Új privát üzeneted érkezett!

Szia csilla1977,

Mamának,
hálóing, tisztasági csomag, papucs, betét, szopis melltartó, bugyi(eldobható)
víz (inni majd a szülés után, 3-4 litert kell)

Babának,
saját ruhát adnak rá
body, rugi, vékony sapi, textil pelus, fürdőlepedő, takaró
Popsi törlő, krém, eldobható pelus, (adnak napi 3-mat ha jól emlékszem és az elég is általában, de biztos ami biztos)
Én viszek most zoknit is, mert ha nagyon meleg van akkor body+zokniban lesz)

a papírokkal kapcsolatban szokásos személyi, lakcímkártya,
300 napnál nem régebbi házasság levél,

Most hirtelen ennyi jutott eszembe.
Bubi, írjatok ha eszetekbe jut valami

Kép

Kép
sajtine

ja , és kis cuccot vigyél, mert nincs sok hely a kórteremben

Kép

Kép
sajtine

nekem jól jött a laktoherb is akkor. Ittam mint a güzü. :wink:
szerintem intézik a tb kártyát és az anyakönyvi kivonatot most is, mert ezt asszem törvény írja elő nekik. De majd aki mosatanság szült, az majd jól megaszondja. :)

Sok-sok erőt, szép szülést a mostanság szülőknek! :D :wink:

Kép
----------------
B&M
bubek

nekem, tavaly szülőnek intézték a tbkártyát és anyakönyvi kivonatot is, házasságiból ehhez viszont nem 300 nappal, hanem 2 vagy 3 hónappal szülés előtt hitelesített másolatot kértek..

Kép Kép
coolasa

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni! A 22. hétben vagyok és az István kórházban keresek doktornőt! A Gajdos Edit és a Petik Dóra doktornők már sajnos nem vállalnak. (november végére)
Tudtok valakit ajánlani?

email címem: gyurand@freemail.hu
vizsla

Sziasztok!

Én az Istvánban szültem áprilisban! Friss az élmény. :)
A baba anyakönyvi kivonatát ők intézik, kb. 10nap múlva lehet érte menni a hivatalba, ott megkapja a baba a lakcímkártyáját is. Ott mondták, h a TB kártyát 1 hónap múlva kiküldik, de fel is lehet venni a TBnél. (HA megvan az anyakönyvi kivonat és a lakcímkártya azonnal elkészítik a TBnél).

A kórtermekben tényleg nagyon kicsi a hely, de azért el lehet férni, a szülőszobák viszont nagyon kényelmesek szerintem. Főleg, h mindegyik külön bejáratú. Van olyan kórház, ahol 4 ágy van egy szülőszobában és függönnyel vannak elválasztva az ágyak egymástól. :shock: szerintem szörnyű lehet.

Kórházba: én is vittem betétet , de nem volt rá szükség, mert adnak bőven.
És vinni kell még tányért, evőeszközt, poharat, ilyesmit is. Popsikrém volt a kórteremben.

Ha van egyéb kérdés írjatok! :)

dinyuska
KépKép
dinyuska
Vác

Vizsla,
Németh Miklóst próbáltad már? Csupa jót hallottam róla, a magánja a József körúton van.

Kép
Kép
Kép
ilba

Sziasztok,

én is azok közé tartozom, akiknek az "átalakítás" miatt orvost és kórházat kellett váltania. (Pedig nagyon szerettem a dokimat, legalább 8 éve jártam hozzá.) Jókat olvastam az István kórházról, ha csak a 2/3-a igaz, akkor is rendben van :) Nekem Ruttner Zoltánt ajánlották. Már 1szer voltam nála (ezen a héten), nagyon szimpatikus volt, de szeretném, ha olyanok írnának róla, akiknek több tapasztalatuk van/volt vele.

Előre is köszönöm!
szuark

Szuark,
írj Bubeknek privit, tuti segít Neked. :)

Kép
Kép
Kép
ilba

Cool,
most voltam hétfőn CTG-n és 300 napnál nem régebbi házassági volt kiírva :twisted:

Úgyhogy most még össze is kell házasodnunk :lol: , hogy frissek legyünk

Kép

Kép
sajtine

Sziasztok!

Le tudnátok írni, pontosan hol van a szülőszoba az Istvánban?
Napokon belül aktuális lesz , de még nem voltam az alagsornál feljebb :oops: .

Olvastam, miket kell vinni, egyáltalán ?: adnak ott valamit, vagy gyakorlatilag egy szóban összefoglalva: mindent nekünk kell vinni?

(Pl. popsikenőcs lesz? Mert azt hallottam, popsitörlő nincs).

KépKépKépKépKép
uxi

Még valami: ha esetleg egyágyas szobát szeretnénk (ha lesz) mikor és kinek kell szólni?

KépKépKépKépKép
uxi

Vizsla, nekem Boros Judiit az orvosom. Bővebbet majd szülés után tudok róla írni, elég elfoglalt, sokszor nem is voltam nála, de egyelőre úgy gondolom, jó, hogy hozzá kerültem.
Én kórházbezárás miatt váltottam még februárban, pont azokkal a dokikkal próbálkoztam előtte, akik téged sem vállaltak. De nem is bánom, tegnap ctg-n találkoztam az egyikükkel, s megállapítottam, hogy nem is szimpatikus, nekem nem jött be a stílusa.

Ha érdekel az elérhetősége, szívesen megadom prviben.

KépKépKépKépKép
uxi

Uxi :)
Szülőszoba az épület legfelső szintje, lifttől kicsit jobbra a váró ajtaja, ott be és csengetni kell, ha nincsen kint épp senki.
Popsikenőcs, alkohol, géz, és napi 3-5 pelenkát, valamint Neked betétet adnak.
Az 1 ágyas szobáért akkor kell szólni, mikor mész szülni, szólj a szülésznőnek.
Jujj, de érdekel, melyik doki volt? Az enyém?

Amúgy mindig nézlek a másikon, megy a drukk. :wink:

Kép
Kép
Kép
ilba

Ja és hintőport is adnak, szóval a babának a popsikenőcsön kívül mindent. Legalábbis 20 hónapja így volt.

Kép
Kép
Kép
ilba

Ilba, köszi!
Nem a te dokid volt. :wink:

Bár az is igaz, hogy elsőre nem volt szimpi, de pár percből még nem igazán alkotható vélemény. Mindenesetre az első benyomásom az volt, hogy nem ájultam el tőle, dehát van ilyen.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Úgy néz ki, hogy a kórházbezárások miatt én sem tudok a régi dokimnál szülni. Már betöltöttem a 30. hetet és elég sürgős lenne eldönteni, hogy hová, kihez is menjek. Ráadásul most költöztem ki Dunakeszire. Itt magánban rendel Sziklai Péter, aki tudtommal az Istvánban dolgozik. Légyszi, ha tudtok róla valamit, vagy tudtok valakit, aki ismeri írjátok meg. A kórházról különben jókat hallottam, főleg a hozzáállásról, ezért szívesen szülnék itt. Az emilcímem is megadom: schwennerzs@gmail.com.
Előre is nagyon köszi!!!
Zsuzsi
zsuzsanna25

Sziasztok!
Köszönom az infókat, igazán hasznosak, mivel én vidéki vagyok és itt nem hogy a baba, de még a mama sem lehet a saját holmijában.

Bubek! Petik Dórához járok és minden infó érdekelne priviben amit tudsz. Főleg a szüléssel kapcsolatos tarifa, a hozzáállása, ott léte, szülésznő és tarifája stb. Szóval minden!!!

Előre is köszi

Csilla
Kép
Kép
csilla1977

Sziasztok!

Jelenleg 15 hetes vagyok. Petik Dórához járok, engem is érdekelne minden vele kapcsolatban. Előre is köszönöm az infot!!
s.agnes@hdsnet.hu

Köszönöm!!
agi_77

Sziasztok Ági és Csilla, nem kötözködésből írom, de ha egyszer már jártok egy orvoshoz, mért másoktól kérdezitek a tarifáját? Tőle nem lehet? Én azt gondoltam, a legtöbb orvos kigondolt magának jó előre egy összeget, amit kérésre szívesen közöl is.. :wink:

Kép Kép
coolasa

Szia coolasa!

nem kötözködés, de ha nem válaszol egyértelműen, akkor te mit csinálsz?
Majd meglátjuk..., hol van még az... , amit gondol..., amit megérdemlek...stb. Csupán ezért kérdezősködünk, ráadásul én közel 200km-rel arréb lakom Pesttől és egy kicsit más a helyzet, még ha hihetetlennek tűnik is, de csak a beszélt nyelv ugyanaz, az egészségügy terén, egyébként, mintha a balkánon volnánk.
Ebből kifolyólag, nem szeretnék égni, hogy keveset adok, de mivel mindenkinek pénz a pénz, többet sem szeretnék, mert akkor inkább a gyerekeimre költöm.

Csilla
Kép
Kép
csilla1977

Pepike, én Ujvári dokinál szültem, kérdezz priviben bármit, szívesen zengek róla ódákat. :) :) És ezzel sokmindent elárultam. :)
Vendég

Lányok, segítsetek!

Dr. Németh Miklós mobiltelefonszámát szeretném kideríteni, de nem láttam, hogy bármelyikőtök is kiírta volna ide a nyilvános oldalra!
kérek szépen egy privit vagy az alábbi e-mail címre egy üzenetet:

altgyanus@freemail.hu

köszönöm: mónika
altgyanus

Altgyanus, a németh miklósos topikban nem írtak telefonszámot? Vagy azt már körbejártad?

Csilla, ja, az más természetesen. Nekem senki semmit nem lebegtetett az egészségügyben, konkrét számokat mondtak a leghalványabb érdeklődés szikrájára is, szóval ezzel a jelenséggel, hogy szemérmeskedünk, én magam nem találkoztam. Így jogos az érdeklődésed. Erről amúgy az jut eszembe, hogy mikor várandósgondozásra jártam, anyukám, aki eldöntötte, hgoy beszélni fog velem, mint nő a nővel, megkérdezte tapintatosan, hogy ahova járok, az magánorvos-e vagy kórházi szakrendelés. Biztosítottam róla, hogy magán. Mire jeezte, csak úgy segítségképp, hogy ugye tudom, hogy magánorvosnak azért a szülés előtti rendelésekre is illik adni valamennyi pénzt.....mire megnyugtattam, hogy ezek a magánrendelések már nem úgy működnek, mint amikre ő járt 30 éve, mert itt már az ajtóra ki van írva a konkrét és megfellebbezhetetlen tarifa :wink:

Kép Kép
coolasa

Sziasztok!

Dr. Hetényi Gábor elérhetőségeiről (rendelő, telefonszám) tudtok nekem valamit mondani? (privibe jó lesz, vagy email-ben is).

Köszönöm szépen,
Adri
adkovacs

Sziasztok!
Valaki nekem most Dr Lázár Gábort javasolta az istvánosok közül. Van vele valakinek tapasztalata? Minden érdekelne - ide vagy privibe! köszi szépen!
fokedli

Kipróbálom az aláírásomat, működik-e. Egyébként érdekel, hogy választ-e mindenki szülésznőt, vagy aki ügyeletes lesz, arra bizzátok magatokat?

KépKép
becka

Sziasztok!

Érdeklődni szeretnék, hogy van-e köztetek olyan valaki, aki Dr. Koiss Róbertnél szül(t)?

Köszönöm: Bea

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

becka, jó hír, hogy működik az aláírásod, és rossz hír, hogy a kérdésedre lehetetlen válaszolni. Mert van aki fogad szülésznőt, van aki az ügyeletesre bízza magát. Gondolom, ez váratlanul ért 8)

Kép Kép
coolasa

Beuska!

Én Koiss dr-nál szültem 4 hete, kérdezz bátran!

rozmaring
Kép

Kép
rozmaring

Lányok,
kinek van infója Dr. Horváth Tamásról? Nem találok róla topikot itt a babaneten.
Köszi a segitséget!
zsuzsoo

Csilla,
Bubeknek nem Petik Dóra az orvosa, nemtom mennyire tud neked részleteket mondani róla. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Szia Rozmaring!

A privire írok!

Üdv.

Bea

Beuska

Kép
Kép
Kép
beuska75

Becka,
én ügyeletes szülésznővel szültem, nem bántam meg. Mindent megtesz, az ügyeletes is, amit a szülés közben meg kell tennie, nem volt hiányérzetem semmilyen téren.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

[quote="gabuska"]B írta:gabuskaecka,
én ügyeletes szülésznővel szültem, nem bántam meg. Mindent megtesz, az ügyeletes is, amit a szülés közben meg kell tennie, nem volt hiányérzetem semmilyen téren.

Köszi, én is erre gondoltam, nem fogok külön választani szülésznőt. Az a hír járja, hogy az Istvánban az orvosok és a szülésznők is mind nagyon lelkiismeretesen állnak az emberhez. Szerencsére nagyon sok jót hallani mindenkiről. :D

KépKép
becka

Sziasztok!

Az Istvánban a látogatók bemehetnek a gyermekágyi kórtermekbe?
Sajnos hiába olvasok vissza nem találok infót.

Előre is köszi, Indigo

Lilypie Kids Birthday tickers
Lilypie First Birthday tickers
indigo

Indigó,
válaszoltam a privire. :wink:
Igen, bemehetnek. Engem nem zavart, mert szerencsére normális hozzáállású emberek voltak, nem volt arcomba bámulás, hangoskodás, ilyesmi. Persze ez mázli volt, hogy így fogtam ki.

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Becka,
ha nem tudnám, hogy nem a barátnőm vagy, akkor azt hinném, hogy ő vagy. :lol: :lol: :lol:
33. hét, Levi baba az ő esetében is. :wink:

Kép

Kép
gabuska
Budapest

Lányok,
Horváth Tamást senki nem ismeri?
Köszi,
zs
zsuzsoo

SZiasztok!

Most csak pár sort, múlt szerdán szültem az IStvánban.

Szerintem mindenképpen fogadjatok szülésznőt, velünk a kutya nem törődött, mivel nem volt saját szülésznőnk. Fél órát álltunk pl. a szülőszoba folyosóján, mert nem ért rá senki, vagy nem akart ráérni.

Aztán sajnos úgy alakult, hogy oxitocinra tettek, s fel sem ülhettem, a szülésznő nem engedte, meg wc-re sem engedett ki. Egy órát könyörögtem, mire hozott egy ágytálat, nem hitte el, hogy pisilnem kell, azt mondta, biztos csak nyomja a baba feje a hólyagot.
Ja, és addig nem is tágultam semmit, egy órát hiába szenvedtem az infúzión, érdekes módot utána már gyorsan haladt a dolog.

Utána váltás volt, s az új szülésznő elment valahova. Közben eltűnt a szívhang, a férjem hiába rohangált, vagy 2 percig nem tudta előkeríteni. Senki nem jött, már én is kiabáltam bentről, hogy jöjjön valaki, mert mi van, ha baj van. Izzadt is utána rendesen a szülésznő, mire meglett a szívhang.

Ugye a doki csak kitolásra jött, csodálkozott, miért nem engedtek felkelni az ágyból, onnantól már jobb lett, hogy ott volt az orvosom, de előtte végig azt éreztem, hogy mivel nincs fogadott szülésznőm, le vagyunk sz***va.
PErsze gondolom jól végezték a dolgukat, csak éppen az emberi kapcsolat hiányzott az egészből.

S ha lehet, egyből kérni kell az alapítványi szobát, kerül, amibe kerül. MIkor bent voltam ,csak utolsó este szabadult fel, s akkor már nem volt értelme átmenni.
Én kifogtam a "klasszikus" variációt: 5 ágyas szobában két "barna" szobatárs. Ez alapból nem baj, de kb. 15 fős családjuk 2 napon keresztül 10- től este 6-ig bent lebzselt a szobában, a kisgyerekük a cuccaimban túrkált, meg akarta enni a müzliszeletemet, stb, a nagypapa ott köhögött az újszülöttek között, nem voltak tekintettel senkire.

KépKépKépKépKép
uxi

Dr. Varsányi Hajnalkát ismeri valaki?

Köszi, Indigo

Lilypie First Birthday tickers
indigo

Uxi,
gratulálok a picurhoz!
Nekem is hasonló "élményeim" voltak a gyerekágyat illetően :? 5 ágyas szoba, cigány szobatárs, népes famíliával, pont, ahogy Te írtad. Nem a származásával volt bajom, hanem a viselkedésükkel :evil: :x
Kik voltak a szülésznők? Ha itt nem akarod, írj privit lécci :) Köszi :)

Kép
mancs

Sziasztok!

Jövő héten mégis beszélek a szülésznővel, akit ajánlottak nekem. Azt hiszem, hogy nem kockáztatok. Amit Uxi írt.. hát megijesztett és meggyőzött, hogy mégis választok, hátha nem járunk úgy, ahogy ők jártak..

Azért nem akartam az egyágyas szobát, mert azt hittem, hogyha többen vagyunk a kórteremben, akkor a tapasztaltabbak, idősebbek, már esetleg gyerekesek segítenek nekem, hogy mit hogy kell csinálnom. Viszont baromira zavarna egy népes romatábor egész napos benntlakása, ezt egyáltalán miért engedik? Ez szörnyű!

Jól elbizonytalanodtam több dologgal kapcsolatban is. :(

KépKép
becka

Szia Uxi! :D

Itt is gratulálok mégegyszer, meglestelek Benneteket már a másikban, nagyon szépek vagytok mindannyian. :wink:

Engem is érdekelne kik voltak a szülésznők. :oops:

És amúgy összességében jobb volt, mint a Nyírő? Olvastam szerencsére a szopi szempontjából mindenképp. :)
És BJ milyen volt?

Kép
Kép
Kép
ilba

Becka,
mindennek vannak előnyei és hátrányai is. Pont ahogy írod, előnye a több ágyasnak, hogy nem vagy "egyedül", segíteni tudtok egymásnak stb.
Igaz én 3 ágyasban voltam és oltári mázlim volt a 2 szobatársammal, nekünk is az Apák végig bent voltak és mivel mindkét szobatársam császáros volt, így aktívan segédkeztek a fiúk. :D
De mindenki mindenkire tekintettel volt, de tudom, ez csak a szerencsén múlott.

Amúgy mikor én szültem a nővérek szóltak, ha valakinél több, mint 2 látogató volt.

Kép
Kép
Kép
ilba

Uxi,
gratulálok, és köszi, hogy leirtad a tapasztalataidat. Nagyon meglep, hogy az Istvánban a többágyas szobába beengedik a látogatókat. :shock:
zs
zsuzsoo

Zsuzsoo,
az Istvánban mindenhová és szinte bármikor mehetnek látogatók. Erre készülj fel, ha eddig nem tudtad.
Nekem a szülés után 5 perccel (épp csak lemostak, betakartak) ott állt az egész család a szülőágyam mellett és nézték a magzatmázas picurkát. :D
Nekem így volt jó. :)

Kép
Kép
Kép
ilba

Liba,
Nem is arra gondoltam, hogy a szülőszobába bejöhet a te családod, de hogy a többágyas kórterembe számomra idegenek :shock:
Egyébként minden infót köszi, korábban a mávban szültem (kétszer), de az most sajnos bizonytalanná vált :( Novemberre esedékes, addig próbálok minél több infót begyűjteni a szóba jövő kórházakról.
zs
zsuzsoo

Sziasztok!

Kicsit elkeserít amit írtok a látogatással kapcsolatban. Én azért szerettem volna az Istvánba szülni mert oda bejöhet hozzám a családom és legfőképp a kislányom, akinek fontos hogy lásson engem és a babát, ne csak üveg mögül mutogassák neki talán így könnyebben közel kerül hozzá a kicsi ha van személyes kontatktus.
Hát én ezért Örülök az ottani látogatási rendnek, de az viszont elszomorít amit írtatok, hogy a szobatársak látogatói nincsenek tekintettel a másik kimamákra!!!! :evil:
Úgy látszik még nem vagyunk elég érettek ahhoz hogy mi dönthessük el mikor és ki látogat minket???!!!
Én egyáltalán nem örülnék ha mások népes családja ott lebzselne egész nap és bambulnák az arcom. Lehet hogy fizetős szoba lesz belőle, de még ezt ráérek kitalálni.

Mindenkinek jó egészséget!
Üdv :pepi

pepike

Kép

Kép
pepike

Pepike!
Ha kifogod a 3 ágyas szobát, az azért jobb egy fokkal, mint az ötágyas, ha jól tudom, saját zuhanyzója is van.
NEkünk marha messze volt a zuhanyzó, s hiába volt a folyosói zuhanyzónak 3 zuhanyrésze, összesen egyetlen kisszék áll rendelkezésre, ahová pakolni lehetett, tehát kvázi egy ember tudott egyszerre fürdeni.

Egyébként meg annyiran szülnek, hogy mindket is kidobtak helyhiány miatt :D 2,5 naposan (amit egyáltalán nem bántam), ennyit kibírtam látogatók nélkül, csak a férjem jött be minden nap kb. 15 percre.

(Bp-n most szinte mindenhol kitesznek 48-72 órásan, akkora a zsúfoltság köszönhetően a megszüntetéseknek).

KépKépKépKépKép
uxi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?