Na sziasztok!
Hát 8 nap kórház után hazajöttünk. Kicsit már nagyon sok volt.
Azért tartott ilyen sokáig, mert Beni nem csak benyelte ezt a hányós fosós vírust, (amit mellesleg továbbadott szüleinek, nagyszüleinek és tesómnak is), hanem még szalmonella bélhurutja is volt.
Ezenkívül kiderült, hogy vérszegény és vashiányos, de a vérképe még ha már teljesen jól lesz, javulhat.
Csütörtök este értünk be, ott rögtön én lettem rosszul, másnapra A. Anyu és Tesóm segített a kórházban, estére ők is rosszul lettek, másnapra Anyós és Após, aztán Apu hordta a kaját, ma reggelre már rajta is kijött.
Ha könyvben olvasom, azt mondom, hogy ez már kicsit sok.
A kórházban nagyon-nagyon rendes volt mindenki, de tényleg, sajna volt időnk minden nővérkét alaposan megismerni, ahhoz képest, hogy Beni hogy állt hozzájuk
, ők oda voltak érte.
Húú, hát azt sem tudom hol kezdjem. Az, hogy szalmonella, az csak tegnap derült ki, mert az első tenyészeten csak gyanús volt, még hagyták két napig. A vírusra nincsen orvosság, így a fosinak magától kell elmúlnia, csak infúziót kapott, mert az (idézek) egyéb elektrolit és folyadék egyensúlya is teljesen fel volt borulva.
Sajnos nagyon rosszak a vénái, így már mikor bementünk mondta az ügyeletes doktornő, hogy ő mégegyszer nem szúrja meg, mert pattannak szét a vénái, ha kell, küld az intenzívre. Hát a kezében szét is ment azt hiszem hétfőn a véna, már eresztett, ki kellett venni az infúziót. Nagyon aranyos doktorbácsi volt aznap este, próbálkoztak a lában, kézfején, 4x szúrták meg, de nem sikerült. Ekkor ő is az intenzívet javasolta, hogy ott esetleg találnak vénát (kisebb kütyüik vannak), vagy a nyaki ütőérnél kell szúrni, de azt csak ott csinálják. Na, nekem ekkor szakadt el a cérna, itt sokalltam be. Este 10kor mentővel átvittek az intenzívre, beléptünk, már vártak, Benit kikapták a kezemből és tessékeltek el minket. Annyira, de annyira sikítozott, hogy nem tudom elmondani. Kétségbeesve még odakiabáltam, hogy ugye nem egyből a fején keresnek, vagy a nyakába kötik a branült, szörnyű volt. Mikor épp nem sikoltott, mindig rohanni akartunk, hogy mi van, miért van csendben. Aztán mikor végül láttuk, hogy a lábfejében a branül, hát nagyon boldogok voltunk.
Ezt az estét tetézte, hogy szobatársat kaptunk, hááát …
Nagymami telója pl. olyan hangerővel csörgött, hogy én is mindig összerezzentem. Mikor megemlítettem, mondja, hogy nem tudja lehalkítani. Na erre A-val egymás kezéből téptük a telefont
, csak hogy valahogy halk legyen. De volt még ezer más dolog, most ezt nem részletezem. Talán annyit, hogy a közösen használt asztalra tette a kakagyűjtő edényként teli fosival.
Na ekkor pakoltam én le az asztalról.
Amúgy szombat délután óta én is „befeküdtem”, először elkértek 26 ezret ezért, mondván, hogy elmúlt Beni 1 éves, hiába szopik, de aztán mi az OEP jogászával beszéltünk és „meggyőzte” őket tegnap A., hogy jobban járnak, ha visszaadják.
Egyébként ebben is a nővérkék támogattak minket, végig mellettünk voltak.
Mit írjak még? Mire vagytok kiváncsiak?
Ja igen, fejni nem fejtem, tehát tejcsi iszonyat fogyóban, de úgy döntöttem itt az idő, ha már így alakult. Én iszonyú nehezen hagytam el csak 1 fejést is, így legalább másra koncentrálok most és nem erre.
És fogytam 3 kilót is.
Beni 8 napig egyetlen falatot sem evett, tegnap este egy fél zsömle belét ette, ma meg 1 fél üveg bébikaját, 1 evőkanálnyi porból készült tejpépet és most vacsira 75mili tejcsit. Amúgy ehhez még kb. 2 deci folyadékot egész nap.
Nem tudom mennyit fogyott, nem mérték és előtte se volt rég mérve.
Sajnos eléggé megviselte a sok szúrkálgatás, mindenen sikít, ami nem tetszik neki és csak velem jó. Nagyon kétségbe tud esni, ha meglátta, hogy a belső ajtó nyílik, már üvöltött. Remélem azért kiheveri szegény.
Bubek!!!!
Fenyőharasztot mennyivel előtte lehet lemondani?
Mert míg a szalmonella nem ürül ki teljesen, nem tudunk menni, mert a kakája még fertőz. Persze tudom, hogy a félpanzióban benikaka nincsen a menün, de nem viszem addig közösségbe. Ez lehet 1 hét, de 1 hónap is a doktornő szerint.