Új privát üzeneted érkezett!

Bonca!
Ne érezz így! Éppen Te írtad, hogy így legalább a 2 nagyobb gyereked kapott egy nem kimerült, hanem egy fitt anyukát!!! Úgy gondolom ez a legfontosabb. Próbáld meg ezzel elfogadtatni magaddal a történteket.

Szalamandra!
Érdekes amit írsz. Engem is hasonlóképpen foglalkoztat. Sajnos sokszor a társadalmi elvárásoknak szeretnénk megfelelni és emiatt cselekszünk másképpen mint ahogyan legideálisabb lenne számunkra. Amennyiben saját érdekünket helyezzük előtérbe utána lelkiismeretfurdalás gyötör bennünket.
Például ilyen a szoptatás is. Sokan nem szeretnének vagy nem tudnak szoptatni különböző okok miatt és ilyenkor sokszor látni a rosszalló, vagy kétkedő tekinteteket. Majd meglátod, mindenkinek az lesz az első kérdése: Szoptatsz? Amennyiben kínlódsz és nem tudsz valami miatt, egy idő után roppant kellemetlennek fogod érezni ezen kérdéseket.
Vannak olyan szülők is akik kimondottan élvezik, hogy még évekig szoptathatják gyermeküket. Más szülők nem érzik ezt a kötődést és nem okoz ekkora "eufóriát" számukra.
Én elfogadom mindegyik hozzáállást. Véleményem szerint mindenkinek azt kell tennie amit számára a legjobbnak érez anélkül, hogy lelkiismeret furdalása lenne a társadalmi elvárások miatt.

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Rózsaág - Annyira egyetértek veled!!!! ÉS már most tréningezem magam arra, hogy verjem vissza a kérdés nélül elhangzó okoskodásokat, "jó tanácsokat" és hogy ne vegyem észre azokat a bizonyos rosszalló tekinteteket. Nem tudom mennyire lesz sikeres a megelőző akció, de igyekszem. Bár arra azért számítok, hogy lesz néhány bőgésem ezek miatt. :roll:

Velünk szerencsére megint vagy még mindig semmi extra. Ma megint gombóc volt/van a torkomban egész nap. :cry: Mostnában rosszabb a gyomrom, mint az elején volt. Szokjak hozzá, hogy ez így marad októberig?

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!

Bonca,
Bár én csak egy gyereket szültem, és azt is császárral, de át tudom érezni, amit írsz. én napokig bele voltam betegedve, hogy nem tudtam rendesen megszülni Kristófot. És valóban, ahogy Rózsaag írod, sok ismerősnek, barátnak, rokonnak az volt az első kérdése, hogy mi volt az oka, nem pedig az, hogy jól vagyunk e? És valóban a sok okoskodás, a rengeteg tanács, már néha sok volt. Én egyetlen emberre ( vagyis kettőre) hallgattam édesanyámra és nagymamámra.
Az én mamám mindíg azt mondja nekem, hogy a jó Isten azért adott nekünk 2 fület, hogy amit mondanak, az az egyiken be menjen a másikon meg ki. és milyen igaza van...

Lányok! Létezik, hogy Kristófnak jön a foga? :shock:
Nagyon folyik a nyála, eszi a kezét és kicsit nyűgösebb. Tegnap mentünk vásárolni és teli pofával nevetett rám a kocsiba és akkor láttam, hogy tökre ki van fehéredve az ínye. Mikor haza értünk "megvizsgáltam" a szájacskáját, és meg van dagadva, érzek kis dudort az ínyén.

Kép
Kép
susytunder

Bonca, szerintem se emészd magad, felesleges! Ez nem bátorságpróba, meg ki-bír-többet! A döntést úgy hoztad meg, hogy mérlegelted, mi lenne jó a babának (is), és nem hiszem, hogy akkor járt volna jobban Ábel, ha utána napokig alig vonszolod magad. Az első pár nap neki is elég nehéz, neked meg a másik kettővel szerintem minden erődre szükség volt, és van is. Már szültél kettőt nélküle, most kipróbáltad ezt is, és legfeljebb legközelebb megint nem kérsz :) Ahogy Susy is írta, nekem is nagy csalódás volt, hogy nem tudtam megszülni a gyerekem, és császár lett, de aztán belegondoltam, hogy ha nem lett volna ez a lehetőség, akkor kitudja, mi lett volna, lehet, hogy bajunk esik, vagy mire kitágulok, nem lett volna tényleg erőm megszülni (fél nap alatt oxitocinnal sem tágultam szemernyit se) a nem kicsi babámat, szóval belenyugodtam és elfogadtam. Utólag már tényleg nem számít más, csak hogy ott van veled egy egészséges tündérke!
Bettyna, leht elég hullámzó a gyomrod állapota, attól függően, éppen merre helyezkedik el a baba, cseppet sem biztos, hogy végig ilyen lesz. Nehéz lesz kizárni a sok belepofázást (bocs, de sokan tényleg csak ezt csinálják), de tényleg tréningezz erre, mert elég őrjítőek tudnak lenni az emberek. Főleg az idősebb generáció, akik egyrészt egy másik iskola szerint csináltak mindent, másrészt az idő már egy kicsit átalakította az emlékeiket. Szerencsére a gyerekek elég strapabíróak, széle skálán mozog, amit még jól viselnek, és ezért nem kell mindent egyformán csinálni, lehet belőle rendes ember akkor is, ha pl nem szigorúan 3 óránként eteted :-D
danann

Susy, simén lehet, hogy már beindult a fogzás Kristófnál, de azért nem biztos (bár lehet :-) ), hogy hipp-hopp kibújank, Samu is több, mint egy hónapig nyálzott meg rágott öklöt, mindent, mire történt valami.
BKV: nekem is tök vegyesek a tapasztalataim. Általánosságban azt figyeltem meg, hogy az idősebb nők adják át a helyet, akik már tudják, milyen terhesen állni fél órát a buszon, és legritkábban a fiatal pasasok. Azért kíváncsi lennék, ha az ő feleségük menne haza munka után hulla fáradtan, nagy hassal, fájó derékkal-lábbal, és állni kell, akkor mit szólnának, gondolom, szidnák az embereket rendesen.
danann

Susy,
Persze lehet, valakinek korán jön. Dóri is rágja az öklét már 3 hete, meg nyálzik, az egész lakás úszik a nyálában, és nyűgös is. Ez mondjuk még semmi biztosat nem jelent, lehet 1-2 hónap is, mire fog lesz belőle, de azért szenvednek tőle. Chamomilla Vulgaris 15 ch fogzásra, én most elkedztem neki adni.

Dannan,
Én is ezt tapasztaltam, hogy az idősebb nők adják át a helyet, a fiatal pasik meg nem :?
Vendég

Bonca,
Nincs okod így érezni, szerintem nem a szülés fájdalmától lesz valaki igazi anyuka, és nem csalás az, ha Edát kérünk. A szülésnél, születésnél, szerintem az a lényeg, hogy a baba egészségesen szülessen meg, és a mamának se legyen semmi baja. Ha az császár vagy Edás szülés vagy sima, az mindegy, a cél azonos :wink: nem vagyunk egyformák, valaki többet bír, más meg kevesebbet.
Vendég

Susy!
Bölcs asszony a mamád!
Igen, szerintem is jöhet már ilyenkor a foga Kristófnak. Nem biztos, hogy kibújik napokon belül, lehet kell még 2-3 hét mire áttöri a fogínyét.

Betty!
Elképzelhető, hogy ez végigkíséri a terhességedet. Van aki végig küzd a rosszulléttel. MI vagyunk a szerencsésebbek, akiknek félidő környékén megszüntek a rosszullétek. A 20. hétig kőkeményen hánytam esténként én is. Kitartást! A terhesség alatti hormonváltozások még alakíthatják jobb irányba is a gyomorpanaszaidat.

Kép Kép
rozsaag

Szfgabi!
Merre vagy???

Kép Kép
rozsaag

Bettyna - együtt érzek veled, nekem is sokáig volt problémám a gyomrommal, de remélhetőleg nálad is hamarosan elmúlik!!!

Hajnalban újra csak nem aludtam, olvasgattam és azon gondolkodtam, amit írtatok, az elvárásokról, EDA-ról és a császárról. Nálunk is ott lebeg még a fejünk felett a császár szelleme és sokáig nagyon aggodalmaskodtam miatta, de eldöntöttem már nem fogok. Szerintem írhat bárki bármilyen tanácsot vagy nyugtató szavakat, ha mi magunk ezt agyban nem tesszük rendbe és nem vagyunk túl ezen, addig úgysem nyugszunk meg. Meg vagyok róla győződve, hogy akik itt vagyunk, mind felelősségteljes és jó anyukák vagyunk, ez látszik a hozzászólásokból és a gondolkodásmódunkból. Mindannyian a legjobbat akarjuk a gyermekeinknek. Nem attól leszünk jobb szülők, hogy fájdalommal szülünk vagy természetes úton, hiszen még a java csak ezután jön, hogy milyen emberkét nevelünk ebből a pici babából. Nem vagyunk egyformák, valakinek könnyebb, valakinek nehezebb a szülés, valaki jobban megszenved és komplikációk lépnek fel, van akinek sima szülése van. Ha ezen nem teszem túl magam, hogy talán nem lesz természetes szülésem, csak magamnak és a családomnak ártok vele és biztos tönkre fogja tenni ez a gondolat a meghitt pillanatokat. Nem tudom mi vár még rám, mit szabott ki rám a sors, első baba, igazából felkészülni sohasem fogok teljesen a szülésre, mint ahogy később sem, hisz nincs két egyforma szülés, de tudom és hiszek abban, hogy mindennek úgy kell történnie, ahogy történni fog, vannak dolgok, amit egyszerűen nem tudunk irányítani és a ha az a legjobb megoldás, hogy császár útján szüljek, akkor ez lesz, lényeg hogy mindenki egészséges legyen, a baba és a mama is. EDA-t pedig eldöntöm menet közben, annak is vannak szülést könnyítő hatásai is, ami olykor jól jöhet, nem beszélve arról, hogy egy hosszú vajúdás során mások szerint néha aranyat ér. Szóval próbálok nyitott és befogadó lenni az eseményekre, mivel mást úgy sem tehetek, csak elviselem amit rám szabott az élet és örülök, hogy egészséges kisbabát tarthatok nemsokára a kezemben. Ezt szerintem tényleg mindenkinek magának kell elrendezni legbelül, de persze jól esik az emberek támogatása, kedves szavai is.

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

Rózsaág, Szalamandra, Mankabi a szívemből szóltatok. Az első császáromnál kb az volt az alternatíva, hogy mindketten meghalunk. 100 éve ez várt volna ránk. Tudtam, előre csakis a császárra készülhettem, mégis ott maradt az a furi kis érzés bennem. És a lesajnálás: jajj, te szegény, nem szülhettél... az eszébe sem jutott, hogy annak örüljön, hogy élünk. Dettó a szoptatással és a többi. Szinte nap mint nap tudatosítani kell az embernek magában, hoyg nem a másoknak való megfeleléstől lesz jó anya, hanem a kis családjában kell azt úgy csinálnia, ahogyan az mindenkinek jó. Nehéz dolog ez. És újra és újra jön valami téma, ami előhozza ezeket az érzéseket.

Susy
, valszeg ez a foga :)

Betty
, nálam is ez volt a helyzet. Én sajnos végig hánytam, de vígasztaljon, hogy a terhesség második felében a hányás már más panaszt nem okozott. Tudtam, amikor ki akar jönni, kijött és kész. Más gyomorpanaszt nem okozott. A legtöbb ismerősömnél azonban elmúlt a félidőre.

Szfgabi talán szül? :)

mtunde

Sziasztok!

Olvasom, amit a császárról írtok, és teljesen fel vagyok háborodva, hogy vannak emberek, akik ezért megvetik az anyukákat. az ember nem azért szül császárral, hogy megússza a fájdalmat, hanem hogy sok esetben életben maradhasson a kisbabája! Az én édesanyám a testvéremet és engem is császárral szült, és tőle jobb anyuka nem is kell a világon! Barátnőm is császárral szült, mert a kisfiának egyre rosszabbak voltak az életjelei, és az anyósának az volt az első mondata, hogy milyen anya az ilyen, aki nem szenved meg a gyerekéért. Hát fogunk mi még szenvedni eleget, akárhol is jönnek ki a kis tündérek! Nyilvánvaló, hogy nem az én mondókám fog megnyugtatni bárkit is, és az is tény, hogy még csak most vagyok szülés előtt, de szerintem felesleg ezért a lelkünket lestrapálni! A lényeg, hogy a végére mindenki egészséges legyen!

Kép
marcsi0503

Bár még én sem szültem, és én EDA nélkül tervezem (de természetesen majd ott megtudom, hogy milyen és nem zárkózom elő tőle, lehet hogy kérni fogom), de egyáltalán nem ítélem el azt, aki kéri. Ahogy többen is írtátok, mindenkinek más a tűréshatára. És mondjuk egy nagyon hosszú vajúdásnál a babának is jobb, ha az EDA hatására hamarabb megszületik, és persze az anyának is.
Tőlem már most kérdezik, hogy szoptatni fogok-e, mintha tudnám előre, hogy lesz-e tejem....

Sajnos elég figyelmetlenek az emberek. Nekem is vegyes a tapasztalatom a helyátadással kapcsolatban. Az elején egyszer egy nő rámförmedt (pedig nem volt öreg, és volt még máshol is hely a buszon) mert leültem és ő is oda akart. Mondtam neki, hogy bocsánat, kismama vagyok, és érvényes bérlettel talán jogom van leülni nem? Erre puffogva közölte, hogy nem vette észre. A másik aki vele volt simította meg a karom, hogy nyugi, nincs semmi baj, mert látta, hogy felhúzom magam. Amúgy a férfiakat nem hatja meg egy kismama (tisztelet persze a kivételnek), és vagy azok a nők adják át inkább, akik már szültek, vagy éppen tervezik a babát, vagy az idős nénik. Nekem legutóbb egy néni akarta átadni. De persze közöttük is van olyan, aki versenyt fut a kismamával az ülőhelyért. Elág gáz ez a tömegközlekedés...

Iroko - szívből örülök, az örömödnek!!!! Csak így tovább!! :) És akkor jöhetnek az ikrek :)

Turi doktornőről én is azt hallottam, hogy katonás, de valakinek meg az kell, hogy ilyen legyen az orvosa. Többet nem tudok róla én sem.

Susy - nagyon igaza van a mamádnak!!!

Rozsaag - lehet, mire kedden újra gépközelbe kerülök, te már nem leszel? :wink: szorítok

Mindenkinek szép hétvégét!!!!!

dytke

Üdvözlet mindenkinek!

Nagyon sajnálom, hogy nem ismeritek jobban a Dr-nőt, természetesen a szaktudására lettem volna kiváncsi, mert az, hogy szimpi nem szimpi valaki valakinek az nagyon egyéni.
Nekem már volt egy szülésem, és császár volt, mert gondok voltak a baba szivhangjával. Ettől én ugyanolyan anyának érzem magam mint akik vajudtak órákon át.
Most megint babát várok , még az elején vagyok és remélem nem lesz semmi gond, de azért bennem van a félsz az a bizonyos zabszem. Na van még időm, hiszen csak 14 hetes vagyok, ezért keresgélek orvost is.
barimari

Sziasztok!

EDA
Én biza kértem. Már nem kaptam. 20 perc múlva kibújt Dávid.
Eljutottam arra szintre, ahol már nem tudtam megkülönböztetni a fájásokat. Tényleg fájt!!! :cry: Bármit megtettem volna , hogy véget érjen....

SZOPI
[b]Én még a mai napig megkapom, hogy "ja, igen te nem szoptattad" :oops:
Hát nem! Szteroidot kaptam szülés után, hogy megszabaduljak az írtozatos viszketéstől, amitől az egész testem egy egybefüggő seb volt.
1 hónapig szoptattam, amíg egy okos doki közölte velem, hogy nem vagyok normális és hogy azonnal álljak le a szopival.
:evil: (késöbb kiderült, nem kaptam nagy dózist, így veszély nélkül szoptathattam volna tovább)

Ez van!
Sajnos nem mindig mi döntünk. És ez a császárra is igaz!Felelős vagy magadért és a babádért!

Most is van esélyem rá, hogy kiüt a gyerek, de vállaltam.
Max nem szopizunk....

Betty
B6 vitamint próbáltad már?

Gabi
Tessék jelentkezni!

Rozsaag
Neked holnap már azt írja a vonalzód, hogy "lehet, hogy ma születik?"
Vendég

igen: alapvetően a női szolidaritásra lehet számítani a tömegközlekedésben, legyen az fiatal, középkorú vagy idősebb. A nagyon fiatal lányokat nem hatja meg a dolog, ahogy a pasikat sem általában (persze van néhány kivétel) - nekem is mindig az jut eszembe, mit fog szólni, ha majd a felesége fog így ácsorogni nagy pocakkal...

Kép
Kép
szalamandra

Rózsaág - hűha, izgalmas hétvége ígérkezik? Szeretnélek megkérdezni, szerinted mikor hívjam fel a Zsuzsit, még nem 100% hogy nem lesz császár, de már nem nagyon akarok várni vele. Ilyenkor még lehet csörgetni vagy ha már eddig kibírtam akkor hívjam kedden?

Manka

Kép

Kép
mankabi

Manka,
Bár nem engem kérdeztél, azért válaszolok :wink:
Én este 7-kor hívtam a Zsuzsát anno, és nekem azt mondta 9-ig nem késő. Szerintem nyugodtan hívhatod.

Lányok! Nekem legelőször egy fiatal pasi adta át a helyet, meg is lepődtem, mert akkor még alig látszott a pocakom.

Mindenkinek szép és kellemes hosszú hétvégét kívánok!

Szfgabi, ha nem is te, reméljük valaki jelentkezik a jó hírrel :wink:

Kép
Kép
susytunder

sziasztok!

mint látható főleg csak olvaslak benneteket, mert mire végig olvasom és írnék is, addigra mindig történik valami...leginkább valamelyik gyermekem történik :lol: !

Manka,
olyan szépen megfogalmaztad ezt a EDÁsSzopisMegFelelniVágyós kérdéskört!

A szopiról pár szó...mi szerencsések vagyunk szopi terén szépen sikerült és most sincs baj vele, de átvillant az agyamon, hogy az az Édesanya, aki hosszú honapokon keresztül nem kímélve fáradtságot és a testét (!) feji az anyatejcit, csak hogy a gyermeke azt kaphasson! húúú cumisüveg és húúú ez nem természetes... HÚÚÚ egy igazi ÉDESANYA!!

Rózsaág,
hogy bírod türelemmel az állandó fájdalmakat? ezt hogy kell elképzelni? nem tudok erről a betegségről sokat...főleg nem hogy várandósan, mit kell kiállnia egy... most mondjam? Édesanyának! (ennyit az EDA-ról!)

Iroko,
amikor olvastam, hogy a Bernus 10 hónaposan vígan ment önnállóan, de csak kétévesen indult be igazán a beszélőkéje (de azóta egyfolytában remekül működik :wink: ), úgy mosolyogtam!!! szerinted? Panni dettó :lol: !

KépKép
KépKép
szentpyr

Sziasztok!

Nem szültem még mindig, az én babám nagyon vígan elvan idebent, rugdosódik, mocorog, ahogy kell. Szerintem nyugis hétvégénk lesz, én ma már nekifogtam a takarításnak, mert a malmozást már unom.

Végigolvastam, amiket írtatok. EDA/császár témához: szerintem az utóbbi időben az lett a divat, hogy semmilyen beavatkozás ne legyen szülés közben, menjen minden a lehető legtermészetesebben, legyünk megint ősanyák, akik mindent kibírnak. Ez logikus reakció a túlzott és rutinszerű orvosi beavatkozások ellen, de szerintem némelyek már átestek a ló másik oldalára: csak azt tartják normálisnak, aki "természetesen" szül. Szerintem mindenben jobb a mértéket megtartani, és véletlenül sem kellene általánosítani. Akinek sikerül természetes úton, minden beavatkozás nélkül szülni, az legyen nagyon hálás, de ez nem mindenkinek adatik meg. Vannak komplikált esetek, és lehet, hogy ezek az anyukák száz évvel ezelőtt szimplán belehaltak volna a szülésbe, és AZ lett volna a "természetes". Egyszer hallottam egy előadást egy szülésztől, aki elmondta, hogy még ma is az emberi élet legveszélyesebb időszaka a szülés/születés, anya és gyermeke számára egyaránt - mert annyira sok probléma adódhat. Én személy szerint örülök, hogy az orvostudomány már olyan sok mindent ki tud védni, és hogy nem kell rettegni a szüléstől. Tőlem még most is sokan azt kérdezik: na és félsz a szüléstől? Nem haragszom erre a kérdésre, mert valahol ez is természetes, tarthatunk tőle, hogy hogyan fogjuk bírni a fájdalmat, lesznek a komplikációk, mi lesz a babámmal stb. Ennek ellenére én nem félek, bár nem tudom, mi vár még rám. Egyetértek veletek: nyitottnak kell maradni mindenre, ami előttünk áll, és én személy szerint még annyit tennék hozzá, hogy fontos, hogy megbízzunk azokban, akik majd segédkeznek a szülésünk során. Szerintem nekik végtelenül több tapasztalatuk van a szülés folyamatával kapcsolatban, mint nekünk valaha lesz, és ha tényleg bízunk benne, hogy jót akarnak nekünk, akkor nyugodtan megfogadhatjuk a tanácsaikat (pl. hogy adott esetben segít-e az EDA vagy sem, vagy hogy indokolt-e a császármetszés).
Az én környezetemben nagyon sok anyuka van, aki császármetszéssel hozta világra a gyermekeit, de egyiken sem láttam semmilyen kisebbrendűségi érzést - és nincs is okuk rá! Sőt, még az anyósom is így szülte mindkét fiát anno - de ebből sose volt gondja!

Kép
Kép
szfgabi

Sziaztok!
Köszi mindenkinek az aggódást, a drukkot! Nem tudom mi lesz, de ma majd szét szakad a hasam alja. Vánszorogtam egész nap ha valamiért fel kellett kelnem. Talán eljött a mi időnk? Bár ha ilyet írok, akkor másnapra kialszom az egészet és minden megy tovább a maga útján...

Jkriszta!
Sajnos úgy néz ki, hogy én is szteroiddal kezdek szülés után, vagy néhány napig tudom csak szoptatni majd a babát. Most sajnos kihagyom a 13 hónapig történő fejést.

Manka!
Nem tudom közben felhívtad-e. Ha nem szerintem még nem késő, hozzá van szokva. Akár várhatsz vele keddig is. Ha jól emlékszem Szfgabi is a 37. héten beszlélt vele.

Szentpyr!
Nagyon rosszul viselem a fájdalamakat. Ezért is döntöttem az EDA mellett, mert már teljesen kikészülök tőle. (Bővebben priviben megírom, nem szeretném a topicot a bajommal terhelni)

Gabi!
Biztos voltam benne, hogy már a karodban tartod a babátokat!!! Első szülésnél szerintem sokan nem félnek. Én sem féltem, mert nem tudtam mi vár rám. MOst sem félek(?), de azért a zabszem ott van...

Kép Kép
rozsaag

rozsaag
Szurkolok, hogy a fájdalmak ne hiába legyenek, és hamarosan túl legyél rajta! :wink:

Van egy buta kérdésem: a szülés beindulása előtt mennyire aktív a baba a pocakban? Persze lehet, hogy ez teljesen változó mindenkinél, de pl. nem mocorog sokat, vagy épp az ellenkezője? Gyanítom, hogy abszolút semmi összefüggés nincs a kettő között, de nekem meggyőződésem, hogy a mi kis picúrunk még azért rendez néhány focimeccset a hasamban, mert még nincs sok kedve kibújni. :?

Kép
Kép
szfgabi

Rozsaag,
Megkérdezhetem miért kell szülés után szteroid? Lehet buta vagyok, de nem tudom. :oops:

Szfgabi,
Én aznap voltam orvosnál mikor beindult a szülés. És aznap volt a legaktívabb Kritóf ctg-n, előtte mindíg noszogtatni kellett.
Apával leparkoltunk az Őrsön és metróval mentünk a rendelőbe, mert a dugóba reggel kellett volna elindulni, hogy délutánra odaérjünk. Haza felé meg végig sétáltunk az Astoriától a Blaháig, közben több üzletbe bementünk, és mire a kocsihoz értünk már azt mondtam, ha még lépni kell egyet össze esek. Közben végig nagyon aktív volt a kisfiúnk. Aztán este lefekvés után éreztem, hogy valami van, pedig azt mondtam nem tudom elhinni, hogy eljön az az idő, amikor megszületik, és tudod nem sok kell annak.
Írtad korábban, hogy nyugodt lesz a hétvégétek, ne légy abban olyan biztos. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Rozsaág! Tágulgatsz, ez egészen biztos. Sztem pihizzél, mert az éjszaka hosszú lehet. :D Drukkolok Nektek!

Gabi! Gáborkámat már a 38. héttől vártuk, mert 2 cm-re nyitva voltam és jóslóim is voltak elég rendesen. Ehhez képest a 40. héten még vígan mozgolódott és a betöltött 41. héten született meg.

Manka! Én is egyetértek azzal, amit a császárról/EDA-ról írtál. A lényeg, hogy mindenki a lehetőségekhez képest a legjobban jöjjön ki az adott szituációból. Az, hogy ki mit mond egy dolog. Az orvosra és a szülésznőre kell hagyatkozni. A "hozzáértők" véleményét pedig meg sem kell hallani. Sajnos többet tudnak ártani vele, mint gondolnánk. És igen, az anyaság próbája nem a szülés, hanem ami utána jön és hosszú évekig, évtizedekig tart. Na, ez kihívás a javából! :wink:

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Sziasztok Lányok!

Lehet, hogy ma szülni fogok. Este 9h óta 5 perces fájásaim vannak, amik tartanak 45-50 mp-ig. Semmit nem aludtam. A baj, hogy nem sugárzik ki a derekamba, ugyan akkor a melegvíztől meg nem múlik el. Most indulunk a szülésznőhöz a kórházba. Ha nem jönnék bentfogtak. :)

Szfgabi!
Nekem egész éjszaka mocorgott a baba, reagált a méhösszehúzódásokra.

Susy!
A betegségem miatt kell a steroid! Bocs most nincs időm elmagyarázni.

Mtücsi!
Köszi! Most kell igazán a drukk!!!

Kép Kép
rozsaag

Rózsaág - nagyon drukkolok nektek!+++++++++++++++

Manka

Kép

Kép
mankabi

A szülésznőt majd kedden hívom úgy döntöttem, mindenkinek köszi a tanácsot!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Beneildi - privi ment!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Rozsaag,
Nagyon drukkolok, hogy beinduljon végre :wink: remélem már nem engednek haza, várjuk a jó híreket :D

Gabi,
Nekem végig nagyon aktív volt Dóri, és a pocakom se szállt le, semmi jele nem volt annak, hogy szeretne megszületni. Este még voltunk ctg-n, ami semmi különöset nem mutatott, pár óra múlva megint ott voltam, de akkor már szülni :lol: A szülés olyan váratlanul jön, szó szerint bármikor, akár a következő percben :wink: Drukkolok neked is, hogy elinduljon végre, és szép szülésed legyen!
Vendég

rozsaag: nagyon sokat gondolok ma rad, kivanom, hogy nagyon jolegyen aztan meselj!

igazatok van amit az edabol kiindulva irttatok,csak nincs tul sok lehetosegem irni mostanaban
annyit tennek hozza, hogy en eszrevettem magamon, hogy nagy utat jartam be a 3 szules alatt az elso elott a nulla beavatkozas igenyetol odaig, hogy a vegere tobb beavatkozast magam szamara szuksegesnek, segito jellegunek ereztem, igenyeltem pl. beontes, gatmetszes

Kép
Kép
Kép
bonca

Rozsaág! Nagyon drukkolok Nektek!!!!!!!!! :D

Bonca! Én is kértem volna a beöntést, de már nem lehetett kapnom. Gáborom extra gyorsan kibújt.

Tücsi

KépKépKép
mtücsi

Hajrá Rózsaág, hajrá Míra!

Bonca, tényleg egy a lényeg: ha a magad érdekét nézed bizonyos dolgokban a szülésnél, azzal együtt a babáit is nézed, hiszen ott még egyek vagytok! És tulajdonképpen utána is elég sokáig, szóval ami neked egy kicsit könnyebbé teszi, az neki is hasznára válik.
danann

Rózsaág,
az előbb válaszoltam a prividre és most olvasom a reggeli bejelentkezésedet!!! Nagggyon-naggggyon szorítok Nektek!!!!! Remélem Apa hírt ad majd Rólatok :) ! mi több remélem Apa ad hírt rólatok! (és nem te;), te csak később gyere egy szép történettel :) !)

KépKép
KépKép
szentpyr

Drukolunk nagyon Rózsaág! Hátha már úton Míra, vagy talán már itt is van?
sok puszi nektek, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Rozsaag
Szép nap a mai!
Sok sok ++++++++ megy!
Vendég

rózsaág, drukkolunk nektek, a legjobbakat kívánom!

Kép
Kép
szalamandra

Rózsaág!

Drukkolunk! :D :D :D
dóri797

Szerintem Rozsaag már babázik, mert nem jelentkezik :lol:

Gabi,
Te vagy a következő :wink: Bár tegnap óta nem írtál, lehet te is már babázol :roll: :D
Vendég

Gabi, rólam azt mondt anyu, hogy a kitolásig végig rúgkapáltam, vajúdás alatt is hullámzott a hasa, pedig állítólag az is egy jele a közelgő szülésnek, hogy a baba kicsit belassul, kevesebbet mocorog. De ugye nem mindegyik baba olvassa a nagykönyvet :lol:
danann

Úgy szurkolok rozsaagnak!!! Szerintem már meg is lehet a babája! :D :D :D

Hát, én ma is aktívan tettem-vettem, Máté pedig időnként rugdosódik, méhösszehúzódások száma 0. Holnap de. megyünk újabb ctg-re, akkor meglátjuk. Ha nem jelentkezem holnap estig, akkor benntart a doki a kórházban, de most még erre semmi esélyt nem látok. :(

Köszönöm a válaszaitokat!

Kép
Kép
szfgabi

Sziasztok!

Rózsaag már biztos babázik! :D :D :D
Szfgabi- Készülj!!!! :D :D :D

Ági

Kép
iroko

remélem RózsApa benéz ma hozzánk :wink: !

KépKép
KépKép
szentpyr

Rózsaág-remélem már babázol!

Képzeljétek, pénteken voltam 4d-s ultrahangon, és megmutatta magát az én kis tündérkém, tutira kisfiú lesz! És annyira édes kis arca van, hogy elképesztő, teljesen bele vagyok szeretve! A méhlepény sem fedi már a méhszájat, így ezen már nem múlik a természetes szülés!

Puszi Mindenkinek!
marcsi0503

sziasztok, olvastam errol a filmrol, rakerestem, most meg inkabb szeretnem megnezni:

http://www.youtube.com/watch?v=q79yMmNIV4k

megosztom veletek, hatha mast is megerint,a cime le premier cry

Kép
Kép
Kép
bonca

bonca

Marcsi,
Gratulálok :D
Kép

Bonca,
Hű, ez engem is érdekel. Köszi :D
Vendég

Sziasztok!

de jó, Rózsaág biztos túl van már a nagy találkozáson is!

Többire már nem reagálok, mindent leírtatok, amit gondolok! Danann, amit írtál, hogy ami jó nekünk, az a babának is, nos igen, nálunk pl Villő etetéseivel Benéhez is alkalmazkodni kellett, ezért is lett jobb választás a cumisüveg, mert én pl nem bírtam volna nyílt helyen szoptatni. Bene miatt pedig menni kellett volna állandóan, vgy legalábbis sokszor.

mtunde

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a támogatást gyomorügyben. Lassan azért rá-rájövök, melyik nap mi okozta a gondot. :)

Elmélyültem olvasgattam a gondolataitokat a szüléssel kapcsolatban. Azt hiszem manapság, mint minden más, egy kicsit túl van misztifikálva. Totál bestresszeltetnek bennünket mindenféle megjegyzésekkel, trendekkel, divathóbortokkal. Mi meg, ha nem vagyunk elég erősek és magabiztosak, bele is megyünk szépen ebbe a "játékba". Szinte mindannyiótokkal egyetértek, hogy a babánk és a saját egészségünk sokkal fontosabb kell, hogy legyen, mint hogy megfeleljünk ezeknek az elvárásoknak. Semmi értelme hőst játszani, ha úgy érzed nem megy és utána lelkileg gyötrődni ezért, hiszen annak a babának szüksége van az anyukájára és az apukának is szüksége van ránk. Az meg kit érdekel, hogy a szomszéd Mariska néni mit mond.... :lol:
Jó nagy szám van most igaz, aztán majd meglátjuk mi lesz októberben! :lol:

[b]Rózsaág - Remélem minden rendben veletek. Szinte éreztem, hogy ha egész hétvégén nem lesz időm benézni, egész biztosan valamelyikőtök már babázni fog. 8)

Marcsi - Gratula a kis fütyishez!!!

Rólunk - Mozgalmas hétvégénk volt és még nicns vége. Szombaton reggel a Daubnerben kezdtünk. 3 tortát hoztunk le Tatára. NAgy összevont családi banzáj volt. Anyukám 50, apokám pedig 57 éves. Plusz az öcsém, aki a héten volt itthon szabin márciusban volt 23. Szegény akkor nem lehetett tortája, mert Szarajevóban volt misszióban, tegnap ment vissza. Így aztán őt is megünnepeltük, így utólag. 20-an voltunk, nagy kerti party halászlével, csülökkel stb. TErmészetesen mindenki el volt ájulva, mekkora a pocakom, hiszen húsvét óta nem találkoztunk és akkor még szinte semmi sem látszott. ÉS természetesen jöttek az okoskodások, jó tanácsok stb., amikről feljebb beszéltünk és én nem győztem elengedni a fülem mellett. :lol: Asszem az első akadályt sikerült vennem ezügyben. EGyébént nagyon jól sikerült buli, az utolsó vendégek 1 óra körül mentek el. Másnap mindenki "gyógyulgatott" én meg jól szórakoztam rajtuk. :wink:

További szép napot mindenkinek!
Remélem a boldog apuka bejelntkezik, hogy tudhassuk, baba és mama is jól van Rózsaágéknál.[/b]

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Sziasztok!
Meg tudnátok mondani, hogy ha a választott szülészorvosom az ÁEK-ba tartozik, van-e lehetőségem itt szülni, akkor is, ha nem vagyok köztisztviselő (tehát elvileg nem vagyok jogosult)? Még csak az előzetes tájékozódásnál tartok, de nagy segítség lenne, ha tudnám, hogy működnek itt a dolgok... Még egy kérdés: nem tudjátok, dr Krammer József vállal-e szülést mostanában? Előre is nagyon köszi: Beron
beron

Sziasztok!

Marcsi- Gratulálok!! Fiúnevek?? Nem emlékszem- :oops: mekkorkák vagytok??

Betty- Lehet hogy alulinformált vagyok,de mi az a Daubner?? :shock:
Amúgy minden érintettnek boldog szülinapot :!:
Az öcséd veszélyes terepen van kint? Kell aggódni érte? Én igazi paraember vagyok, nem csak paramami. :D Tuti idegbeteg lennék ha valamely fontos emberkém ilyen helyen dolgozna. :roll:

Remélem Rózsaággal és Mírával minden rendben! Hamarosan jelentkezniük kell! :D

Ági

Kép
iroko

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?