Új privát üzeneted érkezett!

HAJNIIIII óriási gratula Zorkához!!! Kép Kép Kép
Ő se lett egy csöppség Kép
Ezek szerint nem kérstem el a drukkal Kép

Pussz
Ann
annann

Hajnii, itt ragadom meg az alkalmat én is, hogy gratuláljak Zorkához, az óriáshoz! Kép
Kíváncsi
kíváncsi

Hajnii, gratulálok! Milyen szép nagy lányka! Tégy fel képet, ha lesz! Több szempontból is megnyugtató ez nekem: indítással és nagy babával is lehet szépen, gyorsan tágulva születni. 4 óra, ez csodálatra méltó! (Csütörtökre behívtak, ha egy kicsit érik a méhszáj, indítanak minket, mert magas a vérnyomásom). Szóval Te vagy a példa! Nem fogok félni!

Marcsi, szia! Mostanában még lehet ,hogy nem beszélgetünk! Kép

Angi
artumicu

Sziasztok!

Hajnii!
Gratulálok az aprósághoz Kép!

Üdv, Virág
virga

Sziasztok!

Saci(Charlottee)!
Mostanában nem jársz erre? Mi újság van? Eszembe szoktál jutni, hogy mi lehet Veletek Kép.

Üdv, Virág
virga

Sziasztok !

Én már legalább hónapja nem jártam felétek, de remélem bocsánatos bűn, mivel eddig igyekeztem a lassan hónapos Dalmámmal együtt pihizni, ha lehetett.

Hajni ! Gratulálok a babához és jó egészséget kívánok.

Ann ! Neked szorítok, hogy minden simán menjen. Az első leánykámnál az én dokim is azt mondta, hogy szabin lesz a 39. hetemtől. Nagyon rossz érzés volt és úgy felbosszantottam magam, hogy megszültem a 37. héten. Utólag azt monom, hogy Te csinálod jól és optimistának kell maradni. Választott szülésznőm nekem sem volt, állítólag a MÁV-ban minden szülésznő jó, nekem is jók a tapasztalataim, pedig Virághoz hasonlóan még a nevükre sem emlékszem.

76Vera!
Gratulálok a nagyfiadhoz.

Gabi !
Zsanettnél 4 éve Gripe Water-t használtunk hasfájásra. Recept nélkül kapható, nem gyógyszer és 4 hetes kortól lehet neki adni. Ha görcsölt Zsani, akkor kapottegy kiskanállal és elmultak a fájdalmai. Most Dalmánál kb. 4 hetes korától 10 hetes koráig Infacol nevezetű szuszpenziót használtuk a doki javaslatára. Minden étkezés előtt kapott egy adagot és egyből ment a büfi, megszünt a hasfájás. Az édeskömény tea állítólag amennyi szelet elhajt, annyit csinál is, ezért a kamillát nekünk jobban ajánlották.

Timi ! Neked is szorítok, hogy minden rendben legyen. Én is Dr. HSz-nél szültem, elégedett voltam. Az igaz, hogy az ügyeletes napján de. megvizsgált egy másik anyukával együtt és este mindketten szültünk, de ez nem bűn. Sőttttttt...., mivel Dalma a magzatvíz lenyelése miatt tüdőgyulladással született (5 nap gyógyszerezés és 3 nap megfigyelés után egészségesen jöttünk haza), ezért nekünk nagyon jól jött, hogy nem volt bent tovább. És amikor a tolófájásoknál leesett a Dalma szívhangja (köldökzsinor kétszer szorosan a nyakán volt, valószínűleg a vizet is ezért nyelte a drágám) 15 percen belül császármetszéssel világrasegítette.

Szerencsére mi az első 8 nap kivételével jól vagyunk. A 3 kg-mal született Dalmus már több mint 5,5 kg és mosolyog. Ha sikerül, akkor küldök képet és igyekszem gyakrabban jönni.

Edit
redit

Dalma 3 hónapos, most vettem észre, hogy ez lamaradt. A profilomban van kép a lányokról.
redit

Sziasztok!

Még nem szültem, de a közeljövőben tervezzük a baby-projekt beindítását. Tulajdonképpen van egy orvosom(dr.K-H.Piroska), egy ismerősöm ajánlotta, néhányszor már voltam nála, mégis bizonytalan vagyok vele kapcsolatban. (Kicsit fura a stílusa, néha lekezelő is, és sokszor kapkod,ideges-gondolom ez a túlterheltségből fakad.) Más is tapasztalta ezt, vagy csak én vagyok túlérzékeny? Igazából azért izgat mert a kórháznál maradnék szívesen, és kórházon belül az orvosváltás rizikós, úgy gondolom. Kíváncsi lennék a véleményetekre!
Névtelen

Sziasztok!

Névtelen!
Én csak ajánlani tudomKép, nagyon kedves doktornő, velem legalábbis mindig az volt, 6hetes a babám, és a szülésnél is (nekem császár volt) nagyon meg voltam elégedve vele. Pedig én is túlérzékeny vagyokKép, de soha nem tapasztaltam olyat hogy lekezelő lett volna. De Te tudodKép

Edit!
Nagyon gyönyörűek a lányaid!!!Kép
Sajna én sem tudok túl gyakran jönni, meg én most már inkább a nyár végi babás topicba írogatok (sajna csak egyre futja az időmbőlKép), de azért mindig elolvasom hogy kivel mi újságKép Gyere Te is gyakrabban!
Örülök hogy írtad az Infacolt, mi tegnap óta adjuk Bencének, remélem ez segíteni fog, mert nagyon hasfájós szegényke. Főleg este, és eltart úgy éjféligKép Eddig az Espumisant próbáltuk, de az nem segített. Na hátha ez jó lesz!Kép

Üdv: Vera

KépKép Kép
76vera

Mit tudtok a Herczeg doki botrányáról? és felfüggesztéséről?
Névtelen

Szia Vera !

Az Infacolnak a tájékoztatójában is benne van, de én is figyelmen kívül hagytam, hogy 3 NAP MIRE HAT !!!!!, tehát türelem. Utánna viszont nagyon jó volt nekünk.

Üdv: Edit
redit

Sziasztok! Kép

Vera, lehet, hogy pont elkerültük egymást!!! Olyan bosszús vagyok! Kép Olyan fél1 felé érhettünk a dokinénihez és akkor voltak bent babával... de engem behívtak CTGre és bent voltam, amikor kijöttek. Ti voltatok???

Néztünk a Corában mérleget. Még nem döntöttünk. Olyan nem volt, amit te mondtál 6E ért, 8 nál kezdődött. És akkor jönnek az apróságok, hogy milyen pontossággal még 5-10-20 deka vagy fél kiló? Szóval itt tartok...

Dokinéni rendes volt, mindent megbeszéltünk. Holnaputántól 24-ig nem lesz, szóval elileg nyertünk 3 napot. Megbeszéltük, a gátvédelmet és a hazajövetelt is (tudjátok, nekem mindig ezzel (is) van a bajom!).
CTG rendben, egy ujjnyira nyitva vagyok, már rövidültem is.
Szerinte kibírja novemberig, sztem ugyan nem, de ő már egy cseppet több várandós nőt látott Kép Kép Kép Majd kiderül. Ha azt nézzük, hogy a múlt héten semmi se volt, most meg már... Legközelebb 30-án kell mennem, mert ügyel. Elfelejtettem megkérdezni, hogy akkor hova kell menni, de gondolom az osztályra (ha kihúzzuk addig (40+1 lenne) - erősítsetek meg azért, oks?

Névtelen, én egyelőre terhesgondozásra jártam a doktornőhöz, szülni majd 3 héten belül fogok. Én egyetértek veled abban, hogy túlterhelt, amit néha nehezen visel, de szerintem gondos, jó szakember, és mindenre válaszol, ha kérdésed van. Ma pl. a csillárról is emberek lógtak, de nekem épp kérdésem volt (egyébként nem szokásom) és elővette az ábráját és addig magyarázta, amíg fel nem fogtam. Az is tetszik benne, hogy nem merev, nincsenek kötelezően járandó utak a számára és nem pánikol, de ha baj van, lép.
Egyébként meg sztem nyugodtan válthatsz orvost kórházon belül is, ha úgy döntesz, mindenkinek meg kell találni a neki megfelelő orvost, végül is nagyon fontos kérdésről van szó. Kép

Na, megyek pihenni, mert elfáradtam.
Pussz
Ann (38+0)
annann

Edit, nagyon formás kis csemeték!!!! Kép

Hajnii, a fotoalbumban megnéztem Zorkát, gyönyörű gombóc Kép
annann

Sziasztok!

Edit!
Megnéztem a csajokat, nagyon aranyosak Kép!

Névtelen 16:27!
Ha visszaolvasol találsz véleményeket ezzel kapcsolatban, valamint ajánlom az NLC MÁV Kórház topikot, ott is olvashatsz erről ha nagyon érdekel a dolog.

Vera!
Ha esetleg nem hat az Infacol, akkor lehet még próbálkozni: Sab Simplex, Espumisan, Gripe Water stb. Nem minden babánál ugyanaz a hatásos, ki kell tapasztalni. Nekünk pl. a Sab Simplex jött be, de nem a használati utasítás szerint, hanem szoptatás előtt 5 cseppenként délután adagolva. Mire erre rájöttünk... Kép.

Üdv, Virág
virga

Szia Ann!

Mi voltunkKépKép Délben értünk oda, és nem sokkal utána be is hívtak. Körülnéztem hogy ott vagy-e, még gondoltam is, hogy ti már elmentetek, mert 11re mondtad, nem? Bent voltunk vagy fél órát, és mikor kijöttünk láttam egy apukát (ezek szerinta férjed voltKép) az uh-s szobában a széken üldögélniKép Miért nem mentem be?! Bár elég hülyén jött volna ki ha bekukkantokKép de nyitva volt az ajtó is, megkérdzhettem volna, de tényleg nem gondoltam hogy ti vagytok bentKép Naggggyon sajnálom, végre találkozhattunk volna! Bencike is ott volt és hát nem azért mert az én picibabám, de tündér voltKépKép Végig aludt, csak úgy magában nyöszörgött, mindenki el volt olvadva tőle, a doktornőnek is tetszett!Kép

Örülök hogy sikerült megbeszélned mindent a dokival amit szerettél volna. Azért novembernél hamarabb visszajön, nem? Szóval nem biztos az hogy novemberben fogsz szülni. Bár a 4-e az egy jó nap, akkor van a szülinapomKép

Velünk is minden rendben, a sebem szépen gyógyul, és most még egy krémet is írt rá a doktornő, amitől állítólag szépen elhalványul majd. Fogamzásgátlót viszont nem kaptam, mert szoptatás alatt nem nagyon ajánlja, ki tudja milyen hatással van a babára. 2-3 hónap múlva feltesz egy spirált, ha úgy gondolom, de még ezt nem tudom... állítólag amíg rendszeresen szoptatok, nem eshetek teherbe, de volt már rá példa... még az ismeretségi körünkben is, szóval inkább nem kockáztatnékKép

Na megyek, mert kivételesen időben elaludt Bence, viszont nem is olyan sokára már követelni is fogja a 3óránkénti kajaadagjátKép, addig pihenek egy picit!
Annyira sajnálom hogy nem találkoztunk!!!Kép gondolom most már csak babával fogunk, de azt minél előbbKép

Pussz: Vera

KépKép Kép
76vera

Virág!

Épp egyszerre írtunkKép Köszi a tippet, ezt a Sab Simplexet még nem is hallottam, ha az Infacol nem jön be, ez lesz a következő, vagy a GripeWater(erről csak jókat hallottam), az Espumisanon már túlvagyunk, az nem segített sajna. De remélem azért hamar találunk megoldást, mert az idegeink már kezdenek kikészülni... nagyon sajnálom szegény Bencét mikor szenved, és én nem tudok rajta segíteniKép ez a legrosszabb érzés a világon!

KépKép Kép
76vera

Sziasztok!

Vera!
Ha jól tudom az Espumisan és a Sab Simplex ugyanaz, csak más ízű és más gyártja Kép. De a védőnőm szerint volt rá példa, hogy valakinek az Espumisan segített azSab Simplex pedig nem. Próbálj meg Te is kísérletezgetni velük, nem ártalmasak. A SS használati utasításban ha jól emlékszem az van, hogy 15 cseppet kell adni 6 hónapos kor alatt, mi ezt osztottuk el több részletbe. Mivel főleg délután fájt a hasa, ezért kb. délben adtam az első adagot, utána délután még kétszer. Lehet próbálgatni, hogy szopi előtt, közben vagy után hat a legjobban. Próbáltátok már a térdre fektetős pózt? Úgy kijönnek a gázok alul felül erőlködés nélkül, csak türelemmel várni kell Kép. Türelem pukit terem Kép.

Jó éjt, Virág
virga

AnnAnn
Örülök, hogy sikerült bezsélni a dokinénivel. Kép
És mit mondott, hogy kihez fordulj, ha pont Ő nem lesz itthon? Csak simán az ügyeletes dokihoz, vagy ajánlot egy konkrét helyettest? Vagy ki van zárva, hogy akkor szülj???? KépKépKép

Virág, Vera
Honnan lehet tudni, hogy hasfájós a gyerek?
Csak sir-ri és nincs rá másik megoldás, akkor kizárásos alapon fáj a hasa?
Nekem az első gyerekem elég siros volt 3-4 hónapos sokáig, de nem tudtam egyértelműen hasfájást beazonositani nála.
Ti miből tudjátok?

Fiona
fiona

Vera, továbbra is: Kép Kép Kép
Még hallottam is Bence hangját, nyöszörgött picit Kép olyan édi volt! Meg láttam a konyhában a hordozót... Na jó, nem dühöngök... Kép

Az egy kicsit ciki, ha nem írt fogamzásgátlót, mert én is azt tartanám biztosnak... Nemtom, de a spiráltól (attól, hogy van bennem vmi idegen dolog) én irtózom... Én úgy tom, a Continuin nincs hatással a babára, mert nem hormonális, hanem kémiai alapú. Remélem, azért sikerül vmiben megegyeznünk, de az még kb. 2 hónap!

Egyébként sztem embere válogatja, hogy mit mond a dokinéni. Gabinak pl. azt mondta, h nem ajánlott a gátvédelem első szülésnél, nekem meg nem... mondtam, h tudom, h nem ajánlott, erre ő: nem erről van szó stb stb, végül már lelkes lett Kép Na, most igazodj el! KépJó persze ehhez hozzájárult, h megbeszéltük a gátmasszázst meg az intim tornát is...

Fiona, képzeld, ajánlott konkrét dokit mobilszámmal együtt! ugyanazt, akivel a múltkor volt szerencsém talizni, szóval nyugodt vagyok. De dokinéni nagyon nem gondolja, hogy akkor fog születni, amikor nem lesz itthon 24-ig. Hogy 24.-e hova számít, azt nem tudom, pedig nem mind1, mert akkor lesz újhold asszem :oPPPP Vera, a te szülinapod az jó lenne Kép, de elsejét szeretném elkerülni... Én eredetileg azt gondoltam, h 23-24 körül fog születni, de nem lehet tudni. Tegnap este olyan rosszul voltam, úgy fúrt lefelé, rázott a hideg, a párom aszitte, helyben megszülök Kép Pedig tudtam, hogy nem erről van szó. Valszleg ki is merültem nagyon. Picikém is alszik mint a bunda, még fúrni sincs ereje! Elkiabáltam!!!! elkezdett fúrni Kép

Jövő 7en itthon kellene CTGre mennem, de még nemtom hogy megy ez itt, főleg, hogy csak 3 napból áll a 7... érdekes lesz.

Szal csajszik, sztetek az osztályra menujek 30-án???? Válaszoljon már valakiiii!!!!
Kép

Pusssz
Ann 38+1
annann

AnnAnn
Hána órára is rendelt oda az orvos?
Ha délelőtt, vagy kora délután van, akkor szerintem a korházba menj, és ha nem találod az orvosi szoba környékén, akkor csörögj rá mobilon.
Általában ott szoktak ülni az orvosi szobában a csecsemőosztály liftje mellett. Tudod, ott van az Ultrahang gép is.

Oktober 30. egy fontos dátum lesz:
Kisbuksi akkor megy 4D UH-ra
Ann (neked) doki néni vizit (persze, ha nem jön közbe valami Kép
Fiona (nekem) magzatviz eredmény!
fiona

Fiona,
én nem tudok semmit a kórházban, max. a szülőszobát (ha megtaláljuk Kép Kép Kép )
Egyébként azt mondta, h 2 után, mert addigra lemegy a vizit - ebből gondolom, h az osztályon, ami ugye szintén a 3.on van...

Szerintem addigra már szülni fogunk, úgyhogy nem lesz probléma Kép
annann

Szia Ann!

Ezt a pechetKép na mindegy, majd legközelebb. Pedig olyan kíváncsi lettem volna már Rád! Hát pocakosan sem látlak már...Kép
Szóval, szerintem a szülőszobára menj 30ánKép Ott szokott ügyelni, de ha nincs ott, akkor szólnak neki, vagy leküldenek az ambulanciára. Én szerintem ott van olyankor, de nem tudom biztosan. Én a szülőszobára mennék mindenesetre, de még jobb ötlet ha előtte felhívod és megkérdezed, nem?Kép

A spiráltól én is idegenkedem, tegnap este még a fogamzásgátlós topicba is beleolvasgattam, hát nem nyugodtam meg egy cseppet sem. Asszem nem tetetek fel, végülis max 1 évig szopizik Bence (gondolomKép)utána már szedhetem a régi gyógyszerem is. Addig meg majd más módszerekhez folyamodunkKép

Nem semmik lehetnek ezek a jóslófájások, nekem ez szerencsére kimaradtKép szerintem sem fogja a babucid megvárni a novembert... tök izgiKépKép

Virág!
Ez az Infacol nagyon jó. Ha a pocifájásra nem is jön be (bár mintha lenne némi javulás...) arra mindenképp jó, hogy Bence megnyugszik tőle. Ugyanis ő legtöbbször sírva ébred, azonnal éhesKép Szopi előtt viszont kapja most ezt a cuccost, rendesen elhallgat már az üveg látványátólKép beadom neki, és amíg ő elnyammog rajta, láthatólag ízlik is nekiKép, addig én időt nyerek a cicim kibontásáraKép De azért remélem a hasfájás is megoldódik előbb-utóbbKép

KépKép Kép
76vera

Sziasztok lányok!
Hírek az osztályról:
1. H. Sz. újra dolgozik.
2. Piroska is volt ma, cipelte a szülő kismamája táskáját, és terelgette UH-ra gyorsanKép Nekem nagyon kedvesnek tűnt.
3. A 305-ös szobáig van pelenkázó, most viszonylag kevesen vannak az osztályon, volt töküres szoba is.
Mi: jól vagyunk, mégsem indulunk, mert sikerült lediétáznom a vérnyomásom és a vizem, a méhszáj meg zárt. Bár nem hiszem, hogy elhitték nekem, hogy a krumpli-rizs diéta használt, pedig só nélkül még elég sz.. is volt. Vasárnapra vagyunk kiírvaKép

Angi
artumicu

Hogy én mé' nem tudok akkor szülni, amikor kevesen vannak?!?!?! Bár ki tudja! Kép
Egyébként kiszúrtam magamnak 10.25-ét, amikoris újhold lesz - egyesek szerint, tökéletes, mivel szombat, nem kell fizetni a parkolásért!!! Kép Kép Kép No de nincs a kezemben a döntés joga :oPPP

Még jó, hogy a dokinéni igyekezett, még ma kell kell szülesztenie, mert holnaptól már nincs Kép
Én nem akarok szobát, haza akarok jönni!!! Kép

Vera, nagyon édes lehet, kis falánk Bencike! Kép De valamitől hízni is kell, nem? Kép

Hajrááááá Angi!!!! Kép Kép Kép
annann

Angelika!
Köszi a hireket H.Sz-ről, Timi biztos örülni fog.
Végre van pontos információ a pelenkázóról Kép Kép Kép.

AnnAnn a 10.25-e jó dátum. Nekem is tecc. Ráadásul valszeg minden évben össze lesz kötve okt. 23-mal és akkor mindig hosszuhétvégére esik.
Huuu most ettől az okoskodásomtól a csillagászok falnak mennek!

Fiona
fiona

AnnAnn,

a Dózsa Gy. út felől be lehet menni a kórház elvileg zárt parkolójába, mi szerda reggel mentünk anno, rávigyorogtam az őrre, hogy szülni jöttem és tök kedvesen beengedett
Lea
Névtelen

Lea, kösssszi Kép Kép Kép Remélem, én is vigyorgós állapotban leszek! Kép
annann

Sziasztok!
Csak egy gyors bejelentkezés , bár tudjátokKépÉs nagyon szépen köszönjük a drukkoat és a gartukat is!!!!!!!!!!!!
Okt. 14-én 12. 40-kor megszületett Zorka baba 4100gr és 58cm-el.
Tegnap jöttünk haza, tesóknak nagyon tetszik, különösen Vikinek.
Mimike még nem igazán érti, csak azt figyeli hogy alszik-e
Eddig minen ok. Sőt.
A három közül ez volt a legjobb szülésem Ugy volt hogy burokrepesztés lesz, nagyon nem akartam, így szinte végigtakarítottam az éjszakát, hajnalban már a kádban ültem. . stb kedden 8ra kellett bemennünk, felültem a vizygálóra, és ott akkor megrepedt a burok:o)
Teljesen magátol. Örültem nagyon.
Az első fájástól 2 óra 40percer megszületett a kicsim " órát a férjemmel szinte végig bolondoztuk, mondta is a szülésznő hogy ez egy nagyon vidám szülés:o)
No a vége az nagyon fájt, én azt mondom hogy a három közül ennek a vége volt a legfájdalmasabb. . . de gátvédelemmel sikerült szülni megint
Apa is most volt teljesen meghatódva, mindketten láttuk végig a baba kibújását!! És ez nagyon jó, sajnálom hogy a másik kettőnél ezt nem élhettem át!!!
baba eszik-alszik- egyenlőre:o) Tejcsi sok van:o)
Szülésznő is orvos is nagyon rendesek voltak

képek: http://www.babanet.hu/album/main.php?album=1062

pussz

Hajni

Itt 4 napos Zorka
Kép
hajnii

Hajnii, Zorka gyönyörű! KépKépKép
Kíváncsi
kíváncsi

Sziasztok!
TUd valaki nekem segiteni? Most varom a 2. babamat,Dr.H sz.-hez jartam az elso terhessegem alatt,nala is szultem.Most 8 hetes terhes vagyok,de amiket olvasok rola,nem valami felemelo.Most mit csinaljak ,kihez menjek? Egyebkent anyagilag kb.90000 Ft. volt az elso szulesem. Ismeritek a Kelemen Dr.-t? Mit tudtok rola?? Elore is koszi!!
Ancsa

Szia!
Hát valóban nem valami bíztató a helyzet Dr. H. Sz. körül... Most olvastam a kismama.hu-n a MÁV kórházas topicban egy szerencsétlenül járt kismama történetét, és ha engem kérdezel a leírtak alapján azonnal elfelejteném ezt a dokit a kisbabám érdekében. Ja és ez állítólag csak egy a sok közül, biztosan nem véletlenül lett felfüggesztve, bár ahogy hallom már újra dolgozik a kórházban. Én most vagyok 35 hetes, a MÁV-ban fogok szülni Dr. Szőcs Gyulánál, akinek a magánrendelésére járok. Nagyon meg vagyunk vele elégedve, csak jót hallottam róla másoktól is. Türelmes, mindent elmagyaráz és nagyon jó diagnoszta, ja és nem utolsó sorban imádja a gyerekeket. A rendelésén külön terhesgondozás is van, amit egy volt szülsznő tart, aki szintén tündéri és mindenben segít, imádok hozzá járni.Ennél a dokinál a sima/komplikációmentes szülés 70.000 Ft, a max. pedig ha bármi probléma merül fel ( pl. császár) 100.000 Ft. Nagyon megbízom benne a párommal együtt, bár nekem is ez lesz az első szülésem, így valójában csak a szülés után tudok majd nyilatkozni arról, hogy milyen volt nála szülni. Sajnos Kelemen Dr.-t nem ismerem :-(
gaby1230

Ancsa, dr K-t én se ismerem, nem tudok neked segíteni.
Gabi, Dr. Sz-nél ez fix, előre megmondott tarifa 3 a magánrendelés?

Hajnii, Zorkát, újra és újra megcsodálom!
Azért ez a szülés még részletesebben is érdekelne - hogy lehet ilyen vidáman, hogy láttad a kibújását, meg minden Kép Mert ugye bármelyik nap itt lehet Kép Kép Kép

Pussz
Ann 38+5
annann

Gaby!

Jól láttam, 70000 Ft???????? És a császár még ennyivel több?
Nagyon nagyon soknak tartom (az én dokim minden körülmények között 50 e Ft-ot kér (kért tavaly júliusban, azóta nem tudom)), pedig nem vagyok ellene, hogy fizessük meg a szülészorvost. (De van két gyerekem...)
És ki szeretné ha császárja lenne? Ha nem tervezett, akkor amugy is megpróbáltatlás és mindenképpen (ha tervezett is) + fájdalom.
Nem nagyon gondolom, hogy lelkendezem volna az ötlettöl, hogy miután terveimmel ellentétben a fájdalmas vajúdás után altatásos császárral szülök, az altatásból fölébredve még azzal is szembesülnöm kellett volna, hogy +30 e Ft-ba került. És nem fog emiatt gyakrabban nyúlni a kés után???
Nagyon igazságtalannak tartom...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

AnnAnn,
igen a dokimnál a magánrendelésen korrektül ki vannak függesztve az árak "Nagyműtét-Szülés: 70.000-100.000 Ft, UH: 7.000, CTG: 2000 stb. " Nem szeretjük a borítékos módszert, a mai világban ez a normális ha előre közli mit mennyiért vállal. És persze nem mindegy ezért az árért a minőség,az odafigyelés, amit az SZTK-s rendelésekkel szemben messze fölülmúl! Ja és poz. még,hogy én is a Fazekas Zsuzsit választottam szülésznőmnek,a dokim ajánlására, aki állítólag imád vele együtt dolgozni és Zsuzsa szerinte is profi a gátvédelemben,úgy tudom Hajnii is nála szülte a babáit :o)) Remélem ez a kettős meghozza majd a tökéletes eredményt, és jó élményként marad meg a szülés az emlékezetemben. Hajnii, a kis Zorka egyébként tényleg tündéri, én is többször megnéztem már a képeket.
gaby1230

Beszti,
ne értsd félre, a 100.000 Ft a max., és ezt nem tudom milyen esetekben kéri a betegektől.Én csak gondolom, mivel a császár nem normál szülésnek számít, hanem műtétnek, talán egy kicsit drágább, nem biztos, hogy az a 100.000. Igazából szülés után ő mondja meg, hogy a megadott intervallumból( 70.000-100.000 )mekkora összeget kér el, és ez korrekt, mert a rendelésen ki van függesztve az árlista. Persze gondolom, ha rákérdezel mitől függ, hogy mennyit fizetsz a szülésért, nagyon szivesen elmondja, de én nem kérdeztem még rá. Egyébként nem tudom láttad-e mit írt Ancsa, neki az első szülése anno 90.000 Ft-ba került H.SZ-nél, bár nem tudom milyenek voltak a körülmények. Sajnos, ez a való világ....
gaby1230

Kedves Fiona!

Én kérdeztem még bő 2 hete a magzatviz-vizsgálatról, csak azóta nem kerültem internet közelébe.
A Duchenne-kór kisfiuknál fordul elő, izomsorvadás jelentkezik 3 éves kor körül. 10-12 éves korra tolókocsiba kerülnek, és nem érik meg a 20. évet Kép
Én decemberben szültem Harsányinál, szóval 10 hónapos a kisfiam, és még nem dönötték el az orvosok, hogy Duchenne-kóros-e. (Szerintem nem, de genetikai vizsgálatot meg valamiért nem akarnak csinálni.) Csak az esetleges következő babánk miatt kezdek tájékozódni.
Köszönöm, hogy válaszoltál, élvezettel olvasgatok itt a többi MÁV-os anyuka között.
Sokszor gondolok ám Rátok, hogy ne találjanak Nálatok Down-kórt meg semmi ilyesmit.

Üdv

Mmandula
Mmandula

Gabi, köszi a választ Kép
Én is magánrendelésre járok, ahol ugyan még nem láttam kifüggesztve a tarifákat, de vannak (úgy értem kül. dolgokért kül összeget fizet az ember). Szerintem is jobb az ilyen, mint a borítékos módszer. De - gondolom tekintettel arra, hogy maga a szülés nem a magánrendelőben történik - a szülésnek nincs tarifája, marad a borítékozás. Az pedig a saját meggyőződésem és elégedettségem szerint. Kép

Mandula, sajnálom, hogy ilyesmiken kell keresztülmenned Kép Milyen jelei vannak és mi az esélye, hogy esetleg más, gyógyítható betegségről van szó?

Üdv:
Ann
annann

Gabi! Sajnos csaszarral szultem lehet hogy furcsa de nekem eszembe se jutott megkerdezni,hogy a csaszar meg a normal szules kozott mi az ar diferencia.Szulesert adtam 40000. Ft.ot,tobbi a vizsgalatokra ment el. A 6. hetes kontrollra ismet fizettem vagy 6000 Ft.-ot. Ez volt 2001-ben. Kulonben rendes volt velem, csak soha semmit nem magyarazott, ugy kellet kihuzni belole mindent. Szulesnel jol megszenvedtem, csak az utolso percben csaszarozott, mikor mar a fajdalomtol, es a tolofajasoktol mar magamnal se voltam.2x szurtak gerincbe, mit mondjak, igy sem sikerult az erzestelenites!!Vegul bealtattak, bar nekem mar ez volt a legjobb. Szules vegen csak azt mondta, valoszinuleg teraranytalansag volt,es nagyon nehez szules. Hogy meg akkor is nekem kellett kerdeznem, mikor mar orditottam a fajdalomtol, hogy segitsen rajtam, azert az eleg durva dolog.Na jo tovabb nem reszletezem, remelem a kovetkezo szulesem jobb lesz! DE KINEL MEG NEM TUDOM!!!!
Ancsa

Meg annyit, Nevtelen irta hogy korhazon belul az orvosvalasztas riziko!Szerintetek is?? Sziasztok!
Ancsa

Gaby!

Ancsa 90.000 Ft-ja már a full költség volt. Ami nálad becslésem szerint 150.000 Ft körül fog minimum kijönni, ha a havi egy vizsgálatot + a 4 kötelező UH-t veszem, és egy normál komplikációmentes hüvelyi szülést.
Én mindig azt hittem, hogy mi elég sokat fizetünk az orvosért, de be kell lássam, hogy egyáltalán nem. Igaz, pont most olvastam, hogy van másik kórházban doki, akinél 80.000 Ft a szülés, 8.000 Ft a vizit. Azért én ezt már nagyon túlzásnak tartom, mert nem hiszem, hogy a körülmények hasonlóan magasszintüek, mint az árak.
Ennyi pénzért már megyek Telkibe!KépKép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Szia Ann!

A lényeget végül is lehagytam a Duchenne-kórról: Emelkedik a kreatinin-kináz értéke, ez egy izomenzim. Ha 10-20-szorosa, az már tuti gáz (ez 3-4 évesen fordul elő), mi most a 2-szeresénél tartunk a felső határértéknek. Ezért gondolják, hogy esetleg beteg a kisfiam, meg kicsit merevek a comb- és vádliizmai. De ehhez képest 5 hónaposan felállt és 8 hónaposan elindult, most 10 hónapos és rohangál. Kép Az anya hordozza a hibás gént, de a mi családunkban nem volt ilyen betegség még, de hát ugye Csernobil óta bármi lehet... Gyógyitani nem lehet. De bizom benne, hogy valami másért emelkedik az a fránya izomenzim.
Köszi az érdeklődést, jólesett ám. Tökre jó nagy a pocakod, nagyon tetszik Kép)

Üdv
Mmandula
Mmandula

Csak bekukkantottam, és eléggé elkeseredtem, amikor ezekről a hatalmas árakról olvastam. Én nem fogok tudni adni egy szülésért 80-90 ezret, de még 70-et sem. És most sem a doki magánrendelésére járok, hanem csak úgy az "sztk"-ba. Szerintetek ciki??

Hajnii!

Nagyon szép a lányod!! Mindketten nagyon ügyesek vagytok! Nagy-nagy gratula! Amúgy engem is érdekelne, hogy milyen volt részletesebben. Ha lesz időd, légyszí, légyszí, légyszí!! Miért a vége fájt a legjobban, azért mert gátvédelem volt? Ezek után megbántad a gátvédelmet, vagy most is ezt választanád, ha újra kezdenéd az egészet! Egy a szülésznőnk, úgyhogy azért érdeklődöm ilyen vehemensen. (ráadásul első szülésem lesz.))
Vigyázz magatokra!!

Mindenkinek puszi!
Sára!
Sára

Sziasztok!

Végigondoltam, amiket még délelőtt irtam, és arra jutottam, hogy erről nem irok Nektek többet, mert pocakos mamák ne olvasgassanak ilyen rémségeket, nem igaz? Az én gyerekemről is ki fog derülni, hogy nem beteg, a Tiétek meg pláne nem lesz az, ebben biztos vagyok.

Fiona, megvan a magzatviz-vizsgálat eredménye, vagy még nincs eléggé vége az októbernek?

Hajnii, tündéri a kislányod, nagyon formás baba!
Még mindig nem adnak pelust a gyerekágyon a babáknak, vagy idén már van rá keret?

Vigyázzatok Magatokra mindnyájan!

Mmandula
Mmandula

Sziasztok!
Most már rég nem jutottam a géphez, mert sok szaladgálni valóm volt.

Mmandula
Szoritok nektek, hogy minden rendben legyen a kisfiaddal. Szerintem ha ilyen mozgékony, akkor nem lehet nagy baj. Probáltátok a babamasszázst?
Egyik ismerősömnél szinte csodákat művelt!

Még sajna nincs meg a magzatvizvétel eredményem. Ráadásul a céges telefonszámomat adtam meg a genetikán, hogy ha valami baj, van akkor telefonáljanak. Erre ma be kellett szolgáltatnom a cégnek a telefont, mert nem birták nézni, hogy nem járok dolgozni és a "kis" telefonszámláimat, meg Ők fizetik.
Ezt a szemét céget! Kép Kép Kép

Azért aggodók és holnap felhivom a labort, hátha már látszik valami eredmény. Ha nekem nem árulják el, akkor felhivattatom a dokimmal.

Csak kapkodom a fejem, hogy mennyibe is kerülnek a szülések. Én még nem kérdeztem meg a dokimat, hogy mennyibe fog kerülni, de legközelebb megteszem, mert nem akarok a végén padlót fogni.
Kezdek is spórolni!!!

Ann kedves!
Hogy állsz a szavannával? Már kész vagy? Ezek szerint tényleg megvárja a kis gyerköc a rajzot?

Fiona
fiona

Fiona!

Nem lesz ennyi. Tavaly nekem 50 e volt.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti,
Köszi az infot. Az előző árak után már nem is tünik olyan soknak. Kép
Fiona
fiona

Sziasztok!

Már hetek óta olvasgatom, az archiv anygot, most végre valamihez hozzá tudok szólni.
A 2004. első babaiba már írtam , de azt talán csak Fiona olvassa.
Szóval mi most a 29. hétet tapossuk, és a Harsányi doktorhoz járunk rendelésre. Eddig meg vagyok vele elégedve, bár ha nem kérdezek nem mondd semmit. Kivéve 2 alkalommal. Először, amikor az első viziten, már terhesen, hosszasan fejtegette, hogy ez nem betegség, meg mit lehet és mit nem (pl. sex) . Aranyos volt. Másodszor, meg amikor mondtam a szülést, akkor, kb. 5 perces monológot vágott le, hogy miért is 60000 Ft (szóval Fiona most 60 000 Ft a doktor úr tarifája szülésnél).
Azért jó sok (az uram ki is van akadva miatta, mint gondolom minden férj), de hát ha választott orvosnál akarok szülni, ez van. Nekem a barátnőm (tavaly szült nála) ajánlotta, nem is ismertem korábban más nőgyógyászt. Utálok orvoshoz járni, és talán kétszer ha voltam korábban SZTK-s nőgyógyásznál. Egyéb orvosokat se látogatok, kivéve a hugomat, de őt se a foglalkozása miatt, Egyébként is gyerekorvos tanonc (rezidens).

Üdv mindenkinek:Bözse (29+2)
bözse

Bözse!

És miért is 60 e Ft?KépKépKép Engem ez érdekelne a legjobban!
(Bár én abszolút elégedett lehetek vele, és meg is dolgozott a pénzéért!Kép És egyáltalán nem sajnálom töle, kaptam egy egészséges, gyönyörü kisfiút. (Szombat éjszakai riasztás, több órát autózott miattam és "még" császár is lett... Na ezért kell fizetni!))

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti!

Hát röviden, a mondanivaló lényege az volt, hogy az ő pozíciójában lévő, ekkora tapasztalattal rendelkező orvosnak ennyi pénzt szoktak adni, itt a székesfővárosban. Csak ezt jobban körül írta. És még azt is mondta, hogy reméli ez miatt nem szakad meg köztünk a kapcsolat (illetve nem tudom milyen szót használt pontosan erre az orvos-"beteg" viszonyra). Persze én mondtam, hogy rendben van, erre számítottam (a barátnőm tavaly 50.000-et fizetett, és azota egy vizit ára is emelkedett, sejtettem, hogy ez is).
Ami rossz, de legalább rögtön megmondta, hogy egyedül szenteste amikor jön a Jézuska, (éjjel már igen), akkor nem fog bejönni, és ha ez nekem nem felel meg kérjek fel mást. Kicsit meglepődtem, de én úgy is januárban akarok szülni, úgyhogy ezen nem problémázom. Elvileg január 4-re vagyok kiírva, és eddig még semmi probléma nem volt. Úgyhogy, miattunk otthon lehet majd szenteste. Kép)) (bocsi, lusta vagyok letölteni ilyen cuki kis smile-kat)
Én azért nagyon remélem, hogy "kidobott pénz" lesz ez az egész orvos fogadás, vagyis teljesen komplikáció mentes lesz a szülés (első baba , azt se tudom milyen egy szülés Kép). De engem azért megnyugtat, hogy elvileg ismer az orvos akinél szülni fogok. Bár néha elgondolkozok rajta, hogy ha nem bent a rendelőben találkozunk megismerne-e. Nem vagyok benne biztos. Eddig semmi gond nem volt velem, a vizitek szerintem nem haladták meg 10-15 percet. Szóval.....
Azt azért öremmel olvastam, hogy Te is meg vagy elégedvele vele (a barátnőm is).

Bözse
bözse

Jé, a kettős pont bezárójelet automatikusan kis sárga smile-ra változtatja???
Én általában kikapcsolom a gépemen az ilyen opciókat, azért is vagyok meglepve.
Bözse
bözse

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?