Sziasztok!
Először is köszönjük a köszöntéseket. Hirtelen végiggondoltam mennyi minden történt velünk az elmúlt 9 hónapban és még legnehezebb napokat sem cserélném el semmire, sőt azok valahogy nem tűnnek annyira nehéznek már így a távlatból.
Olvasgattam az elmúlt héten, de lázas állapotomban leginkább a képek ragadtak meg bennem:
Samu a divatdiktátor
Bori és az ovis Mikulás - annyira nagylány már és mégsem
Marci zselés haja - fantasztikus, Márkéra még nem igazán lehetne kenni. És a járgánya - milyen peckesen ül rajta...
Niki popó - hááát iiigen
Farkas grimaszai nagyon tetszenek és csak ámulok, hogy milyen ügyesen áll
Laura és Mikulás - már kész kis hölgy
Zsk - ééééééééédik
Nóri - látom őt is érdekli a távirányító
Benedek baba - igazi fiús
És végül de nem utolsó sorban...
Liza cica - akire a legtöbbet gondoltam és a szívem szakad meg az ilyen doktor nénik hallatán... pedig olyan szépséges és ügyes is ezek a fényképek a bizonyítékok, hogy olyan amilyennek egy két hónapos nagy lánynak lennie kell!! Kata lélekben ott vagyok veletek!!!
Márk alszik. És már csak 1x vagy 1x sem kel... és nappal is alszik 2x 1 órát min.
Az elmúlt hét-hetek legnagyobb változása, hogy számunkra véget ért a szopi korszak.
Már nagyon éreztem, hogy Márk csak cumizásra használja, így először az éjszakai szopikat váltotta fel a ringatás. Meg azt is éreztem, hogy valamit változtatnom kell az éjjeleken, mert már nem fogom sokáig bírni és neki sem volt szerintem annyira jó. Aztán már reggel sem volt elég, fél óra múlva éhes volt. Majd ahogy jött a második foga, szerintem nagyon fájhatott neki, úgy a vacsi utáni cicit is harapással kezdte. Sehogy nem tudtam neki "elmondani", hogy ne harapjon. Amint bevette ráharapott...hát nem semmi érzés volt. Aztán egyik este bevette,majd elengedte és nézte... na mi van már kérdezte a szemével. Majd mégegyszer és aztán cici nélkül aludt el. Ez azóta is működik, és már a tápszert is megszerette, de csak gyümivel ízesítve. És tegnap nyikkanás nélkül aludt 1/4 5-ig, evés és alvás 1/2 8-ig. Szomorú voltam, de azt hiszem már jobb így mindkettőnknek.
Múlt hétfőn voltunk a gasztroenterológián, ahol "megnyugtattak", hogy ezek a hasfájások és szelek nyugodtan lehetnek még a bacitól és nem tejérzékenység. De tényleg semmi baja nem is lett a HA-s tápszertől. Felírta a HIPP HA 2 probiotikus tápszert, amit viszont egy hete nem bírok sehol beszerezni. Így továbbra is maradtunk a Humánánál. Azóta sokkal jobb lett az étvágya is, meg a kedve is. Napközben is többet, jobban alszik.
Márknak kibújt a második foga alul, ami kb. 3 hét nyűg eredménye. Nem igazán volt hajlandó kanállal enni, mindent fel kellett higítani és pohárból kérte. A kérés tényleg megvolt mert egy kanál után már felhúuta magát a székben és nyügizve nézte a poharat.
A rossz csak annyi volt, hogy nekem szerda du-tól vasárnap de-ig 37,5 volt a lázam és csak Algopirynen éltem és vizen, mert annyira fájt a torkom, hogy alig bírtam nyelni. Szerencsére Márk nem kapta el és azzal is segített rajtam, hogy csak max 1x kelt éjjel. De napközben alig bírtam utána futkosni, mert elkezdett gyors ütemben kúszni (a könyökén támaszkodik és riszálja a kis popóját)és a kizárólagos célok közé tartoznak a vezetékek, a piszkavas, virágföld, UPC beltéri egység kártyájának kihúzása, konyha és a fiókok felfedezése. Kisebb balesetek is történnek (buksi bever ide-oda), de ez nem izgatja a kis felfedezőt. Ülni, állni még nem igazán akar, a függőleges lét izgalmait kiéli a kezemben...ahonnan mindent meg kell fogni.
Hát tán most dióhéjban ennyit rólunk. Nem volt mindíg könnyű, de olyan ügyesen vette a változásokat, hogy nagyon büszke voltam rá és így nekem is könnyebb volt egy kicsit.
Remélem nem voltam túl hoszzú!
Mindenkinek jó éjt és most már mgpróbálok gyakrabban jönni, de lassan itt a karácsony és lelkem még egy kicsit arrébb van, de közeledik...
Puszi