Új privát üzeneted érkezett!

Köszi Lányok a válaszokat, remélem tényleg nem fog már megfordulni! Tényleg sajnálhatod Ági, hogy nem érezted, mert nagyon szupi volt :D Majd a következőnél... :D
Nekem is tetszik a Viktor név, bár ha a követlező is fiú lesz, akkor az én egyetlen Uram igen nagy bajban lesz, mivel neki a 100 felsorolt fiúnévből egyik sem tetszett, Viktor "2 " meg mégsem lehet :shock: De az még úgyis odébb lesz!
Nagyon rosszul aludtam ma, bármelyik oldalamra fordultam egyből elkezdett nyomkodni ez a kis drága, hanyatt meg nem tudok feküdni, mert olyan légszomj jön rám, hogy úgy érzem megfulladok! Remélem másoknak jobb volt az éjjel!

Szép napot mindenkinek!

Kép
marcsi0503

Sziasztok!

Ha már naptejről beszélünk, szóba kerül a strandolás is. Mekkora az a baba, akit már el lehet vinni strandra? Mégha nem is fürdeni, hanem csak apával meg anyával, hogy kicsit kikapcsolódjanak.

Marcsi,
Nálunk is gond volt a fiú név választás, márcsak azért is, mert sokáig kislánynak nézte a doki bácsi, és 6 hónap után kicsit fura volt fiú nevet választani. Én nagyon szerettem volna, Dánielt, mint az apukája, de neki nem tetszett. Így rábíztam, mondtam nekem akkor mindegy, végül Kristóf lett apuci kedvéért. :)

Kép
Kép
susytunder

Na, apa elment dolgozni, Samu meg durmol, remélem, még bírja pár percig. Valószínű, hogy nem (Murphy...) :lol:
Még Szentpyrnek akartam írni, hogy továbbra is tündéri Ábel és Panna is, a kis hölgy abban a kalapban olyan, mint egy igazi díva!
Pandácska, ha érdekelnek a hordozók, akkor ajánlom figyelmedbe a babakozelben.hu oldalt, azon belül itt találsz egy nagyon jó összehasonlítást a különböző lehetőségekről, melyik hogyan használható, meddig, stb. Kilót nem ír, inkább csak kort, a súlynál a te erőd a meghatározó, tényleg inkább az számít, ő meddig hajlandó ellenni benne. Nekem kendőm van, eddig csak azt használtam, most csináltam az erszényt (apára lett jó :evil: ), és akarok egy kötős kengurut is (assz'em egy kicsit bekattantam a témával kapcsolatban :lol: ), mert ugye jól látszik, hogy mindegyik máskor-másra a megfelelő :D És Samu nagyon jól érzi magát benne, hiszen hozzábújhat anyához, nekem meg van két szabad kezem, és szuperül fel lehet így szállni mindenre, ha békávézik az ember lánya :wink:
danann

Ja, közben hallom ám a fiatalembert, most bontja le az ágyrácsokat szerintem :lol:
danann

Megnéztem, és képzeljétek, 180 fokos fordulatot tett az ágyban, de közben rajta maradt a takarója :lol:
danann

Sziasztok!

Marcsi
, nekem azt mondta a dokim, hogy az uh az elején ad igazán pontos adatokat, ilyenkor már nagyon nagy az egyéni eltérés. Ez csak becslés. 2 hét simán belefér.

Susy
, mi biztos fogunk menni strandra. Villő nem fog fürdeni, maximum egy kis homokozóvödörrel fröcskölni, de mi Benével már igen. Végülis ott is az a lényeg, hogy jól be legyne kenve és árnyékban legyen. És az ilyen picikkel még az is jó, hoyg nem másznak el. Benével tavaly egy percet sem tudtam elfeküdni, állandóan menni akart vagy a vízbe, vagy a büfébe, vagy a hintához. :) És nem utolsó szempont, hoyg a szülők meg jól kikapcsolódhatnak! :)

mtunde

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!Én is így gondoltam,de nincs még tapasztalatom...Még egy kérdés:Nyári születésű babát milyen ruhában célszerű hazahozni?
Krisz

Kép
krisz67

Ildi - Szentendre tényleg nagyon tetszett, először a korzón voltunk, benéztünk a Szamos cukrászdába, aztán kimentünk a skanzenbe, de sajnos 60 ha-t végigjárni már nem volt erőm, csak egy kis ízelítő sétát tettünk, de így is kb. 3 órát ott voltunk. :lol: Majd Zolóval is kimegyünk biztosan mert nagyon tetszett. A lángost én is imádom, de sajnos még nem vagyok profi a sütésében, legjobban az anyukámét szeretem.

A nyári baba hazahozása engem is érdekelne és az is, hogy egy júniusi babát mikor lehet először kivinni sétálni?

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Kedves Mindenki!

Ma este 6-kor természetesen ismét lesz SZÜLŐK ISKOLÁJA a volt MÁV Kh. II.emeleti tantermében.(Podmaniczky u.111.)

témák:

-szülés (mi történik a szülőszobán?? ) - Dr.Vermes Gábor
-epidurális fájdalomcsillapítás - Dr.Ayoub George
-őssejtekről elsőkézből - Sejtbank
-szülőszobalátogatás - szülésznőkkel

mindenkit várunk szeretettel!!!!
vojõr

Babahazahozás:
Mi tavaly május 30-án Lillát a következő ruhában hoztuk haza, kb. 22 fok volt, napos, de kicsit szeles idő.
Rövid ujjú body, kiszokni, ujjatlan rugdalozó, vékony pamut kardigánnal, ujjszülött sapi. Volt nálam egy nyári takaró is, de azt túlzásnak találtam, plusz kb. 20 métert kellett a kocsiig megtenni.
üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Ez szerdai nap volt, mi szombaton sétáltunk először. :D

KépKép

KépKép
beneildi

Márti!

Köszi, gondoltam én hogy nem az az épület...
Akkor ott találkozunk és elmondok mindent! Remélem, odaérek, pont csúcsforgalomban kell indulnom. :(

Ildi

Kép
Kép
kincsesi

Mi mégsem megyünk ma a szülők iskolájába, egyrészt apa nem ér haza addig, másrészt ugyanaz lesz a téma, mint múltkor.

dytke

Ildi!

Ok! Remélem, megismerjük egymást abban a kavarodásban! Ha netán mégsem (elég sokan szoktak lenni), akkor légyszi dobk majd egy e-mail-t! Kiváncsi vagyok! És azért majd nagyon figyelek. Rajtam egy kék-barna vurágos felső lesz.

Márti
borossné becz márta

dobk=dobk
vurágos=virágos

Csak közben bejött a kicsi fiam a szobába... :lol:

Márti
borossné becz márta

sziasztok !

én sem tudtam menni a kórházba az előadásra, pedig kellett volna. Még azt sem tudom, hol a kórház :oops:
Lassan pedig meg kellene ismernem a helyet :lol:

viszont voltam fotósnál megörökíteni magamat így pocakosan :)
mondtam neki, hogy a sok lángos nyomát (némi súlyfelesleg) majd retusálja ki :D

Ildi
ildi1981

jajjj de varom mar a hireket rozsaagrol!!! :)
bonca

Ildi - privi ment!

Bonca - én is nagyon várom és Szfgabi is régen volt! Remélem mindkettőjükkel minden oké.

Hogy látjátok, mennyire van szükség az első időszakban segítségre? Nálunk a nagyszülők messze laknak, így a segítség ideköltözéssel jár, ezért is kérdezem mire számítsak szülés vagy császár után. Tudom ez mindenkinél változó, de ki hogy oldotta meg?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Mankabi!
Nálunk anyu volt egy hétig, ő haza ment mindig este, anyósom, mivel nem vezet egy hétre beköltözéssel jött, nekem bár elég jól voltam, jól jött a segítség, Apa alig várta, hogy mindenki haza menjen. :D Bár kicsit furcsa volt suttyomban emailezni, mert az anyukák szerint nem pihenés. :wink:

KépKép

KépKép
beneildi

Dannan,
Köszönöm!

Mankabi,
Én jól voltam szülés után, de itt volt anyukám és segített pl. főzni. Szerintem jó, ha van melletted valaki az elején. Minden délután jött, és reggel innen ment dolgozni. Pihenni azért tényleg kell, hiszen nagy munka a szülés. Férj, anya, anyós segíthet, te meg babázhatsz :wink:
Vendég

Manka, nálunk a férjem itthon volt két hétig, és majdnem két hónapig el voltunk látva kajával, felváltva hozták a szüleim és a férjem szülei. És amikor itt voltak (csak pár órára jöttek mindig), akkor a nagyik azonnal mentek mosogatni (na jó, először a gyereket nézték meg :lol: ), és aztán amikor a férjem dolgozott már, inget is vasaltak. Nekem császárom volt és eléggé fájt, de ennyi segítség elég volt. De persze mindenkinek más. Az odaköltözés mindig egy kicsit neccesebb, ha nem jöttök ki 100%ban, de szerintem az első héten nagyon jól jöhet. És ha van nagy mélyhűtőtök, feltétlenül rakd tele kajával!
danann

Sziasztok!

Manka- Sajnos nem tudok érdemben nyilatkozni,mert mi az édesanyámmal lakunk és 24 órás segítségem van szerencsére még most is. :D Persze ez meg a pozitív oldala mellett felveti a nevelési nézeteltéréseket. :?

Marcsi- Alig várom a következőt! :D És akkor tuti figyelni fogok a fordulásra! :D

Ildi-Lehet hogy tenned kéne 1 kört azért a kórházban, kész labrintus szerintem. :? Ez a fényképezés pedig jó ötlet, nekem eddig eszembe se jutott. :oops:

Bonca- Szívemből szóltál... Nagyon várom már én is a lányok jelentkezését!!!! Remélem minden rendben velük! Rózsaág szombat reggel ment be,ha aznap megszületett Míra akkor már itthon kéne lenniük nem?? 3 nap??? Izgulok értük!
Szfgabi mikor "tünt el"?

Ági

Kép
iroko

Köszi a választ mindenkinek! Nálunk is a kérdés leginkább az, hogy ha a férjem itthon van 3 hétig, akkor kell-e a nagyi, hogy itt lakjon és segítsen, ha ő mindent megcsinál a főzésen kívül, bár ha nagyon kellene akkor menne neki, de a mama főztje a mama főztje, vagy elég ha csak a kaját hozzák a nagyszülők és elmennek, mivel a férjem hiányolja hogy így nem lesz együtt a picivel, mert mindig lesz itt valaki és hogy fogunk így összeszokni. Lehet hogy nagyon rózsaszínnek képzeli el az első heteket és mindent megoldunk ketten, vagy tényleg nem kell az ideköltözés? Mivel a baba körüli teendőket ő szeretné csinálni, már nagyon várja. Egyébként a nagyszülőkkel való kapcsolattal nincs gond, ez inkább csak arról szól, hogy büszke kispapa és mindent ő akar csinálni és egymásra hangolódni, kihasználni a szabi minden pillanatát, de rokonok nélkül, mert az nem ugyanaz, főleg nem panelben. hát ez a nagy dilemma, hogy mi is legyen.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka,
Nálunk apa itthon volt 2 hétig. Az én szüleim is messze laknak, így nem jöttek, leginkább azért, amit te is írsz, mert apuci szeretett volna csak velünk lenni. Kaját az ő szülei hoztak, és az anyukája hétvégén jött vasalni és sarkastól kifordította a házat. :)
Nekünk nagyon jó volt így, hogy csak jöttek és nem volt itt senki, mert így apuci kiélvezhetett minden pillanatot a pici fiával és velem, már amennyire lehetett.
Ha a párod 3 hétig otthon lesz, szerintem először próbáljátok meg csak együtt, aztán ha valami nehézség adódna, vagy segítség kell, még mindíg igénybe lehet venni a nagyszülőket. :wink:

Rozsaagnak és Gabinak valóban jelentkeznie kell már. Gabi azt hiszem pénteken volt itt utóljára, még mondta is, hogy nyugodt hétvégre számít én meg írtam neki, hogy ne legyen benne olyan biztos. :)

Kép
Kép
susytunder

Manka,
én is inkább apa párti vagyok :oops: ! pontosan azokért a dolgokért, amiért te is írod. hiszen most hangolódik össze a kiscsalád, ezek olyan fontos és csodáltos napok! a nagymami látogatások persze teljesen rendben vannak, egy kis főtétellel besegítve. nálunk így volt és nagyon jól működött :) !

Rózsaágéknál, lehet, hogy becsúszott egy kis sárgaság, de biztos nemsokára jelentkezik majd a gyönyörű Mírával :) ! nem mintha én nem ülnék tűkön :shock: !
Gabinak akkor még adunk egy kis időt :wink: !

KépKép
KépKép
szentpyr

Manka!
Férjem pont az általad említett problémán veszett össze anyukájával (nem is anyuval ráadásul), hogy ő már nem is foghatja a kislányát. Ezt nektek kell mérlegelni. Én azért elfogadnék segítséget. Lehet 2-3 napra is, nem csak hetekre. Ezalatt is csodás rendet és kajákat tud egy nagyi hetekre varázsolni. :D Csak nem árt tisztázni, meddig és miben számítotok rá.

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Sziasztok!

Köszi a válaszokat! Örülök, hogy végre vannak akik értik miről is beszélek, mi az ami aggaszt, hiszen ti már túl vagytok ezen. Azt hiszem meg kell találni az arany középutat! Talán az lenne a legjobb, ha az első nap még nem lenne itt senki rajtunk kívül, másnap már jöhetne a nagyi és segíteni a háztartásban, hozna ételt aztán, ha minden jól megy velünk, akkor nem is maradna sokáig, csak időnként besegítenének az anyóssal felváltva. Persze minden attól függ, hogy fogom magam érezni. Szerencsére anyukám a gyerekellátás dolgait a legkevésbé sem szeretné kivenni a kezünkből, hiszen ezt nekünk kell megtanulni, később is magunkra leszünk utalva, ő csak engem akar kímélni azzal, hogy a háztartással ne kelljen foglalkozni semennyire sem és valljuk be őszintén csak egy anya tudja úgy kényeztetni a gyermekét, most kicsit furcsán hangzik "kiszolgálni, kímélni", ahogyan arra szükség van, mert neki nem kell mindent elmagyarázni, ott állni mögötte és segíteni és bármikor bármire megkérhetem, míg ezt egy anyóssal nem tenném. Szóval talán eldöntjük, hogy is lenne a legjobb, nem is akarom én ezt túlbonyolítani, örülök, hogy olyan férjem van akinek a családdal való együttlét fontos és érdekli a dolog, nem pedig kimarad belőle, tényleg az a cél, hogy mindenki úgy élje meg a dolgot, ahogyan elképzelte, csalódások és felesleges morci nélkül. Ja, és hagyják a kismamit pihenni.... :wink:

Manka

Kép

Kép
mankabi

Sziasztok Lányok!

Most rohanóban csak annyit, hogy vasárnap du. 3.33-kor megszületett Máté Bálint 55 cm-rel és 3580g-mal egészségesen, gyönyörűségesen!
Tegnap engedtek minket haza, rózsaággal együtt, de nem lövöm le a híreket, majd ő elmeséli! Mindenesetre jó volt találkozni bent és hálásan köszönöm a segítséget, biztatást! Azóta megjött a tejcsi és sokat gyakorolunk a szopival.
A részleteket majd kicsit később, ha apa itthon lesz és lesz időm írni. Röviden csak annyit: az anyaság szerelem első látásra!!!

Gabi

Kép
Kép
szfgabi

szia Gabi, annyira örülök, hogy hallunk híreket rólatok!!!!!! gratulálok a fiacskátokhoz, gyakoroljatok sokat, töltsetek minél több időt együtt, és bár szerintem mindenki nagyon-nagyon kíváncsi rátok, a baba és Te vagytok az elsők, a topic utána :)

Rózsaág, remélem nálatok is minden rendben, és sok-sok örömed telik a kicsi lánykádban!

A legjobbakat mindkét családnak!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
szalamandra

mankabi, mi, még tapasztalat nélkül, azt tervezzük, hogy az első egy vagy két hétben hármasban leszünk Rózával, hogy megalakulhasson a kis család :) A lakás addig ellesz magában, ételt tudunk rendelni, úgyhogy remélem csak egymásra kell majd figyelnünk. Az anyai segítség tényleg fantasztikus, és tényleg az anya az, akire az ember teljes mértékben rábízhatja magát. Sajnos nekem anyukám már nem él, de anyósom nagyon segítőkész, és nem "beleszólós", de tudom előre, hogy tőle nehezebb lesz elfogadnom azt a - szerintem nagyon jól írtad - kiszolgálást, megkímélést, amit anyától magától értetődő lenne. De, lehet, hogy hülyén hangzik, megpróbálom majd ezen túltenni magam, és olyan magától értetődően elfogadni a segítséget, ahogy szeirntem azt ő adni akarja nekünk. Aztán, jön majd a húgom, meg apukám, utóbbi valszeg csak látogatóba, de a hugocskámra én is nagyon számítok, bár tapasztalata neki sincs :)

Kép
Kép
szalamandra

Gabi,
Hát már tűkön ültünk, de végre megtört a jég és hallunk rólatok! Azt mondtad nyugodt hétvégére készülsz, mondtam én, ne legyél olyan biztos benne. :)
Szívből gratulálok nektek, legyetek nagyon boldogok, és várjuk a beszámolót majd.

Kép
Kép
susytunder

Gabi,
Hatalmas gratula nektek :D Képet várunk :wink:

Rozsaág,
Titeket is várunk!!
Vendég

Gabi, Rózság!

Hatalmas gratula Nektek! :D :D :D

Már nagyon várom a képeket! :lol:
dóri797

Rózsaág, Gabi! Gratulálok a bébikhez, és megálmodtam, hogy babázni fogtok! Ezek szerint tényleg van bennem egy kis boszi vér-bár belátom, hogy ehhez azért nem kellett nagy jóstehetség... :D
Remélem a Tiétek a világ leggyönyörűbb, legtöbbet alvó, legkevesebbet síró, legügyesebben szopizó kis tündérkéi!

Puszi Nektek!

Kép
marcsi0503

Hurrá :D ! Nagyon gratulálok a szerelmetes kis fiúcskához! Boldog első napokat az egész kis csládnak!

Várjuk a kisRózsikát és Anyukáját is :D !

KépKép
KépKép
szentpyr

gabi es rozsaag, nagyon gratulalok, oszinten orulok nektek, a babaknak, sokat gondoltunk ratok!!!!
Nagyon tetszik az utolso mondatod: "Röviden csak annyit: az anyaság szerelem első látásra!!! "-ez volt anno az en erzesem is, februar 16an, 2004ben, es igy maradtam azota is, nagy szerelemben :)
sok boldogsagot nektek!!!! :arrow:

Kép
Kép
Kép
bonca

Sziaszok!
Gabi, de jó, hogy befutottál!

Mankabi, én is azt mondom,amit a többiek, ha pa itthon tud lenni 3 hétig elég lesz ő, és maximum rendeltek kaját, vagy a nagyszülőknek kiadjátok a főzés csodálatos örömét. :) ez később is jól fog jönni! Az első hetek elég rázósak lehetnek lelkileg is, hormonálisan, testileg, engem eléggé zavart még a nagyim is, amikor Benével ott laktunk, pedig igazán nem volt útban, csak kiszolgált, ha kellett. De akkor még néha a férjemmel sem bírtam rendesen viselkedni. :oops:
Másodjára már nem voltak ilyen hullámzásaim, de akkor is jó volt csak 4-en lenni magunknak. :)

mtunde

Köszönöm mindenkinek a véleményeket!

Rózsaág, Szfgabi - gratulálok a babákhoz, már én is nagyon vártam, hogy halljunk valamit rólatok! Persze kíváncsian várjuk a szüléstörténeteket, de most legfontosabb a család! Nagyon sok örömet, szép babázós napokat, jó egészséget és sok tejcsit kívánok nektek! Ha van rá lehetőség majd egy fotót mutassatok nekünk!

Egyébként kedden, mikor a szülésznővel találkoztunk, újra eltévedtünk és újra a gyermekágyas osztályra keveredtünk, mondtam is a férjemnek, lehet már itt babáztok valamelyik szobában! :lol:

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Még egy kérdés: akik már szültek, mi a tapasztalatotok kell kedveskedni a nővérkéknek, csecsemősöknek vagy anélkül is segítőkészek. Más helyen azt hallottam nem nagyon foglalkoznak a kismamákkal e nélkül, ezért érdekel - gondolok itt kávéra, édességre, gyümölcsre vagy pénzre.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Gabi: gratulálunk, jó egészséget Nektek :D

Mi hármasban voltunk, jöttek volna a nagyszülők segíteni, de nem akartuk... Én előtte telepakoltam a fagyasztót, így kajánk volt bőven, és tök jól elvoltunk hárman :wink:
Vendég

Mankabi,
Én nem kedveskedtem, de segítettek kérés nélkül is.
Vendég

Gabi, Rózsaág!

Gratulálok és nagyon sok boldogságot, örömöt kívánok Nektek és családotoknak!

Lányok!

Kersztkérdés: Ki ismeri és tudja a nevét a kórházban annak a nagyon kedves, fiatal, vékony, rövid ,vörös hajú szülésznőnek, aki nekem 1. látásra nagyon szimpi, és valahogy olyan érzésem van, hogy Ő lesz az én szülésznőm? Persze azért kéne még 1-2 infó róla, de ha legalább a nevét tudnám, rákérdezhetnék a dokimnál is!
Segítsetek!

Egyébként utazási lázban égek, holnap indulunk életem párjával Kőszegre hosszúhétvégézni! Nem mentünk együtt így sehova az elmúlt bő 6 évben...

Márti
borossné becz márta

Márti: kettesben mentek? :lol: Tök jó :)
Vendég

Sziasztok!

Mindenekelőtt nagyonnagyon örülök, a két kis babynek és gratulálok hozzájuk Rózsaágnak és Gabinak!!!!!

Kicsit eltűntem, zűrösek voltak az elmúlt napok. Visszaolvasni most sincs nagyon időm, meg inkább energiám. Bocsi. Kedd du. a Nemzeti Bank Látógatóközpontjában voltunk az 5.-eseimmel. Nagyon élvezték! Vertek maguknak pénzt, nyomtattak Fabatkát a saját arcképükkel és megtudhatták, hogy mennyit érnének, ha súlyra akarnánk őket megvenni. :lol: Hány db 100 Ft-os 1 Euros stb jönne ki belőlük. Jó poén volt. Bezzeg hazafele akkora volt a dugó a városban, hogy fél hatra értünk a sulihoz. Onnan mire én még haza....
Tegnep pedig az 1.-ős anyák napi műsor volt napirenden. 5-6 + még mire visszapakoltuk a termet, rendet raktunk stb. Nagyon édesek voltak! Volt sírás is, nevetés is. De megint öreg este lett mire hazaértem.
Egyébként jól vagyunk. :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Jaj, mielőtt elfeljetem! A képeket azért megnéztem!!! Tündériek!!! Mindannyian!

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Panndi!

Na jó, csak félig-meddig kettesben... :lol: És boldog névnapot Zsófinak!

Márti
borossné becz márta

Márti - én nem ismerem! Kellemes hétvégét kívánok nektek! :lol:

Pandácska
- bíztam benne, hogy ezt írjátok, reméltem, hogy a MÁV más, kivétel, csak annyira elkedvetlenítettek, amikor ismerőseim szóba hozták ezt a témát és hogy ez mindenütt így van...

Manka

Kép

Kép
mankabi

Márti: jaja, közben rájöttem, hogy nem tudtok kettesben lenni :wink: Köszi a köszöntést! :lol: És nagyon szép hétvégét Nektek :)
Vendég

Sziasztok!

Gabi- Nagyon örülök, hogy hallunk Rólatok!
Szívből gratulálok!! :D
Nagyon tetszik az ifjonc születési ideje, tervezni sem lehetett volna jobban! :D Kiváncsian várom/várjuk :wink: a beszámolót!

Rózsaág- Nagyon izgultam már értetek, örülök, hogy minden rendben, jó tudni Rólatok! Remélem hamarosan tudsz majd jönni 1 pillanatra felénk és mesélsz!

Ági

Kép
iroko

Gabi, én is gratulálok nektek! :D Tök jó, hogy már van tejcsi is rendesen, csak gyakoroljatok szorgosan! És köszi, hogy egy ici-picit súgtál Rózságról is :wink:
danann

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?