Új privát üzeneted érkezett!

Nikike, most majdnem rutinból rávágtam, hogy jön a foga :lol: , de aztán rájöttem, hogy az azért még nagyon korai... :lol: Szóval, lehet a szél, a front, a Márk is zizi két napja, éjjel 5-ször ébredt, kétszer ivott tejet, ami egyszerűen nonszensz, egész éjjel neki ugráltunk mind a ketten az apjával, délután sem aludt, kész katasztrófa. A 37 fok egyébként még semmi... Viszont ami eszembe jutott, nálunk két esetben voltak ilyen "abnormális" napok, fogzáskor és a növekedési ugrásoknál, ami nálatok mostanában van/volt esedékes... Az elsőre ugyan a 6 hetes kort mondják, de nálunk spec később volt mindig, mint ahogy akönyvek írják. És akkor lehet ilyen nyugtalan időszaka, akár napokig is... Írtad, hogy nem aludt - attól is lehet nyugtalan, fáradt, még hőemelkedése is lehet a fáradtságtól, a szopizás meg ilyenkor éjjel-nappal normális. Gondold meg, nekik az az egyetlen nyugtatójuk, a biztonságos anyacici...:-)

Adriéknak nagy-nagy gratula!!! :lol:

Katya, tényleg hol vagytok??? :D

Pussz mindenkinek!

Persela és a kis varázslótanoncok:

Kép
Kép
persela

persela
koszi mar ez is megnyugtatott!

csok

Üdv: Nikike

Kép
nikike

Sziasztok!

Ma is megyek vezetésre, de ma szólok az oktatónak, hogy este talizzunk legközelebb vagy 7végén, mert mais viszem a gyereket magammal, múltkor is zavart egy kicsit, mert még nem vagyok olyan ügyes, hogy tolatásnál, amikor látom és panaszkodik, ne figyeljek rá..szóval azt hiszem ügyesebb lennék, ha Panka vagy aludna, vagy nem jönne, amíg tanulok, mert jobban tudnék koncentrállni.

Meglátjuk, ma milyen lesz!
Milyen volt a 7végétek?????

Adri: nagyon örülök a hírnek, olyan jó.:)

TÁBLÁZAT!!!!!!!
Kép

Szép hetet mindenkinek!

Puszi: Sziszike.

Bence:
Kép

Gatulálok!!!!

1158562731.19.xls

Kép
sziszike1000

Huhh ez a banaet, mindent összekavart.:(

Mindegy a lényeg látszik, kivehető.:)

puszi.
sziszike1000

Sziasztok !

Sziszike ! Tényleg jobban jársz, ha egy darabig csak egyedül mész legalább a rutinra , mert egy kis idő biztos kell amíg belejön az ember , hogy egyszerre "3-4 felé figyeljen " .

Nikike ! Hogy megy az idő, most nézem már 2 hónaposak is elmúltatok !!! :shock:

Csütörtökön megyek vérvételre az Örsre , nem jön valaki ??

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Gratulálok Kamillának és Adrinak. :) Hát mégis csak hétvége lett belőle. :) Várjuk a friss híreket az első napokról, szopiról, mindenről.

Al-sense ügyben mi még április végén kaptunk a budakalászi Corában...hátha van még nekik...

Nikike, bevallom nekem fogalmam sem lett volna, hogy mi ez a 37 fok és pirosság. De jó, hogy vannak itt tapasztaltabbak is! :)

Sajnos a mi manónk is a éjjelnte ébred f2 felé, aztán 6-kor már reggel van neki egészen f8-ig. :( Hát ez így most nem pihentető. Újabban már 10-kor az egész család alszik. :) Hol vannak azok a szép idők, amikor 10 órákat is egyben aludt? :) Pedig ő kap kiegészítést, tehát ehetne annyit, amennyit akar...

Tapsztaltabb anyukák: ti mikor adtatok a gyerkeknek vizet is már?

Vera
Vendég

Nagy-nagy gratula Adrinak!

Szuper, megint eggyel több anyuci :)

Méri, milyen teát adsz Bazsinak? Nálunk is kitört a hasfájós mizéria. Bence napok óta nem kakilt és annyira fáj a hasa, hiába masszírozzuk, tornáztatjuk, semmi. Szegénykém annyira tud panaszkodni. Infacol nem használ, most visszatértünk az Espumisam-ra,hátha...

Tudod Vera, nálam csak az a baj, hogy max. 80 amit a manó kiszív két ciciből ezt is hajnalban és egyszer csinálja, egyébként 30-40 sőt 20 az átlaga, hát ezért vagyok én elkenődve, de ha agyonerőszakolom magamat, ez akkor sem lesz több sajna, fejni is alig tudok már... 10-20 ml /nap :cry:

Ildi

Kép
mildiko

Hasfájós babák mamijai: próbáltátok már a Grippe Watert? Egy hónapos kortól lehet adni, mi csak ezt adtuk a Márknak, és még olyankor sem volt igazi nagy hasfájása, amikor 10 napig nem kakilt... Próbáljátok ki! Nem túl olcsó, de szerintem tök jó!

Kép
Kép
persela

Ildi, a 80-ra nekem már azt mondták nagyon jó! Szóval örülj.
És a 30-40 is sokkal, de sokkal több a semminél. Hát kapnak tápot is, de ha a táp mellett tudsz kicsit szoptatni, akkor az már nagyon jó. Így tőlünk kapja az immunrendszert, a táptól meg hízik. :D
És egy hős vagy, további kitartást!

Képzeljétek nálunk adnak emléklapot és egy kerámia szobrot azoknak az anyukáknak, akik 1 éves korukig szoptatnak. MIndezt nagy ceremónia mellett. Mivel a szomszédaim kaptak, így jól megmutattam Marci fiamnak, hogy ez az amiért ennyit küzdünk. :)

Amúgy mi túlvagyunk a szőlőn is. Azt is eszi, na jó inkább issza... most már jöhetnek a zöldségek.

Vera
Vendég

Sziasztok!

Sziszi: vezetés, nagyon ügyi vagy :lol: így elég nehéz lehet /hiszen természetes/ ,hogy Annára is figyelsz :wink: biztos sikerül megbeszélned ma az oktatóval, hogy legyen inkább :lol: :lol:

Niki: kisfiad, hogy van?? Nem tudom mi lehetett ez a hőemelkedés :roll: amit Persela írt választ az szerintem, ilyenkor logikusnak tűnik :lol:

Vera: az én gyerekeim ilyenkor már kaptak vizet... :lol:

Ildikó: Ó, de sajnálom ezt a fránya hasfájást :cry: mindenből kijut neked /nektek/. Nekem nem voltak hasfájosak, így lövésem sincs mit kéne tenni :roll: De a csajok bizti írnak valami jót :lol: :lol: De szerintem tej ügyben a kevés is számít, ne stresszeld magad :wink: :lol: :lol:

Ma voltam Uh-on. azt mondta a doki, hogy ez egy nagy baba :? Az adatok alapján 35hétnek felel meg!! Hát én hülyét kapok :o kétszer is mérte a haskörfogatot.....Már tiszta ideg lettem :oops:
Íme az adatok: Bpd: 86mm, Hc: 274mm, AC: 324mm, FL. 65,9mm, súly 2500gr , Szerintetek???? :?: :?: valakinek vannak adatai kb.32 hetes?? Kíváncsi lennék rá, nagyon :shock:
Ja még ez is rajta van :arrow: II. Kt. /ezt meg nem is tudom mi. :oops: .
/

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok!
Én is gratulálok Adriéknak. Úgy látszik Kamilla megunta a benti életet. Remélem a mi Erikünk még bírja egy darabig. Ha minden igaz már kevesebb mint 2 hónap van hátra.

Tündi: én holnap megyek 32 hetes UH-ra a kórházba, majd megírom a pontos paramétereket. Olvasom, hogy a kis Bianka már most 2500 gramm......hát nem semmi.

A múlt héten vérvételen jártam. Kicsit aggódok, mert a vérképem a napi kétszeri vastabletta szedése ellenére "szépen" romlik. A haemoglobin most 111 és a vérlemezke számom is már csak épphogy eléri a 100-at. Kíváncsi vagyok mit mond majd rá a doktor nénink. Tudom, hogy egy kis romlás természetes, mert a terhesség során felhígul a vérünk. Remélem majd megnyugtatnak.

Ildi: szerintem jobb ha megbékélsz, hogy ennyi tejcid van. Az én szememben így is egy hős vagy, hogy nem adtad fel. Tudod, tehénből is van jól tejelő, meg kevésbé ( :o , bocs a hasonlatért). Az, hogy a babácskád minden nap jut anyatejhez talán tényleg bitosítja számára a kellő mennyiségű immunglobulint, ami megvédi majd a fertőzésektől. Csak gratulálni tudok. Tuti, hogy a hasfájásra is kitaláltok majd valamit a csajokkal. Sajnos tapasztalat híján nem tudok semmi okosat mondani.

Egyébként nagyon jó napom van, mert kaptunk egy csomó kis ruhácskát. A barátnőm hozta, alig vártam, hogy elmenjen, indultam rögtön fel a fürdőszobába nekikezdeni mosni.

Üdv

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Sziasztok !

Tündi ! A Várandós Mamák Könyvében a 49.oldalon megtalálod, nekem I. kt. ( Ezt a kiskönyvhöz kaptuk , tudod )

Ildi ! De jó , hogy te is benéztél ! A hasfájásra nekem sincs tapasztalatom, hál isten , de szerintem adjátok oda, had vigye el a cica !! :lol:

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!!

HASFÁJÁS:
-INFACOL szirup.
-Édesköménytea.
-Glicerines kúp.

Nekem mindketten hasfájósak voltak, olyan 2hónaposan, tudom milyen rossz, ami még bevállt a kenguru, ilyenkor csak felcsatoltam magamra és megnyugodott. Vagy esetleg a cic, Annának bármilyen baja volt, ez mindig megnyugtatta.:)

Ildi: ügyes vagy, és csak így tovább! A fejegetés segít.
Próbáltál tejserkentőket?
Nekem a Laktoherb vált be a legjobban. Mindig melegen ittam és minden nélkül, szinte egész nap. Arra kell figyelni, amenyi teát megiszol, annyi mást is igyál. Pl. 2l tea mellé kb. 2l más folyadék is kell, ami lehet leves is, víz vagy gyümilé.:)

JOGSI: szóval a rutin sztem elég jól megy, de az oktató mindig nyomkodja a pedált és nem hagy érvényesülni, ami bosszantó, mert nem érzem mit is hibázok, ha ő nyomkodja.:(
Szóltam is neki érte!
Megint vettünk pár új dolgot, de van, amit még nem vettünk vagy csak egyszer megmutatta, de nem engedte 2*ra is..furcsa...
szerdán megyek legközelebb, viszem megint a kicsilányt, mert, amúgy sosem lenne vége ennek, hisz heti 2alkalmat vehetnék csak. Így azért 3at is..vagy 4et.
Szerdán 12-2ig megyek, megint alvásidőben, így reméelm nyugisabb lesz a vezetés!
Azt mondta az okató, nem tudja mikor lesz még a vizsga, mert szte nem lesz elég a 9óra--eddig 5órát vettem, szerda 7 lesz még azonkívül 1rutin és 1 műszaki mondóka. Meglátjuk, mennyire lesz elég, remélem jhéten pénteken már vizsgázhatok belőle.
Csütörtökön EÜ.vizsgám lesz 3kor..még nem tanultam rá, holnap elkezdem.

Kicsit hosszú lettem.:)

Sziszike.

Kép
sziszike1000

Sziasztok!

Kati! Tenyleg megy az ido Nektek is mindjart kibujik a kisbabatok!:)

Vera: asszem nagyobb volt a fustje az ijedtsegunknek mint a langja! CSak vartam es figyeltem a gyereket, de szerencsere a lazt megusztuk! Egyebkent lehet hogy nekunk is a pocinkkal volt gond, mert mar 3 napja nem volt kiados kaksi! Aztan ma reggel elinteztuk! NAh innentol kezdve tok kiegyensulyozott a gyerek!

Persela: 10 napig? Nem voltal ideges? Nekem a mumusom a laz meg ha a gyereknek nincs rendesen szeklete! A ket naponkentba mar beletorodtem, de ennel tobb? Nem tudom mit csinalnek! a Grippe watert megjegyzem, de meg nem adtam semmit! Mondjuk olyan nagy hiszti nem volt meg!

csok

Kép
nikike

Sziasztok Csajszik! :D

Voltam ma bent Adrinál, minden rendben velük, legalábbis Adri jókedvűnek tűnt :lol: Kamillácska pedig békésen szunyókált, szóval teljes volt az idill. :lol: A méltán népszerű 7-es szobában vannak ők is. :D

Kamilla olyan édes kis baba, nekem már annyira furcsa volt ilyen pici babát látni! pedig Lillácska is csak mostanság lesz 2 hónapos, eddig ő tűnt olyan nagyon-nagyon picikének, de most, hogy láttam Kamillát, Lilluska olyan nagynak tűnik. :D :D :D

Kép
frusi

Sziasztok!

Adri: mondtam én hogy az időjárás változás meghozza azt a bébit! Gratulálok!!!

Mi a Mecsek Baby teát iszuk, gyógyszertárban lehet kapni. Napi egy kis cumisüveggel 125 ml megiszik a picur. Mindig meglangyosítom neki. Ennek köszönhetően azért minden nap van troty, és a hasa sem fáj már egy jó ideje. Mondjuk nekem a táp mellé kell teáztatni, hogy a szomjuságát is oldjuk, de nagyon szereti. A gripp waterről én is hallottam, csak kicsit drága. :cry:

Nekem semmi homeopátiás bogyó, tea nem jött be, hiba ittam literszámra (lakotoherbet, fitolactot, milusan stb), ettem őket a mennyiség ugyanannyi maradt. Bár most hogy olvasom hogy Ildinek mennyi van, én azért annyira nem panaszkodhatok, mert 200 ml az megvan már. Bár ha nem iszom eleget tényleg csak a fele jön össze. :o

sziszike: sok sikert és kitartást a vezetéshez, de tényleg nagyon jól jön ha az ember eltud menni kocsival, főleg ha több kisgyerek is van. Én megse próbálnék tömegközlekedéssel menni, mert horror.Viszont Bazsival sokat kocsikázunk, imádja, vagy nézelődik vagy alszik, egy mukot nemhallani tőle.

Gabi: nekem is végig rossz volt a vérképem, de én már úgy is kezdtem a terhességet. És még most se jó, de nem igazán foglalkoznak vele. Csak ha valami nagyon rendellenes. Bár kitudja, lehet hogy orvosa válogatja. Ami segített egy kicsit, hogy a Plussznak van Vas+folsav plusztabletája, amit a gyógyszertárban lehet kapni csak, és az azon javított, hogy nem voltam fáradékony, és kimerült amikor ittam.

KépKép
lmarie

Kati: hányra mész csütörtökön a laborba? vizeletes beutalóm nekem is van, akkor mennék én is :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Gabi: hú de jó :lol: :lol: kiváncsi vagyok a holnapra :wink: neked mit mondanak :lol: várom, hogy írj majd. Milyen vérvételen voltál?? Nem a 35hét körül kell ,nem??? Én voltam beutalóért de azt mondta a védőnő még ráér, azért ha már ott voltam adott vizelethez beutalót :lol: /csak azért, hogy adjon valamit :? /

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Üdvözlet Minden Kedves Fórumozónak!

Kamilla és Adri nagyon jól vannak, ezúton is köszöni a sok drukkolást és a bíztatást :)
Lassan túl vannak a 48. órán, és nagyon jól egymásra találtak(illetve találtunk).
Valószínűleg csütörtökön fognak hazaérkezni, és akkor beszámol minden részletről. Addig talán olyan képet is csinálunk, amit ide is fel lehet tölteni.

üdv,
és a nagy pocakosaknak sok erőt kívánok, mert megéri :D

Egy boldog Apa

Adri és

Kép
adri29

Szia Kamilla Boldog apukája.:)

Köszönjük, hogy írtál..örülök a híreknek..:)
Várjuk nagyon a beszámolót.

Nektek meg sok örömet, boldogságot kívánok a kicsihez, gratulálok.

Sziszike.
sziszike1000

Sziasztok!

Tegnap írtam a barátnőmnek, hogy, áááh csak 4kilót szedtem fel, de rá kellett jönnöm, dehogy mikor ma reggel mérlegre álltam.(mostanság pedig nem szoktam) :) 7kilót híztam már, 1hónap alatt pedig 5kilót.
Mondjuk a pocim is nagyot nőtt, de a meglepetés erejével hatott rám ez... :wink:

Majd rakok fel 2 pocis képet, hogy lássátok mennyit nőtt egy hó alatt.
Csütörtökön megyek a dokihoz, már múltkor is azt mondta elég fennt van a baba-nagy baba lesz szte...meglátjuk most mit mond. :P

Amúgy jól vagyok, de már gondolkozom a gátizom erősítésen..már be is szereztem egy intimtornás dvd-t..szeretnék még egy olyan dvd is, amin labdagyakorlatok vannak, mert úgy néz ki szükségem lesz rá.. :lol:

Sok puszi mindenkinek, szép napot.

Bence:
Kép

Kép
sziszike1000

Sziasztok !

Szép jó reggelt , ebben a csúnya esős időben !!

Kamilla Apa !! Köszönjük , hogy gondoltál ránk, és külön köszönet a biztatásért ! Nagyon várjuk Adri jelentkezését és a képeket !!! :lol:
Még egyszer sok-sok gratula és nagyon sok boldokságot kívánuk nektek!!

Tündi ! De jó, én igyekszem egy picit 8 óra előtt ott lenni, mert még a beutalókat meg kell iratnom, úgy-hogy fent kezdek a védőnőknél ,aztán gondolom a vérvétel végéig ott fogok dekkolni !!

Sziszike ! Most egy hónap alatt én is 4 kilót híztam ! Mondta is a védőnéni, hogy ejnye, ejnye !! ??? :shock:
További jó vezetést !! A képeket várjuk !!

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok!

Gratulálok és sok boldogságot kívánok a babához! Jó lenne már itt tartani. :)

Tündi: Én a 33. héten voltam Uh.-n. Az eredményeim:
BPD: 94,8 HC: 331 FL: 69 mm AD: 102 AC:323 Bms: 2820 g :?

Nekem azt mondták, hogy 37. hetes méretnek felel meg. A Csombó Szilvia az UH-n hüledezett, hogy mekkora baba, a dokim tapintásra azt mondta, hogy érzi, hogy nem kicsi, de nem találja túl nagynak sem. Akkor engem is elbizonytalabított a dolog, de már túlvagyok rajta. Szerintem nem egyenletesen fejlődnek, lehet, hogy a 32-33 hét körül beturbózzák magukat. 8)
Én azóta már nem veszek észere sem a pocakomon, sem a súlyomon nagy gyarapodást. Persze majd meglátjuk amikor megszületik. :)

Nekem I. kt. van a leleten, de én sem tudom, hogy mit jelent. :(

Judit

Kép
jud77

Sziasztok !

Tündi ! Ment mail !

jud77 ! I. kt. : A lepény éretségét jelzi. Van : 0, I, II, III (meszesedés mértékétől függ)

kt. meg ha jól értelmezem a magzatvíz mennyiségét mutatja , kt = kisissé több (?)

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Sziasztok Lányok!

Voltam ma ultrahangon és vizsgálaton is. Sajnos az én orvosom nem ultrahangozik, így egy másik doki csinálta (a szonographus szabin van).
Szóval nagy traumaként ért, hogy azt mondták a kisfiunkról (pedig elvileg UH képünk van a fütyijéről), hogy kislány. Apa majdnem dobott egy hátast, mert bár elvileg nem igen törődtünk a nemével, de mostanra azért beleéltük magunkat egy kisfiú érkezésébe. A doktor ezután próbált kicsit magyarázkodni, hogy biztosan akkor ő nem látta jól, de most már nem nézegetné, mert nagyon sok időbe telhet míg ismét látótérbe sikerül hoznia. A múltkori vizsgálatunkat pedig a Lukács főorvos csinálta és ő ilyenekben nem nagyon téved, mert ő a legjobb ultrahangos a kórházban, szóval inkább neki higgyünk. Kicsit szét volt talán esve a doktor úr, mert a videóba behelyezett kazettát meg elfelejtette elindítani, így felvétel sem készült. A leletezés alatt azonban felajánlotta, hogy meg legyen örökítve a baba még egyszer megcsinálja a vizsgálatot, de mi már ezt nem kértük. Egyébként nagyon kedves volt velünk, csak talán most nem volt a topon. Emellett fekvő helyzetben majdnem elájultam a vizsgálat közben, először csak szédültem, majd zúgott-csengett mindkét fülem. Miután észrevette a doki, oldalra kellett fordulnom és gyorsan rendeződött a keringésem. A háton fekvéskor a baba nyomott egy nagy eret, az volt a baj. Egyébként a babával minden ok állítólag, de rögtön a vizsgálat után gyorsan bejelentkeztem hétfőre egy 4D-s ultrahangra azért egy másik intézetbe.

BPD: 80 mm
AD1: 81 mm
Femur: 56 mm
OFD: 103 mm
AC: 271 mm
Bms: 1633 gramm
I. kt ( kt= koponyatartás=buksija van alul, ami a 30. hét után már nem igen fog változni, fejvégű marad a gyerek. I= ez meg azt jelenti úgy tudom, hogy a háta a te jobb oldaladon van)

A doktor nénink viszont nagyon elégedett volt velünk, 7 kg hízásról tud (ez valójában 8, csak a kezdő súlyt a védőnő elírta a kiskönyvben). Állítólag a baba valahol 3000-3500 gramm közt várható. A vérképem romlása pedig nem olyan szörnyű szerinte, kicsivel több vasat kell szednem. A biztonság kedvéért azért 3 hét múlva kontrollálni fogják.

Én egyébként a 14. héttől kéthetente híztam egy kilót egészen a 30. hétig, azóta a súlyom nem változott. Egyelőre elégedett vagyok ezzel

Üdv

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Na úgy látom nincs nagy egyetértés a kt-t tekintve. Szerintem a kt a magzattartásra utal, de ezek után már nem merem tutira mondani. Ha hétfőn megyek 4D-re, akkor megkérdezem a dokit.

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Sziasztok !

lányok ! Nem is mondtam , tegnap hívott a Lukács doki, meg van a streptococus eredményünk, negatív , hál istennek !!

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Tündi: Nekem a vércsoportom miatt kellett most vért venni 32 hetesen és azt mondták, hogy akkor már megnéznek mindent. Ha minden oklett volna, akkor már nem kellett volna többet szurkálni, de így mégis ellenőrizni fogják 35 hetesen.

Gabi&Erik

Kép
gabi&erik

Sziasztok!

Gabi: Hú de aranyos vagy köszi és Juditnak is, hogy leírtátok az adatokat :lol: azért megnyugodtam most már, nem is olyan vészes beleférek a normába talán :oops: :lol: Gabi fiú helyett lány??? Hát mit mondjak??? Pont mostanába jutott eszembe nekem, hogy mi van, ha nem is lányka van a hasamba :x Mindenki félre nézte..stb... :roll: annyira beleéltem magam :roll: Most már kíváncsi vagyok mi fog neked kiderülni 4D-én :wink: :wink: aha már értem a vérvételt is :lol: Ja és a II.kt az tényleg az, hogy fekszik a baba, jól tudod Gabi :wink: Du
óba 'nyomjuk' majd a babákat a szülőágyon :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: remek!!!!

Kati: megkaptam :lol: a nagy 'csavargás' :wink: az nem hiszem ,hogy összejön. Holnap igyekszem odaérni én is :lol: :lol:
gratula az eredményhez :P

Kamilla apuka ,aranyos vagy hogy írtál , köszi:P

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Tündi !

Holnap még csak szerda !!

Puszka, Kati és

Kép

Kép
kati16

Szia Kati!

Látod már milyen hülye vagyok, azt se tudom már a terhes agyammal milyen nap van. :roll: Már az üveget is előkészítettem pedig :oops: :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Puszi,Tündi
KépKép

DORINA 1994.03.26
DÁVID 1990.06.12
ccuncogó67

Sziasztok lanyok! Csak egy percre beugrottam ide.
Mult szerdan hazaengedtek minket, ugy hogy mar egy hete itthon vagyunk. Minden rendben, csak sajnos nagyon gyakran faj a hasa a kislanyomnak :cry: es akkor nagyon sir szegeny Annacska :cry: , ezert nem nagyon van idom sajat magamra. Remelem majd konnyebb lesz. Akkor tobbet irok ide.
Beszamolot is kesobb irok, most csak azt szeretnem mondani, hogy nagyon szerencses voltam es szuper jo szulesznot kaptam - Riskone Icat! Nagyon halas vagyok neki! :D
Az en dokimat - Lukacs dr.-t - egyszeruen imadom!!! :D :D :D Olyan jo volt hozzam! Annyi szor segitett! Nelkule szerintem biztosan csaszarmetszes lett volna a vegen. :( Csak ajanlani tudom ot mindenkinek! :D :!:

Csok mindenkinek!

Katya

Kép
katya

Szia Kátyám !!

Már nagyon hiányoltunk !!! De nagyon örülök, hogy minden rendben és jól vagytok !! A hasfájás remélem hamar elmúlik és akkor könnyebb lesz minden !! :lol:

Várjuk a bővebb beszámolót !! Nagyon megnyuktató, hogy Lukács doki nagyon jó volt !!

Engem kifejezetten érdekelne a zselés történet , mi volt szerdán ???

Puszi nektek és vigyázzatok magatokra !! Ha tudol nézzél be hozzánk többször is !!

Puszi , Kati és

Kép

Kép
kati16

Katya!

Ugy orulok!!! En mondtam, hogy Luki szuper!!!!
Riskonet en egy ctg-n lattam, nagyon kedves volt velem akkor en is azt gondoltam milyen jo lenne ha o lenne ott akkor...
De Andi is szuper volt!
NA orulok, hogy minden ok!!! HAsfajas remelhetoleg hamar elmulik!

csok

Kép
nikike

Katya, örülök én is, hogy látlak és hogy jól vagytok!!! :lol:

Egyébként pont tegnap voltam a doktorbácsinknál, komolyan mondom, egyre jobban kedvelem, pedig eddig se volt vele semmi gondom, de ahogy odafigyel rám meg az agymenéseimre...! Le a kalappal!
Velünk egyenlőre minden OK, tök durva, hétfőn előszedtem a Márkkal vezetett Kismamakönyvemet, és észrevettem, hogy vele már a legelejétől CH: 2000 voltam, emlékszem is, hogy többször beszéltük az orvossal, hogy valószínüleg ez alkati, most meg a 29. héten még mindig 3000, és tegnap azt mondta (úgy röhögtem magamban, hogy milyen bókok tudnak boldoggá tenni minket, kismamákat), hogy gyönyörűen bírja a méhszájam a kiképzést, teljesen zárt, pedig hát a megterhelés, amit a szervezetem kap egy kisgyerek mellett, az sokszorosa a két évvel ezelőttinek! Mondtam neki, hogy én úgyis csak akkor fogok megnyugodni, ha decemberben szülünk egy egészséges kisbabát, mire mosolyogva csak annyit mondott, hogy nyugi, fogunk!
Kati, már nálunk is előkerült a szabászcenti! Hogy rohan az idő! Még 4 hét, aztán újabb randi a Deésben, utána meg 32 hetes UH!!! Jövő hétfőn meg kezdem a 30. hetet, el se hiszem!

Nikike, kérdezted a 10 napot kaki nélkül, persze, hogy én is be voltam tojva az elején, egy hét után le is vittem a gyereket a doktornénihez, de ő megtapogatta a hasát, és azt mondta, hogy amíg puha, nagy baj nem lehet, majd adott egy szélcsövet, ami annyira visszariasztott, hogy egyszer sem használtuk. Egyébként ahogy visszanéztem, nem 10 nap volt, hanem 12, és úgy lett vége, hogy egyszer adtam a Márknak egy fél Glicerines kúpot, amitől nem csinált semmit, majd az addig csak anyatejes gyerekbe beleöntöttem egy deci kamillateát és az hajtotta meg végül - a végterméket nem ecsetelem, az anyatej ugyan jól dolgozódik fel, de 12 nap után hagy nyomokat!!! :roll: Később egyszer még volt egy hasonló, de csak 9-10 napos métánk, aztán már elkezdtem hozzátáplálni a gyereket, mert ez úgy 4-5 hónapos korában történt. Ja, persze közben napi szinten kapta a Grippe Watert, de az csak arra volt jó szerintem, hogy nem fájt a hasa.
Gabi, nekem Lukács doktor a Márknál 32 hétig lányt igért, akkor látta meg először a "fiúsága" bizonyítékát! Most is lányt igér, de biztosabban, mindenesetre eldöntöttem, hogy a 32 hetes UH-ig nem veszek semmi rózsaszínt! :lol: De emlékszem, amikor azt mondta, hogy ez mégis kisfiú, a párom nagyon boldog volt, én viszont majdnem elsírtam magam, annyira lányra voltam beállva. Két napomba telt, mire hozzászoktam a gondolathoz. Ma viszont már nem adnám a fiamat semmiért - gondolom, a lányommal ugyanígy lennék. Egészséges legyen, ez a lényeg!!!

Na pusza mindenkinek, megyek fürcsi, kajcsi, stb...

Kép
Kép
persela

Koszi Persela a reszletes leirast igy legalabb nem allok majd teljes hulyen ha elofordul!!!
De kerdezem: miert kell adni a hasfajos lottyoket? Biztos, hogy a hasa faj??? En eddig meg nem adtam semmit, de mar kezdem azt hinni, hogy rosszul csinalok valamit, mert mindenki mondja az espumisan es tarsait!!!
Lehet hogy kinzom a gyerekunket?

csok

Kép
nikike

Sziasztok Csajok! :D

Képzeljétek, Lillácska kezd tanulgatni mosolyogni, "höjjögetni". :D Tettem fel a honlapjára videót, tegnapi: http://torpilla.atw.hu
:lol: :lol:

(ha nem jön be, akkor nézzétek meg, hogy felül a böngészőtökben nem jelenik-e meg csík, ami azt mondja, hogy engedélyezd (allow) a nemtommilyen tartalmakat... ilyenkor engedélyezni kell. :wink: )

Szülésznő-téma: csak csatlakozni tudok Kátyához, Riskóné Ica tényleg szuper!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mi jól vagyunk, a tegnapi nap nagyon szuper volt, ma egy kicsit nehezebb, elég nyügi volt Lillácska. Meg aztán séta közben jól meg is áztunk, vagyis csak én. :lol: De amikor elindultunk, ragyogóan szép idő volt. :shock:

Kép
frusi

Ja, ha megnézitek a videót: hanggal érdemes! :D

Kép
frusi

Nikike, dehogy kínzod a gyerkőcöt!! Lehet, hogy Ti egyszerűen csak megúsztátok a hasfájást, ilyen is VAN!!! :lol: :D

Kép
frusi

Sziasztok!

Frusi: nagyon jó a honlap, megnéztem.
Nem tudom hogy ráérsze péneteken délelőtt, v kora délután sétálni egyet? Persze a jó idő van. Remélem összetudunk még hozni egy találkát jövő hét péntek előtt mert utánna utazunk. Szeretném Lillust látni. :P

Üdv

Méri

KépKép
lmarie

Méri, írtam privit! :) Reméljük, kegyes lesz hozzánk az időjárás! :lol: :roll:

Legalább én is jól megnézem ezt a kisfickó Balázskát! :D :D :D

Kép
frusi

Válaszoltam :D

KépKép
lmarie

Frusi, annyira édes ez a video Lillárol! Gratulálok! Gyönyörü baba! Jo lenne már nekünk is itt tartani... Épp ma léptem a 7.-ik honapba:-) Emese
hiuzka

Adrinak és Kátyának is nagyon gratulálok, várom én is a beszámolokat kiváncsian!
hiuzka

na egy kis szórakozás, nemrég kapta mailben. :D :D :D

"Egy kétéves naplójából:

Csütörtök
8:10 Kölni a szőnyegre spriccelve. Finom illata van. Mama haragszik, kölnivizet megtiltották.
8:45 Öngyújtó a kávéba dobva. Dádát kaptam.
9:00 Konyhában voltam, kidobtak. Konyha megtiltva.
9:15 Papa dolgozószobájában voltam. Kidobtak. Dolgozószoba megtiltva.
9:30 Szekrénykulcsot kihúztam. Azzal játszottam. Mama nem tudta, hogy hova tűnt el. Én sem. Mama szidott.
10:00 Piros ceruzát találtam. Tapéta befestve. Megtiltva.
10:20 Kötőtű kihúzva a kötésből, és meggörbítve. Másik kötőtű a heverőbe dugva. Kötőtűk is megtiltva.
11:00 Tejet kellett volna innom. De én vizet akartam. Dühös ordítást hallattam. Dádát kaptam.
11.10 Nadrágba pisiltem. Dádát kaptam. Bepisilés megtiltva.....
11:45 Százlábú egészen a fal alá követve. Ott pinceászka találva. Nagyon érdekes, de megtiltva.
12:15 Koszt ettem. Érdekes ízű, de tilos.
12:30 Saláta kiköpve. Élvezhetetlen. Kiköpés mégis megtiltva.
13:15 Déli pihenő az ágyban. Nem aludtam. Felkeltem és dunyhán ültem. Fáztam. Fázás megtiltva.
14:00 Utánagondoltam. Megállapítottam, hogy minden meg van tiltva. Minek van az ember a világon?"
(Helmuth Holthaus)

KépKép
lmarie

Sziasztooook! :D

Köszi a jókívánságokat, kedden végre hazajöhettünk a kórházból a drága kicsi fiúnkkal! Úgy szeretem, el sem tudom mondani, tegnap este elmentünk sétálni egyet a féjremmel, mertmár nagyon hiányzott a friss levegő egy hét után, még ebben a rövid időben is úgy húzott vissza a szívem hozzá, mintha egy hétre hagytam volna ott:-))) Kis vasgyúró, sokat eszik, jókat alszik, és gyönyörűűű:-)))Szüléstörténetet írok mindenképp, amint kicsit összekapom az időbeosztásomat (hajrá kezdő anyukák mókusörs:-), addig is szeretném elmondani, főleg egy ilyen című topicban, hogy:

maximálisan meg vagyunk elégedve az Uzsoki szülészetével, mind az orvosok, mind a nővérek hozzáállásával! Járányi doktornő csúcsszuper, szöges bottal se lehet más dokihoz kergetni, ha megint terhes leszek, a szülésem napján szegény épp szabin volt, a férjével tartott valahova, de azonnal jött, és hihetetlen jól levezényelte a szülést, két és fél óra múlva magamhoz szoríthattam a mi kis magzatmázas drágaságunkat!!! A dokinőt is jól megölelgettem:-)))))))) A szülésznőről, Gizikéről is csak jót mondhatunk, nagyon hálásak vagyunk neki is, és a tanuló szülésznőnek, Zsanettnek is!!!!!!! Gizike karjára biztos nyomtam néhány matyómintát, úgy szorítottam, Gyarmati doktor úrnak is, amíg be nem futott a dokinőnk:-))))

Persela, egy nagy válllapogatással kezdünk, ha találkozunk legközelebb! /Többieknek: ő mesélt először a dokinőről, a Jóisten áldja meg érte tényleg:-))))/ Amint kicsit beállok a Soma napirendre, egy óriásit fogunk telefonírozni addig is, jó? :-)))
Örülök, hogy kispocokkal minden rendben, olvastam az előbb a hozzászólásodat a legutóbbi vizsgálatról!

Gratula Adrinak!!!!!! Megnéztem ám a kis Kamillát, amikor Somikát bevittem átöltöztetni a csecsemősökhöz, úgy megkerestelek volna, de haza kellett rongyolni,mert a gyerekorvos beígérte magát konkért időpontra!

Sok puszi, bocs a szómenésért, rácuppantam a netre gyorsan:-)))

Lilypie Trying to Conceive 21 to 37 day cycle tickers
pelle

Pelle, nagyon örülök neked, de ha rövidúton nem küldesz nekem egy-két élvezhető méretű fotót a dedről, be fogok durculni...!!! :lol: Ja, és nagyon várom ám a szüléssztorit! Tudod már, hogy melyik a Lukács doktor?:-)

Nikike, valószínüleg nektek még tényleg nem volt igazi hasfájásotok, nyugi, amikor hajnali egykor fejhangon sikít a gyerek és el sem tudod képzelni, mi baja (rutindolgok nem), na akkor valszeg a hasa fáj, én egy ilyen alkalommal vetettem be a GW-t és láss csodát, hamarosan alukált... Azt valahonnan érzed, ha a gyereknek fáj a hasa... Meg egyébként jellegzetesen is tartja magát olyankor, lábak hashoz felhúzva, iszonyúan kínlódik, és a Márk komolyan úgy tudott sírni, hogy azóta se úgy sose. Szóval szerintem szó nincs kínzásról, egyszerűen csak mázlisták vagytok:-)

Méri, ez a kétéves naplója tündér, ma pont olyan napunk volt eddig, hogy "nem szabad, tedd le, ezt nem, inkább azt, Márk, azt ne, stb..." Néha komolyan úgy érzem magam, mint egy őrmester.

Pussz!

Kép
Kép
persela

Persela!

koszi, akkor megnyugszom! Boci is fel szokta venni ezt a jellegzetes pozt, de akkor - a kis kezem altal torteno - ellentartassal valamint hatarozott nyomassal megoldjuk a helyzetet, mit mondjak, neha fenotteket megszegyenito modon szelel a gyerek:)) Es annyira nem uvolt, csak nyoszorog!

Pelle!

En is varom a szuletestortenetet, meg persze a tobbiektol is, ha lesz par nyugis percetek! KAtya hallod??:)))

csok

Kép
nikike

Sziasztok!

A tegnapom nagyon sűrű volt..de jól alakult.
Sikeresen levizsgáztam EÜ-ből, elmentünk Zsoltiért az oviba együtt.. voltam a nőgyógyászom magánján is-minden rendben van.:) és utánna vezettem is, ami jól ment.:)
Meglátogatott apu, találkoztam anyuval is, bementem a párom munkahelyére, megcsináltam a házimunkát, tanultam, játszottam a manómmal..egyedül a főzizés maradt ki az életemből.

A rutin vizsgát is befizettem tegnap, remélem hamarosan azis meg lesz.:)

Puszi..majd írok még, ma Zsolti is velünk van megyünk mindenfelé.:)

Kép
sziszike1000

Sziasztok !

Jaj, de beindult tegnap ez a fórum !! :lol:

Nagyon jó volt olvasgatni titeket !

Pelle ! Jó , hogy tudtál egy kicsit jelentkezni , én is várom a beszámolót , főleg, hogy ilyen jó élmény volt !!!

Adri ! Remélem már ti is otthon vagytok és jelentkezel amint egy kicsit belerázodtok a minden napokba !

Frusi ! Megnéztem Lillácskát , egy tündér kis nyugis babának néz ki, és tényleg már kommunikál a környezetével , nagyon édes !!
Pedig most született !! Így elröppen az idő, észre sem veszi az ember !! :wink:

Nikike ! Hát én is lassan túl leszek a szülésen , már alig várom !!!
De ti is inkább már a 3. hónapot tapossátok !! :lol:
Csak ez a hasfájás múlna már el !

Tündi ! Rendben hazaértél tegnap ?? :lol:

Puszi, Kati és

Kép

Kép
kati16

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?