Új privát üzeneted érkezett!

Szirom!

Nálunk 2 hónap volt ilyen, amikor jötta 4 rágó meg 4 szemfoga, 2 hónap alatt az összes, 12-14 hónapos koráig. Minden áldott éjjel 2-1/2 5-ig ébren volt, d enem sírt (csak ha az ágyban hagytuk), henem ment játszani. nem hatotts emmi. Kinőtt az utolsó szemfoga és másnap estétől aludt rendesen, azóta sincs vele gond. De én azta két hónapot nem kívánom senkinek.

Kriszta!

2 hét az elég durva, telefonálj ráa dokira szerintem, majd ő megmondja van e teendő.,

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Szirom,
Jaaaaj, én nem úgy írtam, leírok én százszor is szívesen bármit! Kép Csak magam miatt kezdtem úgy, mert nem emlékeztem pontosan, hogy akkor mit is írtam Kép
Hát az éjszaka nem lehetett egyszerű...Kép Te ilyenkor hogy viselkedsz? Mert én néha másnap szégyellem magam komolyan, olyan hisztiket tudok csapni, ha nem alhatok Kép Persze, sajnálom én is Mátét olyankor, csak közben meg nyüszögök nonstop, hogy miért nem alhatok blablabla Kép
Szerintem is nagy valószínűséggel a foga, bár egy kis front is játszhat, mert nálunk is kemény éjszaka volt. Regi -aki nem kel fel már régóta éjjel- kétszer felsírt, és Máté se volt a topon Kép
Igazából semmi okosat nem tudok javasolni, mert én is tök tehetetlen vagyok. Már csak azért is ugye, mert Reginél egy db fogat nem vettünk észre, hogy mikor jön...egyszer csak tele volt a szája foggal Kép
Panadol szirupot szoktál neki adni? Mert én azt adtam, na de mindig azt se lehet, max 5 napig ugye. Az viszont Máténak bejött...

Sztem nem telózok, csütin elslattyogok inkább dokibához...Úgyis rákszűrésre kell menni. Vagy várjak még egy hetet?? Egyébként tegnap óta nincs semmi vérzés...Kép Na de akkor is sok volt Kép

Voltunk védőnéninél, Máté 9,36 kg és 72 cm. Regi meg 98 cm és 16,5 kg. Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Hát köszi, csajok!

Manó, ez nem valami biztató, hát remélem, hogy nálunk ilyen nem lesz. És mi volt az a pont, ahol hagytátok, hogy játsszon inkább, és nem próbálkoztatok tovább az altatással? És minden hajnalban játszott a szőnyegen, te meg ott ültél mellette? Vagy hogy volt?

Kriszta! Próbálok nyugodt maradni, és ez sikerülni is szokott. Ha ideges az ember, azt a kölkec is átveszi, és akkor tutira nem sikerül a megnyugtatás. Most is csak egyetlen ponton hagyott el a nyugalmam, amikor harmadszor verte ki a srác a kiskanalat a kezemből, na akkor kiabáltam egy szép nagyot, és odavágtam a kanalat a földhözKép De az már olyan negyed 4 körül volt asszem. És ettől azonnal jobban is éreztem magamKép
A Panadol az fájdalomcsillapító? És szirup?

Helyes, hogy elmész a doktorhoz. Én csütörtökön fogorvoshoz megyek, az se sétagalopp... A rákszűrésem különben P1, pedig eléggé izgultam miatta.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

A 4dl-t, csak azért tudom, mert amiben turmixolom, be van mércézve. Ti mikortól nem turmixoltatok?? Ja és természetesen üvegesből 2 megy be délben.

Szirom,
az éjszakáért én sem irigyellek. Nem tudom Tominak is mikor kezd kijönni a foga. Reménykedem, hátha csendben megússzuk a dolgot. Különben időnként Tomi is csak úgy elkezd sírni éjszaka, s nyugtatáson kívül más nem kell neki. Aztán egy idő múlva visszaalszik.

Ildikó
nildikoka

Sziasztok!

Ildi! Eddig Miksa is visszaaludt, régebben szopival, mostanában kis ringatás után. Visszatettem az ágyba, készpassz aludt. Kicsit be vagyok sz...a a ma éjszaka előtt, hogy mi lesz, főleg, hogy ma ketten vagyunk.

Én gyümit sosem turmixoltam, az elején bébikajában kapta a pépet, nyáron leginkább kis kockákra vágva ette a gyümölcsöt kézből, vagy most már végre elfogadja a villával összetörtet is.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
Igen, fájadalom- és lázcsillapító. Fogzásra is szupi, meg megfázás, influenzás cuccokra is! A másik amit még szoktak adni a Nurofen, de én totál meg vagyok elégedve a Panadol sziruppal, úgyhogy nem próbáltam.

Kriszta
krisztocs

Szirom!

Hát szégyellem, d ekb mint Kriszta írtaKép én bizony hisztiztem éjjelente, csapkodtam, kiabáltam, így a férjem úgy döntött hogy ez nekem nem megy, így én aludtam, ő meg őrizte a csajt. Általában úgy volt hogy felébredt,a kkor átment, tea, nem aludt vissza,a kkor áta mi ágyunkba, hátha alszik, mire ő kimászott és vigyorogva játszani kezdett. kb 1 óra így eltelet, hogy állandóan rászóltunk, visszahoztuk az ágyba, itattuk, aztán mivel nema ludt el, vissza a saját ágyába, ott ordítás, végső esetbena férjem odafeküdt mellé egy fotelágyon, ő meg ott játszotta kiságyban. Aztán valamikor elaludt. Úgy rendesen játszania játékaival a szobánkban nem engedtük.

Mi is adtunk neki panadolt, de erre nem ért semmit, mert nem annyira fájt neki, legalábbis nem élesen, cska gondolom valamennyire irritálta, arar felébredt, és kiment az áloma szeméből. Legalábbis így képzelem, igazából azt hogy afogtól van csak akkor hittük el, amikor elmúlt a fogzás befejeztével.
Ha hiszel a homeopátiában,a kkor még a chaomillát lehet megpróbálni.

Manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Megjavult Miksabuckó, kopkopkopKép. Tegnap a délutáni alvása 3 órásra sikeredett, így eldöntöttem, hogy ha éjjel nem ébred fel, akkor reggel felkeltem 8-kor, és szépen visszaállunk a megszokott menetrendre. De nem kellett, mert átaludta az éjszakát, és pontban 8-kor kukorékolt isKép Remélem, innen sínen vagyunk.

Manó! Oké, de ebből a homeopátiás cuccból hányasat kell? És mikor kell beadni, ha már nyüszizik a kissrác? Olyan, mint egy fájdalomcsillapító? Vagy szedni kell?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
Valszeg a front lehetett, mert nálunk is okés volt az éjszaka Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Én is ezt gondoltam Kriszta, de:

mégse vagyunk sínen, mert a délelőtti alvást lesztornózta Miksa. Szopiba belealudt, aztán letettem, de felébredt, és semmi sem segített. Úgyhogy ismét itt nyomul lent a nappaliban... Mégiscsak a napi egy alvás felé tartunk?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Szirom,
Mi újsi Miksával?

És amúgy is, hol van mindenki? Ne halódjon mááá a topik!!!

Reginek jól telt az első nap az oviban, kicsit féltem azért, hogy nehezen fog beindulni az év. Úgyhogy Mátéval kettecskén voltunk, hát azért nem mondom, hogy nem volt nyugisabb a napom Kép Két gyerekkel csak macerásabb.
Képzeljétek, Máté ma óriáscserepestül feldöntötte a dracénámat, még jó, hogy nem magára, úgyhogy száműzve lett Regi szobájába. Mármint a virág Kép

Itt van egy-két kép, csak hogy úgy tűnjön sokat írtam Kép

Ezt a "hajat" Regi készítette öcsinek Kép
Kép
Kép

A háttérben lévő virágot sikerült felborítani Kép
Kép
Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Kriszta, köszi az érdeklődést, Miksa ebéd után bealudt, és 1-től 4-ig nyomta. Te most azért próbálkoznál a délelőtti alvással, vagy felejtsem el? Lehet, hogy még visszatér? Nekem az nem volt úgy rossz.
Máté is Benőke akkor, ha ezt a nagy cserepet sikerült megdöntenie! Az embernek mutattam a képen, és csak annnyit mondott: az igen. És Máté különben még mindig üldögél a kádban és nem akar mászni vagy fölállni? Én Miksát nem hagyhatom így ott. Pedig úgy elnézegetném, ahogy üldögél és játszikKép

A topik csak halódni látszik, de többen igazoltan távol vannak, Manó, meg te meg én pedig jövünk. Hanzi szerintem még a dédijénél van, vagy talán lassan hazajönnek, Marycusék pedig Sarudon. Ildi nem szokott jönni minden nap. Mások pedig szerintem valahogy már be sem mernek ide kopogtatni, olyan, mintha újabban senki sem szülne az újpesti szülőotthonbanKép Érdekes, hogy más kórházas topikokban pörögnek az emberek, itt meg olyan kis családias a hangulatKép.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,
Hozzátartozik azért, hogy "könnyű" volt feldöntenie, mert belekapaszkodott a "tyúklétrába", ami mellette volt, és azzal rántotta Kép

Fürdésnél kavar ő is, csak Regitől nem fér el Kép

Valóban családias a topik, de jobb is szerintem, mert másokat olvasva, néha követni se tudom, ki merre hány méter Kép Persze azért néha jöhetnének újak is Kép
Most is ismerek egy lányt, aki ott fog szülni a napokban, van netkapcsija is, de vhogy nem kavar erre...

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Tegnap Emma sem aludt jól, tuti front volt, csak ki mikor érzi meg,hány nappal előtte. Éjjel 2x ébredt, délutáma lig aludt.

Szülni szülnek Újpesten, de a topikot nekem kellett megnyitni mertz nem is volt ilyen 2002-ig, legnagyobb meglepetésemre, pedig pl Regi is előbb született ha nem tévedekKépKépKép Szóval komolyra fordítva, azért elégkicsi ott a szülésszám, biztos kevesebben vannak író kedvűek.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Manó! Én hatszázvalamennyire emlékszem évente. Mármint a születésszámról beszélekKép

A lényeg: nem írtátok, hogy szerintetek Miksa most áttérőben van a napi egyszeri alvásra, vagy nem. Mer nem mindegy, hogy megpróbálom-e délelőtt letenni, vagy hagyom az egészet délutánra. Ő ugye csak szopival alszik el, és azért nem akarnám visszavinni napi 6-ra a szopiszámot az eddigi 4-ről. Az elmúlt napok eredményeképpen már este is spriccel a tej, Miksa meg néhány korty után elkezd nézelődni, bohóckodni, hát ne tudjátok meg...

Újabb kérdésem is vanKép Én Miksára nem adok bent semmilyen cipőt, hideg sincs, meg elég változatos a talaj is, de hát lassan elkezd lépegetni, így mégse lehet cipő nélkül, ha megyünk valahová. Nem is az a "tedd ki hadd hűljön típus", hogy ne akarna azonnal elkavarni valamerrre. Milyet vegyünk? Most már ősz is lesz, magasszárú zárt cipőt kell venni, ugye? És milyen márkát? És a gyerekcipőboltokban hozzáértő a személyzet? Mert a szandiban még látszott, hogy mekkora a jó, de a cipőben hogyan fogom megállapítani... Tyűha ... meg ruhák is kellenek, mindene rövid ujjú.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!

Szerintem elhet hogy már áttér, bár nem emlékszem Emma mikor tért át.

Cipő: Őszre nálunka tépőzáras félcipő vált be, ami vagy sima bőr, vagy olyan minta sportcipők bélésileg. Márka: Hát személyes véleményem szerint mindegyKép Na ezzel nem leszek népszerűKép Az a lényge hogy a talpa viszonylag jól hajló legyen és a sarkát tartsa. A talpbetétekre én nem esküszöm, nekünk volt már betétes és betét nélküli cipőnk is, attól függően mit kapok jó áron. Szerintem annyiar magas szárú nem kell, csak oylan normál gyerek félcipő magasságú, majd télire kell valami jól bélet és magasabb szárú, hogy ne menjen bele a hó.
Én is most evttem Emmának cipőt, igaz én már nayglányos nike-ot.
Tavaly melánia cipője volt, ez elég megfizethető márka és szerintem jó (kb 5000 körül van). vannak még siesták, killefeetek és az a német márka a deichmanból, annak nem tudom a nevét, ezek kb 7000 körül vannak. és vannak a szuper drága márkák, ezek is jók, de én ennyit nem adok érte 10-15 körül a mookie, richter, elephanten, pablovsky. ja, és van még a Dr leo,a mit most minden ortopéd orvos ajánl, nekem azért nem tetszik mert nagyon emrev a talpa, de állítólag szuper a lábnak, de elég szegényes a méret és modell választék, viszont msot épp a kifutó darabokata kciózzák, ezek olyna 2500-4000 Ft, ha majd bejön az idei modelljük az olyan 6-7 e Ft körül van.

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Na, mi is megjöttünk. Marcus viszonylag jól viselte az utat, odafelé nyűgösebb volt, de nem volt egetverő gond Kép Visszafelé meg aludt, játszott, nevetgélt Kép

Ott sem volt probléma, az első nap altatása rosszabbul ment, de aztán minden úgy volt, mint itthon. MIndenki gyönyörködött benne Kép

Nagyikám elég vacakul van, már nagyon gyenge, alig tud járni, többnyire csak fekszik. Mivel már alig lát, s hallani sem hall jól, már a tévé sem köti le. Ja és mióta elesett és combnyaktörése volt, egyedül nem szeret lenni, mindig kell lenni vele valakinek. Lassan 92 éves lesz....

Én már gyógyulófélben vagyok, de még mindig nem az igazi. Ha rámjön, úgy köhögök, mint egy tüdőbeteg. Macusnak is folydogál még az orra, de már nem annyira.

Jók a képek nagyon mindegyik gyerkőcről. Tomit akkor láttam utóljára, mikor levágták Ildiék a haját Kép REgi is milyen nagylány lett már Kép Máté meg hiperügyin "szereli" le a virágot, úgy látom Kép

Szirom,
Nem alváshoz még nem tudok igazán hozzászólni, bár ma Marcus is sztornózta a délutáni alvást, most meg 3/4 7-kor a kajába beleájult Kép Nem lehet, hogy azzal a furcsa nappal, amit említettél felborult a menetrendje és azért kavarodott meg? Bár állítólag 1 éves kora felé már a napi egy alváshoz tendálnak a srácok Kép És igaz, a Panadol fogzási gondokra is szuper, hisz fájdalomcsillapitó paracetamol van benne.

Cipő: Szerintem sem a márka a lényeg, ahogy Manó is írta, hanem hogy jó tartása legyen a bokánál és a talpa jó legyen. Nekünk őszre szintén egy félcipő van, anyósom zsákmányolta Németo-ból.

No, pusszancs.

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Hanzi,
Végre hogy megjöttél, hiányoztál ám Kép Marcusról te is tehetnél fel képeket azért....Kép

Szirom,
Mi újsi Miksa-alvás témakörrel? Kép

Manó,
Bölcsiben mi újsi? Ja, hívtad már a srácot krém ügyben?

Képzeljétek, ma itt volt a védőnő, és elhozta az ajicsomit az anyatejes napról, nagyon rendike Kép Mondtam neki a vérzésemet, azt mondta, tuti nincs gond, valszeg a mensi-Cerazette téma miatt volt. De persze kedden azért megyek doki bácsihoz Kép
Ja és a nagy hír, végre áttört a jobb felső foga Máténak!!! Nyugisabban is aludt, de szerintem most egyfolytában jönni fog felül, mert szinte az egész felső fogínye be van durranva és piros. Kép
Tegnap Benőke (Szirom után szabadon Kép ) meg kihúzta a ruhásszekrény legnagyobb fiókját (szerencsére teljesen nem lehet), és persze, hogy jól fejbeverte Kép De komolyan annyira stramm, hogy hihetetlen, nagyon nagy bajnál sír csak, egy oltásnál se bőgött...nem tudom, miből gyúrták Kép
Viszont amin meglepődtem, hogy délután az egyik kakinál -mert ugye most a fogak miatt minden pelus tele- már annyira sebes lett a popója, hogy vérzett is (pedig egyből kiszedem), kentem ugye a gyógyis kenőccsel, és a következő peluscserénél már semmi bibi nem volt!!! Teljesen ledöbbentem, mert ilyenekre Reginek soha nem volt jó, akkor már Sudocrem kellett.

Máté is kezdi a szavakat rakosgatni a gügyörészés közepette, az apa, aja megy a legtöbbet -nyilván még nem tudatosan-, mert ezt hallja gondolom Regitől folyton.

Cipő...Máténak már innen-onnan 4 db sportcipője van, de se szandi, se "normális" csuka. Ráadásul a kocsicipőjét kinőtte Kép Ma voltunk a Deichmann-ban, és volt egy annnyira édike Adidas kocsicipő, de pont jó volt a 18-as, már nem mertem megvenni, nagyobb meg nem volt Kép Viszont szandiból irtó édik voltak olcsón, csak hát ennyire előre azt még nem merek venni. Reginek meg olyan édi gumicsizmit vettünk! Robi azt mondta, még ő is felvenné....édes lenne rózsaszínben Kép

Regivel felültettük Mátét is olyan "bedobok egy 100-ast, aztán megy" helikopterre, marha cukin lesett, hogy mi van Kép

Na miután össze-vissza írtam mindent, elbúcsúzom Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Üdv itthon Hanzikáék! Nagyidnak még mindig jobbulást! De azért most örült, hogy mentetek, nem?

Köszi az alvásos érdeklődést mindenkinek, javulóban Miksabuckó. Tegnap és ma sikerült a délelőtti és a délutáni alvás is, csak tele lettünk munkával, és ne volt időm semmire. Felváltva megy a meló a számítógépen az emberrel, így aztán nincs képem netezni, ha idejutok a géphez. Én is arra is gondoltam, amire Hanzi, hogy összekeveredett a napja, meg ugye van a fog, meg a front, szóval magyarázható volt, de meglehetősen riasztó is.

Cipő: mindenkinek köszi az okosságokat! Mi még a nyáron vettünk egy kis noname szandit a Deichmannban a kisnyúlnak, de már csak vékony zoknival jó a lábára. 19-esKép Tényleg Hanzika, Marcusnak mekkora kell? Most már tényleg nézünk valami cipőt neki. Még valami, átadták már Újpesten azt a bevásárlóhelyet, amilyenbe mi járunk Óbudán az Eurocenter mellé, csak most nem tudom a nevét?Kép Jól megaszontamKép Ahol van C und A, meg Deichmann, meg Kenguru, tudjátok!

Képzeljétek, Miksa a foteltől vagy a kanapétól startolva 2-3lépést beleszalad, illetve belezuhan a karunkba. Olyan édes, hogy meg kell zabálni, fölemelt kézzel tántorog, aztán bedőlKép Majd usgyi vissza, kezdi elölről, míg a végn már fölkecmeregni is alig bírKép
No és a legújabb mutatvány, föláll a babakocsiban ... az ötpontos övből kicsusszan valahogy fölfelé, mint egy szabadulóművész, aszittem infarktust kapok, amikor megláttam. Tegnap még csak álló kocsiban csinálta, de ma már gurulóban is. Sőt, ma bepróbálkozott az etetőszékkel is, de azon tudtam még húzni. Furfangos mamaKép Ja, és ma annyit izgett-mozgott, hogy haza kellett hoznunk a kaját az étteremből, mert a babakocsiból egy mozdulattal kimászott, ölben meg rángatta az asztalterítőt, kellett volna neki a pohár, meg a telefon, meg minden, majd utolsó kísérletként elindult rajtam keresztültaposva a felettünk lévő napaernyő rúdján fölfelé, mint egy kismajom. Nagyjából a mellemen taposott, amikor az ember mondta, hogy na, akkor csomagoltassuk be a kajátKép Mielőtt megkérdezitek, hogy miért hagyom neki, hát nem hagyom én, csak olyan ereje van, olyan kitartóan csimpaszkodott, és előbb dőlt meg a napernyő, mint hogy elengedjeKép

Kriszta! Gratula Máté fogához, és tényleg stramm kis kölyök! Ajicsomag: hát nem tom, engem itt Horányban nem ünnepelnek, pedig már 11. hónapja szoptatok rendületlenülKép

ÓÓ, még valami, tegnap betömték egy fogamat, de lesz még egy, mert elhagytam egy tömést. Jáááj...

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,

az a Stop Shop és szept. végén - okt. elején lesz átadva... Kép

Hférj

Kép
hanzika

Köszi Hférj, tényleg azKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

SziasztokKép
Örőmmel tudatom Mindenkivel,hogy Nikolett nevü babám augusztus 14-én éjjel 23,53 perckor császármetszéssel a világra jőttKép)))
nem nagy babo volt 2550gr és 49 cm de teljsen egézséges Kép
Hát a szülésem nem ott tőrtént ahol gondoltam vagyis ahol elterveztük.sajnos,hanem a Szabolcs utcai korházba!
De márboldog vagyok hisz minden simán ment Kép
Hanzika arika vagy nagyon,hogy hiányoltál nem vesztem el csak még aklimatizálodom a kőrülményekhez Kép
Nikim nem alszik át egy éjszakát sem de remélem előbb utobb erre is sor kerül majd.
14 naposak voltunk mikor haza engedtek és már akkor a sulya 2800gr volt.szépen nővekszik.A legutobbi mérés szerint már 3080gr!
sajnos nem szopizik a lelkem,igy marad a tápszerKép
a cicit mint cumi használja azonnal bealszik rajta.
De utána üvegből képes akár 80-100gr is megenni Kép
Van étvágya hál égnek Kép
Ti hogy vagytok?
Rőviden ennyit magunkrol,remélem ezentul ha lesz időm és "energiám" gép kőzelébe kerülők majd.Addig is puszika Mindenkinek sziasztok M.ildikó
tifics

ja és itt egy foto Nikimről.............feltéve ha sikerül elküldenem Kép
Pusz M.Ildikó
tifics

na ezt még gyakorolnom kellKép
tifics

Sziasztok!

Nahát Mildikó, már azt hittem eltűntélKép De jó, hogy megvagytokKép Gratula a kis Nikoletthez, az a lényeg, hogy minden rendben van! Nem írtad, hogy végül is miért lett császár, és miért a Szabolcsban. Bár gondolom valamiért koraszülés volt, ugye?
Szopiügyben szerintem a szopis topikban biztosan tudnak segíteni, ha van tejed, kár lenne veszni hagyni. Nem tudsz fejni, majd azt adni neki üvegből? De talán még a kis Nikit is rá lehetne valahogyan venni arra, hogy szopizzon. Szerintem érdemes a lányoktól segítséget kérned!

És a fotót pedig valahogy idevarázsolhatnád, szerintem mindenki kíváncsi a pöttömre!

Képzeljétek, voltunk Miksabuckóval ketten Szentendrén játszótéren, hintázott a lelkem, meg egy kicsit szórta a homokot is. És egy nagyfiút kinézett magának (olyan 6-7 évest), nyomult is hozzá, de a kissrác mondta neki, hogy ne idegesítsél fölKép Még a végén muszáj lesz neki kisvödröt meg lapátot venni, mert baromira tetszettek neki a játékok. Pedig azt hittem, hogy még korai. Tényleg csak azért mentünk, hogy egy kicsit csend legyen és az ember tudjon dolgozni.
Most meg ő vitte el magával, kajáért mentek Dunakeszire. Én meg a neten lógokKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

MIldi,
Na végre! Én sokat gondoltam ám rád! Örülök, hogy a kis Nikivel minden rendben Kép És hogy veled is végül. Sejtettem, hogy azért nem jelentkezel, mert nem vagy netközelben. Azt tényleg leírhatnád, hogy mi volt végül... És kérjük a képeket Kép

Szirom,
Hát bizony, most már a fiúk, lányok is belenőnek a játszóteres dolgokba. Én is hintáztattam már Marcust a játszón, de homokozni még nem ültünk le. Pedig homokozókészletet már vettem neki Kép
Ja és állás nálunk is bejátszik a babakocsiban is. És a mindenen átmászunk is ismerős. Mamánál pl. a járókereten mutatta be ezt többször. Nagyi egyébként nagyon örült, bár szegényke már nem sokat látott Marcusból.

Krisz,
Gratula a fogacskához! Nálunk is volt most a fogak miatt piros popsi, elég csúnya, végén én Neogranormonnal kentem, nagyon hatásos Kép

Nekem meg lehet, hogy előbb kell gondolkodnom a bölcsi dolgon, mint gondoltam. Nem publikus (Krisz, te nem tudsz róla, okés?!) fülest kaptam ma, hogy a lány, akinek a helyére pályázom, babát vár és áprilisra van kiírva (Kövér Kriszti - Krisz). Bár már eddig is gondolkodtam rajta, de nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar eljön az idő. És azért gáz, mert ha az ő helyére nem megyek vissza, akkor nem biztos, hogy lesz hely azon az osztályon, ahol 11 évet lehúztam..... Nem tudom, hogy mit tegyek. Marcust is sajnálnám olyan feb körül bölcsibe adni, de én sem szeretnék a marketingre kerülni például... Áh, sehogy sem jó ez!

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

MIldi,
Gratulálok!!! Kép Valóban előbb jött, ugye? Én is úgy emlékszem. Tessék többet jönni! Kép

Játszótér...én Regit 15 hónaposan kezdtem el vinni, mert akkor már nem vett a szájába semmit, így homokozni is tudott. Most viszont, mivel mindennap megyünk szinte játszóra, és Máté már les ezerrel, valószínűleg előbb fog beérni a dolog Kép

Hanzi,
Na, ilyen hamar sikerült Krisztáéknak? Azt hallottam, hogy megy a próbálkozás. Ha publikussá válik, add át gratulációmat! Kép
Visszamenetel...ezt tényleg csak te tudod...nyilván mindenkinek mások a körülmények, saját magának kell átgondolnia, DE! azt tudd, hogy ez az első minimum 2 év a legfontosabb neked is és Marcusnak is az egymás közötti kapcsolat kialakításához. Kb 10 év múlva rádöbbensz majd, hogy ezeket az éveket már soha senki nem fogja visszaadni neked. Most kezdődik még csak az a korszak, amikor nap mint nap újat alkotnak, tesznek, és mindezt egy dada fogja látni először. Én úgy jöttem el szülni, hogy ha a fogamat szívom, akkor is minimum 2 évet itthon maradok vele. (Reginél egyértelmű volt, mert ugye terveztük Mátét)
Persze emellett sokat számít, hogy azért Robi jól keres, így az anyagi része nem akkora probléma, de valahogy úgy érzem, hogy ha már eljöttem, akkor végigcsinálom, mert minden mozdulatára kíváncsi vagyok, és kb 3-4 évesen (lsd Regi) már saját akaratuk van, nem azt teszel vele, ami jól esik...
Most beszélek össze-vissza, de tényleg jól gondold át!!!
Persze, mi is felnőttünk úgy, hogy már x hónaposan a bölcsiben landoltunk, de az más világ volt, akkor tényleg muszáj volt.
Na, most nehogy okostojásnak gondolj, hogy lököm a sódert, de sztem vagy te olyan jó merő, hogy később is lesz helyed a CBD-n. Megmondom őszintén, én ilyenen még nem is agyaltam...ha nem kellek majd nekik, akkor így jártam Kép De most Máté az első Kép (na meg Regi, csak hát ő már ovis) Szóval ugye most nem utálsz, hogy itt dumálok? Kép

Úgy tűnik kijött a másik felső fog is, ma éjszaka már egyszer sem kelt az úrfi Kép ÉLJEN!!!!

Kriszta

Kriszta
krisztocs

ja, a végén mosoly akart lenni Kép

a merő meg munkaerő, csak rövidítettem Kép

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Mildi!

Gratulálok!
Várjuka részleteket!

hanzi!

Szerintem ez a bölcsi dolog sok mindnetől függ: 1. anyagi helyzet
2. gyerkőc milyensége (örökmozgó, esmerkedős, avgy félénk)
3. anyuka milyensége (bírja e idegileg az otthonlétet)

Én a 2. és 3. ok miatt kerültem bölcsibe anno 1,5 évesen, és imádtam, semmi rossz emlékem nincs, állítólag még sírni se sírtam sose.

Emma az 1. ok miatt kerül be most 2 évesen. Hát bevallom én sajnálom, de tudtam hogy ennyi lesz már amikro vártuk őt.
Vígazstal hogy nem félénk gyerek, ha bezsokik valószínűleg élvezni fogja.

A gondozónők szerint a legnehezebben beszokó korosztály a 1,5 éves kor, ezt azért jobbah tudod, már nem picik, hogy ellegyenek akrárkivel, tudják hoyg mi történik, de még nem elég nagyok hogy felfogják, Ilyen szempontból könnyebb ha kissebb vagy nagyobba gyerek bölcsibe kerüléskor. De mindne gyerek beszokik, ezt állítják, cska van ki 1 hónap van aki 3 alatt. Az elején tuti beteg lesz, ha beadod akkor ha teheted időben tedd, kb 3 hónappal előbb (ha van hely), mert így sok idegeskedést , munkahyleről hiányzást spórolhatsz meg (sajnso én nem tudtam így tenni, mert nyáron nincs beszoktatásKép). Ja, és már most menj el a bölcsikbe, mert elvileg májusban volt beiratkozás, ha jelzed hogy pl februárban viszed felírnak és tuti lesz hely

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Hanzika! Szerintem is nagyon gondold át, Krisztának sok szempontból igaza van. Persze könnyű a partvonalról dumálni (itt magamra gondolokKép), de tényleg leírom, amit gondolok. Bár az is tény, hogy könnyen beszélek, hiszen az ember sem keres rosszul, sőt nekem is van mit csinálnom. És persze a munkahelyeteket sem ismerem, és te tudod jobban, hogy mi történhet ott. De: nem lehet, hogy két év múlva simán lesz másik hely is? Addigra szül az xy, akinek most még eszében sincs. Vagy valaki elpályázik. Akkor meg verheted a fejed a falba, hogy ha ezt előbb tudod, akkor nem áldozod be ezt a szép időszakot. Biztos vagyok abban, hogy te pontosan tudod, hogy mi a jó Marcusnak. De az sem mindegy persze, hogy neked mi a jó, és ebbe senki se szólhat bele.
Én azt hiszem, hogy csak akkor mennék vissza, ha tényleg nagyon kéne a pénz. Különben nem, számomra nincs olyan beosztás, ami überelné Miksabuckót. Igazából én vagyok az a marha, aki elfogadott egy csoportvezetői kinevezést azzal a feltétellel, hogy babát akarunk, és ha terhes leszek, már lépek is. Belementek, már köröztették a kinevezésemet, kb egy aláírás hiányzott róla, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. De még bőven lett volna idő bejelenteni, ha nincs ez a kínos szitu. Ha csak pár hetet várok, akkor jóval méretesebb fizuval jöttem volna el, de inkább szóltam nekik, nem akartam megszívatni őket. Így kerestek helyettem mást.
Különben bevallom, hogy én meg azzal kacérkodom, hogy egyáltalán nem megyek vissza. Mondjuk a hírszerkesztés több műszakos - akár éjszakás is - meló, nem kisgyerek mellé való. Nem tudom, hogyan lehetne megoldani ilyen körülmények között, hogy ott legyek, amikor Miksának szüksége van rám. Még meglátjuk, hogy mit tudok írni itthon (könyv, újság, akármi), ami ad egy rendes pézt. Nekem meg az az álmom, hogy terített reggelizőasztal a kölyköknek meg az embernek, nincs hajnali kelés meg oviba rángatás, meg hogy ő az utolsó az oviban, hanem minden szép nyugisan lezajlik. Béke van itthon, rend, nyugiKép A takarítással eddig sem kellett bajlódnom, mert nekem simán megér óránként 650 Ft-ot, hogy a nagyját megcsinálja egy asszonyka. A rendrakás meg belefér. Főzni kifejezetten szeretek. Aztán amikor a srác az oviban, ember a munkában, én csinálhatom itthon a melómat, és akkor indulok a gyerekért, amikor ideális. Sokan féltettek, hogy unni fogom magam itthon, de hát én nem unomKép Mondjuk igaz, hogy nekem 2-3 munkahelyem is volt éveken át, kidolgoztam magam 20 évre előre. Legutóbb egy multinál, és hát horror... kicsinálják az embert, ennyit nem ér az egész. Na, jó sokat fecsegtem, remélem, valami összefüggő kijön belőleKép

ja, és Kriszta írta, hogy mi is a bölcsiben landoltunk, de én nem, mert az én anyukám otthon volt velünk a max. 3 évet, és szép emlékeim vannak. lehet, hogy a bölcsi se zavart volna, de ez már sosem derül kiKép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom!

Én sem unatkozom, simán bevállanám az itthon létet még egy-két gyerkőccel. de ehhez msához kellett volna férjhez mennemKép ez vanKép Amúgy a beosztás engem sem érdekel, meg sem kérdeztem pl a főnöknőm hogymost milyen címmel megyek vissza (úgy jöttem el hogy csop vez voltam, de most a kolléganőm lett)
A fizu viszont érdekel, mert muszáj hogy érdekeljen sajnos. De az nem zavart volna ha pl más csoportba kerülök vissz, sőt, enm bántam volna ha kipróbálhatok más területet, d enemKép

manó

KépKép
manó

Sziasztok!

Tudom én, hogy nagy dilemma ez. Nekem is. Csak hát az a helyzet, hogy én majdnem a cég megalapítása óta ott dolgoztam, úgyhogy volt rálátásom más osztályokra is. És ott "kinyírják" az embert. Ezért inkább maradnék ott, azon az osztályon, ahol eljöttem. Pl. pénzügy meg nem érdekel, nem vagyok én aktakukac. A számok egyébként is idegesítenek sokszor... Aztán lehet, hogy mégis másik osztályra megyek, nem megyek vissza, nem tudom.

Krisztinek teljesen igaza van, főleg azért, mert hát ő tudja, hogy honnan jöttem, mit csináltam Kép És persze, hogy Marcus fontos. De.. és itt jön a de: mi is hasonló helyzetben vagyunk, mint Manóék, annyi különbséggel, hogy van saját lakásunk. De kb. ennyi. Ádám ugyebár vállalkozó és hiába keresgéltünk, amit tudna csinálni, nem igazán van terület. Vagy nincs meg hozzá a protekció, ismerettség. Most nem panaszkodhatom, van fordítanivalója, de mi lesz 3-4-5 hónap múlva? Nem tudni... és volt már ilyen helyzet, mikor még dolgoztam. Még terhesség alatt is. Tehát kell az én fizum is. Tehát 2 éves kora után mindenféleképpen vissza kell mennem dolgozni. Vagyis a jelenlegi helyzethez képest fél év. Ami azért sok....

Szóval, merültek fel a fejemben opciók, pl. hogy ne bölcsi legyen fél évig, hanem anyuék, de hát ehhez ő is kell. Mármint hogy mit szól hozzá, vállalja-e, bírja-e. Vagy 4 óra bent, 4 óra itthon, esetleg 6 órás munka. De hát ez meg a főnöktől függ.... De amig nem hivatalos, addig csak agyalhatok Kép

És akkor kérésre, egy kép Marcusról, aki ma úgy élvezte a hintát, hogy nem akart kiszállni Kép

Kép

H.

Kép
hanzika

Hanzika!

Zabálnivaló huncut Marcus a képen, és hogy mekkorát nőtt! És milyen kis csoki, őrületKép Ti is vágtatok hajat, vagy rosszul látom?

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Szirom,

Még nem vágtuk neki, elől természetesen ilyen. Oldalt, meg hátul már kezd hosszú lenni, sokszor a fülébe ér és csikizi, ilyenkor nagyon vakarja. Úgyhogy hamarosan nálunk is esedékes egy hajvágás.

Csokinak tényleg az, látnád a térdét Kép Sokan megkérdezik, hogy hol voltunk vele nyaralni. Ilyenkor mondom, hogy Újpesten, a Király utcában - séta oda-vissza Kép

H.

Kép
hanzika

Szép jo reggelt Mindenkinek.
Hát ugy kerültem a Szabolcs utcába,hogy 25 hetes terhesen elvégezték a cukor terhelést és az értékem igen igen magas lett 19-es cukorszintet produkáltamKép
Doktorbácsim azonnal átutalt a Szabolcsba.Na gondolhatjátok minden reményem veszve hisz a Győri doktornál szültem az első kettő gyermekem és ezt a babát is nála szerettem volna. A lényeg megjelentem a korházba ahol kőzőlték ok rendben felvesznek gondozásba de egy feltétellel itt kell szülnőm.Alig paráztam Kép
Se orvost se senkit nem ismerve befeküdtem még májusba,ahol elvégezték a cukorbeállitást,ami abbol ált ,hogy inzulinoznom kellet magam Kép
Majd két hét elteltével saját felelőségemre haza mentem hisz van két fiam akik ideig oráig nélkülőzni tudtak de a végletekig nem megy Kép
Majd Juniusban ujra vissza fektettek mert állitolag már toxémiás is voltam ami abbol állt ,hogy mindig jelen volt a fehérje a vizeletembe,majd magas vérnyomásom is volt hozzá./megjegyzem kétszer volt rajtam 24 orás vérnyomás mérő aminek az eredménye mind kétszer negativ volt/.
Egyhuzamba 9 hetet feküdtem bent a korházbaKép
Azt hittem teljesen bekattanok már!
Sept.2-re voltam kiirva szülni,de Niki babo ugy dőntőtt pár nappal előbb kikéredzkedik Kép
Naponta kellet mennem CTG-re .Igy tőrtént ez azon a szombat délután is.Felmentem.......feküdtem....mértek.
Majd leengedtek.Aztán az esti viziten a dokibácsinak nem tetszett amit produkáltunk majd este ujra vissza küldőtt.
Niki szivhangja állandoan a mozgásoknál leesett Kép
Ott tanakodtak mit tegyenek/megjegyzem hétfő reggel 8-ra kivoltam irva császár mütétre/
4 orát feküdtem a ctg-nél ami kőzbe volt hogy tökéletes volt minden volt hogy nem.
Majd az ügyeletes orvos ugy dőntőtt nem kockáztat tovább és éjjel 23,15 kor betoltak a mütőbe.
Alig féltem Kép
Épp ,hogy betőltőttük a 37-hetetKép
Spinális érzéstelenitővel "szültem".Megkell jegyeznem azért is lett császár mert az első két fiacskám is azzal született és ugyi a harmadik adja magát ,hogy csak az lehet.
Mig másnak egy császár max 45 perc addig nekem mindez másfél orát tartott mert már voltak a doki szerint ősszenővéseim és a végén sterilizálva is lettem.
Mivel fogadott orvosom nem lévén mindezt az éjszaki ügyeletes orvos csapat végezte.Amit igy utolag is köszönök nekik és főleg az Ügyelet vezető Doktornőnek mert rajta mulott az ,hogy nem mert kockáztatni.Niki mikor megszületett kapott egy kis oxigént,hisz a ctg szerint is oxigén hiányos állapotba került a méhen belül!
Tdujátok mikor évekkel ezelőtt ujpesten szültem az emlékeim mások voltak a császár után gondolok itt az uto ápolásra stb.Egy biztos itt nem volt sebkőtőzés."alvázmosás,hasszorito.
10 nappal a mütét után Én szoltam a dokinak nem kéne már megnézni a sebemet?
de hát változnak az idők.
Mivel Én terheségi cukros voltam Nikim cukorszintje leesett a születése után igy influziora került és inkubátroba rakták ami nem volt 1 napnál tőbb Kép))
Hamar rendeződőtt Kép
2550 grammal született amit nem irtak be végleges születési sulynak mert miután a világra jőtt egy hatalmas mennyiséget "kipakolt" és igy 2480gr lett Kép)
Ezt irták be Neki szül.sulynak.
És 10 nap elteltével már 2800gr volt Kép
Igaz a korházba méág csk csak
szopizott de volt ,hogy ott is átaludta az
etetési időt.
Szerintem sose érem meg ,hogy az éjszakát átaludja majd Kép
Most ennyi fért bele,igaz most alszik Kép)Bár nekem is azt kéne tennem hisz alig alszom , de ismeritek Ki sokat alszik kevesett él Kép
puszika mindenkinek sziasztok M.Ildikó
tifics

Elfelejtettem egy kérdés.......Hogy vagytok az éjszaki tisztába tevésel? Védőnő szerint nem kell a babákat hozzá szoktatni mert a későbieekben ez miatt nem fogjk átaludni az éjszakát.Nikim állandoan csuklik minden egyes büfi után....szerintetek ez normális?
M.ildikó
tifics

Na embert ma elkapom és addig nem engedem el a gép közelböl mig Nikiről a képet felnem rakja :D
tifics

Sziasztok!

Hanzi,
Marcus igazi kisfiú már! Nyoma sincs babának! Kép Nagyon huncutul néz Kép És valóban nagyon szép a színe!

MIldi,
Nem semmi tortúrán mentél akkor keresztül Kép Azért szerintem elég durva, hogy a sebkezelés nem úgy működött, ahogy kéne. Ez inkább hanyagság részükről...amúgy is sok rosszat hallottam a Szabolcs utcai kórházról, ráadásul egy barátnőm ott fog szülni januárban. Na, ő se dícséri, pedig már egyszer szült ott.
Volt egy másik ismerősöm is, aki szintén ott szült, de azokat inkább nem írom le, amiket mondott, mert itt mindenki olvas már mindent....
A lényeg, hogy jól vagytok! Nekem is voltak összenövéseim, dolgoztak rajtam is a műtőben rendesen Kép Doki bácsi szerint azért vannak, mert az első műtét után elég hamar "pattogtam", nyüzsiztem stb., és persze óva intett, hogy most ha hazajövök, pihenjek...ja, ahogy hazajöttem, port töröltem Kép Kép De mindegy, harmadik úgyse lesz, úgyhogy nem derül rá fény, hogy mi lett odabent Kép
Éjjeli pelusozás...én Mátét csak akkor tettem tisztába, ha nagyon-nagyon pisis volt, illetve átázott, de az elején sokszor éjjel is kakilt, tehát muszáj volt. Na de ezt mind sötétben ,és teljesn csendben műveltem, így volt, hogy visszaaludt közben. Ma már persze erre nincs szükség.
A csuklás tök normális, Máté órákat képes volt csuklani Kép

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Ildi,
Én eleinte tisztába tettem Marcust éjjel, de csak 3-4 hétig tán, aztán már nem. Lusta dög vagyok, tudom Kép A csuklás tényleg normális, ne aggódj Kép

Örülök, hogy végül minden jól végződött veled és Nikibabával Kép Fiúk mit szóltak a hugihoz? Szerintem a Szabolcs utcai kh sem más, mint a többi nagyüzem. Mert ugyebár általában a Klinikák, az és a Stomf az ügyeletes.... Megjegyzem, úgy emlékszem, hogy a szobatársamnak sem nézegették a sebét, csak mielőtt elment haza.

Toxémia és cukor tényleg veszélyes, ezért jobb is volt, hogy "nagyüzemi" Kh-ba kerültél Kép Toxémia egyébként nekem is mumus volt, de szerencsére megúsztam Marcussal.

És kérjük a képeket KépKépKép

Ma kértem véleményt a bölcsiről, ahová Marcus vszleg járni fog, ha fog hamarosan. Egy lánynak már most be kellett adni a babát, pedig decemberben szült (mikor Ildi). Nagyon jó véleménnyel van róla, most van a beszoktatós hetük. Hát majd meglátjuk.

Szirom,
Elfelejtettem mondani, hogy Marcusnak most kb. olyan 18-as cipő kellhet, mert a 19-es nagy rá. És amiket mostanság csinál: áll, ül stabilan, kapaszkodva jár, műköhög, baba, papa, apa nagyon megy Kép A hintázásnál mondta a palintát "pal" 1x és egyszer cicát is hallottam tőle. Minden érdekli, mindent megnyal, tapogat, ütöget :Kép

Pusz

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Kicsit elúsztam, úgyhogy nem tudtam jönni. Most meg az zavar, hogy halmokban áll a vasalnivaló, de akkora kupac van, hogy nem is tudjátok elképzelni...

Ildikó! Nagyon kemény lehetett, nem irigyellek érte. No de mindenért kárpótol a kislány, gondolomKép
Tisztába tevés: éjszaka én nem nagyon tettem Miksát tisztába, csak ha átázott a pelus, és a ruhája is nedves lett. Alig fénynél, csöndben érdemes, hogy ne is igazán ébredjen fel a pici. Az átázás időnként előfordult a derekánál, nem tudom, miért. De ő külön eset, mert ő egyébként átaludta az éjszakát szinte az elejétől fogva. Asszem az első héten ébredt 2 alkalommal hajnali 2 körül.
Csuklás: Miksabuckó is sokat csuklott, a doktor azt mondta, hogy az evéstől és a sírástól tud elállni neki. Én olyankor megszopiztatam, ha már nagyon zavarta. A citromlét, amit régen használtak, már nem ajánlják, mert állítólag veszélyes. Pontosan nem emlékszem, miért, a csecsemős csaj mondta, akivel együtt szültem.
Csasziseb: nekem sem kötözgették ha jól emlékszem, nem bolygatták, csak akkor kaptam új kötést, amikor átázott, de az az én külön pechem. Alvázmosásnak a csaszi után nincs sok értelme, mert az szerintem fertőtlenítés, nekünk ugye pedig ott nincs seb, az összes többin pedig a zuhany segít.

Hanzika! Ügyes srác Marcus! És mikor láthatjuk már? Nem jöttök Horányba? Most még olyan szép idő van!

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Lányok,
Új mutatvány van soron Kép Marcust ha megkérjük, hogy horkoljon, kikapja a cumit a szájából és horkol Kép Meg kell zabálni Kép

H.

Kép
hanzika

Hanzi, Kép Kép Kár, hogy ezt még napközben nem mutatta be, kivi lettem volna! Kép
Képzeld, ovi után bementünk az első kínaiba, és kaptam tök édike kocsicipőt 990-ért...na jó, azért a Götz-ös jobban tetszett Kép

Kriszta
krisztocs

Szirom,

Még nem tudom, hogy hétvégén mi lesz, megyünk-e. De ha igen, rádcsörgök. Otthon lesztek most hétvégén?

Krisz,
És pontosan hol vetted? Egyébiránt engem is érdekelne a dolog Kép

Horkolós tök muris, bár apájának nem mutatta be. Csak apukámnak és anyunak Kép
Persze ma Marcus is sztrájkolt a délutáni alvással. Úgyhongy 3/4 7-kor beájulok volt megint.

Én meg járhatok kezelésre a derekammal Kép

H.

Kép
hanzika

Hanzi,
A Spar-Dm résznél lévő kínaiban, ami a sarokban van. Volt egy nagggyon vagány, de az még nagy volt Kép

Mi van a derekaddal???

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Hanzika! Horkoló MarcusKép Nehogy elfelejtse 26-áig a mutatványtKép Hétvégét még nem tudom, lehet, hogy megyünk valahová, de az nem feltétlenül jelenti azt, hogy a hétvége nagy részében nem leszünk itthon. Megbeszéljük, oksi, mer már olyan rég láttalak benneteket!

Hopp, és Marycus, ti még nem jöttetek haza? Gyere és mesélj már, milyen volt Sarudon? Kipihentétek magatokat? Vikóca hogy viselte?

Kriszta! Bezzeg amikor nyáron nekünk kellett kocsicipő, akkor se a kínaiaknál, se a C und A-ban, de még a Brendonban sem volt rendes. Semennyiér se. Most meg már nem kocsicipő kell, hanem igazi, amit jelentem, tegnap megvettünkKép 19-es, úgyhogy a szandi valahogy más számozás lehetett.

Kép

Képzeljétek, olyan 4-5 lépést simán megtesz Miksabuckó egyedül, és néha olyan merészen indul el, hogy a frász kerülget. De azért jó érzésKép Naszóval ha már a vásárlásnál tartunk, egy halom mindent kapott tegnap, pl. új kordbársony kertészgatyót, melegítőt, meg pulcsikat, egyszóval meleg cuccokat. Meg kellett neki pizsi, és vettünk neki játékot is (mondjuk ilyen nem sűrűn van, nem vagyunk azok a megrögzött játékhalmozósokKép). És komolyan örült nekik, tiszta boldog voltKép

Kép

Ez puha, gumiszerűségből van, rakosgatja is egy kicsit, meg tologatjuk is és berreg hozzáKép, de azért is jó, mert mindig úgy mászkál, hogy valami van a kezében, és ha hasraesik, akkor nem engedi ám el! Ezzel legalább nem veri oda annyira a kezecskéjét.
És Miksa volt a papával a Mediamarktban is (amíg én macskakaját vásároltamKép), és a kiscsákó végigsikítozta az egészet, hiába, meg van őrülve a műszaki izékért, meg villogó, hangos ketyerékértKép Itthon is a távirányítók, az erősítő, meg a hasonlók a sláger. Tényleg, ti hagyjátok nekik tekergetni, vagy feljebb pakoljátok, vagy leragasszátok, vagy mit csináltok?

Azt még nem írtam, hogy tegnap vettem Chamomillát is a fogára, mert szinte minden éjjel kelünk egy 20-25 percre, és tutira a foga fáj, mert ha bekenem Dentinox-szal, akkor egy idő után vissza tudom ringatni. Hát meglátjuk, mennyit használ.

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Büdös kölyök megint nem aludt délelőtt, és tegnap semKép. Teljesen el vagyok keseredve, mert hiába álmos, egészen egyszerűen fizikailag nem lehet lefektetni, ha a szopiba nem alszik bele, vagy ha felébred, amikor leteszem. Higyjétek el, még nincs nyitva a szeme, és már kapaszkodik állásba a kiságy rácsán. 1 mp-nél nem marad tovább fekve. Mi a jóistent csináljak vele? Hiába hagyom egy kicsit magára, továbbra is áll, sőt ugrál az ágyban. Segítség!!!Kép

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok!

Ma megjártuk a doki nénit ellenőrzésre. Jelentem, Marcus 9600g és 77 cm. Így már nem csodálkozom, hogy miért nem mennek rá a 74-es pólók Kép Meg volt vele elégedve, kivéve a kukijával és a lábával. A kukisát 2 hónapja nézte, akkor rendben volt, most meg azt mondta, hogy szerinte szűk és lehet, hogy majd műteni kell... Kép A lába meg nem igazán javul, úgyis kell menni vissza orthopédiára. Lehet, hogy kell majd neki spédi cipő.

Aztán elmentünk beiratkozni a bölcsibe. Hát, nem sok jóval kecsegtettek. Először is, nem tudtam, de csak 8 órás munkára mehetek vissza, amíg be nem tölti a 18 hós kort. Utána meg bármire. A másik meg, hogy valószínűleg nem lesz hely. Nem csak ott, ahová majd szeretném, hogy járjon Marcus, hanem egyik bölcsiben sem a IV. kerületben! Üresedés csak szept-re várható. És minimum fél évvel előtte jelentkezni kell. Január közepén kell visszamenni, akkor tudom meg, hogy mi a helyzet.

Mi is vettünk kocsicipőt, olyat, mit Mátéhaveré Kép

Szirom,
Jó ez a cipellő és játék is Kép Én is szeretnék valami ilyesmit majd Marcusnak Kép
Nem tudom, hgoy megyünk-e végül hétvégén, mert anyósomék szombaton becuccolnak végleg télire. Majd szólok ám! De ti is eljöhetnétek ám egyszer! És ígérem, hogy igyekszem a "mutatványt" addig gyakoroltatni vele Kép
Nálunk is nagy szám a távirányító, videó, tv stb. A videóba pl. állandóan benyúlkál, a távröcsögét meg rágicsálja. Általában rászólok, hogy ne bántsa. Majdcsak megszokja Kép
Alvás: szerintem tedd előrébb az ebédet, amennyire tudod. Délután alszik Miksa? Egyébként nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez az egyszeri alvásra átállás. Másoktól már hallottam ilyet. Nálunk tegnap Marcus a délutáni alvást hagyta ki ugyebár.

Krisz,
Köszi a cipőtippet még egyszer! És azért nem hívtalak, mert nekiálltam takarítani. De itt beírtam, mi is volt.
Derekamat 2 hónapja istenesen meghúztam, alig bírtam járni, ülni stb. Dokival nem sokra mentem, most kaptam időpontot (mert ugyebár beutaló is kellett), meg se akart vizsgálni, majdnem elküldött melegebb égtájakra, hogy mit akarok én tőle. Aztán épp rámnézett, elküldött röntgenre, az alapján meg indok nélkül (nekem semmit nem mondott, csak gúnyosan megkérdezte, hogy "és kezelésre járni ráér majd?", miután közöltem, hogy azért nem mentem ahhoz a dokinőhöz, akinél évekkel ezelőtt jártam, mert pici babám van és időpontot is ezért kértem) kezelésre küldött. Elektromos. Jövő héten kezdem, 10 alkalom és minden nap kell majd menni. Kiváncsi leszek. Mindenesetre holnap orthopédiára megyek, hátha ott okosabb leszek.

Marycus, tényleg, merre vagytok már?!

No, ennyit mára rólunk!

Jó éjt!

H.

Kép
hanzika

Sziasztok!

Szirom,
Hanzinak igaza van, valszeg ez tényleg már az átállása Miksának. Nem igazán tudok okosat mondani Kép
Arra meg hogy állva alszik szinte végképp nem Kép Védőnő nem javasol semmit?
Jól bevásároltatok akkor Miksának Kép Édi a cipő meg a játék is szupi!

Hanzi,
Ez jó...Máté kukijára születése óta kb egyszer néztek rá a rendelőben Kép Akkor legközelebb kérem, hogy nézzék meg! De sajnos azt mondják, hogy az esetek 80%-ban műteni kell Kép
Kedves orvos lehetett...sztk-ban volt? Gondolta, még fiatal vagy, mi baj lehet a derekaddal....Kép

Képzeljétek, holnap akartam menni doki bácsihoz, erre ma megint elöntött a vér Kép Most már felhívtam, hogy mi a jó istentől van, azt mondta, nyugodjak meg, a Cerazette kavar be, mivel már nem szoptatok. Szóval hagyjam abba végképp, és ha elmúlt, akkor jövő héten menjek be. De legalább megnyugodtam, hogy nem kell temetésre gyűjtenem Kép

Ja, Hanzi, nagyon szívesen a cipő-tippet, jellemző, hogy az egész kerületet bejárván, a legközelebbinél kapok Kép
OFF: Ritával mi a helyzet? Csak mert kb 4 napja írtam mailt neki, de nulla válasz. Ennyire nem lehet elfoglalt Kép De felteszem neked is az ominózus kérdést...tudod, hogy a cégnél ki intézi a szponzorációs dolgokat?
Bölcsi...szerintem kérdezz rá azért más bölcsiben is (gondolom azt, hogy sehol nincs hely egy helyen mondták), mert amikor Regit oviba irattam, én is el voltam késve, és kb két oviban is fenyegettek, hogy már úgyse lesz sehol hely. És a Virágba simán-lazán felvették beiratkozás után!

Kriszta

Kriszta
krisztocs

Sziasztok!

Kriszta! Hát éppen ez az, hogy állva nem alszik! Védőnővel én a hozzátápi kezdetekor beszéltem utoljára, mi nem a körzeti dokihoz hordjuk Miksát. Tulajdonképpen nem is vagyunk ide bejelentkezve, úgyhogy szerintem ő már nem nagyon akar jönni. Az elején jött rendesen, aztán látta, hogy minden oké, így nem zaklat minket.
Szóval vissza az alváshoz, bár bocsi, hogy állandóan ezzel vagyok elfoglalva, de meg kellene oldani: ha szopival nem tudom bealtatni (ez ritka), vagy ha beájul, de felébred, amikor leteszem (inkább ez a jellemző), akkor fölpattan, és onnéttól nincs alvás. Ha visszafektetem, akkor is fölpattan, vagy vissza se lehet fektetni. Felébredt és kész. Ha újra szopizunk, akkor sem nagyon lehet már visszaaltatni, inkább nyitott szemmel szopizik, és figyel, hogy nincs-e veszélyben. Illetve nézelődik a szobában tágra nyílt szemekkel, és nagyokat meglepődik: hűű, hááá, húúú, és néz rám olyan csevegős arckifejezéssel. Mondjuk úgy csinál, mint aki még sosem látta a plafont, és rámnéz megrökönyödve, szája szélében bujkáló mosollyal, hogy hűűűűKép Meg kell zabálni, de hát inkább aludnia kéne.
Lehet, hogy igazatok van, és ez már az átállás, de akkor miért alszik délután 3 órát? Ilyenkor egyben lealussza mindkét alvásának idejét.

Kriszta! nekem is eszembe jutott közben, hogy a Cerazettre rá van írva, hogy mindent lehet tőle, vérezni, meg nem vérezni, meg akármi...

Hanzika! Nem nagyon értem, hogyan hozzam előre az ebédet? Most úgy van, hogy reggel fél 8-fél 9 között ébred, akkor szopi. 10-fél 11-kor tízóraizik általában egy kis gyümit, vagy margarinos kenyeret, majd szopi és alvás. Ébredés után, 1 körül ebéd, az valami bébikajcsi. Délután fél 4, 4 körül gyümizik, utána szopi, alvás. Este 8-kor vacsi, általában Sinlac vagy igazi gyümivel vagy péppel keverve. 9-kor fürcsi, szopi, majd alvás. Te hogy csinálnád?
Marcus lábát különben tornáztatjátok? És az álldogálástól, járkálástól, meg a sok ugrabugrától nem javul?
Kuki: Miksa kukiját se nézegeti a doktor, asszem azt mondta, hogy később érdemes csak miatta aggódni. Én meg nem tudom, hogy milyennek kéne lenni, bevallom. A barátnőm kisfiának annak idején kellett egy metszés.
Derekadra jobbulást! Ha javul, az tök jó,ha meg nem sokat használna, akkor is pihensz minden nap egy kicsit elnyújtózva a gép alattKép A szomszéd Flector gélt használt a hátfájására, esküszik rá, hogy milyen jó kence.

Marycus, mosmár irgumburgum tényleg hiányoztok! Gyere máKép

Végül egy kép, ahogy Miksanyuszi lépked óvatosan, koncentrálvaKép

Kép

szirom

szirom, Miksa és Ede

Kép

Kép
szirom

Sziasztok Kismamák Kép
Ha szerda akkor mérés...és máris 3300gr-ok vagyunk.Hurrá ha igy haladunk ideje lesz a fogyokurának Kép
Hát a foto remélem még idén fellesz rakva /nem rajtam mulik/.
Jelentem csak csendben már átaludt éjszaka folyamán 5 orát Kép
Hát elég kisérletező stádiumban tartunk, probálgatom mi jo neki és persze nekünk Kép
Nem rakom tisztába minden alkalommal éjszaka mert van amikor épp hogy félálomba kér enni/ na itt gyorsan hamika/ és vissza az ágyba de van mikor fent van és nézelődik.Ugy dőnt nem alszik hanem a kaja után simán nézelődik KépAnya legnagyobb örömére :P
Tegnap átáltunk a Mildibé nevü tápszerre.Ugy vettem észre eléggé izlik Neki.Van aki használta ilyen pici korba?
Azt irja a nagykőnyv hogy igy 4 hetesen csak napi hatszor kéne ennie nos Niki még eszik naponta 7x is .
És még a recept szerint neki elég lenne a 90gr-os adagok addig Ő bevág 100-120 gr -ot is.
Két napja cicizunk is bizony ám....... igaz épp hogy szopizgat de nagyon megnyugszik rajta.Ezt a szeles időt nagyon nem szereti Kép
Ti, vagyis babátok hogy birta?
A másik nagy dilemmám az öltözkődés, félek hogy tul vagy kevésbé öltöztettem fel.Már teljesen kijőttem a gyakorlatbol.
Hát ahogy olvasgatlak benneteket Ti már ezen a korszakon tul vagytok Kép
Szirom grat a fiacskádhoz, az enyém 10 honaposan már mentKép
Apropo, lányok már nem vérzek vgyis miota Nikim szopizgat még előfordul de ha napokig nincs cicin akkor semmi.Ennek igy kell lennie?
Látjátok lassacskán csak eszembe jutnak a kérdések,jobb későn mint sohaKép
Na puszika Nektek M.ildi
tifics

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?