nem igazán töröttek velünk a nővérkék, és engem egyszer se vizsgált meg orvos. AMikor megkérdeztem, hogy megvizsgálnak e hazamenetel előtt, vagy hogyan kapok zárójelentést, egy kb 20 éves nővérke közölte, hogy ő kiállítja ha nincs panaszom és mehetek. Elég érdekes, hogy a vizit során sem és a hazamenetel előtt sem vizsgált meg senki.
A zárójelentésen persze rajta van minden féle vizsgálat.

EGy biztos: ez a kórház a természetesség híve, és hagynak mindent a maga útján folyni. Itt talpraesettnek kell lenni, és ki kell harcolni az anyukának a figyelmet a nővérektől és orvosoktól!

Ja azt elfelejtettem, hogy kértem EDA-t de nem tudtak adni, mert éjszaka nem volt anesztes és ezért nem tudta senki beadni!

Bocsánat ha valakit elkeserítettem, vagy elijesztettem de ez az igazság!
Mindenkinek sok egészséget kívánok!
cicero

Köszi, hogy megosztottad velünk. Mostmár legalább nem csak a pozitív oldala jön le a kórháznak. Abban bízom, hogy a választott orvossal és választott szülésznővel nem járunk így. Kiderül, hamarosan...

KépKép
becka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?