Sziasztok!
Na én is hazaértem...izé...ma sem pihentem, nem fért bele
Reggel 10-re mentünk a genesisbe UH-ra. Szuper volt!
Persze Szonja megint szégyenlősködött, és az arcát nem akarta annyira mutatni, de azért sikerült egy picit elkapni. De amit művelt, ez fantasztikus volt! Tudni kell a családunkról, hogy nálunk mindenki kéjenc, ami annyit jelent, hogy mindenkit egyfolytában simogatni, masszírozni kell (kutyát macskát beleértve, de főleg páromat meg engem). Na, a kislányunk sem hazudtolta meg a vérét, ő is ilyen! Befeküdt az UH fejnek háttal, és kifejezetten lehetett rajta látni, hogy nyomja a kis hátát meg fenekét, attól függően hogy hol szeretné magát massziroztatni. Teljesen ellazult, volt, hogy be is aludt, annyira édes volt
A szonográfus nőnek is nagyon tetszett
Azt mondta, teljesen tökéletes, gyönyörű baba, és természetesen mi is így láttuk
A mérete pont a korának megfelelő, 850g, a talpacskája már majdnem 5 cm
Ha így haladunk, akkor teljesen jó súllyal (3300 gr) fog születni.
Egy negatívum van, mégpedig hogy nekem viszont a jobb vesémben vesetágulatom van, nem is kicsit
A bal oldalamon kell aludnom, meg nem szabad meijednem, ha elkezd görcsölni a vesém... de remélem nem fog
Majd Apánktól is megkérdezem, hogy mit lehet ezzel csinálni. Mivel pang benne a vizelet, a baktériumot is ez okozhatja
UH után elmentünk anyósomhoz ebédelni (kezdek rákattani a húsra, érdekes módon), utána meg a minimanóban voltunk, babakocsit nézni. Hát kinéztünk egy szuper babakocsit, csak nagyon drága, de vacillálunk, hogy évekig, és remélhetőleg több babát kéne kiszolgálnia, és akkor megérné a drágábbat venni...
Utána még az Árkádban be kellet szaladnunk. De a sűrű program ellenére nem volt ma keményedés!
Kislibus,
Nem szabad ilyenekre gondolni, bár sajnos nekem is eszembe jutott annak idején... de ilyen alapon bármikor bármi lehet, a necces részen rég túlvagy, szóval próbálj meg nem gondolni ilyenekre. Szerintem mindenre van példa, bármikor lehet baj, de ezek a kivételek, ebből nem szabad kiindulni!
Rencsike,
Örülök hogy jól vagytok! A vonalzód nagyon tetszik:)
Chilike,
Én úgy tudom Bodzinak is olyan mellszívója van, amit mi vettünk (Medela mini electric), ez a boltban 22eFt. Használtan sikerült 7800 Ft-ért venni, ez szerintem nem drága, mert a sima kézi is kb. ennyi... Én úgy vagyok vele, hogy lehet, hogy elég a kézi, de előre nem tudhatom, viszont a gépiből nem lehet baj. És pl. a kórházban az első pár napban, mikor felülni sem tudok, biztos egyszerűbb géppel csinálni... bár fogalmam sincs. Ahogy Rencsike meséli, elég zajos, szóval azt sem tudom, lehet-e egyáltalán használni a kórházban
Sok helyen azt is hallottam, hogy nem is érdemes előre venni. A kórháhban a szülésfelkészítőn meg egyértelműen azt mondta a szülésznő, hogy kötelező vinni, mert nagyon kell! Na így legyen okos az ember
Képzeld Chilike, mi is néztük a Cam Pulsart, nagyon tetszik!
Apánknál való szülésről: megmondom őszintén lányok, hogy ha minden jól megy és lesz következő terhességem, én biztos hogy nem Apánkhoz megyek terhesgondozásra. MOst már maradok nála természetesen, de sokkal bonyolultabb, drágább, és nagyon sok hátránnyal jár, ha az ember hozzá jár, szerintem. Kezdve azzal, hogy egy beutalót nem lehet tőle kérni, stb, stb... én nem hiszem, hogy nekem megéri.
És a kórházban én is tapasztaltam már hogy mennyire elhagyatva érzi magát az ember, de ez szülés után, abban a kiszolgáltatott helyzetben sokkal sokkal rosszabb lehet.
De ettől imádom Apánkat, félre ne értsétek! És szakmailag nagyon becsülöm (ezért is vagyok most nála).