Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon szépen köszönjük a drukkokat és a gratulációkat. Kicsit hosszúra sikerült a szüléstörténetem, íme:

A sors úgy hozta, hogy Vikivel (Sleepin), mikor szülőszobát mentünk látogatni összeakadtunk Etával, egy szülésznővel, aki annyira elbűvölt minket a kedvességével és a lazaságával, hogy ott és akkor eldöntöttük és meg is beszéltük vele, hogy csak is nála fogunk szülni. (Viki történetét már ismeritek.)

2008. január 27-én vasárnap délelőtt fél 10-re volt ctg időpontom a kórházban. Már előtte két éjszaka is voltak rendszeres összehúzódásaim, de egyáltalán nem fájtak Nem voltam rosszul, csak éreztem, hogy vannak összehúzódásaim, amit a ctg ki is mutatott, hogy rendszeres 50-es. A nővér szólt az ügyeletes dokinak (Bottyán doktor), aki megvizsgált, és azt mondta, hogy 1 ujjnyira nyitva vagyok, csak még nagyon fönt van a méhszáj. Bent akart tartani, de mondtam, hogy még hazamennék, azt mondta, ha bármi lenne, szeretettel várnak vissza.

Roland születésének 4 órája:

Úgy fél 7 felé már kezdtem érezni a derekamat, de nem volt túl kellemetlen. Figyeltük az órát és 6 percenként jöttek az összehúzódások. Este úgy 8 felé felhívtuk Etát, hogy mi legyen, ő azt mondta, hogy fél óra múlva visszahív és ha még mindig van, akkor megyünk a kórházba. Már korábban megbeszéltük vele, hogy ha menni kell, akkor felvesszük őt is és jön velünk, hiszen itt lakik 3 saroknyira. Közben telefonált Tamás az apjának, hogy készüljön, mert Renátót úton a kórház felé beadjuk hozzá, hogy ne legyen egyedül. Fél óta múlva Eta telefonált és megbeszéltük, hogy indulunk. Szerencsére már régóta össze volt pakolva a cuccom és már lent is volt a kocsi csomagtartójában, úgyhogy csak néhány apróságot kellett összeszedni és indulni. Felvettük Etát, kitettük Renátót és bementünk a kórházba. Egyből felmentünk a 9. emeletre a szülészetre. Szerencsére a lila szoba volt üres, az egy ajtóval elzárt szoba, így Tamást be tudtuk vinni. Átöltöztünk, Eta megvizsgált, úgy bő két ujjnyi volt a méhszáj. Egy kis papírmunka után megkaptam a beöntést, amitől nagyon tartottam, de egyáltalán nem volt vészes. Közben rendszeres és erősödő fájások jöttek, amik állandóan félbeszakították a mondandómat. Ctg-re tett, amin szépen látszottak az akkor még „csak” 70-es fájások. Fájásszünetekben még nevetgélni is volt kedvem, Tamás igyekezett vidáman felfogni a történéseket és ez tetszett. Már nagyon izgult, várta a babát. Meglepően nagyon jól állt a dologhoz, ahhoz képest, hogy eleinte viszolygott, hogy bejöjjön, most ki nem hagyta volna. Kicsit később Eta megrepesztette a burkot, ez egyáltalán nem fájt, mikor is kiderült, hogy a víz nagyon zöld. Meg is mutatta, az már nem zöld volt, hanem sötétbarna folyadék. Nagyon rosszul nézett ki. Mondta, hogy nem most ürített bele a baba, hanem már korábban, ezért visszarakta a ctg-t, hogy figyelni tudjuk a baba szívhangját és ilyen esetben szólnia kell az ügyeletes orvosnak is. Megkaptam azt a nagy labdát is, azon ültem és ringatóztam, és szorongattam egy kispárnát meg Tamás kezét. Kicsit szédülni kezdtem, ezért kaptunk egy csövet, amiből jött az oxigén, Tamás folyamatosan az arcom felé tartotta, ez meglepően jól esett. Később, már úgy 9 felé felfeküdtem az ágyra. A fájások elviselhetetlenné váltak, ki voltam borulva, folyamatosan azt kérdeztem, meddig fog ez még tartani, nem fogom kibírni. Tamás nagyon sokat segített, szám elé tartotta az oxigéncsövet, figyelmeztetett a levegővételekre, simogatta a derekamat, vizes ruhával törölgette az arcom és szoríthattam a kezét, egyszóval testben-lélekben velem volt. Szerintem negyed 11 lehetett, mikor Eta nekikészült a baba érkezésének, azt mondta, hogy megpróbálja a gátvédelmet. Nem örültem neki, mert féltem, hogy szanaszét repedek, ami nagyon fog később fájni. Végül megérkeztek a székelési ingerként jelentkező tolófájások. Mivel fájdalmamban haraptam a kezemet, fogaim közé kaptam egy vizes ruhát és úgy kezdtem nyomni. Pici vágással és néhány nyomás után végül megszületett Roland. Hihetetlen érzés volt, mikor kicsúszott és vége volt minden fájdalmamnak. Sajnos Tamás nem tudta elvágni a köldökzsinórt, mert a szutykos víz miatt azonnal elvágták és elvitték a babát lemosdatni és megvizsgálni. Szerencsére minden rendben volt vele, egészséges, mint a makk. Miközben már tisztán megkaptam a babát a doki (Bottyán doktor) és Eta várták a méhlepényt, ami persze most sem akart megszületni, akárcsak Renátónál. Nyomkodták a hasamat, de annyira fájt, hogy könyörögtem, hogy hagyják abba és altassanak el, másképp nem fog kijönni. Nagy nehezen ráálltak, jött egy nagyon kedves fiatal, jóképű anesztes doki, aki elmondta, hogy mit fog csinálni, mit fogok érezni, nagyon kedves volt. Megkaptam a szurit és már aludtam is. Emlékszem, hogy valami hülyeséget álmodtam, de arra már nem, hogy mit. Kb. 10 percet aludtam, azalatt kiszedték a lepényt és össze is varrtak, így ezt az élményt is sikerült ismét megúsznom. :D Mikor felébredtem, átmásztam egy másik ágyra, kaptam infúziót és mindenki kiment, csak Tamás kezét szorongattam. Teljesen éber voltam, míg lefolyt a két infúzió csak ketten voltunk, együtt sírtunk, én nem is tudtam abbahagyni, annyira boldog voltam, ezt együtt csináltuk végig.
Jött Eta muszáj volt pisilni, de csak nagyon keveset tudtam, persze már régen nem ittam, csak a két infúzió volt bennem, iszonyúan szomjas voltam, de még nem ihattam. Később megkaptam Etától a méhösszehúzó szurit az oldalamba, majd jött a beteghordó fiú, felmásztam a gurulós ágyra és a cuccokkal, Tamással leindultunk a 8-ra, a helyemre. Ekkor már éjjel 1 óra volt. A szülőszobák alatti részen voltam a 28-as kórteremben, ami 5 ágyas volt. Csak egy lány feküdt benne, úgyhogy 4 ágy közül választhattam. Tamás is bejött velem, elrendezte a holmimat, picit beszélgettünk, majd elment haza, elvitte Etát is. Nem tudtam aludni, még 4-kor is fent voltam, annyira a történtek hatása alatt voltam, meg szerintem az a 10 perces alvás is teljesen pihentté tett. Azért sikerült egy kicsit aludnom és fél 7-kor arra ébredtem, hogy hozzák a babákat. Hihetetlen érzés volt újra a karjaimban tartani. Nem érdekelt, hogy alig birok a fenekemen ülni, csak fogtam őt és néztem, szagolgattam, simogattam és nem tudtam betelni vele. Csodálatos érzés volt.

Kedden már tudtam neki előtejet adni, rájött, arra is, hogy hogyan kell szopizni. Szerdára belövellt a tejem és azóta is jól szopizik. Úgy tudtuk, hogy csütörtökön jöhetünk haza, 3 betöltött nap után, de szerdán megkeresett a gyermekorvos, hogy Roland olyan jól van és nem sárgult be, ha meg tudom szervezni, akkor hazamehetünk. Egyből hívtam Tamást, aki már úton volt hozzám látogatni, hogy forduljon vissza és hozza magával a hazamenős cuccokat is. Míg elkészültek a papírok, Tamás kivitte a holmimat a kocsiba és a folyosón megvárta, míg felöltözünk. Mielőtt eljöttünk, megkerestük Etát a szülészeten mindenért köszönetet mondtunk és elbúcsúztunk tőle (bár akármikor összefuthatunk a közértben). :D

Mónika

Kép
Kép
bnemonika

Dobok néhány képet:

Kép Fiaim

Kép Evés után

Kép A kiságyban

Kép Nem tudok betelni vele

Kép
Kép
bnemonika

Móni!

Gratulálok a kis Rolandhoz, nagyon gyönyörű formás baba. Olyan hosszúnak tűnik, hány centi? Szép szál legény lesz, azt hiszem a csajokat majd nem győzöd elhesegetni. Renátónak tetszik a tesó?
Nagyon szép a születés történeted, tök jó, hogy ennyire meg tudtátok élni. Gratulálok még egyszer.

Szandra

szandrakiss

Móni,

Még a könnyem is kicsordult :oops:, olyan jó volt olvasni. Kicsit elszorult a szivem, hogy nekem már nem lesz ilyenben részem. (Ha terveznénk is harmadik manót, úgyis császár lenne :( )
Gratulálok nektek! Gyönyörű a kismanó, igazi pasis pofija van!

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Móni!!!

Nagyon nagyon sok sok gratula és millió puszi a legénykéknek!
Apropó, mekkora Roland??? Olyan nagynak tűnik!:-))
Nagyon szép a születéstörténeted is!!!!!
És a képek is.....

Renátó hogy viszonyul a tesóhoz?

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Móni!

Mégegyszer gratulálok Nektek! Nagyon megható volt a szülés történetedet olvasni, a végén én is pityeregtem egy kicsit.
A pici fiú igaz kis pasi, és tényleg nagyon hosszú babánat tűnik. Hány centi? Renátó, hogyan fogadta a kistesót?

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Szia Móni!

Én is megkönnyeztem a történeted!! Nagyon szép szülés volt :) és igazán helyes a kislegény is :wink:
Mégegyszer Gratulálok és minden jót kívánok!!!

remélem,nekem sem lesz sokkal nehezebb :roll:

Szép napot!

Üdv

Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Sziasztok!

Móni, sok szeretettel gratulálunk mégegyszer! Annyira szépen írtad le a születését, hogy a könnyem is kicsordult! Csodálatos!
Jó egészséget, sok tejcsit és boldogságot kívánunk!
Kívánom, hogy jó tesók legyenek Renatóval!
A kis Roland nagyon szép, igazi, formás kispasi!

Üdvözlettel:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Sziasztok!

Köszönjük szépen a gratulációkat, nagyon aranyosak vagytok :D !

Elfelejtettem leírni, hogy Roland 22.35-kor született 3600 g-mal és 51 centivel. :D

Renátó odavan érte. Néhányszor a karjába adtam, olyan jól néznek ki együtt. :D Ha Roland sír és épp nem tudok odamenni, akkor ő megy oda, beszél hozzá és Roland elhallgat. Nagyon édesek. Gondoltam, hogy megismeri majd Renátó hangját, hiszen a pocakomhoz is folyamatosan beszélt. :D

Az evések száma és ideje egyenlőre rendezetlen, folyamatosan eszik-alszik. Általában elalszik a cicimen, annyira édes. Tudom, hogy el fogom kényeztetni, ezért igyekszem hamar letenni a helyére, de annyira látszik rajta, hogy jól érzi magát.

A fürdés is macerás még egy kicsit, gondoltam evés előtt fogjuk fürdetni, amikor felébred, de olyan ordítást levert, hogy ha Siva lettem volna, az is kevésnek bizonyult volna :lol: . Másik megoldás az evés után fél órával fürdés. Ezt ma próbáltuk ki, ordítás ugyanúgy volt, viszont öltözésnél bukott igy kis tejet, de miután felöltöztünk nyugodtan feküdt és nézelődött.

Mutatok még egy képet:
Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
bnemonika

Sziasztok!
Szia Móni!

Én is megkönnyeztem a történetedet. Olyan szép volt. Főleg amikor írtad, hogy együtt sírtatok a férjeddel.
Tényleg én is rögtön azt fedeztem fel a "kiságyban" című képen, hogy milyen nagy baba.
Nagyon aranyosak együtt a fiaid, de szééééép...
Nagyon jó az a kép, amin olyan nagyon komolyan néz, olyan, mintha haragudna... :D :D
Akkor a fürdetéssel ezek szerint megszenvedtek rendesen. Biztos napról-napra egyre jobban hozzászokik majd.

Tök jó, hogy ilyen ügyesen szopizik, és hogy te is tudsz, ez nagy szerencse. :)

De jóóóó már nekeeeed...!!!

Még egyszer GRATULÁLOK, és élvezd ki őt/őket, amíg lehet, mert állítólag mire észbe kapunk, már meg is nőnek.

Sziasztok:
Évi

Kép
evisan

Kedves Mónika!

Ez igazán megható volt, ma este mosolyogva fogok elaludni :) .

Úgy látom, hogy Renátó nagyon odavan a kisöcsiért, ez is olyan megható.

Örülök, hogy szép élményként maradt meg Roland születése, remélem, ez feledteti a 8 évvel előttieket.

Tamás bejelentkezésén is érződött már, hogy nagyon átélte a ksifiú születését, Te ezt csak megerősítetted.

Nutella

Kép

Kép
nutella

Sziasztok!

Mónika! én is gratulálok Nektek. Örülök, hogy van tejci és kerek a világ Nálatok!!! Fürdetés is majd kialakul, bár gondolom ezen nem izgatod magad. Nagyon szépek a fiúk!!! Kedden voltunk a Jf-ben a fülészeten, gondoltam Rátok!!!

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Móni!!!

Isteni, hogy van "kínálat-kereslet" tejcsikében! Nagyon örülök, hogy Renátó ilyen édesen áll a tesóhoz és nincs féltékenység!
Bár ő már nagyfiú!!!! :lol:

A képek isteniek!!!
Pont akkora paraméterekkel születtetek, mint mi!!! :lol:

További kellemes hétvégét is pihenj nagyon sokat!

Kép

Kép

Kép

dominika1

MÓNIKA!!!

MI IS GRATULÁLUNK NEKED!!!
A MEGHATÓDÁS MINKET SE KERÜLT EL OLVASÁS KÖZBE!!!NAGYON SZUPER SZÜLÉSED VOLT TÖRTÉNETILEG!!!
GYÖNYÖRŰ A KISFIAD IS!!!
SOK SIKERT A TOVÁBBIAKBAN NEKTEK!!!
SZÉP HÉTVÉGÉT!!!

SNÁPIÉK!!!

Kép
Kép
snápi

Sziasztok!

Szeretném örömmel bejelenteni: MA REGGEL 5 ÓRA 35 PERCKOR MEGSZÜLETETT SZILVI KISFIA, BARNA BABA, 2700 GRAMMAL ÉS 49 CENTIVEL! :lol: :lol: :lol:
MINDKETTEN JÓL VANNAK! :D

KÍVÁNUNK NEKIK SOK EGÉSZSÉGET ÉS TEJECSKÉT! :D

Móni!
Megható,szép volt a történeted!
Szép a kisfiad! Gratulálok!

Szép napot mindenkinek!
Dalma.

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Ezek szerint mindenki vasárnap szül :wink: , Mesi akkor lehet, vogy jövő, vagy az azutáni vasárnap már te is babázol :lol:

Gratulálok Szilvinek és Móni neked is.
Örülök, hogy ezúttal jól sült el végül minden.
Az külön boldogság lehetett, hogy a párod is bent volt.
Lehet, hogy lemaradtam, de mintha lett volna fogadott dokid, vagy nem ment be a szülésre?
Örülök, hogy a szülésznővel ilyen jól megértettétek egymást.
Na és a nagyfiú gyönyörű...

Judit!

Sajnos manapság túldimenzionálják a természetes szülést, így lelkiismeretfurdalást keltve azokban akik nem úgy szültek, de ez butaság.
Az eredmény a lényeg és nem az odavezető út.
Én pld a császármetszés sokkal jobban át tudtam élni, mint a természtes szülést. Habár, ez így elég furán hangzik azt elismerem, szóval csak fel a fejjel.

Dóri
Vendég

Egy (telefon)kép Barnusról. :D

Kép

Dalma.

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Sziasztok!

Itt is Isten hozta Barnus babát :)

Dóri!
nem tudom,lehet,hogy vasárnapi baba lesz :) végül is 3 hét múlva 24-re vasárnapra vagyok kiírva :lol:

most azon drukkolunk nagyon,h oldják fel a zárlatot, ha apa is be tudjon jönni!!

szép napot!

üdv

Mesi

Mesi és Lara-baba
Kép
m.mesi

Sziasztok!

KEDVES SZILVI!
ÉN IS SOK SZERETETTEL GRATULÁLOK A KISFIAD ÉRKEZÉSÉHEZ!!!
Minden jót kívánok nektek, jó egészséget, sok tejcsit, könnyű szoptatást.

Évi

Kép
evisan

Sziasztok!

Móni, de jó! :D Így kerek minden, nagyon jó babázást kívánok!

Szilvi, gartulálok! Sok boldogságot, tejcsit és minden jót kívánok!

Megyek, mert vendégek érkeztek!

Üdvözlet mindenkinek:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Sziasztok!

MÓNI és SZILVI ! Gratulálok Nektek én is a babáitokhoz. Olyan édesek a képeken.
Mónika, látszik hogy Renátó is nagyon szereti a kisöcsit és a képek alapján nem féltékeny rá. Nagyon tündéri kisfiú, szerencséd van vele.
Minden jót Nektek és jó babázást!

mazsuzs

Kép
mazsuzs

Szilvinek ezer gratula és sok-sok tejcsikét, egészséget, boldogságot, kitartást és minden jót kívánunk!!!!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Szilvi!
Gratulálok, kívánok egészséget, sok tejcit, boldogságot Nektek! :D
Nagyon édi a pici Barnus baba!

Szép napot Mindenkinek!

Adri, Zsófi és Zéti

KépKép
adra

Sziasztok!

Dominika 1 köszike az infót!
Bné Móni!
Gyönyörű a kisfiatok, sok boldogságot nektek!

Ma felhívtam a kórházat,mert mi holnap szeretnénk menni a szülőszoba látogatásra. Azt mondták nem marad el, úgyhogy mi ott leszünk.
Remélem segítettem azoknak akik bizonytalanok voltak, hogy lesz-e emiatt a fránya influenza miatt.

Majd mesélek hogy milyen volt:)

Kép

Kép
mannogab

SZIASZTOK!!!

KÖSZIKE A SZÜLŐSZOBA LÁTOGATÁSRÓL AZ INFÓT!!!MI JÖVŐHÉTEN MEGYÜNK MAJD A FÉRJEMMEL!!!

KRISZ!!!
NAPRÓL NAPRA EGYRE GYÖNYÖRŰBB A KISLÁNYOD TÉNYLEG!!!

BNEMÓNIKA!!!
HÁT TE SEM PANASZKODHATSZ MERT A TIÉD IS CSODASZÉP KISLEGÉNY!!!

TEGNAP MEGVETTÜK MI IS A MELLSZÍVÓT A BRENDONBA!!!MAM MÁRKÁJÚT!!!ÁRBA ÉS MINŐSÉGBE IS ELFOGADHATÓ NAGYON SZERINTEM!!!ÉS KÖSZÖNÖM MINDENKINEK A SEGÍTSÉGET A MELLSZÍVÓVAL KAPCSOLATBA!!!
MA NEM TUDOM HOGY MI VAN DE GÖRCSÖLGET ALULRÓL FELFELÉ A HASAM!!!NEM TUDOM HOGY MITŐL LEHET DE TESÓM AZT MONDTA HOGY AZ IDŐJÁRÁSVÁLTOZÁSTÓL AZT MONDJA!!!VETTEM BE MAGNE B6-OT DE A FEKVÉS NEKI A LEGJOBB!!!NEM IS EMELTEM MA SEMMIT SE!!!SZERINTETEK???
CSÜTÖRTÖKÖN MEGYEK HARTMANN PAPÁHOZ CSAK!!!
DE AMUGY JÓL VAGYOK!!!

SZIASZTOK!!!
SNÁPI

Kép
Kép
snápi

Sziasztok!
Szia Snápi!

Olvastam, hogy görcsölget a hasad. Esetleg arra gondolnék én, de lehet, hogy hülyeség, ... hogy nem próbáltad ki véletlenül magadon a mellszívót??? Vagyis hogy nem kezdted el vele szívogatni? Vagy nem nyomkodtad a melled, mellbimbóidat??? Vagy ilyesmi?
Szóval, csak azt akarom mondani, hogy nehogy maceráld a mellbimbódat, mert az beindíthat görcsöket, sőt koraszülést, ill. vetélést. Asszem. Habár én még nem próbáltam, csak egyszer beszélgettünk róla itt a babaneten.

Évi

Kép
evisan

Ági!

Ha görcsölgetsz, pienj!!!
Ez innentől kezdve lehet hogy sűrűsödni fog egy picit.

Évinek igaza van,a bimbót ne piszkáld, mert beindíthatja olyan hormon termelését (oxytocin), mely korai szülést idézhet elő.
Bár hozzáteszem, hogy 1 ilyen bizerálástól biztosan nem, csak ha sűrűn csinálod.
Ez vonatkozik az esetlegesen a hónaljban kialakult csomókra is.
Csütin én is megyek Hartman papához 6 hetes kontrollra!
Te hová mész? Körházba vagy a privibe?

Évi!!!

Babaruhák hogy állnak??? :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

sziasztok!!!

evisan!!!
vasárnap csak 2-3 szívás erejéig de tényleg kipróbáltam a mellszívót!!!bakker nem gondoltam volna ezt soha hogy attól lehet!!!mert ez tegnap 3kor volt a mellszívót meg vasárnap délután teszteltem!!!most tele a gatyám halljátok!!!azt érzem most is hogy norina rugdossa a hasamat,de remélem jól is van odabenn!!!

de lehet hogy az időjárás is közrejátszik mert ma olyan migrénnel keltem,hogy azóta is fekszek mint egy darab fa!!!

dominika!!!
csütörtökön 15ra megyek a magánrendelőbe a dokihoz!!!jó lenne összefutni,mert a kislányodat nagyon szívesen megdögönyözném!!!hehe!!!
igérem ma amíg nem megyek tornázni feküdni fogok!!!
na akkor csütörtökön tali dominika???

sziasztok és köszike az infókat!!!
snápi ági

Kép
Kép
snápi

Ági!

Azért ne vonj le elhamarkodott ítéletet a mellszívásból! :shock:
Nem biztos, hogy attól van!
Én is már görcsölgettem a 20. héttől. Ilyenkor több pihenésre van szüksége a szervezetnek! Tanultál a dologból, többé nem fogod szívogatni a melledet szoptatás előtt!!! :lol: :lol: :lol:
Amúgy nekem is az volt az első, hogy kipróbáltam, de én az elektromos részét. Úgy beszippantotta a bimbit, hogy utána nem volt kedvem próbálgatni!

Én asszem fél 3-ra megyek (megint elhagytam a cetlim, Marcsit fel kell hívnom). Nem ígérem meg, hogyha hamarabb végzek akkor megvárlak, mert ritkán jutok fel pestre és ilyenkor mindenféle ügyintéznivalót beiktatok.De nagyon remélem, hogy talizunk azééért!!!!!!!!!

Ja és még egy fontos dolog!
Ha a torna alatt megfeszül vagy görcsöl a hasad, akkor hagyd abba! Na nem örökre, hanem csak addig, míg elmúlik a feszülés.
Mit szedsz végülis a migrénedre?

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Ági!
Sok mindentől görcsölgethet a hasad, azt azért nem hinném, hogy 2-3 pumpálástól igen de tényleg ne most tesztelj :wink: . A frontok miatt is lehet így tényleg pihenj sokat, valamint attól is lehet, hogy alakulgatsz odabent. De a legjobb amit tehetsz az a pihi, a tornát pedig tényleg hagyd ki, ez jó ötlet. Nem is tudom mondtam e már, nagyon szép nevet választottatok!

A másik JAF topikba írtam a koszmóval kapcsolatban de bemásolom ide is nektek mert nekem nagyon bevált, hátha nektek is.

Móni!
Hogy vagytok? Pasik (kispasi, nagypasi :lol: )? Nagy a szerelem? Hasfájás? Éjszakák? Mesélj!

Másolok csak ezt előbb elküldöm

Sziasztok
Szandra

szandrakiss

Ami még eszembe jutott és az első gyerekemnél nagyon megszenvedtem vele az a koszmó. A második gyerekemnél kaptam egy nagyon jó tippet egy gyereksamponra, az a neve, hogy BABÉ sampon, ez kimondottan koszmó ellen van, a patikáben lehet kapni. Edónak kb 3 mili vastag volt a fején a koszmó mert kiütéses volt és amikor a kiütések elkezdtek leszáradni akkor kezdett koszmósodni de nem lehetett lekaparni mert sebes volt a leszáradt kiütéseknél. Elkezdtem használni ezt a sampont minden fürdetésnél egy héten keresztül és mindenféle olajozás és kapargatás nélkül lekopott. Kérdeztem a gyerekorvost a használat előtt, hogy mit mond erre és azt mondta, hogy kiváló termék még felnőtteknek is szokta javasolni aki korpás.

Szandra

szandrakiss

Szandra!!!

Köszi!!!Még ugyan nem, de asszem senki nem ússza meg!
Hátha ,még korpára is jóóóóó tényleg!!!!!

Móni!!!

Tudom, hogy krónikus időhiányod van, de ha lehet írj valamit mááááár! :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok Lányok!

Ági!
Hát ma is tanultam valamit. Én is egyből kipróbáltam volna a mellszívót, de most már tudom, hogy nem lehet. Remélem azóta elmúltak a görcseid.

Sziasztok
Lilla
Vendég

sziasztok!!!

na eddig nyomtam az ágyat!!!ügyike vagyok???köszike a nyugtatásokat mégegyszer,mindent megfogadok igérem!!!

szandra!!!
ha hazaér a férjem elmondom neki hogy szép nevet választott a lányunknak!!!számomra is olyan különleges,hogy néha gondolkodom rajta,mert még soha azelőtt nem hallottam még!!!de megbarátkoztam vele és nekem is tetszik!!!

dominika!!!
ha 14:30ra jössz csütörtökön akkor én vagyok utánad 15ra beírva!!!én odamegyek 14:45re csak várjatok meg légyszike hadd lássalak titeket ha lehet már!!!persze ha a kis dominika is ugy akarja és nem lesz nyügike esetleg!!!
hát megmondom őszintén hogy a migrénemre sokáig tartó türelmet szedek mert sajnos amit kaptam sok sok természetgyógyásztól homeopátiát rá abból egyik se használ!!!de ez csak a migrénemre vonatkozik hangsúlyoznám!!!minden másra a homeopátia nagyon bevállt nekem!!!az algopirin se jó ugyhogy nem is szedem,de ezt tudtam hogy a terhesség nem fog megváltoztatni migrénileg!!!ezzel sajnos életem végéig együtt kell éljek már!!!
más házat én migrént örököltem a papámtól meg a mamámtól!!!de nem baj lehet vele együtt élni!!!sőt!!!lehet hogy a szülés nem lesz ilyen borzasztó mint a migréneim!!!na jó kérem szépen,nem akarom magamat sajnáltatni mert az nem én vagyok!!!
a torna alatt nagyon odafigyelek majd minden jelre majd!!!amugy pont tegnap reggel fizettem be az e havit és délután jött az a hülye görcs!!!ha fekszek akkor tényleg jó,de nem vagyok az a punnyadós típus tudod!!!

de ezek szerint nem csak én próbáltam ki egyedül a mellszívót otthon a vétel után!!!
mindenki vigyázzon magára kérem szépen!!!

snápi ági

Kép
Kép
snápi

Ági!

Megvárlak, illetve igyekszem nagyon!:-)
A görcsöd egyre többet fog majd jelentkezni, mindig a pihenéssel fogod tudni elmúlasztani.
A tornát nem kell végleg abbahagyni, de amikor tornázol és megfeszül vagy begörcsöl, akkor pihenj és ne csináld a gyakorlatokat!

Migrén: sajnos Apának is az van, neki a Spedifen 600-as por jött be nagyon. Terhesek tutira nem szedhetik, úgyhogy azt most ne próbáld ki.
Sajnos a migrénes fejfájás az elég sz..r, Apa is nagyon szenved olyankor. Csak kitartást tudok kívánni!!!

A Norina meg igenis nagyon szép és különleges név, de ami a legfontosabb, hogy használható név!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Szilvi! gratulálok Barnushoz!!! egynapon született Bulcsúval:)

Snápi! hát sztem a tornát jegeld most egy kicsit. Pihenj sokat, ne erőltesd magad.Emelgetést meg hagyd meg a többieknek. Inkább otthon pihizzél, amikor már érzed, hogy jól esne ledőlni akkor dobj el mindent, ne várd meg a görcsöket. jObb mint a kórházban dekkolni szülésig. :x migrén miatt nem irigyellek!!!!

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

Szilvi
Gratulálok Barnus babához, sok tejcsit, és jó egészséget kívánunk! :D

Nálunk minden rendben, leszámítva, hogy éjjel 5 órát alszom, azt is 4 részletben :lol: . Bár el kell mondanom, hogy a mai éjszakánk nagyon szépen alakult, este fél 11-kor evett, utána fél 3-kor, majd fél 6-kor, úgyhogy apa is tudott aludni egy kicsit és nem úgy ment dolgozni, mint egy holdkóros. :lol: Tegnap rájöttünk, hogy ha hasra teszem le aludni, akkor simán alszik 3 órát. Bár a védőnő óva intett ettől a bölcsőhalál miatt, de van légzésfigyelőnk, és tudom, hogy Renátó is imádott hason aludni. Úgy összegömbölyödik hason fekve, maga alá húzza a lábait, biztos olyan érzést ad neki, mintha még bent lenne a pocakban. Ha ez őt megnyugtatja, akkor semmiképp sem fosztom meg ettől.
Nagyon szépen eszik, már visszaszereztük a születési súlyunkat. Csak akkor kiabál, ha éhes, egyébként nagyon jó baba. Renátó is odavan érte. Ha éppen csinálnom kell valamit, akkor neki vagy az apjának adom oda, hogy szórakoztassák. Ha éhes, akkor ez nem tart sokáig, mert szegények, ők sem bírnak vele. Hát hiába, egy kétlábon járó cicivel senki sem tudja felvenni a versenyt :lol: .

Mit szóltok ehhez a nagy ködhöz, én lakótelepen lakom és alig lehet látni a szemközti házat.

Mónika

Kép
Kép
bnemonika

Sziasztok !

Kedves Móni !

Nagyon - nagyon gratulálok a kisfiadhoz , nagyon drága a tesóval meg pláne . Remélem nekem is lesz majd ilyen képen a nagylányom / 7 éves / és kis tesóval . A szülés történetedet én is meg könnyeztem .Sok boldogságot a két fiadhoz.
Sok jó dolgot szoktak mondani a védőnők de az a fontos mi jó a te kisfiadnak és ha neki ha a hasán jó akkor had aludjon úgy a légzés figyelő meg vigyáz rá . Az északai műszakhoz kitartást.

Kedves Dalma !

Neked is nagyon gratulálok a kisfiadhoz . Megládtam a képet róla és eszembe jutott mikor a kislányom kicsi baba volt és így aludt mindig össze vissza pusziltam volna . Nagyon édes . Sok boldogságot hozzá .

Snápi !

Én végig görcsöltem , sokat kellet pihenem és a vége felé már a házas élettől is eltíltott a doki , sőt ha nagyon görcsölt nospát kellet szednem , meg Magne B6-ot . Pihenj sokat és vigyáz magadra.

Hajni . Szép napot .
hasadi

Szia Móni!!

Végre hallani felőletek!!! Örülök, hogy szépen alakulnak a dolgok. Nemsokára kicsit többet fogtok tudni aludni!

Mi is hason alszunk ám! Nézz át a "segítségnyújtás az újszülött ellátásában" topikba, ott részletes leírás van a hasrafektetés témában!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Móni,

Tényleg ne izgulj a hasonfekvés miatt. Nekem mindkét gyerekem születése óta hason alszik. Ráadásul nincs bizonyított kapcsolat a hasonalvás és a bölcsőhalál között. Mindösze annyi, hogy bölcsőhalálban elvesztett babák többségét hason fekve találták meg. Amikor mi voltunk babák, a háton altatást nem javasolták, a visszabukás miatt.
Örülök, hogy kezdtek összeszokni:-) Az éjszakák miatt nem irígyellek...

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

csajok!!!

köszike a tanácsokat a görcsömre!!!torna előtt nagyon depis lettem!!!sírtam meg ilyenek mert nem nagyon tudtam feldolgozni hogy 25héten keresztül semmi bajom még nem volt és most meg jöttek ezek a tompa görcsök!!!megmondom őszintén hogy jót tett tegnap a torna meg a társaság!!!az oktató is azt mondta hogy sokat pihenjek és már ne vállaljak annyit magamra!!!megfogadom!!!
ma is egész nap csak feküdtem meg olvastam!!!már nincsen sok hátra az orvossal való taliig addig meg kőkeményen betartom a pihiket!!!

dominika!!!
14:45re ott leszek a barinőmmel ugyhogy légyszike várj meg ha tudsz!!!szerinted egyből megismerjük egymást???jujjj de izgike!!!
tegnap este 11kor elmúlt a migrénem is!!!hála a jó égnek!!!sajnálom a férjedet is a migrén miatt!!!tényleg borzasztó szitu!!!
akkor holnap talizunk remélem!!!

addig is szép napot nektek ebbe csoda gagyi időbe!!!
sziasztok!!!
snápi ági

Kép
Kép
snápi

Ági!

Keress egy lepukkant, karikás szemű, anyának látszó tárgyat majd!Na az vagyok én.
Vagy egy nagydarab körszakállas 2-es számú rabszolgát, rózsaszín csomaggal a kezében!Na ő a párom, ha esetleg még bent lennék drága doktorunknál!:-)
Remélem Domi is jó passzban lesz és kivételesen nem próbálgatja operaénekesi hangját!:-)

Kép

Kép

Kép

Kép

dominika1

kORÁBBAN NYOMTAM, MINT KELLETT VOLNA!
Szóval mi laza harmincasok vagyunk, kicsit zombi tekintettel (na ilyen lesz Neked is). Apa nagydarab, szemüveges, körszakállas, tüsihajú.
Én meg félhosszú vörösesbarna (na jó kicsit lenőtt mááár) hajjal rendelkezem. Ja és híres vagyok a 160 cm-es "magasságomról".

Mindenképp megvárlak!!!!
Ha csak Apát látod, nyugodtan menj oda hozzá, zord ábrázata érző macsót rejt!
Na addig is pihenj!!!

Puszka!
Holnap ütküzünk!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Szilvi és Barnus ma hazajöttek.
Majd ha lesz idő és energia biztos jelentkezik. :lol:

Kedves leendő anyukák!
Lehet látogatni a kórházban!

Hajni!
Köszi a gratulációt,de nem nekem született kisfiam ,hanem Szilvinek! Neki jár a gratu! :D

Szép estét mindenkinek!

Dalma

Dalma

KépKép

KépKép

Kép
dalmacska

Szandra!

HDR I nincs, nem szoktam használni.

Dóri
Vendég

Sziasztok Lányok!

Egy nagyon hasznos oldalt találtam a neten:

www.gyerekabc.hu

Le van írva a családi pótlék, gyes, gyed, hogy mi kell hozzá, hol kell elintézni stb.

Akit érdekel nézze meg, érdemes.

Sziasztok
Lilla
Vendég

Sziasztok !

Dalma ! Bocsi a tévedésért , de még nem vagyok annyira képbe a nevek terén . De azért neked is gratulálok a gyerekekhez .

Kedves Szilvi ! Gratulálok , és minden jót kívánok .

Lányok ! Hallott valaki a PreMens kapszuláról valamit ?

Üdv : Szebb napot mindenkinek . / szél mentes /
Ma nem irigylem azokat akinek kicsi babája van , mert ezt a szeles időt nagyon megérzik . Szegénykéim . Sok türelmet mindenkinek a mai naphoz . Kitartás.
hasadi

Sziasztok!

Móni,
Tőled szeretném kérdezni, hogy miben hoztátok haza a pici fiadat? Mármint olyan döntött háttámlájú hordozóban ti is, amit kocsiba lehet rögzíteni?

Dominika,
Eggggyem is meg, milyen szép ez a kislyány!!! :D :D :D Az egy játszószőnyeg akar lenni, ha jól látom, ugye? Csudiszééép!!! :D De kis gyönyörű rajta az a kis rucika is, és megy a játszószőnyeg színéhez is. :D

Évi

Kép
evisan

Sziasztok!

Évi
Igen, autóba is beköthető hordozóban hoztuk haza a picurt. Van mózesünk is, de azt csak a kocsi hátsó ülésén végigfektetve lehetne szállítani. Végül is nem tudom, hogy azt fogjuk-e valamire használni.

Dominika
Nagyon gyönyörű a kiscsaj. Ha lányom lett volna, én is ilyet szerettem volna. :lol:

Mónika

Kép
Kép
bnemonika

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?