Új privát üzeneted érkezett!

Manka!
A légszomjad meg fog szünni, ahogy a baba beilleszkedik a szülőcsatornába. Nem szokott fájni a hasam vizsgálat után. Azonban a vérzés múlthéten utána jelentkezett. Most semmi.

Kérdezd meg a dokit meddig szedjed. Nekem azt mondta, hogy a betöltött 37. hétig, utána már nincs gond ha megszületik a baba. Amióta abbahagytam azóta nem görcsölök. Fordítva működöm!

Gabi!
Várom én is a jelentkezésedet!!! Drukkolok!

Kép Kép
rozsaag

Rózsaág!

Egy a véleményünk! Abszolút megértem, hogy nem akarsz most több fájdalmat! És a hányás is rémes lehetett, szerencsére szülés alatt én nme szoktam, de szörnyű lehet, ha pont akkor gyegít le a hányás, amikor az összes erődre szükség lenne. Szerintem ez az a kategória, amikor abszolút indokolt az EDA! Ahogy írtam is, tény, hogy vannak helyzetek, estek, amikor jó, hogy ott van kéznél!

Márti
borossné becz márta

sziasztok, eddig is voltam, de csak read-only módban, mert a 4 nap alatt elutaztunk, utána meg alig győztem visszaolvasni :)

manka - szegény, ez nem lehet könnyű! azt gondoltam, ez a nehéz időszak csak a végére jellemző...

rózsaág - szerintem nagyon okosan döntöttél az EDA-val kapcsolatban, ha így érzed, akkor szerintem ez lesz a legjobb neked is és a babának is!

bonca - bocs, hogy csak ilyen sokára, de én is megnéztem a családi albumotokat, gyönyörűek a gyerekeid, nagyon szép családod van!

mindenkinek szép napot! :)

Kép
Kép
szalamandra

Szalamandra!
Tegnap eszembe jutottál, hogy milyen régen nem jelentkeztél. Örülök, hogy minden ok veled!

Kép Kép
rozsaag

Szalamandra - örülök, hogy írtál, tényleg régen voltál. Veletek minden rendben?

Ma megyek dokihoz! Szorítsatok!

Manka

Kép

Kép
mankabi

sziasztok lányok, köszönöm, hogy gondoltatok rám! :)

igen, minden rendben, ahogy mondtátok, tényleg elmúlt az az időszak, hogy Róza órákat csücsült moccanatlanul, mostanában meglehetősen intenzíven mozgolódik. Nagyon érdekes, mert bár most nagyot nőtt a hasam, szélesebb nem lettem, minden elöl van (egy labda :) ), és látszik, hogyan helyezkedik el bennem Róza :)

amúgy meg, megkaptuk végre a házunk kulcsát, így jöhet az átalakítás! A fiúk már bele is kezdtek, éjjel háromkor még ment a fúró meg az elektromos fűrész... gondolhatjátok! :oops:

Kép
Kép
szalamandra

manka, szorítunk neked, mindenképpen írj majd, mi volt a dokinál.

Kép
Kép
szalamandra

Manka!
Szorítunk! Este jelentkezz Te is!

Kép Kép
rozsaag

Sziasztok!

Szülés előtt miket tudok az ún. hivatalos dolgok közül elintézni?
És miket kell szülés után?
Ezeket gondolom: gyed, tgyás igénylés. Családi pótlékot hol és hogyan kell? Taj számot is igényelni kell, vagy azt küldik maguktól?

Köszi a válaszokat!

Ildi

Kép
Kép
kincsesi

Kincsesi,

Mindent csak szülés után fogsz tudni intézni. Tgyás-t szülés előtt 30 nappal már igénybe vehetsz, de csak a születés után tudod beadni az igénylést, mert ugye a pontos dátumot nem tudod. Gyed pedig majd csak 6 hónap utána lesz. Családi pótlékot is csak akkor tudsz majd igényelni, egy igénylőlapot kell kitölteni hozzá, az Államkincstár adja. Taj számot pedig a születési anyakönyvi kivonattal kapsz majd a Teve u.- ban kell intézni, a kórház is megcsinálja ha úgy gondolod, csak úgy lényegesen tovább tart.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Rózsaág
, Szabó doki mit szólt az EDA-hoz? Nálam azt mondta, inkább ne a korábbi császárheg miatt, hátha nem érzem a hegszétválást, de ha nagyon akarom, felőle... Nálad ugyebár nincs ilyen akadály. :)

Amúgy tök jó, hogy itt van 24 órás EDA a korábbi kórházamban nem volt, előre kellett egyeztetni, és így ott azért jobban meg kellett tervezni, hogy kér-e az ember. Legalábbis igent később már nem lehetett mondani.

Szalamandra
, szia! :)

mtunde

Sziasztok!

Örömmel, hallom/olvasom, hogy mindannyian jól vagytok. Nekem tegnap rettenetes napom volt, nagyon rossz volt a gyomrom és semmi sem segített csak szenvedtem egész nap. De. még elment, de du-ra egyre rosszabb lett, estére meg már bőgtem, mert sehogy sem volt jó. Se ülve, se állva se fekve... Mára hál'isten elmúlt. a gyomoszájam környékén fájogat ugyan, főleg evés közben és utána, de nem olyan vészes, mint tegnap volt.

Manka- Én is szorítok!

Rózság, Gabi - Sokat gondolok rátok. Minden nap a kórház előtt jövök el, amikor hazafelé jövök a suliból és mindig eszembe jut, hogy vajon bent vagytok-e.

Köszönöm a tanfolyamos reakciókat. ÉN is azt gondoltam, hgoy babával célszerűbb a dolog.

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Ja, helyátadás és udvariasság témában. Nekem eddig még csak + élményeim voltak. Sőt a suliban, mintha külön kosárba kerültem volna. Mindenki mindenhol előre enged, bármikor, bárhol ehetek, sőt még bíztatnak is és olyan gyerekek is rámköszönnek, helyet csinálnak a tömegben, akikhez lényegében semmi közöm vagy épp a suli "rémei".

KépKép
KépKép
KépKép
sz.bettyna

Manka!
Az utolsó három hétben én is kaptam levegőt, ami az az előtti léthez képest szuper teljesítmény volt.

Rózsaág!
Én nagy drámát azért nem csináltam, persze, vicces volt, hogy akkor könyörögtem császárért amikor majdnem kint volt Picur feje. :oops: Engem a doki egyáltalán nem szúrt le, csak közölte, innen már nem tudja visszahúzni... :lol: :lol: :lol:

AMúgy érdekesek az emberek, sok a véglet közöttük... van amelyik szinte felrúg, máskor meg, mint pl, ma nem győzők hálálkodni, annyian segítettek pl. vonatról le-felszállni a babakocsival.

Jaj úgy irigylem a nagypocakosokat, nekem is kell még egy gyerek. :D Eszembe jutott, hogy tavaly ilyenkor még én is nagyhassal rohangáltam. :D :D :D

Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Szia Reni, szia Tünde!
Köszönöm az infókat a Krammer dokiról.
Egyébként a vizsgálatokért eddig nem kért tőlem se pénzt (SZTK).
De azt hiszem, hogy eljött az ideje, hogy tisztázzam, mennyibe is fog kerülni a szülés. Mi az a hatalmas összeg, amiről írtatok.

Még 1x köszönöm Nektek az infót.

Andi
(ui.: Ha esetleg valakinek lesz még infója róla, örömmel venném, ha megosztaná velem. Köszike.)
andrea6758

Susytunder! Köszi!

Mtunde!
Leírnád részletesen ezt a császár utáni eda problémát? Én nem hallottam róla még, és ha normál úton szülök, akkor mindenképp szeretnék fájdalomcsillapítást. Vagy ez ezek szerint nem jó ötlet?
Ne már, akkor hogy fogom túlélni???? :(

Köszi!

Ildi

Kép
Kép
kincsesi

Ildi!

Tudsz már valamit szülésznő-ügyben? Jössz jövő héten a szülők iskolájára? Valaki még, Lányok?

Márti
borossné becz márta

Sziasztok lányok!

Megjöttünk a dokitól, ctg-n szétrugdosta a hasam a picúr, de méhösszehúzódást most sem sikerült produkálnom. Ami jó hír, hogy bő egyujjnyira nyitva a méhszáj és felszedődött a méhnyak! :D 8) Lehet, hogy hatott a málnalevél tea? Nem tudom, de iszom tovább az tuti!
Vasárnap megyünk kórházba egy újabb ctg-re, és már csak a baba buksijának kellene szépen beilleszkednie, hogy végre szülhessek is. Képzeljétek, a rendelésen előttem lévő 39 hetes kismama magzatvize elkezdett csordogálni a ctg alatt, és a dokitól már a kórházba ment... Hát, bevallom, most irigylem. A dokit annyira nem, neki megvan a ma esti programja.

Kép
Kép
szfgabi

Sziasztok!

Hát lányok én most rózsaszínben látom a világot! :D
Képzeljétek olyan jól vagyok, hogy már csak 2 szuri van hátra és végre normális életem lesz újra! Ez a 2 is csak azért,mert még ennyi van a dobozban,nehogy kárba menjen. :D :D
És ami a lényeg- A következő babánál sem kell a szuri! Max csak a végén! :D OOOlyan boldog vagyok! :D

Bocsi de most nem tudok visszaolvasni, ígérem holnap pótlom! :D

Ági

Kép
iroko

Iroko,

Nagyon jó, hogy örülsz, ez azt jelenti, hogy pozitívan állsz a dolgokhoz. Örülök a boldogságodnak :wink:
Munka ügyben mi újság?

Kép
Kép
susytunder

Iroko - örülök, hogy boldog vagy, jó ilyeneket olvasni!

Szfgabi - ezek szerint jó úton haladsz a szülés felé! Ne aggódj, nem sokára te is mehetsz! Már a célegyenesben vagy! :wink:

Én most értem csak haza: doki, védőnő, szülésfelkészítő... Velünk minden rendben, ettem a CTG előtt, így szép görbét produkáltunk, a méhszáj változatlan (2100), lassan abbahagyhatom a Mg-ot is. Levették a strepto-t és egy hét múlva megyek újra és laborba is.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Rákérdeztem a szülésznőre is, kérdezte a doki van-e elképzelésem, aztán mikor mondtam kit szeretnék, megadta a számát. Pénzről nem beszéltünk.

Manka

Kép

Kép
mankabi

Mtunde!
Sima szülés volt az előző. Doki annyit mondott, hogy ne döntsem el előre az EDA-t, majd vajúdáskor ha úgy érzem akkor kérjem.

Beneildi!
Tetszik amit a dokid mondott!

Kincsesi!
Az első babát is túlélted valahogy! :)

Gabi!
Hajrá! Lehet, hogy vasárnap már nem mész CTG-re ha felszedődött a méhnyakad!!! :D (az enyém változatlanul 2 cm :( ) Gondolom a kismamának vizsgálat után készítették a CTG-t. Jó lenne, ha én is így szülhetnék és nem kellene az éjszaka közepén utazgatni!

Manka!
Örülök, hogy minden rendben veled is!

Iroko!
Hajrá! Szuper, hogy már csak 2 szuri van és felejtheted az egészet.
Nagyon örülök a boldogságodnak!

Kép Kép
rozsaag

Mankabi!

Mondd, hogy a szülésfelkészítő nem a szülők iskolája volt!!! Elvileg jövő héten van a hónap 2. szerdája és nagyon szeretnék menni! Lenne pár kérdésem az előadáson!

Márti
borossné becz márta

Manka!
te aztán nem pazaroltad az időt... doki, védőnő, szülésfelkészítő. :D
nem fáradtál el nagyon?
Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

rozsaag
Nem, a kismama, aki egyenesen szülni ment, először a ctg-n volt, én őutána ültem be, és amíg ott ültem, ő ment a dokihoz vizsgálatra. A párom mesélte, mert ő a nyitott ajtón át jobban látta ill. hallotta az eseményeket, hogy amikor kijött a dokitól, már a kórházba mentek. A doki meg azt mondta viccesen Cs-nak (ezt már én is hallottam), hogy Cs. biztos annyira erősen nyomta a tappancsot a kismama hasára, hogy berepedt tőle a burok. :wink:

manka
Tök jó, hogy már te is itt tartasz! Kezd még izgalmasabb lenni a dolog, mi?

Ui: Párom tegnap kierőszakolta, hogy nézzük meg az uh-n a gyermekünk nemét, mert a 18. hét óta nem mutatta magát. Úgyhogy most már biztosan mondhatom, hogy Mátét várjuk! (Bár én ezt a szívem mélyén már az elejétől tudtam :D )

Tömegközlekedéshez az én adalékom: nekem szinte csak rossz tapasztalataim voltak, az első hányós-ájulós időszakban ugye még nem látszott rajtam, ezért senki se szánt meg, én meg küzdöttem a rosszullétekkel minden reggel (egyszer vonaton a földre kellett ülnöm, amikor hirtelen leesett a vérnyomásom), később azért, hogy nehogy hasbavágjanak a tömegnyomorban (ez 1x előfordult buszon :evil: ), no meg az ülőhelyért is úgy kellett nyomulnom, mint a nyugdíjasok csinálják. Nekem összesen 1 fiatal lány ajánlotta fel az ülőhelyét, ami nagyon meglepett, mert akkor még téli nagykabátban jártam, alig lehetett látni a hasamat, de annyira jólesett, hogy pirulva elfogadtam. Amikor 6 hónaposan veszélyeztetett terhes lettem, és abbahagytam a tömegközlekedést, iszonyatos nagy stressztől szabadultam meg. Sajnos az én tapasztalatom az volt, hogy az emberek nem hatódnak meg a terhes kismamák látványától (bár anyukám szerint kedden a Stohl András jól megbámulta az óriáspocakom a Corában :P - csak én nem vettem észre, mert épp telefonáltam).

Kép
Kép
szfgabi

Szfgabi!

Látom még mindig itt vagy! Azért az uh-t ne vedd 100%-nak. Van olyan ismerősöm akiknek végig fiút mondtak és lányuk született. A párommal éppen tegnap beszéltünk arról, hogy nem ártana nekünk sem egy fiú nevet választani, hátha mégsem Míra "csücsül" a hasamban.

Tömegközlekedés: nekem 2x adták át a helyet villamoson, mind két alkalommal férfi. 39 hetes terhesen a metróban az elöttem sorban ülő mamik pedig megállapították, hogy milyen helyes kismama vagyok. Az egyiknem sem jutott eszébe, hogy átadja a helyét. :evil:

A doki vasárnap ügyeletes lesz azért kell akkor menned ctg-re?

Kép Kép
rozsaag

Lányok!
A kórházba lehet vinni légzésfigyelőt? Van valakinek erről információja?

(Paramami)

Kép Kép
rozsaag

sziasztok!

Hát részemről a tömegközlekedésről csak annyit, hogy bár már nagyon jól látszik, hogy babát várok, mret nagyon kerek a pocakom, múltkor a metrón egy kisgyerekes anyukának én adtam át a helyemet, mert másokat valahogy nem izgatott fel a dolog, hogy szegény nő alig bírja tartani a kezében az alvó kisfiút, meg a hátizsákot, meg még két bevásárlószatyrot egyszerre. Aztán én álltam végig a Nyugatitól Kispestig a metrón, és senkinek meg sem fordult a fejében, hogy átadja helyét.

Ha már a légzésfigyelőről van szó, érdekelne, hogy hányan használják. Mert mi is kaptunk egyet, nekem csak az az egy problémám van vele, hogy állítólag nagyon sokszor riaszt feleslegesen. Ugyanis ha épp fordul a kicsi, és ezért szakadozik a légzése, ami teljesen normális, akkor is besípol. Arról nem beszélve, hogy ha tényleg vészhelyzet lenne szerintem többet ártanék csak neki, mint használnék azzal, ha én próbálok neki segíteni, szóval mindenképp megvárnám a mentőt.

Kép
marcsi0503

Szfgabi! Szentpyr! Iroko!
Küldtem privit!

Kép Kép
rozsaag

Marcsi! Menjetek el a Madarász Kórházba, ott van előadás a bölcsőhalálról, újraélesztéssel együtt http://www.bolcsohalal.hu/
danann

Sziasztok!

Lányok! Az Intersparba nagyon jórövid ujjú Bodykat vettem 2 db-ot 599-ért.
Ha esetleg valakinek a közelébe van Interspar.

A bölcsőhaláltól meddik "kell" félni? :roll:

Kép
Kép
susytunder

Marcsi, én is azt hallottam, hogy sok a téves riasztás, illetve azt is, hogy készüléke válogatja (illetve inkább készülékmárka).

Én úgy tudom, kb 2 éves korig fordul elő, és magyarországon rendkívül alacsony az előfordulási arány. Ha gond van, és riaszt a légzésfigyelő, akkor azonnal tenni kell valamit (szerintem késő megvárni a mentőt) - hogy mit, erre van a danann által is említett tanfolyam.

Más:
danann, Samu tényleg nagyon gyorsan fejlődik, öröm hallani minden újdonságról, amire már képes! :) és nagyon kis bájos kópé az új képeteken!

Kép
Kép
szalamandra

marcsi
Mi is voltunk párommal a Madarász utcaiban, 2e Ft/fő a beugró, de megérte, a lelkem megnyugodott utána, hogy legalább ennyit megtettem a babámért, ha vmi gond adódna. Szépen bemutatják neked, hogy mit kell csinálni, ha leállna a légzés (ki is próbálhatod), meg azt is elmondják, hogy egyáltalán mit lehet tenni, hogy megelőzd. Amit tanultál, azt egy kis füzetben leírva megveheted, hogy otthon még bevéshesd. 2 óra az egész. A lényeg, hogy mire bárkit is kihívnál, az már túl késő lenne, ha netalán bekövetkezne ilyesmi, egyedül te segíthetsz a gyermekeden.

susy
Nekünk azt mondták az előadáson, hogy 1 éves korig, de olyat is olvastam, hogy a leggyakoribb az első 6 hónapban, aztán 1 év, majd 2 év a határ. A honlapot én is ajánlom, már abból is sokat megtudhattok. De nekem megérte részt venni az előadáson is.

Kép
Kép
szfgabi

rozsaag

Amit látni lehetett az UH-on, az egyértelműen férfiúi testrész volt... :oops: És ezt a doki is megerősítette. Ő már csak tudja, neki is fiai vannak, ha jól vettem le.

Kép
Kép
szfgabi

Mi használunk légzésfigyelőt, Angelcare-t, bébiőrrel. Nekünk egy téves riasztás volt, amikor Lilla kidugta kezét-lábát a rácson, hassal ráfordult a rácsokra, így a készülék már nem érzékelte. :shock: Kicsit szívrohamos szaladással szerintem csúcsot döntöttem éjjel a gyerekszobába futással, de örültem, amikor láttam miért sípol. :D Amúgy ezt a fajta légzésfigyelőt elég jól be lehet állítani, többen használjuk az ismerősök között és mindenki elégedett.
Én a Babysense-ről hallottam még jókat, de azt nem ismerem.

Én csak interneten tanulmányoztam mint kell tenni, ha baj van. Mondjuk mi a mentőállomástól 2 percre lakunk! :oops: :oops: :oops: de nem akarom ezt a dolgot kipróbálni... :?

Én azt tudom, hogy 2-5 hónap a legveszélyesebb és 9hónap-1év után már nemigen fordul elő a bölcsőhalál.

üdv, Ildi

KépKép

KépKép
beneildi

Szeretném megkérdezni, hogy ismeri e valaki közületek Dr Turi
Zsuzsát?, aki most az AEK -ben van.
Köszi szépen!
barimari

Sziasztok!

Krammer a szomszédomtól 130-at kért.

Császár utáni EDA. Nekem annyit mondott Szabó doki, hogy ő megtiltani nem tiltja meg, de lebeszélne róla, mert esetleg nem érzem annyira a hegszétválást, ami ugye kockázata a normál szülésnek császár után. De at is mondta, hoyg a régi Szabolcsosok nagyon szeretik ajánlani az EDA-t és ők azt mondják, úgyis érezni fogom. Azt mondta, majd én eldöntöm, ő elmondta a véleményét. én hallgattam volna rá elvileg :) de császár lett...

mtunde

Sziasztok!
A Babysense légzésfigyelő nálunk a 14 hónap alatt egyetlen egyszer sem riasztott be. Nagyon megbízható!Ezt a márkát használják a Madarász u.-i kórházban az újszülött és koraszülött babáknál is, nyilván nem véletlenül. 5 évvel ezelőtt csak ott lehetett megvásárolni. Árat nem írnék, mert akkor nagyon drágán vettük.
A tanfolyamukat mindenképpen érdemes meghallgatni, mert hiába van légzésfigyelőd, ha nem tudod mit kell tenni addig amíg ki nem ér a mentő!!!

Én is úgy tudom, hogy a bölcsőhalál kockázatának 6 hónapos korig van veszélye, de a biztonság kedvéért ajánlják 12 hónapos korig a légzésfigyelőt. (Mi már akkor szereltük le, amikor a gyerek elkezdett játszani vele és ki-be kapcsolgatta.)

Szfgabi!
Nem akartam kétségbe vonni a doki állítását...

Kép Kép
rozsaag

Mi is voltunk a tanfolyamon, de végül nem vettünk légzésfigyelőt, bár a férjem nagyon akart (parapapi :-)). A tanfolyam egyébként tényleg jó volt, bár inkább a második rész, ahol a főnővér a gyakorlati dolgokat mutatta meg. Nekem egyedül az nem tetszett, hogy azt mondták, csak az általuk ajánlott légzésfigyelő a jó, a többi egyáltalán nem, és emellett tudtam, hogy az öcsémék például kétszer cseréltették ki, mert össze-vissza jelzett. Persze én is azt mondanám, hogy csak az a jó, amit én forgalmazok, a többi meg egy kalap... :-)
danann

Márti!

Nem hívtam fel a dokit... De kedden megyek, már írom a kérdéseimet...

A jövőheti szülésfelkészítő (vagy mi) hány órakkor lesz? És pontosan hol? Tudja valaki esetleg a témát vagy mindig ugyanazt és általánosságban mondják? Én is szívesen elmennék!

Ildi

Kép
Kép
kincsesi

jaj, lányok, nem akarok rosszhírt kelteni egy ilyen nehéz témában, de sajnos nálunk az ismerősi körben fordult elő ilyesmi 2 éves kor előtt nem sokkal, de a honlapon valóban max egy év van!!!!

Kép
Kép
szalamandra

Márti - ez nem az a szülésfelkészítő, amire te gondolsz, ezt a védőnőm tartja az első babás kismamáknak és párjuknak, nekünk nagyon hasznos és általában úgy megyek, hogy előtte van a védőnői látogatásom, egyébként tényleg elfáradnék ha helyileg még ez is máshol lenne.

Ildi - igen nagyon fárasztó nap volt, de a férjem sajna nem tudott elszabadulni a munkahelyről, pont ez a nap volt a legrosszabb neki a hónapban, de a legfoglalt időpontokon már nem tudtam változtatni sajna.

Szfgabi
- igen én is egyre izgatottabb vagyok, főleg amikor mások arcán látom, hogy mennyire meglepődnek, hogy már csak ennyi van hátra és kérdezik nem izgulok-e. Stohléknál is baba jön, lehet ezért is nézi jobban a pocakosokat szerintem. Sajnálom, hogy a BKV-val ilyen rossz tapasztalataid vannak. Tegnap én kellemesen csalódtam, metróztam, villamosoztam és mindenütt átadták a helyet, meg is lepődtem. Igaz, szép nagy hasam van, nem lehet félre érteni. Egyszer a Nyugatinál lepődtem meg nagyon, vánszorogtam le a metróhoz és ott álltak az ellenőrök. Mutatom a jegyem, de meg se nézték csak kedvesen intettek menjek tovább és jó egészséget kívántak vagy valami ilyesmit...kis szánakozás volt a szemükben. Nem tudom mi volt az arcomra írva, akkor már tényleg ramatyul voltam és hazafelé csoszogtam, a cipőm is szorított a vizesedéstől, de ez meglepett. Egyszer pedig még az elején munkába menet a metrón rosszul lettem, pont nyílt az ajtó, én összerogytam a peronon, de senkit nem érdekelt, mindenki sietett a munkába, később lépett oda egy idősebb néni és ő segített fel a felszínre és velem maradt, amíg jobban lettem. egyből rájött, hogy terhes vagyok, pedig pocak se volt még.

Marcsi - mi vettünk légzésfigyelőt (Angelcare), de a Babysense-t is ajánlják. Szerintem is attól függ a téves riasztás, hogy milyen megbízható a márka, illetve a környezeti körülményeknek megfelelően állítod-e be a készüléket. Mi is voltunk a Madarász utcai tanfolyamon, csak ajánlani tudom, olyan, mint ahogyan Szfgabi leírta. Fontos, hogy tudd mit kell tenni, különben nem tudsz segíteni. Összesen 4 perc, ennyi idő van a segítségnyújtásra. A mentő nem ér ki ennyi idő alatt!!! Egyébként azt is leírják sok helyen melyek a bölcsőhalál hajlamosító tényezői és nálunk a statisztikák szerint az előfordulás tényleg csak 8 ezrelék, de mi így nyugodtunk meg, hogy elmentünk. Ezt nektek kell eldönteni, de tényleg csak úgy van értelme, ha tudod mit kell tenned!

Barimari - sajnos nem tudok segíteni, nem ismerem őt.

Manka

Manka

Kép

Kép
mankabi

A Szülők Iskolája előadás 18 órakor szokott lenni a 2. emeleti előadóban a Podmaniczky utcai 1. bejáraton jól megközelíthető. A téma minket is érdekelne!

Manka

Kép

Kép
mankabi

Köszi Lányok, mindenképp elmegyünk erre az előadásra. Uram még persze ezt nem tudja, de addig nem nyugszom, amíg el nem rángatom! Azt hiszem mi is Babysense-t kaptunk, bár most erre nem mernék megesküdni!

Kép
marcsi0503

barimari, én sem tudok semmit a doktornőről, sajnos nem tudok segíteni.

Kép
Kép
szalamandra

Barimari!

Én még Rókusos korából ismerem, de nekem nem szimpi egy cseppet sem! Semmi közöm nem volt hozzá, de Ő mint ügyeletes, a dokim véleményét a megkérdezése nélkül felülbírálva próbált tőlem tenyésztést venni. Nem hagytam magam...
Azt tudom róla, hogy cukorbeteg kismamáknál Ő számított ott nagyágyúnak. Erről nincs személyes tapasztalatom, egyébként persze lehet, hogy kiváló nőgyógyász, véletlen sem szeretnék kétségeket ébreszteni Benned!

Márti
borossné becz márta

barimari

Én majdnem 1 hétig élveztem a terhespatológia vendégszeretetét, és ott ő a nagyfőnök. Ha jól tudom, most honvédos, ott is rendel, de itt van a szülés. Őszintén szólva nekem sem szimpatikus, nagyon katonás, szigorú és ellentmondás nem tűrő, nálunk is beleszólt abba, hogy a dokim mit tanácsolt a terhességi cukorbetegség kezelésével kapcsolatosan, amivel jól össze is zavart. Szerencsémre én végül saját fejem után mentem, és a dokimra hallgattam - de ez egy hosszú történet. Mindazonáltal nem tudom megmondani, hogy milyen lehet terhesgondozás alatt, biztosan lesz olyan, aki hozzá járt (amúgy a szobatársnőm dokija volt, ő szerette, de azért vele is nagyon katonásan beszélt - nekem nem stílusom, de lehet, hogy valakinek bejön).

Kép
Kép
szfgabi

hat lanyok, a napokban olvasni sem volt idom, csak hebehoba, beleirni meg nem
martinak: en sem akartam SOHA EDat rossz velemenyem volt rola, eliteltem stb, markansan, a minel kevesebb beavatkozas hive-voltam vagyok en is....kertem megis... le kell hogy irjam nektek, ezen azota sem tudok tullepni, elfogadni magamtol, olyan mintha csaltam volna, mintha meg sem szenvedtem volna erte, igaz, a kemeny fajdalmakat megusztam, de tompa voltam, a katarzis nem volt olyan eros, elmaradt az a hatalmas elmeny, amit elozoleg mar ateltem..probalom mar azt gondolni, hogy bizonyos okok miatt ennek most igy kellett lennie

Kép
Kép
Kép
bonca

bonca, annyira kár, hogy így érzel... olyan szépek a gyerekeid, olyan kedves kis család vagytok, szerintem annyira kár a gyerekeid mellett most ilyen gondolatokkal fájdítani a szívedet.... Én olvastam végig a soraidat, és azt láttam, hogy pont azért döntöttél így, mert két szülést már végigcsináltál hagyományosan, és pontosan tudtad, hogy mire számíthatsz! Neked már volt mindegyik, kipróbáltad ezt is, ez nem csalás... Nem tudom, én még nem szültem, de biztos vagyok benne, hogy mindent megtettél és teszel azóta is a babádért - szerintem próbáld elengedni ezt a rossz gondolatot (bocs, ez kicsit jógásra sikerült...).

Azon gondolkodtam már többször, hogy vajon miért van, hogy az anyukák nagy része nem érzi teljesnek a szülést, ha az császárral, vagy EDA-val zajlott (lehet, hogy a sajátom után már tudni fogom, mert bár egyiket sem tervezzük, ki tudja még hogyan alakul...). Egyrészt, a tudomány, technika adott egy lehetőséget, másrészt, a ragaszkodásunk a természeteshez megakadályozza, hogy, ha már élnünk kellett vele, akkor ezt normálisnak tudjuk felfogni, elfogadni. Vajon jó-e az, hogy ennyire "meg akarunk felelni" egy ideális (jó értelemben vett ideális) állapotnak? és, hogy nem tudná-e az orvos társadalom, védőnők, net, bármi segíteni a kismamákat abban, hogy ne kudarcként éljék (éljük) meg az ilyen típusú segítségeket? Hiszen a "természetes", bár kórházi szülés során is kapunk (gondolom) sokféle segítséget, ami meg könnyebben elfogadható....

Hát, remélem a fenti pár sor senkiben nem kelt rossz érzést, ez semmiképpen nem volt célom, inkább csak a hangos gondolkodás, mert egyrészt sajnálom az ilyesfajta aggodalmakat, másrészt meg én is nagyon tartok attól, hogy ugyanilyen aggodalmak kelnek bennem, ha én fogok esetleg EDA-val szülni, vagy császárral. És most ezt megosztottam veletek.

Kép
Kép
szalamandra

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?