Új privát üzeneted érkezett!

Nekem is ezt mondták! :) Mondjuk minden infot ezekről a fórumokról gyűjtöttem be. Sokáig töprengtem is, hogy melyikük legyen, végül azért döntöttem így, mert Csütörtöki magánrendeléséhez közelebb lakunk. :) Bár most olvastam, hogy Hartmann nagyon elfoglalt, úgyhogy azt hiszem, jobb is... Meg tényleg szimpi doki.
De kérdezek is, ha már itt vagyok: nektek sem vettek kenetet a terhesség elején? Máshol azt hallottam, hogy ez szokás, minél előbb, de legalább a 20. hét előtt. Én viszont még a 16. héten is hiába pedzegettem, azt mondta a doki, hogy ha nincs panaszom, nincs tenyésztés. A másik: ti sem kaptok uh-képet a babóról? Nekem csak videókazira vették fel, azt meg igazából meg sem tudjuk nézni itthon. Mondjuk ez nem olyan lényeges kérdés, legyen ez a legnagyobb problémám. :)))
hetszinvirag

Emi,

Ez nekem is új, hogy nincs EDA. Erre azért még kérdezz rá. Amikor én szültem (2006. november) még volt, én kaptam is. Igaz, hogy a vége császár lett, de amikor beadták az EDA-t, ezt még nem tudtuk.

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Sziasztok!

Dominika!
OK, kipihenem a pesszimizmusom. :) :)
Persze, megkérdezheted. Csakis azért nem szeretnék a Péterfyben szülni, mert marha "messze" van. Gyálon lakom. Anyukámék is "rosszul lettek még a terhességem elején, amikor megtudták, hogy eleinte úgy volt, hogy a Péterfyben szülök, azt mondták: "Oda kocsival bemenni?" :shock: :shock:
Csak mert valahogy így képzeltük/képzeljük el a szülés napját, hogy ugye elkezdődnek a fájásaim, és akkor anyukámék, vagy a férjem (aki akkor épp itthon lesz) belöknek a kocsiba, a kórháznál meg ki. Na de tudod milyen má' bemenni a belvárosba kocsival. :? Katasztrófa. Nem tudom hány éve van autó a családban, és kb. 12 éve lakunk Gyálon, de a 12 év alatt talán kb. 2-szer, ha bementek autóval a belvárosba. A férjem is inkább valahol külvárosi részen leteszi az autót, és onnan metrózik, vagy valamilyen tömegnyomoronccal megy tovább.
Mennyivel közelebb van a dél-pesti. 20 perc alatt ott vagyunk, ha csigatempóban megyünk is.
Aztán nemtom, hogy szokott zajlani a szülés napja, de gondolom mindenkinél másként. Az unokatesóm mondjuk lábon ment be a kórházába, az egyik esedékes CTG napján, aztán mikor odaért, már kicsit gyanús lett neki, hogy lehet, h már nem megy innen haza gyerek nélkül. :)

Évi

Kép
evisan

Évi!

Igazad van! Bár ha első terhességed, akkor gyalog is mehetnél....:-)
Ha többedik, akkor is általában pár órát eltart.
Mondjuk a nem túl normális barátnőm így járt:
elfolyt a magzatvíz, szigetszentmiklós széléről be a csepelibe (akkor még nem volt elfekvő). Betolták hordágyon. Párja bezárta az autót azonnal, bement utána és már sírt a gyerek!!!:-) cirka 30 perc...
Bár ez ritka, mint a fehér holló, de mi azóta is ezen röhögünk.

Szóval én is azért választottam, mert közelebb volt, illetve dokit cseréltem és szerencsémre ő a Jahn Ferencbe dolgozik.:-) Az előző dokim a Shöpf Méreibe volt és közölte, hogy az államnak fizetendő 150 000 Ft-on felül, neki is kell fizetni! Sima szülés a vizitdíj 10x-e, császár pedig a 15x-e. 11 000 Ft volt a vizitdíja.
Még jó, hogy ültem mikor közölte!
No mindegy. Túl vagyok rajta és örülök, hogy ott szültem.

Judit!

Én is kértem hősiességemből kifolyólag EDA-t, de azt mondták, hogy nincs. Aztán lehet, hogy annyira "előrehaladott " volt a vajúdás, hogy valamit félreértettem?!

Hétszínvirág!

Tőlem vettek rögtön az elején kenetet, de csak azért, mert dokiváltásom volt és ő még nem ismerte a kórelőzményemet, illetve az előző 2 éven túli volt!
Ha 2 éven vagy 1 éven belüli, akkor hallottam, hogy nem strapálják magukat.Talán azért, mert a TB csak 3 évente fizet egyet???

Kép

Kép

Kép

Üdv: Kriszta
dominika1

Dominika, ez a háromévente egyet komoly?! Nekem pár hónappal a teherbeesés előtt volt rákszűrés, kenetvétel, még az előző dokimnál. Csak úgy megszoktam, hogy ő, ha egyet nyikkantam, már kenetet vett. No mindegy, remélem, ebből nem lesz gond. Azért aggódom egy kicsit, mert akkor annak ellenére, hogy nem volt panaszom, közölte, hogy többféle baktériumot és gombát talált, és ezek közül az egyik baci csak a második fajta gyógyszerre múlt el. Nagyon nem szeretnék amiatt elvetélni, mert panaszom ugyan nincs, de mégis ott a baci. :( No de ő az orvos, úgyhogy gondolom, ért hozzá.

Én a szülésről még nem kérdeztem a dokimat, hiszen elég messze van, de itt a fórumon azt mondták, hogy nem szokott konkrét összeget mondani, és ez nekem nagyon szimpatikus. (Ha valaki másképp tudja, kérem, szóljon!)

Én azt olvastam, hogy elvileg van eda. Bár azt is olvastam, hogy kádban is lehet vajúdni, de olyanról még nem, aki tényleg megtette volna...
hetszinvirag

Sziasztok!

Dominika, igen, Hanna ilyen nyugis bébi hála az égnek. Ja, és fotózkodni nagyon szeret! :D :D Láttam a kislányod, csuda aranyos! És a képek tanúsága szerint az étvágyával sincs baj! :D :D
Nem idegeskedtem, hogy császárral szültem, sajnos elég korántól (kb. a 26. héttől) meg kellett vele barátkoznom. Volt időm elfogadni, és ha elolvasod a másik topicon a szüléstörténetemet, akkor szép élményként éltem meg.

Emi, köszönjük. Valahogy mindig is ezt a nevet szerettem volna adni a leendő kislányomnak és hála a sorsnak és Istennek itt lehet közöttünk! :D
Ti sem panaszkodhattok a névválasztást illetően, nagyon szép! Ráadásul van Lili baba ismerősöm, és mondhatom csodaszép kislány! :D
Én úgy tudum, hogy kétujjnyi tágulásig van EDA, utána nem lehet csak kérni. De javaslom menj el egy szülésfelkészítőre, ált. a hónap első keddjén van, és ott biztosra megtudod. Én voltam két alkalommal a terhességem alatt, és jót tett, hogy nem az ismeretlen várt. (Kórház, szülésznők, helyi szokások, stb.)
Ilyenkor van lehetőség megnézni a szülőszobákat is! Azt hiszem a kórház honlapján fenn is vannak az időpontok és a témák.

Hétszinvirág, volt itt a topicon egy lány, aki a kádban vajúdott, sajna nem emlékszem ki, de szép volt a szülésélménye.

BneMóniról tudunk?

Üdvözlet mindenkinek:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Sziasztok!

Lilla69!!!

Bocs, most vettem észre, hogy kérdeztél egyet, s mást. Én csak az utolsó kérdésedre tudok valamelyest válaszolni, a Hartmanosra.
Én is a kórházba járok hozzá, ill. csak kétszer voltam. Én nem fizettem neki egyszer sem eddig, ott a kórházban. Lehet, hogy kellett volna? Na mindegy, nem tudom. Végülis, ahogy érzed. Felkínálhatod neki, max. visszautasítja, ez szép lenne tőle.
A szülésemhez én nem fogadok orvost, csak szülésznővel fogok szülni, tehát ezt sem tudom megmondani neked.

Bocs, de csak ennyit tudtam segíteni.

Évi

Kép
evisan

Lilla:terhességi csíkokra én a Dm-ben kapható olajat használtam(babylove)

Dominika:ki volt a dokid a Schöffibe? Én is a pénz miatt jöttem el. Nekem Herczeg Szabolcs volt a dokim. Szuper doki! Ő tőlem csak a kötelezőt kérte volna, meg persze ha magánba mentem akkor az ottanit.

Én kádba vajúdtam nekem nagyon sokat segített. Szerintem gyorsabban tágultam. Fájások is elviselhetőbbek voltak.

Hartman dokiról én csak jókat tudok mondani. Nagyon türelmes ember. Tényleg sok betege van és néha sokat kell rá várni de megéri.

KépKép
anikoh

Lányok,

köszi mindenkinek az infot. Legközelebb rá fogok kérdezni a dokimra, hogy milyen fájdalomcsillapító módok vannak.

Kép
emi29

Sziasztok!
Ismét jelentkeznék...

Emi!
Olvastam a kérdéseidet. Szerintem célszerű lenne elmenned a szülésfelkészítő tanfolyamra, ahol szülőszoba látogatás is van. (Ráadásul március 4-én Paládi Andrea szülésznő tartja.) Én egy ilyen alkalom után választottam, s szerintem jól tettem. Mellékelem a programot:

1200512477.6037.doc

Én még várandós relaxációra is járok, amit nagyon-nagyon ajánlani tudok. Célszerű nem az utolsó pillanatra hagyni, legalább 7-8 alkalom szükséges (hetente 1x van, 2000 Ft az előkészítő előtt). De nagyon megéri! Legutóbb a szülésznőm is eljött megnézni, s ő is azt mondja, ezt minden kismamának ki kellene használnia. Nagy segítséget jelent szülés közben.

Bocs a belekotyogásért, de remélem, legalább valakinek segíteni tudtam.

Sziasztok:
Szilvi

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Ja, és még egy kis információ fájdalomcsillapításról (a szülésfelkészítőn adták):

Kép

Kép

Sziasztok: Szilvi

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Sziasztok!

Evisan! akkor jól emlékeztem, hogy nincs "választott"orvosod. Hát lehet az volt a baj, hogy nem "fizetős" beteg voltál és ezért részesítette a privát betegeit előnybe. Akkor mostantól a gyáli sztk-ba fogsz menni terhesgondozásra? sztem oda is a Jf-ből jár ki doki. VAgy azért ha nem jönnek hozzá sokan akkor megnéz Téged is? Hát igen a Péterffy nem itt van. Sógornőm ott szült, de nekem a JF szülészete szimpibb. Mivel az osztályon a szobában van a wc és fürdő. sztem ez nagyon lényeges dolog.

Hétszínvirág! Nekem mindkét terhességemnél volt rákszűrés és kenetvétel is. Sőt 3 Betadine kúp kúrát is kellett csinálnom alapból. Nem volt semmi bajom, de megelőzésképpen. /doki ragaszkodik ehhez/ Csütörtöki dr. tényleg jó választás!!! :)

Anikoh! a régi Mávos Herczeg Szabolcs volt a dokid?

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Szilvi,

köszönöm neked is az infokat. Február végéig dolgozom, úgyhogy pont március elejére terveztem a szülésfelkészítő tanfolyamot és szülőszoba látogatást.
A várandós relaxáció is csak akkor jöhet szóba nálam, ha már abbahagytam a munkát. :( :(

Kép
emi29

Sziasztok!

Még mindig egyben vagyunk :D Már fáj mindenem, többek között a szeméremcsontom és a derekam, amitől a járásom igen érdekessé vált :lol:

Folyamatosan nézem a híradót és sajnos tegnap már mondták, hogy Pest megyében van a legtöbb influenzás beteg és már néhány kórházban látogatási tilalom van. Ez azért baj, mert apával szeretnék szülni, de a szülésznőtől megtudtam, hogy kórház zárlat esetén ez nem lehetséges :cry: :cry: :cry: :cry:

El vagyok keseredve :cry: , Renátóval ugyanez volt, pont megvártuk a járványt, és apa nélkül, egyedül szenvedtem végig az egészet, a szülésznők és az orvosok rohangáltak a 4 (egy szobában) egyszerre szülő nő között.
Úgy látszik, most sincs több szerencsém.

Mónika

Kép
Kép
bnemonika

Hétszínvirág!

Én a rákszűrésre gondoltam ! Sima mikroszkóp alatti bacinézegetés nálam sem volt a terhesség ideje alatt. Az előző dokim nekem is minden alkalommal nézegette, és amikor a Hartman dokitól megkérdeztem, hogy ő miért nem nézi azt válaszolta, ha nincs panasz, akkor nem érdemes.
Ha van ott baci, akkor az a vizeletben, a folyás mennyiségében állagában és bocs de szagán is észrevehető. Szóval ne parázz, nem lesz semmi gáz, de ha bizonytalan vagy és megkéred, biztosan megnézi!

Évi!

Edinának igaza van, ha privát a dokid, akkor szinte azonnal megvizsgálnak és UH-n is kevesebbet kell várni! Ha nem, akkor beülsz a sorba és nézed, ahogy a privátosok előtted besétálnak. De néha a privisek is megszívják, amikor 3 császárt is kivának, mire megjön a doki! :)

Anikoh!

Képzeld, nekem a víz nem jött be szüléskor! Pedig imádok kádban punnyadni egy csomó meleg vízben, de vajúdás alatt szörnyen idegesített! Inkább térdeltem és oldalra riszáltam a fenekem, vagy ültem és úgy hintáztam előre-hátra. Furi szerzet az ember lánya!!!!
naná, hogy most nem jut eszembe a doki neve!!! Kopasz, bajszos és a Bartók Bélán van a magánrendelője.Na még agyalok rajta.

Hexina!

Köszi a lányom nevében a bókokat. Az én csajom is pózolós baba, de hát ők igazi nőcikék és már most alapozzák magukat a későbbi nőies életmódra!!!:-)
Étvágya az van! Papa azon aggódik, hogy ne az ő testalkatát örökölje!

Csajok!!! Se Tittina se Bnemonika!!!!!!!
Szerintetek????????!!!!!!!!!!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

CSAJOK!!!

ÉN TEGNAP VOLTAM VÉDŐNÉNINÉL ÉS AZT MONDTA HA TUTIRA AKAROK MENNI AKKOR DOKIT IS MEG SZÜLÉSZNŐT IS FOGADJUNK A NAGY NAPRA!!!TUDJA HOGY SOKBA KERÜL DE HA AZ EMBER TUTITA AKAR MENNI MEG KELL FIZETNI!!!A DOKIM UGYE FIX,MERT A HARTMANNT SEMMIRE NEM CSERÉLNÉM EL,DE MAJD MEGKÉRDEZEM HOGY KIVEL SZERET SZÜLNI,MINT SZÜLÉSZNŐ ÉS AKKOR MAJD MEGKERESEM AZ ILLETŐT IS!!!

BNEMONIKA!!!

AZT MONDTÁK HOGY CSAK A VIDÉKI KÓRHÁZAKBA VAN ZÁRLAT A PESTIEKBE NEM!!!SZÓVAL ELVIEKBEN MEHETNE A FÉRJED IS VELED SZÜLNI!!!DEHÁT EZ GYORSAN VÁLTOZIK EZEK SZERINT!!!REMÉNYKEDJETEK AZÉRT HÁTHA ÖSSZEJÖN!!!

SZILI74!!!
EZ A VÁRANDÓS RELAXÁCIÓ MIBŐL ÁLL ÉS MERRE VAN???ÉN KISMAMATORNÁRA JÁROK ÉS NAGYON ÉLVEZEM!!!SOKMINDENT MEGTANÍTANAK OTT IS MIRE MÉSZ SZÜLNI!!!

DOMINIKA1!!!
A VÉRCUKROMMAL MINDEN RENDBEN VAN!!!NEM KELL DIÉTÁZNI!!!A VÉDŐNÉNI IS MEGDÍCSÉRT MERT MOST SZEDTEM FEL A 4.KILÓT IS!!!MONDJUK TUDOM SOK VAN MÉG HÁTRA!!!VISZONT AZT AKARTAM MEGKÉRDEZNI,HOGY NEM ÉRDEKEL-E A BABAÚSZÁS HA A KIS DOMINIKA SZERET PANCSIZNI MERT JÖVŐHÉTEN PÉNTEKEN A CSILIBE ITT ERZSÉBETEN LESZ EGY BABAÚSZÁSRÓL SZÓLÓ ELŐADÁS ÉS AZT MONDJÁK RÓLA,MÁRMINT A BABAÚSZÁSRÓL,HOGY NAGYON KAFA!!!
ÉS GRATULA A KIS DOMINIKÁNAK IS HISZEN HA JÓL LÁTOM AKKOR MA 1 KEMÉNY HÓNAPOS!!!JUHEJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ!!!

SZIASZTOK CSAJOK!!!
SNÁPI ÁGI

Kép
Kép
snápi

Sziasztok Lányok!

Évi és Anikoh.
Köszi a válaszotokat, az olajat ki fogom próbálni.

Snápi Ági
Megkérdezhetem, hogy erzsébetre jársz-e kismamatornára és hogy hol van ilyen? Egy héten hányszor kell menni és de. vagy du.?
Én most a 19. héten vagyok, jövő héten megyek magzatvíz vizsgálatra, utána két hétig nem mehetek, de utána szívesen mennék, hogyha 22. hetesen lehet még járni.

Előre is kösz a választ.

Sziasztok
Lilla
Vendég

Ági!!!

Megmondtam én, hogy okés lesz!!!!! :lol:
A babaúszás érdekel, de nekem a Csili messze van és külön autóm most nincs. :cry:
Talán itt Dabason lesz és talán Papa is el tudna jönni hébe-hóba.
Bár a nagymamám 1 megállóra lakik a Csilitől, lehet, hogy márciustól elkezdhetnénk.....köszi az ötletet!
A 4 kiló nem sok, de a java csak most jön. Én semmit nem híztam a 6. hónapig, onnan meg 14 kg-ot, de azt is úgy, hogy nem látszott rajtam!Pedig odafigyeltem arra, hogy mikor mit eszek. Még van rajtam 5 kiló "felesleg", a párom szerint 5 kiló "haszon".
Tán azért, mert Pamela Anderson hozzám képest ipari tanuló??? :lol:
No mindegy. Egy éhes kismamának senki ne mondja, hogy ne egyen azt ami jólesik. Én is csak azért híztam ilyan sokat, mert förtelmes mennyiségű görögdinnyét és kopaszbarackot elpusztítottam. A dinnye aztán pláne megdobta a súlyomat.

Móni!!!

Én azt hittem már szülsz!!! Így a vége felé én is úgy éreztem magam, mint egy nyugdíjas csiga. :oops:
Pláne a csípőm fájt, mert csak a bal oldalamon voltam képes aludni. Ott meg ugye elfeküdtem. A hasam húzott előre, csak azért voltam képes előre haladni. Minden kiesett a kezemből, és 3x annyi idő kellett a legegyszerűbb dolgok elvégzéséhez is.
Én nagyon szorítok Nektek, hogy a JF-be ne legyen influenza járvány és korlátozás!

Kép

Kép

Kép

dominika1

szia!!!

én a csilibe járok erzsébetre kismamatornára!!!2 hete 4en megszültek és a multkori alkalommal megint két kismama kiesett az egyik azért mert vérezget és az mellett nem szabad tornára járni a másik meg már túl ducinak érzi magát a tornára és sokmindene fáj!!!igy most 6 hely megüresedett igy lehet jelentkezni a tornára!!!
jelentkezni kell rá!!!ha teheted akkor hívd fel a csilit és mire jöhetnél tornázni addigra felhívnak szerintem ugyis hogy üresedés van!!!ezt sose késő elkezdni és én nagyon élvezem!!!pláne a lányom a hasamba!!!
heti egy alkalommal van 18-20ig keddenként!!!
a bérlet egy hónapra:3600forint!!!
szerintem rohadtul megéri!!!
ha még bármiben tudok segíteni irjál csak nyugodtan!!!
szia!!!
ági

Kép
Kép
snápi

dominika!!!

ez most csak egy baba-mama klub által szervezett felvilágosító óra lesz!!!azt nem tudom neked megmondani hogy aki tartja az hol van de nekem a csajok a tornán mondták hogy erzsábeten a torontál utcai hév megállónál van egy egészségház és ott van babauszi!!!az sincsen messze a nagyidtól!!!
ja és hogy ott a legolcsóbb is!!!
egy alkalom:2000forint!!!
remélem nem szedek fel sokat!!!majd meglátjuk!!!
vigyázzatok magatokra!!!

lilla 69!!!

elviekben privit küldtem neked,de nem vagyok benne biztos hehe!!!
azt megkérdezhetem hogy neked minek kell menni magzatvíz vizsgálatra???ha nem probléma csak akkor válaszolj rá!!!

sziasztok!!!
ági

Kép
Kép
snápi

Szia Snápi!

Köszi a választ, a tornára jelentkezni fogok mindenképp, csak szerdán megkérdezem a magzatvíz levételnél, hogy mikor mehetek.

Én azért megyek, mert bár nem találtak semmit az ultrahang vizsgálaton, de az AFP 2 lett (majdnem a felső határ), ami lehet azért is, mert ikerterhességnek indult, de a másik sajnos elhalt, meg a korom miatt is, mert elmúltam 35. éves.

A privibe megnéztem, nem kaptak tőled választ.

Azt szeretném tőled kérdezni, mert láttam, hogy te is a Hartmanhoz jársz, hogy rákérdeztél, hogy mennyi nála egy szülés, vagy adsz, amennyit gondolsz? Én a múltkor a kórházban ultrahangon rákérdeztem egy kismamára, aki szintén őhozzá jár be a kórházba. Ő nem kérdezi meg, de úgy hallotta, hogy a rendes szülésért 60 eFt-ot, a császárra meg 75 eFt-ot szoktak adni. Nem tudok, hogy ez reális-e, ennyit szoktak-e adni?

Szia
Lilla
Vendég

Lilla69!

Bocs, hogy belekotyogok, de Hartmann dokinak nincs szabott ára!!!!
Amennyit gondolsz, annyit adsz!
Én sajna csak 40-et tudtam neki adni, de még azt is megköszönte és azóta is úgyanúgy beszél velem, mint előtte!(ha keveslik, általában már kontrollon sem szívesen fogadnak más dokik)
Egy ismerősöm 25000 adott neki, semmi szájhuzogatás és egyéb nem volt!!!!
Hidd el, Ő tényleg más, mint a többi!Természetesen annyit adj neki, amennyit jónak látsz!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Szia Krisz!

Köszi a választ, mert én csak egy kismamától hallottam ezt, azért érdeklődök. És még azt megírnád, hogy mikor szokás odaadni?

Szia
Lilla
Vendég

Szia Lilla!

Ha a privátja vagy, akkor lesz varratszedésed, ráérsz akkor. Ez az utolsó nap. Érdekes, hogy a nem privát betegeknél csak felszívódó fonalat használnak.
Ha olyan mázlista vagy, hogy nem lesz varratszedésed, akkor mivel minden nap bennvan, bármikor megkeresheted.
De volt olyan is, aki a hathetes kontrollnál adja oda!
Hidd el, ő nem sértődik meg, ha nem találsz megfelelő alkalmat, hogy még kórházban odaadd!!!
A kialakult szokás az a varratszedés, de ez nem szentírás!!! :lol:

szia

Kép

Kép

Kép

dominika1

Ági!

Íme egy kép, napok óta csak erre futotta!!! Nem lesz Pulitzer díjas, de Papa külföldön van és muszáj nekem fotózni!!! Kép

No rohanok, mert mindjárt este, a jószágok meg éhen pusztulnak. Gyorsan, míg a Manó alszik...... :lol:

Kép

Kép

Kép

dominika1

lilla69!!!
dominikának igaza van tényleg!!!ő egy baromira nem pénzéhes doki hallod!!!amennyit gondolsz annyit adsz neki!!!én az ultrahangon mindig adok neki egy 1000-est!!!ha nem sikerül odaadjam akkor a következő alkalommal 2000-et adok neki!!!van olyan,hogy azt mondja,hogy jajjj ágnes ne szórakozzon!!!de szórakozok,szoktam neki mondani mert odaadom a pénzt!!!magánrendelőbe ugye fix szabott árak vannak,de a fizetendőt ott is egy 1000-el megtoldom!!!nem bankba melózok,de hidd el ilyenkor szerintem nem sajnálja az ember a pénzt!!!meg számomra megérdemli,mert a terhességem elején amikor felhívtam,hogy kicsit görcsölget a hasam akkor azt mondta hogy azonnak menjünk be a dél-pestibe és megnéz!!!tudja,hogy fosikás vagyok és mindig eltudja terelni a figyelmemet!!!nagyon segítőkész és vicces is!!!ritka az ilyen doki szerintem!!!

dominika1!!!
gyönyörű a kislányod!!!napról-napra egyre nagyobb!!!és szebb!!!
mégegyszer hipp-hipp hurrá neki,hiszen ma 1 kemény hónapos!!!
hipp-hipp hurrá!!!!!!!!!!juhejjjjjjj!!!

sziasztok!!!
jócakkát nektek!!!
snápi ági

Kép
Kép
snápi

Kösz Ágica Domi nevében is!!!

Jóccakát Neked is!Ja meg a kis Norinának!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Sidney!

Igen, nincs választott orvosom. Nem is fogadok orvost a szüléshez, elég a szülésznő. Bár úgy néz ki egyelőre, hogy faros fekvésű a baba, akkor meg nem is engedik, hogy természetes módon szüljek (SAJNOS!!!), hanem csaszira kerül sor. :(
De nem parázok akkor sem, elég biztosíték az nekem, hogy ott lesz az ügyeletes orvos.
Terhesgondozásra? Szerintem nem a gyáli sztk-ba fogok menni, hanem ugyanúgy Hartmannhoz, szerintem nem variálok. Mert úgy gondoltam, hogy visszamegyek az előző, fizetős dokimhoz, aki a Péterfyben dolgozik, de ááá.... inkább nem. Inkább megkérdezem majd Hartmannt, hogy mehetnék-e még erre az 1-2 hónapra a magánrendelésére? Csak azért, mert amikor a kórházba megyek hozzá, akkor is foglalkozik velem, (bár úgy kellett kiharcolnom) csak még pl. nem vizsgált meg. De lehet, úgy gondolta, hogy ha minden rendben velem, akkor minek vizsgálgasson.
De azért lehet, hogy a magánrendelésén tényleg egy kicsit több időt szakítana rám. Mert legutóbb, ha engedtem volna, lerázott volna fél perc alatt. Csak aztán visszahívtam, hogy legyen szíves 5-10 percet rám szánni, mert lennének kérdéseim. De aztán rendes is volt, mert jött, és megbeszéltük, amiket kell.

Különben meg tényleg tündériek, aranyosak a szülésznők!!! :) :) Olyan pozitív élményem volt tegnap benn a kórházban, hogy megismerhettem Czövek Ágikát :) Ő egy középkorú, olyan 50-es éveiben járó szülésznő. Felhívtam a kórházat délelőtt telefonon, hogy szeretnék szülésznőt választani, és valakivel beszélhetnék-e ott személyesen, aki elvállalna engem.
Mondták, hogy menjek csak be délután, nagyon kedvesek és készségesek voltam velem így ismeretlenül is.
Amikor a férjemmel odamentünk, becsöngettünk a szülészetre, ő, Ágika engedett be minket, és már akkor is mosolygott, mikor ajtót nyitott. Egyszerűen sugárzik róla a kedvesség, szeretet. Épp nem volt szülés, csak egy kismami vajúdott, és kb. 1 órát beszélgettünk, mindent, de tényleg mindent elmondott, leültetett minket a Kika szobában, teljesen úgy érezhettük magunkat, mintha valami jóbaráttal beszélgetnénk egy kellemes kis szobában. :) :) És tényleg végtelenül kedves volt. Rögtön elmúlt az az érzése az embernek, hogy feszélyezve érezze magát a jelenlétében. Olyan biztonságérzetet ad, hogy ott van ő, akihez tényleg bármikor fordulhatok, ha valami nagy gáz van!!! :)

Na, hát ennyi, úgyhogy végre volt pozitív élményem is. Mostmár el nem lehetne tántorítani attól, hogy a Jahn-ban szüljek. :)

Évi

Kép
evisan

Évi!!!

Mindenképp beszélj a Hartmannal, el fog vállalni!
Panaszmentes kismamákat nem szokott agyonvizsgálni. A havi vizsgálat meglesz, aztán a 36-ik héten tapiz még, utána a 38-ik héten.
Szülés közeledtével "nézegeti" csak a méhszájat sűrűbben, tehát hetente.
Terminustúllépés esetén naponta. Legalábbis nálam így volt. És még van esély, hogy kislányod megfordul, ugye tudod?(tudod....pozitív, építő jellegű gondolatok...:-))
De, ha császáros, akkor sem kell aggódnod, nála jó kezekben leszel!

Üdv

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek köszönöm a válaszokat. Bocs, hogy ennyit kérdezek, de ez lesz az első babánk és még nagyon járatlanok vagyunk. Ezen a fórumon meg több hasznos tanácsot lehet olvasni, meg kapni, mintha a védőnénit kérdezném vagy utánaolvasnék.

Dominika1!
Nagyon aranyos a kisbabád, gratulálok hozzá.

Mindenkinek szép babavárást, és jó hétvégét.
Sziasztok
Lilla
Vendég

Lilla!

Köszike a hisztis hercegnő nevében is! :lol:
Neked is kellemes hétvégét, illetve kérdezz nyugodtan, itt mindenki tényleg nagyon segítőkész!
Nekem is sokat segítettek a lányok!

:roll:

Kép

Kép

Kép

dominika1

dominika1!!!

hisztis hercegnő???persze!!!nem hisszük el ugysem!!!egy tünemény!!!mizujs a tejeddel???vettél homeopátiát???
ma megint rámjött a para mert a tv-be nem beszéltek másról csak az influenzáról!!!nem szeretném elkapni!!!de sétálni meg a közértbe lemenni minden nap kell!!!

lilla!!!
itt tényleg nekem is sokat segítettek a lányok,ugyhogy nyugodtan kérdezzél!!!

jó hétvégét nektek csajok!!!
snápi ági

Kép
Kép
snápi

Ági!!!

Hisztis hát! Tiszta anyja!!!:-)
Na a tejcsivel az a helyzet, hogy nem a mennyiségével van a baj, hanem a Domikám nem szopizik rendesen!
Egyszerűen lusta vagy fárasztó neki kiszopizni. Abban maradtunk egy tanácsadóval, hogy szopizás után megpróbálok mindig fejni és a lefejt tejet adom oda!Illetve törekszem arra, hogy 2 óránként fejjek, vagy Manót mellre tegyem! (ha alszik, akkor nem zaklatom)
Néha viszont ez nem működik, mert az elektromos fejőgép kicsit megviseli a cicit! (Tudod én ráadásul 1 mellből termelek tejet)
Na a homeóbogyó+laktoherb tea tényleg jó!!! Érdekes, hogy van, amikor 100 ml tejcsikét, van amikor csak 50 ml tejcsikét tudok lefejni.
És mindig szopizás után tudok többet fejni!!!!

Jó volna ám, ha az influenza miatt nem paráznál....Egyszerűen nem tudsz ellene mást tenni, csak annyit, hogy a saját immunrendszeredet erősíted!Ha bírod a mézet, akkor feltétlenül vegyél és cukor helyett azzal ízesítsd a teát! Azt tudtad, hogy a citrom C vitamin tartalma elillan, ha forró teába teszed? Jaaa és vegyél C vitamint! Véletlenül sem tudod túladagolni.....
Azzal, hogy valaki a 4 fal között marad, egyáltalán nem védi magát!
SŐT!!!
Egyébként, ha muszáj gyógyzsert bevenned, akkor beszélj egy teratológussal!
Ők azok, akik a terhesség alatti gyógyszerszedésben tök profik.
Na pusszantás és naggyon jóóóóóóóóóóóóóóó hétvégét!

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Arra szeretnélek kérni benneteket, hogy ha van bármilyen infotok dr. Séra Péterről, kérlek osszátok meg velem, akár priviben is.

Második babámat várom, jelenleg 11 hetes vagyok, és a jf-ben szerenék szülni.

Előre is nagyon köszönöm a segítséget!

AGGAB
aggab

Sziasztok!

Aggab! üdv közöttünk, grat a babához. Dokidról sajna nem tudok sok mindent.

Dominika! és ha szopi előtt fejsz egy kicsit akkor lehet, hogy jobban jönne Dominak a tejci és nagyobb mennyiséget tudna kiszívni.

Evisan! örülök, hogy jó élményekkel gazdagodtál. És a tablót megnézted a KIka szobafalán?:)

jó éjt Edina

Kép
Kép
sidney

Sziasztok!

BneMóni, szorítunk és minden percben várjuk a híreket! Könnyű szülést jívánok neked!
Evisan ne aggódj kérlek a csaszi miatt, nem tudom neked elégszer mondani, hogy erről nem mi vagy a babánk tehet, nekünk ez egy feladat. Ettől még lehet szép élmény. Ráadásul engem is Ágika készített elő, egy tünemény volt végig. Nálam éppen ő volt az ügyeletes.
Új kismamik, üdv köztünk!
Aggab sajnos nem ismerem a dokidat, de a JF-ben jó helyen leszel!
Edina, én anno láttam! :D :D Sőt már a szülőszoba látogatáskor jól megnéztem magamnak! :D

Üdvözlet mindenkinek:
Hexina és Hanna Sára

KépKép
hexina

Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat, még mindig semmi :( :roll:

Kedden megyek Etához, a szülésznőhöz CTG-re és megvizsgál, hogy mi a helyzet odalent, készülődik-e valami végre. Utána sajna szerda-csütörtök szabin lesz, úgyhogy valamikor előtte vagy utána kéne szülnöm :)

Minden reggel olyan csalódott vagyok, hogy ezen az éjszakán sem indult még be :cry:

Olyan jó látni a babátokat és hogy a tejcsiről beszéltek, kicsit irigykedem, már nagyon várom.

Mónika

Kép
Kép
bnemonika

Hajrá Móni!

Én meg irígyellek, egy kicsit az utolsó nyugis napokért!:-)

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok!

Áprilisban fogok szülni. Dr Mikó Sándor az orvosom, csak nyár óta ismerem. Ha van infotok róla, kérlek írjátok meg, akár priviben is! Sokat segítene! Dokim azt mondta, ha megindul a szülés ne hívjam, majd őt a kórházból értesítik. Szeretném kérdezni, ha szülésznőt fogadok, akkor ő köteles értesíteni az orvosomat, vagy szülhetek az ügyeletesnél? Magánrendelésre járok, fizetem neki a kötelező tarifát, de mikor a kórházban vagyok, nem sok gondot fordít rám. januárban szólt, hogy a szülés ára is megemelkedett, bizonytalan vagyok.
Köszönöm előre is! téjé
téjé

csajok!!!

én azt szeretném kérdezni,hogy mi a véleményetek a kézi mellszívókról!!!avent márkájut szeretnék venni!!!a tesóm mondta,hogy neki a kézi jobban bevállt mint a gép!!!14000ft. a legtöb helyen!!!használ valamelyikötök ilyet???szerintetek megéri???
köszike a segítséget előre is!!!

téjé!!!

amikor elolvastam az üzidet akkor ledöbbentem teljesen!!!nem kell megfogadni a véleménymet de én biztosan dokit váltanék ha ilyeneket közölne velem!!!

további szép hétvégét nektek!!!
sziasztok!!!
snápi ági

Kép
Kép
snápi

Snápi!
Én is az Avent kézijét használtam, nekem nagyon bevált.
Sógornőmnek volt a kézi is, meg most megvette az elektromosat, és ő azt dícséri, hogy mennyivel sokkal jobb, mint a kézi. Igaz, ő neki sokat kell fejnie. Ha szopikázik a babó rendesen, szerintem elég a kézi.

Szia: Eszti

Kép Kép
fricky

Snápi!
Kérdeztél a relaxációról.
A Dél-Pestiben van minden kedden 12 és 14 között. Előre be kell jelentkezni: 06-20/222-19-23. Egy alkalom 2.000 Ft.
Ezen belül olyan technikát tanulunk meg, amely segítségével könnyen el tudunk lazulni (akár igen rövid idő alatt is). Ez segít a vajúdás folyamatában, sokszor gyorsabban is zajlik. Gondold végig: 1-1 fájás közben milyen nagy munkának van kitéve a méh izomzata. Ha a szünetben ezt a lehető legjobban el tudod lazítani, sokkal erőteljesebben tud részt venni a következő fájásban, nem leszel kimerült, nem áll meg egy ponton a vajúdás stb… Nem tudom olyan jól leírni, ezért szerintem célszerűbb legalább 1 alkalomra elmenni. Emellett igen sok információ eljut közben hozzád. Én vidékről, 30 km-ről járok. Nagyon megéri. Ha valaki nem tud legalább 7 alkalommal részt venni, akkor is érdemes elmenni. Nekem is csak az 5. lesz, ha addig még 1-ben maradunk…

téjé!

Nekem nincs fogadott orvosom (első baba), csak szülésznőt választottam (szerintem nagyon jót). Azért is döntöttem így, mert általában az orvos csak az utolsó pillanatban ér oda (mikor már látszik a feje). Itt viszont van rá lehetőség, hogy a szülésznő vezesse le az egészet. Ha bármi probléma adódna, úgyis ott van az ügyeletes. Persze, ez csak az én véleményem.

Szilvi

Szilvi

Kép
szili74
Bugyi

Sziasztok!

Sidney!
Nem néztem meg még a képeket olyan nagyon alaposan, de legközelebb ígérem, megnézem. Rajta vagytok netán? :)

Hexina!
Olvastam ám, hogy mit írtál a csasziról anno Nutellának. Igazad van, persze, nagyon szépen írtad le. Szóval nem parázok annyira, meg még meg is fordulhat 10-szer is addig.

Inkább mostanában merült fel egy csomó kérdésem. Valahogy most kezd igazán tudatosulni bennem, hogy gyermekem lesz. :D :shock: Eddig valahogy úgy gondoltam, hogy óóhhh... hát van még egy csomó időm előkészülni. De most kirakosgattam a sok pelust, meg mindent, amiket összevásárolgattam, „felhalmoztam” a hónapok alatt, és most látom, hogy mennyi dolgom lesz még ezekkel, amíg szépen, kivasalva, összehajtva bekerül minden a szekrénybe, a helyére.

Ebben a kérdésben segítsetek légyszi!!!
Mivel mossam ki az első ruhácskákat? Tekintettel arra, hogy az újszülött bőre még nagyon érzékeny? Moshatom ugyanazzal a mosóporral, amivel a saját ruháinkat is? Most Biopon mosóporom (színes ruhákhoz) van. + Silan Sensitive öblítő. Szerintetek moshatom ezekkel, vagy vegyek külön babáknak való mosószereket?

Köszi,
Évi

Kép
evisan

Évi,

Én maradtam a régi mosószeremnél, öblítőnek én is azt használom, amit te. Nem volt bajom ezen a téren.

A KIKA szobában található tablón lévő minden gyerek a miénk :D :D Az én két gyerekem is rajta van:) Dóri csinálta a képeket az egyik találkozón, és a tablót s ő állította össze.
Legközelebb jobban nézd meg!!!!!!! :lol:

Judit

Kép

Kép
url=https://lilypie.com]
karpijudit

Ági!

Nekem is Avent van, kézi is és gépi is. Baromi jóóóóóóóóóóó, akármelyiket választod! A kézi kíméletesebb, a gépi gyorsabb tud lenni. Én mondjuk csak a gépi részét használom, a kézit inkább utazáshoz.

Téjé!!!
Ez döbbenet! szerintem is sürgősen cserélni kéne!
Dr Hartman, Dr Csütörtöki, de a többiek is tudnak ajánlani. Vagy maradj az ügyeletesnél! Fogadj szülésznőt inkább és ne említsd meg, hogy van dokid! Így nem szólnak neki.

Évi!
Én sensitive öblítőt használok, de nagy jelentősége nincs! Ha érzékeny bőrű egy baba, akkor tök mindegy mivel mosol és öblítesz!Így is-úgy is pöttyei lesznek...
:-)

Kép

Kép

Kép

dominika1

Sziasztok lányok!

Olvastam, hogy többet ajánljátok, hogy legyen az orvos mellé fogadott szülésznő is. Tudnátok valakit ajánlani, vagy kérdezzem meg a Hartman dokit, hogy Ő kit ajánl, kivel szeret együtt dolgozni?

Sziasztok
Lilla
Vendég

Szia Téjé!

Én a te helyedben sürgősen orvost váltanék. Én a 12. héten váltottam, mert olyanokat mondott az orvosom, hogy nem tudtam megbízni benne, és nem bántam meg. A lányok ajánlatára mentem át Hartman dokihoz és nagyon elégedett vagyok vele.

Szia
Lilla
Vendég

Sziasztok!

Látom, hogy a szülésznő választás=fogadás a legfontosabb, aztán reménykedünk a könnyű szülésben.
Egyébként azt mondani, hogy nincs orvosom nem lehet, hiszen vannak leleteim, azon szerepel.

Nagyon köszönöm a válaszokat!
téjé
téjé

Snápi:Én kézi avent-os mellszívót használok és nekem bevált.

Téjé: Furcsa egy dokid van. Nem szimpi ha egy dokinak szabott ára van, főleg ha menet közben változtatja.Viszont ha megbízól benne nem biztos, hogy jó váltani főleg, hogy ismerik a dokik egymást, nem lehet eltitkolni.Ha jól emlékszem nyáron mikor Hartman szabin volt Mikó volt helyette.Őt ajánlotta nekem.Szerencsére nem volt rá szükségem.

KépKép
anikoh

Sziasztok!

Nekem Medela elektromos mellszívóm volt, kb. 2 hónapig használtam, utána beállt a kereslet-kínálat.

Evisan! Az első pár hónapban (3-4) Andris ruháit külön mostam, öblítő nélkül, Persil Sensitive Gellel. Nem volt kiütéses a gyerek.
Azóta átszoktam a folyékony mosószerre, nem drágább és könnyebben tudom tárolni.

Érdekes viszont, hogy nyáron vettem egy Ariel Gelt és mind a ketten a csemetével kiütésesek lettünk tőle (ekkor már én is pocakos voltam, általában véve pedig nem vagyok érzékeny és allergiás hajlamú).

Én azt szeretném kérdezni tőletek, hogy tapasztaltatok-e olyat, hogy az addig jó alvó gyermeketek egyszer csak nem alszik délután egy percet sem? Andris mostanában ezzel örvendeztet meg bennünket, a héten kétszer nem aludt délután. Ül az ágyában, be nem áll a szája, el van így akár 2 órát is. De este...
Lehet, hogy nem älmos, amikor le akarom tenni..

Nutella

Kép

Kép
nutella

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?