Új privát üzeneted érkezett!

Ironman!
Nekem Jázmin a második babóm. Az elsőnél elég nagy volt a gátmetszés. Ennél a szülésnél szerintem több tényező is közrehatott. Első a szülésznőm. Örökké hálás leszek neki. Nagyon jól védte a gátamat. Volt, hogy azt mondta, hogy ne nyomjak, hanem köhögjek. Nem tudom, miért, de biztos ez egy praktika.
Második talán az intimtorna, amire még terhesen jártam.
Harmadik az EDA. Fájdalommentesen ki tudtam tágulni, a tólófájásokat sem olyan erővel, illetve úgy éreztem, mint az első szülésnél.
Egyébként klasszikus pózban szültem, de amíg bírtam járkáltam.
Sokan esküsznek a gátmasszázsra, én azt nem csináltam. A szülésznőmmel előzőleg konzultáltam és ő azt mondta, hogyha nem szakszerű, akkor nem ér semmit.

Kolina!
Nekem dr. Kia adta be az EDÁ-t. Nagyon rendes, kedves doki. Pedig nem ő volt az orvosom. A szülés után is érdeklődött, hogy vagyunk. A szülésznők is azt mondták a szülőszobán, hogy nagyon szeretik. Szerintem jól választottál.
Rosee

KépKép
rosee

Rosee!
Örülök, hogy ezt mondod, az én megérzéseim is pozitívak vele - eddig. Kép
A Péterfyben hagynak úgy mozogni, vajúdni, szülni, ahogy jólesik? Olyan tempóban, olyan pózban? Pl. arra gondolok, hogy szeretnék inkább guggolva vagy ülve szülni, mint hanyatt fekve, ha úgy esik jól. Ezt figyelembe veszik? Én is tartok attól - ahogy azt korábban valaki írta - hogy "kihasználva" a helyzetemet olyan dolgokra "vennének rá", amiket magamtól nem választanék...

Kolina
kolina

Rosee, mégegyszer!

Intimtornára hova jártál? Én is szeretném már most elkezdeni. Az elveket ismerem könyvből, néha csinálgatom is, de jobb lenne egy tanfolyam résztvevőjeként, mert úgy könnyebb... Kép

K.
kolina

Kolina!
Nekem az EDÁ-tól zsibbadt a lábam, ezért nekem a klasszikus póz abszolút megfelelt. Én nem akartam ugyanis fájdalomcsillapító nélkül szülni. Egyszer már megtettem, elég nekem az az élmény. Intimtornáról a www.bodai.hu honlapon szerezhetsz infot. Nagyon jó a nő. Külön a kismamákat is ellátja jótanáccsal.
Mi szerveztünk egy csoportot a 2005/2006 télibabásokkal, és együtt jártunk.
Rosee

KépKép
rosee

Kolina!
Nekem is nagyon jók a tapasztalataim a választott orvosoddal kapcsolatban! Ha másodjára fogok szülni, nagyon szeretnék ismét a Péterfyben, és ha esetleg a mostani orvosom nem ott lesz, szerintem a Kia doktort fogom megkeresni.

Közérdekű kérdés mindenkihez!
Az adóbevallásom készítése közben döbbentem rá, hogy az alapítvány részére befizetett összeg után jár adókedvezmény, de erről én még nem kaptam igazolást. Elvileg január 31-ig kellett volna kiküldeniük. Valaki kapott közületek? Esetleg előző év/ek/ről van valakinek tapasztalata?
szinti

Köszönöm az infókat!

Rosee:
az említett honlap sajnos nem olyan információkat tartalmaz, amiről beszélgetünk Kép, megnéznéd, hogy jól írtad-e?

Ti is úgy voltatok a várandósságotok elején, hogy azt sem tudtátok, hogy merre, hol és hogyan kezdjétek az információszerzést, a felkészülést, a ráhangolódást és hogy megtaláljátok azt az utat, amely a legüdvösebb nem csak a babának, de nektek és a párotoknak is? Én most teljes "információ blokkban" érzem magam és remélem hogy ez szépen kitisztul lassan és pontosan tudni fogom, hogy mi lesz számunkra a legjobb.
Még azt sem tudom, hogy otthon, kórházban vagy születésházban szeretnék-e IGAZÁN szülni. Annyi bizonytalanság van bennem. Ez normális???? Kép
kolina

Megvan az oldal Rosee!

K.
kolina

Sziasztok!

Rosee!
Köszi a választ!
Szóval Eda. Hm-hm. pedig másodjára mán csak anélkül szeretném...
Az az igazság elsőre is úgy menetem neki a dolognak és végül nem a fájdalom miatt kaptam, hanem mert 10x óra alatt egy pöttyet kimerültem. 8 ujjnál "beragadtam és nem tágult tovább az istennek se, így elfogadtam az érzéstelenítőt.
Most sem magától a tágulási szaktól, vagy a tolófájásoktól tartok, hanem utánna a matyóhímzéstől.
Gáttornát napi rendszerességgel végzed?
Mi Olivérrel járunk jógára hetente egyszer, de azt hiszem annyi nem elég, itthon meg eszembe sem jut gyakorolni a gáttornát. Sajnos.

Kolina!
Szia!
Először is gratula a pocakbérlőhőz!Kép
Mindenképp normális amit érzel, hiszen nem egy liter tej vásárlásán kell eltöprengened! Kép
Mindenki másképp éli meg ezeket a napokat, de ahogy megy az idő, úgy válik egyre természetesebb állapottá, sőt a végén akár még igencsak kényelmetlenné is.
Információt fogsz találni annyit, hogy még sok is, de igazán felkészültnek akkor sem biztos, hogy érezni fogod magad, mert nincs két egyforma terhesség (még ugyanannál a nőnél sem, nemhogy több anyuka esetén!), így azt amit te élsz meg és érzel, sehol sem fogod visszaolvasni. Tájékozódj amennyire jól esik, ne hagyd magad megijeszteni mások esetei vagy tapasztalatai miatt, de sose feledd, ez a TE VÁRANDÓSSÁGOD, és csakis a tiéd. Egyedi és megismételhetetlen minden perce, hol fenn, hol lenn, de ez mind a tiéd és a párodé.
Van időd dönteni arról is, hogyan is szeretnél majd szülni, és leginkább akkor fog körvonalazódni, ha már közeledik az időpont. Addig ismerkedj a lehetőségekkel!Kép

Sziasztok!

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Szinti!

Én kaptam róla anno igazolást. Mintha úgy emlékeznék a csekkre akkor rá kellett írni az adóigazgatási számodat. Mármint ha kérsz igazolást. De már nem biztos hogy jól emlékszem. Nincs meg a papírod amit akkor adtak? Azon elvileg minden infó rajta van.

Kolina!
Én szeptember végére vagyok kiírva. Te mikorra? Amit érzel azon azt hiszem mindannyian átmentünk. Teljesen normális. Az infókat meg ahogy Ironram mondta erősen cenzúrázd magadban. Az ismerősök tanácsait pláne. Plusz ne érezd magad rosszul ha te nem úgy akarod csinálni ahogy ma "trendi". A lényeg Neked és a babádnak legyen jó a többi nem érdekes.

Sziasztok!

Kép
vildi

Kolina!

Nekem két gyermekem van. MIndkettőt a Péterfyben ugyanannál a dokinál, és szülésznőnél szültem. Az elsőnél hagytam, phgy folyjon a szülés úgy , ahogyan jött, nem terveztem, mert nem votl mit. Nem tudhattam elpre mi vár rám. Hiába olvatam mindent el amit lehetett, hiába készültem fel, az ott mindentől különböző. Szerintem próbálj nem görcsölni a dolgokon. Természetesen viselni ezt az állapotot. Ne hagyd magad bezsongatni mindenféle őrülettel, ami mostanában itt-ott fellelhető. Nincsenek csodaszerek, csoda szülések, ... Minden kialakul. Járjon agyadban az, hogy ez egy természetes állapot, és ne ragaszkodj semmihez mereven. Szerintem. Ne AKARJ minden áron csoda szülést, mert ha esetleg nem jön össze (esetleg épp a görcsös akarás miatt), akkor túl nagy lesz a csalódás. ha felkészülsz, hogy igen fájni fog, nagyon fog fájni, kár szépíteni, és lesznek kellemetlenségek, lesznek furcsaságok, akkor minden ok lesz, és a végén ott lesz az egéaszséges, szép kisbabád a kezedben, és hidd el ez mindent felejtet majd.
Ja és ne izgulj a természet ezt nagyon jól kitalálta, arra van a 9 hónap, hogy felkészülhess, informálódhass,, leülepíthess, és hidd el a végén már te fogod vágyni, hoyg végre szülhess. Kép

Nagyon boldog babavárást, jó sok információt, és a 9. hónap végére nyugodt letisztulást, és szép szülést kívánok.

Panni
uran

Nem tudjátok, nem szült valaki innen 3/4 11 körül?
Ma voltam bent NST-n és láttam a kis jövevényt a melegítő ágyon. Egy kis tündérke volt. Gyönyörűséges! Bárkié is, gratulálok neki Kép
hoxa

Ironman!
Az utolsó hónapban már nem csináltam, de addig naponta. A terhesség végén a gát ellazítását gyakorolgattam, azt hangsúlyozta ki az oktató. És most fogom újrakezdeni, mert eddig egy lusta disznó voltam, illetve Jázmin meg a nagyfiam eléggé lefárasztanak. Ja és apuci is nagyon örül ám a gáttornánakKép Nekem nagyon bejött a tanfolyam. Ráadásul a szüléstől aranyerem sem lett. Erre is jó egyébként az intimtorna.
Na, jó kis reklámot csináltam ide.
Rosee

KépKép
rosee

Kedves Ironram, Vildi, Panni!

Köszönöm kedves, meleg szavaitokat, megnyugtató amit és ahogy írtok. Örülök, hogy fordulhatok itt Hozzátok a kérdéseimmel, ha valami elbizonytalanít vagy aggaszt. Köszönöm a válaszokat és a jókívánságokat.

Itt leszek és tudni fogjátok, hogy mi történik velünk.
Most rohanás van,

szeretettel,
Kata
kolina

Vildi!

Én is szeptember végére vagyok kiírva, 23-ra. Egyébként nem értem az egészet. Pontosan tudjuk a fogantatás időpontját (mert hőmérőztünk), de ennek ellenére két hetet rászámolnak. Szóval elvileg szept. 23., aztán majd ő eldönti. Kép

Más, körkér(d)és:
Szükségem lenne egy igazán jó homeopata orvosra. Tudtok ajánlani valakit?

Szép napot mindenkinek!
K.
kolina

Vildi!
Köszönöm az információt, megvan a papírom, amit a csekkel együtt kaptam, de azon csak egy udvariassági szöveg van, hogy az adományokat szívesen fogadják. Nem említették, hogy a csekkre írjam rá az adószámom, így hát nem is tudhatják. Megyírtam nekik levélben a hiányzó adószámommal, hogy legyenek szívesek igazolást küldeni. Köszi, még egyszer.
szinti

Kolina!

A terhességet az utolsó mensitől és nem a fogantatástól számítják, nem ebből ered az a 2 hét??

Panni
uran

Kolina!

Én elvileg szept 30!
Figyu te tudod mert hőmérőztél de a terhességek 99,5%-ban (na jó lehet hogy kicsit alulbecsülöm) nem lehet tudni maximum az utolsó mensi első napját jobb esetben. (Legyek őszinte amíg nem akartam gyereket nem nagyon írkáltam akkor max kb emlékeztem volna rá)Ezért onnan számolják és ezért 40 hét ténylegesen csak 38.

"Az orvosi gyakorlat, - ahogy kalkulátorunk is - 40 hetes terhességgel számol. Ez a periódus azonban nem a fogamzás napján kezdődik, amit nem mindig lehet pontosan megállapítani, hanem egy jól meghatározható dátummal, mégpedig a terhesség előtti legutolsó menstruáció első napjával. A fogamzás várható időpontja az ovulációt követő 1-2 nap. 28 napos ciklus esetén az ovuláció a 14-16. napon esedékes, a fogamzás időpontja ezt követően a legvalószínűbb, tehát a 40 hetes időszak 15-18. napján. Igaz, elvileg sohasem kizárt, történhet előbb vagy később is.
Így már bizonyára érthető, hogyan lehetséges, hogy a terhességének 6. hetében lévő kismama valójában csak 26 napja van áldott állapotban. Ennél még ellentmondásosabb, hogy hivatalos terhességének első-második hetében a nő valójában még nem is volt terhes.
A magzat korát - mint láttuk - a fogamzás alapján csak hozzávetőlegesen lehet megállapítani, bár vannak anyák, akik teljesen biztosak abban, mikor fogant meg bennük az új élet. A születés orvosok által becsült idejét a babák nem mindig tartják be. Születhetnek egy-két nappal előbb vagy később. Ez függ a baba egyéni fejlődésétől, az anya egészségi állapotától, a fogantatás tényleges napjából adódó eltéréstől, illetve adódhat az anya átlagostól eltérő menstruációs ciklusából is, ha az orvos az átlagos 28 napossal számolt.
A 40 hét megfeleltethető tíz négyhetes holdhónapnak, és három nagyjából 13 hetes harmadnak - trimeszternek - is. Ezek szerint a terhesség első harmadához az első mintegy 14 hetet számoljuk."
Ezt itt írják a kalkulátornál. Csak hogy ne maradj "értetlen" Kép

Szia
Ildi

Kép
vildi

Sziasztok!

Már régóta olvasgatlak titeket, de csak most írok először. Májusra várjuk a babát és a Péterfyben fogok szülni Tarnóczi dokinál. Ha esetleg meg tudnátok osztani velem a vele való tapasztalataitokat (már ha van), annak nagyon örülnék.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
cirmicko

Cirmicko!
Két hete szültem nála.
Nagyon jól választottál. Egyszerűen szuper szakmailag és emberileg is.
Priviben többet is, ha gondolod.
Rosee

KépKép
rosee

Ildi!

Köszi a kimerítő tájékoztatást Kép Szerintem én is később fogok szülni mint 23-a, mert nekem a tapasztalatok alapján a 20. nap körül van peteérésem, tehát lehet, hogy randizni fogunk... Kép

Homeopata dokival kapcsolatban még mindig várok javaslatokat, ha van valakinek.

Köszönöm és szép hétévégét mindenkinek,
Kata
kolina

Sziasztok

Elizabeth: Nekem a dokival jó tapasztalataim vannak. ASlapos ember, és gondoskodik a betegeiről. Nyugodtan rábízhatod magad. Jó kezekben vagy. Nem akarok belefolyni a részletekbe, de én is csak jót hallottam róla.
És szereti a kis újszülötteket.
Úgy vettem észre, hogy ha mindent meg akarsz tudni tőle, akkor kérdezgetni kell.
Valamikor október elején beszámoltam a szülésről, keresd meg esetleg.

Rosee: Gratula, gyönyörű baba. Sok tejcsit és boldog babázgatást.
galoc

Rosee!

Köszi a választ. Megadom az e-mail címemet: cirmicko@citromail.hu Gratulálok a kislányodhoz, nagyon édes. A szülésznőd nevét is meg tudnád írni? Visszaolvastam a hozzászólásaidat és láttam őt is dícsérted. Én is a kékben szeretnék majd szülni vagy a rózsaszínben, azok barátságosabbak.
Cirmicko
cirmicko

Lányok!
Anginak febr. 9-én megszületett Lídia babája. Most olvastam a 2006. tavaszi babásoknál.

Angi! Lídia!
Hatalmas gratula nektek, jó egészséget, sok boldogságot és sok tejcsit kívánok.
Rosee

KépKép
rosee

Sziasztok Lányok!

Nagyon régóta olvasgatom ezt a topikot, tulajdonképpen azzal kezdődött, hogy csak a Péterfy-s részt olvasgattam, mert úgy tervezem, ott szeretnék majd szülni..és csak ezután szántam rá magam, hogy beregiszráljam magam a babanetre. Nekünk még nincs kisbabánk, január óta próbálkozunk, úgyhogy még csak 1 hónapja, de már nagyon várjuk hogy jöjjön a kis pocaklakó. A többévnyi, rengeteg hozzászólást visszaolvasgatva nekem Dr. Zacher Pál neve merült fel, mint választandó szülész orvos.
Azt szeretném mondani, hogyha valakinek van tapasztalata róla, hálásan megköszönném ha írna nekem róla a siqa@freemail.hu-ra, vagy akár itt a fórumon is (ha lehet).
A nőgyógyászom a Schöpf-ben dolgozik egyébként, de mivel rengeteg rosszat hallottam a kórházról, semmiképpen nem szeretnék ott szülni. Egyébként azért választanám a Péterfy-t, mert egyrészt nagyon jó tapasztalatokat olvastam róla, másrészt úgy hallottam ott nagyon támogatják az EDA-t és én majd mindenképp azzal szeretnék szülni.
Tényleg olyan öröm itt olvasgatni Titeketek, meg látni ezeket a kis gyönyörű manókat! Kép

Sziasztok!
Vendég

Szia EliKép mostlátom csak hogy Te is a Péterfy-t tervezed és Zacher Pálról dr.-ról érdeklődszKép Kép
Vendég

Sziasztok!

Angi!
Gratula!

Lányok!
Ti hallottatok a gátmasszázsról?
Esteleg van valakinek tapasztalata is a dologgal kapcsolatban?

Sziasztok!

eszter Marci28+6

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Anginak nagy-nagy gratula és sok örömét lelje a babájában.

Lányok!
Ha valaki tudja Dr. Kia magánrendelését írja meg nekem privátba, esetleg az anyagiakat is.
vorosildiko@estmail.hu

Köszönöm
Ildi

Kép
vildi

Ironman!
Hallottam a gátmasszázsról, de a szülésznőm azt mondta, hogy ha nem szakszerűen csinálja az ember, nem feltétlen lesz jó hatása. Arról nem beszélve, hogy akár ártalmas is lehet.
De ha gondolod, szívesen küldök róla infot (hogyan kell csinálni és milyen olajjal).
Én nem csináltam otthon, de a szülésen a szülésznőm igen, és így is elkerültem a vágást.
Rosee

KépKép
rosee

Sziasztok!
Szült vki 2002.nov 19-én vagy 2004. okt. 31-én?

Viki
iviki

Rosee!
Köszi!
Az az igazság, hogy azt nem tudom elképzelni, hogy más csinálja nekem úgymond gyakorlásképp, de azt sem igazán vélem kivitelezhetőnek, hogy saját magam megfelelően hozzáférjek a kérdéses területhez.
érdekesnek érdekes, de azt hiszem ennyit jelent számomra.
marad a drukk, hogy Eda nélkül és remélhetőleg gátmeetszés nélkül. Bár attól még fércelni így is úgy is fognak, csak talán kevesebbet. Ez van, ezzel jár. Kép
Köszi mégegyszer!
Attól függetlenül lehet, hogy leírhatnád ide, hátha valakit érdekel a dolog, mint lehetőség....

Eszter

Eszter, Olivér,
Kép
Marci
Kép
ironram

Sziasztok!

A közeljövőben sportkocsit akarunk venni Biankának, de nagy a dilemma, hogy lábzsákos, vagy lábzsák nélküli változatot vásároljunk. Ezen a télen, hogy még "csak" ül, nagy hasznát vettük a lábzsáknak, de ki tudja, hogy jövő télen mi lesz. Akkor már valószínűleg menni fog, lehet, többet lesz kinnt a kocsiból, mint benne. Kép
Megírnátok a tapasztalataitokat, véleményeiteket, hogy érdemes-e nagyobb gyereknek lábzsákos kocsi venni?
Előre is köszönöm!
szinti

<font color="119911"> Sziasztok,

csak gyorsan írok Nektek, hogy február 9-én 21:50-kor megszületett kislányunk, Lídia. 3420 gramm és 51 cm. Császár lett a vége.
Hálás köszönet a szülésznőmnek, a kórházban dolgozó csecsemősöknek, akik rengeteget segítettek és a dokimnak. Én nagyon meg voltam elégedve mindennel.
Remélem mindenki jól van!!
Rosee,
mit csinál Jázmin?
Jatka, Ironram, Vildi, Noémi,
Nálatok mi újság?

Íme pár kép a csajsziról:</font>
Kép
Kép
angi79

Angi79!

Nagyon szép a kisbabád gratulálok!
Nálunk minden rendben holnap után megyek a dokihoz kalkulátor szerint a 7. hétnél tartunk. Hányinger szerencsére alig van viszont állandóan aludnék ami a 14 hónapos mellett nem igazán megy.

Még egyszer gratulálok Nektek.

Szia
Ildi

Kép
vildi

Sziasztok!

Eltűnt a netről mindenféle Péterfyvel kapcsolatos honlapKép Tudjátok az okát?
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy mikor van nőgyógyászati szakrendelés a Péterfyben? Illetve Zacher Pál mikor rendel?
maximail

Sziasztok!

Kedves Rosee, kérlek szépet küldj nekem is néhány információt Tarnóczy doktor úrról! Nagyon hálás lennék! Õ az egyetlen orvos, akiről csak csupa jót hallottam eddig, de csak nagy általánosságokat,hogy nagyon jó és emberséges stb. Pl. leírnád nekem hogy ő személy szerint hogy áll az EDA-hoz, vagy a sétáló EDA-hoz, vagy a császármetszéshez, stb. Sajnos csak egy telefonszámom van - hol van a magánrendelése? Mennyi idős? Minden info-t amit csak gondolsz, küldj el nekem légy szíves a siqa@freemail.hu-ra. Nagyon nagyon köszönöm!

Ha esetleg más is tud néhány tanácsot adni azt is nagyon köszönöm!

Én még csak most szeretnék teherbe esni, de már előre szeretnék egy igazán jó és lelkiismeretes orvost találni..Kép
Vendég

Sziasztok Lányok!
Véletlenül rá tudtam kapcsolódni jan. 24-e óta először a netre! Nagyon örülök neki! Valahogy nem jön össze mostanában semmi! Fut a lakás, szar a számítógép, és még panaszkodni sem tudok senkinek!
Most is hatalmas körök árán sikerült idáig elérnem, de lehet, hogy megint nem fogok tudni írni. Egyszerűen nem tudom, mi a baj. A leveleket megkapom, de sehová nem tudok fellépni a neten! Kép

Szerencsére Bence jól van, és nagyon szépen fejlődik. 64 cm, és 5450 g volt szerdán, a 2 hónapos oltásnál. És tündér baba éjjel is! Kb. 9-kor elalszik, aztán 4-5 körül felnyöszörög, akkor kap enni,és 20 perc után visszaalszik. Majd reggel 7-8 körül ébred. Napközben meg rengeteget van fent, hangosan kacag, emelgeti a fejét, és borzalmasan nagyokat képes rúgni. Ja, és amire a legbüszkébb vagyok: csak a kiságyában képes aludni, sehol máshol nem alszik. Ha fáradt, elkezd kicsit pityeregni, aztán amikor nem kapcsolok, ordítani, és ha berakom hasra a helyére, kb. 3 perc után elalszik. Persze séta közben a babakocsinban is szunyókál fél-1 órát. Még mindig szopizik csak, naponta 6-7-szer eszik fél órákat, vagy még tovább. Aztán játszunk egy nagyot, majd alszik egy kicsit, de van, hogy ez kimarad.
Az apját pedig imádja, igazi apás fiú! (Azért engem is nagyon szeret, csak én együtt vagyok vele egész nap!)

Rosee, Angi
Gratulálok a kicsikhez, és minden jót kívánok nektek!

Valaki jelezné a 2005-2006. téli babásokhoz, hogy vagyok, csak ... Köszi! Bár most majd oda is megpróbálok fellépni!
Ha egyáltalán elmegy ez a levél!

Puszi mindenkinek!
Noémi és Bencus (10 hét)
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
hannablanka

Sziasztok!
Már egy ideje olvaslak Titeket és mindenkinek gratulálok! Eldöntöttem, hogy majd, ha eljön az idő, a Péterfyben szeretnék szülni, mert ez relatíve közel van, és a neten való kutatásom szerint itt vannak a legjobb orvosok és körülmények.
Most már csak orvost szeretnék választani és ehhez szeretném a segítségeteket kérni. Néhány hónap múlva szeretnék teherbe esni, de fontosnak tartom, hogy már előtte ismerjen az orvosom. Olyan orvost keresek, aki jól elérhető helyen, mondjuk Észak-Pest, Belváros rendel hetente többször, és ha valami bajom van, ne három hét múlvára kapjak időpontot. Tudtok segíteni, esetleg ha abban, hogy honnan tudhatnék meg infokat rendelési időre/helyre vonatkozóan?
Előre is köszönöm.
Judy (judy_p@freemail.hu)
judy77

Szinti!

Szerintem nem kell már lábzsák 1 éves kor felett. Kép Legalábbis nekünk nem hiányzott.

Panni
uran

Panni! Köszönöm a tanácsot, mindenki ezt javasolta, úgyhogy lábzsák nélküli kocsit veszünk. Ha meg jövő télen úgy gondoljuk mégiscsak kell, lehet kapni külön is.

Úgyhogy eladóvá vált a meglévő kocsink. Keveset használt, megkímélt, újszerű állapotú, és az alábbiakat tudja:

- 5 fokozatban, vízszintesig dönthető háttámla, így már újszülött kortól használható
- 3 pozícióba állítható lábtartó
- két irányból tolható
- állítható magasságú tolókar
- mind a négy kerék, akár külön-külön fékezhető
- rendkívül jó rugózás, mind a 4 keréken önálló lengéscsillapítók
- alul nagy méretű, könnyen levehető bevásárló kosár
- levehető, mosható huzat, vízlepergetős anyagból, nem kopik, nem fakul
- hosszú, széles fekvőfelület
- lábzsákkal téliesíthető
- nyáron a tető hátsó része lecipzározható a jobb szellőzés érdekében
- sok cipzáras zseb, kukucskáló a tetőn
- esővédő
- egyszerűen csukható-nyitható
- kisebb liftekbe, csomagtartókba is befér
- 2007 áprilisig garanciás

Kép

Ára: 25.000,-Ft

Érd.: 06-20/924-3360
gyszinti@freemail.hu
szinti

Angi!
Mégegyszer szívből gratulálok.
Gyönyörű a kislányod.
Sajnos Jázmin leginkább pocakfájós, de legalább éjszaka alszik és csak egyszer kel fel enni, aztán már durmol is tovább.

Vildi!
Pihizz, amennyit tudsz. Jó pocakosodástKép

Tűzmanó!
Még ma megpróbálok írni.

Hanna!
Majd jelzem a télieknél.
Nagyon édes BencusodKép

Rosee

KépKép
rosee

Vildi!

Sokáig nem voltam itt, igy csak most láttam a leveled. írok az e-mail címedre Kia doki elérhetőségeiről. Nagyon ajánlom. Ugyan én még az elején vagyok, de nagyon örülünk a párommal együtt neki, nagyon csípjük. Egyre több paciense-szülőnője van.
Megy a levél.
K.
kolina

<font color="119911"> Rosee,
köszi. Kép És mit adsz Jázminnak a pocifájásra? Masszázst próbáltátok már? Nálunk van ilyen a védőben.

Vildi, Kolina,
Kia dokit én is csak ajánlani tudom. Nagyon jó fej. Párszor ő nézett meg, amikor a dokim nem volt bent.</font>
angi79

Angi!
Úgy tünik túletettem a csajszimat, most beálltunk a 3 óránkénti evésre. Azóta pocakfájás sincs. Egyébként Espumisant adtam, de nem nagyon vált be. A masszírozást meg a lábfelhúzást bírta.
Rosee

KépKép
rosee

Kolina!

Köszi a levelet. Én sem voltam most egy ideig. Az első ultahangon haematomát és petezsák leválást állapítottak meg ugyhogy szigorúan feküdnöm kell. Hál istennek vérzés nem volt a második vizsgálat szerint már szépen szívódik fel. Baba rendben van már mozogni is láttuk az UH-n. Na tiplizek is vissza feküdni. Eddig jóformán csak pisilni keltem fel. Marcika elég jól viseli hogy nem emelhetem fel, igaz mindig van itt valaki aki kiment. Ja és hogy ne legyen egyszerű az élet aznap amikor elrendelték a fekvést Marci belázasodott és jó 1 hétig beteg volt. Mandula és garatgyulladás. Szegény 1 hétig nem evett szinte semmit csak a teát itta. Remélem már nem sokáig kell feküdnöm mert lassan megőlülök. Vagy anyukám vagy anyósom van itt, el tudjátok képzelni. Nagyon jó, hogy segítenek de...
Na tényleg megyek.

Sziasztok
Ildi

Kép
vildi

Sziasztok!

Én még új vagyok itt, de sok mindent végigolvastam és szeretnék egy pár kérdést feltenni Nektek! Gyanítom, hogy az alábbiak le vannak valahol írva, de nem találok rájuk.
Szeretném megtudni többek között a Péterfy felszereltségét. Pl. hány szülőszoba van, milyenek, hány szoba (alapítványi) van, hány ágyasak, mennyibe kerülnek, fürdő, WC stb. A baba egész nap velem lehet vagy csak nappal? Hogy van a látogatási idő?
Ne haragudjatok a sok kérdésért, de kórházat keresek, mert az első babámat aki egy 9 hónapos kisfiú a schöpfi-ben szültem és nem nagyon szeretnék visszamenni oda.
Itt a fórumon az Abkarovics dokit szemeltem ki, mert egyrészt egy alapos dokira lenne szükségem (és itt azt olvastam ő az) másrészt, közel van a rendelője hozzánk. Õ tényleg ilyen?
Azt is olvastam, hogy ha az első császár volt, akkor nagy valószínűséggel a következő is az lesz. Mi a tapasztalatotok? Ha így van, császárral szült valaki ennél a dokinál?
Előre is köszi a válaszokat
Ancsur
ancsur77

Szia Ancsur!

4 szülőszoba van. 2 nagyobb, kicsit kórháziasabb, 2 kisebb, barátságosabb (kék és rózsaszín színben). A kicsi annyira kics, hogy az apukán, a szülésznőn, és a dokin kívül nem nagyon fér más be, igaz, ha nincs baj, nem is kell nagyon más oda. A legnagyobb szoba mellett van a műtő, ha szükséges. A szülőszobák mellett van egy WC és zuhanyzó. Rengeteg szoba van, az utána lévő ipszakra, szerintem nagyrésze, talán a fele alapítványi. Az ágyak ha jól tudom 1-2 ágyasak, max 3. Ezek főleg a még nem babásak részéere vannak használva. Az alapítványiak 1 ill. 2 ágyasak, benn WC-vel, fürdővel, hűtővel. Ár tekintetében, ha jól emlékszem 4000 ft körül van per éjszaka (függ, hogy 1-2 ágyas).
A baba egész nap veled lehet, de beadható éjszakára, vagy akármikor nappal is. Egyedül szülés után nem kapod addig meg, amíg nem látta az orvos.
Látogatási idp nincs megszabva. Szabad a bejárás, csak azt hiszem este 9 után tilos a benntlét, ill. vizit alatt (ez kb fél perc Kép )

Császár után kockázatos a sima szülés, általában, ha a szülés előtt a méh fala jó állapotúnak látszik a hegg környékén, akkor úgy tudom a Péterfyben megkockáztatják a természetes szülést, de folyaatos figyelés mellett, és ha gáz van, akkor császár. Annyi előny van ott a Péterfyben, hogy a császárt is EDA-ban és nem spinális érzéstelenítés melltt végzik, és az új módszert alkalmazzák, nem varrnak minden szövetet össz,e csak amit muszáj, ezzel gyorsabb és jobb a gyógyulás.

A többire nem tudom a választ.

Panni
uran

Sziasztok!

Tudnátok infót mondani, hogy a Péterfyben mikor van ambuláns nőgyógyászati rnedelés? Illetve melyik dokira jellemtőbb a császármetszés?

Köszi!
maximail

Sziasztok!

Panni köszi a tájékoztatást! A szülőszobák ezek szerint különállóak, ugye? A schöpfiben van egy 3 ágyas és az nem egy leányálom. Főleg, hogy a nővérek és dokik ott dumcsiznak és élik a társasági életüket.
1-2 ágyas szobát (fizetős) egyébként könnyű kifogni vagy azért nagy a forgalom? Nem akarok senkit bántani de ott a szomszéd szobát egy roma család fizette, úgy hogy a kismamához szinte mindenki becuccolt és így nem volt egy nagy pihenés nekünk. Ráadásul a közös fürdőszobában cigiztek. Szólni nemigen mert senki. Klassz volt! Itt mennyire lehet ilyesmire számítani?

Köszi
Ancsur
ancsur77

Ancsur!
Én is a schöpfiben szültem először és utána a Péterfyben. Óriási a különbség. Bár az első szülésem is ilyen lett volna.
Bunkót mindig kifoghatsz. Sajnos én így jártam, de a külön wc és fürdőszoba miatt akkor is megérte.
A szobatársamnál is állandósultak a látogatók, volt, hogy 8-an is bent voltak abban a pici szobában, de végülis túléltem.
Rosee

KépKép
rosee

Ancsur,

nekem abszolut jó fej volt a szobatársam az alapítványiban. De ahogy Rosee is írta, lehet ilyen is és olyan is.
Én Abkarovics dokinál szültem, császárral, most februárban. Tényleg nagyon alapos a doki. Csak ajánlani tudom Neked őt!
angi79

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?